שלום, מה עושים עם רוטב פטריות מלוח?מה אשיב לה'
אולי קמח?תחיה דולה
אולי להוסיף גם עוד פטריות ולבשל עוד?יעל מהדרום
ניסיתי... לא עזר
מה אשיב לה'
אולי להכניס כמה חתיכות של תפוחי אדמהבת 30
הן יספגו לך את המליחות, וגם יסדרו לך ארוחת ערב קלה... (המלצה שראיתי בספר בישול)
^^^ואם את לא רוצה אותן תעשי חתיכות גדולות ותוציאיתחיה דולה
אחרי הבישול
תודה רבה על העצות...מה אשיב לה'אחרונה
מחפשת מתכון לעוגת רושם פרווה שווה=)מקווה לטוב=)
יש שוקולד, ריץ' וכו'.. תודה רבה 
אין לי פה מתכון, אבל..יעל מהדרום
אפשר להכין עוגת שוקולד נמוכה יחסית.
ולהכין מוס: להמיס שוקולד עם קצפת ולקרר טוב כמה שעות.
ואז להקציף עוד קצפת, ולהוסיף אליה את השוקולד המומס ולהקציף ביחד.
לשפוך את המוס על העוגה וליישר אותו (אולי כדאי לחכות שהעוגה לא תהיה חמה).
להקפיא את העוגה, וכשהיא קפואה לגמרי- לשפוך עליה גנאש שוקולד (קצפת מומסת עם שוקולד- אפשר לשמור חלק מנה שמכינים למוס, לפני ההקצפה).
רולדת שוקולד במילוי וציפוי של קצפת, ומעל לזלף פסים של שוקולד מומס.
אפשר לגרד שוקולד לתוך הקצפת.
עוגת שוקולד מצופה בקצפת וגנאש שוקולד.
תודה רבה רבה=)מקווה לטוב=)אחרונה
ביצה טרופה-רות22
יש מה לעשות איתה במקום לזרוק אותה לפח?
חביתה-משה ר-
אפשר להקפיא ולהשתמש בהזדמנות.חילזון 123
אסור להקפיט חלמון:O רק חלבון מותרמיסטר דום
למה?הרהור
כי זה שומן ומתקלקלמיסטר דום
תזכרי שאסור להשאיר ביצה פתוחה בלילהכלנית1
רעיונות:תולעת השני
להשתמש בביצה קטנה יותר... ![]()
להכין חביתה. (אפשר גם להוסיף ביצה ולהכין חביתה וחצי, כדי שלא תהיה חביתה מסכנה וקטנה.)
להוסיף כרכיב לכל מאכל שצריך ביצה: פנקייקים, לחם מטוגן וכדו'.
בתאבון! 
כן עניין החביתה הייתי עושה את זה..רות22
קיצור אני מבינה שאין מה לעשות איתה אלא לזרוק אותה לפח!
אווכמו שאמא שלי עושה ! מטגנת אותה עם קצת פירורימיסטר דום
לחם ויוצא קציצת ביצה טעימה מטגנת אחרי השניצל ...
אני פשוט נותת לאחותתי שהיא חוזרת מבי"ס95200אחרונה
כארוחת צהריים כזה... יום שישי כולם עובדים אז אין זמן לאוכל מושקע...
חביתה מקושקשתאט
טעים
ביצים רכות.אור היום
כמה שאלות לגבי ביצים רכות-
כשמטגנים ביצה, או כמה ביצים, בודקים היטב שאין בהן דם, ואם יש- זורקים את הביצה.
אז איך מבשלים ביצה ואוכלים אותה, בלי לבדוק קודם אם יש בה דם או לא? (כמובן, בלתי אפשרי לבדוק לפי איך שמכינים את הביצה).
מה עושים עם ביצה רכה שקצת נשברת בסיר, בזמן הבישול? זורקים? אוכלים? יש סיכון? אין סיכון?
ואיך אפשר למנוע את ההישברות?
מה עושים עם ביצה רכה שלא אכלנו בארוחת הערב? אפשר לשמור במקרר ולאכול ביום אחר? לפח וזהו?
תודה רבה!
>>אני!
1.לגבי הדם- שאלה מעניינת לא חשבתי עליה אף פעם, מעניין לדעת...
