שרשור חדש
כמה זמן ירקות קפואים נשמרים במקרר אחרי בישול?נטלינטלי

היי,

אחרי שאני מבשלת תירס קפוא / שעועית ירוקה חתוכה קפואה / אפונה קפואה וכדומה ורוצה לשים את השאריות במקרר, לכמה זמן זה נשמר?

תודה

נראה לי כמה ימיםיעל מהדרוםאחרונה
השקעה מול תוצאהנטלינטלי

זה לא מבאס להשקיע כל כך הרבה באוכל (תכנון, קניה, הכנה, ניקוי אחר כך ועוד תתי-שלבים)

ובעצם האוכל נאכל תוך כמה דקות וכל המאמץ והזמן של ההשקעה בשביל זה?

היי,אמרלד

אני מבינה מאד מאד את השאלה שלך

יוצא  לי גם לחשוב על זה לפעמים .


בעיקר אני חושבת שהאוכל בעיניי, בבית שלנו

זה יותר מכמה עבדתי ומה יצא מזה..

נתחיל מההיבט של בני הבית, וכשאני מכינה לעוד מישהו

שאוכל חוץ ממני -

ארוחה ביתית טעימה נותנת הרבה.

כמו מרק עוף למי שחולה, ככה גם ארוחת ערב בסופו של יום ארוך.

ואני גם נהנית לראות אנשים אוכלים ונהנים ממה שאני הכנתי להם..


וגם כשאני מכינה לעצמי טוסט או איזה חביתה וחותכת פילפל, הכי פשוט ובקטנה

אני מרגישה שהשקעתי בעצמי וזה נותן לי כוח🙂


חחחח אני רואה  יצא לי ממש פוסט

מקווה שהבנת למה התכוונתי

אם תרצי רעיונות/ טיפים להפוך את כל הדבר הזה של לתכנן לקנות להכין והכל לקצת יותר פשוט אשמח לנסות לעזור


כן זה מדהים כמה הכנה צריך בשביל ארוחה...הרמוניה

מה שאני מעדיפה להכין ככה שזה יספיק ליותר מארוחה אחת...

לדוגמא כשמכינים פיצה או לחמניות שום אז תמיד עושים יותר ומקפיאים ואז יש לכל השבוע הקרוב למי שרוצה רק להוציא מהמקפיא מתי שמתחשק ארוחה זמינה בלי הרבה מאמץ. 

ואפשר לעשות את זה כמעט בכל דבר להכין כמות קצת יותר גדולה ולשמור במקרר לפחות ליום שאח"כ ואז לא כל יום עושים את ההשקעה. ולשאר הארוחות מכינים דברים קלילים ומהירים יותר. 

אבל כן, זה מהעבודות השוטפות שאף פעם לא נגמרות.

כשלומדים להתייעלאמא יקרה לי*אחרונה

זה פחות מורגש. אני נגיד מבשלת מתכונים קבועים ולא מידי מסובכים או דורשים מידי,

מכינה בסירים גדולים כך שישאר גם לתחילת שבוע

קציצות בשר בתנורנטלינטלי

כשמכינים קציצות בשר בתנור וכחלק מתערובת הבשר שמים בצל מגורר, צריך להוסיף גם את הנוזלים של הבצל או ההפך - לסחוט את הבצל

וכמה שיותר לא להכניס את הנוזלים שלו? ראיתי אתרים שכותבים כך ואתר שכותב אחרת.

אני תמיד סוחטת, שלא יתפרקואמא יקרה לי*אחרונה
כמה מתכונים זה נורמלי לדעת?יפעת2

כמה מתכונים זה נורמלי לדעת?

לא למישהי שממש אוהבת לבשל.

כלומר - מי שממש אוהבת לבשל, מן הסתם כל הזמן תלמד עוד וכו'.

אבל מישהי שמבשלת כי צריכים, לא כי ממש אוהבת את זה, כמה מתכונים נחשב נורמלי / רגיל שיהיה ב"רפטואר" (במבחר שיש לה בזכרון ממנה היא

בוחרת להכין)?

אין בזה נורמהט'

אני יודעת לא מעט ממש מדוייק ובכלל דיי הרבה ועדיין פותחת ספרים ואתרים.

 

 

לא נראה לי שיש בזה חוקים...טארקו
לא בטוחה שהבנתי את השאלה לגמרי.. מנסה בכל זאת..באר מרים

לא עונה על "כמה מתכונים צריך לזכור בעל-פה" אלא על "כמה מתכונים קבועים כדאי שיהיו בשימוש יומיומי":


מתחילה משבת:


לדעתי 3-4 מנות עיקרית של ליל שבת + 3-4 תוספות - ואס אפשר לגוון ביניהם.

