מתכון לקינוח סטייל עוגת מוס שכבות..פרווה?שבה
מוס שוקולד פרווה עם פרורי ביסקוויט/ בצק בין לביןיעל מהדרום
לק"י
עוגת קרמבו
עוגת קרמבו
מוס שקדים וקפה-~moriya~אחרונה
המתכון המקורי-
לערבב כוס שקדים טחונים/ גרוסים, חצי כוס קמח, רבע כוס שמן ורבע כוס סוכר חום.
לאפות בתבנית 150 מעלות, 10 דקות.
להקציף בקערה אחת 2 שמנת צמחית,
בקערה אחרת 6 חלבונים ו3/4 כוס סוכר.
מערבבים את שתי הקצפות.
חצי מהקצפת משטחים על הבסיס האפוי ומקפיאים לייצוב השכבה.
לחצי השני מערבבים 2 כפיות נס קפה, משטחים על התבנית ומקפיאים.
אני הכנתי בצורה טיפה שונה-
הכנתי את הבסיס כרגיל ואז פוררתי לכוסיות, שמרתי חלק לקישוט.
לקצפת עם החלבונים הוספתי 6 חלמונים ו4 כפיות נס קפה.
זילפתי על הבסיס את המוס קפה ופיזרתי למעלה עוד קצת פירורים.
יצא מצוין!
בתאבון!
בא נאתגר אותכם..במבה!!!
אני רוצה להכין עוגה לא פשוטה,קצת מיוחדת,אבל קלה,ליומולדת..שאין בה מרגרינה (או שיש בה ממש קצת..) ושתהיה פרווה!
זה הזמן למצוא ולהמציא מתכונים שווים..
תודה מראש!! 
עוגת קרמבו.חמסה עלינו
וואו..תודה! אפשר מתכון?? מתכונים..במבה!!!
עוגת בראוניז שוקולד חלבה! רוצה מתכון? ממש קלה להכנה וטעימה!!צ'וקלייט
נשמע טוב! אפשר מתכון?יעל מהדרום
עוגת לוטוסחמסה עלינו
תעשי עוגת שוקולד הכי פשוטה שישטוביה2
ותכיני קרם שוקולד טוב
(לוקחים 3 חבילות שוקולד (רצוי חלבי) וממיסים עם ריץ'/שמנת להקצפה. בשוקולד לבן אפשר גם לבשל את זה בעלי נענע מאוד טעים)
עוגת שוקולד חמהאם הבנים12
כמה רעיונות, הרעיון שנראה לך תגידי ואשלח מתכון...חסויה
עוגת טורט- עוגה קלה וגבוהה,אפשר לחתוך באמצע ולעשות 2 שכבות. (עוגות לכל עת)
עוגת שוקולית- ניקי ב
עוגת שוקולד- עוגה ממש קלה, שומרים קצת מהבלילה לקרם... ממש טעימה!
אני רוצה את המתכון לטורט..סיגל!
מותר לכתוב במחשב מתכון לעוגה מספר מתכונים? (גזל?!?)חסויה
אם מותר אז אכתוב..
מתכון אחד או אחדים מותר. צריך לציין את המקור.לב אמיץ
אז- עוגת טורט יסודית מ"עוגות לכל עת"חסויה
6 חלבונים
1 כוס סוכר
6 חלמונים
2 כפות שמן
2כפות מיץ לימון
2 כפות קליפת לימון מגוררת
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
1 כוס קמח
אופן ההכנה:
מקציפים חלבונים בקערה גדולה. כאשר מתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר ב4-5 פעמים וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף גמיש.
בוחשים טוב (בנפרד) את החלמונים, שמן, מיץ לימון, קליפת לימון, תמצית וניל ומלח. ומוסיפים לקצף בתנועות עטיפה.
מוסיפים כוס קמח לתערובת שבקערה ב2-3 פעמים לאחר כל תוספת לערבב בתנועות עטיפה, עד שהקמח יבלע בתערובת.
לצקת את הבצק לתבנית אפיה משומנת.
לאפות בחום בינוני כ50-60 ד'ק. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי. להוציא את העוגה מהתבנית לאחר צינון של כ- 15 דק'.
מעל העוגה אפשר לשים קצפת מריצ' (אני לא אוכלת חלב, אבל אפשר גם משמנת מתוקה). אני כשבא לי לפנק את המשפוחה אז אני ושה בצק רשמלו ושמה מעל...
בתיאבון
אז- עוגת טורט יסודית מ"עוגות לכל עת"חסויה
6 חלבונים
1 כוס סוכר
6 חלמונים
2 כפות שמן
2כפות מיץ לימון
2 כפות קליפת לימון מגוררת
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
1 כוס קמח
אופן ההכנה:
מקציפים חלבונים בקערה גדולה. כאשר מתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר ב4-5 פעמים וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף גמיש.
בוחשים טוב (בנפרד) את החלמונים, שמן, מיץ לימון, קליפת לימון, תמצית וניל ומלח. ומוסיפים לקצף בתנועות עטיפה.
מוסיפים כוס קמח לתערובת שבקערה ב2-3 פעמים לאחר כל תוספת לערבב בתנועות עטיפה, עד שהקמח יבלע בתערובת.
לצקת את הבצק לתבנית אפיה משומנת.
לאפות בחום בינוני כ50-60 ד'ק. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי. להוציא את העוגה מהתבנית לאחר צינון של כ- 15 דק'.
מעל העוגה אפשר לשים קצפת מריצ' (אני לא אוכלת חלב, אבל אפשר גם משמנת מתוקה). אני כשבא לי לפנק את המשפוחה אז אני ושה בצק רשמלו ושמה מעל...
בתיאבון
נשמע מעולה! תודה רבה!!סיגל!
אפשר בבקשה מתכון לבראוניז שוקולד וחלווה?arlan
וגם לבצק מרשמלו אני אשמח
arlan
תודה רבה!!
כתבתי בעבר... צריך פשוט לכתוב ביוטיוב בצק מרשמלו ויש סרטוןחסויה
סרטון מפורט...
מי ששלחה לי באישי משהו שתשלח בבקשה שוב כי אני לא מצליחה לפתחחסויהאחרונה
על איזו מהירות מומלץ ללוש את הבצק במיקסר? (בצק חלות)צ'וקלייט
בינונית-משה ר-
מניסיון כאוב, אל תלושי על מס' יותר גבוה מ2 (אם יש לך קנווד)איזו נחמה
אחרת המנוע הולך חת-שתיים.... ולי עוד יש מייג'ור!
