שרשור חדש
יש דרך להפשירקצת xחרת

 

רק חלק מעלי פילו?

או שאם הם מגולגלים יחד חייבים להפשיר את כל החבילה?

חייבים להפשיר הכל, תעבירי מהמקפיא למקרר ליום יומייםירושלמית טרייהאחרונה

ואז זה הפשרה עדינה. לדעתי אפשר להחזיר להקפאה מה שאת לא צריכה..

פשוט תוציאי את מה שאת צריכה ברגע שאת מצליחה להוציא בלי שיישבר ואת השאר תחזירי לפריזר.

תמרחי שמן על הערימה תוך כדי עבודה כי הם מתייביםש מהר.

הקפאת קוגל אטריות מוכן- אפשרי?חברה שלך


אם זה המתכון של אסם-מוריה
אני הקפאתי כמה פעמים. ויצא בסדר גמור.
כן, תעטפי טובברוקולי


תודהחברה שלךאחרונה


חטיפי גרנולהתתתתת

טוב אז התלהבתי על חטיפי גרנולה זה נוח כחטיף על הבוקר וביניים

אבל- זה די יקר בסופר (לא ברור למה...)

 

 יש למישהו מתכון שמזכיר את החטיפים הקנויים? ובלי אגוזים וכאלה כי גם הבת שלי אוכלת מזה...

חשבתי להכין בבית כמות לחתוך לחטיפים ולהקפיא...

 

תודה שבוע טובחיוך גדול

תכיני עוגיות קוואקר, זה דומה ושווהט'
מתכון:

5 כוסות קוואקר
1 כוס קוקוס
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס אגוזים קצוצים
3/4 כוס שוקולד צ'יפס
1 כוס סוכר חום
1 כוס שמן
5 ביצים

לערבב, ליצור עוגיות,
לאפות 20 דקות ב180 מעלות.

אפשר לשחק עם הכמויות של השוקולד/חמוציות/קוקוס/אגוזים. להוסיף או להחסיר. זה יצא מעולה בכל מקרה.

יש לי מתכון עם אגוזים/שקדים/פיסטוקים אם זה עוזרמחייכת =)
יוצא טעיםם ברמות!!! והוא קל..
גרנולה:
3 כוסות קוואקר
1 ו3/4 כוסות אגוזים/שקדים/פיסטוקים או שילוב של הכל (מומלץ!!) - קצוצים עבה.
לערבב.

רוטב:
כפית קינמון
רבע כוס שמן
כמעט חצי כוס סילאן
כף סוכר

לערבב את הרוטב, לשפוך על הקוואקר לאחד בניהם טןב..

לשטח בתבנית של תנור (עם נייר אפיה) ולאפות על 180 מעלות
מצטרפת! מחפשת מתכון ושיצא צ'ואיצ'וקלייט


מה זה צ'ואי?נפש חיה.


לעיס~א.ל


כלומר? אכיל או "מסטיקי"?נפש חיה.


נראלי יותר מסטיקי, כלומר שכיף להתעסק בלעיסה שלו..~א.ל


כן..מין מסטיקי קצת..דביק כזה טעיםצ'וקלייט


נראה לי שאפשר לעשות את זה מתערובת של גרנולה עם אגוזים וכו'..איזו נחמה

ולהכין מעין קרמל טופי ולערבב יחד לשטח בתבנית ולחתוך לחטיפים ואז זה יהיה כזה צ'ואי... ניתן כמובן להכין קרם טופי פרווה מריץ'... אבל אי פשר לומר שזה בריא (וכנראה שגם הקנויים לא בריאים)

לקארין גורן יש מתכון מעולה!פנסאי
עשיתי שבוע שעבר ואני מתכננת לעשות שוב...
אפשר קישור?אפ


תודה!אפאחרונה


עשית את במתכון של קריןתתתת

חלבי עם חמאה כמו במקור?

אני רוצה לעשות פרווה, נראה לכם זה יהיה בסדר לשים שמן קנולה במקום??

אני שמתי שמן קוקוס במקוםפנסאי
יצא מעולה ממש!

אהה, ואת יכולה להוריד את האגוזים או לשים טחונים, ואז כולם יכולים לאכול.
טוב תודה רבה!!תתתת

חיוך

מתכון מעולה!!!ורד=)
http://matkonation.com/2013/04/3051/

אני חושבת שאת בכיף יכולה פשוט להוריד את האגוזים...
גראנולה- חטיפיםגאולת ישראל
4 כוסות קוואקר
כוס דבש
1/3 כוס מים
כף סובין חיטה לא חובה
אפשר להוסיף שומשום וקוקוס
לשטח בבתבנית תנור על 150 מעלות לערבב מידי פעם כשמשחים להשים במקפיא למספר דקות עד שנהיה נוקשה ואז עם סכין חדה לחתוך
התאבון
חשבתי גם אני. נראה לי להכין חיתוכיות קוואקרבתאל1

זה הכי מזכיר.

יש לי פה מתכון מספר אבל אני לא יודעת אם מותר להעלות אותו...

אם מישהו ישכנע אותי שכן אעלה.

