שרשור חדש
איך מכינים את הסלט כרובאמא במשרה מלאה

כמו שיש באירועים עם סויה וגרעינים שחורים

מכירים ?

או בכלל סלט כרוב שווה עם חמוציות או משהו טוב לשבת

נראלי זה מה שהתכוונת..נדנדה כתומה.
רצועות כרוב.
מוסיפים יחס שווה של-כף רוטב סויה,כף שמן,כף סוכר חום..
מוסיפים גרעיני חמנייה וחמוציות..וזהו
אניי עושה ככה כבר שנים:אקונהמטטה

בכרוב לשים- שומשום קלוי או שקדים קלויים  

                     חמוציות 

ואת הרוטב לפני שמגישים- כמויות שוות של שמן חומץ וסויה וסוכר לפי הטעם.

טעים טעים!

צריך לבשל אותם לקרמל או לשים ככהאמא במשרה מלאה

איך הסוכר נמס ?

לא צריך לקרמל..נדנדה כתומה.
זה פשוט מתמוסס..לא יודעת איך.
או שהתכוונת לזה-מעיין חתום
כרוב עם סילאן ולפזר שומשום מעל
ותודה לכולכן זה מה שהתכוונתיאמא במשרה מלאה

תודה רבה לכן הכנתי 2 סוגיםאמא במשרה מלאה

נראים מעולה

גם טעמם מעולהאמא במשרה מלאהאחרונה

מחפשת רעיון לאביזר/מכשיר נחמד למטבחכתר הרימון
עבר עריכה על ידי כתר הרימון בתאריך ב' באלול תשע"ד 14:33

משהו שקשור, כמובן, לבישול ואפייה.

 

התקציב: כ200 שקלים.

 

והכין אפשר לרכוש אותו בירושלים.

 

תודה!

בלנדר מוט. ..95200
^^שימושי בטירוף!![עוד הצעות בפנוכו]נדנדה כתומה.
עוד הצעות:
טוסטר,מחבת לפיקניקים,נפה חשמלית,מכשיר לוופל בלגי..
זה הכיוון?

עוד משו יעיל זה סט של כלי מדידה איכותיים. כוסות וכפות..אבל זה בתקציב נמוך בהרבה..
בקטגוריה הזו נכנסים עוד עזרי אפיה יעילים כמו משטח רידוד מסיליקון,מריות,מפריד ביצים וכו'..
מכונת פסטהרחלקה
אבן להכנת פיצה, סלייסר, תחתית יפה לסיריםכוכב לכת
סט יפה של כלי מדידה, סיר פונדו
ואיי. סלייסר עגול זה גם אחד היעילים.נדנדה כתומה.
מעמד לחלות למי שמשתמש +סכין לחם.95200
אצלנו משתמשים בזה לחיתוך לחם ביומיום.
ראיתי סכיני לחם יקרות-סביבות השמונים שקל.
אצלנו בבית החזיק 20שנה ולא נהרס.(אצל ההורים שלי כן? )
מעמד לחם-אנחנו משתמשים בקרש-חיתוך אבל הרבה יותר נוח קרש ללחם.
הוא יותר עבה. עולה בסביבות המאה שקל.
אם זה מתנה לאשכנזים תוסיפי גם כיסוי לחלות שבת.

(כי רוב הספרדים לא משתמשים בזה לשבת.. הנילון של השולחן נחשב.. אז לא שייך כיסוי חלות .)

קוצץ ירקות קטןanonimii
צ׳יפסר יוניאחרונה
יש סיר מיוחד כזה לפופקורן שווה!

ואם כבר קונים צ׳יפסר אפשר לקנות ביחד עם זה את הדבר הזה שמכינים איתו את הכדורי פלאפל, הבנתי שזה יוצר חשק להכין (למרות שהכי פשוט להכין כדורים ביד, ככה מרגישים מקצוענים וזה עושה חשק..)
צריכה מתכון לפשטידת בצל פרווהפרח חדש

עדיף בלי אבקת מרק.

 

תודה!

יש לי..בנימינהאחרונה

בס"ד

 

מטגנים 7-8 בצלים בינוני גדול, מוסיפים 4 ביצים, מלח, פלפל, חצי כוס קמח מצה, חצי כוס קמח תפו"א  וא. אפיה.

צריכה רעיונות!תמנון

יש לי חבילה של חצילים קטנים, צריכה רעיונות מה לעשות איתם...

