כרגע מקפיאה רק עוגת גבינה אבל באלי להקפיא עוד סוגים.
איך אני יודעת מה מתאים להקפיא?
מכינה בדכ עוגות עם קוקוס, שוקולד, אגוזים, סולת, מיץ תפוזים
כל הדברים האלה בסדר אחרי הקפאה?
ואשמח לרעיונות ומתכונים לעוד עוגות שמקפיאים וזה טעים אחכ
כרגע מקפיאה רק עוגת גבינה אבל באלי להקפיא עוד סוגים.
איך אני יודעת מה מתאים להקפיא?
מכינה בדכ עוגות עם קוקוס, שוקולד, אגוזים, סולת, מיץ תפוזים
כל הדברים האלה בסדר אחרי הקפאה?
ואשמח לרעיונות ומתכונים לעוד עוגות שמקפיאים וזה טעים אחכ
לק"י
עוגיות בצק פריך, בראוניז, עוגות שמרים.
עוגת גבינה אפויה- מחלוקת... כי היא מגירה נוזלים בהקפאה. אז זה עניין של טעם.
הכל בערך אפשר להקפיא...
ויש הנחיות להקפאה?
בתבנית עם נייר כסף זה בסדר?
חמה או אחרי שהתקררה?
לכמה זמן אפשר להקפיא?
וכשמפשירים? יש משהו שצריכה לדעת/לעשות?
עוגות בחושות טובות עוד יותר אחרי הקפאה.
יש הנחיות להקפאה?
בתבנית עם נייר כסף זה בסדר?
חמה או אחרי שהתקררה?
לכמה זמן אפשר להקפיא?
וכשמפשירים? יש משהו שצריכה לדעת/לעשות?
שיהיה אפשר לנשנש גם באמצע שבוע
אבל בעיקרון אפשר להקפיא עטוף בנייר כסף (תכתבי מה התכולה מבחוץ) או הניילון נצמד,
אחרי שהעובדה התקררה לחלוטין (שלא יווצרו אדים ויהיה לך עוגה רטובה מידי)
אפשר להקפיא די הרבה זמן, אפילו כמה חודשים (נתקע לי עוגה במאחורה של המקפיא בערך 4 חודשים עד ששמתי לב, יצא מעולה, היתה עטופה טוב שלא תקבל טעם וריח)
אני מפשירה לילה לפני במקרר, עוגת שמרים אוכלת קפוא, אם ממהררת אז מפשירה בחום נמוך מאוד בתנור.
תודה!פה לקצתכדורי שוקולד
פס חמאת בוטנים ושוקולד( למטה בסקויטים/ פצפוצי אורז עם חמאת בוטנים ודבש/ אבקת סוכר ולמעלה שוקולד מומס)
מגולגלות תמרים
עוגיות קפה
כל אלה אנחנו שמים במקפיא וכשרוצים משהו מוציאים מפשירים ואוכלים..😋
אבל בסוף זה תלוי כמה אתם אניני טעם... ;)
וקצת הכנוסמטאותהכנו,
שניצל חציל בתנור, טחינה, מטבוחה,
קנינו בינתיים חלק
זיתים גרוסים, חציל העגבניות, כרובית וברוקולי אפויים.
צריכים לקנות מחר את ההמשך שזה
חלות, עוגה, דג.
עשינו שבת נופש לנשמה
משמנת בתרסיס שמן את הנייר אפיה ואז על כל הצלילים אחרי שמסודרים בתבנית שוב ריסוס
לקראת סוף האפייה הופכת את החצילים שיקבלו הזהבה מ2 צדדים
שניצל חצילים פריך אפוי - כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לאכול, מתחסל במהירות!
שניצל חציל פריך אפוי של ניקי. יוצא טעים ממש
אורז ותבשיל חומוס - מוכנים (אכלו היום לארוחת ערב ונשאר..)
בשר מספר 3 עם ירקות - הכנסתי לכל הלילה לתנור.
3 סוגי חצילים - מהקפאה
מטבוחה
סלק
חלות
פיצה
עוגת שמרים
(שלושתם מאותו בצק)
עוגת ביסקוויטים חלבית
תפוחי אדמה מוקרמים
דגים בתנור
בורקס או סיגרים תפוחי אדמה
וסלטים חיים אני תמיד מכינה אחרי כניסת שבת.
