שרשור חדש
חודש כסליו... למישהו יש מתכון פיצוץ לספינגים ויכול להסביר מאסתם מיששהי

חודש כסליו... למישהו יש מתכון פיצוץ לספינגים ויכול להסביר מא' - ת' איך עושים??

 

אבל מתכון ממש טוב!!

לקרין גורןתתתת

יש מתכון וסרטון שהיא מראה בדיוק איך עושים עם החור

לא ניסיתי את המתכון אבל את יכולה לפחות לראות את השלבי הכנה שלה ממש 

אני אהבתי את אלה, רק שמתי פחות מים (אולי 2 כוסות לחצי קילו)יעל מהדרוםאחרונה
לביבות גזראריק מהדרום

נראה טעיםdoraאחרונה
התחילה עונת התותים...מיסטר דום

מדהים!!dora
יצירתיחילזון 123אחרונה


כמה גזרים זה 250 גרם גזר?אריק מהדרום
2.5 גזרים בינונייםברוקולי


תודהאריק מהדרוםאחרונה
מילוי ללחמניות ממולאותפרח חדש

מחפשת רעיון + מתכון למילוי לחמניות

אני מתכוונת למילויים ששמים לפני האפיה.

תודה רבה רבה!

בצל מטוגן, קוביית/פצפוצי שוקולדמחכה ומצפה
מילוי טונה, מילי גבינות, מילוי זיתים קצוצים, מילוי פטריותאיזו נחמה

בגדול כל אחד מהנ"ל בתוספת בצל מטוגן ,תבלינים ופירורי לחם לעיבוי. על זאת הדרך ניתן למלא בכל דבר שעולה על דעתך ובלבד שהוא אינו דורש בישול בפני עצמו. כמו בטטה מבושלת, עגבניות מיובשות, תפו"א בשר מטוגן וכו'....

 

כהכנתי לחמניות במילויים שונים, עשיתי כל סוג בצורה שונה כדי שידעו באיזה טעם כל לחמניה

תודה רבה!פרח חדש
איזה צורות אפשר לעשות?
עגול/משולש/קואסון/לחמניות ארוכות ואפשר גם צמות או קשראיזו נחמהאחרונה

כשאת מרדדת את ההצד למלבן קטן, משטחת מילוי כמו עוגת שמרים,אבל מלבן צר עם מילוי באמצע ולא מלבן רחב עם מילוי על הכל- ואז סוגרת ל'נחש' ויוצרת צורה של צה או קשר. אבל זה כמובן מוסיף עבודה רבה

קרם קוקוסעיניים תכולות
במה אפשר להשתמש בזה ואיך?
ו-איך מקציפים את זה?
תחליף טבעוני ובריא לכל מתכון עם שמנת (מתוקה, בעיקר).ט'

לקצפת צריך לקרר את הקרם לפחות כמה שעות במקרר ולהקציף חזק.

 

תודה. זה מתוק או צריך להוסיף סוכר?עיניים תכולות
הקרם בטעם של קוקוס? אם מוסיפים שוקולד מומס אז זה יצא בטעם של שוקולד וקוקוס? ..
יותר ריח מטעם, אם מוסיפים טעם הקוקוס לא מורגש.ט'אחרונה


יש למישהו מושג האם אפשר להמיר את הרכיבים פה~א.ל
אפשר להמיר למחמאה ולריצ'ט'


במקום שמנת ריץ'? יצא טוב?~א.ל


נראה שכןט'
^^ת.מ.
המרתי מתכונים שהיו בהם יותר מוצרי חלב ויצא אחלה פה מוצרי החלב הם כאלה שאין הרבה הבדל ביניהם לבין התחליף... (רק ריצ' בדכ מתוק יותר משמנת)
אז עשיתי מחמאה יצא טוב~א.לאחרונה

אבל הקרם עם השמנת יצא מתוקקק להחריד

 

תודה בכל אופן!!

ה-מתכונים שלנולבבות ורודים

היי לכולם,

בא לי לרענן קצת את ספר המתכונים שלי ולהוסיף גיוונים מעניינים וטעימים.

אם בא לכם גם,

תביאו כל אחד מתכון אחד שהוא ה-מתכון שלכם. 

מתכון מוצלח שהחומרים בשבילו הם זמינים ונגישים.

ולא משנה מאיזה קטגוריה (בשרי, חלבי, עוגות, קינוחים, סלטים, תוספות, פשטידות, מרקים...)

 

נרוויח כולם, וכן... גם בני הזוג ובני הבית

 

אתגר: לצרף תמונה אם יש.

 

אז יאללה בא לכם?

בואו נרוץ על זה....

את צודקת. גם אני אוהבת לראות מתכון עם תמונה מאשר בלי תמונה..מנסה לעזור

אבל בכ"ז ממליצה לך לנסות משהו/ חלק מהמתכונים שהעלתי.

כולם מעולים וטעימים

בהצלחה ותודה!

שמתי מיץ לימון בקומקום ו..חזב"ת גאה
שמתי מיץ לימון בקומקום עם מים והרתחתי אותם כדי להסיר את האבנית , וכנראה הקומקום ספג את הטעם של הלימון , ויש למים טעם מזעזע , בתה עוד ניחא , בשתייה כמו נס קפה או שוקו ממש אי אפשר לשתות..
מישהן יודע מה אפשר לעשות ?.
תודה רבה!!!
תרתיחי פעמיים שלוש עם מים נקיים...כבשה מתולתלת
עבר עריכה על ידי כבשה מתולתלת בתאריך ב' בכסלו תשע"ז 01:07

תמלאי מים עד המקסימום, תרתיחי , תשפכי , ככה עוד פעם ועוד פעם אחת.

