שרשור חדש
אז בלאגן בדרום ולא רק מינהסתם.. מבשלים השבת?טארקו

אין לי כח לתייג🫣 מוזמנים לתייג בשמי..

אצלנו..טארקו

בעלי בצהלוש החמוד בלילות עכשיו במקום בימים, ובימים ישן לפני ואחרי משמרת...

 

ב"ה הצליח לסדר את זה ששבת עצמה הוא בבית(משמרת שישי עד הבוקר ואז משמרת מוצש שייצא מיד בצאת שבת)

אבל שבת מינימלית בהתאם(מדהים איך כל פעם יש לי תירוץ לשבת מינימלית, אה?)

 

קיצר.

חלות מהמקפיא

סלטים מהמקפיא(נראה לי שיש חצילים מטבוחה ופטריות) ויש לנו בזיליקום, אם נצליח להכין גם פסטו וזיתים זה יהיה נחמד ביותר.

 

ליל שבת

סלט חסה עם סלמון

תפוחי אדמה

 

בוקר שבת

טורטיות

בשר טחון מטוגן

חומוס

סלט

כל אחד ירכיב לעצמו טורטיה..

 

סדש

בורקסים(קנויים כמובן)

ירקות חתוכים

גבינות שמנת(היה השבוע במחיר ממש שווה ברמי לוי אז קניתי 3 טעמים..)

 

עוגה כנראה מהמקפיא אלא אם פתאום אצליח להכין עוגיות.

 

בשורות טובות!

מבשלים מבשלים. אפילו אמור להיות לי יותר זמןיעל מהדרום

לק"י

 

כי אני בחופש😆

בפועל, חוץ מעוגיות ובצק לחלות עוד לא הכנו כלום.....

טוב, אז מה בתוכניתיעל מהדרום

לק"י

 

חלות

חומוס ביתי

סלט עגבניות, בצל ופטריות

סלק

אולי משייר

חצילים

סלטים חיים

 

עוגיות פריכות, חלקן עם שוקולד צ'יפס

עוגיות שמרים

עוגת גבינה בחושה מההקפאה

מקווה להכין גם עוגת תפוזים ועוד עוגה/ עוגיות

 

ליל שבת:

כפיתות

קוסקוס

פקילה

 

יום שבת:

תפו"א בתנור

ירקות בתנור

חזה עוף

קוסקוס

 

סד"ש:

עוד לא החלטתי

אצלנו שבת ממש פשוטה...מקסיקנית

סלטים: ממרח זיתים, ממרח סלמון מעושן, גוואקמולי, סלט חי גדול

ליל שבת: סלמון בתנור עם ג'ינג'ר ולימון, אורז צהוב

יום שבת: פטריות פורטובלו ממולאות, תפוחי אדמה קטנים ברוטב יין אדום

קינוחים: בראוניז מההקפאה, סורבה תות או מנגו, אולי שניהם

שבת שלום!!

אז אצלנו...באר מרים

חלות מהקפאה

סלטים מהקפאה

 

ליל שבת:

שניצלים או פרגשות

אורז

שעועית ירוקה

 

בוקר:

בורקס גבינה

"לזנית" אטריות

ברוקולי מוקרם

פשטידת פטריות

 

סד"ש:

מושטים

טונה וביצים קשות...

 

מבשלים..מבשלים..*אשתו של בעלי*
עבר עריכה על ידי *אשתו של בעלי* בתאריך כ"א באייר תשפ"ג 01:25

עבר עריכה על ידי *אשתו של בעלי* בתאריך כ"א באייר תשפ"ג 01:24

דגים(מושטים ברוטב חריימה)

אורז

קוסקוס

שניצלים

עוף בריבת בצל

צ׳ילי קון קרנה

חלות

סלטים

עוגה(יומולדת 18 לאחד מהילדים)

מתארחים בע"ה. לוקחים איתנו (אכין מחר בעזרתו ית')נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"א באייר תשפ"ג 11:47

חלות 

 

סופריטו בשר עם ת"א

 

בעזרתשם.

נוסעים שוב אבלמשמעת עצמית

הכנתי סלטים:

מטבוחה

פטריות בשום

חצילים אדומים

חצילים בתחמיץ

חציל שרוף במיונז

טאבולה

גזר מתוק

גזר בשום

בטטות עם זעתר

חומוס ביתי 

 

 

נוסעים לאימושאיכה
לשם שינוי, מבשלתט'

שבת משפחתית - התחלקנו ואני מכינה סלטים וחלות.

יצאו עשר חלות גדולות

 

סלט סלק - עוד לא החלטתי איזה. רעיונות?