 

עוגת פררו רושהקראנץ שוקולד
בסיס בראוניז, מעליו שכבץ קראנץ' פרלינה, שתי שכבות מוס, שוקולד לבן וחלב, גנאש וגנאש מוקצף... בתוך המוס מתחבאים כמה כדורי פררו😛



וואי וואי. אין מילים!לב אמיץ


ואוו ואוו...ג'נדס
אם יבוא לך לרשום את המתכון כולל השלבים... נודה לך מקרב לב!!!
מושלם!, בבקשה בבקשה מתכוןשדות של אירוסים
בשביל זה עזבת את הניהול? ברוקולי

 

מגרה מאוד מאוד מאוד!!

 

וואוווווו!!!חמדמדה

הוצאת לי את העיניים! מושלמת ברמות על!!ליקוק

אם תתן מתכוןשיפקה
שיהיה אפשרי להכנה לא רק למי שאופה כל היום אני אודה מאוד!!!!!
זה נראה מושלם באלי חתיכה הרגעע
תודה לכם קראנץ שוקולד

המתכון מהספר של מיקי שמו, ראיתי קודם שהוא העלה אותו פעם בעמוד שלו, אז אני מעלה..

עוגת פררו רושה של הקונדיטור מיקי שמו

‏6 ספטמבר 2010‏ ב-‏15:14‏

ממתק השוקולד המצטיין, אוורירי-מתפצפץ, שימש השראה לעוגה הזאת. בתחתית — בראוניז אגוזים, עליהם שכבת נוגט קראנצ’ית, אחר כך מוס שוקולד קטיפתי ומעל הכל ציפוי גנאש מבריק וכהה. אין יותר רושם מזה.

 

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:

לתחתית הבראוניז:

 50 גרם שוקולד מריר קצוץ 

 50 גרם חמאה

1 ביצה גדולה (מס' 1 )

100  גרם (1/2 כוס סוכר)

 45 גרם ( 1/3 כוס קמח מנופה)

1/2  כפית אבקת אפייה

2  כפות אגוזי פקאן או מלך קלויים וקצוצים

 

לשכבת הנוגט:

50  גרם שוקולד חלב קצוץ

 150 גרם נוגט(להשיג בחנויות אפייה מתמחות)

 30 גרם קורנפלקס מרוסקים לפירורים גסים(1/3 כוס)

 

למוס שוקולד:

 9 גרם ג’לטין (3 כפיות שטוחות)

60 מ”ל מים קרים (1/4 כוס)

 600 מ”ל שמנת מתוקה(1/2 2 כוסות)

150  גרם שוקולד מריר קצוץ

2 כפות סוכר

 

לציפוי:

 200 מ”ל שמנת מתוקה שמנת מתוקה (3/4 כוס)

150  גרם שוקולד מריר קצוץ

 

לקישוט:

כדורי פררו רושה 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את הבראוניז: ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים ביין מארי.
  3. מקציפים ביצה וסוכר בקערה בעזרת מטרפה ידנית. יוצקים לתערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה,מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומפזרים אגוזים מעל.
  5. אופים 15  דקות, רק עד שפני השטח מבריקים מעט ושולי העוגה מתחילים להתייצב ,העוגה רכה במרכז ונראית לא עשויה וזה בסדר, מצננים בתוך התבנית.
  6. בינתיים מכינים את שכבת הנוגט: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים ביין מארי, מסירים מהאש, מוסיפים נוגט ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פירורי קורנפלקס ומערבבים בעזרת מרית. מורחים על בסיס הבראוניז המצונן.
  7. מכינים את שכבת המוס: מערבבים ג’לטין ומים קרים ומשהים כ-10 דקות.
  8. בינתיים מביאים מיכל שמנת אחד לרתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה. 
  9. מחממים את הג’לטין 20 שניות במיקרוגל ומערבבים. יוצקים את הג’לטין על תערובת השוקולד ומערבבים. מצננים לטמפ’ החדר.
  10. מקציפים את יתרת השמנת עם הסוכר לקצפת רכה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד ומערבבים בעדינות עד לקבלת מוס חלק. יוצקים את המוס על שכבת הנוגט. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה להתייצבות או למקרר ל-6 שעות לפחות.
  11. מכינים את הציפוי: מביאים שמנת לרתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים במרית לתערובת חלקה ללא בועות אוויר. מכסים בניילון נצמד ומניחים להצטנן מחוץ למקרר לטמפ’ החדר. הציפוי צריך להיות נוזלי. אם הוא התקשה בצינון, מחממים כמה שניות במיקרוגל ומערבבים היטב.
  12. מצפים ומקשטים: מחלצים את העוגה מהתבנית, מניחים על רשת ויוצקים מעל את הציפוי. מקשטים בכדורי פררו רושה ושומרים במקרר. 

טיפים:

  •  אופים את הבראוניז  15 דקות בלבד, כדי שהמרקם יישאר עדין ורך גם לאחר השהייה במקרר.
  •  כשמכינים את הציפוי גנאש, חשוב לעבוד עם מרית ולא עם מטרפה, כדי לא להכניס בועות אוויר לתערובת. 