עדיף בלי טיגון..

תודה!

ממולאים בשר בתנוראמא במשרה מלאה

כמו מוסקה

את חותכת אותם לחצי מוציאה מעט מבפנים

ממלא

מבשלת בתנור עד שמוכן

ובנפרד מכינה רוטב ושופכת מעל לפני ההגשה

 

בתאבון

 

שמעתי על ריבת חצילים מאוד טובה~א.ל

אך לא ניסיתי

החצילים הקטנים מיועדים דווקא לזה

עוד משהו חצילים חמוציםאמא במשרה מלאה

ממלאים אותם בשום לימון ירק פלפל חריף

ומשרים בחומץ

אפשר חצילים אפוייםאחרי החגיםאחרונה

על אותו עיקרון של מטוגנים,רק שזה יוצא עם הרבה פחות שמן וממש טעים.

למישהו יש רעיון למתכון לעוגה מושקעת?someone1
תני כיווןכוכב לכת
שוקולד? פירות? שכבות? קצפת? רולדה?
^^לאירוע מיוחד? שבת? יומולדת? ^^95200
סתם משהו לשבת..someone1
עוגת שוקלד וקוקוס ?אמא במשרה מלאה

לא הולך אצלינו בבית קוקוס:/someone1
יש לך אולי רעיון אחר?
תציצי בהודעה הנעוצה. יש שם שירשור עוגותכוכב לכת
עוגת ספוגאמא במשרה מלאהאחרונה

ולהגיש לידה גלידת פרווה ?

רעיונות למילוי תפוחי אדמה בתנור.. חוץ מבשר. יש?דורשת קרבתך
פטריותט'
בצל מטוגן עם פירורי לחםאיזו נחמה
אפשר חלבי ?אמא במשרה מלאהאחרונה

שמנת ופיטריות

יעל מהדרום - מוקדש לך ולכל אוהבות הבצק הפריך 95200
הכנתי את הבצק הפריך שנתת לי.
כמה זמן בתנור?
אם אני רוצה לשים מעל כל עוגיה בנפרד ריבה
(בלי לכסות בעוגיה אחרת) אפשר לשים את הריבה לפני האפיה או שצריך לשים במהלך האפיה? אם כן אז מתי?
תודה מראש
אחרי האפיה!!ט'

עוגיות מבצק פריך בדרך כלל מספיק להן 8-10 דקות בתנור

אה.. תודה אבל כבר הכנתי. שמתי ריבה לפני. יצאטוב!95200
עשיתי עם מיץ תפוזים
ומיץ תפוזים זה מעולה!!יעל מהדרום
אני בדרך כלל אופה יותר..יעל מהדרום
יעל-מעיין חתום
הכנתי עכשיו את העוגיות מהבצק פריך שנתת לי ותשמעי..
פעם ראשונה נראלי שהעוגיות לא מתפרסות זו על זו.
בצק טעים ונח ללישה!
אגב, שמתי פטל והוספתי לבצק פירורי עוגיות שהיו לי..
אעלה תמונה בקרוב
תודה!!
יופי! הוא באמת אחלה בצק..יעל מהדרום
אני לא מצליחה להעלות תמונה דרך הפלאפוןמעיין חתום
אפשר בכלל?
אפשר.. בהעלאת קובץיעל מהדרוםאחרונה
איכסס.. לא אהבתי.משיח נאו בפומ!
נורא! אי אפשר לראות את זה באותו שולחן|מצומרר|95200
יוואוו מגניב! הייתי מכינה אם היה לי כזה כישרוןמעיין חתום
התחלחלתי מלראות את זה . בעעעעעמקום בעולם
זה נראה פשוט מגעילanonimiiאחרונה
הפתעות היום ברוקולי

 

פיתות טריות לכבוד ר"ח + פלאפל  

 

 
 
 
תעשי לי משלוח!ת.מ.
אבל מחר...
היום אני מפוצצת מהמלאווח פיצה שהכנו לכבוד האחיינים הדרומים
נראה מדהים , אפשר מתכון של הפיתןת ??שושית
וואוו!! תותחית!מעפר אני באה


X10000יטבתה

את הכנת את הפיתות לבד????..

זה נראה מעולה!!ליקוק

אולי אפשר מתכון? זה נראה לי הדבר שהכי קשה להכין אותו..

