שרשור חדש
רעיונות לדברים לשבירת הצום?חופר
מרקנפש חיה.

אורז, שעועית

חביתות לחם

תה ועוגה

פוקאצות 

לשתות מיםמדברה כעדן.

ו/או תה צמחים

לאט לאט להחזיר נוזלים.

אחכ בהמשך לאכול ארוחב קלילה ונעימה כמו סלט עם קינואה וכו'... 

אנחנו נאכלבוקר אוראחרונה

אחרי שבירה עם מים ומשהו קטן

בורגול שנשאר מחמישי ושעועית לבנה ברוטב עגבניות

חזה עוף(אהבת עולם)

יעבוד לי להכין בחג עצמו, על הפלטה?

אם כן- כמה זמן צריך?


ורעיונות בכללי לחזה עוף בכל מיני צורות ותיבולים?

כן, זה לוקח כמה שעות, צריך להטמין גםטוב שם
לעטוף בנייר כסף ולשים ישר על הפלטה?(אהבת עולם)
אם הוא פרוס, כמו שניצלים, יעבוד יותר מהר?
אני לא עוטף בנייר כסף, אבל אפשריטוב שם

אפשר לשים בפלטה בתבנית נגיד, ולכסות במגבת גם, לא קריטי.
וכן, פרוס מהר יותר, לדעתי לפחות חצי שעה פחות.

אני שמה בתבנית חד"פ על הפלטה ומכסה בנייר כסףיעל מהדרום

לק"י


ומעל מגבת.

אני חושבת ששניצלים לקחו לי בערך שעתיים. אז עדיף לקחת זמן עודף ומקסימום להוריד מהפלטה כשמתבשל.

כי זמן הבישול תלוי גם בחום של הפלטה.

מעולה(אהבת עולם)
תודה רבה לשניכם!
וזה טעים? זה לא מרגיש עוף מכובס כזה?ופל לימון

למרות התיבול שבטח את שמה

בכלל לאיעל מהדרוםאחרונה
שאלת הקפאה דחופהמשמעת עצמית

הכנתי בערב החג מלא סלטיםונשאר הרבה.

נראלכם בסדר להקפיא עכשיו לשבת?

חצילים מטוגנים,פטריות וגמבה אפויים, ועוד 

כןבאר מריםאחרונה

אני מקפיאה הב

רבה פעמים חצילים מטוגנים.

פטריות וגמבה תנסי - הגיוני שיצליח..

עוד שאלת זמנים...כמה זמן לבשל רוביא יבשה(מושרית)?חילזון 123
סביב 25 דקות או עד שהיא רכה (לנעוץ מזלג) חשוב לדעתנפש חיה.

אפשר לתבל תוך כדי הבישול

אבל להוסיף את המלח רק בסוף

כי המלח סופח נוזלים= גורם למאכל שייתקשה

בקטניות זה יותר בולט , כיוון שהן דורשות זמן בישול ממושך יותר כדי להתרכך.

 

תודהחילזון 123אחרונה
רעיון למתכון/מנה עם פטריותחנוקה

קניתי סתם פטריות והגיעו ענקיות כאלה שאפשר למלא או משו

יש רעיון למתכון מוצלח לתוספת יפה שתתחמם טוב בחג?

פטריות ממוחאות בשר טחוןתוהה לעצמי
אפשר לצלות אותן וזה יוצא מעולה.המקורית

אני מאוד אוהבת. זה בשרני וטעים.

מלח פלפל וזהו

נראה לי שזה מה שאעשה, תודה!חנוקה
אני אוהבת למלא את הפטריות הגדולותופל לימוןאחרונה

בתבשיל פטריות, בצל , שום, עגבניות קצוצות, ופטרוזיליה קצוצה

למלא ולאפות

יופי של תוספת 

 

יש למישהו מתכון מוצלח לגלידה בלי ביצים חיות?חופר
בנוסף מחפש גם מתכון לסורבה.
יש גלידה חלביתחילזון 123

שעשויה משמנת מתוקה וחלב מרוכז

ואז יוצא לזה מרקם אורירי כמו של גלידה אמיתית

והמתכון שלה הוא?חופר
לקח לי זמן למצוא...חילזון 123

מה שיש לי זה-

להקציף 3 שמנת מתוקה

להוסיף בתנועות קיפול פחית חלב מרוכז (כ 400 מל)

להוסיף איזה תוספות שרוצים

ולהקפיא...