חצילים ופטריות

חצילים ברוטב אדום

מטבוחה

חומוס

גזר חריף

פלפלים קלויים

סלט בטטה ועדשים שחורות

סלטים חיים

 

סלטים מושקעים.אמרלדאחרונה

אין לי ככ רעיונות לסלק,מכירה רק את הרגיל - חומץ ושמן 

אולי אפשר לאפות, זה מקבל טעם טעים וניראות שונה 

מקלפת פורסת לעיגולים ואופה עם שמן זית.. אפשר לשחק עם ההגשה. ( אגוזי מלך ופטרוזליה הולך)

 

איך את מכינה בטטה ועדשים שחורות?

   

קלילאמרלד

חלק מהאוכל הזמנו

 

סושי

כרובית

מרק תירס

עוף 

ירקות מבושלים

סלט מלפפונים 

 

סושי/או דג מעושן 

סלמי , חמוצים

וסלט חסה 

 

יש ענבים אולי נקפיא על שיפוד

אפיתי גם עוגיות שוקולד צ'יפס ופאי תפוחים

 

שבת שלום לכולם

 

שאלה על שוםנטע321

האם יש הבדל משמעותי בין כתישת שום בכותש שום לבין לחתוך אותו לחתיכות קטנות עם סכין (אחרי קילוף הקליפה)?

תלוי כמה אנינת טעם את.חופר

בגדול הכתישה מוציאה יותר טעם

תלוי לאיזו מטרהופל לימון
טעמו שונה*אשתו של בעלי*

בין אם חותכים לפרוסות/קוצצים/כותשים

סילאן במקרר או בחוץנטע321

האם שומרים סילאן אחרי הפתיחה במקרר או בחוץ?

וכמה זמן הוא מחזיק אחרי פתיחה?

תודה

בחוץ. נראה לי עד שפג התוקףיעל מהדרום
אצלנו שומרים בארון.. והוא נשמר להמוןןן זמןמבקש אמונה
אם אין נמלים - בארון. אם יש נמלים - במקרר.יראת גאולה

מחזיק המון, אפשר להשתמש עד פג תוקף.

במקרר הוא עשוי קצת להתקשות.

אנחנו שומרים במקרר, למלא זמןפה לקצת
אני שומרת בחוץטארקו

נשמר המוןןןן זמן. נגמר לי תמיד לפני שמתקלקל

גמני שומרת בארון לאחר הפתיחה*אשתו של בעלי*
בחוץ. זה לא מתקלקל. מקסימום נהיה עם משקע סוכר למטהחילזון 123אחרונה
תפריט לשבתרוצה הריון כבר

ללא סוכר וקמחים.. 

רעיונות? 

אפשריעל מהדרום

לק"י

 

ירקות בתנור

חזה עוף עם בצל ופטריות

מרק עם ירקות ועוף

אורז לסוגיו

עוף עם תפו"א

לגבי החלותמדברה כעדן.אחרונה

אפשר פיתות פשוטות כמו על הטאבון. טעים והילדים שלי רבים על זה. 

 

כל השאר-

אני מכינה טחינה, מטבוחה, סלק וחצילים כסלטים. 

אפשר חומוס ביתי או "סלט חומוס" מעדשים... 

 

קציצות

דגים

פרגיות

עוף... 

 

מה את בדיוק רוצה? 

וקטניות כתוספות

וגם ירקות מבושלים, מוקפצים, אפויים... 

פי כמה שעועית מכפילה את עצמה בהשריה?חופר

יש לי מתכון עם כמויות לשעועית אחרי השריה ואני רוצה לדעת כמה לשים

פי 3 בערךאני:))))
תודהחופראחרונה

בדקתי ויצא 2.5

בבישול*אשתו של בעלי*

את יכולה לשחק עם הכמויות.

את לא צריכה לעשות בדיוק בדיוק כמה שרשום.

להבדיל מאפיה למשל

ידוע, תודהחופר

*חופר זה אתה ולא את...

