שרשור חדש
חרדל דיזוןאחרי החגים

ממש מתלבטת אם לקנות.

יש הרבה מה להכין איתו?

בינתיים ראיתי שאפשר להכין איתו סלטים ודגים.

כל דבר.. אנחנו משתמשים בזה המון..אושר תמידי
את יכולה לפרט?אחרי החגים

זה מתאים לדוגמא בתוספת לתפו"א?לעוף?

מאוד..אושר תמידי
עוף בתנור/שניצלים בתנור
אנחנו מכינים איתו גם מיונז ביתי מעולה..
רוטב לסלט, סלט בשר/עוף..
אפשר אפילו להוסיף בקציצות בשר זה עושה טעם מיוחדסתם_ניקית

לדעתי ממש מומלץ לקנות יש גם בצנצנת קטנה ככה תוכלי לנסות ולראות אם זה הולך אצלכם

יש הבדל משמעותי בינו לבין חרדל רגיל?חיה רוז

אשמח להחכים

הוא יותר טעים..אושר תמידי
״חרדל רגיל״ זה לא רגיל מבחינתי.. זה חיקוי
מצאת כזה פעם בהכשר מהדרין מוכר?+mp8
מחפשת...
בטח. של הרב שלזינגר.אושר תמידי
בצרפת גם יש על זה את החותמת של בית דין רבני ליובאוויטש..
מה ההכשר של זה בדרך כלל?אחרי החגים

ובאיזה מקום השגת בהכשר טוב?(רמי לוי,אושר עד?)

תודה!

מישהו יודע? ^^אחרי החגים
אין כמו היינץכלנית1

בבקבוק קטן, לחיץ, כמו קטשופ. ההכשר: OU פרווה.

 

רק אל תקני חרדל של תלמה, עם צבע מאכל וספק כמה חרדל יש בו...

מי זה הרב שלזינגר? (מחילה...)+mp8

ראיתי באושר עד איזה בד"ץ צרפתי על זה- ומכיוון שלא הכרתי- לא קניתי.

אנחנו אוכלים רק מהדרין וישלנו..מרב.
כשיעשו שוב קניות אני אבדוק בל'נד איזה מהדרין זה..
סקרנת אותי לטעום. אוהבת חרדל..חיה רוז

חיוך גדול

מתאים גם לדג מושט?אחרי החגים
מישהו יודע?אני מכינה עכשו דגי מושטאחרי החגים

ובא לי לגוון.

תודה!

לדעתי בהחלט כן, אבל לא הרבה מידיבת נוגהאחרונה
למישהו יש מתכון של עוגה לבנהבדילמה

אבל לא מתפוררת כזאת. יותר בסגנון דחוס כזה אבל רך. לא חנק

משהו שמתאים לשים למעלה תפוחים או אפרסקים או איזה פרי שבא

הרבה דרישות..

עוגה בחושה?יעל מהדרום
כן. נראה לי..בדילמה
אולי עוגת ספוג או פטיספניה כך זה נקראאמא במשרה מלאה

אם תרצי מתכון תגידי לי

רוצה. זה נשמע משהו כזה. תודה!בדילמה
מתכון-יעל מהדרום
לק"י

לא חייבים במיקסר, אפשר לערבב ביד:
1. מערבבים- כוס סוכר וכוס שמן.
2. מוסיפים- 2 ביצים.
3. שמים לסירוגין:
2 סוכר וניל.
1 אבקת אפיה.
2 כוסות קמח.
4. 1 כוס נוזלים.
יש עוגת מייפל מהממת אפשר לשים עליה תפוחים.פרפר לבן
אם תרצי אחפש לך את המצכון.
אני רוצה מתכוןאמא של שבת
יש לי מתכון לעוגה ממש אווריריתשרבוב
אבל לא פה
אני יכולה מחר בערב
תודה לכולם!בדילמהאחרונה

