שרשור חדש
הי, יש לכם מתכון לעוגיות שחמט טובות?אביגיל~!


פיצוח טעים שגיליתי לאחרונהקראנץ שוקולד
לשלוק פולים של סנפרוסט
לתבל במלח פלפל וכמון (כמו אדממה רק יותר טעים😋)
מסוגל לסיים שקית שלימה.🙈
ממש בישול או להערות מים רותחים?לב אמיץ


בישול.. לא הרבה זמןקראנץ שוקולד
רבע שעה בערך
תודה. בדיוק יש לי שקית במקפיא.לב אמיץ


באותו ענין, רק עם גרגירי חומוס.לב אמיץ

בעלי חזר מאזכרה עם קערת גרגירי חומוס ממש טעימים.

אני לא בטוחה אם זה מה שהתכוונו או שיצא בטעות חיוך : חומוס גדול מבושל "אל דנטה", שלושת רבעי בישול, מקולף, עם מלח, כמון ומיץ לימון.

זה היה מצד אחד פיצוחי ומצד שני לח בגלל הלימון. ממש טעים.

מכירה את זה גם בשעועית לבנה גדולהאקונהמטטהאחרונה
ישועה והצלה ל3 חבי' קוטג' פגות תוקף...ברצינות
למי יש רעיון למשהו טעים ומשביע לעשות איתם?
חוץ מפשטידת תירס..

בשביל ההשראה -
יש לי בבית הרבה פלפלים (בעיקר צהובים וירוקים)
כמה קישואים זוקיני
גבינה צהובה
תפוחי אדמה
חציל אחד
בצל...
(זה מה שנראה לי אולי רלוונטי לעניין...)

תודההה!
וגם דלורית קטנה ושמנת חמוצהברצינות
פשטידה! קוטג' נהדר בפשטידות!רבה אמונתך!

מתכון מאוד בסיסי, אפשר לגוון לפי מה שיש או שמתחשק:

 

3 ביצים

קוטג

חצי כוס חלב

רבע כטס קמח / שיבולת שועל

כפית מלח

ירקות או תוספות לפי מה שרוצים (אפשר: תירס, פטריות, קוביות קטנות של תפוחי אדמה, בטטה מגורדת, בצל מטוגן, גמבה או פילפלים קלויים...)

50 גרם גבינה צהובה מגורדת (או חתוכה)

תבלינים אם רוצים לפי הטעם והתוספות

^^^ואת יכולה במקום בטטה, להשתמש בדלורית.לב אמיץ

חתוכה לחצאי עיגולים דקים.

לביבות תפו"א וקישואיםשוקולד לבן

יחד עם פירורי לחם, מלח, חצי בצל מגורד ו2 ביצים

וכמובן שפע של קוטג'

יוצא ממש מעדן!

וואי רעיון! אני מכירה את זה בלי קוטג'. נשמע טעים.לב אמיץ


באמת טעים שוקולד לבן


אז מה קרה לסמיילי? הוא רק חצי מחייך.לב אמיץ


פשטידת פסטה טונה וגבינות טעימהההצ'וקלייטאחרונה

חבילת פסטה (כדאי בצורת צינורות)

3 קופסאות טונה

2 קוטג'

2 שמנת חמוצה

400 גר' גבינ"צ

1/4 כוס חלב

כף אבקת מרק פטריות

 

מבשלים את הפסטה, מסננים ומערבבים עם הטונה, הקוטג' ו-300 גר' גבינ"צ.

מוסיפים את החלב וא. מרק.

מפזרים מעל הכל גבינ"צ מגוררת ולתנור (עד שמזהיב)

לטרוף.

אני רוצה להכין לתלמידים שלי קאפקייקס לסוף השנהשוברת גלים

אבל, אני ממש גרועה בקינוחים וכאלה

 

נשאלת השאלה, אם אני מכינה את המתכון סופלה שלי ופשוט אופה אותו כדי שלא יהיה רטוב אלא עוגתי זה טוב?

 

ואיך מקשטים למעלה? ואיך אדע לקשט יפה?

 

ואפשר להקפיא אותם?

 

תודה..

אפשר לאפות קצת יותר ולהקפיאיעל מהדרום
לק"י

את יכולה לקשט עם קרם שוקולד וסוכריות צבעוניות או להמיס שוקולד לבן ולקשקש מעל העוגות.
את יכולה גם לקחת כל מתכוןנועה 28
של עוגה בחושה פשוטה ולאפות אותה בבודדים
לדעתי זה יצא טוב.doraאחרונה
קשטי עם זילוף קצפת צבעונית וכאלה..
להקפיא נראה לי יהרוס אותם. עדיף להכין קרוב למסיבה.
וצלמי לנו
שאלות על זרעי צ'יהתיקוןהמידות

קניתי זרעי צ'יה של חברת מיה. זה לא אורגני. עדיין בריא?

