שרשור חדש
יש דרך להוריד את רמת הגועלנועם ה
בהכנת שניצלים? <ר>
למה זאת הפעם הראשונה שלי...

חוץ מזה, איך עושים אותם בלי גושים כאלו בפנים?
רכים ופריכים?
|הפתעה לאמא|
אורז זה נאמיק.פיתה פיתה

ושניצלים רק מסוימים מאוד מאוד.

 

בחיים לא הצהרת שאת אוהבת אותי.אז אין באמת הבדל בין לא יחס לרשמי לא אוהבת.

המבורגרמשיח עכשיו!

יש לי המבורגר קפוא, איך אני אמורה להפוך אותו לאכיל?

 בטיגון? אפייה? כמה זמן בערך? צריך להפשיר לפני?

סליחה על השאלות הטיפשיות

הכי מוצלח במחבת פסים/על האש...ת.מ.
אנחנו לפעמים עושים בתנור ככה:נדנדה כתומה.

מכינים רוטב שעשוי מצ'ילי מתוק+סויה+קטשופ+יין לבן יבש.

[בערך כוס בסה"כ]

 

מסדרים את ההמבורגר בתבנית- לא צריך להפשיר לפני, רק לשלב שאפשר להפריד אותם..

 

מוזגים מעל באופן אחיד את הרוטב, ואופים בחום בינוני-גבוה עד שמוכן. [בערך חצי שעה+-]

בתנור בגריל (או במחבת). אפשר להפשיר קלות לדעתי.חילזון 123
טיגון, אפיה, גריל, מנגל, בישול, מה שתרצי..-משה ר-
העיקר לא להפשיר במיםמיסטר דום
מניסיון כואב
תודה לכולם. בסוף אפיתי אותו לחצי שעב בערךמשיח עכשיו!אחרונה

תמונות של כמה דברים שהכנתי, ב"הסה"רורית
עבר עריכה על ידי סה"רורית בתאריך ט' בסיון תשע"ד 22:13
עבר עריכה על ידי סה"רורית בתאריך ט' בסיון תשע"ד 22:07
עבר עריכה על ידי סה"רורית בתאריך ט' בסיון תשע"ד 21:57
עבר עריכה על ידי סה"רורית בתאריך ט' בסיון תשע"ד 21:51

בס"ד

 

אז ככה,

אני קוראת פה לפעמים בפורום, לאחרונה הרבה..

אני מאוד אוהבת לאפות ולבשל..

וכבר כמה זמן רציתי להעלות תמונות של דברים שהכנתי.. אבל לא מצאתי כאבל שיחבר את הפלאפון למחשב...

היום סופסוף מצאתי, אז הנה התמונותקורץ

קצת להשוויץ וקצת לקבל פרגון ועצות ולשתף

 

(מה בתמונות: פריקסה תוך כדי טיגון ולאחריו, עוגת גבינה שמרים ועוגת גבינה פירורים עם שוקולד לבן ופוקאצ'ות (שלושת האחרונים מהאתר של ניקי ב).

 

אז אתם מוזמנים להגיבחיוך

ערב טוב ושבוע טוב ומבורך!

 

20140607220212.doc

20140607220424.doc

20140607221342.doc

 

 

מקסים! נראה מוצלח ביותר איך יצאה עוגת השמרים?~א.ל

בדיוק צדה עיני אותה דרך האתר של ניקי ב ולפתע ראיתיה כאן בתמונותייך

תודה רבה סה"רורית

עוגת השמרים יצאה מוצלחת מאוד ב"ה

המתכון הוא ל4 רולדות ונראה לי חבל להכין כמות כזו גדולה, כי העוגה טעימה כשהיא טריה..

אם כי גם כשהיא לא טריה- אם מחממים אותה, היא בסדר..

נראה טעיםחילזון 123
נראה טוב ואסטטי.. כל הכבוד.רחלים
תודהסה"רוריתאחרונה
עוגה ללא גלוטןנקודה למחשבה
מתכון שווה דרוש להיום
עוגה של פסח חיטה

4 ביצים

1/4 1 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

1/2 כוס קקאו

1/2 כוס קמח תפו"א

1/2 חבילת אגוזים טחונים

1/2 חבילת אבקת אפיה

 

מערבבים בנפרד את הנוזלים והמוצקים ומאחדים בינהם עד לעיסה אחידה.

