שרשור חדש
נו, אז מה אחרי כל ההתלבטויות הוחלט לבשל?איכה
פשטידה, אלא מה?ופל לימון

אפשר גם אנטי פסטי.

פשטידת קישואים

הפעם בלינצעס -למיומנים,שגרה ברוכה

אז יצא לי להקפיא בעבר עלי בלינצעס. בין אחד לשני שמתי נייר אפיה ואת כל הערימה עטפתי בניילון נצמד. בפועל כשפתחתי אחרי כמה ימים למילוי היו על העלים נקודות שחורות שלא ברור לי מה טיבם. 

הטעם לא השתנה.. הגשתי את זה ואכלו וכו'. אבל.. עכשיו אני לא בטוחה מה לעשות. לא מעוניינת בנקודות השחורות(מה זה??) 

אני רוצה לטגן חלק מהעלים הלילה. חלק מחר בבוקר ואז למלא הכל. 

מה שאטגן הלילה.. להקפיא? לשים במקרר? 

לא יודעת כבר מה עדיף שיישאר טוב

מעניין, בטוחה שהקפאת ולא שמת במקרר?השם בשימוש כבר

כשאני מקפיאה בלינצ'ס הם יוצאים מעולים. ודווקא במקרר - אם עוברים כמה ימים מהטיגון, שקורה בד"כ בשישי ונשאר קצת-נוצרות הנקודות השחורות שאת מדברת עליהן, ואני לא לוקחת סיכוןו מעיפה הכל לפח. גם ככה זה בלינצ'ס שנשאר משבת. 

אני אפילו לא שמה נייר אפייה בין אחד לשני כשמקפיאה.

מקפיאה ערימה עטופה היטב היטב בניילון נצמד, מפשירה בחוץ ואז חימום על הפלטה, וזהו. כל אחד לוקח ומורח מילוי האהוב עליו וסגרנו סיפור. 

את רוצה את הבלינצ'ס למחר בערב או שישי בוקר? - 

בין אם תטגני הלילה ובין אם מחר בבוקר, עד שבת, גם אם תשימי במקרר ולא תקיפיאי הם אמורים להשמר היטב. רק תעטפי היטב היטב בניילון נצמד.. 

 

איזה מילויין אתם שמים?רק טוב!

מכירה רק גבינה מתוקה ופירה. 

ממרח לוטוס, שוקולד לבן /חלב/מריר מומס,השם בשימוש כבראחרונה

סירופ מייפל, סירופ שוקולד, קצפת ופירות, קצפת ושוקולד (קליק וכאלה) גבינת סקי מוקצפת בטעם וניל, 

(המעדן הזה) גלידה, רוטב תותים/דובדבנים (טוחנים תותים או דובדבנים ללא הגלעין בנינג'ה עם סוכר לפי הטעם למחית חלקה. מבשלים בסיר על להבה נמוכה עד שמסמיך מעט- לא כמו ריבה)

אין שום בעיה להכין ולשמור במקררופל לימון

כדאי כבר למלא וכך לשמור

איזה רעיונות לקרטון ביסקווטים?רויטל.

קבלתי קרטון עם ביסקוויטים, מה אפשר לעשות בעיקר משהו שניתן להקפיא,

תודה רבה רבה.

 

לפורר לכדורי שוקולדמאוהבת בילדי

או קסטה

עוגת בחסקיוויטים

 

אני גם קיבלתי וחילקתי בגנים של הילדים

תודה יקרה,וזה טוב להקפאה?רויטל.
כדורי שוקולד וקסטה -כןמאוהבת בילדי

עוגת ביסקיוויטים פחות... אבל אפשר (קצת משנה מרקם)

תודה רבה רבהרויטל.
חלבי? כדורי גבינה מעולים בהקפאהיראת גאולה

אני עושה בערך - פרורי ביסקוויטים, הרבה גבינה לבנה, חמאה, אינסטנט פודינג וניל. אפשר לגלגל בקוקוס או לצפות בשוקולד.

עוגת גבינה וביסקויטים

כדורי שוקולד נהדרים בהקפאה, לאכול כשקפוא חלקית.

תודה רבה רבהרויטל.
עשיתי עכשיו כדורי אלפחורסמשמעת עצמית

יצא מושלם!!

מעולה בהקפאה.

 

וואי תודה מיש!! 💗השם בשימוש כבר

מאמצת את המתכון 

הייתי בשוק כמה זה קללללמשמעת עצמית

וכמובן מממליצה עעל כמות ככפולה

מקבלת גם את ההמלצה😘השם בשימוש כבר
תודה רבה רבהרויטל.
מה שלומך רויטל? התגעגענו אלייך! 🙂השם בשימוש כבר
תודה מאמי איך אצלכם הכל טוב שמחים?רויטל.
ב"ה הודו לה' כי טוב, תודה!השם בשימוש כבר
תודה רבה רבהרויטל.
לפורר אותם*אשתו של בעלי*

ולערבב עם חמאה ולהכין תחתית לעוגת גבינה.

