שרשור חדש
יש פה כמה רעיונות ממש טוביםקראנץ שוקולד

במיוחד הקיש בטטות ותרד והמאפה שמרים15 המתכונים שאתם *חייבים* לשבועות - Mister Cupcake

 

ארוחת בוקר.someone123
אשמח לרעיונות פשוטים לארוחות בוקר מגוונות.
תודה! ובלי מוצרי חלב
חביתה, סלט טונה, שייק פירות, סלט פירותירושלמית טרייה


צנימים, ביצה קשה, אבוקדונירוונה
שייקיםג'נדס
יש הרבה סוגים על בסיס פירות
על בסיס ירוקים

להוסיף אגוזים, טיפונת טחינה גולמית...

מממ...חדשה ישנה
להכין סלט גדול עם כל מיני ירקות-
חסה, נבטים, שרי, מלפפון, גמבה, גזר מגורד וכו'
לתבל כמו שאוהבים ומעל לחתוך קוביות ביצה קשה עם קצת מלח.
ולאכול עם טחינה וקרקרים/פריכיות/צנימים/לחמ/ניה..
סלט פסטה קרO.K
קציצות ירק - אני מכינה ערב לפני ואז רק לחמם
לחם מטוגן
סנדוויצ'ים שווים עם ממרחים וירקות טעימים
לא לשכוח שצריך חלבון איפשהו... לדעתיג'נדס
ביצה זה חלבוןO.K
יש קטניות שיש בהן חלבון וניתן להוסיף בקלות לכל סלט



אפשר להשלים את החלבון בצהריים
סה"כ לא צריך יותר מידי חלבונים
בערך 50-70 גרם חלבון לאדם מומצע
זה יוצא שצריך בערך בכל 1 משלושת הארוחות ביוםג'נדס

בוקר צהרים וערב...

ונכון, אני בעד התוספות של הקטניות... רק הערתי כי לא כתבת את זה בהתחלה

נכון, תודה!O.Kאחרונה
דייסת קוואקרבתאל1


מתכונים לפשטידות גבוהות~א.ל

פרווה

אשמח

כדי שיצאו גבוהות- שימי בתבניות קטנות יותר פשוטיעל מהדרום
אני מחפשת מתכונים גבוהות זה רק פלוס..~א.ל


מה שיעל אמרהט'
פשטידת תפוחי אדמה:

6 תפוחי אדמה בינוניים
2 בצלים
6 ביצים
כוס פירורי לחם
3/4 כוס שמן
מלח
פלפל

לגרד את תפוחי האדמה והבצל ולהוסיף את שאר המוצרים, לערבב היטב ולחלק לשתיים-שלוש תבניות ארוכות.
לאפות חצי שעה בחום גבוה (200°) וחצי שעה נוספת בחום בינוני (180°).

*כדאי ''לרפד'' בשמן ופירורי לחם את התבניות לפני ששמים את הבלילה.
נשמע טעים! אולי נכין לערביעל מהדרום
שכחתי להוסיףט'

אני מפזרת גם מעל לפשטידה פירורי לחם.

 

חייבת לחזור ולהודות על המתכון! יצא מעולהיעל מהדרום
👍ט'
זה הקיגל תפו"א הרגיל של אבא שלי רק בלי הפירוריםירושלמית טרייה


פשטידת בציעל מהדרום
לק"י

לטגן 4 בצלים ב-4-5 כפות שמן.
להוסיף:
3 ביצים
כוס קמח תופח
כוס מים
כף א. מרק (אני לא שמה)
פלפל שחור ומלח.
-אני לפעמים מוסיפה גם פטריות משימורים לטיגון של הבצל.

שופכים לתבנית. אפשר לפזר פרורי לחם למעלה.

אופים בחום בינוני של 180 מעלות למשך כארבעים דקות.
פשטידה קלהטוב בסדר

מטגנים 6-7 בצלים, קוביות בטטה, פטריות מתבלים במלח פלפל

 

מקציפים 5 ביצים עם 5 כפות מיונז בבלנדר יד

 

מאחדים את התערובות

 

מעבירים לתבנית (מספיק לחד"פ בינוני)

 

מפזרים מעל פירורי לחם ושומשום

 

אופים ב200 מעלות עד שהפירורים מוזהבים יפה

נשמע טעים!!~א.ל
בהחלט טוב בסדראחרונה


מתכונים טובים קלים יחסית וטעימים לעוגות גבינה!אביגיל~!

שוטו!

חיפשת בפורום לפני שביקשת? ט'אחרונה
יש פה יותר משרשור אחד בנושא
לא יכולתי שלא להעלות לכם. בהצלחה כולם !אופטימיות
מי שמכין שיכתוב אחכ איך יצא.
נשמח להתעדכן.
אני כנראה אכין את עוגת הקרפ ואת הקיש/המאפינס..












אם ייצא לך להכין את עוגת הקרפתתתת

אשמח אם תחזרי לעדכן איך יצא...

די התלהבתי על הרעיון, אבל זה נראה לי אולי כבד מדי, ויותר מדי בצק...

ולא יודעת אם זה נשמר טוב כמה ימים או אחרי יום נהיה מושי כזה...

אנחנו עשינו פעם עגת קרפ- לא המתכון הזהפנסאי
אבל אותו רעיון.

יצא מעולה, וטעים. אם את חוששת מהכמות הגדולה של הקרפ את יכולה לעשות חצי מהשכבות.

לא יודעת לומר לך איך אחרי יום כי התחסל באותו יום.
תודה על העדכון!תתתת

עשית לי חשק להכין...

