שרשור חדש
צריכה רעיונות לקינוחים שווים וקליםגתיתא

יש לכם?

אפשר בריאים, אפשר לא בריאים, יקרים, זולים,

אבל טעימים

(לשבת בר מצווה הבאה עלינו לטובה)

 

ושאפשר להקפיא..גתיתא


כדורי שוקולד שוויםבעוז ותעצומות

עוגת חמאת בוטנים ושוקולד שחותכים לקוביות שמים במנז'טים ואז להקפיא

עוגיות גרנולה (אני מכינה בשישי ונשאר לי טרי וטעים לפחות עד שלישי.. מאחסנת בקופסא, כך שתוכלו להכין מראש)

טראפלס חמאת בוטנים ושוקולד,מקום בעולם
מוסים (שוקולד, חלבה..)
סופלה
אלפחורס
בראוניז
גליליות תמרים
פאי
לשבת בר מצווהברוקולי

 

מומלץ להכין דברים קלים שאפשר להכין בכמות גדולה במהירות.

 

ולכן לא ממליצה על כל מיני קינוחים אישיים שלוקחים המון עבודה / עוגיות מיוחדות

 

מה שלדעתי הולך נהדר

 

*פסים של עוגות שמרים 

*פאי (אפשר כמה סוגים) 

*עוגת גבינה

* עוגות מוסים

* בראוניז חתוך למנג'טים 

* עוגות פירורים 

* טראפלס (אמנם אישי אבל לא הרבה עבודה) 

 

תודה לכולם!גתיתאאחרונה


צריכה טיפים לאפיית חזה בלי שיתייבש...העוגב
לא בגוש. פרוס או משו בסגנון...
אפיה לא ארוכה ..ברוקולי
זה הפרמטר היחיד? לא משנה כיסוי/ נוזלים והכל?...העוגב
אני לא אופה מכוסהברוקולי
ועם רוטב או בצורת שניצל

אם אופים על רשת ומתחת תבנית החזה יוצא ממש פצצה ולא יבש.

תנסי
10 דקות מצד אחד ועוד 5 דקות מצד שני - אולי אפילו פחותמודדת כובעים


קראתי פעם כתבה שמסבירה על אפיית חזה עוףבארץ אהבתי
מצאתי לך את הקישור:
איך לבשל חזה עוף ומתכון לפסטרמה ביתית | The Kitchen Coach

הוא נותן שם גם מתכון לפסטרמה מחזה עוף, אבל המתכון זה לא העיקר. הנקודה העיקרית זה שאפייה של חזה בתנור צריכה להיות על חום נמוך (100 מעלות) כדי לשמור על עסיסיות. אני התחלתי לאפות ככה גם חזה פרוס או חתוך לרצועות, עד שהחזה לבן גם מבפנים (משהו כמו 15-20 דקות, תלוי בעובי של הפרוסות), ויוצא ממש עסיסי וטוב.
תודה על הקישור.לב אמיץאחרונה

(נראה לי שקראנץ שוקולד הביא אותו פעם כאן).

 

נשמעת שיטה מוצלחת.

עושה חשק לנסות חיוך.

יש למישהו מתכון לרוגלך בלי חמאה/מרגרינהעלה למעלה
אבל שלא מתייבש אחרי רגע?

וגם מתכון טוב להום פרייז?
להכין מבצק שמרים ולהרטיב בסירופיעל מהדרום
בצק שמרים עם שמן במקום חמאה יוצא מעולהט'
אפשר להשתמש בשמן קוקוסג'נדס
מחליף מצוין לחמאה.
תודה לכולן!עלה למעלה
קמח כוסמין מול קמח מלאמטילדה
מה היתרונות של קמח כוסמין לעומת קמח מלא?
ואפשר להכין איתו גם עוגות ועוגיות?
מקפיצה לעצמימטילדה
היתרון- בעיקר למי שרגיש לגלוטןבת 30

רמת הגלוטן כוסמין היא מאוד נמוכה ולכן מתאימה למי שסובל מצליאק או שרגיש באופן אחר לחיטה.

