שרשור חדש
מתכון לפיצה עם קמח 70% מלא?שמשי
אפשר להכין כל מתכון רגיל של קמח לבן,אלמונית 0

ופשוט להחליף בקמח 70% (אותה כמות)

הקמח רק משדרג את הטעם, הוא יותר מוצלח לאפיה מאשר קמח לבן (זה היתרון שלו על קמח מלא, שהוא לא כבד)

ולא צריך יותר נוזלים?שמשי
לא. זה לא דומה לקמח מלא (מבחינת הכובד והמרקם)אלמונית 0
תודהשמשי
בשעה כזאת את מכינה פיצה? איך יצא?כלנית1אחרונה
עצות לפירה המושלם...עיצובית

רוצה לעשות פירה מקורי

וגם אם לט עצות לפירה מושלם יתקבלו בברכה

תודה

מה שאני עושה:יעל מהדרום
לק"י
מבשלת תפוחי אדמה.
שופכת את המים ומועכת אותם.
מוסיפה בצל מטוגן, מלח ופלפל שחור.

ואם את רוצה משהו מקורי- אז אפשר להוסיף ירקות ירוקים, פטריות מטוגנות וכו'
להוסיף חמאה..-משה ר-
להעביר אותו דרך מסננת, או לערבב במיקסר עם וו גיטרה..
נשמע פצצותדניאל55
שמן זית נותן מרקם דומההרועה

אין לי תמונה טובה של זה אבל היה שווה

 
והיה גם אחד ליד זה שמלא בפטריות מטוגנות ברוטב מתוק.
 
חוץ מזה בעיני פירה הוא חומר נפלא כי אפשר לתת לו איזה צורה שרוצים
התמונה הראשונה עם הרוטב פטריות^^^שרבוב
הכי שווה!
אני דווקא העדפתי את הפטריות המטוגנותהרועה
ברוטב פטריות היה לי חסר אגוז מוסקט.

הפירה היה שולי בארוחה הזאת אז אין תמונות טובות.
פירה כתוםתות

עם בטטות, אפשר גם עוד כתומים

יש גם מתכון עם עדשים

 

ובספר המעולה שלי ממליצים לפירה המושלם - לאפות את התפו"א שלמים על מצע של מלח גס עם ראש שום.

יוצא מעולה. אם תרצי שאפרט - בשמחה

^^נכון עם בטטה זה מעולה אבל לשים רק בטטה 1-2חילזון 123

לא רק בטטות.

אשמח לפירוטדינה ל.

כמה אופציותתות

תנסי את זה

http://www.nikib.co.il/tosafot/5003/

או את זה

http://www.nikib.co.il/tosafot/5996/

 

(לא ניסיתי)

 

או סתם פירה רגיל ולהוסיף גם בטטות

אם את רוצה משהו מקורי וחגיגייהודיה מא"י

מכינים את הפירה, ומעבירים לתבנית הגשה יפה

במרכז, לכל האורך יוצרים שקע, וממלאים בתוספת לפירה.

והתוספות יכולות להיות מגוונות ביותר

בצל מטוגן (צריך המון)

בצל ופטריות

גזר ברוטב עגבניות

בולונז

תבשיל עדשים כתומות/ירוקות

מוקפץ (כדאי לחתוך את הירקות קטן)

ועוד כיד הדמיון הטובה

 

ועוד רעיון שמצריך הרבה עבודה יחסית

נשיקות פירה

מכינים פירה כמה שיותר יבש, מוסיפים לו שמן (ועדיף חמאה או מרגרינה). מזלפים נשיקות (ממש כמו מרנג) ואופים בחום נמוך שעה-שעה וחצי, עד שמזהיב קלות. (אפשר גם לעשות אותן עם מקום למילוי...)

את זה הכי טוב לחמם בתנור, בכלי פתוח או להכין סמוך לשבת, ולהשאיר בתנור סגור עד לסעודה.

 

ובאשר לפירה המושלם: קודם כל להשתמש בתפו"א שמתאימים לפירה.

לבשל היטב, אני מוסיפה בבישול גם כמה שיני שום.

למעוך עם מועך של תפו"א, לא בבלנדר. הבלנדר הורס את המרקם ויוצא פירה דייסתי כמו כזה שמכינים מאבקה.