במיוחד עכשיו שיש לי מחבת קרפים..כאילו מוציא לשון

👍אופטימיות
תלוי אם יש אורחים או שאתם בחג במתכונת מצומצמת..
אעשה את העוגה הזו בתבנית(יותר פרקטי),אז אניח את כמות הקרפים עד הגובה של התבנית.
זה אמור לצאת פחות ממה שבתמונה.
בכל אופן יצא טעים
כל הכבוד לך!!! אני מתכננת להכין את הקיש פטריות...אני84
מאיפה צילמת את המתכונים???
חוברת של תנובהאופטימיות
וואי העוגת קרפ נראית נחמד.נראה לכם שיש מילוי אחר שיתאים לזה?חילזון 123אחרונה

משהו בלי שמנת מתוקה.

אולי משהו עם ריקוטה אולי?

מתכונים לעוגות גבינה?אין מקום לשאלה
אני מחפשת מתכונים ספציפיים ( לא לערבב עם סוכר וביצים תקצירי חלבונים הכל ביחד ולתנור... אלא כמויות והסברים.. )
למתכונת עוגות גבינה טובות:
הכללים:
ללא ג'לטין ( לא מצליחה איתו משום מה..) עם כל שאר החומרים נסתדר.
משהו שניסיתם בעבר ויצא מוצלח..
ו... העיקר שיהיה טעים

תודה מראש!
אני מכינה משהו דומה לזהש.א הלוי
עוגת גבינה ופירורים קלה

רק משנה לבסיס בראוניז
ומכינה את הגבינת שמנת בבית - גביע גבינה+ גביע שמנת 27% (כדאי לסנן את הנוזלים בחיתול בד/מסננת)
יוצא יותר זול. צריך לשים לב שיצא אותה גרם גבינה בסוף.. (למדוד במשקל)


אפשר במתכון הזה לוותר על האגוזים שבבסיס. (להמיר לקמח)


ואפשר להוסיף לעוגה מניסיון -
גרידת לימון מחצי לימון (או יותר אם אוהבים)

חב' שוקולד לבן מומס - הציעו פה להמיס אותו עם מעט מהשמנת כדי שלא יתמצק חזרה כשמערבבים אותו אל הגבינות. (בתנועות קיפול עדינות לערבב לתוך הגבינה)





היא עונה שם בתגובות על שאלות אם יש לך..
חיתוכיות מייפל גבינה של ניקי ב. ממש טעים ופשוטיעל מהדרום
עוגת גבינה גבוהה וטעימה ממשנירוונה
מתכון מעולה מאמא שלי -

כתבת באפיה פעמיים 180...מעין אהבה
כתבתלשים עשר דקות על 180 ואז להוריד ל180 לעוד 30דקות...

אוי סליחה התכוונתי להוריד ל160נירוונה
טעותטוב בסדר
עבר עריכה על ידי טוב בסדר בתאריך כ"ט באייר תשע"ז 11:25

 

 

 

 

עוגה קלה וממש טעימהניקיתוש
עוגת גבינה לוטוס
בסיס 250 עוגיות לוטוס 100 גרם חמאה . להמיס את החצאה לשבור את העוגיות לערבב ולאפות 15 דק בערך .
מילוי גבינה; 500 גרם גבינה
2 שמנת מתוקה.3/4 כוס סוכר
2 סוכר וניל אופן ההכנה לערבב הכל ביחד ולשים מעל השכבה האפויה . להקפיא ללילה,
לקחת 6 כפות ממרח לוטוס גדושות לחמם מעט במיקרו ולשפוך על העוגה הקפואה
בתאבון 😍
יש לך רעיון מה אפשר במקום הלוטוס?מעין אהבה
נגיד לשים מעל ריבת חלב?
כי הלוטוס ממש יקר...

את מתכוונת לממרח? אני שמה במקום הממרחחדשה ישנה
לוטוס מלמעלה עוד פעם שברי עוגיות לוטוס, לטעמי ממרח זה טו מאצ' מתוק
נראה לי בסדר גמורניקיתוש
אבל אולי את העוגיות גם ללכת על בסקויטים רגילים ולא לוטוס שלא יהיה עירבוב טעמים
עוד יותר טובמעין אהבה
אם פוררתי ביסקויטים רגילים עם חמאה-צריך לאפות?מעין אהבה
לא יודעתניקיתוש
עוגת ספירלה של קרין גורן.טעים ממש!!קראתיך
^^^וואוו! אלוקות! אלא אם כן את לא אוהבת שילוב של שוקולד-גבינבראבו


תודה לכולןאין מקום לשאלה
בעזה נעלה תמונות ..
יש מתכון לעוגת גבינה עם שוקולד לבן? תודהאורחיה


הנה עוגת גבינה פירורים עם שוקולד לבןניל"סאחרונה

הוספת שוקולד לבן לעוגת גבינה פירורים- איך זה עובד? - בישול ומתכונים (הכוונה כמובן למתכון הראשון, כי בשני יש ג'לטין)

 

אמ;לק: יצא מעולה!

אפשר להקפיא עוגות גבינה מהיום עד שבועות?אודי-ה

אני רוצה להכין עוגה קרה עם ג׳לטין ועוגת גבינה אפויה.
למישהו יש נסיון עם הקפאה של עוגות כאלו?
זה יהיה טעים?
ואם כן, איך כדאי להפשיר?

קרה אפשר בכיף להקפיאקראנץ שוקולד
אפויה לא מומלץ
אגב אם זה לחג זה יכול להישאר במקרר מהיום..קראנץ שוקולד
נראה לי לא טעים אודי-ה


השאלה אם יש מצב שעוגת גבינה תישרוד במקרר👀👀👀👀👀👀👀אני84אחרונה
הקפאתי אפויה לא מזמן ויצא סבבהחנהלה
יש לי בקשה קצת מאתגרתה''ב
אני צריכה רעיונות נחמדים לארוחת ערב שווה ומפנקת לצימחוני וסכרתי 😬
כלומר לא בשרי (גם דגים לא)
ומינימום בצקים ומתוקים.