לפי טכנאי מוסמך עד 2 זה בסדר ורק עד ק"ג קמח...
אם יש לך מיקסר יד אולי עדיף לך בכלל לא ללוש במיקסר זה יגמור אותו...
לא יותר גבוה מ-2??? עשיתי על 4 והיה מצוין!צ'וקלייט
עשיתי 2 קילו וחילקתי ל-3.. (לקח לי חצי שעה ללוש
)
איזה מיקסר יש לך?איזו נחמה
אני אומרת לך מיסיון של קנווד, אם תמשיכי כך, ילך לך המנוע...(למרות שלשת בערך כ700 גר' קמח בכל פעם)
ב"ה את המיקסר שלי הצלתי.. הלך שם חלק שניתן היה להחליף ב250 ש"ח.. וכך עשיתי...
אבל עכשיו הוא מתחמם נורא מהר... ואני שומרת עליו בארבע עיניים..
כי הוא מלפני 6 שנים והמיקסרים של היום עוד פחות טובים... (של אחותי הלך אחרי שלוש שנים! כשהיא בקושי לשה בכלל!)
לי יש kmix ואני לש איתו תמיד על מהירות בינונית-משה ר-
וזה בסדר גמור, זה תלוי כמובן בעוצמה של המנוע, אבל היא שאלה מה מומלץ לבצק? לא למיקסר, אז המהירות צריכה להיות בינונית ולא איטית.
תודה.. יש לי מיקסר קנווד עתיק יומין...צ'וקלייטאחרונה
פאי לימון ליומולדת של אחותי-משה ר-
ונשאר קצת מרנג אז זילפתי קצת נשיקות-משה ר-
וואו!! איזה עוגה מהממת!התנערי מעפר
ונראת ממש טעימה.
יש לה טעם חמוץ מהלימון?
אפשר את המתכון לפאי לימון?
יש לה טעם חמוץ מהלימון?
אפשר את המתכון לפאי לימון?
הבפנוכו-משה ר-
מדהים ממש!!! איזו עוגה מרשימה!!אנונימוס
יש אפשרות למתכון, בבקשה?
תודה!!
וואוו!! באלי גם אחת כזו!!מעפר אני באה
איך עושים את העיצוב מלמעלה?צביה22
צריך כלים מיוחדים לזה?
שקית זילוף וברנר/גרילברוקולי
בעיקרון אפשר לבחור כל צנטר שרוצים בד"כ אני עושה זילופים-משה ר-
רגילים.. ואפשר גם בלי, וחורכים את המרנג עם ברנר זה עדיף לדעתי מתנור..
לדוגמא אחד שהכנתי פעם-משה ר-
זה מהמם!!אורנית
תודה
-משה ר-
מתכון דחוף!!!!!!!!!!אנונימיות
אשמח מאוד למתכון...חסויהאחרונה
איך מכינים אגרול ממולא בירקות?חלומי
תודה!
אין לי מתכון מדוייקחילזון 123
פעם ממש ממש מזמן הכנתי
בעקרון חותכים ירקות לרצועות ממש דקות כמו גפרורים או אפילו מגורד כזה (כרוב, בצל, גזר, קישוא) ונבטים עבים.
מקפיצים את הירקות במחבת שיתרככו. אבל לא יותר מדי. אפשר להוסיף רוטב סויה וג'ינגר טחון ודבש\סוכר.
לוקחים עלי סיגר, שמים מלית, מקפלים את הצדדים ומגלגלים.
ומטגנים בשמן די עמוק.
או מברישים בשמן ואופים. אבל זה יוצא פחות אותנטי...
מגישים עם הרוטב הורוד.
מה זה הרוטב הורוד?לב אמיץ
רוטב סיני חמוץ מתוק..נדנדה כתומה.
אני לא יודעת איך מכינים אותו אבל..
רוטב חמוץ מתוקחילזון 123
זה בד"כ בצבע אדום זוהר כזה... תמיד מגישים את האגרולים עם זה.
אבל אפשר להכין לבד עם מי בישול של סלק.
אני חותכת בצל לרצועות דקותשואפת למעלה..!
מטגנת קצת,
מגרדת גזר, חותכת כרוב לרצועותומה שעוד נראהלי קשור. ומוסיפה למחבת, מטגנת עוד קצת, מוסיפה רוטב צ'ילי וקצת מלח.
אחרי שמתקרר קצת ממלא את העלים, מקפלת מהצדדים וסוגרת..
יוצאת טעיים..
מגרדת גזר, חותכת כרוב לרצועותומה שעוד נראהלי קשור. ומוסיפה למחבת, מטגנת עוד קצת, מוסיפה רוטב צ'ילי וקצת מלח.
אחרי שמתקרר קצת ממלא את העלים, מקפלת מהצדדים וסוגרת..
יוצאת טעיים..
אני חותכת בצל לרצועות דקותשואפת למעלה..!
מטגנת קצת,
מגרדת גזר, חותכת כרוב לרצועותומה שעוד נראהלי קשור. ומוסיפה למחבת, מטגנת עוד קצת, מוסיפה רוטב צ'ילי וקצת מלח.
אחרי שמתקרר קצת ממלא את העלים, מקפלת מהצדדים וסוגרת..
יוצאת טעיים..
מגרדת גזר, חותכת כרוב לרצועותומה שעוד נראהלי קשור. ומוסיפה למחבת, מטגנת עוד קצת, מוסיפה רוטב צ'ילי וקצת מלח.
אחרי שמתקרר קצת ממלא את העלים, מקפלת מהצדדים וסוגרת..
יוצאת טעיים..
והטיגון? בשמן עמוק?לב אמיץאחרונה
רולדת בצק פריך
מתכון של ניקי ב, מילוי-אילתור שליסה"רורית
מממ. במה זה ממולא?לב אמיץ
לא מדדתי את הכמויות,סה"רורית
הרכיבים: שמנת מתוקה שהגיעה לסף רתיחה
ולתוכה המסתי שוקולד מריר.
סוכר לבן.
סוכר חום.
מעט דבש.
שוקולית.
נראה לי שזהו.
