נתקעתי עם כמות מטורפת של מלפפונים?
יש לכם רעיונות מה לעשות איתם? (חוץ מלנסות להכין מלפפון חמוץ
)
תודה!!
נתקעתי עם כמות מטורפת של מלפפונים?
יש לכם רעיונות מה לעשות איתם? (חוץ מלנסות להכין מלפפון חמוץ
)
תודה!!
* סלט "נלסון". (אוהבים אצלנו אבל אני לא...
):
פרוסות מלפפון, פרוסות מלפפון חמוץ ופרוסות ביצים. (מיץ לימון, מלח, פלפל שחור, מיונז)
* בסלט המפורסם של תירס ופטריות מקובל להכניס קוביות מלפפונים קטנות.
* סלט טונה- קוביות קטנות מאוד של מלפפון, גמבה, בצל וגזר מגורד. עם קופסה או שתיים טונה מפוררת ותיבול של סלט רגיל.
* מלפפונים ובצל בחומץ. (אפשר להוסיף גזר וגמבה.
* סלט מלפפונים עם עוף (לא טעמתי, נראה נחמד) http://www.doctors.co.il/re-1999/
הילדים שלי מתים על מלפפון.
בת-שבע77כוס חמאת בוטנים 3/4 כוס סוכר
1 ביצה
לערבב טוב
לשים כדורים על תבנית עם נייר אפיה
ולתנור
חשוב לתת להם להיתקרר טוב ולא להניח אחת על השניה לפני
כי נדבקות
אם תרצי מתכון תגידי
נדנדה כתומה.
אבל אולי תאהבו..

לשים בסיר חצי כוס דבש, קופסה קטנה של חמאת בוטנים וקצת שמן שלא יישרף, להמיס. להוסיף 4 כוסות פצפוצי אורז.
לשים בתבנית ולהקפיא כחצי שעה
להמיס 2 חבילות שוקולד מריר עם 2 כפות שמן
למרוח מעל הפצפוצי אורז ולהקפיא
וחמאת בוטנים האלה..![]()
![]()
מממממש טוב!
עוגיות חמאת בוטנים: לערבב כוס חמאת בוטנים לא יקרה עם שברי בוטנים, 3/4 כוס סוכר, ביצה, כפית סודה לשתיה, 1/2 כוס שוקולד צ'יפס. להניח בתבנית עם נייר אפייה עוגיות קטנטנות (תופח!) ואפיה ב180 מע"צ במשך 10דקות. לתת להתקרר. כדאי לעשות כמות כפולה.
הכי טעים בעולם! באחריות!
ראיתי פעם מתכון של קשטופ+מעט חרדל+חמאת בוטנים לטבילה של השניצל (במקום ביצה) ואז טבילה בפירורי לחם.
אימצתי את הקטשופ והחרדל עד שיצא לי מהאף, אבל חמאת בוטנים הוספתי רק לעיתי נדירות, כך שזה עדיין לא יצא
ממתכוני הבית
משהו יודע? תודה מראש.
רבה אמונתך!אין לנו תנור כרגע
והייתי שמחה קצת להתעסק בבצק הזה ...
אפשר לטגן אותו ?
לעשות שקיק ולבשל???
אם כן הייתי שמחה לקבל כיוון למתכונים ורעינות למילוים...
בשר טחון וחזה עוף....
וסתם טיפים איך מתעסקים איתו
טעים?
יש לך אולי איזה מתכון טוב לטיגון?
מלוח מתוק .. מה שבא בא 
וסתם כך איך קושרים אותו , שלא יפתח ?
אפשר לעשות מן שקיקים כאלה ולהדק את הסוף שלהם.. או ריבועים ולהדק עם מזלג מסביב..
לאחר המלוי יש להרטיב במעט שמן - מעט! - ואז הבצק ידבק לשכבות השונות, ויחתום את המאפה, שלא יזלוג המלוי
מומלץ לקפל או לגלגל את הבצק סביב המילוי כדי שלא ייפתח.
וזה יצא מצוין - אם כי באפיה.
יש המהדרים להחליף לפני ההגשה את הגבעול האפוי בגבעול טרי ורענן 
עדיף על בסיס בצק ולא חלבי!
תודה
במקור היא בלי בסיס של בצק,אבל בהחלט היא תהיה טעימה גם עם בסיס בצק..
אם תרצי אכתוב..
4 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות דקות [לא קצוץ..]
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
3 ביצים
מלח
פלפל
2 כפות אבקת מרק [לא משנה איזה..יוצא טעים עם כולן..]
חצי כוס קמח
לערבב הכל טוב טוב טוב
לשמן תבנית ולפזר פירורי לחם [במקרה שלך תשימי בצק פריך.. שכבה דקה..]
