שרשור חדש
הקפאת עוגות- יש בזה כללים?פה לקצת

כרגע מקפיאה רק עוגת גבינה אבל באלי להקפיא עוד סוגים.

איך אני יודעת מה מתאים להקפיא?


מכינה בדכ עוגות עם קוקוס, שוקולד, אגוזים, סולת, מיץ תפוזים

כל הדברים האלה בסדר אחרי הקפאה?


ואשמח לרעיונות ומתכונים לעוד עוגות שמקפיאים וזה טעים אחכ

אפשר להקפיא עוגות בחושות/ טורט (כולל מה שכתבת)יעל מהדרום

לק"י


עוגיות בצק פריך, בראוניז, עוגות שמרים.

עוגת גבינה אפויה- מחלוקת... כי היא מגירה נוזלים בהקפאה. אז זה עניין של טעם.


הכל בערך אפשר להקפיא...

זה נכוןאיכה
רוב מוחלט עובר הקפאה ממש ממש טוב.
עדיף להקפיא עוגות בחושות ופחות עוגות גבינה*אשתו של בעלי*
אם כי אני בקטע של לאכול אותן הכי טרי😋
מקפיאה עוגת גבינה לא אפויה, יוצאת מעולה!פה לקצת

ויש הנחיות להקפאה?

בתבנית עם נייר כסף זה בסדר?

חמה או אחרי שהתקררה?

לכמה זמן אפשר להקפיא?

 

וכשמפשירים? יש משהו שצריכה לדעת/לעשות?

הכל יוצא טוב חוץ מעוכות עם קצפות ופירותבוקר אור
אני הקפאתי פעם עוגת יומולדת עם קצפתיעל מהדרום
ואיך יצאה הקצפת?בוקר אור
זכור לי שבסדריעל מהדרום
בעיניילמה לא123

עוגות בחושות טובות עוד יותר אחרי הקפאה.

ועוד שאלהפה לקצת

יש הנחיות להקפאה?

בתבנית עם נייר כסף זה בסדר?

חמה או אחרי שהתקררה?


לכמה זמן אפשר להקפיא?


וכשמפשירים? יש משהו שצריכה לדעת/לעשות?

אני מקפיאה בדרכ חתוך כבר בקופסאסמטאות

שיהיה אפשר לנשנש גם באמצע שבוע

אבל בעיקרון אפשר להקפיא עטוף בנייר כסף (תכתבי מה התכולה מבחוץ) או הניילון נצמד,

אחרי שהעובדה התקררה לחלוטין (שלא יווצרו אדים ויהיה לך עוגה רטובה מידי)

אפשר להקפיא די הרבה זמן, אפילו כמה חודשים (נתקע לי עוגה במאחורה של המקפיא בערך 4 חודשים עד ששמתי לב, יצא מעולה, היתה עטופה טוב שלא תקבל טעם וריח)

אני מפשירה לילה לפני במקרר, עוגת שמרים אוכלת קפוא, אם ממהררת אז מפשירה בחום נמוך מאוד בתנור.

כמה זה חום נמוך מאוד?ארץ השוקולד
לא זוכרת, אבל מחממת תנור על 100סמטאות
שחם מורידה לנמוך מאוד,על אוורור כזה ומכניסה את העוגה 
תכסי איך שנוח לך ותשימי בתוך שקית סגרהיעל מהדרום
שקית סופר או משהו ייעודי?פה לקצת
שקית סופר. נראה לי שכדאי כמה שפחות אוויר בשקיתיעל מהדרום
תודה!פה לקצת
לדעתי זה תלוי מזל וזמן הקפאהארץ השוקולד
לפעמים עוגות סבבה ולפעמים לא (אולי כי אני מפחית בסוכר במתכונים אז עוגות בחושות מוקפאות פחות יוצאות טוב לתחושתי)
אנחנו מקפיאיםאבןישראל

כדורי שוקולד

פס חמאת בוטנים ושוקולד( למטה בסקויטים/ פצפוצי אורז עם חמאת בוטנים ודבש/ אבקת סוכר ולמעלה שוקולד מומס)

מגולגלות תמרים

עוגיות קפה

כל אלה אנחנו שמים במקפיא וכשרוצים משהו מוציאים מפשירים ואוכלים..😋

תודה לכולכם!פה לקצת
אני אנסה בעז"ה ומקווה שייצא טוב
לדעתי כןטל..אחרונה

אבל בסוף זה תלוי כמה אתם אניני טעם... ;)

נוסעים סוף סוף😅יעל מהדרום
תהנו! איזה כיף!מאוהבת בילדי
קנינווקצת הכנוסמטאות

הכנו,

שניצל חציל בתנור, טחינה, מטבוחה,

קנינו בינתיים חלק

זיתים גרוסים, חציל העגבניות, כרובית וברוקולי אפויים.

צריכים לקנות מחר את ההמשך שזה

חלות, עוגה, דג.

עשינו שבת נופש לנשמה

איך יוצא לך שניצל חציל בתנור? לי יוצא רך,לא קריספייעל מהדרום
טעים בעיני יותר מהמטוגןסמטאות

משמנת בתרסיס שמן את הנייר אפיה ואז על כל הצלילים אחרי שמסודרים בתבנית שוב ריסוס

לקראת סוף האפייה הופכת את החצילים שיקבלו הזהבה מ2 צדדים

ואת מצפה בביצה ופירורי לחם? אופה רגיל או בטורבו?יעל מהדרום
אני עושה מהמתכון הזהתלמים
כן, אופה רגילסמטאות
קליל..באר מרים

אורז ותבשיל חומוס - מוכנים (אכלו היום לארוחת ערב ונשאר..)

בשר מספר 3 עם ירקות - הכנסתי לכל הלילה לתנור.


