שרשור חדש
הכנתי חלות, יצא מרקם מעולה, אבל הן לא מספיק מתוקות?אליקאליק

בס"ד

 

יש למישהו רעיון מה לעשות? הן כבר אפויות.. אפשר לאכול עם דבש.. יש עוד רעיונות?

אפשר לזגג בדבש מהול במים חמים..קראנץ שוקולד


תודה, אולי ננסה..אליקאליק


מה היחס בין המים החמים לדבש?ארץ השוקולד
מומלץ לזגג כשהחלות חמות או אחרי שהתקררו?
חמות, בערך שלוש כפות דבש וחצי כוס מים..קראנץ שוקולד


מותר להכין כזה בשבת עצמה?אליקאליקאחרונה

בס"ד

אני לא רוצה לשים על חלה שלמה כי לא בטוח שלכולם זה טעים, אז חשבתי להכין לי בשבת זיגוג כזה ולמרוח כשהחלות קרות/אחרי שהיו על פלטה.. או שצריך להכין את זה לפני שבת?

סטייק אנטריקוט לשבתיוני21
אפשרי לצלות ביום שישי ולשים על הפלטה בשבת?
יהיה יבש?
מתכון?
אם דרגת הצלייה תהיה מדיום או מדיום רייר לדעתי אפשריקראנץ שוקולד

וגם אז לא לשים ישירות על הפלטה אלא מעל מגש..

בד"כ סטייק רצוי לאכול במקום..

 

מתכון.. צלייה על מחבת ברזל (לא טפלון) או גריל חשמלי.. לפלפל משני הכיוונים ולסגור את הבשר כשלוש דקות מכל צד ובסוף להמליח..

ואם יש לי רק טפלון זה כזה קריטי?יוני21
בשר צריך צריבה בחום גבוה מאד כדי להיסגר טובקראנץ שוקולד

וטפלון לא עושה את זה בצורה טובה.. 

נכון, אבל אם זה מה שיש בבית, אפשר.לב אמיץאחרונה

לקחת בחשבון שהמרקם יהיה בין צלוי - לרך מבושל. לבשל רק כמה דקות לכל צד.

לתבל, ואפשר להוסיף מעט יין אדום (רבע כוס).

 

זה יוצא עם מעט רוטב סמיך ואפשר לשים את המחבת על הפלטה - אלו בדרך כלל מחבתות עם תחתית עבה, ואם מתחמם מדי, להעלות את המחבת על צלחת קרמיקה או מגש.

טופוחלילית אלט
מה אפדר לעשות עם זה?
מחפשת מתכון לקינואהרוצה תשובה
אז קניתי בשעה טובה אחרי המון זמן שרציתי (:
מחפשת מתכון טעים .. רעיונות?
אפשר לבשל- ואח"כ להוסיף-אמונינוש

חמוציות, בצל ירוק, בצל סגול, גרעיני חמניה, עגבניות שרי מיובשות, חומץ וסוכר.

לבשל עם שום ובצל ופטרוזיליה. כורכום ופלפל שחור.

להוסיף נתחי טונה, גזר קצוץ, ופטריות חיות, רוטב ממיונז עם סוכר וכוסברה.

מתכון שאני אוהבת-כי בנו בחרת
להוסיף לקינואה המבושלת קוביות בטטה מטוגנות ובצל ירוק קצוץ ולתבל עם קצת רוטב סויה או טריאקי
נשמע מעניין, אפשר פירוט לגבי התיבול?קראנץ שוקולד
נראה לי שזה ילך טוב גם עם בורגול וקוסקוס..
לא ניסיתי עם בורגול או קוסקוס..כי בנו בחרת
בעיקרון לשים בערך שתי כפות של רוטב סויה, תלוי בכמות של הסלט.. שירגישו אבל שלא ישתלט.
שן שום קטנה כתושה גם יכול להוסיף,
כפית סילאן למי שאוהב מתקתק, או לכתחילה להשתמש בטריאקי שהוא מתוק יותר.
קצת מלח פלפל,
אופציונלי- כף מיץ לימון
נשמע טעים, תודה קראנץ שוקולד


>>ברוקולי

 

אני אוהבת ככה

 

1. סלט קר- קינואה לבנה מבושלת ומתובלת כמו טאבולה עם ירק שאוהבים אני מכניסה פטרוזליה, כוסברה, בצל ירוק, בזילקום, סלרי,  בצל סגול, חמוציות 

מתבלת במלא לימון, שמן זית ומלח 

 

מכינה אותו גירסא אבל עם קינואה אדומה ואז מתבלת בחומץ בלסמי, קצת סוכר חום, שמן זית ומלח

 

2. סלט חם- קינואה לבנה מבושלת עם בצל מטוגן, גזר קצוץ קטנטן, גמבה אדומה, שום, פטריות וכל ירק שאוהבים 

 שאוהבים 

 

תיבול עדין של טריאקי וצ'ילי 

דבר ראשון- אני חושבת שצריך להשרות במים כדי להוציא מרירותיעל מהדרום
לק"י

אבל שיבואו המומחים ויגידו ...
לשטוף לא להשרות, מלא עד שהמים יוצאים שקופים ולא לבניםשטות
כל סלט עם בורגול/קוסקוס אפשר להמיר לקינואהחוזרת


קציצות קינואה!my turn
אין לי מתכון כרגע, אבל יש בגוגל כמה

חבלז!!
ממז טעים ובריא
אז הכנתי, יצא ממש טעים. אבלל!!רוצה תשובה
בזמן שהשריתי את הקינואה במים (במתכון היה כתוב חצי שעה..) היא הדיפה ריח לא נעים שממש הסריח את כל הבית!
יש למישי רעיון למה זה? האם זה יכול להימנע?
תשטפי טוב טוב לפני,שטות
ניסיתי כמה פעמים להשרות במים חמים במים קרים יותר זמן פחות זמן,
שומדבר לא עזר עד ששטפתי ממש טוב, בערך 10 דקות מתחת למים
עם. בצל מטוגן וכבד צלוי קצוץ וכורכוםzmilאחרונה
רעיונות לאוכל שאפשר להכין בבית שרעביםאנונימית__
משהו פשוט קל וממש מהיר.
פיצה בלי התפחה/ שקשוקה/ פתיתיםיעל מהדרום
איך מכינים שקשוקה מהר?ירושלמית טרייה

את מתכוונת לדבר הזה עם פלפלים ורוטב עגבניות שמעליו ביצה?