פשוט הטעם היה לי מר אז ניסיתי להמתיק בעזרת הסוכר הדבש והשוקולית.. עד שהייתי מרוצה פחות או יותר מהטעם.
ולתוכה המסתי שוקולד מריר.
סוכר לבן.
סוכר חום.
מעט דבש.
שוקולית.
נראה לי שזהו.
פשוט הטעם היה לי מר אז ניסיתי להמתיק בעזרת הסוכר הדבש והשוקולית.. עד שהייתי מרוצה פחות או יותר מהטעם.
ממממ.לב אמיץ
אה, נזכרתי שיש גם קצת ממרח שוקולד במילויסה"רוריתאחרונה
עוגת מוס נוגט ושוקולד
מתכון של ניקי בסה"רורית
היא קצת נמסה פה בתמונה..בעיקרון היא אמורה להיות יציבה יותר..סה"רורית
נראה טעים!!יעל מהדרום
תודה
סה"רורית
אני מניחה שזה מה שנשאר
לב אמיץ
חח, נשאר עוד קצת
סה"רורית
גם אני עשיתי אותה עכשיו בחג!אנונימיות
יצא ממש טעים ויפה, הוספתי לזה גם שכבת מוס קפה אז יצא עוגת שכבות נוגט וקפה יצא טעים ממש ויפה ממש!!!!!!!
נראה שווה!!נדנדה כתומה.אחרונה
המלצה-להעלות כתמונה ולא כקובץ..יותר נוח לראות ככה

אהלןן !!אשמח למתכון של סלט קינואה..אני מחפשתבתשירות בדימוס
שניייםםם ולא מוצאת. (רק לא כמו טאבולה...)תודה!!
נראה ליזמר הפלוגות
שפשוט מבשלים קינואה ומוסיפים כוסברה פטרויליה בצל ירוק ואפשר גם ירקות וזיתים ובצל רגיל אם אוהבים
מלח פלפל שמן זית לימון
אפשר עם עדשים שחורות, גזר מגורד ובצל מטוגןברוקולי
עם גרגרי רימון-טעיייםםצ'וקלייט
אצלנו מכינים את הקינואה כמו שכתוב על גב האריזה ומוסיפיםחסויה
בצל סגול
שמן זית
לימון(עם הבפנוכו)
טיפה מי סוכר
פטרוזיליה
נענע
בזיל
תפוחים חתוכים קטן מאוד ולא הרבה
שקדים קלויים/אגוזים
חמוציות
הכל מוסיפים אחרי שהקינואה קרה, והכל קצוץ.... 
תודה עזרתןן!❤בתשירות בדימוס
אני הכנתי את המתכון הזהמעפר אני באה
רק בלי הטוני ועם עגבניות רגילות.
ממש טעים!
רק קחי בחשבון שיוצא כמות ממש גדולה אז תפחיתי...
מתכון טוב מתוך עלון פנימהבזמן קריבאחרונה
מתכון לעוגה קלה/ עוגיותשבה
אהלן..נמאס לי כבר מרוב תמונות ומתכונים באתרים.. לפני חודש הכנתי עוגה ממקו ויצא זוועה.. אז בא לי המלצה של מישהו לעוגה פשוטה וטובה.
(נמאס ממייפל, שוקולד, תמרים, קפה)
או עוגיות כיפיות
(נמאס משוקלדציפס וקוואקר)
תודה!!
עוגת לימון/ בצק פריך עם ריבה..ברוקולי
אם תרצי אכתוב לך מתכונים
נשמה..משו אחר..שבה
דחוף.....:-*שבה
תגידע מה את מחפשתברוקולי
עוגיות רעידת אדמהשבה
עוגה עם ריצשבה
אין לי הרבה מצרכים ואני לא יכולה לקנות..עזרו לי מה להכיןשבה
מה יש?
מלא ריצ'
חמאת בוטנים
2 חבילות שוקולד מריר
בסקוויטים
4 שמנת חמוצה
קמח
סוכר
שמן
קקאו
אגוזי מלך
שקדים
מייפל
סילאן
דבש
טחינה
פצפוצי אורז
יאללהאתגר להוציא מזה כמה שיותר דברים!!!שבה
ביצים יש?נדנדה כתומה.
יש לי מתכון קל בטירוף לעוגיות טעימות ממש..
כן!אשמחשבה
הנה..נדנדה כתומה.
תודה!שבה
בא לי להכין?9080
איך זה יוצא?
כאילו מבחינת טעם וזה
עוגיות טעימות..קצת פריכות כאלה.נדנדה כתומה.אחרונה
בהירות, מתוקות..קצת ונילי.. לא מיוחד ממש, אבל טעים.
אממברוקולי
את יכולה. לעשות פצפוצי אורז עם שוקולד וחמאת בוטנים
מחפשת רעיונות לסלטים חיים\מבושלים כדי לגוון את שולחנות החגעקרת בית
והשבת שלנו
קדימה שורו!!
הנה כמה..:סבבה אגוזים!
1. סלט חסה עם בטטות בתנור ועגבניות שרי חתוכות ל2 עם רוטב אלף-איים. (אפשר לגוון ולהוסיף פטריות חיות חתוכות, מלפפונים ועוד..)
2. פטריות במחבת בלי שמן, ואח"כ להוסיף טיפוש' מיץ לימון ומלח.
3. רסק עגבניות עם שום- לרסק במעבד מזון עגבניות רכות עם שיני- שום (-מומלץ!!)
4. גמבות+ פלפלים חריפים (אשכנזיות היזהרו!!- זה שורף!) בתנור חתוכים לרצועות עם שום (גבישי/ מרוסק
).
5. גזר מרוקאי (אפשר למצוא מתכון באינטרנט).
זהו, בנתיים לא עולה לי עוד....
בהצלחה!
סלק חי וגזרבת 30
חצי סלק חי מגורד
גזר גדול מגורד
1-2 שיני שום
מלח, לימון, שמן זית.
כוזברה קצוצה אם אוהבים.
יוצ טעים ומרענן. אצלי הילדות מחסלות!
רעיונות-מירי ט.
-סלט בורגול עם מלא עשבי תיבול, בצל ולימון- מתחסל!
-גזר עם שום, פטרוזיליה, לימון וקצת מיונז.
-סלט כרוב בטעם סיני עם רוטב סויה, שקדים קלויים, שומשום וחמוציות.
-חצילים מטוגנים ברוטב אדום.
