שרשור חדש
עגבניות מיובשותזמר הפלוגות

בא לי להכין דברים מעגבניות מיובשות אבל לא בא לי לקנות אותם... למישהי יש רעיון איך להכין???

 

תודה

יש לניקי..עוד כינוי

לא ניסיתי להכין.

http://www.nikib.co.il/salads/53/

 

תודה, נראה טוובזמר הפלוגות
לחתוך לרבעים או משהו כזהחיה רוזאחרונה

לסחוט ולאפות בתנור.

אני מפזרת עליהם שמן זית וחצאי שיני שום.

אם את רוצה יותר יבש- לא הרבה שמן ולהוציא באמצע האפייה ולהעביר בעזרת מזלג לתבנית חדשה.

מחפשת רעיון לעוגה יחסית לא מסובכת להכנהנחמה בין החוחים =]

ורצוי בלי תפוזים....ושתהיה פרווה.

אשמח בבקשה לרעיונות...

תודה רבה!

עוגת מייפל מדהימהאושר תמידי
2 כוסות קמח תופח
5 ביצים
כוס שמן
כוס סוכר

לטרוף את הביצים עם הסוכר ולהוסיף את יתר החומרים. לשים בתבנית.
לפזר אגוזים קצוצים / פקאנים מעל

להכניס לתנור עד שנהיה מוזהב למעלה והסכין יוצאת יבשה
כשיוצא מהתנור לשפוך מייפל מעל...

עוגה הכי קלה שיש וסופנית!
כמעט כל עוגה בחושה- טורט, שוקולד, שיששוקולד לבן
עוגת שוקולדיעל מהדרום
לק"י

מערבבים:
כוס קמח.
כוס סוכר.
4 כפות קקאו.
4 כפות שוקולית.
1 אבקת אפיה.
1 סוכר וניל.

מוסיפים:
2 ביצים.
כוס שמן.
כוס מים.

אופים בחום בינוני או בתבנית זכוכית במיקרוגל (נראה לי ששבע דקות).
יוצאת תבנית בינונית.
עוגת תפוחים מהירהאמא ל2 קטנטניםאחרונה

2 ביצים

2 כוסות קמח

1 כוס סוכר

1\2 כוס שמן

1 א. אפייה

1.5 כוס מים

1 כפית קינמון טחון

2 תפוחים חתוכים לקוביות

1 אגס חתוך לקוביות (אפשר שגם האגס יהיה תפוח, ואז שמים 3 תפוחים)

 

ההכנה:

מקציפים את הביצים עם הסוכר,

מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהתפוחים ומקציפים לבלילה אחידה,

מוסיפים את התפוחים ומערבבים עם כף לתוך הבלילה.

 

אופים על 180 מעלות בתבנית משומנת כחצי שעה.

 

בהצלחה!

אז הנה התוצאות...חנניו

אם למישהו יש שאלות על כמויות, עבודה עם בצק סוכר וכו' - בשמחה.

ביצוע מקסים!פנסאי
וואוMIMIR

את חייבת לספר איך עושים את זה!!!!!!

וואו, יפה תחיה דולה
וואו מדהים!!אחרי החגים

זה עשוי גם מטופי נכון?

לא בצק סוכר...חנניו
ייאא למה זה?מעפר אני באה
בת מצווה לאחותי...חנניו
מהמם!tehila
יפה מכדי להיות אמיתיכלנית1
מהמם!!!הלליש
מתוק הרהוראחרונה
יש למישהי/ו מתכון לעוגיות בוטנים?הכל ממנו
עוגיות כאלה עם טעם של בוטנים ולמעלה שוקולד
טעמתי באירוע ואין לי איך הכינו.
תודה!
אולי הכוונה לזה?ניל"ס

http://www.carine.co.il/page_321

 

לא בטוחה שהצלחתי להבין מהתיאור...

אוליהכל ממנואחרונה
יכול להיות,למרות שהמתכון לא מזכיר מתכון של עוגיות
אין בכלל קמח
למישו יש מתכון לגלידה פשוטה וטעימה..מורצי

תודה רבה!!