אשמח מאד למתכון. אוהבת לאכול כאלה בבתי קפה ולא יודעת איך מכינים.

זה לוקח נגיד 20 דקות..יעל מהדרום
לק"י

מטגנים בצל, שום.
מוסיפים גמבה ועגבניות מגורדות/ משימורים (אפשר חתוכות. ואז זה יותר זמן).
פפריקה
מלח
פלפל
כשהרוטב מוכן- שמים ביצים. אפשר לכסות עם מכסה ולחכות שהביצים יתבשלו.
תודה! ננסה אי"הירושלמית טרייה


יצא נהדר!! יפה וטעים!!ירושלמית טרייה

הוספתי גם טיפה שמיר ופטרוזיליה קצוצים.

 

אבל איך עשרים דקות?? רק לטגן את הבצל חצי שעה..

ולקצוץ את הפלפלים וכו' וכו', וגם להם לקח זמן להתבשל. זה היה יותר כמו שעה וחצי.

לטגן בצל חצי שעה? ש.א הלוי
קמצוץ ממש קטן של סודה לשתייה יזרז את הזהבת הבצל - זהירות עם זה!!! צריך ממש ממש מעט כדי שלא ייתן טעם לוואי.
או אש גדולה יותר..

או יכול להיות שלוקח לבצל חצי שעה עד שהוא מוכן- אני פשוט בזמן הזה מארגנת את שאר המצרכים לבישול.. (חותכת וכו') ועושה דברים נוספים במטבח.. (שוטפת כלים וכו')
^^^^^יעל מהדרום
לק"י

אולי לחתוך את הבצל דק יותר..לטגן נגיד רבע שעה. ובינתיים לחתוך גמבה.
לשים עגבניות מרוסקות משימורים.

ואולי עדיין הייתי אופטימית בקשר לזמן שזה לוקח.
תקני שבבי בצל זה הכי מהיר וטעים.או אש גבוהה.רק אמונהאחרונה


אני מכינה מהמטבוחה שנשארת משבתש.א הלוי
מוסיפה בצל מטוגן + קצת שום כתוש..
קצת פלפל להוסיף לטיגון
להוסיך את המטבוחה
לתת כמה דקות של בישול (ממש קצר. )
לשים ביצים מעל
לבשל עם מכסה עד שהביצה מוכנה (או חצי מוכנה, מה שרוצים)
אני עושה שקשוקה של עצלנים-פלספנית

בעזהי"ת

 

שמן זית במחבת,

קופסא של עגבניות מגורדות/מרוסקות

עוד ירקות אם בא לי

קצת להתבשל

תיבול ביצים וביי.

 

בלי בצל כי אני עצלנית ובלי פלפלים כי אני לא אוהבת  

אני לא סובל בצל בשקשוקהקראנץ שוקולד

הוא נותן מתקתקות לא קשורה ושקשוקה הכי טעימה כשהיא קצת חריפה מבולבל

שום הולך מעולה ליקוק

^^^^כי בנו בחרת
בצל זה טעות בשקשוקה.
לא עושה לה טוב.
עדיף רק שום, עגבניות, פלפלים
רעיונותקייט מידלטון

קוסקוס משקית (עם מים רותחים במקרו)

תפוחי אדמה עם הקליפה במיקרוגל

פסטה עם פרורי לחם , או רוטב עגבניות, או גבינה וסוכר / קינמון

 

 

דברים שאני אוהבת להכין מהר-כי בנו בחרת
עבר עריכה על ידי כי בנו בחרת בתאריך כ"ה באב תשע"ו 19:26
סלט עסיסי עם הרבה לימון
טוסט עם גבינה צהובה, בצל, זיתים,וכו
חביתה עם תפו''א מטוגנים/פטריות ובצל/ פטרוזיליה
פתיתים עם בצל מטוגן ורסק עגבניות
פסטה בתיבול (שמכינים בשניה) של שום, שמן זית, פפריקה ומל''פ.
סלט טונה עם ביצה קשה ומיונז עם קרקרים וירקות חתוכים.
תפוח אדמה קטן -- 5-7 דקות במיקרוהרהור

לפתוח  מלמעלה, לפורר את הבפנוכו עם מזלג, להוסיף חמאה/קוטג'/גבנ"צ

 

נומנומנומ

מעוניינת להכין גלידהג'נדס
ללא ריץ'/שמנת
אין בעיה עם ביצים
על בסיס רכז מנגו או משהו בסגנון. בכיף אפשר להוסיף אגוזים וכאלה...
איך מכינים? יש מיקסר. הבלנדר מקולקל.

תודה!
חפשי במתכונים לפסח,מודדת כובעים

למה בעצם לא ריץ'? שומן רווי וזה?