לגבי מנה ראשונה - גם כדאי שיהיו 2-3 גיוונים (למרות שאצלנו אני מכינה תמיד את אותי מתכון של דגים)


לגבי יום-חול - ארוחה מרכזית:

בהנחה שביום ראשון אתם אוכלים מה שנשאר משבת...

נשארים 4 ארוחות אמצ"ש.

לדעתי כדאי שיהיה מבחר של כ-8 תפריטים שונים- ככה שכל מנה חוזרת על עצמה בערך פעם בשבועיים.

זה בכלל לא נורא אם יש פחות ומאכלים חוזרים על עצמם פעם בשבוע.


אותו דבר לגבי הארוחה הקלה יותר (חלבי/פרווה):

צריך לפחות מנות כמספר ימי השבוע.


בהצלחה!

..יפעת2

לפי מה שכתבת, בשבתות מנה עיקרית חוזרת על עצמה מדי 3-4 שבועות.

בימי חול מנה חוזרת על עצמה פעם בשבוע או שבועיים.

אבל סתם שאלה - למה לא לדעת 12 מתכונים או 16 מתכונים או אפילו יותר (לשבתות וימי חול) ואז מנה תחזור על עצמה 

בתדירות הרבה יותר נמוכה (בימי חול פעם ב3-4 שבועות ושבת פעם במספר חודשים) ויהיה הרבה יותר מעניין ומגוון?

נניח אשה מתחתנת בגיל 25 ועם משפחה עד גיל 75 (סתם לצורך הדוגמא...). אז לא שווה להשקיע בללמוד

12-16 מתכונים או יותר בשביל 50 שנות אכילה? ללמוד מתכון לא אמור לקחת יותר מדי זמן.

אני פשוט מנסה להבין את כל העניין מלמעלה בגדול...

אני למשל לא יודעת מתכונים בעפ ברמה מדויקתטארקו

אני כן יודעת לאלתר במטבח ויודעת טעמים שמשתלבים ועקרונות(כמו למשל- עוף צריך לבשל ככה וככה זמן אם אני משתמשת בסיר הזה..)

כשבא לי משהו ספציפי- הרשת מלאה במתכונים מצוינים ממש. אז יש מתכונים שאני מחפשת לפי בלוגר ספציפי ויש כאלה שאני מחפשת בכללי ובוחרת מתכון שנראה לי נחמד והגיוני..


אפיה לרוב דורשת יחסית יותר דיוק- ולזה יש לי ארגונית עם כרטיסיות של מלא מתכונים טובים שהעתקתי, וגם חיפוש באינטרנט כנל.


אז אני כן יודעת דברים כמו איזה מרקם צריך לדברים או מה הטעם שזה אמור לצאת וכזה

אבל אני לא אוגרת כמויות מתכונים בע"פ במוח, בשביל מה?

..יפעת2

אולי לא הייתי מובנת... לא התכוונתי לזכור בעל פה מתכונים, התכוונתי לדעת אותם, כלומר - להכין אותם מספר פעמים

עד שכאילו יש את הבטחון שמכינה אותם טוב, וכמובן שהמתכון יכול להיות רשום איפשהו.

כמה שבא לךטארקו

וזה לא משהו שצריך מראש

פשוט כשרוצים מוסיפים עוד משהו לרפרטואר..


אני כנראה לא מבינה את החשש שלך כי אני מתנהלת אחרת בזה

לא אכפת לי לעשות ניסויים בבישול ומקסימום ייצא מוצלח, זה חלק מהכיף

זה עניין אידי, לי לדוגמא המבחר שבאר מרים תיארהקופצת רגעאחרונה
נשמע רחב מאוד, אין לי צורך כרגע בכל כך הרבה גיוון.


נראה לי שכדאי שיהיו כמה מתכונים שמרגישים שצריך. כאילו, אם האוכל כבר משעמם לך, לנסות לגוון, ואם מוצאים מנה שמתאימה, כדאי להדפיס ולשמור במקום קבוע, כולל הערות ושינויים אם יש ( אפשר כמובן גם לשמור בטלפון אבל הזמן האחרון מבינה את הנוחות שבשמירת עותק פיזי של המתכון). 

שאלהנטע321

איזו אפשרות נכונה כשאתן רוצות להכין ארוחה?

 

1. משהו כמו:

שואלת את עצמך איזה חלבון (בשר / עוף וכו') אכין? ומגיעה לתשובה. אחר כך איזו פחמימות (אורז / כוסמת / פסטה וכו') אכין? ומגיעה לתשובה. אחר כך איזה ירקות אכין? ומגיעה לתשובה.

