היי,
אחרי שאני מבשלת תירס קפוא / שעועית ירוקה חתוכה קפואה / אפונה קפואה וכדומה ורוצה לשים את השאריות במקרר, לכמה זמן זה נשמר?
תודה
היי,
אחרי שאני מבשלת תירס קפוא / שעועית ירוקה חתוכה קפואה / אפונה קפואה וכדומה ורוצה לשים את השאריות במקרר, לכמה זמן זה נשמר?
תודה
זה לא מבאס להשקיע כל כך הרבה באוכל (תכנון, קניה, הכנה, ניקוי אחר כך ועוד תתי-שלבים)
ובעצם האוכל נאכל תוך כמה דקות וכל המאמץ והזמן של ההשקעה בשביל זה?
אני מבינה מאד מאד את השאלה שלך
יוצא לי גם לחשוב על זה לפעמים .
בעיקר אני חושבת שהאוכל בעיניי, בבית שלנו
זה יותר מכמה עבדתי ומה יצא מזה..
נתחיל מההיבט של בני הבית, וכשאני מכינה לעוד מישהו
שאוכל חוץ ממני -
ארוחה ביתית טעימה נותנת הרבה.
כמו מרק עוף למי שחולה, ככה גם ארוחת ערב בסופו של יום ארוך.
ואני גם נהנית לראות אנשים אוכלים ונהנים ממה שאני הכנתי להם..
וגם כשאני מכינה לעצמי טוסט או איזה חביתה וחותכת פילפל, הכי פשוט ובקטנה
אני מרגישה שהשקעתי בעצמי וזה נותן לי כוח🙂
חחחח אני רואה יצא לי ממש פוסט
מקווה שהבנת למה התכוונתי
אם תרצי רעיונות/ טיפים להפוך את כל הדבר הזה של לתכנן לקנות להכין והכל לקצת יותר פשוט אשמח לנסות לעזור
מה שאני מעדיפה להכין ככה שזה יספיק ליותר מארוחה אחת...
לדוגמא כשמכינים פיצה או לחמניות שום אז תמיד עושים יותר ומקפיאים ואז יש לכל השבוע הקרוב למי שרוצה רק להוציא מהמקפיא מתי שמתחשק ארוחה זמינה בלי הרבה מאמץ.
ואפשר לעשות את זה כמעט בכל דבר להכין כמות קצת יותר גדולה ולשמור במקרר לפחות ליום שאח"כ ואז לא כל יום עושים את ההשקעה. ולשאר הארוחות מכינים דברים קלילים ומהירים יותר.
אבל כן, זה מהעבודות השוטפות שאף פעם לא נגמרות.
זה פחות מורגש. אני נגיד מבשלת מתכונים קבועים ולא מידי מסובכים או דורשים מידי,
מכינה בסירים גדולים כך שישאר גם לתחילת שבוע
כשמכינים קציצות בשר בתנור וכחלק מתערובת הבשר שמים בצל מגורר, צריך להוסיף גם את הנוזלים של הבצל או ההפך - לסחוט את הבצל
וכמה שיותר לא להכניס את הנוזלים שלו? ראיתי אתרים שכותבים כך ואתר שכותב אחרת.
כמה מתכונים זה נורמלי לדעת?
לא למישהי שממש אוהבת לבשל.
כלומר - מי שממש אוהבת לבשל, מן הסתם כל הזמן תלמד עוד וכו'.
אבל מישהי שמבשלת כי צריכים, לא כי ממש אוהבת את זה, כמה מתכונים נחשב נורמלי / רגיל שיהיה ב"רפטואר" (במבחר שיש לה בזכרון ממנה היא
בוחרת להכין)?
אני יודעת לא מעט ממש מדוייק ובכלל דיי הרבה ועדיין פותחת ספרים ואתרים.
לא עונה על "כמה מתכונים צריך לזכור בעל-פה" אלא על "כמה מתכונים קבועים כדאי שיהיו בשימוש יומיומי":
מתחילה משבת:
לדעתי 3-4 מנות עיקרית של ליל שבת + 3-4 תוספות - ואס אפשר לגוון ביניהם.
