הם ביקשו עוגת גבינה ביסקוויטים.
וגם מתכון לכדורי גבינה יהיה אפשר לקשט מלמעלה.
או כל רעיון אחר לקישוט.
ושזה יחזיק יומיים במקרר אם אפשר.
אפשר מן הסתם לוותר על הקפה, אולי להוסיף קצת וניל או שוקולית לחלב במקום...
למה לא לקשט "רגיל" עם שוקולד וסוכריות?
לא נראה לי שסוכריות יפריעו.
את יכולה גם על השוקולד לצייר עם שוקולד לבן מומס. או לא לשים גנאש ולצייר בשוקולד חום מומס...(אני מעדיפה מריר במקרה הזה)

אני משתמשת ברובינפלד - 80 אחוז. אם זה קמח מלא 100 אחוז - מוסיפים עוד כמה כפות מים.
1/2 כוס סוכר
כף מלח
ממיסים בקערה עם כוס מים רותחים
לאחר שנמס, מוסיפים:
כוס וחצי מי ברז
קילו קמח
שתי כפות שמרים יבשים
מעבדים לבצק (אני לשה בידים לא במיקסר)
אחרי שנוצר בצק, יבש מוסיפים מעט פחות מחצי כוס שמן לשים כ10 דקות. מעמידים לתפיחה כחצי שעה מכוסה בניילון משומן. אחרי חצי שעה טופחים על הבצק כדי להוציא את אויר ומעמידים שוב לתפיחה חצי שעה, ושוב מוציאים את האויר. אחר שעה וחצי, יוצרים צורת חלות בקליעה, ושוב מעמידים לתפיחה של שעה וחצי.
מתכון שיוצא לי מעולה בקמח מסוג אחד יוצא לא מוצלח עם קמח אחר.
איזה קמח יש לך?
והאם הוא 100% או 70%
עדיפות בלי קמח לבן, ולא רק לאפות/ לבשל אותם כמות שהם.
תודה!
כי זה די הקרבה מצידי להתקשר אליה בסתם יום של חול...
אולי עדיף שלא..
תודה בכל אופן!
ובאמת זה בסדר.. לא רוצה שתטרחיאנונימוסיותר מידי.
תודה 

לבשל את הכרובית רגיל עם מעט מלח.
לטבול בביצה מתובלת ובפירורי לחם, לטגן ולהגיש עם צ'ילי.
כרובית עם ברוקולי מבושלים. לשטוח בתבנית להוסיף מעל בצל מטוגן. לערבב ביצה ותבלינים לשפוך מעל ולאפות.
קיש ברוקולי, ממש טעים.
במקום פטריות אפשר לשים ברוקולי, בטטה, מלא בצל מטוגן.
אני לא שמתי רוזמרין ושמתי אגוז מוסקט פלפל פריקה.
הוספתי גבינה קשה והפחתתי שמנת
לביבות:
חולטים את הפרחים היפים במים עד שהם מתרככים.
מכינים תערובת של ביצים, קמח, מלח, פלפל שחור גרוס. אין לי כמויות.
טובלים כל פרח ומטגנים משני הצדדים. אפשר להוסיף קצת בכפית כשזה במחבת כי לא נתפסת הרבה תערובת על כל פרח.
מרק:
מטגנים הרבה כרישה קצוצה.
מטגנים פטריות מכמה סוגים, נגיד שתי סלסלות שמפיניון ושתי סלסלות יער. חייבים פטריות יער כי השמפיניון לא נותנות כמעט טעם! ותודיעו לי אם תמצאו בירושלים כאלה. נעלמו מאושר עד כבר שנה.
מוסיפים כף או שתיים של קמח לבן
להסמיך את המרק ומערבבים קצת.
שמים המון עלי סלרי, שמיר ופטרוזיליה - אפשר לשים בשקית רשת או לקצוץ דק (ואז להשתמש רק בגבעולי הסלרי ולא בעלים).
