שרשור חדש
האם אתם משתמשים בכלי מדידה?נטלינטלי

היי,

האם אתם משתמשים בכלי מדידה לתבלינים או שמים פחות או יותר לפי העין (למשל בהכנה של עוף בתנור, חמין, ירקות בסיר או תנור וכדומה)?

בבישול לפי העין והחשק.יעל מהדרום
לק"י

ובאפיה עם כוסות וכפות חד"פ, ולפעמים בערך.
בבישול לרוב משתמש בכלים שיש (אין לי כלי מדידה)חופר
מתכוון לכוסות/ כפות/ כפיות שיש בבית, לאפיה עובד עם משקל (ויש אתרים שנותנים המרה לכל חומר וחומר מכוסות וכדו' למשקל)
בבישול לפי העין, אפיה עם כלי מדידהמוריה 7
בבישול לאטארקו
באפיה(של בצקים ועוגות) כן בדכ.
כמעט ולא. רק אם זה מתכון ספציפי חדש או משהו כזהחילזון 123
או מתכון שאני פחות מכירה ורוצה לדייק
וגם אז תמיד יש משהו שאאלתר...
לא.. מתבלת עם הידמקום בעולםאחרונה
ארוחת בוקר חגיגית ל40 אנשים-מקום בעולם
מי עוזר לי עם כמויות? ואיך להתארגן על ההכנה מראש?
אני עם ניו בורן קטן ומתוק בתקופה מאתגרת חחח, אז יש לי ממש שעות ספורות כל יום להכין..

יהיו:
פלטת גבינות (כמה?)
פוקאצות (2 קילו)
פסטה קרה (כמה?)
פסטה עגבניות חמה (כמה)
לחמניות שום (כמה?)
גבינות שמנת (כמה?)
סלטים (איזה וכמה?)
שתיה (כמה?)
תפו"א מוקרם (כמה?)
קישים (כמה?)

הצילו חחח


@ברוקולי
@איכה
@יעל מהדרום
@טארקו
@באר מרים
@ופל לימון
ועוד ששכחתי..
מנסה לעזור..באר מרים
לא הכי טובה בזה..

את צריכה לחשוב בכל תחום מה יש סה"כ ואז לחלק:

פוקצ'ה ולחם שום - לחמים ל40 איש

תפו"א מוקרם, קישים, פסטה - תבנית חדפ גדולה רגילה או עגולה = 6 אנשים, תבנית חד"פ ענקית = 10 אנשים (לא שככה אוכלים, אלא שזאת כמות האוכל שצריך - לכן ל40 איש את צריכה סה"כ 4 תבניות ענקיות או 7 תבניות גדולות רגילות או איזשהו הרכב שלן..)

סלטים - קערה גדולה = 10 אנשים. אז את צריכה 4 קערות (ההמלצה שלי: סלט חסה כלשהו, סלט כרוב, סלט עגבניות שרי, ועוד סלט לבחירתך..)

גבינות - קשה לי להעריך כמה צריך..

שתיה - בדרך כלל מחשבים בקבוק על כל 3 סועדים. מהנסיון שלי צריך פחות..

את הפסטה הקרה הייתי סופרתי איפשהו בין הסלטים לבין המנות העיקריות...

בהצלחה!
מוסיפה עליךאיכה
בסוף פלטת גבינות זה נשנוש.
זה לא צריך להשביע, אז לבחירתך כמה לעשות.
הייתי עושה לפחות שני מגשים גדולים או ארבעה בינוניים.

ובאמת סלטים הייתי עושה כרוב, חסה עם עגבניות שרי, חסה עם בטטות ונגיד גבינה צפתית.
סלט עדשים.
ויש מצב שפסטה קרה יכול להשתלב כסלט ולא כתוספת חמה.
תודה!!מקום בעולם
בואי לעזור לי חחח
וואו דווקא מזה באליאיכה
חבל שאני עובדת באחוז משרה כל כך גבוה + נסיעות

(תכלס באיזה יום זה?)
תודה רבה!!מקום בעולם
ואיך היית מתארגנת מבחינת הכנה בימים שלפני?
בכנותאיכה
הייתי מוותרת על פלטת גבינות, כי זה מלא עבודה ולא יודעת כמה תוכלי להכין מראש..

את כל הלחמים תכיני עכשיו ותקפיאי.
לדעתי גם רוטב למוקרם יעבור מעולה את ההקפאה.

קישים גם (נראלי בטטה פחות.. אבל אפכם לא ניסיתי)

לגבי סלטים -
את יכולה לאפות בטטות בתנור, לבשל עדשין וכו' מראש.
בערב לפני תחתכי את כל מה שאת יכולה (אם זה סלט עם עגבניות, תשימי בקופסא נפרדת) תכיני קופסאות עם תיבול ובבוקר רק תערבבי הכל יחד.
זה עובד מצוין.

פסטה לדעתי אפשר יומיים מראש.
רוטב בנפרד ולחמם ביחד באותו הבוקר.
הבעיה שאין מקום במקפיא חחחחמקום בעולם
צריכה לשאול שכנים
אפשר לחתוך ולכסות את המגש בניילון נצמד יום קודםחילזון 123
גם צפתית וכאלה? לא צריכים להישאר במים?מקום בעולם
אפשר יום לא בנוזליםופל לימון


אפשר להכין ולהקפיא מראש את הלחמיםיעל מהדרום
לק"י

קישים גם נראה לי. אבל לא בטוחה.
אכן, תודה!!מקום בעולם
מציעה לךופל לימון

להעזר קצת במיקור חוץ, עם תינוק קטן את לא צריכה לעמוד ולטרוח על ארוחת בוקר 

אפשר בהחלט לקנות לחמים/ פוקצ''ות/לחמניות.

