עוד תוספת, פשוטה להכנה?
לא אורז כי כבר נמאס לנו ממנו,
וכנ"ל תפו"א ובטטה.
תודה
ולתפ"א ובטטה אפשר בורגול


קוסקוס- סלט קוסקוס, קוסקוס עם רוטב בשרי. (עם ירקות שורש, ירוקים ובשר, ברוטב יש גם רסק עגבניות)
פסטה- פסטה בתוך מרק ירקות טחון/ מרק עגבניות, רוטב אדום- עם בשר טחון או רוטב אדום עם גבינה צהובה.
פתיתים- בעיקרון אני מכינה הרבה פעמים עוף שמתחתיו יש אורז בתנור ופעם לא היה לי אורז אז שמתי חבילה של פתיתים מתחת לעוף ויצא מצוין. (משרים את העוף ברוטב כמו שאת אוהבת. שמים על תבנית פתיתים, שמים את העוף עם הרוטב ומים כמו בכמות שצריך בסיר ושמים בתנור. מידי פעם מסתכלים שיש מספיק מים ואולי מוסיפים כוס אם צריך.) אבל זה רק אם את אוהבת פתיתים רכים ולא כאלה שהם ממש מופרדים.
בהצלחה!
לזניה
פשטידות
במוקפץ
בתוך מרק בתור אטריות
בסלט עם טונה וירקות
אחד הדברים הטעימים שיש
כלומר להכין את הקוסקוס בהכנה מהירה - אם רוצים משודרג, אפשר במקום שמן (זית) להמיס חמאה על הקוסקוס החם. וגם להוסיף צימוקים. אפשר גם סוכר.
לאכול עם יוגורט או שמנת, אפשר גם להוסיף ריבה.
מתאים גם לארוחת בוקר. או לארוחת ביניים.
מהפסטה את יכולה להכין לזניה: להשתמש בה כמו בעלי לזניה. להניח שיכבה של פסטה מבושלת, שיכבה של רוטב, שיכבה של גבינה, וחוזר חלילה. למעלה להניח פרוסות גבנ"צ ולאפות לזמן קצר.
בפתיתים אפשר להשתמש אפילו בחמין, במקום חיטה או אורז.
פשטידה במחבת- מקבל טעם יותר טעים לדעתנו
עם צ'יפס ועוף / חזה עוף - מבשלים עוף ברוטב צהבהב מטגנים צ'יפס מערבבים יחד ומניחים על פסטה לבנה
טעים גם קריר
בהצלחה בחיסול החמץ ![]()
מכינים חבילת פסטה לפי ההוראות.
מכינים רוטב עגבניות בסיסי מתובל
מוסיפים 2-3 ביצים (תלוי בגודל)
תבלין פיצה (לא חובה)
גבינה צהובה (אם רוצים חלבי)
ן...לתנור. יוצא ממש טעים.
----אם אין כח לרוטב ורוצים חלבי: מערבבים את הפסטה עם
שני בצלים מטוגנים וכמה שיני שום, גביע שמנת חמוצה (או קוטז למי שבדיאטה)
מלח ופלפל, ביצים, גבנ"צ ולתנור.
אמא שהכינה לילדים שלה יום הולדת בריא, מרשים ועשיר..
מעורר השראה!
חלילית אלט
מי שעוקב אחריי זמן מה יודע שאחד הדברים הכי קרובים לליבי הוא נושא הממתקים והג'אנק שילדים נחשפים אליהם במסיבות יום הולדת. כתבתי על כך כבר מספר פוסטים בכמה אתרים וכבר ראיתם אצלי כמה דוגמאות לשולחנות יום הולדת אלטרנטיביים שאני מעצבת.
בעצם, כך התחילה מנת ילדים לפני שנה בדיוק. הפוסט הראשון שלי היה "יום הולדת ללא ממתקים" והוא תיאר את השולחן שעיצבתי ליום ההולדת של הבכור (שאתמול חגג 6).