1. מה לגבי בעיה של עובש שמשיטוטי בגוגל ראיתי שעשויה להיות?

2. אפשר לסמוך על חברת מיה?

3. ראיתי גם שזה דווקא יכול למעט חלב אצל אמא מניקה . ידוע למישהי על זה?. 

4. זה בריא גם בלי השרייה במים?

 

אגב, הייתי שמחה מאוד אם היה גם פורום של אוכל בריא שאנשים מביני עניין ינהלו אותו.

יש לי המון שאלות ובפורומים אחרים ברשת בד"כ עונים אחרי המון זמן...

מצטרפת לבקשההשני

בעניין פורום לשוחרי בריאות...

בעניין הצ'יה אני לא מספיק מבינה אבל מנסיוני אני משערת שצריך להשרות כדי לתת התחלה של הנבטה ואז זה מחזיר את הויטמינים והמינרלים...

^^ אני גם אשמח. אבל אולי אפשר גם פה לפתוח מגמה כזו.כוחות שמימיים
הנבטה והשריה לא מחזירה את המינרליםקייט מידלטוןאחרונה

היא כן מוציאה את החומצה הפיטית, שמונעת מהמינרלים והויטמינים להיספג בגוף.

רק דייקתי.

לגבי צ'יה אני קונה בחנות תבליניםקראנץ שוקולד
ומאחסן בקירור..
עדיף להשרוץ בנוזל לא חייב מים, כי ככה הם מתנפחים ונהיים ג'לח ויותר קל לאכול אותם ככה..
לגבי פורום אמור להיות פה פורום טבע או משהו בסגנון
נכון אבל הוא לא כ"כ פעיל .אני עוקבת גם שם.תיקוןהמידות

אני מתרשמת שנכנסות לשם בעיקר נערות... אולי אני טועה.

ואת מבינה בזה? כי אם כן את יכולהקראנץ שוקולד

לפנות ל admin ולנסות להחיות אותו

יש פורום תזונה נכונה ובריאותשוברת גלים
אומרים פה שהוא לא ממש פעיל.קראנץ שוקולד


פעיל דווקאשוברת גלים
לא ברמות על אבל ברגע שיווספו אנשים לדעתי הפעילות תוגבר
אה לא מכיר קראנץ שוקולד


את מתכוונת לפורום "רפואה מהטבע"?תיקוןהמידות


לגבי המעטת החלב-בת 30

צ'יה זה מין של מרווה, ומרווה ידועה כמייבשת חלב, עד כדי כך שמי שרוצה לגמול את התינוק מהנקה ממליצים לה לשתות הרבה תה מרווה. לכן סביר שאכן זרעי צ'יה ימעיטו את החלב.

יצאה מרגרינה חדשה של שמריתקראנץ שוקולד
ללא שומן טראנס..
מוזמנים להתחיל להשתמש בה בפרווה, אחלה תחליף.

היא באמת בריאה יותר? על בסיס מה היא עשויה?ת.מ.
בריאה באופן יחסי קראנץ שוקולד
עצם זה שאין בה שומן טראנס זה דבר גדול..
לא בדקתי על מה היא מבוססת, אפשר לראות את המרכיבים..
הנה הרכיביםקראנץ שוקולד

לא מלהיב אבל תחליף עדיף כשאין ברירה..ת.מ.
יש לך אפשרות לצלם לי מידע על אלרגנים?
נראה לי זה גימיקאיזו נחמה

כבר עכשיו ברוב המרגרינות יש פחות מ1% שומן מוקשה (כמדומני שזה המספר, לא זוכרת, אין לי בבית מרגרינה ב"ה)

 

ועדיין מרגרינה היא מוצר לא בריא בעליל.

 

עדיף להשתמש בחמאה כשאפשר או להמיר לשמן, או לשמן קוקוס בכבישה קרה ששומר על תכונת ההתמצקות שלו.

^^^^^^איזה טוב ה'!!!!
תראו כמה שומן רווי יש במרגרינה. ומתחלבים שבריאותם מוטלת בספק.
כמו שאיזו נחמה כתבה, המרגרינות המצויות היום פחות גרועות מהמרגרינות של פעם ועדיין הם לא שיא הבריאות
בודאי שחמאה עדיפה על תחליפים אבל יש מוצריםקראנץ שוקולד

שרוצים לעשות פרווה וחובה להשתמש בשומן מוקשה

מי שרוצה להכין בצק עלים לא יכול להכין עם שמן.. אז זה תחליף ראוי יחסית.. אף אחד לא אמר שהוא פצצת בריאות אבל פחות מזיק מהאחרים..

פחות מזיק ב0.2%איזה טוב ה'!!!!
שומן טראנס במרגרינה רגילה יש 0.7% ובזו 0.5%
אגב, יש תחליפים יותר טוביםאיזה טוב ה'!!!!
מרגרינה 3/4 שומן של מזולה הרבה יותר טובה.