אם לא יעזור... נראה לי שאפשר לברך על הקומקום ברוך דיין אמת.

פעם הבאה תשימי מים ומלח לימון..מיץ לימון לא שמעתי ששמיםיעל מהדרום
זה אכן מגעיל. תנקי עם כפפות לטקס.ירושלמית טרייה

מזמן הפסקתי לשים חומרים בקומקום, לוקח הרבה זמן עד שהטעם יוצא.

תשימי כפפות לטקס ותשפשפי עם האצבע.

מוריד את הרוב ומה שלא יורד, לא יקרה כלום אם יישאר.

לפעם באהחזב"ת גאה
לפעם באה שאני אדע , איך מנקים את הקומקום ?
ולגבי הכפפות לטקס , לא לשים סבון או משו פשוט לשפשפ ככה ?
ותודה רבה עצומה לכולכן.🙂
לא לשים שום סבון!ירושלמית טרייה

זאת בדיוק הבעיה עם אבנית, שהיא תופסת את החומרים וקשה להוציא.

וסבון זה הכי גרוע, מילא חומץ או לימון - זה לא טעים.

אבל סבון - אנחנו באמת לא רוצים לאכול סבון..

הוא לא יוריד את האבנית ורק ייתפס עליה.

בקיצור  - לשפשף ביד, לא בשום דבר שורט, וכפפת לטקס מורידה יותר טוב מאשר באצבעות בלי כפפה, זה הכל..

 

כדאי לנקות מדי פעם כדי שלא יצטבר מדי הרבה. זה סתם להכניס יד ולשפשף אז זה לא ביג דיל.

לא יודעת להציע לך מה לעשות עכשיופה לקצת
אבל לפעם הבאה, תנסי לשים בקומקום (שעה, או לילה) מים מהברז עם מלח לימון וחומץ, בלי להרתיח.
אצלנו זה מנקה מצויין
גם קומקום חשמלי וגם את המיחם של המים של שבת

אנחנו בדכ משרים לילה כי אז אף אחד לא ישתה את זה בטעות
אבל אפשר גם שעה, תלוי בכמות האבנית שהצטברה

תרתיחי מים נקיים, וכל פעם תשפכי ותרתיחי חדשיםאשריך
עד שיעבור הטעם
נראה לי שכדי להוריד אבניתבתאל1אחרונה

צריך לשים מלח לימון... אבקה לבנה כזאת...

 

שאלה קצרה...רוקדת בגשם

יש למישה/וי רעיונות איזה סוג אוכל קל להכנה, עם חומרים "רגילים" שמהיר להכין יחזיק מעמד ( בקופסה ) 4/5/6 שעות בלי מקרר?

תוטדהחיוך גדול

קפיץ..קפוץ...אנישוש
מלווח עם חביתה או אפוי בתנור במילואים. שונים. סלט פסטה פנקיק סנדוויצים מושקעים עם סלט חביתות לביבות..
אטריות עם רוטב עגבניות מרסק עגבניות של שימורים3015

והרבה שום.

פתיתים? קוסקוס אבל בלי המרק...?בתאל1אחרונה


אז בקיץ שתינו מילקשייקים במגוון טעמים...מה שותים בחורף?מילקשייק וניל
איזה שוקולדים מומלצים? מה עוד אפשר להוסיף? ואיך הכי טוב להכין בכלל...? כל טיפ יתקבל בברכה!
שוקולטהתתתת

מרתיחים חלב בסיר

שמים בתחתית ספל קוביות שוקולד חלב

שופכים מעל את החלב החם

מחכים כמה שניות ומערבבים

יאמי כמו בבתי קפהחיוך

חורף נעים!!

שוקו חם, תה...בתאל1

יש כאלה שאוהבים תה עם חלב..

 

לשוקו חם אפשר להוסיף קצת קורנפלור (מערבבים קצת חלב קר עם כפית קורנפלור בכוס.. אחרי שהחלב/שוקו בסיר רותח לשפוך לאט לאט את החלב עם הקורנפלור תוך כדי ערבוב..)

זה עושה את זה קצת יותר סמיך, מרקם ממש כייפי.

 

אפשר לפזר על השוקו שוקולד מגורר (במיוחד אם הוא 60 אחוז ומעלה)

וגם פקאנים סינים שבורים קטן קטן...

זה נשמע טוב..נוצת זהב


אין לך רעיון למילקשייק? ;)משהו מקורי,,,אחרונה


ויסקי!!אניוהוא
סתאם..

סחלב חם עם קוקוס טחון
המלצהכבשה מתולתלת

צ'אי ורדים של ויסוצקי, פחות מרבע כוס מים רותחים, להשרות כמה דקות את התיון,להוסיף לשאר הכוס חלב שחומם מראש, כפית אחת סוכר או שקית אחת סוכרלוז.

טעים ממש.

סלחב.

חלב חם עם כפית דבש וקצת קינמון.

מקלות קינמון עם מים רותחים. סוכר/סוכרלוז/ דבש

מקלות קינמון עם חלב חם. סוכר / סוכרלוז /דבש

עלי נענע עם מים רותחים ולימון. סוכר / סוכרלוז / דבש

רבע כוס גלידה חלבית איכותית (יש בן אנד ג'רי חלב ישראל , ראיתי בהרבה חנויות, עם גלידה בנוסח בני ברק, ריאו או הנסטלה הזול באריזות חיסכון יצא לא טעים, כבר מודיעה, הן סבבה בתור גלידה, אבל לא למתכון הזה) , חצי כוס חלב, רבע כוס מים , או לחילופין אם רוצים להיות מושחתים, 3/4 כוס חלב. להמיס במיקרו או בסיר קטן / פינג'ן,יוצא מין משקה סמיך כזה.. אפשר לקשט עם שוקולד מגורד או אגוזים מסוכרים חתוכים קטן ושאר קישוטים כיד הדימיון...