אולי יהיו לכם רעיונות מגניבים בשבילי?
נ''ב
אני גם עצלנית, אז עדיף דברים פשוטים. אבל על זה אפשר להתפשר..
חלבי מתאים או שגם לא?ש.א הלוי
מה עם שקשוקה + סלט חלומי/יווני/אחר שווה?
אפשר לעשות שקשוקה בתוך גמבה כך שזה מנה אישית וזה נחמד..

אפשר אנטיפסטי
או ירקות מוקפצים (לא לשים סויה או דבש אלא תיבול נטרלי יותר)

חלבי זה מעולהה''ב
שקשוקה בתוך גמבה?! נשמע מעניין..😯
תודה על הרעיונות(:
אני שמה את המטבוחה בגמבהש.א הלויאחרונה
ואז זה בכלל עצלנות...
10-15 דקות בתנור וב 1-2 דקות האחרונות שמה ביצה מעל כל גמבה..
מורידים את החלק העליון של הגמבה ומעמידים בתבנית (צריך כאלה יציבות)
ממולאים- תמלאי בקינואה וקוביות של ירקותג'ינג'ר
מרק שווה (כתום/בצל/ירקות עם גריסים/אפונה)
סלט חסה שווה
סויה אדממה
עוד שאלת שבועות ומוצרי חלב abc
יש עכשיו ים מבצעים על גבינות שוות ומוצרי חלב למינהם

א. אם ידוע לכם מקומות מסויימים עם מבצעים טןבים - עדכנו כולל מחירים.
ב. מה שווה שיהיה בבית וכדאי להשקיע ולקנות עכשיו (כמו גבינות טובות וכדו') ועדיף שיהיה טוב בהקפאה
עונהתתתת

א. אני עשיתי קניות באושר עד, כמעט בטוחה: גבינה לבנה 500 גרם ב5.90ש"ח , 3 שמנות מתוקות ב15 ש"ח, נפוליאון גם בזול נראה לי 7.90 והיה מבצע ממש טוב על מארז של מעדני מו הפשוטים (חום ולבן) 3 מארזים של 8 יחידות ב21 ש"ח

מדהימים אותי המבצעים האלהבתאל1

מה עושים עם 3 מארזים??

זה אומר 3 כפול 8 שזה 24 מעדנים!... הרי זה עם תוקף כלשהו...

אלא אם כן יש 12 ילדים ואז סבבה...

 

באושר עד בהחלט מיועד למשפחות גדולות.לב אמיץ


כן.. כל המבצעים שלהםחדשה ישנה
זה קנה 8 גבינות ב32
קנה 6 מארזי צ'יפס ב40...חחחח.
משתלם למשפחות מרובות ילדים.
זהו שמארזים כאלה לא מעניינים באמת...abc
אבל שמנת מתוקה זה כן משתלם ואם לא אספיק לאפות אז אקפיא אותה להמשך.
ומצאנו גבינה 250 גר' ב2.90 אז גם משתלם לאפייה..

אה, ומי שקונה רביולי מוכן אז באושר עד היו 3 חבילות ב39 שח שזה יוצא 13 לחבילה במקום 20...
כן צריך לדעת מה לקחת...בתאל1

אני פשוט לא אוהבת את הכאילו מבצעים האלה שבסופר...

אם אני מתכננת לקנות רק חבילה אחת של רביולי, למשל, זה מבאס... כי הם גורמים לי להאמין שמשתלם לי לקנות 3 מארזים, ובעצם יצא שאני מוציאה יותר כסף- שלא הייתי מוציאה לולא המבצע.

אז צריך לקנות בחכמה =) (מקווה שאזכור את המסר הזה כשאהיה בסופר מול המדפים...)

 

ממליצה להכין גבינת שמנת בביתש.א הלוי
יוצא זול משמעותית.
או לערבב גבינה עם גביע שמנת (15 או 27 אחוז.. תלוי מה אוהבים) ולסנן נוזלים
או לסנן כמה גביעי שמנת יחד

אח"כ להוסיף מלח+ תיבול שאוהבים.
יוצא כמו קנוי וזול בהרבה.
איך מכינים גבינת שמנת בבית?יעל מהדרום
אני שמה גבינה (250 גרם) וגביע שמנת (27%)ש.א הלוי
בחיתול בד נקי ותולה בכיור לכמה שעות או לילה (אם חם עדיף שלא)
אפשר גם לשים במסננת.
מה שחשוב שלא יגיעו בנוזלים שעוברים את הסינון
מערבבת
שמה תבלינים(שום, שמיר, פפריקה, זיתים, בצל מטוגן) , מלח וזהו.

אפשר גם רק עם שמנת חמוצה לעשות את זה ויוצא מעולה.
(כמה גביעים שבא לך, כדאי נראה לי בערך 4-5 כדי שתצא כמות גדולה.)
חיתול טטרא פשוט יעשה את העבודה.
אני קושרת על הברז שיהיה באוויר ולא יגע בתחתית הכיור...

אני מעדיפה את ה27% יש כאלה שעושים עם ה15% ויוצא נהדר..

שימי לב שזה יכול להחליף גבינת שמנת במתכונים אבל תשקלי את זה אחרי הסינון כי יוצא פחות ממה שהיה בהתחלב..
תודה רבה! אני רוצה להכין כדורי גבינה לשבועותיעל מהדרום
לק"י

מקווה למצוא חיתולי בד פשוטים. הייתי בזברה היום וראיתי רק מעוטרים (ויקרים יותר כמובן).
אין לך של הילד? מבחינתי אחרי כביסה זה נקי מספיק.ש.א הלוי
ואני לא שמה מרכך כך שאין ריח שעלול להידבק לגבינה...