להשאיר חלק מנוזלי הבישול לפירה רך יותר

להוסיף חמאה או שמן זית, בנדיבות

והכי חשוב - להגיש טרי, בלי חימום לפני ההגשהצוחק

תודה רבה לכולםעיצובית

ניסיתי כמה ויצא מעולה

אם יש עוד הצעןת בשמחה

פירההכי טעיםודודי ליאחרונה

לטגן בצל להוסיפ קוביות קטנות של תפוא ובטטה ולתת להם להתבשל במיץ של עצמם בלי להוסיפ מים בכלל עד שזה אפילו טיפה נשרף יאמי 

יהודיה מה זה תפו"א שמתאימים לפירה? איך יודעים?חילזון 123
בגדוליהודיה מא"י

תפו"א לבנים מתאימים לבישול, ואדומים טובים יותר לאפייה וטיגון.

ואני בטוחה שאפשר אפישהו להשיג מידע על הזנים השונים של תפו"א ומה בדיוק טוב לכל דבר.

כמדומני שעל האריזות של תפו"א במותג "לדוד משה" כתוב את שם הזן, ולמה הוא מתאים.

פירה טעים (חלבי) שהכנתי אתמולכוכב לכת

לבשל תפודים, למעוך היטב, להוסיף:

בצל מטוגן

כף גדושה שמנת חמוצה, 

שמן (בערך כף לא יותר)

מלח,פלפל ומעט פפריקה

 

יוצא פצצה. אפילו הבררן הקטן שלי אכל כמות יפה.

לי יש פיתוח מושלם לפירה..am42

בס"ד

 

אחרי שמסננים את המים מוסיפים רבע כוס שמן[תלוי בכמות],3 כפיות מלח,קצת פלפל גרוס ולטחון בבלנדר מוט עד שמתקבל ממרח אחיד ואז אפשר לשים בצל מטוגן עם שום כתוש

יוצא משו מיוחד שאפילו הבן שלי [שנה ו4] מתלהב ממנו..

גרגירי חומוסחיים חדשים
באילו תבשילים אפשר לשלב?

עדיף לא בשרי..
למשלתות

דג מושט עם גרגרי חומוס - מעולה.

לשלב במרק לקוסקוס

להכין ממרח חומוס

לתבל ולאכול ככה

תבשיל מרוקאי מעולה - פשוט לבשל, להוסיף לקראת הסוף שום ופלפלים ותבלינים, כוסברה, לצמצם נוזלים.

עם בשר ראש או גולש..-משה ר-
אפשר גן עם מוח..
חטיפי חומוס פריכים וטעימיםכלנית1אחרונה

1 קופסא חומוס (אפשר להשרות ולבשל בכמות מתאימה 1 פחית שימורי חומוס (לא יבשים) – כ-560 גר' או כוס וחצי

1-2 כפות שמן

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית כמון

 

הוראות הכנה (המתכון עפ"י בצק אלים, בשינויים קלים שהתאימו לי)

לסנן גרגרי חומוס מקופסת שימורים אחת  ולשטוף היטב במי ברז עד שהמים יוצאים שקופים (אפשר לשטוף בקופסה עצמה ולסנן עם המכסה). לערבב שמן ותבלינים. לאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך כ-17 עד 20 דקות, או עד שהגרגרים שחומים מעט וקריספיים. מגישים חם.

פלפלים...תודה על הכל

אז נתקעתי עם 10 פלפלים  לזו"צ

 

מה עושים איתם? מבולבל

 

אה, יש גם סלק אחד

לא ראיתי את השרשור השני עמכם הסליחהתודה על הכלאחרונה

צריכה רעיון לדג מושטסיהרא.

טעים ובלי רוטב לשבת בבוקר

בד"כ אני עושה עם פלפלים ולימון

רוצה חידוש טעים לנו ואולי גם יהיו אורחים.

בתנור עם יין לבן ותבלינים שאוהבים. זה פילה?משיח עכשיו!

אולי צלוי בגריללב אמיץ

אפשר למלא את הבטן שלו בפרוסות עגבניה ופטרוזיליה/כוסברה.

לעשות שני חתכים במרחק זה מזה על גב הדג לרוחבו (מלמטה למעלה).

להזליף שמן זית מלח/פלפל שחור גרוס.

 

ולצלות - קודם צד אחד, ואז להפוך לצד השני.

להגיש עם פלח לימון.

 

והאמת היא שמספיקים שמן זית מלח ופלפל שחור לצליה של הדג.