תודההה! החכמתי!מילקשייק וניל
סיידר תפוחים!אליפלא

על הבוקר זה תענוג עולם!

מים חמים

תרכיז תפוחים 100 אחוז טבעי

קוביות תפוח ירוק (החמוץ)

מקל קינמון 

וכמובן- ברנדי או כל יין אדום וטוב...

לרוויהכן

אז ככה:רב מג של מילים

תה קמומיל ודבש

כף דבש

כף סוכר

תענוג שלא מהעולם הזה!!

 

 

למהדרים- אפשר להוסיף קצת חלב וניל מלמעלה.

חלב מורתח עם הרבה שוקולד חלבצ'וקלייט

שמים בכוס הרבה שוקולד חלב 

מרתיחים חלב ומוזגים לכוס עם השוקולד אפשר גם להוסיף אבקת שוקו/קפה

מעל אפשר לשים או קצפת וגירודי שוקולד או מרשמלואים קטנים/חתיכות מרשמלו

 

מי צריך משקאות? בשביל מה יש פירות הדר? ואפרסמונים!! הפרי הכירוני123


פרי הדר זה נהדר. אבל קרררררררררררברווזה


בעע לא מחבבים אפרסמון בכלל.. אבל תודהמילקשייק וניל
נשמע מושלם..! תודהה על הרעיונות של כולםמילקשייק וניל
יש ויש.. זה לבריאיםרוני123


משקה טעיםגאולת ישראל
מקל קינמון כפית של דבש מים חמים 3/4 כוס וחלב.
וגם דייסת שיבולת שועל עם קינמון ודבש עם חלב/ מים.
הרבה תה (יש כל מיני טעימים)לטובה

לפעמים שוקו חם , מבוגרים והאמת יש גם ילדים שמעתי קפה (אפשר לשים טיפה קפה ויותר חלב), יש גם שילוב שוקו וקפה.  

 

גלידה פרווה בלי ריצ'yedidya2

בריצ' יש הרבה סוכר וחומרים מזיקים (E למיניהם...) איך ניתן להכין גלידה בלי שימוש בריצ'? (יש לי מכונת גלידה). בכלל אשמח לקבל מתכונים למכונת הגלידה... תודה!

נראלי יש על בסיס ביציםהעוגב
כלומר, יש.
צריכה לחפש מתכון מדוייק (זה הקצפה רציפה כל הזמן, בהתחלה חלבונים אח"כ חלמונים...)
אני אנסה
ביצים חיות זה גם לא בריא..מחייכת =)
קרם קוקוס כבסיס, ופירות לטעםרבה אמונתך!

ואפשר גם על בסיס פירות טחונים בלבד.

 

אבל, גלידה בלי סוכר לא תהיה מתוקה כ"כ

אגב, יש בריצ' שמן מוקשה... קרי, מרגרינהג'נדס
למעשה היום ריץ' יותר גרוע ממרגרינה ממוצעתאיזו נחמה

מכיוון שרוב חברות המרגרינה הפנימו את זה שהציבור מאס בשומן הטראנס, ולכן ברוב המרגרינות הטראנס הוא פחות מ0.5%.

 

אבל לא כן בריץ' שבו אנשים פשוט לא מודעים שזאת למעשה מרגרינה נוזלית, אבל עם שומן טראנס כמו שהיה פעם...

בעעע איזה מבאס, כמה מעט אפשרויות בריאות יש!!בת נוגה

תיכף תחזור האנושות לקינוחים מימי קדם - פירות טריים, יין ודבש....

דווקאג'נדס
זה מאתגר אותנו למצוא ולהמציא מתכונים בריאים, ולאט לאט יש הצלחות... גם מפורסם פה בפורום וגם ברחבי הנט...
סורבהחוזרת
פרי מתוק ומיץ תפוזים
נזכרתי בעוד סוגהעוגב
על בסיס חלב שקדים או סויה, לערבל עם פרי חתוף וקפוא
(ענבים, בננה, מנגו... וכיד הדמיון הטובה עלייך )
אני מכינה כל מיני ווריאציות של גלידה מקרם קוקוס ויוצא מעולה!סתוונית
טעם הקוקוס מורגש?ג'נדס
בעקרון כן, תלוי מה את מוסיפה.סתוונית
עשיתי עם שוקולד וקפה/ ריבת תות, רק פודינג וניל. אפשר לשחק עם זה המון.
אני ממש אוהבת את הטעם שיוצא
נשמע שווה נסיון.ג'נדס
מה זה קרם קוקוס?
פעם ראיתי, אני לא יודעת אם כאןבתאל1

שמישהי הקציפה את המים של הבישול של חומוס...

לא יודעת אם אפשר לעשות מזה גלידה... אם מישהו ניסה - מוזמן להחכים.

עשיתי את זה... מוס שוקולד פקאן על בצק אגוזים אפויבת נוגה

יצא טעים!

אבל במוס היתה גם קצפת צמחית.... בלי זה זה נמס מהר מידי ונהיה נוזלי.