המתכון באדיבות מיקי שמו

אולי לא הבנתי נכוןשיפקה
במתכון כתוב שכבת מוס אחת. ואצלך בתמונה יש שתי שכבות של מוס... אפשר הסבר?
נכון, זה אחד השינויים שהוספתי קראנץ שוקולד

לקחתי מתכון אחר שלו עם מוס שוקולד לבן..

יצא לך יותר יפה משלו! מודדת כובעים


וואו תודה 😌קראנץ שוקולד
יפהפה ונראה ממש טעיםארץ השוקולד
בא לי גם לאכול וגם להכין כשיהיה לי זמן
תודה קראנץ שוקולדאחרונה
אפשר מתכון לפשטידת טונה?-עדינה-
בלי תפוחי אדמה..
תודה!
נראה לי שיש באתר של ניקי בכבשה מתולתלתאחרונה


כמה עולה סכין ירקות של victorinox?באמונה שלמה

אין לי כוח לעשות השוואות מחירים במלא חנויות ;)

סביבות 40 זה הגיוני?

מישהו יודע?באמונה שלמה


לפי זאפ זה בסדרקייט מידלטון

ואאל"ט גם לי עלה בסביבות המחיר הזה

 

לא, בחנויות כלים זה עולה 30 אבל אולי אני לא מעודכנתירושלמית טרייה


תודה! באמת הסתכלתי בזאפבאמונה שלמה

אבל חשבתי שאולי בחנויות כלבו זה עולה פחות...

פעם אחרונה קניתי בירושלים באזור קניון רמות ב15₪סתוונית
בדרך כלל עולה 30₪
אני קניתי פעמיים 4 ב100אפאחרונה


מחפשת מתכון פשוט לעוגת שכבותגלויה

יש דבר כזה? 

 

 

זה דבר והיפוכו מודדת כובעים


בסוף מצאתי מתכוןגלויה

נראה טוב! מודדת כובעים

אבל זה ממש לא נראה קל.

זה הקצפה של ביצים, 2 עוגות טורט. הקצפה של השמנת.

נכון... אבל היה כתוב במתכון שזה עוגה קלה להכנה אז ניסיתי גלויהאחרונה

פעם ראשונה שהפרדתי חלבונים והקצפתי...

 

חילקתי תא הבלילה ל2 תבניות ואפיתי ככה.

 

ולקרם לקחתי שמנת מתורה עם פודינג.

 

http://www.sugat.com/recipes/two-layers-cake/

מה ההבדל בין סובין שיבולת שועל לשיבולת שועל?עיניים תכולות
גם בערכים התזונתיים
סובין זה נראה לי הקליפות של זהחילזון 123


ומה זה אומר לי? זה יותר בריא? יותר טוב?עיניים תכולות
יותר טוב מבחינת מה?ברוקולי

 

ערכים תזונתיים?

עיכול?

קולינרית?

 

 

האמת שהכל..עיניים תכולות
להבנתי זה לא בא במקום השיבולת שועל אלא בנוסףחילזון 123

נראה לי שזה נחשב טוב להוסיף את זה כי זה מכיל ערכים תזונתיים נוספים שיש בקליפה ובעצם יש פחות בחלק המקולף.

נראה לי שזה גם נחשב טוב ועוזר לעיכול.

מצד שני זה גורם לאוכל להיות קצת "כבד" נראה לי.

 

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%99%D7%9F

 

וגם עלול לגרות את המעיים מדי, אם מוסיפים בצורה מופרזת.לב אמיץאחרונה

כדאי להוסיף, אבל מעט, לשים לב שאם עוברים לתזונה שכל הדגנים בה מלאים, אז זה מצטבר.

 

ולבחון איך זה משפיע עליכם.

אם עודף סיבים תזונתיים מגרה מדי את המעיים, עלולים להפסיד גם את מה שבלי סובין היינו מקבלים מהמזון.

מחפשת מתכון לקציצות בשר ברוטב-עדינה-
כמה שיותר אווריריות, תודה!
אני שמה קשה של לחם רטוב או קמח מצה דקש.א הלוי
ולא קמח/פרורי לחם
וזה יוצא רך ואוורירי

רוטב אדום רגיל-
מאדה בצל להזהבה/שקיפות
מוסיפה גמבה אדומה חתכוה לרצועות דקות
שמה עגבניות רכות רכות חתוכות דק בלי קליפה (לא חייב.)
שום כתוש/חתוך דק
רסק
מים
תבלינים (מלח, פלפל, תבלין לקציצות - רק אם לא שמת בעיסה של הבשר, פפריקה חריפה ומתוקה. לא זוכרת מה עוד... בגדול - מה שיש בבית..)

העיסה של הקציצות:
בשר טחון
קשה של לחם שהרטבתי הייטב (בקערה עם מים)
אפשר להוסיף - תבלין לקציצות, כוסברה קצוצה דק דק
ללוש הייטב
לתת מנוחה של 20-30 דקות
בזמן הזה להכין את הרוטב


לבשל בערך חצי שעה על הגז
לשים לב שהמים מכסים את הקציצות או לנער את הסיר שיתהפכו או ממש בעדינות עם כף להפוך..

סיר רחב ושטוח מעולה לזה. (שהקציצות לא יהיו אחת על השניה)
מתכון עם כמה סודות שווים..שיפקה
מהסודות של אבא שלי..

