שרשור חדש
מחפששת מתכון לעוגת יומולדת פרווה מושקעת למבוגריםבאר מרים

הדרישות:

פרווה.

עדיפות לא לשוקולד (לא קריטי)

מושקעת שווה ומיוחדת

בלי בוטנים או חמאת בוטנים (אלרגיה..)

לא עפים אצלנו על קצפת צמחית- אז לא מתכון שפשוט מחליף את הקצפת החלבית  בפרווה. (אפשר שיהיה מרכיב במתכון אבל שלא מורגש בפני עצמו)


מה הייתם עושים?

כמה רעיונותבידיים פתוחות
-פאי לימון עם מרנג מעל- מושלםםם


-עוגת מוס עם תחתית ביסקוויטים-


-עוגת פירות עם ג'לי בלמעלה


אשמח למתכון של פאי לימוןאר
בבקשהבידיים פתוחות

מתאים ל 12-16 מנות

תבנית משומנת בקוטר 26-28 ס"מ

חום התנור: 200°


חומרים:

150 גרם חמאה רכה/ מחמאה אם רוצים פרווה

4 כפות סוכר

1 חלמון

1 כוס קמח רגיל

1 כוס קמח תופח

כפית תמצית וניל

בנוסף: 2 כפות פירורי לחם דק


לרביכת הלימון:

1 ורבע כוסות סוכר

1/2 כוס קורנפלור

קורט מלח

1.5 כוסות מים

3 חלמונים

75 גרם חמאה/ מחמאה

1/3 כוס מיץ לימון

1 כף גרידת לימון


למרנג:

4 חלבונים

1/2 כוס סוכר

קורט מלח


אופן ההכנה:

לחמם את התנור ולשמן את התבנית.

הבצק:

1. לערבב יחד חמאה, סוכר וחלמון.

2. להוסיף קמח ותמצית וניל, לשים לבצק אחיד.

3. לרדד עלה בגודל התבנית+שוליים, ולהניח בתבנית המשומנת.

4. לפזר בצורה שווה על הבצק את פירורי הלחם.


הרביכה:

1. להכניס לסיר קטן את הסוכר, מלח, קורנפלור.

2. להוסיף בהדרגה את המים ולבשל תוך כדי בחישה, עד שהתערובת מסמיכה מעט (כ2 דקות לאחר הרתיחה)

3. להסיר מהאש ולהוסיף את החלמונים והחמאה. לבחוש היטב, להוסיף את מיץ הלימון תוך כדי בחישה.

4. לצקת את הרביכה על פירורי הלחם

5. להקציף את החלבונים עם המלח, להוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב מאוד.

6. לשטח את הקצף על רביכת הלימון.

7. לאפות 10 דקות בחום גבוה (200°)

8. להנמיך את חום התנור ל150° ולאפות כ 40 דקות נוספות.


בהצלחה❤ זה דיי הרבה עבודה, אבל התוצאה שווה את זה לגמרי

תודה רבהאר
פאי תפוחיםמדברה כעדן.

פאי פקאן

אפשרופל לימון

עוגת גלידה בין שכבות מרנג, למשל

אפשר קונקורד שוקולד או לימון

אולי טארט תפוחים שווה

טארט קרם פיסטוק ודובדבנים?

טארט לימון?

 

פאי דובדבניםחילזון 123
הולכת כנראה על פאי לימון ואוכמניותבאר מרים

מה עדיף לדעתכם:


כשהאוכמניות למטה כמו כאן:

פאי לימון ואוכמניות (פרווה!) - פיית העוגיות פאי לימון ואוכמניות (פרווה!) ⋆ פיית העוגיות


או כשהאוכניות למעלה כמו כאן:

טארט לימון ואוכמניות • misspetel - בלוג האפיה של שרית נובק טארט לימון ואוכמניות • misspetel - בלוג האפיה של שרית נובק

ואי איזה עוגות חגיגיות! אני גם רוצה כזה 🙈🙈חילזון 123

(הקישור הראשון לא עובד משום מה)

נראה לי שעם האוכמניות למעלה יותר יפה, אבל שתיהן מהממות, אז לדעתי תראי מה יותר זורם לך מבחינת הרכיבים

הראשון לא נפתח ליטארקו
אבל אימלה עשית לי חשק זה שילוב טעמים מהמםם
אני רואה שגם לי לא הצליחיראת גאולהאחרונה
מה הכי טעים להכין מעלי סלק?שמש בשמיים
אשמח למתכונים 
לביבות/קציצותחילזון 123
לערבב עם בצל קצוץ, ביצה, פרורי לחם, תבלינים ולאפות בתנור עם שמן
מאפים עם גבינה מלוחה מכל הסוגים..באר מרים
כל וריאציה של בורקס עם סלק עלים ובולגרית וכאלה...


לביבות מנגולדופל לימוןאחרונה
מה ההבדל בין קיגל עם קרמל או בלינטע321

היי,

מה ההבדל בשביל קיגל מתוק עם צימוקים עם קרמול כמו בסרטון הראשון, או בלי קרמול כמו בסרטון השני?

 

1

 

 

 

 

 

 

בעיקר הצבעופל לימוןאחרונה
מה עדיף כפפות מבד או מסיליקון?נטלינטלי

מה עדיף כפפות מבד או מסיליקון?

 

סיליקון עם בד מבפנים.מבקש אמונה

יש לי כאלה, לא מרגישים שום חום ביד

יש לי גם וגם, והסיליקון יותר בשימושיראת גאולה
כנראה שהן יותר מוצלחות.
הסיליקון לא נשרף?נטלינטלי

הסיליקון לא נשרף כשנוגע בדברים ממש חמים?

והאם זה נח להחזיק איתו דברים או שהוא גמלוני מדי, כלומר - לא נותן לאצבעות אחיזה טובה?

סיליקון איכותי לא נשרף לא נמס ולא מתחמםיראת גאולה

מאוד נוח להחזיק איתו.

הוא קצת פחות גמיש מכף היד הטבעית... לא בטוחה שפחות נוח מכפפת בד.