יש מצב להסבר?העוגב
עוגת מוס שוקולד ודאבל-אגוזים ללא ביצים - מתכון: בת נוגה

אני כותבת מהזיכרון אז זה לא 100% מדויק (הכנתי לשמחת תורה האחרון):

 

לבצק אגוזים פריך:

1.5 כוס קמח

0.5 כוס סוכר

75 גר' (כ3/4 חבילה) אגוזי מלך טחונים

100 גר' חמאה/מחמאה(אפשר להמיר לחצי כוס שמן)

לעבד יחד לפירורי בצק

להוסיף מעט מים עד לגיבוש ולשטח בתבנית ח"פ בינונית-צרה

(אני הוספתי כף שוקולית כי התחשק לי צבע מעט כהה יותר... לא חובה, כמובן)

לקרר מעט במקפיא (לא חובה אבל מומלץ) ולאפות כ-15 דקות עד השחמה קלה ולצנן.

 

למוס השוקולד:

* להמיס 250 גר' שוקולד מריר עם מעט שמן.

  לצנן ולהוסיף בבחישה כוסית ליקר שוקולד/קפה (לא חובה).

* להקציף מי חלבון מפחית שימורי חומוס - כמחצית מכמות הנוזלים

  עם כוס סוכר בהוספה הדרגתית (יש המהדרים באבקת סוכר)

  [כמו"כ מקובל להוסיף כפית קורנפלור וכפית מיץ לימון לחיזוק הקצף - מניסיוני זה לא הכרחי אבל מומלץ]

[באופן כללי: יש צורך בהקצפה ארוכה יחסית ועקבית של מי החומוס עד לקבלת קצף יציב ממש]

 

* כשהקצף כבר יחסית יציב -

להוסיף לקערה בהדרגה תוך כדי הקצפה 1 קצפת צמחית ו-3 כפות אינסטנט פודינג

להמשיך בהקצפה עוד מעט עד לקבלת קציפה אוורירית ויציבה.

 

* לגרוס בעזרת מערוך / מעבד מזון 100 גר' אגוזי פקאן מסוכרים עד לגודל המועדף עליכם.

 

* לקפל לקצפת את השוקולד המומס ואת גרגרי הפקאנים הטחונים למוס אחיד.

 

* לשטח את המוס על בצק האגוזים ולפזר מעל מית' אגוזי המלך הטחונים ולחילופין - שוקולד מגורר.

 

* להקפיא עד התייצבות אך להוציא מעט זמן טרם הגשה (אני אישית מעדיפה מרקם מוסי על פני גלידתי)

 

להתענג!!

 

יאללה - השקעתי במלל,נוסיף גם תמונה לתפארת הפורום והרפרטוארבת נוגה

 

וואי!! נראה טואווב! והתמונה התחתונה מהממת!איזו נחמה


איזה כיף, תודה!! שימחתן בת נוגהאחרונה


מניסיוני, מוס על בסיס מי חלבון בלבד מחזיק מעמד זמן קצר יחסיתבת נוגה

(נניח עד יומיים שלושה, אפילו במקפיא) ואח"כ מתחיל להגיר נוזלים ולהתמוסס מעט.

אם זה להגשה מיידית - זה מעולה.

תחליף נפלא לקצף הביצים המסורתי ועובד טוב גם כמרנג.

 

והנה קישור לשרשור מפורט בנושא + מתכונים ושיתוף אישי :בת נוגה

כן - בישול ומתכונים

 

בהצלחה ולבריאות!!

וואו, תודההעוגב
וואו! את/ה טיפוס פטפטן ממש!! בת נוגה


בהחלטהעוגב
*את
שלום לכולם... קניתי תבניות של עוגיות וילטוןאני84
אם אני כותבת נכון.... הענין הוא שאין לי מטשג מה זה ואיך מכינים.... למה קניתי??? כי אני אוהבת לנסות והיה מבצע....
אני מחפשת מתכונים באינטרנט והכל עולה באנגלית... אם יש למשהו מתכון והסבר אשמח...
תודה
איזה תבנית זאת? יש תמונה?חילזון 123


לפי מה שאני יודעת וילטון זה סוג של מותג/חנותש.א הלוי
קנית תבנית שטוחה? שקעים? תמונה יכולה מאוד לעזור
תעלי תמונה ותקבלי הסבריםט'אחרונה
ממרח נוגטמהמרחקים

שלום. 
קניתי ממרח נוגט ואני רוצה להכין עוגה/עוגיות איתו
למישהו יש מתכון?

הכנתי אתריבוזום

זה כשהיו אצלנו אורחים, ונרשמה התלהבות רבתי.

(השתמשתי באבקת נוגט שבעלי הכין וערבבתי עם שמן, במקום מחית נוגט מוכנה.)

איך מכינים את האבקה?עיניים תכולות
אני חושבת שהוא עבד לפיריבוזום

ההוראות כאן.

זה נשמע ממש טעים!!!יעל מהדרוםאחרונה
אפשר למלא עוגת שמרים איתויעל מהדרום
לק"י

להכין עוגיות מגולגלות מבצק פריך, כשהמלית היא הנוגט.
איזה צורה אפשר לעשות לעוגת שמרים? לקלוע?סתם מיששהי

ואם כן..

אז איך קולעים?

 

באלי משו יפה....

 

תודהבוכה/צוחק

כל מיניט'

רולדה עגולה פשוטה

 

3 רולדות קלועות לחלה

 

שושנים בסיר פלא/תבנית עגולה

 

כזו > http://www.metukimsheli.com/2013/12/6873

 

או אותו רעיון קצת שונה > http://www.metukimsheli.com/2016/11/8514

 

פרח - http://www.metukimsheli.com/2016/11/8558

 

 

הוראות לקראנץ ועוד טיפירושלמית טרייה

טיפ כדי לחתוך שושנים יפות: להקפיא קצת את הגליל של הבצק עם המילוי לפני שאת חותכת.

