אחרי לילה במקרר איך מתעסקים איתו?
מה דין לילה לבצק?*קומי אורי*
אחרי לילה במקרר איך מתעסקים איתו?
מישו?*קומי אורי*
מוציאים להתפחה שניהברוקוליאחרונה
אחרת תהיה לך תפיחת יתר
מחפשת מתכון טוב לאופה לחםחן
תודה רבה
בחוברת שבאה עם המכונהברוקולי

אני משתמשת במתכון הרגילטאבולה ראסהאחרונה
טיפים איך להתפיח בימים הקרים האלה יש?לבי ובשרי
תנצלי את הימים הטובים האלה ותתני לבצק את הראוי לוברוקולי
זמן תפיחה ארוך ואיטי..
ואם את גרה באזור שיש בבית מתחת ל 20 מעלות
אפשר לחמם קצת את החדר עם מזגן
טיפ ששמעתי בערב הפרשת חלהלב אמיץ
אומנם לאו דוקא לימים קרירים.
ללוש, לכסות את הבצק בשקית גדולה מרשרשת, לקחת ראש שום ולחפור בעזרתו (עם הניילון) מחילה בבצק עד הקרקעית של הקערה, ולהשאיר שם את הראש שום.
ראינו לנגד העיניים איך הבצק תופח לשיא ברבע שעה.
תוכיחי לי את זה מדעיתברוקולי
מה גם את ב"תוכיחי לי מדעית"?
לב אמיץ
עזבי אותי מהוכחות מדעיות.
ככה היא אמרה - "בלי שמיכות, בלי קופסאות גפרורים", וראינו בעיניים.
זאת אישה שעושה הפרשות חלה ערב ערב. משהו שהיא קיבלה על עצמה.
והיא עשתה את זה כל כך שמח וכיף. זה היה לכבודה של רחל אמנו.
התפללתי על כל הפורום...
מי שרוצה שתנסה ומי שלא לא.
אגב, בימים קרים מאוד אמא שלי שמה מעל המקרר - חמים שם.
מעל המקרר זה גאוני!לבי ובשרי
מתחת לשמיכות מחממות*קומי אורי*
עצה ששמעתי אי פעם ועובדת פלאים.שירוש16אחרונה
מכניסים את הקערה עם הבצק המכוסה במגבת אל התנור.
מרתיחים מים בקומקום- מעבירים לקערית קטנה/בינונית- שמים מתחת לבצק (בתחתית התנור).
סוגרים מייד את התנור. (האדים מחממים את התנור ומוסיפים לחות).
ניתן לרוקן את המים שהתקררו לאחר חצי שעה ולמלא שוב במים רותחים.
בהצלחה!
דווקא עכשיו- הזמנה להצטרף לפורום הר הבית!די"מ
הר הבית הינו המקום הקדוש ביותר בעולם.
לדאבוננו בית המקדש נחרב לפני כאלפיים שנה ושועלים מהלכים בו.
המשטרה מתנכלת ליהודים העולים להר ואסרת עליהם להתפלל או לקיים כל אקט דתי.
כאן זהו המקום בו תוכלו להתעדכן על הפעילויות הקשורות להר,
לפרסם תמונות וסרטונים מההר,
לדון בדרכים איך לקדם את המצב הקיים,
דיונים הלכתיים בנוגע להר הבית והמקדש.,
פה זה המקום!
דווקא עכשיו בעת מתוחה זו כאשר תוקפים את הנושא מכל צד,
הערבים טוענים שכל הפיגועים הם בגלל הפגיעה באל אקצה ולכן חשוב לבן שהר הבית הוא לב העניין! נוותר על הר הבית כל השאר יתפורר!
אך מהצד השני ישנם רבנים שמתנגדים ואומרים שאסור לעלות להר חלקם גם טוענים שדם הנרצחים הוא על ידי העולים להר.
הצטרפו אלינו ונלבן את הסוגייות והמחלוקות השונות.
בפורום ישנם פעילי רבים לצד ת"ח שבקיאים בכל מה שנוגע להר הבית והמקדש.
