תודה!
ירקות טרייםחדשה ישנה
בעקבות בעיה רפואית שיש לי, אני צריכה לאכול כל יום מלא מלא ירקות (גם אתם צריכים בעיקרון אבל עד שלא מגיעים לסבל אמיתי, מי מקפיד על זה כ"כ?..)
בקיצור, נמאס לי לאכול כך הזמן קערה עם ירקות חתוכים מתובלים, למרות שזה מאוד טעים, אני זקוקה לגיוון, ואין לי זמן לחתוך סלט בד"כ.
אשמח לרעיונות אחרים לאכילת ירקות טריים.
אולי לגרד אותם במגרדת..? ואז זה מגוון קצת?binbin
מוסיפה- לאכול אותם שלמים..בת 30
כיף לאכול מלפפון שלם או עגבניה כמו תפוח. גם גזר כיף לכרסם.
תודה!!חדשה ישנה
יכולה להכין שייקיםאמת ואמונה
ושייק על בסיס עגבניות.
יכולה לטחון רק ירקות או על בסעס יוגורט/חלב
גבעולי סלרי מאוד טעים גם נבטים ונבטוטים למיניהםאחת שאכפת לה
מספר דבריםחן.
דבר ראשון - סלייסר. חותך סלט מעולה ופרקטי שתוך דקה יש לך סלט גדול ומפנק! זה אחד השווים (מאז שיש לי אני לוקחת כמעט כל בוקר סלט לעבודה).
מה עם לחמים מיוחדים כמו כוסמין?
אפשר סלטים מבושלים שאת מכינה פעם אחת ואז שמה במקרר ויכולה לקחת כשבא. כמו סלק.
עגבניות שרי אפילו לא צריך לחתוך!!! אפשר גם להנביט מש, שזה נחמד.
בהצלחה רבה!
עם קוטג' /גבינה /גבינה מתוקה ( סוכר ולערבב ).לטובה
הצעה חכמהtalit333
תראי...בחורף קר כדי לקצוץ אותם בידיים וקר בפה לאכול אותם...אז אני מבשלת אותם...
שבוע שעבר לדוגמא הכנתי תבשיל שומר קישוא וגמבה והכנסתי לתבשיל קציצות הודו טחון עם בצל וכוסברה...
בצד הכנתי אורז עם כוסברה ושני גזרים מגורדים בפומפיה (על מצב דק) שמתבשלים עם האורז
אז גם ממש נהנתי מהתבשיל וכן משפחתי וגם יוצא שאני מכניסה ירק וממש כיף לאכול אותו...בתיאבון ולבריאות!
מקלות עם רוטבשחר245
אצלנו אוהבים להטביל מקלות של ירקות ברוטב על בסיס מיונז.
רוטב אלף האיים מיונז+חצי כמות קטשופ (אפשר גם להוסיף מלפפון חמוץ גמבה וביצה קצוצים)
או רוטב שום מיונז+שמן זית+אבקת שום+טיפה מים.
מרק מצויין
או ירקות מאודים שזה בישול עם מעט מים עד שמתרככים מעט ועדיין צריך קצת לנגוס.
בהצלחה ולבריאות
הנטורופתית שלי אמרה ליג'נדסאחרונה
לכן כדאי לאכול כמה שיותר קרוב לזמן החיתוך.
ומכאן לנקודה שרציתי לענות לך-
זה פשוט להתרגל לחתוך מהר, מיומנות כזאת...
לפעמים משקיעים וחותכים קצוץ ממש עם המון ירקות- מגוון וכיפי. אני בד"כ מוסיפה גרעינים למינהם. ולפעמים חותכים גדול עם 2-3 סוגי ירקות בלבד.
הרעיון זה לקנות כל פעם ירקות חדשים, לראות מה עושה לך את זה, ומה קליל לחיתוך והתעסקות.
ישר כוח עצום ורפואה שלמה!
שאלה לגבי הכנת קבביםאימון באמונה
במתכון מקורי של הקבב אין ביצים. אפשר להוסיף ביצה או שתיים לחצי קילו עוף טחון
כדי שיתגבש טוב יותר?
חוץ מזה אני לא ממש מבינה מה ההבדל בין קבב שאין בו כ"כ תוספות לעומת קציצות מטוגנות שאליהן מוסיפים גם פירורי לחם וביצים.
מה יוצא יותר רך? מה ילדים אוהבים יותר?
לא מוסיפים ביצים להמבורגר/קבבקראנץ שוקולד
רכות הבשר תלויה בסוג הנתח ובאחוזי השומן שלו תבקשי מהקצב בשר לטחינה
בטח שאפשר להוסיף ביצה להמבורגר או קבבyarivnayim1212
זה לא פוגע בכלל במתכון. לא צריך לשים הרבה כמו בקציצות למשל, אבל בהחלט אפשר. הכי חשוב שיהיה שם מלח ופלפל גרוס, ולא להוסיף הרבה מעבר. זה המפתח מבחינתי להצלחה.