אפשר לסדר במעגלים בתבנית ואפשר להשאיר כעוגיות בודדות. כמו רוגאלאך קינמון שקונים.

 

קראנץ':

מרדדים את הבצק לעובי דק על כל השטח של נייר אפיה.

מורחים את המילוי על כל השטח.

מקפלים לשלוש (קיפול מימין וקיפול משמאל) ושוב לשלוש (קיפול מלמעלה וקיפול מלמטה) בעזרת נייר האפיה, מקבלים מלבן קטן באמצע נייר האפיה.

מרדדים את המלבן הזה לכל אורך הנייר, הוא גם מתרחב טיפה. אבל נשאר צר ומאוד ארוך.

מקפלים לשלוש (קיפול מימין וקיפול משמאל) בעזרת הנייר.

קיבלנו מלבן צר ואורך ממש.

עושים בו שני חתכים לאורך, אבל משאירים מחובר בקצה העליון.

עכשיו יש שלוש רצועות שאפשר לקלוע מהן צמה, ומשתדלים שהחלק הפתוח שרואים בו את שכבות המילוי יפנה כלפי מעלה, כלומר יראו את השכבות.

 

 

לעוגת שמרים גבינה אני בדרך כלל לוקחת תבנית עגולה גבוהה ופשוט שמה את הגליל במעגל. הוא תופח ומקבלים עוגה עגולה גדולה מלאה.. ופורסים אותה כמו עוגה עגולה (זה מילוי של גבינה וצימוקים וקינמון, טעים נורא).

 

אפשר לעשות מעטפות, מתאים למילוי תפוחים.

 

ואפשר אפילו לרדד שתי שכבות ריבועיות גדולות ולשים מילוי באמצע, בלי שום גלגולים. סבתא שלי ע"ה היתה עושה ככה עם מילוי שזיפים, כנראה שזאת הצורה הקלאסית לזה..

 

ורוגאלאך אם את ממש ממש משועממת.. (עיגול ענק, חותכים "מנות" תרות וארוכות ומגלגלים מהחלק הרחב כלפי פנים, אל השפיץ של החתיכה).

אנחנו עושים רוגעלך וצמות(צריך ללמוד...) ושושניםרוני123


יש פה קליעה מדהימה!!!תתתת

מדהים ביופיו ומקורי מצורף סרטוןחיוך גדול

 

http://www.hidabroot.org/article/97241

 

אם לא נפתח הקישור זה מערוץ הידברות- רץ ברשת-מעניין-עמוד 70 (צפו :מה אפשר לעשות עם שוקולד)

(כדי להגיע במהירות לעמ 70 תלחצו על החיצים של הסוף...)

מי שרוצה לעשות את זה פרווהתתתת

יש שוקולד למריחה בטעם שוקולד אגוזים פרווה ממש טעים

באושר עד וממש מזכיר את הטעם של הנוטלה...

 

(לא התכוונתי לפרסומת אלא להמלצה.. לקח הרבה זמן עד שמצאתי תחליף...חיוך)

איזה חברה מייצרת את התחליף לנוטלה עליו את ממליצה?מנוחה ושמחה 2
קוראים לזה ChocNutתתתתאחרונה

זה עולה 9.90 ש"ח

350 גרם בצנצנת זכוכית וזה פרווה

ויש על זה תוית מחיר של אושר עד

 

מצורף קישור לתמונה:

http://www.pricez.co.il/Product/211387/

מחפשת מתכונים לסלטים לשבתאנונמי1
איך לטבל סלק? איך להכין גזר? סלט ביצים וכל סלט שעולה ברוחכן...
אני יכולה להציע לך:אשריך
טחינה, חומוס, חציל בטחינה, גמבה קרויה, חמוצים, חציל בטעם כבד. אם את רוצה משהו תגידי ואפרט.
רעיונותתתתתת

סלק: הרבה לימון, מלח,פלפל וכמון

סלט ביצים: מלח פלפל מיונז

סלט חצילים: לטגן פרוסות עגולות לתבל ברסק עגבניות שמהול במים מלח פלפל לימון ושום

בלט תפו"א: מבשלים בסיר תפו"א וביצים חותכים לריבועים מתבלים בלימון מל פלפל

 

סלטים חיים:

אבוקדו: בצל לימון מל פלפל ואפשר גם להוסיף ביצה קשה

חומוס, טחינה, סלט חי, 

קולורבי: רצועות עם קצת רצועות גזר, פלפלים, בצל לימון מלח פלפל

 

עם רסק עגבניות?! וואי..חבוי


במקום הרסקנוצת זהב

לפי דעתי שמים פפריקה שום חומץ מלח וכוסברה או פטרוזליה. לא זוכרת בדיוק..אני תמיד מתבלבלת בניהם

אני בכללי אוהבת רסק עגבניותתתתתת

וגם מוהלים אותו במים ומוסיפים הרבה לימון ושום כך שאצלנו זה אחד הטעימים...

תיבולבתאל1

סלק- סלק אדום הכוונה?- אני שמה קצת שמן, מלח, לימון, פלפל לבן, כמון

גזר- אני עושה גזר מגורד עם בצל ופטרוזיליה , יש כאלה שמוסיפים סלרי- זה יוצא ממש טעים. התיבול- שמן מלח ולימון...להיות נדיבים בלימון.

 

איזה עוד סלטים?