כאמור, אצלי מונחות זו ליד זו כפפת בד וכפפת סיליקון, ואני תמיד משתמשת בסיליקון.

איך אפשר לדעת אם זה איכותינטלינטלי

איך אני יכולה לדעת אם זה סיליקון איכותי או לא?

ראיתי כפפות סיליקון בסטוק, בפוקס, בנעמן - על כולן כתוב

שהם מסין, אין עליהם תווית של חברה מוכרת או משהו.

לא יודעתיראת גאולה

יש לי אחת שקניתי בנעמן והתלבטתי,

המוכרת אמרה לי שקנתה כזו בדיוק והיא מעולה. והיא צדקה.

אני דווקא קניתי באושר-עד וזה גם אחלה לגמרימבקש אמונהאחרונה
שאלה על גבינה צהובהנטע321

אם אנחנו צורכים בערך 100 - 200 גרם גבינה צהובה בשבוע,

יש סיבה לקנות קופסה סגורה ולא מהמעדנייה ששם הרבה יותר זול?

 

באופן כללי, למה לקנות מקופסה סגורה אם זה מגיע לעשרות

אחוזים יותר יקר? אם מישהו/י עושה קניה בסופר פעם בשבוע, אז

למה לא בקניה השבועית לקנות מהמעדנייה?

בקופסא הפרוסות מופרדות עם נייר - וקל לשלוף.פ.א.

במעדנייה הפרוסות נדבקות מחדש, לא לגמרי, אך עדיין לפעמים קשה להפריד בינהן והן נקרעות. 

ומוסיפה*אשתו של בעלי*
תאריך תפוגה של גבינה צהובה בקופסא,ארוך יותר מתאריך תפוגה של גבינה מהמעדניה.
..נטע321

לגבי פ.א - אבל אם אני קונה כל שבוע 5 - 10 פרוסות, כמה כבר זה יכול להדבק? 

ואני יכולה גם בעצמי לשים ניילון או משהו שיפריד.

 

לגבי אשתו של בעלי - אם אני קונה כל פעם רק לשבוע-שבועיים הקרובים, אז זה לא אמור לשנות.

צודקת באפשרויות.פ.א.
אפשר להגיע הביתה ולטרוח 2 דקות להפריד ולשים חוצצים בין הפרוסות. למשל לגזור ריבועים של נייר אפייה, שזה דיי זהה לניירות ששמים במפעל של תנובה בחבילות הארוזות.  


עניין של הרגלים והעדפות אישיות…

אני באמת לרוב קונה במעדניהחילזון 123

אבל לא בכל סופר יש מעדניה...

ולא תמיד יש במעדניה את הגבינה הזולה

אני מקפיאה פשוטאיכה
לא אוכלים את זה הרבה, אבל לפעמים מתחשק ולא רוצים ללכת למכולת..


וגם הרבה פעמים קונים מחוץ ליישוב, ששם הכל יותר זול.


תקני מהמעדניה, תחלקי לכמויות לפי שבוע שאת צריכה ותפשירי כל שבוע.

קונים במעדניה ומקפיאיםחופר
ברמי לוי זה בדיוק אותו מחיר רק שאפשר גם מגורדת באותו מחיר
ומדוע להקפיא? לא מגיעים לסופרמרקט לפחות פעם בשבוע?פ.א.
מגיעים לרמי לוי פעם בשבועיים +חופר

ולא תמיד משתמשים במהלך השבועיים האלו.

לא תמיד המעדניה זולה יותרמיקי מאוס

ואם כן-לא תמיד זה אותה גבינה.אני שמתי לב שמאותה חברה המחיר במעדניה לא זול יותר (בחנויות אצלנו. אולי אצלכם אחרת)

אולי בגלל שאת קונה דווקא כמות קטנה את מרגישה פער, בגבינה צהובה יש פערים משמעותיים בין חבילות קטנות לגדולות

ואם כך אז באמת אין סיבה לקנות דווקא ארוז

הקופסאות הסגורות נשמרות יותר זמןארץ השוקולד
אבל את יכולה לקנות מהמעדניה ולהקפיא
גבינ"צ מופשרת זה ממש לא כמו טריופל לימוןאחרונה

ומומלץ רק לאפיה

סקר ארוחותסוסה אדומה

מה אתם אוכלים בד"כ

בבוקר -

בצהרים -

בערב -


מוצאת את עצמי שוברת את הראש כל יום על כל ארוחה. ממש שוברת את הראש וברור לי שלא כולם מסתבכים כמוני. אז מה אתם עושים בעצם?

מה יש לשבור את הראש?ופל לימון

בדר"כ ההעדפות של בני הבית מכתיבות את התפריט.

בבוקר עוגיה ושתיה או קורנפלקס

בצהרים שאריות משבת/שניצל/קציצות/כדורי בשר ברוטב/צלי עוף/מוקפץ נודלס עוף עם ירקות/נקניקיות צמחיות או צמחי אהוב אחר כאשר מה שקובע בדר"כ זה מנה שאפשר להכין ממנה הרבה מנות ולהקפיא כך שבכל יום אפשר להפשיר משהו אחר.

מה ליד? אורז/פתיתים/פסטה ברוטב אהוב.

ערב: תלוי בעונה בחורף אפשר מרק ירקות /פשטידה- כשנשארת חלה- ברד פודינג או לחם מטוגן/לביבות/חביתה/חביתה-טורטיה/תפו"א מוקרמים/פסטה/ /סלט/ירקות חתוכים.

 

מקווה שעזרתי קצת

.....חילזון 123

בוקר- כריך עם משהו, ירקות

אם נמצאים בבית- גרנולה/קורנפלקס

צנימים עם חומוס/גבינה/אבוקדו, ביצה לפעמים


ערב-

פנקייק

חביתה, ירקות, לחם/צנימים

לפעמים פיצה/טוסט

מרק

שאריות מהמקרר...


צהריים-

שאריות משבת...

