שרשור חדש
מה עושים בדיוק עם הדג סלמון מבחינת הכשרותנטלינטלי

כתוב על דגי סלמון: 

מטעמי כשרות חובה לשטוף היטב את העור או להסיר לפני השימוש.

איך בדיוק עושים את זה?

 

 

 

 

 

 

 

 

כשהדג טיפה מפשיר קל מאוד להוריד את העוריעל מהדרום
בדיוקמדברה כעדן.
באמצע הדרך בין קפוא למופשר, יורד מקסים
..נטלינטלי

תודה על התשובות.

ואם זה כבר מופשר? מה עושים?

עדין אפשר להפרידמדברה כעדן.
תעזרי בסכין ארוכה... 
אפשר לערות מים רותחים על העור, הוא מתכווץ ויורדנקודה טובה
ממש מהר. מומלץ מניסיון
למה לשפוך מים רותחים על סטיק סלמון??ופל לימון

אפשר לתפוס עם סכין ,בקצה הנתח את העור ולמשוך אותו מהדג הקפוא, יורד בקלי קלות

כל אחד ושיטותיו.נקודה טובהאחרונה
רעיונות לארוחות ל9 הימים?שובי...
עדיף כמה שפחות לקטוז
שנה שעברה היו פה מלא רעיונות...מאוהבת בילדי

אולי מישהי שמרה?

איך שזה התחיל עלו לי כל הרעיונות לבשרישובי...

רק בשרי

סטייקים צ'יפס

שווארמה בפיתות טריות

המבורגר

צלעות

עוד פעם סטייקים

רעיונות*אשתו של בעלי*

דגים מסוגים שונים

תפו"א

פסטות

קציצות טונה

קציצות ירקות

פיצה

שקשוקה

מרק (הולך טוב עם מזגן)

טורטיות ממולאות

טבעול

קציצות קמח חומוסמדברה כעדן.

קציצות עדשים

קציצות דגים

פילה דג

שקשוקה

בגדול רגילנחשון מהרחברון

עוף, בשר, יין, תוספות... תכווני מה את צריכה רעיונות

(תימני ששמח לאיד)

אתם חיים טוב...אתם😅*אשתו של בעלי*
זכתה אשתךשובי...

יש משהו עיקרי חוץ מדג?  


שניצלים טבעונייםארץ השוקולד
אם הם נחשבים ראויים למאכל🙈
פייק מיט? טופו?שובי...
סייטן?????🤮


פעם אכלתי במסעדה טבעונית המבורגר סייטן עשה לי אפטרטייסט לחודש. 

לכן ההערה שלי בפניםארץ השוקולד
חולמתשובי...

אם הם רק היו אוהבים טבעול

ואז היה לי חופש מלבשל

וחופש מכביסה

9 ימים של חופש

מכינה לעצמי קוסמו 🍹

מרימה רגלים

מחכה למשיח

 

קציצות דגיםופל לימון

מפילה בקלה טחון הקציצות מטוגנות ואח"כ אפשר לבשל אותם ברוטב אדום מתקתק.

אוכלים קר או חם

הם לא אוהבים קציצות דגיםשובי...
אבל הבאת מלא רעיונות. תודה!❤
שלחו לי רעיון מדליק💡*אשתו של בעלי*


קציצות בורי ברוטב ירקות קלוייםופל לימון

את הדגים האלה מבשלים ברוטב טעים כמו כדורי עוף ברוטב טעים

אפשר גם פשוט פשוט- קציצות טונה וירקותופל לימון
ממולאים צמחייםופל לימון

אפשר כמובן באורז וירקות, אבל אפשר גם בפסטה, פתיתים ובורגול 

מג'דרהופל לימון

רגילה אני מכינה עם אורז או בורגול ואפילו פתיתים.

אפשר גם  לשדרג את המנה 

אשמח לשמוע על מתכון למוסקה פרווה, תומ"רנפש חיה.
מוסקה זה בשר בציפוי חציל?יעל מהדרום
לק"י


יש משהו דומה שאפשר להכין- כפיתות (קציצות תוניסאיות) בתוך פרוסות חציל.

כן, בערךנפש חיה.

אשמח לדמוע

 

תודה!