 

 

כע=כןג'נדס
רק עם שמן קוקוס. לגלידה חייבים שומן1289
יש לי שמן קוקוס... אבל מפחדת שיצא מגעילג'נדס
דווקא לשמו קוקוס יש טעם מתקתק טיפה של חמאה כזה.רק אמונהאחרונה


חזה עוף ממולא בפטריות?רוצה תשובה
יש למישהי מתכון?
צריכה רעיונות! יש לי הרבה סלק מבושל..בחופשת לידה
מה אפשר להכין ממנו חוץ מסתם סלט סלק?
תודה.
יש הרבה סלטים שסלק מבושל מתאים בהםט'
- אפשר לגרד בפומפיה/פוד פרוססור ולתבל בשמן, מלח ולימון.
- לחתוך לקוביות עם תפו''א וגזר מבושלים יוצא סלט מצוין. אפשר להוסיף בצל קצוץ.
- לחתוך לקוביות ולהוסיף קוביות תפוח עץ אדום גם יוצא סלט טעים.
- יש סלט חמוץ שעושים מסלק אבל אף פעם לא העזתי לטעום...
כל מה שכתבת זה עם סלק טרי או מבושל?התנערי מעפר
מבושל. עם סלק חי אני מכירה רק מתכון אחד טעים -ט'

לגרד ולהוסיף שמן-מלח ואגוזים קצוצים. סלט של פסח

 

תודה,התנערי מעפר
אנסה את אחד מהם.

(קניתי סלק לפני כמה שבועות כדי לנסות להכניס משהו בריא לתפריט אבל אין לי מושג איך מכינים אז זה עדיין במקרר...)
גם סלט שורשים טעים עם סלק חיברוקולי


איזה שורשים לדוגמא?התנערי מעפר
אני עושה ככהברוקולי

גפרורים של-
קולורבי
סלק
גזר
צנון
מלפפון
פלפל אדום
פלפל ירוק
נבטים סיניים
אלפלפא
פטריות טריות

רוטב ויניגרט

מקבל מחמאות כל פעם מחדש
נשמע נחמד ממש! תודההתנערי מעפר
איך חותכיםלגפרורים?שיר אור
רצועות דקות וארוכות.שאלה לי.
מעין ''גפרורים''
אני גם מכינה סלט בסגנון, נחמד לאכול סלט מעניין
יש לך מתכון לרוטב?כי בנו בחרת
זה מה שאני עושהברוקוליאחרונה


1/4 כוס שמן
2 כפות חומץ
כף סילאן
כף מיונז
כפית חרדל
חצי כפית קטשופ
קורט צ'ילי
קורט מלח
קורט שום
פורסת לפרוסות ואז לרצועות דקיקותברוקולי
אפשר להקפיא לסלטים בשבתות הבאות...חילזון 123


אם יש תינוק בביתנועה 28
שהתחיל כבר טעימות, אז אפשר פירה סלק ותפוחי עץ- אצלי ממש אהבו,
וגם לחמניות סלק, אני לא זוכרת כמויות אבל מוסיפים אבקת אפיה, קמח, מלח ושמן ואופים, יש מתכון מדויק יותר באתר המתכוניה
קציצות סלקבא לי

אצלנו ישנן קציצות סלק מסורתיות מאימי לפסח. כמובן מתאים גם לכל השנה.

בעיקרון מוסיפים תפו"א חלקו חי וחלקו מבושל נא, סלק (כדאי גם חי) ובצל. מוסיפים קצף של חלבון ביצה, החלמון, ואפשר להקשות בקמח מצה/תפו"א/פרורי לחם. מרסקים הכל ומטגנים קל. הקציצות יוצאות קלילות וטעימות ובתוספת רוטב מהסלק מעולות!

כמובן, תבלי לפי טעמך, ובתאבון!

תודה לכולם על הרעיונות! החכמתי בחופשת לידה
העיראקים מכינים קובה סלק, אישית לא טעמתי..קראנץ שוקולד


זה מה שרציתי לכתוב-קובה סלק! אחלה דבר!אמא אנונימית


להוסיף לאנטיפסטי בתנור. יחד עם בטטות,תפו''א,בצל,גמבות, קישואכי בנו בחרת
אם הוא לא מתובל את יכולה לטחון אותו למחית סלקברוקולי

 

ולהכין לחמניות סלק 

נשמע טוב! יש מתכון?בחופשת לידה
בבקשהברוקולי

לחמניות סלק/ ברוקולי
1000 גרם קמח
46 גרם שמרים
40 גרם דבש
13 גרם סוכר חום
18 גרם מלח
550 גרם מחית סלק (מחית מ 4 סלקים בינוניים)
100 מל שמן
100 גרם קשיו קצוץ
360-550 מי סלק
לגבי המים: תלוי במחית ובקמח
לכן רושמת בין 360-560 מל)
להתחיל עם 360 ולהוסיף עד לקבלת בצק נח לעבודה)
אופן ההכנה:
לשטוף היטב את הסלקים, לקלף.
לבשל עד לריכוך (לשמור את המים) לאחר ריכוך לטחון את הסלק למחית.
בקערת המיקסר/ לישה ביד להכניס לפי הסדר
קמח
שמרים
(ערבוב)
סוכרים
מלח
סלק
שמן
מים לפי צורך
ללוש 10 דקות
התפחה בין 30-60 דקות עד הכפלת נפח
חלוקה לכדורים של 90 גרם
כדרור לצורה סופית
התפחה שניה עד להכפלת נפח
לפני הכנסה לתנור ניתן למרוח ביצה ולהוסיף סומסום או פרג
לאפות כ 30-35 דקות על 170 מעלות עד שמוכן.
בתאבון!
סלט סלק חי (מתוק חמוץ)שאלה לי.
עבר עריכה על ידי שאלה לי. בתאריך כ"ח באב תשע"ו 09:21
לגרד בפומפיה סלק חי, להוסיף רצועות פלפל אדום ועלי כוסברה.
להוסיף תיבול:
שמן זית, קצת חומץ, מיץ לימון, סילאן, פלפל שחור ומלח.
מישהו פה מבין בקמח כוסמין? שאלה לגבי עוגיותשוברת גלים
שבוע שעבר הכנתי עוגיות שוקולד צ'יפס מקמח כוסמין לפי המתכון שמופיע על החבילה של השוקולד. מה שקרה שהעוגיות (שיצאו טעימות ממש!) נדבקו לתבנית ברמה כזאת שרק שפכטל היה מסוגל לגרד אותן משם (לפי הסוגריים הקודמים אתם יכולים להבין שאכן גירדתי אותן בשפכטל, דביבונה שכמותי 😋)
בכל אופן, במתכון המקורי כתוב שאין לשמן את התבנית ויש ת
לי הרגשה שגם אם הייתי משמנת זה היה נדבק.
נייר אפיה יפתור את הבעיה? אני בספק
בכל מקרה הבעיה היא בקמח כוסמין בוודאות, אני מכינה את העוגיות האלו מקמח רגיל ומעולם הן לא נדבקו לתבנית.

