אני רוצה להכין פלפל ממולא - פרווה
שזה רק פלפל ואורז
אשמח למתכון קל וטעים..
תודה
אני רוצה להכין פלפל ממולא - פרווה
שזה רק פלפל ואורז
אשמח למתכון קל וטעים..
תודה
מכינים את האורז:
מטגנים מלא בצל, מוסיפים אורז ומבשלים אותו. מוסיפים הרבה שמיר קצוץ.
במחבת- מטגנים בצל, מוסיפים עגבניות חתוכות ומשחימים אותן, מוסיפים רסק ותבלינים.
לוקחים את הפלפלים, מורידים להם את הראש (יש כאלה שאוהבים להחזיר אותו לאחר המילוי, אני לא), מרוקנים בזהירות את הבפנוכו, ממלאים באורז, מניחים בתבנית שיעמדו צמודים יפה, שמים מעל האורז מהרוטב שבמחבת, ושולחים לתנור. טעים טעים ויפה!
בזמן האחרון כשאני כרוב של חסלט הוא ממש לא יפה מבפנים,
הכרוב הלבן שחור מבפנים, ובכרוב האדום יש חתיכות חומות יבשות,
מה שמאלץ אותי לזרוק חצי מהכרוב, די מעצבן,
גם אצלכם זה כך?
התלוננו למי שמכר חסלט והוא הביא לנו אחד אחר שבוע אחרי..אבל גם הוא לא היה משו![]()
עבודת נמלים לנקות אותו..
ולמלא
איך עושים ?
מרדדת את הבצק קורצת עיגולים ועוד אחד עם חור כמו מסגרת
מניחה אחד על השני
אופה
אני מקווה שזה מספיק ברור .![]()
סליחה שלך כבר מרודד
אז מקריצת עיגולים
בהצלחה
יש לי מתכון שנראה טוב, אבל לא מספיק מפורט..
האם מטגנים את הבשר טחון לפני שהוא נכנס לגלילה?
ואיך עושים את זה בצורה שהגלילה לא תפתח בזמן הבישול?
לטגן את הבשר /בטטה(יוצא מעולה)
לשים מהמלית על פרוסות החזה שחתוכות דק
לשים מתחת ניילון נצמד ולקשור כמו סוכריה משני הצדדים
לשים במים רותחים לכמה דק עד שמלבין אחכ לצפות בקמח ביצה ופירורי לחם ולעשות טיגון קצר עד להשחמה
ההורים היקרים מגיעים ובא לי להכין ארוחה טעימה. מתקשה לחשוב על רעיון. הם מגיעים מנסיעה ארוכה אבל יש להם גם חתונה אח"כ.
(מגיעים מחר)
יעל מהדרוםאחרונהתמיד תוכלי להוסיף גם עוגה טובה או כל קינוח אחר יחד עם כוס קפה. אין סיבה שיגיעו לחתונה רעבים, ועד החתונה מן הסתם יש זמן ![]()
להלן מתכון שיגרום לבית להתמלא בריח מדהים!והלחם יוצא ממש טעים!
מצרכים:
3\4-בננות בשלות
2 -ביצים
סוכר לפי הטעם בעיקרון 2\3 כוס (אני ממש ממליצה על תחליף סוכר מצמח אגבה שזה פי 100 יותר מתוק וגם יותר בריא ויצא מעולה במתכון).
2 כפות-תמצית וניל
2 וחצי כוסות קמח מלא
3\4 כפית מלח
כפית סודה לשתיה
כפית אבקת אפיה(רצוי ללא אלומניום)
קינמון כאוות נפשכם
כמעט כוס מלאה של אגוזי מלך קצוצים
מומלץ לקישוט ולטעם נמס של שוקלד-נטיפי שוקולד מריר אפיה
אני גם הוספתי חצי כוס של שמן קוקס שתמיד ממש מוסיף במאפים.
-------------------------------------
מחממים תנור ל180
בקערה 1-
מועכים את הבננות,מוסיפים סירופ אגבה\סוכר,תמצית וניל,ביצים,ושמן קוקוס מערבבים היטב.
בקערה אחרת,מערבבים את הקמח,מלח,סודה לשתיה,אבקת אפייה והקינמון.
מוסיפים לקערה עם הבננות ומעבדים רק עד שהחומרים היבשים נבלעים בתערובת....מוסיפים את האגוזים ובוחשים עוד פעם לפיזור אחיד..
משמנים תבנית,מוסיפים את העיסה.אני בשלב הזה פיזרתי נטיפי שוקולד והוספתי עוד קצת שמן קוקוס מלמעלה וקצת מייפל אפשר גם סילאן!
ולתנור ל35 דק עד 40...או עד שהקיסם יוצא יבש..
יצא מהמם
תהנו בתאבון!!!!!
עם קמח מלא וחמוציות/צימוקים. ![]()
עוזר?
(המתכון לא עלי, אז אם את רוצה בעז"ה מאוחר יותר היום.)
עוגיות:
עוגיות טחינה נחטפות- ניקי ב.
את גם בעניין של חיתוכיות?
לניקי ב. יש קטגוריה כזאת- עוגיות ועוגות ללא מרגרינה:
http://www.nikib.co.il/category/cakes-dessert/cakes-with-oil/
וגם לבישול בזול:
ולענות למי ששואל,
ועוד את עונה לה בציניות...
רוצה תעני, לא רוצה, תתעלמי
אז מי שמתנצל על כך ואומר:
אני יודע שהנושא חרוש אבל...
אז לו עונים בנחמדות..![]()
בעלי צמחוני. אמא שלי קנתה לי חתיכות של סויה שמבשלים כמו תחליף לבשר או משו כזה.. אותי זה די מגעיל. לכן לא יודעת מה עושים עם זה.. יש למישהו רעיון טוב? משהו שיהיה טעים לנסיך שלי ולא יראה מגעיל כמו הסויה הזאת..
אשמח לתשובות לפני הבוקר..
תודה!
צריך להשרות אותם לפני ולטחון
בהצלחה לך!
יש בכל חנות כמעט..
אם כן אז תעשי חיפוש פה בפורום של "בולונז צימחוני"
לטגן בצל, מים רסק ותבלינים, להוסיף את הסויה (אחרי שהשרית אותה במים רותחים וסחטת לפחות פעמיים, להוציא את הגזים...) להרתיח ולבשל די הרבה זמן.
ביצה פירורי לחם והכל ולטגן.
אבל זה לטופו.
אפשר גם משוגע והזוי..
ערב חלבי- מרק בצל, פשטידות חלביות, פסטה מוקרמת, פיצה, תפו"א מוקרמים, פוקאצ'ות (עם אנטי פסטי,גבינת פרומאז', גבינת שמנת ורוטב פסטו), סיגרים ממולאות בגבינה (מומלץ גם גבינה קשה כלשהי), פנקייק סתם (ולהגיש לשולחן שוקולד, דבש...) או ממולא בגבינה- אפשר גם מתוק וגם מלוח- גבינה ושום/ פטריות מוקפצות/זיתים .
בשרי- נודלס עם ירקות מוקפצים וחזה עוף (ברוטב סויה וצ'ילי), סלט עוף מוגש עם תפו"א בתנור (במתכון שיוצא קראנצ'י- אופים פתוח בחום גבוה ומערבבים מידי פעם- לדוג' בטטות ותפו"א עם רוזמרין, מלח, פלפל,שום ושמן זית...)
תנו רעיונות לאוכל רך כמה שאפשר..
גלידות (שזה לא מזין אבל אם זה מה שתאכלי זה גם טוב)
מרקים פושרים אם לא בא לך רותח כשחם בחוץ..
ביסקוויטים טבולים בשוקו/ תה וכו'...
פירה