אשר בשלב זה להוסיף קצת שעועית ירוקה חתוכה.
כשזה כבר נראה טעים ומבושל סביר מוסיפים פרחי ברוקולי וכרובית (לא רוצים שיתבשלו יותר מדי ויהפכו לסחבות).
לתבל במלח, פלפל שחור גרוס וטימין.
חלות לשבת בבוקר ממילא צריך להקפיא אז לא כזה משנה.
עוגיות שושנים
עוגיות מעמול
עוגיות ממולאות בריבה / שוקולד
כולן על בסיס מרגרינה .
עוגיות יויו...
עוגיות יויו אלה עוגיות פריכות טבולות בסירופ ומצופות קוקוס..
abcחבילה של עלי סיגר
למלית שקדים
500 גר שקדים מולבנים טחונים
350 מגר סוכר
ביצה
מחית וניל או גרידת לימון
מערבבים הכל, ממלאים את הסיגרים ומקפלים..
אופים ולאחר מכן טובלים בסירופ..


ושני המרכיבים הראשונים ששמים הם חלב ואינסטנט פודינג, אבל הבעיה שהפודינג לא נמס ואז כששותים יש חתיכות לא נעימות בכלל!
איך ממיסים פודינג? עם מים חמים זה ילך?
ואגב, בלית ברירה סיננתי את הקפה אבל יצא פחות מורגש הטעם של הפודינג שדווקא מוסיף - מה גם שזה יותר עבודה להתחיל לסנן...
לחילופין, תערבלי בבלנדר/מיקסר
יש על בסיס קרח וחלב ויש יותר סמיך (כמו בקופיקס ) - הם כנראה מוסיפים גם פודינג וגם שמנת (לא יודעת אם צמחית או חלבית).
המרקם של הסוג השני מזכיר גלידה נמסה.
אבל נשמע הגיוני שזה מוסיף קצת סמיכות

ניסיתי להכין לפי מתכון שקיבלתי.
הבצק די דומה לבצק חלות, אבל אחרי התפיחה, מבשלים דקה במים רותחים ואז אופים.
התוצאה - מאכזבת ממש.
אולי בגלל הבישול המרקם יצא כבד.
אני בדרך כלל אופה מבצק שמרים והתוצאות מעולות!
מישהי ניסתה להכין בייגלס?
יש רעיונות? תובנות? טיפים?
א. בייגל הוא דחוס
ב. צריך לבשל במים עם סודה לשתיה
אפשר עם קצת סופר לצבע ולטעם
בעעעע...ורחמנות עליו
יעל מהדרום
).

ת.מ.אבל זה צריך להיות קפה של שבת. ועם הילדים
![]()
מה רמת הקושי? אולי כדאי להכין לשבת....

קראנץ שוקולד
נקודה למחשבה

יעל מהדרום
את מוזמנת
את יודעת איפה אני 
עשיתי פעם אחת לאירוח וב"ה קצר מחמאות
קנלוני ממולא גבינות, מאפה חלבי מושלם טעים ברמות להכין ולהתאהב להתמכר..
הזה פחות מתאים כי יש מלא פטריות...
אז אולי תעשי קנלוני בשרי יוצא ממש טעים
עשיתי פעם עם בשר טחון ורוטב עגבניות...
לא זוכרת מאיזה אתר לקחתי את המתכון...
מילוי: קשקבל מגורד,בולגרית קשה מפוררת, בצל מטוגן עם קוביות קטנות של פטריות (טריות כמובן). מקררת את הבצל והפטריות, מוסיפה גבינות וממלאת את הקנלוני.
מעל זה שופכת שמנת לבישול מתובלת במוסקט ובמלח.
אפשר מעל גבנ"צ גם אבל ממש לא חובה, עשיר בגבינות גם ככה..
לשים לב שהקנלוני לא מבצבץ מחוץ לרוטב כי הוא מתייבש, אחרי שהתחילה האפיה אפשר קצת למעוך אותם..