וכמו שאמרו גם שמן קוקוס הרבה יותר בריא (ויקר...)
בלי קשר- שומן קוקוס טוב למוחהכל ממנו
ומלא בשומן רווי :/קראנץ שוקולד
בשמן זית יש אותם אחוזים של שומן רוויקייט מידלטוןאחרונה

כמו בשמן קנולה, ולמרות זאת הוא מאד בריא.

הכל שאלה של מינון .

שמן קוקוס בכבישה קרה הוא מעולה, במינון סביר,

ולא בכבישה קרה - עדין בריא

שמן קוקוס , והוא לא יקרקייט מידלטון

לא בכבישה קרה, אפשר להשיג במכירות במחיר של מרגרינה.

מעולה כתחליף, כמעט מושלם. לפעמים נוצרים קצת גושים.

ממש לא בטוח שחמאה עדיפהשקדי מרק
מבחינה בריאותית.
בחמאה יש כולסטרול..

אני דוקא שמעתי שעדיף מרגרינה כי באלו שמייצרים היום אין כמעט שומן טרנס.

אישית בכלל לא משתמשת במרגרינה, אבל זה בראש..
את זה יועץ?תזונתי אמר לנו פעםקראנץ שוקולד
וגם רופא יגיד לך את זה.
בחמאה יש שומנים מהחי שהם עדיפים משומנים מוקשים מהצומח בעלי רמות שומן רוויות גבוהות ושומני טראנס גבוהים אותם שמים במוצרי המזון השונים..
שמן דקלים למשל שהוא אחד השמנים הנפוצים בתעשיית המזון הוא רעל גמור.
ושמים אותו כמעט בכל דבר החל מחטיפים מלוחים ועד מעדנים.
חמאה היא דבר בריא, במידה (2 כפות ליום)איזו נחמה


שכחו לציין את כמות השומן הרווימודדת כובעים


מה ההבדל בעצם בין שומן טראנס לשומן רווי?יעל מהדרום
תודה לשניכם!יעל מהדרום
בשמחה ובטוב לבבקראנץ שוקולד


שאלת יחסרבי

מה היחס בין חבילת מרגרינה לשמן קוקוס?

מכיר על יחס בין שמן רגיל (לא זית) למרגרינהארץ השוקולד
על כל כוס/חבילת מרגרינה - חצי כוס/100 מ"ל שמן.
זה עובד בעוגות יופי, בעוגיות גם אבל אז העוגיות קצת פחות טובות
מתכון לפופקייקס?בת מלך =)
אז קנינו מכונה מגניבה שאפשר להכין איתה כלמיני דברים (וופל בלגי, מאפינס, פופקייקס וכו')

חיפשתי ברב גוגל מתכון לפופקייקס וזה אוטומטית העביר אותי למתכונים של פנקייקים..
אם יש פה מישו שמכיר את המאכל הזה ויש לו מתכון..
אני יותר מאשמח שירשום לי(:

תודה!
דברים כאלה מגיעים עם חוברת מתכונים, לא?להרות כוחות
אני חושבת שכל מתכון לקאפקייקס יוכל לעבוד במכונה
יש גם פלטה לקאפקייקס..בת מלך =)אחרונה
לא הייתה חוברת מצורפת:/..
אבל חידשנו אותה עם וופל בלגי(:

מנסה לצרף תמונה של המכונה..
עוגת יומולדתהשני

יש למישהו/י רעיון להכין עוגה ליומולדת בגן?

אני מתכוונת לצורה יפה אבל פשוטה להכנה...

הכי קל שיש~א.ל

לוקחים עוגת הבית בטעם שוקולד,

חותכים אותה לריבועים(קרונות), ובין כל קרון שמים גלילית. את הגלגלים עושים על ידי עוגיות חיוכים חצויות 

את הקטר מגביהים מעט על ידי חתיכת עוגה קטנה

את הכל מעטרים בקצפת, או בזיגוג שוקולד

מקשטים איך שרוצים

תודה רבההשני

אשמח לעוד רעיון לבת...

יש לי שני ימי הולדת גם לבן וגם לבת...

פרפר, לבבנימינה

פרפר - מכינים עוגה עגולה חותכים לחצי ומעמידים את החצאים כשהצד העגול פונה אחד לשני (אפשר גם לחתוך עוד חתיכת אליפסה מכל חצי ולעשות גם גוף שיעמוד בין שני הכנפיים)

מצפים בשוקולד מומס ועדשים, שמים 2 מנקי מקטרות בתור מחושים

 

לב - תבנית בצורת לב ואז מקשטים בקצפת /שוקולד / דובדבנים / סוכריות וכו'

 

 

 

 

שאלת סכיניםנשואה מאושרת.