אופס🤦 סליחה!*אשתו של בעלי*
אל דאגה, לא נפגעתיחופר

סתם מעלה תשומת לב

רעיונות לנשנושים(אהבת עולם)
מחפשת רעיונות לאוכל מפנק ומושקע שאפשר לקחת ולנשנש במהלך היום, שיכול לשרוד כמה ימים בלי מקרר ועדיף כמה שיותר משביע🙏
סוג דברים שמכינים בבית?אמרלד
בננה מאפינס או מה שאפשר להכין מקמח מלא
עבאדי / גריסיני
אגסים / גזר ( ולהביא מקלף)
קרקרים/ פריכיות וטונה
פריכיות עם חמאת בוטנים/ ריבה
תמרים זה נשמר מעולה! אפשר לשים בפנים פקאן או אגוז
להביא שיבולת שועל מפוררת ואפשר לערבב עם מים חמים וצימוקים או סוכר חום ואם יש חלב זמין גם טעים.
רסק תפוחים
דוריטןס צהוב טבעי

קוסקוס
דגנים/ קורנפלקס וחלב עמיד


קרקרים?בוקר אור
מאפינס שיבולת שועל
יש לי מתכון לקרקרים מעוליםאיכה

אם באלך

 

נראה לי שיש לי אותו🤭(אהבת עולם)

אבל מחפשת רעיונות לאנשים מפונקים באוכל, אז הרעיונות שלכן טובים, אבל לא עוזרים לי...

תודה רבה!

שזה אומר.. סוג מה הם אוכלים?אמרלד
עוגיות ושוקולדים🤥(אהבת עולם)

הצלחתי לגרום להם לנשנש לחמניות ממולאות ובינתיים בזה זה מסתכם🤦‍♀️

אוכל - בלי מקרר כמה ימים??ופל לימוןאחרונה
ברוקוליאביול

אשמח לכמה שיותר מתכונים ע ברוקולי שילדים אוהבים...

 

חחחחאביול
היי! אני עושה כמו פשטידה עם גבינה והם טורפיםםם!מקסיקנית

רק שימי לב כל דבר שאת עושה עם ברוקולי: זה ירק שהוא קראנצ'י וכייפי אבל אם מבשלים יותר מדי זה הופך לפירה....

תודה! אפשר מתכון?אביול
אני עושה ככה:מקסיקנית

מטגנת בצל וקצת שום, מכבה את האש ומוסיפה את הברוקולי קצוץ דק, מלח ופלפל (אם את אוהבת עוד תבלין אז גם)

שמה קצת אבקת אפיה, ביצים (3 לחצי קילו ברוקולי) וכף קמח

מוסיפה את הגבינה (כל גבינה שאוהבים)

ולתנור

 

תודה!אביול

מה הכוונה קצוץ דק? יש לי קפוא. אז את מפשחרנ ואז חותכת אחד אחד?

אני פה במקסיקו... לא יודעת מה את קונה חחחחמקסיקנית

אבל אם החלקים לא גדולים תכניסי ככה, רק תערבבי היטב עם התיבול

תודהאביול
ברוקולי זה ירק שאצליופל לימון

או שאוכלים מבושל במי מלח או אפוי בתנור בתיבול מינימלי

או טחון במרק מבלי לדעת שהוא שם

לטחון במרק זה רעיון, תודנאביול

זה טעים לאכןל לבד?

אפשר לשים אותם במים רותחים מכוסה, זה לא מתרכך מדימקסיקנית

ואח''כ אני אוהבת לשים: שום קצוץ דק, הרבה לימון, מלח ושמן זית

בניקי ב. יש מתכון למרק ברוקולי ובטטה ממש טעים!!!מבקש אמונהאחרונה
השריית קטניותנטלינטלי

אם אני רוצה להשרות שעועית לבנה, אדומה וחומוס ולהקפיא כדי שיהיה לי זמין לשימוש בחמין - 

1. כמה שעות להשרות את הקטניות?

2. האם אפשר לשים את כולם ביחד באותה קערה ולהקפיא באותה שקית?

3. האם להקפיא כשהקטניות עדיין רטובות מהמים? זה לא עושה בעיות?

4. האם זה יוצא פחות טוב מאיזשהי סיבה מאשר אם משרים לפני הכנת החמין ולא מקפיאים?

תודה

נראה לי שמשרים 8 שעות או יותריעל מהדרוםאחרונה

לק"י

 

לפעמים צריך להחליף מים.

אם חם- מציעה להשרות במקרר.

אפשר לשים הכל יחד.

אין בעיה להקפיא רטוב (אני בוררת אחרי ההשריה ומקפיאה).

לא נתקלתי בבעיית בישול אחרי ההקפאה.

מתכונים שווים לדג טונהסוסה אדומה

קפוא...

אף פעם לא עשיתי, יש לכם?