גיליתי ששכחתי לקנות ביצים אתמול. איזה מבאס.. אני אכין משהו אחר בינתיים 

ואת זה נעשה בהזדמנות אחרת. עוגת מייפל אני כבר מכירה

מתכון ללחמניות מתוקותרות22
אשמח למתכון ואופן הכנה.
תודה
אני חושבת ששמיםשרבובאחרונה

כוס סוכר על קילו קמח

הפוקצ'ות שבסוף הכנתי- פעם ראשונה בחיי!!ר.פ.מ. בע"מ

נראה ממש טוב-משה ר-
נראה מעולה! עשית לי חשק להכין!יעל מהדרום
נראה ממש טעים!!דרךחדשה_
מה שמת עליהן?יעל מהדרום
שמתי עליהן:ר.פ.מ. בע"מ

1- ממרח פסטו, עגבניות שרי חצויות, פרוסות פטריות ומעל גבנץ (היה אמור להיות מוצרלה ולא היה לי)

2-רוטב פיצה עגבניות שהכנתי לבד, זיתים וגבנץ (סגנון פיצה כזה..)

3-שמן זית, פרוסות דקות של בטטה, רצועות בצל (אמור  להיות סגול ולא היה..), בזיליקום ומלח גס

4- שמן זית, זעתר, רצועות פילפלים קלויים ושומשום.

 

 

סחתיין! אפשר מתכון לרוטב פיצה?יעל מהדרום
לי יש מתכון ממש טוב ט!הר
קוצצים בצל, מטגנים קצת.
במקביל, מכניסים לבלנדר,3-4 עגבניות ומרסקים אותם. מוסיפים אותן לבצל שיושב על האש ונותנים לזה כמה דקות שישנה קצת צבע ליותר כהה..
מוסיפים כמה כפות של רסק עגבניות, מלח, קצת קצת סוכר ואורגנו..
אני מכורה לרוטב הזה.. והוא מתאים לדעתי גם לפסטה.
* אפשר גם לחתוך את העגבניות לקוביות אם אין אפשרות לרסק..


אגב, שכנה שלי אמרה לי השבוע שהיא מוסיפה קצת שמנת לבישול וזה יוצא ממש כמו של הפיצריות האלה..

בהצלחה
אני עושה ^ רק עם קצת תוספות:ר.פ.מ. בע"מאחרונה

לא מרסקת את העגבניות אלא רק חותכת לקוביות ומבשלת (חוסך כלי לשטיפה

וגם מוסיפה על האמור שום כתוש, בזיליקום (או פשוט תבלין לפיצה..)ואבקת שום (זה טעם קצת אחר מהשום הכתוש..)

 

בתאבון!

שרשור תפריטים ומתכונים לשבועות..-משה ר-

ומתי אתם אוכלים חלבי, אם בכלל, ביום או בלילה?

 

תודה רבה-משה ר-
מה אוכל לעשות עם בשר טחון, כבר מבושל ומתובל??מרק חורפי

כחלק ממנות החג בסעודה הבשרית,

ניסיתי להכין מתכון של בשר טחון מתובל מעל מצע אורז..

 

רק מה? לא יצא לטעמי. לקחתי מתכון שלא הכרתי קודם..

ועכשיו נתקעתי עם כמות מאוד גדולה של בשר טחון מוכן, ואני חייבת רעיונות מה לעשות איתו..

 

ממולאים? אבל הוא כבר מוכן.. מכינה בד"כ עם לא מבושל.

קציצות? אין לי מתכונים טובים. וגם כנ"ל שהוא מבושל..

מה כן אפשר?? עזרתכם??

 

הוא מטוגן במחבת עם: בצל, פטרוזיליה, מלח, פלפל, בהרט.

פסטה ברוטב בלונז. בורקס בשר.אמא של שבת
ממולאים: פלפל, בצל, עגבניהכלנית1

תמלאי במילוי של הבשר הטחון ותכסי ברוטב עגבניות.

