איזה עוגה אתם תרצו שיביאו לכם?![]()
יש לכם יומולדת/יום נישואין או כל אירוע אחרקראנץ שוקולד
לא משנה איזו, העיקר שתהיה מושחתת (חושף שיניים)איזו נחמה
עם הרבה שוקולדחילזון 123
אבל אצל בעלי דווקא העוגה הקבועה היתה גבינה אוכמניות
עוגת גבינה!!! לאב לאב לאב!!!♡♡♡הדסי שושה
גם אני
לב אמיץ
טוב לי יש כמה אבל הכי הרבהקראנץ שוקולד
זה שוויצריה הקטנה.. וגם פאי לימון.
כשאני חושב על זה פתאום בא לי להכין אחד כזה ![]()
תכין ותשלח...אנחנו כבר נמצא יומולדת למישהו
יעל מהדרום
נראה לי שטעמתם פעם את הפאי
קראנץ שוקולד
זה לא לטעום....זה לאכול
יעל מהדרום
חח תאכלס.. היו פרוסות ענקיות
קראנץ שוקולד
אז כמה עולה עוגה שלמה??
יעל מהדרום
120 +- 👀קראנץ שוקולד
לרוב קרם שניט
לפעמים בא לי גיוון..שוקולד לבן
(למשל עוגת גבינה פירורים עם לוטוס, או עוגת חלבה)
פאי לימון או משהו עם פסיפלורהמשהיא מהבירה
העיקר שיביאו
יעל מהדרום
לפעמים אני פחות נהנית ממה שאני מכינה...
הייתי שמחה לאיזו עוגת מוס או גבינה אפויה עם קצפת מלמעלה ופרורי שוקולד.
או רולדה עם מלא קצפת...
עוגה בהירהנועה 28
|מתחיל לפנטז|שמן פשתן
אז קודם כל יש עוגת מוס כזאת 3 שכבות בספר מתכונים עתיק של ציפורה קרייזמן.
שהיא למטה ביסקויטים (לא מפוררים) באיזה רוטב, אח''כ שכבה של מן מוס שוקולד קשיח ומעל שכבה של מוס לבן.
קיצור, ודאי הבנתם שזה משו שווה.
מספר שתיים זו עוגת עוקץ הדבורה.
מסר שלוש זו עוגת שוקולד וחלבה
מספר ארבע זו עוגת שוקולד וקוקוס.
והכי טוב ביס קטן מכל סוג.
אני אסתפק בקערת גנאש משובח 😎ט'
באמת טעים : )חילזון 123
ככה?
איך אוכלים? עם כפית?קראנץ שוקולד
אם כבר גנאש, אז טראפלס ![]()
ברור עם כפיתט'
כשאני מצפה עוגה זה הדבר היחיד שמגרה אותי. על העוגה וכל השאר אני מתגברת בקלות.
לא על הגנאש ![]()
עוגה ללא קלוריות+mp8
הלוואי והיה דבר כזהקראנץ שוקולדאחרונה
מתכוני טחינהאקונהמטטה
* טחינה עם מים לימון שום מלח
*טחינה עם דבש
*טחינה עם סילאן
*טחינה עם פטרוזיליה לימון שום מלח
עכשיו אתם...
יש דבר כזה טחינה עם צ'ילי? מישהו ניסה?
העתקתי לך מהקישוריעל מהדרום
מביך כמה שהטראפלס האלה קלים: פשוט מערבבים שוקולד וטחינה - ומקבלים מעדן נפלא ואפילו פרווה. תגידו יפה תודה למיכל שמיר!
מיכל שמיר
לעמוד של מיכלכתבו למיכל
10:36 , 29.04.15
15תגובותטראפלס חלבה משני מרכיבים (צילום: מיכל שמיר)טראפלס חלבה משני מרכיבים (צילום: מיכל שמיר)
תגיות: חלבה קינוחים ממתקים טראפלס קינוחים פרווה דירוג גולשים (20): 4
דרג:
העדפות מיוחדות: ללא גלוטן, טבעונימטבח: ישראלידרגת קושי: קל
מרכיבים
200 גרם (2 חפיסות) שוקולד מריר
200 גרם (1 כוס) טחינה גולמית
אפשרויות לציפוי (לא חובה): מעט מלח גס, אבקת קקאו
אופן ההכנה
מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד.
ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
מוסיפים את הטחינה לשוקולד המומס ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לתבנית, ואם רוצים מפזרים עליה קמצוץ מלח גס. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקפיא 3 שעות לפחות (ועד 3 חודשים).
לפני ההגשה חותכים לקוביות ומניחים 20 דקות בטמפרטורת החדר. אם רוצים, שמים אבקת קקאו בתבנית או בשקית, מוסיפים את הטראפלס ומנערים היטב, כך שהם יצופו בקקאו.
מישהו גידל פה פעם שאור?חילזון 123
ניסיתי כבר פעמיים ובשתיהן אחרי יומיים זרקתי הכל כי הריח היה זוועתי...
שמתי קמח שיפון ומים, אחרי 24 שעות הוספתי עוד קמח ומים, ואחרי עוד חצי יום כבר זרקתי הכל...
אולי חם מידי עכשיו?
מה עשיתי לא טוב?
אני .. יכולה לפנות ננסה להבין מה הבעיהברוקולי
אם יש תסיסה חבל לזרוק
פעם הבאה תשלחי תמונה
אמא שלי פעםארץ השוקולד
לדעתי לא מומלץ
זה לא בצק מקולקל!ברוקולי
אז מה זה?ארץ השוקולד
מחילה שתקפתי...
