שרשור חדש
חייבצ עזרההמקום בעולם
ניסיתי להכין מוס, ומשום מה הוא יצא לי נוזלייי בטירוף. נראלי לא הוספתי טוב את השוקולד.. יש איל להציל אותו? להסמיך? משהו?
ממה הוא עשוי?יעל מהדרום
שוקולד ריץ' וסוכר..מקום בעולם
ניסיתי להוסיף פודינג, והוא הסתמך אבל ממש מעט יותר..
קורנפלור ניסית?~א.ל
אולי תקציפי עוד קצת ריצ'/ביצים, ותוסיפי?משיח נאו בפומ!
נראה לי זה ייצב אותו.

בהצלחה..

ושנה טובה!
תודה רבה לכולם!מקום בעולם
עשיתי בלי ביצים.. לכן זאת לא היצה אפשרות מבחינתי.. הוא בסוף התייצב יחסית במקרר- וזה נסיוני ככה שכל דבר שהיה יוצא מזה היה טוב ;)
ב"ה! טעים זה בטוח! משיח נאו בפומ!אחרונה
עוגתאורחיה
עוגת עקיצת הדבורה פרווה-היתכן??? תודהאורחיה
ובכן?????אורחיה
להמיר למחמאה ולקצפת צמחית..מקום בעולםאחרונה
שיפודיםברוקולי

 

שיפודי פרגית ואנטריקוט ברוטב מתוק 

 

 

 

 
וואו!!משיח נאו בפומ!
עבר עריכה על ידי משיח נאו בפומ! בתאריך כ"ז באלול תשע"ד 16:13
שווה!!

אין עליך בעולם!!

אני עוד מחכה שתבואי להכין גם אצלי כמה ממטעמייך..

[דש מהעגבניות שרי ]
רק עכשיו שמתי לב לזהאיזה טוב ה'!!!!

משום מה הוא נדחק לתחתית העמוד.

 

כמובן שגם זה מגיע אלינו במשלוח אקספרס. נכון? שטן

מוזמן לחג ברוקולי
הוזמנו כבר למקום אחראיזה טוב ה'!!!!

אבל בסוכות נהיה באזור הבית שלך אז אני שומר את ההזמנה

יש מצב להזמנה ליעד קצת רחוק?מירי ט.
בשבילך כן! ברוקוליאחרונה
שאלה דחופהיראת

קניתי בצק פריך של מעדנות בשביל פאי... שכחתי להפשיר אותו לפני שעות והוצאתי אותו לפני שעה. אני צריכה להכין אחריו עוגה חלבית וגם לנסוע להורים ולא הכנתי עדיין מזוודה בקיצור זמני דוחק. אפשר להפשיר אותו במיקרו?

הוא יהרס לךמרכזניקאחרונה
תרכחי אותו עם הידיים
חזה הודומעיין חתום
אני רוצה לבשל חזה הודו עם תפו"א ולהקפיא.

למישהי יש מתכון טוב שישמור על הטעם? אם הקפאת תפו"א זה בעייתי אז נוותר עליהם..
תודה!
תפו"א בכלל לא טובים בהקפאה....ת.מ.
תאלצי למצוא משהו בלי...
בתנורלב אמיץ

מרוח בשמן זית,דבש ופרוסות שום. אפיה קצרה - חלק יבש יחסית.

ולפני הכל לתבל במלח ופלפל שחור.

 

את זה אפשר להקפיא. תפ"א את תמיד יכולה להוסיף אח"כ כפירה או קוביות מבושלות וכו'.

 

כדאי לתת להודו המרוח בדבש לספוג את הטעם למשך כמה שעות במקרר לפני הבישול.

אפשר לגלגל את הנתחים כמו רולדות.

תודה!מעיין חתוםאחרונה
מחפשת מתכון מיוחד לכבד עוףפרח חדש


אני הכנתי לחג עם ריבת בצלברוקולי
אנחנו מכינים כךלב אמיץ

מאדים פרוסות בצל עד כמעט הזהבה במעט שמן זית.

מוסיפים עלי פטרוזיליה שלמים (רק העלים) לעוד מס' דקות של אידוי ובחישה.

 

מזיזים הצידה את הבצל+פטרוזליה  מוסיפים עוד טיפונת שמן ומטגנים קלות לשניות מס' לכל צד את הכבדים הצלויים.