פתות זה אחד הדברים שהכי כיף להכין!מעפר אני באה


וואו! וואו! איזה מקצועי!!!חיה רוז
הנה גם הפלאפל ברוקולי

 

פרט למלפפון חמוץ - הכל מעשה ידי.

מהמם!יישר כוח!95200
נראה טעים כל כך!!יעל מהדרום
לק"י

אני פעם פעם כשהייתי חרוצה ומלאת אנרגיות- גם הכנתי..
וכבר הזמנתי אותך לבוא אלי, נכון?
שווה!שרבוב

אלופה את!! משיח נאו בפומ!
מחכה לך אצלי...
וואו מגרה!!נראה ממש שווה!אחרי החגיםאחרונה


יש לכם רעיונות לאורז מיוחד וטעים ??אמא במשרה מלאה

לא מגדרה

לא אורז עם שמיר

ולא אורז אדום

 

הציבור פה דורש חידוש קורץ

תודה רבה לכם

שבת שלום

אולי אורז עם אטריותט'


אורז עם צנוברים קלויים זה טעיםט'

או עם שקדים קלויים או צימוקים.

מתכון לאורזanonimii

אורז  להשרות במים אחר כך לסנן עד שהאורז ירדו כל המים

בסיר לשים שמן זית לטגן גזר גמבה בצל הכל קצוץ דק להוסיף את האורז לטגן עוד קצת

לשים מים חמים כוס וחצי על כל כוס אורז לשים מלח פלפל ואגוז מוסקט קצת להוסיף פטרוזיליה קצוצה להגיע לרתיחה אש קטנה כמה דקות מוכן 

הולך ביחד עם עוף? או שאת מעדיפה בנפרד?מקום בעולם
אם אין בעיה אפשר לבשל אורז, לשים שכבה עבה בתבנית.. מעל לשים שכבה של גזר מגורד ממש דק, מעל שוב אורז, ומעל תפוחי אדמה.. ומעל הכל עוף עם תבלינים.. לאפות עד שהעוף מוכן.. יוצא טעים בטירוףףףף
אורז עם תירסטאבולה ראסה
אורז עם גזר מגורד וגמבה
אורז עם אפונה
אורז וחמאת בוטנים קצת הזוי אבל טעים אש.מירי ט.

לטגן במחבת משומנת חמאת בוטנים, קצת דבש,

כשזה חם להוסיף לזה פירות יבשים חתוכים ושקדים חתוכים או אגוזים קצוצים או גם וגם

אם זה נהיה מידי סמיך להוסיף קצת מים..

בתיאבון.

אנחנו קוניםמעיין חתום
תוספות מיובשות לאורז בכל מיני טעמים..
מכירה?
אורז עם בצל ופטריות ותבלין של קציצות/ בשריעל מהדרום
תודה עשיתי היום עם פיטריות ובצלאמא במשרה מלאה

ואשמח לעוד רעיונות

אורז עם גזר, אפונה ובצליעל מהדרום
לק"י

אורז עם שעועית, פפריקה ורסק עגבניות.
אורז עם עוף טחון.
אורז סיניכוכב לכת
לטגן ביצה ולפורר במחבת, להוסיף אורז מבושל ולטגן כמה דקות תוך ערבוב מתמיד, להוסיף כמויות שוות של רוטב טריאקי ורוטב סויה ולערבב היטב, להוסיף בצל ירוק קצוץ ולכבות את האש.
אורז פרא.שמשי
לא הכנתי אבל זה נראה מעניין ממש..

אורז צהוב, אורז עם עשבי תיבול.
אורז שבתחתיתו יש תפו"א ובצלאמא ל2 קטנטנים
מטגנים בשמן לא עמוק פרוסות תפו"א, אח"כ מטגנים יחד עם התפ"א בצל קצוץ כשהכל מוזהב מוסיפים אורז, מכסים במים ומבשלים כרגיל (כמו שמבשלים אורז)
מנצלשתהדס123
מג'דרה אפשר גם להכין עם עדשים כתומות? אם כן אז איך? תודה!
קחי בחשבון שהן "מתפרקות" בבישולתות

לדעתי ייצא לך אורז בגוון צהבהב.. עשיתי את זה פעם. זה ממש טעים אבל לא ממש מגדרה... יעיל אם את רוצה להוסיף חלבון בלי שהילדים יזהו שהוספת עדשים...