ואת השאר לפורר מעל העוגה.

 

אפשר לערבב את הפירורים עם קקאו ולהכין קינוחים אישיים.

תודה וזה ניתן להקפאה?רויטל.
הפירורים בלבד-כן*אשתו של בעלי*

כל הקינוח עצמו-לא

ישר כוחרויטל.אחרונה
תזכורת - לעשות עירוב תבשיליןט'

כדי שיהיה אפשר לבשל בחג לשבת.

 

חג שמח!!

 

מחפשת בדחיפות מתכון לעוגת גבינה קרה ללא אפייה וללאמתחדשת11

מיקסר

אני פעם הייתי מערבבת בלי להקציףיעל מהדרום

לק"י

 

מתכון של קרין גורן.

 

בפועל אפשר לאלתר:

גבינה לבנה

אינסטנט פודינג.

אפשר גם שמנת

אם זה לא מספיק מתוק- להוסיף סוכר.

וזה יוצא טוב? יש לי את כל המצרכים אבל השמנת להקצפהמתחדשת11
בטח יצא קצת נוזלי. לא זוכרתיעל מהדרום

לק"י

 

באלתור התכוונתי לשמנת חמוצה.

נשמע טוב! אולי אנסה לאלתרמתחדשת11
גם אני עושה ככהחילזון 123

הרבה גבינה לבנה, סוכר, אינסטנט פודינג, אפשר קצת חלב.

שכבת ביסקויטים, שכבת גבינה וכו'.

אני אוהבת הרבה גבינה ומעט ביסקויטים...

שוקולד מריר מגורד מעל.

 

לדעתי יוצא טעים...

עוגת ביסקוויטים הכי פשוט שישאיכה

גבינה, חלב, אינסטנט וניל, סוכר, סוכר וניל.

וזהו.

 

אבל לא יודעת כמויות, תעשי לפי בטעם 

זה לא נוזלי מידי?תודה לה'.
תלוי כמה אינסטנט את שמהאיכה
כמה בערך לשים?תודה לה'.
לשמןר במקפיא או במקרר?תודה לה'.
תתחילי מחבילה אחתאיכה

על משהו כמו 500-750 גר' גבינה.

תוסיפי קצת חלב, בין חצי כוס לכוס.

סוכר לפי הטעם.

 

ואם מיצבים את זה עם בסיס ביסקוויטים אז בכלל לאאיכה
יצא ממש טוב!תודה לה'.אחרונה

יצא מרק טוב וטעים שמתי שכבת בסקויטים, גבינה, בסקויטים, גבינה ושוקולד מומס מעל. יצא ממש טוב, נטעם בחג! תודהרבה

אם את עושה עם שמנת מתוקה(להקצפה)*אשתו של בעלי*

את חייבת להקציף אותה,אחרת תצא לך עוגה נוזלית מאוד שלא תצליח להתקשות במקרר.

 

עוגת עם גבינה ושמנת חמוצה בלבד,גם אם תוסיפי לה אינסטנט פודינג היא לא תתייצב במקרר.

באמת?מתחדשת11

חשבתי על גבינה לבנה

שמנת חמוצה

פודינג

וחצי כוס סוכר

ולהקפיא. לא ילך לדעתך? 🥴אז מה כן יתאים?

להקפיא את יכולה.*אשתו של בעלי*

אני התכוונתי לקירור במקרר.

יופי! אז אנסה בע"המתחדשת11

חשבתי להוסיף בתחתית ביסקויטים טבולים בנס קפה 

מצויןמאוהבת בילדי

כי הביסקיוויטים קצת סופגים את הרטיבות מהגבינות, ואז העוגה יותר מתייצבת...

 

תעדכני איך יצא.

מעולה!! תודהמתחדשת11
תעדכני איך יצאהמקורית

אני מכירה שעושים עם מסקרפונה

וג'לטין

 

מקווה שיצא לך טוב ❤️

תודה😘אעדכןמתחדשת11
בטח שילך, אני תמיד עושה ככהפנסאי

הפודינג מייצב אותו יופי, פשוט יחס נכון בין המרכיבים וזהו. שמנת להקצפה אכן נוזלית, אבל גבינה ושמנת חמוצה מראש הן יותר מוצקות. 

מעדכנתמתחדשת11

הקפאתי לילה והבוקר טעמנו, יצא ממש טוב!!

לא הייתי מוותרת על תחתית הביסקויטים

ומעל כדאי לגרד שוקולד מריר.. 

טעים אבל לא מאוד מתוק, אפשר להוסיף עוד סוכר למי שמעדיפה..

ולא הייתי מקפיאה, זה יוצא כמו גוש קרח במרקם

במקרר זה לגמרי מספיק בעיניי

מממ... נשמע טוב! תודה שחזרת לעדכן!מאוהבת בילדי
מהמם תודה שעדכנתהמקורית
אני גם לא אוהבת כשזה קפוא...יעל מהדרום
זה טעים קפוא כשמחכים שיתרכך קצתנק - ניק
פחות אהבתי,מתחדשת11

זה כן צריך כמה שעות במקרר.