להקציף שמנת, להמיס שוקולד, לערבבפסיפלורה מנגו
גלידה ברמה...נסיכים

4 ביצים שלמות- להקציף עם חצי כוס סוכר( כמות של כוס חד פעמית שקופה.)

בקערה נפרדת להקציף שמנת מתוקה או ריצ פרווה.

לאחד את 2 הקצפות בעדינות.

 

לחלק את הכמות ל3 חלקים לאחד להוסיף מעט נוגט

לשני להוסיף שוקולד נמס ושוקולד גרוס

לשלישי להוסיף פרות יער טחונים או גרוסים.

להקפיא 8 שעות לפני האכילה

 

מעדן יותר טעים מהחנות!

 

*אפשר לעשות רק טעם אחד

פשוט ומהירבתאל1

להקציף שמנת עם חלב או ריצ' קפה

להוסיף שוקולית או אבקת קפה נמס, לערבב.

להקפיא.

 

בתאבון!

הכי פשוט הכי בריא מתכון שיצא לי לראות בדיוק אתמולנושבת באוויר!
לוקחים תותים ובננות או פרות יער או מנגו חותכים לחתיכות ומקפיאים במשך חמש שעות לאחר מכן גורסים בבלנדר עד לקבלת מרכם של גלידה יוצאו מאוד טעים
הטעם בסוף כמו פרוזן? אם כן ממליצה עם פקאןמביאחרונה
גלידת תותיםעתיד1

מרסקים תותים טריים / של סנפורסט ודומיהם (עם היד- אפש שיהיה מעט גושים)

 

מקציפים חלבון אחד ומוסיפים את התותים-

ממשיכים להקציף עד שהקערה מתמלאת כמעט לגמרי.

 

(צריך סבלנות בהתחלה- לוקח כמה דק' עד שמתחיל להתנפח)

 

גלידה מעולה קלה להכנהנ.ה

מקציפים 6 חלבונים עם חצי כוס סוכר

בקערה אחרת מקציפים עד להכפלת נפח 6 חלמונים(הצהובים)+קופסת ריצ'+ חצי מיכל פריגת קפוא בטעם הרצוי.

מאחדים את 2 התערובות לתערובת אחת ומקפיאים.

תודה רבה לכולם!!מורצי
מתכון לקסטהתוצרת הארץ

שכבה למעלה ולמטה של פטי בר

באמצע למלית:

2 שמנת מתוקה

2  אינסטנט וניל

2 כוסות חלב

להקציף הכל ולהוסיף גביג קטן של גבינה

תהנו..

חברים!איך שומרים אלפחורס?צריך קירור?בטמפ' החדר?שושנה שושנה
אני יכולה לשמור לך אצלי בבטן, אל תחששי!תחיה דולה

אף אחד לא יעיז לגעת לך בזה

 

נראה לי שבקופסא אטומה אבל אין לי ניסיון בזה..

^^^ת.מ.
אני מאוד אוהבת אלפחורס ולא אכלתי המון המון זמן ככה שאת יכולה להיות בטוחה שזה ישמר טוב אצלי בבטן....
והכי חשוב נראה לי זה השהקופסא תהיה אטומה ותשימי במקום שהוא לא מאוד חם...
טמפרטורת החדרהרהור

(אלא אם חם אצלכם בבית בצורה קיצונית)

אני שמה במקפיא בקופסה אטומה--נסיכים

מוציאה כמה דקות לפני האכילה אני אוהבת את זה קר זה יותר טעים.

איך שומרים אלפחורס?אור כחול

זאת אומרת איך שומרים ולא זוללים הכל תוך דקה?

נועלים בכספת? מבקשים ממישהו אחר להחביא לך?יעל מהדרוםאחרונה
אלו פשטידות ניתנות להקפאה כמה ימים מראש?+mp8

ובכלל- אשמח לרעיונות לפשטידות מעניינות!!