 

מוסיפים פלפל שחור גרוס או רגיל, מלח אנחנו מוסיפים בצליה עצמה, שליש כפית סוכר (בערך. תלוי בכמות של הכבדים) וכפית חומץ.

 

יוצא ממש מעודן וגם יפה לעין. מתאים מאוד להגיש מעל כמה כפות אורז בצלחת אישית.

תודה!פרח חדשאחרונה
שמן זית מפריש רעלים?מים שקטים
מישו שמע על זה שאם מחממים שמן זית לטמפ' רתיחה הוא מפריש רעלים מסוכנים?
שיתפתי לתומי חברה בתוכניותי להכין לסעודה עם חברים תפו"א עם שמן זית ותיבול בתנור, אז היא אומרת לי 'אז את מחליפה את השמן זית בקנולה..' קיצר, בחיים לא שמעתי על זה אז לא יודעת אם להאמין, מה גם שעם שמן קנולה זה לא נשמע טעים.
מצד שני לא באלי להרעיל את כל החבר'ה.. ועוד בראש השנה
מה אומרים?
ואם כבר, למען הסר ספק, אם יש למישו מתכון פשוט וטעים לתפו"א (בלי שמן זית) אשמח!
שנה מתוקה!!
לא נראה לי שהוא נהיה רעיליעל מהדרום
חימום של שמן גורם לחימצוןחיה רוז

והחמצון לא בריא.

 

כל שמן מגיע לחמצון בטמפרטורה אחרת.

 

ושמן הזית, למרות שההרכב שלו יותר בריא מגיע לחמצון יותר מהר מקנולה למשל.

 

אם הוא מכבישה קרה,אז זה פחות נורא כמדומני.

 

האם זה פחות בריא מטיגון בקנולה? לא יודעת.. לא בטוחה.. יש עוד פרמטרים חוץ מהחימצון

מענין. אני יודעת בדיוק את ההפך...בת 30

מדוד קאפח שמעתי במפורש שעדיף לטגן עם שמן זית כי נקודת הרתיחה שלו גבוהה יותר ולכן הוא לא נשרף.

בכל מקרה- טיגון זה לא כמו אפיה בתנור. וממש לא הייתי חוששת לאפות תפו"א עם שמן זית.

תודה לעונות!!מים שקטים
לפי הטבלה שמופים צירףחיה רוז

כל סוגי השמן זית- נקודת העשן (שבה נעשה החימצון) שלהם היא בין 191-207

שמן קנולה- בין 190-246.

 

כך שתלוי באיזה שמן זית מדובר ובאיזה שמן קנולה.

 

שמן קנולה רווי מתחמצן רק ב246 מעלות,כל שמני הזית בטבלה מתחמצנים לפני כן.

הבעיה ששמן רווי הוא דווקא שמן פחות בריא בפני עצמו.

 

אני לא ממליצה על שימוש בשמן ספציפי. כי אין לי מושג מה עדיף. שמעתי דעות לכאן ולכאן.

כאלו שמעדיפים שמן זית בהכל או שמן זית בקר וקנולה בחם.

ויש גם שמנים שנחשבים יותר טובים משניהם.

יקרה, בשמן זית ללא ספק.גליה...

כל שמן יכול להתחמצן, אב שמן הזית הכי הכי פחות. כן גם לעומת קנולה.

ולשמן זית מכבישה קרה יש נקודת רתיחה גבוהה מאוד.

 

תהנו

הייתי מחליפה את השמן רק כדי למנןע אי נעימותחילזון 123

מהחברה (שאני מבינה שהיא גם באה לארוחה?).

כמו כל השמנים בבקבוקי פלסטיק (קנולה/סויה וכו')תחיה דולה

כל השמנים שהם לא בכבישה קרה (כל הזולים שנמכרים בין 5-10 ש"ח) הם כבר מחומצנים

אז השמן זית שאת משתמשת בו במקרה שהוא באמת איכותי עבר חימצון רק פעם אחת ולא יותר,

מה עדיף?

אהה.. נשמע הגיוניחיה רוז


תודה על התשובות המחכימות!מים שקטיםאחרונה
החברה לא קשורה לסעודה כך שלאור התשובות פה אני חושבת שאעשה את המתכון בכל זאת, אולי על חום יותר נמוך..
החברים שאנחנו אוכלים איתם ממש לא מהסוג שיבינו בדברים האלה אז אין חשש
ראש של דג!!שקד ותמר

יש מתכון פשוט פשוט שבעלי יוכל להכין לבד? בלי הרבה עבודה...