אגב אתמול ניסיתי 2 שמנת חמוצה ("של פעם") במקום אחת ויצא לטעמי יותר יציב

 

צריכה מתכונים לכבוד שבועותאבןישראל

אם למישהי יש מתכון לעוגת גבינה אפויה הכי פשוטה

ומתכון לפשטידת בצל ופטריות.

משהו שעשיתם כבר ויצא טוב.

תודה!

יש לייעל מהדרום

לק"י

 

יש מתכון לעוגת גבינה של קרין גורן "עוגת גבינה של בית מלון".

לניקי ב. יש מתכון לפשטידת בצל, אני מוסיפה פטריות. היא פרווה, אבל אפשר להוסיף חלבי שבא לך.

תודהאבןישראל

מעולה

נכין בעזרת ה'

תודה!

יש לי מתכון לפשטידה חלבית אם תרצי*אשתו של בעלי*

שילוב של בצל ופטריות

תודהאבןישראל

נעשה את הפשטידה של ניקי

מנצלשת לשאלה- אפשר לבשל רביולי על הפלטה?יעל מהדרום
רביולי מצונן זה בישול קצרצרופל לימון

הייתי מבשלת מראש ומרעננת עם מים רותחים מהמיחם

אני מחפשת לחסוך עבודה ומקום במקרר. תודהיעל מהדרום
ופל לימון

מניחה שאפשר יהיה לצקת עליהם מים רותחים ולהניח לרתחה על הפלטה- בישול קצר וזהו

אני חושבת שאפשרהמקורית

אם את שמה אותו על הרוטב בתבנית סגורה ומחכה לרתיחה.

כלומר, נשמע לי הגיוני שכן..

תודהיעל מהדרוםאחרונה
טארט כרישה ופטריותופל לימון
עזרה מהמנוסים בהקפאה,שגרה ברוכה

היום בערב בעז"ה אכין פשטידה פילו וגבינות. 

 

ייאכל בשישי בוקר-צהריים בסעודה החלבית של החג אצלנו. האם להקפיא? או במקרר?

זה יום וחצי, נראה לי ישמר טוב במקרראני אמא

מצד שני זה חומרים שאפשר להקפיא, אז מה שנוח לך, איפה שיש יותר מקום

תודה על התשובות!,שגרה ברוכהאחרונה
שאלה של מתחילותנטע321

כשקוראים מתכון באינטרנט, איך אפשר לדעת אם יצא טוב או לא?

לא תמיד יודעים*אשתו של בעלי*

קודם כל זה תלוי אם זה מתכון של תבשיל או מאפה.

בעוגה או בבצק אפשר פחות או יותר לדעת לפי היחסים בין החומרים.

בתבשיל זה תלוי בעיקר בטעמים שאת אוהבת.

מחפשים מתכון עם תגובותמדרשיסטית20

ולאט לאט גם לומדים על איזה אתרים אפשר לסמוך שרוב הסיכויים שיצא טוב.

אני נגיד כבר סומכת בעניים עצומות על חן במטבח, אז כשאני רוצה להכין משהו אני מחפשת באתר שלה אם יש לה מתכון לזה ובדרך כלל יש(:

חוץ מזה, גם המתכונים מהאתר 'עשר דקות' בדרך כלל יוצא לי מוצלח(:

אי אפשר לדעת..ופל לימוןאחרונה

עם הזמן והניסיון במטבח לומדים להסתכל על מתכון בעיניים ביקורתיות יותר. עם הזמן את תדעי כבר על מתכונים של מי ברשת אפשר לסמוך

שיצא לטעמך

יש דבר כזה מנה עיקרית פרווה לא דג?מוריה 7

מתלבטת אם לשבור את הראש על משהו גדול ומשביע בשביל אורחים שלא אוכלים דג, או פשוט להכין עוד כמה תוספות ושכל אחד יקח מה שבא לו.. 

פרווה כדי שאחכ יוכלו לאכול בבית כנסת את כל החלביים שמביאים..

בוודאיופל לימון

סלטים, לזניה- אפשר בפרווה , תפו"א אפויים, פלפלים ממולאים צמחיים 

מרק עם קניידלך וירקות*אשתו של בעלי*
שילוב קטנית ודגןבאר מרים

מג'דרה

שעועית לבנה ברוטב עגבניות עם אורז

מרק ירקות עם חומוס וקוסקוס 

אני מכינהמדברה כעדן.

גם סלטים משביעים כמו סלט עדשים ובטטה או סלט קינואה או סלט סביח

ואז יש שם גם חלבונים... 

תודה לכולן!מוריה 7
שקשוקהחילזון 123אחרונה
אז מה מבשלים לשבת שאחרי שבועותככה אני

מחפשת רעיונות לאוכל שטעים כשאינו טרי

אצלנובאר מרים

ליל שבת - מכינה דג על הפלטה שעה לפני כניסת שבת, ותפוחי אדמה שמבשלת מראש ומחממת עם שמן ותבלינים ים כדי שקצת ישראל על הפלטה לפני שבת.