לא אמרתי שא"א אמרתי שבמתכונים המקורייםקראנץ שוקולד
לא שמים
מי שרוצה לדוגמא המבורגר כמו במסעדה הוא בנוי על בשר עם שומן ותיבול
אתה יכול להוסיף גם שוקולד מריר אם אתה רוצה או כל תוספת אף אחד לא אמר שלא 
אני הוספתי ביצה לחצי קילו ויצא מעולה
שוקולד לבן
פירורי לחם\לחם רטוב מפורר וביצה נועדו לגבש ולהדביק את הבשר טוב יותר, אין יותר מדי הבדל בטעם וברכות
אם את רוצה אני יכולה לצרף מתכון שיצא לי מעולה (בתקווה שהוא מדוייק, הכנתי משילוב של כמה מתכונים לשבת ורק במוצ"ש התפניתי לכתוב את המתכון, אז יכול להיות ששיניתי משהו בטעות)
תודה רבה. אני אשמח מאוד למתכון שלך....אימון באמונה
אז זה כבר קציצה לא קבב
קראנץ שוקולד
העיקר שהילדים יאהבו ושזה יהיה מזין ובריאאימון באמונה
אבל הטעם יצא כמו קבב אמיתי על האש, מה לעשות
שוקולד לבן
רק רך וטעים יותר.. (ממש הופתעתי עד כמה היה לקציצות שהכנתי טעם קבבי אמיתי!)
המתכון (מקווה שמדוייק..)-
מרכיבים:
חצי ק"ג עוף טחון
חצי בצל מגורר דק
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום קצוצות
1 כפית פפריקה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
2 פרוסות\קצה של לחם לבן מגורר דק (אפשר לחם ישן)
1 ביצה
2 כפות שמן זית
מלח
מעט תבלין גריל עוף
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היטב,
בידים לחות יוצרים קציצות מוארכות
משמנים את הקציצה מכל הכיוונים
ואופים בתנור 30 דקות בצד אחד ו30 דקות הפוך על חום בינוני
(מניחה שאפשר גם לטגן, זה מה שאנחנו עשינו)
תודה רבה. אנסה בעז"ה.אימון באמונה
מחכה לעדכונים
שוקולד לבן
יצא מעולה.רק שהשתמשתי בשני בצלים בינונים קצוצים ומטוגניםאימון באמונה
ואני טיגנתי במחבת ולא אפיתי כמוך.
שמחה לשמוע
שוקולד לבן
קבב מעוף טחון?? זה עשוי מבקרמודדת כובעים
לא משנה. תקראי לזה קציצות עוף. יצא טעים ופיקנטי.אימון באמונהאחרונה
ההבדל העיקרי -חדשה ישנה
מחפשת מתכונים לפעוטותשנינו
מחפשת מתכונים לעוגיות ביתיות בריאות וטעימות, כחלק מגמילה מבסקוויטים ובמבות..
מעדיפה דברים לא קשים מידי, השיניים עדיין צומחות..
תודה רבה!
תמרים יבשים, בננה, תפוז, לחם מלא עם ממרח,מודדת כובעיםאחרונה
ואם יש ביסקויט-שניים ליום זה טוב מאוד.
טוב אז מהשבוע אסור לי סוכר, וגם בעלי מצטרף למשימהortal250
אז מישהו מכם מכיר מתכונים לעוגות בלי סוכר\דבש\סוכר חום? הממתיק היחיד שאפשר זה סילאן..
בצק פריך בלי סוכר עם מילוי של תמריםיעל מהדרום
יש לך מתכון לבצק כזה?ortal250
נראה לי שהמתכון שבחתימה שלי יתאים..רק להוריד סוכריעל מהדרום
התמרים עצמם עמוסי סוכר...+mp8
///חילזון 123
קישור לעוגה שפעם הכנתי-
עוגה די בריאה שהכנתי (מוקדש לשירשור...) - בישול ומתכונים
השתמשתי בדבש אבל לא נראה לי בעיה לשים סילאן במקום
דרך אגב את יודעת שבסילאן הרגיל הסטנדרטי בד"כ יש סוכר. יש סוג מיוחד בלי סוכר.
עוד רעיון למתכון (לא ממש מדוייק...)
פעם הכנתי עוגה בהשראת המתכון הזה-
http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/sweets/Article-d57bf242a4f2d31006.htm
במקום קרמל לבננות שמתי פשוט בתבנית קצת סילאן או דבש.