המאכל מס' 1 שלי לזמנים שאי-אפשר לאכול כרגיל.
וכמובן:
מרקים (עדיף מרקים טחונים: מרק כתום, מרק עגבניות, מרק אפונה...)
מילקשייק
מיצים (פירות / ירקות סחוטים טריים)
פירה (תפוחי אדמה / בטטות)
יוגורטים
פירות נימוחים
בהצלחה! 
אבל זה אמיתי ![]()
מישו מוכן להסביר לי בבקשה איך הם מצליחים ע"י סחרור של הצלחת ונגיעה עם הסכין לעשות את העוגה ככה מושלמת?
תודה 
אין לי מושג אבל זה מדליק!!!כוכב לכת
מגניב לאללהמעפר אני באהזה המון שעות של אימון..
תראו את זה!!
עבודה מדהימה, מזכירה אובניים.
יש לציין שהקצפת שם עמידה מאוד, אחרת לא ניתן היה ללהטט בה כך,
ובכל מקרה לא הייתי רוצה לאכול ממנה...במיוחד אחרי כמויות הג'לטין וריסוס צבע המאכל.
היא עוגה רק ליופי.
אולי איזה מאפין קטן באמצע...
כמויות החומר יש פה כבר לא עונות להגדרה של 'ציפוי'....
בכל מקרה לא אהבתי בכלל את העצובים... משהו בשילובי הצבעים או בדוגמאות..
זה רק מוכיח שצריך גם חוש אומנותי חוץ מטכניקה מפוצצת.
אשמח לרעיונות לאוכל שאפשר להביא לבית ספר עד שעה 4 +..
[ואני לא חובבת לחם, ככה שאפילו את החלק המשביע בבית ספר אין לי ..]
שהחמיץ?

חוץ מאשר להשליך לפח..