2.אם ביצה נישברת בסיר אפשר לאכול כרגיל יש סיכון רק מבחינה אסטתית
, למנוע הישברות אפשרות להכניס קודם ביצה ואז את המים...
3.אפשר לאכול ביצה יום אחרי מומלץ במקרר אבל גם זה ממש לא חובה- בגדר המלצה בלבד!!
אני יודעת רק לגביי השאלה הראשונה-נדנדה כתומה.
בעיקרון, רוב הביצים שנמכרות בימינו, לא מופרות. למדנו אתזה בתושב"ע, וזה אפילו היה בבגרות- שמעיקר הדין, במקרה שלא בדקו את הביצה, היא בדיעבד מותרת. ואותו רעיון לגביי ביצה שהתבשלה וא"א לבדוק אותה לפני..
בהחלט. גם אני שמעתי כך. ובנוסף מקפידים אצלנו לבשלחיה רוז
לפחות 3 ביצים יחד. ואז אם יש באחת דם זה בטל ברוב.
כמובן שאם רואים ממש דם, אז לא ממשיכים לאכולחיה רוז
יש לי פטנט מנוסה לביצים שלא יישברוכוכב לכת
החומץ 'אוטם' את הביצה..פלספנית
בעזהי"ת
בדיוק אותו רעיון של ביצה שלוקה..
איזו זריזות! תודה רבה לכולכם.אור היוםאחרונה
שאלה על גבינת שמנת שעברה את התאריך ב3 שבועותר.פ.מ. בע"מ
אפשר לעשות איתה עוגת גבינה אפויה?
זה יצא בסדר?
יש לציין שבד"כ גבינות במקרר שלנו נשמרות בסדר עוד כמה ימים והח' סגורה.
נראלכם יצא טוב???
חבל לי לזרוק...
הייתי מנסה לטעום. אם זה טעם סביר מכינה.פנסאי
אני ממש לא מהמנסים לטעום דברים שאולי מקולקלים..ר.פ.מ. בע"מ
יש פתרון אחר?
בקיץ לא שווה לקחת סיכוניםמושיקו
לדעתי לא כדאי. אם את ממש רוצה~א.ל
פשוט תפתחי.
בד"כ אם זה מקולקל קשה לפספס לפי הריח והמרקם
השאלה היא גם אם זה מקולקל האם אפשר להכין עוגה אפויר.פ.מ. בע"מ
אפויה. נראלי אמרו כאן פעם שאפשר לאפות גבינה מקולקלת וזה בסדר. יש כזה דבר באמת?
לא להסס. להעיף במקום להשחית עוד חומריםכלנית1
אוקי.תודה!רציתי להיות בטוחה שאיאפשר לעשות עםזהכלוםר.פ.מ. בע"מ
שלושה שבועות נשמע לי הרבהnavab
לא הייתי לוקחת את הסיכון
אני הייתי מכינהשרבוב
במיוחד אם מריח בסדר
אוקי אז הכנתי בסוף, היה ריח ממש בסדר. עוד לא טעמתיר.פ.מ. בע"מ
אבל לדעתי יצא מצויין!
מש שמוכיח שתמיד כדאי לבדוק לפני שזורקים גם אם עבר התאריך מזמן 
תודה למגיבים!
טוב שהכנת! ולמה אני אומרת לך את זה?רות22
עשיתי סדר וראיתי טחינה סגורה אפילו לא הפקק פלטיק נפתח.
ונזכרתי שקניתי אותה ממזמן ..
הסתכלתי בתאריך היה פג תוקף של 4-5 ימים.
לפני שזרקתי טעמתי והיה לזה טעם נהדר!
פשןט אכלנו אותה כמה שיותר ימים ע"מ שלא תקלקל.
פשוט פג תוקף לא מחייב שהוא פג תוקף לפעמים מצבו עוד תקין.
יש הבדל בין טחינה לבין גבינה, ובין כמה ימים לשבועומקום בעולם
לשבועות..לעניות דעתי..
ובכל זאת, הסיבה הראשונית שגרמה ל״המצאת״פנסאיאחרונה
גבינת טוב טעם -מה עושים איתה?שומרון
קניתי אותה כי חשבתי שהיא בסגנון של גבינה מלוחה ואפשר להויף ללט אבל היא רכה ומתפוררת כזאת.
