לפני בערך שלושה ארבעה ימים..
יש רעיון מה לעשות איתו? בצירוף מתכון זה ממש יעזור (:
לפני בערך שלושה ארבעה ימים..
יש רעיון מה לעשות איתו? בצירוף מתכון זה ממש יעזור (:
חוץ מזה שאם עבר התאריך בכמה ימים רוב הסיכויים עדיין טוב לאכילה.
יכול להחזיק ככה גם עוד שבוע.
מצאנו בערך שלושה גבעי קוטג במקרר שעבר להם התאריך ממש מזמן לפני איזה שבועיים
אז הכנו מהם קציצות תירס
זה פשוט דבר טעיייים!!
חבילת תירס (מהקטנות)
2 חבילות קוטג' (שעבר להם התאריך![]()
)
4 ביצים
וכוס פירורי לחם
לערבב הכל בקערה ולטגן קציצות באיזה גודל שרוצים
תנסי קודם לטעום
קראנץ שוקולדאחרונהבד"כ באירועים מיוחדים ארוחה חלבית בסגנון בית קפה
רביולי בשמנת בטטה ,סלט יווני או סלט עם פטריות ואגוזים ברוטב טריאקי ומשהו מתוק
).
כמו צמח ברזה מאפה עגול כמו פיצה משפחתית, שכמו פוקאצ'ה יש עליו כל מיני דברים, רק שכל המעגל החיצוני הוא ממולא בדברים (מקופל)
כשחותכים את זה לחתיכות כמו פיצה, מקבלים חלק פתוח וחלק סגור..
אין לי תמונה כי לא צילמתי.. אבל אנסה להסביר:
הכנתי בטטות וחצילים אנטיפסטי בתנור
הכנתי בצק של חלות/לחמניות/פיצה
שיטחתי כדור לעיגול גדול
עשיתי חיתוכים מסביב כאילו אני מתחילה לחתוך פיצה מבחוץ פנימה, אבל רק כמה ס"מ פנימה
שמתי במעגל החיצוני מילוי: גבינות, בטטות, חצילים, זיתים
קיפלתי
ויוצא כמו מעגל חיצוני ממולא
באמצע שמתי שוב גבינות, בטטות, חצילים
לתנור
ב"ה כולם ממש התלהבו.. ואמרו שהשקעתי..
רעיון מגניב!שמן פשתן
שם שהמצאתי לסוג של לביבת גבינה גדולה ששידרגתי ממתכון של לביבות גבינה.
אשמח למתכון או כמה תודה
אני צריכה לקנות מעבד מזון חדש. שלי כבר לא עובד בכלל. מה מומלץ? איפה כדאי לקנות?
יש כל מני גדלים ועוצמות,
כמובן המחיר בהתאם
אשמח למתכון טוב ופשוט שיגרום לי למספיק ביטחון להמשיך ולהכין!
כשרואים איך עושים יש יותר סיכוי להצלחת המתכון.
שלום.
איני מן המבינים בתחום הבריאותי, ככה שמי שעונה אשמח שירחיב,
אני צורך כמות יחסית גדולה של פסטה בחיי היומיום שלי, 5 פעמים בשבוע - כמות גדולה.
סור מרע - יש בפסטה דברים לא טובים?
עשה טוב - יש בה דברים טובים?
מה שרשום על השקית שזה 100 אחוז חיטה דורום, (מה זאתמורת?)
אשמח לתשובות, תודה מראש!
כמובן שאם צורכים ממנה הרבה היא משמינה אבל לא מזיקה כשלעצמה מבחינת המרכיבים, כמובן שתלוי כמובן עם איזה רטבים אוכלים אותה- עגבניות הכי בריא, שמנת פחות מומלץ..
ויש כמובן פסטה מחיטה מלאה שלדעתי היא טעימה ותחליף מעולה..
מה שכן , למיטב הבנתי זה עדין פחמימות ריקות כל זמן שזו לא חיטה מלאה (כולל הנבט)
כך שזה מיתרגם בגוף לסוכר,
עדיף להפחית.
קראנץ שוקולד
קראנץ שוקולד
כמו צמח ברכי זה לא מתעכל טוב ונדבק למעיים או משהו כזה. למרות זאת, נראה לי שזה לא בריא למתקדמים, כלומר מרגרינה, קולה וסוכריות ג'לי גרועים יותר, ומי שממש מקפיד על בריאות יכול להתפנק ולהימנע גם מפסטה. שוב, זה מסברה ולא מידע מוכח.
ברור שאם כבר לאכול פסטה, עדיף לאכול מקמח מלא. אבל באמת היא לא טעימה באותה רמה.

אני לומדת כרגע ביולוגיה (אבל רק שנה שניה אז אל *ממש* תסמכו עלי) אבל-
התאים בגוף שלנו מורכבים בעיקר ממים ומולקולות גדולות של חלבונים שומנים וסוכרים,
כך שהיחסים בינהם בתא הם 60% חלבונים, 10% שומנים ו5% סוכרים.