תסתכלי בהודעה הזאת ובשתיים שאחריהיעל מהדרום
לק"י


(ותשלחי מנה)

חח אם התכוונת לקישור.... לא מצאתינפש חיה.
תודה רבה! מקווה שאצליח לפתוח את הקישורנפש חיה.
יש לי בעיות בפתיחת קישורים
אתייג אותך שםיעל מהדרום
תודהההנפש חיה.
בסוף עשיתי ככהנפש חיה.

סידרתי פרוסות חצילים מטוגנים בתבנית. על כל אחד שמתי המילוי, סגרתי עם פרוסות חציל ככה שיצא כמו סנדוויץ', ומעל כל מנה שמתי רוטב עגבניות (שהכנתי) לקישוט פיזרתי שומשום

אפיתי על חום בינוני  גבוה כ 3/4 שעה.



ובסוף כמילוי הכנתי תערובת קצוצה של בצל, פטריות, בטטה ות"א עם תבלינים, שמ"ז , קמח וקצת א. אפיה

בגלל שהוא לא נתפס טוב כקציצה

אפיתי אותו על החציל כמו שהזכרתי קודם.

נשמע ונראה טוב!!יעל מהדרום
תודה! בעלי אישר את זה בכל פה ...חחחנפש חיה.אחרונה
מחפשת רעיונות לסלט חצילים מוצלחאני אמא
אני ובעלי שונים בטעם שלנו, שנינו אוהבים חציל אפוי בתנור אבל לא הצלחתי למצוא מתכון לסלט חצילים ששנינו נאהב ויש מלא חצילים בבית...


אשמח לקבל רעיונות ומתכונים


מתייגת את @באר מרים כי זוכרת שכתבת פעם על שבת בסימן חצילים שבישלת...

אפשר לאפות קוביות/ פרוסות חציל עם מלח ושמןיעל מהדרום
לק"י


ואז לתבל כל חלק בצורה אחרת, ככה תוכלו להכין בקלות לכל אחד מה שהוא אוהב.

תגווני בתיבול של החציל*אשתו של בעלי*

רעיונות לתיבולים שונים-


1. חומץ בלסמי,טחינה גולמית,מעט סילאן.

(לזלף על החצילים האפויים).


2. מל"פ,מיץ לימון,שום כתוש,מיונז.

(לשקשק הכל בקופסא או צנצנת קטנה ולשפוך על החצילים האפויים).


3. פפריקה מתוקה,מל"פ,כוסברה/פטרוזיליה קצוצה,שום כתוש,צ׳ילי מתוק,שמן זית.

(לשקשק הכל מלבד הכוסברה.

לשפוך על החצילים האפויים ומעלה הכל לפזר כוסברה/פטרוזיליה קצוצה).

מנסה..באר מרים

אצלי בדרך כלל מטגנים חצילים..


מה שאני עושה לא מטוגן:

אופה חציל שלם בתנור, מקררת, קולות, טוחנת במעבד מזון ואז -

1. מוסיפה לימון, שום, שמן, מלח. אפשר גם פטרוזיליה

2. מוסיפה את כל הנ"ל בלי שמן ופטרוזיליה ומוסיפה מיונז.


מטוגן:

ממליצה במלח גס ומחכה חצי שעה, שוטפת ומייבשת.

מטגנת ואז:

1. מטוגן כמו שהוא

2. מוסיפה גמבה קצוצה, שום, כוסברה/פטרוזיליה, ומתבלת עם לימון, פפריקה וכמון. (לא צריך מלח או שמן בגלל הטיגון)

3. מטגנת בצל, מוסיפה גמבה ושום, מוסיפה את החצילים חתוכים, רסק עגבניות ופפריקה ומבשלת עד שמסמיך

4. אופה בטטות חתוכות. מערבבת עם החיצים ומוסיפה שום וסילאן. אפשר גל שומשום.

5. אם יש בזיליקום טרי: קוצצת אותו, מוסיפה שול ושמח זית, קצת פלפל שחור ומערבבת עם החצילים


כתבשיל - הכל עם חצילים מטוגנים:


בשרי/חלבי לעצלנים (הכי קל שיש)

1. "מוסקה" - שכבת חצילים, שכבת רסק או רוטב עגבניות (לא צריך לבשל מראש), שכבת בשר טחון (אפשר לתבל אותו לפי הטעם. לא צריך ביצה ופירורים), רסק עגבניות.