 

חוץ מגבינת שמנת אפשר לקנות ממרחים מוכנים- ממרח עגבניות מיובשות, ממרח זיתים, פסטו

 

מיני בורקס במילויים שונים

 

יש ירקות חתוכים/לקט ירוקים שונים אפשר להוסיף חמוציות, פקאן סיני ורוטב טעים.

כרוב לבן חתוך בתוספת שקדים שומשום ונודלס מוזהבים, ברוטב סויה מתקתק

מגש של ירקות חתוכים, עגבניות שרי בצבעים שונים, מלפפונים מיני וכנ"ל פלפלים שיש רק לשטוף. 

 

קחי בחשבון כשאת מגישה 3-4 מנות חמות אנשים לוקחים כף או 2 ואין עניין להכין 40 מנות מכל סוג.

 

שתיה חמה/קרה , 2 מגשי חיתוכיות /עוגיות או 2-3 עוגות קנויות (גבינה, מוס - כמו טריקולד)

יש כבר אבטיח- אפשר לחתוך קוביות יחד עם מילון ואננס ויש לך גם קישוט יפה לשולחן וגם קינוח מוצלח בלי הרבה עבודה.

 

2 רטבים לפסטה זה נחמד

תודה!מקום בעולם
לא יכולה לקנות כי יש המון אלרגיות..
ה40 איש כולל ילדיםאר
כי אם כן אז הכמויות אחרות וגם צריך להתאים את התפריט לילידים
7 ילדים שאוכלים כמו מבוגרים חחחמקום בעולם
רגע.. זאת ארוחת בוקר.באר מרים
אצלכם בבית?
במקום אחר? (איך משנעים? איך מחממים?
מי עורך, מסדר מארגן הכל? - זה קודם כל..
(לא את!! עם תינוק קטן מספיק שתטפלי באוכל.. גם זה יותר מדי.. אבל קודם כל לסגור איך המקום מוכן ואת רק מניחה את האוכל להגשה)

מכיוון שזה בבוקר..
נתחיל מהסוף להתחלי:
את הולכת לישון בלילה שלפני כן כשהכל כבר מוכן.
בבוקר את רק:
1. מפשירה לחמים/מאפים (הכי טוב בשקית סגורה בשמש..)
2. מניחה אוכל להתחמם על פלטות/בתנור.
(הכל מוכן כמו לסעודת שבת בבוקר.. חוץ מחימום נוזלים כמובן..)
3. מערבבת את הסלטים עם הרטבים שלהם
זהו.
לארוחה בבוקר בהנחה שאת לא קמה ב4 ויש לך תינוק קטן לטפל בו את לא שעושה שום דבר אחר.

מה כן?
סלטים מוכנים לגמרי כבר מהערב בתוך הקערות הגשה. ליד כל סלט כלי סגור עם הרוטב המתאים (אפשר בשקט להשתמש גם ברטבים קנויים)
במקום עגבניות - להשתמש בעגבניות שרי קנויות שלמות לא לחתוך בכלל!

פסטה - לדעתי זה לא נורא לערבב על הרוטב כבר בערב ולחמם בבוקר כשהכל מוכן.

אין לך ברירה אלא להכין הכל ביום שלפני כן.
אני לא הייתי מקפיאה קישים.
הייתי מכינה יום מראש ושומרת במקרר.

לדעתי תסדרי לעצמך עזרה ביום שלפני האירוע ותכיני הכל ביום ההוא.

תחלקי את ההכנות ל4 קבוצות:
1. מכינים מראש ומקפיאים (פוקצ'ות, לחמניות בצל)
2. אין ברירה ומכינים בבוקר (ערבוב סלטים עם רוטב, חימום על הפלטות.. להשתדל שזהו.)
3. מה שאפשר להכין יומיים לפני - בעיקר הכנות לבישול: לקלף תפוחי אדמה, לטגן בצל, לאפות בטטות.., להכין את הרטבים לפסטה
(לדעתי את הקישים אפשר לאפות בערב הקודם והם יחזור יום וחצי במקרר..)
4. מה שמכינים ביום שלפני: פסטה (עם או בלי לחבר לה את הרוטב), להקרים תפוחי אדמה, וכל השאר..

תוסיפי את כל שאר המטלות ל4 הקבוצות האלה..
בהצלחה!
תודה!!מקום בעולם
צמוד לבית.. חברה כנראה תבוא בערב לפני לערוך שם הכל..

וחחח הלוואי שאצליח לעמוד בזה שהכל יהיה מוכן בערב. אמן אמן אמן.
תודה רבה רבה!

האמת שקישים אנחנו תמיד אוכלים בערב שבת ומכינים ביום חמישי, אז זה לדעתי יהיה מעולנ להכין ברביעי/ חמישי.
תפוחי אדמה מבושלים בלי הרוטב מחזיקים כמה ימים במקרר?