רוצה לקנות סט/כמה סכינים חדשים למטבח (:

 

מישהו שמע על רויאלטי ליין? (סכינים צבעוניים)

 

המלצות לסכינים אחרים איכותיים?

 

לנולב אמיץ

אמא שלי קנתה ארקוס ARCOS אאל"ט כך קוראים לחברה.

מוצלח מאוד. חד  ומחליק ממש על בשר, עוף וכו'. וחותך מעולה ירקות.

 

שימי לב לקנות את המקורי ממש - עם ידית מפלסטיק איכותי. כי לפסח קניתי לעצמי גם ARCOS אבל מוזל, בשופרסל, והידית מעצבנת - שומן הכי קטן והיד מחליקה וקשה לאחוז.

^^^^binbin
תודה, נתפנק...נשואה מאושרת.


לא יודעת אם יש להשיג אותם בארץ, אבל יש אתפנסאי
חברת ויקטורנס, נראה לי שוויצרית שממש ממש טובה.

אישית הזמנתי באמזון ואני מאוד מרוצה.

אם את בקטע של קניות אונליין יש סיכוי שתמצאי את זה ברשת באחד מאתרי הקניות האמינים.
יש סיכוי שאת מוצאת לי את הקישור?נשואה מאושרת.

מפחדת לקחת סיכון ...שלא יהיה חיקוי.

אני הזמנתי באמזון ארה״ב, לא נראה לי שזהפנסאי
יצא לך משתלם עם המשלוח לארץ.

הבנתי באחד מאתרי/בלוגי הקניות אונליין שאמזון האירופאי יותר זול במשלוח לארץ, אבל אני לא מספיק מבינה בזה.

אם את בכל זאת רוצה קישור אז הנה הסט שאני קניתי וחורשת עליו:

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B001DFRW5W/ref=mp_s_a_1_5?qid=1466345575&sr=8-5&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=victorinox+knives&dpPl=1&dpID=31AIRqO75pL&ref=plSrch

תודה רבה ! אלה ספציפית לירקות ופירות או שאני מתבלבלת?נשואה מאושרת.


יתכן, אני משתמשת בהם באמת בעיקר לפירותפנסאי
וירקות כי זה הסכיני פרווה שלי. אבל יצא לי לחתוך איתם דגים למשל וזה מעולה לא פחות.
אני משתמשת בויקטורינוקס לעוף והוא אחלהגפן36
מצטרפת להמלצהאפ

יש בהחלט בארץ בהרבה חנויות לכלי בית- גם פשוטות וגם רשתות

את הסכינים של victoronix מעולים וחדים ממש!

יש להם כמה סוגים

נניח סט של 4-5 סכינים, מה המחיר?נשואה מאושרת.

כמו ארקוס? 500-600 ש"ח?

גם ממליצה על הדגם הזהabc
המחיר של סכין לירקות בסביבות 30 שח
אני קניתי במבצע 4 ב100אפאחרונה


יש בארץ בחנויותמודדת כובעים


יש להשיג אותם בארץ, אבל לא בכל חנות.גפן36
עוגות קלות ומהירות מערבבים ולתנור. אני מתחילה-תיקוןהמידות

 

עוגת שוקולד נהדרת ללא ביצים:

חצי כוס שמן

1 כוס מים קרים מהמקרר

1 כוס סוכר

חצי כפית מלח

3 כפות שטוחות קקאו

1 כפית סודה לשתיה

2 כפות חומץ

2 כפות יין מתוק

כפית תמצית וניל

1.5 כוסות קמח

 

לערבב הכל, לשפוך לתבנית . אני משתמשת בתבנית פאי.

 כדאי להוסיף למעלה קצת פתיתי שוקולד צ'יפס או שוקולד מגורר

להכניס לתנור שחומם לחום בינוני ל 30 דקות בלבד.

יוצא טעים ורך.

 

מחפשת רעיון מה לעשות עם שמנת לבישולגילי בת ציון

חוץ מרוטב מוקרם .....

חוץ מזה הכל פתוח

 

תודה

מרק, פשטידהמודדת כובעים


כל מאכל שהוא לא בשריקראנץ שוקולדאחרונה
אפשר להעשיר אותו עם שמנת

אפשר לשים בפירה במקום חלב.
פתיתים חלביים או קוסקוס חלבי..
ועוד
יש מתכונים לשעועית ירוקה ללא רוטב עגבניות? אשמחט'


עם שמן זית, כורכום, פלפל שחור, מלח ושני שיני שום(בסיר..)~א.ל
עבר עריכה על ידי לעולם חסדו בתאריך י' בסיון תשע"ו 20:12


מוקפץ עם סויהטאבולה ראסה
לתת לזה 5-6 דקות בישול ואז להקפיץ ען סויה שומשום (ואני אוהבת גם שקדים פרוסים) זה מעולה וחגיגי
לבריאות!
שלום לך!!!!!!! מודדת כובעיםאחרונה


מוקפצת בשוםרחלקה
מקפיצה שום, מוסיפה שעועית ירוקה, מוסיפה מלח וא.שום, ומקפיצה עוד קצת. זה טעחם כשזה אל דנטה.
להקפיץ ים טריאקי ולפזר שומשוםקראנץ שוקולד
תודה. שמרתי לי הכל.ט'


מוקפצת עם שומשוםאוהבת לבשל

מבשלים 5 דקות את השעועית בסיר, מקפיצים שומשום ואחרי חצי דקה מוסיפים את השעועית(מסוננת מהמים)..

