שרשור חדש
קניתי רביולי ואני לא רוצה להשתמש בהכלאקונהמטטה

מה הדרך הכי טובה להקפיא?

 

לפני הרתחה\אחרי\עם הרוטב?
 

תודה!

לפני לדעתינקודה טובה
נראה לי שלפני הרתחהיעל מהדרום
לפי דעתי לפני הרתחה...תתתתתאחרונה
קינוח שילדים יכולים להכין?משיח עכשיו!

היי שלום

אני מחפשת רעיון לקינוח שילדים יכולים להכין (גיל 4 בערך)

זה צריך להיות:

*בלי אפייה

* עדיף בלי הקצפה

 

אגב, חשבתי על כדורי שוקולד אבל  המחמאה תמיד לא נמסה מספיק ,

אני יותר בעניין של כוסות אישיות.

אז תכיני עם שמן...ת.מ.
כדו"ש עם שמן?? אוו לא חשבתי על זהמשיח עכשיו!
מכירה מתכון?
אני מאלתרת אז אין לי מתכון אבל הכנתי עם שמן לא פעם...ת.מ.
יש את המתכון של רות סירקיסמחייכת =)
אני מחליפה את המרגרינה בשמן ויוצא טעים
המתכון הראשון בקישור הזה -
http://mobile.mako.co.il/food-cooking_magazine/flavors/Article-a48401a30ba1231006.htm
תקציפי להם את ושהוא יסדר ברוקולי
סלט פירות, גלילות תמריםבת 30

גלילות תמרים- את משרה בערך 20-25 תמרי מג'הול מגולענים בכוס מים רותחים.

אח"כ מסננים מהמים ונותנים להם למעוך היטב היטב את כל התמרים.

נותנים להם לרסק אגוזים ושקדים, ואז מערבבים.

פורסים ניר אפיה, הם מפזרים עליו קוקוס, ואז את יוצרת גליל מהעיסה של התמרים וביחד עוטפים עם ניר האפיה המקוקס...

מניחים במקפיא ולפני שמגישים- פורסים לפרוסות. טעים, פשוט ובריא!

גם עוגת ביסקוויטים יכול ללכת מעולה..צ'וקלייט


אולי ג'לי בכוסיות והם יערבבו וישפכו לכוסיות בעזרתך?שוקולד לבן

אנחנו הכנו כשהיינו קטנים וממש נהננו מזה

אולי כדורי גבינה..מירי ט.
קורנפלקס מצופה שוקולדא.א.אחרונה
מתכון מהיר לסלט פסטה לכבוד שבועות- יש?ש.א.ז.

בלי זיתים או מלפפון חמוץ.

אפשר חלבי או פרווה.

משהו קל ומהיר, אין לי הרבה זמן להשתגע עם זה... ומצד שני טעים

תודה!

ירקות רגיליםשמשי
מלפפון עגבניה גמבה, אפשר לטגן קצת רצועות בצל ובטטה, להוסיף פסטה, גבינה בולגרית או טונה...
אגוזים, חמוציות, מה שיש...
אמנם באיחור.. אבל שווה לנסות!שיפקהאחרונה

מוסיפים לפסטה  המוכנה עגבניות שרי חתוכות, זיתים שחורים (טבעות או מגולענים), פרוסות רבעי בצל, ואפשר גם ציפסים קטנים ודקים של בטטה. מתבלים במלח בזיליקום ושמן זית. הכי טוב בזיליקום בקוביות קפואות.. להמיס קצת בשמן זית ולשפוך על הסלט.

לחלבי לגרד או לחתוך לקוביות גבינה בולגרית.

 

רעיון לעוגת גבינה אפויה לא מסובכת מדי?מי נהר!


תודה! אני אבדוקמי נהר!


על זו אני יכולה להמליץ בחום !!!זקנת השבטאחרונה

אני אופה אותה כל שנה . מאד מאד טעימה וקלה להכנה

פשוטה וטעימה...יד_האלמונית
לערבב:
750 גרם גבינה שמנה (אפשר רגילה)
3-4 ביצים
1 שמנת או גיל
4 כפות קמח תופח
כוס סוכר
צימוקים (אני שמה שוקולד ציפס)
לאפות כ 50 דקות בחום בינוני
ממש פשוט-יעל

לחמם תנור על 200 מעלות.