תודהחופר
סורבה מכינים כךופל לימון

מכינים סירופ סוכר ביחס 1:1

מקררים

מערבבים מיץ /מחית פירות

ומקפיאים במכונה או בקופסא, אבל אז יש להקציף מידי פעם כדי לקבל מרקם מתאים

איך מקציפים מידי פעם?חופר

אין לי מכונה, יש לי מיקסר שיודע גם להקציף

מיקסר ידני זה יפי וגם בלנדר סטיקופל לימון
לטובת הפרווה אפשר להכין לבד חלב מרוכז פרווהופל לימון
תודה רבה!חופר
הקישור לא למקום הנכון, אין שם מתכוןחופר
דוקא ל י נפתח הקישור, אבל הנה המתכוןופל לימון

חלב" מרוכז וממותק פרווה


 

הרכיבים:


 

1/2 ליטר ריצ' קפה

250 גר' סוכר

25 גר' מחמאה

2 כפות קורנפלור

1/4 כוס מים

 

אופן ההכנה:


 

להביא לרתיחה את הריצ' והסוכר ולבשל חצי שעה מבלי לערבב

להוסיף את המחמאה 

לבלול את הקורנפלור במים ולהוסיף לסיר, לבחוש

להניח להתבשל כרבע שעה


 

כאן אפשר לאפסן במקרר לשימוש מאוחר יותר

תודה, כנראה משהו שקשור לסינוןחופר
לסורבה:מיקי מאוס

פירות קפואים

אבקת סוכר ( בין 200-400 גרם על קילו

ככל שיותר סוכר זה יהיה יותר אוורירי ופחות בריא )


לרסק במגימיקס עם קצת לימון סחוט

חיב נוזליםופל לימון
ממש מעט לימון זה מספיקמיקי מאוס

ככל שיש יותר נוזלים זה יותר קרח.

צריך לעבוד בזהירות עם הפירוט שקצת יפשירו אבל לא יותר מדי

ולא לשים יותר מדי בקערה בבת אחת


מכינים את זה המון יוצא מעולה 

הסוכר מונע את היווצרות גושי הקרח.הקפאה של מחית פריופל לימון

נותנת סורבה מרוכז מידיי לטעמי

אנחנו תמיד מכינים סורבה בלי נוזלים. רק פירותנק - ניק

בלי שום תוספות אלא אם הפרי חמוץ אז מוסיפים סוכר.

יופיופל לימוןאחרונה
גלידה שהכנתי בעבר*אשתו של בעלי*
עבר עריכה על ידי *אשתו של בעלי* בתאריך כ"ו באלול תשפ"ג 18:14

עם שמנת מתוקה+חלב מרוכז

ותוספות:

תותים

נסקפה

פצפוצי שוקולד


 

 

לחן במטבחמדברה כעדן.

יש מתכון לחלב מרוכז ללא מרגרינה/ריץ...

חלב מרוכז ביתי | חן במטבח


ואז אפשר גלידת אוראו וכו'


וסורבה -

בעיקרון קולפים וחותכים לקוביות ומקפיאים את הפירות שאת רוצה

ואז אחרי הקפאה מלאה מוציאים ל10/15 דק החוצה ומכניסים למעבד מזון, עם טיפה מיץ תפוזים/משקה צמחי (משקה שיבולת שועל/שקדים וכו') וזהו. אם רוצים להמתיק עוד אפשר להוסיף כפית/כף מייפל טבעי/סילאן/דבש...


השילובים שאני אוהבת-

*בננה וקקאו (הקקאו משתלט על הבננה כמעט לגמרי)

*מנגו

*תות בננה

תודהחופר
כמה זמן צריך לבשל בשר ראש בקר?חילזון 123
יש מתכון מומלץ?
אני מבשלת 3-4 שעותמאוהבת בילדי

ואז מוסיפה דבש, מלח, פלפל.

אפשר גם חפני הבישול "לסגור" את הבשר ולטגן איתו בצל.

אני אוהבת להוסיף בסוף ערמונים או פרוסות גזר.

 

אם לא מתוק- זה הולך נפלא עם גרגירי חומוס.

תודהחילזון 123
בכמה מתכונים ברשת ראיתי בישול של שעה וחצי ואפילו שעה וזה באמת היה נשמע לי קצר מדי
אני מבשלת שעה וחצי בערך עם הרוטבהמקוריתאחרונה

עושה אותו עם חומוס

ושולקת אותו לפני עוד שעה וחצי

מתכון לאלפחורס הכי קל וטעיםשוקולד פרה.

שאתם מכירים??

פעם ראשונה שלי!!