לשפוך את הבלילה ולפזר מעל שכבת פירורי לחם
180 מעלות עד להשחמה..[תכניסי קיסם כדי לבדוק שבאמת מבושל עד הסוף..]
* פשטידת גזר ואוכמניות (מתוק)
* פשטידת אננס (מתוק)
* פשטידת קולרבי
* פשטידת בטטה
* פשטידת בצל
* פשטידת תירס, פטריות וכדומה
* פשטידת תפוא
* פשטידה מכל ירק שיש מסביב
* פשטידת דג
ועוד...
יש הרבה מתכונים.
מאיזה סוג דג ?
יותר הבקלה והטונה. אין לי כרגע את המתכונים.
אולי בהמשך.
הקישורים זה רק להוכחה שזה קיים ![]()
לא בדקתי אותם...
http://www.teamim.co.il/Default.aspx?tabid=5483
http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-5852,00.html
http://www.chef-lavan.co.il/item/7851
רק תמיד אני מכינה או תפו"א או בצל ולפעמים קישואים ודי משעמם אותי ובא לי לגוון...
חיה רוזאחרונההמחשב שלי בתיקון והמתכון של פשטידת טונה, גזר ואוכמניות ועוד, שם.
משהו בנתיים:
קודם כל, מה שאת עושה עם תפוא אפשר גם עם בטטה. אפשר לבשל ואז לרסק ולערבב עם ביצים וכדומה. אפשר לערבב תפוא ובטטה. וככה לגוון.
פשטידת קולרבי מהפורומים פה.. אני מאוד נהנית ממנה!
http://www.inn.co.il/Recipes/Item/742
פשטידת אננס (מתוק.הולך עם עוף סיני מתוק וכדומה):
1 קופסא שימורי אננס
5 ביצים
1 כוס סוכר
שליש כוס שמן
2 סוכר וניל
1 ורבע כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה.
לסנן את האננס. לרסק בבלנדר. לערבב הכל בקערה. לשפוך ללתבנית משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש לכ180 מעלות.
יש למישהי מתכונים לממרחים ביתיים?חיה רוזאני יודעת שלא אמורים להקפיא, אבל אם הקפאתי.. אכיל??
בעה"י
בד"כ תפו"א במקפיא יוצא ספוג לא אכיל, אבל אולי יקרה לך נס 
רבה אמונתך!אני ובעלי אוכלים ארוחת צהרים מלאה (עוף/דג, פחמימות וירקות) כל אחד בעבודה שלו, וכבר נמאס לנו לאכול כל ערב לחם, ביצה לסוגיה השונים וירקות. יש למישהו רעיון אחר??
אציין שאני בהריון ואין לי כוחות לעמוד כל יום-יומיים להכין משהו מורכב ובעלי מגיע מהעבודה רק מאוחר בערב...
תודה!!
חלקם נשמעים כדורשים השקעה, אבל זה באמת לא לוקח זמן רב...
פנקייק
לזניה
קציצות ירק אפויות (בלחם, או עם אורז...)
יוגורט עם תוספות (סלט פירות, חלבה, גרנולה)
אנו לא רוצים שוב פחמימות כבדות (אז לזניה /פסטה) לא ממש מתאים לנו.
מבין התשובות-פנקייק וקציצות אפויות נשמע מתאים לנו, תודה!
חלב
אם תרצי אשיג לך הוראות
רוצה הוראות ?
נדנדה כתומה.מרתיחם חלב
מוספים קובית סוכרזית או כפית סוכר
כף חומץ
מרתיחים מנמיכם שלא יגלוש
שמתחיל להיות גושים שמים במסננת שיוריד את המים
אפשר להוסיף מלח
אצלנו אוהבים עם קצת מתיקות
מישהו יכול לעזור לי?
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t660461
ניסיתי השבת את המתכון של שליש שליש שליש-רוטב סויה, סילאן וקטשופ- יצא מעולה! תודה על המתכון.
תחיה דולה הביאה את זה.
מאז עשיתי את זה הרבה פעמים. נחטף בצ'יק.
אנשים התלהבו..
היית כותבת עוגיות מתנה, ולא שחמט 
חיה רוזהכנתי את הבצק לפי המתכון
בשלב הוספת 2 כפיות קקאו
הבצק לא נהיה אחיד ניסיתי עוד כפית לא עזר
בסוף יצאו מין עוגיות שיש אני מקווה שהם יאהבו
את זה
בכל מקרה עדין יש לי בצק ואשמח לדעת מה לעשות כדי שיהיה אחיד
יעל מהדרוםאו פעם הבאה לשים יותר

כולל שלבי הכנה מפורטים.
תודה!
להקציף שמנת מתוקה עם אינסטנט ולהוסיף קקאו או שוקולית
שיצא חום
אולי אפשר גם בלי אינסטנט אם השמנת מספיק יציבה
{ היו עושים לנו שהינו קטנים }
מה עשית בסוף?