ואגב,אמור להיות לה טעם חמצמץ כזה הוא שהיא מקולקלת?
קציצות גבינהחילזון 123
וגם - לאכול ככה סתם עם צימוקים.
מן הסתם גם מתאים לפשטידות.
וכן יש לה טעם חמצמץ.
אפשר לשים בבלילה של עוגת גבינה (אפויה)שמים כחולים
אמא שלישקדי מרק
מתבלת אותה עם מלח, שמן זית וזעתר- מגישה בארוחת ערב וכולם אוהבים מאוד 
נראה לי שאפשר להכים איתה גביניותאמא ל2 קטנטנים
מתאים למלית של בלינצ'עס או בורקס.קרמבו
כנאפה.-משה ר-אחרונה
פרלינים במילוי שוקולד ונוגט
-משה ר-
תביא תביאאלעד
המתנה שביקשת?
-משה ר-

תצלם אחד נגוס
משיח נאו בפומ!
נגוס?
-משה ר-
נחתוך את זה יפה ![]()
ואוו! מושלמים! בלי חור אחד!שרבוב
תביא אחד לטעום!
אין סיבה שיהיה חור אם מנערים את התבנית טוב
-משה ר-
הבהירים יותר זה הנוגט?אחרי החגים
נראה טוב.
הכל אותו ציפוי, זה רק זווית צילום שונה-משה ר-
שעשתה את ההבדל, הנוגט זה המילוי..
נראים מעולה! משלוח קטן ל...יעל מהדרום
בכיף
-משה ר-
וואי, נראה מעולה!!תחיה דולה
כמה שנים לא הכנתי פרילינים, תחביב יקר ומשמין כל כך 
נראה טעים מידי
הלליש
שחיתות!!מעפר אני באה
ניראה מוווושלם!
תודה
-משה ר-
לגבי המילוי -פשוט שפכת אותו ומעליו את השוקולד?מעיין חתום
כן..-משה ר-
מדהים, כמובן שאסור לאכול יותר מאחד ביום,.. בשבועכלנית1
למה אסור?!יעל מהדרום
אני קיבלתי מהורים של אחד התלמידים שלי לבבות שוקולד במילוי קרם אגוזים, ואכלתי כמה ביום.
אף אחד לא גילה לי שאסור

חחח...
מעפר אני באה
חמודים ההורים!
ממש חמודים..יעל מהדרוםאחרונה
שאלה בנושא גזר גמדי (של סנספרונט)3015
א. האם כדאי לבשל אותו טבעי או להוסיף קצת מלח? פשוט יש לו בד"כ מתיקות טבעית מסויימת ואני חוששת שהמלח יהרוס לו את הטעם ולא ישתלב טוב עם המתיקות.
ב. מרק כתום- אם אני שמה גזר גמדי (במקום גזר רגיל) יחד עם יתר החומרים הרגילים זה בסדר? למשהו/י יש נסיון?
בתודה מראש ![]()
תבשלי ותטעמי, צריך בישול יותר ממושך וחבלכלנית1
אם את חוששת, תוכלי לבשל, לטעום, ובמקרה הצורך להוסיף מעט מלח. מבחינה בריאותית עדיף להוסיף
מלח לקראת סוף הבישול, גם כדי להשתמש בפחות מלח.
מרק כתום- גזר גמדי לא מתרסק באותה קלות כמו דלעת ובטטה. הבישול שלו בד"כ קצר, והוא נשאר מעט קשה.
לכן, אני מעדיפה שלא להוסיף למרק כתום, מה גם שחבל על הכסף, במקום לקנות גזר זול, לקנות גזר גמדי
ולהשתמש בו מרוסק, כך שלא רואים אותו בכלל.
אני מבשלת גזר גמדי עם סוכר חום וטיפה אבקת מרק עוף.נדנדה כתומה.אחרונה
וזה אחלה.
מחפשת לקנות קערת מתכת למיקסר קנווד בירושליםט'
אם את לא לחוצה, באינטרנט הכי טוב...פנסאי
איפה? איך?ט'
אני לא יודעת על משלוח לארץ, אבל תנסי באמזוןפנסאי
מחלקת שירות לקוחותכלנית1אחרונה
היבואנית היא ברימאג-דיגיטל אייג' והיא אמורה לתת שירות למוצרי קנווד השונים. אם המיקסר ישן, היבואן לא מתחייב להביא חלקים ובמקרה כזה אפשר לברר על "טרייד-אין" למוצר חדש של החברה.
