יש לכם?
אפשר בריאים, אפשר לא בריאים, יקרים, זולים,
אבל טעימים 
(לשבת בר מצווה הבאה עלינו לטובה)
יש לכם?
אפשר בריאים, אפשר לא בריאים, יקרים, זולים,
אבל טעימים 
(לשבת בר מצווה הבאה עלינו לטובה)
עוגת חמאת בוטנים ושוקולד שחותכים לקוביות שמים במנז'טים ואז להקפיא
עוגיות גרנולה (אני מכינה בשישי ונשאר לי טרי וטעים לפחות עד שלישי.. מאחסנת בקופסא, כך שתוכלו להכין מראש)
מומלץ להכין דברים קלים שאפשר להכין בכמות גדולה במהירות.
ולכן לא ממליצה על כל מיני קינוחים אישיים שלוקחים המון עבודה / עוגיות מיוחדות
מה שלדעתי הולך נהדר
*פסים של עוגות שמרים
*פאי (אפשר כמה סוגים)
*עוגת גבינה
* עוגות מוסים
* בראוניז חתוך למנג'טים
* עוגות פירורים
* טראפלס (אמנם אישי אבל לא הרבה עבודה)

(נראה לי שקראנץ שוקולד הביא אותו פעם כאן).
נשמעת שיטה מוצלחת.
עושה חשק לנסות
.
רמת הגלוטן כוסמין היא מאוד נמוכה ולכן מתאימה למי שסובל מצליאק או שרגיש באופן אחר לחיטה.
אין לי נסיון בהכנת עוגות ועוגיות איתו. אני מניחה שאפשר למצוא לא מעט מתכונים.
אחת מהן באמת בהתחלה לא אכלה גם כוסמין ואח"כ הכניסה אותו לתפריט וזה בסדר בשבילה.
אני אשמח לפגוש אותם ואת הרופא שאישר את זה.
ואם זה על דעת עצמם,
יש אנשים שהגלוטן לא פוגע בהם במיידי..
אבל לאורח שנים פוגע במעי ומעלה את הסיכויים לכל מיני מחלות.
ממש לא הייתי ממליצה על כוסמין כמקור תזונתי מתאים לחולי צליאק.
את באמת רוצה לפגוש אותה?
אני יכולה לקשר ביניכם אם היא תסכים.
רק היה חשוב לי לציין שזו המלצה מאוד לא גורפת
ואפילו מסוכנת עבור חולי צליאק.
לבין רגישות לגלוטן שהיא פחות חמורה וגם יכולה להשתנות (לדוג מכירה שני אחים שאחד היה רגיש לגלוטן עד גיל 5 ועבר לו ולעומתו לאחיו יש צליאק כל החיים)
כך נשמע.
אני אופה רק מכוסמין, פשוט מחליפים לכוסמין- בדיוק את אותה הכמות.
עוגות בחושות ועוגיות יוצא מעולה, בצק שמרים טרם הצלחתי לעשות.
כמו שכתבתי
בעניי כוסמין יש לו טעם עדין יותר ומדמה את עצמו יותר לקמח לבן מאשר קמח מלא
הוא דל בגלוטן
החיסור שלו גם שהוא דל בגלוטן ולכן קשה יותר לעבוד איתו.
עוגות ועוגיות בחושות אפשר להמיר
לדעתי כוסמין מוצלח יותר מקמח מלא
מי שצריך עוד עזרה לגבי כוסמין
מוזמן למסר"ש
אפשר גם למלא בפיצוחים אפשר בקרם פטיסייר וכו'..
👍🏻נירוונה
אצלנו עם החום הזה קונים אותם ירוקות ואחרי יומיים הם כמעט כולן שחורות ![]()
נסיכה יפהדיאטה שמורכבת מארוחות קטנות כל שלוש שעות...
צריכה רעיונות לארוחות בוקר, נשנוש ביניים וארוחת ערב קלילה...
חשבתי על חטיפי גרנולה, פירות, סלט...
תודה!
חטיפי גרנולה זה יקר ומשמין. כבר עדיף לקנות או להכין גרנולה או פשוט דייסת קוואקר.
אפשר לעשות את זה במנות אישיות?
אם כן אפשר את המתכון?
קראנץ שוקולדאפשרי כן..
מפשירים חבילת אטריות קדאיף, מפרידים את האטריות, ממיסים חמאה שופכים מעל ואבקת סוכר ומערבבים עד שכל האטריות מצופות בחמאה, משטחים על תבנית או על תבנית שקעים ואופים עד להזהבה..
לקרם מקציפים גבינת שמנת או לבנה או שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג ורבע כוס סוכר לקצפת יציבה וממלאים, אפשר לשלב גם מחיות פרי מעל או פירות שלמים..
נירוונה
קראנץ שוקולד
קראנץ שוקולדנכון.. בכללי שילוב של מתוק וחמוץ הולך מעולה ![]()
הוא מאבד את המרקם שלו..
קראנץ שוקולדותודה 
איך את מכינה?
