במיוחד הקיש בטטות ותרד והמאפה שמרים15 המתכונים שאתם *חייבים* לשבועות
- Mister Cupcake
במיוחד הקיש בטטות ותרד והמאפה שמרים15 המתכונים שאתם *חייבים* לשבועות
- Mister Cupcake
בוקר צהרים וערב...
ונכון, אני בעד התוספות של הקטניות... רק הערתי כי לא כתבת את זה בהתחלה
פרווה
אשמח
גבוהות זה רק פלוס..~א.לאני מפזרת גם מעל לפשטידה פירורי לחם.
רק בלי הפירוריםירושלמית טרייהמטגנים 6-7 בצלים, קוביות בטטה, פטריות מתבלים במלח פלפל
מקציפים 5 ביצים עם 5 כפות מיונז בבלנדר יד
מאחדים את התערובות
מעבירים לתבנית (מספיק לחד"פ בינוני)
מפזרים מעל פירורי לחם ושומשום
אופים ב200 מעלות עד שהפירורים מוזהבים יפה
טוב בסדראחרונה
אופטימיותאשמח אם תחזרי לעדכן איך יצא...
די התלהבתי על הרעיון, אבל זה נראה לי אולי כבד מדי, ויותר מדי בצק...
ולא יודעת אם זה נשמר טוב כמה ימים או אחרי יום נהיה מושי כזה...
עשית לי חשק להכין...
במיוחד עכשיו שיש לי מחבת קרפים..![]()

משהו בלי שמנת מתוקה.
אולי משהו עם ריקוטה אולי?

מעין אהבה
..
ניל"סאחרונההוספת שוקולד לבן לעוגת גבינה פירורים- איך זה עובד? - בישול ומתכונים (הכוונה כמובן למתכון הראשון, כי בשני יש ג'לטין)
אמ;לק: יצא מעולה!
אני רוצה להכין עוגה קרה עם ג׳לטין ועוגת גבינה אפויה.
למישהו יש נסיון עם הקפאה של עוגות כאלו?
זה יהיה טעים?
ואם כן, איך כדאי להפשיר?
אודי-ה
ה''ב
abcא. אני עשיתי קניות באושר עד, כמעט בטוחה: גבינה לבנה 500 גרם ב5.90ש"ח , 3 שמנות מתוקות ב15 ש"ח, נפוליאון גם בזול נראה לי 7.90 והיה מבצע ממש טוב על מארז של מעדני מו הפשוטים (חום ולבן) 3 מארזים של 8 יחידות ב21 ש"ח
מה עושים עם 3 מארזים??
זה אומר 3 כפול 8 שזה 24 מעדנים!... הרי זה עם תוקף כלשהו...
אלא אם כן יש 12 ילדים ואז סבבה...
אני פשוט לא אוהבת את הכאילו מבצעים האלה שבסופר...
אם אני מתכננת לקנות רק חבילה אחת של רביולי, למשל, זה מבאס... כי הם גורמים לי להאמין שמשתלם לי לקנות 3 מארזים, ובעצם יצא שאני מוציאה יותר כסף- שלא הייתי מוציאה לולא המבצע.
אז צריך לקנות בחכמה =) (מקווה שאזכור את המסר הזה כשאהיה בסופר מול המדפים...)

אני רוצה להכין עוגת גבינה עם פירורים אבל בא לי לשדרג אותה קצת.
ראיתי שיש מתכונים שמערבבים לתוך מלית הגבינה שוקולד לבן מומס עם חלב.
מישהו יודע איך זה עובד? יש למישהו ניסיון בזה?
בד"כ אני מכינה את המתכון הזה לעוגה ויוצא מעולה: עוגת גבינה ופירורים קלה
ויש לה באתר עוד מתכון עם שוקולד לבן, אבל גם עם ג'לטין (שפחות בא לי, העוגה השנייה יוצאת מספיק יציבה בשבילי אפילו עם גבינה לבנה רגילה): עוגת גבינה ושוקולד לבן עם פירורים, מתכון לעוגה מנצחת! שווה בטירוף!!..
רק שהשדרוג הזה נשמע לי מוצלח![]()
עצות?

