האמת שניצלתי אם יום השביתה לצאת עם הילדים, ועוד לא עשיתי כלום.
@טארקו
@אין לי הסבר
@מאוהבת בילדי (לא שכחתי אותך!!)
@נחשון מהרחברון
@חצילוש
@ברוקולי
@משמע@משמעת עצמית
@חצילוש

וביאים איתנו דג סלומון בתנור.
לבוקר הפשרתי קצת בשר ועופות ואכין איזשהו תבשיל...
אורז
חלות מהמקפיא
סלטים מה שיש
עוגה קנויה
יעל מהדרום
ברוקולי
אף פעםלא אכלתי ברוקולי. מקווה שיהיה טעיםיעל מהדרוםיש להשלים קניות.
האם הבשר בחמין יספיק לכל כך הרבה סועדים? כולם אוכלים חמין?
אופציה ב ניראית יותר והייתי מכינה עוד אפשרות בשר בנוסף לשניצלים
לא הייתי הולכת על החמין לבדו. מנסיוני לא כולם אוהבים, ובמיוחד נשים וטף. הייתי מוסיפה פה שניצלים אם את בוחרת באופציה הזו.
2 ב נראה טוב. זה יותר מבחר. אולי תוסיפי פאי רועים בבוקר?
חודש טוב עשיתי בצק ויצא דביק מאוד(בטעות הוספתי יותר מים)
ואין לי קמח להוסיף יש איזה רעיון בבקשה.
@יעל מהדרום בטח לך יש רעיון אישה יקרה
יעל מהדרוםחלות, מטבוחה, חומוס וחצילים מהמקפיא
טחינה
ערב:
מרק כתום
סלמון ברוטב
בוקר:
פאי רועים
קציצות דגים
סד"ש:
קציצות דגים מהבוקר
סלט חסה
עוגה כלשהי כנראה
מקום בעולם
טארקו
)עשיתי היום הפרשת חלה
מושלגות
ועוגיות ש. צ'יפס.
נשאר להכין-
אורז ל2 הסעודות
בשר ראש מתוק נראה לי עם ערמונים
חורשט עם עופות
ואולי דג לסד"ש
ולסדר ולנקות ולכבס...
נערת טבע
😍סתם אחתמנסיון. קבוע אני מכינה שני פסים ומקפיאה אחת
יש גם לקורין גורן עוגת תפוזים (ממש פשוטה) שעוברת הקפאה מעולה
למתכונים ב- 10 דקות יש מתכון לעוגת שיש עם יוגורט שגם אפשר להקפיא
טורט
כושית
עוגיות גם? אם כן אז שוקו-צ'יפס, מושלגות, אלפחורס...

שלום,
אפשר להקפיא לחמניות שקונים במאפיות? איך אפשר לדעת מה אפשר להקפיא ומה לא?
תודה
עדיף פרווה אבל לא חייב,
מכל מני סוגים צבעים וטעמים 
אפשר גם שמות של עוגיות ואני אחפש מתכון לבד.
תודה רבה!
אמרלדעוגיות שוקולד ציפס
רעידת אדמה
עם עדשים
שוקולד עם בייגלה
בצורת פרח עם ריבה
שיבולת שועל
טחינה
בצק פריך ולמעלה מפזרים סוכר וקינמון
או אוזני פיל/ אזניות כזה
שבלולים- לחלק מהבצק מוסיפה קקאו
חמאת בוטנים
אלחפחורס
חמאה
אמסטרדם
איך הכי טוב לעשות?
רוצה לנסות בפעם הראשונה
מה עדיף?
יצא טעים וטוב
קודם כל, אנחנו מכינים את זה כבר המון זמן משבת לשבת, אז הספקנו לעשות סקר בין חברות שונות ושמנת חמוצה של טרה הכי מוצלח.
אנחנו שמים את זה בכלי מסנן (יש לנו כזה 'משוכלל' שבא כבר עם 3 חלקים - תחתית למים, מסננת לגבינה ומכסה) ומרוקנים אצ המים שמצטברים כל כמה זמן. לוקח לזה לילה/יממה. (בחורף משאירים בחוץ, בקיץ במקרר)
מתבלים את זה בסוף עם מלח, שמן זית, שום... אנחנו מוסיפים לפעמים פפריקה.. לפי הטעם ;)
מבקש אמונההוספתי רק קצת מלח וזה ממש טעים
חלות, מטבוחה, חצילים ברוטב אדום מהמקפיא
חציל בתנור עם טחינה
חומוס
סלט חסה
יש כרוב במקרר אז כנראה סלט כרוב
ערב:
מתארחים ב"ה
בוקר:
סלמון עם שמן זית לימון מלפ
חמין עוף
סד"ש:
סלמון מהבוקר
אנטיפסטי
אורז
עוגת שוקולד רגילה
פצפוצי אורז עם שוקולד
דוקא לאפות שמרים, אז היום במטבח אופה בצק שמרים שוקו תפוז, גביניות עם קארד לימון ואוכמניות.
לשבת חמין, קצת סלטים
מרק אפונה שיש לי במקפיא
סטייקים זה ברגע עם רוטב יין מתקתק על פירה תפו"א
סלט ירוק
וטארט שוקולד
למשל עם מלח גס מסביב לקבלת עוף קריספי מעלף
או
מתובל עם 2 לימונים בבטן ותפו"א מסביב