פסטה היא פחמימה (שזה בעצם סוכר) שכפי שראית אנחנו לא צריכים ממנו כל כך הרבה, אין נזק באכילת יתר של סוכרים אצל אדם בריא, אבל זה פשוט לא אידאלי, בכך שאתה אוכל בעיקר פסטה אתה כנראה אוכל פחות חלבונים (בשר, דגים, קטניות) כך שבסך הכל במקום שיווצרו שרירים נוצרת כרס..
עכשיו זה לא רק פסטה, גם אורז קוסקוס לחם תפוחי אדמה ועוד.. כולם פחמימות שבכללי עדיף להפחית..
אבל אם כבר אתה אוכל פחמימה אז לפחות שזה לא יהיה רק פסטה אלא עוד סוגים של פחמימות, כי בנוסף לסוכר עצמו בכל אחד מהם יש ויטמנים וכל מיני תוספים שאתה לא מקבל מהפסטה..
ואם כבר פסטה אז תגוון לפעמים עם "פסטה מלאה" שמכילה יותר ויטמנים וסיבים תזונתיים שהעיכול שלהם דורש השקעה גדולה יותר של אנרגיה מצד הגוף (כך שפחות משמינים) ובכללי היא יותר משביעה..
(וחיטה דורום באמת נחשבת בריאה יותר כי היא כן מכילה קצת חלבון ונותנת תחושת שובע לזמן ארוך יותר)
איזה סוג פחמימה הכי עדיפה?
אורז/ תפו"א/ קוסקוס/ פסטה או לחם?
ת'כלס, אם זה היה תלוי בי, הייתי מעדיפה רק תפו"א!
מצידי כל יום שהפחמימה תהיה צפו"א.
אבל רוצה לגוון...
פסטה הכי פחות מועדפת עליי ולרוב משתמשת באורז/ תפו"א ולעיתים קוסקוס/ פסטה.
כנראה שגם הילדים "נדבקו" ממני ופחות משתפים פעולה כשאני מכינה פסטה...
אבל אשמח אם מישהי/ מישהו ידע לענות לי מה עדיף לתת מבחינת פחמימה...
תודה 
לב אמיץזה מה שאתם צריכים והכי מתאים לכם.
תפ"א הוא ירק והוא מכיל מינרלים וויטמינים חשובים, אם אתם נהנים מתפ"א זה טוב.
אם אתם פחות אוהבים פסטה, אפשר לוותר עליה לגמרי.
לגיוון - קוסקוס זה טוב (לסולת יש השפעה מרגיעה על מערכת העיכול ועל מערכת העצבים), בפרט שהוא מוגש בתוספת ירקות מבושלים. ואפשר גם להכין דייסה מסולת.
ואורז - עדיף אורז מלא, או חלוט, ויחד עם קטניות, זה מזין וחשוב.
ואם אתם אוהבים כוסמת, זה גם בריא ומזין. גם קוואקר (שיבולת שועל) כדאי לשלב - אפשר באפיה, או להמיס במרק, או כדייסה.
לחם זה טוב. הלחם השחור הפשוט שקונים ממנו כיכר שלם, עדיף. באחיד הפרוס יש כל מיני תוספות לא בריאות.
אפ'פם לא ניסיתי כוסמת- כמו מה זה, כמו חיטה או גריסים או שונה?
(לפעמים אני עושה גם מרק ירקות עם גריסי פנינה וזה גם משביע וטעים....)
ואיך משלבים את הכוסמת? עם מה?
אבל אם אוהבים, אפשר לבשל עם הרבה קוביות בצל וגזר ולהוסיף כוסברה או פטרוזיליה.
אפשר אפילו עם פרוסות סלק - זה לוקח בערך אותו זמן בישול.
ושכחתי לציין גם את האפשרות של קינואה. נחשבת תוספת בריאה מאוד - גם דגן וגם חלבון.
אפשר עם קצת שמן , עגבניה, בצל וגזר מאודים/מוזהבים, סלרי/כוסברה/פטרוזיליה ולהוסיף איזה ירקות נוספים שרוצים - קישואים, תחתיות ארטישוק, כרוב, כרובית, הכל מתאים, והקינואה מקבלת את הטעם של הירקות והעשבי תיבול.
ומרק ירקות עם גריסים זה אחד המרקים אם לא ה ![]()
עשית לי חשק
.
לב אמיץהחומרים שאנחנו אוכלים לא הולכים כולם לבניין הגוף שלנו. אם תעיפי מבט בפירמידת המזון המומלצת, תגלי שבסיס הפירמידה (כלומר סוג האוכל שמומלץ לצרוך בכמות הגדולה ביותר) הוא פחמימות.