שמרי ברברוקולי
שגורמת לתסיסה ולהתפחה של הבצק
לגבי הטעם והריח- יש לזה ריח חמצמץ
אבל יש הרבה שאוהבים תטעם
מחמצת הינו יצור חי שיכול לחיות לנצח אם מטפלים בו נכון..
אבל כשזה ׳מת׳ - הריח לא נעים.
תודה על ההסברארץ השוקולד
סרטון הדרכה מתוך "הלחם של תומר"קראנץ שוקולד
תודה לעונים\עונותחילזון 123
הסתכלתי בסרטון וההתחלה בכלל לא היתה כמו שלי.
אצלי יצא נוזלי ובסרטון הוא מתחיל מחתיכת בצק די יבשה כזאת.
ברוקולי- לך בהתחלה זה היה נראה יבש כמו בסירטון?
אולי אנסה שוב פעם בכל זאת...
אני גם מתחילה נוזלי יחסיתגפן36
משאירה כמה שעות בחוץ עד שמתחיל לעשות בועות ואז במקרר עד למחרת- מאכילה ושוב כמה שעות בחוץ והשאר במקרר.
כמובן לא לגמרי סגור, שיוכל לנשום .
במקרר? חשבתי שזה אמור להיות בחוץ. אולי בגלל זה נהרס לי?חילזון 123
וזה לא היה סתם ריח חזק זה היה ממש מקולקל
גם אני חשבתי ככה בפעמים הראשונות שהכנתיגפן36אחרונה

הכנתי עם סרטון הדרכה מיוטיוב להכנת שאור (של בונז'ור)
צודקת, אין תחליף לשוקולד!!!;)
!!!ארץ השוקולד
בטח שישש.א הלוי
פירות יבשיםגפן36אחרונה
וגם לדר משמש
רעיונות לארוחת צהריים צמחונית מגוונתחלילית אלט
חשוב שיהיו פחמימות? וקיטניות כלשהן.
תודה

שילובי דגנים וקטניותבת 30
אורז ועדשים במגוון ווריאציות
בורגול או קוסקוס עם מרק ירקות וחומוס או תבשיל חומוס
תירס ושעועית
קינואה וירקות
אני אאתגר יותר- צמחוני בלי קטניות! יש רעיונות?מעין אהבה
אבל...חלילית אלט
צריך גם את הערכים התזונתיים שיש בבשר והקיטניות משלימות אותם הכי טוב משאר הדברים.
(לזניית טונה? זה לא צמחוני
)אני לא צמחונית. רק לא אוכלת הרבה בשרי באמצע שבועמעין אהבה
וקטניות לא אוכלת כי עושה לקטן גזים -אני מניקה.
תנסי להשרות את הקטניותקייט מידלטון
ואפילו להנביט.
לי זה עשה שינוי עצום בעיכול.
ובכל מקרה תשתדלי להשלים חלבונים -
דרך מוצרי חלב,
טונה,
גרעיני חמניות, ואגוזים בכלל
אם את מניקה (וגם אם לא) את חייבת גם חלבוניםבת 30
אז אפשר לאכול מוצרי חלב (אני אישית נמנעת מהם בהנקה)
ואפשר לאכול קטניות.
כל הקטניות עושות לו גזים?
כי מהנסיון שלי- חומוס, אפונה ושעועית אמנם עושה, אבל עדשים אדומים, ושחורים, וירוקים- לא עושים.
ואם את מנביטה - אז בכלל טוב, כי רמת החלבון עולה וגם זה מונע את הווצרות הגזים בהמערכת העיכול.
ניסית להנביט עדשים? שעועית מש? שווה לנסות. זה נובט תוך יומיים שלושה.
אפשר לאכול דגים, אם זה נחשב צמחוני...אבל ממש לא כדאי הרבה טונה, בגלל רמות הכספית. עדיף סרדינים, סלמון, מקרל וכו'.
אפשר גם קינואה וסויה. עדיף פולי סויה ולא מוצרי סויה מעובדים.גם בהם יש חלבון מלא.
תודה!האמת שעד לא מזמן לא אכלתי גם חלבי.מעין אהבהאחרונה
קיצר ממש נו נו נו לי....
אבל באמת שכבר נמנעתי מכל כך הרבה פשוט מתסכול מתמשך מהבטן הרגישה שלו ...שכבר ניסיתי לנטרל כל מה שאולי...
עכשיו אני בתהליך לחזור לשפיות. כבר חזרתי למוצרי חלב.
קטניות מעולם לא הייתי אוכלת יותר מדי. בחורף במרקים. וחמין שעועית בשבת.
בעז''ה אנסה את העדשים .
כן ניסיתי מזמן שעועית מש מונבטת והיה אחרי זה לילה מזעזע. אבל אולי מאז זה השתנה. הוא כבר תכף בן 10 חודשים..
ואולי אתחזק גם בדגים.
קציצות פלאפל, אפשר לנסות גם מקטניות אחרות. קציצות עדשיםיעל מהדרום
עיעיעעעעעע איזה תיאבון פתחתן לי !!! לא בסדר מצידכן בכלל !!שולם עלייכם
אצלינוקייט מידלטון
אורז + מג'דרה עם ירק ליד
מרק עשיר שכולל המון ירקות, קטניות ושמים בו אטריות דקות בסוף וזה כל הארוחה.