אין לי נסיון בהכנת עוגות ועוגיות איתו. אני מניחה שאפשר למצוא לא מעט מתכונים.

לחולי צליאק אסור לאכול כוסמיןברוקולי
היתרון של כוסמין שהיא נחשבת לחיטה קדומה ובריאה יותר ודלת גלוטן
אני מכירה כמה כאלה שכןבת 30

אחת מהן באמת בהתחלה לא אכלה גם כוסמין ואח"כ הכניסה אותו לתפריט וזה בסדר בשבילה.

אנשים מאובחני צליאק שאוכלים כוסמין?ברוקולי

 

אני אשמח לפגוש אותם ואת הרופא שאישר את זה.

 

ואם זה על דעת עצמם, 
יש אנשים שהגלוטן לא פוגע בהם במיידי..

אבל לאורח שנים פוגע במעי ומעלה את הסיכויים לכל מיני מחלות.

 

ממש לא הייתי ממליצה על כוסמין כמקור תזונתי מתאים לחולי צליאק.

 

 

יש לי שכנה כזאת.בת 30

את באמת רוצה לפגוש אותה?

אני יכולה לקשר ביניכם אם היא תסכים.

לאברוקולי

 

רק היה חשוב לי לציין שזו המלצה מאוד לא גורפת 

ואפילו מסוכנת עבור חולי צליאק.

 

 

יש הבדל בין צליאק מאובחןסיהרא.

לבין רגישות לגלוטן שהיא פחות חמורה וגם יכולה להשתנות (לדוג מכירה שני אחים שאחד היה רגיש לגלוטן עד גיל 5 ועבר לו ולעומתו לאחיו יש צליאק כל החיים)

את מבינה בזה יותר ממניבת 30אחרונה

כך נשמע.

 

קמח כוסמין הרבה פחות כבד מקמח מלא.11דוד11

אני אופה רק מכוסמין, פשוט מחליפים לכוסמין- בדיוק את אותה הכמות.

עוגות בחושות ועוגיות יוצא מעולה, בצק שמרים טרם הצלחתי לעשות. 

אין לי הרבה נסיון ואשמח גם לשמוע עצותת.מ.
הכנתי פעם אחת חלות מקילו של כוסמין 70% וקילו מלא (שניהם של עץ השדה) ויצא חלות ממש מעולות!
אמממברוקולי

 

כמו שכתבתי 

 

בעניי כוסמין יש לו טעם עדין יותר ומדמה את עצמו יותר לקמח לבן מאשר קמח מלא

הוא דל בגלוטן 

 

החיסור שלו גם שהוא דל בגלוטן ולכן קשה יותר לעבוד איתו.

 

עוגות ועוגיות בחושות אפשר להמיר 

לדעתי כוסמין מוצלח יותר מקמח מלא 

 

מי שצריך עוד עזרה לגבי כוסמין 

מוזמן למסר"ש 

שערות קדאיף- מתכונים לקינוחים בבקשה..אביה*
וגם מה אופן השימוש איתם. פעם ראשונה שקנינו...
>>קראנץ שוקולד

תודה - בישול ומתכונים

אפשר גם למלא בפיצוחים אפשר בקרם פטיסייר וכו'..