תתקשרי למחלקת שירות לקוחות לברר איפה יש תחנת שירות בירושלים:
בימים א'- ה': בין השעות 09:00-17:00
טלפון 1-700-50-22-11
בשירות כל, רחוב הגידם (מאד קרוב למשביר) מוכרים חלקים להרבה מאד מכשירי חשמל (מעבדי מזון וכד').
נסי להתקשר אליהם ולברר אם הם גם מוכרים חלקים למיקסר קנווד.
סקר-האם אתם מורטים כנפיים מהנוצות לפני ההכנה?שריתת
אני חורך את הניצים המעטים שנשאריםאלעד
בד"כ לא צריך יותר מזה כדי להעלים כל זכר לנוצות
לפעמים עם מספרים, לפעמים עם הסכין.פנסאי
אוי, אני לא מקפידה על זה...אמא ל2 קטנטנים
אני פשוט שמה בתנור על גריל והכל נשרף..
אני מקווה שזה בסדר.
חותכת עם מספריים. אבלחילזון 123
אם זה לגריל או על האש וזה לא נוצות ענקיות אז לא תמיד.
לא, אבל משתדלים למרוט את הנוצות מהכנפייםניל"ס

חח (-:חיה רוז
מורטים הכלמרב.
ומה שנשאר- שורפים על הגז.
מה אני צכה נוצות במרק? 
אבל כשמכינים כנפיים בתנור או על המנגל לא שורפים.. רק מורידים לפני...
כן... מגעיל אותי...אמא!!
מורידה אחד אחדפעימה
זה ממש מגעיל אותי
לא משתמשת בכנפייםהתנערי מעפר
וגם אין הרבה מה לאכול בכנפיים.

בוודאי. דוחה אם לא....דינה ל.
מקפידה לא לקנות מחברה מסויימת שמלאה בנוצותכלנית1אחרונה
אחרי פסח בעלי קנה כנפי הודו למרק מעוררות חלחלה. מלא מלא נוצות. העטיפה חצי שקופה, כך שרואים מלא נוצות
מבחוץ. כשניסיתי לקצץ אותן, הקצוות היו חדים וקשים, ונאלצתי לקצץ חצי מהכנף לפח.
מאז למדתי לא לקנות מהחברה הזאת.
כנפי עוף- בד"כ לא קונה, אבל אם אני קונה, אני מקצצת בעדינות את הקצוות בלבד. יש יתרון לקניית כנפיים טריות,
כי אפשר לבקש מהקצב לקצץ, אבל משלמים על הטרי בתוספת של כמה שקלים.
מה עושים עם אפרסקים חצי מרוסקים?שירה..!
ריבה? מיץ פירות? מילקשייק?יעל מהדרום
ריבה!פרפר לבן
מוס, מילקשייקכלנית1אחרונה
מוס- מרסקים לגמרי ומוסיפים ריצ' (2 כפות סוכר לפי הצורך).
מילקשייק פירות- אפשר להוסיף תפוח/בננה וחלב ולהכין מילקשייק.
מחפשת מתכון לעוגיות/מאפינס שאפשר לתת לילדים בבוקרשיר-שיר
כבר תקופה ארוכה שהילדים (בן 3 ובן שנה) אוכלים ביסקווטים בבוקר... וחבל
מה אפשר להכין שיהיה גם מזין, גם טעים וגם קל?
תודה!
הורים שפיצים!
אחפש ואגיד בעז"ה בקרוב..פילפלת
עוגיות מבצק פריך? טעים וקל..יעל מהדרום
מה המתכון?שיר-שיר
כל עוגיה ביתית מקמח מלא וקוואקרבת 30
תעשה את העבודה.
אגב, ממליצה לתת פירות על הבוקר. זה קליל, מתוק, טעים ונותן אנרגיה מיידית.
ככה:יעל מהדרום
לק"י
- 4 כוסות קמח
- 3/4 כוס שמן
- 1/2-3/4 כוס סוכר
- 1 אבקת אפיה
- 1 סוכר וניל
- 1-1.5 כוסות מיץ
(במתכון המקורי יש גם מרגרינה- אני מוותרת).