ארבעס (חומוס) אורז וירקות מאודים
סלט בורגול חם של ניקי ב (אין פה חלבונים)
קינואה עם גזר ופלפל (אין פה הרבה חלבונים)
אפשר לכיוון של טופו, אישית לא ניסיתי.
פירה מעדשים אדומות עם בטטה וקישוא+ ירקות מוקפצים
קציצות קינואה!קול דממה
דרך אגב לדבריה יש חלבונים בקינואה
אם תרצי אני יכולה לנסות למצוא את המתכון
עוגת יומולדת (:בעוז ותעצומות
1. זמן ההכנה הוא ביום רביעי והחגיגה עצמה בשבת.. אפשר בכלל להגין עוגה ככ הרבה זמן מראש?
2. אני לא הכי חזקה באפיה אז אשמח למתכון שלא יתפקשש או משו :/
3. הוא מאוד אוהב עוגות ומאוד אוהב שוקולד (:
תכיני עוגת מוס כלשהיחילזון 123
ואז אפשר לשמור במקפיא.
איזה טריקולד וכד'. זה לא כ"כ אפיה, יותר להקציף ולהמיס שוקולדים וכו'.
תכיני בראוניז ותקשטי איך שאת אוהבתט'
200 גרם מרגרינה
- להמיס בסיר ולכבות את האש
2 כוסות סוכר
2/3 כוס קקאו
1 כף תמצית וניל (לא חובה)
- להוסיף לסיר ולערבב היטב
4 ביצים
- להוסיף ^^ תוך כדי בחישה
1/4 1 כוס קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס אגוזים טחונים/בוטנים/קוקוס
קורט מלח
- לערבב ולהוסיף לתערובת שבסיר עד שמתקבל בצק חלק
לשטח בתבנית אפיה משומנת
לאפות החום בינוני 20-25 דקות
אם מוסיפים חפיסת שוקולד כשהמרגרינה נמסה זה משדרג מאוד.
הכי כייף זה שהכל נעשה בכלי אחד ולא צריך לנקות יותר מידי

את יכולה אחרי שזה מתקרר לצפות בגנאש שוקולד וסוכריות.
פאי שוקולדש.א הלויאחרונה
אא"כ את לא אוהבת לעבוד עם בצק פריך
ואפשר בכייף להכין ברביעי
מצרפת לך מתכון של ניקי ב שיצא לי מעולה וזו הייתה פעם ראשונה שלי עם בצק כזה:
http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/4316/
אני צריך מתכונים של עבודה עם בצקמשה אבואב
לא מורכבים ולא משעממים ושבסוף יוצא כמויות. יש?
מתכונים של לחם? עוגות? עוגיות?ש.א הלוי
בריאות זה משמעותי או לא? (כמויות סוכר שמן/מרגרינה)
יש מערבל או שהכל ביד?
קצת הכוונה תעזור לנו לעזור לך

לחם, עוגיות.קמח רגיל. בריאות לא משמעותי. עם מערבלמשה אבואב
ושמרים אפשרי
אז יש המון מתכונים מעולים באינטרנט ובכללש.א הלוי
בצק לחם ושמרים - אוהבים מאוד לישה ראשונית יחסית ארוכה (אני אישית מעדיפה ללוש ביד גם אם יש מיקסר, לפחות את הסוף כדי לחוש את הבצק)
עוגות שמרים - התפחה של לילה במקרר הכי טוב לפי דעתי.
בצק חמאה/פריך- לקרר כמה שיותר ולשים במקרר מקפיא לפני אפייה.
ממליצה על ניקי ב- מתכונים מעולים.
וגם ב"מתכונים בעשר דקות" יש אחלה דברים
גם אתר "עוגיות" מעולה.
ומתכונים ספציפיים זה המון לכתוב, בעז"ה שיהיה לי זמן אצרף..
תודה רבהמשה אבואבאחרונה
רק רציתי להודות לה'.שפתותנו שבח
תודה על דור אשר לא ידע מחסור.
תודה על שפע עצום מכל מרכול.
תודה על דיאטה כזו ואחרת .
לכל אחת יש מחלקה נאה.
לעיתים ברוחב כנרת.
תודה על מזון עשיר בחיים.
תודה על אינספור שילובים וצבעים .
תודה על ריח תבשיל חם ומשמח.
תודה על פרי קר קיצי אורח.
לי'צי מנגו ופפאיה משו זורח.
תודה על סופרים ענקיים.
שעם כל אובדן הקשר האישי.
יצרו פה שוק עשיר וחופשי.
תודה על מקררים עשירים.
תודה על סוחרים במחנה יהודה שזועקים
אבטיחים לימונים וענבים.
ואף חודשיםרבים
אחרי לקיטתם בפרדסים.
תודה על מקררים מלאים
גם אצל שכבת ביניים .
ויהי רצון שיושלם חסרון הזקוקים.
וכל העושר יעלה אל שורשו.
וחומר יבנה כסא נאה לרוח.
תודה רבה לבורא ארץ וימים.
חי עולמים.
נורא ומרום.
קדוש.
מקסים!!!אשריך
וואו, אמיתי.לקראת..
אני קוראת סמויה בד"כ אבל זה לא השאיר אותי אדישה, הזדהיתי עם כל מילה ומילה ועם תחושת ההודיה הגדולה על השפע.
אני משתדלת הרבה פעמים, באמצע ההכנות והבישולים לשבת, לעצור לרגע, להסתכל ולראות את מגוון הסלטים, את סוגי הבשרים, את התוספות, מנות האחרונות וכל כך להודות על זה!