אפשר גם עם ציפית של כרית שלא איכפת לך עליה...
אני מעדיפה חיתול חדש שישמש לצורך כךיעל מהדרום
חיתול של הילדכבשה מתולתלת
אם את מארחת רק תעדכני את האורחים שזה נעשה עם החיתול בד של הילד.
אני אישית הייתי נגעלת מאוד (במילים עדינות) וכועסת אם בדיעבד הייתי מגלה שככה הכינו את הגבינה עם חיתול בד שעושים איתו שימוש ביומיום לילד. הייתי גם מפסיקה להגיע אליהם , ואני כן חברותית ואוהבת אדם , פשוט זה היה מרגיש לי כמו מעילה באמון . בכנות , זה נראה לי לא הכי היגייני להכין אוכל עם חיתול שביומיום הילד משתמש בו עם נזלת ופליטות וזיעה ולא יודעת עוד מה . לבנות שלי היו רעיוניות מאוד יצירתיים בגיל שנה בערך עם ה"נני" שלהן.
קחי בחשבון אבל שאני איסטניסטית.. לא כולם כמוני..
לא מארחת כמעטש.א הלוי
וכשמארחת לא מכינה חלבי.
(ואל דאגה- השימוש היחידי בנתיים לחיתולים האלה זה עבור זה... לא עבור פליטות או נזלת. לא היה לי צורך כזה בהם.)
אפשר עם כל חתיכת בד שאת מוכנה לוותר עליהחדשה ישנה
אני מקבלת לפני התהליך של לתלות בחיתול וכו', ככה יותר קל לערבב.
יוצא מושלם!
ובאמת הכמות מצטמצמת ממש אז כדאי להכין כמות כפולה.
אולי מגבת זה רעיון..יש לנו מגבות דקיקותיעל מהדרום
לק"י

שגם ככה פחות יעילות לניגוב ידיים.

תודה שהעלית לי את הרעיון לראש
אפשר לרפד מסננת בכמה שכבות של תחבושות גזה רפואית.לב אמיץ


צריך שהאריגה של סיבי הבד לא תהיה צפופה מדי.לב אמיץ


תודה..אנסה עם מגבתיעל מהדרום
ראיתי שקרין גורן עשתה עם נייר סופגמחייכת =)
בסרטון הזה-
מקבלת= מתבלת...חדשה ישנה


אני אתבל כבר אחרי..כי זה כבר תלוייעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אולי נעשה בכמה טעמים.
הוספת שוקולד לבן לעוגת גבינה פירורים- איך זה עובד?ניל"ס

אני רוצה להכין עוגת גבינה עם פירורים אבל בא לי לשדרג אותה קצת.

ראיתי שיש מתכונים שמערבבים לתוך מלית הגבינה שוקולד לבן מומס עם חלב.

מישהו יודע איך זה עובד? יש למישהו ניסיון בזה?

 

בד"כ אני מכינה את המתכון הזה לעוגה ויוצא מעולה: עוגת גבינה ופירורים קלה

ויש לה באתר עוד מתכון עם שוקולד לבן, אבל גם עם ג'לטין (שפחות בא לי, העוגה השנייה יוצאת מספיק יציבה בשבילי אפילו עם גבינה לבנה רגילה): עוגת גבינה ושוקולד לבן עם פירורים, מתכון לעוגה מנצחת! שווה בטירוף!!..

 

רק שהשדרוג הזה נשמע לי מוצלחחצי חיוך

עצות?

אני עשיתי עם זה פעםש.א הלוי
פשוט המסתי שוקולד לבן (לא היה לי חלב, עשיתי בבן מארי או במיקרוגל)
וכשאת מערבבת את הגבינות עם הקצפת- לקפל בעדינות גם את השוקולד הלבן.
שיהיה מומס אבל אחרי קירור (שזה עוד נוזלי אבל כבר לא רותח)
והוא משדרג את העוגה לטענת האוכלים


במתכון שלי יש עוד מלא תוספות שאפשר להוסיף לכל מתכון של עוגת גבינה כזו: (אני לא שמה כלום ויוצא נהדר לדעתי)
גרידת לימון
אמרטו
ליקר שוקולד לבן
אבקת סוכר
וניל מחצי או רבע מקל וניל (או פחות.. לא זוכרת את הכמות, אני שמה קצת תמצית או סוכר וניל או עוד כפית פונידג לקצפת)

החלב לפי מה שהבנתי עושה את העוגה רכה יותר


אגב, אני עושה אותה על תחתית בראוניז. יוצא מעולה! (או חצי מכמות הבראוניז אם את עושה עוגה גבוהה או תבנית גדולה יותר כך שהבראוניז יוצא נמוך יחסית.)
^נראה לי שזה אמור לעבוד. והצעה נוספתרבה אמונתך!
להמיס את השוקולד לבן עם 2-3 כפות שמנת לערבב ולקרר קצת בטמפ החדר. ואז לקפל כפי שהציעה ש א הלוי (ואז זה יפחית את הסיכון שהשוקולד יתקשה כמגע עם הגבינה ולא יפגע ביציבות כי זה מעט מאוד שמנת)
תודה לכן! ועוד שאלה: כמה להפחית מהסוכר?ניל"ס

כדי שלא יצא מתוק מדי כי השוקולד עצמו גם מתוק...להוריד אולי רבע כוס סוכר? פחות?