מטגנים פלפלים גמבות אדומות עם הרבה שוםשִׁירָה

מטגנים המטגנים מערבבים מידי פעם

מוסיפים את הטונה (אחרי השריה במיץ לימון ושטופה היטב)

בקערה מערבבים חצי כוס שמן, כפית פפריקה כפית מלח ושופכים מעל

מבשלים רבע שעה 

מוסיפים כוסברה קצוצה מבשלים עוד רבע שעה

משהו כזה

אולי צריך להוסיף מים לא סגורה על זה תראי איך זה בסיר

*סיר סוטאז'- נמוך ורחב

פחות אוהבת, בצ'יק הוא מתייבשופל לימון

מקסימום טרי בסושי...

נכון. הוא באמת לא מוצלחאם לשתייםאחרונה

אמא שלי טוחנת אותו לקציצות ויוצא סביר, אבל כל השאר בעיני יבש ממש 

סושישובי...
מה עושים עם פטריות שי מג'י?מאוהבת בילדי


נראה לי שכל מה שעושים עם פטריותיעל מהדרום
לק"י

יש זן שאוכלים רק מבושל ולא חי.
לא זוכרת איזה....
טעמן יחודיופל לימון

אפשר בכל דבר, למשל בלזניה הזאת

נכנתי כמו אנטי פסטימאוהבת בילדי

ויצא מגעיל... זרקתי הכל.

יש להן טעם חמוץ של גועל נפש.

בקיצור- לא ממליצה בכלל... עצוב

אויש....מוזר. אולי היו ישנות?יעל מהדרום
לק"י

כי פעם קניתי אני חושבת, ולא זכורה לי חמיצות.
לא. הן היו ממש טריות.מאוהבת בילדי


אני יודעת ששימג'י ספציפית צריך לבשלבעוז וענווה!
כמה דקות במים רותחים לפני השימוש בהן. הבישול מוציא את טעמי הלוואי ואז אפשר להקפיץ או לאפות אותן כרגיל.
לא ידעתי... חבל.מאוהבת בילדי


לא מתאים לאנטי פסטי (אפיה עם מעט תיבול ושמן?)ופל לימון


לדעתי מתאים מאודבעוז וענווה!
וואו! מה שלומך??♥️YNZS
ברוך ה'בטוב תודה!בעוז וענווה!אחרונה
מרק, ריזוטו, תוספת לבשר... (דברים מבושלים)סוסה אדומה
סיר נירוסטה או סיר עם ציפוי נונ סטיק?נטלינטלי

היי,

מה עדיף - סיר נירוסטה או סיר עם ציפוי נונ סטיק?

לאיזה שימוש?מאוהבת בילדי

אני מעדיפה את הנון סטיק.

אבל את הנירוסטה אפשר "לכסח" כשמנקים אותו (לשרוט אותו וכאלה)

אני לגמרי מעדיפה נונסטיק, יציקה.טארקו

הסירי נירוסטה תמידדדד נדבקים לי

ועוד לא מצאתי משו שיוצא לא מוצלח בנונסטיק

אני אוהבת נירוסטהחילזון 123
קל לנקות ועמיד יותר,
אין בעיה לנקות עם ברזלית כמה שרוצים...
ואם הסיר עם תחתית טובה, הוא לא נשרף.

כל המחבתות נון סטיק שיש לי די מהר נהיו עם שריטות (גם אם קטנות) וזה מבאס, כי זה לא בריא להשתמש כשיש שריטות ומצד שני אי אפשר להחליף כל רגע.
וגם לא נח לי כל הזמן להזהר לא להשתמש בסקוטץ' שורט ולא בכף מתכת וכו'
מנצלשת- יש לכם המלצה לסירי נירוסטהיעל מהדרום

לק"י

 

שלא צריך לקחת משכנתא בשבילם?

 

(ואם אפשר לקנות בכרטיס של הסתדרות המורים אז עוד יותר טוב).

אני לא ככ יודעת מחיריםחילזון 123
אבל יש לי סיר של פרפקטו
וסירים של סולתם
ושניהם טובים

יש לי גם מחבת גדולה מנירוסטה של איקאה והיא די טובה. למרות שאת האחרים אני יותר אוהבת
נוןסטיקשובי...אחרונה
תיבול למוקפץ בלי סויה. יש רעיון?רק טוב!
אפשר קצת סילאןיעל מהדרום
רק סילאן? בלי עוד משהו? זה לא מרגיש חסר?רק טוב!
התכוונתי במקום הסויה.יעל מהדרום
לק"י

אני לא שמה רטבים בכלל במוקפץ (לא משתמשת בהם בכלל), אז לא יודעת מה עוד. נראה לי שפפריקה, שום ומלח יחד עם הסילאן יכול לצאת טוב