לגבי מנה ראשונה - גם כדאי שיהיו 2-3 גיוונים (למרות שאצלנו אני מכינה תמיד את אותי מתכון של דגים)
לגבי יום-חול - ארוחה מרכזית:
בהנחה שביום ראשון אתם אוכלים מה שנשאר משבת...
נשארים 4 ארוחות אמצ"ש.
לדעתי כדאי שיהיה מבחר של כ-8 תפריטים שונים- ככה שכל מנה חוזרת על עצמה בערך פעם בשבועיים.
זה בכלל לא נורא אם יש פחות ומאכלים חוזרים על עצמם פעם בשבוע.
אותו דבר לגבי הארוחה הקלה יותר (חלבי/פרווה):
צריך לפחות מנות כמספר ימי השבוע.
בהצלחה!
לפי מה שכתבת, בשבתות מנה עיקרית חוזרת על עצמה מדי 3-4 שבועות.
בימי חול מנה חוזרת על עצמה פעם בשבוע או שבועיים.
אבל סתם שאלה - למה לא לדעת 12 מתכונים או 16 מתכונים או אפילו יותר (לשבתות וימי חול) ואז מנה תחזור על עצמה
בתדירות הרבה יותר נמוכה (בימי חול פעם ב3-4 שבועות ושבת פעם במספר חודשים) ויהיה הרבה יותר מעניין ומגוון?
נניח אשה מתחתנת בגיל 25 ועם משפחה עד גיל 75 (סתם לצורך הדוגמא...). אז לא שווה להשקיע בללמוד
12-16 מתכונים או יותר בשביל 50 שנות אכילה? ללמוד מתכון לא אמור לקחת יותר מדי זמן.
אני פשוט מנסה להבין את כל העניין מלמעלה בגדול...
אני כן יודעת לאלתר במטבח ויודעת טעמים שמשתלבים ועקרונות(כמו למשל- עוף צריך לבשל ככה וככה זמן אם אני משתמשת בסיר הזה..)
כשבא לי משהו ספציפי- הרשת מלאה במתכונים מצוינים ממש. אז יש מתכונים שאני מחפשת לפי בלוגר ספציפי ויש כאלה שאני מחפשת בכללי ובוחרת מתכון שנראה לי נחמד והגיוני..
אפיה לרוב דורשת יחסית יותר דיוק- ולזה יש לי ארגונית עם כרטיסיות של מלא מתכונים טובים שהעתקתי, וגם חיפוש באינטרנט כנל.
אז אני כן יודעת דברים כמו איזה מרקם צריך לדברים או מה הטעם שזה אמור לצאת וכזה
אבל אני לא אוגרת כמויות מתכונים בע"פ במוח, בשביל מה?
אולי לא הייתי מובנת... לא התכוונתי לזכור בעל פה מתכונים, התכוונתי לדעת אותם, כלומר - להכין אותם מספר פעמים
עד שכאילו יש את הבטחון שמכינה אותם טוב, וכמובן שהמתכון יכול להיות רשום איפשהו.
וזה לא משהו שצריך מראש
פשוט כשרוצים מוסיפים עוד משהו לרפרטואר..
אני כנראה לא מבינה את החשש שלך כי אני מתנהלת אחרת בזה
לא אכפת לי לעשות ניסויים בבישול ומקסימום ייצא מוצלח, זה חלק מהכיף
נראה לי שכדאי שיהיו כמה מתכונים שמרגישים שצריך. כאילו, אם האוכל כבר משעמם לך, לנסות לגוון, ואם מוצאים מנה שמתאימה, כדאי להדפיס ולשמור במקום קבוע, כולל הערות ושינויים אם יש ( אפשר כמובן גם לשמור בטלפון אבל הזמן האחרון מבינה את הנוחות שבשמירת עותק פיזי של המתכון).
איזו אפשרות נכונה כשאתן רוצות להכין ארוחה?
1. משהו כמו:
שואלת את עצמך איזה חלבון (בשר / עוף וכו') אכין? ומגיעה לתשובה. אחר כך איזו פחמימות (אורז / כוסמת / פסטה וכו') אכין? ומגיעה לתשובה. אחר כך איזה ירקות אכין? ומגיעה לתשובה.
והנה יש ארוחה.
2. יש כבר שילובים מוכנים. למשל - יש כבר שילוב של חזה עוף עם אורז עם גזר ותפוחי אדמה / בשר עם בורגול וברוקולי וכו' וכו'.