אודה לעזרתכם האדיבה!
תודה.
נייר אפיה בהחלט יהיה חכם פהט'
לפעמים לקמח כוסמין צריך להוסיף מעט מעט נוזלים מעבר למה שכתוב במתכון.
זו גם סיבה סבירה.
אנסה, תודה!שוברת גלים


את שמה ישירות על התבנית??יעל מהדרום
לק"י

איכשהו התבנית שלנו לא נקיה מספיק כדי להניח עליה מאכלים ישירות.
כן.. ככה כתוב במתכון שוברת גלים
ויוצא ממש טוב בד"כ
אפשר את המתכון? ותוסיפי עוד נוזלים..שטות
אוקי אז הוספתי ממש מעט נוזלים ושמתי נייר אפיהשוברת גלים

הן אמנם לא נדבקו (תודה לכן!)
אבל יצאו במרקם אוורירי מגעיל ולא של עוגיות 

 

אני חושבת שאני אתייאש מהמקמח כוסמין ודי

אולי תכתבי את המתכון וננסה להבין מה נסגר איתו?ט'
זהו אני בדיוק מעתיקה אותושוברת גלים

העניין שעם קמח רגיל יוצא ממש טעים.

 

  • 1 חב' מרגרינה
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים
  • 1 תמצית וניל
  • 1/4 2 כוסות קמח
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח
  • 1 שקית פצפוצי שוקולד של אופנהיימר או אחר

אופן ההכנה:

 

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

 

2. מערבבים את המרגרינה עם הסוכר לתערובת אחידה ואורירית, מוסיפים את הביצים והוניל ומערבבים. מוסיפים קמח, סודה ומלח ומערבבים שוב. את השוקולד מוסיפים בסוף.

 

3. יוצרים בעזרת שתי כפיות עיגולי עוגיות ומניחים בתבנית. מכניסים את התבנית לתנור ל - 10 עד 12 דקות.

מה נותן לך קמח כוסמיןט'
אם יש בזה מרגרינה?

הייתי מנסה להמיר 200 גרם מרגרינה ב 150 מ''ל/גרם שמן.
בכוס חד''פ שקופה של שתיה קרה זה יוצא כוס וכמעט עוד רבע.

הכוסמין דק ועדין מידי להחזיק עם המרגרינה, נראה לי ששמן יתאים יותר.

תחושת בריאות שקריתשוברת גלים

 

כן? טוב אני אנסה אז שוב פעם בלי נדר. תודה אחותי

רק רציתי לעדכן שהכנתי היום שובשוברת גלים

עם שמן, כמו שכתבת

ויצא מדהים ברוך השם.

 

 

תודה רבה רבה רבה!!! אלופה שאת

איזה כייף!!ט'אחרונה
להבאברוקולי

 

הייתי שמה נייר אפיה מושמן קלות.

 

הן נדבקו? היו קשות ? רכות?

 

אני משתמשת הרבה בקמח כוסמין ואפתח לא נצפתה בעיה.

 

 

בפעם השניה לא נדבקו אבל יצאו רכות בצורה מחרידהשוברת גלים

(כלומר לא טעים בכלל)

 

אנסה עם שמן, כמו שט' אמרה

מחפשת מתכון טוב לסלט מלפפונים מתוקשיר אור
הכולל חומץ, שמיר, סוכר
אשמח מאודד אם יש למישהי מתכון עם כמויות מדויקות
כי אני ממש לא בשלנית
מישהו מכין רביולי ופסטה לבד?עוד כינוי
אם כן, יש לי כמה שאלות ...
(אני חדשה בתחום)
אניחוזרת
מוזמנת לשאול
תודהעוד כינוי
רציתי לשאול אם אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא רביולי?
אם כן, עדיף להקפיא לפני הבישול או אחריו?

לגבי הכנת לזניה, האם צריך לבשל את העלים מהבצק הטרי או שעושים את הלזניה בלי לבשל?

תודה
אז ככהחוזרת
אפשר בהחלט להכין ולהקפיא כמות גדולה. כמובן שלפני הבישול (מוסיפים עוד טיפה זמן בבישול אם זה קפוא)
ואת עלי הלזניה לא צריך לבשל... בתנור עם הרוטב הם מתבשלים
תודות רבות 😋עוד כינוי
שמחה. אל יש עוד שאלות- אני כאןחוזרת
אפשר מתכון לרביולי?עיניים תכולות
למילוי פרווה, חלבי או בשרי?חוזרת
חלבי ופרווה אם אפשרעיניים תכולות
אז ככה:חוזרת
בגדול- מכינים מזה סוג של קרם (במרקם של פירה חלק) שיהיה לך נח לגלגל לכדור/לשים עם כפית על הבצק ולא ינזל.
אז כמה דוגמאות:
פירה- מוסיפים שמן או חמאה עד שמגיע למרקם נח. וכמובן תיבול. (אפשר בצל מטוגן...)
בטטות (מכינים פירה בטטות)
ערמונים טחונים למחית (אפשר עם פטריות. גבינה-אני פחות אהבתי את המרקם שיוצא. גבינה צהובה)
פטריות טחונות למחית (כמו הערמונים)
גבינה (לשים לב שהיא לא נוזלית אלא יחסית מוצקה. אפשר מראש לסנן את הגבינות או להשתמש בגבינת טוב טעם/גבינת שמנת. לפי מה שאת רוצה)