וגם בבלילה במקום סוכר שמתי רכז תפוחים או סילאן לא זוכרת בדיוק.
יצא נחמד.
[כשאת שמה סילאן במקום סוכר בד"כ צריך פחות מהנוזלים האחרים (שמן\מים וכו) כי הבלילה יוצאת נוזלית יותר.]
עוד משהו - זה לחמם קלות במיקרו סילאן וטחינה גולמית מלאה
לשפוך פנימה פצפוצי אורז, לשטח בתבנית ולהקפיא.
לחתוך כשזה קפוא ולאכול מיד (כשמפשיר זה די מתפרק.
עוד רעיון לקינוח זה תפוחים או אגסים אפויים.
או ליפתן\רסק תפוחים חם. עם שקדים וצימוקים.
כיוון אחר לא עוגותהדס ואור
גם לי היתה תקופה שהיה אסור סוכר. לא חשבתי על כיוון של עוגות (גם סילאן לא אכלתי וגם לא פירות בכלל)
כדי לא להישבר (זה היה חשוב רפואית) מצאתי פינוקים אחרים
בדקתי את כל החטיפים, ומצאתי חטיף צ'יפס תפוחים שהוא די טעים, ותמיד היה לי זמין בבית
וגם צ'יפס רגיל הוא ללא סוכר
החזקתי בבית שקדים- פקאנים - בוטנים , שזה כיף לנשנש. קניתי טרי ולפעמים מלוח
וגם עוגיות מזרחיות של עבאדי הם ללא סוכר, ומצאתי מתכון של עוגיות מזרחיות שהיה לי טעים יותר מהקנוי (וגם הכנתי אותו מקמח מלא) אז הכנתי ושמתי בפרייזר שיהיה למצבי שבירה...
ורציתי להוסיף כל הכבוד לבעלך שהוא משתתף, אצלי לא היה שייך בכלל
ודבר שני שאחרי שחזרתי לאכול רגיל, אני אוכלת הרבה פחות סוכר, שזה לדעתי ממש בונוס.
בהצלחה רבה, מקווה שעזרתי קצת!
תודה! עזרתortal250
הקטע הוא שזו לא תקופה, זה משהו שאני צריכה להכניס לאורח חיים, ובהחלט כל הכבוד לבעלי...יש לך אולי את המתכון של העוגיות המזרחיות?
בשמחה (אני לא זוכרת ממי זה אז לא יכולה לתת קרדיט)הדס ואור
עוגיות מזרחיות (ממש טעימות):
3/4 2 כוסות קמח
3 כפות שומשום
1/2 כוס שמן
2 כפות מיץ לימון
כפית גדושה מלח (אפשר גס)
לערבב את הכול
לשפוך מעל כוס מים רותחים
לערבב בקערה עם כף, ואח"כ ללוש קצת על השיש (זהירות- זה חם!)
לקחת כל פעם כמות קטנה ולעשות נקניקים קטנים, לחבר את 2 הקצוות לכעך.
לאפות בחום בינוני 20 דקות.
אני השתמשתי בקמח מלא או 70% מה שהיה לי.
לא יודעת כמה זמן זה נשמר, שמתי ישר בפרייזר, אבל נראה לי כמו עוגיות רגילות.
יוצא כ- 40 כעכים קטנים.
שאלה- מותר לך פירות בלי הגבלה?הדס ואור
אם כן, יש ריבות של פירות ללא סוכר. הם עשויים מפירות בלבד
הם קיימם במגוון טעמים קוראים לזה "מעדן פירות" יש של יד מרדכי ויש של חברות אחרות
אם יהיה לך מתכון של בצק פריך, הייתי מנסה להכין מהם "חיתוכיות ריבה" בצק למטה ועל זה מורחים ריבה ומעל אפשר לשים פירורי בצק. חותכים את זה לריבועים מיד אחרי האפיה.
איך יכולת צ'יפס תפוחים? זה לא נחשב פרי?חנניו
אני גם בכיוון לאזן סוכר וזה מעניין אותי...
תפוחים זה בהחלט פריהדס ואור
אמרו לי להימנע מפירות בכללי אבל במיוחד מהמתוקים- פירות קיץ, הדר, כמובן יבשים- צימוקים, תמרים וכו'
אז התפשרתי על הצ'פס תפוחים...
אחלה... תודהחנניו
הסילאן הרגיל יש סוכר, שימי לב לקנות סילאן טהורמודדת כובעים
אז אלו השיטות שלי:חנניו
1. דייסות - ממתיקה בסילאן ויוצא מצוין
2. הנה http://tultulim.blogspot.co.il/2011/02/blog-post_14.html גרנולה מעולה רק עם סילאן
3. השבוע הכנתי עוגיות שיצאו ממש נחמד - אין לי כמויות מדויקות - בעיקרון טחינה, קוקוס, אגוזים, שיבולת שועל, חלבונים וסילאן. סתם כי נשארו לי חלבונים, ויצא טוב. אפשר ממש לשחק עם זה.