אפש רלהשתמש כמילוי לבורקס, או לרולדת בצק עלים או פילו

בלונז, מוסקה, בורקסים ומאפים למינהם..אפרתולה
פאי רועים, קובה, ממולאים אפשר עם מוכן כבר.פרפר לבן

בולנז, רביולי בשרי, לזניה בשרית, לחמניות בשר, בורקס בשר, אפשר לשנות תיבול ולעשות לתיכנון המקורי.

לאכול על חומוס (רצוי עם פיתות/לאפות טריות)ת.מ.
להכניס לממולאים בורקסים פשטידה פאי רועים בולונז
תקפיא אותו ותוציא ביומחול זה יוצא ממש טעים95200
כשזה מעורבב עם אורז/בורגול/קוסקוס ומוגש עם סלט חי...
אפשר גם להכין מקרוני או פסטה ולהגיש ביחד -יוצא מהמם! אם בא לך את יכולה לנסות להוסיף לו קצת קמח/פירורי לחם ולטגן או לאפות אותו (לא יודעת... אולי כדאי גן ביצים?! אהל לא כל כך ניראלי שזה הולך טוב ביחד... )

שתהיה שבת שלום
לבשל תפולי אדמה ולמעוךיעל מהדרום
לק"י

לשטח על היד כדור פירה, למלא בבשר הטחון ולסגור.
לתבול בביצה ופרורי לחם/ קמח ולטגן.
וואלה! כמה רעיונות!! תודה לכם!!! אני בהחלט נעזרת!!מרק חורפיאחרונה
למישהו יש מתכון לסלט פסטה עם מיונז?someone1
וואיי נשמע טווווב!! מליאחרונה

|רץ למטבח|

8 יוגורט 0 אחוז שומןדןדןדן

מה אפשר לעשות איתם?

תודה דן

לחתוך מנגודינה ל.
או להוסיף לשייק פירות
אפשר להוסיף לבלילה של עוגת גבינה,אפויה/קרהשמים כחולים
לאכול אותם לא?אמא ל2 קטנטנים
פרוזן,See the pain

בס"ד.

 

להקפיא פירות קפואים.

 

להכניס לבלנדר את הפירות  שוקולדים,(=לפי הטעם) ואת היוגורט.

אם רלוונטי, אז עוגת יוגורט.*בננית*אחרונה

http://www.carine.co.il/page_3301

 

קל מאוד ויוצא מדהים ליקוק

יש לכם מתכוני לחמניות מיוחדות?שוקולד לבן

לחמניות שום\ קוואקר וכו'

בצק רגיל עם תוספות עושה הכלבת 30

בצק של חלות, נניח, בתוספת זעתר, או שום כתוש, או בצל מטוגן או עגבניות מיובשות (טוב, זה אף פעם לא ניסיתי).

אני מחפשת מתכונים לבצקים טעימים יותר מהרגילשוקולד לבןאחרונה
יש לנו דיי הרבה גבינה לבנה בתוספת זיתים/בצל..נדנדה כתומה.

[איזה 2 קופסאות של כל אחד..]

 

ואנחנו מחפשים רעיונות יצירתיים לדברים שאפשר להכין מזה..

פשטידות וכו'. כל דבר!

 

יש הצעות?

 

תודה רבה

>>שרבוב

מהגבינה עם הזיתים הייתי מכינה בורקסים (מבצק ספידי ואפשר בצק עלים)

מהגבינה עם הבצל אפשר פשטידת פטריות

או להוסיף לה משהו וגם בורקסים

 

איך בורקס?נדנדה כתומה.

מה זה בצק ספידי?

 

זה לא יוציא מלאמלא נוזלים באפיה? לאיודעת.

דפקא זה יכול להתאים כאן..

 

ואיזו פשטידה היית מכינה? אינלי מתכון לפשטידה עם גבינה לבנה..