היו לי חששות גדולים: זהו גן חדש ובכל ימי ההולדת שהשתתפנו בהם השנה, היו שולחנות עמוסים במתוקים בלבד- סוכריות גומי, מרשמלו, חמצוצים, שערות סבתא ובעיקר סוכר מתובל בצבעי מאכל. פחדתי שהילדים ואפילו ההורים יעקמו את האף.
לשמחתי, טעיתי. היו תגובות נהדרות מההורים, והילדים אכלו ונהנו ואף אחד לא שאל איפה הממתקים.
אז איך עושים את זה?
על השולחן שלנו השנה:
הערות:

מאפינס בננה-שוקולד צ'יפס
2 כוסות קמח כוסמין מלא
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס סוכר פירות או סוכר קוקוס
1/4 כוס שמן קוקוס או חמאה מומסת
כוס יוגורט (200 ג')
2 ביצים
2 בננות בשלות מאד מעוכות
כפית תמצית וניל אמיתית
כוס שוקולד צ'יפס איכותי
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.
בקערה נוספת טורפים יחד את כל החומרים הרטובים ומאחדים בעדינות את החומרים היבשים.
מעבירים לתבנית שקעים שרופדה בעטרות נייר ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.

"סוכריות" בננה מצופות שוקולד וקוקוס
בננות בשלות (לא מדי)
שוקולד מריר מומס
קוקוס טחון לא ממותק
אופן ההכנה:
מקלפים וקוטמים את קצוות הבננה.
חותכים לפיסות בגודל הרצוי (אני חתכתי ל-4 יחידות שוות מכל בננה).
נועצים מקל סוכריה (ניתן לרכוש בכל חנות מוצרי מסיבה) על כל פיסת בננה, מסדרים על מגש ומעבירים למקפיא לשעה לפחות.
כשהבננות קפאו, ממיסים שוקולד בקערה ומצננים מעט.
טובלים את הבננות בשוקולד ומיד לאחר מכן בקוקוס.
מחזירים את מגש הבננות המוכנות למקפיא עד להגשה.
פלאפל ביתי אפוי
החומרים ל-50 כדורים קטנים:
2 כוסות חומוס יבש מושרה לילה לפחות במים קרים
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
בצל לבן גדול
4 שיני שום
כפית סודה לשתיה
כפית מלח
כפית פפריקה מתוקה
כפית גדושה כמון
חצי כפית קינמון
מיץ מלימון שלם
כף שמן זית
הוראות הכנה:
במעבד מזון טוחנים את החומוס עד למרקם גרגירי.
מעבירים מחצית מהחומוס לקערה.
את המחצית השנייה משאירים במעבד המזון, אליו מוסיפים את שאר החומרים.
טוחנים עד למרקם חלק ומעבירים לקערה עם שאר החומוס.
מעבירים למקרר לשעה לפחות (אפשר גם לילה).
צרים כדורים קטנים (בשלב זה אפשר להקפיא ולאפות במועד אחר).
מושחים תבניות אפייה בשמן זית ומעבירים את הכדורים לתבניות. מושחים את הכדורים בעוד שמן זית בנדיבות.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות או עד שהכדורים מזהיבים, הופכים את הכדורים פעם אחת במהלך האפייה.
רצוי להגיש מיד כדי לשמור על הפריכות, אך ניתן גם לשמור יום-יומיים במקרר ולחמם מחדש בתנור.

כל הזכויות שמורות למנת ילדים- ליאת בן יהודה לביד
נפש חיה.אחרונה
קראנץ שוקולדטוב זה אמנם לא קרה לי אלא לאחותי אבל משעשע..![]()
היא רצתה להכין סלט, היא התחילה לחתוך עגבניות והיא שמה לב שכמה שהיא חותכת היא לא רואה שהקערה מתמלאת
אחרי כמה זמן היא בודקת והיא מגלה שהיא חתכה אספה מהקרש ושמה בפח וככה הלכו להן כמעט כל העגבניות ![]()
בצל קצוץ דק (אני אוהבת הרבה)
ברוקולי
תפו"א-חתוך לקוביות קטנות או מגורד
ביצים-לפי הצורך
קמח מצה/פרורי לחם
תבלינים- מלח, פלפל שחור, (אבקת מרק אם את משתמשת).