-סלט חצילים על האש (באבא גנוש)
-סלט חסה עם חתיכות מנגו, פקאן סיני ורוטב חרדל ודבש.
-סלט סלק
-סלט תפו''א עם מלפפון חמוץ, אפונה וגזר.
-סלט תירס עם גמבות, שמיר, סלרי, מלפפון חמוץ ומיונז.
-סלט קישואים ופטריות מאודים ברוטב עם לימון. מומלץ.
-סלט טחינה.
-סלט עגבניות שרי, בצל ירוק ולבן, בזיליקום, שום ולימון.
-סלט מלפפונים, שמיר ובצל סגול או לבן.
-גזר עם שום, פטרוזיליה, לימון וקצת מיונז.
-סלט כרוב בטעם סיני עם רוטב סויה, שקדים קלויים, שומשום וחמוציות.
-חצילים מטוגנים ברוטב אדום.
-סלט חצילים על האש (באבא גנוש)
-סלט חסה עם חתיכות מנגו, פקאן סיני ורוטב חרדל ודבש.
-סלט סלק
-סלט תפו''א עם מלפפון חמוץ, אפונה וגזר.
-סלט תירס עם גמבות, שמיר, סלרי, מלפפון חמוץ ומיונז.
-סלט קישואים ופטריות מאודים ברוטב עם לימון. מומלץ.
-סלט טחינה.
-סלט עגבניות שרי, בצל ירוק ולבן, בזיליקום, שום ולימון.
-סלט מלפפונים, שמיר ובצל סגול או לבן.
^^ מוסיפה על שלךברוקולי
- לבורגול טעים להוסיף חמוציות וצנוברים ובצל סגול
-סלט ירקות שורש חי ברוטב ויניגרט
-כרוב לבן כבוש
-מטבוחה
-חציל פיקנטי
-עגבניות שרי בזיליקום ומלח גס
-חסה, פטריות ובצל מוקפצות ברוטב חרדל ודבש
-טפנד
-חמוצים ביתיים
-סלק מבושל
-חומוס
-סלט עדשים שחורות עם אנטי פסטי
- כרוב אדום עם שעועית ירוקה ושומשום
- סלט עלים,נבטים,שרי ברוטב מיונז שום
- קישואים בטעם כבד
-חציל בטעם כבד
-סלט ירקות שורש חי ברוטב ויניגרט
-כרוב לבן כבוש
-מטבוחה
-חציל פיקנטי
-עגבניות שרי בזיליקום ומלח גס
-חסה, פטריות ובצל מוקפצות ברוטב חרדל ודבש
-טפנד
-חמוצים ביתיים
-סלק מבושל
-חומוס
-סלט עדשים שחורות עם אנטי פסטי
- כרוב אדום עם שעועית ירוקה ושומשום
- סלט עלים,נבטים,שרי ברוטב מיונז שום
- קישואים בטעם כבד
-חציל בטעם כבד
איך מכינים את הכרוב סגול עם השעועית ירוקה?פנסאי
אממברוקולי
שעועית ירוקה ובטטה חתוכות לקוביות קטנות -מוקפצת במחבת עם שומשום ושקדים
כרוב סגול
לתבל-
שמן זית ,מלח, לימון, דבש
גיוון-להוסיף אגוזי מלך
כרוב סגול
לתבל-
שמן זית ,מלח, לימון, דבש
גיוון-להוסיף אגוזי מלך
מה זה פטריות וקישואים?פנסאי
פטריות וקישואים-מירי ט.
לאדות במחבת עם מכסה קישואים חתוכים למקלות, כשקצת מתרככים להוסיף פטריות, להוסיף קצת מים, לימון בנדיבות, מלח, פלפל, והרבה פטרוזיליה קצוצה,
כשהכל כבר רך במידה נגיסה- לכבות.
כשהכל כבר רך במידה נגיסה- לכבות.
עכשיו באלי להכין הכל
ברוקולי
אוףףףףףףףףףף
למה אוףףף - אנחנו נשמח לקבל מכל סלט שתכיני
לב אמיץ
ירקות עולים עכשיו כמו זהב
ברוקולי
עוד כמה שעלו לי-מירי ט.
-סלט גמבות קלויות עם שום
-סלט לבבות דקל, עגבניות שרי ואבוקדו
-סלט קולסלואו
-גרגירי חומוס מבושלים מתובלים בזמן זית, לימון ותבלינים.
-גזר מרוקאי
-גזר מתוק
-וולדרוף, אם את בקטע אשכנזי..
-סלט כרוב סגול עם חמאת בוטנים, טעים רצח.
-סלט קולורבי, כרוב, גמבה, שומר, גזר מוחמצים עם לימון, מלח וחומץ
-סלט לבבות דקל, עגבניות שרי ואבוקדו
-סלט קולסלואו
-גרגירי חומוס מבושלים מתובלים בזמן זית, לימון ותבלינים.
-גזר מרוקאי
-גזר מתוק
-וולדרוף, אם את בקטע אשכנזי..
-סלט כרוב סגול עם חמאת בוטנים, טעים רצח.
-סלט קולורבי, כרוב, גמבה, שומר, גזר מוחמצים עם לימון, מלח וחומץ
מה זה כרוב סגול וחמאת בוטנים?פנסאי
לא יודעת מה היא מתכוונתברוקולי
אבל חמאת בוטנים עם סויה זה אחלה
^^^מירי ט.
סלט כרוב רגיל קצוץ,
רק ברוטב להכניס איזה כף גדושה חמאת בוטנים, קצת חומץ, רוטב סויה, וכו.
אפשר להוסיף לסלט בוטנים קלויים ושומשום.
רק ברוטב להכניס איזה כף גדושה חמאת בוטנים, קצת חומץ, רוטב סויה, וכו.
אפשר להוסיף לסלט בוטנים קלויים ושומשום.
גמלי עלו עודברוקולי
-כרוב לבן עם איטריות מוקפצות
- פטריות מוקפצות
- סלט ביצים
- פלפלים עם יין
- פלפלים קלויים עם שום ושמיר
- סלט צנוניות בתחמיץ
- סלט תירס עם מלפפון חמוץ
- סלט גזר וסלרי
- סלט גזר מתוק
- פטריות מוקפצות
- סלט ביצים
- פלפלים עם יין
- פלפלים קלויים עם שום ושמיר
- סלט צנוניות בתחמיץ
- סלט תירס עם מלפפון חמוץ
- סלט גזר וסלרי
- סלט גזר מתוק
אתם תותחים איזה הענות... כבר לקחתי כמה רעיונות תודה!עקרת בית
איך מכינים טפנד? זה זיתים נכון?