קרקרים בריאים קלי קלותmicmic
1/2 כוס שומשום, 1/2 כוס גרעיני חמניה, 1/4 כוס גרעיני פשתן/צ'יה לא חובה, 2/3 1 כוסות קווקר, 1/4 1 כוסות קמח כוסמין אפשר סתם קמח מלא, כפית מלח, 2 כפות שמן (זית לא חובה),
לערבב הכל עם 3/4 2 כוסות מים יוצאת מין דייסה לשטח בשתי תבניות של תנור (נייר אפיה עוזר),
לפזר מעל פרג/קצח או מה שמתחשק,
לאפות בחום 170 1/4 שעה, להוציא לחתוך (בגלגלת של פיצה זה קל), להחזיר לתנור עד שמזהיב.
תודה על הרעיונותortal250
דייסות לא ממש רלוונטי כי אני צריכה להימנע גם משיבולת שועל...אנסה להשתמש במה שאמרתם כדי לעשות משהו..תודה רבה!
וואו, אני חיה על שיבולת שועל...חנניו
מה עם אטריות אורז וטופו? אני גולשת מהנושא אבל הם ממש ממש עוזרים לי להיות שבעה.
ואפשר דייסת סולת וקוואקר, אורז וכו'חנניו
קוואקר ושיבולת שועל.... אותו דבר, לא?ג'נדס
אופס, התכוונתי לכתוב תירס :/חנניו
נערך.כוחות שמימיים
מה עם מולסה מייפל אגבה? ויש עוד הרבה ממתיקים בשוק.כוחות שמימיים
לא עוגה אבל כן קינוחבת 30אחרונה
כדורי תמרים.
במטחנת קפה טוחנים שלל גרגרים- זרעי פשתן, שומשום, חמניה, דלעת, קוואקר, שקדים וכו' מה שאוהבים.
מועכים כמה תמרים לתוך הקערה עם כל בטחונים עד שמתקלבת עיסה ויוצרים ממנה כדורים.
טעים, בריא, בלי סוכר.
לחם שוםקראנץ שוקולד
יאמי!סה"רורית
מממ. ושילוב של עשבי תיבול. איזה יופי.לב אמיץ
נראה טעיםם... אפשר מתכון??האני אניאחרונה
דג טונה- כמה זמן בישול הוא דורשחיותא
זה פשוט מתבשל הרבה זמן ועדיין לא רך....
מישהו מכיר?חיותא
פילה טונה?נדנדה כתומה.
מוזר,אפרתולה
כי אחרת הוא מתייבש.. אולי פשט התייבש לך?
אני זוכרת אותו כדג לא רך...מתגברת
דג טונה מבשלים ממש מעטקראנץ שוקולד
כשכינים דג מרוקאי שמים אותו בסוף הבישול איזה עשר דקות.
רק חשוב להשרות לפני בלימון
נראה לי שהוא לא אמור להיות ממש רך. והבישול שלו מאד קצר.חילזון 123
כנראה בושל זמן רב מדי.לב אמיץ
בדגים יש איזו נקודה שלפניה הדג עדיין קשה, ואחריה הדג כבר קשה מדי. טונה זה דג שמבשלים מעט ועדיין הבשר שלו סיבי.
אני חותכת את הסטייק טונה לחצי מהעובי, חותכת לרוחב.
באופן כללי דגים זה בישול עדין שלא יתייבשו.
אמא שלי מכינה אותי דיי רך וטעים ממשקראנץ שוקולד
בטוח טעים ממש
אבל כמו שאמרת 10 דק' בישול.לב אמיץ
ומה שאני חותכת את הסטייק, זה לא לבישול ברוטב, זה לצליה במחבת.
חח עכשיו שמתי לב לטעות כתיב
קראנץ שוקולד
ככה זה אמהות.לב אמיץאחרונה
הפתרון ניסיתי השבועמחפשת את שלי
מתכון לעוגת שוקולית מוצלחת?עיניים תכולות
תודה!!

