שרשור חדש
גביע קוטג שלם שעבר לו התאריךבעוז ותעצומות

לפני בערך שלושה ארבעה ימים..

 

יש רעיון מה לעשות איתו? בצירוף מתכון זה ממש יעזור (:

פיצה, פשטידה, מילוי לסמבוסק..א..א..
לרוב עד שבועיים המוצרים האלה עוד טובים לגמריחוזרת
לביבות גבינה. להוסיף לפנקייק. פשטידה.חילזון 123

חוץ מזה שאם עבר התאריך בכמה ימים רוב הסיכויים עדיין טוב לאכילה.

יכול להחזיק ככה גם עוד שבוע.

זה קרה לנו ממש עכשיו!!!בראבו

מצאנו בערך שלושה גבעי קוטג במקרר שעבר להם התאריך ממש מזמן לפני איזה שבועיים 

אז הכנו מהם קציצות תירס

זה פשוט דבר טעיייים!!

 

חבילת תירס (מהקטנות)

2 חבילות קוטג' (שעבר להם התאריךקורץצוחק)

4 ביצים

וכוס פירורי לחם

 

לערבב הכל בקערה ולטגן קציצות באיזה גודל שרוצים

 

 

 

 

אהה וגם מל"פבראבו


לזניהmom123


לאכול! 3,4 ימים, אם הוא בקירור, לא אמורים לגרום לו להתקלקל~א.לאחרונה

תנסי קודם לטעום

התחדשתי בספר המדהים של ערן שוורצברדקראנץ שוקולד

"אפייה עילית", כיף ליקוק

איזה יופיי! תתחדש. תהנה לך עם זה..אביגיל~!


תודה קראנץ שוקולדאחרונה


אז מה אתם מכינים כשאתם רוצים לפנק??אנישוש
תלו את מי ,אותי ? את בעלי? או את הילדים?גלית


בעלי...אנישוש
עוגה איכותיתקראנץ שוקולד
עבר עריכה על ידי קראנץ שוקולד בתאריך א' בחשון תשע"ז 05:35
או אוכל מושקע
דג בגריל או בשרי.
עוגת קרם טובה
מוקרם וכדו
ממש לפנק??תתתתת

בד"כ באירועים מיוחדים ארוחה חלבית בסגנון בית קפה

רביולי בשמנת בטטה ,סלט יווני או סלט עם פטריות ואגוזים ברוטב טריאקי ומשהו מתוק

פיצה,רוגלך, לחמניותאשריך
את מי? במה? אוכל? עוגה? קינוח?חוזרת
שניצל וצ'יפס מטוגנים (לא מטגנת בדר"כ)כמו צמח בר
בבאגט שווה, עם חומס, סחוג (ביתי), סלטים....
או בשר/עוף טחון עם חומוס.. (מנת חומוס)

ומה שאני תמיד אוהבת, בכל שעה-- מרק! מכל סוג..

לפעמים חלבי..
פיצה ביתית
ספגטי מוקרם
שבלולי פיצה
תפוחי אדמה מוקרמים עם גבנ"צ
סלט יווני לפי מתכון שלנו
פשטידות חלביות..
מתכונים!!🙋😋שקד ותמר
למה מכל מה שאמרתי...?!כמו צמח בר
😁שקד ותמר
פיצות,שבלולי פיצה,סלט יווני...
>>כמו צמח בר
~סלט יווני:~
מלפפון, רצועות בצל מטוגן, רצועות בטטה מטוגנות, חסה, טבעות זיתים ו-בולגרית.
את כל הירקות חותכים לגודל שאוהבים (אצלינו זה קצת יותר גדול מסלט רגיל)
את הבטטה והבצל מטגנים (לחוד) עד שהם רכים
מתבלים במלח, זעתר ושמן זית
(אפשר להוסיף עגבניות, אצלינו פחות הולך)




~פיצה:~
לא יודעת לומר לך מתכון של בצק כי בעלי כל פעם מכין (היחיד בעולם שמצליח לאלתר בצק ויוצא לו טוב).
לרוטב: מטגנים בצל קצוץ ושום חתוך לעיגולים (אני שמה בערך 3 שומים על כל בצל)
כשזה מזהיב מוסיפים עגבניה חתוכה ומטגנים עד שהיא מצטמצמת ומפרישה נוזלים.
מוסיפים רסק, קצת קטשופ (אפשר להוסיף טיפונת חומץ במקום הקטשופ) ומים (חצי כוס בערך, הם מתאדים אח"כ)
תבלינים: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, צ'ילי, פלפל שחור, זעתר, אורגנו, מלח ,קצת סוכר (בשביל לאזן טעמים)
עם התבלינים אפשר לשחק בהתאם למיגת החריפות שבא לך. לפעמים אנחנו מוסיפים גם תבלין מוכן לפיצה.

מבשלים כמה דק' עד שהרוטב לא נוזלי (מרקם של משחה כזה)

זהו, מורחים על הפיצה, שמים מעל ירקות שאוהבים (אפשר- זיתים, בצל, פטריות, בולגרית, בטטה, עגבניות, תירס). ו--גבינה צהובה בנדיבות.