לעיסה של הקציצות-
דבר ראשון לערבב שני סוגים. כלומר חצי קילו בקר טחון וחצי קילו עוף או הודו טחון.
מפוררים את הבשרים במזלג.
טוחנים במעבד מזון תפוח אדמה בינוני, בצל גדול, עגבניה גדולה וצרור פטרוזיליה. מוסיפים את הירקות הטחונים לבשר בקערה.
מוסיפים ביצה, שקית אבקת אפיה ובערך שלושרבעי כוס פירורי לחם.
מתבלים במלח ופלפל בלבד אין צורך בעוד תבלינים הכי טעים שנשמר הטעם המקורי של המרכיבים.

עוברים להכנת הרוטב-
מטגנים בצל, מוסיפים רסק עגבניות ומים עד שמתקבלת הסמיכות הרצויה. מוסיפים גמבה חתוכה לחתיכות גדולות ועוד גבעולים שלמים של פטרוזיליה (אצלנו היו מוציאים את הגמבה והפטרוזיליה לפני שאוכלים.. אבל זה ממש מוסיף לטעם של הרוטב). מתבלים במלח פלפל פפריקה מתוקה ואבקת מרק אם אוהבים.
אני שידרגתי את הקציצות של אבא שלי ובשלב הזה אני מוסיפה לסיר פרוסות של תפוא.
מגלגלים קציצות וזורקים לסיר, דואגים שכל הקציצות מכוסות ברוטב. סוגרים את הסיר ואחרי רתיחה משיאירים על הגז בערך 40 דקות
מומלץ לטעום קציצה ולראות שהיא מוכנה מבפנים.
להגיש עם אורז לבן או פתיתים
אצל ההורים שלי זו מנת הדגל...
בהצלחה!!
אם זה של אבא שלך זה בטוח שווה-עדינה-
תודה!
דומה למתכון של אמא שלי ירושלמית טרייה
חצי קילו בקר טחון
חצי קילו עוף טחון
בצל קצוץ קטן
תפו"א בינוני מבושל ומעוך לפירה, אפשר במיקרוגל
הרבה פטרוזיליה קצוצה
כרישה או גבעולי סלרי קצוצים, בלי העלים
ביצה או שתיים
שמן זית
מעט פירורי לחם
פלפל שחור, שום גבישי, מלח



לרוטב מטגנים בצל ומוסיפים פלפלים, לא זוכרת את ההמשך.. זה בערך, לא כזה משנה.
יצא מעולה ממש!!-עדינה-אחרונה
תודה!
בעלי לא אוכל תפוחי אדמה, אז שמתי גזר וקישוא במקום, יצא ממש טוב!
קיבלתי מתנה מגימיקסאמא של שבת
ואין לי מושג מה אפשר לעשות איתו אשמח לעזרה ורעיונות
תודה רבה! הארתן את עיניי. מקווה לקנות בהקדם!מנסה לעזור


מה אפשר לעשות עם ריצ׳ בלי הרבה השקעה?טוווליי

נשארו לי שתי חבילות שעוד מעט יעבור להן התאריך.

אני צריכה רעיון למשהו נחמד שלא דורש זמן ומשאבים..

 

אשמח לרעיונות

כדורי שוקולד טעימים ושוקולדיםקייט מידלטון

הנה מתכון ממש מהיר לכ.שוקולד

250 גר ביסקוויטים טחונים ("שרוול" אחד)

250 מל' ריצ'

200 גר' שוקולד מומס

 

לערבב... ואז 

או שאת עושה כדורים ומצפה בקוקוס

או שאת מגלגלת לנקניק וחותכת לפני הקינוח לפרוסות דקות...

להקציף עם כמה כפות פודינג בטעם שאוהביםט'
או להוסיף שוקולד מומס אחרי ההקצפה ולהקציף עוד קצת.
ואז אפשר לזלף לכוסות מוס אישי, או לזלף לתוך גליליות וופל.

גנאש פרווהקייט מידלטון

בטח יש דבר כזה...

עוגת וניל קינמון של ניקי ב

כל החומרים סטנדרטים , עם 2 ריץ תכיני כמות כפולה וזה מעולה!

תודה על העצות!טוווליי


תקפיאי... או מוס שוקולד או גלידת מנגו או אחרתאשריך
או עוגת שוקולד עם ציפוי
אפשר לטחון פרי שאוהביםפסיפלורה1
מנגו/תות/בננה/כל העולה בדמיון
להקציף את הריץ', לערבב ביחד ולהקפיא..
יוצא גלידה טעימה ופרווה.
הגלידה הכי קלה בעולם:הייזל
1 ריץ'
1/2 כוס סוכר
3 ביצים

להקציף היטב ולהקפיא.
בונוס: היא פרווה!
אפשר להקפיאאמא ל6 מקסימים
ולהשתמש בשעת הצורך.
אח''כ לא בטוח שהוא יוקצף כמו שצריךאניוהוא
גם לי יש שאלה כזאת. אבל מחפשת מתכון של עוגיות או עוגתדניאל55

שוקולד עם ריץ. משהו חמים ונעים לימי החורף

עוגת שוקולד חמההעוגב
טעימה גם קרה

4 ביצים,
כוס סוכר,
2 סוכר וניל,
3/4 כוס שמן,
1 כוס אבקת שוקו,
כוס קמח תופח (או קמח ואבקת אפיה),
1/2 קרטון ריץ'.

