בס"ד
יש למישהו רעיון מה לעשות? הן כבר אפויות.. אפשר לאכול עם דבש.. יש עוד רעיונות?
בס"ד
יש למישהו רעיון מה לעשות? הן כבר אפויות.. אפשר לאכול עם דבש.. יש עוד רעיונות?
בס"ד
אני לא רוצה לשים על חלה שלמה כי לא בטוח שלכולם זה טעים, אז חשבתי להכין לי בשבת זיגוג כזה ולמרוח כשהחלות קרות/אחרי שהיו על פלטה.. או שצריך להכין את זה לפני שבת?
וגם אז לא לשים ישירות על הפלטה אלא מעל מגש..
בד"כ סטייק רצוי לאכול במקום..
מתכון.. צלייה על מחבת ברזל (לא טפלון) או גריל חשמלי.. לפלפל משני הכיוונים ולסגור את הבשר כשלוש דקות מכל צד ובסוף להמליח..
וטפלון לא עושה את זה בצורה טובה..
לקחת בחשבון שהמרקם יהיה בין צלוי - לרך מבושל. לבשל רק כמה דקות לכל צד.
לתבל, ואפשר להוסיף מעט יין אדום (רבע כוס).
זה יוצא עם מעט רוטב סמיך ואפשר לשים את המחבת על הפלטה - אלו בדרך כלל מחבתות עם תחתית עבה, ואם מתחמם מדי, להעלות את המחבת על צלחת קרמיקה או מגש.
חמוציות, בצל ירוק, בצל סגול, גרעיני חמניה, עגבניות שרי מיובשות, חומץ וסוכר.
לבשל עם שום ובצל ופטרוזיליה. כורכום ופלפל שחור.
להוסיף נתחי טונה, גזר קצוץ, ופטריות חיות, רוטב ממיונז עם סוכר וכוסברה.
קראנץ שוקולד
אני אוהבת ככה
1. סלט קר- קינואה לבנה מבושלת ומתובלת כמו טאבולה עם ירק שאוהבים אני מכניסה פטרוזליה, כוסברה, בצל ירוק, בזילקום, סלרי, בצל סגול, חמוציות
מתבלת במלא לימון, שמן זית ומלח
מכינה אותו גירסא אבל עם קינואה אדומה ואז מתבלת בחומץ בלסמי, קצת סוכר חום, שמן זית ומלח
2. סלט חם- קינואה לבנה מבושלת עם בצל מטוגן, גזר קצוץ קטנטן, גמבה אדומה, שום, פטריות וכל ירק שאוהבים
שאוהבים
תיבול עדין של טריאקי וצ'ילי
את מתכוונת לדבר הזה עם פלפלים ורוטב עגבניות שמעליו ביצה?
אשמח מאד למתכון. אוהבת לאכול כאלה בבתי קפה ולא יודעת איך מכינים.
הוספתי גם טיפה שמיר ופטרוזיליה קצוצים.
אבל איך עשרים דקות?? רק לטגן את הבצל חצי שעה..
ולקצוץ את הפלפלים וכו' וכו', וגם להם לקח זמן להתבשל. זה היה יותר כמו שעה וחצי.
ש.א הלויבעזהי"ת
שמן זית במחבת,
קופסא של עגבניות מגורדות/מרוסקות
עוד ירקות אם בא לי
קצת להתבשל
תיבול ביצים וביי.
בלי בצל כי אני עצלנית ובלי פלפלים כי אני לא אוהבת
הוא נותן מתקתקות לא קשורה ושקשוקה הכי טעימה כשהיא קצת חריפה ![]()
שום הולך מעולה ![]()
קוסקוס משקית (עם מים רותחים במקרו)
תפוחי אדמה עם הקליפה במיקרוגל
פסטה עם פרורי לחם , או רוטב עגבניות, או גבינה וסוכר / קינמון
לפתוח מלמעלה, לפורר את הבפנוכו עם מזלג, להוסיף חמאה/קוטג'/גבנ"צ
נומנומנומ
למה בעצם לא ריץ'? שומן רווי וזה?
ג'נדס
ג'נדסלגרד ולהוסיף שמן-מלח ואגוזים קצוצים. סלט של פסח 