נכון לא רואים אותן אותו בישול של מגדרהאמא במשרה מלאה

רק במשך זמן קצר יותר

אורז עם בצל ופלפלשבלולון

מטגנים בצל ואח"כ מוסיפים גם פלפל אדום.מתבלים בכורכום (שיהיה צהוב) פלפל ומלח.. מעדןליקוק

אורז עם אטריות ופטריות הולך?נדנדה כתומה.
טעים ממש!
אם מישי רוצה אני איתי את המתכון בכיף
אשמח למתכון נדנדהאמא במשרה מלאה

הנה:נדנדה כתומה.אחרונה
1 כוס אורז לא מבושל
2 כוסות אטריות בינוניות לא מבושלת
1 בצל גדול קצוץ
1 סלסלה פטריות פרוסות דק.
אבקת מרק עוף,שמן..
מבשלים את האורז רגיל-אבל מתבלים רק באבקת מרק..בערך כף.
במקביל מבשלים את האטריות.
מטגנים את הבצל,כשהוא שקוף מוסיפים גם את הפטריות לטיגון מהיר..
מערבבים את כל המרכיבים בתבנית פייקרס..אם יבש מידי או חסר תיבול אפשר להוסיף עוד רבע כוס מים עם אבקת מרק מומסת.
אופים מכוסה,בערך 10 דק',למיזוג טעמים.
הולך מעולה על פלטה!!
אני צריכהלולינית
רעיונות למאכלים שכיף להכין וקלים.. עדיף דברים קרים כדי שיהיה כיף בחום הזה (:
אולי למישו יש מתכון לפחזניות טעימות??לולינית
יש לקארין גורן מתכון טוב..יעל מהדרום
לק"י

זה נקרא "אקלרים", שזה בעצם כמו פחזניות בצורה אחרת.

עשית לי חשק להכין!
>>>>>יעל מהדרום

לק"י

 

http://www.carine.co.il/page_1711

 

אפשר למלא בקצפת עם אינסטנט פודינג.

אני הכנתי שבוע שעבר את זהשרבוב

http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=948886

יצא ממש טוב למרות שזה על בסיס שמן ועשיתי עם קמח מלא!

(אפעם לא ניסיתי בגירסא בריאה שכזו)

 

מילאתי בקצפת

מגניב שזה עם שמן!יעל מהדרום

לק"י

 

למרות שיש לי מרגרינה בבית, שצריך להשתמש גם בה. 

כן לגמרי מגניבשרבוב

תמיד אמרו לי שבפחזניות אין ברירה, חייבים מרגרינה..

 

 

תשתמשי במרגרינה למשהו יותר דורש

לדעתי בצק פריך יוצא הרבה יותר טוב עם מרגרינה

וזה הכי קריטי בו

דודה שלי עושה בצק פריך מעולה רק עם שמןיעל מהדרום
לק"י

אבל נראה.
יאוו ..95200
אפשר מתכון?

ממש דחוף לי!
תומ"ר
בשמחהיעל מהדרום
לק"י

לשים ביחד:
4 כוסות קמח
3/4 כוס קמח
3/4 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל

אם רוצים בצק ממש פריך ומתפורר- מוסיפים קצת מים/ מיץ.
אם רוצים בצק אחיד יותר- מוסיפים 1/2-1 מים/ מיץ.

אופים על חום של 180 מעלות.
תודה! אבל אין נוזלים? אולי זה במקרה 3/4 כוס שמן?95200
צודקת כמובן! 3/4 כוס שמן (ולא קמח)יעל מהדרום
תודה 95200
אפשר בקשה מתכון לפחזניות שתמיד מצליחות??יונית
כל פעם הם נופלות לי
אני פעם ביקשתי פה עיצות איך לשמור שלא יפלויעל מהדרום
לק"י

אפשר לחפש את השרשור..
אופים בערך 20 דק׳לוליניתאחרונה
ואז פותחים את התנור קצת (אפשר לשים כף מעץ כדי שהתנור לא ייסגר) וממשיכים לאפות כ-5 דק׳..
מוציאים מהתנור ועושים חור קטן בכל פחזניה ומחכים שיצטנן..
ארטיק?95200
מיץ בהקפאה בכוס פלסטיק עם כפית...