של חן במטבח! מתכון אליפותרחללי
עם טיפים חשובים (ממליצה פעם ראשונה לראות את הסרטון המלא)
מאחורי הקורנפלור של מיהאיכהאחרונה
הולך להקפיאתלמים

סלק מבושל?

ומרק עדשים (עם ירקות, ללא תפוא)?

הירקות לא נהייםתלמים
מגעילים אחרי ההקפאה?
לאיראת גאולה

לטעמי התיבול של הסלק נחלש בהקפאה, לכן עדיף לתבל אותו אחרי או להוסיף תיבול.

מסייגת שאני מדברת על סלק חתוך קטן או מגורד. יכול להיות שבסלק גדול כן ירגישו מרקם קצת מושי אחרי ההקפאה.

סלק-לא*אשתו של בעלי*
מרק-כן
דווקא אמא שלי קבוע מקפיאה סלק(חתוך לסלט)טארקואחרונה
ויוצא אחלה
איך מזרזים הבשלה של מנגו?חנוקה

קנינו לשהחיינו והגיע ירוק לחלוטין

יהיה אכיל?

אם זה לא אכיל אז לא ראוי לברכה...

תשים בשקית עם תפוחי עץ ביחדטוב שם
מהניסיון שלי מנגו מבשיל תוך כמה ימים. עדיף בשמש.יראת גאולהאחרונה
ויש סוגים שנשארים ירוקים מבחוץ למרות שהם רכים וטעימים.
ראש השנה מתקרב. שתפו בהכנות, בסימנים ובמתכוניםנחשון מהרחברון

אנחנו נעשה כנראה כמו כל שנה - ארוחת סימנים

יש 2 קרפיונים שדגתי אתמול עם הילדים.


מחכה להודעות שלכם אולי יהיו רעיונות

בפשטות זה הרעיון - בסעודה לאכול דברים שהם סימן טובהסטורי
יש לי איזה סיפור, אבל קצת אווטינג.


בכל מקרה, אצלינו את התפוח בדבש - אכן מביאים מייד אחרי המוציא, לקיים את המנהג. (וגם כמעט פשוט שככה צריך לברך העץ בלי ספק עליו).


שאר הסימנים מגיעים לאורך הסעודה בצורה מתאימה - מה שבסלטים, בסלטים (רוביא וכד'). גזר עם הדג והראש של דג, בתור מנה ראשונה. כרתי וסילקא בקציצות עם המנה העיקרית. תמרים ורימונים - מנה אחרונה.


ככה גם נמנעים ממריחה ומותשות של הילדים, בשעה לא מוקדמת.


כמובן, עם כל סימן אומרים את היה"ר שלו).

עוגיות עבאדי מ"בצק פריך מלוח" קנוי - יוצא טוב?מבקש אמונה
כןןןןמדברה כעדן.
פעם אחת שקיבלתי והכנתי מזה קיש, נשאר תי קצת והכנתי עבדי ויצא מעולה רק הוספתי שומשום מעל
הו מצוין. תודה רבה 💪מבקש אמונהאחרונה
לכמה שבתות מספיק לכם בקבוק של מיץ ענבים?נטלינטלי

לכמה שבתות מספיק לכם בקבוק של מיץ ענבים?

תלוי את מי את שואלתפה לקצת
אם במשפחה יש 10 ילדים או שניים, מאמינה שזה משנה את התשובה.


בכל אופן, לא שמתי לב אף פעם כל כמה זמן נגמר אצלנו בקבוק

אנחנו זוג+3 ותינוק, בשבת גומרים בערך 3/4 בקבוקיעל מהדרום
לק"י


עושים קידושים והבדלה רק במיץ ענבים.

אחתהסטורי
וגם כשהיינו זוג צעיר - מקסימום שתיים, בשבת השלישית כבר היה טעם לוואי.


(היום אם נשאר הילדים מחסלים בראשון/שני)

אצלנואיכה
כמעט בקבוק שלם.


אנחנו שניים


השבת עשינו שני קידושים בבוקר + אורחים לסעודה והכל נגמר 

זה תלוי גם בגודל של הכוסאיכה
אני חושבת בערך 2-3בונים מגדל

3 כוסות בשבת. (2 קידושים והבדלה)

לרוב לא מוסיפים. 

 

כשמוסיפים מן הסתם הולך יותר אבל לרוב מסתפקים במה שיש בגביע. 