3 סוגי חצילים - מהקפאה

מטבוחה

סלק


חלות

פיצה

עוגת שמרים

(שלושתם מאותו בצק)


עוגת ביסקוויטים חלבית

תפוחי אדמה מוקרמים


דגים בתנור

בורקס או סיגרים תפוחי אדמה


וסלטים חיים אני תמיד מכינה אחרי כניסת שבת.

איזה כיף..באר מרים
השארתי את הבשר כל הלילה בתנור והבית היום מלא ריח משגע!
אצלנומאוהבת בילדי

רק פרגיות ועוגה!!

 

בערב שבת מתארחים

אמא שלי תכין אורז לבוקר

נוסיף פרגיות וזהו...

 

כל שאר הסלטים- מוכנים כבר או חיים בשבת עצמה.

חלות הכנתי כבר ביום שני והקפאתי.

מה לא?!😅*אשתו של בעלי*

חריימה

אורז

פרגיות

קציצות עם פטריות ותפו"א

שניצלים

צ׳ילי קון קרנה

קוסקוס


עוגות שמרים(מצורפת תמונה)

בראוניז


שבת שלום🌺


אפשר מתכון לצ'ילי קון קרנה?יערת דבש
זה המאכל הספרדי של שעועית עם בשר נכון?
אכן כן👌*אשתו של בעלי*אחרונה

לטגן בצל בינוני ו-6/7 שיני שום פרוסות.

להוסיף גמבה אדומה קצוצה ופלפל ירוק חריף קצוץ.

לפורר פנימה בשר טחון ולערבב הכל טוב טוב.

כשהבשר משנה צבע מוסיפים שעועית לבנה ומתבלים:

מל"פ

פפריקה מתוקה

ראס אל חנות/בהרט

כמון

רוטב צ'ילי מתוק

מערבבים ומוסיפים כוס מים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.

טוב, בדיליינחשון מהרחברון

ערב:

 

מרק ירקות

עוף ותפו''א

 

בוקר:

בצל ממולא ברוטב חמוץ מתוק

אורז

אפונה

 

סד''ש:

לחם גבינות

סלט ירקות

פסטה  עם ביצים

מישהו פעם הכין מלפפונים חמוצים בלי תבלינים מסובכיםבוקר אור

ושמיר?

לאנשים שיש להם בבית מלפפונים ומלח

פשוט תוותרו על השמיררק כיף
הכי בסיס זה המלח במים והשום. כדאי להרתיח שיתערבב טוב ולעקר את הצנצנת לפני
משהו צריך לתת את הטעםופל לימון

שיני שום יש?

גרגרי פלפל שחור, פלפל אנגלי

עלי דפנה?

חח כלוםבוקר אור

טוב שמנו בסוף מה שהיה בבית

כוסברה, רוזמרין, שום כתוש

נראה מה יעבוד

נשמע מענייןופל לימון
אבא שלי עושה רק עם מלח והילדים טורפיםשופטים
אשמח למתכוןסמטאות
יצא מעולהבוקר אוראחרונה

תודה לכל העוזרים!

מי בבית שבת?איכה

אנחנו, ואני מתרגשת כי המון זמן לא היינו בבית בנחת.


חלות מהמקפיא


סלטים - חומוס ביתי, פסטו, שום קונפי, חציל שניצל, חציל על הגז עם טחינה, טחינה, סלק - שני סוגים. ממרח כבד


ער''ש, מהדורה ניסיונית

מרק עוף עם כרעיים והרבה ירקות

אטריות למרק

קניידלך (עוד לא החלטתי)


בוקר

מוסקה

אורז עם ירקות


סד''ש

פשטידת פטריות חלבית

סלמון בפסטו

אנחנו...טארקו

אבל אני לא ככ מרגישה טוב(מסיבות שידענו מראש ודיי התארגנו עליהם..)

אז התפריט מבוסס על אוכל מהמקפיא או דברים שבעלי יכין, ומינימלי..


בגדול

חלות- בעלי אופה עכשיו

סלטים יש במקפיא פסטו ומטבוחה, אם יהיה לו כח הוא יכין עוד משהו ואם לא אז זה מה שיהיה


ליל שבת

קציצות ברוטב עגבניות עם כרוב- מהמקפיא

אורז


בוקר שבת

שניצלים

פירה


סדש מתארחים(בתקווה שאצלח את הדרך🥴)


עוגה יש במקפיא, לא זוכרת איזו.

תרגישי טוב!איכה
זה נשמע ממש ממש טעים קציצות עם כרוב.. אפשר מתכון?
כותבת מהזיכרוןטארקו

לרוטב

בצל קצוץ, מטגנים

מוסיפים רצועות דקות של כרוב ומאדים אותן עד שהן מתרככות ומאבדות לגמרי את הנפח

מוסיפים קופסת פלסטיק רסק עגבניות

2 כפות סוכר חום/סילאן

כף סויה

חצי כף מיץ לימון

מים פי 2-3 מהרסק


מכינים עיסת קציצות רגילה(לא זוכרת כבר מה שמתי בה🙈 מניחה שבצל מגורר, בשר, ביצה, פירורי לחם, תבלינים..)


כשהרוטב ממש רותח ומבעבע מקצצים קציצות קטנות ומסדרים אותן במעגלים בסיר

מבשלים עוד בערך חצי-שלושתרבעי שעה


אוכלים עם אורז לבן

אוף, המקפיא כמעט גמורבוקר אור

ערב

מרק אדום

קניידלך

קוסקוס

חזה עוף במרינדה כלשהי שעדיין לא הוחלט


בוקר

אנטיפסטי

פסטה עם חזה עוף


סעודה שלישית

פשטידה כלשהי עם קוטג'וזיתים


אבטיח

קרטיבים

אם יהיה זמן עוגת שוקולד מקמח תופח לפסח


טחינה

סלט קישואים

חלות מהמקפיא 

טוב נו נספר לכםברוקולי

ערב שבת

קציצות דגים עם מנגולד ואפונה נג

פירה נג

קינואה עם פטריות נג


בוקר שבת

סלמון בפסטו נג

שווארמה נג

קבב עוף נג

גריסים עם פטריות

סלט קינואה טעים מאוד נג

תפוא בתנור נג


סלט מלפפונים, סלט גזר ושמיר, סלט סלק , כרוב אדום במיונז

סלטים חיים


טחינה, חציל טחינה , חציל מיונז, קישוטים בטעם כבד, מטבוחה


שמרים קינמון , עוגת לימון  

טוב.. עושה סדר... שבת חצילים 🍆באר מרים

שבת קטנה..

