בא לי להכין דברים מעגבניות מיובשות אבל לא בא לי לקנות אותם... למישהי יש רעיון איך להכין???
תודה
בא לי להכין דברים מעגבניות מיובשות אבל לא בא לי לקנות אותם... למישהי יש רעיון איך להכין???
תודה
לסחוט ולאפות בתנור.
אני מפזרת עליהם שמן זית וחצאי שיני שום.
אם את רוצה יותר יבש- לא הרבה שמן ולהוציא באמצע האפייה ולהעביר בעזרת מזלג לתבנית חדשה.
ורצוי בלי תפוזים....ושתהיה פרווה.
אשמח בבקשה לרעיונות...
תודה רבה!
2 ביצים
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1\2 כוס שמן
1 א. אפייה
1.5 כוס מים
1 כפית קינמון טחון
2 תפוחים חתוכים לקוביות
1 אגס חתוך לקוביות (אפשר שגם האגס יהיה תפוח, ואז שמים 3 תפוחים)
ההכנה:
מקציפים את הביצים עם הסוכר,
מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהתפוחים ומקציפים לבלילה אחידה,
מוסיפים את התפוחים ומערבבים עם כף לתוך הבלילה.
אופים על 180 מעלות בתבנית משומנת כחצי שעה.
בהצלחה!
תודה רבה!!
4 ביצים שלמות- להקציף עם חצי כוס סוכר( כמות של כוס חד פעמית שקופה.)
בקערה נפרדת להקציף שמנת מתוקה או ריצ פרווה.
לאחד את 2 הקצפות בעדינות.
לחלק את הכמות ל3 חלקים לאחד להוסיף מעט נוגט
לשני להוסיף שוקולד נמס ושוקולד גרוס
לשלישי להוסיף פרות יער טחונים או גרוסים.
להקפיא 8 שעות לפני האכילה
מעדן יותר טעים מהחנות!
*אפשר לעשות רק טעם אחד
להקציף שמנת עם חלב או ריצ' קפה
להוסיף שוקולית או אבקת קפה נמס, לערבב.
להקפיא.
בתאבון!
מרסקים תותים טריים / של סנפורסט ודומיהם (עם היד- אפש שיהיה מעט גושים)
מקציפים חלבון אחד ומוסיפים את התותים-
ממשיכים להקציף עד שהקערה מתמלאת כמעט לגמרי.
(צריך סבלנות בהתחלה- לוקח כמה דק' עד שמתחיל להתנפח)
מקציפים 6 חלבונים עם חצי כוס סוכר
בקערה אחרת מקציפים עד להכפלת נפח 6 חלמונים(הצהובים)+קופסת ריצ'+ חצי מיכל פריגת קפוא בטעם הרצוי.
מאחדים את 2 התערובות לתערובת אחת ומקפיאים.

מורצישכבה למעלה ולמטה של פטי בר
באמצע למלית:
2 שמנת מתוקה
2 אינסטנט וניל
2 כוסות חלב
להקציף הכל ולהוסיף גביג קטן של גבינה
תהנו..
אף אחד לא יעיז לגעת לך בזה
נראה לי שבקופסא אטומה אבל אין לי ניסיון בזה..
(אלא אם חם אצלכם בבית בצורה קיצונית)
מוציאה כמה דקות לפני האכילה אני אוהבת את זה קר זה יותר טעים.
זאת אומרת איך שומרים ולא זוללים הכל תוך דקה?
ובכלל- אשמח לרעיונות לפשטידות מעניינות!!
(לא הרגילות, כאלה יש לי הרבה, מעניינות!!)
תודה לכולכם!
הי,
מה נשמע? ![]()
פשטידת טונה מעולה בהקפאה.
משטחים בצק עלים בתבנית (אני 'מותחת' אותו קצת שלא יהיה מאוד עבה)
מטגנים בצל, אחרי שמזהיב מוסיפים טונה ורסק עגבניות, מלח ופלפל
ממשיכים קצת על אש קטנה, ממש כמה דקות.
שופכים על הבצק
שמים בצק עלים מלמעלה, אני בד"כ עושה רצועות דקות וצפופות של שתי וערב, אבל אפשר גם פשוט לכסות בבצק עלים)
הכמויות: לכל קופסת טונה קטנה: בצל בינוני וקופסא קטנה של רסק עגבניות.
לתבנית חד פעמית בגודל A4 אני עושה שלוש קופסאות.
בהצלחה ובשורות טובות
וטוב לראות אותך!! ![]()
אם את רוצה מתכון לפשטידת עלי סלק ושקדים, תכתבי...
)(זה טעים יותר עם הגבינות המיוחדות, אבל לא הכרחי)
בתנאי שאין בהן תפוחי אדמה או גזר.
כמעט כל פשטידה טובה ככה.
מוציאים מהמקפיא ואופים, הריח והטעם- כמו טרי
3 בצל גדול- קצוץ. אם מטגנים קודם יוצא טעים יותר.