(אפשר להכין גם מתוק. גבינה מתוקה יציבה. גנאש שוקולד יציב וכו)


בעצם- כל מלית שתכיני לבורקס/בלינצ'ס. רק יותר יציבה.
איך את מכינה את הרביולי?נקודה טובה
אחפש מתכון ואעלהחוזרת
מצאתי באינטרנט ושיפרתי.
יש לי 1 בלי ביצים ו1 עם. מכינה כל פעם מה שיותר מתחשק לי...
תודה!נקודה טובה
מה שאני מצאתי היה רק עם מכונת פסטה..
מכונת פסטה היא לרידודחוזרתאחרונה
פשוט מרדדים טוב טוב והרבה פעמים. זו עבודה אבל אפשרי
תודה!! ואת מכינה גם את הרביולי עצמו?עיניים תכולות
כן. עם מתכון רגיל לפסטהחוזרת
מרדדים הרבה יותר דק.
רעיונות למתכונים..מיצ'ל
אז השבוע אני הולכת להתחיל שירות לאומי..
וכן כמו כולם אני לא רוצה להשמין ולאכול כל היום פסטות ובחוץ..
אז אני אשמח להרבה רעיונות לדברים מגוונים שאפשר להכין, כמו קינואה, בורגול, אורז ועוד עם מתכונים מעניינים וטעימים.
תודה מראש
רעיונות לאוכל בריאקראנץ שוקולד

מוכרים כיום קוסקוס מלא, אפשר להכין אותו בכל מיני צורות וטעמים.. עם מרק או כסלט..
פירה- משביע בריא וטעים לצד תוספת בשרית או פרווה, חזה עוף בגריל בריא או מנת דג (סלמון)

ממולאים- ירקות שונים (בצל, פלפל, קישוא כרוב וכו) במילוי של בורגול, אורז, קינואה לפי העדפה.

בורגול מבושל עם ירקות

מרקים שונים

חציל בטחינה- טעים ואפשר לאכול עם לחם מלא..

שעועית לבנה ברוטב עגבניות וכן שאר קטניות..

יש כל מיני פשטידות לייט על בסיס גבינות רזות עם ירקות (ברוקולי, כרובית וכדו)..

זה מה שעלה בינתיים, אם יעלו עוד רעיונות אכתוב..

...חלילית אלט
טאבולה, סלט קינואה, סלט אורז,
אורז עם קיטניה כלשהי

בכללי תנסי להקפיד על אבות המזון בכל ארוחה, גם אם את אוכלת פסטה שזה לא יהיה רק פסטה אלא גם חלבון ושומן
פשוט לאכןל כמו שאת אוכלת בבית.מרב.
אני לא השמנתי יותר דווקא בשירות, כי פשוט אכלתי מה שהייתי רגילה.
הבנות בדירה זרמו עם האוכל- ואכלנו בד"כ בערב ארוחה מבושלת דירתית.

מה שכן- זה לוגיסטיקה. פסטה-פתיתים-קוסקוס-שניצל תירס זה זמין, קל ונוח. וכדאי שיהיה גם את זה בדירה למקרה שמתים מרעב אבל עסוקים עד מעל הראש ואין זמן.

בכללי-
אם יש לך אפשרות להכין בבית כמה שיותר ולהביא קפוא זה הכי נוח.. ואז רק להכין תוספת של אורז וירק (ואפשר גם את זה להביא קפוא.. או לפחות להביא עד יום שלישי)
אל תשכחי גם להקפיד על ארוחת בוקרש.א הלוי
זה אומר לקום מוקדם יותר (15 דקות לפני הזמן הרגיל שלך בדירה - קחי בחשבון שיש יותר בנות על השירותים וכו' אז צריך להתרגל ולמצוא סדר בזה... )
ולהכין לך משהו יותר מזין מסלט/לחם לבד.
נגיד - ביצה/חביתה + לחם מלא+ סלט (את יכולה להכין ערב קודם ביצה קשה וזה ממש מקל.. )

זה יתן לך כוח ליום וזה אחרת לגמרי.

בנוסף - אם אין כוח או התקן עמוס מידי - תכיני בערב ארוחה נורמלית שתספיק לך גם ליום שאחרי לצהריים.


ממליצה על האפליקציה של ניקי ב. - יש שם המון מתכונים פשוטים וטעימים.

יכולה להגיד לך שכשאני הייתי בשירות חברות שלי היו אוכלות גאנ'ק (מנה חמה וכאלה) ואני הייתי משקיעה ומכינה לי ממש ארוחה ואכלנו יחד,
למרות ששלהן זה פחות זמן הכנה.. הן פשוט נמרחו והתעצלו וחשבו שעות מה להכין ובסוף אכלו - פסטה/מנה חמה.

בזמן שאני אכלתי אוכל נורמלי.