כל הבנים בישיבות..

(קטנה אצלנו זה רק 7 ילדים בבית, כן?)


חלות - מהמקפיא

מטבוחה - מהמקפיא

חצילים - מכינה 3 סוגים בכמות גדולה ומקפיאה חלק..

סלק

סלטים טריים


ליל שבת:

עוף עם אורז וגזר

מוסקה (לנצל את זה שעושה יום חצילים..)


שבת בבוקר:

לשם שינוי לא נבצע על פיצות אלא על חלות (זה מה שקורה כשאני לא אופה..)

פסטה מוקרמת - כבר הכנתי היום

חצילים עם גבינות (כבר אמרתי שמנצלים את החצילים..)

מתלבטת על מרק פטריות - להכין את הבסיס יחסית יבש בלי מים ולהוסיף מים רותחים מהמיחם.. - פשוט כדי שיהיה עם מה לנגב את החלה.. רגילים אצלי לפיצה בבוקר.. חלה זה לא אטרקציה..

מגוון גבינות למריחה

סלט יווני


סד"ש:

בורקס תפוחי אדמה

מושטים בתנור

הסלטים שנשארו מהערב..


בין לבין:

עוגה בחושה פרווה כלשהיא

עוגת שמרים חלבית שנשארה במקפיא משבועות

אולי הבת שלי תכין עוגת ביסקוויטים

גלידה קנויה ושפע שלוקים, פופאייס וקרטיבים.. (פותר את החום ואת השבת הארוכה לילדים..)

מנגו לשהחיינו!


בקיצור - אין לי ממש המון עבודה חוץ מהחצילים..

איזה סלטי חצילים את מכינה?יעל מהדרום
כל מיניבאר מרים

חצילים מטוגנים בלי כלום

חצילים מטוגנים עם גמבה כוסברה שום ולימון

חצילים ברוטב אדום (אחרי טיגון מבשלת עם בצל מטוגן, גמבות, רסק עגבניות..


ממרח חצילים עם מיונז


לפעמים עושה גם חצילים עם בזיליקום ושום

וגם חצילים עם בטטות סילאן ושומשום

עם כמה חצילים את מכינה את כל זה?נקודה טובה
הרבה...באר מרים
אולי 8 חצילים בערב..


מטגנים עם 2 מחבתות גדולות.. לפחות 6 נגלות...

וואי...איזה מסירות נפשמיקי מאוס

עזבי בריאות

בחיים לא הייתי מוכנה לעמוד לטגן ככה ואני ממש אוהבת חצילים


אני עושה בתנור בקוביות או פרוסות ואז מתבלת

הכי מושקע שלי זה לבשל ברוטב עגבניות ופלפלים אחר כך (אוי.זה טעים! עשית לי חשק)

בדרך כלל אחד הבנים שלי מטגן..באר מריםאחרונה

ביום שישי שעבר אף אחד מהבנים הגדולים לא היה בבית, ובן הכמעט 13 היה עייף אחרי מסיבת סיום גדולה ונרדם כל אחר הצהריים, ולבנות לא התחשק - אז מצאתי את עצמי בפעם הראשונה אחרי הרבה זמן עומדת בעצמי לטגן..

באמת היה מתיש.. 

איך את עושה את הפסטה המוקרמת ואיך זה מחומם מהפלטה?שופטים

מחפשת רעיון לסעודה שלישית חלבית..

בד"כ יש פיצה, אבל מיצו לאחרונה

פעם הייתי עושה לזניה אבל לא אוהבת את זה כשזה מהפלטה, וגם הם לא היו אוכלים מספיק לחם לברכת המזון.


פשטידות גם לא הולך

מערבבת מראש עם הרוטב והוא נספג בפסטה..באר מרים

שמה 500 מ"ל שמנת על קילו פסטה (ובצל, פטריות, תבלינים..) - מערבבת כשהפסטה ממש חמה. אם אני מוסיפה גם גבינה צהובה אז מכניסה לתנור לרבע שעה.

כשזה מתקרר הכל כמעט נספג.

.ואנחנו פוסקים לפי הרב עובדיה שאם נשארת כמות קטנה של רוטב שטפלה לאוכל אז מותר לחמם..יכול להיות באמת שאשכנזים מחמירים בזה..

אנחנו תמיד בבית...חילזון 123
ערב-בקר מס 3, עוף מבושל ברוטב אדום, פירה, שעועית


בוקר-סלמון, תפו''א, תבשיל קישואים

אצלנו בעהמוריה 7

חלות, מטבוחה וחילבה מהמקפיא

חציל בתנור

מלפפונים בתחמיץ

סלטים חיים- קולורבי וגזר, שרי

סחוג


ערב:

דג ברוטב אדום

קציצות ברוטב עם שעועית

פירה


בוקר:

סלמון

חמין

אנטיפסטי


סדש:

פיצות עם טונה

קיגל אטריות


סעודה רביעית:

אפונה וגזר ברוטב עגבניות


ועוגת בננות

אצלנואזדרכת5

אחרי שבוע סוחט נפשית מתפנקים בבית


ערב: עוף במלח ופרגיות ברוטב סילן.


בוקר: שניצלים מטוגנים ושווארמה.