אפשר סיבוב אחד ואפשר שניים

אפשר הכל ביחד בתבנית ואפשר לעשות "סנדויצים אישיים"

והכל לתנור עד שהבשר אפוי.


2. "לזניית חצילים" - שוב אפשר בתבנית או בסנדויצים:

חציל, רסק, גבינה צהובה ושוב לפי הסדר - לאפות עד שהגבינה נמסה.


3. כמילוי למאפה (בצק עלים או בצק שק"ם או מה שרוצים):

בצל מטוגן + קוביות חציל מטוגן + שום + בזיליקום - אפשר ככה פרווה או להוסיף גבינות (בולגרית, מלוחה, פתיתי גבנצ או מה שיש..) - לעשות גליל ממולא עם חריצים למעלה - להבריש עם ביצה ושומשום ולאפות..


בתאבון!

מה שאני עושהאיכה

חציל ברוטב אדום

חציל קלוי שלם ואז אחר כך עם טחינה

חציל קלוי הנ''ל עם מיונז

חציל כנ''ל עם עגבניות, שום, כוסברה ומל''פ, לימון ושמן זית

חציל שניצל

חצילים קוביות אפויים, בטטות, צ'ילי ושומשום

חציל בטעם כבד

חציל עם בצל וגמבה בחומץ

חצילים פרוסות בתנור עם תבלינים והרבה שמן.

קוביות חציל עם טחינה וצילי

תודה על כל הרעיונות!אני אמאאחרונה

בסוף עשינו חצי מהם אפויים, פרוסות עם שמן ומלח (זה הרגיל שלנו)

והחצי השני חציל קלוי טחון לממרח עם טחינה...

חמין יבש / חמין רטובנטלינטלי

שמתי לב שיש 2 סוגי חמין - 

חמין שאין בו נוזלים (יש, אבל טיפה)

כמו התמונה כאן למשל (פשוט חיפשתי תמונות בגוגל) - 

 

 

 

וחמין עם הרבה נוזלים.

כמו מה שרואים בתמונות האלו למשל - 

 

 

 

 

מה לפי דעתכם עדיף?

 

העדפה אישית לגמרי....מדברה כעדן.
אני לא אוהבת שאין בכלל נוזלים מרגיש לי שמתחיל להיחרך... ולא אוהבת שזה ממש מרק... 
ואיך מגיעים לאמצע?פה לקצת

אצלי תמיד המים בקושי מתאדים ונהיה מרק

לי לא מפריע, בעלי מתבאס על זה

אולי תשימי פחות מים?מדברה כעדן.
אולי תשימי פחות מים?מדברה כעדן.
אבל אמרו לי שצריך לכסות את הבשר אז חייבת לשים יותרפה לקצת
הבשר לא צריך להיות הכי למעלה בסירתוהה לעצמי
הוא הכי גבוה כי לא שמה הרבה קטניותפה לקצת

שמה גוש בשר, קצת שעועית, חיטה וחןמוס, בטטה שלמה בגודל בינוני ו2 תפוא חתוכים

אז יוצא שהגוש הכי גדול

אולי כדאי*אשתו של בעלי*

לחתוך את הבשר לקוביות,

ככה יתבשל טוב יותר.

מתבשל מצויין ככהפה לקצת
אם נחתוך הוא יתבשל עוד יותר
אז מצויין שיתבשל יותר*אשתו של בעלי*
ככה גם יסתדר לך עם כמות המים
בעלי לא אוהב...פה לקצת
מניסיון תלוי בסוג של הסירשופטים
עוד לא הצלחתי להבין איך לבחור אבל כשהחלפנו את הסיר של החמין הוא חזר לאדות את הנוזלים, כשלפני כן פשוט לא קרה כלום לכמות של המים.


