מה הדרך הכי טובה להקפיא?
לפני הרתחה\אחרי\עם הרוטב?
תודה!
מה הדרך הכי טובה להקפיא?
לפני הרתחה\אחרי\עם הרוטב?
תודה!
היי שלום
אני מחפשת רעיון לקינוח שילדים יכולים להכין (גיל 4 בערך)
זה צריך להיות:
*בלי אפייה
* עדיף בלי הקצפה
אגב, חשבתי על כדורי שוקולד אבל המחמאה תמיד לא נמסה מספיק ,
אני יותר בעניין של כוסות אישיות.
ברוקוליגלילות תמרים- את משרה בערך 20-25 תמרי מג'הול מגולענים בכוס מים רותחים.
אח"כ מסננים מהמים ונותנים להם למעוך היטב היטב את כל התמרים.
נותנים להם לרסק אגוזים ושקדים, ואז מערבבים.
פורסים ניר אפיה, הם מפזרים עליו קוקוס, ואז את יוצרת גליל מהעיסה של התמרים וביחד עוטפים עם ניר האפיה המקוקס...
מניחים במקפיא ולפני שמגישים- פורסים לפרוסות. טעים, פשוט ובריא!
אנחנו הכנו כשהיינו קטנים וממש נהננו מזה
בלי זיתים או מלפפון חמוץ.
אפשר חלבי או פרווה.
משהו קל ומהיר, אין לי הרבה זמן להשתגע עם זה... ומצד שני טעים 
תודה!
מוסיפים לפסטה המוכנה עגבניות שרי חתוכות, זיתים שחורים (טבעות או מגולענים), פרוסות רבעי בצל, ואפשר גם ציפסים קטנים ודקים של בטטה. מתבלים במלח בזיליקום ושמן זית. הכי טוב בזיליקום בקוביות קפואות.. להמיס קצת בשמן זית ולשפוך על הסלט.
לחלבי לגרד או לחתוך לקוביות גבינה בולגרית.
אני אופה אותה כל שנה . מאד מאד טעימה וקלה להכנה
)לחמם תנור על 200 מעלות.
מערבבים-
5 חלמונים
כוס סוכר
סוכר וניל
750 ג' גבינה
גביע שמנת
3 כפות קמח תפוח"א
להקציף 5 חלבונים בנפרד.
לערבב את הבלילה עם הקצף בתנועות עטיפה ולהכניס לתנור חם (200) למשך 10 דקות, ואח"כ להנמיך ל180 מעלות.
חשוב מאד לא לפתוח את התנור במשך כל האפיה, וגם קצת אחרי...

חתכתי לקוביות, ואזי בביצה-> בפרורי לחם עם מעט פלפל
וטיגנתי בשמן..
יצא ממש מצוין!
רק שצריך לטגן בקבוצות קטנות כי זה מוכן תוך שנייה.. יעני תכניסי למחבת וברגע שסיימת להניח תתחילי להפוך גם אם זה לא נראה..
בתאבןו!
הדס123אחרונה
רוטב- שמן זית. חרדל. סויה. מיץ לימון. סילאן. מלח. פלפלשלום לכולם,
אני לא ממש מבינה באפייה (עדיין)...
אם כתוב במתכון להרתיח שמנת מתוקה הכוונה ל....?
את הסיר לשים על אש בינונית -- עד שהשמנת מעלה אדים ומבעבעת. 
יש דרך אחרת?...
רק תיזהרי לא לשרוף אותה (קרה לי אתמול...)
יש למישהי?
תודה רבה!
אסור להתייאשאחרונהמילוי:
העניין של ה5% הוא בעיקר דיאטטי ובריא יותר, פחות משנה לטעם- לרוב אפילו טעים יותר (אם כי גם מכביד יתר)
התנערי מעפר
כמובן שאחרי מנת סלטים טובה 
לדעתי אין צורך בתוספת כי זו ארוחה שלימה בסיר אחד. למרות זאת לעיתים אני מוסיפה קוגל תפו"א או קוגל ירושלמי.
אחרי הרבה סלטים.
אם החמין פרווה- אז עם שניצל
ואם ממש מתחשק לי ויש אורחים- אז גם עם פשטידת ירק כלשהיא.