עוגיות שוקולד ציפס מקמח שקדים, חלות ביתיות.

סלטים: חומוס, טחינה , מטבוחה, חצילים ברוטב, סחוג.

כל הסלטים מההקפאה


שבת שלום!

אנחנו סוף סוףמקום בעולם

חלות

מטבוחה

עדשים שחורות ובטטות

חומוס עדשים כתומות

טחינה

ירקות

חסה

בלינצס טבעוני

אנטיפסטי

בצל ממולא

כפיתות בלי ביצים

ירקות מבושלים לקטנציק

קיגל בלי ביצים

בראוניז טבעוני

פירות

איך את מכינה כפיתות בלי ביצים בלי שיתפרקו?יעל מהדרום
מה ששמתי זה-מקום בעולם

תפוא בינוני מבושל מעוך

עוף טחון

ירוקים בצל וכו

תבלינים

ומעט סולת שיהיה עיסה כזה.. לא מדי יבשה שישאר רך ויאמי

תודה! אולי העוף תפס את זה כקציצה..יעל מהדרום
הגיוני (עוף זה חלבון, לא?)נפש חיה.
טיגון בצלנטע321

האם יש ניואנסים משמעותיים בטיגון בצל, למשל כשמטגנים בצל לפני ששמים ירקות ועוף בסיר?

למשל - 

גודל חתיכות הבצל  

גובה החום

האם לערבב הרבה תוך כדי או יותר להניח לזה

ועוד

דבר אחד חשוב(מבחינתי לפחות)*אשתו של בעלי*

ככל שתערבבי יותר את הבצל בזמן הטיגון,

יווצרו יותר נוזלים והוא יתפוס פחות צבע.

בכדי שיווצר צבע זהוב/שחום,תניחי לבצל להיטגן בלי לגעת בו יותר מדי.

ורק מדי פעם לתת לו ערבוב קל.


כמובן שככל שהבצל חתוך דק/קטן יותר,

יהיה לו צבע קרמלי מהר יותר.

..נטע321

על איזה מספר עוצמת חום את שמה את הכיריים? ובערך כמה דקות?

להבה בינונית*אשתו של בעלי*

כל 7/8 דקות נותנת ערבוב.

זה מזהיב/משחים תוך 20/25 דקות סה"כ

20 דק לטיגון בצל? נשמע לי המון...חילזון 123
אולי אם עושים כמות ממש ממש גדולה בבת אחת
עד להשחמת בצל בצורה מושלמת זה הזמן*אשתו של בעלי*

פחות מזה יתן לך פחות צבע.

השאלה לאיזה גוון את רוצה שיגיע הבצל.

מתחילים בחום גבוה קצת עד שהשמן רוחש ואז חום נמוךמיקי מאוסאחרונה
חום גבוה מדי שורף אותו
סיר נירוסטה זולנטלינטלי

איפה אפשר בגבעת שמואל / בני ברק / פתח תקוה לקנות סיר נירוסטה 5-6 ליטר זול (100 עד 150 שקל)?

 

כדאי לבדוק ברשתות הגדולות, (יש, רמי לוי וכו')חופר

הרבה פעמים יש אצלם כל מיני דברים כאלו אבל זו לא סחורה קבועה.

אופציה נוספת- לבדוק ב"משנת יוסף", גם להם לפעמים יש סחורה כזו.

בד"כ בסטוקים יש סירים כאלה*אשתו של בעלי*
במבחר גדלים.
בחנויות כלי בית/עשה זאת בעצמךחילזון 123

גם בחנויות כמו נעמן יש מבצעים לפעמים.


לדוגמא-

עזרה ואחווה בבני ברקמוריה 7אחרונה
אפשר גם דרך האתר שלהם
מה השיטה שלכם לשמור על שניצלים קריספיים?מאותרת

מזמן הטיגון ביום שישי ועד ההגשה בסעודת שבת בבוקר?

לחמם בכלי פתוחאיכה
אם מכסים הם מתרטבים 
וגם לחמם מעל תבנית ולא ישירותאמא יקרה לי*אחרונה

שלא יתייבשו

האם יש הבדל בין מכסה סיר שטוח או קעור?נטלינטלי

קניתי היום סיר סולתם נירוסטה 4.5 ליטר שהיה במבצע טוב, אבל המכסה זכוכית שלו שטוח לחלוטין ולא קעור.

האם זה משנה?

תודה

תופס פחות מקום במקררפשוט אני..
בול🎯*אשתו של בעלי*אחרונה
מה הקטע של המיכל מים הזה?יעל מהדרום

לק"י


קיבלתי במתנה. זה ממש יפה, רק שהשיש שלנו גם ככה עמוס ומבולגן וזה נראה לי די מיותר עליו.

וגם אוהבים פה מים קרים בקיץ.....


זה יותר בשביל מילוי..אין קטע מיוחד. כמו בקבוקנקודה טובה
אז נמלא כבר מהברז🙊יעל מהדרום
מושלם לאירוחיםמדברה כעדן.

ממלאים מלכתחילה מים קרים

ומתגברים מדי פעם מים קרים חדשים או קגילים פלוס קרח


וכיף ששמים שם חתיכות לימון ונענע

אנחנו בקושי מארחים גם ככה...יעל מהדרום
תודה! אני מבינה שזה בעיקר לקישוט...יעל מהדרום
את יכולה למלא בזה את המרכך כביסהנעמי28

ראיתי כאלה שעושים את זה.

נטו ליופי.

תודה! אבל אין לי איפה להניח בבטחהיעל מהדרום
לק"י


ואני גם ככה שמה מרכך ישר מהבקבוק במכונה.

את יכולה להכניס ככה למקרר, ואז אפשר למזוג בקלותאיכה
מים קרים מהמקרר..