אני לא נוגעת בזה!

תודה ושנה טובה ומתוקה לכולנו...

מבשלים את הראש במיםנקניקיות

עם מלח, פלפל, סוכר, גזר, בצל

אחרי הבישול מורידים את העין והעצמות.

 

כמויות? אין לי מושג. אני שופכת לסיר, סוגרת את המכסה, ולא טועמת לעולם ועד!! העיקר שהגברים אוהבים

 

 

 

תודה רבה! העיקר שנהיה לראש ולא לזנב...=)שקד ותמראחרונה
רוביאנקניקיות

אפשר בבקשה מתכון לרוביא? (זו השעועית עם ה"עינים")

לא קישור, כי אני חסומה כמעט לגמרי

 

קצת דחוף, תודה.

להשרות במים לילהאם הבנים12
לבשל עם מים ומלח.
אם רוצים אפשר גם להוסיף רסק עגבניות ואבקת מרק.

בישול איטי שעתיים בערך עד שמתרכך.
תודה רבהנקניקיותאחרונה

 

במקום חומץ בלסמיאני7
אפשר להשתמש בחומץ רגיל או חומץ בן יין ? ( עדיף רגיל ..)
אם הייתי יודעת הייתי עונה אך לצערי לארות22
מקפיצה ^^^^
מן הסתם כן. אני הייתי משתמשת.חילזון 123

לא נראה לי הבדל משמעותי עד כדי כך.

אפשר רגיל. ח' בן יין טעם חזק שלא כולם אוהביםכלנית1
זה לריבת בצל..אני7אחרונה
אולי מכאן תבוא הישועהנועם ה'
אני רוצה להכין תערובת לפזר על אורז מבצל מטוגן,בטטות מקורמלות, חמןציות וכדו'. עם דבש/סילאן.

הבעיה היא שפעם שעברה שהכנתי את זה יצא לי קצת דביקי מדי. נדבק לשיניים כזה.

יש לכן מתכון/חינטרוש מהראש איך אפשר להכין?
בעיקרון אורז זה מאכל שמתבשל עם נוזליםרות22
אם מוסיפים לזה נוזלים נוספים זה נותן כמו שתיארת הנ"ל. ולכן המנעי מכל נוזל אפילו שהוא מתוק.
לכן הישארי במוצרים יבשים. אם את רוצה מתיקות הוסיפי צימוקים או שזיפים וכד'.

יוצא מוצלח מניסיון!!!
אסביר את עצמי יותר טוב-נועם ה'
אני מכינה את האורז בנפרד כאורז לבן.
את התערובת לפיזור מלמעלה אני מכינה בנפרד ומפזרת לפני ההגשה.
עכשיו יש תובנות?
הבנתי.רות22
טוב אז אם דיבקי יכול להיות שהתערובת הייתה מרןכזת מידיי והיית צריכה לדלל עם מים חמים... לא שניסיתי תערובות מסוג זה אבל נראה לי כך לפי תיאורך.
מכירה תערובות כאלו בנפרד והם באמת בלי נוזלים כמעטחיה רוז

כל מיני דברים מטוגנים או נאצ קלוי במחבת עם טיפה סוכר או משהו כזה.

 

אין לי מתכון, פשוט ראיתי כשהתארחתי. אבל בטח לא הייתה שם כמות של דבש.

אולי קליית שקדים עם סוכר?מעיין חתום
אז אני מבינה מכן שהרעיון זה לשים סוכר ולא דבשנועם ה'

או סילאן. 

 

אנסה את זה. בתקווה שיצליח

 

תודה!!

ספרי איך יצא...חיה רוז
הסוכר יימס בחימוםנקניקיות

ושוב תצאי עם נוזלים.

אולי לוותר על הסוכר והדבש? אם תטגני את הבצל כמעט עד טיגון - משהו בין אידוי לטיגון, טעמו יהיה מתוק מעט, ויכול להוות תחליף לסוכר

תנסי לפזר את התערובת אחרי החימוםפעימהאחרונה
בעה"י

ז"א-רגע לפני ההגשה ככה זה לא יתחמם ויימס על כל האורז ויהרוס אותו
מה ניתן לעשות עם ירקות חוץ מלבשל בסיראורחיה

ירקות כמו בטטות קישואים גזרים וכו'

לאפות בתנורט'
לאדות עם בצל מטוגן ותבלינים. להקפיץ.נועם ה'
ירקות מוקפציםחילזון 123
תודה לכולם! גם תפוחי אדמה יתאימו לחגיגה?אורחיה
לטעמי פחות. כי שאר הירקות טעימים גם אחרי חימוםנועם ה'אחרונה

ותפו"א אם הם לא טריים הם עושים משהו לא טוב לתבשילים....