הצטרפו אלינו- /
הפורום בשיתוף עם תנועת חוזרים להר שחבריה נמצאים כאן אתם מוזמנים לשאול אותם ולשמוע מהם על פעילותה.

דחוף! מתי יותר טוב להפוך עוגה מתבנית בצורת פרחאי לעם ישראל
קשיחה, לא סיליקון... כשהעוגה חמה או קרה?
אני חושבת שכשהעוגה מתקררת.לב אמיץ
תודה
אי לעם ישראלאחרונה
אשמח למתכון של עוף מיוחד לשבת
בת-אל.
....אפרתולה
לא מיוחד אבל טעים ממש וקלאפרתולה
ואוו נשמע ממש טעים תודה רבה!!בת-אל.
עוף בזיתיםבת 30
מניחים במחבת עמוקה ורחבה 3-4 עגבניות מגורדות, מוסיפים שמן ו5-6 שיני שום כתושות.
(אפשר להוסיף רסק עגבניות ומים גם). כשהעסק מבעבע- מתבלים בכורכום ופלפל שחור (לא מלח!), ומניחים את חתיכות העוף בתוך הרוטב. מוסיפים את הזיתים (בערך קופסת שמורים אחת- תלוי בך) ומבשלים עד שהעוף מוכן. רבע שעה לפני סוף הבישול- מוסיפים מיץ לימון וכוזברה קצוצה)
מה-זה טעים...
עוף בזיתיםבת 30
מניחים במחבת עמוקה ורחבה 3-4 עגבניות מגורדות, מוסיפים שמן ו5-6 שיני שום כתושות.
(אפשר להוסיף רסק עגבניות ומים גם). כשהעסק מבעבע- מתבלים בכורכום ופלפל שחור (לא מלח!), ומניחים את חתיכות העוף בתוך הרוטב. מוסיפים את הזיתים (בערך קופסת שמורים אחת- תלוי בך) ומבשלים עד שהעוף מוכן. רבע שעה לפני סוף הבישול- מוסיפים מיץ לימון וכוזברה קצוצה)
מה-זה טעים...
ממש תודה רבה!! באמת נשמע טעיםבת-אל.אחרונה
גביניות ללא מרגרינה טעימות וקלות להכנה!יונית
יואו זה נראה טעיםם! יאמי.מלי
|מפנטז|
בלי מרגרינה? קל להכנה??
מהר להעלות ת'מתכון. |פוקד|
הנה מתכון 💁יונית
מלית גבינה
יונית)2 קופסאות גבינה 5%
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר
עושים צורות של גביניות...
שמים בתנור בערך 10 דק עד שזה מזהיב.
ישר שזה יוצא חם וטרי מהתנור מברישים את הסירופ
סירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כפית תמצית וניל
שזה כבר לא חם מכניסים למקרר לילה,
וכשמגישים מפזרים אבקת סוכר ...
ואוכלים😋 ממממ (אחרי כמה דק תראי שכבר שאין גביניות תדעי שזה יצא טוב)
אפשר את המתכון לבצק? נראה מעולהאמא יקרה לי*
בצק לגביניות של חן שוקרוןיונית
פצצה
מלי
נראה טעים
כל הכבוד!ברוקולי
תודה!יונית
ניסיתי דרך האתר ולא מצאתי ואין לי דרך להגיע לאפליקציהאיילה
מי שתוכל להעלות את המתכון אודה לה מאוד!
^^^ אשמח גם!ג'נדסאחרונה
אתגר! עוגת יומולדת:ר.פ.מ. בע"מ
מחפשת מתכון מושקע לעוגת יומולדת לסבא.
צריך שיהיה פרווה, רך, וללא שוקולד. וכמובן טעים!
יש רעיונות??
תודה מראש!
עוגת קוקוס גבוהה יכולה להתאיםט'
חפשי באתר של ניקי ב, יש לה הרבה מתכונים. בהצלחה
סה"רורית
עוגת שוקולד ללא שוקולד גם טוב?~א.ל
פשוט להכין עוגה כזו גבוהה,
ולקשט בקצפת,
נראה מרשים וטעים
עוגת טורט מקושטת בקצפת מעוצבת (ריצ')שוקולד לבןאחרונה
אם תשקיעו ב-2 קומות עם קצפת בין לבין זה יהיה בכלל השקעה..