אצלנו ישנן קציצות סלק מסורתיות מאימי לפסח. כמובן מתאים גם לכל השנה.
בעיקרון מוסיפים תפו"א חלקו חי וחלקו מבושל נא, סלק (כדאי גם חי) ובצל. מוסיפים קצף של חלבון ביצה, החלמון, ואפשר להקשות בקמח מצה/תפו"א/פרורי לחם. מרסקים הכל ומטגנים קל. הקציצות יוצאות קלילות וטעימות ובתוספת רוטב מהסלק מעולות!
כמובן, תבלי לפי טעמך, ובתאבון!
בחופשת לידה
ולהכין לחמניות סלק
שוברת גליםהן אמנם לא נדבקו (תודה לכן!)
אבל יצאו במרקם אוורירי מגעיל ולא של עוגיות
אני חושבת שאני אתייאש מהמקמח כוסמין ודי
העניין שעם קמח רגיל יוצא ממש טעים.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. מערבבים את המרגרינה עם הסוכר לתערובת אחידה ואורירית, מוסיפים את הביצים והוניל ומערבבים. מוסיפים קמח, סודה ומלח ומערבבים שוב. את השוקולד מוסיפים בסוף.
3. יוצרים בעזרת שתי כפיות עיגולי עוגיות ומניחים בתבנית. מכניסים את התבנית לתנור ל - 10 עד 12 דקות.


כן? טוב אני אנסה אז שוב פעם בלי נדר. תודה אחותי
עם שמן, כמו שכתבת
ויצא מדהים ברוך השם.
תודה רבה רבה רבה!!! אלופה שאת![]()
הייתי שמה נייר אפיה מושמן קלות.
הן נדבקו? היו קשות ? רכות?
אני משתמשת הרבה בקמח כוסמין ואפתח לא נצפתה בעיה.
(כלומר לא טעים בכלל)
אנסה עם שמן, כמו שט' אמרה


מוכרים כיום קוסקוס מלא, אפשר להכין אותו בכל מיני צורות וטעמים.. עם מרק או כסלט..
פירה- משביע בריא וטעים לצד תוספת בשרית או פרווה, חזה עוף בגריל בריא או מנת דג (סלמון)
ממולאים- ירקות שונים (בצל, פלפל, קישוא כרוב וכו) במילוי של בורגול, אורז, קינואה לפי העדפה.
בורגול מבושל עם ירקות
מרקים שונים
חציל בטחינה- טעים ואפשר לאכול עם לחם מלא..
שעועית לבנה ברוטב עגבניות וכן שאר קטניות..
יש כל מיני פשטידות לייט על בסיס גבינות רזות עם ירקות (ברוקולי, כרובית וכדו)..
זה מה שעלה בינתיים, אם יעלו עוד רעיונות אכתוב..