ההכנה גם חלק מהמטרה?
כי אם כן יש עוגות גבינה / עוגיות..
אייס קפה, עוגת גבינה קרה, פרוזן..מעיין חתום
קבלו פרוייקט אפיה מלב ❤️יונית

נראת טוב בתור עוגת יומולדת!95200

אפשר לעשות פרח משוקולד בצד שמאל וזו הופכת עוגה לאירוע.

ממש יפה!

 

איזו עוגה זו?someone1אחרונה
ואיך עשית את זה?
קבלו פרוייקט אפיה מלב❤️יונית
מילוי לקסטהאשתו של בעלי

איך מכינים את הגלידה של הקסטה? אפשר חלבי, בלי ביצים לא מבושלות..

 

תודה!

שמנת מוקצפת עם אינסטנט פודינג וניל או שוקולדכוכב לכת
צריך להוסיף חלב? סוכר?אשתו של בעלי
סוכר-תלוי ברמת המתיקות שרוציםכוכב לכת
וגם כמה הביסקוויט מתוק.

חלב- לא להוסיף. זה רק ידלל ויגרום למרקם נוזלי כשצריך מרקם מוצק.
תודה רבהאשתו של בעלי
ריץ' מעורבב עם אבקת ג'לי (מקציפים ביחד )95200
אפשר לעשות כמה סוגים נגיד משמש ופטל
כדי שיהיה קרם צהוב וקרם לבן.
יוצא מעולה!
הכננו לשבת רק שאצלנו קוראים לזה עוגת גלידה

בקערה:
ריץ' 1
2כוסות מים
קופסת אבקת ג'לי אדום
להקציף הכל ביחד ולחזור על זה עם ג'לי צהוב.
לשים בתבנית ביסקוויטים למרוח עליהם את הקרםג'לי האדום.
לשים עוד שכבה של ביסקוויטים מעליו (כמו עוגת גבינה )
ולמרוח את הקרםג'לי הצהוב.
מעליו עוד שכבת ביסקוויטים.
לשים בהקפאה לילה.
לא קופא עד הסוף. מרקם גלידתי
נשמע מסקרן (שאלה בפנים)כוכב לכת
קודם מכינים את הג'לי ואז מוסיפים ריץ או מקציפים הכל יחד'?

ועוד שאלה- המים רותחים כמו בהוראות או מי ברז?

תומ"ר
מקציפים את אבקת הג'לי עם הריץ'95200
ביחד.( כמו שמקציפים פודינג )

משתמשים במים קרים קרים...

(המים זה כדי שלא יהיה מתוק מידי וגם כדי להגדיל את הנפח של הקרם. )


זה יחס של1:1-זה סתם כי אני מתחילה ללמוד עוד מעט
ממש תודה! חיפשתי כזה קינוח די הרבה זמן כוכב לכת
בכייף תהנו95200
התבלבלתי זה כוס מים אחת ל95200
אחד קצקצפת ולאחד ג'לי.
אם עושים עם פודינג זה 2 כוסות.
עם פודינג זה יוצא כבד יותר .ורופא יותר
אוף שמתי כבר שתי כוסות מים... אמא ל2 קטנטנים

לפני שקראתי את התיקון שלך..

אוי משתתפת בצערך תנסי להקפיא ...95200אחרונה
יש מצב שיצא טוב.

נשאר לי רק לברך אותך ש

"מי שאמר שעם כוס מים אחת יצא טוב.
יגיד גם ל -2"

מקסימום תתני לשני הקטנטנים לאכול את זה כמו מעדן
אשמח למתכון למג'דרהפעימה
בעה"י

רצוי מפורט ככל האפשר כי באורז עסקינן...
מגדרה :אמא במשרה מלאה

אני עושה ככה

מצרכים : 2 כוסות אורז פרסי

בצל גדול

3/4 כוס עדשים ירוקות

 

משרה 3/4 כוס עדשים אחרי ברירה שעה -שעתים

 

חותכת בצל לקוביות מטגנת קלות מוסיפה את העדשים ללא המים

מוסיפה כוס וחצי מים רגילים

נותנת לרתוח עד שהעדשים מעט מתרככים

 

מוסיפה את האורז ו 5 כוסות מים 

כמובן  לפי כמות המים שאת שמה בדר"כ באורז שלך { יש אורז בסמטי שדורש פחות מים.}

 3/4 כף מלח

1/4 כפית כורכום { אם את רוצה צהבהב }

 

מערבבת הכול מכסה

עד שנגמרים המים משהו בערך 15 דקות.