משהו בשרי/דג ותוספת (כנפיים ותפו''א בתנור/עוף/שניצל/דג בפרורי לחם בתנור/דג מבושל ברוטב אדום או כדורי דג וכו')

לפעמים רק מרק ושקדי מרק (כתום, אפונה, עדשים, מרק ירקות עם נודלס וכו')

לפעמים סתם פסטה וסלט

או כוסמת, וסלט וירק מבושל כלשהו


זה נשמע מגוון אבל תכלס די חוזר על עצמו כל שבוע-שבועיים


אצלנוהמקוריתאחרונה

בוקר - פרוסה עם משהו

ומעדן אם יש


צהריים - ארוחה שמורכבת מפחמימה וחלבון בדרכ

יכול להיות עוף בתנור עם פתיתים/ קוסקוס עם עוף/ שניצל עם תפו"א וירקות/ המבורגר/ קציצות בשר צלויות עם סלטים ותוספת וכו'


ערב - ארוחה קלה יותר בדרכ, כמו ביצה קשה או חביתה עם ירקות חתוכים, לעתים רחוקות פיצה

שבת פרשת "ויגש"- מה בתפריט?יעל מהדרום

לק"י


חצילים בפרורי לחם בתנור

חצילים אדומים

טחינה

סלטים חיים


עוגות ועוגיות עור לא הכנתי.

נראה מה נספיק ומה יצא.....


ליל שבת:

קוסקוס

מרק ירקות ושעועית

עוף עם גזר, תפו"א ובטטה


יום שבת:

קציצות בשריות מטוגנות

תפו"א בתנור

ירקות בתנור

קוסקוס

הכל נשמע טעיםחילזון 123אחרונה
מרקים להקפאהמתואמת

לאחרונה אנחנו מכינים פעם בכמה זמן מרק כתום בכמות גדולה, ואז מקפיאים אותו בכוסות - וכך יש מנה מוכנה של מרק כשרוצים סתם ככה בלי להשקיע... (קצת כמו מרקים בשקיתת שאהובים אצלנו מאוד - רק יותר בריא...)

מחפשת רעיונות לעוד מרקים כאלה שאפשר להקפיא. הם צריכים להיות טעימים גם בשביל ילדים - מרק כתום רוב הילדים שלנו אוהבים, אבל נגיד מרק ירוק שהכנתי פעם (מעדשים ירוקות בעיקר) לא נאכל כמעט בכלל...

במרקים משקית הכי אוהבים אצלנו מרק עגבניות. יש דרך להכין אותו בצורה דומה, בלי שזה ייראה סתם רוטב?

אשמח לעוד רעיונות...

תודה!

מרק אפונהבוקר אור

מרק כתום אפשר גם מעדשים

מרק עגבניות מסמיכים עם אורז

מרקים טחוניםשמש בשמיים
מרק אפונה טחון זה נהדר, מרק פטריות (עם קצת קמח שמסמיך אותו), אם הילדים שלך אוהבים אז מרק תירס...


לגבי מרק עגבניות,הוא באמת כמו רוטב רק יותר דליל, זאת האמת, מה לעשות 🤷

לחן במטבח יש מתכון מעולה למרק עגבניותתוהה לעצמי

אם עושים אותו מעגבניות מרוסקות מקופסא הוא גם לא המון עבודה

ומסמיכים עם אורז וקצת קמח

תודה! מחדדת קצת את הבקשה:מתואמת

לא צריכה מרקים שהם דווקא מהירי הכנה, אלא כאלה שטובים להקפאה, וכך אוכל רק פעם בהרבה זמן להשקיע ובשאר הזמן פשוט להפשיר.

המרקים שהצעתן טובים בהקפאה?

מרק אפונה לא יוצא ירוק מדי?

אם יש מתכונים - אשמח...

מרק עגבניות יוצא טוב בהקפאהתוהה לעצמי
וגם מרק בצל
כן, לזה התכוונתי בתשובהשמש בשמיים

מניסיון שלי מרקים טחונים עוברים יותר טוב הקפאה והפשרה.


מתכונים

מרק אפונה -

אפונה יבשה, גזר, בצל, שום (אפשר גם קישוא ותפוח אדמה אבל אומרים שתפוח אדמה לא טוב בהקפאה), כמון, מלח, פלפל.

משרים אפונה יבשה במים בערך שעתיים או שפשוט מבשלים יותר זמן. חותכים, מבשלים הרבה זמן (אם האפונה מושרית אז שעה, אם לא אז שעתיים) עד שהאפונה נימוחה.


מרק פטריות - מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים פטריות לטיגון (אני בדרך כלל מכינה רק עם שמפניון טריות, או פורטובלו. אין לי כל כך סוגים אחרים אבל אמור לעבוד טוב עם מגוון סוגים) כשהבצל והפטריות מטוגנים מוסיפים מים עם קמח ככה- ממיסים קמח במים קרים ביחס של כף קמח לכוס מים, מערבבים היטב. מבשלים עד שהכל מסמיך ואז מוסיפים מים למרקם הרצוי למרק. אפשר להוסיף שמנת לבישול זה משדרג אבל הופך הכל לחלבי. מתבלת במלח, פלפל, לפעמים גם זנגויל, אגוז מוסקט או דברים מעניינים אחרים. אפשר גם אבקת מרק פטריות או בצל.


לא כותבת כמויות כי אני לא יודעת בדיוק ואת רוצה להכין כמות גדולה...

אני חושבת שחוץ ממרק תירס עם נטיפי ביציםופל לימון

הכל אפשר להקפיא.