אם ממש רוצים לפנק- אפשר לפני שמורחים את הרוטב לשים בכל השולים גבינה צהובה או בולגרית ולגלגל את הבצק מעל (ככה שהשולים יהיו בולטים וגבוהים משאר הבצק) ואז מורחים את הרוטב ואת כל השאר.

אופים בתנור עד שהשולים מצהיבים והגבינה נמסה.



~שבלולי פיצה:~
לבצק- 1/2 כוס שמן
3/4 כוס חלב/ מים
1/2 כפית מלח
1 כף חומץ
----------מערבבים הכל עד שהתערובת חלקה ואחידה----
שתיים וחצי כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
----- מערבבים ומוסיפים לקערה עם שאר המוצרים, לשים עד לקבלת בצק רך וגמיש---
*אין צורך להתפיח!!!*
מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל אחד מהם למלבן. מורחים רוטב

לרוטב:
רסק עגבניות, קטשופקטנות , פלפל, אורגנו, פפריקה, שום כתוש,זעתר ושמן זית.

מעל הרוטב מפזרים תוספת שרוצים (זיתים, פטריות, בצל, בטטה, תירס)---הכל צריך להיות חתוך לחתיכות קטנות, גודל של סלט בערך
.
ומעל מפזרים גבינה צהובה (אפשר לוותר על הגבינה- לגרסה פרווה)

מגלגלים כל מלבן לרולדה וחותכים לחתיכות של 2 סמ' בערך.
מניחים בתבנית כאשא הצד החתוך כלפי מעלה (כלומר רואים את המלית)

מכניסים לתנור ל-15-20 דק' , על 180 מעלות. הבצק צריך להיות זהוב ושחום טיפה.

**לפעמים, כשאני רוצה פיצה מהירה- אני משתמשת בבצק של השבלולים להכנת פיצה**"

בתיאבון


תודה רבה!!! 😋שקד ותמר
מקווה שאספיק להכין לשבת את הגרסה הפרווה...
תודה לך!!
כמו צמח בר
בכיף! בתיאבון!!
מרק כתום עם גבינצגפן36
עבר עריכה על ידי גפן36 בתאריך א' בחשון תשע"ז 08:05
פיצה
סמבוסק
לחם מיוחד
שניצלים
כנפים ברוטב צילישמש צהובה
פשוט מעדן כמו חטיף קטן מכינה את זה בתנור וממש טעים לאכול את זה.. ולפעמים גם מנת בשר טובה ומשביעה
אפשר מתכון?אמא שלה


מתכוןשמש צהובה
חבילה שלמה של כנפים כוס צילי רבע כוס סויה כף פפריקה מתוקה ומלח תערבבי הכל 40 דק' 180 בתאבון
צלחת שקדים, אגוזים, תמרים, קשיו...שואל שאלות


אני הכנתי מן מאפה שחלקו פתוח וחלקו עם מילויאכפת לי

זה מאפה עגול כמו פיצה משפחתית, שכמו פוקאצ'ה יש עליו כל מיני דברים, רק שכל המעגל החיצוני הוא ממולא בדברים (מקופל)

כשחותכים את זה לחתיכות כמו פיצה, מקבלים חלק פתוח וחלק סגור..

 

אין לי תמונה כי לא צילמתי.. אבל אנסה להסביר:

הכנתי בטטות וחצילים אנטיפסטי בתנור

הכנתי בצק של חלות/לחמניות/פיצה

שיטחתי כדור לעיגול גדול

עשיתי חיתוכים מסביב כאילו אני מתחילה לחתוך פיצה מבחוץ פנימה, אבל רק כמה ס"מ פנימה

שמתי במעגל החיצוני מילוי: גבינות, בטטות, חצילים, זיתים

קיפלתי

ויוצא כמו מעגל חיצוני ממולא

באמצע שמתי שוב גבינות, בטטות, חצילים

לתנור

ב"ה כולם ממש התלהבו.. ואמרו שהשקעתי..

 

רעיון מגניב!שמן פשתן

 

חמיטהשמן פשתן

שם שהמצאתי לסוג של לביבת גבינה גדולה ששידרגתי ממתכון של לביבות גבינה.

אני אשמח למתכון. כבר הרבה זמן אני מחפשת.לב אמיץ


ילדים-פנקייקים. אני- פסטה שמנת ובטטותמשיח עכשיו!
בעלי- נס קפה חחחח
פסטה שמנת ובטטות??אנישוש
אשמח ממש למתכון..
טעיםמשיח עכשיו!
חותכים בטטה גדולה לקוביות ומטגנים עד שהן זהובות, מוסיפים שום ומיכל שמנת מתוקה וכוס חלב או יותר. מחכים שירתח ומוסיפים מלח ופלפל. מורידים לאש נמוכה לשתי דקות וזה מוכן

אני מוסיפה לפעמים גם גבינת חמד או סתם גבינץ
תודההאנישושאחרונה
באיזה סלט חי מתאים לשים פטריות מקופסת שימורים?זכיתי

אשמח למתכון או כמה תודה

תירס עם גמבה, מלפפון חמוץ ומיונז (זה נקרא סלט חי?)חילזון 123


כן. תודה. יש עוד?זכיתי


סלט ירקות פשוטחוזרת
פטריות ותירס מקופסת שימורים
פטריות. גבינה מלוחה ועגבניה עם מלח פלפל שמן זית (לימון)
כל שילוב שעולה לך בראש
עגבניות שרי, נבטים סיניים ופטריותיראת גאולהאחרונה
מעבד מזוןלאה17

אני צריכה לקנות מעבד מזון חדש. שלי כבר לא עובד בכלל. מה מומלץ? איפה כדאי לקנות?