 

בתאבון

תודה רבה פעימהאחרונה
עלי בזיליקום קפואים, מה יש לעשות איתם?yaeli30

עדיפות לסלטים..

תודה!!

להפשיר ולהכין פסטומעיין חתוםאחרונה
מתכון סלט בצל כמו ששמים בפיתה פלאפל, יש??yaeli30
איזה סלט בצל? הסגול הזה?אפרתולהאחרונה

זה פשוט בצל פרוס עם תבלין שנקרא סומק.

חדשה פה מה אומרים?יונית


נראה טעיםanonimii
את הכנת?? זה מטריף!!מעפר אני באה

מהמם! תעלי מתכוניםאמא של שבת
נראה מקצועי!חיה רוז
נראה מעולהאמא במשרה מלאה

מתכון בבקשה!תחיה דולה

אה ו...

ברוכה הבאה חושפת שניים

תודה רבה לכולם!יונית
אני מכינה ממתכונים לבד..הפעם ניסיתי משו חדש וקצת מרתיע: בצק שמרים מוכן מהחנות..מה אני אגיד לכם...יצא משו!!! מומלץ לכל העצלנים שבעם,שרוצים להרגיש טוב..
אחלה רעיוןאלעד

אבל כך איבדת בהינף יד את יתרון הבריאות של ההכנה העצמית בבית

 

ברוכה הבאה! באמת מקסים!אם הבנים12

איך הכנת את המילויים? גם קנוי?

ואו מגרה.See the pain
חולה על העוגיות האלו.....מלי

את מקצועית בליגה.

נראה מעולה!! מה זה בדיוק?יעל מהדרום
עוגיות שמרים עם קרם וניל ופיצפוצי שוקולדיונית
פשוט ולעניין!
מתכון בבקשה לקרםאמא במשרה מלאה

תוכלי לתת בבקשה את המתכון לעוגיות (בתמונה השניה)שוקולד לבן

נראה טוב ממש!

המתכון של האלפחורס יונית
אלפחורס:
לבצק:
•180 גרם חמאה רכה
•1כוס אבקת סוכר
•4 חלמונים
•1/2 1 כוסות קמח
•1/2 1 כוסות קונפלור
•1 כפית אבקת אפיה

*למלית: •1/2 כוס ריבת חלב
•1/4 כוס קוקוס

***להכנת הבצק***
מערבבים את החמאה והאבקת סוכר עד לתערובת אחידה וחלקה,מוסיפים את החלמונים ומערבבים כמה דק,
(בקערה ניפרדת:קונפלור,קמח,אבקת אפיה,מערבבים היטב)
מוסיפים את התערובת הקמח לקערה, ומערבבים היטב עד לקבלת בצק חלק ורך במיוחד...

מחלקים את הבצק ל-2
מרדדים כל חלק בעובי של פחות מחצי ס״מ
במידת הצורך מקמחים מעט את הבצק

קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 4 ס״מ
בעזרת מרית מדורגת מעבירים אותם לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה
(הבצק רך במיוחר ולכן חשוב להעביר אותם בזהירות לתבנית)
מעבירים את התבנית לחצי שעה במקרר,
בנתיים מדליקים את התנור לחום של 180'
אופים את העוגיות 10 דק׳ עד להזהבה קלה
מוציאים אותם ומצננים

מורחים ריבת חלב על עוגיה, סוגרים אותה עם עוד עוגיה ועבירים קוקוס בצדדים

(העוגיות נשמרות בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד 4 ימים)

ב-ה-צ-ל-ח-ה !!
מהמם ... ואווו ... עשית לי חשק להכין גם משהו95200
ואני *לא* מתה על אפיה
אני אוהבת לאכול . להכין- ממש לא
אז ... עשית לי חשק אז הכנתי... מעולה!95200

נראה טוב!ת.מ.
תודה 95200
הנה המתכון... 10דקות בתנור. מתכון קלי קלות!95200



נראה טוב!מעיין חתום
עוגיות מהסוג הזה תמיד מתפשטות לי בתנור ומתחברות זו לזו..
איך יצא לך ככה?
.............................95200

עשיתי כל עוגיה בגודל כפית-לפני האפיה אחרי הן מתפשטות קצת.ליקוק

תעשי אותם עם רווחים גדולים.