מוסיפה מלח ואם רוצים אז עוד תבלינים, אני עושה רק עם מלח, טעים גם קר..

בתאבון!

>>>ברוקולי

 

בצל ושום מטוגן ,

מוסיפה פטריות טריות פרוסות 

מקפיצה עם טריאקי סילאן וצילי

 

מתבלת מלח, פלפל

 

בתנורבת 30

מפזרים בתבנית התנור, מוסיפים מקלות גזר או בטטה אם רוצים, יטוצקים שמן זית ומפזרים מלח, מערבבים עם הידיים ואופים עד שהשעועית מוכנה.

טעים מאוד מאוד!

כן, אחד שקצר הרבה מחמאותשוקולד לבן

מרכיבים:

שעועית ירוקה

פירורי לחם

שן שום בינונית

שקדים מולבנים

מלח

(אם רוצים אפשר שומשום)

 

אופן ההכנה:

בשעועית טריה\קפואה- מרתיחים קומקום,שמים את המים בסיר עם השעועית ומבשלים עד שהיא רכה

בשעועית מקופסת שימורים מוותרים ועוברים ישר לשלב הבא-

מסננים את השעועית,

קוצצים שן שום בינונית

ומטגנים את השעועית, שום וקצת פירורי לחם (פשוט שופכים קצת לסיר\מחבת) למעט זמן (בערך 4 דקות), עד שמעט מזהיב, מוסיפים מעט מלח לפי הצורך

 

מחממים מחבת כמה דקות, ואז קולים בה שקדים מולבנים חתוכים\קצוצים במעט שמן

מערבבים במחבת במשך חצי דקה- דקה (לא יותר, אחרת השקדים נשרפים)

 

מצרפים את השקדים לשעועית (ואם רוצים את השומשום) ומערבבים על אש נמוכה במשך דקה

 

(בעלי מאד אוהב את המתכון, למרות שהוא לא כל כך אוהב שעועית בד"כ)

בטיגון שמים שמן? נשמע לי שאם כן הפרורי לחםהתנערי מעפר
הופכים לעיסתיים..
איך זה נראה בסוף? לא כ״כ הבנתי.
מעט מאד שמןשוקולד לבן


מתכון לשעועית לא מוקפצת, מבושלת:לב אמיץ

לאדות/להזהיב רצועות וגם רבעי בצל וחצאי עגבניה.

להוסיף את השעועית.

לתבל בשמן זית, פפריקה, כורכום, מלח, פלפל שחור.

לעטוף את השעועית בתיבול ובבצל+עגבניה המאודים בעזרת כף או על ידי הקפצת הסיר.

להוסיף מעט מים בשולי הסיר כדי שלא ישטפו את התיבול.

 

בישול קצר מאוד בסיר לחץ, או ארוך יותר בסיר רגיל.

 

אפשר להוסיף שמיניות תפ"א או חתיכות בטטה גדולות.

מתכון לעוגיות תמרים פריכותאוהבת לבשל

יש למישהו מתכון בלי מרגרינה או חמאה, רק שמן?

יש בבלוג בישול בזול. מוזמנת לגגלפנסאיאחרונה
מחפשת מתכון לעוף לשבת שונה מהרגילשוקולד לבן

אבל בלי תיבול מתוק או שמזכיר מתוק (כמו סילאן, דבש, סויה וכו')

יש רעיונות?

 

(הרגיל הוא עוף ותבלינים בתנור)

אני מחפשת מתכונים נוספים.. (ורובם מתוקים, אגב)שוקולד לבן


מעניין אותך עוף עם אפונה?אור השחר..


אני לא אוהבת אפונה, אבל תודה!שוקולד לבן


בכיף. איזה תבלינים את שמה בד''כ?אור השחר..

 

 

בד"כ פפריקה, צ'ילי או גריל עוף, מלח, שמן ומיםשוקולד לבן


טריאקי וברביקיו הם מעולים..אור השחר..

יש גם תבלין שקוראים לו ראס אל חנות, התאהבנו בו

מה זה התבלין הזה?שוקולד לבן

ויש לך רעיון לדברים פשוטים שיש בבית?

