ממש מתלבטת אם לקנות.
יש הרבה מה להכין איתו?
בינתיים ראיתי שאפשר להכין איתו סלטים ודגים.
ממש מתלבטת אם לקנות.
יש הרבה מה להכין איתו?
בינתיים ראיתי שאפשר להכין איתו סלטים ודגים.
זה מתאים לדוגמא בתוספת לתפו"א?לעוף?
לדעתי ממש מומלץ לקנות יש גם בצנצנת קטנה ככה תוכלי לנסות ולראות אם זה הולך אצלכם
אשמח להחכים

ובאיזה מקום השגת בהכשר טוב?(רמי לוי,אושר עד?)
תודה!
בבקבוק קטן, לחיץ, כמו קטשופ. ההכשר: OU פרווה.
רק אל תקני חרדל של תלמה, עם צבע מאכל וספק כמה חרדל יש בו...
ראיתי באושר עד איזה בד"ץ צרפתי על זה- ומכיוון שלא הכרתי- לא קניתי.
![]()
ובא לי לגוון.
תודה!
אבל לא מתפוררת כזאת. יותר בסגנון דחוס כזה אבל רך. לא חנק
משהו שמתאים לשים למעלה תפוחים או אפרסקים או איזה פרי שבא
הרבה דרישות..
אם תרצי מתכון תגידי לי

גיליתי ששכחתי לקנות ביצים אתמול. איזה מבאס.. אני אכין משהו אחר בינתיים
ואת זה נעשה בהזדמנות אחרת. עוגת מייפל אני כבר מכירה
-משה ר-1- ממרח פסטו, עגבניות שרי חצויות, פרוסות פטריות ומעל גבנץ (היה אמור להיות מוצרלה ולא היה לי)
2-רוטב פיצה עגבניות שהכנתי לבד, זיתים וגבנץ (סגנון פיצה כזה..)
3-שמן זית, פרוסות דקות של בטטה, רצועות בצל (אמור להיות סגול ולא היה..), בזיליקום ומלח גס
4- שמן זית, זעתר, רצועות פילפלים קלויים ושומשום.
ט!הר
לא מרסקת את העגבניות אלא רק חותכת לקוביות ומבשלת (חוסך כלי לשטיפה
וגם מוסיפה על האמור שום כתוש, בזיליקום (או פשוט תבלין לפיצה..)ואבקת שום (זה טעם קצת אחר מהשום הכתוש..)
בתאבון!
כחלק ממנות החג בסעודה הבשרית,
ניסיתי להכין מתכון של בשר טחון מתובל מעל מצע אורז..
רק מה? לא יצא לטעמי. לקחתי מתכון שלא הכרתי קודם..
ועכשיו נתקעתי עם כמות מאוד גדולה של בשר טחון מוכן, ואני חייבת רעיונות מה לעשות איתו..
ממולאים? אבל הוא כבר מוכן.. מכינה בד"כ עם לא מבושל.
קציצות? אין לי מתכונים טובים. וגם כנ"ל שהוא מבושל..
מה כן אפשר?? עזרתכם??
הוא מטוגן במחבת עם: בצל, פטרוזיליה, מלח, פלפל, בהרט.
תמלאי במילוי של הבשר הטחון ותכסי ברוטב עגבניות.
אפש רלהשתמש כמילוי לבורקס, או לרולדת בצק עלים או פילו
בולנז, רביולי בשרי, לזניה בשרית, לחמניות בשר, בורקס בשר, אפשר לשנות תיבול ולעשות לתיכנון המקורי.
מה אפשר לעשות איתם?
תודה דן
בס"ד.
להקפיא פירות קפואים.
להכניס לבלנדר את הפירות שוקולדים,(=לפי הטעם) ואת היוגורט.
לחמניות שום\ קוואקר וכו'
בצק של חלות, נניח, בתוספת זעתר, או שום כתוש, או בצל מטוגן או עגבניות מיובשות (טוב, זה אף פעם לא ניסיתי).
[איזה 2 קופסאות של כל אחד..]
ואנחנו מחפשים רעיונות יצירתיים לדברים שאפשר להכין מזה..
פשטידות וכו'. כל דבר!
יש הצעות?