 

בבוקר - חלבי שנשאר מליל החג..

מחקתי.אר
שישי בערבופל לימון

סלטים , צלי בקר או עוף , מיני פשטידות, מאפים בבצק ספידי או עלים, מרק 

 

דג בתנור, אורז (אפשר להקפיא)/ תפ"א מתובלנפש חיה.אחרונה
עדיין יוצאים להשלמת קניות באמצע שבוע?mabasir

לא נמאס לכם לשכוח פריטים מרשימת הקניות?

קצת קשה לכם לתאם את כל קניות הבית?

לא מיושן לכם להסתובב עם פתק בסופר?

 

לי זה כבר היה בלתי נסבל אז החלטתי לעשות מעשה שאני רוצה לשתף.יצרתי בוט ווצאפ פשוט ממש וחינמי ליצירת רשימת קניות משותפת עם שאר בני הבית (אישה / ילדים / בעל)

 

חווית הקנייה שלנו כמשפחה השתפרה, אנחנו הולכים הרבה הרבה פחות לסופר, ואין צורך לוודא אם שכחנו לקנות משהו הביתה או להוסיף מצרכים לרשימת הקניות.ממליץ לכם בחום להנות מהפשטות, הקלילות והכיף של "סופרפשוט".

 

למידע נוסף והרשמה לחצו כאן בחינם!

מחפש מתכונים עם רוטב סויה של דברים שאפשר להקפיאחופר
איזה סוג של מתכונים?טארקו

רוטב סויה לכשעצמו לא משפיע על ההקפאה.

יותר דברים שהם ארוחה שלמהחופר

מוקפץ וכדו'

אני לא בטוחה שהאטריות של המוקפץ ייצאו טוב מהקפאהטארקו

חושבת שזה ייצא מושי כזה..

לנו יצא מעולהבוקר אוראחרונה
ממש לא מומלץופל לימון

אפשר להקפיא פיסות חזה עוף שעברו טיגון ראשוני

את הירקות והנודלס מוסיפים לפני האכילה  לא הייתי מקפיאה את הכל גם יחד

אני מחפש משהו שאני יכול לקחת איתי ללימודים ולאחופר

צריך להכין באותו בוקר.

 

חזה אפשר להקפיא גם מוכן לחלוטין- מנסיון

מוקפץ אפשר להכיןופל לימון

ולהקפיא פיסות עוף ואח"כ להוסיף ירקות ונודלס, כל זה יחזיק במקרר 3-4 ימים בלי בעיה

 

אפשר להכין מרינדה לפרגיות שמכילה סויהופל לימון

לאפות/לטגן  ולהקפיא 

רכיבים:

6 נתחי סטייק פרגית מחולקים 

למרינדה: 

חצי קופסת אננס חתוך לקוביות גסות 

8 שיני שום כתושות 

6 כפות סויה 

3 כפות דבש / סילאן 

3 כפות שמן

אופן ההכנה:

מסדרים את נתחי הפרגית במרינדה בתבנית אפיה, ולאחר כ- 5-6 שעות אופים בחום 200 מעלות 

באפיה חום עליון תחתון, ללא כיסוי למשך כשעה, עד שהעוף משחים יפה, 

שווה לפתוח את התנור במשך האפיה

 ולהרטיב את העוף במרינדה. 

או מרינדה כזאתופל לימון

כרעי עוף בדבש וסויה

 

 

מרינדה:

 

1/3 כוס סויה משובחת

1/3 כוס דבש 

כף שום כתוש

כף אבקת מרק בצל

חצי כף מלח 

כף פפריקה

פלפל שחור

מיץ מתפוז אחד

2 כפות קטשופ

3 כפות שמן

 

אופן ההכנה:

 

מערבבים את המרינדה

מורחים על נתחי העוף ומאפסנים במקרר

לפחות 12 שעות.

מה אתם מכינות לשבת?איכה
@טארקו6|ברוקולי]יעל מהדרום]
@מקום בעולם
@ברוקולי
@טארקו
@מאוהבת בילדי
@אשתו של בעלי
@סמטאות
@באר מרים
@אזדרכת5


@נחשון מהרחברון
וכל מי שעוד רוצה להשתתף, סליחה ממי שלא תייגתי.
אצלנו -איכה
ער''ש
מרק עוף עם קניידלך
חזה עוף ממולא בפטריות
אורז

בוקר
אוכלים אצל חברים

סד''ש, באים חברים
דג
פשטידה חלבית, נראלי פטריות.
סלט ירקות

חציל בטחינה, שום קונפי, חציל ברוטב אדום, טחינה, פלפל קלוי, טפנד זיתים
חלות מההקפאה
עוגת שוקולד, אולי פירורים. אולי בחושה.
אנחנו לא..טארקו
נוסעים מחר לברית ומשם להורים...
בסוף הגענו מוקדם להוריםטארקו
אז הכנתי פה עוגיות שוקולד צ'יפס שוות
ופסטה טונה לסדש