שבת וחציחילזון 123
הרבה פעמים אני משתמשת גם לבישול, אז מתחסל די מהרופל לימון
מיץ ענבים? מה את עושה איתו?חילזון 123
למשל אופה בתנור חזה בקרופל לימון

2 קג חזה בקר

התיבול:

3 בצלים חתוכים 

ראש שום חצוי

1/3 כוס סוכר  חום

6 עלי דפנה

2 כפות חומץ

טימין

תירוש ענבים בהיר או יין אדום  חצי יבש

למרוח את נתח הבשר בפלפל שחור גרוס, מלח ושמן זית

להניח על הבצלים

לצקת את היין כדי חצי כיסוי

לכסות היטב את התבנית ולתנור ל-3-4  שעות בחום נמוך 

150-160 מעלות תלוי בגודל הנתח

מעניין. אני אופה תמיד עם ייןחילזון 123
לא חשבתי שמיץ יתאים
מתאים גם מתאיםופל לימון
לא בדקתי בדיוק אבל למעלה מחודשחופר
אנחנו זוג שרק אני שותה, אישתי בקושי טועמת ויש לנו גביע קטן.
שבת אחת בד"כ.מוריהאחרונה
טוב, מעז לשאול. כבש, איך מכינים? (מה קונים?)הסטורי
נראה לי שחשוב לחדש את העניין בזה, למרות שהורינו לא נהגו (לא העזו להתעסק עם זה...)


אשמח לכל מתכון/טיפים וכד'

זה תלוי בחלקאיכה
נגיד צלעות זה במנגל..


אני מכירה שעושים זרוע בתבנית עם מכסה, מלח פלפל ירקות שרוצים (עגבניות, שום, בצל) ובתנור לארבע שעות בחום נמוך.


לדעתי, תשאל את הקצב מה ממולץ לנתח.


ו @נחשון מהרחברון מכין הרבה, כדאי לשמוע את דעתו.

אצלנו צלעותאהבתחינם

לא רק במנגל

אנחנו מבשלים עם פירות יבשים.. מעדן!

יש כמה דרכיםנחשון מהרחברון
הכי קל זה לעשות מרינדה טובה (שומן ממתיק מצליח וטעם) לשים נוזלים (יין זה טוב) להשרות בזה לעטוף טוב (נייר אפיה ונייר כסף) ובתנור לשעתיים שלוש על טמפרטורה של 140'-160 מעלות יוצא מעדן מתאים לשוק כתף צוואר וכו
תודה, מה זה מרינדה?הסטורי
גם את הסוגרים (הראשונים) לא הבנתי. סליחה על הבורות...
מרינדה - תערובת תיבול נוזלית שמשרים בה מצרכים לפנינחשון מהרחברון

צליה.

 

הרכב קלאסי של מרינדה הוא משהו שומני (מיונז/שמן זית/שומן קוקוס) משהו מתוק (סילאן/דבש/סוכר) משהו ממליח (רוטב סויה/מלח) וטעם (שום/פפריקה/ירוקים מיובשים/פלפל/או כל תיבול אחר) מערבבים למשחה כזו, מוסיפים קצת נוזלים אם צריך ומורחים ומעשים את הבשר. ואז שמים בתבנית (אני מרפד את התבנית בנייר כסף ונייר אפיה) מניח את הנתח המתובל, שופך קצת יין/בירה/מים) עוטף בניייר אפיה ונייר כסף ומנסה שיהיה כמה שיותר אטום ואז בתנור בטמפרטורה נמוכה יחסית כמה שעות.

תודה רבה על הפירוט, נראה אם נעז...הסטורי
כתף טלה זה יוצא טעיםחילזון 123

זה נתח עם עצם גדולה באמצע.

שמים בתבנית עם יין אדום, תבלינים (וירקות שורש אם רוצים) מכסים ואופים אפיה ארוכה.

תודה רבה, השאלה אם זה זכר לאיל...הסטורי
טוב לא יודעת... שאלת על הכנת כבש,חילזון 123
וטלה זה הילד של הכבש... 
נכון, תודה רבההסטוריאחרונה
למהנטלינטלי

למה לפעמים מכינים משהו (נניח חמין או עוף עם ירקות בתנור) והוא יוצא מושלם-מעולה-שמיימי ולפעמים מכינים ***בדיוק*** באותה צורה והוא יוצא אמנם טעים וטוב, אבל לא מושלם-מעולה-שמיימי? 