(או חצי מכמות הבראוניז אם את עושה עוגה גבוהה או תבנית גדולה יותר כך שהבראוניז יוצא נמוך יחסית.) כדי שלא יצא מתוק מדי כי השוקולד עצמו גם מתוק...להוריד אולי רבע כוס סוכר? פחות?
המסתי שוקולד לבן עם קצת שמנת. אחר כך הוספתי לזה קצת חלב שיהיה יותר נוזלי, וזה גם קירר את זה קצת.
ערבבתי את הגנאש שיצא לתוך תערובת הגבינות (לפני הקיפול לתוך השמנת המוקצפת), והפחתתי קצת מכמות הסוכר (בדיוק נגמר לי בכלי אז במקום למלא פשוט ניצלתי את העניין
).
הבעיה: אדע רק מחר איך יצא, כי הייתי בשרית ולא יכלתי לטעום אפילו מהבלילה שיצאה
(להכין עוגת גבינה אחרי ארוחה בשרית זה למות על קידוש ה'!)
אבל לפי הצבע נראה שיש השפעה של השוקולד. נקווה שיצא טעים, ואם לא אז רק אני אסבול כי כל השאר יכולים לאכול מהעוגות האחרות שיהיו
)
עכשיו היא במקפיא פה במשרד, מחכה יפה למחר.
תודה לכן על העצות וההכוונה!
שמתי 100 גרם על תבנית של 29 ס"מ, בפעם הבאה אשים לפחות 150.
המסתי שוקולד לבן עם קצת שמנת עד שנהיה גנאש. הוספתי קצת חלב כדי שיתקרר ויהיה קצת יותר נוזלי, והוספתי לתוך תערובת הגבינות (לפני שקיפלתי לתוך הקצפת).
אבל לפחות זכיתי מקום שלישי!
(מתוך 5
)

אוכל לסעודה- (בנוסף לתגובה הקודמת)
קציצות דג, שניצל דג, שעועית
עוגות וקינוחים-
עוגת גבינה פירורים, כדורי גבינה ושוקולד, גלידות למיניהן וכו'

אפשר לעשות גם בסיר ולשים כבר בפנים את הגבינה צהובה...
*פיצה במחבת, ניסיתי פעם יצא נחמד...
*פסטות בשמנת פטריות, שמנת בטטה, שמנת פסטו
*הום פרייז
איך עדיף להכין עם בישול או רק להשרות עם מים רותחים?
אשמח גם לרעיונות מה להוסיף להם...
תודה![]()
להוסיף לעיסה של הקציצות פרוסה או שתיים של חלה רטובה סחוטה מנוזלים, זה עושה את הקציצות רכות וממש טעימות.
ילדים עפים על זה! וגם מבוגרים...
ומצטרפת לבורקס בשינוי גירסה קל-
נשאר כרעיים מתבשיל\מאפה\ מרק- לפרק לחתיכות ולהוציא את העצמות.
לטחון בסלייסר או במעבד מזון-
כרוב לבן, גזר ובצל.
לטגן את הירקות (בצל ואז את הכרוב והגזר) במחבת עם מלח פלפל וכורכום, להוסיף את חתיכות העוף.
כל זה מילוי לבורקס. הכנתי את זה השבת ויצא פשוט מדהים!
אפשר כמובן להוסיף נוזלים ואז זה רוטב לקוסקוס וכן הלאה.
והערה לגבי פסטה- אני למדתי עם הזמן מה הכמות המדוייקת שנאכלת אצלינו בבית ואני מכינה ממש מדויק, כי אח"כ אנחנו לא אוכלים יום למחרת פסטה . אז אני אשכרה מודדת בצלחת... מה לעשות, ככה אני בלי מצפון שזרקתי אוכל..
שאריות של אורז, אמא שלי מכינה :
מסדרים בתחתית סיר תפוחי אדמה עם קצת שמן מטבלים מלח פלפל וכורכום
מוסיפים קצת מים אם צריך שלא יישרף מבשלים ולקראת הסוף מוסיפים אורז
"יוצא כמו טרי"...
(אפשר גם להוסיף באמצע עוף וגם לטבל מלח פלפל כורכום...)
נירוונהלצורך טמפרינג?
אם כן אז זה אפשרי וקל..
צריך לקנות מד חום אמין ומדוייק, רצוי לבדוק בחנויות מתמחות..
) ומטביעים בפנים מה שרוצים (ריבת חלב בד''כ, כשזה לא משהו מוצק הכי נוח זה למלא חצי בשוקולד, לשים קצת ריבת חלב ולמלא עוד מעל) אפשר גם לשחק עם שוקולד לבן ולשלב שיצא מעניין.
מחייכת =)
חדשה ישנה
קראנץ שוקולדגם מאוד עוזר לאיפה טובה והשחמה מלמטה.

נירוונה
נירוונהמים זה רק בבן מארי על הגז..
אבל עם מוס, זה בהחלט חידוש..
בכ"א כמו שכבתתי למעלה לא לפרלינים.
קראנץ שוקולדאחרונהוגם לא מוסיף הררי סוכר מיותרים, בשונה מהריצ'.
שאם זה נועד לקצפת אז לא טוב להקפיא, לבישול זה בסדר
האחת המתלבטת