חודש כסליו... למישהו יש מתכון פיצוץ לספינגים ויכול להסביר מא' - ת' איך עושים??
אבל מתכון ממש טוב!!
חודש כסליו... למישהו יש מתכון פיצוץ לספינגים ויכול להסביר מא' - ת' איך עושים??
אבל מתכון ממש טוב!!
יש מתכון וסרטון שהיא מראה בדיוק איך עושים עם החור
לא ניסיתי את המתכון אבל את יכולה לפחות לראות את השלבי הכנה שלה ממש
נראה טעיםdoraאחרונהמחפשת רעיון + מתכון למילוי לחמניות
אני מתכוונת למילויים ששמים לפני האפיה.
תודה רבה רבה!
בגדול כל אחד מהנ"ל בתוספת בצל מטוגן ,תבלינים ופירורי לחם לעיבוי. על זאת הדרך ניתן למלא בכל דבר שעולה על דעתך ובלבד שהוא אינו דורש בישול בפני עצמו. כמו בטטה מבושלת, עגבניות מיובשות, תפו"א בשר מטוגן וכו'....
כהכנתי לחמניות במילויים שונים, עשיתי כל סוג בצורה שונה כדי שידעו באיזה טעם כל לחמניה
כשאת מרדדת את ההצד למלבן קטן, משטחת מילוי כמו עוגת שמרים,אבל מלבן צר עם מילוי באמצע ולא מלבן רחב עם מילוי על הכל- ואז סוגרת ל'נחש' ויוצרת צורה של צה או קשר. אבל זה כמובן מוסיף עבודה רבה
לקצפת צריך לקרר את הקרם לפחות כמה שעות במקרר ולהקציף חזק.
לפרווה ויצא מוצלח??
http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=781367&blogcode=14151944
אבל הקרם עם השמנת יצא מתוקקק להחריד
תודה בכל אופן!!
היי לכולם,
בא לי לרענן קצת את ספר המתכונים שלי ולהוסיף גיוונים מעניינים וטעימים.
אם בא לכם גם,
תביאו כל אחד מתכון אחד שהוא ה-מתכון שלכם.
מתכון מוצלח שהחומרים בשבילו הם זמינים ונגישים.
ולא משנה מאיזה קטגוריה (בשרי, חלבי, עוגות, קינוחים, סלטים, תוספות, פשטידות, מרקים...)
נרוויח כולם, וכן... גם בני הזוג ובני הבית 
אתגר: לצרף תמונה אם יש.
אז יאללה בא לכם?
בואו נרוץ על זה....
אבל בכ"ז ממליצה לך לנסות משהו/ חלק מהמתכונים שהעלתי.
כולם מעולים וטעימים 
בהצלחה ותודה!
תמלאי מים עד המקסימום, תרתיחי , תשפכי , ככה עוד פעם ועוד פעם אחת.
אם לא יעזור... נראה לי שאפשר לברך על הקומקום ברוך דיין אמת.
מזמן הפסקתי לשים חומרים בקומקום, לוקח הרבה זמן עד שהטעם יוצא.
תשימי כפפות לטקס ותשפשפי עם האצבע.
מוריד את הרוב ומה שלא יורד, לא יקרה כלום אם יישאר.
זאת בדיוק הבעיה עם אבנית, שהיא תופסת את החומרים וקשה להוציא.
וסבון זה הכי גרוע, מילא חומץ או לימון - זה לא טעים.
אבל סבון - אנחנו באמת לא רוצים לאכול סבון..
הוא לא יוריד את האבנית ורק ייתפס עליה.
בקיצור - לשפשף ביד, לא בשום דבר שורט, וכפפת לטקס מורידה יותר טוב מאשר באצבעות בלי כפפה, זה הכל..
כדאי לנקות מדי פעם כדי שלא יצטבר מדי הרבה. זה סתם להכניס יד ולשפשף אז זה לא ביג דיל.
צריך לשים מלח לימון... אבקה לבנה כזאת...