עוף בלימון, ופטרוזיליה. עם כורכום.לב אמיץ


תבלין בסגנון מרוקאי- תוניסאי. לוידת להסביר יותר מזהאור השחר..


זה תבלין שמורכב מערבוב של תבליניםיעל מהדרום
ראס אל חנות-ראש החנותקראנץ שוקולד
נחשב למעין תבלין הבית של חנות תבלינים, לכל חנות תבלינים יש את הראס אל חנות שלה..והייחודיות שלה..
משתמשים בו הרבה במטבח המרוקאי.. משמש לרוב לתבשילי בשר ועוף, קציצות וכאלה
תודה לכל המגיבות! החכמתן אותי שוקולד לבן


תודה לכולם! בסוף ניסיתי ערבוב של כמה מתכונים מפהשוקולד לבן

נראה איך יצא..

ואיך יצא בסוף?מחודשת.


יצא בסדר, בעלי אהב יותר.. (אני פחות התלהבתי)שוקולד לבן

אבל העיקר שהיה מגוון ושבעלי אהב

ותודה על ההתעניינות!

לשבת באה :התנערי מעפר
המון המון טבעות בצל לשים בסיר.
ולשים מעל עוף.
לכסות את הסיר.

לבשל את זה על אש נמוכה.
התוצאה הרצויה היא שהבצל מתאדה ומפריש נוזלים וגם העוף מפריש נוזלים (לכן חשוב לשים הרבה בצל ולכסות מיד כדי שלא יתייבש בטיגון...).
זה הופך לרוטב ואז מוסיפים הרבה כורכום ופלפל שחור ומלח.
(אני מוסיפה לפעמים טיפה טיפה סילאן או דבש, זה מוסיף טעם נהדר ובכלל לא מתוק אבל ביקשת בלי...).

זה מתכון הבית שלנו.
טעים מאד וקל להכנה.
תודה על המתכון! האמת היא שזה מתכון שהכנתי כמה פעמיםשוקולד לבן

ולא יצא לי טעים, לכן חיפשתי משהו שונה..

מעניין, לא חשבתי שזה מתכון מוכר...התנערי מעפר
דווקא אנחנו נהנים ממנו מאד...
או שאפשר לטגן מלא בצל ולאפות עם העוף, וזהואור השחר..אחרונה


המלצה על מכונת גלידהשמחה ומשמחת
המכונות גלידה הזולות של 100-150 שקל שוות משהו?
שאלה- איך להמיר חצי כוס אספרסו לקפה רגיל?ר.פ.מ. בע"מ

כמה מים וכמה קפה? שחור? נס?

ממש לא מבינה בקפה..

אספרסו זה שחור חזקלב אמיץ

קטן - כלומר מרוכז.

ככה הבנתי.

עד כאן ידיעתי מגעת.

לאיזה צורך? לעוגה?קראנץ שוקולדאחרונה
אם זה לטרמיסו או עוגת ביסקויטים
אז ממירים בנס קפה, כף נס קפה עם מים רותחים וזהו..
הפורום הזה מתגלה כהצלה ...כוחות שמימיים
הכנתי בסיס לפשטידה -פאי- מחלמונים ונשארו לי הרבה חלבונים ,

1.האם אפשר לעשות את המילוי על בסיס החלבונים ? כדאי להוסיף גם חלמון/ים או שאפשר להסתפק בהם ?

2.יש לכם מתכון טוב שמתאים? חשבתי לעשות מקישואים ,שמנת ובצל.

3.כדאי להקציף ?
מחלבונים אפשר בקלות להכין נשיקותארץ השוקולד
מקציפים כשמתחיל להתקשות מוסיפים סוכר בצורה הדרגתית (רבע כוס סוכר לבן) לכל 2 חלבונים, מקציפים עד שיש קצף קשה. מומלץ לקפל פניממה שוקולד צ'יפס (תוספת נחמדה)
מכינים חתיכות קטנות על ידי כפית/כף ושמים על נייר אפיה (זה לא גדל בתנור, אז לא צריך רווח גדול בין החתיכות) שמים בתנור לשעה-שעה וחצי על 100-120 ומשאירים בתנור עד שיצטנן.
מעבירים אחר כך לתבנית אטומה עם נייר מגבת או לחות, כדי שלא יהיה לח שם.
וזהו.
לדעתי 4 ביצים בערך ממלא תנור.
תשובותתמר_דר

1. ברוב הקישים (פאי זה בצק פריך מתוק, קיש זה בצק פריך מלוח) יש במילוי 3 ביצים, אז הייתי שמה נגיד ארבעה חלבונים ושני חלמונים, כלומר שתי ביצים שלמות ועוד שני חלבונים.

 

2. תסתכלי באתר הזה http://www.oogio.net/category/salty/quiche יש שם גם אחד עם קישואים

המילוי שלך נשמע טוב. לדעתי כדאי לאפות קודם את הקישואים בתנור ולטגן את הבצל ולא לשים נא. אח"כ תסדרי אותם יפה בתבנית על הבצק ותשפכי את הרויאל (תערובת השמנת, ביצים ותבלינים)

 

3. אין צורך להקציף. רק לערבב טוב.