יש סוכר בזה?ש.א הלוי
לא הסתכלתי במתכון אבל אצלי אין סוכר בכלל אלא אבקת סוכר לפי הטעם (ואני לא שמה בכלל)
אני עשיתי את זה פעםבעזרת ה'!!
ולא כל כך הרגישו בהבדל.
לדעתי אם את רוצה שיהיה מורגש אז את צריכה לשים שכבה של שוקולד לבן מומס עם שמנת. אבל זה יוצא עוגה שונה..
עדכון: הכנתי אותה אתמולניל"ס

המסתי שוקולד לבן עם קצת שמנת. אחר כך הוספתי לזה קצת חלב שיהיה יותר נוזלי, וזה גם קירר את זה קצת.

ערבבתי את הגנאש שיצא לתוך תערובת הגבינות (לפני הקיפול לתוך השמנת המוקצפת), והפחתתי קצת מכמות הסוכר (בדיוק נגמר לי בכלי אז במקום למלא פשוט ניצלתי את העניין).

 

הבעיה: אדע רק מחר איך יצא, כי הייתי בשרית ולא יכלתי לטעום אפילו מהבלילה שיצאהמטורלל (להכין עוגת גבינה אחרי ארוחה בשרית זה למות על קידוש ה'!)

אבל לפי הצבע נראה שיש השפעה של השוקולד. נקווה שיצא טעים, ואם לא אז רק אני אסבול כי כל השאר יכולים לאכול מהעוגות האחרות שיהיולא דוס)

 

עכשיו היא במקפיא פה במשרד, מחכה יפה למחר.

תודה לכן על העצות וההכוונה!

איך יצא?נעם-7
ממליצה על הוספת השוקולד הלבן?
יצא טוב! חבל שלא הוספתי עוד שוקולדניל"ס

שמתי 100 גרם על תבנית של 29 ס"מ, בפעם הבאה אשים לפחות 150.

המסתי שוקולד לבן עם קצת שמנת עד שנהיה גנאש. הוספתי קצת חלב כדי שיתקרר ויהיה קצת יותר נוזלי, והוספתי לתוך תערובת הגבינות (לפני שקיפלתי לתוך הקצפת).

 

אבל לפחות זכיתי מקום שלישי! (מתוך 5)

זה מוסחאני84
מוסיף טעם לפי דעתי. ניסיתי...אני84אחרונה
רעיונות לדברים חלביים שלא מצריכים תנור?טאבולה ראסה
תודה
ממ פסטה מוקרמת, לביבות גבינה, בלינצ'ס..ה''ב
אוכל או קינוחים?שוקולד לבן

אוכל לסעודה- (בנוסף לתגובה הקודמת)

קציצות דג, שניצל דג, שעועית

 

עוגות וקינוחים-

עוגת גבינה פירורים, כדורי גבינה ושוקולד, גלידות למיניהן וכו'

אוכל...טאבולה ראסה
באמת אין כמעט מה
פירה עם שמנת חמוצה וחמאהכבשה מתולתלתאחרונה
מושחת אבל טעים .. סבתוש שלי הייתה מכינה בשבועות
למעוך את הפירה עם כוס חלב ועם 50 גרם חמאה על 8 תפוחי אדמה גדולים יחסית (לא מוטציות של גונדזילה.. גדולים רגיל) ולהגיש לכל סועד כמות של גביע רגיל שמנת חמוצה בכלי אישי יפה אם מארחים .. אם לא אכפת איך נראה אז אפשר ישר מהפלסטיק שקונים ... יש אריזת חיסכון של חצי ליטר שמנת , יוצא יותר זול.
אורז בחלב , עוד מאכל מהמטבח של סבתא בשבועות...
לבשל כוס אורז על שתי כוסות מים , קצת שמן קנולה או סויה להוסיף , אני שמה כף , סבתא שלי כמינהג הסבתות שפכה משהו כמו 5 כפות בלי למדוד, שלה יותר טעים... , אחרי שרותח מעבירים לאש קטנה כמה דקות עד שהאורז לא מוכן לגמרי אבל עוד לא נשאר לו הרבה כדי להיות מוכן , לתבל בקצת מלח ,להוסיף לסיר 2 כוסות חלב קר , להביא לרתיחה על אש גדולה, להקטין לאש קטנה , לבשל עד שניהיה רך אבל לא דייסה.. צריך לראות את הצורה של הגרגרים. שזה יהיה אורז , לא פודינג. יש מי שמוסיף סוכר וקינמון... אצלנו לא נהגו .
*תפוחי אדמה ובטטה בשמנתתתתת

אפשר לעשות גם בסיר ולשים כבר בפנים את הגבינה צהובה...

 

*פיצה במחבת, ניסיתי פעם יצא נחמד...

*פסטות בשמנת פטריות, שמנת בטטה, שמנת פסטו

*הום פרייז

 

 

פסטה חלבית.מוריה
עבר עריכה על ידי מוריה בתאריך ג' בסיון תשע"ז 18:40
פיצה על מלאווח. במחבת.

גבינות שמנת מכאן-
אני שמה גבינה (250 גרם) וגביע שמנת (27%) - בישול ומתכונים
בורגול.. אשמח לעזרה...תתתת

איך עדיף להכין עם בישול או רק להשרות עם מים רותחים?

 

אשמח גם לרעיונות מה להוסיף להם...

 

תודהחיוך

אם את אוהבת את זה מה שנקרא 'אל דנטה'חדשה ישנהאחרונה
אז עדיף להשרות במים רותחים.
ואם יותר רך ודביקי כמו פתיתים אז עדיף לבשל וזה כמובן הרבה יותר מהיר.

מהשיטה הראשונה מתאים לערבב עם סלט ירקות או ירקות עלים פטרוזיליה וכד' עם חמוציות ופיסטוקים או אגוזים כלשהם.