זיתים בבלנדר ביחד עם שום, קצת מיונז, תבליניםמירי ט.
גם מעט שמן זית עבור המרקםברוקולי
לא צריך עם מיונז!נדנדה כתומה.
אני עושה עם קצת שמן זית, זיתים שום ואפשר צנוברים...
טוחנת במג'ימיקס או בלנדר יד, וזהו.
טוחנת במג'ימיקס או בלנדר יד, וזהו.
אבל אפשר.. זה טעים
ברוקולי
אבל זה לא בריא..נדנדה כתומה.
(פסדר, אני גם ממש לא אוהבת
)
)איזה תבלינים? מלח פלפל? ונדנדה זה בסדר בעלי מת על מיונז
עקרת בית
תזהרי עם המלח.. הזיתים מלוחים מאודברוקולי
סלט חסה רימונים מנגו ושקדים קצוצים..נקודה למחשבהאחרונה
מתובל במלח ולימון..
יוצא מעדן..
בישול כבש ובישול אסאדוהאופה הקטנה
אשמח מאוד למתכונים לשני התבשילים האלה.
תודה!
תודה!
אני לא מכינהלב אמיץ
אבל פעם אכלנו אצל משפחה. כל מה שאני זוכרת - שהכבש בושל ביין לבן.
הסתכלתי עכשיו במדור המתכונים כאן בערוץ 7 - לחצתי על חיפוש מתכון, ובמקום של הטקסט כתבתי "כבש".
עלו מס' לא מבוטל של מתכונים מעניינים. תראי שם.
בכל אופן מקפיצה לך.
בהצלחה.
הייהאופה הקטנה
היי תודה על התשובה..
איפה זה מדור מתכונים??
איפה זה מדור מתכונים??
בעמוד הראשי של הערוץ. תרדי למטה, בצד שמאללב אמיץ
בקטן יותר - מתחת לקריקטורה, מתחת ל"בשבע", מתחת ל"כיפה סרוגה" - שם
.
אצלנו מבשלים את הכבש עם בצל ופירות יבשים-משה ר-
הכבש יוצא מתוק.. מהמאכלים הבודדים אצלנו שנאכלים מתוקים..
אם תרצי מתכון אשאל את אמא שלי..
אשמח למתכון מפורט, תודה!האופה הקטנה
מאדים בצל קצוץ במחבת עליו שמים את החתיכות של הכבש-משה ר-
עם 3-4 שזיפים אפשר גם כמה תמרים וצימוקים, שמים מעט כורכום ונותנים לזה להתרכך כשעתיים שלוש עד שזה מבושל טוב והשחים, שמים פלפל שחור ומוסיפים קצת מלח...
תודה רבה לכולםהאופה הקטנהאחרונה
אני לא יודעת איך כותבים בסוף לכולם, אז שירשרתי אליך...
אני אוהבת לבשל אסאדוברוקולי
בישול ארוך ואיטי
עם ירקות שורש וערמונים
אין לי מתכון מדויק
תשרי את הבשר ללילה עם תבלינים (מלח, טיפה רסק, עלי דפנה, טימין .. ) ויין אדום
תסגרי עם הבשר עם מעט שמן זית
תטגני קלות ירקות שורש שאת אוהבת ( בצלי שאלוט, גזר, ארטישוק, קישואים, שום, סלק.. ומה שאת אוהבת כיד הדמיון )
תוסיפי את הערמונים
תבלינים
יין
תבשלי עד שיצא האלכוהול
ואז תוסיפי את הבשר
מבשלים כמה שעות עד שהבשר רך ונופל מהעצם
בתאבון
אסאדו לא צריך הרבהפלספנית
בעזהי"ת
עיסוי במלח, פלפל ושמן זית, [אפשר גם עוד תבלין שאוהבים.. תערובת תבלינים.. וכו']
אפשר להניח ירקות שורש [תפו"א, בטטה, קולורבי, סלק, גזר, בצל, שום] מתחת אם רוצים,
בתבנית מכוסה
100 מעלות
מכניסה לפני שהולכת לישון לתנור.
קמה בבוקר עם ריח גן עדן וטעם מושלםם.
איזה חלק זה אסאדו?לב אמיץ
חלק מהשרירברוקולי
בהמשך לשרשור חלותברוקולי
מוכשרת!!ט'
ולכבוד החג ריכזנו לכם כמה טיפים..ברוקולי
***נכתב ע"י @ברוקולי
@-משה ר- ***
חלות..
- לפני הכל- לעבוד עם מתכון טוב ונכון..
- לעבוד לפי כמויות – ככה זה באפייה..

- עדיף ללוש במיקסר ע"מ לפתוח רשת גלוטן מתאימה
- גלוטן= דבק (יענו הוא הדבק שמחבר ומאחד את הבצק)
- למי שאין מיקסר אפשר ללוש ביד- רק שהעבודה קשה יותר והלישה צריכה להיות בשלבים
- בגדול סדר העבודה אמור להראות ככה-
>הכנת הבצק (עם מים קרים/ או מי ברז)
>להתפיח עד הכפלת נפח --- ולאאאא , לא בתנור ולא במקום חמים.. ולא גפרורים ולא שטויות..
תתנו לשמרים את הכבוד לעשות את העבודה כמו שצריך..
>לחלק את הבצק
> צורות רופפות
> ביצה
> התפחה שניה
> ביצה + שומשום/קצח/פרג/מה באלכם
> תנור 180 מעלות טורבו
> רשת צינון
- 7. התפחת יתר היא מצב בו התפחתם את הבצק יותר מידי והרשת גלוטן נקרעת (הגזים שנקלעו בבצק יוצאים)
8. לא שמים יותר מכף שמרים (יבשים) לקילו קמח - עדיף לעבוד עם שמרים יבשים למי שפחות בקיא
9. אפשר להכין חלות עם שמן זית < מומלץ אגב >
10. כשעובדים עם קמחים מלאים צריך להעלות את רמת הנוזלים
אפיה מהנה.
תודה! אם כבר, אפשר גם מתכון מנצח?אורנית
לקמח לבן..