להעיף מבט על כל השיש, השולחן הכלים בכיור..
איזה שפע, בכל כך הרבה צבעים וטעמים.
ב"ה ב"ה!
ועוד דבר- הרבה פעמים יש תחושת מיצוי בעמידה הרבה שעות במטבח, (במיוחד בחגים..
) וגם אז לעצור רגע ולהגיד- רבש"ע תודה רבה לך שזו ההתמודדות שלנו! רק לא להתמודד עם ילדים רעבים ללחם, עם תחושת מחנק בכל פינוק שקונים.. עם חשיבה איך ביצה אחת תספיק לכל המשפחה.. תודה שיש לי כל כך הרבה אוכל להכין איתו מלא סוגי תבשילים...
תודה על השפע, תודה על ההתמודדות עם השפע.
החיים שלנו תותים! ![]()
לגמרי!כל מילה.. כל הכבוד על ההסתכלות החיובית!חדשה ישנהאחרונה
נפה של "בן עמי"באמונה שלמה
קנינו נפה חדשה (של חברת בן עמי), ואנחנו לא מצליחים לנפות בה 
לוקח ממש הרבה זמן לנפות קילו קמח.
מישהו נתקל בזה? קנינו עוד אחת של אותה חברה כי זה מה שהיה, והיה אותו דבר.
באמת ככה זה? אולי הנפה הקודמת לא היתה מספיק טובה, וככה באמת לוקח לנפות קמח?
אנחנו מרגישים שאנחנו נאבקים בקמח 
קמח רגיל או מלא?קראנץ שוקולד
קמח לבן רגילבאמונה שלמה
זה לוקח טיפה זמן..~א.ל
אחת המלאכות המייאשות ביותר מבחינתי ![]()
כמה טיפים:
# לנפות לתוך שקית אשפה, זה הרבה יותר קל
# לעזור לקמח לעבור את הנפה, על ידי שימוש בידיים. כלומר ממש להעביר את הידיים מעל הנפה..
# לקנות קמח בשקית וואקום/ בקירור/ הקמח שה"שמרים כבר בפנים". בגלל שיש בו חומר משמר יש פחות חשש שיתליע
וכך לחסוך את הניפוי
כמה מש?גפן36
הלכתית קמח רגיל מותר לנפות מ50 מש ומעלה. יש מצב שקניתם 70 מש?
באמת זה 71 מש...באמונה שלמה
לשים סכין יחד עם הקמחחלילית אלטאחרונה
תבשילים מעניינים מקטניותהשני
אשמח לקבל רעיונות לתבשילים מעניינים מקטניות
תודה
תעשי חיפוש כאן בפורוםלב אמיץ
תקלידי "תבשיל חומוס" תקבלי דברים מעניינים.
ויש גם מתכונים לקטניות אחרות.
מוסיפה עוד עניינים...השני
אני טבעונית אז לא בתוספת מהחי...
אסור לי קמח סוכר שמן וכדומה מזיקים
אז זה צריך להיות דברים ממש פשוטים...
תודה
פשוט מחפשת גיוון לתפריט הקבוע
תבשיל עדשים וקינואהשיר מזמור
לפעמים עם כתומים ובורגול
תמיד עם קינואה
מוסיפה:בצל שום סלרי תבלינים רסק עגבניות
ועל הבסיס הזה אפשר לגוון-גזר מגורד, ירוקים אחרים ועוד
טאבולהחלילית אלטאחרונה
אני תמיד מורידה את השמן ויוצא מעולה.
ואני מכינה ככה בערך:
ירקות עלים - נענע, פטרוזיליה, סלרי, בצל ירוק (כוסברה ושמיר לא טוב ככ) ולא משנה אם אין הכל. קוצצים אותם דקדק אבל לא לגמרי, שיראו שזה עלים, וגם את הגבעולים, זה מוסיף טעם מצויין.
קוביות עגבניה, אפשר גם מלפפון,
חמוציות (זה מדהים עם נענע ובכלל מוסיף טעם מעולה)
בורגול (מבשלים את זה רק עם מים חמים ומלח)
לתיבול לימון ומלח.
הכמויות לפי העין
סה"כ תמיד יצא לי טעים, גם כשלא היו כל הירקות עלים, גם כשלא היו חמוציות.
יצא משהו בסוף..dora
יצא יפה.לב אמיץ
תודה
dora
יאמי.. מתאים לי ליד הקפה
ברוקולי
מעניין אם זה טעיםdora
אם כבר, מישהו יכול למצוא לי את השרשור על העוגות גבינה?יעל מהדרום
איזה שרשור? ניסתי למצוא עם שבועות..dora
עם עוגת הגבינה החתיכה שליעל מהדרום
לכתוב את זה בחיפוש😁dora
אבל החיפוש לא יודע את זהיעל מהדרום
נראה לי שמצאתיdora
תודה רבה!!יעל מהדרוםאחרונה
יש למישהי מתכון מעניין לנסיכה?אור השחר..
משו בלי ירקות, אפשר עם שום..
בתנור זה הולך?
..יוני

חח אני גם בת וגם נשואה
אור השחר..
שניצל דגיעל מהדרום
הדבר הכי טוב לדעתי שאפשר להכין מנסיכה זה קציצותקראנץ שוקולד
דג(אפשר לערבב עם טונה בטחינה) ברוטב עגבניות
כדג שלם אני אישית פחות אוהב..