יש למישה/וי רעיונות איזה סוג אוכל קל להכנה, עם חומרים "רגילים" שמהיר להכין יחזיק מעמד ( בקופסה ) 4/5/6 שעות בלי מקרר?
תוטדה![]()
והרבה שום.
מרתיחים חלב בסיר
שמים בתחתית ספל קוביות שוקולד חלב
שופכים מעל את החלב החם
מחכים כמה שניות ומערבבים
יאמי כמו בבתי קפה![]()
חורף נעים!!
יש כאלה שאוהבים תה עם חלב..
לשוקו חם אפשר להוסיף קצת קורנפלור (מערבבים קצת חלב קר עם כפית קורנפלור בכוס.. אחרי שהחלב/שוקו בסיר רותח לשפוך לאט לאט את החלב עם הקורנפלור תוך כדי ערבוב..)
זה עושה את זה קצת יותר סמיך, מרקם ממש כייפי.
אפשר לפזר על השוקו שוקולד מגורר (במיוחד אם הוא 60 אחוז ומעלה)
וגם פקאנים סינים שבורים קטן קטן...
צ'אי ורדים של ויסוצקי, פחות מרבע כוס מים רותחים, להשרות כמה דקות את התיון,להוסיף לשאר הכוס חלב שחומם מראש, כפית אחת סוכר או שקית אחת סוכרלוז.
טעים ממש.
סלחב.
חלב חם עם כפית דבש וקצת קינמון.
מקלות קינמון עם מים רותחים. סוכר/סוכרלוז/ דבש
מקלות קינמון עם חלב חם. סוכר / סוכרלוז /דבש
עלי נענע עם מים רותחים ולימון. סוכר / סוכרלוז / דבש
רבע כוס גלידה חלבית איכותית (יש בן אנד ג'רי חלב ישראל , ראיתי בהרבה חנויות, עם גלידה בנוסח בני ברק, ריאו או הנסטלה הזול באריזות חיסכון יצא לא טעים, כבר מודיעה, הן סבבה בתור גלידה, אבל לא למתכון הזה) , חצי כוס חלב, רבע כוס מים , או לחילופין אם רוצים להיות מושחתים, 3/4 כוס חלב. להמיס במיקרו או בסיר קטן / פינג'ן,יוצא מין משקה סמיך כזה.. אפשר לקשט עם שוקולד מגורד או אגוזים מסוכרים חתוכים קטן ושאר קישוטים כיד הדימיון...
על הבוקר זה תענוג עולם!
מים חמים
תרכיז תפוחים 100 אחוז טבעי
קוביות תפוח ירוק (החמוץ)
מקל קינמון
וכמובן- ברנדי או כל יין אדום וטוב...
לרוויה![]()
תה קמומיל ודבש
כף דבש
כף סוכר
תענוג שלא מהעולם הזה!!
למהדרים- אפשר להוסיף קצת חלב וניל מלמעלה.
שמים בכוס הרבה שוקולד חלב
מרתיחים חלב ומוזגים לכוס עם השוקולד אפשר גם להוסיף אבקת שוקו/קפה
מעל אפשר לשים או קצפת וגירודי שוקולד או מרשמלואים קטנים/חתיכות מרשמלו
יש ויש.. זה לבריאים
רוני123לפעמים שוקו חם , מבוגרים והאמת יש גם ילדים שמעתי קפה (אפשר לשים טיפה קפה ויותר חלב), יש גם שילוב שוקו וקפה.
בריצ' יש הרבה סוכר וחומרים מזיקים (E למיניהם...) איך ניתן להכין גלידה בלי שימוש בריצ'? (יש לי מכונת גלידה). בכלל אשמח לקבל מתכונים למכונת הגלידה... תודה!
ואפשר גם על בסיס פירות טחונים בלבד.
אבל, גלידה בלי סוכר לא תהיה מתוקה כ"כ
מכיוון שרוב חברות המרגרינה הפנימו את זה שהציבור מאס בשומן הטראנס, ולכן ברוב המרגרינות הטראנס הוא פחות מ0.5%.