יש לי מתכון עם שמנת. אולי להחליף למים?אר
אבקת אפיה, ארבע ביצים וחצי שמנת מתוקה (פרווה)
יש לי בבית...אשתדל לכתוב מאוחר יותר או מחריעל מהדרום
הנה-יעל מהדרום
מקציפים:
6 חלבונים
1 כוס סוכר
מערבבים בקערה נפרדת, ואח"כ מוסיפים לקצף:
כוס מים
כוס שוקולית
כוס שמן
6 חלבונים
מוסיפים:
1.5 כוסות קמח
1 סוכר וניל
1 אבקת אפיה
אופים בחום של 180 מעלות
הכוונה להוסיף לקצף 6 חלמונים? ולא חלבוניםעיניים תכולות
כן..התבלבלתייעל מהדרום
תעשי את עוגת השוקולית שרשומה על השוקוליתקראנץ שוקולד
היא מוצלחת וטעימה
לא רשום על השוקולית שלי מתכון..עיניים תכולות
סליחה.. מדובר בשוקולית לאפייה לא הרגילהקראנץ שוקולד
הנה
קראנץ שוקולד
תודה לכולם
עיניים תכולות
תעשי את העוגה שקראנץ שוקולד אמרמאושרת+אחרונה
במקום קמח תופח אפשר לשים קמח רגיל וא. אפיה..
עם כל המרקים שאני רואה פהאת פניך אבקש
אשמח אם תפרסמו מתכון.
רציתי גם מרק בצל ואני רואה שמישהי כתבה קצת למטה, מעניין לנסות!
מרק בצללכל זמן ועת
שהשמן חם להוסיף את הבצל, ולערבב בערך 7 דקות.
להוסיף 2-3 כפות קמח כי זה מסמיך את המרק אחר כך. להוסיף מים בהדרגה.
אפשר תבלינים: מלח, פלפל, מרק בצל. אני לפעמים מוסיפה 2 כפות סויה וזה יוצא ממש טעים.
ראיתי שמישהי שמה קורנפלור. יש הבדל בין קורנפלור לקמח?את פניך אבקש
פחות או יותר אותו אפקט...כמו צמח בר
אני מוסיפה גם אגוז מוסקט (התבלין) וחצי כוס יין לבן- משדרג ממש!
מרק פטריותטולית
⏫ ואחר כך להוסיף פיטריות ולבחוש....
במקום בצל- פטריות?את פניך אבקש
נראה לי שהיא התכוונה שבנוסף לבצל- פטריות..כמו צמח בר
בנוסף לבצל... מוסיפים פיטריותטולית
ובטח טעים יותר פטריות טריות..?את פניך אבקש
בהחלט. טריות טעימות יותררבה אמונתך!
אני מאדה את הבצל עם מעט מחמאה/חמאה משדרג פלאיםג'ינג'ית מנמשת
עד להזהבה. אח"כ
מוסיפה מים מוסיפה גם מעט יין, מלח, פלפל , מלח וקמח.
מבשלת כשעה.
יוצא ממש טעים!
עוד שידרוגאמת ואמונה
יש כמהחילזון 123
יש מרק פיטריות שזה כמו מרק בצל רק עם תוספת של הרבה פיטריות
ואצל אמא שלי מכינים משהו דומה למתכון הזה-
http://xnet.ynet.co.il/food/articles/0,14567,L-3110808,00.html
רק בלי ארטישוק (לפעמים תפו"א במקום) ועם גזר גמדי.
מרק פטריות חלביnhykאחרונה
לטגן בצל, להוסיף 2 גזרים חתוכים לעיגולים ופטריות חתוכות (עדיף טריות, אפשרי גם משימורים. אם משימורים אני מוסיפה פטריות שלמות וחותכת חלק מהן לחצי). לטגן מספר דקות.
להסמיך עם קווקר, להוסיף מים, אבקת מרק פטריות, מלח ופלפל.
כשרותח להנמיך את האש ולבשל כ 20-30 דקות. לערבב מדי פעם שלא ידבק הקווקר לתחתית.
בסוף להוסיף שמנת לבישול (מספיק חצי קופסא). לבשל עוד כמה דקות וזהו.
מחפשת מה להכין לס. שלישית.משהו קליל ופרווה.קראתיך
אשמח ממש למתכונים ורעיונות!
תודה!!
הנה-יעל מהדרום
פוקאצ'ות- בצק רגיל של חלות, ששמים מעל ירקות/ שמן זית/ זעתר וכדומה.
פיצה רק עם רוטב ותוספות.
לחם שום
פשטידות
סלט פסטה
ג'נדס
תודה!אשמח לעוד רעיונןת אם יש..קראתיך
תני כיווןג'נדס
סלט קינואהג'נדס
איך את מכינה סלט קינואה?התנערי מעפר
זה בערך מה שאני מכינהג'נדס
יוצא ממש טעים ומשדרג את הארוחה מלבד החלה והממרחים...