סליחה שאני עונה רק עכשיושרבוב

היית באה לאישי..

 

בצק ספידי:

2 כוסות קמח

חצי כוס מים

חצי כוס שמן

קצת מלח.

 

מערבבים הכל.

מרדדים.

קורצים עיגולים

ממלאים וסוגרים ל2

שמים ביצה (האמת שלא חובה לפעמים אני מתעצלת)

אופים ב180 מעלות 20 דקות.

 

ואת הגבינה את יכולה לשים בבד תלוי עד שיצאו חלק מהנוזלים.

 

 

פשטידה---

האמת שגם לי אין מתכון

תחפשי משהו

(או שתעשי גם מזה בורקסים. תוסיפי לגבינה משהו אולי עוד בצל מטוגן עם פטריות..)

אפשר לשים טיפה קמח בגבינה שלא תהיה כמו מיםאמא במשרה מלאה

לביבות גבינהאור כחול

250 גר' גבינה

2 ביצים 

1/2 כוס קמח

מלח ופלפל לפי הטעם

 

לשמן מעט מחבת ולחמם, לצקת כפות מהתערובת למחבת ולטגן 

זה בטוח מתאים עם בצל/זיתים?נדנדה כתומה.
עם הבצל למה לא?שרבוב

זה אמור לצאת מלוח

אני מוסיפה זיתים לפעמיםאור כחול

גם עם בצל נשמע טעים

גבינות..מוריוש

לכל פשטידה שצריך גבינה- הגבינה עם הבצל עושה טעם קצת שונה ומגוון כזה...

ובכללי שנשאר מלא שאריות של גבינות- מערבבים הכל עם ביצה ומכינים בורקס משולשים עם בצק עלים...

פשוט אוכליםalezish
תודה לכולםוהרי התוצאות...נדנדה כתומה.
עבר עריכה על ידי נדנדה כתומה. בתאריך ז' באב תשע"ד 00:04
מהגבינת בצל הכנו פשטידת באמת..יצא חביב
ומהזיתים השתמשתי ברעיונותן שלכן..
הכנתי לביבות גבינה,יצא מעולה. תודה
הכנתי חלק בתנור וחלק מטוגן..המסקנה היא שהמטוגן יותר טעים,אבל גם בתנור זה אחלה..

הכנתי גם בצק ספידי ומלאתי אותו בגבינה..הבצק מעולה,אימצתי..לטעמי צריך מילוי קצת יותר 'כבד'..גבינה קשה יותר או משו כזה..בגלל שזה היה ממש נוזלי לא היה כמעט מילוי..
יצא נחמד ממש!

נראה מעולה!!shir shir
יפה!שרבוב

באמת הבצק ספידי מתאים לדברים יותר קשים.

פעם אחת עירבבתי עם גיבנה לבנה גבינה בולגרית

איך הן לא נופלות לך??אלעד
מתנצלת..לא הצלחתי להפוך מהפלא'..נדנדה כתומה.אחרונה
בסעודה לפני הצום אוכלים רק תבשיל אחדאמא ל2 קטנטנים
אפשר לקבל רעיונות לתבשיל?
תודה רבה
אצלינו נוהגים בצהרים לאכול מרקדג ותוספת..וממש ממששמים כחולים
לפני הצום,מאכל אבלים,ביצה קשה ולחמניה עגולה או בייגל עגול..
אצלינו עושים מן שקשוקהיעל מהדרום
לק"י

רוטב עם ביצה בפנים.
אפשר גם להוסיף לזה תפוחי אדמה.
מג'דרה עם עדשים ואורז יש מלא ברזלשושית

 

אוכלים לפני סעודה יותר רצינית..נדנדה כתומה.
ובסיומה מספקת אנחנו בד"כ מכינים איזושהי פסטה רצינית שמשביעה,וסלט..
אצלינו אוכלים מג'דרהשרבוב

עדשים עם אורז

זה חלבון ומאוד משביע

עם סלט

 

ולפני אוכלים גם בטטות אפויות כי זה גם משביע לאורך זמן

עדשיםשקדי מרק

אם אני לא טועה, העניין שאוכלים עדשים כי זה סימן אבלות, עגול..

