לעוגות ועוגיות ללא סןכר....אפשר עם סטיוויה.
וגם מתכון לכעכים מלוחים ללא מרגרינה ושיצא טעים. ...
תודהה
http://www.hidabroot.org/article/212305 - כעכים מלוחים עם שמן אבל לא ניסיתי כדי להגיד לך אם טעים.
את המרקם הנמס של האלפחורס אי אפשר להשיג כשמכינים עם שמן.
אפשר להמיר את החמאה בשמן, ולקחת בחשבון שזה ישנה ואת המרקם וישפיע על הטעם.
לא ניסיתי, אבל זה אמור לצאת סבבה
היי כולם,
ראיתי הרבה הודעות שבהן נשאלות שאלות כמו מה אפשר לעשות עם ירקות? אפה אפשר להשיג ירקות טובים ובזול?
אזד אשמח לשתף על אתר מעולה שאני באופן מתמיד משתמש בו שנקרא "לא תגזול".
אני משתמש באתר הזה המון והירקות מגיעים במצב מעולה ואני אפילו לא צריך לצאת מהבית.
אני מצרף קישור לאתר.
נסיון יפה, אבל פרסומות באתר עולות כסף!
מודדת כובעיםאחרונהכוסמת ושעועית לבנה- זה דבר בריא? מה זה בעצם? חלבון? ומה עושים איתם מבחינת מתכונים?
ברוקולי
כוסמת ירוקה (לא קלויה) טעימה יותר לטעמי
מה עושים איתה - כל דבר שהיית עושה עם אורז/בורגול/קינואה
שעועית- מרק חרירה ממש טעים 
קדירות
תבשילים
מרק
אורז אדום עם שעועית
קציצות
ברוקולישעועית לבנה בהחלט אפשר לצרף לסלטים - עם טונה, ביצה קשה, בתיבול מלח פלפל שחור ושמן זית (או קצת מהשמן של הטונה) עם בצל ירוק או פטרוזיליה.
ויש עוד המון מתכונים האינטרנט, תחפשי.
לכוסמת יש טעם מאוד מסויים שלא כולם אוהבים.
מי שאוהב יכול לאכול גם בתור סלט קר, מבשלים עם קוביות גזר ובצל.
ראיתי רעיון באחד האתרים שאפשר לערבב את הכוסמת עם אורז מלא וגריסי פנינה (ביחס שווה) ולבשל עם שמן זית ותבלינים שאוהבים. כל הדגנים האלה מתבשלים אותו זמן בישול, ובצורה הזאת הטעם הדומיננטי של הכוסמת מתפזר בתוך טעמים יותר מוכרים של הדגנים האחרים.
אפשר להכין מרקים גם מהשעועית הלבנה, עם עגבניות ועשבי תיבול, וגם מהכוסמת עם ירקות שורש (תסתכלי באתר של סוגת יש שם רעיונות).
ומכוסמת אפשר להכין גם דייסה
היי!
מכין עוגת שוקולית מזה הרבה זמן
עוגת שוקולית המפורסמת עם כוס קמח, סוכר, שוקולית, שמנת מתוקה...
שאלה לי אליכם-
כיצד ניתן לשמור על העוגה לחה, גם במקרר?
כאשר אני חותך פרוסה ומחזיר למקרר, לאחר כמה שעות החלק הפרוס קצת מתקשה ומתייבש ולא טעים לאכול אותו...
ולכן אנחנו תמיד חותכים החלק הדק הזה ופורסים פרוסת עוגה "לחה" יותר.
האם יש למישהו/י רעיונות - איך להתמודד עם זה??
תודה!! 
אורה2xתודה ל@ברוקולי על המתכון המעולה והבריא הזה! 
שניצל תירס ביתי - בישול ומתכונים
טיפ לעצלנים ומורעבים:
במקום להקפיא ולטבול בביצה, אני פיזרתי ישר פירורי לחם על הקציצות בתבנית ואפיתי
(אפשר להפוך אחרי 10 דק' ולפזר גם בצד השני)
זה יצא טעים פצצות!!!
אני משתמשת בללא סוכר להפחית קלוריות.
זה מסוג השרשורים שגורמים לי נחת
לדעת שבזכות מתכון אחד אתם צורכים מזון בריא יותר... !!