עכשיו יש לי סיר של roso והוא ממש מוצלח, הקודם היה של נעמן 

אולי תוסיפי חיטהשמש בשמיים
כי היא שותה את המים?פה לקצת
גם, וגם מסמיכה אותם עם עמילןשמש בשמייםאחרונה
היא סופחת מים ומתנפחת, אבל את זה גם החומוס והשעועית עושים (וגם הם בהחלט משפיעים על המרקם של החמין). מה שמיוחד בחיטה או גריסים זה שהם מפרישים עמילן ואז כל הנוזלים של החמין נהיים סמיכים יותר.
זה איזון ביןופל לימון

כמות הקיטניות שבסיר (האם עברו השריה במים לפני הבישול) כמות הנוזלים /איטום הסיר או כמות הנוזלים שמתאדים החוצה וחום הפלטה

איך מאזנים?פה לקצת
צריכה לנסות לכסות את הסיר, יש במכסה 3 חורים קטנים
סוג של ניסויופל לימון

אם יש חורים במכסה, ממליצה להניח על הסיר דף נייר אפיה ורק אז לכסות במכסה, יהיה פחות אידוי.

עם הזמן וכמות הסירים שתעמידי כבר יהיה לך מושג כמה מים צריך שיהיו בסיר בתחילת השבת

זה לא עניין של מה עדיף*אשתו של בעלי*
עבר עריכה על ידי *אשתו של בעלי* בתאריך א' בתמוז תשפ"ג 14:17

זה עניין של מה שאוהבים.

 

גם החמין היבש לכאורה היה בהתחלה עם נוזלים,ותוך כדי הבישול שלו הנוזלים לאט לאט התאדו ונגמרו.

כל אחד ע"פ טעמו האישיופל לימון

יש שמעדיפים תבשיל ויש שמעדיפים סוג של מרק סמיך

איך מכינים פיצה שתצא דקה ולא תתפח הרבה בתנור?יעל מהדרום

לק"י

 

אני אוהבת עבה, אבל הילדים נראה לי שלא.

פיצה קריספית דקהופל לימון

פשוט לא נותנים זמן תפיחה , ככה מכינים פיצה דקה

תודה! אני לא נותנת זמן תפיחהיעל מהדרום
לק"י


אולי אני צריכה לשים פחות בצק בתבנית.

פשוט מרדדים לממש דקחילזון 123
תודה! ננסה לרדד במקום לשטח בידייםיעל מהדרום
ממליצה ממש על המתכון + הטיפים של חן במטבחרחללי

יוצא מדהים!

תשקיעי ותראי את הסרטון כי יש שם טיפים מעולים.

מרדדים דק..טארקו
לחורר את הבצק עם מזלגמשמעת עצמית
זה מפחית את ההתנפחות. 
אולי בלי חומרי התפחה?תפצי
בלי שמריםיעל מהדרום
התכוונתי לשאול. שכחתי לשים סימן שאלהיעל מהדרוםאחרונה
האם זה נורמלי כתמים חומים-אדומים על דג אמנון?נטלינטלי

קניתי דג אמנון קפוא של תנובה והיו על זה מלא כתמים / פסים אדומים-חומים, זה דבר נורמלי?

 

 

 

תקין לדעתימדברה כעדן.
עשית אותי רעבה
מה זהנטלינטלי

מה זה הכתמים האלו בתמונה?

 

 

לא יודעתמדברה כעדן.
רק נראה לי תקין... 
נראה נורמאלינקודה טובהאחרונה
בלדי / דלידג / תנובהנטלינטלי

הלכתי לסופר וראיתי אחד ליד השני אותו מוצר מ-3 חברות שונות, איזה לקנות? האם יש הבדלים?

 

 

 

לא מאוד קריטיפרח-אש

הייתי הולכת על הזול

וכחברות פחות אוהבת את דלי דג לפעמים לא ממש יודעת לומר למה 

אם יש אפשרות לקנות דג טרי- זה עולם אחר ממש.נפש חיה.
גם במחיר זה עולם אחר ממשטארקו
חח נכון 😉נפש חיה.
בפילה אמנון לא יצא לי לשים לב להבדלטארקו
אני קונה מה שהיא זול
אני גםאמרלד

לפעמים הגודל של הדג קצת שונה בכל חברה

כשיש בסופר אני אוהבת לקנות באריזה של 3 , בדכ בלי עור ושל חברת "רוזנס פיש" נראה לי קוראים לזה.


..נטלינטלי

תודה על התגובות.

ראיתי שיש כאלו שכתוב 80% דג וכאלו שכתוב 100%.

לא הבנתי למה לקנות את ה80% דג?

זה 20% קרח בדרך כללאיכה
בגלל מחיר או שזה מה שישחופראחרונה
כמה קטניות בחמין?נטלינטלי

אני שמה בחמין חיטה ומבחינת קטניות - שעועית לבנה, אדומה וחומוס.