יש כמה חברות טובות, צריך להסתכל בעיקרקראנץ שוקולד
על החוזק של המנוע והלהבים
נגיד מורפי ריצרדס
בוש
מגימיקס
קנווד
לבדוק שהלהב עומד בפני דברים קשים, יש כאלה שאפשר לטחון בהם קרח קרמל וכדו'
יש לנו של קנוודגיתית7483
שאנחנו מאוד מרוצים ממנו.
קנינו במחסני חשמל לפני כמה שבועות במחיר טוב, לא מצליחה למצוא את הדגם אבל באמת שכל הדגמים שלהם מצוינים
השקעה לחיים - של מג'מיקסאמת ואמונה

יש כל מני גדלים ועוצמות,

כמובן המחיר בהתאם

^^^^ט'אחרונה
טוב, מודה שלא עשיתי חלות מעולםמבשרתת

אשמח למתכון טוב ופשוט שיגרום לי למספיק ביטחון להמשיך ולהכין!

יש ביוטיוב סירטונים על מתכוניםאמת ואמונהאחרונה

כשרואים איך עושים יש יותר סיכוי להצלחת המתכון.

שאלה על פסטהואחד עם כיפה

שלום.

איני מן המבינים בתחום הבריאותי, ככה שמי שעונה אשמח שירחיב, 

אני צורך כמות יחסית גדולה של פסטה בחיי היומיום שלי, 5 פעמים בשבוע - כמות גדולה.
סור מרע - יש בפסטה דברים לא טובים?
עשה טוב - יש בה דברים טובים? 
 

מה שרשום על השקית שזה 100 אחוז חיטה דורום, (מה זאתמורת?)

אשמח לתשובות, תודה מראש!

לענ"ד פסטה לא מזיקהקראנץ שוקולד

כמובן שאם צורכים ממנה הרבה היא משמינה אבל לא מזיקה כשלעצמה מבחינת המרכיבים, כמובן שתלוי כמובן עם איזה רטבים אוכלים אותה- עגבניות הכי בריא, שמנת פחות מומלץ..

ויש כמובן פסטה מחיטה מלאה שלדעתי היא טעימה ותחליף מעולה..

חיטת דורום טובה יותר מחיטה רגילה של לחםקייט מידלטון

מה שכן , למיטב הבנתי זה עדין פחמימות ריקות כל זמן שזו לא חיטה מלאה (כולל הנבט)

כך שזה מיתרגם בגוף לסוכר, 

עדיף להפחית.

ניצלו"ש:כמו צמח בר
ומתכון לפסטה? מישהו?
לרוטב פסטה? או בצק פסטה?קראנץ שוקולד
בצק. ואופן ההכנהכמו צמח בר
לא יצא לי להכין עדיין בצק פסטה קראנץ שוקולד


היה פה לא מזמן מתכון שמשהי העלתה קראנץ שוקולד


אחפש. תודה!!! כמו צמח בר
אני רק יודעת שזה משמין...כשהייתי קטנה הכינו לי הרבה פסטהbinbin
כארוחת ערב כי אמרו שלאכול פסטה לפני השינה זה משמין 😅
אני שמעתי שזה לא בריאתמיד נשאר אני

כי זה לא מתעכל טוב ונדבק למעיים או משהו כזה. למרות זאת, נראה לי שזה לא בריא למתקדמים, כלומר מרגרינה, קולה וסוכריות ג'לי גרועים יותר, ומי שממש מקפיד על בריאות יכול להתפנק ולהימנע גם מפסטה. שוב, זה מסברה ולא מידע מוכח.

 

ברור שאם כבר לאכול פסטה, עדיף לאכול מקמח מלא. אבל באמת היא לא טעימה באותה רמה.  

 

 

תכלס פסטה זה סתם קמח. מילא מלא...אשריך
אני הפסקתי עם זה ואני קונה רק דברים מהטבע כמו אורז וקוסקוס
קוסקוס זה מהטבע...?ג'נדס
קוסקוס הברקראנץ שוקולד
זה עשוי מסולת, לא?אשריך
אה..ג'נדס
חח גם קורנפלקס עשוי מתירס..

ברור שלא הכל תעשייתי באותה רמה, אבל בכ"ז...
חח גם לך, קוסקוס זו סולת מפוררת, קורנפלקסאשריך
עובר הרבה יותר עיבוד...
מנסה לענות-~טלוש~

אני לומדת כרגע ביולוגיה (אבל רק שנה שניה אז אל *ממש* תסמכו עלי) אבל-
התאים בגוף שלנו מורכבים בעיקר ממים ומולקולות גדולות של חלבונים שומנים וסוכרים, 
כך שהיחסים בינהם בתא הם 60% חלבונים, 10% שומנים ו5% סוכרים.

פסטה היא פחמימה (שזה בעצם סוכר) שכפי שראית אנחנו לא צריכים ממנו כל כך הרבה, אין נזק באכילת יתר של סוכרים אצל אדם בריא, אבל זה פשוט לא אידאלי, בכך שאתה אוכל בעיקר פסטה אתה כנראה אוכל פחות חלבונים (בשר, דגים, קטניות) כך שבסך הכל במקום שיווצרו שרירים נוצרת כרס..