אולי אחרים יעלו..ברוקולי
אני לא מעלה עקב זכויות יוצרים.
זכויות יוצרים?ט'
מתכונים מספרים לדוגמא..ברוקולי
את יכולה לציין של מי ובכך לא עשית שום דבר בעייתי..~א.ל
מתכון-מקום בעולם
קילו קמח
160 מ''ל שמן
460-500 מ''ל מים
2 כפות שמרים יבשים
כפית מלח
סוכר לפי סוג החלה שרוצים( מתוקה/מלוחה. גם במלוחה לשים סוכר, פשוט פחות..)
160 מ''ל שמן
460-500 מ''ל מים
2 כפות שמרים יבשים
כפית מלח
סוכר לפי סוג החלה שרוצים( מתוקה/מלוחה. גם במלוחה לשים סוכר, פשוט פחות..)
שאלה דחופה..אורנית
השלב של קליעת החלות בצורה רופפת, הרעיון הוא להוציא את האוויר מהבצק? אפשר גם ללוש אותו קצת? תודה!
לא להוציא את האוויר!!ט'
אפשר ללוש קצת אבל לא להוריד אותו לגמרי. פשוט לא לקלוע הדוק מידי.
תודה!אורנית
הן נראות טווווב!אורנית
אכן מעולה!לב אמיץ
וואו! נראה מעולה! מתכון בבקשה?הדסדסאחרונה
נראה מעולה!!יעל מהדרום
תוספת מעל האורז .מה לשים?עיצובית
ואיך מכינים?האורז כבר מבושל
להקפיץ במחבת פירות יבשים, שקדים מולבנים, צנוברים.מירי ט.
עם שמן, דבש, קצת קינמון.
תודה אשמח לעוד רעיונותעיצובית
לטגן בצל עם פטריות, צנוברים וכו.מירי ט.
אין לי ממש עוד רעיונות, אבל תיכף עוד אנשים ישרשרו
עשבי תיבול טריים קצוצים דקברוקולי
אוסף מתכונים:הרהוראחרונה
תנו לי טיפים לניפוי קמחבהתהוות
במשך הרבה זמן קנינו קמח שלא צריך ניפוי. כעת הוא כבר לא זמין לי, ואני צריכה להיזכר איך משתמשים בנפה... אני קצת אבודה.
תנו לי בבקשה כל טיפ שעולה בדעתכם - לניפוי יעיל שלא לוקח שעות, לשמירה על סביבה נקייה, לניקוי ואכסון הנפה, להעברה נוחה של הקמח המנופה, ולכל מה שכחתי לשאול.
תודה ושנה טובה לכולם.
הנה כמה טיפים שעבדו לי (גם אני בשנים האחרונות קונה נקי..)איזו נחמה
1. לקנות נפה גדולה של קילוגרם
2. לנפות לתוך שקית זבל גדולה, את הקחמ הייתי משאירה בשקית ומאחסנת במקפיא. במקרה של חשש מפני חור בשקית הייתי שמה בעוד שקית... לחילופין ניתן כמובן לקנות קופסה גדולה ולאחסן בה את הקמח, ניתן להעביר את הקמח ביעילות אם עושים חור בקצה השקית...כמו שמזלפים קרם.
3. לאחסן גם את הנפה במקפיא, אם אין כח לנקות אותה לאחר כל שימוש, לחילופין לשטוף מיד לאחר השימוש עם זרם מים...
השקית זבל הכי עובד אצלי...פנסאי
גם שומר את הכל מפני ליכלוך, וגם נוח לאיחסון של הקמח במקפיא.
אוהבת לנפות כמות גדולה מראש ואז יש לי להרבה זמן זמין
אוהבת לנפות כמות גדולה מראש ואז יש לי להרבה זמן זמין
רק שקית!! הכי נקי!ירושלמית טרייה
אני מהשקית הייתי מעבירה לקופסה.
בלי לעשות חור, רק לעשות צורת משפך מהשוליים של השקית.
יש שקיות פח דקות שקופות ולא גדולות מדי, או שקיות של אושר עד/רמי לוי.. אבל אז צריך לפלח כמה שקיות נקיות..
לדעתי הכי מהר זה לשים חצי קילו בנפה, לקשור את שולי השקית כך שלא יעוף קמח החוצה, ולנפות בתנועות סיבוביות עם מכה קלה מדי פעם.
עובד מהר, נפה בד"ץ.
וגם אני עברתי לקמח שלא צריך ניפוי..
בלי לעשות חור, רק לעשות צורת משפך מהשוליים של השקית.
יש שקיות פח דקות שקופות ולא גדולות מדי, או שקיות של אושר עד/רמי לוי.. אבל אז צריך לפלח כמה שקיות נקיות..
לדעתי הכי מהר זה לשים חצי קילו בנפה, לקשור את שולי השקית כך שלא יעוף קמח החוצה, ולנפות בתנועות סיבוביות עם מכה קלה מדי פעם.
עובד מהר, נפה בד"ץ.
וגם אני עברתי לקמח שלא צריך ניפוי..
נפה חשמלית-משה ר-
ניקוי של נפה חשמלית - זה מסובך?בהתהוות
כמו רגילה-משה ר-
האם היא מאושרת לניפוי?~א.ל
יש ויש..מקום בעולם
תלוי מאיפה קונים ואם יש השגחה-משה ר-
את שלנו קנינו מחנות תשמישי קדושה ויש עליה השגחה.
מהמלאכות השנואות עלי...חילזון 123
אפשר להניח בנפה איזה כף או מזלג. לדעתי זה מנער את הקמח קצת יותר טוב פנימה.
אם אין לך קערה שמתלבשת בדיוק על הנפה אז לנפות לתוך שקית זבל (ככה שכל הנפה ביפנים כדי שלא יתפזר.)
ואם יש קערה כזאת אז לנפות לתוכה אבל גם להכניס הכל לתוך שקית שלא יעוף לצדדים.
תשימי בנפה לפני שאת שמה ת'קמח 2 כפיות. מזרז ת'תהליך ממשצ'וקלייט
לשים את הנפה בתוך שקית סופר או על קערה מתאימהאת פניך אבקש
ולהשתמש בכוס בתנועות סיבוביות, למשל.
הכוס מורידה את הקמח למטה בלי הרבה מאמץ של כל הידיים או הגוף ואז כך זה גם לא מלכלך....