עקרונית בחמין אפשר להכניס הכל. וזה יותר מארוחה. תפו"א, חיטה, ביצים, קישקע, בשר או עוף.
מוטיבציהבלי תוספות. קצת סלטים לפני ו-צנון.
בעזהי"ת
לרוב מכינה שניצלים כתוספת ליד זה
כי בעלי אוהב שניצלים עם החמין שלו..

תפוחי אדמה אדומה לקלף לחתוך לפרוסות גדולות כמו צ'יפס אבל יותר עבה
תיבול פפריקה קצת כורכום קצת מלח אטלנטי קצת שמן זית לשים בתנור 180 מעלות התחלה 20 דקות על אפייה לשים את התבנית באמצע ואז 10 דקות פלוס מינוס על גריל עד שזה מוכן
יש לכם רעיונות למתכונים טעימים לחג?
בנסיון הקודם עם בשר הכל נשרף והוא יצא קשה ובלתי לעיס ![]()
(מקווה שאני לא מתבלבלת בחתיכה, זה כמו פולקע ענק כזה?).
בכל אופן ממליצה לשים בתבנית עם הרבה יין, ולאפות מכוסה איזה שעתיים ואז גם פתוח כמה זמן.
ואין לי מושג מה זה באמת..
במה אפשר לתבל את זה?
ואיך עושים שהבשר יצא רך?
ממני
הבורה שמנסה להשקיע קצת לחג
הבשר יהיה רך אם תשבלי הרבה זמן.
כל המתכונים של זה זה לפחות שעתיים-שלוש בתנור, מכוסה. (מדי פעם תהפכי את החלקים).
הוא לא צריך הרבה תיבול זה בשר טעים בכל מקרה.
עם הרבה יין אדום זה יוצא מעולה.
אפשר להוסיף בצל, שום וכו'. אולי סילאן\דבש.
בצל,שום,קוביות גזר,סלרי קצוץ,עגבניה או שתיים חתוכות לקוביות, מלח ופלפל.
מוסיפה מעט מים וכשרותח מכניסה את הבשר ומבשלת על נמוכה לפחות שלוש שעות.
יוצא רך וטעים.
קצת יקר לי לקנות 3 גביעים כאלו בשביל עוגה אחת...
ואני כן רוצה להכין אותה 
תודה!!
בעזהי"ת
גיל/אשל+שמנת חמוצה רגילה. שתיהם מחירים מסובסדים שעולים 2.5 שקל ליחידה [אולי 3...],
תולים בחיתול בד ללילה מעל הכיור/מעל קערה, וזה מוכן.
שבועות שעבר הכנתי כמות גדולה- 5 גיל/אשל ו5 שמנת חמוצה..- מחלק הכנתי עוגות, וחלק שמרתי כגבינת שמנת והוספתי טעמים- זיתים, שום, כאלה..
האם לא מתקלקל המירקם? לא מפריש נוזלים?
זכור לי שלא יוצא בדיוק אותו דבר כמו בלי הקפאה,
אבל בהחלט יוצא טעים וראוי למאכל.
ואולי איזה ירק מגורד. משהו שייתן לזה יותר רטיבות.
נולאיתאחרונה
נערת טבעאדם שרגיש ממש לכל מה שקשור בעגבניות,
איזה רוטב אחר אפשר להכין לו שישמש כתחליף?
ברור שזה ממש קשור למה אוכלים, אבל בתור אחת שהרסק עגבניות היה בערך הבסיס לכל הרטבים שלה,(נממ.. חוץ מהחלביים. אולי
) אז קשה לי....
נגיד- במקום קטשופ?
ולמאכלי בשר? קציצות ברוטב? מוסקה? מה יכול ללכת שם במקום עגבניות?
תודה רבה!!
במקום קטצופ מיונז.
תודה רבה!![]()
תודה יקרה!
אם מאדים בצל ושום ומוסיפים את הפפריקה ואולי כורכום ומאדים הכל ביחד יוצא גם צבע אדום יפה.
שהכנתי היום לשבת? או להכניס למקרר? מה כדאי?