 

עכשיו זה לא רק פסטה, גם אורז קוסקוס לחם תפוחי אדמה ועוד.. כולם פחמימות שבכללי עדיף להפחית..
אבל אם כבר אתה אוכל פחמימה אז לפחות שזה לא יהיה רק פסטה אלא עוד סוגים של פחמימות, כי בנוסף לסוכר עצמו בכל אחד מהם יש ויטמנים וכל מיני תוספים שאתה לא מקבל מהפסטה..

 

ואם כבר פסטה אז תגוון לפעמים עם "פסטה מלאה" שמכילה יותר ויטמנים וסיבים תזונתיים שהעיכול שלהם דורש השקעה גדולה יותר של אנרגיה מצד הגוף (כך שפחות משמינים) ובכללי היא יותר משביעה..
(וחיטה דורום באמת נחשבת בריאה יותר כי היא כן מכילה קצת חלבון ונותנת תחושת שובע לזמן ארוך יותר)

אם כבר, אז שאלה-מנסה לעזור

איזה סוג פחמימה הכי עדיפה?

אורז/ תפו"א/ קוסקוס/ פסטה או לחם?

 

ת'כלס, אם זה היה תלוי בי, הייתי מעדיפה רק תפו"א!
מצידי כל יום שהפחמימה תהיה צפו"א.

אבל רוצה לגוון...

 

פסטה הכי פחות מועדפת עליי ולרוב משתמשת באורז/ תפו"א ולעיתים קוסקוס/ פסטה.

כנראה שגם הילדים "נדבקו" ממני ופחות משתפים פעולה כשאני מכינה פסטה...

 

אבל אשמח אם מישהי/ מישהו ידע לענות לי מה עדיף לתת מבחינת פחמימה...

תודה

תאכלו מה שאתם אוהבים לב אמיץ

זה מה שאתם צריכים והכי מתאים לכם.

 

תפ"א הוא ירק והוא מכיל מינרלים וויטמינים חשובים, אם אתם נהנים מתפ"א זה טוב.

 

אם אתם פחות אוהבים פסטה, אפשר לוותר עליה לגמרי. 

 

לגיוון - קוסקוס זה טוב (לסולת יש השפעה מרגיעה על מערכת העיכול ועל מערכת העצבים), בפרט שהוא מוגש בתוספת ירקות מבושלים. ואפשר גם להכין דייסה מסולת.

ואורז - עדיף אורז מלא, או חלוט, ויחד עם קטניות, זה מזין וחשוב.

 

ואם אתם אוהבים כוסמת, זה גם בריא ומזין. גם קוואקר (שיבולת שועל) כדאי לשלב - אפשר באפיה, או להמיס במרק, או כדייסה.

 

לחם זה טוב. הלחם השחור הפשוט שקונים ממנו כיכר שלם, עדיף. באחיד הפרוס יש כל מיני תוספות לא בריאות.

תודה רבה!מנסה לעזור

אפ'פם לא ניסיתי כוסמת- כמו מה זה, כמו חיטה או גריסים או שונה?

 

(לפעמים אני עושה גם מרק ירקות עם גריסי פנינה וזה גם משביע וטעים....)

 

ואיך משלבים את הכוסמת? עם מה?

 

לכוסמת יש טעם וריח מסויימים שלא כולם אוהבים.לב אמיץ

אבל אם אוהבים, אפשר לבשל עם הרבה קוביות בצל וגזר ולהוסיף כוסברה או פטרוזיליה.

אפשר אפילו עם פרוסות סלק - זה לוקח בערך אותו זמן בישול.

 

ושכחתי לציין גם את האפשרות של קינואה. נחשבת תוספת בריאה מאוד - גם דגן וגם חלבון.

אפשר עם קצת שמן , עגבניה, בצל וגזר מאודים/מוזהבים, סלרי/כוסברה/פטרוזיליה ולהוסיף איזה ירקות נוספים שרוצים - קישואים, תחתיות ארטישוק, כרוב, כרובית, הכל מתאים, והקינואה מקבלת את הטעם של הירקות והעשבי תיבול.

 

ומרק ירקות עם גריסים זה אחד המרקים אם לא ה כן

עשית לי חשק חיוך.

ריח של פלסטיק שרוף...אשריך
הגדרה מעניינת לב אמיץ


טוב שכתבת לא לסמוך עלייךאפונה

החומרים שאנחנו אוכלים לא הולכים כולם לבניין הגוף שלנו. אם תעיפי מבט בפירמידת המזון המומלצת, תגלי שבסיס הפירמידה (כלומר סוג האוכל שמומלץ לצרוך בכמות הגדולה ביותר) הוא פחמימות.

פחמימות לא משמשות לבניין - אלא מפורקות לצרכי הפקת אנרגיה. אם יש עודפי פחמימות (צריכה עודפת ביחס לניצול) הגוף הופך אותן לשומנים ואוגר אותן לשעת הצורך (כן, הכרס לא מכילה מאגר סוכרים אלא רקמת שומן).

 

ואין נזק באכילת יתר של סוכרים?

הלוואי.