מלח, פלפל, מיץ לימון, יין לבן חצי יבש (חצי מתוק)לב אמיץ
ולפזר עשבי תיבול: אפשר שמיר ופטרוזיליה יבשים, אפשר זעתר.
ולאפות בתנור.
מאוד טעים.
אם את מכניסה לבית שלך אבקת מרק..שיפקהאחרונה
מורחים את הדג במיונז מ2 צדדיו. מפזרים מלמעלה כמות נדיבה של אבקת מרק בצל ומכניסים לתנור מכוסה חצי שעה ועשר דקות ללא כיסוי.. מעין עולם הבא
יש לי הרבה עגבניות שרי-מה אפשר להכין? סלט? תודה!בת אל123
סלט עם ירקות עלים הולך מעולהט'
אני אוהבת חסה + שרי + רוטב סויה ומיונז.
או עם כרוב קצוץ. או עם זיתים ואורגנו.
עגבניות שרי מיובשות זה גם מעולה.
הכי טעים לאכול אותן ככה
חלילית אלט
אפשר לייבש אותן בתנור עם שמן זית, אם את אוהבת עגבניות מיובשות
אפשר להכין מהן שקשוקה- זה הכי טעים עם עגבניות שרי
אפשר לעשות סלט לשבת, כזה עגבניות עם נענע (לא זוכרת את המתכון המדוייק, אבל מי צריך)
אני אוהב לחצות לרבעים, לכתוש שוםקראנץ שוקולד
לתבל עם שמן זית לימון ופלפל
^כדאי גם הוסיף פטרוזליה או כוסברה
V.I.P
^^^משנה למלך
ובריא!לב אמיץאחרונה
סלט עם טבעות זיתים עגבניות צנוברים חומץ שמן מלח ופלפלרק אמונה
סלט טעים ומרענןרבי
לחתוך את העגבניות לרבעים
להוסיף 2-3 קוביות בזיליקום (של חברת דורות) או לקצוץ טרי
להוסיףאגוזי מלך קלויים קצוצים גס/ מגוון גרעינים וזרעים/ אגוזי קשיו קצוצים גס וכד'...
לתבל במעט מלח גס ושמן זית.
מטע.אריק מהדרום
להכין עגבניות מיובשות בתנורנועה 28
אם יש מישהו שאמר דבר פוגע או מעליב...ג'נדס
:d:d
V.I.P
את יכולה לייבש ולשים עם שום שV.I.P
שמן זית וזעתר על פוקצ'ה זה טעים רצחח
את יכולה פשוט לאכול אום ככה פשוט לא לשכוחV.I.P
אותם במקרר שלא יתקלקלו...
סלטיםקייט מידלטון
סלט עגבניות מיובשות (מיבשים בתנור מוסיפים שמן זית וטיפה תבלינים)
סלט עגבניות חתוכות עם זיתים שחורים בצל ירוק וגרעיני חמניות קלויים
סלט עגבניות עם פיסטוק שמן זית ותבלינים
בחסה כמובן.
תודה לכולם!
בת אל123
אשמח לעזרה.. קישוט עוגה ועוגת היער השחור..מחכה ומצפה
1. קישוט לעוגה בשביל בוקר שבת, מתי עדיף לעשות? יום שישי סמוך לכניסת שבת או שבת בבוקר (מותר? בודאי שאני יקציף לפני שבת..)
2. עוגת היער השחור- פעם ראשונה שאני מנסה אשמח לטיפים ואם יש למישהו מתכון מוצלח (?) באמת ולא חלבי אז אני ישמח! (יש לי סתם מתכון שהשגתי ולא יודעת כמה הוא באמת מוצלח).
תודה 
1. איזה קישוט?יעל מהדרום
חשבתי על ריצ' כי זה צריך להיות פרווה ומרשים..מחכה ומצפה
בעיקרון אפשר לקשט בקצפת לפני שבת ולשים במקרריעל מהדרום
ואם אני יעשה הזלפות הן לא יהרסו?מחכה ומצפה
אם זה יהיה מכוסה במכסה מתאים- אז לא נראה לי שיהרסיעל מהדרום
תודה
פעם ראשונה שאני משקיעה כל כך בעוגה ובמתכון לא מוכר
מחכה ומצפה
בהצלחה!! וככה לומדיםיעל מהדרום
אם הקצף קשה והוא מכוסה במקרר, הוא לא יהרסארץ השוקולד
שמנת מתוקה פחות יציבהקראנץ שוקולד
עדיף להשתמש בריצ' לזילוף מחוזקת בחמאה..
אם כי הטעם שונה מאד.
אפשר להקציף את הפרווה לרמה שניתן להפוך בלי שיפולארץ השוקולד
זה מה שכתבתי!קראנץ שוקולד
ריצ' זה קצפת פרווה
ריץ' לא צריך חיזוקארץ השוקולד
לא הבנתי מה אתה רוצה?קראנץ שוקולד
חשבתי שהתכוונת שצריך לחזק קצף של ריץ'ארץ השוקולדאחרונה
1.ארץ השוקולד
מבחינת הקצפה, מותר להקציף ידנית ביום טוב אבל לא בשבת.
תודה!! בעזרת ה' עוד מעט אני יתחיל אותה.. מקווה שיצא טעים..מחכה ומצפה
שרשור תבלינים?
binbin
לבשרי(קציצות)קראנץ שוקולד
מוקרמים(רטבים לפסטה על בסיס שמנת)
מה שכן צריך להיזהר איתו ולא להשתולל.