(יש לי מתכון, אם מתאים אני בעז"ה אוכל לכתוב בערב)
הכנת עוגיות עם האחייניות המתוקות
סה"רורית
אחריסה"רורית
תשלחי כמה לטעימה!יעל מהדרום
חח
השארתי הכל אצלן בבית...סה"רורית
מתוקות
לב אמיץ
והפעם-בלי לשכוח סוכר חום
סה"רורית
אופ עם הדיאטה
סה"רורית
נראות מוצלחות.לב אמיץ
ולמה דיאטה? תמשיכי לאפות בכיף.
מה המתכון?איילה
זה המתכון שמאחורי השקית שוקולד ציפס של אופנהיימר.סה"רוריתאחרונה
תודה
סה"רורית
איפה אפשר להשיג אלכוהול 95%?ת.ד.ב
אנחנו רוצים לעשות ליקר מהאתרוגים שנותרו אחרי סוכות. איפה אפשר להשיג אלכוהול (איזור פ"ת) ולא במחיר 180 ש"ח ל 750 מ"ל?
אני קונה בשופרסל 96-98%לב אמיץ
בפעם האחרונה שבדקתי את המחיר, אם אני לא טועה, זה היה פחות מ100 שקלים.
כשרות בד"ץ חתם סופר. כשר לפסח כל השנה.
תודה רבה!ת.ד.ב
רק שימו לב שהאתרוגים הם קדושת שביעיתשמשי
דווקא בגלל זה אנחנו רוצים לעשותת.ד.ב
פעם בשבע שנים שהאתרוגים לא מרוססים בטירוף.
אמנם צריכים לשמור על כל טיפה....
השאלה אם מותר לעשות ליקרבת 30
כי מפרות עם קדושת שביעית אסור להכין דברים לא רגילים
גם אני רציתי לשאול. מצד שני, יין כן מכינים.לב אמיץ
מענין אם זה אותו דבר.
שאלנו את הרב שלנות.ד.ב
והדגשנו שאנחנו לא מתמחים בהכנת ליקרים, והוא ענה שאין בעיה.
אגב, בעניין דברים שרגילים לעשות. הרבה אנשים מכינים ריבות.ליקרים מאתרוגים שבירכו עליהם בסוכות ונותנים ליולדות כסגולה (את הריבה, לא הליקר...) או אוכלים/שותים מזה בטו בשבט עם התפילה על האתרוג. בשנים אחרות אנחנו לא עושים את זה, כי האתרוגים מרוססים בכמויות רציניות, הרבה מעבר לתקן המותר, כי משרד החקלאות לא אוכף את התקן, כיוון שהם לא מגודלים למאכל.
תודה על המידע.לב אמיץ
למה אסור? כל עוד זה לצורך אכילה שתיה זה בסדר~א.ל
לא?
אם אני זוכרת נכון, אסור לבשל ביין של אוצר בית דין, למשל.לב אמיץ
שיש בו קדושת שביעית, כמובן.
ואני זוכרת במעומעם עוד כמה הגבלות כשהשימוש הוא לצורך אכילה ושתיה.
צודקת - קישור למטהת.ד.ב
לא הבנתי מה היא הזכירה שכתוב שם:/ לא ראיתי משהו חריג..~א.ל
שיש בעיה עם בישול של יין שביעיתת.ד.ב
אם זה משפר את איכותו זה בסדר. זה לא שיש בעיה, זה פשוט מורכב~א.לאחרונה
צריך גם לבדוק לגבי זמן ביעורצביה22
שאלה על חמיןזמר הפלוגות
אני לא זוכרת איפה אבל ראיתי במעורפל משהו על חמין, לשים בתחתית של הסיר גמבות.
מישהו מכיר ויודע איך עושים את זה?