גם אני מכינה ככה הרבה ודי נמאסהתנערי מעפר
אני מכינה ככה:אפרתולה
עלי בייבי
חסה
בצל סגול
ציפס בטטה/ רצועות בטטה בתנור
ציפס קישוא/ רצועות קישוא בתנור
אפשר גם רצועות גמבה מטוגנות/קלויות
פטריות טריות
קשיו, חמוציות, אגוזים
וכמובן הרבה קינואה
הרוטב:
סילאן
חומץ
שום כתוש
מל"פ
שמן זית
טיפה מיץ לימון
יוצא מעדן!
נשמע מעולה, אנסההתנערי מעפראחרונה
עוגיות שיש-מתכון מניקי בסה"רורית
בתקווה שיגבירו את המוטיבציה והמרץ של התלמידות שלי ללמידה, ולתקווה ואמונה בהצלחתן!

יפות. מחנכת משקיענית. אשרייך.לב אמיץ
סהרורית!! אני אוסרת עליך מהיום להעלות תמונות !!לכל זמן ועת


חח
זה לגמרי התרפיה שלי...סה"רוריתאחרונה
יפה מאוד
ג'נדס
תודה על הפירגונים
סה"רורית
אשמח לעזרתכן
חבוי
בס"ד
כתוב לי במתכון:
'שמים בקערת מיקסר מרגרינה רכה ומקציפים בוו גיטרה עד לקבלת קרם תפוח ובהיר'
מזה מרגרינה רכה? (אני מכירה רק את הקוביות הצהובות של ה200 גרם, הם נקראות מרגרינה רכה?. או שאני צריכה להמיס אותה?)
וו גיטרה- אם אני משתמשת במיקסר ידני, אין לי אפשרות להקציף את זה?
תודה רבה!! 
מרגרינה רכה למיטב ידיעתי זה מרגרינה רגילה רק לא קשה מהמקררבוקר טוב!
(להוציא מראש שתתרכך)
ולגבי הוו - אני לא יודעת אבל נשמע לי הגיוני שאפשר במקום בידני
כמו שאמרו כאן.. מרגרינה רכה- מרגרינה שהוצאת מהמקרר כמה זמןbinbin
תודה לכן!חבויאחרונה
עלי כרוב מבושלים - רעיון מה לעשות איתם??עוד כינוי
הכנתי כרוב ממולא.
נשארו לי עלי כרוב מבושלים
ונגמר המילוי...
לא כמות גדולה ובכל זאת חבל לי עליהם.
יש למישהו רעיון מה אפשר להכין מהם???
תודה
להכניס למרק ירקות\עוף או לחתוך ולהוסיף לנודלסהרש
תודה, מחפשת רעיון אחרעוד כינוי
המרק כבר מוכן, ולא אוכלים אצלנו נודלס....
תודה בכל אופן
מוקפץ.לב אמיץ
עם כל מיני רצועות/גפרורי גזר, גמבה, קישואים, נבטים, מה שיש בבית,
בקצת שמן ורוטב סויה/רוטב צ'ילי' מתוק.
אפשר עם חזה עוף.
ליקצוץ ולמלא עם זה בצק\עלי סיגר\עלי פילו(כמו אגרול או בורקס)חילזון 123
אולי כרוב מאודה ברוטב עגבניות.אפרתולה
תודה לכולםעוד כינויאחרונה
זרקתי לפני שראיתי עוד רעיונות.
נשמור לפעם הבאה...![]()
סתם לידע כלליבת 30
השם העברי של הקוואקר הוא לא באמת שיבולת שועל.
כלומר- שיבולת שועל, הדגן שנחשב לאחד מחמשת מיני דגן הוא דגן שגדל בר בארץ- זה שקוטפים לו את השבולים, זורקים על החולצה ולפי זה "יודעים" כמה ילדים יהיו לך...
הקוואקר שאנחנו משתמשים בו, הוא דגן שכלל לא גדל בארץ.
זהו, סתם שתדעו...
תודה.לב אמיץ
הלוואי היו נולדים לי כל הילדים ששיבולת השועל צפתה לי כשהייתי ילדה
.
אני לא רוצה 37 ילדים
מרב.
)אז למה מברכים על זה מזונות?איזו נחמה
שאלה טובה.בת 30
גם על אורז מברכים למרות שאינו מחמשת מיני דבןקראנץ שוקולד
אבל ברכה אחרונה נפשות... ושיבולת שועל על המחיהאיזו נחמה
וישנם עוד הבדלים, שרואים שמתיחסים הלכתית לשיבולת שועל כדגן.
הרב שלי אמר שמברכים על זה אדמה...(מניו יורק)פנסאי
מענין. על פסק כזה לא שמעתי.בת 30
אני פעם שאלתי לגבי שימוש בקוואקר בפסח. והתשובה הייתה שלא להשתמש- בגלל שיש חשש שזה אולי בכל זאת שבולת שועל.