העוגיות נראות מעולה! אשמח למתכון בהזדמנותיעל מהדרום
כותבת מהזיכרון אז ממש מקווה שלא פספסתי משוטארקו
חצי כוס שמן
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום דביק
2 סוכר וניל/2 כפיות תמצית
לערבב טוב
להוסיף 2 ביצים
לטרוף טוב
להוסיף 2 ורבע כוסות קמח- אני שמתי 1.5 קמח ועוד כוס קוואקר- יותר אוהבת את המרקם
כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח
כוס שוקולד צ'יפס

עוגיות בגודל כפית עם מרווחים של 2 אצבעות בערך בינהן
אופים בערך ב180° כעשר דקות, עד שהן נסדקות וקצת מזהיבות ומתייבשות כזה- צריך להיות רך עדיין כי זה מתקשה כשמתקרר.
לא להוריד מהתבנית לפני שמתקרר.
בזכותך מתחילה לחשוב על זה..באר מרים
חלות - ומאותו בצק:
עוגת שמרים
פיצות
אולי לחמניות?

מטבוחה - מהקפאה
סלק
חצילים ×3
סלטים חיים

ערב:
סלטים
קציצות
מוסקה
אורז

בוקר:
פיצות
פטריות וחצילים ממולאי גבינות
פשטידת אטריות וגבינות

גלידה
עוגה חלבית

סד"ש:
מושטים בתנור
"פסטונה" - פתיתים וטונה במעין בולונז

וואי סעודת שבת בבוקר שלך נשמעת טעימה 😋איכה
אכן.. הילדים כל החורף חיכו לשעון קיץבאר מרים
כדי שנעבור לאכול חלבי בבוקר..
ועכשיו הם חוגגים!
(דרך אגב, הפיצות הן המוציא מהבצק של החלות - ובעלי בוצע עליהן.. )
מגניב!אמרלד
את מכינה בצק מתוק לחלות? או שעושה עוגות שמריםיעל מהדרום
לק"י

מבצק לא מתוק?
בצק ממש לא מתוקבאר מרים
1/3 כוס סוכר לקילו
אהה...לעוגות שמרים אני מכינה בצק מתוקיעל מהדרום
לק"י

אולי אם הייתי מצליחה לרדד ממש דק, הייתי עושה עם בצק לא מתוק. שלא ירגיש לי לחמניה עם שוקולד במקום עוגה😅
דווקא יוצא מצויין..באר מרים
אני מקפידה למרוח מלמעלה מי-סוכר או לפזר הרבה סוכר מעל הביצה כדי שיהיה טעם מתוק
ממש ממליצה לעשות כמו הרוגעלך של כרמיתרחללי

מכירה? אפשר לגגל.

אני מכינה מהבצק של החלות (רבע כוס סוכר לקילו).

שמה פי 3 מילוי ממה שכרמית שמה ברוגעלך שלה.

ועושה באותו טכניקה: מתפיחה עיגולי בצק עם מילוי בפנים.

מרדדת דק ככל האפשר, מורחת מעל עוד פעם שוקולד ומגלגלת לעוגת שמרים (קראנצ).

יוצא מדהים באמת (לא רק אני אומרת).

אפשר מתכון לפשטידת אטריות וגבינות? תודהdn5754
אממ אז ככהמשמעת עצמית
ליל שבת חלבי קצת לגוון:
לחם שום
מרק בצל וקרוטונים
סלמון אנטיפסטי
ריזוטו פתיתים
תפו"א מוקרם

שבת בוקר:
ביצים
סלט פסטרמה
צ'ונט אסאדו

סלטים:
פסטו
ממרח פלפלים
טחינה
אבוקדו
טונה

עוגת שמנת
כיף שתייגת אותי!אזדרכת5
אצלנו:

ערב: קציצות סלמון, סלמון בעלי סלק וגרגירי חומוס, קוסקוס ביתי.

בוקר:
לחמניות בשר, בשר מפורק, ירקות בתנור.

שלישית: חביתות עם גבינות וחלה.

חלות ביתיות, חומוס, טחינה, סחוג, חצילים, מטבוחה.

עוגיות שקדים שרציתי להכין לפסח ולא הספקתי.
מה זה לחמניות בשר?YNZS
ובשר מפורק ראיתי שבדרכ מוגש עם פסטה או באן.
את מגישה את זה פשוט ככה?
תשובהאזדרכת5
לחמניות בשר זה לחמניה שבתוכה בשר טחון מוקפץ עם בצל שום ורסק עגבניות.
אצלנו גם הילדים שלא אוכלים כ"כ בשרי זוללים....
אם תרצי אשלח לך מתכון
את הבשר המפורק הגשתי כמנה בשרית.
אשמח למתכוןמארי
נשמע מעולה!YNZS
אשמח למתכון
מתכון לחמניות בשראזדרכת5אחרונה

תענוג צרוף: לחמניות ממולאות בשר של יונית צוקרמן

 

לקח לי קצת זמן....