עד שהתחתנתי לא הייתי אוכלת אוכל שבושל יומיים לפני, אז אין לי מושג מה מחזיק מעמד כמה ימים ומה לא חחח
אתם אוכלים בשבת קיש פרווה? אם כן, אשמח למתכוןיעל מהדרום
קיש פרווה מכינים עם קרם קוקוס מהול בקצת מיםופל לימון

במקום עם שמנת , מתבלים במלח, פלפל לבן ומעט טימין

אהה. אם זה רק ל"למעלה"- אז אפשר לוותריעל מהדרום
לק"י

חשבתי שהבסיס של הבצק הוא חלבי.
מה זאת אומרת ללמעלה?ופל לימון

קיש= קלתית בצק

בתוכה איזה ירק

ועליה רויאל שעשוי מביצים שמנת תבלינים ואם רוצים גבינה טובה

התכוונתי לרויאליעל מהדרוםאחרונה
חלבי..מקום בעולם
אבל הכנתי פעם פרווה עם חלב קוקוס (כמו בשמל..) ויצא נחמד מאוד
היום הכנסתי סלק בתנורנטע321

היום הכנתי סלק בתנור.

קניתי סלק גדול, קילפתי (צריך להזהר כי יוצא נוזל אדום) וחתכתי לקוביות של בערך 3 על 3 ס"מ ושמתי בתנור לבערך 35 דקות והיה מוכן.

נראה לי הרבה יותר פשוט ממה שהייתי עושה כל השנים שזה להכין בסיר ולקלף אחר כך. 

הכי טעים ככהט'אחרונה

גיליתי את האפשרות לאפות סלק ממש בטעות ומאז אני עושה רק ככה.

 

במה מתבלים עדשים כתומות וקינואה?נערת טבע

ועוד רעיונות למתכוני קטניות טעימים ולא מסובכים להכנה?

עדשים אפשר עם פפריקה, כורכום, קצת כמוןיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

קינואה- מה שרוצים בערך.
נמאס לי מאוכל רגיל של שבת. אנא גיוון!!!האור שבלב
ברגיל: מרק ירקות/כתום/עוף, קוסקוס
דג- סלמון/אמנון
סלטים כמו כולם- טחינה, חומוס, חציל, מטבוחה, כרוב חסה..
שניצלים/ עופות/קציצותבשר...

בוקר- ברוקולי, עופות/שנצלים, אורז ץ, ירקות אפוים,

סדש- בורקסים/לזניה

נמאס לי מכל זההההה
פסח היינו בבית כל החג.. בישלתי ובשלתי..
חייבת משהו אחר... לחשק..
כמה זמן לא היית פה❤❤❤חצילוש
נכון!האור שבלב
האמת אני בעיקר בפייסבוק...
הזוי לי מקום בלי תמונות רק מלל.. כאילו כאן העולם לא זז קדימה בעשור😆💓
אני רק חיבוק ענק!!!באר מרים
כמה זמן לא שמענו ממך..

דוקא יצא לי לחשוב עליך בהקשר של הפיגוע כי זכרתי שהבנות שלך למדו באולפנא בחמרה...

מה שלומך??!!

אחשוב על רעיונות כשאהיה קצת פחות שפוכה..
הי ממי, נכון..האור שבלב
צומת ליד האולפנא...

אני ב"ה...

כמו כולם.. ה' ישלח ישועה בקרוב!
פסטה בולונזבוקר אור
מרקי עדשים/אפונה/גריסים
תפוחי אדמה עם עוף
תבשיל בקר?
מנסההמקורית
לערב קציצות דגים או עראיס
לבוקר / סדש אפשר ברוסקטים או לחם שום עם סלטים גבינות ומטבלים מנה שנייה דג בתנור - אפשר פילה לברק או דניס עם לימון, שמן זית, פלפל מלח וטימין בתוספת של מטבוחה, טחינה וחצילים
ואז סעודה נוספת בשרית - בשר עם פטריות
פרגיות עם נודלס
מוקפץ
מעורב ירושלמי
כותבת אוכל מעניין קצת, לא יודעת מה אוהבים אצלכםאמרלד
סושי!
אפשר גם בצורה של סלט- אורז עגול עם המרכיבים

שניצל דג הולך? או מטוגן

ומה עם קוגל תפו"א? אולי עם חתיכות בשר בפנים זה טעים ( יאפצ'ק )
כבד?

לסדש לקנות/ להכין לחוח

מנסה..באר מרים
אנחנו בקיץ הופכים ארוחות:

ערב - בשרי בלי מנה ראשונה (גם ככה אוכלים מאוחר..)

בוקר - חלבי! מכינה מהבצק של החלות 2 פייות ללחם משנה ומוסיפה לזניה/פסטה/בורקסים/פשטידה או כל מה שבא, עם סלט יווני יפה ורוטב אלף האיים, מגוון גבינות, זיתים וכו.. - בקיצור שבועות כל שבת בבוקר!
ואז מכיוון שחלביים אפשר אחר הצהריים עוגה חלבית, גלידה, שוקולדים וכו..

סד"ש מכינה דגים. אפשר לגוון: דג מטוגן, מושטים בכל מיני תיבולים, קציצות או לביבות דג, סלט טונה...
ומכינה מהבצק של החלות משהו נחמד: לחמניות אישיות, לחם זיתים, פוקצ'ות פרווה, פיתה עם זעתר וכו..
ומוסיפה לפעמים משהו קנוי כגון בורקסים, סיגרים, פסטלים, אגרולים וכו..

בקיץ באמת פחות משקיעה בסלטים המבושלים - כי בערב מגישה אותם יחד עם המנה העיקרית אז אוכלים פחות, ובבוקר בכלל לא מגישה.
אבל אפשר לגוון ע"פ סלטים חיים מושקעים: סלטי כרוב וחסה לגווניהם עם תוספות "שוות": קרוטונים, חמוציות, זרעונים ואגוזים, בטטה מטוגנת וכן הלאה..