מקווה שאני לא בצרות מול טבעול ![]()
[ופעם הבאה לא להתעצל..![]()
תודה
![]()
ןגם הרבה יורת בריא- בלי סוכר ולא משומר, והעלות יוצאת ממש אותו דבר, אם לא יותר זול קפוא..
ניסית לגלגל?
לפי ההוראות ניקוי זה היה נשמע שיש דרך לפרק.
איפה אפשר לקנות סולת מלאה נקיה מחרקים?

לחתוך לעיגולים דקים- גזר וקישואים, לרצועות פלפלים. להרתיח מים חומץ וסוכר, להוסיף את הירקות לחכות שירתך שוב ולהכניס לצנצנת. אפשר להוסיף גם כרוב לבן.
היו מביאים בקייטרינג של הא. צהריים בגן שעבדתי בו השנה..
(שונאת קישואים..)
בסוף הכנתי ברוטב אדוםכי בנו בחרת
ט'גם אני הצהרתי על ''דיאטה''
אוןלי תנסי לשים מרווח עם חום גבוה ל10 דקות ואז להשאיר בתנור סגור?
קודם לסנן מהנוזלים.
ט'אחרונה
ברצינותאם הן עבות מדי יקח זמן עד לריכוך..
ורצוי שיהיה רוטב שזה לא יתייבש.. בכללי רצוי כשאופי תפו"א לשלוק אותם מס' דקות במים רותחים ואז לתבל ולהכניס לתנור, זה מקצר משמעותית את זמן האפייה שלהם..
שפשוט יש איזה זן/סוג של תפו"א שלא יאפו לעולם 
באסה ליפול עליהם.
בדרך כלל בשביל תפ"א צריך חום של 250 מעלות, וגם זה לפרוסות לא עבות או כשהם חתוכים לשמיניות.
תוציאי את העוף, תוסיפי קצת מים, ותאפי את התפ"א על חום גבוה בנפרד מהעוף.
למשל בבננה יש מגנזיום ואשלגן, אגוזים עשירים בויטמין B6, מגנזיום, וברזל,
בכתומים (מלון כתום, פפאיה, קלמנטינות, מנגו) יש גם בטא קרוטן וגם ויטמין A שחשוב לבריאות העצם,
גם באדומים - פירות יער, תות, דובדבנים, ענבים אדומים, רימונים יש נוגדי חמצון,
הירוקים מאוד - ענבים ירוקים, תפוחים חמוצים וגם אגסים - ידוע שיש להם השפעה מחזקת על השרירים, ובאגסים יש ברזל.
תמרים עשירים בכל מיני וגם בחומצה פולית, ועוד ועוד.
והכל חשוב מאוד לפעילות התקינה של הגוף ולבריאות.
מה שחשוב זה להיות קשובים לגוף ולנטית הלב - מה שמתחשק (מבחינת צבע וסוג הפרי) בדרך כלל מאותת על מה שחסר והגוף מבקש להשלים. וכל אחד יש לו את טווח הפירות שהוא זקוק להם ו/או מתחבר אליהם.
מצד שני גם אין צורך להפריז - צריך להשאיר מקום גם למזונות אחרים
, שגם להם יש מרכיבים חשובים להציע, וגם לא להפריז עם פירות בגלל הסוכר.
יש ילדים שלא סובלים פירות, וגם זה בסדר, הם משלימים את החסר ממזונות אחרים. לא בכוח. מה שאוהבים.
אני מנסה לחפש בגוגל מה החלק הזה ומה עושים ממנו ולא מוצאת אפשר עזרה?
תודה!..
אז זה מס' 7 בקישור..

שהכנסתי להקפאה- כבר לפני שבוע.
האם להכין מהם אוכל לשבת ("לבנות עליהם")
או לזרוק????
מה קורה לתפו"א אחרי ההפשרה/ בישול?
תודה
העתק: פורום נשואות, הורות
אם כן -
אפשרי לאכול פשוט זה מתפורר ומקבל טעם לא טוב.
אם זה אחוז קטן מתוך קציצת בשר לדוג' , לטעמי זה בסדר.
אני הקפאתי פעם וזה לא הצליח יותר להתגבש לקציצות והכל התפורר בסיר...
חמדמדהצריכה להכין עוגה בצורת מטוס אל על.
רעיון מישהו?