והנה יש ארוחה.

 

2. יש כבר שילובים מוכנים. למשל - יש כבר שילוב של חזה עוף עם אורז עם גזר ותפוחי אדמה / בשר עם בורגול וברוקולי וכו' וכו'.

ואתן לא חושבות על כל מרכיב ארוחה בנפרד, אלא על איזו ארוחה בכללי.

 

(כמובן שזה לא חקוק בסלע, דברים משתנים וכו' אבל מה בגדול צורת המחשבה וההכנה - בכל תכנון יש מחשבה על כל חלק וחלק מהארוחה או יש כבר ארוחות מוכנות בראש)

אצלי באופן אישי*אשתו של בעלי*

פעם ככה ופעם ככה.

אין משו מוחלט.


ולפעמים שואלת את הילדים מה בא להם,

ומשם ממשיכה בתכנון.

אין אצלי משהו קבוע..טארקו

אבל זה משהו באמצע..

חושבת על חלק אחד שבא לי ואז מה מתאים וזורם עם זה...

2. פשןט כי אין לי מושג מה זה חלבון ופחמימה וכו' 🤭פה לקצת
גם וגםיראת גאולה

חושבת קודם כל איזה חלבון אכין,

ויש חלבונים שהתשובה היא חלק משילוב קבוע אצלנו (לדוגמא בולונז, מוקפץ) ואז זו אפשרות 2 ויש שלא ואז אמשיך כמו באפשרות 1.

בד"כ יש שילובים שכבר משתלביםאמא יקרה לי*אחרונה

כלומר, לא אכין חלבון עם רוטב ופחמימה עם רוטב (נניח פסטה אדומה וקציצות ברוטב. הקציצות הולכות עם משהו יבש כמו אורז או בורגול)

ויש שילובים שהולכים יחד מעצמם כמו מג'דרה (אורז+ עדשים) או קוסקוס עם מרק ירקות ועוף.

כשיש חלבון יבש כמו שניצל או קציצות אפויות אז מוסיפה מה שבא/ במלאי...

אין כלום עדיין 😭המקורית

ממש כלום אבללל

אעדכן אחרי שהמח יחזור למקום

טןב אז בתכנוןהמקורית

מרק טחון לערב

דג בתנור

חמין

עוגות קנויות

פיצוחים


סלטים

סלק

חצילים מטוגנים

טחינה

ומה שיש להכין טרי - חסה, מלפפון, אבוקדו, קולורבי


שבת בקטנה כי אין כח

השבת מתארחיםנפש חיה.
אצלי יש מלא פרליניםמאוהבת בילדי

וזהו...

מתארחת בלילה אז יש להכין רק לבוקר- בשר כלשהו ואורז.

שווה פרלינים🙂אמרלד
המילה פרלינים מהממת*אשתו של בעלי*
ממש כמו הטעם שלהם😋
ואי ממש!!! זו מילה שנשמעת תכשיטטארקו
והחומרים יקרים בהתאם...מאוהבת בילדי

סתם. לא ממש... אבל זו כן השקעה.

הבעיה שמי שבעיקר אוכלת מהם- זו אני.

והמשקל שלי לא ממש מרוצה מזה...

שאפו על הסבלנות. ועוד אחרי לידההמקורית
אנחנו בבית בבוקר ובסדשטארקו

יהיו סלטים מהמקפיא ואם יהיה כח/חשק אז אולי עוד


שווארמה בטריק של קופסאת שימורים

פיתות

סלט ירקות

טחינה


לסדש

מלאווח ממולא כמו בורקס כזה, בגבינות ואולי טעם פיצה או פטריות או גם וגם, נזרום כבר..


עוגה או עוגיות עדיין לא החלטנו איזה. יש קצת מגולגלות תמרים שנשארו כי שכחנו לקחת אותן איתנו כשנסענו שבת שעברה🙈 אבל בא לי עוד משהו.. אולי קראמבל תפוחים, אם יהיו תפוחים במחיר טוב במכולת...

..אמרלד

 

סלק, שום קונפי

סלט אפונה ופילפלים,סלט סלרי

נראה מה להכין מחר עם כמות עגבניות שרי רכות

דג פורל עם עשבי תיבול

עוף בתנור

פרגיות

בטטות שלמות אפויות ( סופסוף יש עם קטנות  עם קליפה סבבה)

קוגל תפוחים מהמקפיא


לשבת ביום:

איזשהו דג מעושן

צונט + אוברנייט קוגל תפוא

פסטרמה

סלט חסה


סדש טונה וירקות וסלטים


ויש גם עוגיות שוקולד עם בייגלה,

עוגת דלעת פירורים

ועוגיות דבש.. כל זה מהמקפיא🙃


מה זה קוגל תפוחים? כמו עוגה?יעל מהדרום

לק"י


ועוגת דלעת נשמע מוזר למדי

מאיזה עם הגיע המתכון הזה?