רק פרגיות ועוגה!!
בערב שבת מתארחים
אמא שלי תכין אורז לבוקר
נוסיף פרגיות וזהו...
כל שאר הסלטים- מוכנים כבר או חיים בשבת עצמה.
חלות הכנתי כבר ביום שני והקפאתי.
לטגן בצל בינוני ו-6/7 שיני שום פרוסות.
להוסיף גמבה אדומה קצוצה ופלפל ירוק חריף קצוץ.
לפורר פנימה בשר טחון ולערבב הכל טוב טוב.
כשהבשר משנה צבע מוסיפים שעועית לבנה ומתבלים:
מל"פ
פפריקה מתוקה
ראס אל חנות/בהרט
כמון
רוטב צ'ילי מתוק
מערבבים ומוסיפים כוס מים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
ערב:
מרק ירקות
עוף ותפו''א
בוקר:
בצל ממולא ברוטב חמוץ מתוק
אורז
אפונה
סד''ש:
לחם גבינות
סלט ירקות
פסטה עם ביצים
ושמיר?
לאנשים שיש להם בבית מלפפונים ומלח
שיני שום יש?
גרגרי פלפל שחור, פלפל אנגלי
עלי דפנה?
טוב שמנו בסוף מה שהיה בבית
כוסברה, רוזמרין, שום כתוש
נראה מה יעבוד
סמטאות
בוקר אוראחרונהתודה לכל העוזרים!
אנחנו, ואני מתרגשת כי המון זמן לא היינו בבית בנחת.
חלות מהמקפיא
סלטים - חומוס ביתי, פסטו, שום קונפי, חציל שניצל, חציל על הגז עם טחינה, טחינה, סלק - שני סוגים. ממרח כבד
ער''ש, מהדורה ניסיונית
מרק עוף עם כרעיים והרבה ירקות
אטריות למרק
קניידלך (עוד לא החלטתי)
בוקר
מוסקה
אורז עם ירקות
סד''ש
פשטידת פטריות חלבית
סלמון בפסטו
אבל אני לא ככ מרגישה טוב(מסיבות שידענו מראש ודיי התארגנו עליהם..)
אז התפריט מבוסס על אוכל מהמקפיא או דברים שבעלי יכין, ומינימלי..
בגדול
חלות- בעלי אופה עכשיו
סלטים יש במקפיא פסטו ומטבוחה, אם יהיה לו כח הוא יכין עוד משהו ואם לא אז זה מה שיהיה
ליל שבת
קציצות ברוטב עגבניות עם כרוב- מהמקפיא
אורז
בוקר שבת
שניצלים
פירה
סדש מתארחים(בתקווה שאצלח את הדרך🥴)
עוגה יש במקפיא, לא זוכרת איזו.
לרוטב
בצל קצוץ, מטגנים
מוסיפים רצועות דקות של כרוב ומאדים אותן עד שהן מתרככות ומאבדות לגמרי את הנפח
מוסיפים קופסת פלסטיק רסק עגבניות
2 כפות סוכר חום/סילאן
כף סויה
חצי כף מיץ לימון
מים פי 2-3 מהרסק
מכינים עיסת קציצות רגילה(לא זוכרת כבר מה שמתי בה🙈 מניחה שבצל מגורר, בשר, ביצה, פירורי לחם, תבלינים..)
כשהרוטב ממש רותח ומבעבע מקצצים קציצות קטנות ומסדרים אותן במעגלים בסיר
מבשלים עוד בערך חצי-שלושתרבעי שעה
אוכלים עם אורז לבן
ערב
מרק אדום
קניידלך
קוסקוס
חזה עוף במרינדה כלשהי שעדיין לא הוחלט
בוקר
אנטיפסטי
פסטה עם חזה עוף
סעודה שלישית
פשטידה כלשהי עם קוטג'וזיתים
אבטיח
קרטיבים
אם יהיה זמן עוגת שוקולד מקמח תופח לפסח
טחינה
סלט קישואים
חלות מהמקפיא
ערב שבת
קציצות דגים עם מנגולד ואפונה נג
פירה נג
קינואה עם פטריות נג
בוקר שבת
סלמון בפסטו נג
שווארמה נג
קבב עוף נג
גריסים עם פטריות
סלט קינואה טעים מאוד נג
תפוא בתנור נג
סלט מלפפונים, סלט גזר ושמיר, סלט סלק , כרוב אדום במיונז
סלטים חיים
טחינה, חציל טחינה , חציל מיונז, קישוטים בטעם כבד, מטבוחה
שמרים קינמון , עוגת לימון
שבת קטנה..