כמה בערך צריך לשים לכל סועד?

תודה

אפשר גם למרות שלא תייגת? ט'

רק מתחילה עכשיו..

 

חלות

חומוס עדשים

גזר חריף

סלט חסה

סלט כרוב

סלט קישואים

ביצים

חציל?

 

מוקפץ כלשהו

 

וזהו

נגמרו הרעויונות

 

 

 

וודאי 😅יעל מהדרום
ככהבוקר אור

מרק ירקות ושעועית לבנה

קציצות פשוטות של מרק

קוסקוס


לבוקר

מוסקה

אנטיפסטי


סדש

קציצות עדשים


חלות

פירות קיץ (מנגו, אבטיח, ענבים)

עוגת שוקולד כשרה לפסח מהמקפיא


מקלות גזר בתנור

טחינה

מה זה קציצות פשוטות של מרק?יעל מהדרום
אשכנזיות כאלהבוקר אור

בעיקרון עושים אותן בתוך המרק אבל נפרדנו בגלל שמתחיל תשעת הימים ולא רצינו שכל המרק יהיה בשרי למקרה שישאר

הכי פשוט שיש: רבע שעה לפני סוף הבישול של המרק מערבבים בקערה חצי קילו בשר/עוף טחון עם ביצה ותבלינים, עושים כדורים וזורקיך למרק

הכי עצלני שיש

אצלינויעל מהדרום

לק"י


חומוס מההקפאה

חצילים בציפוי בתנור

חצילים עם עגבניות ושום בתנור

סלק

משייר

סלט חי


בראוניז

עוגיות חמאה וריבת חלב

עוגת שוקולית מההקפאה

עוגת תפוזים

ויש עוד עוגיות בהקפאה


ליל שבת:

מרק ירקות ושעועית

עוף עם שום וסילאן

קוסקוס


יום שבת:

ירקות בתנור

תפו"א בתנור

חזה עוף ובצל

אולי קינואה/ סלט קינואה

קוסקוס


סד"ש:

בא לי פיצה/ לחם שום ופשטידה

נראה טעיםםאמרלד
נראה מעולה. זה הריבת חלב?אם לשתיים
אשמח למתכון
כןיעל מהדרום

לק"י


זה המתכון (לטעמי יצא מתוק מידי בגלל שזה עם ריבת חלב):

עוגיות לב עם שוקולד ופירורים. עוגיות מופלאות עם שוקולד, איזה טעם נהדר.


אני שיטחתי את כל הבצק בתבנית ואפיתי. ואז מרחתי על 3/4 ממנו בערך ריבת חלב, ואת הבצק שנשאר פוררתי מעל (לא הכנתי פירורים בנפרד).

שבת שלום, אצלינו קליל ונחמדאמרלד

כרוב טחינה שום קונפי ומטבוחה

סלומון בזיליקום

מרק עוף וקניידלך

עוף בתנור

עגבניות שרי אפויות

סלט מלפפונים

 

לבוקר פס עוגת גבינה קנויה

דג מעושן

צונט

סלמי

קולסלאו

סלט כלשהו

 

לסדש קיש טונה ותירס חלבי

 

יש מלון ואבטיח, פצפוצי אורז

ועוגת קפה אגוזים מתכון חדש ודי קל, העוגה יוצאת מרשימה ממש.

 

אז תני מתכון לעוגת קפה אגוזים!יעל מהדרום
בשמחה. קרדיט מתכון של חני מרגיאמרלד

נראה טובארץ השוקולד
אהבתי את ההערה שלה 
זה בעצם 2 שכבות?יעל מהדרום
כןאמרלד

השכבת שוקולד קפה אמורה להיות ממש מוס.

אני הייתי צריכה לצאת כשהכנתי את התערובת של השוקולד, לא היה לי זמן לחכות, ולא התקררה מספיק אז טיפה צנח

ועדיין יצא טוב..

מאמינה שכזה רך ומוס יותר משודרג

מתארחים ולוקחים איתנומאוהבת בילדי

פס שמרים

חלות כוסמין

קרמשניט

סלט ירוק

משייר

וחטיפים לילדים....