😂אמרלד

נראה לי שזה מספר ממתכונים אמריקאי

שניהם טעימים מאד מאד

כן, עוגה עם חתיכות תפוח

ועוגת דלעת נורא טעימה- משתמשים במחית דלעת משימורים או מכינים כזו לבד

עוגת ספוג כתומה כזאת, ומעל פירורים עם סוכר וקינמון.

 

מתאים לאמריקאים😅יעל מהדרום

לק"י


אצלינו ממחית דלעת מכינים סלט עם תבלינים ושום (תוניסאים)

עוגת תפוחים זה טעים! אני שמה בעוגה בחושה פשוטה חתיכות תפוח וקינמון.


הזכרת לי שבעבר אימצנו זוג שהאשה היתה בתהליכי גיור. היא פיליפינית, והיא סיפרה שאצלם מאבוקדו מכינים גלידה, לעומת הארץ שאוכלים אותו עם עם מלח/לימון.

אני מכירה מוס מאבוקדוהמקוריתאחרונה
אשמח למתכונים לשניהםסמטאות
אצלנואיכה

חלות


סלטים - סלק, טחינה, ממרח זיתים, חציל בתנור, בטטה בתנור, פלפל קלוי


ער''ש

מרק עוף עם קניידלך

עוף

אורז

קישואים ברוטב


בוקר

סלט כבד

שניצל

תפוחי אדמה ובטטה בתנור

שעועית


מוצש -

טונה, סלט ביצים

פשטידת תפוחי אדמה


הכל מוכן כמעט כבר.

רק אני צריכה לישון דחוף.

ב"ה מתארחיםסמטאות

מכינה רק עוגת תפוזים

ולבית שיהיה מכינה חטיפי אנרגיה

עוגת קורנפלקס

ונראה אם יהיה כח לעוד משו

מה זה עוגת קורנפלקס?יעל מהדרום
קורנפלקס קצת מעוך עם שוקולד מומס וחמאת בוטניםסמטאות

לערבב הכל (אפשר לוותר על החמרת בוטנים ולשים במקום מעט שמן)

לשטח בתבנית ולהדק היטב ולהקפיא

לחתוך רק אחרי שקפוא

אההה...לא חשבתי לקרוא לזה עוגה😅יעל מהדרום
זה נשמע טוב יותר ככהסמטאות
ואפשר בצורה אחרת*אשתו של בעלי*

לשים במנג׳טים כף או שתיים

ואז זה מעין עוגיית קורנפלקס.

ויש שעושים אותו הדבר,רק עם פצפוצי אורז

הלוואי שהיינו בביתבוקר אור
תודו שכל השבת הסתקרנתם מה היה התפריט שלנויעל מהדרום

לק"י


חצילים אדומים

חצילים אפויים

חציל קלוי בתנור עם טחינה מעל

חומוס ביתי

סלט כרוב וכו'

סלט עגבניות וירקות ירוקים

קונפי שום ועגבניות


עוגיות שוקולד וחמאת בוטנים


ליל שבת:

קוסקוס

תבשיל אדום של עוף, תפו"א ושעועית (יצא מעולה! השעועית יצאה רכה ממש)


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

ירקות בתנור

שניצל עוף

שניצל בציפוי טמפורה

מחפשת חוברת או מחברת לכתיבת מתכונים שיישמרו טובנפש חיה.
מתכונים למתוקים אבל בלי הרבה סוכר🤔,שגרה ברוכה

אז.. מנסה לשמור קצת..

אממה.. מה שאני מחפשת זה מתוק ליד הקפה. שותה פעמיים ביום קפה. בוקר ואחהצ.. אשמח למתכונים שמאוזנים. לא חייב בלי סוכר בכלל.. אבל מאוזן. די זורמת מבחינת רכיבים. מה שלא אוהבת זה אגוזים, טחינה וקוקוס(קוקוס אם זה קצת זה נסבל)

עם תמרים, מייפל,דבש,חמאת בוטנים,שוקולד מריר וכו' וכו' אזרום


תודה מראש!!