(לא הרגילות, כאלה יש לי הרבה, מעניינות!!)

תודה לכולכם!

פשטידת טונה עם בצק עליםעוד כינוי

הי, 

מה נשמע? חיוך

 

פשטידת טונה מעולה בהקפאה.

משטחים בצק עלים בתבנית (אני 'מותחת' אותו קצת שלא יהיה מאוד עבה)

מטגנים בצל, אחרי שמזהיב מוסיפים טונה ורסק עגבניות, מלח ופלפל

ממשיכים קצת על אש קטנה, ממש כמה דקות.

שופכים על הבצק

שמים בצק עלים מלמעלה, אני בד"כ עושה רצועות דקות וצפופות של שתי וערב, אבל אפשר גם פשוט לכסות בבצק עלים)

הכמויות: לכל קופסת טונה קטנה: בצל בינוני וקופסא קטנה של רסק עגבניות.

לתבנית חד פעמית בגודל A4 אני עושה שלוש קופסאות.

בהצלחה ובשורות טובות

תודה!! ככה ^^ אני עושה כמו שושני טונה+mp8

וטוב לראות אותך!! חיוך גדול

וגם שיהיו פרווה...+mp8
מה כבר יכול להיות מעניין בפשטידות פרווה?איזו נחמה

אם את רוצה מתכון לפשטידת עלי סלק ושקדים, תכתבי...

 

 

מכירה כמה פשטידות פרווה מדהימות+mp8
פשטידת קישואים, פשטידת תפו"א, פשטידת ירקות?טאבולה ראסה
זה מה שיש לי.
ואם זה להשבוע... נראה לי לא צריך להקפיא. אפשר מהיום להכין ולשמור במקרר (מומלץ לכתוב על התבנית געפילטע פיש )
נראה לך שאפשר להמיר את הגבינות לקוטג וגבינ"צ?משיח עכשיו!

אמא שלי כל הזמן ממירה במתכונים כאלהשוקולד לבן

(זה טעים יותר עם הגבינות המיוחדות, אבל לא הכרחי)

פשטידות בסדר גמור בהקפאה בתנאי ש...Dvo

בתנאי שאין בהן תפוחי אדמה או גזר.

תודה!+mp8
אם יש גזר או תפוח אדמהמשיבת נפש
פשוט תקפיאי לפני האפיה.
בצורה כזאת זה נשמר מצוין ואת מוציאה ומכניסה לתנור וזהו זה.
אפשר גם לאפות חצי אפיה ואז להקפיאשואל שאלות

כמעט כל פשטידה טובה ככה.

מוציאים מהמקפיא ואופים, הריח והטעם- כמו טרי

פשטידת בצל ופטריותשואל שאלות

3 בצל גדול- קצוץ. אם מטגנים קודם יוצא טעים יותר.

2 קופסאות שימורים פטריות (אפשר גם אחת)

ביצה (או שתיים)

תבלינים.

אפשר לפזר שומשום מלמעלה.

אפשר להוסיף קצת קמח/ פרורי לחם/ קמח תפ"א וכד'

תודה!+mp8אחרונה
פשטידת גזר, פשטידת בטטותשואל שאלות

הן יותר דומות לעוגה (עם קמח, א. אפיה, קוקוס...)

אבל נקראות פשטידה.

החלטתי שזה יהיה צעד אגואיסטי לא לשתף אתכם..מירי ט.

כי פשוט מצאתי סוף סוף את המתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס הכי טעימות.

וזה לא הולך ברגל..כי ניסיתי אין סוף מתכונים של שוקולד צ'יפס.

לא מסובך, גמיש לשינויים וטעעעייםם!!

 

מומלץ באמת!

http://www.oogio.net/250_chocchips

 

 

אגב, אחלה אתר.