שלום, נשאר לי חלב קוקוס אחרי שהשתמשתי בו לעוגה לשבת ושמתי לב שכתוב שניתן לשמור עד 5 ימים..
מחפשת מתכונים לעוגיות/עוגה טובים וקלים שאפשר להשתמש בהם בחלב קוקוס או כל מתכון ממש טוב אחר..
עדיף כאלה שאין צורך במרגרינה/חמאה.
ואם יש גם שילוב של קצפת צמחית בכלל יהיה טוב (קניתי ולא השתמשתח ומפחדת שיעבור התאריך)
אולי פה יהיו רעיונות טובים?
אולי מתכונים לקינוחים שווים?
ובעצם יותר גרועה ממרגרינה סטנדרטית בארץ, כי רוב ככל המרגרינות שנמכרות בארץ מיוצרות בטכניקה כך שהן כמעט ללא שומן טרנס, בעוד שהקצפות הצמחיות נותרו מאחור בעניין הזה והן פשוט שומן טראנס נוזלי... (כמו ששמנת מתוקה הופכת לחמאה בהקצפה ממושכת, כך ניתן להפוך קצפת צמחית למרגרינה)
ריצ' בעיני זה רעל.
אבל אני משתמשת כמובן 
רק צרך לזכור שעוגות זה בשביל הכיף ולא בשביל הבריאות ולאכול מהן רק מעט מדי פעם.
אבל רק לארועים חגיגיים, לא לסתם שבת. ככה אני עושה. אז פעם ב.. זה לא אסון.
היה לי פעם מתכון מעולה ,אבד
תנסי לחפש מתכונים בנט
יש דברים מוצלחים
רעיונות למתכונים נחמדים? (:
לסחוט לימון שלם על הדג
שמן זית בכמות נדיבה
מלח פלפל לבן
שום כתוש
כוסברה ופטרוזיליה קצוצים דק
יוצא מעולה
* אני לא אוהבת לימון על סלומון , הדג כ"כ עדין
בעניי חבל להרוס אותו עם לימון
לטחון
פטרוזליה
כוסברה
בזיליקום
שום
צנוברים
למחית
להוסיף שמן זית + פלפל צילי אם אוהבים חריף
לפזר על הדג מלח גס
למרוח את המחית מעל
והופ לתנור 20 דקות 180 מעלות
גם בתור חריימה בתנור זה טעים
וגם לעשן אותו זה טעים
מעולה לקינוחים ולעוגות גבינה...
אבל הכי קל פשוט להכין כמו שמכינים קוסקוס.
אני אוהבת בורגול עם מלפפונים, עגבניות, ירק כלשהו (פטרוזיליה/כוסברה/סלרי וכו) זעתר והרבה לימון ושמן זית. אחלה לצהרים של קיץ שאין כוח לאכול משהו חם אבל רוצים משהו משביע ומרענן.
טעים לטגן בצל, עגבניה ולהוסיף מים ותבלינים- פפריקה ומלח..
זמן הבישול ממש קצר- צריך לשים לב שלא יישרף.
אי לעם ישראלאשמח למתכון
וסליחה על הבורות מה זה רפאלו? ואיפה משיגים את זה חלב ישראל?
מוטיבציהמתכון דחוף 
רפאלו הכנתי
200 גר' קוקוס
100 גר' שוקולד לבן מומס
200 גר' חלב מרוכז (ממתכון שמצאתי פה)
פררו רושה- מתכון של עוגיו. נט
מודדת כובעים
אנונימיותבשקית..
יש המון מה לעשות עם זה..
מטגנים שום, עגבניות חתוכות קטן, מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים, מים. מבשלים עד לרתיחה, אם רוצים רוטב סמיך מבשלים הרבה זמן.
מוסיפים ביצים מבשלים כמה שואהבים (רך או קשה)
אוכלים עם אורז או עם לחם.
שדרוג נחמד שניסיתי וכולם אהבו - מוסיפה נקניקיות בשריות לשקשוקה. מטגנת אותם ואז מוסיפה עגבניות וכו...
ועוד משו - שקשוקה ידועה כמלכלכת סדרתית (את הגז) לכן עשיתי אותה בתנור. שמתי את כל המרכיבים של השקשוקה (למעט הביצים) כיסיתי את התבנית בנייר אלומיניום, אפיתי על חום גבוה כמה דקות, הוספתי את הביצים לעוד כמה דקות היה תענוג!!!
ת.מ.מעדן /שמנת
קרנפלקס עם חלב (או בלי חלב )
פירות
חביתה
סלט ירקות .
נ.ב
יום אחד שהיה ממש חם כך עשינו .
אכלו קרנפלקס ומעדן ותפוח .
לא זוכרת מה אכלו בערב של אותו היום . (אולי פתיתים).
בהצלחה
כמו:
לטגן בצל ולהוסיף חתיכות חזה עוף, עם קצת תבלינים-מעדן,
חזה עוף "אדום"- מערבבים קצת רסק, תסלינים-פפריקה, פ.שחור, שום כתוש, קצת שמן זית, שמים בתנור ל20 דקות- מעדן
![]()