באופן כללי מצאתי עם השנים שבחורף יותר מתאיל לי להשקיע באוכל מבושל (גם באמצש): מרקים, תבשילי קטניות, תבשילה "הכל בדירה אחת" וכאלה, ולעומת זאת בקיץ מעדיפים הרבה פעמים אוכל פוות מבושל ויותר מאפים..
באמצע בקיץ יותר אוכלים מאכלים קנויים או חצי קנויים (גם יותר יוצאים ואוכלים בגינה או בטיול..): פיתות עם טונה/פסטרמה וכו.., נקניקיה בלחמנייה, טוסטים, ממרחים, פלאפל וציפס, מלאווח,

תודה רבה על כל התגובות!!האור שבלבאחרונה
איך ללמוד בישולדניאל3

היי,

איזה ערוץ יוטיוב או מקור אחר חינמי אתם אולי מכירים וממליצים כדי לעזור לי ללמוד ממש מההתחלה איך לבשל עד לרמה של להכין אוכל ביתי טוב (כרגע אין שאיפה להיות ברמה של גורמה)?

חן במטבחהמקורית
^^^^^^^^^מדרשיסטית20

מדהימה!!!

כל המתכונים שלה תמיד יוצאים לי לא פחות ממדהימים, והמתכונים פשוטים וממש ממש ברורים.

והיא גם נותנת טיפים מעולים שרלוונטיים לבישול ואפייה באופן כללי.

אם אתה יכול באנגלית אז כדאי את אדם רגוסיהחושבת בקופסא

https://www.youtube.com/@aragusea

יש לו גישה מאוד פרקטית לגבי בישול, הוא מנסה לפשט מתכונים ולמצוא מה העיקרון שעומד מאחוריהם ואיך לפשט אותו.

מדבר על ההיסטוריה של האוכל, על תרבויות שונות, והכל עובר להסבר כמה שיותר פשוט ומעשי. הרבה פעמים הוא יתחשב ברעיון של לנסות כמה שאפשר לא לכלך עוד כלי אם לא לגמרי מוכרחים.

 

(כן כדאי לציין שהוא לא יהודי בכלל, אז יש לו מתכונים שהם לא כשרים)

מענייןאמרלדאחרונה
שאלה על סלקדניאל3

למה להכין סלק כאשר אפשר לקנות בואקום?

טעם אחר וטריותהמקורית
עדיף בוואקם, יותר טרי טעים ופחות זמןטוב שם


איך בוואקום זה יותר טרי? 🤔חילזון 123
ובוואקום זה גם יותר מושי...
כי עד שמבשלים הסלקטוב שם

נמצא בחוץ ובמקרר במקום פתוח

אז? כל עוד הוא שלם הוא לא מתקלקלחילזון 123
דווקא לשמור לכ''כ הרבה זמן משהו מבושל ומקולף זה לא בדיוק שיא הבריאות והטריות
יתרון נוסף לבישולקפצ'ולה
שלפעמים הקנוי זה תוצרת חו''ל
ואנחנו מעדיפים לאכול מפריה ולשבוע מטובה...
יותר זול מוריה 7


לדעתיאמרלדאחרונה
תלוי כמה אוכלים סלק
אני בד"כ מעדיפה לקנות בוואקום מגיע באיזור 4 סלקים בינוניים נכון? והרבה פעמים נשאר לנו אפילו מזה.

ואם אני עושה את השלבים של לבשל ולחתוך אז כבר לכמות גדולה יותר..
אולי אצל אחרים ההעדפה הפוכה חח לא יודעת.
חימום תינורדרורב

שלום,

למה במתכונים כתוב לחמם תנור לפני שמכניסים? זה קריטי? זה רק בשביל שיהיה יותר קצר או שיש סיבה אחרת?

כדי שהאפיה תהיה אחידה*אשתו של בעלי*
תלויחופר

יש דברים שבהם זה יותר קריטי ויש שפחות.

לפעמים זה למנוע התייבשות של המאכל.

יש מתכונים שזה ממש חשוברק טוב=)
כמו מתכונים עם חמאה למשל, שהמאפה צריך לקבל מכת חום מיד שנכנס לתנור בשביל שהמאפה יצא יציה
להבנתי זה יותר לשיפור, לא ממש הכרחיטוב שםאחרונה


היי, אשמח להמלצה לתנור דו תאי משולב כירייםאקונהמטטה
צריך להיות 60 ס,"מ (סטנדרט)
תודה!!
סאוטררק טוב=)
לי יש בקואיכה
ואני מרוצה מאוד.

התנור העליון פחות חזק, אבל בהחלט מספיק
תודה!אקונהמטטהאחרונה
פלפל צילי אדום טריכי כל פה

אז יש לנו חבילה של בערך 20 כאלה.. מה עושים איתם?

יש למישהו מתכונים?

זה בעיקר בשביל תיבול חריף לאוכל*אשתו של בעלי*
להכנת חמוצים,דגים,בשר.
אפשר להכין ממרח צילי וכוסברה 🌶️🌿תנו חיוך (-:אחרונה
בס''ד

שלום לך @כי כל פה

אפשר להכין ממרח צי'לי וכוסברה בשילוב שום , שמן זית ותיבול עדין (מלח, פלפל לבן ופפריקה אם רוצים לחזק את הצבע)-
מתקבל ממרח טעים למגוון דברים- בפני עצמו בשילוב עם כריך, שניצל, פירה, בשילוב מיונז (ספייסי מיונז) ועוד..