ואין בוכים על חלב שנשפך, וחכמים הרחיבו את התקנה גם על חלב ומוצריו. ![]()
-
95200
חייכתני~א.ל
חיה רוזאחרונהיש לי ארוחה שבטית מחר בבוקר ובקשו ממני להכין עוגה פרווה -לא יותר מדי ביצים...
רעיונות? וגם עם מתכון מצורף בבקשה!
דיי מהירה ויצאת גבוהה
בלי ביצים בכלל! טבעונית.
אני לא מבשלת, וכשכן...ריעות![]()
לק"י
את יכולה להכין רק את הבצק שמציעים שם, ולמלא בקצפת עם אינסטנט פודינג.
אפשר לצפות בקצפת או בקרם שוקולד.
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה.
2. מפרידים את הביצים. מקציפים במיקסר את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
3. מסננים את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה ומקפלים אותם בעדינות לתוך קצף החלבונים. מוסיפים את החלמונים וממשיכים לקפל את התערובת בעדינות עד לקבלת קרם אחיד.
4. משמנים את נייר האפייה בחצי כף השמן, ומשטחים את התערובת על התבנית בעובי אחיד. אופים כ-15 דקות.
5. מוציאים מהתנור, ממתינים 5 דקות ומגלגלים את הרולדה יחד עם נייר האפייה, מניחים בצד לצינון.
6. מכינים את המילוי.
7. פותחים את הרולדה ומורחים עליה את הקרם. מגלגלים אותה בחזרה לצורת הגלילה תוך כדי הסרת נייר האפייה. מעבירים לקירור.
שהוא פרווה (לא קצפת) -חשבתי על שיהיה כמו מוס אבל יותר מדי ביצים....
יש 2 דרישות:
1.עדיף לא משהו מטוגן
2.לא עם רסק עגבניות
(בגלל רגישות שלי לנ"ל)
ועדיפות למשהו שלא דורש הרבה עבודה..
כעיקרון אני צריכה בעיקר רעיונות לתוספות.
תודה רבה!
תפוחי אדמה בתנור : תפוחי אדמה אדומים חתוכים לפלחים תיבול מלח שמן זית רוזמרין קצוץ אגוז מוסקט מעט
כל מיני סוגי ירקות אפויים בתנור: גזר סלק תפו"א בצל סגול שום בטטה תיבול שמן זית מלח פלפל תבלין לתפו"א
לחתוך את כל הירקות גדול ולאפות בתנור עד שזה מוכן
לוקחים לחם בגט ופורסים כך שיתקבלו פרוסות בקוטר של כ 3 ס"מ.
מורחים את הפרוסות משיבה דקה של מיונז, או חרדל, או יחרת, או חומוס כפרי או מעט שמן זית.
על כל פרוסה מניחים חתיכת דג כבוש או פרוסת עגבניה או פרוסת ביצה קשה, או אנשובי או פרוסת מלפפון,
אפשר לשחק עם הצרופים.
מקנחים כעוגת שמרים עם מילוי פרג.וכוס תה עם מרווה ורוזמרין.
בתיאבון.
לגוון בהם..
חוץ מזה- מרק את מכינה? יש מרקים שונים
אפשר לגוון גם בבשרי- כדורי בשר, לזניה, עופות בסגנונות שונים, מוקפץ, בשר, בורקס בשרי
אולי אכין במקום קוסקוס-בורגול (קצת דומה
) בתוספת ירקות אפויים/מבושלים.
איזה ירקות מתאימים כתוספת?
וחשבתי גם על עוף ואורז בשקית קוקי.
בטטה,תפו"א,גזר,קישוא,בצל וחומוס..
תודה רבה!
מטגנת בסיר בצל חתוך לקוביות גדולות יחסית..
כשהבצל נהיה רך וזהוב מוסיפים מים..מתבלת במרק עוף,פלפל שחור,ממפריקה רסק וקצת מלח. [ופה מגיע הרקטע למצוא תחליף לרסק.. ;\ ]
כשהמים רותחים מוסיפים את הירקות [חתוכים גס] וקופסאת חומוס..[אם את משתמשת בחומוס לא משימורים תשרי אותם בערך שעה לפני..]
נותנת לזה להתבשל .. אחרי 10 ד' בערך אני מוסיפה את העלי סלרי..
כשזה רך זה מוכן 
[אני אישית קודם שמה את התפוחי אדמה ל-5 ד' יותר ואז את שאר הירקות שמתבשלים מהר יותר..]
מתכון קל ופשוט לתוספת טעימה מאוד (אם את אוהבת משהו מתקתק לצד המנה העיקרית)
לטגן בצל חתוך לעיגולים דקים עם מעט שמן.
דלורית שלמה חתוכה לעיגולים דקים.
2 כפות סוכר חום.
מעט מלח.
חצי כפית קינמון.
להוסיף צימוקים לפי הטעם...(לא חייבים)
לבשל כשעה וחצי על אש נמוכה.
אנחנו זוג צעיר עם 2 קטנים וקיבלנו 3 רימונים גדולים.
יש רעיונות מה אפשר לעשות עם זה?
אפשרי לשמור עדראש השנה?
עוד אופציה-
אני אוהבת לקלף ולפרק ולהקפיא את הגרעינים. אח"כ כשרוצים לאכול מוציאים ממש לפני האכילה.
נדנדה כתומה.מה עשית עם כל החלמונים?
בצק מושחת מידי בשבילי....
מה שאני עושה בדר"כ,
פשוט מוסיפה חבילת חמאה
לגוש האחרון של הבצק של שבת
יוצא מעולה

נדנדה כתומה.אחרונה

איך יצא..?
נהדרות.על המתכון הזה הסתכלתי..
אפשר למדוד עם כוס חד"פ?