קנאפהנירוונה
טעים ברמות אבל אין לי מתכון כי אף פעם לא ניסיתי :/
יש למישהו?
קצת דןמה למה שהכנתיקראנץ שוקולד
ממיסים חמאה,מפרידים את האטריות ושופכים את החמאה על האטריות עם אבקת סוכר ומערבבים טוב.. מחלקים לשני חלקים שווים חלק אחד משטחים על מחבת ועליו מפזרים גבינה ניטרלית(טוב טעם, חמד) ושמים את החלק השני ומטגנים מספר דקות עד שמשחים והופכים ים צלחת ומטגנים גם את הצד השני.. מורידים מהאש ומרטיבים עם סירופ סוכר ומי ורדים.. ומפזרים מעל פיסטוקים קלויים קצוצים..
תודה רבה!!נירוונה
לגבינה לא צריך להוסיף כלום (סוכר, ביצה?)
לא, היא מקבלת אץ הטעם מהסירופקראנץ שוקולד
סבבה, תודה רבה! 👍🏻נירוונה
כנאפה בתנוראורה2x
לא להאמין כמה שזה קל
תיק אוכל: כנאפה אישית על מצע תפוחים ותמרים
שתי הערות:
- את אבקת הסוכר אני מערבבת עם האטריות ולא עם הריקוטה. יותר פשוט ואותו טעם..
- אפשר לעשות את זה גם בתבנית רגילה
תודה! נראה מצוייןנירוונהאחרונה
אופן השימושאורה2x
מוציאים מהפריזר ומפשירים חצי שעה כשזה מכוסה בניילון שלא יתייבש, מפרידים את השערות ואז אפשר לעשות מה שרוצים
קרין גורן-
תסתכלי איך היא מתעסקת עם הקדאיף בהתחלה.

*אהה אני רואה שזה שירשור מלפני כמה ימים.. מה עשית בסוף?
שלום אשמח לעזרהמירי!
יש לנו בננות שלא מבשילות כבר המון זמן...מה אפשר לעשות איתם? חשבנו על גלידת בננות..למישו יש מתכון אולי? תודה מראש..
כמה זמן?קראנץ שוקולד

אצלנו עם החום הזה קונים אותם ירוקות ואחרי יומיים הם כמעט כולן שחורות חושב

שבוע לפחות ניסנו הכל לא מבשיל...מירי!
מה כן אפשר לעשות איתם?
אולי תנסי להפריד אותן מהשורשקראנץ שוקולד


ילפי היידוע לי, יש זן שנשאר ירוק. ולא מצהיב.מוריה
^^ נכון! לפעמים הקליפה ירוקה ובפנים זה רך.חדשה ישנהאחרונה
ספגטי/פסטה מוקרםפה לקצת
מישהו יכול להסביר לי איך מכינים?
פעם ניסיתי ולא הלך
ומאוד רוצה לנסות שוב מחר עם מתכון אחר
מתכון טעיםנסיכה יפה
מטגנים שני בצלים, מוסיפים פטריות עד להזהבה. שמים קצת חלב ותבלינים- פלפל מלח ואבקת בצל. מרתיחים. מוסיפים שמנת לבישול (אפשר במתוקה להקצפה ולהוסיף קצת קמח...) מרתיחים. אם צריך מתקנים תיבול וסמיכות. מוסיפים קובית חמאה. מרתיחים. מוסיפים פסטה מוכנה לפי הוראות ההכנה.
והרוטב הזה טוב גם לתפוא מבושלים שמכניסים אותם לכמה דקות לספיגת טעמים בתנור...
מישהו יודע האם ניתן לנפות קמח פסטהגפן36
כמו קמח רגיל?
כן בטח נירוונה
בנפה רגילה? הוא דק כמו רגיל?גפן36
כןברוקולי
הוא פשוט עם תוספות של גלוטן וכו..
בחשמלית אבל הוא נראה לי רגילנירוונה
תודה רבה רבה!!גפן36אחרונה
דיאטת 3 שעות.. צריכה רעיונות....תתתת

דיאטה שמורכבת מארוחות קטנות כל שלוש שעות...

צריכה רעיונות לארוחות בוקר, נשנוש ביניים וארוחת ערב קלילה...

 

חשבתי על חטיפי גרנולה, פירות, סלט...

 

תודה!

 

פצפוצי אורז בחלב, חביתה, סלט טונהירושלמית טרייה

חטיפי גרנולה זה יקר ומשמין. כבר עדיף לקנות או להכין גרנולה או פשוט דייסת קוואקר.