לא יודעת. יכול להיות שזו פשוט עובדה שלא מספיק ידועה לפוסקים?
הוא דיבר על גרנולה וחטיפי גרנולה.פנסאי
לפי חלק מהפוסקים כל עוד זה לא עובר עיבודקראנץ שוקולד
כמו חיטה בחמין שמברכים עליה מזונות
דווקא בויקיפדיה זה נראה כמו דגןמודדת כובעים
או בשפה צפונית: מאיפה לך? 
בטח שזה דגןבת 30
אבל לא מחמשת מיני דגן שנקבעו בהלכה שעליהם מברכים מזונות וכו'.
וזה גם לא הדגן שבולת שועל. (אם כבר- תחפשי שיבולת שועל בויקיפדיה ותראי שזה לא אותו דבר)
חיפשתי......מודדת כובעים
קישור למאמר מעניןבת 30
אני בעצמי קצת התבלבלתי ממנו, ובכל זאת...http://daf-yomi.com/DYItemDetails.aspx?itemId=12371
באמת מעניין. תודה!איזו נחמה
הודות למודדת כובעים חפרתי קצת ברשת בנושאבת 30
אז אני מדייקת מה שכתבתי. מה שכתבתי הוא מה ששמעתי או למדתי מדמות שהיא בשבילי סמכות בענינים אלו. אבל מסתבר שזה לא לדעת כולם, ולא מדויק.
הקוואקר, או בשמו העממי "oats" נקרא בלטינית Avena sativa
שיבולת השועל המצויה, זו שאיתה אנחנו מנחשים כמה ילדים יהיו לנו (פעם יצא לי 50
) נקראת בלטינית Avena sterilis
הווה אומר- שני הצמחים שייכים לאותו סוג, אך לא לאותו מין. (כמו שאורן ירושלים ואורן הגלעין הם שייכים לאותו סוג- אורן, אך הם נחשבים לשני מינים שונים. כנ"ל אלון תולע ואלון תבור, אלה א"י ואלה אטלנטית וכו' וכו')
אגב, ברחבי העולם יש עוד כ30 מינים של שבולת שועל, מתוכם כ9 גדלים גם בארצנו הקטנטונת.
כלומר- כן נכון לקרוא לקוואקר "שיבולת שועל", מכיוון שהוא אכן מין של שבולת שועל.
אלא ש.. היה חוקר ידוע בשם יהודה פליקס שחקר לעומק לרוחב ולאורך את החי והצומח של המקרא, המשנה והתלמוד. בין השאר הוא עסק בזיהוים של צמחים רבים שנזכרים במשנה- כלומר הצביע על הצמח שאנחנו מכירים אותו לפעמים בשם אחד בתור צמח שנזכר במשנה בשם אחר.
פליקס טען שלא יתכן ששבולת השועל שנזכרת במשנה היא שבולת השועל שאנחנו מכירים היום, מכל מיני סיבות. הוא זיהה מין מסוים של שעורה בתור שבולת השועל המשנאית.
חוקרים אחרים (נזכרים במאמר שקירתי אליו בהודעה קודמת) כן סבורים שזו אותה שיבולת שועל.
בקיצור- הרוב כן חושבים שקוואקר זה שיבולת שועל, פליקס שחקר לעומק טען שלא...
עד כאן.
ועכשיו אני מצרפת קישור מענין על סגולותיו הרפואיות של הקוואקר, אה..שיבולת שועל.
^ מעניין! תודה!רבה אמונתך!אחרונה
לעניין הברכהמומין אמא
שיבולת שועל-כאשר מבשלים במים ונהפכת להיות דביקה ברכתו מזונות
קוואקר-כגרנולה ברכתו אדמה
מתוך ספר וזאת הברכה- עמ' 106
כדאי לעיין כי יש שם דיוקים על מאכלים שונים משבולת שועל
אשתף אתכם במתכון טעים שהכנתי היום...שוקולדציפס
http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/flavors-hevre/Article-0f1f86596e28031006.htm
קציצות עם זיתים..
פשוט יצא טעים!!
נשמע מעניין!! תודה על השיתוףיעל מהדרום
נראה טעיםחילזון 123אחרונה
רוצה לנסות להכין בורגר עדשים. אשמח למתכון בדוק ומנוסהט'
יש ברשת הרבה מתכונים ואני לא מצליחה להחליט מה באמת טעים וטוב...
מצטרפת לבקשהאמת ואמונה
^^ בגללך הלכתי להשרות עדשים.. בלילה יהיו תוצאות
ברוקולי
טוב ככה אני הכנתי..ברוקולי
כוס עדשים שחורות
כוס וחצי עדשים ירוקות
חצי כוס עדשים כתומות
להשרות לכמה שעות ואז לבשל כ - 20 דק
לשטוף היטב ולסנן מהמים.