 יוצא בערך 40 עוגיות מדהימות!חיוך גדול

הבצק יוצא די דביק אז משמנים אצבעות ומכינים עם הידיים את הכדורונים (כדור בגודל של כדור שוקלד קטן).

בעיקרון דילגתי על שלב הקירור פעם ראשונה קיררתי והבצק לא השתנה הרבה אז החלטתי לוותר עכשיו. תאמת נתתי לו לנוח -הייתי עסוקה אז יצא ככה כאילו מוציא לשון(המזגן עבד-אולי זה השפיע...בחום הזהמטורלל בטח שכן)

אם אין לך מצב רוח לעשות כאלה קטנים תעמידי את ה אמא\אחות\בעל\ילדצוחק

 

                                      אפשר להקפיא-יוצא נחמד מאוד

                                               לדעתי טעם יותר כשזה חם.

                                                   מומלץ להפחית את כמות הסוכר. 

                                                             יוצא מאוד מתוק

                                                                   אבל תנסו פעם ראשונה לפי המתכון המקורי.

 

 

תודה על התשובה המפורטת!מעיין חתום
כשתכיני תוכלי תמונה נראה איזה יפות יצאו לך 95200אחרונה
רעיונות לעוגיות~א.ל

שהן לא כמו עוגיות התה הפשוטות

אבל גם לא כמו הפחזניה- מבחינת זמן העבודה והטירחה..

משהו באמצע.

יש רעיונות? 

בצק פריך? אפשר ממש לשחק איתויעל מהדרום
ניסיתי את המתכון ולא עבד לי טוב...~א.ל
אז אולי עוגיות מושלגות?יעל מהדרום
יעל, את אוהבת בצק פריך, אה? משיח נאו בפומ!
האמת שכן.. (את עוקבת אחרי?!)יעל מהדרום
רשמתי לי את המתכון שלך לעשות מתישהומעיין חתום
העליתי כאן לפני כשבועיים עוגיות שוקולד שוקולדאיזו נחמהאחרונה

מעולות! מהבלוג 'אז מה את עושה כל היום.

 

יש כמובן גם את עוגיות השוקולד צ'יפס האלמותיות.

 

וגם את האלפחורס הידועות..

 

ואם בא לך להשקיע יש את עוגיות המקרון המדהימות...

 

בקיצור תנסי למקד קצת...

איך מכינים נשיקות? ממש באלי 95200
מקציפים חלבונים וסוכר ומזלפים בצורה יפה על ניירלולינית
אפיה ואופים בתנור..
וואוו. תודה השמע ממש קל95200
ב100 מעלות כשעהשרבוב

לא בדיוקט'

אם רוצים אותן מושלמות יותר אז לפני ההקצפה, ממיסים בכלי מעל סיר מים חמים את החלבונים והסוכר וכשזה מתקרר מקציפים חזק.

 

ככה לא מרגישים את הסוכר כגושים אחרי האפיה.

 

 

ומה היחס של החלבונים-סוכר?שרבוב

לפי המתכון הזה >>ט'

יוצא מעולה.

 

מעתיקה לעצלנים

 

מתוך הפרוייקט עד 100 של בלינג בלינג
 
 

 

 
 
 
 
לעולם לא תתפסו אותי בלי נשיקות מרנג בבית. זה מה-זה קל!
 
הן מאוד לא מפונקות - מחזיקות מעמד אפילו חודשים, סתם ככה בצנצנת על המדף, מקשטות לי את המטבח, כשאני מתארחת וצריכה מתנה אני ממלאה צנצנת,
כשאני מארחת ומגישה קפה הן תמיד נמצאות שם בצד,
וכשבא לי לפנק את הזאטוט אני שמה לו אחת קטנה כזו ביד והוא משיב לי בחיוך רחב.
הקוטרית כמובן מתלוננת. היא אומרת שזה בלתי אפשרי שתמיד יש לי צנצנת כזאת מפתה שאחריה היא חייבת לצאת לריצה ארוכה. זה באמת לא בסדר, כי אז היא מכריחה גם אותי לבוא איתה...
 
ובחגים - אנחנו בדרך כלל גם מארחים וגם מתארחים, אז כשעלה הרעיון לפרוייקט, ישבנו וחשבנו והחלטנו לחסל 2 ציפורים במכה - באותה הזדמנות להכין גם קינוחים וגם מתנה.
 