 

מערבבים-

5 חלמונים

כוס סוכר

סוכר וניל

750 ג' גבינה

גביע שמנת

3 כפות קמח תפוח"א

 

להקציף 5 חלבונים בנפרד.

 

לערבב את הבלילה עם הקצף בתנועות עטיפה ולהכניס לתנור חם (200) למשך 10 דקות, ואח"כ להנמיך ל180 מעלות.

חשוב מאד לא לפתוח את התנור במשך כל האפיה, וגם קצת אחרי...

אזז בחיים לא טעמתי חלומימוריה.ר =)
מה עדיף בסלט?
מטוגן עם פירורי לחם שהודבקו עם חלב וקצת קמח או ללא כלום?
שמן עמוק?
אשמח גם למתכון לרוטב טעים
תודה!
הכי טעים מטוגן~ עטוף בביצה ופירורי לחם...ברוקולי
רוטב ויניגרט הולך מצוין..
אין עלי מתכון כרגע
הכנתי בדיוק השניההרש

חתכתי לקוביות, ואזי בביצה-> בפרורי לחם עם מעט פלפל

וטיגנתי בשמן..

 

יצא ממש מצוין!

רק שצריך לטגן בקבוצות קטנות כי זה מוכן תוך שנייה.. יעני תכניסי למחבת וברגע שסיימת להניח תתחילי להפוך גם אם זה לא נראה.. 

 

בתאבןו!

אני פחות אוהבת אותה מצופה..מקום בעולם
חותכת לקוביות וישר מטגנת - לא בשמן עמוק..
אני אוהבת מטוגנת ככההדס123אחרונה
ואז לסלט חסה רוטב- שמן זית. חרדל. סויה. מיץ לימון. סילאן. מלח. פלפל
יש למישהו מתכון לבטטה מוקרמת? טיפה דחוף..מירי ט.
כמה זמן צריך להשרות בורגול לסלט בורגול?זמר הפלוגות


כחצי שעה ++mp8אחרונה


להרתיח שמת מתוקהעובדת השם

שלום לכולם,

אני לא ממש מבינה באפייה (עדיין)...

אם כתוב במתכון להרתיח שמנת מתוקה הכוונה ל....?

לשפוך אותה לסיר,הרהור

את הסיר לשים על אש בינונית -- עד שהשמנת מעלה אדים ומבעבעת.

תודה אבל אם כל הסירים שלי בשרייםעובדת השם

יש דרך אחרת?...

אני מניחה שבמיקרוגלתות

רק תיזהרי לא לשרוף אותה (קרה לי אתמול...)

אני לא הייתי מנסה במיקרו..מקום בעולםאחרונה
יותר מדי פעמים היא נשרפה לי שם ..
אולי בפולסים קטנים וכך פעם להוציא לבדוק..
להרתיח בסיר.. להיזהר שלא תישרףמקום בעולם


מתכונים לפאי/ שטרודל/ קרמבל תפוחיםריבה_אחת

יש למישהי?

 

תודה רבה!

קרמבל תפוחים מעולה-נדנדה כתומה.
אני ממירה את המרגרינה בשמן..יוצא יותר מפורר ופחות קראמבל,אבל זה אחלה.
בערך שישה תפוחים,פרוסים.
אני מחממת אותם במיקרוגל בשביל שיתרככו עם סוכר וקינמון(לא זוכרת אם זה רשום)
מתכון ממש מוצלחאסור להתייאשאחרונה

מילוי:

6-8 תפוחים קלופים וחתוכים
4\3 כוס סוכר
1 כף מיץלימון
2 כפות קמח
2\1 כפיתקינמון
לתת לתפוחים לשבת כמה דקות או לשים במיקרוגל ל5 דקות בערך,בינתיים מכינים את הבצקים..
 