 

גזר מתוק: גזר מגורד, מיץ תפוזים וקלמנטינותירושלמית טרייה
וצימוקיםחלילית אלט
באמת ההורים שלי שמים ואני לא אוהבת. עם צימוקים עדיף מיץ לימוירושלמית טרייה

לימון שיאזן את המתיקות.

סלט ביצים טעים מאד עם עירית קצוצה בנוסף למיונז ומלחירושלמית טרייה
שימי לב, עירית רגילה ולא עירית שומית..
סלט חצילים : חציל קלוי מעוך, מיונז, לימון, מלח, פלפל שחורירושלמית טרייה
סלק חי/ גזר מגורד עם שום כתוש, מלח ולימון (אפשר גם פטרוזיליהיעל מהדרום
לק"י

או כוסברה).
חצילים בתנורש.א הלוי
לפרוס לעיגולים (דקים או עבים או בנוני, מה שאוהבים)
לטבול בשמן זית משני הצדדים, לשים בתבנית עם נייר אפייה- תוכנית גריל 180-200 מעלות, להפוך כשמשחים-מזהיב.

גזר קצוץ דק+ גבמה + שום קצוץ - מלח פלפל ושמן זית (אפשר לקלף את הגזר עם קולפן לפרוסות דקות)

קולרבי+ שומר + גזר - לימון,, מלח ופלפל, שמן זית


לניקי ב יש אחלה אתר ואפליקציה עם מתכונים קלים וברורים (ולא. אין לי אחוזים אצלה )
רוטב טעים שהולך עם חומוסשמש צהובה
כוס שמן זית 2 שיני שום כתושות ופלפל שחור פשוט מעדן. אפשר חצילים עם ביצה ופירורי לחם. חציל על פטרוזיליה שום כתוש ותבלינים. מטבוחה. כרוב עם גזר. סלט חי חסה עגבניות שרי ופטריות עם רוטב מיונז שום ושמיר. ואם את ממש רוצה להשקיע אז יש סלט אגוזים שזה עם אגוזים שקדים גרעיני חמניה ומה שנראה לך עם שום כתוש כף סילאן שתי כפות מיץ לימון ובטטה מטוגנת בהצלחה!!
סלק, לבשל לחתוך לריבועים, מלח כמון לימון שמןמורות פטרוזיליה..א..א..
ושום. מטבוחה, חציל במיונז, חציל מטוגן, פלפלים על האש,
גזר מבשלים פורסים לפרוסות שמן מלח כמון פפריקה לימון ופטרוזיליה ושום.
סלט תפו"א

סלטים חיים
כרוב במיונז
חסה
עגבניות שרי וזיתים
עגבניות בצל ופטריות
הנה770מ

גזר חי חתוך קטן קטן לקוביות פלוס תירס, ועגבניה.

 

בצל בתיבול קארי מאד טעים!

 

קישואים מטוגנים/אפויים עם בצל מטוגן וביציים (ניתן בלי ביצים)

 

חצילים אפויים (בלי הקליפה, אופים עם ומורידים את הרך ...) פלוס בצל מטוגן פלוס ביציים

 

ניתן למי שאוהבת שימורי אפונה וגזר פלוס טונה פלוס מיונז.

 

סלט חי אהוב עגבניה מלפפון פלפל פלוס בצל (קצת בצל) ומלח ושמן זית וכמון

 

טחינה גולמית עם מים בתיבול כמון, שמיר, ומלח טיפה

 

בהצלחה! ושבת נעימה שיהיה לכולן!!

 

 

כנסיחיפושית אדומה

בכל הסלטים צריך לטעום כדי לשפר את התיבול. אני לא יודעת לכתוב כמויות מדוייקות...

 

סלט חצילים עם בצל מטוגן:

חותכים את החציל לרבעים ופורסים אותם.

שמים בתבנית נייר אפיה ומורחים עליו שמן בנדיבו. מסדרים את החצילים ומורחים אותם מעל גם בשמן.

מכניסים לתנור בחום של 180 בערך עד שהם משחימים טיפה מלמעלה ומלמטה.

מטגנים רצועות בצל עד הזהבה ומוסיפים  את החצילים, הרבה פפריקה ומלח, וממשיכים לטגן הכל ביחד תוך כדי עירבוב (חשוב שיהיה מספיק שמן מראש כדי שהחצילים לא ידבקו למחבת). מכבים אחרי כמה דקות ומסירים מהאש. 

 

סלט ירקות קשים וסלרי:

חותכים לגודל שאוהבים (אבל לא קצוץ...) את הירקות הבאים - קולורבי, גזר, פלפל אדום, פלפל צהוב/כתום.

מנקים טוב עלים של סלרי ביחד, וחותכים במרחקים של 1.5 ס"מ בערך. מוסיפים לשאר הירקות ומטבלים ב: שמן, לימון, חומץ, מלח, מעט סוכר.

הסט הזה גם טוב וטעים יום למחרת!

 

סלט גרגירי רימון וסלרי:

קוצצים מקלות סלרי ומוסיפים לגרגירי רימון (היחס בכמויות צריך להיות בערך 1:2 לטובת הרימונים).

מטבלים במעט מיץ לימון טרי וסוכר חום (תלוי בחמיצות/מתיקות של הרימונים). 

 

סלט חומוס ביתי מעדשים! אחד השווים!קוורק
אם הוא כל כך שווה למה את לא כותבת לנו את המתכון????חיפושית אדומה

כי כשאנחנו עשינו יצא לנו לא ממש מעניין...