הכוס מורידה את הקמח למטה בלי הרבה מאמץ של כל הידיים או הגוף ואז כך זה גם לא מלכלך....
כמה נקודות על נפותיזהר
הכשרות נמדדת לפי צפיפות הרשת, שנמדדת ביחידות מ"ש (מספר החורים שיש בשורה אחת לאורך אינצ'). הדרך הנוחה לבדוק היא לספור בעזרת סרגל את מספר החורים שיש בשורה של חצי ס"מ.
16 חורים = 80 מ"ש
14 חורים = 70 מ"ש
12 חורים = 60 מ"ש
10 חורים = 50 מ"ש
8 חורים = 40 מ"ש.
50 מ"ש זה רמת כשרות רגילה, 60 מ"ש ומעלה זה רמת כשרות מהדרין. אם יש כשרות טובה, אז אפשר לסמוך עליהם שזה בצפיפות טובה. נראה לי שנפות ביתיות בהכשר העדה החרדית הן בד"כ 70-75 מ"ש.
בנוסף, צריך לתת את הדעת לניקיון של הנפה. אם יש שאריות קמח על הנפה - יכולה להיווצר נגיעות. לכן צריך בסוף כל ניפוי לנער היטב את הנפה משאריות קמח, ולבדוק לפני כל ניפוי שהיא באמת נקייה.
לא מומלץ לנקות עם מים, ובאופן כללי כדאי שהנפה לא תיגע בכלל במים, כי זה סותם את החורים.
לגבי נפה חשמלית: נפה חשמלית ביתית בנויה ממנוע רטט גדול שמתחבר לנפה עגולה, ואלו יושבים על קערה שאליה הקמח מתנפה. כל החלקים מתפרקים, כך שהניקוי הוא כמו נפה רגילה. צריך לזכור שהיא רועשת מאוד.
אם את רוצה לנפות ישר לקערה- כדאי לך להכנס....נגמרו השמות!!
פשוט- לוקחים שקית ידיות גדולה ומחוררים את הלמטה שלה.
את החור שמים בפתח הקערה.
שמים את הנפה כך שהקצוות למעלה של השקית יהיו באותו פס של סוף הנפה.
ופשוט מנערים חזק, אך לא יותר מידי.......
קל. פשוט ומהיר.
אז ככה:DvorW
1. לנפות לתוך שקית אשפה ולאכסן במקפיא
2. לשים בנפה גרגרי חומוס / שעועית לבנה. מנפה קילו בשתי דקות! (70 מש)
3. את גרגרי החומוס לשמור במקפיא בין לפעם לפעם, השילוב של קמח עם קטניות גורם להם להתליע בקלי קלות.
מה?? לא בטוחה שהבנתי... להניח את הגרגרים יחד עם הקמח בנפה?בהתהוות
אני ממליצה מאוד על נפה חשמלית. שימו לב לשיטה. מומלץ לנסותסיסי
קיבלתי נפה חשמלי במתנה ואני מאוד מרוצה. יש לה "נפת משי" ואישור כשרות מהודר.
אצלנו ברוך ה' אופים בכמויות גדולות. אז אני פשוט מנפה בפעם אחת מספר קילוגרמים. ומאחסנת בהקפאה כל 1 ק"ג בנפרד בתוך שקית נקייה וחדשה רצוי אפילו בשתי שקיות למניעת נזילות ופנצ'רים.
וכשרוצים לאפות פשוט יש כבר קמח מנופה מוכן לשימוש.
בסיום השימוש אני מנערת את הנפה ביבש . ושוטפת רק את הקערה שאליה יורד הקמח. ומאחסנת אותה ואת חלקיה היבשים, בתוך שקית קשורה שלא ילכלך את הארון.
אחלה רעיון. יעיל ונוח מאוד. ממליצה גם לכם לנסות.
ואם כבר אז כדאי גם לקנות משקל דיגיטלי. כדי למדוד את כמות הקמח כשרוצים לאפות....
אחסון במקפיאmanush
מצטרף לכל הטיפים הנל.
לאחסון: קנינו לברית יצחק של הבן הכור קופסת פלסטיק גדולה של חמוצים טעימים. כשסיימנו להשתמש בה ניקינו היטב וייבשנו, ומאז אני מאחסן בה קמח מנופה במקפיא, ותמיד זמין שצריכים למתכון כזה או אחר רק 200 גרם קמח או שתי כפות וכו'...
בהצלחה
עוד טיפ לנפה חשמלית-אשתו של בעלי
במקום לשטוף את הקערה- לשים בה שקית כדי שהקמח ינופה לתוכה (השוליים של השקית מחוץ לקערה). ואז רק לקשור ולהכניס למקפיא..
(אנחנו קונים שקיות גופיה במיוחד בשביל זה)
מן הסתם זה נותן את אותו האפקט של כפיות וכו.חילזון 123
זה מנער ודוחף את הקמח יותר מהר.
פשוט מאודהשכונתי
קערה מתאימה כך שהנפה יושבת קצת בתוכה, לשפוך קילו קמח לנפה, לתפוס בשתי ידיים את הקערה עם הנפה ולנער(טיפ קטן - לנער את הישבן... ברצינות!)
לי זה לוקח קצת פחות משתי דקות לקילו קמח... בדוק!
וסליחה על הבוטות בסוגריים... אבל זה עובד!
לי זה לוקח קצת פחות משתי דקות לקילו קמח... בדוק!
וסליחה על הבוטות בסוגריים... אבל זה עובד!
פחות משתי דקות לקילו? זו נפה צפופה?בהתהוות
תודה! צדיקים! ואני עדיין בתהיות...בהתהוות
בתשובות שהתייחסו לניקוי ראיתי שתי אסכולות - עם הרטבה ובלי הרטבה. אני מבינה את ההיגיון בשתי הדרכים, ולא מצליחה להחליט מה הגיוני יותר.
וגם לגבי שמירת הנפה בין שימוש לשימוש אני מתלבטת. בינתיים אני סוגרת אותה בשקית, אבל יש לי תחושה לא טובה עם זה. מצד אחד נראה לי שעדיף לפתוח, לאוורר, שלא יתעפש, ומצד שני אני חוששת מאבק ומחרקים (ואפילו בשקית אני לא בטוחה שזה סגור מספיק בשביל חרקים קטנטנים).