(חשוב לומר שהחריפות של הפלפל צי'לי מתעדנת ככל שחולף הזמן בקירור- בשונה מפלפל חריף רגיל..)

בהצלחה !!
בבישול חזה עוף בתנור, עדיף עם שמן או בלי?דניאל3

כשמכינים חזה עוף בתנור בצורה הכי פשוטה, עדיף עם שמן (זית) ותבלינים או רק תבלינים?

תודה

בלי שמן בטח יצא יבשיעל מהדרום
אפשר עם מעט שמן*אשתו של בעלי*
אנו עושים עם שמןטוב שםאחרונה


אני רוצה להכין עוגת גזרמאוהבת בילדי

פעם ראשונה.

ויש לי את הסיבים של הגזר שנשארו מהמיץ גזר.

זה מתאים?

אם זה כמו גזר מגורד, אז זה אמור להתאים. לא?יעל מהדרום
ניסיתי עכשיו בסלטמאוהבת בילדי

והוספתי מהמיץ של הגזר.

נראה שיצא טעים

כןטוב שםאחרונה


טונהנטלינטלי

כתוב על קופסאות הטונה של סטארקיסט: "יש לצרוך את מלוא התכולה עם הפתיחה". האם באמת זה כך ואי אפשר לשים במקרר לכמה ימים?

בחיים לא שמתי לב לזהיעל מהדרום
לק"י

אני יודעת שהבעיה זה לשמור בקופסה המקורית.
תעבירי לקופסה אחרת והכל טוב.
אולי הכוונה היא...shaulreznik

שאסור לאחסן את הטונה בתוך פחית השימורים. אם מעבירים אותה לקופסת פלסטיק, אפשר בקלות לשמור את הטונה במקרר במשך כמה ימים, יש בה מספיק מלח.

אם זה עם שמן אפשריטוב שםאחרונה


עלי סלק תרדיסליל
יש מה לעשות עם זה?
מעדיפה סלט טרי אם זה מתאים
לא ניסיתי טריטארקואחרונה
אבל עקרונית אפשר, זה דיי דומה לתרד

אני אוהבת לעשות מזה שקשוקה ירוקה או לביבות
שאלה על בשר טחוןנטלינטלי

היום בפעם הראשונה או השניה בחיים שלי הלכתי לקנות בשר טחון (חשבתי להכין קציצות).

הלכתי לסופר שנחשב טוב וביקשתי 500 גרם.

הקצב טחן ושם בקופסה עם ניילון נצמד.

הסתכלתי בפנים והיה נראה לי שאחוז גדול (אולי 30 אחוז או יותר) זה בכלל שומן.

חשבתי לעצמי - נניח מנה זה 250 גרם, אז מתוך זה 75 גרם זה שומן?

זה נשמע לי ממש הרבה.

בסוף פשוט ביקשתי להחזיר את זה ולא קניתי.

אני מפספסת משהו או שלאנשים לא אכפת לאכול כל כך הרבה שומן (כמו למשל 75 גרם בארוחה אחת).

תודה

בבשר יש שומןמדברה כעדן.
ושומן זה מרכיב חשוב בתזונה שלנו, רק לוודא שמדובר בשומן איכותי.
מבחינת שומן מהחי- זה בסדר גמור לצרוך כמה פעמים בשבוע, המעט רעלים שמגיעים מהפרה הגוף יודע לפנות אותם אם לא מחמצנים או מסכררים את השומן. (שאז זה הרבה כמות רעלים לפנות וגוף לרוב לא עומד בזה)

עשו לשומן יחצ גרוע ברבות השנים ועכשיו קצת מתחילים לפצות על זה...
אבלנטלינטלי

אבל 30 אחוז שומן זה הגיוני?

זה הגיוני שבמנה אחת יהיה 75 גרם שומן?

האמת שלא יודעתמדברה כעדן.
איך הגעת ל75 גרם למנה?
כינטלינטלי

בעין הערכתי שזה בערך 30 אחוז שומן (פשוט מלא היה לבן לגמרי).

30 אחוז ממנה של 250 גרם זה 75 גרם.

אבל 250 גרם זו לא מנה לאדם 1יעל מהדרום
אכן. זה קצת פחות ממנהנחשון מהרחברון
האמת שזה תלוי מאד מי ומי הסועדים.
הרבה פעמים אנחנו עושים בולונז כזה למשל. ומסיימים קילו בארוחת ערב (2 מבוגרים ו2 ילדים. התינוק לא באמת אוכל...)
אם מנפחים זה יכול לעבוד
לגמרי. זה אפילו טובנחשון מהרחברון
בשר אוהב שומן.
בפרט אם זה למנגל סטייל המבורגר או קבב.
אבל גם לקציצות או ממולאים השומן עושה טוב וטעים
אם אני לא טועה בעיקרון אחוז שומן גבוהחופראחרונה
נחשב לאיכותי יותר...
בשר עם 30 אחוז שומן נחשב באמת שמן, אבל זה לא רעמיקי מאוס
פשוט כל אחד וההעדפות התזונתיות שלו.
זה מתאים למשל להמבורגר מאוד ככה זה יוצא עסיסי וטעים, אבל בהמבורגר גם חלק מהשומן יוצא בצליה
לקציצות בד"כ משתמשים בפחות שומן אבל עניין של טעם (גם כאן חלק מהשומן יוצא לרוטב אבל זה עשוי להיות כבד מדי בהרגשה לרוב האנשים אם לא משתמשים בפרורי לחם שסופגים ומאזנים)

בתזונה קטוגנית למשל חייבים כמות גדולה של שומן
אבל בכל תזונה חייבים לאכול שומן הכל עניין של איזון (צ'יפס מטוגן למשל זה עם המוון שומן. ואנשים אוכלים , ולפי הגישה שאני מכירה שומן מהחי הרבה יותר בריא משומן צמחי מזוכך)
הנחות על גבי הנחותפשוט אני..
30% זאת הערכה לפי העין. איך העין יודעת להבדיל בין 30% לבין שליש לבין רבע? פשוט: היא לא יודעת.