חמאת בוטנים, שוקולד מומס ופצפוצי אורז. קלאסי.מאוהבת בילדי
מגולגלות תמרים/שוקולד*אשתו של בעלי*
חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד
כדורי תמריםבוקר אוראחרונה

תמרים

שקדים

חמאת בוטנים

קינמון

טוחנים במעבד מזון עד לקבלת עיסה חלקה ועושים כדורים

סורי שאין לי כמויות.. עושים לפי העין

מתכון לעוף ואננס בתנור, האם חייבים להשרותנטלינטלי

כהמשך לשרשור המצורף בתמונה (הפורום לא נותן לי להגיב עליו כי עברו 70 יום).

האם חובה להשרות במשך שעות במרינדה או שלא?

 

 

 

עדיף*אשתו של בעלי*
ככל שמשרים יותר זמן,העוף סופג טעמים יותר טוב.
בדיוק וחבל לוותרופל לימוןאחרונה

אני מתבלת בחמישי ואופה בשישי למקסימום השפעה

לא חייבים, אבל זה ישפיע על הטעםארץ השוקולד
שמנת מתוקה שבתוקף עד היום, אפשר להקפיא?שמש בשמיים
אם מקפיאים שמנת מתוקה אז אחר כך אפשר להקציף אותה?
אפשרמאוהבת בילדיאחרונה

לי לא הצליח להקציף, אז השתמשתי בשביל מוקרם.

אבל אפשר חהקציף לפני הקפאה.

סרטון על הבדלים בין סוכר לבן לסוכר חום לסוגיולחם מלא

שיתפתי סרטון מהערוץ הזה על בצל. ממליץ לצפות בכל הסרטונים של הערוץ. הסרטונים לא רק נותנים מידע שימושי אלא גם מידע מעניין.

תודה!הרמוניהאחרונה
מה אוכלים השבת?מאוהבת בילדי
אצלנוהמקורית

קציצות דג ברוטב מרוקאי חריף

דג בתנור לילדים

חמין פרווה

קציצות בשר מתוקות


חלות

עוגות קנויות

פיצוחים


סלטים

סלק מבושל

חציל מטוגן

חציל קלוי בטחינה

מטבוחה

חסה

כרוב

קולורבי

ביצים במיונז

מלפפון בלימון

אבוקדו עם עגבניות

טחינה


סוף סוף שבת בבית💪בוקר אור

ערב

מרק אדום מהמקפיא

קוסקוס

גולש עם רוטב עגבניות


בוקר

מאפינס שיבולת שועל מהמקפיא


סעודה שלישית

אורז צהוב עם חומוסים

חזה עוף מגולגל מהמקפיא

אנטיפסטי


חומוס

טחינה

חלות

עוגות ועוגיות נחליט עוד מעט מה להוציא מהמקפיא..

אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בפטריות

עוף עם תפו"א מאודה

 

סלט בטטה

דשים שחורות

מטבוחה

טחינה

חומוס

כבד קצוץ

 

כדורי אלפחורס

עוגת שוקולד כמו כבשה (עדיין בהכנה, נראה איך יצא)

כדורי שוקולד

 

חלות שיצאו ממש טוב ב"ה

מה זה עוף עם תפו"א מאודה?יעל מהדרום
ממש קל וטעיםמאוהבת בילדי

שמה בסיר רחב חלקי עוף ומטגנת בקצתשמן, די הרבה זמן- עד שמזהיב.

הופכת וממשיכה לטגן.

מוסיפה קוביות תפו"א  _אפשר גם פרוסות, אפשר גם תפו"א קטנים שלמים)

מתבלת במלח, פלפל, כמון, מעט סוכר. אפשר גם כורכום.

מוסיפה מים רק עד לגובה העופות.

מבשלת שעתיים על אש נמוכה.

מידי פעם בודקת שלא נגמרים המים- אם כן מוסיפה מעט.

זה יוצא תבשיל רך רך אבל בלי רוטב כמעט.

גם מכינה את זה, זה המתכונן הקלאסי לצלי עוף בסיר.אלישבע999אחרונה
מחפשת המלצה למתכון ללחמניותחנוקה

רוצה להכין לחמניות אבל שיהיו רכות וארווריריות כמו במאפיה.

ומתכננת להקפיא אותן ולהפשיר בבוקר- אז צריכה מתכון מתאים.

החלות שלי טעימות וגם בגטים יוצאים לי סבבה אבל לחמניות רכות לא מצליחה להוציא...