נשמע מעולה, הולכת לנסות!navab
מישהו אמיץ ניסה להמיר חמאה בשמן?כלנית1אחרונה
דלעת ערמוניםshiran_dr
לפני חודשיים בעלי גילה דבר חלומי בשם "דלעת ערמונים". הוא שם בתנור בחום גבוה את הדלעת בצל ותפו"א, ככה שלמים כמו שהם בתבנית עם מים בתחתית במשך שעה.
זה יוצא מעדן! (תנסו. על אחריותי)
השאלה שלי איזה עוד מתכונים יש לדלעת ערמונים?

(יש ברמי לוי צומת הגוש ב-6.90 ₪ שזה זול מי שרוצה) 
שמו של הארוחה שהמצאנו "ל"ג בעומר" shiran_dr
מה הכוונה שלמים?חילזון 123

לא חתכתם את הדלעת בכלל? להוציא את האמצע וכו'.

תבנית מכוסה או לא? וכמה מים שמתם?

 

אם זה הדלעות הקטנות האלה אפשר לחתוך לשניים ולמלא באורז\בשר\ירקות וכו'. כמו שעושים פלפל ממולא.

הסבר...shiran_dr
שמנו את הדלעת ככה שלמה. שטפנו אותה מבחוץ והנחנו בתוך התבנית של התנור עם קצת מים בתחתית.
שעה בתנור עם בצל ותפו"א (גם הם שלמים) ויוצא מעדן מלכים.
לחצות לחצי ולמלא באורז/ גבינות וכדו׳פנסאי
לחתוך לטבעות עם שמן זית ומלח גס. מעדן.
להוסיף למרקים כתומים.
יש לי מתכון מעולה!!פרפר לבן
ממלאים אותה בתערובת של בורגול+חמוציות+עשבי תיבול+קינמון.

ומעל עושים נןזל של מים+סילאן+מעט ממש קינמון.

יוצא מעולה!
אני חציתי אותה...נסיכיםאחרונה

ריססתי שמן ושמתי בשר טחון שטיגנתי אותו לפני עם בצל ועלים = מעדן

אשמח לקבל מתכון לעוגיות עם קוואקר..מקום בעולם

תודה!

תודה רבה! בסוף עשיתי מתכוןמקום בעולם

שונה, שמישי הביאה פעם..
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2017

התחסל תוך חצי שניה בערך המום

לבריאותמעפר אני באהאחרונה
אקלר~א.ל

איך מכינים? בכוונה שואלת פה כי אני מחפשת מתכון מנוסה

והאם יש דגשים שחשוב שאדע?

 

מנסה פעם ראשונה

 

 

 

ואם אין בקהל שיודעים, שאלה על פחזניה..~א.ל

הבנתי שצריך לאפות אותן בעוד התנור מעא פתוח, זה נכון??

והאם אסור להוציאן מיד אחרי שהן מוכנות מהתנור?

אופים בתנור סגור-משה ר-

לא לפתוח אותו ב-20 הדקות הראשונות ולמלא אחרי שהן מתקררות..

אכתוב מתכון באישי-משה ר-
תודה רבה! ~א.ל
אפשרי לכתוב את המתכון פה?מקום בעולם

תודה!

לא ממש, מצטער..-משה ר-
למה לא? אני גם רוצה להכיןנסיכיםאחרונה

זה לא אותו המתכון של פחזניה רק צורה אחרת?חילזון 123
נראה לי שכן..יעל מהדרום
אני לקחתי מתכון מקרין גורן- יצא טעיםיעל מהדרום
לק"י

אבל לא יצא יפה.
בזמנו נתנו לי פה עצות מה לעשות.
הכנתם פעם ריבה ממלון??אמא ל2 קטנטנים


לא אבל נשמע טעיםכוכב לכת
הכנתי מענבים, שזיפים, אפרסקים, אבל מלון עדיין לא..אמא ל2 קטנטנים
בדיוק היום חשבתי על זה.בת 30

תנסי בכמות קטנה ותראי אם יוצא טעים. ריבות זה דבר שיכול להפתיע..(הכנתי ריבת דלעת- נהדר!..)