לשים הכל ביחד.
יוצרים צורות/ משטחים בתבנית (וחותכים אחרי האפיה) ואופים בחום של 180 מעלות.
- אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס, שוקולד מגורד, קקאו, אגוזים, שקדים...
- אפשר גם לשטח את הבצק, למרוח ממרח כלשהו, לגלגל ולחתוך לפרוסות.
^^יש לי מתכון דומה שעכשיו בתנורשרבוב
ביסקוויטים 
איך בלי המרגרינה? יוצא טעים?!אמא חדשה..
יוצא אחלה..אולי פחות פריך, אבל טעיםיעל מהדרום
מה דעתך לחתוך פירות צבעוניים ולהניח במרוכז בצלחת?~א.ל
ענבים, אפרסק, שזיף, מלון...
פירות בבוקר על בטן ריקה? לא מסתדר לי...שיר-שיר
פירות בבוקר על בטן ריקה זה מעולה לעיכול!..פלספנית
פירות צריכים להאכל על בטן ריקה..~א.ל
הסבר ביולוגי- אם תרצי 
בין 7-9 בבוקרשרבוב
לפי שעון חורף
זה הזמן הכי טוב של מערכת העיכול
דווקא תזונאים ממליצים על זה. לגמרי.בת 30
זה כי התרגלנו לאכילת מאפים/מתוקים על הבוקר.דינה ל.
וזו-זו הטעות...
וואלה זה חידוש בשבילי. ננסה פירות.שיר-שיר
בגן של הבן שלי אוכלים את הפירות על הבוקראמלאלה
שילוב של קווקר, שומשום, טחינה, דבש...דינה ל.
אפשר מתכון מדויק יותר? תודה!שיר-שיר
כל עוגה בריאה שאת מכינה בדרך כלל ... שימי בתבנית מ95200
מאפינס ותאפי- יוצא נהדר
יש לי! מאפינס קוואקר ותפוחיםדאש
משרים כוס קוואקר עם כוס חלב לשעה. מוסיפים ביצה אחת וחצי כוס רסק תפוחים.
בקערה נפרדת מערבבים-
כוס קמח מלא
חצי כוס סוכר חום
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
כפית אבקת אפיה.
מערבבים בעדינות את שתי הבלילות.
שופכים למנג'טים ואופים בחום 200 מעלות ל20 דקות בערך.
אפשר להוסיף אגוזים/צימוקים וכאלה.
כתוב במתכון המקורי לערבב כפית קנמון עם חצי כפית סוכר ולפזר מעל כל מאפינס, אני פשוט הכנסתי קנמון לבלילה, לא היו תלונות..
הילדים שלי ממש אהבו! (בנות ארבע ובן שנה וחצי)
בסוף הכנתי עוגיות קמח מלא וקוואקרשיר-שיראחרונה
עם אגוזים, חמוציות ושוקולד צ'יפס...
נחל הצלחה בקרב הילדים (התלהבו בעיקר בגלל השוקולד צ'יפס).
תודה על הרעיונות! אנסה בהמשך!
אז נותר לי משבוע שעבר פירהשמואלג
אוחסן במקרר
הוצאתי, הוספתי ביצה כמון חוויג', עשיתי צורה של קציצות וטגנתי. (עם מעט שמן)
יצא תענוג.
עוד רעיונות לכל מיני מיחזורים לשאריות אוכל?
נשמע מענייןאחרי החגים
איך עושים מזה קציצות?
רעיון נוסף מפירה,לשים בתוך בלינצ'ס
בתוספת רוטב.
זה יוצא עיסהשמואלג
אם כי יתכן וכדאי להוסיף משהוא לשנות מרקם. לא החלטתי.
אני חושבת שהיה שרשור של מחזור אוכליעל מהדרום
לאחרונה?שמואלג
חושבני שכן..בשבועות האחרונים (או קצת יותר)יעל מהדרוםאחרונה
סקר- לחם פרוס!!!
כוכב לכת
מה אתם עושים עם הקצוות של הלחם הפרוס???
זורקים? אוכלים כחלק מסנדוויץ'?
מכינים פירורי לחם ביתיים?