*רצוי לקנות את האגוז השלם ולגרד ממנוקראנץ שוקולד
תודה
binbin
שמתי גם בטשולנט בשרי והוסיף מאודגפן36
תודה! לא ידעתי שמתאים לבשרייעל מהדרום
הטעם הוא מעט מתקתק ומעט מבושםלב אמיץ
פחות חריף מציפורן או קינמון.
לכן הוא מתאים למוקרמים על בסיס שמנת. וגם למרק כתום למשל - לוקח את המתיקות של הכתומים ונותן איזה בישום ועוקץ קל.
אני אשמח לטיפים לגבי שימוש בעלי דפנה...ת.מ.
הוא ממש משדרג מרק כתום ומוקרמים מתאים גם בבשר לפעמים...
עלי דפנה גם טוב לבשרלב אמיץ
הוא טיפונת מריר, אבל בקטע טוב.
דומה לעשבי תיבול מבחינת השימוש שלו - כמו שמשתמשים ברוזמרין או בטימין.
טוב גם ברוטב אדום לפסטה.
טוב לתפ"א מבושלים - אפילו כאלה לקראת פירה. עם כמה שיני שום.
מוסיף מאוד לדגים ברוטב לא אדוםגפן36
גם לשים בתפו''א אפוי כמו רוזמרין
מתאים גם למרק כתום
גם אני אוהבת בדגים
כוחות שמימיים
עלי דפנה גם לחמוציםמודדת כובעים
מממ נכון.לב אמיץ
1-2 עלים לתבשילקראנץ שוקולד
עלי דפנה במרק כתום זה להיטאמת ואמונה
כמובן להוציא לפני הטחינה
עלי דפנה טעים גם ברוטב חזה עוף עם פטריותיהיה בסדר!
וואי כמה רעיונות מעניינים.לב אמיץ
אני ממליצה על-משהיא מהבירה
מעבר לזה ממליצה לקנות תמיד תבלינים בחנויות תבלינים ולא בשקיות בסופר... משדרג בצורה משמעותית את טעמי האוכל.
בירושלים אני ממליצה על החנות 'שוק התבלינים' שנמצאת בשוק מחנה יודה, היא נמצאת ברחוב הראשי של השוק, אם מגיעים מאזור הרכבת והולכים עם הפנים לכיוון אגריפס זה בצד ימין. ואני ממליצה פשוט להיכנס לחנות, להריח את התבלינים ולקנות תבלינים שאהבתם את הריח שלהם ואח"כ לגלגל באינטרנט רעיונות למה לעשות עם התבלין הזה או לאלתר... אם אהבתם את הריח ויש קצת ניסיון בבישול זה (כמעט) בטוח יצא טוב.
מה ההכשר?גפן36
לא זוכרת.. סליחה. ניראלי שמהדרין כלשהו.משהיא מהבירה
לא מזמן שמעתי על התבלין סומק, יש למישהי מושג מה עושים איתו?נופיה הנקין
גם אני אשמח ללמוד.לב אמיץ
אני מכינה סלט בצלהרש
טוב לסלטי ירקות בעיקרגפן36
זה התבלין הסגול שמשתמשים בו בסלט בצל של השווארמיותאיזו נחמה
וזה פשוט בצל עם שמן וסומק, טעים גם כתיבול לדגים.
תודה!נופיה הנקין
לקציצות בשר..א..א..
פלפל לבן, מה הוא שונה מהשחור?כי בנו בחרת
זה אותו הפלפל רק מקולף, משמש בד"כ למזון 'לבן' יותראיזו נחמה
מרקים לבנים/ דגים וכו', הטעם דומה לפלפל שחור אך מעט יותר עדין. אישית אני מעדיפה את השחור
באמת? לדעתי יש טעם שונה מאודבת 30אחרונה
חשבתי שזה תבלין אחר לגמרי
או! באמת מעניין!!binbin
הוא גם פחות חריף מהשחור..מעפר אני באה
לכדורי בשר- מפרום.מעין אהבה
אני שמה רק בכדורי בשר וקציצות. אבל אפשר בכל מיני.
לשים קצת כי זה דומיננטי.
צ'ילי גרוס- עד כמה הוא חריף? ולמה הוא מתאים?יעל מהדרום
חריף מאד, החריפות שלו יוצאת בסביבה לחהאיזו נחמה
למה הוא מתאים? לכל דבר שרוצים שיהיה 'ספייסי'
אני שמה בתבשילי בשר (לפעמים דוקא במתקתקים כמו עם פרות למיניהם)
בגבינת שמנת
בפסטה ברוטב שמנת
בסלטים כשרוצה חריפות רבה יותר
בקיצור לפי הטעם אבל כעיקרון מתאים להכל
אני שמה על דגיםיהיה בסדר!
הם גם שמים בטוסט
והוא חריף בהחלט
טוב, תודה לשתיכן! נשאיר לבעלי להנות ממנו....חריף מידי זה לאיעל מהדרום
בשבילי.
אני יותר אוהבת שאטהבנימינה
מתכון להליבוטמשיח עכשיו!
תודה
מה אתם מכינים בתקופת מבחנים?מוטיבציה
אני לא אוהבת הרבה דברים, אז פשוט תכתבו ומקס' זה יעזור לאחרים

תודה!
קוסקוס מהיר הכנהלב אמיץ
שמים גרגירי קוסקוס, קובית חמאה ומעט סוכר (חום) בתוך מאג או צלחת למרק.