כל הבנים בישיבות..
(קטנה אצלנו זה רק 7 ילדים בבית, כן?)
חלות - מהמקפיא
מטבוחה - מהמקפיא
חצילים - מכינה 3 סוגים בכמות גדולה ומקפיאה חלק..
סלק
סלטים טריים
ליל שבת:
עוף עם אורז וגזר
מוסקה (לנצל את זה שעושה יום חצילים..)
שבת בבוקר:
לשם שינוי לא נבצע על פיצות אלא על חלות (זה מה שקורה כשאני לא אופה..)
פסטה מוקרמת - כבר הכנתי היום
חצילים עם גבינות (כבר אמרתי שמנצלים את החצילים..)
מתלבטת על מרק פטריות - להכין את הבסיס יחסית יבש בלי מים ולהוסיף מים רותחים מהמיחם.. - פשוט כדי שיהיה עם מה לנגב את החלה.. רגילים אצלי לפיצה בבוקר.. חלה זה לא אטרקציה..
מגוון גבינות למריחה
סלט יווני
סד"ש:
בורקס תפוחי אדמה
מושטים בתנור
הסלטים שנשארו מהערב..
בין לבין:
עוגה בחושה פרווה כלשהיא
עוגת שמרים חלבית שנשארה במקפיא משבועות
אולי הבת שלי תכין עוגת ביסקוויטים
גלידה קנויה ושפע שלוקים, פופאייס וקרטיבים.. (פותר את החום ואת השבת הארוכה לילדים..)
מנגו לשהחיינו!
בקיצור - אין לי ממש המון עבודה חוץ מהחצילים..
חצילים מטוגנים בלי כלום
חצילים מטוגנים עם גמבה כוסברה שום ולימון
חצילים ברוטב אדום (אחרי טיגון מבשלת עם בצל מטוגן, גמבות, רסק עגבניות..
ממרח חצילים עם מיונז
לפעמים עושה גם חצילים עם בזיליקום ושום
וגם חצילים עם בטטות סילאן ושומשום
נקודה טובהמטגנים עם 2 מחבתות גדולות.. לפחות 6 נגלות...
עזבי בריאות
בחיים לא הייתי מוכנה לעמוד לטגן ככה
ואני ממש אוהבת חצילים
אני עושה בתנור בקוביות או פרוסות ואז מתבלת
הכי מושקע שלי זה לבשל ברוטב עגבניות ופלפלים אחר כך (אוי.זה טעים! עשית לי חשק)
ביום שישי שעבר אף אחד מהבנים הגדולים לא היה בבית, ובן הכמעט 13 היה עייף אחרי מסיבת סיום גדולה ונרדם כל אחר הצהריים, ולבנות לא התחשק - אז מצאתי את עצמי בפעם הראשונה אחרי הרבה זמן עומדת בעצמי לטגן..
באמת היה מתיש..
מחפשת רעיון לסעודה שלישית חלבית..
בד"כ יש פיצה, אבל מיצו לאחרונה
פעם הייתי עושה לזניה אבל לא אוהבת את זה כשזה מהפלטה, וגם הם לא היו אוכלים מספיק לחם לברכת המזון.
פשטידות גם לא הולך
שמה 500 מ"ל שמנת על קילו פסטה (ובצל, פטריות, תבלינים..) - מערבבת כשהפסטה ממש חמה. אם אני מוסיפה גם גבינה צהובה אז מכניסה לתנור לרבע שעה.
כשזה מתקרר הכל כמעט נספג.
.ואנחנו פוסקים לפי הרב עובדיה שאם נשארת כמות קטנה של רוטב שטפלה לאוכל אז מותר לחמם..יכול להיות באמת שאשכנזים מחמירים בזה..