משו שהילדים יסכימו לאכול כמובן?
בזמן האחרון הם מסרבים אפילו לחביתה 
זה מאוד שונה מילד לילד
יש שאוהבים הכל. אבוקדו, גבינה, טונה וכדומה...
יש כאלו שמשתכנעים מעיצוב מעניין של הירקות בכריך. פרצופים וכאלו..
יש כאלו שמסכימים לאכול ממרחי חרובים ושקדים קנויים
ואני מכירה כאלו שמכינים ממרח שוקולד בבית. זה לא הכי בריא. האמת, גם לא מסתדר לי עם הלחם מקמח מלא.
אבל הרבה פחות גרוע מהחנות.

אבל עדיף בהרבה על קרקרים תעשייתיים.
וחוץ מזה שכל דבר הוא משמין כשאוכלים אותו בכמויות.
לפעמים מתחשק, וצריך, לנשנש פחממות - אבל גם הנשנוש הזה יכול להיות בשכל.
(והערה קטנה, אולי במקום לומר למה הרעיונות של כולם לא טובים, תנסו להציע משהו טוב בעצמכן?)
אבל להציע דברים משמינים למי שמנסה לרזות- זה וודאי לא פיתרון....
מה שנחשב כמנה מותרת יומית:
כוס פופקורן.
כוס ביגלה.
שורה שוקולד מריר.
חיה רוזבייגלה זה פחמימות
שוקולד מריר זה סוכר
כוס פופקורן זה גם פחמימות וגם הרבה מלחים שגורמים לגוף להשמין..
![]()
כרוב וגזר ,לגרד בפומפיה גסה את הגזר ולחתוך לרצועות דקות את הכרוב,לשים קצת קצת מיונז ולימון (אם את אוהבת אפשר גם שמיר) ולערבב הכל יחד יוצא ממש טעים!
כל פעם שבא לך לנשנש משהו את יכולה לאכול את זה..
וטעמתי עוד סלט של כרוב לבן עם כרוב סגול,עם טיפה שמן זית וחומץ,קצת סוכר (זה נשמע משמין אבל אם לא שמים בכמויות זה בסדר ויוצא ממש טעים..)
עוד משהו את יכולה להכין ירקות בחומץ,לשים כרוב חתוך,כרובית,גזר,מלפפון וגמבה ופלפל חריף אחד ושום..להשאיר בצנצנת עם חומץ וכף מלח כמה
ימים(בערך שבוע),ואח"כ זה מוכן ואפשר לאכול את זה במקום ממתקים..
בהצלחה!!![]()
אם אוכלים 4 פריכיות במקום סנדוויץ'-
זה סבבה,
אבל בתור נשנוש- זה כן משמין,
ודבש גם...
השאלה מה קורה לקלוריות האלו אח"כ בגוף.
קלוריות ממקור בריא יותר הופכות פחות מהר לשומן..
קלוריות ממקור פחות בריא משבשות יותר את התהליכים בגוף שמוציא פחות ואוגר יותר.
ודאי שיש השפעה לערך הקלורי. אבל בערבון מוגבל.
הללישועדיף קלוריות של חלבון...
פשוט להסתכל רק על עצמך ולראות כמה שאת...
להסתכל על הרזים, ולפעמים פשוט אין חשק לאכול...!!!!!!!!!!!!!!!!!!=)
ארוחת ערב פחות לאכול רציני צהרים ומרזים...![]()
כתבת "זה לא באמת משביע"
לעניות דעתי
אם בן אדם רעב, הוא צריך לאכול. תקראי לזה נשנוש, תקראי לזה ארוחה.
ואם תסנני פחמימות כי זה משמין
וסוכרים כי זה משמין
וירקות כי לא משביע
ופירות כי את לא אוהבת
ועוף כי זה משמין
וחלבי כי לא נשאר עם מה לאכול אותו,
את תישארי רעבה.
וזו לא דיאטה. זה צום.
בדיאטה צריך לאכול משהו.
ואם את רעבה בין ארוחות אז נשנוש צריך להיכלל בתפריט הדיאטה.
אם את בקטע של דיאטת קלוריות אז כל דיאטנית מחשבת גם את קלוריות הפחמימות בנישנוש.
(אני בכלל נגד דיאטת קלוריות, אבל זה סיפור אחר)
הדבר הכי טוב זה לעבוד על עצמנו לא לאכול כשלא רעבים.
למצוא תעסוקות , לעשות דברים,
להיות עסוקים עד ארוחת בינים או חטיף בין הארוחות זה לא קשה במיוחד אם את לא באמת רעבה.
אם את רעבה בעמת זה משהו אחר,
וכדאי ללכת לייעוץ דיאטנית שתעזור לך.
בגדול אני הייתי ממלציה על הכנת סיר מרק ירקוות גדול ירקות דלים בפחמימות כמו קישוא\ דלעת\כרוב קצת גזר
ולאכול כשרעבים.