אני מתבלת בתבלינים בלבד.
מעט יין אם אוהביםיראת גאולה
אני שמה בעיקר פפריקה וסילאן וקצת אבקת שום.
אפשר רטבים אחרים כמו טריאקי (מושלם למוקפץ!) או צ'ילי. אפשר להוסיף קצת חרדל.
תודה!רק טוב!
טריאקי מכיל סויה (לפחות מה שיש לנו)
תראי, סויה= מלחופל לימון

סילאן ממש לא תחליף הוא פשוט מתוק, אם כבר מתוק אז עדיף דבש, צ'ילי מתוק

 

אחד המיקסים שאני אוהבת למוקפץ:

1 כוס חלב קוקוס

כפית שום כתוש

כפית קארי צהוב

חצי כפית כורכום

כפית אבקת מרק בטעם עוף

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

4 כפות סויה

כף גדושה סוכר חום

מלח,פלפל

 

 

 

 

לא הבנתי מאיזה בחינה סויה=מלחרק טוב!
נכון שהרוטב סויה מלוח אבל יש לו גם טעם שהוא מוסיף לאכול.
כרגע נמנעת מסויה בגלל רגישות של התינוק שלי. ולכן כל מה שמכיל באיזו שהיא דרך סויה, זה בעייתי.

תודה על ההשקעה בכתיבת המתכון! לא אוהבת קארי וחלב קוקוס גם אין לי בד"כ.
אני לא יודעת איזה סויה יש לךופל לימון

סויה אמיתי הוא נוזל מלוח , יש לו טעם אבל בעיקר נותן מליחות בניגוד למתיקות.

מציעה לתבל בתיבול אהוב ולאו דוקא אסיאתי. גם יצא טעים

 

ברור שסויה נותנת מליחותטארקו
אבל היא ממש לא רק מליחות
היא עם המון המון טעם, יש לה אומאמי מאוד חזק.
חומץ, סוכר, מלח, פלפל, שום כתוש (אפשר קצת זנגביל)חילזון 123
מירין טריאקי שוםשובי...
לא שמה בחיים סויהמדברה כעדן.

במוקפץ שמה שום כתוש, קצוץ או פרוסות, לפי מה שבא לי. 

בתיבול שמה מלח, מעט פלפל, טיפלה כורכום וזהו... 

כן! מנסיון עם רגישות לסויה-אנונימיות

סילאן קצת יין ומלח.

 

תודה! איזה יין?רק טוב!אחרונה
עוף / חזה עוף עם אננס בתנורנטלינטלי

מה המתכון הכי קל, מהיר ועם מינימום רכיבים להכנת עוף / חזה עוף בתנור עם אננס?

תודה

לא הייתי מכינה חזה עוף בתנור עם אננסופל לימון

אולי פרגיות או כרעיים

פרגיות בזיגוג אננס

 

או ככה:

עוף באננס לא באמת מתוק אבל טעים עד מאוד, מה חשוב?

להניח את נתחי העוף במרינדה לפחות למספר שעות

רכיבים:

6 כרעיים מחולקים לשוק וירך

למרינדה: 

חצי קופסת אננס חתוך לקוביות גסות 

8 שיני שום כתושות 

6 כפות סויה 

3 כפות דבש / סילאן 

3 כפות שמן

אופן ההכנה:

מסדרים את נתחי העוף במרינדה בתבנית אפיה, ולאחר כ- 5-6 שעות אופים בחום 200 מעלות 

באפיה חום עליון תחתון, ללא כיסוי למשך כשעה, עד שהעוף משחים יפה, שווה לפתוח את התנור במשך האפיה

אמא שלי מכינהאמרלד
שניצלים מטוגנים בפרטי לחם ואז ברוטב מתוק ופרוסות אננס משימורים.
טעיםםם, אוכל של חגים..
אם תרצי מתכון בשמחה בערב אבל זה כן כמה שלבים.
אצלנו עושים מאוד מאוד פשוטטארקואחרונה
מניחים את החתיכות של העוף
מעל כל חתיכה מניחים חתיכת אננס
אפשר קצת תיבול, הולך טוב עם קצת סויה ורוטב צ'ילי
מוזגים על הכל את הסירופ מהאננס ולתנור עד שמוכן.

חזה עוף אני מעדיפה לעשות ככה אבל בסיר ולא בתנור, שלא יתייבש
שאלהרויטל123

ארוחת צהריים טיפוסית מורכבת מפחמימות, חלבונים וירקות.

 

פחמימות זה אורז, פסטה וכדומה.

חלבונים זה חזה עוף, בשר, דג וכדומה.

ירקות זה מלפפון, ברוקולי, גמבה וכדומה.