בוקר-סלמון, תפו''א, תבשיל קישואים
חלות, מטבוחה וחילבה מהמקפיא
חציל בתנור
מלפפונים בתחמיץ
סלטים חיים- קולורבי וגזר, שרי
סחוג
ערב:
דג ברוטב אדום
קציצות ברוטב עם שעועית
פירה
בוקר:
סלמון
חמין
אנטיפסטי
סדש:
פיצות עם טונה
קיגל אטריות
סעודה רביעית:
אפונה וגזר ברוטב עגבניות
ועוגת בננות
אחרי שבוע סוחט נפשית מתפנקים בבית
ערב: עוף במלח ופרגיות ברוטב סילן.
בוקר: שניצלים מטוגנים ושווארמה.
עוגיות שוקולד ציפס מקמח שקדים, חלות ביתיות.
סלטים: חומוס, טחינה , מטבוחה, חצילים ברוטב, סחוג.
כל הסלטים מההקפאה
שבת שלום!
חלות
מטבוחה
עדשים שחורות ובטטות
חומוס עדשים כתומות
טחינה
ירקות
חסה
בלינצס טבעוני
אנטיפסטי
בצל ממולא
כפיתות בלי ביצים
ירקות מבושלים לקטנציק
קיגל בלי ביצים
בראוניז טבעוני
פירות
תפוא בינוני מבושל מעוך
עוף טחון
ירוקים בצל וכו
תבלינים
ומעט סולת שיהיה עיסה כזה.. לא מדי יבשה שישאר רך ויאמי
האם יש ניואנסים משמעותיים בטיגון בצל, למשל כשמטגנים בצל לפני ששמים ירקות ועוף בסיר?
למשל -
גודל חתיכות הבצל
גובה החום
האם לערבב הרבה תוך כדי או יותר להניח לזה
ועוד
ככל שתערבבי יותר את הבצל בזמן הטיגון,
יווצרו יותר נוזלים והוא יתפוס פחות צבע.
בכדי שיווצר צבע זהוב/שחום,תניחי לבצל להיטגן בלי לגעת בו יותר מדי.
ורק מדי פעם לתת לו ערבוב קל.
כמובן שככל שהבצל חתוך דק/קטן יותר,
יהיה לו צבע קרמלי מהר יותר.
על איזה מספר עוצמת חום את שמה את הכיריים? ובערך כמה דקות?
כל 7/8 דקות נותנת ערבוב.
זה מזהיב/משחים תוך 20/25 דקות סה"כ
פחות מזה יתן לך פחות צבע.
השאלה לאיזה גוון את רוצה שיגיע הבצל.
הרבה פעמים יש אצלם כל מיני דברים כאלו אבל זו לא סחורה קבועה.
אופציה נוספת- לבדוק ב"משנת יוסף", גם להם לפעמים יש סחורה כזו.
מזמן הטיגון ביום שישי ועד ההגשה בסעודת שבת בבוקר?
שלא יתייבשו
קניתי היום סיר סולתם נירוסטה 4.5 ליטר שהיה במבצע טוב, אבל המכסה זכוכית שלו שטוח לחלוטין ולא קעור.
האם זה משנה?
תודה
לק"י
קיבלתי במתנה. זה ממש יפה, רק שהשיש שלנו גם ככה עמוס ומבולגן וזה נראה לי די מיותר עליו.
וגם אוהבים פה מים קרים בקיץ.....

ממלאים מלכתחילה מים קרים
ומתגברים מדי פעם מים קרים חדשים או קגילים פלוס קרח
וכיף ששמים שם חתיכות לימון ונענע
ראיתי כאלה שעושים את זה.
נטו ליופי.
ואני גם ככה שמה מרכך ישר מהבקבוק במכונה.
אבל אם אין לך מה לעשות תעבירי הלאה 😅
אני באמת מתלבטת אם להעביר, אבל זה ממש יפה😅
פלפל חריף(אם אוהבים)
גמבה
פטרוזיליה קצוצה
נתקלתי היום (היה כואב) במילה האנגלית Custard שלה קיבלתי 3 תרגומים: רפרפת, פודינג, חביצה.
השאלה שלי היא: האם אלה מילים נרדפות לחלוטין (כאשר רפרפת וחביצה אלה מילים של ״פסיכומטרי״ ואילו פודינג היא המילה המשמשת בשפת הדיבור) או שיש ביניהם הבדל של ניואנס כלשהו ?
בן מערבאפודינג.
ולגבי חביצה ורפרפת לא בטוח אם הם עונים על ההגדרה.