2 קופסאות שימורים פטריות (אפשר גם אחת)
ביצה (או שתיים)
תבלינים.
אפשר לפזר שומשום מלמעלה.
אפשר להוסיף קצת קמח/ פרורי לחם/ קמח תפ"א וכד'
הן יותר דומות לעוגה (עם קמח, א. אפיה, קוקוס...)
אבל נקראות פשטידה.
כי פשוט מצאתי סוף סוף את המתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס הכי טעימות.
וזה לא הולך ברגל..כי ניסיתי אין סוף מתכונים של שוקולד צ'יפס.
לא מסובך, גמיש לשינויים וטעעעייםם!!
מומלץ באמת!
http://www.oogio.net/250_chocchips
אגב, אחלה אתר.
shiran_drלא חתכתם את הדלעת בכלל? להוציא את האמצע וכו'.
תבנית מכוסה או לא? וכמה מים שמתם?
אם זה הדלעות הקטנות האלה אפשר לחתוך לשניים ולמלא באורז\בשר\ירקות וכו'. כמו שעושים פלפל ממולא.
ריססתי שמן ושמתי בשר טחון שטיגנתי אותו לפני עם בצל ועלים = מעדן
תודה!
שונה, שמישי הביאה פעם..
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2017
התחסל תוך חצי שניה בערך ![]()
מעפר אני באהאחרונהאיך מכינים? בכוונה שואלת פה כי אני מחפשת מתכון מנוסה
והאם יש דגשים שחשוב שאדע?
מנסה פעם ראשונה 

הבנתי שצריך לאפות אותן בעוד התנור מעא פתוח, זה נכון??
והאם אסור להוציאן מיד אחרי שהן מוכנות מהתנור?
לא לפתוח אותו ב-20 הדקות הראשונות ולמלא אחרי שהן מתקררות..
~א.לתודה!
נסיכיםאחרונה
כוכב לכתתנסי בכמות קטנה ותראי אם יוצא טעים. ריבות זה דבר שיכול להפתיע..(הכנתי ריבת דלעת- נהדר!..)
שרבובאבל לא יצא לי לטעום...
מעניין איך זה ריבת אבטיח... חחח
וריבת אבטיח לא הצליחה לנו בנסיון ראשון. נשרפה.... אבל היה לה ריח מבטיח לפני שנשרפה.
על האש לשלושה\ארבעה זוגות.
כמה בשר צריך
בעקרון חשבתי על:
חזה עוף
נקנקיות
בשר טחון
כנפים
כמה קילו\ חבילות צריך מכל דבר?
-משה ר-אבל נראה לי שחזה עוף קילו, נקניקיות שלושה חבילות בשר טחון קילו וכנפיים 2 ק"ג
חבילת נקניקיות של 40.
קילו וחצי חזה עוף
קילו בשר טחון
וקילו וחצי כנפיים..
והיה גם צ'יפס פיתות וסלט..
אז נראלי שבשבילכם יספיק קילו חזה עוף וקילו כנפיים וקילו בשר טחון..ונקניקיות בערך 2--3 חבילות קטנות..
דרךחדשה_אני בדרך כלל מכינה סטייקים, קציצות בערך 15, וחזה עוף בערך אחד לכל אחד..כי כולם מתמלאים מהסטייקים.
נקניקיות לא כל כך אוהבים אצלנו.
אגב באיזה גריל את משתמשת? אני בדיוק בהתלבטות לגבי מיכל גז..
מישהי כאן משתמשת בגריל גז?
שמעתי על משהו חדש, מיכל גז שקוף שאמור גם להיות קל יותר, מישהי ניסתה את זה?
צרפו מתכונים שהצליחו לכם אם אפשר
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2017
אפשר גם בלי הצימוקים והחמוציות....
פרוסות דג הסול שקניתי עדיין עטופות בצד אחד בקליפה מחוספסת,
וכשאני מנסה להסיר אותו , כל הדג מאבד את צורתו היפה .
שאלתי- אופים את דג הסול עם שכבת הקשקשת הזו, או שחייבים להסירה?
ואם צריך להסיר, אז איך עושים את זה ושומרים על פרוסות יפות?
בסוף הכנתי מהם קציצות כי הם לגמרי איבדו צורה, חבל!
לסבתא שלי יש יומולדת ואני צריכה להביא עוגה.
מחפשת מתכונים שווים וטעימים לעוגת שכבות טובה.
תתפרעו.
בא לי להשקיע.
ומותר שזה יהיה חלבי. אפילו מומלץ... ![]()
אני מחפשת משהו ממש מושקע..
תהיה גם עוגה רגילה.
אני צריכה להכין "עוגת יומולדת מושקעת"
הכנתי ליומולדת שלי השנה.