שופכים לתבנית- נחמד לפזר מלמעלה או קצת אגוזים טחונים.

ואופים בחום של 180 מעלות למשך 3/4 שעה או עד שהעוגה תופחת והקיסם יוצא יבש.

..נקודה למחשבהאחרונה
טוב לא הצלחתי להעלות
קרקרם מייד אין הוםתחיה דולה
מתכון-תחיה דולה

בצק ספידי בשדרוג

 

2 כוסות קמח מלא

1/3 כוס שמן

2/3 כוס מים חמים

קצת מלח ושום גבישי

 

מרדדים, מפזרים זעתר וחותכים לקרקרים...

 

 

תודה ל1289 על הרעיון!

נראה טעיםחילזון 123
נהדר!!1289אחרונה

אני שמחה שזה היה מועיל ובריאותי..

סירות תפוחי אדמה עם רוזמרין שום שמן זית ופטרוזליהמיסטר דום
אוי. בדיוק הכנתי כזה דבר לשבת! יהיה טעים.מירי ט.

רק ששלי עם יותר שום. הרבה יותר.

וגם עם קצת פפריקה.

וחתוך לפרוסות ולא לסירות למען הקריספיות.

 

אבל זה נראה מעולהכן

אני רק אפיתי כי מיציתימיסטר דוםאחרונה

את הגריל אבלז זה עדיין טעים

קצת דחוף.. בטעות ניסיתי להקציף שמנת לבישול במקום למקום בעולם

הקצפה..

יש מה לעשות עם זה? איך לגרום לזה להיות קצף? אפילו טיפה..לא קריטי..

נראלי שזה לא יהיה קצף.. סורי..ספגטי מוקרם
אוחחמקום בעולםאחרונה
תודה
באתי להשוויץתחיה דולה

התחלנו לאכול ואז נזכרתי שלא צילמתי אז לכן הפגמים הקליםחושף שיניים

פששיי.. עסיסית..משיח נאו בפומ!
ואיזו צורה יפה!
חן חןתחיה דולה

תגידו מתי לגלות את הסוד שמאחוריה

רציתי באמת לשאול..משיח נאו בפומ!
איך עשית זאת?
זה סוד...תחיה דולה

עם מלוואח וממרח שוקולדמסמיק-מוציא-לשון

 

זה אמור להיות עם בצק שמרים.

הדרך להכין את הצורה הזאת-

אני בשוק.. זה נראה עוגת שמרים..משיח נאו בפומ!
ותודה על הקישור. אראה אותו במועד מאוחר יותר..
סירטון מגניב.אהבתי איך היא חילצה את החלמון מהחלבוןחילזון 123


אהבתי את הסוד נראה מעולהimosh30
תשאירי משהו עד שבתאיזה טוב ה'!!!!
נגיד להורים שלי שאנחנו באים
לא צריך. הכנתי בעצמי איזה טוב ה'!!!!

ומצטער על ההקפצה המאוחרת

 

פששש, יפה!תחיה דולה
זה מבצק עלים או שמרים?תחיה דולה
כמו שאת הכנת בגרסת העצלנים - מלאווחאיזה טוב ה'!!!!
מה פתאום עצלנים? תחיה דולה

חסים על זמנם

ת.מ.אחרונה
וואו ממש יפה.חילזון 123

כמה מלווחים היית צריכה לעוגה? היא נראית די גבוהה

4 שכבותתחיה דולה
עבר עריכה על ידי תחיה דולה בתאריך כ"א באייר תשע"ד 12:33
עם בצק שמרים זה נראה הרבה יותר טוב אבל הייתי בקטע של קינוח מרשים במינימום מאמץ..
נראה נהדר!תולעת השני

אני אוהבת מתכונים וטכניקות כאלה, שנראים מסובכים, אבל דרך ההכנה היא יחסית פשוטה.

 

תודה רבה!

מהמם!!95200
נראה טעים-משה ר-
במתכון המקורי זה ארבע שכבות?אנכי

בצק שמרים ? 