נסי לארגן לך, לפחות בראש, תפריט לשבוע.
או לחשוב ערב קודם מה את רוצה יום אחרי ולהתארגן בהתאם (לקנות ירקות/להפשיר שניצל/לבדוק שיש את כל המצרכים)
אוכל מהביתחן וחסד
להביא אוכל מוקפא מהבית או להכין אוכל כמו בבית אבל בדירת שירות. מידי פעם תתפנקי באוכל בחוץ וזה ניראלי סבבה לאכול בשירות! בהצלחה השנה!!
המלצה קטנה -תהילה רבקה
להשתדל לא לאכול ארוחות ליליות.. זה הכי משמין כי ישר אח"כ הולכים לישון ולא עושים שום פעילות להוריד את הקלוריות.
ההמלצה הכי טובה שנתנו לי לשירות שליא..
שגם עבדה-
זה לאכול מסודר. להקפיד לאכול בוקר צהריים וערב.
באמת הכנתי לארוחות האלה הרכבה דברים שאמרו פה למעלה.
נקודה חשובה שאמרו ואני מחדדת- זה להכין בכמות גדולה שיהיה גם ליום שאחרי ואז לא צריך להכין כל יום.
עוד נקודה - תבדקי אם במקום שאת עושה שירות יש ארוחות. לי היה איפה שעשיתי ארוחות צהריים וזה היה ממש הצלה כי אז לערב יכולתי להכין לי משהו קטן.
אבל באמת מה שהכי חשוב זה לאכול מסודר!!!
וכשאת אוכלת להתרכז באוכל ולא לעשות דברים תוך כדי..
אני אישית לא יכולתי בלי לנשנש קצת.. תמיד היה לי שוקולד או מרשמלו בדירה...
הייתי מסיימת חבילה ביומיים בערך, אבל לא השמנתי כי אכלתי מסודר וזה לא היה במקום הארוחה.. לי זה היה בעיקר נפשי.. וזה נצרך בשירות- אז לא למנוע בכוח.
ובהצלחה גדולה! השירות היה לי אחת השנים הטובות והמשמעותיות- מקווה מאוד שתהיה גם לך...
אתרים מומלצים: ניקי ב, מתכונים בעשר דקות.בלדרית
תעדיפי תמיד מתכונים לתנור על מחבת כי זה מכיל פחות שמן.
תכיני כמות ותקפיאי, תכיני מלא שניצלים, קציצות, פרגיות ותשימי במקפיא, הם נשמרים יופי. אורז גם נשמר מעולה בהקפאה, וגם פשטידות ולחם.
תקני הרבה ירקות ופירות, ופיצוחים בלי מלח שיהיה לך לנדנד. פיצוחים נשמרים טוב במקרר וגם פירות יכולים להחזיק שבוע ויותר בקירור.
תנסי לקנות כמה שפחות אוכל מוכן להכנה עצמית כמו שניצלים ובורקסים, הם לא הרבה יותר טובים מאכילה בחוץ.
בתיאבון ובהצלחה!
תודה רבה לכולםמיצ'ל
עזרתם מאוד..
המלצה לאו דווקא למתכונים-שירה חדשה~

תחגגי על פירות וירקות.אני ממש השתדלתי לאכול סלט בבוקר ובדר"כ גם בערב,

ולאורך היום סתם פירות וירקות כמו שהם, זה גם טעים, גם בריא וגם מונע ממך לאכול שטויות במקום..

ולהקפיד שיהיה לך אוכל עד השעה שבה את יוצאת מהמקום ויכולה לאכול עוד ארוחה מסודרת (יעני לא להגיע עם ארוחת בוקר ליום שעובדים בו עד חמש ולקנות שטויות במכולת ליד..)

בכללי להיות מכוונת לאכול בריא וגם כשקונים משהו אז לקנות נגיד פריכיות וקרקרים במקום חטיף..

בהצלחה!

לא להפריז עם פירותקראנץ שוקולד

ירקות אפשר חופשי

ממש ממש מצטרפת להמלצות להביא מהבית!אור השחר..אחרונה

בתחילת שנה כשהייתי תקן דירה (לפני שהתחתנתי) עשיתי שירות בדרום וגרתי יחסית בצפון.. ובכל זאת היה שווה לארוז כמה קופסאות משבת לראשון-שלישי ולפעמים גם רביעי.  

הייתי אוכלת מידי פעם אצל המשפחה המאמצת שלי - שווה לבדוק אם יש קשר כלשהו למשפחות באיזור, אם כן שווה לפתח אותו - מרוויחים אוכל של בית..

שאלה...כן זו אני

היי,

אנחנו עושים  במשפחה סוג של מאסטר שף לסיום החופש...

אני ואבא שלי קיבלנו להכין מנה עיקרית..

ואבא שלי לא מי יודע מה בבישול, ואני גם יותר בקטע של קינוחים.

 

יש למישהו רעיונות  למתכונים יחסית פשוטים (לא ממש פשוטים..) למנה עיקרית\ תוספות\ משהו כזה..

אני ממש אשמח!

 

תודה!

בשרי? תגידי מה הכיוון..אור השחר..

קציצות בקר/עוף, עוף..- אפשר מבושל ביחד עם תוספות: אפונה, תפו''א, שעועית וכו'

את יכולה להיכנס לאתר של ניקי ב יש שם מתכונים פשוטים וברורים

סלמון בעשבי תיבול על קרם כרובית..קראנץ שוקולד

או טונה אדומה צרובה ושעועית ירוקה מוקפצת..

אפשר את המנות האלה עם נתחי פרגית או כבדי עוף.