250 גרם לסועד זאת הערכה נוספת, וגם היא לא בהכרח נכונה (לכאן או לכאן).

בכל מקרה, ישנן שיטות הכנה בהן כמות השומן יורדת, אם יש לשומן אפשרות לטפטף (כגון אפייה וצלייה) או לצאת מהקציצה אל הסביבה שלה (כגון בישול או טיגון בלי שמן).
כשקונים בשר טחון קפוא הוא גם מכיל שומן מן הסתםחילזון 123
רק שזה יותר מעורבב, ולפעמים גם מכיל סויה ועוד כל מני כאלה...
גם בסוגי בשר אחרים יש שומן, ככה זה לדעתי
באופן כללי בשר לא שומני בד''כ יוצא יבש.

אבל כן קרה לי שהיה נראה לי שהחבילה הטחונה מכילה יותר מדי שומן, וזה היה נראה לי מוגזם.
פשוט מבחינת הטעם, לא מבחינת השמנה או משהו כזה.
אז כשטוחנים לך אפשר לבקש מהם לקחת חלקים פחות שומניים.

אגב גם תלוי למה זה מיועד. נגיד לקבב זה טוב שיהיה שומן. לקציצות מבושלות פחות טוב לדעתי.
אצלינו- אני לא סגורה, אבל בערךיעל מהדרום
לק"י

סלט חצילים ובצל בתנור
סלטים חיים
אולי סלט גזר חי מגורד
אולי קונפי שום ועגבניות

עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
עוגיות שוקולד צ'יפס

ליל החג:
קינואה
מרק ירקות
עוף על הפלטה
אולי פשטידת בצל ופטריות

יום החג:
שניצלים עם ירקות על הפלטה
תפו"א
אולי פרגיות. תלוי כמה עוף יישאר מהלילה
אוי שירשרתי לא נכון. סליחה...אנונימיות
שנינונפש חיה.
תבשיל בשר
בורקס מצות
בובלך
סלט ירקות
קרמבל תפוחים על מצות
מצות מטוגנות מתוקות

כנראה.
בא לי גם בורקס מצות! רק שבטח הילדים לא יאכלויעל מהדרום
לק"י

מתלבטת אם לטרוח בשבילי, ואולי בשביל בעלי.

אבל אם בכל מקרה אני מבשלת תפו"א ומטגנת בצל, אולי ניקח חלק לבורקסים ונאפה בתנור.
אניטארקו
מלא דברים🙈 מקווה שנספיק הכל

ליל החג
מצה וסלטים- פסטו, ממרח זיתים, ממרח חציל, מטבוחה, אולי עוד סוג של חצילים, אולי פטריות/קישואים
מרק ירקות עם קניידלך
עוף מתוק עם בטטה וערמונים
פירה

בוקר החג
סלטים כנל
סלמון
לזניה(עם בלינצ'ס במקום עלים)
ירקות מוקרמים(כרובית, פטריות, קישואים, בטטה... אולי עוד)

סעודת הגרא
גלילות מצה מטוגנות ממולאות גבינות ופטריות
סלטים וכו כנל כולל חיים

עוגיות שקדים ושוקולד
עוגת גבינה
עוגה כלשהי מזונות
אולי גם קראמבל
אולי עוד משו.
בא לי לבוא אליכם לחגיעל מהדרום
אני😉אנונימיות
לילה:
גלילות חצילים
פירה עם בצל
קישואים
סלטים

יום:
בשר ביין עם פטריות וערמונים
כבדים ברוטב מתקתק
תפו"א ובטטה בתנור
אנטי פסטי
סלטים

סלטים:
כרוב
גזר
חסה
ירקות
מטבוחה
חצילים
אולי חמוצים

עוגות:
תפוחים
קרמבו
בראוניז
אני לא. מתארחים!מאוהבת בילדי

הכנתי רק סופלה

בראוניז

אולי ג'לי בכוסות

ואם אביא את המקצף מחמותי- קרמבו...