 

לחמניות בשר של יונית צוקרמן

לא מכינה,מיובשת ופשוט שוכבת לי על הספהסמטאות
מה שלומך?יעל מהדרום
מתארחיםמקום בעולם
אז בא לי גם לכתוב יערת דבש
עבר עריכה על ידי יערת דבש בתאריך ל' בניסן תשפ"ג 18:59
עבר עריכה על ידי יערת דבש בתאריך ל' בניסן תשפ"ג 18:59

ושניה לפני שבת..


יש לנו אורחים 2 גיסים רווקים שלי


 


והתפריט להיום-


חלות (קנויות)


סלטים-


פטריות ושרי בתנור ברוטב שום וסילאן


זיתים חריפים מבושלים


טחינה


חסה עם אפרסקים


ויש עוד 4 סלטים קנויים


 


דגים-סלמון בתנור בציפוי רוטב פסטו ושקדים


מרק עוף עם אטריות ואולי קניידלך


 


קדירת עוף עם ירקות ואורז


תפוחי אדמה אפויים בתנור


בורקס פסטרמה

לקינוח-סופלה שוקולד חם עם גלידה


 


בוקר-


יש עוגת בראוניז חלבית לקידוש


עוגיות מייפל

לסעודה-


מושט בתנור ברוטב שרי ופטריות


חמין גריסים


ופאי רועים ב3 צבעים


קינוח-כנל


 


סדש-שאריות למי שיהיה מקום בבטן


(אנחנו אוכלים את סעודת הבוקר מאוחר..)


 



מזה פאי רועים בשלוש צבעים?איכה
ואת ממש משקיעה!
נשמע מפנק בטירוף.
תודהיערת דבש

זה סתם שם מפוצץקורץמוציא לשון 

לפאי רועים

שיש בו 3 שכבות- למטה הבשר (עם עשבי תיבול קצוצים אני אוהבת)

ומעל פירה מתפו"א

ולמעלה פירה בטטה כתום

זה יוצא מאוד יפה בתבנית פיירקס

ומאוד טעים גם

וואו נשמע טוב. אני רוצה לנסות להכין מתישהואמרלד
מרענן לראות תפריט של מישהי חדשהיעל מהדרום
מרענן לשתף יערת דבש

כבר כמה זמן שאני קוראת סמויה 

ונהנית לקרוא פה..אז יאללה למה לא לשתף קצת גםקורץ

שבועות כבר מתקרב..איכה

א' צריכה רעיונות לקידוש חלבי, יחסית מושקע כי לא תהיה סעודה חלבית.

ב' מה אתם מכינות בכללי?

 

עוד לא יודעת כמה אורחים יהיו לי, אבל בטח יהיו כמה..

בגדול*אשתו של בעלי*

פשטידות

קישים

מוקרמים

עוגות

 

תגידי כיוון שאת מתכוונת ורוצה להכין

מה הכוונה לא ארוחה?מדברה כעדן.

אני מבחינתי לאכול כזית מזונות בקידוש ואז לאכול אוכל נורמלי... עם צלחת סכום... אז תכיני דברים שאת אוהבת... אצלי זה סלט קינואה, סלט טונה עם ביצים, אפשר לקנח בקפה וחתיכת עוגה שאת אוהבת.... 

 

חשבתי על דברים מזונותאיכה

עוגת גבינה וקפה.

 

יש אנשים שלא למדו כל הלילה והם יהיו רעבים בבוקר..

 

לביינתים חשבתי על פיציות מזונות, אולי באמת גם ירקות חתוכים.

דגים לא מתאים כי יש לי אורחים ספרדיים..

אפשר גם דגיםמדברה כעדן.

ושלא יאכלו ביחד עם הגבינה... כך אחותי שהתחתנה עם ספרדי מעדיפה... כי זה משביע וטעים... וגם לא כולפ מחפשים רק מזונות.. 

אפשר לשבוע מסלטים איכותיים (אני למשל סובלת מגלוטן מנפח לי את הבטן ואילו סלטים קלילים עם חלבון איכותי ואגוזים סוגר לי לכמה שעות את הרעב...) 

אפשר גביניות, טורטיות ממולאות עם גבינות וירקותאם לשתיים

דגני בוקר שווים לילדים/דלי פקאן למבוגרים. בלינצ'ס גבינה, סיגרים למיניהם (אפשר מתוק או מלוח לפי מה שאוהבים אצלכם),פשטידות קטנות במאפינס

רעיונות מעולים, תודה!איכה
קידוש חלביופל לימון

כן חשוב לדעת לכמה אנשים אבל בגדול: מגש גבינות מושקע, מגש דגים מעושנים ומלוחים

מיני קרקרים  (בייגלים אם תרצי כולל נטילת ידיים)

מיני ממרחים גבינות ואחרים

מגש ירקות חתוכים, סלט בולגרי, סלט ירוק אפשר לשלב בו פירות

מנות חמות - 2 קישים, אולי קיגל ירושלמי לטובת מי שלא אוכל מוצרי חלב

עוגת גבינה עוגת לא גבינה, פירות

כמה אנשים אתם?באר מרים

אצלנו בשבועות בבוקר עושים קידוש על מזונות

 

כי חלק נשארים ערים כל הלילה ומתפללים ותיקון

חלק לומדים עד מאוחר וקמים לתפילה המאוחרת 

וחלק (הקטנים) לא לומדים וקמים סתם מוקדם..