אכילת יתר של סוכרים גורמת להשמנה על שלל התחלואים הנגזרים ממנה, וכמובן מעלה את הסיכון לסוכרת.

 

לגוף השאלה - לא מומלץ לאכול פסטה מקמח לבן. זו פחמימה ריקה שמתפרקת מהר. אם מאד אוהבים פסטה - כדאי לקנות פסטה מחיטה מלאה (קל יחסית להשיג וההפרש במחירים לא מאד גדול). זה הסור מרע. והעשה טוב - לגוון את התזונה במזונות אחרים.

מה עם בורגול - באיזה רמה?קייט מידלטון


עם כמויות כאלה שווה להכין בביתאמת ואמונהאחרונה

זה הכי בריא.

כל הדברים הקנויים יש בהם שומן לא טוב.

 

מי רוצה טעימה מהמרקחת אתרוגים? (2 קילו)קראנץ שוקולד
איש חיל לב אמיץ


ומה אתה הולך לעשות עם זה ?לשם מה הכנת את זה?גלית


מה את חושבת?קראנץ שוקולד
חשבת שצחקתי?באמת שאלתי...גלית

אתה תותח יש לך הרבה רעיונות ואמרתי אולי אני יופתע..

אולי תביא לי איזה שוקולד במילוי אתרוג..

או איזה גלידה...או איזה עוגת אתרוגים...

באמת מה אתה הולך לעשות את זה?

ואם תגיד לי ריבה מה עושים עם ריבה מורחים בלחם?

הדבר היחיד שאני מכירה לשימוש ריבה זה לשים במאפה עוגיות של בצק פריך...

זה לא ריבה-מחית שמתאימה למריחהקראנץ שוקולדאחרונה
אלא לטעימות
ריבת אתרוגים בפרט יש בה המון סגולות בפרט ליולדות ולכן מי שלפני לידה אפשר להביא לה טעימה מזה.
הוא הולך לחלק לכל ההריוניות כדי שתהיה להן לידה קלה.. נוצה ברוח
זאת ריבה.. נהוג לאכול אותה בדר"כ..
קראנץ למה לא עניתה לי? באמת מענין אותי...גלית


מחפשת מתכון לרוגלעך שוקולד שיכול להישמר רך-אילה-
תחפשי בגוגל הרוגעלך של כרמית מאמהות מבשלות...אני84
אחלה מתכון...אני עושה כמות ומקפיאה. כל מי שטעם לקח את המתכון.
תודה!-אילה-אחרונה
מחפשת מתכון לפיצהמטילדה
מקמח מלא ושהבצק יצא דק לא עבה
תודה
לדק פשוט צריך לרדד היטביעל מהדרום
תחפשיג'נדסאחרונה
פיציות של ניקי. אני מכינה רגיל ולא פיציות... ואותו מתכון רק עם קמח מלא...
נשיקות מרנג מתוקות משלושה מצרכים בלבדאהובה עממי

נשיקות מרנג מתוקות, לא סתם קוראים להם נשיקות, כל ביס הוא כמו נשיקה מאדם אהוב, פשוט קטנות ומתוקות. מתכון שמורכב משלושה מצרכים שתמיד יש במקרר, קל ופשוט מאוד להכנה. הסוד הוא בפתיחת הסוכר לתוך החלמונים בתחילת האפייה באמצעות שיטת האידוי (בן מארי). מוגש באהבה.

לעוד מתכונים בקרו באתר שלי - http://www.moorecipes.com/

 

מצרכים:

8 חלבונים (כוס)
2 כוסות סוכר
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

מניחים קערת זכוכית על סיר עם מים רתוחים *יש לשים לב שהמים לא נוגעים בקערת הזכוכית.
על אש בינונית ממסים את החלבונים והסוכר במטרפה עד שאין גושי סוכר כלל.
מורידים את הקערה מהאש ומעבירים את תערובת החלבונים לקערת המיקסר.
מקציפים במהירות בינונית את תערובת החלבונים במשך מספר דקות עד קבלת קרם יציב.
מוסיפים את תמצית הווניל ומקציפים כדקה נוספת.
מעבירים את המרנג לשק זילוף ומזלפים נשיקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים כשעתיים בתנור שחומם מראש ל130 מעלות.
מצננים ומגישים.

יפה.... ננסה בהזדמנות.... ומה עושים עם 8 חלמונים נותרים??אני84אחרונה
כמה בערך יוצאים נשיקות??
איל לשמור לחם קנוי מהיום למחר?בארץ אהבתי
בדרך כלל אני מתעסקת עם לחם ביתי ולא מכירה.
אני צריכה להביא מחר לחם וקניתי אותו היום, יש עניין להקפיא בינתיים? או שהוא ישמר טוב בחוץ?
לחם קנוי מחזיק מעמד דיי טובקראנץ שוקולד

בגלל כל החומרים ששמים בו בניגוד ללחם ביתי שמתייבש ממש מהר..

^^^הלחם הפרוס הארוז מחזיק מעמד כמה ימים.לב אמיץ

הלחם שבא בכיכרות שלמים לא ארוזים מתייבש ונעשה לא טרי תוך לילה אחד.

 

אם זה כיכר לחם, עדיף לפרוס ולהקפיא עד מחר.