אשר להוסיף- פטריות, תירס או כל דבר שנראה לך מתאים
פטרוזילה,כוסברה..
מצטערת שאין לי מתכון מדוייק , זו פשטידה שאני אוהבת לעשות ולפעמים מחליפה את הברוקולי בירקות אחרים.
אפשר לפזר גם קצת קמח מצה מעל הכל אחרי ששיטחת בתבנית..

חוזרתגם בלי גבינה היא מצויינת!
(העליתי פעם את המתכון עם השינויים שלי, אם בא לך את יכולה לחפש..)
הפוקצ'ה המדוברת היא המוציא
(אבל לא נראה לי שתצליחי למצוא פורצ'ה או פיצה פרווה מזונות)
שוקולד לבןמתכון ללזניה בשרית:
מצרכים:
לבשר-
בצל גדול או שניים קטנים
1/2 קילו בשר\עוף\הודו טחון
150-200 רסק עגבניות
מלח, פפריקה מתוקה
מים
לרוטב בשמל-
50 גרם מרגרינה
1 וחצי כפות קמח
חצי כפית מלח
בין כוס לחצי כוס מים רותחים
עלי לזניה
הכנה:
הכנת הבשר-
קוצצים את הבצל לחתיכות קטנות ומטגנים
כשמזהיב מוסיפים את הבשר, רסק עגבניות ומלח (3/4 כפית לעוף, 1/3 כפית לבשר), ומעט יותר מחצי כוס מים
מערבבים היטב, מרתיחים דקה ומעבירים לאש קטנה לעוד רבע שעה תוך כדי ערבוב מידי פעם
במקביל מכינים רוטב בשמל-
ממיסים בסיר קטן את המרגרינה, מוסיפים מלח וקמח ומערבבים, ואחר כך מוסיפים בהדרגה מים רותחים עד שהופך לדמוי פודינג.
להכנת הלזניה משמנים תבנית (חד"פ או נייר אפיה) ברוטב בשמל, מניחים מעל עלי לזניה, ומעל שמים חצי מהבשר
עוד שכבה אותו הדבר (רוטב בשמל, עלי לזניה, ואת שאר הבשר) ומעל הבשר מורחים שוב רוטב בשמל.
מכניסים לתנור בחום בינוני (180 מעלות) ל40 דקות
כל הכבוד!
הייוש! זו אחות של צ'וקלייט ואני חייבת עזרה, נשאר לנו מפורים מלא שוקולד חלב ובא לי לעשות עם זה כל מני פרלינים חשבתי על מלוי של קרם נוגט אבל אין לי כל כך מושג איך להכין אז אם יש למישהו/י מתכון טעים ופשוט אני מזה אשמח לקבל
שלא תפתחי ניק משלך??![]()
![]()
![]()
תריבו בבית
מודדת כובעיםאחרונה
מודדת כובעיםאו אולי להפוך את הקונוס לשקית הפתעות,
להניח בפנים כל מיני סוגי חטיפים
ולטבול בגבינה לבנה או חומוס עם מעט שמן זית?
דרך לסיים את משלוחי המנות עוד לפני פסח![]()
הכי טוב וטעים להכין גלידת שמנת איכותית בבית.
ככה אני עושה: אני מכינה גלידה לפי מתכון, מקפיאה עד שהיא נהיית קשה כמו אבן (6-7 שעות בדרך כלל), מוציאה את הגלידה 5 דקות להפשרה ולבסוף שמה אותה במיקסר 2 דקות לערבוב, בסוף התהליך יוצאת גלידה רכה וטעימה ממש כמו בגלידריות ועם מרקם מצוין.