 
בצק תחתית:
1 כף מים קרים
2\1 חבילת מרגרינה
2\1 כוס סוכר
1 ביצה
2 כוסות קמח
2\1 כפית וניל
 
בצק למעלה:
2\1חבילת מרגרינה
2\1 כוס סוכר
3\2 כוס קמח
 
את הבצק למעלה מסדרת בשתי וערב. אם אין לי כוח אני מערבבת קמח שמן וסוכר חום עד שיוצאים לי פרורים קצת גושיים..
ב"הצלחה רבה ובתיאבון..
רעיונות לרוטב לרביולי בטטה~א.ל

שהוא אינו שמנת וטעים באותה מידה? קורץ

תודה.

אולי רוטב עגבניות שמוקרם עם קשיו?כמו הלבנה


קשיו?! פרטי נמקי והסבירי..~א.ל


אני מכינה ברוטב פסטו.ג'נדסאחרונה
אני יכולה להחליף במתכון שצריך בו גבינה לבנה 5 אחוז או 3עיניים תכולות
לגבינה לבנה 9 אחוז? או שיש הבדל ממש?
כי קנינו מלא גבינות,ולא שמנו לב שהן 9 אחוז.
יצא לך יותר שמן ופחות בריא (סביר גם שיותר טעים)שוקולד לבן

העניין של ה5% הוא בעיקר דיאטטי ובריא יותר, פחות משנה לטעם- לרוב אפילו טעים יותר (אם כי גם מכביד יתר)

תודה רבה!עיניים תכולותאחרונה
סקר קצר: חמין (או צ׳ולנט בלעז)התנערי מעפר
האם אתם אוכלים את החמין כמנה עיקרית או כתוספת?
תודה, אשמח לפירוט מהי התוספת אם יש התנערי מעפר
אם זה כמנה עיקרית- מהי התוספת?התנערי מעפר
תודה רבה
יש פעמים שזה גם וגם- יש בשר, תפו"א, בטטה, גזר וגריסיםיאמי!

כמובן שאחרי מנת סלטים טובה

אורז לבן (אם אין ביפנים) או קוסקוס.חילזון 123


זה ארוחה שלימה: בשר ותוספות מעורבבמודדת כובעים


^^^ מוסיפים סלט וכמה ממרחים וזהו.חילזון 123


..מודדת כובעים
עבר עריכה על ידי מודדת כובעים בתאריך א' בסיון תשע"ה 09:26


עיקריתכוכב לכת

לדעתי אין צורך בתוספת כי זו ארוחה שלימה בסיר אחד. למרות זאת לעיתים אני מוסיפה קוגל תפו"א או קוגל ירושלמי.

עיקריתיעל מהדרום
לק"י

יש גם קוסקוס.
וחלק אוכלים עם לחם.
זה בבית של ההורים.

אנחנו לפעמים אוכלים עם קוסקוס ולפעמים בלי כלום, יש בזה את כל מרכיבי הארוחה.
עיקריתבת 30

אחרי הרבה סלטים.

אם החמין פרווה- אז עם שניצל

ואם ממש מתחשק לי ויש אורחים- אז גם עם פשטידת ירק כלשהיא.

עקרונית בחמין אפשר להכניס הכל. וזה יותר מארוחה. תפו"א, חיטה, ביצים, קישקע, בשר או עוף.

תוספתהרש
אם יש אורחים אז זה תוספת.. ואם זה רק אנחנו אז מוסיפה עוד משו קטן.. לדוג' שניצל
עיקרית רק אורז לבן בנוסףתתתתת
עיקרית. יאמי יאמי מוטיבציה

בלי תוספות. קצת סלטים לפני ו-צנון.

 

 

עיקרית-פלספנית

בעזהי"ת

 

לרוב מכינה שניצלים כתוספת ליד זה כי בעלי אוהב שניצלים עם החמין שלו..