כמה רעיונותנירוונהאחרונה
- טוסט
- צנימים
- אבוקדו
- ביצה קשה/עין/חביתה/מקושקת
-ירקות חתוכים עם גבינה או טחינה
- סלט עם דברים שווים וטעימים בפנים (פיצוחים מוקפצים, פטריות, בטטות...)
- בננה עם קוואקר - משביע לשעות!
- פירות חתוכים עם גרנולה
- מעדנים

בהצלחה!
תכנסי לאתר של חלי ממן יש שם מלא רעיונות לפי הדיאטה הזאת
עוגת קדאיף עם קרם גבינה ופטל😋קראנץ שוקולד


מדהים! נראה מעולה...תתתת

אפשר לעשות את זה במנות אישיות?

אם כן אפשר את המתכון?

תודה קראנץ שוקולד

אפשרי כן..

מפשירים חבילת אטריות קדאיף, מפרידים את האטריות, ממיסים חמאה שופכים מעל ואבקת סוכר ומערבבים עד שכל האטריות מצופות בחמאה, משטחים על תבנית או על תבנית שקעים ואופים עד להזהבה..

 

 לקרם מקציפים גבינת שמנת או לבנה או שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג ורבע כוס סוכר לקצפת יציבה וממלאים, אפשר לשלב גם מחיות פרי מעל או פירות שלמים..

מקסים! תהנו נירוונה
נהנינו, היה ממש טעים, תודה קראנץ שוקולד


נראה סוף!!Toot
השילוב של קרם גבינה ופטל מנצח!!
תודה קראנץ שוקולד

נכון.. בכללי שילוב של מתוק וחמוץ הולך מעולה חיוך

נראה טעים ממש... אפשר להכין בקינוחיות???אני84
לשבועות?? הקדאיף רך???
כן, הקדאיף קראנצ'י ורצוי לאכול אותו באותו יום אחרתקראנץ שוקולד

הוא מאבד את המרקם שלו..

מהמם. סחטיין על האומץ לעבוד עם קדאיףאנונימיות


ממ אומץ? למה? קראנץ שוקולד

ותודה

קשה שהוא לא יהיה קשה מידי אבל קראנצ'י ולא דביקי מידיאנונימיות


באמת שזה אחד הדברים הפשוטיםקראנץ שוקולדאחרונה

איך את מכינה?

מתכון עם חלב קוקוסובנה ביתך

שלום, נשאר לי חלב קוקוס אחרי שהשתמשתי בו לעוגה לשבת ושמתי לב שכתוב שניתן לשמור עד 5 ימים..

 

מחפשת מתכונים לעוגיות/עוגה טובים וקלים שאפשר להשתמש בהם בחלב קוקוס או כל מתכון ממש טוב אחר..

 

עדיף כאלה שאין צורך במרגרינה/חמאה.

 

ואם יש גם שילוב של קצפת צמחית בכלל יהיה טוב (קניתי ולא השתמשתח ומפחדת שיעבור התאריך)

 

אולי פה יהיו רעיונות טובים?

יש עוגת ספירלה קוקוס ושוקולד של קרין גורןמודדת כובעים


תודה רבה, אבל זה מתכון עם מרגרינה/חמאהובנה ביתך

אולי מתכונים לקינוחים שווים?

אפשר להוריד בלי בעיהמודדת כובעים


רק הערת אגב, קצפת צמחית זה מרגרינה נוזליתאיזו נחמה

ובעצם יותר גרועה ממרגרינה סטנדרטית בארץ, כי רוב ככל המרגרינות  שנמכרות בארץ מיוצרות בטכניקה כך שהן כמעט ללא שומן טרנס, בעוד שהקצפות הצמחיות נותרו מאחור בעניין הזה והן פשוט שומן טראנס נוזלי... (כמו ששמנת מתוקה הופכת לחמאה בהקצפה ממושכת, כך ניתן להפוך קצפת צמחית למרגרינה)

^^^והן גם מלאות סוכר, ככה על הדרך..ירושלמית טרייה

ריצ' בעיני זה רעל.