 

אז אני מכינה 3-4 עוגות חלביות וכל אחד עושה קידוש ואוכל בקצב שלו..

 

אני מניחה שזה לא מה שאת רוצה..

 

את בונה על קידוש משותף אחרי התפילה?

אנשים יישבו עם צלחות?

בפה?

משהו קליל או ממש ארוחה רק בלי נטילה?

תגדירי...

עוד לא יודעת כמה אנשיםאיכה

בין שניים לחמישה.

 

זה לא יהיה קידוש משותף..

כי באמת כל אחד מגיע בשעה אחרת

 

העוגה היא בשבילי , אבל יש אנשים שלא אוכלים עוגות.

ויש גם אחד רגיש לחלבי, מזל שהוא קטנטן אז אני אסתדר איתו.

אז ממש לא להשתגע.באר מרים

עוגה חלבית

עוגה פרווה

מאפה פרווה לא מתוק (בורקס או משהו דומה)

סלטים שכבר יש מאחת הארוחות האחרות אאו חמוצים

 

זהו בערך...

אני הייתי עושה:מקסיקנית

טורטיות או חביתות דקות (או אפשר כל לחם) ומלא מילואים:

גבינות שונות

פטריות

תפו''א

תירס

זיתים

סלמון מעושן

טונה

קישואים בקוביות קטנות מוקרמים

וכל מיני....

אפשר לשים גם רטבים שונים

עוגת גבינה! חילזון 123
עוקבת.יערת דבש

עוד לא יודעת איפה נהיה..

אבל ודאי שחלק מסעודות החג\שבת נהיה בבית

ובטח נעשה גם סעודה אחת לפחות חלבית וקידוש חלבי

אז צריכה רעיונות

 

בהמשך אוסיף רעיונות בעז"ה

הייתי מכינה פינגר פוד כזהמקום בעולם

מקלות גבינה של אפרת ליכטנשדט

פיצוניות

ירקות חתוכים

אולי בורקסים..

לקידושתוהה לעצמיאחרונה

גרנולה ביתית עם יוגורט או חלב

מקלות פרמזן

מה אוכלים בשאבעס??מאוהבת בילדי

אנחנו מתארחים ב2 הסעודות.

סעודה שלישית נאלתר... אין לי כח לבשל

אצלי בע"ה בתכנוןמתחדשת11

דג סלמון בתנור ברוטב עם שום, גמבה וכוסברה

צלי בקר עם המון בצל מטוגן

אורז לבן

חמין עם תוספות

סלטים: חומוס ביתי, כרוס וגזר במיונז, סלק אדום, חסה עם תוספות, חצילים בתנור ואולי גם מטוגנים

עוגיות שוקולד ציפס

עוגת גבינה קרה

עוגת טורט שוקולד

 

אצלנובוקר אור

שבת זרוקה רצח..

ערב

מרק ירקות עם עוף ואטריות

קניידלך מהמקפיא 

קוסקוס

 

בוקר

אנטיפסטי

פאי רועים

 

חצילים בתנור

טחינה

 

חלות מהמקפיא

עוגת קלמנטינות מהמקפיא

מלון

אולי אולי נכין מחר עוגה

 

סעודה שלישית עושים משהו קהילתי..

 

חח בסוףבוקר אור

בארבע וחצי המרק עוף הריח לנו נורא..

מפה לשם הכנו בסוף רגע לפני שבת מרק בצל כי זה הירק היחיד שנשאר..

וואי! מזל שהיה לפחות בצל....יעל מהדרוםאחרונה
ובכןטארקו

חלות- בעלי יכין

סלטים- מטבוחה, פסטו, זיתים, פטריות, חציל מהמקפיא, אולי עוד מהיום-לא החלטתי.

 

ליל שבת

תבשיל הודו וירקות

אורז/קוסקוס

 

יום שבת

סלט חסה עם חזה עוף 

לביבות ירק כלשהן

 

סדש

רביולי ביתי😋 (הכנתי אתמול כמות עצומה🙈🙈 את הרוב הקפאתי במנות)

 

עוגה כנראה שמרים מהבצק חלות, אם לא אז מהמקפיא(יש וניל-אוכמניות ויש רסק תפוחים)

אוכלים אוכל בערך כמו בשבוע שעבר😅יעל מהדרום
אצלנו בעהמוריה 7

חלות מהמקפיא

חציל עם גמבה, חציל ברוטב אדום, סחוג, חומוס וחילבה מהמקפיא

טחינה

 

ערב: 

דג ברוטב אדום בתנור

מרק עדשים

 

בוקר: 

חמין

אורז

שניצלים 

סלמון בתנור עם שמן ומלפ

 

סדש:

פשטידת טונה

 

סעודה רביעית:

פשטידת בטטה 

אצלנואיכה

שונאת שהכל נשאר לי ליום שישי.. מתיש אותי ברמות.

