היי,
האם אתם משתמשים בכלי מדידה לתבלינים או שמים פחות או יותר לפי העין (למשל בהכנה של עוף בתנור, חמין, ירקות בסיר או תנור וכדומה)?
היי,
האם אתם משתמשים בכלי מדידה לתבלינים או שמים פחות או יותר לפי העין (למשל בהכנה של עוף בתנור, חמין, ירקות בסיר או תנור וכדומה)?
מקום בעולםלהעזר קצת במיקור חוץ, עם תינוק קטן את לא צריכה לעמוד ולטרוח על ארוחת בוקר
אפשר בהחלט לקנות לחמים/ פוקצ''ות/לחמניות.
חוץ מגבינת שמנת אפשר לקנות ממרחים מוכנים- ממרח עגבניות מיובשות, ממרח זיתים, פסטו
מיני בורקס במילויים שונים
יש ירקות חתוכים/לקט ירוקים שונים אפשר להוסיף חמוציות, פקאן סיני ורוטב טעים.
כרוב לבן חתוך בתוספת שקדים שומשום ונודלס מוזהבים, ברוטב סויה מתקתק
מגש של ירקות חתוכים, עגבניות שרי בצבעים שונים, מלפפונים מיני וכנ"ל פלפלים שיש רק לשטוף.
קחי בחשבון כשאת מגישה 3-4 מנות חמות אנשים לוקחים כף או 2 ואין עניין להכין 40 מנות מכל סוג.
שתיה חמה/קרה , 2 מגשי חיתוכיות /עוגיות או 2-3 עוגות קנויות (גבינה, מוס - כמו טריקולד)
יש כבר אבטיח- אפשר לחתוך קוביות יחד עם מילון ואננס ויש לך גם קישוט יפה לשולחן וגם קינוח מוצלח בלי הרבה עבודה.
2 רטבים לפסטה זה נחמד
במקום עם שמנת , מתבלים במלח, פלפל לבן ומעט טימין
קיש= קלתית בצק
בתוכה איזה ירק
ועליה רויאל שעשוי מביצים שמנת תבלינים ואם רוצים גבינה טובה
היום הכנתי סלק בתנור.
קניתי סלק גדול, קילפתי (צריך להזהר כי יוצא נוזל אדום) וחתכתי לקוביות של בערך 3 על 3 ס"מ ושמתי בתנור לבערך 35 דקות והיה מוכן.
נראה לי הרבה יותר פשוט ממה שהייתי עושה כל השנים שזה להכין בסיר ולקלף אחר כך.
גיליתי את האפשרות לאפות סלק ממש בטעות ומאז אני עושה רק ככה.
ועוד רעיונות למתכוני קטניות טעימים ולא מסובכים להכנה?
היי,
איזה ערוץ יוטיוב או מקור אחר חינמי אתם אולי מכירים וממליצים כדי לעזור לי ללמוד ממש מההתחלה איך לבשל עד לרמה של להכין אוכל ביתי טוב (כרגע אין שאיפה להיות ברמה של גורמה)?
מדהימה!!!
כל המתכונים שלה תמיד יוצאים לי לא פחות ממדהימים, והמתכונים פשוטים וממש ממש ברורים.
והיא גם נותנת טיפים מעולים שרלוונטיים לבישול ואפייה באופן כללי.
https://www.youtube.com/@aragusea
יש לו גישה מאוד פרקטית לגבי בישול, הוא מנסה לפשט מתכונים ולמצוא מה העיקרון שעומד מאחוריהם ואיך לפשט אותו.
מדבר על ההיסטוריה של האוכל, על תרבויות שונות, והכל עובר להסבר כמה שיותר פשוט ומעשי. הרבה פעמים הוא יתחשב ברעיון של לנסות כמה שאפשר לא לכלך עוד כלי אם לא לגמרי מוכרחים.
(כן כדאי לציין שהוא לא יהודי בכלל, אז יש לו מתכונים שהם לא כשרים)
למה להכין סלק כאשר אפשר לקנות בואקום?