ערב- תבשיל בשר, תפוא+בטטה, בורקס מצותסטטית
בוקר- מוסקה, פירה, שניצלים, סלט חי

מטבוחה
חצילים ברוטב
גזר בסילאן
אסאדו ביין 💪מבקש אמונה

זהו זה מה שאני מכין היום 

אצלנו בעהמוריה 7אחרונה
מרק וקניידלך
מפרום חצילים

בבוקר עוף עם ירקות
דג עם תפוא בתנור
ירקות בדבש בתנור

סלט חצילים וגמבות
מטבוחה
סלט סלק
סלט אבוקדו אם יבשיל עד מחר
ועוגיותת
פיצה לפסחיותר
שנה שעברה היה פה מתכון לפיצה לפסח שמכינים במחבת.
לא מצליחה למצוא
מישהו יודע אולי?
אפשר לעשות על בסיס של מצה בריי(ט)יעל מהדרום
היום עשיתי*אשתו של בעלי*
התחתית היתה מצות מפוררות שהרטבתי מעט והוספתי ביצים.
טיגנתי שכבה במחבת.
ואז הפכתי לצד שני,שמתי רוטב,גבנ"צ וזיתים.
כיסיתי את המחבת ועל אש נמוכה טיגנתי 5 דקות עד שהגבינה נמסה.
יצאה מוש!
לא זה..יותר
תודה, אבל זה היה ממש מתכון לבצק עם קמח תפוחי אדמה וביצה. לא מצליחה למצוא..
בתאבוןאחות אחת

תודה על זה!!!מדברה כעדן.
מעניין אם ניסיתי בסוף אני חושבת שכןיעל מהדרום
עכשיו אנחנו אוכלים את זה🙈מדברה כעדן.
טעים דווקא!
חחח...תהנו!יעל מהדרום
לק"י

אני מנסה למצוא את השרשור המקורי, כדי לבדוק אם כתבתי משהו לגבי זה.
יש!! תודה רבהיותראחרונה
עוגות כשרות לפסחאבןישראל
מחפשת מתכונים לעוגות/ עוגיות לפסח ללא קטניות.
אם יש לכם מתכון מוצלח אשמח!
תודה והכנות נעימות
בראוניז ללא גלוטןמאוהבת בילדי

100 גרם שוקולד מריר

4 כפות שמן.

 

ממיסים ומצננים.

 

בקערה טורפים 2 ביצים

4 כפות סוכר

וכפית ת. וניל

 

מוסיפים את השוקולד המומס

 

מוסיפים חצי כוס אגוזים טחונים או גרוסים.

מוזגים לתבנית אינגליש קייק.

 

ולתנור!

170 מעלות, בערך 25 דקות.

 

מומלץ להכפיל ולשלש כמויות.

נשמע טובאבןישראל
תודה!!
כן!אבןישראל
תודה!
מתכון שניסיתי כעת:ארץ השוקולד
לערבב:
כוס שמן
כוס וחצי סוכר
2 ורבע כוסות קמח מצה לעוגה
שלושת רבעי כוס קמח תפוחי אדמה
כוס ורבע מים
4 ביצים
שתי כפיות תמצית וניל

להכניס את הבצק לתבנית

להמיס 100 גרם שוקולד עם כפית שמן, לבחוש אותם לתוך הבצק

להכניס לתנור על 175 טורבו, עד שקיסם יוצא ממנו נקי (לא הסתכלתי על השעון, אבל מעריך שהיה כחצי שעה)
תודה על כל המתכוניםאבןישראל
עכשיו נשאר לבחור מה להכין...
אשאל גם על מתכון:ארץ השוקולד
עוגיות שקדים עם מעט פחמימות, יש למישהו/י?
מקרון?חילזון 123
אופציה מעניינת, תודהארץ השוקולד
צריכה עזרהאודיה.
מחפשת עוגות/עוגיות
בלי קמח מצה
בלי שוקולד/קקאו
בלי שקדים

🙊🙊🙊
ואי זה קשה🙈טארקו
אם אתקל במשהו אכתוב לך
אנשים בעייתיים 😇אודיה.
מה עם קיטניות? אגוזי מלך? בוטנים?חילזון 123
בלי קטניות, אגוזי מלך כןאודיה.
בוטנים לא.
תקחי מתכון עם שקדים טחונים ותחליפי באגוזי מלך...חילזון 123
ומה עם עוגת גבינה אפויה?
לא אוכלים חלבי😅אודיה.
אפשר כל מתכון עם שקדים טחונים להמיר לאגוזים טחוניםטארקו
אם זה רלוונטי.
לא מצאתי באזורנו קמח אגוזי מלך...אודיה.אחרונה
בינתיים מצאתי עוגה קנויה שמותר לנו😅🙊
אולי משהו כזהחילזון 123
מניחה שאפשר להחליף את הקורנפלור גם בקמח תפו''א

רולדה ללא גלוטן במילוי קרם כשרה לפסח!
תודהאודיה.
נראה מושקע.
אולי אכין לחג שני💜
עוקבת תודההרפיה
אני הראשונה שפותחת שרשור על בישול לחג?באר מרים
יש לי 3 התלבטויות - אשמח לעזרה..

א. כמה מנות לעשות בליל הסדר:
1. דג וסלטים
2. מרק וקניידלך
3. בשרים ותוספות

אני מוכנס להכין רק 2 מךות ה3 הנ"ל. (לא מצד הטרחה, אלא מצד אורך הסעודה.. לא מסכימה ל3 מנות נפרדות..)
הבעיה:
1. יש לי אורחים שלא מוכנים לוותר על דגים.
2. יש ילדים שממש רוצים מרק עם קניידלך
3. יש מבוגרים (גברים...) שחייבים להרגיש שהיתה מנה עיקרית מכובדת...

מה הייתם עושים כדי שכולם יהיו מרוצים?

ב. משהו מבשר טחון:
מה אפשר להכין מבשר טחון שיהיה:
1. חגיגי ומיוחד (לא קציצות רגילות ברוטב עגבניות..)
2. לא שרויה (חלק מהאורחים שלי מקפידים..)
3. לא משהו שמכינים "אחד אחד" אלא אפשר להכין כמות גדולה בבת אחת (מניחה ש2-3 קיחו בשר טחון..)
רעיונות?