 

חוצמזה שזה באמת חלבון מזין ומשביע.

אצלנו נהוג ביצה ולחם (ואפר כמובן). וקצת לפניחיה רוזאחרונה

עושים סעודה עם כמה תבשילים שרוצים.

מה אפשר לעשות עם מקלות אורז?ה"ח

רוטב או משהו? בלי בצל... אני צריכה רעיונות דחוף...

אפשר כמו מוקפץ,לחלוט את המקלות אורזשמים כחוליםאחרונה
לאדות ירקות,פלפלים,כרוב,גזר,בצל (אפשר גם בלי)לתבל בתבלינים שאוהבים ולערבב עם אטריות האורז..
ווופיצה מטוגנתתshir shir

מתכון חדש שמצאתי, הכנתי אתמול ויצא משו משוווחושף שינייםצוחקכן

נראה מעולה!מעיין חתום

אפשר מתכון?

מגניב! *-*הרהור
אפשר מתכון?אילה שלוחה
פיצה מטוגנת?... איך מכינים ת'דבר הלז?See the pain
רימון מישי כולה להעתיק אותו לפה ???תן חיוך
הנה המתכון .עיצוביתאחרונה

פיצה במחבת

תשכחו מהתנור, אפשר להכין פיצה טובה גם על האש. עם רוטב עגבניות טרי ומהיר ורק כמה דקות על הכיריים, אין ספק שהפיצה הזו נותנת פייט ראוי לאחיותיה

אסתר בלום | אוכל טוב | פורסם 10/07/12 
זמן עבודהעשרים דקות
זמן הכנה כוללשעה
רמת קושיכל אחד יכול
כשרכשר חלבי
צילום׃ istockphoto

מרכיבים (2 מנות):

לבצק

1/2 שקית קטנה של שמרים יבשים (או 1/4 1 כפיות, או חצי שקית שמרית) 

1/4 כפית סוכר

3/4 כוס מים חמימים 

2 כוסות קמח (280 גרם)

1/2 כפית של מלח

2 כפות שמן זית

לרוטב העגבניות

2 שיני שום

חופן עלי בזיליקום

4 עגבניות, חתוכות לרבעים

1 מיכל של רסק עגבניות (לא חובה)

מלח

1/3 כוס שמן זית (או לפי הטעם)

לפיצה ולתוספות

כדור גבינת מוצרלה טרייה, או גבינה צהובה טובה

כל תוספת שאוהבים - פטריות, בצל, זיתים, גבינה מלוחה, עגבניות מיובשות וכו'

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: אם משתמשים בשמרים יבשים - מערבבים את השמרים והסוכר עם מעט מהמים החמימים ומניחים בצד ל-10 דקות. מערבבים את הקמח והמלח, מוסיפים את שאר המים, את תערובת השמרים ולבסוף את שמן הזית. אם משתמשים בשמרים טריים מוסיפים אותם לאחר ערבוב המלח בקמח. לשים את במערבל מזון כ-6 דקות (או ביד כ-10 דקות) עד לקבלת בצק אחיד וללא גושים. מניחים להתפחה של כ-30 דקות לפחות (בקיץ).
 
2. מכינים את רוטב העגבניות: טוחנים את שיני השום במעבד מזון עד שהם נקצצות דק. מוסיפים את הבזיליקום וקוצצים שוב. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, מלח לפי הטעם ושמן הזית (גם לפי הטעם) וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה. 
 
3. יוצקים מעט שמן זית למחבת ומברישים לפיזור אחיד. אפשר להשתמש גם במטלית חד פעמית. פני המחבת צריכים להיות משומנים, אבל לא מאוד. 
 
4. לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל-2 חלקים, שיהפכו ל-2 פיצות. מרדדים לעיגול בקוטר המחבת. מעבירים את הבצק המרודד למחבת, מוסיפים רוטב עגבניות (לא יותר מדי), גבינה ותוספות. אפשר לשלב כל גבינה אהובה (מוצרלה, טל העמק, גאודה) עם כל תוספת שאוהבים על הפיצה. משהים את הפיצה כ-10 דקות לפני שמדליקים את האש. 
 
5. מבשלים על אש בינונית כ-5-7 דקות עם מכסה סגור, עד שהפיצה מוכנה.
 
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
 
>> לכל מתכוני שבוע הפיצה של אוכל טוב
אחלה!! אני אשתדל לנסות מתאים לי!!!רות22
יש למישהו מתכון ללזניה?חסדים

עדיף לא מסובך מידי...

 
תודה!
מכינים רוטב עגבניות מוסיפים לו קוטג' ואפשר גם שמנתת.מ.
וגבנ"צ
שיכבה עלים שכבה רוטב ומעל הרוטב האחרון שמים גבנ"צ
הלזניה שלנו- קלי קלותנדנדה כתומה.אחרונה

רוטב עגבניות, תערובת של קוטג'+גבינץ[מגוררת או חתוכה לקוביות..] [אפשר גם גבינת כנען/טוב טעם.. זה מוסיף אבל לא חובה..]

 

עושים שכבה של רוטב, מניחים עלים..

ואז עובדים ככה- 

רוטב, גבינה, רוטב, עלים, רוטב, גבינה, רוטב, עלים... וכו'.

 

בערך 3-4 שכבות..

ואז מעל השכבה האחרונה של העלים שמים רק רוטב וגבינץ מפוררת..

 

אופים בחום בינוני בערך חצי שעה.

סהרוני גבינה מדהימיםםם!shir shir

 לא יצא הכי יפה [פעם ראשונהחצי חיוך] אבל טעים אש!ליקוק

נראה שווה!אילה שלוחה

בס"ד

 

אפשר מתכון?

מצטרפת לבקשת המתכון!!+mp8
^^ אשמח גם See the pain
תודה רבה!! נראה מעולה וקל!!+mp8
כן זה אחלה מתכון shir shirאחרונה
חבר'ה- מתכון לסלט פסטה **פשוט** בבקשה!דינה ל.
הכל באינטרנט מלא מוצרים מוזרים שאין לי כרגע.
יש לכם משהו טעים וקל להציע?
יש לי בזה ניסיון די דליעל מהדרום
לק"י

אבל נראה לי פשוט לשים ירקות פשוטים, כמו: עגבניה, מלפפון, גמבה, זיתים...
די פשוט.. וטעים!משיח נאו בפומ!אחרונה
מבשלים את הפסטה.
מוסיפים לה:
זיתים (עדיף שחורים אם יש)
בצל ירוק
טונה
גמבה בשני צבעים
אפשר גם עגבניות (עדיף שרי)

מטבלים:
מיונז
טיפה חרדל
מלח
פלפל
טיפה לימון

תכיני את זה ממש לפני ההגשה כדי שלא יהיה סמרטוטי כזה..

בהצלחה.
שבת שלום
אופרה מראה מבחוץ ומבפנים...מיסטר דום
וואווי נראה טעים תן חיוך
ווואוומעיין חתום

יש מי שיאכל את כל זה?

|מתנדבת לעזור|

את האמת שלאמיסטר דום
הכנסתי להקפאה....
מתכון דחוווף!!!מישהו אלמוני


איסור חדש ל-9 הימים- לאפות עוגות יפהפיות כאלוכלנית1
כלנית זה לא אפוימיסטר דום
וזה עוגת מוס עם שש שכבות מוס שונות..
אפילו לא התחתית? יתרון עצום. אי אפשר לשרוף אותהכלנית1

אם העוגה שלך לא היתה של 1,000 קלוריות ומעלה... הייתי מכינה אותה לשבת. אולי אפשר להכין רק 2

שכבות?