נמצא בחוץ ובמקרר במקום פתוח
מוריה 7שלום,
למה במתכונים כתוב לחמם תנור לפני שמכניסים? זה קריטי? זה רק בשביל שיהיה יותר קצר או שיש סיבה אחרת?
יש דברים שבהם זה יותר קריטי ויש שפחות.
לפעמים זה למנוע התייבשות של המאכל.
אז יש לנו חבילה של בערך 20 כאלה.. מה עושים איתם?
יש למישהו מתכונים?
כשמכינים חזה עוף בתנור בצורה הכי פשוטה, עדיף עם שמן (זית) ותבלינים או רק תבלינים?
תודה
פעם ראשונה.
ויש לי את הסיבים של הגזר שנשארו מהמיץ גזר.
זה מתאים?
והוספתי מהמיץ של הגזר.
נראה שיצא טעים
כתוב על קופסאות הטונה של סטארקיסט: "יש לצרוך את מלוא התכולה עם הפתיחה". האם באמת זה כך ואי אפשר לשים במקרר לכמה ימים?
שאסור לאחסן את הטונה בתוך פחית השימורים. אם מעבירים אותה לקופסת פלסטיק, אפשר בקלות לשמור את הטונה במקרר במשך כמה ימים, יש בה מספיק מלח.
היום בפעם הראשונה או השניה בחיים שלי הלכתי לקנות בשר טחון (חשבתי להכין קציצות).
הלכתי לסופר שנחשב טוב וביקשתי 500 גרם.
הקצב טחן ושם בקופסה עם ניילון נצמד.
הסתכלתי בפנים והיה נראה לי שאחוז גדול (אולי 30 אחוז או יותר) זה בכלל שומן.
חשבתי לעצמי - נניח מנה זה 250 גרם, אז מתוך זה 75 גרם זה שומן?
זה נשמע לי ממש הרבה.
בסוף פשוט ביקשתי להחזיר את זה ולא קניתי.
אני מפספסת משהו או שלאנשים לא אכפת לאכול כל כך הרבה שומן (כמו למשל 75 גרם בארוחה אחת).
תודה
אבל 30 אחוז שומן זה הגיוני?
זה הגיוני שבמנה אחת יהיה 75 גרם שומן?
בעין הערכתי שזה בערך 30 אחוז שומן (פשוט מלא היה לבן לגמרי).
30 אחוז ממנה של 250 גרם זה 75 גרם.
, ולפי הגישה שאני מכירה שומן מהחי הרבה יותר בריא משומן צמחי מזוכך)
טארקו
יעל מהדרוםהכנתי רק סופלה
בראוניז
אולי ג'לי בכוסות
ואם אביא את המקצף מחמותי- קרמבו...
זהו זה מה שאני מכין היום

אני חושבת שכןיעל מהדרום100 גרם שוקולד מריר
4 כפות שמן.
ממיסים ומצננים.
בקערה טורפים 2 ביצים
4 כפות סוכר
וכפית ת. וניל
מוסיפים את השוקולד המומס
מוסיפים חצי כוס אגוזים טחונים או גרוסים.
מוזגים לתבנית אינגליש קייק.
ולתנור!
170 מעלות, בערך 25 דקות.
מומלץ להכפיל ולשלש כמויות.
של עוגיות מק.ת.א
הן היו ממש טעימוןת ולא שמרתי את המתכון...
זכור לי חבילת ק.ת.א ואגוזים קצוצים.
יש?
סלטים: כרוב בשמיר, מטבוחה חצילים, חצילים במיונז, חסה ועגבניות שרי, ירקות בתחמיץ.
ער"ש: חריימה מושט
עוף שלם על תפוא ובטטה ופרוסות בקר שנשארו מהחג
בוקר
קידוש חלבי על עוגת גבינה פירורים קרה+ בלינצס גבינה
סעודה
סלטים
שניצלים
תפוא
סעודה שלישית
שאריות סלטים+ סלטונה וסלט ביצים, גבינות, מעדנים
חוץ מזה אכין גם בראוניז
המקוריתפרגיות בתנור עם ירקות