ניראה טובטוב

כן, 4 שכבות של בצקתחיה דולה
2 שאלות..מקום בעולם

1 - אשמח למתכון לקינוח שהוא לא עוגה..

2- מה עושים עם כמויות החלבי שנשארו משבועות? מלא בלינצסים, פסטות, תפו"א ובטטה מוקרמים.. [מפחדת בגלל שזה חלבי שזה התקלקל עד עכשיו-מן הסתם..]

 

תודה

בקשר ל2 אני הייתי מקפיאה...1- אולי סלט פירות?פנסאיאחרונה
כמובן מה שאפשר. פסטה כן, בלינצסים גם. תפו״א לא...
דרך לשדרג מוס שוקולד, יש רעיון למישהו?רוש לילה.

אני מתכוונת למשהו טעים לשים מעל, לפני שמגישים.

 

אה וצריך שיהיה פרווה.

 

תודה, שבת שלום

שערות חלוה, שברי מקופלת, אגוזים קצוצים מסוכרים-משה ר-

סירופ שוקולד..

קרוקנטים, תלתלי שוקולד, או סתם להמיס שוקולדמשיח נאו בפומ!אחרונה
ולעשות ממנו כלמני עיטורים..
איך מנפים קמח מלא?אני והוא

בס"ד

 

נשאר לי איזה שליש קילו בנפה...

בעיקרון זה נפה מיוחדת לקמח מלא..ניצנית

נפה רגילה החורים קטנים יותר..

 

בעיקרון קונים קמח שלא צריך לנפותשרבוב
בואקום או קפוא
אבל אין לי את כל זה...אני והוא

אין אצלנו ברדיוס הקרוב קמח מנופה בחנויות

וכרגע זו הנפה היחידה שיש לי...

פעם קראתי בשו"ת בעולם קטןשרבוב
שאפשר לברור את הקמח כמו אורז..
תבררי עם רב מה אפשר לעשות..
^ את הנותר לאחר הניפוי בנפה, בוררים כמו אורז~א.ל

ולמה לא לשאול רב?

חג שמח

^^ נפה רגילה + בדיקת תולעים כמו קטניותכלנית1

שמעתי על רב שמאד מקפיד בענייני כשרות כמו בדברים אחרים, ואצלם מנפים את הקמח המלא בנפה רגילה

(לא משי) ואח"כ בוררים כמו קטניות (מדובר בתקופה שעדיין לא היה קמח מלא בוואקום).

 

כבר כמה שנים שאני קונה קמח מלא טרי או בוואקום, העיקר לחסוך את הניפוי. אפשר להשיג ברשתות רבות,

כך שאת יכולה פעם כשיש לך טרמפ או משלוח, לקנות כמה קילו ולשמור בארון ולא במקרר, לשעת חירום.

אין דבר כזה 'קמח מנופה'פלספנית

בעזהי"ת

 

יש 

א. קמח בוואקום- שיש בהרבה מקומות..

ב. קמח שנטחן בו ביום. את בודקת עם החנות באיזה יום הם טוחנים/מקבלים את הקמח [לרוב הם מקבלים ביום הטחינה], קונה באותו יום ומקפיאה. ואז לא צריך לנפות.. 

 

 

ג. ישנם חנויות שמקפיאים בו ביום...שמואלג
אצלינו מוכרים קמח מלאחיה וקיימת

שלא צריך ניפוי בהכשר הבד"ץ העדה החרדית.

 לא וואקום ולא קפוא, אחרי הפתיחה שומרים בקירור.

יש כזה דבר. זה נמכר בשקיות של קילו .זורוגורו

זה במקררים שבסופר... אני קניתי והיה תענוג של חלות

אין אצלכם משווק כלשהו?תחיה דולה

לנו יש משלוחים לבית, כרגע שוכנים לי במקרר בערך 6 קילו קמח (במקור היו 10 אבל אני מחסלת אותם)

 

תגידי איזור נמצא לך משווק

סיוטי לנפות אותו. הכי טוב לקנות בואקום או קפוא כמואורין

כמות גדולה ולהקפיא. זה ממש מקל לשלוף אותו מהפריזר ולאפות בלי צורך לנפות בכלל.