חביצה היא קרם העשוי חלב או שמנת, חלמון ביצה וסוכר. קרם זה משמש בקינוחים רבים במטבחים האירופאיים. הקרם מתובל לרוב בווניל וסוכר
פּוּדִינְג, או רַפְרֶפֶת הוא קרם מתוק קרוש אך רך, שמוגש קר, ולרוב נאכל לקינוח. פודינג מבוסס לרוב על אבקת עמילן, ג'לטין או אורז, ונוזל כמו חלב או שמנת (לעיתים משתמשים בקצפת במקום שמנת), בתוספת חומרי טעם כגון שוקולד או וניל ולעיתים הפודינג מבוסס על ביצים.
הם כולם דורשים בישול, הפודינג היחיד שלא דורש בישול הוא אינסטנט פודינג.
תודהארץ השוקולדועכשיו כשהתעוררה אצלי סקרנות לטעום את זה. זה אמור להופיע במסעדות חלביות ? מה לבקש ? קסטרד?
לא בקי במסעדות כדי לומר.
אבל סביר שקסטרד זה אחד הקינוחים.
חשבתי בהתחלה על משהו כמו פאי אבל חיפשתי ברשת וכל המתכונים הם עם בצק מלמטה ומלמעלה.
ואני רציתי שיהיה גם איזה קרם או קצפת או משהו כזה.
יש לכם קישור לשם של עוגה או למתכון כלשהו?
מכינים עוגת גבינה (לא אפויה )
עם ציפוי של אוכמניות משימורים מעורבבות בג׳לי
השנה עשיתי משהו דומה רק בסיס של בצק פריך במקום עוגיות, שמנת וגבינות עם פודינג וציפוי כזה של ג'לי עם פירות
יצא ממש חגגי
חפשי - עוגת רולדה במילוי קצפת ודובדבנים.
או העוגה הזו עוגת שוקולד ודובדבנים ללא גלוטן - מתוקים שלי
ואם רוצים לשדרג עוד - אפשר להוסיף באמצע שכבה של מרנג
ולשלב בפבלובה.
אפשר ככה: עוגת שוקולד פאדג' ודובדבנים
אפשר גאלט דובדבנים ולהגיש עם קצפת וכדור גלידה וניל
מעל לשים קרם דיפלומט או גבינה מתוקה
ומעל הקרם לשים דובדבנים.
מחפשת מתכונים לסלטים מפנקים ומשביעים או די משביעים, וכן לפשטידות- מאפינס טעימות כמובן,
ובכלל מתכונים טעימים ולא מסובכים להכנה, ממצרכים זמינים
אבל---
בלי חלבי, בלי סויה ובלי אגוזים (אלרגיות...).
אפשר להוסיף חמוציות ושקדים פרוסים.
ובגזרת המאפינס- כלפשטידה יכולה להכנס לתבנית מאפינס נראה לי.
או מיץ לימון ומלח,
או קצת רוטב צ'ילי
''מתכונים בעשר דקות''
שוב יש שם עשרות מתכונים, וזה מתאים למה שאת מבקשת.
מה צריך:
1 שקית פסטה טליאטלי מבושלת לפי ההוראות על השקית
במחבת:
מזהיבים במעט שמן
1 בצל קצוץ דק
מוסיפים
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסים דק
מאדים כמה דקות
מוסיפים
2 כפות אבקת מרק פטריות
2 תיבוליות קנור בטעם בזיליקום
1 כוס קרם קוקוס
מלח,פלפל לפי הטעם.
מביאים לרתיחה ומבשלים דקה.