מערבבים הכל ביחד, מכניסים לתנור בחום בינוני נמוך (בערך 160/170) כ30 דקות. (עד שהקיסם נקי).

רוטב:
חצי קרטון ריץ',
100 גרם שוקולד מריר,
כף סוכר
להמיס בסיר ולשפוך על העוגה כשהיא מתקררת. להכניס למקרר.
כדאי לחמם לפני ההגשה.

טיפ: לפני ששופכים את הרוטב לעשות קצת חורים עם מזלג בעוגה.
תודה רבה רבה!!דניאל55


נשמע מקסים! שתי שאלות 1-כשאת אומרת "כוס" האם אתיהלום שבכתר

מתכוונת לכוס חד פעמי או לכוס מדידה? 2 - קרטון ריצ' הכוונה לקטנה או לגדולה? תודה! אני מקווה שתעני לי היום כדי שאוכל להכין כבר לשבת הקרובה! מוציא לשון

מניסיון שלי עם העוגה הזאת, הכנתי אותה עם כוס חד"פמחייכת =)
והריצ' הקטן..ויצא מעולה ב"ה!
עוגת קרמבוברוקולי

 

או להקפיא ולהשתמש בעוגה בחושה כשמפשיר

 

זה אומר שאם מקפיאים א"א להקציף?טוווליי

רק להשתמש לעוגה בחושה?

אפשר להפשיר בטמפרטורת החדראמא ל6 מקסימים
ואז להקציף כרגיל! יוצא מצוין.
יופי! כנראה זה מה שאעשה כרגע..טוווליי

אני חולה ולא בא לי להכין כלום, אז נשמור את ההזדמנות לדברים המפנקים ליקוק

לא אמרתי שאי אפשר.. אמרתי מה הייתי עושה אני ברוקולי


מתכון קל וטעים לקינוחי כוסות בטעם לוטוסציוני דרך
2 ריץ
צנצנת לוטוס.

מקציפים היטב את הריץ.
ממיסים במיקרוגל צנצנת לוטוס לדקה וחצי בערך ו"מקפלים" בזהירות את הבלילה הנוזלית לקצפת לאחר שהתקררה מעט.
אני מעבירה לכוסות קינוח חד"פ יפות בעזרת צנתר ומפזרת מלמעלה פירורי ביסקוויטים של לוטוס...
יוצא מאד טעים ומאד מרשים!
נשמע מעולה! תודה!טוווליי


גלידה מריצ'yedidya2אחרונה

חבילת ריצ' 500 מ"ל (או שתיים של 250 מ"ל) יחד עם מיכל פלסטיק תרכיז מנגו (או לימון) קפוא וזה הכל! מערבבים היטב ומקפיאים (אם יש לך מכונת גלידה פשוטה שמקפיאה תוך כדי ערבול, עדיף).

יוצא אחלה גלידה!

בהצלחה!

כשניקי כותבת "לטרוף ביצים" - למה הכוונה?מודדת כובעים

להקציץ או לערבב עם כף?

לטרוף זה עם מטרפה ידנית, לערבב מהר וחזקמחייכת =)
אפשר גם עם כף פשוט שיהיה מהר..
אפשר במקום זה להקציף במהירות הכי נמוכה שבמיקסר?מודדת כובעים


אם זה לא לעוגה עדיף במזלגט'


כן, זה ל"עוגת פירות יבשים" מהאתר של ניקי במודדת כובעים


אז באמת עדיף במיקסרט'אחרונה


פורום יקרקראנץ שוקולד

עקב חוסר זמן אני יוצא ותיכנס במקומי ט'

מעניין וכיף פה ממש ותודה על הכל אוהב

תודה גם לך!! ובהצלחה לט'יעל מהדרום
תודה רבה על העצות הטובות!אם הבנים12
בהצלחה רבה לט'!!
תודה רבה וב"הצלחה לטתתתתת

חיוך גדול

תודה רבה.לב אמיץ

נשמח אם תקפוץ לבקר חיוך.

 

בהצלחה רבה לט'.

תודה לך על ניהול מסור, טיפים ומתכונים לאורךפנסאי
השירשורים...

בהצלחה בכל מעשה ידיך...

@ט' בהצלחה בניהול הפורום הזה גם...

תודה לך ובהצלחה תמיד שמן פשתן

@ט' ברוכה הבאה!!

מצטרפת לכולם... בהצלחה ותודה.חילזון 123


תודה רבה!! מקווה שעוד תגיח לעצות מועילות...ש.א הלוי

וברוכה הבאה לניהול ט'!!! בקצב הזה עוד נגלה מי אתקורץננה-בננה

תודה רבה על הכל!!!גלידת לימון

בהצלחה לט'.