בררתי בכל מיני מקומות ואמרו לילימורשרה

להשתמש בנפה של 50 מ"ש.

הבעייה היא שאני לא מוצאת כזו נפה...

הבעיה בניפוי קמח מלאחיה רוז

מלבד הזמן והקושי

 

זה שבניפוי הרבה מהסיבים נשארים למעלה ואז הוא כבר לא 100% קמח מלא...

 

כמה סיבים נשארים למעלה זה כבר תלוי בצפיפות הנפה.

 

לכן בניפוי בבית בד"כ בוררים את מה שנשאר בנפה ומחזירים.

 

וזו עוד סיבה לכך שעדיף לקנות את הקמח המלא שלא צריך ניפוי. (מנופה, טחון ומוקפא מיד, וואקום או כל שיטה אחרת)

נפח אחרת - להשיג בנעמןnechama l


אם בנפה כל הסיבים יורדים,חיה רוזאחרונה

אז למה שהתולעים יישארו למעלה?

עדכון כשרות, חשוב!-משה ר-

שימו לב למוצרי האפייה ולתעודות המזוייפות.

http://trailer.web-view.net/Show/0XAC3C8220A95900631A0E7A81B41090F49BA2C460075B01A0814DBDC364B996A6.htm

רציתי להוסיף..~א.ל

בדיוק הייתי במקום כזה בדרום

וראיתי ת. כשרות של רבנות חולון בכלל

בעוד שכתוב: הכשרות היא רק על דברים סגורים, ולא על דברים בתפזורת.. ( כלומר מהי כן הכשרות הרלוונטית? תמהני)

 

וזו עוד דוגמא לכמה חשוב להקפיד בתחום הזה.

וווא...כמה שרבובאחרונה

אני נדהמת כל פעם מחדש..

נורא

במה אפשר להחליף מיץ תפוזים במתכוני עוגות בחושות?ככה.
אני פעם אחת החלפתי עם לימונדה בייתיתאמת ואמונה

אבל יצא טעם וצבע שונים ממש מהמתכון.

אבל היה טעים.

פעם החלפתי כוס יין במיץחצי כוס מיץ תפוזים תפוזים95200
וחצי כוס יין -יצא ממש טוב!
מים~א.ל
חלב, חלב קוקוס/סויה/שקדים..-משה ר-

אפשר גם משקאות אחרים..

מיםט!הר
מים/ייןתחיה דולה
תודה!ככה.אחרונה
יש למישהו רעיון לתפו"א בתנור שהולכים עם חלבי? >שוקולד לבן

(לא מוקרם)

בד"כ אני מכינה פיקנטי (פפריקות וצ'ילי) ונראה לי שזה לא מתאים- תתקנו אותי אם אני טועה

אשמח גם לרעיון לגיוון בתפו"א לבשרי.

התפו"א חתוכים בצורת צ'יפס (מקלות)

תפוחי אדמה מוקרמים...תמונה...

זה ממש פשוט... את מסדרת את תפוחי האדמה הפרוסים (לא מבושלים מראש)בתבנית. כל פעם שכבה אחת.אחרי כל שכבה ממליחה בנדיבות;) בסוף,שמנת מתוקה\חמוצה(תלוי בטעם) ולתנור. (אנחנו שמים לכמה שעות טובות,אבל אפשר גם פחות) בהתחלה את מכסה הדוק ממש ואחר כך, לקראת סוף הבישול מורידים את הכיסוי.

ולבשרי- אנחנו שמים תפוחי אדמה בסיר של העוף, יוצא סוף הדרך!!!!

הבעיה היא שאני מחפשת לא מוקרם.. אולי משהו בטעםשוקולד לבן

של צ'יפס..

תודה בכל אופן

אולי עם רוזמרין , מלח ושמן זית?מקום בעולם

עדיפות לתפוחי אדמה קטנים שפשוט חוצים לחצי [עם הקליפה..]