יאללה תזרקו רעיונות! יש לי מאגר במקפיא שתופס מקום יקר וכואב לי לזרוק סתם...
אוכלים רגיל,או אפשר להוציא קצת מהלבןשמים כחולים
איזה טעים זה נשמע! אנסה את זה באמתכוכב לכת
טוסטיםאימי
למרוח/לטבול בביצה. תבלינים ולטגןHakuna.Matata
^^ או מה שנקרא - פרנצ׳טוס
שלוות עולמים.
וואלה..Hakuna.Matata
יותר נכון: פרנצ'-טוסט
ניל"ס
או אצל הישראלים- לחם מטוגן![]()
עשיתם לי חשקHakuna.Matata
נותנים לילדה
ת.מ.
אופים לחם ביתיתחיה דולה
כדורי בשר
אחותי כלה
אני שומרת אותם ובסוף קונה בשר טחון ומכינה "מיט בולס" -כדורי בשר רכים וטעימים ברוטב אדום עם פסטה...
יש שפע של מתכונים טובים באינטרנט....
(שמים את במקום הפירורי לחם..)
תודה! אני מכינה כדורי בשר לעיתים קרובות אבלכוכב לכת
תמיד עם פירורי לחם או קמח מצה. כשניסיתי עם לחם אחיד מושרה וסחוט היתה בעיה - לא הצלחתי לסחוט את הקרום טוב ולכן נשארו גושים שלא התאימו למרקם החלק והנעים של המיטבולז
תוכלי פליז לפרט איך מכינה את הלחם להוסיף לעיסת הבשר?
קורטונים חותכים לקוביות מטבלים אופיםשסני"ק
במה מתבלים? ועוד שאלה בפניםכוכב לכת
כשניסיתי להכין קרוטונים אפויים הם התרככו מדי מהר במרק והפכו לדביקים ולא נעימים לאכילה. איך מונעים את זה?
זה החלק הכי טעים בלחם+mp8
>>שרבוב
1. חותכים לקוביות ומערבבים עם ביצה ואז זה לחם מטוגן
2. מורחים על הצד הרך שמן זית וזעתר ומכניסים לטוסטר
וזה שיאאאאא הטעים
ושמים מעל גבינה
אצלנו רץ סנדוויץ טוניסאי הילדים מחכים לזה כל השבועדוד35
מתכון-
מבשלים תפוחי אדמה וביצים
מבשלים דלעת או/ו גזר שום ולימון מערבבים עם מלח וכמון
מכניסים את הקצוות לתנור עד שיתחממו
מוציאים את הלבן ומכניסים
-פרוסות תפו"א
-פרוסות ביצה
-טונה
-סלט דלעת לפי המתכון שלמעלה
- פרוסות מלפפון ועגבניה
ניתן להוסיף חמוצים וחריסה
סנדוויץ כזה פעם בשבוע סוגר בדיוק את כמות ה"זנבות" עדיף לעשות פעם בשבוע ביום קבוע כך כולם מחכים לארוחה
בתיאבון
טובלים במים, מפוררים ומכניסים לקציצותשוקולד לבן
קציצות טונה, ירקות, בשר\עוף טחון
מוסיף נפח וטעם!
אוכלים..לב אדום.אחרונה
יש כאן שפיצים?
צריכה מתכוני שטח...שונמית
אשמח אם יש למישהו מתכונים לדברים מזינים, למשל אורז מלא או שעועית מש וכוליי, שאפשר להכין בשטח ויצא טעים.
בכללי, עצות לגבי תזונה בשטח יתקבלו בברכה...

פסטה, פתיתים, קוסקוס..מרב.

(ואם את ישנה במקום עם מכולת/סופר- שווה לקנות שם ולא להיסחב עם דברים מהבית.. כמה שפחות לסחוב- יותר טוב..)
המציאו לפני כמה זמן ארוחות לדרך.. שמעת על זה?פילפלת
בכל אופן,
טונה מעושנת\טירס מעושן? בקיצור קופסאות שימורים, סיר שאפשר להכין דרכו קוסקוס ודברים בסגנון..
בהצלחה 
חברהמניתחיה רוז
קוסקוס, בורגול
אפשר להכין בעזרת השריה במים בלבד (כמובן עם תבלינים וכדומה), בורגול אפילו הכנתי עם מים קרים.