אבל אני משתמשת כמובן

רק צרך לזכור שעוגות זה בשביל הכיף ולא בשביל הבריאות ולאכול מהן רק מעט מדי פעם.

אוי! טוב לדעת.. אבל כבר קניתי..אז נשתמש הפעם...ובנה ביתך


את יכולה להמשיך לקנות בעתיד..ירושלמית טרייה

אבל רק לארועים חגיגיים, לא לסתם שבת. ככה אני עושה. אז פעם ב.. זה לא אסון.

אשמח לעוד מתכונים...ובנה ביתך


טראפלסברוקוליאחרונה

 

היה לי פעם מתכון מעולה ,אבד

תנסי לחפש מתכונים בנט 

יש דברים מוצלחים 

 

רוצה להכין פילה סלמון לשבתבעוז ותעצומות

רעיונות למתכונים נחמדים? (:

מתכון קל וטעים מאוד~א.ל

לסחוט לימון שלם על הדג

שמן זית בכמות נדיבה

מלח פלפל לבן

שום כתוש

כוסברה ופטרוזיליה קצוצים דק

יוצא מעולה

הכי קל והכי טעיםברוקוליאחרונה

* אני לא אוהבת לימון על סלומון , הדג כ"כ עדין 

בעניי חבל להרוס אותו עם לימון 

 

לטחון 

פטרוזליה

כוסברה

בזיליקום 

שום 

צנוברים 

 

למחית 

להוסיף שמן זית + פלפל צילי אם אוהבים חריף 

לפזר על הדג מלח גס

למרוח את המחית מעל

 

והופ לתנור 20 דקות 180 מעלות 

 

גם בתור חריימה בתנור זה טעים  

 

וגם לעשן אותו זה טעים 

מכירים אולי איזה אתר שאפשר להירשם ולקבל מתכונים למייל ?אלישוש
שלא שולח קישור אלא מתכונים ממש - תודה
אולי של ניקי ב?יעל מהדרום
אתר מתכונים בעשר דקותפוצקלה
שולח מתכונים פעם בשבוע. של מנה ראשונה מנה עיקרית וקינוח.. משהו כזה
עוגיות נט, פיית העוגיות, פודיזגוד ועוד כל מיני בלוגים..קראנץ שוקולדאחרונה


היום טעמתי ממרח לוטוס לראשונה.להרות כוחות
די נחמד.
ברור... ממש טעים וגם פרווה...תתתתאחרונה

מעולה לקינוחים ולעוגות גבינה...

איך מכינים בורגול? כמו אורז?עבודת ה'
אשמח למתכון, ומתכון של סלט בורגול
אפשר לבשל כמו אורזסיהרא.

אבל הכי קל פשוט להכין כמו שמכינים קוסקוס.

אני אוהבת בורגול עם מלפפונים, עגבניות, ירק כלשהו (פטרוזיליה/כוסברה/סלרי וכו) זעתר והרבה לימון ושמן זית. אחלה לצהרים של קיץ שאין כוח לאכול משהו חם אבל רוצים משהו משביע ומרענן.

שמים עד קצת מעל הגובה שלו מים חמים ומחכים שיספגוהפואנטה
אפשר כמו אורז11דוד11אחרונה

טעים לטגן בצל, עגבניה ולהוסיף מים ותבלינים- פפריקה ומלח..

זמן הבישול ממש קצר- צריך לשים לב שלא יישרף. 