 

  • קילו תפוחי אדמה קטנים (רצוי עם קליפה אדומה)
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • פפריקה מעושנת
  • כמה ענפי תימין או רוזמרין
  • 1/4 עד 1/3 כוס שמן זית
  • 1/2 פלפל אדום מתוק, חתוך
הום פרייז! בדיוק אני בדרך להכין...ניצנית
יש לך מתכון טוב לזה?מוריה (=
כן-ניצנית

מטגנים בצל קצוץ עם חמאה, מוציאים לצלחת בצד.

משרים את הקוביות הקטנות של תפו''א במים רותחים 15 דקות, מסננים

ומטגנים במחמאה עד שניהיה קריספי

מוסיפים את הבצל

צ'ילי

פפריקה מתוקה

 

ומכניסים לתנור ל20 דקות..

 

יוצא להיט!

איך התפו"א מספיקים להיות מוכנים ב20 דקות?התנערי מעפראחרונה

איזה גודל חתיכות צריך לחתוך אותם?

עם הרבה בצל....ת.מ.
מיונזפרקר

נשמע מופרך, אבל לא האמתי שיצא כ"כ מעולה עד שטעמתי. (חיפשתי גיוון קצת...)

 

בקערה גדולה מערבבים כמה כפות מיונז, מלח ואיזה תבלין שרוצים (אצלי: פפריקה+א. שום)

 

מוסיפים לתוך זה את הציפסים החתוכים, 200 מעלות עד שנהיה ממש רך.

 

לא זוכרת מאיפה המתכון, אבל ראיתי את זה איפשהו.

האם אפשר להקפיא עוגת גבינה כזו3015

עשויה מ:

שמנת מתוקה+פודינג+כוס סוכר+כוס חלב (מוקצפים יחד)

+  250 גר' גבינה מעורבבת עם הנ"ל.

בסיס- בסקויטים מרוסקים עם חמאה וחלב.

 

הכנתי שתי תבניות ונשארה לי תבנית שלמה ושבת בע"ה ניסע...

 

נראה לכם יצא טוב אחרי הקפאה (לשבת הבאה..)?

 

תודה רבה!

 

איזה כיף שיש את הפורום הזה חיוך גדול

 

נשמע מרקם של מוס, לא?שמואלג

כמדומני שדברים כאלה אחרי הפשרה משנים מרקם.

 

אבל אולי ניתן להקפיא ולהגיש כסוג של גלידה?

 

רק מעלה אופציות, נמתין למומחי הפורום...

בדיוק זה החשש שלי- שינוי מרקם..3015

 

אני חוששת בגלל הגבינה. בלי הגבינה נראה לי לא הייתי חוששת כי אלה חומרים של מוס/גלידה כאלה..

אני הייתי מקפיאהחילזון 123

לא חושבת שיש בעיה להקפיא עוגת מוס.

ואפשר לבדוק אם זה טעים גם קפוא כמו עוגת גלידה.

אפשר להקפיא..יעל מהדרום
לק"י

ואם אוהבים את זה לא קפוא- פשוט להעביר למקרר מספיק זמן לפני האכילה.
להקפיאnechama lאחרונה

היתי מביאה את שתיהם למארחים אבל בכללי כן...

ערכתי.פרפר לבן
רביולי גבינה מוכן קנוי-נעמה301
איך כדאי לחמם אותו?לערבב עם הרוטב(שמנת פטריות) או לחמם בנפרד את הרביולי והרוטב ורק בהגשה לערבב?תודה!
אני הייתי מערבבת רק בהגשה או טיפה לפניה...פלפלתי

^^ בהגשה, לפני זה יסמיך והפסטה תידבק..-משה ר-
אחלה,תודה רבה לשניכם!נעמה301
גם אם מכינים בבית עדיף לערבב עם הרוטב רגע לפני?!בעזרת ה'!!
איזה רוטב עשית? אני מחפשת מתכוןאקונהמטטה
מקפיצהאקונהמטטה

קפיצ

הכנתי בסוף שמנת עם דום ופסטו...טעים חבלז!!אקונהמטטה
רוטב שמנת ופטריות? שמנת ועגבניות?צו חיוך
רוטב רוזה-משה ר-

קופסה אחת של רסק עגבניות, מיכל שמנת מתוקה, כמה שיני שום קצוצות ומים..

מטגנים את השום הקצוץ עד להזהבה מוסיפים את הרסק והמים מבשלים מס' דקות, מוסיפים את השמנת..