מרק עוף - מקפיא ללא תכולה

מתכון למרק אפונה יבשה

מרק גריסים ופטריותופל לימון
מרק עגבניות צלויותופל לימון
ממש תודה לכן!מתואמת
יאללה, נחכה לזמן פנוי בשביל להתנסות במרקים האלה
את מקפיאה בכוסות חדפ?נעמה301
השאלה העיקרית היתה בפנים אבל נמחקנעמה301
אחכה בסבלנות שתוכלי לכתוב שוב מתואמת
אני מקפיאה בשקיות נילון, תופס פחות מקוםופל לימון

מנה בשקית

אבל קשה למלא ככה את השקיות...מתואמת
אפשר להלביש את השקית על כוסיראת גאולה
ממש לא, שקית של סנדוויץ, 2 מצקות מרקופל לימון

הכי פשוט

אני תמיד מסתבכת 🤷‍♀️מתואמת
והאמת שגם נוח לי שזה עומד ישר בתוך המקפיא וכך פחות הולך לאיבוד...
מה שעובד לךופל לימון
איך את מפשירה? פשוט במיקרו?רצה לאש
מחכה שיפשיר קצת, מעבירה לכוס זכוכית ומחממת במיקרו.מתואמתאחרונה
מתכון לפשטידת ברוקולי/כרובית וגבינהרצה לאש

מחפשת מתכון לפשטידה כזו, אבל בלי תנור (או טוסטר אובן). אפשר סיר, מחבת, או מיקרו...

יש למישהו במקרה?

אני קוראת לזה - לביבהופל לימוןאחרונה
מעבד מזון מסוג מג'ימיקס MAGIMIXגולניה

היי. אני רוצה לקנות מעבד מזון מסוג מג'ימיקס. יש עכשיו מבצע על הדגם c3200wb/rb   אבל הקערה בנפח 2.5. האם יש הבדל גדול בין גודל 2.5 לגודל 3.5? האם זה משמעותי? ובכלל על איזה דגם הייתם ממליצים  ועל אילו אפשרויות קיצוץ לא לוותר?  תודה 

לא מבינה בפרטים, רק להמליץט'

יש לי כזה 15 שנה ועובד מעולה.

 

ההבדל בגודל הקערה הוא הבדל בגודל הקערהיראת גאולה

בוודאי שזה משמעותי.

עד כמה משמעותי זה תלוי לכמה אנשים אתם מבשלים.

אני חושבת שאפשרויות הקיצוץ ההכרחיות נמצאות בכל מכשיר.

בקשר לגודל קערהפצלושון

לדעתי כדאי סטנדרט, לא מדי גדול, גם אם מבשלים כמויות גדולות.

שיהיה קל לשטוף ולא יתפוס מדי הרבה מקום

לקנות את 5200XL עם 3 קערותופל לימוןאחרונה

מגיע עם להב פלדה, 2 דיסקיות פריסה ו2 דיסקיות גירור. הוספתי גם מתאם לקוביות או רצועות הכל בשימוש כזה או אחר, ממש יד ימיני

איך צריכה להראות ארוחה כדי שתהיה משביעה?רועיפתחתקוה

איך הארוחה העיקרית של היום צריכה להראות כדי שתהיה משביעה?

 

למשל - רק ירקות - ישביע אולי לשעה וחצי.

רק עוף או בשר - אולי שעתיים - שלוש, וגם יעשה תחושה לא כל כך נעימה בבטן.

רק לחם - כנ"ל.

רק אורז - כנ"ל.

 

כלומר - צריך איזשהו שילוב בין מספר מרכיבים כדי שהארוחה גם תשב טוב בלי לעשות תחושות לא נעימות בבטן,

וגם תשביע לפחות ל5 שעות.

אז מה השילוב ומה היחס (כלומר - איזה יחס בכמויות בין המרכיבים השונים).

תודה וסליחה על החפירה.

אם אני לא טועה, ההמלצות של משרד הבריאות זהנק - ניק

חצי צלחת ירקות, רבע צלחת חלבונים(עוף בשר וכד') רבע צלחת פחמימות(אורז לחם וכד')

לא מבינה בכמויות. אבל מומלץ להוסיף גם שומן בריאיעל מהדרוםאחרונה

לק"י
 

זה גם אמור לתרום לתחושת השובע.

זיתים, טחינה, אבוקדו, שמן זית....

אורז / בורגול / קינואה / כוסמת עם שמן או בלי?נטלינטלי

היי,

כשאתן מכינות אורז / בורגול / קינואה / כוסמת, האם

אתן מכינות רק עם מים או גם שמן?

אורז - חייב שמןופל לימון

בורגול משרים במים רותחים ומוסיפים לתבשיל שיש בו שמן

 

הכל עםמדברה כעדן.
שמן זית. טעים ובריא. 
הכל עם, הכמות משתנה.אמא יקרה לי*

אורז צריך יותר ולשאר מוסיפה במידה בסוף הבישול.

למהנטלינטלי

למה בסוף הבישול ולא בהתחלה?

כי הם צריכים סינוןאמא יקרה לי*

אני מבשלת בהרבה מים בדומה לפסטה וחרי סינון מוסיפה מעט שמן זית, גם לטעם וגם כדי למנוע הידבקות.

ולמהנטלינטלי

ולמה לא לחמם ולשים את השמן בהתחלה, לשים את הכוסמת / בורגול / קינואה, לערבב דקה-שתיים, ואז להוסיף את המים?

הסברתי, אני מסננת את המים ואז השמןאמא יקרה לי*

יישטף עם המים. אני מבשלת, מסננת ואז מוסיפה מעט שמן, לפי הטעם. 

יש שיטת בישול כזאתמדברה כעדן.אחרונה

לא ברור לי עד הסוף למה... אני לא מתחברת כי חלק מהערכים יוצאים בדיפוזיה של הבישול עם המים...

שמה את המיםבכמות לספיגה וריכוך בלבד... לכן עושה כמו שכתבת, מטגנת בהתחלה עם שמן (זית) 

מהרשימה הזו אני מכינה רק אורזטארקו
ותמיד עם שמן.
אורז בד''כ עם שמןחילזון 123
אפשר גם בלי, אבל עם שמן יותר טעים...


כל השאר בלי.