 

שימי לב שהרבה קישים מצריכים אפיה עיוורת. תקראי טוב את ההוראות.

תודה רבה! ! בסוף לא היה לי זמן אז כבר המצאתיכוחות שמימיים
את יודעת לענות לי על השאלה? ( שאלתי עכשיו למטה )
מעדכנת +שאלה חמה מהתנורכוחות שמימיים
קראנץ שוקולד- הקצפתי חלבונים עם מעט דבש וקיפלתי אותם בדומה להנחיות שנתת לי על העוגת גבינה, לתוך תערובת חלמונים קמח וקישואים ( המצאתי כמובן אז בסוד הוספתי תפוחים ) ושמנת, תבלינים

ותיכף הפשטידות יוצאות מהתנור תפחו מעולה, רק מה לעשות כדי שלא יפלו? זה מחובר לבצק פאי אז אין ממה להפריד.

אוי אני רואה שהשעה מאוחרת מקווה שיענו לי! !
מקפיצה התנור צפצף...כוחות שמימיים
ומחילה על השיגוע בערב חג... !!!
מתוקה - נלחצתי בשבילך לב אמיץ

נראה לי שאין הרבה מה לעשות.

אולי רק להחזיר לתנור החמים אחרי שהוא מתקרר מעט.

 

תודה !!!את ממליצה להוציא ואחכ להחזיר ?כוחות שמימיים
חשבתי שכדאי להשאיר כמה דקות בתנור. עדיף להוציא ?
תלוי עד כמה הפשטידה אפויה/לחהלב אמיץ

שלא תתייבש אם תשאירי אותה בתוך התנור הלוהט.

אה. תודה. ליתר ביטחון אשאיר אותה..כוחות שמימיים
((שפכתי מים חמים על תחתית התנור..שלא יתייבשו)

הרגעת אותי...

מקווה להעלות תמונות טובות...
יופי בעז"ה. נחכה לתמונות לב אמיץ


יצאה פשטידה טעימה! !כוחות שמימיים
התמונה רק מלמעלה



הבפנים כמובן בהיר, ממליצה לכם לנסות, לצערי לא רשמתי מתכון,ממציאת מתכונים שכמותי, רק ששמתי במילוי רק חלבונים בלי חלמונים.

בסוף נשאר לי המון מילוי אז הוספתי עוד תבנית ללא הקיש, ( תודה לתמר על התיקון ) ודווקא התבנית ללא הקיש יצאה טעימה ביותר כי הקיש השחים מדיי באפייה הנוספת.

אז רציתי להמליץ לכם על השילוב בין שמנת לקישואים ותפוחים....מעדן!

אולי אעלה עוד תמונה של פרוסה..
עוד...כוחות שמימיים







תוכן : קמח כוסמין ( תמיד מצליח לי באפיות )
2מכלי שמנת
מעט שמן זית( תסלחו לי על הכמויות )
חלבוני ביצה אקסטרא לארג'- בערך 8
חצי בצל
קישואים- 1-2 ( אם 2אז קטנים )
תפוח עץ
בזיליקום טרי
מלח
כמון
מעט סודה לשתיה
...בטח שמתי עוד תבלינים ושכחתי...

*את החלבונים הקצפתי עם מעט דבש וקיפלתי לתוך התערובת המוכנה.
*ייתכן והיה גם חלמון או 2 בתוך תערובת השמנת...

-במבט לאחור באמת לא היה צורך להקציף, מעניין איך זה היה יוצא ללא הקצפה...

תודה לכל אלו שהתגייסו לעזור! !

ולגבי הקיש- יצא לי בצק ממש מעולה- מחלמונים קמח חמאה ומלח.
עשיתי ממנו גם מקלות לנשנוש
אפייה קצרה..כנראה לפשטידה הייתי צריכה לאפות פחות.




מקלות חמאהכוחות שמימיים




הן אולי לא נראות משהו וחובבי המתוק אולי לא יהנו מהן במיוחד אבל אני מאוד נהנתי מהם ! עשיתי להם צורה מיוחדת של מקל סבא כי הן חלביות ...
הטעם של החמאה ממש מורגש.
הערה- הבצק יכול להיות מעט קשה לעבודה, כנראה החלמונים הופכים אותו למרקם גומי.
לאחר האפייה הבצק פריך.