חן במטבחמדברה כעדן.
ווקשה*אשתו של בעלי*

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים

4 כפות סוכר

1/2 כוס שמן

2 1/2 כוסות מים פושרים

1 כף מלח

1/2 שקית אבקת אפייה

תודה! ננסה..חנוקה
הרכות זה לא רק המתכון, זה בעיקר החישה וההתפחההמקוריתאחרונה

זמן הלישה צריך להיות בערך 10 דקות. לא פחות מ7 בכל אופן כדי שיתפתח גלוטן

והתפחה טובה, הבצק צריך להימתח ולא להיקרע עד שנהיה שקוף

כדי שיהיו רכות ממש - לשים רק חלמון ביצה מעל (יש שמים גם סילאן בשביל הצבע) ולכסות אחרי שקצת מתקרר


בהצלחה!

שאלהיפעת2

חיפשתי מתכון לחזה עוף בתנור והגעתי למתכון לחזה עוף במייפל, לכאורה נשמע נפלא (קישור למטה).

הכנתי פעם אחת לפי ההוראות בדיוק ויצא סתמי ובכלל לא היה אפשר להרגיש את המייפל (שמסתבר 

שמייפל מקורי הוא יקר מאדדד אז חשבתי לפחות ארגיש אותו...).

ניסיתי להכין פעם שנייה והכפלתי את התבלינים והמייפל כפול 2.5 ממה שיש במתכון (חשבתי אולי

זאת הייתה הבעיה) ויצא כמו בפעם הראשונה.

אז אני לא מבינה - האם אני עושה משהו לא נכון, או שהמתכון לא טוב, או אפשרות אחרת?

תודה

 

אני חדשה בבישולים אז לא הכי מבינה...

 

לא חושבת שיש מה לפספס במתכוןופל לימון

אבל קורה שמתכון כזה או אחר לא לטעמך. (אולי להחליף את המייפל בדבש או בסילאן)

 

סוכר הרבה פעמים מתפרק בבישולאמא יקרה לי*אחרונה

וטעמו משתנה. נסי אולי תיבול מזרחי כלשהוא, שיותר דומיננטי...

יש טחינה כמו הר ברכה?נטע321

יש טחינה באותה איכות וטעם כמו הר ברכה?

כי הר ברכה יקר..

אז תבחרי איזה טחינה שמתאימה לך מבחינת מחיר...ופל לימון
זו כלכלה בסיסית - ככל שעולה הביקוש, המוצר מתייקר…אלישבע999
כי יש מי שמוכן לשלם את המחיר…


וכשההיצע עולה על הביקוש, המחיר יורד…

אני אוהבת את של אחוה.. אבל היא שונה מאודטארקו
מטחינה הר ברכה...


אם את צורכת הרבה טחינה וייצא לך להגיע לאיזור, שווה לך לקנות ארגז מהמפעל או מהמכולת שצמודה אליו..

לא מכירכ את הר ברכהSevenאחרונה
אבל בארכה גם מצויין
אתן משתמשות בכלי במבוק לערבוב סירים וכדומה?נטלינטלי
תודה ממש על השיתוף!!!מדברה כעדן.
כאן אבלנטלינטלי

כאן אבל כתוב שאין שום בעיה

ממה עשויים כלי מטבח ועד כמה הם מסוכנים?

אוף איזה בלבולים

נראה לימדברה כעדן.

שממש אוכל חם, לא להגיש בזה... רק בפורצלן... וכשזה מתקרר קצת אפשר להעביר לפלסטיק /במבוק


למשל חביתה מהמחבת, אני תמיד מוציאה לפורצלן ואחרי דקה/2 מעבירה לצלחת האישית לילד

..נטלינטלי

אני מנסה להבין לגבי כלי במבוק לערבוב דברים חמים בסירים וכאלו.

כאן כתוב שממש אסור -

כאן כתוב שאין שום בעיה -  ממה עשויים כלי מטבח ועד כמה הם מסוכנים?  

נכוןמדברה כעדן.אחרונה
אז לא... 
דג אמנון שיצא בבישול יבש ומסטיקי כזה, איפה הטעות?מבקש אמונה
יכול להיגרם מאיכות ירודה של חומר הגלם.אלישבע999

מניחה שמדובר בדג מהקפאה.  

ייתכן שהופשר בדרך, בשרשרת האספקה והאחסנה, והוקפא מחדש, לפני שקנית אותו.  


שמת לב האם האריזה היתה יפה ונקייה מקרח בפנים?

תודה. לגבי הקרח לא שמתי לב, אבל כן זה מהקפאהמבקש אמונה
לפעמים זה גם מבישול יתר נראה לי.פנסאי
כמה זמן המקסימום?מבקש אמונה
אני אוהבת לבשל/לאפות יחסית מעט זמן, עד שהוא משנהפנסאי

צבע ללבן, כמו בחזה עוף.