א. כי כנראה זה לא בדיוקחופר
ב. הטעם של האוכל מורכב מעוד דברים חוץ מתהליך ההכנה וחומרי הגלם, למשל ממצב הרוח, הרעב, הסביבה והחברה
מה נחשב סטטיסטיקה טובהנטלינטלי

מה נחשב סטטיסטיקה טובה? למה אני צריכה לשאוף? שבערך כמה פעמים מתוך כמה יצא בצורה המושלמת וכמה פעמים לא? תודהה

אולי הסיר? החום של התנור/הגז? הפלטה?רק טוב!
נראה לי גם קשורבתאל1
לעוף או הבשר ... בכל זאת אלה תרנגולים או פרות שונים... 
אולי התאווה והרצון לאותו אוכל נחלש אצלינו?טוב שם
אבל הסברא שכנראה הכנת שונה יותר נראית.
כי שמת פחות שמן 🙈סתם אחת
חח סתם, לא מחייב
בטוח זה זהטוב שם
זה תלוי בכוונה שמכניסים באוכל מתואמת

וברצינות - גם אנחנו תוהים על זה לפעמים. (אצלנו קורה לפעמים שהחמין, במיוחד, ממש מתקלקל...)

אפשר לתת לזה סיבות גשמיות, כמו למשל שלא הרתחנו מספיק זמן את החמין לפני שבת, אבל למעשה הסיבה לכך החא שמיימית... הקב"ה רצה שהשבת יהיה לנו ניסיון, ונצטרך להסתדר בלי חמין... ולנו נותר להתפלל שלא יגיענו לידי ניסיון...

יכול להיות שיש לכם שקע שנכבה עם שעון שבתרק טוב!
ואז בעצם החמין לא דולק כל הלילה ולכן מתקלקל? מעלה נקודה למחשבה/בדיקה. 
לא, אנחנו לא מפעילים שעון שבת בכלל מתואמת

חוץ מאשר למזגנים.

ה"בעיה" אצלנו שלפי המנהג שלנו צריך להניח אוכל גם מערב שבת על קומה שנייה, וגם אסור לכסות את הפלטה. אז צריך להצליח "לכוון" היטב את החמין על הפלטה כדי שלא יתקלקל...

ומה עם סיר בישול איטי יכול לעזוררק טוב!
או שזה אותו עניין?


מנסה לעזור.. 

לא מכירה מה זה...מתואמת
אבל ב"ה לרוב החמין יוצא לנו טוב. כשלא - זו כנראה תזכורת משמים שאנחנו לא מושלמים
לדעתי זה בגלל שהוא לא מתחמם מספיקהמקורית
כשהוא לא מגיע לרתיחה,תפוחי האדמה מתקלקלים. כי זה הרבה שעות בחום נמוך, לא של בישול. כמו להשאיר בחוץ בשמש 
נכון, זו כנראה הסיבה.מתואמת
רק אומרתבתאל1
שקומה שניה לפי הרב אליהו לא חייבת להיות גבוהה... כך שזה יהיה מספיק חם... לשיטות מוזמנת... חחח
לא בטוחה בזה, צריכה לשאול את בעלי...מתואמת
בכל אופן, קנינו רשת מיוחדת כזו שמכסה את כל הפלטה כדי שיהיה נוח יותר, והיא גבוה בכסנטימטר וחצי מהפלטה...
אנחנו בדקנו עם רב...בתאל1

לפי הפסקים של הרב אליהו.

הוא נתן כמה רעיונות כמו לשים מטבעות על הפלטה, מכסים של צנצנות...רשת אבל לא צריך מוגבהת. ולנו כרגע יש דבר כזה שנקרא עלפלטה -מן משטח סיליקון שמיועד לפלטה וחוצץ בינה לבין הסירים. 

מתואמת
הרשת שיש לנו היא גם של עלפלטה...
לא ידעתי שיש אנשים שסוברים ככה...מענייןאור123456
כן, זו דעה יחסית נדירה מתואמת
את בטוחה? אולי כדאי לשאול שובהסטורי
(אולי לפי הרב אליהו, אבל הפלטה 'שלו' שהרבה יותר חמה אמורה לפתור את הבעיה)
נכון, הפלטה שנעשתה על פי פסיקתו טובה יותרמתואמת

אבל כבר אין להשיג אותה יותר לצערנו.

ואני בטוחה בפסק... בעלי מקורב לכמה מקורבים של הרב אליהו...