תודה! מדובר על הפרוס הארוז, לא הקפאתיבארץ אהבתי
מקווה שיהיה בסדר, זה אמור להיגמר מחר ולא להישמר ליותר.
יהיה בסדר גמור לב אמיץ

ליתר ביטחון תסתכלי על התאריך האחרון שמוטבע על סוגר הפלסטיק של האריזה.

אם הוא רחוק יומיים או יותר מהתאריך של מחר, אין שום בעיה.

עד מחר יישמר טוב גם בחוץ. אם זה ליותר זמןאשריך
כדאי להקפיא ולהפשיר. אני שמה במקפיא איך שמגיע מהקנייה, וכל לילה מוציאה כדי שאכין מהם כריכים לילדים בבוקר, ושוב מקפיאה
אני גם קונה לחם ומקפיאהאמא ל6 מקסימים
עבר עריכה על ידי אמא ל6 מקסימים בתאריך ל' בתשרי תשע"ז 01:10
אני מעדיפה להקפיא וכל פעם להוציא כמה פרוסות שאני צריכה. זה מפשיר מהר מאוד.
הבת שלי מעדיפה פחות טרי העיקר לא מהמקפיא. .. אני לא מרגישה אם היה במקפיא או לא
להקפיאאבטיח מלון

אם את רוצה שישמר למס ימים

 

לקחת חתיכות של גזר עם שתי פרוסות של בצל חתוך ביחד עם שתימישהו

כפות סוכר, לערבב עם סירופ לילדים, ולשים לייבוש ל3 שעות....

אם עדיין זה לא עוזר משום מה, אז עדיף פשוט לשים ב"פריזער", המצאה גאונית שפיתחו אותה כמה "רשעים ארורים" משועממים... 

אני מכירה את ההמצאה הזאת...בארץ אהבתי
אני תמיד מקפיאה לחם. רק תהיתי אם יש טעם להקפיא לחם ליום אחד, כשהוא גם ככה מלא בחומרים משמרים שמחזיקים אותו... (הייתי צריכה לשלוח אותו עם הבת שלי לארוחה בגן ולא רציתי שיתקעו עם לחם שלא לגמרי הופשר).
בסוף לא הקפאתי והלחם נאכל יפה על ידי הילדים...
סוף טוב הכל טוב!
בדרך כלל ילדים לא כל כך לחוצים שהלחם יהיה טרי כמונו המבוגריםמישהו

אצלי אם הלחם לא כל כך טרי אני לא נוגע בו, אבל בילדים שלי שיהיו בריאים טורפים את זה...

בעקרון יום אחד לא נורא.אני84אחרונה
אני אישית מקפיאה לשמור יותר על הטריות כי אם טיםה לא טרי כמו ביום הראשון אני לא אוכלת אלה אם כן זה טוסט או צנימים
אפשר מתכון טוב למרק אפונה (יבשה)?מנסה לעזור

תודה!חיוך

כתבתי לך בשרשורברוקוליאחרונה


לחם בננה המוציא או מזונות?אורה*


מה יש בו?ט'
תלוי מה רמת המתיקות שבוקראנץ שוקולד
בכ"א אם אוכלים מעל 216 גרם זה המוציא..
רוב הסיכויים שזה יותר עוגה מאשר לחםחילזון 123אחרונה

בטח זה עם הרבה סוכר ואבקת אפיה וביצים לא?

חלב סויהbinbin
נו מה? קראתי דברים לא כלכך טובים על חלב סויה ואני כבר לא יודעת מה בריא יותר- סויה או חלב פרה?!
עד כמה שידוע לי זה רק למי שרגיש לסויהקראנץ שוקולדאחרונה
מה אפשר לעשות עם הרבה תפוחים ואגסיםאימל'ה
חלקם רכים חלקם בסדר
אשמח למתכונים . ( בדרך כלל אני רק צופה כאן )
עוגת תפוחיםצ'וקלייט


טארטיםקראנץ שוקולד
קראמבל..
לשלב בעוגות בחושות
לייבש
סלט פירות
אפשר לשלב עם בשר(כבדים
תודה על הרעיונותאימל'ה
איך ליבש?
הזכרת לי ממולאים מאגסים ותפוחים עם אגוז מוסקט ולמי שאוהב קינמון.
חותכים לפרוסותקראנץ שוקולד
ומייבשים בתנור ב60-70 מעלות
הכי טעים עוגת תפוחים עם בצק פריך, זה קלירושלמית טרייה

אפשר עם כל מתכון של בצק פריך שיש לך.

את התפוחים והאגסים נהוג לבשל, אולי אפשר במיקרוגל ואולי אפשר לנסות לדלג על זה ולאפות הרבה זמן. יכול להיות אפילו עדיף.

ואם יש לך כמה שזיפים או נקטרינות ישנות זה יהיה בכלל מעדן. לחילופין להוסיף קצת לימון ויין מוסקט.

אופים המון עד שהבצק הפריך חום.

אפשר לעשות איתם סלט גדול גדול של תפוחים ואגסים.....נחמיה17

טוב, עכשיו ברצינות....

קראמבל, אולי...

חושב שיכול לעזור לשאלות ה"מה לעשות עם"

http://www.myspice.co.il/

קומפוט/ לפתןאם הבנים12

חותכים ומבשלים עם מים, סוכר קינמון ומעט מיץ לימון לפי הטעם.