לרוב זה יוצא עסיסי יחסית.

לא הייתי אופה/מבשלת יותר מ20 דקות חצי שעה. (גם תלוי כמה חתיכות דג מבשלים יחד. 

אם זה בערך 4-6 דגים?מבקש אמונה

זהו שבטיגון אני יודע שמוציאים כשהוא משנה צבע ללבן וזה יוצא אחלה פגז

אבל לא שמתי לב כמה זמן זה, ובבישול לא רואים את הצבע, אני צריך זמן מוגדר לבישול

רבע שעה ככהפנסאי
אני נועצת מזלג. כשזה רך זה מוכןיעל מהדרום
אה יפה, תודה!! 👍מבקש אמונה
לא מצויין מה בדיוק נעשה עם הדג וכמה זמן בושל/נאפהופל לימון

אז קשה לנחש

אמ, בעיה...מבקש אמונה

זה מישהו אחר בישל אז לא בטוח כמה זמן זה היה.. 

אבל התבשיל הוא דג חריף ושמו אותו אחרי כל המצרכים האחרים להתבשל ברוטב

נשמע בישול/אפיית יתרטארקו
כמה זמן מקסימום צריך?מבקש אמונה
דג אמנון צריך בישול קצרטארקו
10-20 דקות כזה.
15-20 דקותופל לימון
בישול/אפיית יתרמדברה כעדן.
תודה לעונים 🙏מבקש אמונה
עדכון, בסוף זה באמת היה בישול יתרמבקש אמונה

השתמשתי בעצה שלך @יעל מהדרום לבדוק עם מזלג ויצא ממש טוב!

יופי.יעל מהדרוםאחרונה
בישול עדשים ירוקותנטלינטלי

למה באורז / קינואה / בורגול / כוסמת אומרים לשים כך וכך כוסות מים על כל כוס של המוצר

אבל בעדשים ירוקות אומרים לשים מלא מים ואחרי שמוכן המים הנותרים לשפוך לכיור?

למה אין כך וכך כוסות אל מול כוס של עדשים ירוקות?

 

העדשים בד"כ קשות יותר*אשתו של בעלי*
ובד"כ לא נאכלות בפני עצמן כתבשיל יבש,אא"כ זה במרק או כחלק מתבשיל רטוב
כי עדשים מבשלים כמו פסטה ולא כמו אורזופל לימוןאחרונה
מישהו ניסה להקפיא עשבי תיבול?עלמא22

יש לי כמות יחסית גדולה של פטרוזיליה, כוסברה ושמיר טריים, אני רוצה להפיא אותם. מישהו יודע איך הכי טוב לעשות את זה?

אפשר לנקות, לחתוך ולהקפיא בקופסאותיעל מהדרום
לק"י


נראה לי שעדיף לייבש קצת לפני ההקפאה.

אני חושבת שלקצוץ ולערבב עם קצת שמןתוהה לעצמי
ולהקפיא בתבנית של קרח
לשים בקופסא עם נייר רטוב. זה מאריך את חיי המדף שלחיל פרשים

העשבי תיבול

תודה לכןעלמא22

יעל מהדרום ותוהה לעצמי.

 

אם יש מישהו שניסה לעשות את זה בעצמו, אשמח לשמוע

כן. יש אנשים שעושים את זהיעל מהדרום
עשיתי את זה פעם, עבד מצוין לבישולתוהה לעצמי
אני, פשוט הקפאתי קצוץ בשקית זיפלוקטארקו
וכל פעם "שברתי" חלק לתוך התבשיל


מתאים לבישולים, לא מתאים לסלט נגיד שאוכלים טרי.. אבל לתבשילים זה מעולה.

אני עושה את זה קבועשמש בשמיים
שוטפת במי סבון (בקטע של כשרות) מקפיאה טרי בשקיות קשורות, אחר כך כשמפשירה זה טוב לבישול ולא לסלט ודברים חיים.


אני פשוט שוברת חתיכה מהעשבים שבמקפיא, קוצצת כשזה עדיין קפוא, זה מאוד נוח ומכניסה לתבשילים.


יש לי במקפיא- פטרוזיליה, כוסברה, סלרי, שמיר, בזיליקום, נענע, בצל ירוק (אותו אני גם מפשירה לא לבישול, נניח לסלט או גבינה).


יש לי גם משהו דומה למה שתוהה לעצמי הציעהשמש בשמיים

תערובת עשבי תיבול עם שיני שום, שמן זית ולימון.