ריבת דלעת???שרבוב

הגזמת יש אפילו ריבת גזראמא ל2 קטנטנים
וחצילים קטנים כאלה.
מגניב!שרבוב

ואפילו שמעתי על ריבת עגבניותבתאל1

אבל לא יצא לי לטעום...

 

מעניין איך זה ריבת אבטיח... חחח

צ'טני עגבניות זה ריבת עגבניות, לא?משיח עכשיו!

ריבת דלעת זה אחד הדברים הטעימים...בת 30

וריבת אבטיח לא הצליחה לנו בנסיון ראשון. נשרפה.... אבל היה לה ריח מבטיח לפני שנשרפה.

נשמע מעולה..עשיתן לי חשק לנסיונות במטבחnavabאחרונה
עזרה בכמויות לעל האש:פודינג111

על האש לשלושה\ארבעה זוגות.

כמה בשר צריך

בעקרון חשבתי על:

חזה עוף

נקנקיות

בשר טחון

כנפים

 

כמה קילו\ חבילות צריך מכל דבר?

 

תלוי כמה תיאבון יש וכמה הם אוהבים לאכול-משה ר-

אבל נראה לי שחזה עוף קילו, נקניקיות שלושה חבילות בשר טחון קילו וכנפיים 2 ק"ג

אתה יודע... גברים. חשבתי שפחות נקנקיותפודינג111
כי זה של ילדים כזה. בכל אופן צריך גם פרגיות וכאלה או שהתפריט סבבבה? כמובן שיהיה גם פיתות וסלטים
אנחנו קנינו ל15 בנות בערך:מקום בעולם

חבילת נקניקיות של 40.

קילו וחצי חזה עוף

קילו בשר טחון

וקילו וחצי כנפיים..

והיה גם צ'יפס פיתות וסלט..

אז נראלי שבשבילכם יספיק קילו חזה עוף וקילו כנפיים וקילו בשר טחון..ונקניקיות בערך 2--3 חבילות קטנות..

נראה לי לנסות לחשב כמה כל אחד אוכל בערך:יעל מהדרום
לק"י

נגיד- 2 שניצלים קטנים או אחד גדול.
3 נקניקיות.
3 קציצות מבשר טחון.
3 כנפיים.
(אני מתלבטת אם אני נסחפת..אבל עדיין שישאר, מאשר שלא יהיה מספיק. מקסימום תתחלקו בשאריות).
אם אני זוכרת נכוןאחרי לידה
החישוב הוא 300 גרם לאדם, עושים את החלוקה בין הבשרים איך שרוצים.
כולה על האש...דרךחדשה_
מה לגבי סטייקים?navabאחרונה

אני בדרך כלל מכינה סטייקים, קציצות בערך 15, וחזה עוף בערך אחד לכל אחד..כי כולם מתמלאים מהסטייקים.

נקניקיות לא כל כך אוהבים אצלנו.

אגב באיזה גריל את משתמשת? אני בדיוק בהתלבטות לגבי מיכל גז..

שאלהnavab

מישהי כאן משתמשת בגריל גז?

שמעתי על משהו חדש, מיכל גז שקוף שאמור גם להיות קל יותר, מישהי ניסתה את זה?

 

מה עושים עם קוואקר (שיבולת שועל)? לא גרנולהשוקולד לבן

צרפו מתכונים שהצליחו לכם אם אפשר

דייסת קוואקר. עוגיות קוואקר. מוסיפים למרקבדילמה
פתחתי שרשור למתכון סופני עם קווקר. אחד הטובים.מירי ט.
עוגיות ממש טעימות!!!יוםנעים!

http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2017

אפשר גם בלי הצימוקים והחמוציות....

פנקייק עם קוואקר-מצורף מתכון בריא וטעים!!שריתת
בנוסף למה שאמרו1289אחרונה
אפשר להסמיך עם זה מרקים. במיוחד כאלה עם קיטניות.
מחפשת מתכון לדג סול בתנור. תודה!אימון באמונה
תודה ועוד שאלה חשובה-אימון באמונהאחרונה

פרוסות דג הסול שקניתי עדיין עטופות בצד אחד בקליפה מחוספסת,

וכשאני מנסה להסיר אותו , כל הדג מאבד את צורתו היפה .