 

בהצלחה לך!התנערי מעפר
תבוא לבקר
תודה לכולן ובהצלחה לט' קראנץ שוקולד
אולי נחזור בעתיד כשהלחץ מהלימודים ירד קצת 😏
כולן ט'

תודה לך ותודה לכולן

 

 

חחח רציתי לכתוב לכולכן🙈קראנץ שוקולד
זה עדיין מצחיקט'

שכולן פה כולכן

יאפ, הרוב פה בנות 😳קראנץ שוקולדאחרונה
מישהו הכין פעם כנפיים על מנגל חשמלי ויכול לייעץ לי?תיקוןהמידות

זה מתבשל טוב גם מבפנים?

תודה?

ברורתתתת

אנחנו עושים מלא פעמים על האש במנגל חשמלי

כולל כנפיים, נקניקיות , קציצות וכו..

זה מתבשל גם טוב מבפנים כמובן..

הכי נוח עם מלקחיים ומזלג ופשוט לבדוק בפנים ליתר ביטחון

זה לוקח קצת זמן.. (לא יודעת אם יותר ממנגל רגיל..)

טעים ברמותאנישושאחרונה
מומלץ !! תכיני טוב משני הצדדים יוצא מצוין
אטריות קדאיףתתתתת

טוב, בעלי חולם כבר תקופה ארוכה על כנאפה (קינוח ערבי עם שערות קדאיף גבינת ריקוטה וסירופ סוכר ופסיטוקים)

ולא כ"כ מוצא בחנויות כי לפעמים יש חיקויים שעושים את זה מגבינה לא אמיתית פרווה...

חשבתי לנסות להכין בבית...

השאלה איפה קונים את האטריות קדאיף? באיזה מדף זה אמור להיות בסופר?

 

 

יש את זה בכל הסופרים הגדוליםקראנץ שוקולד
תמצאי את זה איפה שהבצקי עלים, הפילו וכו..
אם יש באזור שלכם חנויותמתמחות למוצרי אפייה יש גם..
בחנויות או גמח לאפיהאני84
מאיזה איזור את???
בירושלים יש חנות מהממת מנה אחרונה באגריפס.
ובגאולה כל בנין 3 יש משפחה שמוכרת מוצרי אפיה במחיר שפוי. ומוצרים איכותיים...
ב"ה מצאתי בסוף בויקטוריתתתתתאחרונה

במדפים של מוצרי אפייה

 

 

התלבטות בין בלנדר מוט או מקצף ידנייעל מהדרום
לק"י

אז ככה, יש לנו מיקסר, שהוא פרווה לחלוטין, ואני לא רוצה לשים בו חלבי.
יש מעבד מזון לבשרי.

ואני מתלבטת אם לקנות בלנדר מוט לחלבי..
אפשר גם להקציף איתו?
אולי שווה לקנות מקצף?

ותנו לי טווח מחירים והמלצות לבלנדר מוט ומקצף ידני.
בימינו יש בלנדר מוט משולב עם מקציףאשריך
ואל תשכחו לצלם לנו את המטעמים... חמודים אתם
מקצף ידני הכוונה למיקסר ידני?מחייכת =)
אם כן, אז למיטב ידיעתי יש הבדל בינו לבין הבלנדר מוט בכך שהוא נועד להקצפה וללישת בצקים רכים ובלנדר מוט נועד לריסוק מאכלים רכים, לשייקים..והבלנדר מוט לא מקציף
לנו יש מיקסר ידני של חברת אמקור HM810מחייכת =)
הוא טוב וחזק..סביבות 120-160 ש"ח..300 וואט
התכוונתי למיקסר ידני...מה טווח המחירים?יעל מהדרום
אני חושבת שלכל אחד מהמכשירים שכתבת פונקציות שונותחילזון 123

מקצף- להקציף קצפת של ביצים או שמנת מתוקה וכו'

בלנדר מוט- לרסק מרק כתום\פירות וכד'

כל אחד מהם עולה בסביבות 100 ומשהו לדעתי

 

או שאולי תקני עוד להב וקערה למיקסר שיהיה לחלבי

ל kitchenAid יש מיקסר ידני שאפשר שמגיעלהרות כוחות
גם עם מוט לטחינה
ומה המחיר?יעל מהדרום
הוממלהרות כוחות
עלה לי 80$ קניתי בחול.
מיקסר ידני עם מנוע חזק,
שמגיעים עם כמה ווים.
וו הקצפה בלון,
וו הקצפה- לישה לבצקים רכים, כמו עוגיות ועוגות
וו לישה לבצקים שמרים
וו טחינה.
מודה שלא השתמשתי עם הוו לישה שמרים וו הטחינה.
יש לי מיקסר טוב, אבל הוא פרווהיעל מהדרום
לק"י

חיפשתי משהו פשוט רק להקצפה לחלבי.
לנו יש בלנדר מוט שיש לו גם חלק מקציף.מוריה
ומה המחיר?יעל מהדרום
לא יודעת. קיבלנו מתנה.מוריה
תודה לכולכן! אני מתלבטת מה וכמה יהיה לי שימושייעל מהדרום
בלנדר ידני זה דבר מעולה!!להרות כוחות
מניסיון,
אני טוחנת עם זה מרקים,
מכינה מטבלים לשבת כמו חומוס, טחינה, מטבל עגבניות.
ממש ממש מומלץ.
אבל דגם חזק, של בראון או בוש.
אבל כשאני חושבת על זה זה לא יהיה מאוד שימושי לחלבי אצלייעל מהדרום
לק"י

אז אולי באמת נקנה מיקסר ידני.
קניתי בשופרסל דיל בשישים שקל להקצפה לחלביירושלמית טרייה

מרוצה ממנו, מקציף מצוין.