ואתן לא חושבות על כל מרכיב ארוחה בנפרד, אלא על איזו ארוחה בכללי.
(כמובן שזה לא חקוק בסלע, דברים משתנים וכו' אבל מה בגדול צורת המחשבה וההכנה - בכל תכנון יש מחשבה על כל חלק וחלק מהארוחה או יש כבר ארוחות מוכנות בראש)
פעם ככה ופעם ככה.
אין משו מוחלט.
ולפעמים שואלת את הילדים מה בא להם,
ומשם ממשיכה בתכנון.
אבל זה משהו באמצע..
חושבת על חלק אחד שבא לי ואז מה מתאים וזורם עם זה...
חושבת קודם כל איזה חלבון אכין,
ויש חלבונים שהתשובה היא חלק משילוב קבוע אצלנו (לדוגמא בולונז, מוקפץ) ואז זו אפשרות 2 ויש שלא ואז אמשיך כמו באפשרות 1.
כלומר, לא אכין חלבון עם רוטב ופחמימה עם רוטב (נניח פסטה אדומה וקציצות ברוטב. הקציצות הולכות עם משהו יבש כמו אורז או בורגול)
ויש שילובים שהולכים יחד מעצמם כמו מג'דרה (אורז+ עדשים) או קוסקוס עם מרק ירקות ועוף.
כשיש חלבון יבש כמו שניצל או קציצות אפויות אז מוסיפה מה שבא/ במלאי...
ממש כלום אבללל
אעדכן אחרי שהמח יחזור למקום
מרק טחון לערב
דג בתנור
חמין
עוגות קנויות
פיצוחים
סלטים
סלק
חצילים מטוגנים
טחינה
ומה שיש להכין טרי - חסה, מלפפון, אבוקדו, קולורבי
שבת בקטנה כי אין כח
וזהו...
מתארחת בלילה אז יש להכין רק לבוקר- בשר כלשהו ואורז.
טארקוסתם. לא ממש... אבל זו כן השקעה.
הבעיה שמי שבעיקר אוכלת מהם- זו אני.
והמשקל שלי לא ממש מרוצה מזה...
יהיו סלטים מהמקפיא ואם יהיה כח/חשק אז אולי עוד
שווארמה בטריק של קופסאת שימורים
פיתות
סלט ירקות
טחינה
לסדש
מלאווח ממולא כמו בורקס כזה, בגבינות ואולי טעם פיצה או פטריות או גם וגם, נזרום כבר..
עוגה או עוגיות עדיין לא החלטנו איזה. יש קצת מגולגלות תמרים שנשארו כי שכחנו לקחת אותן איתנו כשנסענו שבת שעברה🙈 אבל בא לי עוד משהו.. אולי קראמבל תפוחים, אם יהיו תפוחים במחיר טוב במכולת...
סלק, שום קונפי
סלט אפונה ופילפלים,סלט סלרי
נראה מה להכין מחר עם כמות עגבניות שרי רכות
דג פורל עם עשבי תיבול
עוף בתנור
פרגיות
בטטות שלמות אפויות ( סופסוף יש עם קטנות עם קליפה סבבה)
קוגל תפוחים מהמקפיא
לשבת ביום:
איזשהו דג מעושן
צונט + אוברנייט קוגל תפוא
פסטרמה
סלט חסה
סדש טונה וירקות וסלטים
ויש גם עוגיות שוקולד עם בייגלה,
עוגת דלעת פירורים
ועוגיות דבש.. כל זה מהמקפיא🙃
לק"י
ועוגת דלעת נשמע מוזר למדי
מאיזה עם הגיע המתכון הזה?
נראה לי שזה מספר ממתכונים אמריקאי
שניהם טעימים מאד מאד
כן, עוגה עם חתיכות תפוח
ועוגת דלעת נורא טעימה- משתמשים במחית דלעת משימורים או מכינים כזו לבד
עוגת ספוג כתומה כזאת, ומעל פירורים עם סוכר וקינמון.
לק"י
אצלינו ממחית דלעת מכינים סלט עם תבלינים ושום (תוניסאים
)
עוגת תפוחים זה טעים! אני שמה בעוגה בחושה פשוטה חתיכות תפוח וקינמון.