מוזגים מים רותחים, מכסים בצלחת מעל עד שהגרגירים מתנפחים ומבושלים.
אוכלים עם יוגורט או שמנת. משביע ומרגיע.
מכינים אורז.
אפשרות - בתחתית הסיר מניחים פרוסות עבות של תפ"א.
זורקים לתוך הסיר אפונה קפואה ו/או קוביות גזר/גזר מגורר.
מרק עגבניות: קונים מיץ עגבניות בקרטון או בצינצנת.
שופכים לסיר עם בערך 2 כפות שמן זית, מלח, פלפל ותבלין שאוהבים - אורגנו/טימין/כוסברה.
מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, זורקים פנימה אטריות או מקרוני שבורים לשליש או אטריות אורז. אם צריך מוסיפים שמן.
התפו"א בתחתית הסיר של האורז?אורה2x
אפשר הסבר בבקשה? 
לא מכירה את זה
אם אני לא טועה זה של פרסיםש.א הלוי
בגדול זה-
להכין את האורז רגיל - +
ואז לטגן בסיר תפו"א שיכסו את התחתית (חתוכים לעיגולים) שמים מעל בצל מטוגן ומעל מהדקים הייטב את האורז
ואז מוסיפים מים ומבשלים עוד הכל יחד מכוסה היטב...
בהגשה יש שהופכים את הסיר ואז התפו"א למעלה..
המתכון שלך מושקע
לב אמיץ
התכוונתי להכי פשוט - להניח על התחתית של הסיר תפ"א חתוך לעיגולי צ'פסים דקים, מעל את האורז, מים, שמן ומלח.
את צודקת - המקור הוא פרסי/כורדי והאזור.
ובגלל שזה לא מושקע, התפ"א מתבלגנים קצת בשלב הרתיחה ולא נשארים צמודים לתחתית, אבל בשביל תקופת מבחנים זה בסדר גמור...
זה נחמד, ומאפשר למי שממהרת וזקוקה בכל זאת לתזונה משביעה להנות ממנה יותר מגוונת, גם מבחינת הערך התזונתי.
מנה חמה
ש.א הלוי
פסטה- עם פסטו הולך מעולה או עם סלט ירקות או עם רוטב אדום
אורז- כמעט כל דבר שרוצים אפשר להוסיף אליו
חזה עוף מטוגן עם מלא בצל ובסוף מוסיפים אטריות (שכבר בושלו) לדקה-שתים של טיגון
דג מושט בתנור עם מל"פ+ שמן זית: 7-8 דקות וזה מוכן.
פתיתים - הולך טוב עם טונה וסלט או רק אחד מהם, אם יש שאריות אפשר להוסיף אותו לתבשיל עוף כלשהו ויוצא טעים
ממליצה על ניקי ב- יש לה מלא מתכונים קלים ופשוטים.. גם מתכוני שאריות

סולתגפן36
לשים ולשכוח-גפן36
אורז
תפו''א בתנור
אנטיפסטי
זה בריא כל הפסטה-פתיתים-תפו"א במיקרו? אני לא אוכלתמוטיבציה
ותודה

לא הכי בריאש.א הלוי
זה לא בריא זה מהיר. גם טבעול לא בריא.גפן36
סלט בורגול זה גם מהיר וגם בריא שכחתי לכתוב
היותר בריאים דורשים זמן הכנה בד''כ. אורז/ עדשים וכו'
כןחנן.לב
שוקולד טוב טוב 100% קקאו.
רוגע, שלווה וביטחון בה'.
תפילות בקשות הכנות שמחןת ובקיצר הכל.
בריא ומהיר לא כל כך הולך ביחד
~א.ל
מה שכן אפשר..
- קוסקוס וירקות חתוכים גדול
- פריכיות עם ממרחים שונים
- סלט טונה -לשים במחבת טונה מקופסא או בסיר נמוך ורחב יחד עם שן שום כתושה, זיתים, עגבניות חתוכות.. ובעצם כל מה שנשמע מתאים
לתבל בפלפל שחור מעט, לימון סחוט ואולי כורכום. כמה דקות וזה מוכן
- להכין כריכים ערב מראש: עם ביצה קשה וממרח וירק/ גבינה מלוחה, זיתים וירק וכו'.
- להכין מרק גדול עם עדשים, גריסים ושלל ירקות ובכל ערב לחמם כמות מסוימת
-שניצלים
- דגים! רבע שעה בתנור..
תודה לך ולכולם! די, תמשיכו
מוטיבציה
סלט קינואה:התנערי מעפר
חמוציות
בצל סגול
פטרוזיליה קצוצה
נענע
סלרי
אגוזי המלך
שמן זית
מיץ לימון
כמובן שאפשר לשחק איך שאת אוהבת עם הרכיבים. אני כל פעם מגוונת וגם אם את פחות אוהבת בצל סגול אפשר לחתוך אותו קטן ולשים מעט וכמעט ולא מרגישים אותו...
זה דורש תיכנון מראש בשביל להשרות את הקינואה חצי שעה ולבשל אותה. אפשר אפילו כמה ימים קודם, זה נשמר מצוין במקרר.
בריא מאד, טעים ומהיר.
ממש!!!! ממליצה מאוד!ג'נדס
יפה. אפשר גם עם בורגול...~א.ל
נשמע טוב, אני בטח אוריד חצי מהרכיבים שכתבת
מוטיבציהאחרונה
תודה!