יש לי בעיה, אשמח לעצותבינייש פתוח

אני גר לבד כ4 שנים ועובד במשלוחים מעל שנתיים. אוכל 3 ארוחות ביום (לחם ספגטי ירקות בשר עוף טונה ביצים) ולא מעט יוצא לי להיות רעב בין הארוחות. עד כה הבחירה היתה בין להישאר רעב ולרדת במשקל, או לאכול בורקסים/ג'אנק ולעלות במשקל.

העניין הוא שאני לא ברמה הכלכלית של ההורים שלי להשקיע 200 ש"ח בשבוע על אגוזים ושקדים, שמצטברים ל1000 ש"ח בחודש.

(אני כעת במילואים וגר באופן זמני אצל ההורים כשאני לא בבסיס או בשטח)

יש פתרון יצירתי שאוכל לאמץ לאחר המלחמה?

,,הרמוניה

במקום 3 ארוחות גדולות לעשות ארוחות קטנות יותר ואז תוכל להכניס ארוחות ביניים עם פירות

או לחמניות מזונות (רצוי תוצרת בית) אפשר מקמח כוסמין מעורב עם לבן 

 

כדי להרזות אחד הדברים שעושים זה צום רק עם מים מינימום 12 שעות בין ארוחת הערב לארוחת הבוקר של היום שאחרי.

אני אוכל 2 פירות לארוחת בוקר וזה עדיין לא מספיקבינייש פתוח
דווקא בבוקר רצוי לאכול פת שחריתהרמוניה

כתוב שפת שחרית מצילה מ38 מחלות 

מעבר למצווה זה גם סדר נכון. אומרים שחשוב לאכול טוב בתחילת היום אחרת הרעב מתעורר בהמשך.

..הרמוניה

סליחה, 83

אני אוכל גם וגם. טוסט גבינה ופירות. ועדיין רעבבינייש פתוח
למרות שמצד שני הרעב בא לידי ביטוי בעיקר בצהריים ערב.
וואי..הרמוניה

אתה ישן וקם בשעות מוקדמות? כי אם לא זה הגיוני שגם הרעב יתעורר מאוחר יותר (-יכול להיות שבבוקר אתה אוכל למרות שאתה לא ממש רעב ואז בערב הרעב מתעורר שוב)

 

לגבי פירות רצוי לאכול אותם על בטן יחסית ריקה ושתהיה הפסקה בינהם לאוכל... לא לערבב ולא אחרי

 

תקשיב לגוף שלך מבחינת כמויות

אולי תקרא על זה ותבחר איזה הרגלים נכונים לאמץ לך, הגוף מתרגל להכל

 

 

הייתי מחליפה את הפירותופל לימון

לסלט גדול, גבינה או ביצה 

את הפירות הייתי אוכלת בין הארוחות.

ירקות לא עולים הרבה קלוריות אבל כן ממלאים את קיבה, אז תגביר את כמות הירקות חיים או מבושלים בתפריט.

אולי לנשנש קרקרים או בייגלה עם חמאת בוטנים או עםארץ השוקולד
גבינה?
תאכל אוכל מלא,פתית שלג

משאיר תחושת שובע להרבה יותר זמן. ובריא יותר. גם אם אתה לא מתחבר, מתרגלים לזה לגמרי.

דבר שני, כשמשעמם, יש יותר רעב. שים לב שיש לך עיסוק ולו"ז כללי.

אין סיבה שאגוזים יעלו 200 בשבועמיקי מאוס

תקנה דברים זולים,בחנויות לפי משקל כמו בשוק

יש דברים ב38-68 לקילו. 2 קילו מספיק להרבה יותר משבוע לאדם בודד (גם אגוזים ושקדים לא בריא לאכול בכמות גדולה)

יש לך דוגמא למשהו זול ולא ג'אנק?בינייש פתוח
אגוזי מלך זולים בד"כ. לפעמים קשיו גםמיקי מאוס
גרנולה תוצרת ביתנפש חיה.

קוואקר גס

רגעיני דלעת

גרעיני חמניה

קוקוס


חמוציות ללא סוכר/צימוקים-

להוסיף אותן לתערובת הגרנולה ממש בשתי דקות האחרונות של האפייה .

אפשר על אותו עיקרון להכין חטיפי אנרגיהנפש חיה.

וככה אפשר לקחת מידי פעם.


בננות

מים

סלט ירקות/ ירקות חתוכים+ מטבל+ קרקרים /עוגיות מלוחות תוצרת בית

אגוזי מלך עולה הרבה פעמים פחות מ 4 שח ל100 גרםחילזון 123
גם תמרים יש סוגים לא יקרים.


תמר, אגוזי מלך וקוביית שוקולד מריר זנ ממש טעים ביחד...

לא שאני בריאותית במיוחדחילזון 123

אבל כשהארוחות משביעות אז פחות רעבים ביניהן...

נראה לי שכשיש מספיק שומן וחלבונים באוכל אז פחות רעבים. אבוקדו, שמן זית, ביצים וכו'


ומה עם לאכול דייסת קווקר? זה זול וממלא.

גם גרנולה עם יוגורט.

לא יודע אם יעזור לך אבלהמקורית

אצלי - אני אוכלת מהבוקר כל שלוש שעות.

זה מונע רעב ממש.

רוב הזמן אני לא מסוגלת לאכול ארוחת ערב בכלל


בין הארוחות אפשר לאכול בננות שזה משביע, ירקות חתוכים, ואגוזי מלך לא כאלה יקרים ברמה שתעלה לך 1000 שח בחודש וגם לא בריא לאכול מהם הרבה

בגדול ארוחות עם כמות מאוזנת בין פחמימה חלבון ושומן יוצרת תחושת שובע גדולה יותר


בין הארוחות לשלב מלפפונים יוגורט או טחינה+8 שקדיםשרון א/1אחרונה
סליחה על השאלה שבטח בסיסיתרועישםטוב

למה צריך מסננת לפסטה ולא פשוט להכין בסיר וכשמוכן להחזיק מעל הכיור עם המכסה עליו ולעשות

פתח של חצי סנטימטר ולתת למים לצאת דרך הפתח הזה וזהו?