אפשרי בהחלט!!מיסטר דום
מה זה בדיוק? ניראה מיוחד!מעפר אני באה
וואו! נראה מעולה..איזה מוסים אלה?יעל מהדרום
ככהמיסטר דום
שכבה של פריזר שכבה של מוס שחר שכבה של מוס חלב שכבה של מוס לבן פריזר לבן
מה זה פריזר?בתאל1
זה סוג של גנאש עם יחסיםמיסטר דום
שונים שמוקצף עם שמנת ויוצא מוס מאוד עדין
ואו, י'מגרה See the pain

בס"ד.

 

אפשר את המתכון?

^^^^מוריושאחרונה
קינואהמעיין חתום

איך מכינים את הקינואה עצמה? (לפני שמוסיפים ירקות וכו'..)

 

איפה אני טועה?

אני מרתיחה מים-שופכת לקינואה, אחרי חצי שעה בערך מסננת, מוסיפה מיץ לימון ותיבול אבל יוצא לי טעם מוזר ולא משו..

אני מכינה דומה לאורז רק פחות מיםחילזון 123

שמה כוס קינואה מוסיפה כוס מים. מביאה לרתיחה, מנמיכה אש, מכסה במכסה ומגבת ומשאירה ככה קצת.

אבל קינואה יש לה קצת טעם מוזר בלי תיבול. נראה לי שככה זה.

קינואה, שוטפים טוב לפני בישול.חיה רוז

צריך מסננת כמעט כמו נפה. אלא אם כן את לא מתרגשת מהגרגירים שבורחים, כי הם מאוד קטנים.

 

בנוסף, לא נשמע לי השילוב של הלימון וכזה..  את מכינה אותה בסגנון של בורגול ב"טאבולה".

היא יותר מתאימה כתבשיל.

אבל אולי זה רק טעם אישי.

 

אז כדאי להכין על הגז?מעיין חתום

זה לא מתאים עם סלט?

תכיני על הגזשרבוב

תקררי ותוסיפי לסלט.

זה ממש טעים!

למה יצא לי לאכול סלט בסגנון של טאבולהחילזון 123

אבל עם קינואה והיה טעים לדעתי.

רק צריך שהקינואה לא תהיה רטובה מדי.

הכי טעים: לגן בצל ושום קצוצים, להוסיף את הקינואהאיזו נחמה

לערבב בלי המים,

 

להוסיף מים בכמות הרצויה, לבשל עד שהקינואה רכה ומעט מתפוררת.

 

לתבל במלח פלפל ותבלינים.

 

אפשר לתבל גם בעשבי תיבול או פטריות.

למה לסנן?שרבוב

את שמה מים בכמות שתספיק כמו לאורז

אני הכי אוהבת ככה-ת.מ.
לטגן בצל ואם רוצים גם גזר מגורד או קוביות גמבה קטנות וכאלה...
להוסיף את הקינואה אחרי ששוטפים טוב להוסיף פי אחד ורבע בערך מים ומלח וכאלה ולבשל עד שמוכן (בערך כמו אורז)
תודה רבה לכולן! ינוסה בהחלט..מעיין חתום
חובה לשטוף לפני הבישולכלנית1

קניתי קילו ואחרי מנה אחת, לא רצו להסתכל על המאכל הזה.

ואז למדתי שצריך לשטוף (במסננת מתחת לברז), ואז הטעם המוזר (אולי אפילו דוחה) נעלם.

אני לא שטפתי ויוצא לי טעים.אמת ואמונה

בפעם הבאה אני אשטוף לפני ואולי אגלה טעם חדש של קינואהליקוק

כנראה שאת לוקחת את השכבה העליונה כלנית1
אולי את מתבלת עם דברים מלאים בטעם?חיה רוזאחרונה
הכנתי על הגז,עם בצל מטוגן תבלינים יצא מעולהתודה!מעיין חתום
הי כולם, סליחה שאני מקדימה- סעודה מפסקת!גליה...