אין לי אפשרות להשאיר את הנפה בארון סגור, רק על מדף (אין ארונות מטבח גבוהים, ולנמוכים הקטן מגיע, ונפה היא צעצוע נהדר).
שוב תודה על כל התשובות,
בהתהוות, אבודים במטבח בע"מ.
מהנסיון שלי בקשר לניקויחילזון 123
הייתי מנערת ומאחסנת בארון ולפעמים שוטפת.
ואז לפני פסח פרקתי אותה מהמסגרת ומצאתי מתחת חרקים פיצקים ארוכים כאלה. ![]()
מאז אני אחרי כל שימוש מפרקת ושוטפת במים וסבון עם מברשת... לא בא לי לפגוש אותם שוב...
אפשרות נוספת -לב אמיץ
לפנות לנפה מקום במקפיא ולאחסן אותה שם בתוך שקית ניילון אטומה.
אני עושה את זה כל עוד המקפיא לא עמוס, ואם לא, אני מנערת ושוטפת בין שימוש לשימוש.
במקרה שמגלים "ממצאים" חשודים על נפה שאוחסנה בארון, ושרוצים להשתמש בה באופן מיידי - אפשר לרחוץ במים וסבון, לנער, ואז לייבש במייבש שיער או להניח מול מפזר חום.
הצעה אחרת לניפויטל..
ופרסת נייר אפיה על השיש, מנפה מעליו, כל פעם מוסיפה קצת קמח לנפה, ככה גם מה שמתפזר הוא על הנייר, ומעבירה לקופסא למקרר.
לי זה הרבה יותר קל, נוח ומהיר משקית או ישירות לקערה
או באמת נפה חשמלית... אם אופים הרבה זה ממש מקל וכיף
(רק באפיות לראש השנה ניפינו איתה 3-4 ק"ג באותו ערב...)
אם את מתלבטת על הנקיון בגלל כשרות- מציעה לבדוק באתר של כושרות או בספרים של הרב וייא
בהצלחה (:
לי זה הרבה יותר קל, נוח ומהיר משקית או ישירות לקערה
או באמת נפה חשמלית... אם אופים הרבה זה ממש מקל וכיף
(רק באפיות לראש השנה ניפינו איתה 3-4 ק"ג באותו ערב...)
אם את מתלבטת על הנקיון בגלל כשרות- מציעה לבדוק באתר של כושרות או בספרים של הרב וייא
בהצלחה (:
שוב המון תודה לכל המגיבים. עזרתם לי המון!!בהתהוות
אם יש לך נפה שמחוברת לקערה - אני ממליצה מאוד--סבבה אגוזים!
להחזיק בצדדים של הנפה ופשוט לנער אותה קדימה ואחורה. זה דורש כוח אבל מתנפה תוך רגע.
לנו יש נפה חשמלית לא עובדת אז זה מצויין בשבילה.
וכמובן יש את השיטה הרגילה- לנפות עם כוס- לשים על הקמח את הכוס ולסובב בתנועה עיגולית.
מקווה שעזרתי.... בהצלחה!
קונים קמח מלא ולא צריך לנפותזמר הפלוגותאחרונה
שונאת לנפות קמח!
מחפשת דחוף מתכון פשוט לעוף ואורז ביחד בסיר. תודהזכיתי
פשוט - איך שאת רגילה להכין את העוףלב אמיץ
תבשלי בישול כמעט מלא וב-20דקות האחרונות תוסיפי אורז, מעט מלח, ומים.
אם יש לך סיר לחץ אפשר גם ואז זה עוד יותר מהר - 10 דק' לאורז.
אני גם עושה את זה לפעמים - מבשלת את העוף עם פלפל שחור, רבעים של עגבניה, חצי כפית שמן זית ובסוף כפית דבש.
תודה!יש עוד רעיונות לתבלינים או תוספות טעם לעוף?זכיתי
בסיר אני רגילה להכין מתוק וזה לא נראה לי מתאים לאורז, וגם בא לי לגוון.
אשמח לרעיונות בכלל לבישול עוף- התנור הבשרי שלנו מצא לו זמן לשבות 
עם אורז, מאוד מתאים גםלב אמיץ
עוף בעשבי תיבול ולימון - יש אפילו שקית מוכנה לקניה אם אני לא טועה.
ויש בחנויות התבלינים כל מיני תערובות לבישול עם אורז.
אבל מתכון ספציפי אין לי.
אני מכינה עוף עם אורז צהוב ואותו דבר אדוםילדים זה שמחה
מטגנת בצל ועוף בלי שמן.
מספיק השמן של העוף.
אחכ מוסיפה מים לפי כמות האורז.
ואז תבלינים.
צהוב - כורכום, מלח, כמון, פפריקה חריפה ופלפל שחור.
אדום- 2 עגבניות מגורדות, כף רסק, פפריקה מתוקה, מלח, שחור, פפריקה חריפה וכמון.
מספיק השמן של העוף.
אחכ מוסיפה מים לפי כמות האורז.
ואז תבלינים.
צהוב - כורכום, מלח, כמון, פפריקה חריפה ופלפל שחור.
אדום- 2 עגבניות מגורדות, כף רסק, פפריקה מתוקה, מלח, שחור, פפריקה חריפה וכמון.
קפץילדים זה שמחה
מרתיחים ומבשלים על אש קטנה עד שהעוף כמעט מוכן.
ואז מוסיפים את האורז.
כשנעלמים המים התבשיל מוכן.
ואז מוסיפים את האורז.
כשנעלמים המים התבשיל מוכן.
או בתיבול קארי...מתגברת
עוף עם בצלמקום בעולםאחרונה
תודה לכולם!זכיתי
עוף עם א. מרק ועם חוואיג' מרק-מאוד מוסיף טעם וגוון מיוחדהדסדס
מתי חותכים עוגה חמהמיני מאוס
אני הולכת להכין עוגת בראוניז ורוצה להגיש את זה כריבועים קטנים. האם כדאי לחתוך כשזה עוד חם או דווקא להפך כשזה מתקרר?
תודה
תודה
אחרי שזה מתקרר טוב-משה ר-
רק שהעוגה מתקררתahuvakedem
מניסיון לחתוך עוגה כשהיא חמה זה רעיון לא טוב, היא מתפרקת. הבנתי גם שלא מומלץ לאכול עוגה כשהיא חמה