אבל אם אין לך מה לעשות תעבירי הלאה 😅

יתפוס מקום+ עלול ליפול ולהשבר+ לא נשמע לי נוחיעל מהדרום
לק"י


אני באמת מתלבטת אם להעביר, אבל זה ממש יפה😅

לי זה היה יעיל כדי לשתות כמות של מים..נקודה טובה
ככה היה לי כמות מוקצבת..חח
חחח.יעל מהדרוםאחרונה
זה מתכון טוב?נטלינטלי

זה מתכון טוב?

 

 

מתכון לפסטה בולונז?נימפדורה
משהו יותר מקורי מהרגיל?
אולי להוסיף ירקות לרוטב עם הבשר*אשתו של בעלי*

פלפל חריף(אם אוהבים)

גמבה

פטרוזיליה קצוצה

^^וגם גזר מגורד הולך טובאמא יקרה לי*
לבולונז יש מתכון אחד...ופל לימוןאחרונה
פרפר וחפרפרת אכלו ביחד רפרפתבן מערבא

 

נתקלתי היום (היה כואב) במילה האנגלית Custard שלה קיבלתי 3 תרגומים: רפרפת, פודינג, חביצה.

השאלה שלי היא: האם אלה מילים נרדפות לחלוטין (כאשר רפרפת וחביצה אלה מילים של ״פסיכומטרי״ ואילו פודינג היא המילה המשמשת בשפת הדיבור) או שיש ביניהם הבדל של ניואנס כלשהו ?

בדיוק מה ? בן מערבא
האם אלה מילים נרדפות לחלוטין - מילים נרדפותופל לימון
נראה לי שפודינג זה בלועזית ורפרפת זה בעיברית...חילזון 123
פודינג זה לא קסטרד, זה מעליב פשוט לקרוא לקסטרדארץ השוקולד

פודינג.

ולגבי חביצה ורפרפת לא בטוח אם הם עונים על ההגדרה.

נו. אז מה ההבדל ?בן מערבא
CUSTARD=חביצהופל לימון

חביצה היא קרם העשוי חלב או שמנת, חלמון ביצה וסוכר. קרם זה משמש בקינוחים רבים במטבחים האירופאיים. הקרם מתובל לרוב בווניל וסוכר

 

פּוּדִינְג, או רַפְרֶפֶת הוא קרם מתוק קרוש אך רך, שמוגש קר, ולרוב נאכל לקינוח. פודינג מבוסס לרוב על אבקת עמילן, ג'לטין או אורז, ונוזל כמו חלב או שמנת (לעיתים משתמשים בקצפת במקום שמנת), בתוספת חומרי טעם כגון שוקולד או וניל ולעיתים הפודינג מבוסס על ביצים.

 

הם כולם דורשים בישול, הפודינג היחיד שלא דורש בישול הוא אינסטנט פודינג.

👍מענייןחילזון 123
כלומר אתה מציע לתרגם את זה פשוט: ׳קסטרד׳ ?בן מערבא
נכוןארץ השוקולד
לא מכיר מילה טובה עבורה בעברית
קיבלתי. תודה.בן מערבא

ועכשיו כשהתעוררה אצלי סקרנות לטעום את זה. זה אמור להופיע במסעדות חלביות ? מה לבקש ? קסטרד?

בשמחהארץ השוקולדאחרונה

לא בקי במסעדות כדי לומר.

אבל סביר שקסטרד זה אחד הקינוחים.

יש עוגה עם דובדבנים שהיא חגיגית?חילזון 123

חשבתי בהתחלה על משהו כמו פאי אבל חיפשתי ברשת וכל המתכונים הם עם בצק מלמטה ומלמעלה.

ואני רציתי שיהיה גם איזה קרם או קצפת או משהו כזה.

יש לכם קישור לשם של עוגה או למתכון כלשהו?

בשבועות אצלנופרח-אש

מכינים עוגת גבינה (לא אפויה )

עם ציפוי של אוכמניות משימורים מעורבבות בג׳לי


השנה עשיתי משהו דומה רק בסיס של בצק פריך במקום עוגיות, שמנת וגבינות עם פודינג וציפוי כזה של ג'לי עם פירות

יצא ממש חגגי 

כל עוגה שתקשטי בדובדבנים תהיה חגיגיתט'

חפשי - עוגת רולדה במילוי קצפת ודובדבנים.

או העוגה הזו עוגת שוקולד ודובדבנים ללא גלוטן - מתוקים שלי

עוגת היער השחוריהודיה מא"י
חגיגית וטעימה סוף. תעשי חיפוש בגוגל, יש הרבה מתכונים


ואם רוצים לשדרג עוד - אפשר להוסיף באמצע שכבה של מרנג 

אפשר לבשל את הדובדבנים לסוג של מרקחתופל לימון

ולשלב בפבלובה.

 

אפשר ככה: עוגת שוקולד פאדג' ודובדבנים 

 

אפשר גאלט דובדבנים ולהגיש עם קצפת וכדור גלידה וניל

 

 

את יכולה להכין לתחתית בצק מתוק לפאי*אשתו של בעלי*

מעל לשים קרם דיפלומט או גבינה מתוקה

ומעל הקרם לשים דובדבנים.

תודה הכל נשמע טעים 🙈 צריך עכשיו לבחור...חילזון 123אחרונה
אפשר לאתגר אתכם?רק טוב!

מחפשת מתכונים לסלטים מפנקים ומשביעים או די משביעים, וכן לפשטידות- מאפינס טעימות כמובן,

ובכלל מתכונים טעימים ולא מסובכים להכנה, ממצרכים זמינים


אבל---


בלי חלבי, בלי סויה ובלי אגוזים (אלרגיות...).

סלט קינואה ובטטהמאוהבת בילדי

אפשר להוסיף חמוציות ושקדים פרוסים.

ובגזרת המאפינס- כלפשטידה יכולה להכנס לתבנית מאפינס נראה לי.