יכול להיות שהפלטה שלכם לא חמה מספיק?תוהה לעצמי
הפלטה אמורה לשמור על החמין רותח, ככה שאין סיכוי שיתקלקל
הפלטה שלנו טובה בעיקרוןמתואמת
אבל ראי מה שכתבתי לרק טוב - אנחנו מניחים את החמין (והמרק) על קומה שנייה מערב שבת וגם לא מכסים, אז לכן יש יותר סיכוי שהוא לא יתחמם מספיק...
הבעיה שלך שאת משאירה את החמין על קומה שניהופל לימון

כשתפתרי את הסוגיה ההלכתית לא תצטרכי לחפש תירוצים והחמין יצא מושלם -

אנחנו מעדיפים לשמור על המנהג ההלכתי שלנומתואמת
גם במחיר שפעם בהרבה זמן החמין מתקלקל
אפשר להתשמש בסיר בישול איטיבוקר אור
אני בכלל לא הכרתי ששמים על הפלטה
מה זה סיר בישול איטי בעצם?מתואמת
זה אומר שהסיר נשאר על אש דולקת כל השבת? ומה עושים עם האש אחרי שמורידים את החמין? (מלחיץ אותי להשאיר אש דולקת לכל כך הרבה זמן...)
לא, מה פתאום. זה לא עם אשבוקר אור
עובד על חשמל
אה, הבנתי...מתואמת

טוב, נשקול אם שווה לנו לקנות רק בשביל הפעמים הבודדות שחמין לא יוצא טוב

(את הבישול הראשוני עושים גם בסיר הזה?)

אנחנו לא עןשיך הכל באותו סירבוקר אור
אבל אני חושבת שאפשר
עדיף שתכינו משהו אחרארץ השוקולד
זה לא בריא לאכול אותו אם הוא מתקלקל
ברור שאנחנו לא אוכלים אותו כשהוא מקולקל!מתואמת
אבל לרוב ב"ה הוא יוצא טוב, והילדים אוהבים אותו מאוד (שבת אחת לאחרונה לא הכנתי חמין - ואילו צעקות הרים אחד הקטנים במחאה...)
מה אתם אוכלים כשהוא מתקלקל?המקורית
את לא 'נתקעת' בלי סעודה עיקרית?
דברים מסעודה שלישית...מתואמת
באופן מצחיק - אני מכינה לסעודה שלישית יותר דברים מאשר לסעודות הראשונות (שבהן אנחנו מסתפקים במרק וחמין). בדרך כלל זה נשאר למשך השבוע, אבל זה יכול להיות גם כמנות גיבוי לסעודות האחרות...
איכות הבשר או הדג השתנתהאור123456

אולי סיר אחר?

תבלינים או עשבי תיבול פחות טריים?

פחות זמן השרייה או תהליכים אחרים...

מאת ה היתה זאתגפן36אחרונה
הכל תפילות
איך לאחסן חלבה אחרי הפתיחהנטלינטלי

קניתי 500 גרם חלבה של עדן. איך אני שומרת עליו אחרי שאני פותחת את האריזה?

הכי פשוט מן הסתם זה שקית ניילון, האם זה מספיק אוטם? אם לא - קופסת פלסטיק? ראיתי גם שיש כאלו

שאומרים שצריך לעטוף בנייר כסף.

 

 

בעיקרון אף בשקית אין הכרחטוב שםאחרונה

אחוז השומן גבוה מאוד בחלבה, כמו בטחינה גולמית, כך שאין החיידקים שמה.

רוטב פטריות, יעבור טוב הקפאה?איכה
מנסה לחסוך לעצמי כמה שיותר עבודה בסוף שבוע שאני עובדת בו..
כןופל לימוןאחרונה
טוב מה, לא מבשלים לשבת?בוקר אור
אצלנובוקר אור

ערב

מרק ירקות עם כנפיים ואטריות

קוסקוס

רוטב בולונז


בוקר

תפו"א קטנים בתנור

אנטיפסטי

קבבונים בתנור

האורחים יביאו איתם עוד תוספת


סדש

פסטה ברוטב עגבניות


חומוס

טחינה

פטריות בצ'ילי

מקלות גזר


חלות חצי כוסמין מהמקפיא

חיתוכיןת שוקולד צ'יפס מהמקפיא

עוגיות חמאת בוטנים מהמקפיא

מנגו, מלון

אצלנואיכה

סלטים - חומוס ביתי (אם בעלי יזכור להכין..), טחינה, מטבוחה, פסטו מהמקפיא, סלק וחציל.

סלטים חיים לפי מה שיתחשק.


חלות במקפיא.

עוגות - מה שיש, לא זוכרת מה יש במקפיא, נזרום.