מהשיטה השניה - כמו אורז. להוסיף ירקות מבושלים, בשר טחון, ממולאים...
שירשור מתכוני "בל תשחית"כבשה מתולתלת
אני זרקנית אוכל נוראית ועכשיו מנסה לשפר את מידותי
בהשראת אישה יקרה ז"ל שנפטרה בשיבה טובה והייתי מאוד קשורה אליה . אחד הדברים שאמרו עליה זה שאצלה לא נזרק פירור של אוכל .

רעיונות/מתכונים
אפשר לשרשר בתגובה עם שם המוצר העיקרי שמשתמשים בו ברעיון/מתכון .
לדוגמה אומלט מפסטה "שלא נס ליכה" יקבל את הכותרת בשם "פסטה" . שיפצור של עוף מהמרק יקבל את הכותרת 'עןף'.
פסטהכבשה מתולתלת
אני לא יכולה לאכול כמו שהיא פסטה ששכבה יותר מיום במקרר , גם אם היא לא מקולקלת .. מקבל טעם של מקרר כזה .. אז רעיונות מהירים לפסטה שהייתה במקרר יותר מידי אבל לא התקלקלה :
פשטידת פסטה מהירה
לחמם תנור ל200 מעלות
200 גרם פסטה אחרי בישול
2 קוטג או 2 גבינה לבנה של 250 גרם
אפשר להוסיף גבנצ מגורדת , אפשר גם בלי
1 ביצה
שן שום כתושה או 2 אפשר גם אבקת שום או אבקת שום גבישי או קוביית שום כתוש קפוא
קצת מלח
טיפהל'ה פילפל שחור
אפשר לשדרג עם בזיליקום קוביה קפואה או עלים טריים . לא חובה .
לערבב הכל ביחד , להכניס לתבנית , ולתנור
זה מוכן כשזה יציב ולא מימי.
אופציה לעצלניות כמוני , לשים בפיירקס ל10 דקות במיקרוגל על עוצמה גבוהה. יוצא טוב

עוף או הודו מהמרקכבשה מתולתלת
לטגן 3 בצלים גדולים או בינוניים בשמן זית
לחתוך לחתיכות קטנות את העוף / הודו שאף אחד לא רוצה לאכול אותו כי הוא מהמרק,
אחרי שהבצלים השתזפו קצת ,
להוסיף את העוף / הודו החתוך ולטגן גם אותו .
אפשר לתבל בכמון או פפריקה ולהוסיף טיפה פילפל שחור.
אפשר לאכול בתור מנה בשרית ככה ישר או למלא בזה בצק עלים ולעשות רולדה (סבתא שלי עשתה ככה) של בורקס בשרי ,
או למלא בזה בצק שמרים כמו אותו בצק רגיל של לחמניות לעשות לו צורה של סהרונים ולמרוח ביצה טרופה ושומשום מעל .
בפסח סבתא שלי הייתה ממלאה קניידלך רגילים אבל גדולים יותר עם מילוי של בשר כזה .
חלה או לחם / פיתות / לחמניותכבשה מתולתלת
חלה / לחם / פיתות / לחמניות שאי אפשר לאכול טרי.
פתות תימני (לא זה עם המלוואח הסותם עורקים של המסעדות)
לחמם שמן קנולה או זית במחבת,
לחתוך את הלחם לחתיכות קטנות יחסית
לטגן קצת
כשהם השתזפו קלות (לא צריך להיות קרוטונים)
לשפוך על הלחם כוס חלב אפשר חלב 1% למעוניינים להוסיף 2 ביצים טרופות, קצת מלח ,גבנצ מגורדת אפשר גם 9% , גבינה בולגרית חתוכה לחתיכות קטנות ואפשר גבינות אחרות כראות עיניכם (לא גבינה לבנה או קוטג'!! רק קשות יותר)
יש שאוכלים בתוספת דבש
פסטה סיני קרהלהרות כוחות
לערבב עם רוטב סויה, שמן, סוכר חום , גבישי שום ושומשום קלוי.
הטעמים הדומיננטים מפחדים את "טעם המקרר"
קציצות בשר\ עוףחדשה ישנה

להוסיף לעיסה של הקציצות פרוסה או שתיים של חלה רטובה סחוטה מנוזלים, זה עושה את הקציצות רכות וממש טעימות.

ילדים עפים על זה! וגם מבוגרים...

 

ומצטרפת לבורקס בשינוי גירסה קל-

נשאר כרעיים מתבשיל\מאפה\ מרק- לפרק לחתיכות ולהוציא את העצמות.

 

לטחון בסלייסר או במעבד מזון-

כרוב לבן, גזר ובצל.

 

לטגן את הירקות (בצל ואז את הכרוב והגזר) במחבת עם מלח פלפל וכורכום, להוסיף את חתיכות העוף.

 

כל זה מילוי לבורקס. הכנתי את זה השבת ויצא פשוט מדהים!

 

אפשר כמובן להוסיף נוזלים ואז זה רוטב לקוסקוס וכן הלאה.

 

 

 

והערה לגבי פסטה- אני למדתי עם הזמן מה הכמות המדוייקת שנאכלת אצלינו בבית ואני מכינה ממש מדויק, כי אח"כ אנחנו לא אוכלים יום למחרת פסטה . אז אני אשכרה מודדת בצלחת... מה לעשות, ככה אני בלי מצפון שזרקתי אוכל..

אורזתתתתאחרונה

שאריות של אורז, אמא שלי מכינה :

מסדרים בתחתית סיר תפוחי אדמה עם קצת שמן מטבלים מלח פלפל וכורכום

מוסיפים קצת מים אם צריך שלא יישרף מבשלים ולקראת הסוף מוסיפים אורז

"יוצא כמו טרי"...