שוקולד לבןhttp://search.clearch.org/?a=images&q=%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA%20%D7%9E%D7%98%D7%95%D7%A1&fc=si
מניחה שתוכלי להעזר בחלק מהתמונות 
shir shir
dora
חמדמדהאיך עשית?
חמדמדההכנתי 2 עוגות מרובעות, שמתי מולי תמונה של מטוס והתחלתי לחתוך...זה היה סיפור רציני, סה"כ עבודה של 3 ימים.

3 ימים??? בטוח?אביגיל~!
חמדמדהאת אשכרה עבדת על זה מהבוקר עד הערב במשך 3 ימים?
ובלילות מה עשית?
חמדמדהאחרונהוכן. היה קשה אבל שווה
איך מאחסנים כזו עוגה כך שלא תקבל טעמי לוואי?
זאת הייתה בעיה רצינית....הקפאתי אותה ככה בלי כלום מעל וכשהקצפת התייצבה שמתי מעלי העוגה שקית גדולה וניסתי כמה שיותר לכסות את כולה..
ב"ה היא יצאה מעולה!
הכל עם קצפת
אני עוד מחכה למתכון ללחם כוסמין שלך אהמ אהמ ![]()
וניסית להעלות תמונה? לא רואים כלום
אני יודעתברוקולי
פשוט צריכה להכין שוב לוודא שאני אוהבת ממש.
ברגע שאכין- את הראשונה שתקבל מתכון
ולא ניסיתי להעלות תמונה
אולי לא הסתכלתי בגיליון הנכון?
חומרים
חצי קילו קמח כוסמין מלא
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית מלח
2 כפות סוכר חום
2.5 כוסות מים
ההכנה
לשפוך לקערה לערבב בכפית
לשפוך ל3 תבניות אינגליש קיק מקומחות
להתפיח עד להכפלה
לחמם תנור ל230 מעלות
לאפות 10 דקות(הבת שלי קרעה את זה נראה לי שזה מה שכתוב.תעשי לפי הריח והצבע.טוב?)
להוציא מהתבנית ולקרר
יוצאות נדירות!! בלי קמח לבן. והתפחה של 10 דקות!
מומלץ!!
דרך אגב- לחמניות כוסמין הם המוציא או מזונות?
כוס מים פושרים
כף סוכר
שלוש כפות שמן
חצי כפית מלח
כף שמרים
3 כוסות קמח (אפשר כוסמין ואפשר רגיל)
מערבבים את כל החומרים יחד... לבצק אחיד.. מתפיחים 10 דק.
(אם יבש לשים טיפה מים, אם דביק עוד טיפה קמח)
ליצור עיגולים...לשים בתבנית אחד צפוף לשני. לאפות ב180 עד שנהיה זהוב טיפה...בערך 20 דקות...
לשים בקערה שמן זית, שום מלח ופטרוזיליה קצוצה...לאחר שהלחמניות יוצאות מהתנור למרוח את השמן..
בתאבון!!!
אני לא ממש מצליחה לשים כאן תמונות.. אבל אנסה להראות לכן אם אצליח
בקערה אחת:
קילו קמח כוסמין
חצי כוס סוכר
2.5 כפות שמרים
בקערה שניה:
חצי-שלושת רבע כוס שמן
3.5 כוסות מים פושרים
כפית מלח
לערבב כל קערה בנפרד ואז ללוש ביחד.
להתפיח לפחות שעה וחצי לעטוף את הקערה בשקית אשפה גדולה ולקשור.
ואז יוצרים לחמניותאת הלחמניות להתפיח מכוסות במגבת לפחות עוד חצי שעה.
לאפות בחום בינוני 20-25 דקות.
אני לא מורחת ביצה כי לפי דעתי זה מכביד על התפיחה של הלחמניות בתנור.
מכינה מידי שבוע ב"ה יוצא מוצלח .
450 גרם קמח כוסמין מלא
200 גרם חמאה
5 גרם מלח
5 גרם סוכר
60 גרם ביצים
60 גרם חלב
כמה יוצא בערך?
ג'ינג'ר
קראנץ שוקולדהכנתי גם עוגת ביסקויטים בציפוי לוטוס(פעם ראשונה שמשתמש בזה) ויצא מדהים ![]()
זה גם עם חלב מרוכז ביתי,
אם כן אפשר מתכון לחלב ?
קראנץ שוקולד