ג. בהנחה שתהיה מנה עיקרית בליל הסדר...
יש 4 מנות בשריות:
1. כרעיים עוף ברוטב משמשים ודבש
2. בשר עם פטריות ויין אדום
3. פרגיות (לא סגורה על תיבול)
4. ה"משהו" מבשר טחון מהסעיף הקודם.
אני רוצה לחלק אותן בין 2 הסעודות: 2 לליל הסדר למנה העיקרית ו2 לסעודת החג בבוקר.

(תוספות: תפו"א עם בטטות ביחד עם העוף המתוק, תפו"א לא מתוקים לארוחה השניה, כרוב אדום ביין לארוחה עם המתוק, ירקות ברוטב עגבניות לארוחה השניה)

איך הייתם מחלקים את האוכל בין 2 הסעודות?


תשאלי את באר מרים....יעל מהדרום
שנה שעברה מישהי כתבה כאן מתכוןמאוהבת בילדי

של עוגיות מק.ת.א

הן היו ממש טעימוןת ולא שמרתי את המתכון...

זכור לי חבילת ק.ת.א ואגוזים קצוצים.

 

יש?

תוכלי להעלות אותו פה? אשמחהרפיהאחרונה
מה מתבשל אצלכם לשישישבת?כי לעולם חסדו
כבר אין רעיונותתתת 😁
ללא קטניות
ולשבת בבוקר - לא נוזלי
אז ככהמדברה כעדן.
מטבוחה
חצילים- איזה בדיוק, לא סגורה
סלט פלפלים ופטריות
סלט סלק מגורד
סלט תפוא וביצים
סלט חסה או כרוב

מרק כתום

קציצות אדומות (עם קוביות בטטה?)
אנטיפסטי (חציל, קישוא, בטטה, פלפלים, שום, בצל, גזר)
תפוחי אדמה ברוטב


שבת בבוקר:
דג עם ירקות (סלמון?)
פרגית עם בצל ופטריות
אנטיפסטי שנשאר
ספגטי סלק גזר וקישוא

סדש:
ביצים קשות
סלט טונה
סלט ירקות
אבוקדו

לשבת בבוקר אולי מתאים פרגיות?מאוהבת בילדי


אצלנו.. (מארחים...)באר מרים
ליל שבת - שאריות מהחג הראשון
שבת בבוקר - חלבי (אוכלים שרויה):
לזניית מצות, בורקס גבינה ממצות, פשטידת ברוקולי
סד"ש- דגים
אצלינואמא יקרה לי*

סלטים: כרוב בשמיר, מטבוחה חצילים, חצילים במיונז, חסה ועגבניות שרי, ירקות בתחמיץ.

 

ער"ש: חריימה מושט

עוף שלם על תפוא ובטטה ופרוסות בקר שנשארו מהחג

 

בוקר

קידוש חלבי על עוגת גבינה פירורים קרה+ בלינצס גבינה

 

סעודה

סלטים

שניצלים

תפוא

 

סעודה שלישית

שאריות סלטים+ סלטונה וסלט ביצים, גבינות, מעדנים

 

חוץ מזה אכין גם בראוניז

אצלנו בערבבוקר אור
מרק עוף עם הרבה ירקות וקניידלך
בוקר
תפוחי אדמה עם עוף בסיר אחד
ירקות מוקפצים?
סדש
חצילים מטוגנים, אולי גם סלט פטריות

לקינוח עוגיות שניקח מחמותי וג'לי
אצלנוהמקורית
כמעט כמו שבת רגילה האמת
דגים בערב - מבושל ובתנור
שבת בבוקר - חמין בשרי (אוכלים קטניות, אז תהיה גם שעועית, אבל אם לא היינו אוכלים קטניות הייתי מכינה בלי כנראה)
סדש- כנראה עוף או משהו
סלטים
חציל
מטבוחה
תפוא וביצה במיונז
סלק אדום
צ'ימיצ'ורי חריף
פלפל מטוגן
וסלטים חיים
חח נזכרתי שאין תנור בפסח, אז יהיו דגים על הפלטההמקורית
וואי, אני עדיין לא יודעת מה להכין לשבת בבוקר 😳כי לעולם חסדו
בלי שרויה
בלי קטניות
ובלי תנור 🤭
פרגיות, ממולאים של בשר, קציצות מטוגנותמאוהבת בילדי


לשבת בוקר- לזניה או פאי רועיםופל לימון

פרגיות בתנור עם ירקות

אצלנו: ערב-מרק עוף ירקות עם קניידלך, דגיםסטטית
בוקר- קציצות, פירה, אנטיפסטי, מוסקה

חצילים מטוגנים
חצילים ברוטב
מטבוחה
קישואים בטעם כבד
חסה ושרי
כרוב
אצלנו שבת עם המון אורחים משמחיםאזדרכת5אחרונה
ערב
קציצות סלמון
חריימה סלמון
אמנון מטוגן
פירה
כרובית בתנור

בוקר
עוף
קציצות הודו
בשר
ירקות בתנור
תפוחי אדמה

סעודה שלישית
פשטידת פטריות
לזניה
פשטידת בצל
קיגל תפוחי אדמה
חביתות

עוגות:
שוקולד בננה
עוגת אגוזים

סלטים: לימון כבוש, חציל ברוטב עגבניות, חציל קלוי, " טחינה" ממרח שקדים, ממרח זיתים, מטבוחה