עניין של נוחות, שלא יישפךמבולבלת מאדדדד
זה מה שאני עושהיעל מהדרום
לק"י


ואם אני מכינה פסטה ברוטב עגבניות, לרוב אני גם ככה מבשלת עם הרוטב, ולא צריכה לשפוך מים 

כי גם שוטפים במים קריםיראת גאולה
אפשר לעשות עם המכסה, אבל אז הסינון והשטיפה לא מושלמים, והפסטה יוצאת פחות.
לא נהוג לשטוף פסטה לאחר בישול...ופל לימון
טעותחופר
חלק מהתהליך של הכנת הפסטה כולל את השטיפה אחרי במים קרים כדי לעצור את הבישול
איך אני אוהבת דיונים על פסטה😋😋מבולבלת מאדדדד
אני שמעתי אחרת..*אשתו של בעלי*
אין שום צורך לעצור את הבישול ובטח לא לשטוףופל לימון

את הפסטה. ככה אני עושה אבל את תעשי מה שטוב לך

א. כל מי שאני מכיר ומבין בבישול בצורה מקצועית אומרחופר

לשטוף, אתכן אני לא מכיר.

ב. חופר זה אתה ולא את...

תמשיך לשטוף ושיהיה לך לבריאותופל לימון

אני לא מתווכחת עם "מקצוענים"

אני מכירה דווקא שמי שמבין אומר לא לשטוףסתם אחת

השטיפה שוטפת מהפסטה את כל העמילן וזה פושט פחות טעים אח''כ. הפסטה לא ממשיכה להתבשל כשהיא יוצאת מהמים.

אני אף פעם לא שוטפת ולא יוצא לי דביק בכלל

אני שוטפתהרמוניה

בקטע של ניקיון. ככה אמא שלי לימדה אותי...

או לשטוף את הפסטה לפני הבישול, או לשפוך את מי הבישול...

 

לא חייב כמובן, יש מצב זאת סתם שריטה אבל עוד ניקיון לא יזיק אז אני ממשיכה את דרכה

 

אבל היא נדבקת ונהיית עיסה....נביעה
בשביל זה שוטפים- בשביל למנוע את זהחופר
אא"כ את מבשלת יותר מידי ואז זו בעיה אחרת
פסטה מבשלים לדרגת אל דנטהופל לימון

ואז אין מצב שבעולם שהיא תדבק, אבל בשביל זה צריך להיות מקצוענים

למקצוענות הזו קוראים שעון...חופר
חח אצלינו בבית זה נקרא- לא מוכנה..נביעה
אהבתי..מצטרפת..באר מרים

אצלנו מבשלים עד שנזכרים בה..

או עד שהמיים נגמרים.. או עד שרעבים מדי..


אבל אנחנו לא דוגמא..

מכינים אצלנו כל פעם 2 או 3 שקיות בבת אחת (בין קילו לקילו וחצי)

ולאף אחד לא מפריע אם יוצא דביק...

כי זה לא מסנן את כל הנוזליםאמא יקרה לי*

ואז בהוספת הרוטב הוא נהיה דליל.

 

ברוטב אדום/ רוטב בטטה אני מבשלת לכתחילה עם הרוטב יחד. יוצא מעולה וחוסך כלים.

אגב...*אשתו של בעלי*

פסטה לא שוטפים במים קרים.

מסננים אותה ממי הבישול וזהו!

ואז מערבבים עם הרוטב (אם רוצים רוטב)

אם לא שוטפים ולא שמים רוטב, היא נדבקת אחכמבולבלת מאדדדד

לכן שוטפים, מורידים את העמילן.

אם מערבבים היטב,זה לא נדבק*אשתו של בעלי*
אפשר לשים קצת שמן זית במקום לשטוףמיקי מאוס
שמן/שמן זית אותו אפקט, לא משנהופל לימוןאחרונה
בעיקר עניין של נוחותארץ השוקולד
אבל זה גם מאפשר לרחוץ את הפסטה במים קרים שעוזר כדי שפחות יידבק אחר כך
מוסיפים לפסטה המסוננת כף או 2 שמן ולא נדבקופל לימון
יש לי סיר כפול זה עניין של נוחיותופל לימון

המכסה/הסיר/המים חמים, הרבה יותר נח להוציא את הסיר הפנימי עם הפסטה  (הוא סוג של מסננת) ולהשאיר את המים בסיר הבישול

כי זה לא מסנן טובחושבת בקופסא

עדיין נשארת כמו קטנה של מים בתוך הסיר, מה שלא קורה כשמשתמשים במסננת.

מצאתי שיטה לחסוך כלים לשטיפה בכל זאת- לשפוך את הפסטה המסוננת לתוך המחבת שבה מתבשל הרוטב ולא להחזיר את הפסטה לסיר עם הרוטב. הסיר יוצא כמעט נקי לגמרי ולא מלוכלך ברוטב. רק צריך מחבת מספיק גדולה בשביל כל הפסטה.

אם כבר, תבשלי מראש בתוך הרוטביעל מהדרום
האם יש הבדל משמעותי בין פפריקה בשמן או לא?נטלינטלי

האם יש הבדל משמעותי בין פפריקה בשמן לפפריקה שלא בשמן? למשל לחמין?

תודה

לטעמי יש הבדל ממש בטעםאני מאמין!

בעיקר בין פפריקה מרוקאית בשמן

לבין פפריקה רגילה פשוט

נגיד...כיופל לימון

פפריקה מרוקאית = תוספת שמן

ככלל, פפריקה מרוקאית היא פפריקה מתוקה או חריפה בתוספת שמן. השמן עוטף את גרגרי אבקת התבלין ושומר על טעמו וצבעו ולכן מאכלים בהם נעשה שימוש בפפריקה מרוקאית נהנים מגוונים עזים יותר ומטעמים עזים יותר בהם מודגש מאוד טעם הפפריקה.