לצערי אין לי כמויות.
הכל נראה טעיםחילזון 123


הכל נראה נפלא.לב אמיץ


תודה שעזרת לי!כוחות שמימיים
בשמחה רבה. והשילובים מעניינים מאוד.לב אמיץ


נראה טוב! והצילומים מקסימים.. יש לך את זה ~א.ל


תודה רבה! כוחות שמימייםאחרונה
אני אוהבת לייפות את המציאות
הי,שרשרת
יש לכם אולי המלצה בשבילי על מקום לימוד קינוחים/קונדטוריה/שוקולדים..
עדיף איזור המרכז.
וקורס שייתן מספיק ידע כדי להתקבל לעבודה בזה או להיות עצמאית בתחום.

תודה!
הקורסים הכי מקצועיים כיוםקראנץ שוקולד

זה בבית הספר של אסטלה ובישולים.

על אסטלה אני יכול לומר שזה יקר מאד וכשר.

בישולים אני לא בטוח לגבי הכשרות בקונדיטוריה, בטבחות אני יודע בודאות שיש טריפות אז צריך לבדוק..

אם את מחפשת להתמקצע במשהו ספציפי אז יש כל מיני קונדיטורים שמעבירים סדנאות פרטיות.. מפרסמים כל הזמן בפייסבוק בקבוצה של קונדיטורים..

אישית לא הייתי הולך למכללת השף..

אסטלה- כשר. בישולים - לא כשרברוקולי

 

אני שמעתי על המון אנשים שמרוצים מקורסים באסטלה

 

נכוןקראנץ שוקולד

אגב אחד היתרונות שהם מוציאים לסדנא בפריז במהלך הקורס..

יש כמה רמות אצלם קורס ב-19 אלף שזה הבסיסי, ב-22 וב-30 בקורס של ה30 הם מוציאים לחו"ל..

רוב התלמידים שם פותחים עסקים לאחר מכן..

קחי בחשבוןמודדת כובעים

שזה עבודה מאתגרת וכיפית מאוד, אבל מאוד מאוד קשה, מלחיצה, דורשת.

אני מכירה כמה שעזבו את המקצוע בגלל זה.

 

 

אגב דן גורמה מציעים סדנאות נפרדות לנשיםקראנץ שוקולד
עם כשרות..
יש בת"א וירושלים..
ולפי מה שרואים באתר המחיר הרבה יותרשרשרת
נמוך מאסטלה..
כנראה זה פחות מקצועי?
אברר גם שם.
אתה מכיר מישהו שלמד שם ומרוצה?
הבנתי שזה גם טובקראנץ שוקולד
אבל עדיין אסטלה יותר מקצועי.
בכ"א בשביל ידע בסיסי זה בסדר גמור.
בדן גורמה -סדנאות , באסטלה - קורסברוקוליאחרונה

 

לכן ההבדלים במחיר

עוגת גבינה פקאןמיסטר דום

קינוח כוסות מוס חלבה פיסטוקמיסטר דום

עוגת ביסקוחט לוטוס קפה שוקולד לבןמיסטר דום

עוגת קראנצ שוקולדמיסטר דום

איך אתה עושה את מילוי השוקולד?מודדת כובעים


כל ממרח שאוהבים אפשר למלות איתוקראנץ שוקולד

נוטלה, השחר, חלבה וכו..
אפשר לפזר על זה אגוזים קצוצים חלבה או כל דבר שאוהבים..

עוגת שוקולד קפה לוטוס ממולאתמיסטר דום

אפשר מתכון של זה?עלה למעלה
הוא לא נוהג לתת...אקונהמטטהאחרונה


וגם קצת אוכלמיסטר דום

זה נראה טעים!dora
מישהו/י עבד/ה עם מעבד מזון Philips HR7627 ?noogiyah
בעקבות המלצה שקיבלתי לגבי חיפוש ביקורות על כל דגם ספציפי באופן נפרד אני אשמח לשמוע חוויות עם מישהו/י עבדו עם המכשיר הזה. כבר הבנתי שפיליפס אמורים להיות טובים ככלל, אבל הייתי מעוניין לשמוע על הדגם הנ"ל בפרט (אם מישהי עבדה איתו).
 
איך הוא בחיתוך לקוביות, פרוסות ובגרידה?
תודה רבה!
עוגת נוטלהרננה פ

אהלן! 

מישו יודע אם מערבבים קצפת חלבית עם נוטלה ומקררים זה יוצא יציב?

זאת אומרת מספיק יציב בשביל עוגה..

עקרונית ממה שאני מכיר עם קצפתארץ השוקולדאחרונה
כדאי להקציף אותו בנפרד מדברים אחרים, מקסימום סוכר יחד איתו.
עד שיהיה קצף עמיד, שניתן לצדד אותו בלי שיזוז.
אחר כך ניתן לקפל בתוכו דברים, כלומר להוסיף את הנוטלה אחרי שהקצף יציב ולקפל (ערבוב עדין באמצעות כף/תרווד שבה אנחנו מרימים את החלק התחתון ושמים אותו למעלה וכן על זה הדרך אבל בעדינות כדי לא להרוס את הקצפת)