אפשר להכין דג סלמון מוצלח בתנורג'נדסאחרונה
אין לי מתכון אבל במקומך הייתי הולכת על הכיוון הזה.
טוב תקשיבו אני בבעיהאריק מהדרום
יעל אמרה לי לדאוג למשהו לצהריים, מה אני עושה בסיטואציה כזאת?
תודה מראש.
תתחיל לדאוגקראנץ שוקולד
😜
יש תפו"א? ובשר כלשהו?
dora
מתחיל לדאוג..
הכנת כבר משהו?התנערי מעפר

ארוחת צהרייםאריק מהדרום




סלט קילופי גזר עם לימון, מלח, בצל ושמן זית.
שניצלי סויה עם גבינה צהובה מותכת וקישוטי גמבה.
צ'יפס תפו"א, בטטה ושום בשמן עמוק.
מהמם!!התנערי מעפר
כל הכבוד.
תרשה לי לנחש שאתה גבר מודדת כובעים


תרשי לי לנחש שאת לא.אריק מהדרום
נראה טובארץ השוקולד
אני רק אסכם ואומר, שהיה טעים ומשביע!יעל מהדרום
וקר.אריק מהדרוםאחרונה
שאלה על לחם מקמח מלא ביתידרדוסית
אני מכינה 2 כיכרות מקמח מלא 70% לא מוסיפה לבן בכלל.
בסוף האפיה אני דופקת בתחתית הלחם וזה משמיע רעש חלול.... אבל כשאני מפשירה פרוסות הוא עדיין בצקי באמצע...
למישהי יש רעיון? או מתכון שונה?
רצוי לערבב קמח לבן ביחס של 70/ 30 לטובת המלאקראנץ שוקולד
הלבן נותן אווריריות ללחם..
בקשר לבצקי כנראה שטמפ התנור גבוהה מדי ולכן הוא מקבל כרום מהר ומרגיש כאילו הוא אפוי אבל הבפנוך לא..
3 בעיות יכולות להיותברוקולי

 

- התפחה ולישה לקויים 

 

- אפיה קצרה מידי בטמפ' גבוהה מידי 

 

- או זיהוי שגוי של רעש / פריסת הלחם לפני קירור

 

על לחם להיות  בחום  95 מעלות בתוך הכיכר ויש צורך לתת לו זמן מנוחה לפני פריסה

 

 

בכללי התפחה של קמח מלא בעייית יותר..קראנץ שוקולד
לא.. אם עובדים מסודר ועם מתכון תקיןברוקולי
בודאותקראנץ שוקולד
הקמח המלא כבד יותר ולכן הוא יותר קשה להתפחה..
כמעט כל הקונדיטורים ממליצים לערבבקראנץ שוקולד
בעוד קמחים ולא לאכול אותו נקי
אין לי מושג למה אתה מתכוון בקשהברוקולי

 

אבל נסכים שלא להסכים בענייני אפיית לחם 

קורץ

את לא טועהקראנץ שוקולד
אבל גם אני לא..
הקמח המלא דורש יותר נוזלים ו/או שומן.. והמרצה שלי בזמנו גם אמר שעדיף (במקרה שאין רגישות) לשלב 30 אחוז קמח לבן רגיל שנותן לו אווריריות..וכך גם הכנתי בעבר כמה פעמים ורואים שזה אחרת.. יש גם אפשרות להכין במקום עם מחמצת.. בקיצור יש כמה שיטות, אז כנראה שאת גם צודקת..
אפשר תמיד להוסיף גלוטן וזהו..ברוקולי

 

מתקבל אותו אפקט..

 

גםקראנץ שוקולדאחרונה
אז ככה:דרדוסית

 

1. אני לשה במיקסר עם עזרה ידנית בסוף

2. הוא תופח ממש ממש יפה!!!

3. הרעש זהה לזה של החלות ובחלות יוצא אורירי וממש טעים!

4.אני מצננת על רשת.

5.יש לך מתכון טוב?

 

אני בכוונה לא מערבבת עם קמח לבן, הוא עושה לי ממש רע... אין לי בעיה למתכונים שמעורבבים עם שיפון.

מה עם לערבב עם כוסמין?ברוקולי

 

תוכלי להעלות תמונה של הלחם, אולי נוכל לכוון אותך יותר.

 

אני אצלם בפעם הבאה שאכין...דרדוסית

אבל לבנתיים יש לכם מתכון?

 

גם כוסמין זה בסדר

ממליצה על האתר הנחתוםברוקולי

 

מתכונים טובים וקלים להכנה עם הסברים מפורטים.

 

http://www.baking.co.il/

 

לא הייתי משלבת עם שיפון , הוא קמח דל דל גלוטן והרבה יותר קשה לעבוד איתו.

 

ברוקולי שקנו קפוא, הופשר בדרך הביתה כמעט לגמרי, והוקפא שוב,אמונינוש

אפשר להשתמש בזה עדיין?

אין תשובה? אני רעבה...אמונינוש


רוב הסיכויים שזה בסדר.. לא מקולקל..נדנדה כתומה.
אם יש לזה ריח רע אחרי הבישול אל תאכלי.

והבעיה העיקרית היא שזה נהיה גוש
הבעיה של להפשיר ולהקפיא זה בבשר ודגיםיעל מהדרום
נכון, למרות שכתוב לא להקפיא שנית גם על מוצריםהתנערי מעפראחרונה
כמו אלה: סנפרוסט, טבעול וכו.
אולי בגלל הטעם...
ל'יעל מהדרום'~ יהודית ~

שאלה: האם הבצק פריך שלך [בחתימה] אחרי האפיה העוגיות יוצאות רכות או קשות?
@יעל מהדרום

שאלה קשה..לא רכות כל כךיעל מהדרום
לק"י

עכשיו, אם רוצים אותן יותר פריכות אפשר לשים כוס שמן במקום 3/4 ולהוסיף עוד קצת אפילו.
ולא לשים נוזלים (מים/ מיץ) בהתחלה, רק להוסיף קצת לפי הצורך.
אני יכולה להכין את המתכון הזה בתור בצק פריך לפאי תפוחיםעיניים תכולות
ומעל לשים תפוחים?
לא ניסיתי..מניחה שכןיעל מהדרום
בטוח ששמן עושה את זה יותר פריך?~ יהודית ~

לא חמאה עושה?