במחבת- לטגן במעט שמן זית
2 בצל, 5 שיני שום, 1/2 פלפל חריף, צרור כוסברה, גבעול סלרי, 2 קופסאות של פטריות שמפניון קצוצות
(זה היחסים שאני אוהבת.. תזרמו)
לקחתי חצי מכמות העדשים וחצי מהתערובת במחבת וטחנתי במעבד מזון
הוספתי את שאר העדשים והתערובת מהמחבת
2 ביצים, 2-3 כפות שיבול שועל (אפשר גם קמח ואבקת אפיה), מלח, פלפל שחור, זרעי כוסברה
על תבנית מעט משומנת יצרתי קציצות
אפיתי על 190 (בתנור טוב) 15 דק לכל צד
יצא טעים מאוד!! מומלץ לאכול כמו המבורגר.. בלחמניה, עגבניה, חסה , חמוצים ורטבים (הולך מצוין עם טחינה)
>> אפשר להכין רק מעדשים ירוקות | אפשר לתבל איך שאוהבים
|שמרתי| תודה
ט'
נשמע טוב!מודדת כובעים
זה עם טעם חזק "קמחי" כזה של עדשים, או שילדים יואילו לטעום מזה?
זה בטעם של עדשים ופטריות- לטעמי לא קמחי.ברוקולי
לא דחוס כזה?~א.ל
לטעמי לאברוקולי
נשמע מעולה!!התנערי מעפר
תודה

תלוי גודל.. בערך 15ברוקולי
מעדכנת שהכנתי אותןהתנערי מעפר
(שמתי הרבה יותר משתיים שלוש כפות של שיבולת שועל כדי להסמיך, זה השינוי היחידי)
תודה רבה ברוקולי

באמת? וטחנת כמו שאמרתי חצי מהכמות..ברוקולי
אצלנו הן מנצחות ! ;)
כן, טחנתי חצי מהכמות וזה יצא לי מרקם רך מדיהתנערי מעפר
אחרי שהוספתי שיבולת שועל זה הסתדר ויצא יציב יותר.
שמחה שהסתדרת והיה לך טעיםברוקוליאחרונה
מה מה מהיוני
עוגה לשבת- תחתית בראוניז וקרם שוקו
קראנץ שוקולד
יפה! איך הכנת את הקרם?~א.ל
שמנת ושוקולית
קראנץ שוקולד
ואם ממירים את השמנת לקצפת צמחית, אפשרי?? לגרסא פרוה~א.ל
בודאי..קראנץ שוקולד
ולא צריך להוסיף סוכר
תודה!~א.ל
^^^^ הקצפת הצמחית מתוקה מאודג'נדס
והשוקולית גם כן...
אגב, הקפאת את זה? איך הקצפת עמידה?
אכן הקפאתיקראנץ שוקולד
איך הבראוניז מסתדר עם ההקפאה?התנערי מעפר
ובכלל- הבראוניז יוצא לך רך באופן כזה שמתמזג טוב עם קצפת למעלה?
יצא מושלם
קראנץ שוקולד
הבראוניז התייצב ומעליו שמתי את הקרם וזה יצא נהדר.
אגב גם לקפה קפה יש קינוח עם בראוניז וקרם מעל בכוס
נראה טעים טעים.לב אמיץ
נראה טעים מאד!התנערי מעפר
נראה ממש מרשים!סה"רורית
תודה רבה
קראנץ שוקולד
ניראלי אני אנסה את זהדיתוש (יהודית)
כמה קופסאות של שמנת הקצפת?
אחת של 500 או שתיים של 250קראנץ שוקולד
אפשר מתכון מפורט כולל לבראוניז?ציליגילימימי
הקרם כמו שכתבתי שמנת ושוקוליתקראנץ שוקולדאחרונה

עוגיות שיבולת שועלסה"רורית
מוכן
ב"ה טעיםסה"רורית
בהחלט עושה חשק לטעום
לב אמיץ
אה ראיתי מניקי .
מירי שלו
נראה מעניין .. אפשר מתכון בבקשה ?מירי שלו
נראה טוב
קראנץ שוקולד
תודה רבה לכם
סה"רורית
יפה מאוד!
ג'נדס
תודה
סה"רורית
ניקי ב'דיתוש (יהודית)
מי זאת? ניראה טעים.... יש מתכון?
קראנץ שוקולדאחרונה
תכנסי לאתר שלה יש לה המון מתכונים טובים ויש לה גם אפליקציה.