יש תבשילים שזה משמעותיטוב שם
הטעם יותר חזק וגם הכתמים על החולצות הלבנותהרפיהאחרונה
רעיון איך להזריק לסופגניות ממרח שוקולד בקלות?נעמה301
אולי לחמם אותו? או להוסיף לו מעט מים רותחים?
לחמם קצתמאוהבת בילדי

אפשר להעביר לשקית זילוף עם צנטר ולחמם ממש כמה שניות בתוך מים רותחים

תודה רבה!נעמה301
במזרק (אם זמין לקנות)יעל מהדרום
תודה! יש לי מזרק אבלנעמה301

הבעיה היתה שהשוקולד (וגם הריבה) היו סמיכים מידי וקשה להזריק אותם במזרק.

בסוף ניסיתי לחמם את השוקולד והיה יותר טוב נראה לי.

איך מזריקים ריבה לסופגניה בלי מזרק?מוריה.
צנטר ושקית זילוףפרח-אש
לעשות חור עם ידית דקה של כפית*אשתו של בעלי*
ואת הריבה לזלף פנימה עם שקית זילוף 
קבלי שיטה של חן במטבח:מדרשיסטית20אחרונה

לעשות חור עם קש או שיפוד (ולסובב את זה בפנים כדי להרחיב את החור) ואז לקחת בקבוק כזה:


ולשים איתו את הריבה. גם אם אין לך כזה בבית, אולי את יכולה למצוא משהו בקונספט דומה.

מישהו ניסה להקפיא קוטג' ויצא לו טוב?בוקר אור
לא ניסיתי אבל הייתי מגריבה גביע אחד בשבילהמקורית
התועלת העתידית שאולי תבוא, ואם לא טוב תמיד אפשר להכין ממנו גלידה
הרבה פעמים, זה מעולהטוב שם
אפשר להקפיא, בהפשרה זה יוצא מיימיופל לימון

ומתאים, לדעתי לאפיה בלבד.

כמו כל גבינה אחרת

זהו מתלבטתבוקר אור
כי תכלס אפ אני לא אקפיא אותו הוא כנראה ילך לפח, אז אולי עדיף שאני אקפיא אותו ואחר כך אשתמש בן למשהו אחר
הקפאתיטארקואחרונה

הוא יוצא גבשישי יותר, לא כמו טרי

כן מתאים למאפים(לזניה, פשטידות וכו)

הכנתי קרם פטיסייר בפעם הראשונה בחיי.נק - ניק

המרקם יצא מצוין.

אבל בטעם תרופה.

מישהו יודע למה? והאם יש איך להציל את זה?

אין לי מושג בזה, אבל איזה חומרים יש בזה?יעל מהדרום
חלב, חלמונים, קורנפלור, סוכר וונילנק - ניק

תודה רבה!

מוזר שיש טעם של תרופהיעל מהדרום
תודה!!!נק - ניק
אני מניחה שהוניל היה במינון גבוהופל לימון

להציל? לא באמת 

אבל אם תכיני  עוד כמות ללא וניל ותערבבי יש מצב שתמהלי את הטעם

או 

להכין מחדש עם וניל אחר

תודה רבה!!נק - ניקאחרונה
ואי אוף לא חשבנו על זה בכללטארקו
ןחייב כי זו שבת סופר מוקדמת+צריך להדליק נרות חנוכה לפני...
אפשר לטוס לחלל בינתיים? אין לי שום כחנפש חיה.

קציצות דגים


אורז


אולי עוף


אולי מוקרם


ביצים


סלט


אולי עוגה

ופודינג לאיש שביקש.

הייתי שמחה לטוס גם לחלל איתך😅יעל מהדרום
אצלינואמא יקרה לי*

חלות כוסמין ביתיות

סלטים: כרוב שמיר, כרוב אסיאתי, חסה עם שרי ובצל סגול, בטטה בצ'ילי, פרוסות חצילים אפויות,

חצאי חציל בלאדי קלויות בטחינה, חומוס ביתי, חמוצים.

 

ער"ש

חריימה מושט

מרק עוף עם אטריות וקנידעלך

קרמבו לקינוח

 

שבת

קידוש חלבי עם עוגת גבינה, קרמשניט, רבע לשבע.

 

סעודה

סלטים

צ'ולנט ואורז.

 

סד"ש

סלט ביצים

קיגלים

וסלטים שנשארו

 

וגם תהיה עוגת מייפל פרווה.

 

אצלנו בחצי קלאצ'מאוהבת בילדי

אני מרגישה שכל היום אני מסתובבת סביב עצמי. לא מספיקה כלום...

 

חלות מההקפאה

עוגה מחר אולי אכין

בשר 5 בערמונים- מקווה שיש לנו בכלל

אורז מאמא שלי.

 

בערב מתארחים.

 

הכנתי גם עוגת טעמי ונשיקות

 

מה זה עוגת טעמי?יעל מהדרום
טעמי של מתכונים ב10 דקותמאוהבת בילדי

רק במקום לחתוך ליחידות, אני משאירה את זה כעוגה

נראה טוב! אבל הרבה עבודה....יעל מהדרום
בכלל לא. אני משתמשת בריבת חלב במקום הקרמל.מאוהבת בילדי
ואי זה נראה אשששטארקו
ויש לי מלא ריבת חלב(ביתית🫢) במקרר..


לא להשבת אבל אני בהחלט שומרת לי את הרעיון.

ניסית את זה בלי אגוזים?עטלף עיוור
רוצה להכין את זה לילדים אבל מפחיד אותי עם אגוזים..
👍עטלף עיווראחרונה
יש לכם רעיון למשהו טעים (ומהיר הכנה) מחזה עוף?יעל מהדרום

לק"י


לא בתנור.

והוא לא פרוס לשניצלים, אז לחתוך לחתיכות קטנות זו כבר עבודה.


הילדים הכי ישמחו לשניצלים, אבל לא יודעת אם יש לי חשק להכין.