אולי זהקוורק
http://www.thekitchencoach.co.il/%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%A1-%D7%9E%D7%A2%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D/
אבל כל פעם אני מחפשת מחדש ברשת..העיקרון זה כוס טחינה על כוס עדשים
גם אנחנו עושים, זה אדיר! רק שאני לא זוכרת איך...חלילית אלט
או אה...בבקשה:נוצת זהב

* סלט כרוב עם בצל ירוק

כרוב

בצל ירק

לתיבול-

מיונז

מעט מלח

מעו לימון

מעט וכמעט כלום של פלפל שחור

 

*סלט וולדרוף 

תפוחים ירוקים

אגוזי מלך

סלרי

לתיבול-

מיונז

לימון

סוכר מעט

מלח

 

 

*סלט תפו"א

מרתיחים תפו"א וגזר וביצים 

חותכים לריבועים 

התיבול-

מיונז

מעט מלח

ומעט לימון

 

*גזר עם שום ופטרוזליה לתיבול לימון ומלח 

 

 

*סלט צ'ימיצ'ורי-

עגבניות שרי

בזיליקום

שום

מלח 

לימון

שמן זית

חותכים אותם לחצי ובזיליקום לעלים קטנים

את השום חותכים ולא קותשים

סלט וולדרוףכבשה מתולתלת

סלט וולדרוף

מזכיר לי שמחות של אשכנזים-מוות ,

פעם קיבלתי קילקול קיבה מאחד כזה..

סלט תפוחי אדמה... ממש טעים..חמודית!


רעיונותכבשה מתולתלת

אבוקדו : מלח, לימון, מעט בצל *סגול* קצוץ דק דק.

עגבניות שרי : עגבניות שרי, מלח, שמן זית איכותי בנדיבות, בזיליקום !טרי! בזיליקום יבש לא טעים בזה. אם אין שרי טעים גם עם גבניות רגילות

אופציה לארוחה חלבית אם אתם עושים חלבי בשבת בבוקר או בסעודה3: אותו דבר רק עם פרוסות צפתית 5% 

או מוצרלה.

חסה בנוסח סבתא שלי ... מתגעגעת... עצוב : חסה , שן שום כתושה אחת על חסה שלמה, מלח, מיץ לימון טרי, לא משומר מבקבוק, שמן קנולה או סויה . 

סלט תפוחי אדמה : לבשל 3 תפוחי אדמה, 3 גזר, 1 ביצה, להפשיר אפונה קפואה, לחתוך את התפו"א הגזר והביצים, להוסיף את האפונה, 3-4 כפות מיונז . 

סלט כרוב עם פקאן : מעט פקאן קלוי  קצוץ או פקאן מתוק קצוץ, כרוב חתוך , גזר מגורד , לרוטב : קצת רוטב טריאקי, שמן זית, קצת לימון, לערבב.

סלט עלים : עלי בייבי , חסה, עגבניות שרי , אפשר גם רגילות, קצת אגוזי מלך לא קלויים קצוצים. לרוטב : קצת חרדל דיז'ון , קצת דבש שלא יהיה מתוק מידי, קצת שמן קנולה ,   מלח לפי הטעם, מיץ לימון טרי. טיפה פילפל שחור , עדיף גרוס טרי, לא אבקה. לערבב ביחד, לשפוך על הסלט.

 

 

סלט אבוקדוReminderאחרונה


חלות לכבוד שבת~ יהודית ~
החלות יצאו לך ממש יפות וארוכות!! תהנו!גפן36
השבת אני מתארחת אצל ההורים ואמא שלי לא מרשה לי להכין חלות


"הם יוצאות לך טעימות מידי ואז אוכלים הרבה חלה וזה לא בריא"
לא יודעת אם זה יותר עצוב או יותר משמח
מה לא בריא בחלה?אוריה לביא
סתם ממלא את הגוף בקמח וסוכר... משמיןאשריך
בבקשה ממך ==בן-גרא

האם יש מזון שאין לו תופעות שליליות?

לכל מזון יש טוענים שזה מזיק ויש טוענים שזה המזון הוב ביותר !

 

לפני שמדברים כדאי לחשוב - ולא לפלוט שטויות נדושות 

היא צודקת .עיניים תכולות
חחחח זה עדיף מחלות קניות...אוריה לביא
מה נראלך שחלות קניות יותר טובות???!!
אלה אם את קונה חלה מקמח מלא.....
שאלה:~ יהודית ~

בכל הפעמים שהכנתי חלות, הם יצאו רחבות כאלה....

הם לא היו גבוהות, (גם החלות האלה) ואני לא יודעת איך לעשות אותם גבוהותמבולבלת

מישהו יכול להגיד לי איך עושם חלה גבוה?

קליעת ארבעגפן36
גם לי לקח יותר מידי זמן לגלות את זה
יש כמה סוגים של קליעת ארבע?יעל מהדרום
לק"י

אני קולעת על ארבע, ולא חושבת שיוצא לי גבוה ביוחד.
יש קליעה על ארבע שיוצאת גבוהה וגם מאוד יפהט'
יותר מאוחר, אנסה לצייר ולהעלות לכאן.
יש קליעה של ארבע בצורת איקסשאלה לי.
ממש קל ויוצא ממש יפה.
@רחפת.. פעם סיפרה לנו על הקליעה הזו.
כדאי לנסות..
תודה לשתיכן! אולי ננסה בהזדמנותיעל מהדרום
איזה כבוד! רחפת..
אני גם עשיתי ככה ויצא מהמם, חפשי שירשור שלי.נערת טבע


לאפות בתוך תבנית מאורכתיעל מהדרום
לשים משפר אפיההברווזה שבאגם


מה שאני עושה ויוצא גבוההש.א הלוי
לסדר 4 רצועות
לקחת את מספר 2 למעלה (מעל 3 ו4)
ואת מספר 1 לשים בין 3 ו4
- שתיים למעלה, אחד באמצע (משננת לעצמי תוך כדי הקליעה כדי שלא אתבלבל)
עובד גם לקליעה של 6