אבל לא כן בריץ' שבו אנשים פשוט לא מודעים שזאת למעשה מרגרינה נוזלית, אבל עם שומן טראנס כמו שהיה פעם...
איזה מבאס, כמה מעט אפשרויות בריאות יש!!בת נוגהתיכף תחזור האנושות לקינוחים מימי קדם - פירות טריים, יין ודבש....
)שמישהי הקציפה את המים של הבישול של חומוס...
לא יודעת אם אפשר לעשות מזה גלידה... אם מישהו ניסה - מוזמן להחכים.
יצא טעים!
אבל במוס היתה גם קצפת צמחית.... בלי זה זה נמס מהר מידי ונהיה נוזלי.
בת נוגהאני כותבת מהזיכרון אז זה לא 100% מדויק (הכנתי לשמחת תורה האחרון):
לבצק אגוזים פריך:
1.5 כוס קמח
0.5 כוס סוכר
75 גר' (כ3/4 חבילה) אגוזי מלך טחונים
100 גר' חמאה/מחמאה(אפשר להמיר לחצי כוס שמן)
לעבד יחד לפירורי בצק
להוסיף מעט מים עד לגיבוש ולשטח בתבנית ח"פ בינונית-צרה
(אני הוספתי כף שוקולית כי התחשק לי צבע מעט כהה יותר... לא חובה, כמובן)
לקרר מעט במקפיא (לא חובה אבל מומלץ) ולאפות כ-15 דקות עד השחמה קלה ולצנן.
למוס השוקולד:
* להמיס 250 גר' שוקולד מריר עם מעט שמן.
לצנן ולהוסיף בבחישה כוסית ליקר שוקולד/קפה (לא חובה).
* להקציף מי חלבון מפחית שימורי חומוס - כמחצית מכמות הנוזלים
עם כוס סוכר בהוספה הדרגתית (יש המהדרים באבקת סוכר)
[כמו"כ מקובל להוסיף כפית קורנפלור וכפית מיץ לימון לחיזוק הקצף - מניסיוני זה לא הכרחי אבל מומלץ]
[באופן כללי: יש צורך בהקצפה ארוכה יחסית ועקבית של מי החומוס עד לקבלת קצף יציב ממש]
* כשהקצף כבר יחסית יציב -
להוסיף לקערה בהדרגה תוך כדי הקצפה 1 קצפת צמחית ו-3 כפות אינסטנט פודינג
להמשיך בהקצפה עוד מעט עד לקבלת קציפה אוורירית ויציבה.
* לגרוס בעזרת מערוך / מעבד מזון 100 גר' אגוזי פקאן מסוכרים עד לגודל המועדף עליכם.
* לקפל לקצפת את השוקולד המומס ואת גרגרי הפקאנים הטחונים למוס אחיד.
* לשטח את המוס על בצק האגוזים ולפזר מעל מית' אגוזי המלך הטחונים ולחילופין - שוקולד מגורר.
* להקפיא עד התייצבות אך להוציא מעט זמן טרם הגשה (אני אישית מעדיפה מרקם מוסי על פני גלידתי)
להתענג!! 
בת נוגה
בת נוגהאחרונה(נניח עד יומיים שלושה, אפילו במקפיא) ואח"כ מתחיל להגיר נוזלים ולהתמוסס מעט.
אם זה להגשה מיידית - זה מעולה.
תחליף נפלא לקצף הביצים המסורתי ועובד טוב גם כמרנג.
:בת נוגה
העוגב
בת נוגה
העוגב

שלום.
קניתי ממרח נוגט ואני רוצה להכין עוגה/עוגיות איתו
למישהו יש מתכון?
ואם כן..
אז איך קולעים?
באלי משו יפה....
תודה![]()
רולדה עגולה פשוטה
3 רולדות קלועות לחלה
שושנים בסיר פלא/תבנית עגולה
כזו > http://www.metukimsheli.com/2013/12/6873
או אותו רעיון קצת שונה > http://www.metukimsheli.com/2016/11/8514
פרח - http://www.metukimsheli.com/2016/11/8558
טיפ כדי לחתוך שושנים יפות: להקפיא קצת את הגליל של הבצק עם המילוי לפני שאת חותכת.