אפשר להקרים- מפזרים גבנ"צ לאחר שמערבבים את הרוטב עם הרביולי ומכניסים לתנור לעשר דקות עד שהגבינה נמסה ומשחימה מעט..

הכנתי 2 רטביםבעזרת ה'!!
1 של עגבניות:בצל ועגבניות מטוגנים עם בזיליקום.מתכון של חיים כהן נראה לי.
‏2 של שמנת פטריות:שמנת,חלב,פטריות בצל ואגוז מוסקט
אני הכנתי שמנת בטטה יצא מעולהעיצוביתאחרונה

ואפשר עם פסטו

ואיה אני פשוט מאושרת!!הכנתי דברים פשוטדרךחדשה_

טובים!!

אני מלאת סיפוק

נעלה בהקדם!!

ליקוק

דרוש: רעיון יצירתי. ודי דחוף. תיכף חג.מירי ט.

הכנתי פאי אגוזים עם קרמל ושמנת מתוקה.

כן, טעים רצח..

 

קיצר, התערובת ממלאת רק חצי מגובה קלתית הבצק.

 

מה אני יכולה להוסיף מעל לתערובת האגוזים?

משהו שישתלב בטעם וגם יוסיף קצת נפח..

 

חשבתי על מרנג, או סתם קצפת..

רעיונות?

נראה לי לאפות את זה ככה ולעשות אח"כ מרנגאפרתולה

ולזלף יפה ואז לאפות עוד טיפה שישחים.

תודה אבל התפשרתי בסוף על קצפת. נראה טעים טילים..מירי ט.
תעלי תמונה!מעפר אני באה
הנה: לפני הציפוי ואחרי. אחד קצפת ועוד אחד מרנג.מירי ט.

לא היה כוח לזילופים מושקעים..אבל את הטעם זה בטח לא ישנה

 

 

סילסולי שוקולד מגורדדינה ל.
העוגה נשמעת ונראעת סוף!
זה ילך טוב עם ההוא שמכוסה קצפת. המרנג יישאר ככה..מירי ט.אחרונה

תודה לכל המייעציםכן

איזה סלטים הולך עם ארוחה חלבית?שייר

סלטים מבושלים, לא חיים..

 

בד"כ לבשרי אני עושה קישואים, ביצים וחצילים בתנור עם בצל וגמבה.

 

זה מתאים?

 

מה אפשר עוד?

פסטו, ממרח אבוקדו, עגבניות מיובשותאפרתולה

סלט ביצים עם מיונז, שום צלוי בשמן זית, חמאת בטעמים וכו'..

כל סלט משתלב. כל עוד הוא מספיק טעים...מירי ט.
הרבה ירקות עלים+mp8
חסה ועגבניות שרי.
כרוב סגול עם שומשום, שקדים מולבנים,בצל ירוק, רוטב סויה.
כרוב לבן עם חמוציות .
חמוצים- מקלות גמבה, גזר, קולורבי עם שום כתוש, הרבה מיץ לימון ומלח.
עגבניות שרי וזיתים, שום כתוש, כוסברה קצוצה וזעתר.
לא סלטים חיים..שייר

תודה בכל אופן לכולם!!

אני אישית מאד אוהב מטבוחה גם בארוחה חלבית-משה ר-

גם חצילים מטוגנים הולכים טוב..

כרוב לבן בטיבול מיונז וחמוציות- נדיר!**רעות
קינואה עם סלט קצוץדינה ל.
טאבולה!פלספנית
אנטיפסטי. כרוב עם סויה וחמוציות..אני והואאחרונה
מה עושים עם 650 גר ריקוטה?ג'ינג'ר
רעיונות מישהו?
מתאים למילוי גלילי חציל, לקנלוני,ניצנית

רוצה מתכונים?

ריקוטה מתאימה להמון דברים..

יש משהו מתוק?ג'ינג'ר
בינתיים מילאתי פטריות פורטבלו ענקיות ( בתנור) והכנתי כדורי גבינה מתובלים באורגנו ושום:

בטח מאוחר מדי, אבל למתוק טירמיסוחנניואחרונה

תכתבי בגוגל למתכונים.