תודה
מתנצל שאני לא עוזר לךyarivnayim1212
אבל לא שמעתי על זה בחיים. אני יכול להגיד בוודאות שאמא שלי לא עושה אתזה. פשוט כל המרכיבים, מים עד למעלה (כמעט מכסים את כל המרכיבים) ותבלינים. סה טו.
גמבה נותנת טעם חזק, שאופייני לה, לחמין.לב אמיץאחרונה
אם אתם אוהבים גמבה בבישול, זה יכול לשדרג את החמין.
פעם קיבלתי מתכון לחמין עם גמבה. ניסינו ולא ממש אהבנו.
בראוניז שוקולד-מתכון של ניקי בסה"רורית
זה הקרם קפה..סה"רורית
אתגר: שבוע הבא תכיני עוגה לא של ניקי
ברוקולי
אבל יש לה אחלה מתכונים!!
סיגל!
נכון ואז??ברוקולי
מוזמנת לתת לי אחד גם
חח
תודהסה"רורית
הבראוניז של ניקי ממש טעימיםיעל מהדרום
העוגות של סהרו"רית! חיכיתי לתמונות.לב אמיץ
סה"רוריתאחרונה
קרואסון מקמח מלא
ברוקולי
וואוו!!מעפר אני באה
ניראה פריך ממש.
זה ממש שונה בטעם??
שנטעם אוכל להגיד לך!ברוקולי

היי את. את עושה משלוחים?נדנדה כתומה.

^^^ מגרה ברמות!שמן פשתן
בואי! נצייד אותך ב goodie bag מפנק..ברוקולי
נא לפרסם מתכון!!!!!!!ג'נדס
פירסמתי את המקור- לא יכולה להעלות אלו זכויות יוצרים..ברוקולי
ישאר עד שלישי?...טל..
ובטוחה שטעים
ח"ח על הצילום! קומפוזיציה וכאלה...
נראה טעים!סה"רורית
נראה טוב! מרקם מעולה.לב אמיץ
נראה טעים!! זה בצק עלים/ שמרים?יעל מהדרום
בצק של קרואסון- שמרים עם חמאה בין העלים
ברוקולי
תודה! עשית לי חשק לנסות בהזדמנותיעל מהדרום
איך עושים את הקטע של החמאה בין העלים?יעל מהדרום
מרדדים עיגול בצק, מורחים חמאה ואז?
מקפלים שוב לכדור או מקפלים כל צד לאמצע (ואז נהיה ריבוע)?
חפשי באינטרנט איך להכין -שמרים עליםברוקולי

להתקשר זה רעיון
אבל קודם צריך לקנות נפה חדשהיעל מהדרוםאחרונה
ולמצוא זמן.......
וואו!! איזו תמונה!!אורה2x
זה מקמח מלא בלבד??
נראה ממש אוורירי יחסית לקמח מלא
קמח מלא 100%ברוקולי
אז זוכרים את העוגה שלי עם כוס קפה בפנים??דניאל55
שהסתבכה ולא באמת נאפתה??
עד היום שמרתי אותה במקרר ואני מקוה להכין ממנה משהו...
מה לדעתכם אפשר להכין מיזה??
עוגה עם תפוחים ובננות שנאפתה רק חצי.
ממש אשמח לעזרה!! תודה רבה
בטוחה שעדין אכילה? זכור לי שעבר המון זמן..ברוקולי
אולי תטחני ותכיני כדורי שוקולד / תמרים
כן.. סוג של אופציהדניאל55אחרונה
רק לא יודעת איך עושים את זה...
כרגע היא עדיין בסדר...
בזיליקוםהרש
פדוט אני לא מצליחה מהפלאפון..
וגם אם יש למישו סתם רעיון לעוד דברים שאפשר להכין מבזיליקום אשמח!
איזה שירשור- עשיתי חיפוש והופיעו לי המון תוצאותברוקולי
אפשר לשדרג רוטב עגבניות
להכין פסטו
הולך מצוין עם קישים חלביים
תודה רבה!!הרש

יש מתכון לקיש פרווה?
ועוד שאלה אפשר להקפיא את העלים או שהם נהרסים בהקפאה?