תודה רבה! איך מטבלים כזה סלט?רק טוב!
לגבי המאפינס הניסוח שלי לא היה ברור. התכוונתי שמאפינס ופשטידות זה אותו דבר ואשמח למתכונים שלהם. באמת כאן כמעט כל מה שפרווה עונה על הדרישות. כי אין כ"כ סויה ואגוזים בפשטידות. 
תיבולמאוהבת בילדי

או מיץ לימון ומלח,

או קצת רוטב צ'ילי

ראיתי עשרות מתכונים רק תכתבי בגוגל..רויטל.

''מתכונים בעשר דקות''

שוב יש שם עשרות מתכונים, וזה מתאים למה שאת מבקשת.

מאפינס ברוקולי פרווהופל לימון
פשטידת פסטה טליאטלי עם פטריות - פרווהופל לימון

 

 

מה צריך:

 

1 שקית פסטה טליאטלי מבושלת לפי ההוראות על השקית

 

במחבת:

 

מזהיבים במעט שמן

1 בצל קצוץ דק

מוסיפים

1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסים דק

מאדים כמה דקות 

מוסיפים

2 כפות אבקת מרק פטריות

2 תיבוליות קנור בטעם בזיליקום

1 כוס קרם קוקוס

מלח,פלפל לפי הטעם.

מביאים לרתיחה ומבשלים דקה.

מסירים מהאש ומקררים

מוסיפים לרוטב את הפסטה המבושלת

2 ביצים גדולות

מערבבים היטב ומשטחים בתבנית חסינת אש, גודל A4

פשטידת כרוב - פרווהופל לימון
פשטידת זוקיני (קישואים)- פרווהופל לימון
פשטידת קישואים - פרווהופל לימון
קיגל ירושלמיופל לימון
פשטידת תפוחי אדמה - פרווהופל לימון
מאפה תפוחי אדמה ופטריות - פרווהופל לימון
תודה רבה! הרבה מהם (דווקא המשביעים יותר)רק טוב!
מכילים סויה בתיבול. אני לא טובה בלמצוא תחליפים, כי אז מרגיש לי חסר בטעם וזה מבאס. 
לגבי טיבולפרח-אש

אני אוהבת שיש לי כמה רטבים ביתיים מוכנים (ממחזרת בקבוקוני מיץ לימון ופעם בכמה זמן מכינה כמה רטבים בכיוונים טעם שונים ופשוט מוסיפה לסטים מהטיבולים שיש לי לפי מה שנראה לי מתאים

אולי יכל להיות לך פיתרון במקום לנסות לערוך טיבול של סלט לקחת ככה כמה טיבולים שאוהבת ולהשתמש בהם 

יש לך דוגמאות לרטבים?בוקר אור
די ממציאה כל פעםפרח-אשאחרונה

אין מתכון כתוב


כמה שחוזרת אילהם

בעיקר הראשון באיזונים שונים


1. דבש חרדל מיץ לימון עם מלח ושום גבישי (חמוץ מתוק הולך בשילובי ירקות ופירות ובסלטים כמו קינואה עם ירוקים או עם בטטה ועדשים)


2. מיץ לימון שמן מלח פלפל שחור לפעמים עם חרדל גם


3. רוטב שום - מיונז קנוי מוסיפה לו לאט מיץ לימון ומים ומלח ושום גבישי


אני בכלל לא משתמשת בסויה...תות שדה...

אפשר לעשות רטבים נהדרים בלי...כמה רעיונות:

לסלטים חיים: הבסיסי- שמן זית , מלח פלפל, לימון. לזה אפשר להוסיף כף פסטו- משדרג ממש. אלף האיים, רוטב שום  וכו' (יש כל מיני רטבים קנויים כאלה) ויש גם תערובות תיבול לסלט בחנויות תבלינים...

במקום סויה בכללי אפשר לשים סילאן, זה נותן את המתיקות (גם בתבשילים)

מבושלים: סלק\ דלעת \גזר - פפריקה , שמן זית לימון ושום זה הבסיס...

 

רעיונות לסלטים:

בורגול, חמוציות, קוביות בטטה, שקדים פרוסים, עדשים שחורות ופטרוזליה רוטב בסיסי

פסטה מבושלת, ירקות רוטב פסטו

בכללי להוסיף לסלטים טונה\ביצה\בוטנים\חמוציות\קינואה\בורגול\פיצוחים\קוסקוס זה ממש משדרג...

תודה רבה על כל הטיפיםרק טוב!
כיוון הטעם של סויה הוא דוקא מליחותופל לימון

אם את מרגישה מתיקות בסויה כנראה שאת משתמשת בסויה בסגנון סיני שהיא יותר מתוקה ואז סילאן יכול להחליף.

תודה רבה!! נראה טוב ועונה על הדרישותרק טוב!
גיליתי חידוש איך עושים שניצל עוף מ-מ-ש עסיסימבקש אמונה

אם חותכים החזה עוף בעובי של אצבע פחות או יותר - בלי לדפוק עליו ובלי כלום - ומטגנים על שמן חם על הזהבה טובה

השניצל יוצא עסיסי ברמות על!!!

 

תמיד הייתי דופק על החזה עוף עם הפשיט שניצלים, והיה יוצא שניצל סביר... עד שראיתי איזה שף מכין שניצל עוף

ניסיתי בעצמי ויצא אמא'לה!!

כנראה שהעניין לדפוק על השניצל הגיע מ"שניצל וינאי" - שזה עשוי מבשר - ובזה באמת צריף לדפוק כדי לרדד את הבשר

ואנשים הבינו שזה נכון גם לעוף. 