עוגיות אוריאו - מתכון. לא בריא ומאוד טעיםםםש.א הלוי
https://www.facebook.com/1614251518827491/videos/1908184339434206/


יוצא כמו הקנוי..
כבר מעתיקה הכל למי שאין פייסבוק או שלא מצליח לראות.
למי שאין פייסבוקש.א הלוי

נראה מעולה!מחייכת =)
המתכון ממש מזכיר מתכון של אלפחורס, רק עם קקאו..
זה אותו רעיון- בצק פריך.ש.א הלוי
כל עוגיות חמאה הן עם אותו הבסיס כמעט
היום הכנתי אותן. יצא טעים.. תודה!מטילדהאחרונה
ליום ההולדת של אחותיאנונימיות

עוגת פררו רושה רפאלו הכל ביתי חלב ישראל

וואו!! נראה סוףףסוכריות עדשים
וואו, נראה מעולה!מחייכת =)
אשמח למתכון..
משקענית!!! גם אשמח למתכוןרבה אמונתך!
מעולם לא טעמתי רפאלו..
וווווואאאאאוווו!!נקודה טובה
נראה סוף!!
אשמח ממש למתכון!
וואווו!!ממש מרשים ונראה טעים...תתתת

אשמח למתכוןחיוך וסליחה על הבורות מה זה רפאלו? ואיפה משיגים את זה חלב ישראל?

יאמי יאמי מוטיבציה
וואאווטוב בסדר

מתכון דחוף

מתכון לא שלי מצ"באנונימיות

20170514141503.docx

 

רפאלו הכנתי 

200 גר' קוקוס 

100 גר' שוקולד לבן מומס

200 גר' חלב מרוכז (ממתכון שמצאתי פה)

 

פררו רושה- מתכון של עוגיו. נט

 

 

וואו! רק מהאורך של המתכון חטפתי סחרחורת... מודדת כובעים


ואיייייייי לא נורמאלי😶😶😶😶 מאלף!!!!אני84
תודה כולם אנונימיות


וווואוו אליפות!! כל הכבודנירוונהאחרונה
מתכונים שווים עם שקדיה, יש?ט'
כזה:ט'
אה.. זה לח או יבש? אני קונה לרוב שקדים טחונים יבשיםקראנץ שוקולד

בשקית..

יש המון מה לעשות עם זה..

זה כמו טחינה גולמיתט'


אני מוסיפה לדייסת קוואקר, שייק פירות(ירקות) וכאלה.משיח נאו בפומ!
(יהיה מעניין לנסות להחליף טחינה בזהמשיח נאו בפומ!
(למשל בעוגיות טחינה..))
אולי משקה שקדיהאם הבנים12
עם מים חמים ומעט סוכר.
כדורי שקדייה ודבשעבודת ה'אחרונה


שרשור רעיונות לארוחות צהריים קלילות לימים החמיםת.מ.
לאנשים שכמוני לא ממש מתפקדים בחום וגם במזגן לא ממש מצליחים לאכול ולבשל...
אצלנו יש כמה מגבלות- לא חלבי (יש אלרגי) ולא דגים (מלבד טונה בקופסא בחלק מהצורות) אבל גם רעיונות שלא עומדים בזה בטח יועילו לאחרים...
שקשוקהטוב בסדר

מטגנים שום, עגבניות חתוכות קטן, מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים, מים. מבשלים עד לרתיחה, אם רוצים רוטב סמיך מבשלים הרבה זמן.

מוסיפים ביצים מבשלים כמה שואהבים (רך או קשה)

אוכלים עם אורז או עם לחם.

 

שדרוג נחמד שניסיתי וכולם אהבו - מוסיפה נקניקיות בשריות לשקשוקה. מטגנת אותם ואז מוסיפה עגבניות וכו...

 

ועוד משו - שקשוקה ידועה כמלכלכת סדרתית (את הגז) לכן עשיתי אותה בתנור. שמתי את כל המרכיבים של השקשוקה (למעט הביצים) כיסיתי את התבנית בנייר אלומיניום, אפיתי על חום גבוה כמה דקות, הוספתי את הביצים לעוד כמה דקות היה תענוג!!!