רעיונותבנימינה
בטטות אפויות עם בזיליקום, מאוד טעים
דג (מושט, בטטות ובזיליקום יחד בתבנית בתנור
את הבטטות צריך לבשל קצת לפני)
אורז מלא עם עגבניות ובזיליקום
טאבולה
סלט עגבניות חמוץ עם פטריות טריות ובזיליקום
חזה עוף עם לימון ובזיליקום
אפשר להקפיא את העלים אחרים שהם שטופים וקצוצים, יוצא טוב אבל לא כמו טרי
רוטב פסטווווג'נדסאחרונה
ארוחת לילה...שיר-שיר
בד"כ אנחנו אוכלים ארוחת ערב ב18:30-19:00 יחד עם הילדים ועד שהולכים לישון ב23:00 כבר רעבים שוב...
מה עושים? בד"כ אני שותה תה ועוגה
אבל חלאס - זה משמין וגומר לי את כל אספקת העוגות לשבת ![]()
הבו רעיונות למשהו שקל להכין וכיף לאכול בשעות הלילה...
ועדיף פרווה כי בד"כ ארוחת הערב בשרית...
להרבות בשתיית מיםג'נדס
בכל מקרה, לא כדאי לאכול לפני השינה. כלום. גם לא מלפפון.
טוב, זה באמת הרבה שעות מארוחת הערב עד השינה.לב אמיץ
אולי פריכית אורז מרוחה במשהו קל - נגיד, מעט חומוס או מעט גבינה לבנה כשפרווה.
אפשר קצת קורנפלקס בחלב סויה או חלב אורז.
אם לא בשריים, אפשר גביע אשל. או חצי גביע אשל עם מעט קורנפלקס או אורז טבעי תפוח, לא ממותק.
ירקות באמת עדיף שלא. אבל אולי פרי - נקטרינה, תפוח, שזיף. נותן אנרגיה ולא ממריץ מדי את מערכת העיכול.
בכל מקרה - לא סמוך מאוד לשינה - משהו כמו 21:30 ואם אפשר תורידו כמויות בארוחת הערב - לא לשבוע מדי.
ותמיד אפשר ללעוס מסטיק
.
למה לא מומלץ לאכול ירקות?מבט קדימה
אולי תדחו את הארוחה שלכם ליותר מאוחר לבד?לכל זמן ועת
ואז שניכם לבד תאכלו אחרי שירדמו. וככה לא תצטרכו ארוחה נוספת.
סנדוויץ עם טונה/חביתה וירקותלי 34
פחות פחמימות -- פחות הרגשת רעב !חכמת ישישים
הדרך להתגבר על הבעיה היא להפחית את כמות הפחמימות באוכל שלך. דווקא בארוחת הערב שלך, שהיא בלאו הכי בשרית, קל מאוד להוריד את הפחמימות. הפחמימות הן הן שגורמות להרגשת רעב. איכלי בשר או עוף או דג או ביצה עם סלט ירוק [בלי קרוטונים ופחמימות אחרות]. תשתי מים או תה עם ממתיק מלאכותי [עדיף גרגרי ציקלאמט. השם המסחרי כיום הוא: סוכרין] או משקה דיאטטי כמו סבן אפ. או קולה בלי קפאין [אינני יודעת אם יש כזה בארץ] כי
הקפאין מעורר, ויפריע לך לישון. כללו של דבר, חלבונים ושומנים מונעים את הרגשת הרעב. [מחקרים רבים הוכיחו ששומנים לא משמינים.] כמובן, אל תאכלי לחם, אפילו לא ביס ל"המוציא". [בשבת זה אולי בלתי אפשרי, אבל גם אז כדאי להגביל את הלחם ככל האפשר. אין הבדל בין חיטה מלאה וקמח לבן מבחינת ההשמנה.]
בהצלחה !