טעים טעים!
מקום בעולם
אורה2xהבנתי שהיא מוצלחת מאד![]()
יש למישהו מתכון טוב ומנוסה לפרגית על האש?
משהו בסגנון מה שמגישים באולמות...
תודה.
משרים את הפרגיות יום קודם בשמן זית, רוטב סויה, טיפה חרדל, דבש, צ'ילי גרוס ועוד תבלינים כרצונכם.
במקרר כמובן.
אם יש מנגל אז זה הכי טוב, כמובן להיזהר לא לייבש - לעשות ממש מהר.
אם אין אז אפשר על מחבת רגילה או עדיף מחבת פסים:
משמנים את המחבת ומנגבים את עודפי השמן בנייר ניגוב. שתהיה שכבה דקה ואחידה.
מחממים בחום גבוה.
מניחים את הפרגיות (יש רעש "טסססס" כי יש עליהן קצת רוטב והמחבת לוהטת. זה משפריץ על כל המטבח
.
כמה דקות מצד אחד ואז עוד שלוש דקות מצד שני וזהו. צריך להישאר רך.
קשה לדעת מתי רך ומתי עדיין נא.. זה האתגר.
יכול להתאים, פשוט אופים את זה במנג'טים בתוך בתבנית שקעים וזה יוצא קאפקייקס.
המתכון:
3 ביצים
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
לערבב היטב יחד.
להוסיף:
3/4 כוס קקאו
1/2 2 כוס קמח+ כפית סודה לשתיה
1/4 1 כוס מים עם מעט נס קפה
תמצית וניל
לערבב היטב עד שלא יהיו גושים.
למזוג למנג'טים בתוך תבנית שקעים ולפזר מעל כמה שוקולד צ'יפסים.
לאפות בחום בינוני, עד שקיסם יוצא נקי.
בתאבון!
(אפשר לשים את השוקולד צ'יפס מיד אחרי האפיה ואז זה נמס ואפשר למרוח את השוקולד ולפזר סוכריות צבעוניות)
יש קציצות כאלה עם רוטב אדום סמיך יחסית... לא יודע איך קוראים לזה.
אולי מישהו מכיר ויכול לתת לי מתכון? 
אפשר להוסיף קורנפלור
כי העגבניה מוסיפה איזה חמיצות שלא מתאימה פה.
מטגנים בצל להזהבה ואז הרבה רצועות פלפלים בכל הצבעים. אפשר להוסיף קצת רסק עגבניות.
ואז מוסיפים את כדורי הבשר (תערובת רגילה, אותו מתכון כמו קציצות מטוגנות).
קצת מלח כמובן, קצת שום ופלפל..
2 רסק עגבניות
אותה כמות מים
מעט בהרט
פלפל שחור פפריקה מלח לפי הטעם
כף סוכר
מעט יין
במקור יש גם כף רוטב סויה.
כף קורנפלור (לערבב קודם עם מעט מים)
להרתיח, להכניס את הקציצות. לטעום ולתקן
כ35 מנות
אשמח לעזרתכם!!
יש המלצות על מקום בירושלים שמוכר בשר בזול (אסאדו או משהו מומלץ אחר?)
כמו"כ אשמח להמלצות לתפריט
)
נראה לי שאתחיל לבשל כשבוע קודם. ולהקפיא...
חצילים אפויים או מטוגנים
מטבוחה
האמת, את השאר לא הייתי מקפיאה.
אפשר להכין דגים ועופות או בשר יומיים קודם.
גם אפונה או שעועית ירוקות אפשר יום-יומיים קודם כתוספת.
גם סלטים מבושלים נוספים: סלק, גזר, קישואים.
אורז וסלטים חיים כדאי לבשל ביום הארוע.
בהצלחה. ומזל טוב
.
או למשל פחזניות במילוי פטריות או כבד: אפשר להקפיא את הפחזניות המוכנות ורק למלא באותו יום.