שאלתי- אופים את דג הסול עם שכבת הקשקשת הזו, או שחייבים להסירה?

ואם צריך להסיר, אז איך עושים את זה ושומרים על פרוסות יפות?

בסוף הכנתי מהם קציצות כי הם לגמרי איבדו צורה, חבל!

מנסיונכם~א.ל

האם ניתן להמיר חמאה בשמן בפחזניה?

זה יוצא טוב?

לא ניסיתי, אבל בבלוג ״טולטולים״ ראיתי מתכון כזהפנסאי
היא טוענת ומעלה תמונות שזה יצא מצויין. את מוזמנת לבדוק ולדווח...
תודה ~א.לאחרונה
מחפשת מתכון לעוגת יומולדת שווהאיזה טוב ה' !

לסבתא שלי יש יומולדת ואני צריכה להביא עוגה.

מחפשת מתכונים שווים וטעימים לעוגת שכבות טובה.

תתפרעו.

בא לי להשקיע.

ומותר שזה יהיה חלבי. אפילו מומלץ... ליקוק

שכבות דווקא? יש לי מתכון מוצלח ממש לעוגת שוקולדשִׁירָה

נראה לי יותר הכיוון של שכבות...איזה טוב ה' !

אני מחפשת משהו ממש מושקע..

תהיה גם עוגה רגילה.

אני צריכה להכין "עוגת יומולדת מושקעת"

טריקולד... מושחת יקר וטעים בטירוף..,ת.מ.
אפשר גם עוגת כדורי שוקולד של קרין גורן...
לא יודעת כמה זה נחשב שכבות מבחינתך אבל זה שווה!
יש לך את המתכון של טריקולד?איזה טוב ה' !
שכבות שווה בטירוף...כמו הלבנה

הכנתי ליומולדת שלי השנה.

 

 

עוגת שכבות שוקולד וקצפת כשרה לפסח

לתבנית תנור סטנדרטית בגודל 40X30 ס"מ

לשכבות העוגה -

120 גרם שוקולד מריר 56%

1/4 כוס (50 גרם) + 2 כפות (25 גרם) סוכר

6 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר

שינויים: להוסיף אבקת שקדים/ שקדים קצוצים דק ואגוזים.

למלית הקצפת -

1.5 מיכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה

3 כפות אבקת סוכר מנופה –להחליף בפודינג וניל (לא חובה)

להוסיף 150 גרם שוקולד לבן ולהכין כמו טריקולד עם קירור והקצפה (כלומר: להרתיח 2/3 בערך שמנת ולשפוך על השוקולד לבן. לקרר. להוסיף עוד 1/3 מהחבילה שנשאר ועוד חצי מהחבילה השניה ולהקציף)

לציפוי ועיטור -

50 מ"ל שמנת מתוקה

50 גרם שוקולד מריר להחליף לשוקולד חלב.

תלתלי שוקולד- קליק או משהו אחר שווה.

להכנת העוגה -

מחממים תנור ל – 175 מעלות.

משמנים מעט את תבנית התנור ומצמידים אליה נייר אפייה. בעזרת מברשת, משמנים את נייר האפייה גם בחלקו העליון.

במיקרוגל או על גבי בן מארי ממסים בעדינות את השוקולד. מערבבים היטב עד להמסה מלאה. מצננים.

מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. בקערת המיקסר, ובמהירות גבוהה מקציפים את החלמונים יחד עם 1/4 כוס (50 גרם) סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה, כ – 5 דקות. מוסיפים פנימה את השוקולד המומס ומקציפים במהירות בינונית עד להטמעה. במידת הצורך בעזרת מרית מוודאים כי התערובת אחידה. מעבירים את תערובת החלמונים לקערה גדולה ונקייה. שוטפים ומנגבים היטב את קערת המיקסר ובלון ההקצפה.