פסטרמה של חן במטבחמאוהבת בילדי
זה בסיר? (לא בתנור?)יעל מהדרום
התפספס לי שרצית לא בתנור.... סורימאוהבת בילדי
תודה בכל אופן!יעל מהדרום
לחתוך לרצועות(לא שניצלים)טארקו

ואז אפשר:

פשוט לצרוב ככה עם תבלינים

לעשות מוקפץ עם ירקות

לעשות מוקפץ רק עם בצל(אפשר בסגנון שווארמה כזה)

לבשל ברוטב

...

טוב החלטנו..טארקו

חלות

סלטים- יש פסטו מטבוחה וממרח זיתים במקפיא

יש אבוקדו

כנראה נסתפק בזה..

עוגה- אולי עוגת רסק תפוחים? מזמן לא הכנתי וקצת בא לי.. או משהו אחר, נראה. אולי בכלל עוגיות כלשהן

ויש קראמבל תפוחים אישיים שנשארו משבת שעברה לקינוח


ליל שבת

בעיקרון בא לי משו למנה ראשונה אבל כנראה שלא יהיה

בשר (עם פטריות וערמונים נראה לי)

אורז/קוסקוס/פירה


בוקר שבת

טורטיות ממולאות בשר ובטטה

ועוד משהו ליד.. אנטיפסטי/כרובית/סלט, בהתאם לכוחות שיהיו..


סדש

פוקאצות מהבצק חלות

מה זה עוגת רסק תפוחים? אפשר מתכון? תודהטוזי
בשמחהטארקו

לתבנית a4

2.5 כוסות קמח

2 כוסות סוכר(אני שמה פחות. זה מאוד מתוק)

1/4 כפית אבקת אפיה

1.5 כפיות סודה לשתיה

1/2 כפית מלח

3/4 כפית קינמון

קורט אגוז מוסקט

לערבב טוב

להוסיף:

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מים

1.5 כוסות רסק תפוחים

2 ביצים

לערבב לאחידות

אפשר להוסיף צימוקים ואגוזים קצוצים, חצי כוס מכל אחד.. אני לא מוסיפה.


זה מתכון מסבתא שלי והוא יוצא מעולה אז אני לא שואלת שאלות למרות שיש בו כמה דברים קצת מוזרים🙈

תודה!טוזי
בערך..סמטאות

בייגל ממולא גבנצ וחצפורי גבינות


עוגת בצק קפה

עוגיות קוואקר בננה


טחינה

חצילים ובטטה

מטבוחה

סלט חי

שומר קולרבי וגמבה הלימון


דג (מה שיזרום לבעלי להכין)


חמין פרווה - אורז תפוא ובטטה(מתלבטת אם להוסיף לימון פרסי)


סופגניות מאפה בית - משלוח מתוק

מתחילה רק היום, לפחות עשיתי קניות לפני חחהמקורית

דג בתנור

עוף בתנור עם תפו"א

לחם ועוגות קנויות

סלטים

חציל מטוגן

סלק מבושל

ביצים במיונז

וסלטים חיים


אין כח ליותר מזה

אז אצלינויעל מהדרום

לק"י


חצילים

קונפי שום ועוגיות

חומוס ביתי

סלק

סלט חי


עוגיות שוקולד וחמאת בוטנים

עוגת תפוזים

עוגת מייפל


ליל שבת:

קוסקוס

תבשיל עוף ושעועית


יום שבת:

תפו"א בתנור

ירקות בתנור

חזה עוף אדום

קוסקוס

קונפי שום ועוגיות לא נשמע משהו...מאוהבת בילדי

בטח התכוונת עגבניות 

איך את מכינה את הקונפי? זה יוצא כמו מטבוחה כזה?המקורית
טעם דומה למטבוחה, אבל לא ממשיעל מהדרום

לק"י

 

חותכת עגבניות/עגבניות שרי לקוביות, שיני שום שלמות, הרבה שמן זית, אולי מלח (לא נראה לי שחייב). אפשר גם בזיליקום.

מכסה ואופה בתנור עד שהעגבניות והשום מתרככים 

בשר קפוא או טרינטע321

בסופר לידי מוכרים בשר טחון קפוא ב39.9 וטרי ב64.9 (60 אחוז יותר).

וראיתי עוד סוג של בשר שטרי עולה 60 אחוז יותר מקפוא.

אז נשאלת השאלה - האם בשר טרי מצדיק את העלות?

אין מה להשוות בכלל בין טרי לקפוא*אשתו של בעלי*
עבר עריכה על ידי *אשתו של בעלי* בתאריך כ"ה בכסלו תשפ"ד 12:56

לא בבשר

לא בעוף

ולא בדגים.


 

הטעם של הטרי מורגש ביי פאר מהקפוא

ולדעתי זה שווה את ה-60% יותר במחיר.

 

תלוי בךארץ השוקולד
אישית, בגדול קונה קפוא כי לדעתי היתרון של הטרי לא שווה מחיר.
בדיוק. יש הבדל, אבל לא תמיד הוא משמעותיטארקו
ובעיקר שאלה של עלות מול תועלת.
מעולם לא קניתי טחון קפואופל לימון

ובכלל בשר קונה טרי..

כמו כל דבר - תלוי למה..באר מריםאחרונה

לארוחה יוקרתית מושקעת - כנראה ששווה את הטרי..


לקציצות בשר או בולונז לילדים - כנראה שמספיק הקפוא..


ובאופן כללי באוכל - יש הרבה שיקולי איכול מול מחיר וכמות -

בבישול ביתי למשפחה גדולה ובכמויות גדולות - בדרך כלל עדיף הזול. ילדים ורוב המבוגרים הם לא כאלה אניני טעם ולא ישימו לב להבדל..


אם את מכינה משהו איכותי, או שהכסף לא משחק אצלך תפקיד גם בכמויות גדולות - לכי על היקר והאיכותי.


באופן כללי - אם כמות בישול שלך היא חצי קילו כל פעם - אז אולי שווה לך להוציא 20 שקלים יותר ולקנות את היקר.

אפ כמות הבישול שלך היא 4 קילו כל פעם  - כנראה שלא תרצי להוציא הפרש במחיר של מאות שקלים לכל בישול...