(אפשר גם להוסיף באמצע עוף וגם לטבל מלח פלפל כורכום...)

שערות קדאיף בעוגת גבינה... צריך לאכול אותו יום??אני84
קוראת למומחהברוקולי
לאאורה2x
זה טעים גם קר מהמקרר
וגם אפשר לחמם את זה שוב
הקראץ יורד אחרי שהיה במקררקראנץ שוקולד
אבל זה טעים גם ככה..
תודה לכולם👍אני84אחרונה
יש אפשרות לעשות פרלינים (שוקולד ) בבית?בלהבלה
אם כן, אז אשמח להסבר מפורט
בטח שאפשר נירוונה
הייתי פעם בסדנה של שוקלטיירית והכנו פרלינים מושלמים! הלוואי ואני אמצא את המתכון 🙏🏻 אני הולכת לחפש

חברה שלי מכינה כל פורים פרלינים למשלוח מנות אני יכולה לשאול אותה אם תרצי
אשמח שתשאליבלהבלה
לא מצאתי את המתכון מהסדנה. שולחת לך את המתכון של חברה שלינירוונה
יש לך מדחום לאפייה?קראנץ שוקולד

לצורך טמפרינג?

אם כן אז זה אפשרי וקל..

 

כמה מדחום עולה?בלהבלה
תלוי איזה, הרוב עולים 100 ומעלהקראנץ שוקולד

צריך לקנות מד חום אמין ומדוייק, רצוי לבדוק בחנויות מתמחות..

אה,וואו, אם אעשה בלי מדחום זה לא יצא טוב?בלהבלה
בשביל שהשוקולד יגיע למצבקראנץ שוקולד
שהוא גם מבריק גם קראנצ'י וגם נשמר לאורך זמן הוא צריך לעבור טמפרור ואת זה חייב עם מדחום..
ממ אצלנו בבית מכינים- ממש פשוטסטופ
ממיסים שוקולד חלבי, אפשר גם שוקולד מריר ולערבב עם שמנת מתוקה,
שופכים לתבניות קרח בצורות (לבבות וכוכבים) ומטביעים בפנים מה שרוצים (ריבת חלב בד''כ, כשזה לא משהו מוצק הכי נוח זה למלא חצי בשוקולד, לשים קצת ריבת חלב ולמלא עוד מעל) אפשר גם לשחק עם שוקולד לבן ולשלב שיצא מעניין.
מקפיאים.
יוצא יאמיאם😋 וגם ממש יפה.

אלא אם התכוונת למשהו משוכלל יותר...
זה נישמע הרבה יותר פשוט ואפשרי.בלהבלה
תודה לכולן
שוקולד מומס עם שמנת מתוקה- לא נראה לי שיחזיק מעמדיעל מהדרום
לק"י

מחוץ להקפאה.
^^נכון זה גנאש והוא נמס במהירותקראנץ שוקולדאחרונה
שוקולד מטומפרר יכול להחזיק המון זמן מחוץ למקרר..
מחפשת מתכון לחיתוכיות ביסקוויטים חמאת בוטנים ושוקולדמחייכת =)
בלי חמאה/מרגרינה ודבש..יש למישהו?

ועוגת גבינה אפויה ?

תודה
מקפיצהמחייכת =)
יש לי מתכון עם פצפוצי אורז, רוצה?ניקיתוש
יש לי עם שתי כפות דבש, אולי אפשר להחליף בסילאןחדשה ישנה
אשמח לקבל בבקשה את של שתיכן מחייכת =)
בשמחהניקיתוש
4 וחצי כוסות פיצפוצי אורז
שלב א: 200 גרם שוקולד חום פלוס 3 כפות מלאות חמאת בוטנים לערבב ולשטוח בתבנית ולהקפיא.
שלב ב: 200 גרם שוקולד לבן פלוס 3 כפות חמאת בוטנים לערבב ולשטוח מעל שכבה ב
להקפיא ולחתוך לצורות
ועוגת גבינה בדיוק רשמתי בשירשור של העוגת גבינה.
טעימה מאד
מתכון מחברה יקרהחדשה ישנה
חיתוכיות שוקולד וחמאת בוטנים!!

_ממיסים במיקרוגל- בפולסים, ולערבב בין לבין-
250 גר' חמאת בוטנים (אפשר עם חתיכות)
2 כפות דבש
50 גרם מרגרינה (אני שמה רבע כוס שמן)

_מוסיפים בהדרגה_ 250 גרם בסקוויטים טחונים דק עד שכל הבסקוויטים מכוסים בחומר הנ''ל.
לפעמים לא צריך את כל הבסקוויטים.

משטחים בתבנית חד"פ רגילה של עוגה (26)

ממיסים 200 ג' שוקולד מריר+ריצ'

שופכים מעל הבסקוויטים
מקפיאים לחצי שעה. ' וחותכים לקוביות יפות.