מעבירים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים במהירות בינונית עד לקבלת קצף. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (2 כפות/25 גרם) וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.

מעבירים כ – 1/4 מקצף החלבונים לקערת החלמונים והשוקולד ומערבבים היטב. מעבירים את יתר קצף החלבונים ובעזרת מרית מקפלים בעדינות רק עד להטמעה.

מעבירים את הבלילה לתבנית המרופדת בנייר אפייה, ובעזרת מרית מיישרים אותה כך שתכסה את התבנית באופן אחיד. מעבירים לתנור ל כ – 16-18 דקות.

מוציאים מהתנור ומכסים מיד במגבת מטבח נקייה. מצננים לחלוטין ומעבירים לקירור לכחצי שעה.

להרכבה -

מחלצים בזהירות מהתבנית (שימון התבנית מסייע לעשות זאת בקלות) ומניחים על גבי משטח ישר. בעזרת גלגלת או סכין משוננת מסירים את השוליים המיותרים. חותכים לאורך 5 רצועות אחידות בגודלן (כ – 7-8 ס"מ רוחב כל רצועה).

מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף וחותכים פתח של כ – 1 ס"מ.

מעבירים רצועה אחת מהעוגה לצלחת הגשה (כדי להפריד בקלות את העוגה מנייר האפייה מעבירים סכיו או ספטולה בין העוגה לנייר, דוחפים את הסכין/ספטולה כלפי מטה ובצמוד לנייר) . מזלפים על הרצועה באופן אחיד את הקצפת. מכסים ברצועת עוגה נוספת. מזלפים שוב את הקצפת. ממשיכים באותו האופן עד ליצירת 4 שכבות קצפת. סוגרים ברצועת העוגה האחרונה. מעבירים לקירור להתייצבות עד להגשה.

לפניי ההגשה ממסים שמנת מתוקה, שופכים על השוקלד חלב מערבבים היטב ומצננים מעט במקרר. בעזרת מרית מורחים בשכבה אחידה על גבי שכבת הבצק העליונה. מפזרים תלתלי שוקולד ומגישים.

תודה לכולם!איזה טוב ה' !

בסוף כנראה שאכין טריקולד.

מצאתי מתכון של קרין גורן שנראה טוב.

מתפללת שיצליח...

אל תשכחי כתובת מבצק סוכר מלמעלהכלנית1אחרונה
הכנתי השבת עוגת שוקולד ממש טובהמיסטר דום
גבוהה ואורירית...
מה זה אבקת סוכרלוז?? אפשר להחליף באבקת סוכר?שוג
סוכרלוז הוא תחליף סוכר.למי ששומר על דיאטה/אושמים כחולים
למי שיש סכרת
אז אפשר לשים סוכר פשוט רגיל?שוג
תלוי מה התפקיד של האבקת סוכר..,ת.מ.
אסור לאפות עם זה כמה שאני זוכרמיסטר דוםאחרונה
אמור להיות כתוב על האריזה
זה תחליף סוכר לסוכרתיים וכאלה...ת.מ.
לא נראה מלי שזה מתאים בכלל...
סולת- רעיונותאמא לכמה...

קנינו בטעות 3 ק"ג סולת

ואין לי שמץ

מה עושים עם זה????מבולבל

 

כבר אין אופציה להחזיר

ואולי כך גם נעשיר את התפריט...

 

עדיפות למתכונים פשוטים

 

קדימה!

קובה במיה\סלק\מטוגנת..מקום בעולם
איך עושים קובה?אמא לכמה...
מכינה קצת שונה,אבל זה העיקרון לקובה במיהמקום בעולם
וזה של קובה סלק.. משום מה לא מצליחה לערוך את ההודעמקום בעולםאחרונה
דיסה,קוסקוס,קובה,ת.מ.
מרק,דייסה-משה ר-
ניוקי א לה רומנה, הכנתי וזה מעדן עולמי!איזו נחמה

http://www.mevashlim.com/Recipe/3674001.asp

 

אני הכנתי בלי הגרידת לימון כי אין לי כח לבדוק מכנימות...