 

(ככה זה שמחליטים ברגע האחרון להתארח)

גם אני עונה 😌משמעת עצמית

לילה:

מושט אנטיפסטי

מרק עוף

אסאדו עם ירקות שורש


בוקר:

ביצים

סלט קורנביף

צ'ונט


שלישית:

קאדה

סלט גדול


סלטים:

צ'ימיצ'ורי

חומוס מהמקפיא

פסטו מהמקפיא

חציל שרוף במיונז

פטריות בשמנז ושום

כרוב עם חמוציות שקדים קלויים ושומשום


נראה טוב!!יעל מהדרום
אשמח לבצטרף לשרשור הזה שבת הבאה בע"ה..אוהבת את השבת

אולי זה יעזור לי להת ארגן מוקדם יותר..

כרגע עושה רשימה כזו בשישי ב4 אחה"צ 🙈

סלק אדום שנהיה...סגולרויטל.

בזמן האחרון כל פעם שאני מבשלת סלק אדום,

משום מה זה לא נהיה אדום כמו פעם,

אחרי הבישול זה נראה מעין צבע סגול, האם יש סיבה לכך?

לא יודעת, אבל אולי קצת מיץ לימון במי הבישול יעזרוופל לימון

לשמר את הצבע

תודה אנסה עם לימוןרויטל.
את מקלפת את הסלק?*אשתו של בעלי*
לפעמים כשמקלפים אז האדמומיות של הסלק בורחת
תנסי להוסיף מעט חומץ במי הבישולמאוהבת בילדי

זה מוסיף לטעם וגם מחזק את הצבע

זה גם שומר על הסלק טרי ליותר זמן (אני משתמשת שבועיים)

בד''כ מיד אחרי הבישול זה נראה בהירחילזון 123אחרונה
ואחרי שמתקרר זה חוזר להיות בצבע כהה כזה.
יש כאן מבינים בפסטה ביתית?נועה נועה
חשקה נפשי להכין לעצמי פסטה *ללזניה* מקמח מלא. כל המתכונים לבצק פסטה ברשת מראים פסטה שמבשלים מייד. האם בצק כזה יתאים גם ללזניה? והאם אפשר להכין קצת מראש (בין כמה שעות ליממה) ולשמור במקרר מרודד?
בלזניה לא צריך לבשל מראש את העליםיהודיה מא"י

וכן, זה אותו מתכון של פסטה טרייה 'רגילה'

צריך לרדד ממש דק, וקשה לעשות זאת בלי מכונה.


אי אפשר לרדד מראש, אבל הבצק עצמו יכול להחזיק יום-יומיים במקרר בצורת כדור עטוף היטב בניילון נצמד

תודה רבה! עזרת לי מאוד נועה נועה
אנחנו פעם הכנו ביד פסטהתוהה לעצמי
יצא מעולה ודק כמו שצריך, רק הרידוד היה מששששששש מטריח😅
ממש בא לי, אז לפחות כרגע שווה מבחינתי את ההשקעהנועה נועה
מעולה זה פשוט ממש השקעה כי בצק פסטה הוא קשהתוהה לעצמי
ממליצה להפוך את הבצק כל כמה רידודים
חזרת לפורומים?? ברוכה השווה!!!נק - ניקאחרונה

אני מחליפה ניקים כל הזמן אבל מרגש אותי לראות את הניק שלך כאן.

לא צריך לבשלחילזון 123

הרוטב של הלזניה מבשל את זה.

רק בבצק טרי צריך קצת פחות רוטב מאשר עם בצק מיובש.

תודה רבה!נועה נועה
מכינה מדי פעםפרח-אש

מניסיוני לא לשמור להרבה מידי זמן בצק פסטה במקרר (יום  אחרי כבר התקלקל לפעמים ) 

אבל אפשר לרדד עלים ששל פסטה להניח על מגבת וליבש אותם באוויר (להפוך אחרי כמה זמן שמרגיש שצד אחד די יבש ושני לא )  יבשתי יום יומים וארזתי לי פסטות שנשמרו טוב ליותר מחודש (לא יודעת כמה יכול היה להחזיק כי נגמר ...) 

 

בלזניה עשיתי ככה גם אבל יצאו לי חלק עקומים כי המשטח שלי לא היה לגמרי ישר ובפסטה לא מפריע אבל בלזניה כן קצת ...

