למה זאת הפעם הראשונה שלי...
חוץ מזה, איך עושים אותם בלי גושים כאלו בפנים?
רכים ופריכים?
|הפתעה לאמא|
יש לי המבורגר קפוא, איך אני אמורה להפוך אותו לאכיל?
בטיגון? אפייה? כמה זמן בערך? צריך להפשיר לפני?
סליחה על השאלות הטיפשיות
מכינים רוטב שעשוי מצ'ילי מתוק+סויה+קטשופ+יין לבן יבש.
[בערך כוס בסה"כ]
מסדרים את ההמבורגר בתבנית- לא צריך להפשיר לפני, רק לשלב שאפשר להפריד אותם..
מוזגים מעל באופן אחיד את הרוטב, ואופים בחום בינוני-גבוה עד שמוכן. [בערך חצי שעה+-]
סה"רוריתבס"ד
אז ככה,
אני קוראת פה לפעמים בפורום, לאחרונה הרבה..
אני מאוד אוהבת לאפות ולבשל..
וכבר כמה זמן רציתי להעלות תמונות של דברים שהכנתי.. אבל לא מצאתי כאבל שיחבר את הפלאפון למחשב...
היום סופסוף מצאתי, אז הנה התמונות![]()
קצת להשוויץ
וקצת לקבל פרגון
ועצות
ולשתף
(מה בתמונות: פריקסה תוך כדי טיגון ולאחריו, עוגת גבינה שמרים ועוגת גבינה פירורים עם שוקולד לבן ופוקאצ'ות (שלושת האחרונים מהאתר של ניקי ב).
אז אתם מוזמנים להגיב![]()
ערב טוב ושבוע טוב ומבורך!
איך יצאה עוגת השמרים?~א.לבדיוק צדה עיני אותה דרך האתר של ניקי ב ולפתע ראיתיה כאן בתמונותייך 
סה"רוריתעוגת השמרים יצאה מוצלחת מאוד ב"ה 
המתכון הוא ל4 רולדות ונראה לי חבל להכין כמות כזו גדולה, כי העוגה טעימה כשהיא טריה..
אם כי גם כשהיא לא טריה- אם מחממים אותה, היא בסדר..
סה"רוריתאחרונה
חיטה4 ביצים
1/4 1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס קקאו
1/2 כוס קמח תפו"א
1/2 חבילת אגוזים טחונים
1/2 חבילת אבקת אפיה
מערבבים בנפרד את הנוזלים והמוצקים ומאחדים בינהם עד לעיסה אחידה.
שופכים לתבנית- נחמד לפזר מלמעלה או קצת אגוזים טחונים.
ואופים בחום של 180 מעלות למשך 3/4 שעה או עד שהעוגה תופחת והקיסם יוצא יבש.

בצק ספידי בשדרוג
2 כוסות קמח מלא
1/3 כוס שמן
2/3 כוס מים חמים
קצת מלח ושום גבישי
מרדדים, מפזרים זעתר וחותכים לקרקרים...
תודה ל1289 על הרעיון!
אני שמחה שזה היה מועיל ובריאותי..
הקצפה..
יש מה לעשות עם זה? איך לגרום לזה להיות קצף? אפילו טיפה..לא קריטי..

תחיה דולה
משיח נאו בפומ!
תגידו מתי לגלות את הסוד שמאחוריה![]()
זה נראה עוגת שמרים..משיח נאו בפומ!
תחיה דולה
איזה טוב ה'!!!!
תחיה דולהחסים על זמנם 
ת.מ.אחרונהכמה מלווחים היית צריכה לעוגה? היא נראית די גבוהה
אני אוהבת מתכונים וטכניקות כאלה, שנראים מסובכים, אבל דרך ההכנה היא יחסית פשוטה.
תודה רבה!
-משה ר-בצק שמרים ?
ניראה טובטוב
1 - אשמח למתכון לקינוח שהוא לא עוגה..
2- מה עושים עם כמויות החלבי שנשארו משבועות? מלא בלינצסים, פסטות, תפו"א ובטטה מוקרמים.. [מפחדת בגלל שזה חלבי שזה התקלקל עד עכשיו-מן הסתם..]