אפשר לסדר במעגלים בתבנית ואפשר להשאיר כעוגיות בודדות. כמו רוגאלאך קינמון שקונים.
קראנץ':
מרדדים את הבצק לעובי דק על כל השטח של נייר אפיה.
מורחים את המילוי על כל השטח.
מקפלים לשלוש (קיפול מימין וקיפול משמאל) ושוב לשלוש (קיפול מלמעלה וקיפול מלמטה) בעזרת נייר האפיה, מקבלים מלבן קטן באמצע נייר האפיה.
מרדדים את המלבן הזה לכל אורך הנייר, הוא גם מתרחב טיפה. אבל נשאר צר ומאוד ארוך.
מקפלים לשלוש (קיפול מימין וקיפול משמאל) בעזרת הנייר.
קיבלנו מלבן צר ואורך ממש.
עושים בו שני חתכים לאורך, אבל משאירים מחובר בקצה העליון.
עכשיו יש שלוש רצועות שאפשר לקלוע מהן צמה, ומשתדלים שהחלק הפתוח שרואים בו את שכבות המילוי יפנה כלפי מעלה, כלומר יראו את השכבות.
לעוגת שמרים גבינה אני בדרך כלל לוקחת תבנית עגולה גבוהה ופשוט שמה את הגליל במעגל. הוא תופח ומקבלים עוגה עגולה גדולה מלאה.. ופורסים אותה כמו עוגה עגולה (זה מילוי של גבינה וצימוקים וקינמון, טעים נורא).
אפשר לעשות מעטפות, מתאים למילוי תפוחים.
ואפשר אפילו לרדד שתי שכבות ריבועיות גדולות ולשים מילוי באמצע, בלי שום גלגולים. סבתא שלי ע"ה היתה עושה ככה עם מילוי שזיפים, כנראה שזאת הצורה הקלאסית לזה..
ורוגאלאך אם את ממש ממש משועממת.. (עיגול ענק, חותכים "מנות" תרות וארוכות ומגלגלים מהחלק הרחב כלפי פנים, אל השפיץ של החתיכה).
מדהים ביופיו ומקורי מצורף סרטון![]()
http://www.hidabroot.org/article/97241
אם לא נפתח הקישור זה מערוץ הידברות- רץ ברשת-מעניין-עמוד 70 (צפו :מה אפשר לעשות עם שוקולד)
(כדי להגיע במהירות לעמ 70 תלחצו על החיצים של הסוף...)
יש שוקולד למריחה בטעם שוקולד אגוזים פרווה ממש טעים
באושר עד וממש מזכיר את הטעם של הנוטלה...
(לא התכוונתי לפרסומת אלא להמלצה.. לקח הרבה זמן עד שמצאתי תחליף...
)
זה עולה 9.90 ש"ח
350 גרם בצנצנת זכוכית וזה פרווה
ויש על זה תוית מחיר של אושר עד
מצורף קישור לתמונה:
סלק: הרבה לימון, מלח,פלפל וכמון
סלט ביצים: מלח פלפל מיונז
סלט חצילים: לטגן פרוסות עגולות לתבל ברסק עגבניות שמהול במים מלח פלפל לימון ושום
בלט תפו"א: מבשלים בסיר תפו"א וביצים חותכים לריבועים מתבלים בלימון מל פלפל
סלטים חיים:
אבוקדו: בצל לימון מל פלפל ואפשר גם להוסיף ביצה קשה
חומוס, טחינה, סלט חי,
קולורבי: רצועות עם קצת רצועות גזר, פלפלים, בצל לימון מלח פלפל
לפי דעתי שמים פפריקה שום חומץ מלח וכוסברה או פטרוזליה. לא זוכרת בדיוק..אני תמיד מתבלבלת בניהם
וגם מוהלים אותו במים ומוסיפים הרבה לימון ושום כך שאצלנו זה אחד הטעימים...