אני מכינה בעז"ה טורטיות במילוי ירקות לסעודת פורים. מה אתן עושות אחרי שאן ממלאות? איך זה לא נפתח? מתגנים/אופים? אשמח לרעיונות והסברים תודה רבה ופורים שמח![]()
אני אוהבת להכין מבשר או הודו, אבל גם עוף יוצא טעים.
מוסיפים לבשר בצל ותפו"א מגורדים, אפשר גם שום כתוש. מוסיפים ביצה וקצת קמח, ומתבלים לפי הטעם- אני שמה מלח ובהרט.
לרוטב- מזהיבים בצל בסיר, (אפשר להוסיף קוביות גזר), מוסיפים רסק עגבניות והרבה מים, ומתבלים לפי הטעם- פפריקה, בהרט.
מבשלים את הרוטב וכשהוא נהיה טיפה סמיך- מוודאים שהוא מבעבע ואז יוצרים כל קציצה ומניחים ברוטב.
אם עושים מעוף או הודו- תוך רבע שעה זה כבר לגמרי מוכן.
מי יודע לעשות טעים????
אף פעם לא יוצא מוצח.. וזה בעיקרון דבר פשוט אבל אני מסתבכת...
אודה לעצות...
מכינה קערה עם קמח,
קערה עם ביצה שום כתוש וחרדל מעורבב טוב
וקערה עם פירורי לחם לא מתובלים עם מלח ועשב תיבול יבש (כל פעם אני שמה משהו אחר... אורגנו, בזיליקום, כוסברה וכו')
טובלת לפי הסדר ומטגנת
מקררת בטמפ' החדר, מחלקת לשקיות ומיד להקפאה
כשרוצים לחמם על הפלטה אז בלי נייר כסף עם מגבת שתספוג את הלחות - יוצא כמעט טרי

(אני שמה שום כתוש, מלח ובהרט)
לטגן טיגון מהיר, לא להשאיר עד שיהיה ממש חום, אלא רק חום בהיר
אם צריך- להחליף שמן.
עם ביצה ותבלינים - שום חרדל פפריקה ומלח.
משרה כשעה (אפשר גם יותר)
ואז זה גם חוסך קצת מההתעסקות - רק טובלים בפירורים (אני מערבבת פירורי לחם, קמח כוסמין ושומשום) ומטגנים.
לאחרונה שמעתי שיותר בריא לטגן שניצלים טיגון קצר - בהרבה שמן. לא על אחריותי...
מה שכן - כל הילדים של השכונה באים לטרוף...
(אני צמחונית אז אין לי מושג אבל זה מריח מעולה)
בעזהי"ת
השמן העמוק "סוגר" את האוכל מהר יותר- יוצר את הקרום הקריספי מבחוץ- ומפריע לאוכל לספוג את השמן..
אני לא אהיה בבית בחמישי אחה"צ שישי שבת ואני צריכה ליום ראשון להכין עוגה כושית עם קרם שוקולד, השאלה היא אם אני אכין אותה בחמישי בבוקר עם הקרם והכל ואשים במקרר, היא תהיה בסדר ליום ראשון? לא יהיה טעם לוואי כלשהו?
משוקולד ומרגרינה ממה שאני זוכרת במתכון. השאלה אם מקפיאים את הקרם אז אחרי זה הוא לא יהיה עם גושים לבנים מהמרגרינה
ברוך ה' אוכלים את כולה בשבת 
מה שהתכוונתי אם זה בסדר להכין אותה עם הקרם והכל בחמישי בבוקר ואז במהלך כל חמישי שישי שבת היא תהיה במקרר אם לא יהיה לה טעם לוואי וכ'ו..?