מביאים מנגל.- שמים עליו גם ירקות שונים- פרוסות בטטה, חציל שלם (ואח"כ אוכלים עם טחינה שאפשר גם להכין במקום), גמבות, בצל ועוד. יחד עם הבשרי שעל המגל, זו ארוחה.
אולישרבוב
אורז מלא- תעשי מרק אורז עם הרבה נוזלים ואז זה לא סיבוך
מש ושאר הדברים אולי להנביט ולעשות סלט?
אטריות אורז?
קוקוס מלא?
לא ממש הבנתי מה התנאי שטח
שביל ישראל.. אין יותר מדי אמצעים ופינוקים..שונמית
כשזה רק מה שיש אז מתכונים מיוחדים לא יעזרוחילזון 123
פשוט זורקים הכל לסיר ומבשלים וזהו.
לא יכולה לקחת מנגלים חד פעמיים? הם קטניםחיה רוז
אח שלי עשה את השביל ומה שאני זוכרת זה שהוא אכלשומרון
פשוט מלא קבנוס ופירות יבשים
אני לוקחת איתי לדרכים טונה/סלט טונהפנסאי
בכללי מעדיפה לא לבשל בשטח רק מוכן. אם את עם סיר ואש, אבל לא בא לך להסתבך עם תבשילים תקני את השקיות המוכנות שרק צריך להוסיף מים.
נוח ובסדר בתנאי שטח.
טוב אז..כמו צמח בר
ירקות למינהם
מנגל חד פעמי ועליו כל דבר.
פיטות. לחמניות. עם ממרחים/פסטרמה נקניק
חביתה/ביצה על כל צורותיה/שקשוקה
צ'יפס
אפשר לקחת קופסאות שימורים עם תירס/שועית/אפונה וגזר ועוד כאלו ולשדרג כל ארוחה.
אם יש לך זמן- אז מרק- אפשר להוסיף דברים קלים ומשביעים כמו חיטה/גריסים.
קחי איתך פטרוזליה/כוסברה מיובשים- משדרג בטירוף!!
פונדו
קפה שחור. תה
**הצעה לשיפור-במקום לסחוב סיר- אפשר לבשל על תבנית חד"פ ונייר כסף כמכסה
זה מה שעלה לי בנתיים
לשטוף ידיים בסבון לפני הבישול והאכילה- קודם כל
דינה ל.
הקווקר קל לסחיבה, ובריא לאללה. תוסיפי קינמון ודבש (אם הדבש לא יכביד) וחתיכות תפוח.
משביע ובריא ובישול קצרצר
(יהיה לך איפה לחדש את הגזייה?)
הקפצה קלה..כמו צמח בראחרונה
בעלי אמר לי שהכניסו עכשיו מנות קרב חדשות לצבא. והבנתי שמשווקים את זה גם לציבור הרחב.
זה נקרא "שף הדרך"
הרעיון בזה שהאוכל נמצא במין וואקום וכששופכים על זה מים (לא דווקא חמים) האוכל מתחמם ומוכן לאכילה..
האתר של "שף הדרך"
http://www.chef-haderech.com/%D7%90%D7%95%D7%93%D7%95%D7%AA
סרטון ביוטיוב שמראה בדיוק איך זה עובד..
לא לבעלי לב חלש, שאלה קצת מגעילה.. סליחה מראשאמא ל2 קטנטנים
חתכתי חציל לפרוסות, וגיליתי שחתכתי בדרך גם תולעת מתה.. איכס..![]()
השאלה היא, הייתם זורקים את כל החציל לפח?
או אוכלים את החלקים הנקיים??
קבלו ביטול!אמא ל2 קטנטנים
התולעת קמה לתחיה!!!
זרקתי הכל... איכס!![]()
אוףףףףףףף ![]()
-משה ר-
קרה לי כמה פעמים עם כרוב וחסה(גוש קטיף)
איכס! קרה לי פעם בתחילת הריון...