סלק- סלק אדום הכוונה?- אני שמה קצת שמן, מלח, לימון, פלפל לבן, כמון
גזר- אני עושה גזר מגורד עם בצל ופטרוזיליה , יש כאלה שמוסיפים סלרי- זה יוצא ממש טעים. התיבול- שמן מלח ולימון...להיות נדיבים בלימון.
איזה עוד סלטים?
לימון שיאזן את המתיקות.
) גזר חי חתוך קטן קטן לקוביות פלוס תירס, ועגבניה.
בצל בתיבול קארי מאד טעים!
קישואים מטוגנים/אפויים עם בצל מטוגן וביציים (ניתן בלי ביצים)
חצילים אפויים (בלי הקליפה, אופים עם ומורידים את הרך ...) פלוס בצל מטוגן פלוס ביציים
ניתן למי שאוהבת שימורי אפונה וגזר פלוס טונה פלוס מיונז.
סלט חי אהוב עגבניה מלפפון פלפל פלוס בצל (קצת בצל) ומלח ושמן זית וכמון
טחינה גולמית עם מים בתיבול כמון, שמיר, ומלח טיפה
בהצלחה! ושבת נעימה שיהיה לכולן!!
בכל הסלטים צריך לטעום כדי לשפר את התיבול. אני לא יודעת לכתוב כמויות מדוייקות...
סלט חצילים עם בצל מטוגן:
חותכים את החציל לרבעים ופורסים אותם.
שמים בתבנית נייר אפיה ומורחים עליו שמן בנדיבו. מסדרים את החצילים ומורחים אותם מעל גם בשמן.
מכניסים לתנור בחום של 180 בערך עד שהם משחימים טיפה מלמעלה ומלמטה.
מטגנים רצועות בצל עד הזהבה ומוסיפים את החצילים, הרבה פפריקה ומלח, וממשיכים לטגן הכל ביחד תוך כדי עירבוב (חשוב שיהיה מספיק שמן מראש כדי שהחצילים לא ידבקו למחבת). מכבים אחרי כמה דקות ומסירים מהאש.
סלט ירקות קשים וסלרי:
חותכים לגודל שאוהבים (אבל לא קצוץ...) את הירקות הבאים - קולורבי, גזר, פלפל אדום, פלפל צהוב/כתום.
מנקים טוב עלים של סלרי ביחד, וחותכים במרחקים של 1.5 ס"מ בערך. מוסיפים לשאר הירקות ומטבלים ב: שמן, לימון, חומץ, מלח, מעט סוכר.
הסט הזה גם טוב וטעים יום למחרת!
סלט גרגירי רימון וסלרי:
קוצצים מקלות סלרי ומוסיפים לגרגירי רימון (היחס בכמויות צריך להיות בערך 1:2 לטובת הרימונים).
מטבלים במעט מיץ לימון טרי וסוכר חום (תלוי בחמיצות/מתיקות של הרימונים).
כי כשאנחנו עשינו יצא לנו לא ממש מעניין...
* סלט כרוב עם בצל ירוק
כרוב
בצל ירק
לתיבול-
מיונז
מעט מלח
מעו לימון
מעט וכמעט כלום של פלפל שחור
*סלט וולדרוף
תפוחים ירוקים
אגוזי מלך
סלרי
לתיבול-
מיונז
לימון
סוכר מעט
מלח
*סלט תפו"א
מרתיחים תפו"א וגזר וביצים
חותכים לריבועים
התיבול-
מיונז
מעט מלח
ומעט לימון
*גזר עם שום ופטרוזליה לתיבול לימון ומלח
*סלט צ'ימיצ'ורי-
עגבניות שרי
בזיליקום
שום
מלח
לימון
שמן זית
חותכים אותם לחצי ובזיליקום לעלים קטנים
את השום חותכים ולא קותשים
סלט וולדרוף
מזכיר לי שמחות של אשכנזים-מוות ,
פעם קיבלתי קילקול קיבה מאחד כזה..
אבוקדו : מלח, לימון, מעט בצל *סגול* קצוץ דק דק.