אם זה רק להקציף שמנת מתוקה מדי פעם למה להשקיע.

יש לו מקצפים עם עם ארבעה חוטים דקים כאלה, הוא ממש מוצלח.

נראה לי שעדיף לקנות אחד כזה וגם בלנדר מקל בנפרד לדברים אחרים. יוצא יותר זול ואם אחד מתקלקל זורקים בקלות..

תודה רבה!!יעל מהדרוםאחרונה
אני צריכה המלצה למיקסר טובעיניים תכולות
שיכול ללוש לפחות קילו בצק, אבל באמת בפועל ולא רק בתיאוריה ואז בפועל מתקלקל..
וגם שעובד טוב עם כמויות קטנות..

יש לכם איזה רעיון ? אם אפשר שתגידו מניסיונכם..
kmixתתתתת

של קנווהוד 

יש לי אותו כמעט שש שנים ואני מאוד מרוצה

הוא לש מעולה בצקים הכי הרבה בסביבות 1.250 ק"ג

ומקציף טוב 

האמת שהבנתי דווקא שלא..שהוא טוב בבלילות רכות אבל בבצקים לא..עיניים תכולות
מוזר
תודה!!
מישהי מכירה קצת את המייגו'ר kmm770 או kmm710?עיניים תכולות
ויכולה לספר לי מה קורה איתם בפועל..
ואת הkmix איך הוא?
הייתי הולכת על ה770, סתם כי הוא מספר מזל טוב... פנסאי
טוב, לא באמת, אין לי אף אחד מהם וגם שמץ של מושג.

אבל לפחות הקפצתי לך...
יש לי אותו הוא מומלץ בחוםמיסטר דום
אפילו לוקח קילו וחצי בכיף מהיר חזק יציב גם יפה... המינוס זה קערה לא נוחה בעליל אבל הוא סוס עבודה
גם לנו יש ומרוצים מאדקוורק
כמעט כל יום לשה קילו בצק לפחות (שני קילו זה כבר מסובך). לי הקערה דווקא נוחה מאד.
איפה קניתם?עיניים תכולות
עבר עריכה על ידי עיניים תכולות בתאריך כ"ג בחשון תשע"ז 22:42
והיתכוונתם ל770?
אלמ 1590 שחמיסטר דום
כן, 770. חיפשתי איפה היה הכי זול באינטרנטקוורק
מקפיצה..בבקשה תעזרו לי עיניים תכולות
אני יודע שיש הרבה ממליצים על הקנווד מייג'ור 770קראנץ שוקולד


ממליצה בחום על קנווד מייגור קערה 5 ליטרמיקי 84

אני עושה בו בצק עד 2 קילו הוא מעולה

את יודעת איך קוראים לסוג הזה?עיניים תכולות
אני חושבת שקנווד שף הוא 4.6 ליטרירושלמית טרייה
המייג'ור הוא 6.7 וגדול וכבד פי כמה.
יש לי מייג'ור לא יודעת מספר, קנינו ברפאלי, לדעתי במחיר טובירושלמית טרייה
אבל זה לא משנה, תבחרו דגם ואז תוכלו להשוות מחירים.

טיפ: כדאי לקנות מיד גם קערת מלמין לבנה. עולה 195 אבל נוחה יותר מהנירוסטה וזה נוח שיש שתי קערות.

לדעתי בכמות ממש קטנה הוא לא מצליח לערבב. הדגם של 4.6 ליטר עובד יותר טוב בקטן.
לנירוסטה יש חיי מדף ארוכים יותרמיסטר דום
המלמין שוקל פחות
בוודאי, כי היא נשארת על המדף P-:ירושלמית טרייהאחרונה
בצחוק, אבל אצלי זה נכון..
מבשלים ומבשלות יקריםמלי
לכל המעוניין:

*מתכונים בלבד*
לא פעם אנו עוסקים בשאלות :
*מה להכין*
*איך להכין*
*מתי להכין*

הנכם מוזמנים לקבוצה המיועדת אך ורק ובמיוחד לשאלות בתחום האוכל והמתוכנים.

https://chat.whatsapp.com/F9HRxmaq5ULKKVOkLyRXd8

*יאכלו ענבים וישבעו*
לבריאות
אין לעלות בקבוצה
פרסומים
ידיעות
חדשות
וכו'
*הקבוצה לא פעילה בשבתות וחגים*
מרק אפונה לפי מתכון "מטעמי הבית היהודי"אריק מהדרום
אחד לאחד לפי הספר (למרות שזה שיגע את יעל שאני עושה לפי הספר).

אז עכשיו בכלל אני מרגישה טוב עם עצמייעל מהדרום
המרת חומרים בעוגת שמריםמחייכת =)
http://mobile.mako.co.il/food-cooking_magazine/sweets/Recipe-7280e194ae5a441006.htm

בעוגה הזאת, האם אפשר להמיר את החלב למים ? ואת החמאה (גם בבצק וגם המלית) לשמן?
בהחלטט'
זה המתכון הקבוע שלי והכי מוצלח בעיניי.