תנסי להוריד את הפחמימות ותראי שאת לא רעבה ב-23:00חכמת ישישים
הדרך להתגבר על הבעיה היא להפחית את כמות הפחמימות באוכל שלך. דווקא בארוחת הערב שלך, שהיא בלאו הכי בשרית, קל מאוד להוריד את הפחמימות. הפחמימות הן הן שגורמות להרגשת רעב. איכלי בשר או עוף או דג או ביצה עם סלט ירוק [בלי קרוטונים ופחמימות אחרות]. תשתי מים או תה עם ממתיק מלאכותי [עדיף גרגרי ציקלאמט. השם המסחרי כיום הוא: סוכרין] או משקה דיאטטי כמו סבן אפ. או קולה בלי קפאין [אינני יודעת אם יש כזה בארץ] כי
הקפאין מעורר, ויפריע לך לישון. כללו של דבר, חלבונים ושומנים מונעים את הרגשת הרעב. [מחקרים רבים הוכיחו ששומנים לא משמינים.] כמובן, אל תאכלי לחם, אפילו לא ביס ל"המוציא". [בשבת זה אולי בלתי אפשרי, אבל גם אז כדאי להגביל את הלחם ככל האפשר. אין הבדל בין חיטה מלאה וקמח לבן מבחינת ההשמנה.] בהצלחה !
תנסי להוריד את הפחמימות ותראי שאת לא רעבה ב-23:00
משהו קל לארוחה לילת...שרה'לה
קערה של דייסת קוואקר! (שיבולת שועל.) למי שאוהב קוואקר, למי שאהב בילדותו, זו הדוגמה האולטימטיבית של "מזון מנחם". משביע, מרגיע, בריא... אפשר להכין בגירסה הלא- משמינה, מבושל במים, עם תוספות דל-קלוריות...או, אפשר להכין עם המון קלוריות (מבושל בחלב, עם חמאה, וממתיקים אמיתיים). מתבשל תוך דקות במיקרוגל. (גם מהיר לבשלה בסיר, אבל אז יש עוד כלי לשטוף.) כמה הערות חשובות:
בשלו את ה"קוואקר לבישול מהיר", כזה שעל האריזה, מצויין שמתבשל בדקה אחת ( ולא 5 דקות.)
למיקרוגל, חשוב להשתמש בקערה עמוקה, גדולה יותר מכמות האוכל, כי הדייסה תופחת ומבעבעת בעת הבישול- שלא תגלוש
אל תוותרו על המלח! לא משנה איך וכמה תמתיקו, זה פחות טעים ללא מלח.
בתאבון, לילה טוב, וחלומות פז!
עוגיות קווקרzmil
אפשר אוכל קל מהמקפיאפלונטר היפה
כמו שניצל\קבב\נקניקיות סויה, דגיגונים קטנים או טבעות בצל, במיקרוגל תוך שנייה וזהו.
גם הרעיון של הקווקר טוב, רק שאני אוכלת קווקר בבוקר.
לפעמים אני מכינה פנקייק בלילה יש לי איזה מתכון קל ומהיר. (ועוד שיש לנו את המכונה, אז זה בכלל קל!)
זה מה שעלה לי עכשיו בראש, אולי יהיה לי עוד. שיהיה בהצלחה... ![]()
שתי מציות/פתית וכד' מרוחים בטונה/חומוס במקום העוגה.שמן פשתן
מצרפת קישור שראיתי..סיגל!
פירותאמת ואמונהאחרונה
עוגת שוקולד לכבוד שבת, מתכון מניקי בסה"רורית
ממממ. |מתענגת על הריח| - עובר מבע למסך
לב אמיץ
חח, תודה
סה"רורית
עם הציפוי והקישוט
סה"רורית
מה יש בציפוי? נראה עשיר.לב אמיץ
המתכון של הציפוי גם מניקי ב. קצת שיניתי כמויות:סה"רורית
250 גר' שוקולד מריר
2 ורבע כפיות גדושות ממרח שוקולד השחר
לא פלא שזה נראה עשיר! כל הכמות לציפוי תבנית 26?לב אמיץ
ממממ. שחיתות!
זהו, זה היה יותר מידי, חלק נשאר בקופסא. אפשר פחות.סה"רורית
המתכון הוא פחות רבע מהכמות, פשוט לא ידעתי איך למדוד 200 מ"ל שמנת...