פולי אדממה מי מכירה?בת 30

בעלי קנה בטעות במקום שעועית...

התרמיל עצמו אמור להתרכך עם הבישול כמו בשעועית?

או שכל הענין זה שמוציאים את הפולים מתוך התרמיל?

 

מוציאים מהתרמיל.. אישית אנחנו.מוציאים אחרימקום בעולם
הבישול.. מבשלים במים ומלח. זהו..
ולשים לב מתולעיםםם.
תודה.בת 30אחרונה

בעסה..כבר השקעתי בבישול עם בטטות ובצל...

נו. טוב שזה רק אנחנו ואין אורחים...

הכנתי פחזניות, והן יצאו נוזליווותמקום בעולם
ולא הזדלפו בצורה :'(
בתנור אולי משו ישתפר?
עדכון- הן תפחו להיות מקסימות להפליא מקום בעולם
אבל, לא יצאו עם הצורה של הצנצר.. :/
שמת יותר ביצים ממה שצריךמרכזניק
דווקא לא.. שמתי אחת אחצ ואחרי כל אחת בדקתחמקום בעולםאחרונה
את מצב העיסה..
אני צריכה מתכון להכנת דג טונה!חיותא

תודה תודה!!!

אז ככהיאיר השמש
להשרות את פרוסות הדג כמה שעות במיץ לימון עם מים.
בסיר לטגן שמן, להוסיף פרוסות של: תפו"א, גזר, גרגירי חומוס, פלפל אדום.
אחרי שזה מתאדה קצת לשים את הדגים (כמובן לשטוף מהלימון)
לקחת כוס מים ולשים:
פפריקה אדומה (כף- כף וחצי)
כורכום מעט. מלח. פלפל שחור.
לוקח לזה להתבשל שעה בערך.
אח שלי מוסיף 2 עגבניות שיהיה יותר רוטב.. אצל אמא שלי לא מוסיפים עגבניה..
נשמע ממש טעים תודה רבה!! פעם טעמתי דג טונה שבושלחיותא

עם רסק עגבניות. אני זוכרת שהיה טעים!

מישהו מכיר לזה מתכון?

וגם עם טיפה פלפל חריף  (עד שקניתי. אני רוצה לנצל   ) 

מקפיצהחיותאאחרונה

צריכה מתכון לבשר "רוסטביף"!!!חיותא

תודה תודה רבה!!!

ריצ' שמחר עובר לה התאריךשריתת

יש לי ריצ' שהיום התאריך האחרון שלה ומחר אני מתכננת להכין אותה

להשתמש??

אם זה עוד טוב- אז כןיעל מהדרוםאחרונה
אתגר-ת.מ.
באלי להכין איזה קינוח או משהו אבל יש דרישות...
1- משהו שאפשר לסחוב באוטובוסים
2- לא המון זמן עבודה ושאפשר לעשות את רובו לפחות בישיבה
3- אין ביצים
4- שיהיה טעים
5- רצוי פרווה וללא סויה
כדורי שוקולד מענייניםט'
ג'לי מעוטר בכוסיות קטנות, סלט פירות, מוס פירות (לקחת בבקבוק ולמזוג לפני ההגשה).
גלי יהרס בדרך,כדורי שוקולד איך הופכים אותם למענין?ת.מ.
אין לי כמעט פירות לסלט בבית...
למה יהרס?ט'
נסחבתי באוטובוסים עם דברים מורכבים יותר שלא נהרסו.

אם את מכינה מראש בכוסיות קטנות ואחרי שהג'לי מתייצב מסדרת אותם צפופים בתבנית חד''פ ועוטפת הכל בניילון נצמד זה יחזיק יפה מאוד גם בנסיעה ארוכה.

אפשר להכין עיסה של כדורי שוקולד רגילים טעימים ובמקום כדורים לשים בתבנית מוארכת וכשזה קפוא לפרוס כמו עוגה.
אפשר לקשט מלמעלה בצורה מעניינת.