מסירים מהאש ומקררים
מוסיפים לרוטב את הפסטה המבושלת
2 ביצים גדולות
מערבבים היטב ומשטחים בתבנית חסינת אש, גודל A4
אני אוהבת שיש לי כמה רטבים ביתיים מוכנים (ממחזרת בקבוקוני מיץ לימון ופעם בכמה זמן מכינה כמה רטבים בכיוונים טעם שונים ופשוט מוסיפה לסטים מהטיבולים שיש לי לפי מה שנראה לי מתאים
אולי יכל להיות לך פיתרון במקום לנסות לערוך טיבול של סלט לקחת ככה כמה טיבולים שאוהבת ולהשתמש בהם
אין מתכון כתוב
כמה שחוזרת אילהם
בעיקר הראשון באיזונים שונים
1. דבש חרדל מיץ לימון עם מלח ושום גבישי (חמוץ מתוק הולך בשילובי ירקות ופירות ובסלטים כמו קינואה עם ירוקים או עם בטטה ועדשים)
2. מיץ לימון שמן מלח פלפל שחור לפעמים עם חרדל גם
3. רוטב שום - מיונז קנוי מוסיפה לו לאט מיץ לימון ומים ומלח ושום גבישי
אפשר לעשות רטבים נהדרים בלי...כמה רעיונות:
לסלטים חיים: הבסיסי- שמן זית , מלח פלפל, לימון. לזה אפשר להוסיף כף פסטו- משדרג ממש. אלף האיים, רוטב שום וכו' (יש כל מיני רטבים קנויים כאלה) ויש גם תערובות תיבול לסלט בחנויות תבלינים...
במקום סויה בכללי אפשר לשים סילאן, זה נותן את המתיקות (גם בתבשילים)
מבושלים: סלק\ דלעת \גזר - פפריקה , שמן זית לימון ושום זה הבסיס...
רעיונות לסלטים:
בורגול, חמוציות, קוביות בטטה, שקדים פרוסים, עדשים שחורות ופטרוזליה רוטב בסיסי
פסטה מבושלת, ירקות רוטב פסטו
בכללי להוסיף לסלטים טונה\ביצה\בוטנים\חמוציות\קינואה\בורגול\פיצוחים\קוסקוס זה ממש משדרג...
אם את מרגישה מתיקות בסויה כנראה שאת משתמשת בסויה בסגנון סיני שהיא יותר מתוקה ואז סילאן יכול להחליף.
אם חותכים החזה עוף בעובי של אצבע פחות או יותר - בלי לדפוק עליו ובלי כלום - ומטגנים על שמן חם על הזהבה טובה
השניצל יוצא עסיסי ברמות על!!!
תמיד הייתי דופק על החזה עוף עם הפשיט שניצלים, והיה יוצא שניצל סביר... עד שראיתי איזה שף מכין שניצל עוף
ניסיתי בעצמי ויצא אמא'לה!!
כנראה שהעניין לדפוק על השניצל הגיע מ"שניצל וינאי" - שזה עשוי מבשר - ובזה באמת צריף לדפוק כדי לרדד את הבשר
ואנשים הבינו שזה נכון גם לעוף.
לפני הביצה ופירורי הלחם- לשים בקמח
אוהב את זה הרבה יותר מרק פירורי לחם
נקניקיות, אפשר גם במחבת.
פתיתים
פלאפל- מאבקה מוכנה, ציפס, וכו'. אם יש מתבגרים הם יכולים לעזור בהכנה.
ביצים קשות, תפוחי אדמה מבושלים (כמו של ליל הסדר בלי כלום)
לחמניות עם ממרחים
או כריכים להכנה עצמית: לחמניות/פיתות, קופסת ירקות, קופסה עם פרוסות ביצים קשות, טונה, זיתים, גבינה צהובה/מלוחה, כמה ממרחים.
נשנושים- קרקרים למינהם, ביגלה, פירות
שבו מראש עם המתבגרים ושמעו מה הם מציעים. ושיעזרו לקחת על זה אחריות כדי שיצא לפועל. אפילו שממש יבנו רשימת קניות לפי התפריט שבנו. ואחרי זה יבשלו. זה יכול להיות חוויה משפחתית מגבשת.
בדרכ א. ערב די משימורים וסלט ולפעמים אורז או משהו כזה
נגיד אורז וסלט לכולם ואז יש שימורים של אפונה וגזר ושועית ברוטב וטירס וכל אחד מצרף מה שהוא אוהב
בוקר בדרכ קרונפלקס וחביתה עם לחמניות ירקות וממרחים
חוץ מזה כל אוכל שלא דורש מלא זמן בישול והוא בסיר אחד שלא יהיה ים כלים
משהו שניסתם בעצמכם בבקשה
ואם זה נשמא לתקופה ארוכה (במקפיא) עוד יותר מעולה
לק"י
יש להם עוד תחליפים לגבנ"צ וגבינה בולגרית/ מלוחה.
יש לי ילדה אלרגית לחלב, ובמשך תקופה נמנעתי גם מחלבי.