נראה יופי. ומעוצב!לב אמיץ
תודה רבה!סה"רוריתאחרונה
מתכון לעוגה במיקרוגל למישהו יש??אודיה1234
לא מכירה..סיגל!
יש הרבה. חפשי בגוגל.אמא!!
סופלה בספל... של קרין גורן....את פניך אבקש
ישליגילציאחרונה
ממש טעימה!!!! קלה ולא מורגש שהיא במיקרו מתאים לתבנית או פירקס בקוטר 24 או עוגה יותא נמוכה בתבנית יותר גדולה
1 כוס קמח
1 כוס סוכר
1 א. אפיה
4 כפות שוקולית
2 כפות קקאו
1 כוס מים חמים
1/2 כוס שמן
3 ביצים
הכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים ואח"כ מוסיפים את שאר החומרים. יש לערבב טוב שלא יהיה גושים עדיף עם מטרפה.
לשמן תבנית סיליקון/זכוכית /נייר או לרפד בנייר אפיה לשפוך את הבלילה ו"לאפות" במיקרו כ 8 דק' זה משתנה קצת בין אחד לשני . שימי לב לא לאפות יותר מידי.
לאחר שהעוגה מוכנה כדאי (לא חובה) ל"הרטיב" אותה - ממלאים חצי כוס מים חמים ו2 כפיות נס קפה ובעזרת כף שופכים על העוגה לא חייב לשים את הכל...
בהצלחה!
מרגרינה ממוסת בעוגת גלידהנהורה 23
נתקלתי במתכון מסוים של גלידה
שעשויה משכבת ביסקויטים
שכבה לבנה
ושכבה חומה.
עוגת הגלידה מוצלחת מאד...
אבל באחת השכבות מלבד הביצים המוקצפות ושאר המצרכים
יש מרגרינה מומסת. ואילו אני מנסה להימנע
מהכנסת מרגרינה לאוכל שלנו.
מדוע זה נצרך? האם העוגה לא תהיה יציבה גם בלעדי המרגרינה?
והאם יש צורך להמיר זאת בחומר אחר? אם כן, במה?
כמה מרגרינה?לב אמיץ
אם מדובר בכמות זניחה - לדעתי פשוט תשמיטי את זה מהמתכון בלי לחפש תחליף.
אם בכל זאת זה מרכיב חשוב, אפשר להמיר בחמאה, ובטח יתנו לך כאן עוד רעיונות.
מרגרינה שלמה! מטורף!נהורה 23
ממש מטורף. כמו שברוקולי הציעה - תעלי את המתכוןלב אמיץאחרונה
תעלי את המתכון נוכל לעזור לך יותר..ברוקולי
לחם צימוקים ולחמניות מכוסמיןצ'וקלייט
הלחמניותצ'וקלייט
אשמח למתכון של לחמניות כוסמין זה נראה מהמםציפורי
תודה
הנה המתכון:צ'וקלייט
שמים בקערה חצי קילו קמח
מוסיפים כף מלח ומערבבים.
מוסיפים חצי קילו נוסף ולא מערבבים.
שמים בקערה:
כוס סוכר
2-2.5 כפות שמרים
2-2.5 כוסות מים
מתחילים לערבב ותוך כדי מוסיפים כוס שמן
שמים להתפחה לכ-20-30 דק' (קמח כוסמין לא זקוק להרבה זמן התפחה, והוא עלול להחמיץ אם נותנים לו יותר מידי)
מפנצ'רים ומעצבים ומניחים לעוד כ-15-20 דק' להתפחה
אופים 20 דק' (אם מדובר בלחמניות, לחלה\לחם לוקח חצי שעה)
כמובן, שכחתי לכתוב, ללוש הרבה זמן..צ'וקלייט
הבצק יוצא ממש רך ונוח לעבודה. טיפי דביק, אבל לא להוסיף קמח
הבצק לא מחמיץ כ״כ מהר.ברוקולי
חוץ מזה! נראה אחלה! כל הכבוד!
תודה רבה..צ'וקלייט
למה הרבה? כמעט בכל המתכונים שמים 2 כפות לקילו, לא?