שהוכנה אגב מהעשבים הקפואים שבמקפיא

טחנתי במעבד מזון, עשבי תיבול מכל מיני סוגים, שיני שום, לימון ושמן, חילקתי בתבנית של קוביות קרח ואני מוציאה לדגים או דברים כאלה.

וואוו רעיון פגז!נפש חיה.
מגניב. לא מאבד את הטעם מההקפאה?מבקש אמונה
לא יותר ממה שמאבד את הטעם באפיהשמש בשמיים
אחרי שזה קופא אני מכניסה את כל הקוביות לקופסא אטומה במקפיא 
תודה לכולם. אני אנסה בעז"ה השבועעלמא22
אני הייתי מוותרתופל לימון

הם מימיים ומאבדים מכוח התיבול שלהם

 

אם הייתי מוותרת לא היו לי עשבי תיבול בכללשמש בשמיים
אנחנו גומרים חבילה של פטרוזיליה בחודשיים...


ובהקפאה זה עובד מצויין. ברור שהטעם של טרי יותר חזק, אבל זה לגמרי נותן טעם לתבשילים. מניסיון של 4 שנים שזה קבוע מה שאני עושה.

גם אצלי ככהאביולאחרונה
ולכן אני קונה בסופר טבליות של פטרוזיליה קפואות או פטרוזיליה מיובשת בשקית, ומקפיאה... 
לא חבל שהכל ילך לפח?עלמא22

יש לי כמות גדולה כי עשיתי הזמנה של ירקות מחלקאי מנתיבות והכמות של עשבי התיבול שהגיעה הייתה ממש גדולה בשבילנו

אפשר להוציא אותםופל לימון

מהנילון, לעטוף בנייר סופג או אפילו בעיתון ולהכניס ככה לשקית נילון, נשמר הרבה יותר זמן.

 

אני מגדלת לי אדנית קטנה עם כוסברה - שכמעט ולא משתמשת ובאמת חבל לי לקנות כל פעם שקית

שמעתי פעם שאפשר לייבש ולשמורמבקש אמונה

אבל לא יודע איך עושים את זה כמו שצריך (וגם מה הטעם אחרי זה)

אני מקפיאה שטוף, בשקית אוכל סגורהחילזון 123

כמובן זה יותר לדברים מבושלים, לא לסלטים טריים

כשצריכה - חותכת כשזה קפוא וישר לתבשיל


מקפיאה גם סלרי ,מקלות ועלים בנפרד

אשמח לעזרה דחופהאחתפלוס

יש לי בעיה בגז ואין לי אפשרות להשיג עכשיו כירה חשמלית.

אני צריכה רעיונות לדברים שאפשר להכין בתנור במקום חמין

שאני אוכל לשים אותו על הפלטה לפני שבת ולא ישרף עד הבוקר.

תודה

רעיונות*אשתו של בעלי*

עוף עם תפו"א (עם הרבה נוזלים/רוטב)

(בעיקרון יש כאלה שמותר להם לחמם על הפלטה משבת בבוקר,אחרי שהאוכל היה במקרר בלילה).

אפשר לשים באותה תבנית גם אורז/קטניות.

יש מתכונים לחמין בתנור. תחפשי בגוגליעל מהדרום
לא צריך מתכון מיוחד לחמין בתנורופל לימון
גם חמין אפשר לשים על הפלטהופל לימון

רק צריך להקפיד על מספיק נוזלים בסיר

בשר בקר עם יין אדום, דבש וקאריארץ השוקולדאחרונה
או יין אדום, דבש ושום


עוף עם מייפל.


אפשר גם להוסיף ירקות לפי הטעם.


תפריט פרשות תולדות- אפשר לחזור לשרשורים האלה?יעל מהדרום
יש לכם רעיון לבישול כנפיים בלי רוטב, ולא בתנור?יעל מהדרום
על האש? (מנגל)שמש בשמיים
תודה...אבל לאיעל מהדרום
לשרות במרינדה ולטגן במחבתתוהה לעצמי
תודה! נראה לי שאבשל במרק או בסיר על תפו"א וסילאןיעל מהדרום
השבת מתארחת אצל חמותינפש חיה.

מביאה סלט מטבוחה

וקיגל ת"א

בכיף. חיכיתי לזה גם...מאוהבת בילדי

אורז

בשר בפטריו

עוף מתוק

 

עוגות עגלה (לפרשת שבוע- נולדו תאומים...)

כדורי אלפחורס

פרלינים

 

מטבוחה

חומוס

טחינה

עדשים שחורות עם בטטה

 

נראה אם יהיה לי כח לעוד משהו...

הלוואי שהיינו בבית בשבתות🙃בוקר אור
🙏יעל מהדרוםאחרונה