פחמימות לא משמשות לבניין - אלא מפורקות לצרכי הפקת אנרגיה. אם יש עודפי פחמימות (צריכה עודפת ביחס לניצול) הגוף הופך אותן לשומנים ואוגר אותן לשעת הצורך (כן, הכרס לא מכילה מאגר סוכרים אלא רקמת שומן).
ואין נזק באכילת יתר של סוכרים?
הלוואי.
אכילת יתר של סוכרים גורמת להשמנה על שלל התחלואים הנגזרים ממנה, וכמובן מעלה את הסיכון לסוכרת.
לגוף השאלה - לא מומלץ לאכול פסטה מקמח לבן. זו פחמימה ריקה שמתפרקת מהר. אם מאד אוהבים פסטה - כדאי לקנות פסטה מחיטה מלאה (קל יחסית להשיג וההפרש במחירים לא מאד גדול). זה הסור מרע. והעשה טוב - לגוון את התזונה במזונות אחרים.
זה הכי בריא.
כל הדברים הקנויים יש בהם שומן לא טוב.
לב אמיץאתה תותח יש לך הרבה רעיונות ואמרתי אולי אני יופתע..
אולי תביא לי איזה שוקולד במילוי אתרוג..
או איזה גלידה...או איזה עוגת אתרוגים...
באמת מה אתה הולך לעשות את זה?
ואם תגיד לי ריבה מה עושים עם ריבה מורחים בלחם?
הדבר היחיד שאני מכירה לשימוש ריבה זה לשים במאפה עוגיות של בצק פריך...
נוצה ברוח
נשיקות מרנג מתוקות, לא סתם קוראים להם נשיקות, כל ביס הוא כמו נשיקה מאדם אהוב, פשוט קטנות ומתוקות. מתכון שמורכב משלושה מצרכים שתמיד יש במקרר, קל ופשוט מאוד להכנה. הסוד הוא בפתיחת הסוכר לתוך החלמונים בתחילת האפייה באמצעות שיטת האידוי (בן מארי). מוגש באהבה.
לעוד מתכונים בקרו באתר שלי - http://www.moorecipes.com/
מצרכים:
8 חלבונים (כוס)
2 כוסות סוכר
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מניחים קערת זכוכית על סיר עם מים רתוחים *יש לשים לב שהמים לא נוגעים בקערת הזכוכית.
על אש בינונית ממסים את החלבונים והסוכר במטרפה עד שאין גושי סוכר כלל.
מורידים את הקערה מהאש ומעבירים את תערובת החלבונים לקערת המיקסר.
מקציפים במהירות בינונית את תערובת החלבונים במשך מספר דקות עד קבלת קרם יציב.
מוסיפים את תמצית הווניל ומקציפים כדקה נוספת.
מעבירים את המרנג לשק זילוף ומזלפים נשיקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים כשעתיים בתנור שחומם מראש ל130 מעלות.
מצננים ומגישים.
בגלל כל החומרים ששמים בו בניגוד ללחם ביתי שמתייבש ממש מהר..
הלחם שבא בכיכרות שלמים לא ארוזים מתייבש ונעשה לא טרי תוך לילה אחד.
אם זה כיכר לחם, עדיף לפרוס ולהקפיא עד מחר.
לב אמיץליתר ביטחון תסתכלי על התאריך האחרון שמוטבע על סוגר הפלסטיק של האריזה.
אם הוא רחוק יומיים או יותר מהתאריך של מחר, אין שום בעיה.
אם את רוצה שישמר למס ימים
כפות סוכר, לערבב עם סירופ לילדים, ולשים לייבוש ל3 שעות....
אם עדיין זה לא עוזר משום מה, אז עדיף פשוט לשים ב"פריזער", המצאה גאונית שפיתחו אותה כמה "רשעים ארורים" משועממים...
אני מכירה את ההמצאה הזאת...בארץ אהבתיאצלי אם הלחם לא כל כך טרי אני לא נוגע בו, אבל בילדים שלי שיהיו בריאים טורפים את זה...
תודה!![]()
בטח זה עם הרבה סוכר ואבקת אפיה וביצים לא?
)אפשר עם כל מתכון של בצק פריך שיש לך.
את התפוחים והאגסים נהוג לבשל, אולי אפשר במיקרוגל ואולי אפשר לנסות לדלג על זה ולאפות הרבה זמן. יכול להיות אפילו עדיף.
ואם יש לך כמה שזיפים או נקטרינות ישנות זה יהיה בכלל מעדן. לחילופין להוסיף קצת לימון ויין מוסקט.
אופים המון עד שהבצק הפריך חום.
טוב, עכשיו ברצינות....
קראמבל, אולי...
חושב שיכול לעזור לשאלות ה"מה לעשות עם"
חותכים ומבשלים עם מים, סוכר קינמון ומעט מיץ לימון לפי הטעם.