יעל מהדרום
טארקו
שבת יומולדת
סמטאות
בשמחה, מוזמנת
סמטאותערב שבת-
אורז
חורשט
עוף כלשהו
בוקר-
תפו"א בתנור
פרגיות
סד"ש
טונה וסלטים.
סלטים- מטבוחה, חומוס, טחינה, טחינה חצילים, קישואים, פטריות, אוליי משייר
ובטח אכין בשבת סלט חסה וחמוציות.
אפיה- טורט לעוגת הר סיני, בראוניז, תפוחים מיובשים.
חלות מהמקפיא.
גילוי נאות- העוף עוד לא מופשר. אז התחלתי עם האפיה ונגמר לי הכח... נמשיךמחר.
יעל מהדרוםאחרונהבלי קמחים מיוחדים, רק קמח לבן.
תודה
נ.ב. להכנה בתנור או בכלים שיש בבית אשכנזי רגיל.
מהם שלבי ההכנה?
מטגנים? מאדים? מתי מתבלים? מתי מוסיפים מים וכמה? ירקות עלים? איזה מתי איך?
טיפ חשוב?
מקלפת את כל הירקות ומדליקה את האש
מטגנת בצל
(בינתיים חותכת את שאר הירקות)
גזר, דלעת, בטטה, תפו"א, קישוא.. מה שיש.
ממשיכה לטגם את העוף.
תבלינים, מים, ירק.
לא יודעת אם זה טיפ- כמה שיותר זמן טיגון, המרק יותר טעים (לא צריך להיות שחום, רק לצמצם טעמים)
ככשמה עוף- מוסיפה מעט כמון.

יש מתכון שמשתמשים בו בצ'יה מלכתחילה? לא סתם מוסיפים?
לפני איזה שבוע קניתי רסק תפוחים, פתחתי אותו השתמשתי קצת, ואחכ הכנסתי את הצנצנת סגורה לעומק המקרר ושכחתי ממנה.
בעקרון כתוב שאפשר להשתמש עד 48 שעות מהפתיחה.
אז מה דעתכם על להשתמש בזה באפייה?
אם נגיד זה התקלקל אז באפייה זה גם לא יהיה טוב?
בדר"כ אני שמה בעוגיות מסויימות (לכן גם קניתי, אבל שכחתי=\)
להתקלקל.
בכל צנצנת לא משנה איזו
![]()
אפשר להשתמש

אז פשוט תסנני ותבשלי.
אין כללים- לילה/8 שעות זה די והותר
אני צורך מעבר לזה
בערך 20 איש, סוג של סעודת מצווה אצלנו בבית, עדיף עם מרכיב אחד בשרי אבל לא חובה.
אשמח לרעיונות מה להכין 
תודה רבה
כל מיני סלטים לפתיח
לחמניה
מגוון מנות כמו: אגרול
מוקפצים למינהם אפשר רק ירקות, אפשר עם נודלס ואפשר להוסיף נתחי חזה עוף
אפשר להוסיף תפו"א אפויים.
מגוון פירות, שתיה וחיתוכיות לקינוח או בראוניז
אני אוהבת על בסיס חמאת שקדים. יותר טעים לי מטחינה. יוצא מרקם עדין ומושלם
ולא חביתה. (חביתה יצא לי כשניסיתי להוריד את הסילאן לחלוטין)