תודה 
אני מתכוונת למשהו טעים לשים מעל, לפני שמגישים.
אה וצריך שיהיה פרווה.
תודה, שבת שלום 
סירופ שוקולד..
בס"ד
נשאר לי איזה שליש קילו בנפה...
נפה רגילה החורים קטנים יותר..
אין אצלנו ברדיוס הקרוב קמח מנופה בחנויות 
וכרגע זו הנפה היחידה שיש לי...
ולמה לא לשאול רב? 
חג שמח
שמעתי על רב שמאד מקפיד בענייני כשרות כמו בדברים אחרים, ואצלם מנפים את הקמח המלא בנפה רגילה
(לא משי) ואח"כ בוררים כמו קטניות (מדובר בתקופה שעדיין לא היה קמח מלא בוואקום).
כבר כמה שנים שאני קונה קמח מלא טרי או בוואקום, העיקר לחסוך את הניפוי. אפשר להשיג ברשתות רבות,
כך שאת יכולה פעם כשיש לך טרמפ או משלוח, לקנות כמה קילו ולשמור בארון ולא במקרר, לשעת חירום.
בעזהי"ת
יש
א. קמח בוואקום- שיש בהרבה מקומות..
ב. קמח שנטחן בו ביום. את בודקת עם החנות באיזה יום הם טוחנים/מקבלים את הקמח [לרוב הם מקבלים ביום הטחינה], קונה באותו יום ומקפיאה. ואז לא צריך לנפות..
שלא צריך ניפוי בהכשר הבד"ץ העדה החרדית.
לא וואקום ולא קפוא, אחרי הפתיחה שומרים בקירור.
זה במקררים שבסופר... אני קניתי והיה תענוג של חלות
לנו יש משלוחים לבית, כרגע שוכנים לי במקרר בערך 6 קילו קמח (במקור היו 10 אבל אני מחסלת אותם)
תגידי איזור נמצא לך משווק 
כמות גדולה ולהקפיא. זה ממש מקל לשלוף אותו מהפריזר ולאפות בלי צורך לנפות בכלל.
להשתמש בנפה של 50 מ"ש.
הבעייה היא שאני לא מוצאת כזו נפה...
מלבד הזמן והקושי
זה שבניפוי הרבה מהסיבים נשארים למעלה ואז הוא כבר לא 100% קמח מלא...
כמה סיבים נשארים למעלה זה כבר תלוי בצפיפות הנפה.
לכן בניפוי בבית בד"כ בוררים את מה שנשאר בנפה ומחזירים.
וזו עוד סיבה לכך שעדיף לקנות את הקמח המלא שלא צריך ניפוי. (מנופה, טחון ומוקפא מיד, וואקום או כל שיטה אחרת)
אז למה שהתולעים יישארו למעלה?
שימו לב למוצרי האפייה ולתעודות המזוייפות.
בדיוק הייתי במקום כזה בדרום
וראיתי ת. כשרות של רבנות חולון בכלל
בעוד שכתוב: הכשרות היא רק על דברים סגורים, ולא על דברים בתפזורת.. ( כלומר מהי כן הכשרות הרלוונטית? תמהני)
וזו עוד דוגמא לכמה חשוב להקפיד בתחום הזה.
שרבובאחרונהאני נדהמת כל פעם מחדש..
נורא
אבל יצא טעם וצבע שונים ממש מהמתכון.
אבל היה טעים.
אפשר גם משקאות אחרים..
(לא מוקרם)
בד"כ אני מכינה פיקנטי (פפריקות וצ'ילי) ונראה לי שזה לא מתאים- תתקנו אותי אם אני טועה
אשמח גם לרעיון לגיוון בתפו"א לבשרי.
התפו"א חתוכים בצורת צ'יפס (מקלות)
זה ממש פשוט... את מסדרת את תפוחי האדמה הפרוסים (לא מבושלים מראש)בתבנית. כל פעם שכבה אחת.אחרי כל שכבה ממליחה בנדיבות;) בסוף,שמנת מתוקה\חמוצה(תלוי בטעם) ולתנור. (אנחנו שמים לכמה שעות טובות,אבל אפשר גם פחות) בהתחלה את מכסה הדוק ממש ואחר כך, לקראת סוף הבישול מורידים את הכיסוי.