 

טעים חם או קר.

כמה זמן זה מחזיק?אימל'ה
ריבהggg


כמה ימיםאם הבנים12
עוגת פירות בחושהבימי אחשוורוש


תפוחים מחזיקים המון זמן בקירורכוחות שמימיים
אני כמובן ממליצה על עוגת תפוחים שהתחתית עם סולת וחמאה.
אולי תחפשי מתכונים אני המצאתי.
ואחכ שפכתי סירופ מעל.
מעדן!
תפוחים הכי פשוט לפרוס ולאפות או לטגןאשריך
אפשר לסחוטמ.מ
ולחלק לשכנים מיץ טבעי
ריבהzmil
איך סוחטים תפוחים?פלפל שחור
אתת מתכוון לטחון?
מסחטת פירות קשיםחוזרת
קרנבל תפוחים ואגסיםאניניניאחרונה
קופות
תפוחים ואגסים בתנור
עוף עם תפוחים
לחמניות דחוסותאחות לנו קטנה

בס"ד

 

אז - למרבה הבאסה - אפיתי לחמניות מתוקות והן יצאו דחוסות מדי, קשות ומעט יבשושיות.

אפיתי כמות גדולה - קצת יותר משני קילו.

יצאו בערך 50 לחמניות בינוניות.

 

עכשיו מה עושים?

 

אולי יש לכם רעיון - לשדרוג או לשימוש אחר? 

 

או שפשוט "נבלע את הלחמניה". ביחד עם הצפרדע חייזר

תעשי חיפוש בפורום יש מיליון שרשורים בנושאברוקוליאחרונה

 

לחמניה דחוסה יכולה לנבוע 

ממתכון לא נכון

מהתפחה לא נכונה

מתפיחת יתר

 

עכשיו מה עושים?

אממ. או אוכלים בתור צנים 

או טוחנים לפירורי לחם אם זה לא ממש ממש מתוק

 

 

אשמח לעזרה !dayfani23

 

אני עוד לא כ"כ בתחום האפייה.. פשוט מנסה ללמוד

 

איך יודעים באיזו תבנית להשתמש  במתכוני עוגות מבחינת הכמות ?

 

צירפתי קישור לדוגמא לעוגה שארצה לאפות 

 

http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/4005/

 

תודה רבה!

 

כתוב שם בתחילת המתכון - תבנית מס' 24ט'

כשקונים תבנית אמור להיות כתוב עליה מספר.

 

ואם לא, קח/י סרגל ותבדק/י

 

תודהdayfani23אחרונה


מחפשת רעיון למתכון מעניין עם מלפפונים ירוקים +ט'

פשטידת בצל שווה ממש - פרווה

 

תודה 

פשטידת בצל יש לי...יעל מהדרום
לק"י

קרדיט ל@וזכני לגדל

מטגנים 4 בצלים.
4-5 כפות שמן
3 ביצים
כוס קמח תופח
כוס מים
כף אבקת מרק (אני לא שמה)
פלפל שחור ומלח

אפשר לפזר מעל פרורי לחם.
אופים בחום בינוני (180 מעלות) כארבעים דקות.


עשית לי חשק לפשטידה!
מזמן לא הכנתי אותה....
סלט מלפפונים בצל ושמיר..א..א..
פורסים דק
שמיר קצוץ
מלח פלפל שחור קצת
וחומר או לימון
שמן זית
חומץ..א..א..
זה מתכון של ניקי.. מכינה עכשיו. תודה!ט'


לא ידעתי חח..א..א..
אני זוכרת את הסלט הזה עוד מימי התיכון בארוחת צהרים, טעים
הגבתי ליעל ט'
את הסלט שכתבת אני מכינה הרבה ומתחשק לנו לגוון...
אה חח..א..א..
לא ידעתי...נעים להכיריעל מהדרום
לאיזה גודל תבנית? אינגליש קייק?מנסה לעזור


התכוונתי לפשטידה של יעל מהדרוםמנסה לעזור


נראה לי..לא בטוחהיעל מהדרום
מלפפון ובצל מוחצמציםג'נדס
טעים אששש
איך מכינים?לב אמיץ

יש לי ילד שישמח מאוד למתכון חיוך.

הסלט הקבוע שלי ...ט'
פורסת מלפפונים ובצל דק דק, מערבבת עם שמן ומלח. לא אוהבת חומץ.
סלט מעולה רק שקצת נמאס ממנו
תודה.לב אמיץ


פעם אכלתי סלט מלפפונים עם פרוסות ביצה קשה.ירושלמית טרייה

כנראה היה שם גם שמיר ואולי קצת מיונז או חומץ.

אני לא זוכרת בדיוק, רק זוכרת שזה היה טעים ויש לסלט הזה גם שם (כמו לדוגמא סלט וולדורף).

אשמח אם מישהו מכיר ויוכל להגיד לי.

 

אכלתי אותו אצל אחות של סבתי (עליהן השלום), היא היתה מנסה מתכונים חדשים גם בגיל תשעים ונדמה לי שאמרה שלקחה אותו מהעיתון או משהו.

נשמע מענין.לב אמיץאחרונה


יש לכן רעיונות קלילים לאוכל מהיר, משביע ובריאשדות של אירוסים
שאפשר להכין לארוחת צהרים וערב בדירת שותפות?