שומרים בהקפאה.
תודה לכן!מחייכת =)אחרונה
מחפשת רעיונות לתוספות לשבתאחרי החגים
משהו שיכול להתאים עם אורז, עדיף תוספת מירקות אבל לא תפו"א, בטטות וירקות מוקפצים/ אפויים.
ומשהו שקל להכנה. יש לי פטריות אשמח לרעיון מה יכול להתאים..
תודה!
מה לגבי פשטידת ירקות?תהילה רבקה
אנטיפסטי? רטטוי?קראנץ שוקולד
מה זה רטטוי?אחרי החגים
לטגן בצל להוסיף מלח פלפל גרוס ולשים אפונת גינהאני84אחרונה
עם לבברות ארטישוק חצויים או שומר לטגן קלות להוסיך כוסברה קצוצה. להוסיף מעט מים או ציר בשר ...טעים מאוד.
פרלינים במילוי נוגט וכפיות משוקולדבראבו
יאוו זאת היתה עבודה קשה...
ואי....👍👀👀👀👀אני84
וואו.. איזה יופי!חדשה ישנה
וואו, איך עשית?בלהבלהאחרונה
חלותחניתה קל
מישהו יכול להסביר לי למה כשאני אופה חלות בתבנית אינגליש קייג הן לא יוצאות אפויות מהתחתית? מה אני עושה לא נכון?
חום לא מספיק? פחות מידי זמן?ברוקולי
חניתה קלחניתה קל
שמתי 35 דקות בתחתית התנור, זה אמור להספיק לא,
ועוד משהו, החלק התחתון מזיע ואיני יודעת למה
אולי את שמה את התבנית בתנור מדי למעלה?עלה למעלה
צריך לשים באמצע
חניתה קלחניתה קל
אני שמה למטה בתחתית
תנסי לשים בתנור את האינגליש מעל התבנית של התנור, זהאנונימוס

גם מאוד עוזר לאיפה טובה והשחמה מלמטה.

חניתה קלחניתה קל
אני אנסה היום בערב ונראה איך ייצא לי, תודה רבה על הטיפ
אולי יותר מידי בצק בתוך התבנית ואין מקום להתרווח...חדשה ישנה
חניתה קלחניתה קל
אני אנסה באמת, אולי קצת הגזמתי
חניתה קלחניתה קל
בנות, תודה רבה לכולכן בנות, אתן לא יודעות כמה עזרתן לי
תודה מקרב לב
יש תבניות אובר משומנותמקום בעולםאחרונה
שמוציאות כל דבר בהן רטוב מלמטה..
תנסי לשים נייר אפיה למטה..

קרה לי כמה וכמה פעמים עם סוגי מאכלים שונים וסוגי תבניות חד"פ..
מחפשת מתכון לעוגת גבינה/שמנת עם אוראו.למשהו יש?אשמח-אילה-
האם אפשר להקפיא שמנת מתוקה(פרווה)?האחת המתלבטת
התאריך מתקרב ואני רוצה להשתמש בזה לשבועות.
האם יש לכם ניסיון אם הקפאה? תוכלו לתת לי טיפים?
אשמח גם למתכון למוס שוקולד פרווה עם קצפת מתוקה(ללא ביצים). תודה רבה!
מתכון למוס שוקולדנירוונה
בלי ביצים
תמיסי 200 גרם שוקולד (חלב או מריר לפרווה) אם את ממיסה במיקרוגל תוסיפי לו חצי כוס מים חמים, לשוקולד מריר אפשר להוסיף גם קצת סוכר.
תקציפי מיכל שמנת מתוקה פרווה (ריצ׳) לקצף יציב.
תקפלי בעדינות את הקצפת עם השוקולד המומס.
לקרר לפחות שעתיים במקרר.

אוהבים קפה? תקציפי עם השמנת מתוקה חצי כפית נס קפה
אפשר גם להקפיא את המוס?האחת המתלבטת
שוקולד לא "מסתדר" עם מים..זה לא הורס אותו?יעל מהדרום
במיקרו הם סבבה נירוונה
אני ממיסה מעל קערת מים חמים כי אין לי מיקרוגל בבית ואז לא מוסיפה מים חמים כי זה באמת יוצא גושי כזה
אכן, שוקולד נהרס במים.קראנץ שוקולד
עם שמן הוא בסדר?עלה שלכת


כן אבל תלוע גם מה רוצים להכין איתו..קראנץ שוקולד
לפרלינים נגיד לא.
שמן כן, מים ממש לאט'
במיקרוגל זה עובד גם עם מיםנירוונה
אין לי שמץ איך מתפעלים מיקרוגלט'
ואין צורך להוסיף מים לשוקולד כשממיסים במיקרוגל, פשוט מוציאים אחרי כמה שניות ומערבבים עד שנמס לגמרי.
גם לי אין מיקרוגל 😅נירוונה
אבל ראיתי פעם בתוכנית של קרין גורן שהיא המיסה שוקולד ומים ביחד במיקרוגל וכשאני אופה בבתים עם מיקרוגל אני עושה את זה ויוצא מעולה!
לא, במיקרוגל ממיסים בפולסים קצריםקראנץ שוקולד

מים זה רק בבן מארי על הגז..

^^ולא בתוך השוקולד...ט'
!I knowנירוונה
ובכז ראיתי את קרין גורן עושה ככה בתוכנית שלה.
בדקתי וראיתי שהסטון בלומנטל עשה את זהקראנץ שוקולד

אבל עם מוס, זה בהחלט חידוש..
בכ"א כמו שכבתתי למעלה לא לפרלינים.

נתקלתי כבר העירבוב שוקולד עם מי קרחט'
אבל לא בהמסה של שוקולד עם מים. מענין.
חידוש מחודש מארץ החידושים קראנץ שוקולדאחרונה
לסתם ציפוי עוגה פשוט מים הם תחליף מצוין לריצ'..ירושלמית טרייה

וגם לא מוסיף הררי סוכר מיותרים, בשונה מהריצ'.

הקפאתי כמה פעמיםיראת גאולה
היה מצוין
אמא שלי אומרתבריאות ונחת

שאם זה נועד לקצפת אז לא טוב להקפיא, לבישול זה בסדר

הכנתי מוסהאחת המתלבטת
תודה רבה לכולם על כל העזרה!
ריצ'?אין מקום לשאלה
בארהב מוכרים את זה קפוא בחנויות...
זה אותה החברה בדיוק כמו בישראל.
אז אין שום בעיה
אצלי יש סטוק במקפיא וחסל..