תודה רבה
מהגבינה עם הזיתים הייתי מכינה בורקסים (מבצק ספידי ואפשר בצק עלים)
מהגבינה עם הבצל אפשר פשטידת פטריות
או להוסיף לה משהו וגם בורקסים
מה זה בצק ספידי?
זה לא יוציא מלאמלא נוזלים באפיה? לאיודעת.
דפקא זה יכול להתאים כאן..
ואיזו פשטידה היית מכינה? אינלי מתכון לפשטידה עם גבינה לבנה..
היית באה לאישי..
בצק ספידי:
2 כוסות קמח
חצי כוס מים
חצי כוס שמן
קצת מלח.
מערבבים הכל.
מרדדים.
קורצים עיגולים
ממלאים וסוגרים ל2
שמים ביצה (האמת שלא חובה לפעמים אני מתעצלת)
אופים ב180 מעלות 20 דקות.
ואת הגבינה את יכולה לשים בבד תלוי עד שיצאו חלק מהנוזלים.
פשטידה---
האמת שגם לי אין מתכון 
תחפשי משהו 
(או שתעשי גם מזה בורקסים. תוסיפי לגבינה משהו אולי עוד בצל מטוגן עם פטריות..)
250 גר' גבינה
2 ביצים
1/2 כוס קמח
מלח ופלפל לפי הטעם
לשמן מעט מחבת ולחמם, לצקת כפות מהתערובת למחבת ולטגן
זה אמור לצאת מלוח
גם עם בצל נשמע טעים
לכל פשטידה שצריך גבינה- הגבינה עם הבצל עושה טעם קצת שונה ומגוון כזה...
ובכללי שנשאר מלא שאריות של גבינות- מערבבים הכל עם ביצה ומכינים בורקס משולשים עם בצק עלים...
והרי התוצאות...נדנדה כתומה.

באמת הבצק ספידי מתאים לדברים יותר קשים.
פעם אחת עירבבתי עם גיבנה לבנה גבינה בולגרית
נדנדה כתומה.אחרונה
עדשים עם אורז
זה חלבון ומאוד משביע
עם סלט
ולפני אוכלים גם בטטות אפויות כי זה גם משביע לאורך זמן
אם אני לא טועה, העניין שאוכלים עדשים כי זה סימן אבלות, עגול..
חוצמזה שזה באמת חלבון מזין ומשביע.
עושים סעודה עם כמה תבשילים שרוצים.
רוטב או משהו? בלי בצל... אני צריכה רעיונות דחוף...
אפשר מתכון?
מישי כולה להעתיק אותו לפה ???תן חיוךלבצק
1/2 שקית קטנה של שמרים יבשים (או 1/4 1 כפיות, או חצי שקית שמרית)
1/4 כפית סוכר
3/4 כוס מים חמימים
2 כוסות קמח (280 גרם)
1/2 כפית של מלח
2 כפות שמן זית
לרוטב העגבניות
2 שיני שום
חופן עלי בזיליקום
4 עגבניות, חתוכות לרבעים
1 מיכל של רסק עגבניות (לא חובה)
מלח
1/3 כוס שמן זית (או לפי הטעם)
לפיצה ולתוספות
כדור גבינת מוצרלה טרייה, או גבינה צהובה טובה
כל תוספת שאוהבים - פטריות, בצל, זיתים, גבינה מלוחה, עגבניות מיובשות וכו'
עדיף לא מסובך מידי...
נדנדה כתומה.אחרונהרוטב עגבניות, תערובת של קוטג'+גבינץ[מגוררת או חתוכה לקוביות..] [אפשר גם גבינת כנען/טוב טעם.. זה מוסיף אבל לא חובה..]
עושים שכבה של רוטב, מניחים עלים..
ואז עובדים ככה-
רוטב, גבינה, רוטב, עלים, רוטב, גבינה, רוטב, עלים... וכו'.
בערך 3-4 שכבות..
ואז מעל השכבה האחרונה של העלים שמים רק רוטב וגבינץ מפוררת..
אופים בחום בינוני בערך חצי שעה.
בס"ד
אפשר מתכון?
See the pain
shir shirאחרונה
תן חיוךיש מי שיאכל את כל זה?
|מתנדבת לעזור|
מיסטר דוםאם העוגה שלך לא היתה של 1,000 קלוריות ומעלה... הייתי מכינה אותה לשבת. אולי אפשר להכין רק 2
שכבות?