עונה גם: עיקרית - בבית הורייהתנערי מעפראחרונה
ובעלי רגיל שזאת מנה שבאה כתוספת.
אז כל שבת דנים בזה מחדש

אנחנו מכינים חמין ועוד מנה בשרית אחת קטנה,
בד״כ זה משהו ששולפים מהפריזר.
לדוג׳ שניצלים, חזה עוף או כבד.
מחפשת מתכון לתפוחי אדמה בתנור, לא יבשים מדי, לא "שוחים"דרדוסית


מתכון שאנחנו עושים בביתanonimiiאחרונה

תפוחי אדמה אדומה לקלף לחתוך לפרוסות גדולות כמו צ'יפס אבל יותר עבה 

תיבול פפריקה קצת כורכום קצת מלח אטלנטי קצת שמן זית לשים בתנור 180 מעלות התחלה 20 דקות על אפייה לשים את התבנית באמצע ואז 10 דקות פלוס מינוס על גריל עד שזה מוכן

מה אפשר לעשות עם תחתיות ארטישוק (בקופסת שימורים)?זכיתי


קציצות עם תחתיות ארטישוק.. כלומר את התערובת בשר~א.לאחרונה

להניח בפנים לעטוף בביצה ופירורי לחם

לטגן

ואז לבשל

יש לי כתף טלה חתוכה לרצועותריבה_אחת

יש לכם רעיונות למתכונים טעימים לחג?

 

בנסיון הקודם עם בשר הכל נשרף והוא יצא קשה ובלתי לעיס עצוב

בצל שאלוט, שום, פטריות כמה סוגים, בקבוק יין, עלי דפנה, מלח פברוקולי
אפשר במקום פטריות ערמונים וירקות שורש.
נדמה לי שזה דורש בישול ארוך יחסיתחילזון 123

(מקווה שאני לא מתבלבלת בחתיכה, זה כמו פולקע ענק כזה?).

 

בכל אופן ממליצה לשים בתבנית עם הרבה יין, ולאפות מכוסה איזה שעתיים ואז גם פתוח כמה זמן.

זה קפוא, חתוך לרצועותריבה_אחת

ואין לי מושג מה זה באמת..

 

במה אפשר לתבל את זה?

ואיך עושים שהבשר יצא רך?

 

ממני

הבורה שמנסה להשקיע קצת לחג

הסתכלתי בגוגל וזה כנראה באמת החלק שחשבתיחילזון 123

הבשר יהיה רך אם תשבלי הרבה זמן.

כל המתכונים של זה זה לפחות שעתיים-שלוש בתנור, מכוסה. (מדי פעם תהפכי את החלקים).

הוא לא צריך הרבה תיבול זה בשר טעים בכל מקרה.

עם הרבה יין אדום זה יוצא מעולה.

אפשר להוסיף בצל, שום וכו'. אולי סילאן\דבש.

אני מטגנתשישיתאחרונה

בצל,שום,קוביות גזר,סלרי קצוץ,עגבניה או שתיים חתוכות לקוביות, מלח ופלפל.

מוסיפה מעט מים וכשרותח מכניסה את הבשר ומבשלת על נמוכה לפחות שלוש שעות.

יוצא רך וטעים.

במה אפשר להמיר גבינת שמנת 25% ?אקונהמטטה

קצת יקר לי לקנות 3 גביעים כאלו בשביל עוגה אחת...

ואני כן רוצה להכין אותה

 

תודה!!

תכיני לבדכוכב לכת
4 גביעי שמנת או יותר בתוך חיתול בד נקי או ציפית תלויים למשך לילה מעל הכיור או מעל קערה עמוקה במקרר כדי לנקז נוזלים ואת מסודרת.
גבינה לבנה + שמנת חמוצה של פעםעוגת גבינה.
גבינה לבנה 5 אחוז ולהוסיף ג'לטין או פודינג וניל
אני הכנתי לבד מ-פלספניתאחרונה

בעזהי"ת

 

גיל/אשל+שמנת חמוצה רגילה. שתיהם מחירים מסובסדים שעולים 2.5 שקל ליחידה [אולי 3...], 

תולים בחיתול בד ללילה מעל הכיור/מעל קערה, וזה מוכן.