הזכרת לי שבעבר אימצנו זוג שהאשה היתה בתהליכי גיור. היא פיליפינית, והיא סיפרה שאצלם מאבוקדו מכינים גלידה, לעומת הארץ שאוכלים אותו עם עם מלח/לימון.
סמטאותחלות
סלטים - סלק, טחינה, ממרח זיתים, חציל בתנור, בטטה בתנור, פלפל קלוי
ער''ש
מרק עוף עם קניידלך
עוף
אורז
קישואים ברוטב
בוקר
סלט כבד
שניצל
תפוחי אדמה ובטטה בתנור
שעועית
מוצש -
טונה, סלט ביצים
פשטידת תפוחי אדמה
הכל מוכן כמעט כבר.
רק אני צריכה לישון דחוף.
סמטאותמכינה רק עוגת תפוזים
ולבית שיהיה מכינה חטיפי אנרגיה
עוגת קורנפלקס
ונראה אם יהיה כח לעוד משו
לערבב הכל (אפשר לוותר על החמרת בוטנים ולשים במקום מעט שמן)
לשטח בתבנית ולהדק היטב ולהקפיא
לחתוך רק אחרי שקפוא
סמטאותלשים במנג׳טים כף או שתיים
ואז זה מעין עוגיית קורנפלקס.
ויש שעושים אותו הדבר,רק עם פצפוצי אורז
יעל מהדרוםלק"י
חצילים אדומים
חצילים אפויים
חציל קלוי בתנור עם טחינה מעל
חומוס ביתי
סלט כרוב וכו'
סלט עגבניות וירקות ירוקים
קונפי שום ועגבניות
עוגיות שוקולד וחמאת בוטנים
ליל שבת:
קוסקוס
תבשיל אדום של עוף, תפו"א ושעועית (יצא מעולה! השעועית יצאה רכה ממש)
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
ירקות בתנור
שניצל עוף
שניצל בציפוי טמפורה
אז.. מנסה לשמור קצת..
אממה.. מה שאני מחפשת זה מתוק ליד הקפה. שותה פעמיים ביום קפה. בוקר ואחהצ.. אשמח למתכונים שמאוזנים. לא חייב בלי סוכר בכלל.. אבל מאוזן. די זורמת מבחינת רכיבים. מה שלא אוהבת זה אגוזים, טחינה וקוקוס(קוקוס אם זה קצת זה נסבל)
עם תמרים, מייפל,דבש,חמאת בוטנים,שוקולד מריר וכו' וכו' אזרום
תודה מראש!!
תמרים
שקדים
חמאת בוטנים
קינמון
טוחנים במעבד מזון עד לקבלת עיסה חלקה ועושים כדורים
סורי שאין לי כמויות.. עושים לפי העין
אני מתבלת בחמישי ואופה בשישי למקסימום השפעה
לי לא הצליח להקציף, אז השתמשתי בשביל מוקרם.
אבל אפשר חהקציף לפני הקפאה.
קציצות דג ברוטב מרוקאי חריף
דג בתנור לילדים
חמין פרווה
קציצות בשר מתוקות
חלות
עוגות קנויות
פיצוחים
סלטים
סלק מבושל
חציל מטוגן
חציל קלוי בטחינה
מטבוחה
חסה
כרוב
קולורבי
ביצים במיונז
מלפפון בלימון
אבוקדו עם עגבניות
טחינה
ערב
מרק אדום מהמקפיא
קוסקוס
גולש עם רוטב עגבניות
בוקר
מאפינס שיבולת שועל מהמקפיא
סעודה שלישית
אורז צהוב עם חומוסים
חזה עוף מגולגל מהמקפיא
אנטיפסטי
חומוס
טחינה
חלות
עוגות ועוגיות נחליט עוד מעט מה להוציא מהמקפיא..
אורז
בשר בפטריות
עוף עם תפו"א מאודה
סלט בטטה
דשים שחורות
מטבוחה
טחינה
חומוס
כבד קצוץ
כדורי אלפחורס
עוגת שוקולד כמו כבשה (עדיין בהכנה, נראה איך יצא)
כדורי שוקולד
חלות שיצאו ממש טוב ב"ה
שמה בסיר רחב חלקי עוף ומטגנת בקצתשמן, די הרבה זמן- עד שמזהיב.