עגבניות שרי : עגבניות שרי, מלח, שמן זית איכותי בנדיבות, בזיליקום !טרי! בזיליקום יבש לא טעים בזה. אם אין שרי טעים גם עם גבניות רגילות
אופציה לארוחה חלבית אם אתם עושים חלבי בשבת בבוקר או בסעודה3: אותו דבר רק עם פרוסות צפתית 5%
או מוצרלה.
חסה בנוסח סבתא שלי ... מתגעגעת...
: חסה , שן שום כתושה אחת על חסה שלמה, מלח, מיץ לימון טרי, לא משומר מבקבוק, שמן קנולה או סויה .
סלט תפוחי אדמה : לבשל 3 תפוחי אדמה, 3 גזר, 1 ביצה, להפשיר אפונה קפואה, לחתוך את התפו"א הגזר והביצים, להוסיף את האפונה, 3-4 כפות מיונז .
סלט כרוב עם פקאן : מעט פקאן קלוי קצוץ או פקאן מתוק קצוץ, כרוב חתוך , גזר מגורד , לרוטב : קצת רוטב טריאקי, שמן זית, קצת לימון, לערבב.
סלט עלים : עלי בייבי , חסה, עגבניות שרי , אפשר גם רגילות, קצת אגוזי מלך לא קלויים קצוצים. לרוטב : קצת חרדל דיז'ון , קצת דבש שלא יהיה מתוק מידי, קצת שמן קנולה , מלח לפי הטעם, מיץ לימון טרי. טיפה פילפל שחור , עדיף גרוס טרי, לא אבקה. לערבב ביחד, לשפוך על הסלט.


האם יש מזון שאין לו תופעות שליליות?
לכל מזון יש טוענים שזה מזיק ויש טוענים שזה המזון הוב ביותר !
לפני שמדברים כדאי לחשוב - ולא לפלוט שטויות נדושות
בכל הפעמים שהכנתי חלות, הם יצאו רחבות כאלה....
הם לא היו גבוהות, (גם החלות האלה) ואני לא יודעת איך לעשות אותם גבוהות![]()
מישהו יכול להגיד לי איך עושם חלה גבוה?

רחפת..או שהשמרים לא "טריים"
אבל בעיקרון שהחלה תצא גבוהה היא תלויה ב 2 פרמטרים
1. הקליעה- כדאי קליעה של 4 או 6
2. לוודא שאין תפיחת יתר של הבצק או לחלופין חוסר תפיחה
שתי קצוות אלו הופכות את הבצק לחלש
ולכן הוא לא מחזיק את עצמו ונשפך לצדדים
תודה
מחייכת =)על העצות ![]()
IMG_0588.jpg
לקלוע מ-4 בשיטת איקס, לא הדוק, לתת 5-10 דק' שיתרחב ליד התנור, למרוח ביצים, רבע שעה מכת חום ואז להוריד ל180.
נראה טעים![]()
חוץ מלאכול כהה שזה נורא טעים...
אשמח למתכונים
תודה
פרוסות לבבות דקל
קוביות עגבניה או חצאי שרי
בצל ירוק קצוץ
גרעיני חמניה
טיבול- מלח פלפל לימון שמן זית.
הכוסמים המלא לבד יש לו טעם קצת מוזר, לא כזה טעים.
אבל אולי קניתי סוג לא טוב.
באמת מומלץ לשלב אותו עם קמח אחר.
גם קמת מלא רגיל עושה את העבודה יפה.
מחייכת =)
ננסה בהזדמנות ראשונהפאשניסטהאחרונהיוצא חבל"ז!
מי שרוצה שתפנה אליי באישי ותשאיר לי מס' פקס- אפקסס לה בל"נ....
מה אפשר לעשות עם לבן? אולי איזה עוגה חלבית?
למישהו יש רעיון?
תודה!
לא ניסיתי..
בד"כ שמים עם יוגורט ביו
אבל יש מצב שגם גיל יתאים
אפשר לשים כמעט בכל פשטידה
למשל פשטידת תירס או פטריות