במתכון המקורי יש מרגרינהיעל מהדרום
לק"י

אנחנו מורידים בגלל חוסר הבריאות שבה.
אם את רוצה לשים חמאה, אז נראה לי ששמים בזה 3/4 חבילת מרגרינה ו-3/4 כוס שמן.
אבל אולי עדיף לך לחפש פשוט מתכון של עוגיות חמאהיעל מהדרום
הכנתי בעבר את המתכון שלה כמה פעמים. טעים!!תפוזינה123
מומלץ בחום!!! ממש אהבתי
טוב אני אנסה.~ יהודית ~

גם אני לא רוצה לשים מרגרינה 

המיץ במתכון נותן תעם?~ יהודית ~


מתכון מעולה!! תודה!~ יהודית ~
יעל מהדרום
לק"י

המיץ מוסיף טעם.
יפה!ג'נדס
קרצת עיגולים וכך יצא אחרי האפיה?
כן,~ יהודית ~אחרונה

 בתמונה זה לא ניראה כ"כ טוב... 

אבל זה באמת פריך וטעים! 

פלפלים ממולאיםקייט מידלטון

יש מתכון ? 

מהסוג הפשוט - ממולאים באורז אדום

ככה..א..א..אחרונה
חותכים את הראש של הפלפלים
בקערה שמים אורז בצל קצוץ פטרוזיליה קצוצה
תפו"א מגורד. תבלינים, מלח כורכום פלפל שחור.
ממלאים את הפלפלים לא עד הסוף כי האורז תופח
מסדרת את הפלפלים בסיר, מים עד הגובה כשהמים רותחים להוסיף תבלינים מלח פפריקה כורכום פלפל שחור ורסק עגבניות.
בישול על אש נמוכה וסיר מכוסה חלקית
אין כותרתמ.מ
ב"ה התחתנתי עם אישה שבין השאר היא שפית. היא מכינה כל מיני דברים טעימים וטובים בלי שום מתכון מסויים. שאני ששואלים אותה מה היא שמה ומה עשתה אין לה תשובה מדוייקת.
איך אפשר לרשום את המתכון בלי להפריע לה באמצע ?
איזה כיף לך מודדת כובעים

למה לך לרשום את המתכון? תן תודה על האישה הכישרונית שלך

אין יום שאני לא מודה לה׳מ.מ
אבל אם אנחנו עושים ספר מתכונים זה הולך להיות רב-מכר
לעקוב ולצלם...קייט מידלטוןאחרונה

מכירה את זה מקרוב עם בעל שמכין אוכל מוצלח בלי מתכונים

אני פשוט מסתכלת מה הוא שם,  ואחר כך הוא מנסה לכמת : חצי כפית.. כוס..

שיטה מהירה, קלילה ושקטה למעוך ביסקוויטים!מסכת יומה

אחרי חישוב מסובך איך לא להעיר את הילדים והשכנים...

פשוט הכנסתי את כל חבילת הביסקוויטים +האגוזים שרציתי לפורר

לתוך 2 שקיות, הנחתי על הרצפה ודרכתי היטב.

10 שניות והכל פירורים! אחידים ויפים, בלי "שוונצים" מוציא לשון

(ובלי מעבד מזון או פטיש..)

 

תובנה מהממת! כאילו מוציא לשון

dora
את מזכירה לי כמה זמן לא מעכתי ביסקוויטים
אני מעדיפה את השיטה המסורתית של מעבד מזון..ברוקולי

 

אני מקווה שמי שמכין לי עוגיות לא דורך עליהם קודם מוציא לשון

 

 

המעבד מזון שלנו טוחן בעיקר בצל ושום ושאר ירקותיעל מהדרום
לק"י

איכשהו נראה לי שהביסקוויטים יקבלו טעם נוסף

(חוץ מזה שאני משתמשת איתו בכלים בשריים או אוכל שבושל בכלים בשריים, אז לביסקוויטים לחלבי אולי זאת בעיה. ואני גם לא אלכלך אותו בשביל כמה ביסקוויטים).
אאל״ט אין בעיה להשתמש במעבד מזון בשריהתנערי מעפר
אם הוא לא בן יומו (לא נעשה בו שימוש ב24 שעות אחרונות) ולהשתמש באוכל שנטחן במאכל חלבי.
כדאי לבדוק את זה.

דבר שני,
פרורי ביסקויטים זה קל לנקות מקערה של מעבד מזון.
וגם הרבה יותר נוח
ו
תודה..לא בדקתי את הנושא, כי הוא פחות נצרך לייעל מהדרום
במעבד מזון זה לא יוצא טחון?קייט מידלטוןאחרונה

זה מה שתמיד מפריע לי, כשאני רוצה פירורי בסקויטים ולא קמח ביסקויטים ..

אפשר גם להכניס לשקיות ו'לרדד' עם מערוך..מקום בעולם
אכן תובנה מצוינת, תודה על השיתוףארץ השוקולד
ע"ע שיטות לדריכת ענבים....מודדת כובעים

מה הם חשבו לעצמם האלה מפעם????

 

מה הבעיה שלהם היתה למעוך את הענבים בשיטות יותר נקיות?

איך מכינים מילוי גבינה-וניל לעוגת שמרים?on


פשוט שמים גבינה לבנה?~א.ל
אולי עם טיפה אינסטנט פודינג וניל כדי להוסיף טעם
צריך לאזן קצת את החמיצות של הגבינה...יעל מהדרום
לק"י

תחפשי אולי מתכון של גביניות באינטרנט, ותכיני את המילוי (לא חושבת אבל שיש בזה טעם וניל, אולי באמת להוסיף קצת אינסטנט פודינג וניל(
תודה onאחרונה

בסוף הוספתי לגבינה אינסטינט וסוכר וקצת חלמון.. יצא אחלה.