ער''ש

עוף עם ירקות (שעועית,פטריות, בצל בשני צבעים ועגבניות שרי)

אורז ירוק


בוקר

חמין

שניצלים (אמא האלופה שלחה לי)

קוגל תפו''א


סדש

פיצה

טונה משימורים

אצלינויעל מהדרום

לק"י


חצילים עם גמבה ועגבניות

חצילים אדומים

טחינה

סלק

גזר וכרפס

סלט חי


עוגיות שוקולד

עוגת מייפל ועוגת שוקולד


ליל שבת:

קוסקוס

מרק

עוף


יום שבת:

קוסקוס

ירקות בתנור

תפו"א בתנור

פרגיות


סד"ש:

פשטידה

והלוואי שעוד משהו

צנחתי פה לשניה🤗... עונה גם:משמעת עצמיתאחרונה

לילה:

חריימה מושט + סלטים

מרק עוף

אסאדו עם ירקות שורש


 

בוקר:

סלט חסה עם פרוסות רוסטביף

סלט ביצים 

צ'ונט אסאדו

 

סדש: 

קוגל תפו"א 

סלט ירקות 

 

סלטים:

צ'ימיצורי 

חומוס ביתי

סלט שורשים בתחמיץ

פסטו

פטריות גמבה בצל

תירס גמבה מלפפון חמוץ

 

עוגת קפה

 

כפפות❤️

איך אתם מתמודדים עם הלכלוך שמתלווה לכל הבישול והניקיון שאחריו?

אני מוצאת את עצמי כל הזמן משתמשת בכפפות ,לא מסוגלת לכל הלכלוך מסביב 

לכלוך איפה?מאוהבת בילדי

על השיש או על הידיים?

על הידיים❤️

כל ההכנות של האוכל דורש נגיעה בכל מיני דברים

לקלף בצל למשל , לגעת בעוף, וכו

אני משתמשת בידייםמאוהבת בילדי

חוץ מבצק- כייותר קל לזרוק כפפות מאשר להוציא שאריות בצק מהידיים

וגם ערבוב של שמן- תפו"א בתנור, מרינדה...

חוץ מזה אני שוטפת ידיים וזהו.

גמני משתמשת בכפפות המון. לכל דבר בערךהמקורית

יש לי קושי תחושתי 

ואני גם קצת איסנטיסנטית

 

משתמשת בהכל בידייםפה לקצת
ואחכ לפי הצורך שוטפת ידיים במים אן עם סבון


לא יוצא לי כמעט להשתמש בכפפות בכללי, במטבח בבישולים אף פעם לא

אפשר לנצלש לך לשאלה קשורה?הרמוניה

פשטו אני נגיד שוטפת ידיים כל פעם כי אני גם לא יכולה עם הלכלוך ובימים כאלה שזה כל הזמן בישולים וניקיונות הידיים שלי פשוט נהרסות מרוב שטיפות... מה עושים עם זה??

זה כמו שקורה לי❤️

פשוט כפפות כל הזמן

הידיים נשמרות זה תענוג 

למשל לסחוט סמרטוט זה הצלה עם כפפות

לא מסוגלת בלי 

מצרך בסיסי בבית

 

אז לי זה לא נוח כפפות...הרמוניה

רק לחלק מהניקיונות, אבל לבישולים עצמם ממש לא..

..אני:))))
שימי אחרי זה קרם ידיים. כל הזמן 
אין ברירה אחרת... האהרמוניה
לא יקרה שום דבר אם את שוטפת הרבה את הידייםאני:))))
רק תקפידי על קרם ידיים. וזה משהו שבכללי כדאי להקפיד עליו
בהתחלה זה לא נחEliana a
עבר עריכה על ידי Eliana a בתאריך ט"ז בתשרי תשפ"ד 12:43

מתרגלים

 

שוטפים ידיים בברז ומנגבים?🤔מה צריך יותר מזה?חילזון 123
שוטף ידיים כל שתי שניות 😏מבקש אמונה

זה יכול לשגע אותי שהידיים שלי מלוכלכות, 

אבל אני גם לא רוצה להשתמש בכפפות מכמה סיבות

עכשיו סיקרנתהרמוניה
בקטע של הכפפות?מבקש אמונה
אה, פשוטמבקש אמונה

כי כשיראו את המיומנות, יתחילו לקשר לכל מיני חיסולים שביצעתי עם כפפות 😜

 

לא עכשיו תכלס חח

כי אני שונא שימוש בחד פעמי. כל פעם שאני זורק חד"פ לזבל זה מרגיש לי רע. זה הסיבה העיקרית

וגם כי תכלס לא נוח לי כפפות.

וגם אם לא היה אכפת לי לזבל את הטבע אין לי עצבים ללבוש כל פעם כפפות

 

אהה חחחחחהרמוניה

טוב...