ולבשרי- אנחנו שמים תפוחי אדמה בסיר של העוף, יוצא סוף הדרך!!!!
של צ'יפס..
תודה בכל אופן
עדיפות לתפוחי אדמה קטנים שפשוט חוצים לחצי [עם הקליפה..]
מטגנים בצל קצוץ עם חמאה, מוציאים לצלחת בצד.
משרים את הקוביות הקטנות של תפו''א במים רותחים 15 דקות, מסננים
ומטגנים במחמאה עד שניהיה קריספי
מוסיפים את הבצל
צ'ילי
פפריקה מתוקה
ומכניסים לתנור ל20 דקות..
יוצא להיט!
איזה גודל חתיכות צריך לחתוך אותם?
נשמע מופרך, אבל לא האמתי שיצא כ"כ מעולה עד שטעמתי. (חיפשתי גיוון קצת...)
בקערה גדולה מערבבים כמה כפות מיונז, מלח ואיזה תבלין שרוצים (אצלי: פפריקה+א. שום)
מוסיפים לתוך זה את הציפסים החתוכים, 200 מעלות עד שנהיה ממש רך.
לא זוכרת מאיפה המתכון, אבל ראיתי את זה איפשהו.
עשויה מ:
שמנת מתוקה+פודינג+כוס סוכר+כוס חלב (מוקצפים יחד)
+ 250 גר' גבינה מעורבבת עם הנ"ל.
בסיס- בסקויטים מרוסקים עם חמאה וחלב.
הכנתי שתי תבניות ונשארה לי תבנית שלמה ושבת בע"ה ניסע...
נראה לכם יצא טוב אחרי הקפאה (לשבת הבאה..)?
תודה רבה!
איזה כיף שיש את הפורום הזה ![]()
כמדומני שדברים כאלה אחרי הפשרה משנים מרקם.
אבל אולי ניתן להקפיא ולהגיש כסוג של גלידה?
רק מעלה אופציות, נמתין למומחי הפורום...
אני חוששת בגלל הגבינה. בלי הגבינה נראה לי לא הייתי חוששת כי אלה חומרים של מוס/גלידה כאלה..
לא חושבת שיש בעיה להקפיא עוגת מוס.
ואפשר לבדוק אם זה טעים גם קפוא כמו עוגת גלידה.
היתי מביאה את שתיהם למארחים
אבל בכללי כן...
קפיצ
קופסה אחת של רסק עגבניות, מיכל שמנת מתוקה, כמה שיני שום קצוצות ומים..
מטגנים את השום הקצוץ עד להזהבה מוסיפים את הרסק והמים מבשלים מס' דקות, מוסיפים את השמנת..
אפשר להקרים- מפזרים גבנ"צ לאחר שמערבבים את הרוטב עם הרביולי ומכניסים לתנור לעשר דקות עד שהגבינה נמסה ומשחימה מעט..
ואפשר עם פסטו
טובים!!
אני מלאת סיפוק

נעלה בהקדם!!
![]()
רבה אמונתך!אחרונההכנתי פאי אגוזים עם קרמל ושמנת מתוקה.
כן, טעים רצח..
קיצר, התערובת ממלאת רק חצי מגובה קלתית הבצק.
מה אני יכולה להוסיף מעל לתערובת האגוזים?
משהו שישתלב בטעם וגם יוסיף קצת נפח..
חשבתי על מרנג, או סתם קצפת..
רעיונות?
ולזלף יפה ואז לאפות עוד טיפה שישחים.
אבל התפשרתי בסוף על קצפת. נראה טעים טילים..מירי ט.תודה לכל המייעצים![]()
סלטים מבושלים, לא חיים..
בד"כ לבשרי אני עושה קישואים, ביצים וחצילים בתנור עם בצל וגמבה.
זה מתאים?
מה אפשר עוד?
סלט ביצים עם מיונז, שום צלוי בשמן זית, חמאת בטעמים וכו'..
תודה בכל אופן לכולם!!
גם חצילים מטוגנים הולכים טוב..