כוכב לכת
הגמרא בגיטין עושה כאן השוואה מעניינתאלעד
תניא היה רבי מאיר אומר כשם שהדעות במאכל כך דעות בנשים יש לך אדם שזבוב נופל לתוך כוסו וזורקו ואינו שותהו וזו היא מדת פפוס בן יהודה שהיה נועל בפני אשתו ויוצא ויש לך אדם שזבוב נופל לתוך כוסו וזורקו ושותהו וזו היא מדת כל אדם שמדברת עם אחיה וקרוביה ומניחה ויש לך אדם שזבוב נופל לתוך תמחוי מוצצו ואוכלו זו היא מדת אדם רע שרואה את אשתו יוצאה וראשה פרוע וטווה בשוק ופרומה משני צדדיה ורוחצת עם בני אדם עם בני אדם ס"ד אלא במקום שבני אדם רוחצין זו מצוה מן התורה לגרשה שנאמר (דברים כד) כי מצא בה ערות וגו' ושלחה מביתו והלכה והיתה לאיש אחר הכתוב קראו אחר לומר שאין זה בן זוגו לראשון זה הוציא רשעה מביתו וזה הכניס רשעה לתוך ביתו זכה שני שלחה שנאמר ושנאה האיש האחרון ואם לאו קוברתו שנאמר (דברים כד) או כי ימות האיש האחרון כדאי הוא במיתה שזה הוציא רשעה מביתו וזה הכניס רשעה לתוך ביתו
בקיצור, אז מה אתה אומר כאן??? או יותר נכון הגמרא..אמא ל2 קטנטנים
שהמידה הכי טובה זה לזרוק כל אוכל שיש בו ג'וק??
זה לא מה שכתוב שם.חיה רוז
מובא שם שדרך רוב האנשים, דרך המיצוע היא לזרוק את הזבוב ולשתות את הכוס
אבל זה משווים את זה למידה אחרת אצל נשים, לא?אמא ל2 קטנטנים
זאת אומרת שיש מה שמבורך יותר או פחות? לא?
זה לא מידות בנשים אלא בבעלים...חיה רוז
מוזכרות שם שלוש מידות.
מידת פפוס בן יהודה (שנמשל למי שזורק את כל הכוס)
מידת כל אדם (שנמשל למי שזורק את הזבוב ושותה)
מידת אדם רע (שאוכל גם את הזבוב)
לא מצוין שמידתו של פפוס משובחת. ולפי המשל נשמע לי יותר שדווקא מידת כל אדם היא המשובחת.
הייתי זורקת הכלפעימה
בעה"י
עד היום יש לי טראומה ואני לא עושה פלפלים ממולאים כי מצאתי תולעת בפלפל ![]()
אם לא הייתי אוכלת דברים שפעם מצאתי בהם בע"חבנימינה
לא הייתי אוכלת כלום בערך...
,
פלפל אני אוכלתפעימה
אבל להכין ממולא-עדיין לא
בנימינהאחרונה
מחפשת מתכון לעוגת שוקולד טעימהפרח חדש
כזאת שלא נשארת עם טעם של ביצה אלא שמרגישים טוב את השוקולד
עוגה מוצלחת לטעמי:חיה וקיימת
200 גר' צמקאו
כוס מים
כוס שמן
כוס סוכר (אפשר פחות, תלוי כמה מתוק את רוצה)
3 כפות קקאו
לבשל הכל ביחד עד להמסה מוחלטת.
להפריד שבע ביצים.
חלבון- להקציף עם כוס סוכר
חלמון- כשהשוקולד התקרר להוסיף את החלמונים ולערבב.
להוציא כוס שוקולד ולשמור בצד.
להוסיף לשוקולד שבסיר כוס ורבע קמח ושקית א"א ולערבב היטב.
לאחד את הקצף ואת בלילת השוקולד בתנועות עטיפה.
לאפות בחום בינוני לא יותר מ30 דק' בתבנית עגולה בגודל בינוני.
לאחר האפיה לצפות בשוקולד שנותר.
בהצלחה ובתאבון.
עוגת שוקולד הכי טעימה שטעמתי בחיי, גם מבוגרים אוהבים! ממולץ![]()
(לתבנית עגולה נראה לי קוטר 25 בלי אחריות
)
למרות שיש חלמון ביצה לא אפוי לא מורגש הטעם (מבחינה בריאותית כדי לשפוך את החלמונים לשקולד כשהוא עדין חם ולערבב מהר- שלא תיהיה חביתה)