 

אני לא אוהבת את המגע של זה

חמותי ככה. משתמשת כל הזמן בכפפות.אם_שמחה_הללויהאחרונה

אני רק כשמערבבת משהו עם שמן ותבלינים/ קציצות.

ויש לי פטנט: במקום כפפות לשים שקית ניילון על היד ולסגור עם גומיה.

אבל אני בכלל בקושי קונה חד פעמי.

מה הסיכוי שיש למישהו תנור כזה? (בקו דו תאי)אילתי

נמחקו לי התוויות..

כן, הוא מעולהטוב שם
יש לנו גם 😅 אבלאילתי

נמחקו לנו הציורים על הכפתורים.. אם מישהו יוכל לצלם את זה כדי שנתחיל לשחזר נשמח ממש!

תודה לכל העונים!

@איכה

@טוב שם

העליון צד שמאלטוב שם
תודה !אילתיאחרונה
ליאיכה
מרוצה, התא העליון יותר חלש
כן, הוא מתאים לחלבי יותרטוב שם
נכון, ויש לי גם אבן תנוראיכה
ואז כשרוצה פיצות פוקצות וכו' מכינה עליה 
לכבוד ראש השנה אל תקנו דבש יד מרדכי!!לחם מלא
הוא שייך לשטראוס האנטישמית
הטענה המופרכת מהדברים שלך - פעולה נגד הדעהארץ השוקולד
הפוליטית שלי = אנטישמיות.


זו אמירה חמורה ושטותית.


מעבר לבעיות הנוספות בנושא עליהם הרחבתי בצמ"ע

הבהרתי בצמעלחם מלא
ארי שמאי פוטר מיד, ובכל זאת הערוץ משלם מחיר, בעוד שערוצים אחרים להם יש לגברת שטראוס נתח במניות, להם היו התבטאויות חמורות בהרבה זכו לאפס תגובה
הם פעלו לא נכון אבל אין קשר לאנטישמיותארץ השוקולד
פשוט חלאס עם רידוד המושג של אנטישמיות לכל ויכוח
ריבונו של עולם, עברנו מרידוד אנטישמיות לרידודארץ השוקולד

תמיכה בטרור...

 

הם לא תומכי טרור, אלא נותני חסות לאירוע שמאורגן על ידי  עירייה בישראל.

אם האירוע הוא אירוע טרור, אז יתכבד שר הפנים לטפל בראש העיר ויתכבד שר האוצר וימנע תקציב בנושא.

הם דמויות עם אחריות רבה יותר אם כבר.

 

מה הקשר??לחם מלא

אוקי יש לממשלה יותר אחריות, מה זה מונע את החריות של החברות?

אגב לא מצויין שהממשלה מממנת את האירוע.

ומה הקשר עירייה? הערייה מסרה שהאירוע לא ממומן על ידה אלא על ידי חברות פרטיות לכן אין לה אפשרות לפקח על התכנים.

העניין הוא שזה אירוע של העירייה לפי הכתבהארץ השוקולד

ממילא, הגיוני שהם יניחו שזה בסדר ולא יבדקו את התכנים.

ברור שנתינת נחסות לאירוע לא הגיעה כדי לתמוך בטרור.

וגם ציבורית הם מרוויחים בתמיכה באירוע כזה.


הממשלה אחראית לוודא שהמוסדות פועלים כנדרש, אם הם לא אז האחריות עליהם ולא על חברות פרטיות, אז אם זה תמיכה בטרור אז סמוטריץ וארבל הם תומכי טרור הרבה יותר משטראוס.

העירייה מסרה שהם לא מימנו את האירוע אלאלחם מלא

החברות הפרטיות, תקרא עד הסוף...

אגב ברור שהם לא מחפשים לגרום לפיגועים אלא הם מחפשים להתחנף לערבים במחיר תמיכה בטרור

העירייה ארגנה, יש לה יותר קשר לענייןארץ השוקולד
וממילא, שר הפנים והאוצר יכולים לטפל בזה, מדובר בסמכות שלהם
זה לא סותר את האחריות של החברות הפרטיותלחם מלא
לא אמרתי שהם פעלו נכוןארץ השוקולד
אבל חשוב להבחין בין התנהלות בלי חקירה לתמיכה בטרור
וזה שהם לא מגיבים לכתבהלחם מלאאחרונה

לא מראה שהם מתחנפים לערבים?

אגב מה העניין לדון פה וגם בצמ"ע? לא במקרה אף אחד לא הגיב, זה פורום למתכונים בלבד