 

הוספתי רוטב של כרישה ובצל מטוגנים בשמנת...

 

יצא אדיר!

 

 

ניוקי סולת (אה-לה רומנה)

 מתכון של  - מתכון עורך
  נוצר ב - 11/01/08 
לפניכם הניוקי של רומא בחריגה קטנה מהמתכון הקלאסי - תוספת קליפת הלימון לבצק. 

מטבח: בנוסח איטלקי  כשר
 מנות: 4-6  מנות עיקריות  רמת קושי: בינוני שיטות הכנה: אפייה בישול  עונות: כל השנה שיקולים נוספים: מתאים לילדיםבישול צימחוני 
  ניוקי סולת (אה-לה רומנה)
לחץ על התמונה להגדלה 
 
 


 
מרכיבים:
 
1 ליטר   חלב
 
    אגוז מוסקט
 
    קליפת לימון - מגוררת מחצי לימון
 
50 גרם   פרמזן - (ארבע כפות שטוחות) מגוררת
 
300 גרם   סולת
 
2   חלמונים
 
50 גרם   חמאה
 
   
 
אופן ההכנה:
מביאים את החלב לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מגררים פנימה מעט אגוז מוסקטט, מוסיפים את קליפת הלימון וכף מהגבינה ומערבבים. שופכים פנימה את הסולת בזרם דק ומגבוה, תוך טריפה, ומבשלים עד שמתקבלת עיסה לא מוצקה. מכבים את האש ומוסיפים את החלמונים בטריפה מהירה.

משמנים תבנית במעט מהחמאה ושוטחים בה את עיסת הסולת בשיכבה אחידה בגובה כ-1 ס"מ. מקררים עש שהעיסה נעשית מוצקה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)

משמנים תבנית נוספת במעט מהחמאה. קורצים עיגולים מהעיסה בעזרת כוס ומעבירים לתבנית. מפזרים על העיגולים את שארית הגבינה וחותכים עליהם חתיכות קטנות משארית החמאה. מכניסים לתנור לכ-5 דקות, עד שהגבינה נמסה והניוקי משחימים רק מעט. מסדרים כמו קלפים בצלחות הגשה, מגררים עוד קצת אגוז מוסקט מלמעלה ומגישים. 
 
  ציון 0 

אין מדרגים. 3 אוהבים.
25,052 צפיות במתכון זה.
תגובות
דרג מתכון
הוסף לאהובים
 
 
ניוקי סולת (אה-לה רומנה)
להרשמה
ולהוספת מתכון
 
 

 
ממש רעיון מקסים לפעילות חופש עם הילדיםimosh30
^^הפעילות התחילה בזה ש...תחיה דולהאחרונה

הילדון ביקש לראות את הסרטון 3 פעמים חושף שיניים

צריך לקרר את זה, לא?תחיה דולה

איפה יש לי מקום להכניס בלונים למקרר? חושב

נראה לי שלא צריך לקרר. זה מתקשה מאליו..~א.ל
בחום שהולך פה כרגע? לא בטוחה תחיה דולה
בעיקרון זה יכול להתקשות בטפ' חדר-משה ר-

אבל אם חם מדי אז להכניס למקרר.

חם מידי!!תחיה דולה


אז חכי לחורף שוקולד לבן

באמת רעיון מיוחד! אהבתי ממש!

כמובן!!תחיה דולה
לא נמס תוך שניה בחום הזה?מקום בעולם
צריך לקרר קצת את השוקולד לפני הטבילה בבלון, לא?פלספנית

בעזהי"ת

 

השוקולד החם לא מפוצץ את הבלון מיד?

בודאי, אבל לא יותר מדי שלא יתקשה ועדיף לטפרר אותו-משה ר-