אממ..ולא אמרתי שהבצק מחמיץ אם זה יותר מחצי שעה, הוא פשוט לא צריך יותר מזה..
אמרתי שאם נותנים לו יותר מידי הוא עלול להחמיץ..
זה לא אומר שזה מידע נכוןברוקולי
טוב, זה לפחות מה שאמרו לי.צ'וקלייטאחרונה
כוס סוכר וכוס שמן לקילו?
פלספנית
בעזהי"ת
אני שמה 2 כפות דבש במקום כוס סוכר..
ו3 כפות שמן זית במקום השמן..
כן..לא כל המתכונים אותו דבר..
צ'וקלייט
ברור שלא כל המתכונים אותו דברפלספנית
בעזהי"ת
רק זה נשמע לי מלאאא..
כן, האמת שאני מפחיתה, אני שמה שלושתרבעי פלוס מינוסצ'וקלייט
כנל שמן...
אני שמה כוס סוכר כשאני מכינה בצק שמרים לעוגותיעל מהדרום
הכנתי. יצא מעולה..בת 30
נראים נהדר!לב אמיץ
נראה מדהים!סה"רורית
תודה רבה
צ'וקלייט
נראה ממש יפה!!יעל מהדרום
זה לא הרבה מידי סוכר?זמר הפלוגות
והלחם הראשון הוא גם מכוסמין?
כן הוא מכוסמיןצ'וקלייט
אם זה נראה לך הרבה מדי אפשר להוריד מהכמות, תלוי אם אתה אוהב מתוק או לא
תודה, והלחם צימוקים הוא אותו מתכון?זמר הפלוגות
הכנתי את הלחמניות ויצא מעולה!
אגב מה זה השחור הזה שמעליהם?
כן, אותו מתכון..השחור זה קצח. דומה לשומשוםצ'וקלייט
אה, ויש ע זה גם זרעי פשתןצ'וקלייט
תודה! בדיוק חיפשתי מתכון כזה!בת 30
סיוע בהכנות לשבת
סיגל!
עוף ותפו"א
פשטידה כלשהי..
תודה רבה!
רעיונות:בת נוגה
עוף ותפו"א בתנור -
לבשל במים קוביות גדולות של תפו"א עד לסף ריכוך.
לסנן ולהניח בתבנית ועליהם כרעי עוף מנוקים.
להכין תיבול "גריל" -
כרבע כוס שמן + כחצי כוס מים,
עם מלח, מעט פלפל שחור, הרבה פפריקה, כמון, אבקת שום ומעט כורכום, מובן שאפשר לשנות\להוסיף כפי שאוהבים
לבלול היטב ולשפוך מעל העוף והפו"א,
לערבב מעט שהכל יכוסה היטב.
לאפות בחום בינוני-גבוה כשעה-שעה וחצי עד שהכל שחום, פריך ויפה.
עוף ותפו"א בסיר -
לטגן בצל גדול קצוץ להזהבה
להוסיף פטריות \ עיגולי גזר או בטטה \ ערמונים חצויים ולאדות כמה דקות
להניח כרעי עוף מנוקים מעל
לצקת מעל 1 קופסא בינונית של רסק עגבניות (אפשר בטעמים שאוהבים) + כוס יין אדום
לתבל במלח ופלפל שחור
להביא לרתיחה ולבחוש קלות
לפרוס תפו"א לפרוסות עבות ולהניח מעל לעוף ולבשל יחד כשעה-שעה וחצי על אש בינונית בסיר מכוסה כמעט לגמרי.
התפו"א מתרככים מהאדים ומקבלים את הטעם של העוף והירקות, וזה טעים מאד 
בהצלחה ולבריאות!
דג בכוזברהבת 30
מניחים חצי שקית עלי כוזברה במחבת רחבה, מעליהם את הדגים ומעל הדגים את החצי השני של העלים.
מכינים תערובת של שמן, מלח, פפריקה, כורכום וכ5 שיני שום קצוצות ויוצקים על הדגים. מוסיפים כוס מים ומבשלים.[
פשוט פשוט טעים טעים.