תוספות - כרוב מאודה אפשר להכין גם יומיים קודם ולשמור במקרר, לא קורה לו כלום. כנ"ל קישואים ושעועית ירוקה וצהובה וכו'. גם פשטידת קישואים נשמרת יום יומיים בלי לאבד טעם.
מרקים - רוב המרקים אפשר גם להקפיא (מרק עגבניות, אפונה, עדשים). מרק עוף חייב להיות טרי. מרק בצל ופטריות פחות קריטי אבל לא להקפיא.
כדורי בשר ברוטב לילדים - אפשר להקפיא.
שניצלים אפשר אבל פוגע בטעם כמובן..
מוריה![]()
טיפ טוב : לקרוא תהילים לפני ולשים צדקה להצלחת הבישולים .
נירוונההמרכיבים:
6 חלבונים מביצים גדולות (L)
250 גרם סוכר
2 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק
70 גרם קמח רגיל
למלית:
500 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם סוכר
2 כפיות קפה נמס
2 כוסות אגוזי לוז גרוסים גס וקלויים קלות.
אופן ההכנה:
המלית:
הרכבת העוגה:
אנחנו כבר עושים מתכון אחר..אביה*אני מניחה שהבצק אותו דבר.
תודה
חומרים
1/2 כוס קקאו
1/3 1 כוס קמח
2 כוסות סוכר
כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
כוס שמן
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
כוס שוקולד צ'יפס (לא חובה)
אופן ההכנה
לערבב יבשים יחד, להוסיף את שאר החומרים ולערבב. לאפות בתבנית בינונית על חום בינוני נמוך (160 מעלות) למשך שעה.
כשהעוגה יוצאת מהתנור היא לא נראית מוכנה, כשהיא מחוץ לתנור היא מתקשה.
זה יוצא די כבד. אבל ממש טעים וקל להכנה!
יוצא יותר שוקולדי ופחות עוגתי. מוסיפה גם שוקולד מריר קצוץ ואגוזים קצוצים.
2 כוסות קמח על חצי כוס קקאו נשמע ממש מתוק...זה פי 4!
ניל"סזה באמת דומה רק עם השינויים שאמרתי (קקאו וקמח, והרבה פחות זמן בתנור):
4 ביצים
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כוס קקאו
1 כוס קמח
כפית אבקת אפיה
קורט מלח
כפית תמצית וניל
שוקולד קצוץ
אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
מערבבים היטב ביצים, שמן וסוכר
מוסיפים קקאו ומערבבים
מוסיפים תמצית וניל
מוסיפים קמח, אבקת אפיה ומלח
מערבבים פנימה שוקולד ואגוזים
25-30 דק' בתנור על 180 מעלות (כשמוציאים זה נראה עוד קצת רך, זה מתקשה קצת בחוץ)
המתכון של @אם הבנים12 
בצק פריך
במיקסר:
6-7 כוסות קמח (חד פעמי)
א.אפיה
מחמאה
כוס שמן
כוס מים פושרים
מחלקים את הבצק ל6. מרדדים כל חלק לעלה דק, ממלאים בתמרים/שוקולד/נוטלה. מגלגלים לרולדה.
לאפות על 180מעלות.
מודדת כובעיםלפי המתכון של עוגיו.נט עוגיות תמרים ואגוזים טבעוניות | עוגיו.נט
יצא טעים מאוד! רק שקצת היה קשה לפרוס, אבל לא יודעת איך זה ברגילות עם חמאה...

אביגיל~!
רק לזכור לשים את כל המצרכים ולפי הסדר..תהילה רבקה
מנסה לעזורבס"ד
עוגת שוקולד פירורים
קלה להכנה, מצרכים שיש בכל בית (כמעט:O)
בסיר על הגז:
100 גרם שוקולד מריר
4 כפות קקאו
1/4 כוס מים
1 כף שוקולית
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
לבחוש על אש נמוכה, להשתדל שלא ירתח, לערבב עד להמסה. להוריד מהאש לקרר מעט ולהוסיף 2 חלמונים. לערבב היטב. את שני החלבונים לשמור בקערה.