הופכת וממשיכה לטגן.
מוסיפה קוביות תפו"א _אפשר גם פרוסות, אפשר גם תפו"א קטנים שלמים)
מתבלת במלח, פלפל, כמון, מעט סוכר. אפשר גם כורכום.
מוסיפה מים רק עד לגובה העופות.
מבשלת שעתיים על אש נמוכה.
מידי פעם בודקת שלא נגמרים המים- אם כן מוסיפה מעט.
זה יוצא תבשיל רך רך אבל בלי רוטב כמעט.
רוצה להכין לחמניות אבל שיהיו רכות וארווריריות כמו במאפיה.
ומתכננת להקפיא אותן ולהפשיר בבוקר- אז צריכה מתכון מתאים.
החלות שלי טעימות וגם בגטים יוצאים לי סבבה אבל לחמניות רכות לא מצליחה להוציא...
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
4 כפות סוכר
1/2 כוס שמן
2 1/2 כוסות מים פושרים
1 כף מלח
1/2 שקית אבקת אפייה
זמן הלישה צריך להיות בערך 10 דקות. לא פחות מ7 בכל אופן כדי שיתפתח גלוטן
והתפחה טובה, הבצק צריך להימתח ולא להיקרע עד שנהיה שקוף
כדי שיהיו רכות ממש - לשים רק חלמון ביצה מעל (יש שמים גם סילאן בשביל הצבע) ולכסות אחרי שקצת מתקרר
בהצלחה!
חיפשתי מתכון לחזה עוף בתנור והגעתי למתכון לחזה עוף במייפל, לכאורה נשמע נפלא (קישור למטה).
הכנתי פעם אחת לפי ההוראות בדיוק ויצא סתמי ובכלל לא היה אפשר להרגיש את המייפל (שמסתבר
שמייפל מקורי הוא יקר מאדדד אז חשבתי לפחות ארגיש אותו...).
ניסיתי להכין פעם שנייה והכפלתי את התבלינים והמייפל כפול 2.5 ממה שיש במתכון (חשבתי אולי
זאת הייתה הבעיה) ויצא כמו בפעם הראשונה.
אז אני לא מבינה - האם אני עושה משהו לא נכון, או שהמתכון לא טוב, או אפשרות אחרת?
תודה
אני חדשה בבישולים אז לא הכי מבינה...
אבל קורה שמתכון כזה או אחר לא לטעמך. (אולי להחליף את המייפל בדבש או בסילאן)
וטעמו משתנה. נסי אולי תיבול מזרחי כלשהוא, שיותר דומיננטי...
יש טחינה באותה איכות וטעם כמו הר ברכה?
כי הר ברכה יקר..
וכשההיצע עולה על הביקוש, המחיר יורד…
אם את צורכת הרבה טחינה וייצא לך להגיע לאיזור, שווה לך לקנות ארגז מהמפעל או מהמכולת שצמודה אליו..
שממש אוכל חם, לא להגיש בזה... רק בפורצלן... וכשזה מתקרר קצת אפשר להעביר לפלסטיק /במבוק
למשל חביתה מהמחבת, אני תמיד מוציאה לפורצלן ואחרי דקה/2 מעבירה לצלחת האישית לילד
אני מנסה להבין לגבי כלי במבוק לערבוב דברים חמים בסירים וכאלו.
כאן כתוב שממש אסור -
כאן כתוב שאין שום בעיה - ממה עשויים כלי מטבח ועד כמה הם מסוכנים?
מניחה שמדובר בדג מהקפאה.
ייתכן שהופשר בדרך, בשרשרת האספקה והאחסנה, והוקפא מחדש, לפני שקנית אותו.
שמת לב האם האריזה היתה יפה ונקייה מקרח בפנים?
צבע ללבן, כמו בחזה עוף.
לרוב זה יוצא עסיסי יחסית.
לא הייתי אופה/מבשלת יותר מ20 דקות חצי שעה. (גם תלוי כמה חתיכות דג מבשלים יחד.
זהו שבטיגון אני יודע שמוציאים כשהוא משנה צבע ללבן וזה יוצא אחלה פגז
אבל לא שמתי לב כמה זמן זה, ובבישול לא רואים את הצבע, אני צריך זמן מוגדר לבישול
אז קשה לנחש
זה מישהו אחר בישל אז לא בטוח כמה זמן זה היה..