מעניין מאודארץ השוקולד
אנסה בהזדמנות 
אם אתה רוצה טיפ נוסףחופר

לפני הביצה ופירורי הלחם- לשים בקמח

אני אכן עושה את זה ויוצא ממש טוב! 💪מבקש אמונהאחרונה

אוהב את זה הרבה יותר מרק פירורי לחם

מה אוכלים בטיול/חופשה?5+
אז לקראת החופשות הבאות עלינו לטובה, אשמח לרעיונות מה אפשר לקחת/להכין לאכול למשפחה עם כמה ילדים מתבגרים. רצוי שיהיה בריא. מה אוכלים בטיול? מה אפשר להכין בקלות בצימר חוץ מעל האש? מה מתאים לצהריים, מה לערב? רעיונות?
להכין בקלות יחסית-חילזון 123
שקשוקה, מרק ירקות, פסטה
מוסיפהרק טוב!

נקניקיות, אפשר גם במחבת.

פתיתים

פלאפל- מאבקה מוכנה, ציפס, וכו'. אם יש מתבגרים הם יכולים לעזור בהכנה.


ביצים קשות, תפוחי אדמה מבושלים (כמו של ליל הסדר בלי כלום)

לחמניות עם ממרחים

או כריכים להכנה עצמית: לחמניות/פיתות, קופסת ירקות, קופסה עם פרוסות ביצים קשות, טונה, זיתים, גבינה צהובה/מלוחה, כמה ממרחים.

נשנושים- קרקרים למינהם, ביגלה, פירות


שבו מראש עם המתבגרים ושמעו מה הם מציעים. ושיעזרו לקחת על זה אחריות כדי שיצא לפועל. אפילו שממש יבנו רשימת קניות לפי התפריט שבנו. ואחרי זה יבשלו. זה יכול להיות חוויה משפחתית מגבשת. 

אצל ההורים שליפרח-אשאחרונה

בדרכ א. ערב די משימורים וסלט ולפעמים אורז או משהו כזה


נגיד אורז וסלט לכולם ואז יש שימורים של אפונה וגזר ושועית ברוטב וטירס וכל אחד מצרף מה שהוא אוהב


בוקר בדרכ קרונפלקס וחביתה עם לחמניות ירקות וממרחים


חוץ מזה כל אוכל שלא דורש מלא זמן בישול והוא בסיר אחד שלא יהיה ים כלים

מחפשת מתכון לגבינה כלשהיא פרווה לילד אלרגניקראנצ

משהו שניסתם בעצמכם בבקשה

ואם זה נשמא לתקופה ארוכה (במקפיא) עוד יותר מעולה

נשמר*קראנצ
לא הכנתי בבית. יכולה להמליץ לך על קנויות. עוזר?יעל מהדרום
גם טוב. במיוחד אם זה מנסיון אישיקראנצ
מניסיון אישי- גבינה לבנה עם זיתים של חברת משומשויעל מהדרום

לק"י

 

יש להם עוד תחליפים לגבנ"צ וגבינה בולגרית/ מלוחה.

 

יש לי ילדה אלרגית לחלב, ובמשך תקופה נמנעתי גם מחלבי.

תודה יעל! ניסינו ובאמת היה מושקראנצ
כיף לשמוע!יעל מהדרום
את ממליצה גם על שאר 'מוצרי החלב' שלהם?רק טוב!

פעם ראשונה שאני פוגשת את המוצרים האלה. אלך במיוחד לסופר שמוכר אותם אם אדע שכדאי.

יודעת להגיד אם זה גם בלי סויה?

(הילד רגיש לחלבי וסויה... )

ממליצה. לא אכלתי מכל המוצריםיעל מהדרום

לק"י

על חלק כתוב ללא סויה ועל חלק לא כתוב.

אפשר להכין גבינת קשיו לבד5+אחרונה
אבל זה עבודה ולא בטוח שהילד יאהב את זה בסוף. יש באינטרנט כל מיני מתכונים. לא מזיק לנסות. אישית אהבתי את זה רק עם שום שמיר. אבל אין מה להשוות לגבינה רגילה. צריך להתרגל לטעם.
מכינים גלידה משמנת להקצפה? אפשרי? איך?נפש חיה.
שמנת+חלב מרוכז*אשתו של בעלי*
ותוספות שאוהבים
על כל 500 מל שמנת מתוקהמאוהבת בילדי

מוסיפים פחית חלב מרוכז (400 גר)

יוצא גלידה וניל.

אם רוצים שדרוגים- בכיף:

לוטוס, אוראו, ריבת חלב (לפעמים יוצא קצת צמיגי, תלוי בסוג), שוקולד מומס או ממרח שוקולד, נס קפה לטעם מוקה

ועוד...

לבריאות!

 

אגב, אני מכינה מזה מגנומים ויוצא ממש חמוד וטעים.

אם אין מכונת גלידה זה יוצא דחוס ופחות טעיםנפשי תערוג
עם חלב מרוכז זה לא יוצא דחוסחילזון 123
איפה קונים חלב מרוכז?נפש חיה.
יש בחנויות אפיהנפשי תערוג
ובחלק מהסופרים.


אפשר גם להכין לבד.

איך מכינים לבד?נפש חיה.
גלגלי על זה.נפשי תערוג
יש הסברים.


חלב מרוכז וממותק ככה מכיניםופל לימון

חלב מרוכז זו ורסיה פרווה, אבל אפשר להחליף למוצרים חלביים בלי בעיה

אני הכנתי ממתכון של חן במטבח. יצא מעולה.טארקו
אפשר גם להכין לבדחילזון 123
וגם בסופרים באזור של הריבת חלב וכד'
הכנתי אתמולסתם אחת
הקצפתי 2 שמנת, הוספתי צנצנת חלב מרוכז (350 גרם), אח''כ בתבנית שמתי ריבת דובדבנים וערבבתי טיפה, לא עד הסוף. יצא טעים כמו בגלידריות 😋

תודה רבה רבה!נפש חיה.
הנה גלידה שהכנתי בעבר*אשתו של בעלי*

משילוב של שמנת מתוקה+חלב מרוכז

ולפי הטעמים הוספתי-

עוגיות אוראו

תותים

נס קפה


וואוו נראה טוב! תודה רבה רבה!נפש חיה.אחרונה
שאלה על סלמון קפואנטלינטלי

האם בחבילה שבתמונה צריך להכין את כל החתיכות או שאפשר למשל להכין רק חתיכה אחת?