לבצק:
1/2 2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
3 חלמונים (צהוב)
ללוש עד שמתאחד.
3/4 מהבצק לשטח על תבנית משומנת, מלבנית/מרובעת. לא גדולה מידי.
רבע הבצק הנותר להקפיא (אני משאירה בחוץ)
5 חלבונים (שניים של השוקולד ו-3 של הבצק) + 1/2 כוס סוכר, להקציף היטב לקצף נוקשה. לערבב בתנועות עטיפה עם תערובת השוקולד. לשטח על הבצק שבתבנית, לגרר מעל את הבצק. לאפות 40 דק' בערך בחום בינוני. ו...להחביא כאילו אין עוגה, היא פשוט נגמרת מהר מידי J
נשמע עוגה מעולהabc
מנסה לעזורהכנת בסוף?
איך יצא?
רק שאלה-חדשה ישנה
מנסה לעזור
חדשה ישנה
מנסה לעזוראחרונה
מנסה לעזורעוגת טורט תפוזית גבוהה ואוורירית! (או עוגת שיש)
קלה להכנה ובלי חומרים מוזרים!
מצרכים:
קערה 1:
5 חלמונים
חצי כוס מיץ תפוזים (מבקבוק שתיה או מיץ תפוזים טבעי מהול עם מים)
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר
1 אבקת אפיה
1 אבקת סוכר וניל
כפית תמצית וניל
שמים בקערה לפי הסדר וכל פעם מערבבים.
בסוף מוסיפים 2 כוסות קמח בהדרגה ומערבבים. (אפשר במיקסר על קצב איטי)
קערה 2:
קצף: מקציפים במיקסר במהירות 5 חלבונים ומוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר.
מוסיפים את הקצף לקערה 1 ומערבבים בעדינות עם מרית (בתנועות עטיפה) עד לקבלת צבע אחיד.
שמים בתבנית מלבנית בינונית את כל הבלילה (ומעט ממנה משאירים ושמים קקאו... ואז ניתן לעשות עוגת שיש... יוצא מאוד יפה....)
אופים 5 דקות על 180 ואחר כך מורידים ל-170 מעלות למשך 20 דקות בערך.
שהעוגה מוכנה (בודקים עם סכין או קיסם שיוצא נקי) לוקחים אותה מיד והופכים אותה עם הפנים למטה על מגבת נקיה! וככה הגובה נשאר! (למשך 10 דקות)
עוגה טעימה וקלילה!!
עוגת שוקולד טעימה ומהירת הכנה.
מערבבים בקערה:
כוס קמח
כוס שוקולית
כוס סוכר (אפשר קצת פחות)
כוס שמן
3 ביצים
חצי שמנת לאפייה פרווה
אופים בתנור בערך 30 דקות ( תלוי בתנור) עד שהקיסם יוצא יבש.
שמים על הגז סיר, שוברים לתוכו חבילת שוקולד, ושופכים את החצי השני של השמנת לאפייה, מרתיחים, מערבבים.
כשהעוגה מוכנה שופכים עליה את השוקולד החם.
טורטיה טוסט
טורטיה עם בשר- למרוח קצת קטשוט להוסיף בשר טחון שטוגן עם בצל ותבלינים לסגור למרוח בביצה חצי שעה בתנור
חזה עוף צלוי ברוטב צ'ילי/ תבלינים/ ברווז
עם חסה וירקות טריים.
פירה עם בצל ופטריות לסגור לטבול בביצה ופירורי לחם ולטגן.
בטוסטר- למרוח פסטו וגבינה קשה (צפתית, בולגרית, חמ"ד)
קראנץ שוקולד
מודדת כובעיםגבינת חמד זה ראשי תיבות???
או שפשוט החלפת בין הגבינה לבין החינוך 
אנונימיות
קראנץ שוקולד
קראנץ שוקולד