 

ערש 

מרק (שבעלי תיבל אותו בצורה שאני לא אוהבת..)

עוף

קישואים ברוטב

אורז

 

בוקר

דג ברוטב

שניצל

פשטידת תפוא 

אורז מהלילה

 

סדש

פיצה מהמקפיא

 

חומוס ביתי, טחינה, מטבוחה קנויה, כרוב סגול, חציל בטחינה, סחוג ושום קונפי

אני תמיד מעלה בשישי.. מאלתרים תוך כדיאמרלד

אז ב"ה

 

גפילטע פיש

פסטו טחינה מטבל עגבניות 

סלט חדש שטעמנו השבוע- קוביות סלק אפוי עם סלרי וצימוקים 

חציל מטוגן עם טחינה גולמית 

חציל פרוס טחינה וסילאן 

בבגנוש

חומוס "ביתי" משימורים- ממש נחמד

שעועית ירוקה

ירקות בגריל מסודרים יפה בפיירקס עגול

( 5 תבניות שמצטמצמות לזה.. חח)

קבב כבש

עוף בתנור 

בשר

 

לבוקר-

דגים מעושנים

קוגל ירושלמי

אספרגוס 

כבד קצוץ וסלט ביצים 

צ'ונט 

 

 

לסדש תכננתי ספגטי עם שומשום ברוטב סויה ושכחתי.

נראה כבר מה

 

יש ענבים, עוגת בננה, פאי בראוניס ועוגיות שוקולד עם בייגלה/ חמאת בוטנים  

שבת שלום

 

קרם קוקוסתודה לה'.
עבר עריכה על ידי תודה לה'. בתאריך כ"ה באייר תשפ"ג 16:30

איזה מאכלים וקינוחים פשוטים אפשר להכין עם קרם קוקוס?

מלא!!ט'

כמעט כל מתכון שיש בו שמנת או קצפת צמחית אפשר להחליף בקרם קוקוס.

 

לנטלי לוין מעוגיו.נט יש מתכון מצוין לטראפלס קוקוס שהכנתי כמה פעמים.

תודה רבהתודה לה'.

הבנתי שאפשר להכין קצפת אז הקצפתי קרם קוקוס עם פודינג וניל ולא קרה כלום.. איך בכז אפשר להכין מזה קצפת? 

אפשר להקציף אבל -ט'

צריך לקרר מאוד את הקרם קוקוס, לפחות לילה במקרר, ואז בזהירות בלי לנער להוציא רק את החלק שהתקשה ואותו להקציף.

 

^^^מאוהבת בילדי

בדיוק, צריך להשתמש ר בחלק השומני.

את הנוזל שנשאר אפשר לשים במרק או בעוגה במקום מים.

עשיתי את זה המון פעמיםהמקוריתאחרונה
לישת בצקאוהבת לאפות

מחפשת המלצה למכונת ליש או מיקסר שלש טוב

כל מה שניסיתי לא אוסף טוב את הבצק שמדובר בקילו ומעלה

לי יש מיקסר של קנווד*אשתו של בעלי*אחרונה

יש לו 1200 ואט.

והוא מעולה!!!

הוא לא זול במיוחד,אבל עושה את העבודה!

אוסף מצויין את הבצק מדפנות הקערה.

 

בשביל מיקסר טוב שאוסף טוב את הבצק מדפנות הקערה צריך מנוע חזק של לא פחות מ-1000 ואט.

כך גם תוכלי ללוש בבת אחת בצק עם ק''ג קמח ומעלה.

לא שיש לי כח.. אבל שבת אמור, אז אמורים לבשל..ואתם?טארקו
אני לא אוהבת עם ביצהטארקו

וגם לא שזה טחון עם הקליפה 

מתכון לירקות בסירנטלינטלי

איזה מתכון מומלץ שבוודאות טוב יש לירקות בסיר (כמו תפוא, בטטה / דלעת, גזר, קישואים)?

אולי ירקות שמכנים לקוסקוסופל לימון
אני חותכת ירקות לרצועות נראה לי קרדיט לניקי באמרלדאחרונה

בטטה חותכת יותר קטן מהשאר

ואז שמה אותה בסיר עם שמן ( זית) ואפשר גם בצל

אחרי שזה מתרכך קצת מוסיפה כרוב/ גזר/ פלפלים קישואים..

וסילאן או דבש. מבשלים הכל עוד קצת ביחד. 

ככה עדיין טועמים את הירקות עם תוספת טעם מהסילאן..

יוצא מאד טעים