עוגת שכבות שוקולד וקצפת כשרה לפסח
לתבנית תנור סטנדרטית בגודל 40X30 ס"מ
לשכבות העוגה -
120 גרם שוקולד מריר 56%
1/4 כוס (50 גרם) + 2 כפות (25 גרם) סוכר
6 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר
שינויים: להוסיף אבקת שקדים/ שקדים קצוצים דק ואגוזים.
למלית הקצפת -
1.5 מיכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר מנופה –להחליף בפודינג וניל (לא חובה)
להוסיף 150 גרם שוקולד לבן ולהכין כמו טריקולד עם קירור והקצפה (כלומר: להרתיח 2/3 בערך שמנת ולשפוך על השוקולד לבן. לקרר. להוסיף עוד 1/3 מהחבילה שנשאר ועוד חצי מהחבילה השניה ולהקציף)
לציפוי ועיטור -
50 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד מריר להחליף לשוקולד חלב.
תלתלי שוקולד- קליק או משהו אחר שווה.
להכנת העוגה -
מחממים תנור ל – 175 מעלות.
משמנים מעט את תבנית התנור ומצמידים אליה נייר אפייה. בעזרת מברשת, משמנים את נייר האפייה גם בחלקו העליון.
במיקרוגל או על גבי בן מארי ממסים בעדינות את השוקולד. מערבבים היטב עד להמסה מלאה. מצננים.
מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. בקערת המיקסר, ובמהירות גבוהה מקציפים את החלמונים יחד עם 1/4 כוס (50 גרם) סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה, כ – 5 דקות. מוסיפים פנימה את השוקולד המומס ומקציפים במהירות בינונית עד להטמעה. במידת הצורך בעזרת מרית מוודאים כי התערובת אחידה. מעבירים את תערובת החלמונים לקערה גדולה ונקייה. שוטפים ומנגבים היטב את קערת המיקסר ובלון ההקצפה.
מעבירים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים במהירות בינונית עד לקבלת קצף. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (2 כפות/25 גרם) וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.
מעבירים כ – 1/4 מקצף החלבונים לקערת החלמונים והשוקולד ומערבבים היטב. מעבירים את יתר קצף החלבונים ובעזרת מרית מקפלים בעדינות רק עד להטמעה.
מעבירים את הבלילה לתבנית המרופדת בנייר אפייה, ובעזרת מרית מיישרים אותה כך שתכסה את התבנית באופן אחיד. מעבירים לתנור ל כ – 16-18 דקות.
מוציאים מהתנור ומכסים מיד במגבת מטבח נקייה. מצננים לחלוטין ומעבירים לקירור לכחצי שעה.
להרכבה -
מחלצים בזהירות מהתבנית (שימון התבנית מסייע לעשות זאת בקלות) ומניחים על גבי משטח ישר. בעזרת גלגלת או סכין משוננת מסירים את השוליים המיותרים. חותכים לאורך 5 רצועות אחידות בגודלן (כ – 7-8 ס"מ רוחב כל רצועה).
מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף וחותכים פתח של כ – 1 ס"מ.
מעבירים רצועה אחת מהעוגה לצלחת הגשה (כדי להפריד בקלות את העוגה מנייר האפייה מעבירים סכיו או ספטולה בין העוגה לנייר, דוחפים את הסכין/ספטולה כלפי מטה ובצמוד לנייר) . מזלפים על הרצועה באופן אחיד את הקצפת. מכסים ברצועת עוגה נוספת. מזלפים שוב את הקצפת. ממשיכים באותו האופן עד ליצירת 4 שכבות קצפת. סוגרים ברצועת העוגה האחרונה. מעבירים לקירור להתייצבות עד להגשה.
לפניי ההגשה ממסים שמנת מתוקה, שופכים על השוקלד חלב מערבבים היטב ומצננים מעט במקרר. בעזרת מרית מורחים בשכבה אחידה על גבי שכבת הבצק העליונה. מפזרים תלתלי שוקולד ומגישים.
בסוף כנראה שאכין טריקולד.
מצאתי מתכון של קרין גורן שנראה טוב.
מתפללת שיצליח...
קנינו בטעות 3 ק"ג סולת
ואין לי שמץ
מה עושים עם זה????![]()
כבר אין אופציה להחזיר
ואולי כך גם נעשיר את התפריט...
עדיפות למתכונים פשוטים 
קדימה!
http://www.mevashlim.com/Recipe/3674001.asp
אני הכנתי בלי הגרידת לימון כי אין לי כח לבדוק מכנימות...
הוספתי רוטב של כרישה ובצל מטוגנים בשמנת...
יצא אדיר!
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
הילדון ביקש לראות את הסרטון 3 פעמים ![]()
איפה יש לי מקום להכניס בלונים למקרר? ![]()
תחיה דולהאבל אם חם מדי אז להכניס למקרר.
שוקולד לבןבאמת רעיון מיוחד! אהבתי ממש!
בעזהי"ת
השוקולד החם לא מפוצץ את הבלון מיד?