 

שקשוקה היא גם מלכלכת סידרתית לילדים...ת.מ.
שונאת להכין שקשוקה כשאין לי עוד זוג ידיים שישגיחו שלא הכל נמרח מסביב...
פתיתים/פסטה ומוצרי סויהטוב בסדר


להעביר לערב את הארוחה המבושלת?מוריה
בצהרים לאכול קרונפלקס/חביתות וכו'?
קציצות טונה, קציצות ירקמקום בעולם
שניצל תירס ביתי שמכינים כמות מראש ורק מפשירים ואופים/מטגנים
מג'דרה
חזה עוף (יש למטה שירשור עם רעיונות)
קצת רעיונות שעולים לי כרגענירוונה
חזה עוף בתיבולים שונים
מוקפץ עם או בלי עוף
המבורגר ביתי מבשר טחון (הכנתי שבוע שעבר בקלי קלות ויצא טעים בטירוף)
אורז/קוסקוס עם ירקות
מיטבולס או בולנז
קטניות למינהן - עדשים, שעועית, אפונה עם תוספת
דג מטוגן כמו שניצל הם גם לא יאהבו? זה די נחמד
קציצות מעדשים או מסויה
לביבות תפ״א וירקות
אני הבעיה בדגיםת.מ.
כל הקציצות בשר וכאלה מרגיש לי כבד ומחמם מידי לא? וגם קוסקוס עם ירקות זה די מחמם לא?
אנחנו אוכלים קוסקוס עם סלט קר כשאין כוח לבשל ירקות וכו'ש.א הלוי
דווקא ממש טעים..
הולך טוב גם עם בצל מטוגן.. (אם יש כוח לטגן..)
אהה חחחחח 😁נירוונה
לדעתי זה סבבה כי זה אוכל קל כזה, עם תיבול ורוטב עדין זה ממש טוב.
מסכימה גם עם מה שהציעה ש.א הלוי זה באמת מאוד טעים עם סלט חי אפילו אפשר לגוון בכמה סוגי סלטים (ירקות, חסה, כרוב...)
לדעתי קצות אפויות/מטוגנות יתנו פחות הרגשה מחממת מאשר מבושלותמקום בעולם
כדי להפוך את הארוחת (ערב וצהריים ) מבושל ב ערבאבני חן

מעדן /שמנת

קרנפלקס  עם חלב (או בלי חלב )

 פירות

חביתה

סלט ירקות .

 

נ.ב

 

יום אחד שהיה ממש חם כך עשינו .

אכלו קרנפלקס ומעדן ותפוח .

לא זוכרת מה אכלו בערב של אותו היום . (אולי פתיתים).

בהצלחה

 

 

 

 

סלט ירקות צבעוני צבעוני..כח הרצון
עם פלפלים כתומים צהובים ואדומים, מלפפונים, עגבניות, בצל סגול, קולורבי,חסה, פטריות, כרוב, שמיר, וכו'..
עם קציצות שמנמנות בשריות עם מלא ירקות.

פיצה פרווה:
בצק, רוטב, טונה, תוספות...
)כמובן עם סלט חי רענן ומרענן)

סנדויצים בכללי זה טוב..
לחמניות/פיתות/לחם עם חביתה ירקות וחמוצים.
)חומוס מיונז או טחינה כל אחד מה שאוהב...)


טוסטים, אפשר עם גבינה צפתיתאורין


כשאין כוח לבשלסטופ
אצלנו היו מכינים לחם עם פרצופים שזה אחת האטרקציות לילדים
מורחים על לחם גבינה או חומוס (שיהיה דביק..) פורסים ירקות ועושים פה מחצי עגבניה, עיניים מעיגולי מלפפון וכו'.
ואפשר בערב ארוחה מבושלת.
חזה עוף בכל מיני וריאציות עם סלט ירקותאם+7

כמו:

לטגן בצל ולהוסיף חתיכות חזה עוף, עם קצת תבלינים-מעדן, 

חזה עוף "אדום"- מערבבים קצת רסק, תסלינים-פפריקה, פ.שחור, שום כתוש, קצת שמן זית, שמים בתנור ל20 דקות- מעדן

 

או קורנפלקס עם חלב............אם+7אחרונה

כאילו מוציא לשון