פעם ראשונה שאני פוגשת את המוצרים האלה. אלך במיוחד לסופר שמוכר אותם אם אדע שכדאי.
יודעת להגיד אם זה גם בלי סויה?
(הילד רגיש לחלבי וסויה... )
לק"י
על חלק כתוב ללא סויה ועל חלק לא כתוב.
מוסיפים פחית חלב מרוכז (400 גר)
יוצא גלידה וניל.
אם רוצים שדרוגים- בכיף:
לוטוס, אוראו, ריבת חלב (לפעמים יוצא קצת צמיגי, תלוי בסוג), שוקולד מומס או ממרח שוקולד, נס קפה לטעם מוקה
ועוד...
לבריאות!
אגב, אני מכינה מזה מגנומים ויוצא ממש חמוד וטעים.
אפשר גם להכין לבד.
שלא הפשרת
פשוט "שוברים" חתיכה אחת שהכל עוד קפוא
ומחזירים למקפיא
קוואקר
פקאן
גרעיני דלעת
שומשום
שמן זית
סירופ מייפל אמיתי/סילאן
לערבב הכל ולשטח בתבנית אפיה.
לאפות ב-160° וכל 10 דקות לערבב היטב את התערובת.
ככה 3 פעמים,סה"כ חצי שעת אפיה.
בסיום האפייה להוסיף חמוציות לגרנולה האפויה.
לא האבקתי.
אין לי כמויות מדויקות,אבל כמות הקוואקר צריכה להיות הגדולה משאר המצרכים.
וכמות המייפל גדולה מהשמן.
תמרים, שומשום, שקדים וכו'.
שליש כוס שמן, שליש כוס מים, שליש כוס דבש/סילאן.
חום 140 ומערבבת כל עשר דקות.
יש ביוטיוב סרטונים על איך להכין ארוחות לשבוע ביום אחד, כמו למשל -
אבל...
זה בעצם אומרים שכל יום (או לפחות 5 ימים בשבוע), אוכלים בדיוק אותו דבר. זה הגיוני לאכול בצורה כזאת?
שהייתי אוכלת כל יום את אותו סנדביץ כוסמין ..גבינה וחביתה
וגם מלפפונים תפוח פילפל
ולפעמים יוגורט ביו או פריכיות.
חחחחח אני זוכרת כי זה באמת היה קבוע ועזר לי לאכול מאוזן, אבל באיזה שהוא שלב נמאס. כמובן.
גם אחרי תקופה נראה לי לא בריא גם למי שמתחיל להסתדר עם זה (אותם ויטמינים ומינרלים בלי לשנות כל יום ...)
בלא הרבה יותר עבודה אפשר להכין מצרכים שונים שאפשר לערבב לארוחות ולגוון (דוגמה מיוטיוב שלימדה אותי את זה של מישהי שיש לה עוד כמה סרטונים בנושא
)נגיד 2סוגי פחממה 2 סוגי חלבונים 2רטבים 2סוגי ירקות מוכנים לנשנוש שטופים וחתוכים (ועוד כמה פשוט במקרר מוכנים בצורה שקל לערבב אותם נגיד אם בחרתי חסה אז שטופה בצורה שתשמור ל4-5 ימים, מלפפונים ועגבניות שלמים לחיתוך מהיר שלהם או לסלט)
אבל לא להכל מתאים. נניח אורז או ירקות בתנור פחות אוהבת שככה, אז אם רוצה מכינה כמות פעם בשבוע של אורז/ קינואה וכדו' וירקות לתנור מצפה בשמן ושומרת סגור במקרר יומים שלושה וכשרוצה שיהיה אז פשוט שמה על תבנית מטבלת ולתנור ויש טרי
משרה עדשים לילה
מטגנת בצל חותחת ירקות לקוביות ומוסיפה (גזר /קישוא/ בטטה וכדו')
מוסיפה טבלינים (שום, פפריקה מתוקה וחריפה, טיפה כמון מלח אם לא סמתי על הירקות ולפעמים סילאן או רסק עגבניות או שניהם)
מוסיפה את העדשים (אחרי שטיפה ) ואחרי דקה מים שיכסו את העדשים אחרי או יותר תלוי כמה רוצה את זה עם נוזלים
אפשר להחילף במשהו אחר.