מיצ'לתחגגי על פירות וירקות.אני ממש השתדלתי לאכול סלט בבוקר ובדר"כ גם בערב,
ולאורך היום סתם פירות וירקות כמו שהם, זה גם טעים, גם בריא וגם מונע ממך לאכול שטויות במקום..
ולהקפיד שיהיה לך אוכל עד השעה שבה את יוצאת מהמקום ויכולה לאכול עוד ארוחה מסודרת (יעני לא להגיע עם ארוחת בוקר ליום שעובדים בו עד חמש ולקנות שטויות במכולת ליד..)
בכללי להיות מכוונת לאכול בריא וגם כשקונים משהו אז לקנות נגיד פריכיות וקרקרים במקום חטיף..
בהצלחה!
ירקות אפשר חופשי
בתחילת שנה כשהייתי תקן דירה (לפני שהתחתנתי) עשיתי שירות בדרום וגרתי יחסית בצפון.. ובכל זאת היה שווה לארוז כמה קופסאות משבת לראשון-שלישי ולפעמים גם רביעי.
הייתי אוכלת מידי פעם אצל המשפחה המאמצת שלי - שווה לבדוק אם יש קשר כלשהו למשפחות באיזור, אם כן שווה לפתח אותו - מרוויחים אוכל של בית..
היי,
אנחנו עושים במשפחה סוג של מאסטר שף לסיום החופש...
אני ואבא שלי קיבלנו להכין מנה עיקרית..
ואבא שלי לא מי יודע מה בבישול, ואני גם יותר בקטע של קינוחים.
יש למישהו רעיונות למתכונים יחסית פשוטים (לא ממש פשוטים..) למנה עיקרית\ תוספות\ משהו כזה..
אני ממש אשמח!
תודה!
קציצות בקר/עוף, עוף..- אפשר מבושל ביחד עם תוספות: אפונה, תפו''א, שעועית וכו'
את יכולה להיכנס לאתר של ניקי ב יש שם מתכונים פשוטים וברורים
או טונה אדומה צרובה ושעועית ירוקה מוקפצת..
אפשר את המנות האלה עם נתחי פרגית או כבדי עוף.
dora
מודדת כובעים
ארץ השוקולד
- התפחה ולישה לקויים
- אפיה קצרה מידי בטמפ' גבוהה מידי
- או זיהוי שגוי של רעש / פריסת הלחם לפני קירור
על לחם להיות בחום 95 מעלות בתוך הכיכר ויש צורך לתת לו זמן מנוחה לפני פריסה
אבל נסכים שלא להסכים בענייני אפיית לחם
![]()
מתקבל אותו אפקט..
1. אני לשה במיקסר עם עזרה ידנית בסוף
2. הוא תופח ממש ממש יפה!!!
3. הרעש זהה לזה של החלות ובחלות יוצא אורירי וממש טעים!
4.אני מצננת על רשת.
5.יש לך מתכון טוב?
אני בכוונה לא מערבבת עם קמח לבן, הוא עושה לי ממש רע... אין לי בעיה למתכונים שמעורבבים עם שיפון.
תוכלי להעלות תמונה של הלחם, אולי נוכל לכוון אותך יותר.
אבל לבנתיים יש לכם מתכון?
גם כוסמין זה בסדר
מתכונים טובים וקלים להכנה עם הסברים מפורטים.
לא הייתי משלבת עם שיפון , הוא קמח דל דל גלוטן והרבה יותר קשה לעבוד איתו.
אפשר להשתמש בזה עדיין?

שאלה: האם הבצק פריך שלך [בחתימה] אחרי האפיה העוגיות יוצאות רכות או קשות?
@יעל מהדרום
לא חמאה עושה?
גם אני לא רוצה לשים מרגרינה
יעל מהדרוםבתמונה זה לא ניראה כ"כ טוב...
אבל זה באמת פריך וטעים!
יש מתכון ?
מהסוג הפשוט - ממולאים באורז אדום
מודדת כובעיםלמה לך לרשום את המתכון? תן תודה על האישה הכישרונית שלך 
מכירה את זה מקרוב עם בעל שמכין אוכל מוצלח בלי מתכונים
אני פשוט מסתכלת מה הוא שם, ואחר כך הוא מנסה לכמת : חצי כפית.. כוס..
אחרי חישוב מסובך איך לא להעיר את הילדים והשכנים...
פשוט הכנסתי את כל חבילת הביסקוויטים +האגוזים שרציתי לפורר
לתוך 2 שקיות, הנחתי על הרצפה ודרכתי היטב.
10 שניות והכל פירורים! אחידים ויפים, בלי "שוונצים" ![]()
(ובלי מעבד מזון או פטיש..)
תובנה מהממת! ![]()
dora
אני מקווה שמי שמכין לי עוגיות לא דורך עליהם קודם ![]()


זה מה שתמיד מפריע לי, כשאני רוצה פירורי בסקויטים ולא קמח ביסקויטים ..
מה הם חשבו לעצמם האלה מפעם????
מה הבעיה שלהם היתה למעוך את הענבים בשיטות יותר נקיות?
onאחרונהבסוף הוספתי לגבינה אינסטינט וסוכר וקצת חלמון.. יצא אחלה.