 

אז השאלה היא - לאיזה קטגוריה אני מכניסה ירקות כמו תפוחי אדמה ובטטה וקטניות כמו שעועית לבנה למשל. מצד אחד הם לא ירקות לחלוטין (תפוח אדמה לא כמו מלפפון, הוא הרבה יותר משביע וכדומה) ומצד שני הם לא פחמימות לחלוטין (תפוח אדמה בשורה התחתונה הוא לא כמו אורז)?

 

תודה

תפו"א זו פחמימהיראת גאולה
בגדול צריך לבדוק מה הערך התזונתי של הפריט,
בטטה היא פחמימה.
קטניות ברובן הן חלבונים. יש כאלו שיותר נחשבות לפחמימה (תירס) ויש לירק (שעועית ירוקה). תלוי גם בצורה שלהן - קטניות יבשות אחרי השריה הן מקור מעולה לחלבון.


ברמה הפרקטית, לדעתי זה משנה לאיזה צורך את שואלת.
לפעמים אפשר לאכול אפונה או קציצות קטניות עם ביצה כדי לספק מנה חלבונית, גם אם זה לא חלבון 'טהור'.
או לילדים שבקושי אוכלים ירקות - לבטטה יש ויטמינים, בלי קשר לתכולת הפחמימות, לכן עדיף שיאכלו בטטה כירק מאשר בכלל לא לאכול ירקות.
תפוא פחמימה לגמריטארקו
בטטה פחמימה מורכבת..
שעועית לבנה חלבון
מנסה..באר מרים
תפוח אדמה, בטטה - פחמימה
שעועית ירוקה, צהובה, אפונה קפואה - ירק
קטניות - יש בהם חלבון.

צירף קטנית+דגן ביחס של 1:2 (2 כוסות דגן עם כוס אחת קטנית) יוצרים ארוחה מלאה של חלבון ופחמימה כאילו הכנת בשרי.
למשל:
מג'דרה- אורז ועדשים
חומוס עם קוסקוס
שעועית ואורז
וכן הלאה..

(אפילו מרק ירקות שאת שמה בפנים קטנית כגון אפונה יבשה, עדשים וכו.. ואוכלים עם שקדי מרק או קרוטונים זה נחשב ארוחה מלאה)
תפו"א פחממה, בטטה חצי פחממה חצי ירקהסטורי
לפחות ככה אמרה לי רופאה
בטטה לגמרי פחמימהבאר מריםאחרונה
אבל עם ערך גליקמי יחסית נמוך
לא מבשלים השבת?מאוהבת בילדי


תודה! מענייןיעל מהדרום
אפשר להשרות קטניות ולהקפיא?חופר
לפני בישול- הרעיון הוא שאני לא אצטרך כל פעם לתכנן שאני רוצה להכין משהו עם קטניות
כן. אני משרה, בודקת ומקפיאהיעל מהדרום
תודה לעונות!חופר


בטחחמשמעת עצמית
אני למשל מרתיחה שעועית לבנה לצונט של שבת.
מחלקת לשקיות ומקפיאה לכמה שבועות
אחלה דבר!
קראת את תוכן השאלה? לא רק הכותרת?חופר
שאלתי על לפני בישול
מה זה יתן לך?משמעת עצמית
ברור שאפשר סתם להקפיא קטניות
לא קורה להם כלום
אפשר פשוט לשים את החבילה במקפיא ולקח. כל פעם קצת.
לא ככ הבנתי.

הבישול שאני דיברתי עליי הוא חצי בישול כזה
כמו השרייה.
כי צריך להשרות לפני בישול. ולהשרות כל פעם שצריךיעל מהדרום
לק"י

מצריך תכנון מראש כי צריך לתת להן כמה שעות במים.
אני עושהמשמעת עצמית
חצי בישול במקום השריה.
אותו אפקט
ממה שידוע לי-יעל מהדרום
לק"י

השריה גם מקצרת זמן בישול, וגם עוזרת לזה שהשעועית/ חומוס יעשו פחות בלגן בבטן.

יכול להיות שבישול ארוך גם מסייע בזה.
זה לא אותו אפקט בכלליערת דבש
זה לא נותן את האפקט של השריה
אלא מקצר את זמן הבישול.