 

שבועות שעבר הכנתי כמות גדולה- 5 גיל/אשל ו5 שמנת חמוצה..- מחלק הכנתי עוגות, וחלק שמרתי כגבינת שמנת והוספתי טעמים- זיתים, שום, כאלה..

אפשר להקפיא עוגת ביסקויטים חלבית המכילה גבינה לבנה?רק בריאות

האם לא מתקלקל המירקם? לא מפריש נוזלים?

הקפאתי בעבר.מרק חורפי

זכור לי שלא יוצא בדיוק אותו דבר כמו בלי הקפאה,

אבל בהחלט יוצא טעים וראוי למאכל.

אמא שלי וגיסתי מקפיאות, יוצא בסדר גמורשוקולד לבןאחרונה


אתגר חדשנולאית
בס"ד



להכין קציצות עדשים:

מצרכים שיש



קמח רגיל
ביצה
עדשים ירוקות
עדשים כתומות
מים
חמאה

טחינה גולמית
מלח
פפריקה


ב-תנור
בלי בלנדר, רק עם הידיים/כף


פעם שעברה שהכנתי קציצות עדשים הם יצאו לי ממש יבשות

מקודם הכנתי אותם מ:
עדשים כתומות מבושלות,
ביצה,
טחינה גולמית,
מעט חמאה,
מלח,
פפריקה

תתודה
הקציצות שיצאו לי (השבוע)נולאית

יאמייי! תותחית!מלי
מקפיצהנולאית
אם זה יצא יבש אולי צריך להוסיף שמןחילזון 123

ואולי איזה ירק מגורד. משהו שייתן לזה יותר רטיבות.

נכון לא שמתי שמן בכלל! נולאיתאחרונה
אפשר להקפיא שמנת לבישול ושמנת מתוקה?ל.ד.
קניתי הרבה ולא נראה לי שאספיק להשתמש...
רשמית- לא יודעת. מניסיון- הקפאתי בעבר ולא נרשמו בעיות..מרק חורפיאחרונה


שואלת שוב בשרשור חדשנערת טבע

אדם שרגיש ממש לכל מה שקשור בעגבניות, 

איזה רוטב אחר אפשר להכין לו שישמש כתחליף?

ברור שזה ממש קשור למה אוכלים, אבל בתור אחת שהרסק עגבניות היה בערך הבסיס לכל הרטבים שלה,(נממ.. חוץ מהחלביים. אוליחצי חיוך)  אז קשה לי....

 

נגיד- במקום קטשופ?

 

ולמאכלי בשר? קציצות ברוטב? מוסקה? מה יכול ללכת שם במקום עגבניות?

 

תודה רבה!!

לחלבי רטבים על בסיס שמנת/בשמל-משה ר-
בשרי רטבים צהובים (במקופ רוטב עגבניות רוטב שמבוסס על ירק וכורכום עם ציר)
מוסקה וקציצות אפשר לעשות ברוטב פטריות או בצל מטוגן וכורכוםפרפר לבן

במקום קטצופ מיונז.

רוטב פלפלים אדומים קלויים?כוכב לכת
כמה רעיונות! אשמח למתכונים להכלנערת טבע

תודה רבה!פרח

בצל מטוגן עם כורכום וכאלה אפשר להוסיף גם פטריות או ירק כלשהות.מ.
קציצות הולך נחמד עם רוטב עם אפונה (אפשר גם גזר גמדי)
רוטב עם אפונה- איזה? מה בסיס הרוטב?נערת טבע

תודה יקרה!

 

בצל מטוגן אפונה תבלינים מים וטיפה קמח להסמכהת.מ.
קציצות, בשר וכו'- פפריקהחילזון 123אחרונה

אם מאדים בצל ושום ומוסיפים את הפפריקה ואולי כורכום ומאדים הכל ביחד יוצא גם צבע אדום יפה.

להקפיא עוף?לנצח

שהכנתי היום לשבת? או להכניס למקרר? מה כדאי?

אישית הייתי מקפיאההדס123
להקפיאיעל מהדרוםאחרונה