הי כולן,
יש למישהו מתכון לאזני המן מקמח מלא, ובלי מרגרינה (עדיף שמן, אבל אפשר עם חמאה)?
אני מחפשת בצק נוח לעבודה, שילדים יכולים ליהנות מההתעסקות איתו.
תודה.
בלי שמן ובלי מרגרינה ואני מאמינה שאפשר עם קמח מלא אבל אולי 70% ולא 100%.
מה שכן הוא משתמש שם בסולת והבנתי שאולי יש עם זה קצת בעיה לנפות...
או לא?

חלק בשוקולד צ'יפס, חלק בצימוקים (הוא רצה בגלל הסיפור של מעשה באוזנהמן...), וחלק בממרח תמרים עם קינמון ובוטנים קלויים קצוצים. יצא להיט!
שמתי ממרח שוקולד(ממרח חרובים)
כמה אפשרויות-
*פיתות ממאפיה\ קרקרים יחד עם מטבלי גבינה, טחינה וכו' (אפשר קנוי ואפשר לקנות גבינה ולהוסיף תבלינים שונים)
*עוגה קנויה עם בקבוק שתיה (אז לא יוצאים לכל הדעות, אז אפשר למשלוח אחד להוסיף עוד משהו)
*לחמניה (מחנות) עם סלט חי בקופסה סגורה
*יוגורט עם גרנולה קנויה לארוחת בוקר
* שוקו\קרטון חלב קטן עם 2 סוגי דגני בוקר בקופסאות קטנות מצורפות (אפשר לצרף לצלחות פלסטיק שנמכרות בהכל בשקל, ואולי להוסיף כפית שוקולד- יש כאלה לקניה, אם לא יקר מדי, יוצא חמוד מאד)
צורת האריזה גם משפיעה, שווה לחשוב עליה
* במשלוחים קנויים שבהם פתחת חבילה רצוי לציין את ההכשר של המאכל בפתק
נניח כמה סלטים יחד עם מאפה קנוי?
או דברים שלא צריכים בישול- יוגורט עם גרנולה ופרות חתוכים
אף פעם לא הכנתי בעצמי ובא לי לנסות...
בסגנון פסטו.
על קופסת זיתים, חב' אחת של פטרוזיליה
צהריים טובים!
יש לי עוגה שהכנתי עם קרם שוקולד למעלה. אני רוצה לקשט אותה בשביל יומולדת (למטה יש שכבת קרם ובסיס מביסקוויטים ושוקולד). אם אני אכין קצפת למשל מריצ' זה יצא קצת יותר מדי כמות. נגי אני אשתמש ברבע כמות לקישוט, ומה אני יעשה עם כל השאר?
יש למישהו רעיון עם מה אפשר לקשט? ואיך הקישוט "ידבק" לקרם?
תודה
ואיך מקשטים בעזרתו? במה שמים אותו?בשקית ניילון? זה לא ידבק לשקית? ואם לא אז במה כן?
ממלאים בשוקולד מומס ומציירים..
רוב הסיכויים שהבלון לא יצליח להקציף.. אז כדאי להשתמש בידני
מה זה קינוחי כוסות?איילת 20אשמח לקבל מתכון
יש כאלה שבנויים על שכבות מרנג עם קרם ופירות יש כאלה עם קדאיף וקרם
או שברי עוגיות/בצק פריך עם קרם ושוקולד
אפשר לשחק עם זה איך שרוצים..
במקרה הזה את לוקחת מהקרם מפוררת ביסקויטים(עוגיות אוראו מצויינות) שמה בתחתית של כוס ומעל מזלפת שכבה של קרם ואז עוד שכבה של אוראו ושכבה של קרם ומעל את יכולה לקשט עם סירופ שוקולד או רוטב תותים וכו'..
איילת 20לקנות עלים משוקולד ולקשט איתם, או גליליות או לגרד שוקולד לבן או להזליף צורה כלשהי ולהקפיא אותה ואז להעמיד אותה על העוגה