זה אמנם זה קיצור דרך למקרה שלא הספיקו להשרות
( מכירה את מאמא שלי.. ואני והיא עושות את זה כשאין ברירה..כשלא הספקנו נגיד)
אבל זה ממש לא במקום השריה
ומי שרגיש קצת מרגיש את זה טוב טוב
באמת? לא ידעתי...משמעת עצמיתאחרונה
שנים אני עושה ככה
לנו ולבטננו שלום
זה חוסך את ה12 שעות השריה שצריך לתכנן מראשחופר
הבישול מראש דווקא מזיק כי אז הטעמים לא יכנסו/ יצאו כמו שצריך אלא רק חלקית. (חומוס לממרח חומוס אני כן מבשל מראש כי אותו אני לא מעוניין לבשל עוד)
אפשר.מארי
אני תמיד קונה שעועית וחומוס, משרה ומקפיאה ובכל פעם לוקחת מה שאני צריכה לבישול.
כן אפשרי בהחלטטארקו
חברה שלי עושה ככה קבוע, הקטניות לא עוברות אצלה במזווה אלא מהסופר ישר להשריה ולמקפיא.
מה מבשלים?איכה
אצלי אין מוטיבציה + עבודה מחר

אז לליל שבת -
מרק שהיה אמור להיות עם קניידלך אבל הם התפרקו לי
חזה עוף בערמונים ופטריות מחמותי
ירקות בתנור

שבת בבוקר
מקלובה

סדש
הזמנתי את עצמנו לחברה.

סלטים - סלק, שום קונפי, חצילים בטחינה, חציל ברוטב אדום, פלפל קלוי

ירקות חיים
אה, וחלותאיכה
שתי קילו. למקפיא.
היום הספקתי-*אשתו של בעלי*
קציצות בקר ברוטב אדום
עוף ושעועית ירוקה ברוטב צהוב
פרגיות

מחר-
חלות
מרק עוף
אורז
שניצלים
ו...סלטים
די גמורה וקצת מרגישה לא טוב,אז בקטנהסמטאות
פיתות זעתר קמח כוסמין לבן
עוגיות שוקולד צ'יפס
עוגת אנרגיה
טחינה
סלט חי
פטריות ובצל מטוגנים
מטבוחה מהמקפיא
סחוג ירוק מהמקפיא
פסטו מהמקפיא
מזל שנשאר אוכל מהחג...יעל מהדרום
לק"י

מה בתוכנית (מה יקרה בפועל אני לא סגורה):
חלות/ פיתות ביתיות
סלק
חצילים (שאריות מהחג. ואולי חדש)
קונפי שום-עגבניות
טחינה
סלטים חיים

עוגות שוקולד ותפוזים מהחג
עוגיות מהמאפיה
אולי נספיק להכין גם עוגיות ביתיות

ליל שבת:
קוסקוס
מרק מהחג
חזה עוף וירקות מהחג

יום שבת:
פרגיות
תפו"א בתנור
ירקות בתנור
קוסקוס

סד"ש:
פסטה ברוטב שמנת
ספגטי ברוטב עגבניות
(שניהם מארוחת הצהריים של אתמול. אם לא ייאכלו היום)
אולי עוד משהו


עכשיו צריך להתרומם ולהתחיל בעבודה.
בקטנהבוקר אור
פיתות קנויות
לערב
מרק אפונה עם אטריות
קוסקוס
חזה עוף ברוזמרין שנשאר מפסח

בוקר
חצילים בתנור
טחינה
חזה עוף ברוזמרין שנשאר מפסח
אנטיפסטי
אורז אדום עם זיתים

סעודה שלישית
אל תצחקו אבל קניידלך שהקפאתי ולא יצאו משהו חתכתי ובישלתי קצת ברוטב עגבניות

עוגת קלמנטינות
עוגיות רייבה
הבן שלי הציע שנזמין אורחיםטארקו
אבל נגיד להם שהם יכולים לבוא אלינו רק אם הם מביאים את כל האוכל🙈

בסוף הכנו מינימלי
סלטים שנשארו מהחג
חלות שהתפקששו(ולכן לא היו פה לא מפתח ולא לב)
מרק שנשאר מהחג
תבשיל בשר טחון והרבה ירק
אורז

לבוקר
חלות וסלטים כנל
מאפה קצת כמו מפרום גדול... שקצת נשרף

סדש
לזניית בלינצסים מהחג

עוגות ועוגיות מהחג...
חכם הבן שלך!! הבין את החייםיעל מהדרום
חד משמעית😂טארקו
וחזרתי לשתףטארקו
שהאוכל יצא מעולהההה

הבשר טחון יצא טעיםםםם
לא מאוד חגיגי אז זה כנראה לא יהיה קבוע בשבתות, אבל מושלם לשבתות שבורות כאלה שאין כוחות לכלום ורק לעבור אותן בשלום, זה בכל זאת מוצלח יותר מחלה עם חומוס...