טעים חם או קר.

בס"ד
אז - למרבה הבאסה - אפיתי לחמניות מתוקות והן יצאו דחוסות מדי, קשות ומעט יבשושיות.
אפיתי כמות גדולה - קצת יותר משני קילו.
יצאו בערך 50 לחמניות בינוניות.
עכשיו מה עושים?
אולי יש לכם רעיון - לשדרוג או לשימוש אחר?
או שפשוט "נבלע את הלחמניה". ביחד עם הצפרדע ![]()
לחמניה דחוסה יכולה לנבוע
ממתכון לא נכון
מהתפחה לא נכונה
מתפיחת יתר
עכשיו מה עושים?
אממ. או אוכלים בתור צנים
או טוחנים לפירורי לחם אם זה לא ממש ממש מתוק
אני עוד לא כ"כ בתחום האפייה.. פשוט מנסה ללמוד 
איך יודעים באיזו תבנית להשתמש במתכוני עוגות מבחינת הכמות ?
צירפתי קישור לדוגמא לעוגה שארצה לאפות
http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/4005/
תודה רבה!
כשקונים תבנית אמור להיות כתוב עליה מספר.
ואם לא, קח/י סרגל ותבדק/י 
פשטידת בצל שווה ממש - פרווה 
תודה
ט'יש לי ילד שישמח מאוד למתכון
.

כנראה היה שם גם שמיר ואולי קצת מיונז או חומץ.
אני לא זוכרת בדיוק, רק זוכרת שזה היה טעים ויש לסלט הזה גם שם (כמו לדוגמא סלט וולדורף).
אשמח אם מישהו מכיר ויוכל להגיד לי.
אכלתי אותו אצל אחות של סבתי (עליהן השלום), היא היתה מנסה מתכונים חדשים גם בגיל תשעים ונדמה לי שאמרה שלקחה אותו מהעיתון או משהו.
)חמדמדההמתכון;
כ16 עוגיות טחונות + חמאה מומסת -לבסיס
150 ג' שוקולד לבן
4\1 כוס חלב
4\1 כוס אייריש קרים (אני המרתי לחלב)
25 ג' חמאה
500 ג' גבינה לבנה
80 ג' פודינג (נראה לי זה חבילה? אנחנו קונים את הקופסא הגדולה אז פשוט שקלתי)
500 מ"ל שמנת מתוקה
50 ג' סוכר
חבילת עוגיות שבורות גס
-----
שמים שקף מסביב לתבנית, משטחים את העוגיות הטחונות והחמאה המומסת בבסיס ומהדקים, מכניסים להקפאה.
ממיסים את השוקולד, החלב והליקר, מצננים מעט.
במקביל מערבבים את הגבינה עם הפודינג ומאחדים עם השוקולד.
מקציפים את השמנת עם הסוכר למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת הגבינה והשוקולד, מוסיפים את שברי העוגיות, מעבירים לרינג ומקפיאים ללילה לפחות.
אני ציפתי אותה בגנאש וקצפת מלמעלה
מתכון מומלץ בחום!! העוגה נטרפה.
מחייכת =)
חמדמדהלגבי החמאה- אם זכור לי טוב השתמשתי בערך ב100 גרם, זה מאוד על פי העין- אם את רוצה את הבסיס חזק יותר שימי יותר חמאה, אם את רוצה אותו גבוה את יכולה להוסיף עוגיות...
לגבי התבנית- יש לי רינג מתכוונן אז אני לא יודעת מה הגודל המדוייק...משערת שהקוטר שלו היה בערך 18-20.
בכל מקרה אם את רואה שזה יוצא לך נמוך מדי מקסימום אפשר להוסיף קצת חומר
שלום,
מצרפת לך קישור לעות אוראו גם כן מאוד מומלצת:
http://www.hashulchan.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%90%d7%95%d7%a8%d7%90%d7%95-%d7%94%d7%95%d7%a8%d7%a1%d7%aa/20161020001608.jpg
מקווה שעזרתי לך

כתבת "לבסיס - עוגיות + חמאה"
אבל בתמונה לא רואים בכלל בסיס
זה בגלל שפשוט התערובת של השמנת מסתירה את זה?
יש כמה סוגי חקויים, מעניין איזה זה![]()
הכשירו קו יצור מיוחד בישראל זה אוראו אמיתי של חברת אוראו גם אני הייתי בשוק
ואמא שלי קנתה את זה באושר עד

בד"ץ?
בד"ץ עדה חרדית.
זה יעני רק העוגיות, בלי המילוי. ובאמת שלא מרגישים הבדל בטעם.
אבל זה לא מגיע בחבילה של חברה או משהו. קופסת פלסטיק. זו חנות שמתמחה במוצרי אפייה..