אבל התבשיל הוא דג חריף ושמו אותו אחרי כל המצרכים האחרים להתבשל ברוטב
השתמשתי בעצה שלך @יעל מהדרום לבדוק עם מזלג ויצא ממש טוב!
למה באורז / קינואה / בורגול / כוסמת אומרים לשים כך וכך כוסות מים על כל כוס של המוצר
אבל בעדשים ירוקות אומרים לשים מלא מים ואחרי שמוכן המים הנותרים לשפוך לכיור?
למה אין כך וכך כוסות אל מול כוס של עדשים ירוקות?
יש לי כמות יחסית גדולה של פטרוזיליה, כוסברה ושמיר טריים, אני רוצה להפיא אותם. מישהו יודע איך הכי טוב לעשות את זה?
נראה לי שעדיף לייבש קצת לפני ההקפאה.
העשבי תיבול
יעל מהדרום ותוהה לעצמי.
אם יש מישהו שניסה לעשות את זה בעצמו, אשמח לשמוע
מתאים לבישולים, לא מתאים לסלט נגיד שאוכלים טרי.. אבל לתבשילים זה מעולה.
אני פשוט שוברת חתיכה מהעשבים שבמקפיא, קוצצת כשזה עדיין קפוא, זה מאוד נוח ומכניסה לתבשילים.
יש לי במקפיא- פטרוזיליה, כוסברה, סלרי, שמיר, בזיליקום, נענע, בצל ירוק (אותו אני גם מפשירה לא לבישול, נניח לסלט או גבינה).
תערובת עשבי תיבול עם שיני שום, שמן זית ולימון.
שהוכנה אגב מהעשבים הקפואים שבמקפיא 
טחנתי במעבד מזון, עשבי תיבול מכל מיני סוגים, שיני שום, לימון ושמן, חילקתי בתבנית של קוביות קרח ואני מוציאה לדגים או דברים כאלה.
הם מימיים ומאבדים מכוח התיבול שלהם
ובהקפאה זה עובד מצויין. ברור שהטעם של טרי יותר חזק, אבל זה לגמרי נותן טעם לתבשילים. מניסיון של 4 שנים שזה קבוע מה שאני עושה.
יש לי כמות גדולה כי עשיתי הזמנה של ירקות מחלקאי מנתיבות והכמות של עשבי התיבול שהגיעה הייתה ממש גדולה בשבילנו
מהנילון, לעטוף בנייר סופג או אפילו בעיתון ולהכניס ככה לשקית נילון, נשמר הרבה יותר זמן.
אני מגדלת לי אדנית קטנה עם כוסברה - שכמעט ולא משתמשת ובאמת חבל לי לקנות כל פעם שקית
אבל לא יודע איך עושים את זה כמו שצריך (וגם מה הטעם אחרי זה)
כמובן זה יותר לדברים מבושלים, לא לסלטים טריים
כשצריכה - חותכת כשזה קפוא וישר לתבשיל
מקפיאה גם סלרי ,מקלות ועלים בנפרד
יש לי בעיה בגז ואין לי אפשרות להשיג עכשיו כירה חשמלית.
אני צריכה רעיונות לדברים שאפשר להכין בתנור במקום חמין
שאני אוכל לשים אותו על הפלטה לפני שבת ולא ישרף עד הבוקר.
תודה
עוף עם תפו"א (עם הרבה נוזלים/רוטב)
(בעיקרון יש כאלה שמותר להם לחמם על הפלטה משבת בבוקר,אחרי שהאוכל היה במקרר בלילה).
אפשר לשים באותה תבנית גם אורז/קטניות.
רק צריך להקפיד על מספיק נוזלים בסיר
עוף עם מייפל.
אפשר גם להוסיף ירקות לפי הטעם.
מביאה סלט מטבוחה
וקיגל ת"א
אורז
בשר בפטריו
עוף מתוק
עוגות עגלה (לפרשת שבוע- נולדו תאומים...)
כדורי אלפחורס
פרלינים
מטבוחה
חומוס
טחינה
עדשים שחורות עם בטטה
נראה אם יהיה לי כח לעוד משהו...