לבוקר המאפה וואטאבר הזה יצא גם מעולה ממש
יצא נמוך אז המסקנה הייתה שפעם הבאה נעשה אותו כפול-
עשינו רק פרוסות דקיקות של תפוא-שכבת בשר מתובל היטב-עוד שכבת פרוסות
אז המסקנה הייתה שמעל השכבה למעלה לעשות עוד בשר ותפוא למעלה. אבל זו לגמרי מנה מוצלחת- קל להכנה, נראה טוב וטעים ממש.
נשמע טוב המאפה הזה! בישלתם את תפו"א לפני?יעל מהדרום
לא.טארקו
פרסנו ממש ממש דקיק, הכי דק שהצלחנו
וגם הבשר לא עבר בישול מקדים
שכבת תפוא אחת(פיזרתי קצת מלח)
שכבת בשר- ערבבתי עם בצל מטוגן ותבלינים, סטייל עיסה לקציצות
עוד שכבה של תפוא, קצת שמן ומלח למעלה.
אפיתי מכוסה ואז כמה דקות פתוח שיקבל צבע.
כמה זמן אפית?יערת דבש

נשמע טוב

ויצא רך ומבושל היטב?

לא זוכרת.. מידי פעם בדקתי את זהטארקו
אפיתי בפיירקס אז היה אפשר לראות
וכן, יצא מעולה.
תודהיערת דבשאחרונה
ננסה יום אחד😋
קצת דחוף... יש למישהו מתכון לפלאפל מקמח חומוס?באר מרים
יש לי קמח חומוס ולא חומוס גרגירים.

איך עושים מזה פלאפל??
לא נשמע לי אפשרי. זה כמו קמחיעל מהדרום
בטוח? איזה באסה.באר מרים
מה דעתך על המתכון הזה?באר מרים
נראה לי שכן. לא שאני מומחיתיעל מהדרום
בטח כבר החלטת בינתיים😅יעל מהדרום
הכנתי את הקציצותבאר מרים
אטגן כשאחזור מהתפילה.

אתן דיווח איך היה..
מעולה!באר מרים
הילדים ביקשו שתמיד אכין ככה..
מגניב...יעל מהדרום
איזה כיף!!מאוהבת בילדיאחרונה


מחפשת גיוון לסעודה חלביתמקום בעולם
נמאס לי מקישים
לזניה
תפוא מוקרם
בלינצס
מרקים
ציפס עם בולגריתאמרלד
סלט יווני / חלומי/קיסר
פיציות
זה לשבת, אז ציפס פחות יעבו טובמקום בעולם
ובעלי לא אוכל סלטים 🙄😭

תודה!
אני מעדיפה ארוחת דגיםופל לימון

וקינוח חלבי שווה, אז התפריט יכלול סלטים, אולי פוקצ'ה או מאפה אחר.

דגים כמו סלמון אפוי או 

אמנון בקרם קוקוס וקארי על מצע  אטריות אורז רחבות או פטוצ'יני

ירקות אפויים

וקינוח שיכול להיות מוס או  טריקולד קפוא

סעודה חלבית לשבתופל לימון
כמהתפוחית 1
פיצה
בורקסים
מאפינס
לביבות
ירקות בתנור
בורגול/ קינואה
רעיונותאבןישראל
פשטידת ברוקולי/ כרובית
ממרח אבוקדו/ טונה/ זיתים
תודה! בעלי לא נוגע בזה חחחמקום בעולםאחרונה
האם אתם משתמשים בכלי מדידה?נטלינטלי

היי,

האם אתם משתמשים בכלי מדידה לתבלינים או שמים פחות או יותר לפי העין (למשל בהכנה של עוף בתנור, חמין, ירקות בסיר או תנור וכדומה)?

בבישול לפי העין והחשק.יעל מהדרום
לק"י

ובאפיה עם כוסות וכפות חד"פ, ולפעמים בערך.
בבישול לרוב משתמש בכלים שיש (אין לי כלי מדידה)חופר
מתכוון לכוסות/ כפות/ כפיות שיש בבית, לאפיה עובד עם משקל (ויש אתרים שנותנים המרה לכל חומר וחומר מכוסות וכדו' למשקל)
בבישול לפי העין, אפיה עם כלי מדידהמוריה 7
בבישול לאטארקו
באפיה(של בצקים ועוגות) כן בדכ.
כמעט ולא. רק אם זה מתכון ספציפי חדש או משהו כזהחילזון 123
או מתכון שאני פחות מכירה ורוצה לדייק
וגם אז תמיד יש משהו שאאלתר...
לא.. מתבלת עם הידמקום בעולםאחרונה