אז איך מכינים:
חומרים ועלויות:
5 ביצים גדולות - 7.5 ש"ח (ביצי חופש, אלא מה)
400 גרם סוכר - 2.5 ש"ח
צנצנת זכוכית גדולה - 36 ש"ח
סרט לקישוט - 2 ש"ח
סה"כ 48 ש"ח לצנצנת מתוקה מתוקה...
 
 
 

ולאופן ההכנה:

 
 
מפרידים ביצים ומכניסים את החלבונים לקערה נקייה. טורפים עם הסוכר. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (באן מארי) ומחממים מעל האדים על אש נמוכה תוך ערבוב מדי פעם, עד שרוב הסוכר נמס והתערובת חמימה למגע.
מעבירים למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה כ-10 דקות, עד שהקערה קרה למגע.
אם רוצים נשיקות בצבעים, זה הזמן לטפטף פנימה כמה טיפות של צבע מאכל ולהקציף כדקה נוספת.
מכניסים את הקצף שנוצר לשקית זילוף ומזלפים נשיקות קטנטנות בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
אופים בטורבו בחום נמוך, 50-70 מעלות למשך כ-5 שעות (אפשר למשך הלילה), עד שהנשיקות קשות, גם מבפנים.
לפני האפיה אפשר גם לפזר סוכריות קישוט קטנות.
 
(מיותר לציין שכבר מזמן הקוטרית התעייפה ואמרה שזה בכלל לא קל...)
 
 

 

 
 

מתארחים?

מלאו נצנצת זכוכית גדולה בנשיקות. קשרו בסרט והצמידו ברכה מתוקה.
 

מארחים?

סמנו מקומות ישיבה. הכניסו נשיקות לתוך צנצנת קטנה, קשרו בסרט והוסיפו פתקית עם שם הסועד. הניחו במרכזה של כל צלחת. בתום הארוחה כל אחד המאורחים יוכל לקחת איתו משהו מתוק לדרך.
 
 
 
 

רוצים סתם להיות נחמדים?
מלאו שקית צלופן קטנה, קשרו בסרט ואחלו שנה מתוקה לכל הסובבים אתכם: לחברים בעבודה, לשכנים, לפקידה בדואר, לקופאית בסופר...
 
שתהיה שנה מתוקה!
 
5 שעות?? מקום בעולם
כן. כשעושים את זה נכוןט'

אני הכנתי פעם בשעתיים וזה הספיק.

 

 

^^ ניראלי הוציא לי את החשק 95200אחרונה
ז-ה עושה חשק!שרבוב

תודה

^^^^ אבל כמה מתוק רצוי שנאכל?!.. יעל מהדרום
ואו, לגמרי ...+mp8
ואצלי חבל על הקופסה,
מכורה קשה לזה....
כמה נשיקות יוצאות?יעל מהדרום
סלט מושקע-דורשת קרבתך

אנחנו עושים על האש ובא לי להשקיע בסלט.

נכון יש פירות שהולכים עם ירקות?

נגיד תפוח או אפרסק..

זרקו רעיונות

לא יודעת אם הייתי שמה פירותפעימה
בעה"י

כי זה מתוק ופחות קשור לבשר.
אבל סלט עם כרוב והמון ירוקים יכול ללכת טוב, אולי גם סלט חסה
לא כ" כ קשור למנגל...אפרתולה
אבל חסה עם המון שום כתוש ולימון נשמע מעולה!¡! גם סלט עגבניות עם שום פלפל חריף לימון ושמן זית..
סלט מיוחדפלאפל

לאו דווקא קשור למנגל אבל הכנתי בהמלצת חברה יקרה סלט מסלק שבושל עד החצי, חתכתי לקוביות, הוספתי תפוחים, סלרי, אגוזים, חמוציות, כמה כפות סילאן- ויצא ממש טעים! כדאי לערבב לקראת הארוחה כדי שהצבע של הסלק לא ישתלט על הסלט.

וואי נשמע ממש טוב!דורשת קרבתך

בע''ה ננסה. תודה לכולם.

עשיתי סלט ממש דומה בלי לבשל את הסלק בכללאמא!!אחרונה

ויצא ממש מעולה.\

אז חבל על עבודת הבישול וככה זה גם יותר בריא...