הכי טוב לחכות את ה3 שעות בין הארוחה הגדולה שגם אותה צריך לתכנן היטב כדי שתוכלי להיות שבעה
לפחות ל3 שעות. אחרי 3 שעות יש ארוחה קטנה שיכולה לכלול פרי עפ חופן קטן שלל אגוזים,
או פרוסת לחם אחת עם ממרח לא מתוק, יוגורט וכו.
הכי טוב ללכת לדיאטנית שתסדר לך,
כי הבעיה זה לא רק הנשנוש, אלא לסדר את הארוחות העיקריות נכון כך שתהיי שבעה מתחילת היום בצורה טובה ונעימה.
בהצלחה
![]()
בלנדר זה זה שנראה כמו כוס ענקית.
מעבד מזון זה זה שיש לו מיכל רחב ונמוך יותר ושמים בפנים סכין מסתובבת או סכין פלסטיק לעירבול עוגות או דיסקית כמו מגרדת.
(יש מעבדי מזון משולבים שיש להם גם חיבור לכלי של בלנדר).
בלנדר-
מעבד מזון-
בחיים לא השתמשתי. למה כל אחד מהם מיועד?
מה כדאי לעשות חלבי ומה בשרי?
ומעבד מזון לבשרי לדעתי פשוט הסכין יותר חזקה בדר"כ במעבד מזון
מעבד מזון פורס לך ירקות או משמש כמו פומפיה כך שאפשר להעזר בו לפשטידת תפוחי אדמה ועוד.
את גם יכולה במקרה הצורך לרסק ירקות מבושלים (שהצטננו) בסכין שלו.
בלנדר- משמש להכנת מרק כתום וכדומה.
מתאים גם להכנת מילקשייק, מילקשייק פירות (אפשר על בסיס חלב סויה)
תחשבי אם את מתכוונת להכין מרק כתום בשרי דווקא או שתשתמשי לטחינת
אגוזים, מחית אפונה, חומוס וכדומה. תזכרי שבלנדר טוב לטחינה יחד עם מעט נוזל, להבדיל ממעבד מזון שמתאים
גם לטחינה יבשה, אבל בגלל מבנה הסכין שלו מרסק פחות מרקים.
מעבד מזון: כולל סכיני חיתוך- בלנדר:

הבלנדר מוט משמש לי לטחינה של מרקים, גם לתינוקות מרקים עם בשר. המעבד מזון פרווה (אצלי יש לו חלק של שייקים שמתחבר אליו, והוא כמובן חלבי)
ויש לי מעבד ידני למרקים בשריים
בבלנדר טוחנת בעיקר מרקים חלביים ושייקים, וכמובן גם פרווה (פרווה חלבי אם אתם מבינים את כוונתי)
נדנדה כתומה.אחרונה
]גם סתם סלט כרוב וחסה יכולים להתאים- סלטים זה לא דבר שמתאים רק בזמן מסויים
למרות שזה לא עונה על הצורך של סלט חי..
אפשר סלט עגבניות או סתם סלט רגיל פשוט ממה שיש בבית.
(לבבות דקל, עגבניות, בצל, ותיבול-שמן ,מלח ופלפל)
אני לא אוכלת סלטים, אבל אלה שכן אוכלים אצלנו אוהבים אותו
סלט ביצים,
סלט עגבניות שרי,
סלט ירקות,
גבינות מתובלות.
תירס,גמבה,פטריות-עם מיונז,פלפל שחור ומלח.. ואפשר לשים מעל שמיר
אנחנו ממש אוהבים...
קוצצים את הכרפס יחד עם העלים, מוסיפים אגוזי קשיו וחמוציות (בראש השנה אפשר להוסיף גרעיני רימון)
מטבלים במיץ לימון או מיץ מתפוז, שמן זית ומלח.
יאמיק 
עוף טחון/בשר טחון,
בצל קצוץ,
עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או כוסברה, שמיר.
שום כתוש
2 ביצים (לדבק)
קמח (לדבק)
טחינה גולמית (מייצבת ומדבקת, בכלל לא מורגשת)
קינמון
מערבבים הכל ומטגנים/מבשלים ברוטב
מה לעשות עם שביבי דיסת קוואקר לתינוקות?
זה פתוח ואני לא יכולה לתרום
ואין לי רעיון למי לתת..
גם אם לא יאכלו יהיה לי טוב 
רבה אמונתך!על בסיס חלב.
טעמתי פעם, והופתעתי מאוד! (לטובה כמובן...)
לעשות עם קווקאר גרוס-
יש שם:
פנקייק
קציצות
קרקרים
ועוד מלא...
וגם, אתר שלם של קווקאר! (של החברה שמשווקת אותו...)
https://www.quaker.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D