לבצק עדין עדיף להמיר לחלב סויה או מיץ תפוזים סחוט.

100 גרם חמאה » 3/4 כוס חדפ שמן

ובמלית 5-6 כפות שמן

תודה!! מחייכת =)
ואת האבקת סוכר לסוכר?
לא כדאי. אלא אם לא אכפת לך שירגישו אותו במלית.ט'
דחוף!! הכנתי את הבצק ואני לא אספיק עכשיו להתפיח ולהכין היוםמחייכת =)
את הכל כי נכנסת שבת..
מה לעשות?
להתפיח במקרר ובמוצ"ש להשתמש? או שזה הרבה זמן עד מוצ"ש..
תקפיאי עכשיו ותפשירי-תתפיחי מיד בצאת שבתט'
זה לא תופח לי...מחייכת =)
הבצק קר?ט'
לא..הוא הפשיר לשתי עוד קצת ונתתי התפחה של איזה שעהמחייכת =)
ואפילו לא תפח טיפה
אז תרדדי, מילוי, צורה ותני לו עוד חצי שעה ותאפיט'
יתפח בתנור
תודה על כל העזרה!! מחייכת =)
לא תפח, לא יצא טוב .אבל בסדר ב"ה...בעז"ה אני עוד אצליח..
באסהט'אחרונה
אצלי יש חוק - לא אופה עוגות בערב שבת

אז רק בעוגות שמרים אם הבצק מוכן לי מחמישי בלילה (וטוב לו לילה במקרר) אז אני מכינה מוקדם בבוקר של שישי.

בהצלחה בפעם הבאה
אז הכנתי את עוגיות שוקולד הצ'יפס האלה>>יעל מהדרום
לק"י

http://www.metukimsheli.com/2016/01/7925

גיליתי שאין סודה לשתיה, אז הוספתי עוד קצת אבקת אפיה.
וסוכר חום אין לנו, אז הורדתי אותו. גם ככה כמות הסוכר שם נראתה לי גדולה מידי.

יצאו עוגיות טעימות, אבל לא דומות לאלה שבתמונה.
אלה שבתמונה נראות פריכות-סדוקות. שלי יצאו אחידות..
אולי מעכתי יותר מידי כשעשיתי עיגולים?

@ט'
יכול להיות שהשינויים שעשיתי הרסו?
לדעתי זה ההבדל בין סודה לאאגפן36
יש מצב שכןט'
לא חושבת שזה האבקת האפיה כמו הסוכר והמעיכה.
העוגיות אמורות להשתטח מעצמו בחום של האפיה וככה נהיים סדקים.

והסוכר לדעתי סופג את השמן איכשהו ומנסיון במתכון דומה שנדפק לי לאחרונה, אני לא אוריד שוב לגמרי.

העיקר שיצאו טעימות 😋
יעל מהדרום
לק"י

אז לשים סוכר חום או שגם עוד לבן יעזור?
ולשים כדורי בצק בתבנית?

(בגלל שהבצק פרורי קצת "לשתי" כשהכנתי את העיגולים...).

יש מצב שאכין עוד נגלה כבר הערב, ומקווה שיצא יותר טוב
וזה נראה לי המון סוכר לככמות קמח כזאתיעל מהדרום
הבנתי מקודם שהורדת לגמרי את הסוכרט'

אם רק חצי אז זה לא נורא ותנסי כדורים כמו שהיא כותבת שם שזה בצק פירורי ועדיף לא ללוש:

 

"לפניי האפייה מחממים את התנור, ובעזרת כף קפיצית קטנה של גלידה יוצרים כדורי מהבצק. הבצק הזה מתנהג אחרת מבצק פריך מסורתי, והוא הרבה יותר פירורי. ולכן נעזרים בכף הקפיצית כדי לקחת את הכמות הדרושה של הבצק, מגלגלים אותו מעט מאוד בין הידיים רק כדי ליצור כדור אחיד. גם השוקולד צ'יפס נוטה מעט לברוח מהבצק ולכן אפשר להדק אותו לכדורי הבצק בחלקם העליון. זה נשמע אולי מסובך, אבל זה ממש לא, מדובר בדקות ספורות עד שממלאים תבניות של כדורי בצק."

 

אין לי כף קפיצית...יעל מהדרום
גם לי כף רגילה גם טובהט'


אחלה!! וגם אפיתי יותר מבמתכון, כיהן היו מידי לבנותיעל מהדרום
הנה הנגלה השניהיעל מהדרום
לק"י

פשוט לא יוצא כמו שלה.
אבל העיקר שטעים...


זה לפני או אחרי האפיה?ט'


אחרי (לקחתי קצת בצק הנחתי על התבנית וגיבשתי טיפה עם הידיים)יעל מהדרום
מוזר. לפחות זה טעים ט'


אני צריכה פעם לראות איך את עושה אותןיעל מהדרום
תבחרי יום ושעה ט'


משומה נראה לי שאת לא באזורי...יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

ועד שאני מגיעה מהעבודה כבר אין לי כח לצאת. ועכשיו עוד נהיה קר....

אבל תודה! אשמח בהזדמנות