אני סטודנטית ואין לי כ"כ הרבה זמן להתעסק עם אוכל.


מרק ירקותש.א הלויאחרונה
תכיני כל פעם כמות ליומיים- שלושה
אני מחפשת מתכוןבראבו
מישי הילתה לפהבראבו
מתכון לעוגת גלידה-אוראו כזאת
ואני מחפשת את זה מישו יודע איפה זה או איך אני יכולה למצוא את זה?
*העלתהבראבו
זה? (הזדמנות להשוויץ )חמדמדה

המתכון;

כ16 עוגיות טחונות + חמאה מומסת -לבסיס

150 ג' שוקולד לבן 

4\1 כוס חלב

4\1 כוס אייריש קרים (אני המרתי לחלב)

25 ג' חמאה

500 ג' גבינה לבנה

80 ג' פודינג (נראה לי זה חבילה? אנחנו קונים את הקופסא הגדולה אז פשוט שקלתי)

500 מ"ל שמנת מתוקה

50 ג' סוכר

חבילת עוגיות שבורות גס

-----

שמים שקף מסביב לתבנית, משטחים את העוגיות הטחונות והחמאה המומסת בבסיס ומהדקים, מכניסים להקפאה.

ממיסים את השוקולד, החלב והליקר, מצננים מעט.

במקביל מערבבים את הגבינה עם הפודינג ומאחדים עם השוקולד.

מקציפים את השמנת עם הסוכר למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת הגבינה והשוקולד, מוסיפים את שברי העוגיות, מעבירים לרינג ומקפיאים ללילה לפחות.

אני ציפתי אותה בגנאש וקצפת מלמעלה

מתכון מומלץ בחום!! העוגה נטרפה.

 

נראה טעים ברמות! יצאה לך עוגה מהממת! מחייכת =)
ואפשר כמה שאלות? -
כמה גרם חמאה לבסיס?
ואיזה גודל התבנית שבתמונה?
תודה נשמהחמדמדה

לגבי החמאה- אם זכור לי טוב השתמשתי בערך ב100 גרם, זה מאוד על פי העין- אם את רוצה את הבסיס חזק יותר שימי יותר חמאה, אם את רוצה אותו גבוה את יכולה להוסיף עוגיות...

לגבי התבנית- יש לי רינג מתכוונן אז אני לא יודעת מה הגודל המדוייק...משערת שהקוטר שלו היה בערך 18-20.

בכל מקרה אם את רואה שזה יוצא לך נמוך מדי מקסימום אפשר להוסיף קצת חומרכאילו מוציא לשון 

בדיוק לזה!!! טנקיובראבו
מתכון ממש טוב לעוגת אוראוJust_Bake_il

שלום,

מצרפת לך קישור לעות אוראו גם כן מאוד מומלצת:

http://www.hashulchan.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%90%d7%95%d7%a8%d7%90%d7%95-%d7%94%d7%95%d7%a8%d7%a1%d7%aa/20161020001608.jpg

 

מקווה שעזרתי לך

היא נראית ממש טובהבראבו
אבל לצערי אין להשיג גבינת מסקרפונה בהכשר שלנו
אפשר לשים במקום גבינת שמנת/נפוליאוןקראנץ שוקולד
באמת? פצצה! יש לי נפוליאון בביתבראבו


טבעית כמובןקראנץ שוקולד
שלא יהיה קרם גבינה עם שבבי בצל
למה לא??יעל מהדרום
לק"י

אפשר לקשט למעלה בטבעות בצל סגול או ירוק קצוץ.
בעוגת אוראו??קראנץ שוקולד
זה היה בצחוק....רק בלי הסמיילים המתאימיםיעל מהדרום
מה ההכשר של אוראו?אפ


מנצסטרצ'וקלייט


שאלה ל- חמדמדהבראבו

כתבת "לבסיס -  עוגיות + חמאה"

אבל בתמונה לא רואים בכלל בסיס 

זה בגלל שפשוט התערובת של השמנת מסתירה את זה?

התערובת פשוט הסתירה אותוחמדמדה


איפה קנית אותן?חמדמדה

יש כמה סוגי חקויים, מעניין איזה זהחצי חיוך

זה לא חיקויבראבו

הכשירו קו יצור מיוחד בישראל זה אוראו אמיתי של חברת אוראו גם אני הייתי בשוק

ואמא שלי קנתה את זה באושר עד

רואים קצת למעלה בתמונה שאחותי שלחהבראבו


הנהבראבו
וואלה..גדולחמדמדה


הייתי בסופר וראיתי שאוריאו זה חלב נוכרי איפה מצאתםאיילה

בד"ץ?

אושר עדצ'וקלייטאחרונה


אני קניתי בבני ברק חיקוי מושלם של אוריאוחמדמדה

בד"ץ עדה חרדית.

זה יעני רק העוגיות, בלי המילוי. ובאמת שלא מרגישים הבדל בטעם.

וואי מעניין. יש לך אפשרות להעלות צילום של החבילה?אפ


אושר עד מוכריםשמחה ומשמחת
כרגע אין לי את זהחמדמדה

אבל זה לא מגיע בחבילה של חברה או משהו. קופסת פלסטיק. זו חנות שמתמחה במוצרי אפייה..