ואם אפשר למשל רק אחת, האם פותחים את החבילה, מוציאים אחת להכנה, ואת השאר מעבירים לשקית אחרת ומחזירים למקפיא, או שחותכים

עם מספריים רק את החתיכה שלוקחים?

 

אפשר להוציא כל פעם חתיכה אחת, בתנאיופל לימון

שלא הפשרת 

 

לא נראה לי שזה משנה אם תאכסני בשקית אחרת או בזאתחילזון 123
ברגע שתחתכי את האריזה גם ככה הואקום יפתח וזה כבר לא יראה ארוז בצורה ישרה ומושלמת כזאת...
אפשרנפשי תערוגאחרונה

פשוט "שוברים" חתיכה אחת שהכל עוד קפוא

ומחזירים למקפיא

גרנולה ביתית-איך מכינים שיצא טעים אבל לא מתוק מדיחילזון 123
ולא שרוף...
ככה-*אשתו של בעלי*

קוואקר

פקאן

גרעיני דלעת

שומשום

שמן זית

סירופ מייפל אמיתי/סילאן

לערבב הכל ולשטח בתבנית אפיה.

לאפות ב-160° וכל 10 דקות לערבב היטב את התערובת.

ככה 3 פעמים,סה"כ חצי שעת אפיה.

בסיום האפייה להוסיף חמוציות לגרנולה האפויה.


תודה יש לך כמויות קווקר ושמן/סילאן?חילזון 123
קווקר דק או רגיל?
הרגיל*אשתו של בעלי*

לא האבקתי.

אין לי כמויות מדויקות,אבל כמות הקוואקר צריכה להיות הגדולה משאר המצרכים.

וכמות המייפל גדולה מהשמן.

אני שמה קוואקראיכה

תמרים, שומשום, שקדים וכו'.

שליש כוס שמן, שליש כוס מים, שליש כוס דבש/סילאן.

חום 140 ומערבבת כל עשר דקות.

תודה לשתיכןחילזון 123
של בריאלי מעולהמקום בעולםאחרונה
האם זה הגיוני כל יום לאכול אותו דבר?נטלינטלי

יש ביוטיוב סרטונים על איך להכין ארוחות לשבוע ביום אחד, כמו למשל - 

 

 

אבל...

זה בעצם אומרים שכל יום (או לפחות 5 ימים בשבוע), אוכלים בדיוק אותו דבר. זה הגיוני לאכול בצורה כזאת?

יש כאלה שאוהבים. אותי זה היה משעמם כנראהיעל מהדרום
לא ראיתי את הסרטון, היה זמןאמרלד

שהייתי אוכלת כל יום את אותו סנדביץ כוסמין ..גבינה וחביתה

וגם מלפפונים תפוח פילפל

ולפעמים יוגורט ביו או פריכיות.

חחחחח אני זוכרת כי זה באמת היה קבוע ועזר לי לאכול מאוזן, אבל באיזה שהוא שלב נמאס. כמובן.


בעייני לאפרח-אש

גם אחרי תקופה נראה לי לא בריא גם למי שמתחיל להסתדר עם זה (אותם ויטמינים ומינרלים בלי לשנות כל יום ...)

בלא הרבה יותר עבודה אפשר להכין מצרכים שונים שאפשר לערבב לארוחות ולגוון  (דוגמה מיוטיוב שלימדה אותי את זה של מישהי שיש לה עוד כמה סרטונים בנושא

)


נגיד 2סוגי פחממה 2 סוגי חלבונים 2רטבים 2סוגי ירקות מוכנים לנשנוש שטופים וחתוכים (ועוד כמה פשוט במקרר מוכנים בצורה שקל לערבב אותם נגיד אם בחרתי חסה אז שטופה בצורה שתשמור ל4-5 ימים, מלפפונים ועגבניות שלמים לחיתוך מהיר שלהם או לסלט)

אגב זה עבד לי כשגרתי לבד יחסית הרבה זמן ועכשיו פחופרח-אש
עכשיו מכינה דברים בכמות (נגיד מרק או תבשיל עדשים או בצק או קציצות) ומקפיאה לפני שממש מוכן וככה יש לי דברים במקפיא שאני מוציאה נותנת להם להפשיר ומכינה ממש מהר (גג עשרים דקות על הגז וכמעט בלי זמן התעסקות )


אבל לא להכל מתאים. נניח אורז או ירקות בתנור פחות אוהבת שככה, אז אם רוצה מכינה כמות פעם בשבוע של אורז/ קינואה וכדו' וירקות לתנור מצפה בשמן ושומרת סגור במקרר יומים שלושה וכשרוצה שיהיה אז פשוט שמה על תבנית מטבלת ולתנור ויש טרי

אשמח למתכון לתבשיל עדשיםאר
די מה שיש בביתפרח-אשאחרונה

משרה עדשים לילה

מטגנת בצל חותחת ירקות לקוביות ומוסיפה (גזר /קישוא/ בטטה וכדו')

מוסיפה טבלינים (שום, פפריקה מתוקה וחריפה, טיפה כמון מלח אם לא סמתי על הירקות ולפעמים סילאן או רסק עגבניות או שניהם)

מוסיפה את העדשים (אחרי שטיפה ) ואחרי דקה מים שיכסו את העדשים אחרי או יותר תלוי כמה רוצה את זה עם נוזלים

בטח שזה אפשרי היא גם אומרת ש..רויטל.

אפשר להחילף במשהו אחר.