אח"כ עושה אותו הדבר מהצד השני
מספר 2 הופך למספר 1 ומספר 4 הופך למספר 2


אחפש סרטון ביוטיוב לזה
סרטון מעולה+ תמונה של מה שיוצא ליש.א הלוי
גם אני עושה כך ותמיד הם יוצאות גבוהות ויפותשמחה ומשמחת
יתכן שלא תפחו מספיק ==בן-גרא

או שהשמרים לא "טריים"

לא ראיתי מה ענו לךברוקולי

 

אבל בעיקרון שהחלה תצא גבוהה היא תלויה ב 2 פרמטרים

 

1. הקליעה- כדאי קליעה של 4 או 6

2. לוודא שאין תפיחת יתר של הבצק או לחלופין חוסר תפיחה 

שתי קצוות אלו הופכות את הבצק לחלש

ולכן הוא לא מחזיק את עצמו ונשפך לצדדים

 

 

 

זה משמח....~ יהודית ~

תודה  חיוך 

זה קליעת 3.....~ יהודית ~


נראה מעולה!!יישר כוח מחייכת =)
אנסה תודה~ יהודית ~


תודה לכולם~ יהודית ~

על העצות חיוך גדול

אם תמרחו תערובת ביצים - יהיה בוהקבן-גרא

IMG_0588.jpg

לא העלית....אליקאליק


ללוש טוב, להתפיח לא יותר מידיי,נערת טבע

לקלוע מ-4 בשיטת איקס, לא הדוק, לתת 5-10 דק' שיתרחב ליד התנור, למרוח ביצים, רבע שעה מכת חום ואז להוריד ל180.

קליעת צמה פשוטה -בן-גרא
לקלוע משש!!סתם מיששהי


בעקבות השרשור ניסיתי לקלוע מ6, יצא גבוה ומהמם!אורנית

ואוו נראה טוב!!-אילה-
וואו מהמםםםReminderאחרונה

נראה טעיםחיוך

מה אפשר לעשות עם לבבות דקל?זכיתי

חוץ מלאכול כהה שזה נורא טעים...

אשמח למתכונים

תודה

אני עושה סלטאמת ואמונהאחרונה

פרוסות לבבות דקל

קוביות עגבניה או חצאי שרי

בצל ירוק קצוץ

גרעיני חמניה

טיבול- מלח פלפל לימון שמן זית.

מה עדיף?ארץהדבש
לחם מקמח מלא 70% או לחם מקמח כוסמין?
ולמה? אני חדשה בעסק ומעניין אותי מה יותר בריא.
תודה לעונים.
אני עושה לחם מקמח כוסמין..א..א..
והוא הרבה יותר קליל מקמח 70 אחוז מלא, הבנתי דהכוסמין גם יותר בריא
עשיתי כוסמין מלא והחלפתי שתי כוסות בלבן רגיל ויצא נפלא.ירושלמית טרייה

הכוסמים המלא לבד יש לו טעם קצת מוזר, לא כזה טעים.

אבל אולי קניתי סוג לא טוב.

לכוסמין אכן יש טעם שונהאמת ואמונהאחרונה

באמת מומלץ לשלב אותו עם קמח אחר.

גם קמת מלא רגיל עושה את העבודה יפה.

מתכון לעוגת שמריםמחייכת =)
מחפשת מתכון פרווה לעוגת שמרים (עם שמן ומים)..חיפשתי בחיפוש בפורום ולא מצאתי משהו מתאים..תודה!
כמה שרשורים למטה:ט'
פעם שעברה זה לא יצא לי טוב..אז אני מעדיפה אחרמחייכת =)
שמלכתחילה החומרים הם פרווה
^^^^^מנסיון, מוצלחת בטירוף!!!ג'נדס
ותרדדי ממממש דקמקום בעולם
יוצא הכי טעים
ישש! תודה לכולכן! מחייכת =)
מתכון טוב.עיניים תכולות
תודה רבה יצא ממש טעים!! איזה כייף!מחייכת =)
תסלחו לי שזה קצת אכול (:

נראית מעולה!!יעל מהדרום
נראה מעולה! איך עשית את הצורה המיוחדת במקום רולדה?פאשניסטה


ממש פשוטמחייכת =)
גילגלתי לרולדה (את ההתחלה הידקתי ואז פשוט גילגלתי) , חתכתי באמצע, עשיתי צמה משניים. ואז עשיתי ספירלה מהצמה..
ותודה
תודה ננסה בהזדמנות ראשונהפאשניסטהאחרונה


יש לי מתכון מעולהההההה לרולדת שמרים ללא מרגרינה.מנסה לעזור

יוצא חבל"ז!

 

מי שרוצה שתפנה אליי באישי ותשאיר לי מס' פקס- אפקסס לה בל"נ....

אשמח לעזרה. נשאר לי הרבה לבן(גיל)תניה

מה אפשר לעשות עם לבן? אולי איזה עוגה חלבית?

למישהו יש רעיון?

תודה!

אולי פשטידהתתתת

לא ניסיתי..

בד"כ שמים עם יוגורט ביו

אבל יש מצב שגם גיל יתאים

אפשר לשים כמעט בכל פשטידה

למשל פשטידת תירס או פטריות

עובת שיש או עוגת מייפל, במקום מיץ תפוזיםאשריך
פנקייק, סופגניות חלביות, מאפינס חלבי וכד'יצירהאחרונה