ממליצה לייבש את העלים קצת לפנימקום בעולם
ולא לבשל לפני
נשארו לי 5 חלבונים-מחפשת מתכון לעוגת טורטיערת דבש

הכנתי עוגת שמרים שיש בה רק חלמונים

ואני רוצה להכין עוגת טורט עם החלבונים שנשארו לי

יש עוגה כזו רק עם חלבונים?

תעשי נשיקות או עוגיות קוקוס*אשתו של בעלי*
חלבונים+סוכר+קוקוס
לפעם הבאה - עוגת חלבונים עם שקדיםופל לימון
עוגת שייש רק מחלבוניםופל לימון
עוגת קפה ואגוזים רק מחלבוניםופל לימון
תודה על הרעיונות! בסוף הכנתי עוגת וניל ושוקולדציפסיערת דבש

עוגה רק עם חלבונים

מתכון שמצאתי מהאינטרנט

יצא ממש טעים אוורירי וגבוה

ולא תעלי פה את המתכון? לזכות את הרבים?ופל לימוןאחרונה
כמה עוצמה של התבלינים נאבדים אחרי שנפתחים?נטלינטלי

שלום,

עד כמה תבלינים שנפתחו מאבדים מהעוצמה עם הזמן?

למשל - נניח שקניתי תבלין שום גבישי וכשפתחתי אותו היה 100% עוצמה.

כמה אחוז יהיה אחרי שבועיים? אחרי חודש? אחרי חודשיים?

 

ואי לא נראה לי שמישהו בדק אחוזיתטארקואחרונה
ויש לזה ככ הרבה משתנים.. סוג ואיכות התבלינים, תנאי האחסון..
יש לי חלב סויה ונילעלמא22

שהיום הוא פג תוקף. אני מחפשת רעיונות למתכונים שזה יכול להתאים.

תודה

אולי פנקייק? או עוגהנקודה טובה
כל בישול או אפייה מתוקה שהיית שמה חלבפרח-אש
חלב מרוכז פרווהמאוהבת בילדי

אחלה לגלידה פרווה

^^^ למרות שיותר טעים מחלב שיבולת שועלברוקולי
אז הספקתי להכין פנקייקיםעלמא22
אבל נשאר עוד הרבה חלב (יחסית). רציתי להכין גם עוגה, אבל לא הספקתי. הייתם מכינים אם התאריך שלו היה לפני שבוע? מתלבטת 
תטעמי שהוא לא מקולקליראת גאולה
אצלנו החלבים הצמחיים (לא יודעת לגבי סויה, הסוגים האחרים) לא מחזיקים מעמד אחרי התאריך והם פשוט מגעילים. אז אם קרה, זורקת.
אם הטעם בסדר הייתי משתמשת רק לאפיה או בישולתוהה לעצמיאחרונה
מה עם שבת?איכה

אצלנו, כמעט הכל מוכן כי אני עובדת היום..


ער''ש

מרק עוף וקוסקוס


בוקר

מוקפץ

נודלס

שניצלים


סד''ש

דג מרוקאי

סלט ביצים


סלטים - טחינה, חומוס גרגירים, סלק שני סוגים, פלפל קלוי, חציל בטחינה, טחינה, בטטה בצילי, פסטו, שום קונפי.


חלות מההקפאה


אננס, אבטיח.

יש עוגות במקפיא, אבל אנחנו בדיאטה.. אז מקווה שלא נשתמש בהם

שבת בפתח😀*אשתו של בעלי*

מושטים (הפעם בתנור)

אורז

קוסקוס

מפרום

עוף עם בצל

קציצות עם אפונה

שניצלים

סלטים (כל מיני...)


חלות/לחמניות

עוגת ביסקוויטים

עוגת שוקולד


שבת שלום🌺🍷

שבת ענקיתת. מלא אנשים ואוכל ב"האמרלד

חלות נקנה

סלק/ זיתים שום /קונפי / רוטב פיצה

מיונז ביתי

חצילים

וממנו מטבל שמיר עם חרדל ובלי

וגם בצל ירוק

מטבוחה טחינה וחומוס

דג סלומון

סלט כרוב ואולי עגבניות שרי

קוגל תפו"א

אורז

עוף בתנור

בשר

פאי תפוחים וסופלה

שבת בבוקר -

קידוש עם עוגת גבינה ובבקה ( שמרים)

דגים מעושנים.