ניראה מיוחד!מעפר אני באה
See the painבס"ד.
אפשר את המתכון?
איך מכינים את הקינואה עצמה? (לפני שמוסיפים ירקות וכו'..)
איפה אני טועה?
אני מרתיחה מים-שופכת לקינואה, אחרי חצי שעה בערך מסננת, מוסיפה מיץ לימון ותיבול אבל יוצא לי טעם מוזר ולא משו..
שמה כוס קינואה מוסיפה כוס מים. מביאה לרתיחה, מנמיכה אש, מכסה במכסה ומגבת ומשאירה ככה קצת.
אבל קינואה יש לה קצת טעם מוזר בלי תיבול. נראה לי שככה זה.
צריך מסננת כמעט כמו נפה. אלא אם כן את לא מתרגשת מהגרגירים שבורחים, כי הם מאוד קטנים.
בנוסף, לא נשמע לי השילוב של הלימון וכזה.. את מכינה אותה בסגנון של בורגול ב"טאבולה".
היא יותר מתאימה כתבשיל.
אבל אולי זה רק טעם אישי.
זה לא מתאים עם סלט?
תקררי ותוסיפי לסלט.
זה ממש טעים!
אבל עם קינואה והיה טעים לדעתי.
רק צריך שהקינואה לא תהיה רטובה מדי.
לערבב בלי המים,
להוסיף מים בכמות הרצויה, לבשל עד שהקינואה רכה ומעט מתפוררת.
לתבל במלח פלפל ותבלינים.
אפשר לתבל גם בעשבי תיבול או פטריות.
את שמה מים בכמות שתספיק כמו לאורז
קניתי קילו ואחרי מנה אחת, לא רצו להסתכל על המאכל הזה.
ואז למדתי שצריך לשטוף (במסננת מתחת לברז), ואז הטעם המוזר (אולי אפילו דוחה) נעלם.
בפעם הבאה אני אשטוף לפני ואולי אגלה טעם חדש של קינואה![]()
כלנית1
תודה!מעיין חתוםמסיבות של גיוס אני צריכה לחשוב עכשיו מה להכין לס. מפסקת
ולקנות את המצרכים,
ברח לי כ-ל רעיון אפשרי שמתאים, אז אפשר רק כמה רעיונות?
אולי תמצאי ברשת..
לקראת שנת השמיטה הבאה עלינו לטובה חשבנו בעלי ואני להירשם לעמותת "אוצר הארץ"
מישהו מנוסה בעניין? יודע מה הפרוצדורה? איך זה עובד במהלך השנה עצמה?
התקשרנו אליהם ולא הבנו כלום ....
תודה!
הרעיון העיקרי הוא שכדי לעקוף את הבעיות בשמיטה, יש כאלו שקונים יבול נוכרי, במלים אחרות: מימון השרצים
הפלשתינים (למה שרצים? כי אין אף בע"ח ששם את גוריו בחזית כדי שיגנו עליו), כך שמסכנים אותנו בכסף שנתרם לטובת נשק נגדנו, וכן עוברים על "לא תחונם"
ובציבור שלנו: קונים פירות מחו"ל כדי לא לממן פלשתינים, וזה מצמצם את החקלאות העברית.
צריך לזכור שהחקלאות היהודית תקרוס אם החקלאים לא יקבלו משכורת כל 7 שנים ולכן יפרשו, מה שעלול לגרום לסיכון גדול
(במקרה של אמברגו על ישראל- נישאר חלילה בלי פירות וירקות בכלל. ארה"ב אכן מנצלת אותנו בגלל התלות בה ביבוא החיטה!).
אוצר הארץ משתדלים לחפש פתרונות יצירתיים כמו אוצר בית דין, גידול במצעים מנותקים ואיסום שישית, וכך נשארים
החקלאים הישראלים בתמונה גם במהלך שנת השמיטה ולא נדחקים החוצה מן השוק לטובת גידולי נכרים וייבוא.
יש גם אפשרות להלוות לחקלאים, בצורה שבסוף שמיטה ההלוואה תהפוך למענק עבור חקלאים שהשמיטה רוששה אותם.