מסיבות של גיוס אני צריכה לחשוב עכשיו מה להכין לס. מפסקת

ולקנות את המצרכים,

 ברח לי כ-ל רעיון אפשרי שמתאים, אז אפשר רק כמה רעיונות?

אצלנו בדר"כ אורז עם עדשיםאמא במשרה מלאה

בסוף קניתי אפונה קפואה, אוסיף את זה לדגן כלשהוגליה...אחרונה
מחפשת מתכון לעוגת לימוןתמנון
טעימה ומצלחת.. אם יש למישהו אשמח!
ראיתי בעיתון 'ישראל היום' של אתמול משהו קל וטעיםמשיח עכשיו!

אולי תמצאי ברשת..

את רוצה מתכון לעוגה בחושה? או לפאי לימון?קשורה=]]

בחושה! תודהתמנוןאחרונה
שנת השמיטה קרבה ובאה...נעמונת2

לקראת שנת השמיטה הבאה עלינו לטובה חשבנו בעלי ואני להירשם לעמותת "אוצר הארץ"

מישהו מנוסה בעניין? יודע מה הפרוצדורה? איך זה עובד במהלך השנה עצמה?

התקשרנו אליהם ולא הבנו כלום ....

 

 

תודה!

קצת על אוצר הארץכלנית1אחרונה

הרעיון העיקרי הוא שכדי לעקוף את הבעיות בשמיטה, יש כאלו שקונים יבול נוכרי, במלים אחרות: מימון השרצים

הפלשתינים (למה שרצים? כי אין אף בע"ח ששם את גוריו בחזית כדי שיגנו עליו), כך שמסכנים אותנו בכסף שנתרם לטובת נשק נגדנו, וכן עוברים על "לא תחונם"

ובציבור שלנו: קונים פירות מחו"ל כדי לא לממן פלשתינים, וזה מצמצם את החקלאות העברית.

 

צריך לזכור שהחקלאות היהודית תקרוס אם החקלאים לא יקבלו משכורת כל 7 שנים ולכן יפרשו, מה שעלול לגרום לסיכון גדול

(במקרה של אמברגו על ישראל- נישאר חלילה בלי פירות וירקות בכלל. ארה"ב אכן מנצלת אותנו בגלל התלות בה ביבוא החיטה!).

 

אוצר הארץ משתדלים לחפש פתרונות יצירתיים כמו אוצר בית דין, גידול במצעים מנותקים ואיסום שישית,  וכך נשארים

החקלאים הישראלים בתמונה גם במהלך שנת השמיטה ולא נדחקים החוצה מן השוק לטובת גידולי נכרים וייבוא.

 

"באמצעות הליך פשוט תוכלו להפוך לחברי מועדון אוצר הארץ. כל שאתם צריכים לעשות הוא להירשם באתר. במהלך ההרשמה תבחרו כמה אתם מתכננים להוציא על פירות וירקות במהלך שנת השמיטה הקרובה. את הסכום שבחרתם נטעין במלואו על גבי כרטיס חכם שישמש אתכם כאמצעי תשלום על פירות וירקות במשך שנת השמיטה. את הסכום נחלק ל-12 חלקים שווים ואתם תוכלו להשתמש בחלק היחסי מדי חודש בחודשו. למשל, אם בחרתם 600 ש"ח לכל השנה, כל חודש תוכלו לרכוש דרך הכרטיס עד 50 ש"ח בחודש. בנוסף יקנה לכם הכרטיס הטבות מועדון בלעדיות".

יש גם אפשרות להלוות לחקלאים, בצורה שבסוף שמיטה ההלוואה תהפוך למענק עבור חקלאים שהשמיטה רוששה אותם.