מוס פירות - טוחנים פרי משומר עם מעט סוכר ובלי הנוזלים שבקופסא, שמים בבקבוק וככה זה בטוח בנסיעה.
לפני ההגשה טובלים את קצות הכוס ביין/מים ואח''כ בקוקוס לעיטור, מוזגים מוס פירות ומגישים עם קש או כפית קטנה.
כי אני נסחבת עם זה באוטובוס עם ציוד לחג בנוסף...ת.מ.
זה לא שאני יכולה לשמור שזה יהיה בצורה סבירה כל הנסיעה...
המוס פירות- זה לא יוצא סתם כמו גרבר?
תארזי נכון וזה לא יהרסט'

מניסיון של נסיעות עם הרבה מאוד ציוד (עוגות רגישות, תיקים ושקיות) כולל מעבר בין אוטובוסים וצעידה מתחנה לתחנה. לא נהרס שום דבר.

 

זה לא יוצא כמו גרבר, אם תרצי אשלח לך תמונה באישי.

 

נחשוב על זה...ת.מ.
ואני אשמח לתמונה באישי...
תודה רבה!
קראתי פעם מתכון לכדורי שוקולד+mp8
שהבסיס שלהם זה לשבור כיף כיף, פסק זמן, מקופלת, עדשים....

מספיק מעניין??
את הכדורי שוקולד אפשרמשיח נאו בפומ!אחרונה
לצפות בשוקולד מומס (כמו הכדורי חמאת בוטנים ובייגלה שט' העלתה לפה פעם) ולזלף עליהם פסי שוקולד לבן - יוצא ממש מרשים.
עוד אפשרות - לתקוע אותם על מקלות כאלה של סוכריות על מקל, לצפות בשוקולד ולעטר בסוכריות קטנות וחמודות.
אשמח למתכונים לצלי כתף מספר 5...שמשי
סיימתי כבר את כל המתכונים של ניקי...
לטגן הרבהמאוד בצל,שירה..!
להוסיף גם שום וסלרי ותבלינים ולתת לזה לעמוד המון זמן.
פשוט, אבל טעים!
>>>שיר ידידתאחרונה

להזהיב הרבה בצל ושום בסיר

לחתוך את הבשר למנות ולהוסיף אותו לסיר ("לצרוב" אותו עד שהוא נהיה חום מכל הכיוונים)

להוסיף לסיר: סילאן או דבש, מלח, פלפל, שום, פפריקה, יין אדום, רוזמרין

להוסיף מים עד שיכסו את הבשר

לבשל במשך 4 שעות ומידי פעם לערבב ולהוסיף מים לפי הצורך.

מחפשת מה לעשות עם דלעת קרא לסימניםאביטלRM

אשמח לכל מתכון או הצעה

תודה

חג שמח

אצלנו ממבשלים ומתבליםפרפר לבן
עם קינמון וסוכר.

אפשר לאפות בתנורלב אמיץ

פרוסות דלורית אפילו עם הקליפה.  אנחנו אופים יחד עם זה גם כרישה, והקישוא הזה - קרא ועוד סימנים.

 

הכל פרוס, מתובל במעט שמן זית ומלח ומכוסה בנייר אפיה. יוצא מעולה. כמו אנטיפסטי.

 

אם רוצים אחרת - אפשר לבשל הכל מסודר לאיזורים בסיר. כמו מרק - אבל עם הרבה פחות נוזלים.

השכנה שלי מבשלת את זה בציר בשר.

 

 

אצלנו עושים קציצות (מדלעת מבושלת)צילה א

עם שום, מלח,  ביצה ופירורי לחם.

יוצא אחלה!

את מדברת על הדלעת או על הקישוא?מעפר אני באה

כי אבא שלי קנה כזה:

 

ועד השנה עשינו דלעת כזו בתור קרע ואינלנו מושג איך כדאי לבשל את הקישוא הזה..

מה ששמת בתמונה זה קישוא עגולחילזון 123

זה ממש כמו קישוא רגיל רק צורה יפה יותר. אפשר לעשות כל מה שעושים עם קישוא רגיל.

 

הקרע של הסימנים נראה ככה-

http://www.close2u.co.il/art.asp?art_type_id=15&art_id=206

 

מקישוא כזה מהמם לעשות ממולאים.נועם ה'אחרונה
דחוף!!! אפשר להקפיא מוסקה?אורחיה
כןט'אחרונה