סלט חסה / עגבניות

כבד קצוץ וסלט ביצים

צולנט

פסטרמה אולי

סדש-

אבטיח, איזשהו דג

סלט תפוא

ספגטי עם שומשום וסויה

והכנו גם מלבני גרנולה, עוגת אוכמניות, ועוגיות שחור לבן

 

אצלנו..באר מרים

כללי:

חלות

עוגת פירות משאריות פירות הקיץ

עוגת שמרים

עוגת גבינה-ביסקוויטים לבוקר

סלק

מטבוחה, חצילים - מהקפאה


ליל שבת:

בשר מספר 3 ברוטב פטריות וקישואים

שניצלים

תפוחי אדמה בתנור


שבת בבוקר:

פיצות המוציא

פסטה מוקרמת

אולי פשטידת תירס


סד"ש:

מושטים בתנור

בורקסים

הממ אצלנוטארקואחרונה

איכשהו יצא הרבה פחות קליל ממה שתכננו🫣 ועדיין יחסית בקטנה.


ליל שבת

מרק ירקות

עוף באננס(מהמקפיא)

אורז


בוקר שבת

שניצלים

פירה


סדש

רביולי ביתי(מהמקפיא) מוקרם


חלות מהמקפיא

סלטים:

מטבוחה, פטריות בטריאקי, קישואים מטוגנים, עגבניות שום בצל פיקנטי.

עוגת רסק תפוחים מהמקפיא

גריסים או גריסי פנינהנטלינטלי

באופן כללי, מה יותר טעים / משביע / בריא / הולך טוב בתור תוספת וכן הלאה -  גריסים או גריסי פנינה?

טעים פנינה. בריא ומשביע גריסים מלאיםברוקוליאחרונה
ערבוב עם כף מתכת או עץנטלינטלי

היי,

האם אתן מערבבות בסיר עם כף מתכת או עץ?

 

עץ/סיליקון*אשתו של בעלי*
עץ יוץר נוח ליbinbin
לפעמים ככה ולפעמים ככה...חילזון 123
בטפלון אסור להשתמש במתכת (זה מוריד את הציפוי שלו)חופר
סילקוןאיכהאחרונה

יש לי שלוש מריות, אחת פרווה אחת בשרית ואחת חלבית

משתמשת בהם להכל

תנור מעולה!!!אם מאושרת

יש לי דגם ישן יותר, אבל נראה לי זה אותו עקרון.

( המלצתי לכמה שקנו כזה בדגמים שונים במשך השנים,לכן גם מהחוות דעת שלהן זה נראה לי אותו עקרון כל הדגמים)

ב"ה התנור עובד מעולה! אופה טוב את כל סוגי המאפים, התבשילים,גם בגריל וגם בטורבו ומהיר מאד!

החיסרון היחיד שלו- שהזמן אפיה שלו קצר מהרגיל,אז צריך להיזהר שלא ישרפו הדברים.

לא מכיר ספציפית, אבל שמעתי שדלונגי זה המרצדס שלחופר

התנורים

תודה לשניכם!יעל מהדרום
לנו ישאישהואימא
ואנחנו מאד מרוצים
לנו ישיערת דבש

לא בדיוק כזה (אולי כן. לא יודעת אם אותו דגם בדיוק. הצבע שונה)

אבל דלונגי דו תאי משולב

בצבע לבן..

והוא מעולה ממש!

גם לאמא שלי יש אותו

והוא עבוד מצוין

לשתינו כבר מעל 10 שנים בלע"ר

קיבלתי תגובות שונות בפורומים, ואני רואה שהדיעותיעל מהדרוםאחרונה
לק"י


חלוקות....

שאלה על חציליםמוריה 7

הכנתי חציל ברוטב עגבניות ותוך כדי בישול טעמתי והוא מר, בגלל החציל כנראה..

יש איך להציל את הרוטב? 

סוכר.נעמי28
להבא תשרי את החציל עם מלח, שיגיר נוזלים.
חציל מר בד"כ מלא בגרעינים*אשתו של בעלי*אחרונה

והוא כבד.

צריך לבחור חציל קל.


בכל מקרה צריך להמליח את החציל קודם הטיגון בכדי שיגיר נוזלים.