עוגה למסיבת חומשאוהבת ומתפללת
אולי להביא עוגיות?שוקולד לבן
למשל בצורת לוחות הברית או ספר (עם חותכן עוגיות) או קאפ קייקס עם ציור מתאים למסיבת חומד
קצת עבודה אבל יוצא יפהש.א הלוי
וואו איזה מגניב. אבל לא אהבתי את המילוי. ופל וביסקויט???חילזון 123
אפשר היה לשים באמצע קרם כמו שעושים בעוגת ביסקויטים חלבית.
או לשים גלידה.
אבל ילדים בטח היו אוהבים את זה בכל מקרה.
ככה זה נראה כמו ספר אמיתי, עם פסים לדפיםשוקולד לבן
וזה באמת באמת מגניב, גם אם לא ממש עוגה..
מדהים! יצירתי כל כך!חדשה ישנה
הבהרה!!! זה לא אני! זה לא שלי! זה רעיון שראיתי ואהבתיש.א הלויאחרונה
רעיון שהכנתי פעם - מאוד קל וחמודט'
איך מכינים את הספרים?שוקולד לבן
מבצק סוכרט'
מעולם לא עבדתי עם בצק סוכר (בגלל הבריאות..)שוקולד לבן
אבל זה נשמע ממש נחמד 
מי אוכל בצק סוכר? זה רק ליופיט'
אממ.. מרשמלו אני אוהבת האמת
שוקולד לבן
וזה יקר מדי בשביל לשים סתם לקישוט, וחוץ מזה יש כאלו שכן אוכלים (בעיקר ילדים..)
אבל באמת מתחשק לי, מעצם העובדה שאני מאד אוהבת פלסטלינה..
לא שיש לי הזדמנויות להכין עוגות מרשימות..
אפשר להכין בבית והחומרים בכלל לא יקריםקראנץ שוקולד
זה בנוי בעיקר על אבקת סוכר מים גלוקוז.. אם כי לא טעים..
אם כבר יקר זה מרציפן שהוא הרבה יותר טעים וגם יותר ריאליסטי ויותר נוח לעיצוב
וואו, יפים!קראנץ שוקולד
מישהי פה בישלה ל אירוע משפחתי?אקונהמטטה
אם אני מבשלת אז זה חלבי..
פשטידות מוקרמים סלטים לחמים גבינות..קינוחים..
ואם זה קייטרינג אז זה בשרי..
השאלה אם זה שווה מבחינה כלכלית לבשל לבד? החלבי יקר יותר מהבשרי...
תובנות...תודה!
אני. אבל גם קיבלתי עזרה.לב אמיץ
חלבי יותר זול לבשל לבד מאשר קייטרינג, אבל מצד שני מצריך היערכות כי למשל סלטים טריים צריך לחתוך ממש סמוך לאירוע (אנחנו עשינו לבר מצווה ארוחת בוקר אחרי עליה לתורה. קמנו לפנות בוקר לשטוף ולייבש חסות ולחתוך ירקות...).
אם יש לך מישהי שאת יכולה להביא בתשלום רק לחתוך ירקות ולארגן כמה דברים אחרונים - גבינות למשל, בחום הזה, גם אי אפשר לארגן מראש - אז את יכולה להתמקד בפסטות - זה שטויות, פשטידות אפשר מראש ולהקפיא, את יכולה להכין מגשי אנטיפסטי בתנור, ומישהו יצטרך להביא את הלחמים הטריים מהמאפיה (אפשר גם בורקסים חמים).
זה לא הרבה עבודה, זה יותר ענין של לוגיסטיקה.
אם אין לך כוח לזה,אולי עדיף לך להחליט על בשרי? אם את באיזור הדרום יש ממש בזול וטעים.
את יכולה לשאול אותי במסר אישי אם תרצי, בשמחה.
תודה!!!אקונהמטטה
עשינו לבד בת מצווה חלביתואהבת לרעך
זה תלוי כמובן מה מכינים בחלבי ומה מציע הקייטרינג הבשרי.
עשינו לכחמישים: לחמים, מרקים, פסטות, לזניות, פיצות, בורקסים, פשטידות, סלטים וקינוחים(יש מצב ששכחתי משהו). בדקנו קייטרינג אחכ כדי להפיק לקחים, גם חלבי וגם בשרי יצאו זול יותר. אז אם השיקול הוא כלכלי נטו כדאי לך לחשב עלויות מדוייקות ולהגיע למסקנה.. ללבשל לבד יש את היתרונות והכיף שלו 🙂
וואו! קיטרינג יצא זול יותר??אקונהמטטה
בגלל הכל
ואהבת לרעך
רק אוסיףואהבת לרעך
^^^לב אמיץ
לתפריט שאת כתבת - פשטידות מוקרמים סלטים לחמים גבינות..קינוחים..- יהיה שווה לעשות לבד.
אם תתפרסי מעבר לזה, העלויות יהיו גבוהות יותר מקייטרינג.
להכין חלבי זה פי אלף יותר עבודה מבשרי!חדשה ישנהאחרונה
כי צריך מלא סוגי תוספות וכל דבר זה התבחששות שעות!
אם את מכינה לבד בשרי, זה
לתבל עוף לדחוף לתנור
לתבל תפוחי אדמה ובטטה (אפילו לא צריך לקלף) ולדחוף לתנור
אורז- פשוט מכינים כמות גדולה
ועוד איזה ירק\ תבשיל זיתים צ'יק צ'ק...
חלבי זה גם בהרבההה יותר יקר!!!