מה שהולך אצלנופעימהאחרונה
בעה"י
משרים בלימון בערך חצי שעה.
שוטפים
מניחים בתבנית, מורחים שמן זית, מלח גס , פלפל שחור גרוס, קצת צ'ילי גרוס.
ושמים הרבה שמיר)הגבעולים עצמם, לא טחון וכדומה ) על הדגים.
ולתנור עד שקצת משחים )לא יותר מדי שלא יתייבש(
אפשר גם לשים פרוסות עגבניה מתחת לדגים.
יוצא מעולה
עוגת יומולדת..וזכני לגדל

 אז עשיתי לאחיינית שלי עוגת יומולדת(בת שנה..) 

ולראשונה השתמשתי(בבית) בצבעי מאכל..ולא מתתי על הרעיון..

יש דבר כזה צבע מאכל טבעי? האם ניתן למצוא? יש הבדל בין הצבעים הנוזליים לג'ל?

אשמח לדעת,תודה!

 

וואו, מרשים!! איזה כיף לכלת הארוע!!חיה וקיימת

מדבקה אכילה? יש כזה דבר בכשר? מדהים!

צבע מאכל טבעי? סגול זה מי סלק.

מה זה הפרפרים? בצק סוכר?

 

חח כי היא הבינה הכל...וזכני לגדל

מדבקה אכילה-בד"ץ חתם סופר.

אני מחפשת צבעים מוכנים,אבל פחות רעילים : /

הפרפרים זה בצק סוכר.. מוכנים(לא היה לי כוח להשקיע,עשיתי עוד 7 עוגות בערך..)

אבל ממש אין בעיה להכין אותם בבית..חיוך

 

וואי, מדהים!!!הלליש
עוגה מהממת!!יעל מהדרום
עוגה יפה צילמתם אותה עם העוגה לפחות?ניל"ס

כדי שתזכור משהו

מניסיון שחגגנו לקטקנטונת יומולדת שנה לפני שבועיים, ולא היה לה מושג מה הולך סביבה, העיקר שקיבלה עוגהאוהב

יש צבעי מאכל טבעיים וההבדל העיקרי לפחותמיסטר דום

בן צבע מאכל נוזלי ל'גלי זה שהג'לי זה לבצק סוכר והנוזלי זה לקצפות ...ומהמם רק חבל שהיא לא תזכור כלום..

תודה..וזכני לגדל
איזה חברה זה הצבעים הטבעיים?
חח את ההבדל אני יודעת,רציתי לדעת אם זה יותר טבעי..אולי..
מיסטר דום? לאן נעלמו העוגות שלך? למה כבר אין תמונות?
חח יש תמונה מצולמת..בעז"ה אמסגר לה..
תעשי חיפוש בגוגליהודיה מא"י

צבע מאכל טבעי

צבעי מאכל טבעייםכלנית1

אפשר לקנות ב"לה שף" (תלפיות!!).

אפשר להכין לבד (תמצית תה, כורכום, תרכיז ממי סלק וכד'. היה פעם שרשור).

אפשר לקנות דרך אתרים שונים.    לדוגמא: 

צבע מאכל טבעי  ורוד דובדבן - צבע מאכל המבוסס על חומרים טבעיים. מחיר הקופסא: 24 ש"ח. מחיר המשלוח: 48 ש"ח (!!!)

כלנית תודה..וזכני לגדל
מאז ש"לה שף " עבר לתלפיות לא הגעתי לשם..
אנסה
צבעי מאכל טבעיים-משה ר-
צבעי מאכל טבעיים עם יתרונות בריאותיים
צבע נותן חיים לאוכל, בזה אין ספק. אבל מחקרים גילו כי צבעי מאכל תעשייתיים מסויימים, עלולים להיות מזיקים לבריאות. אז למה לקחת סיכון, אם אפשר להכין בקלות וממצרכים פשוטים, את צבעי המאכל הבסיסיים שישאירו את האוכל שלכם, גם טעים, גם בריא וגם יפה?

צבע מאכל סגול - כרוב
כל שתזדקקו לו על מנת להכין צבע מאכל סגול, הוא חצי כרוב סגול.
ראשית, חתכו את חצי הכרוב לחתיכות גסות והניחו בסיר. מלאו מים בכמות שתספיק בדיוק לכסות את חתיכות הרכוב שהנחתם והרתיחו.
לאחר כשעה של בישול, הצבע יעבור מהכרוב אל המים, שיקבלו גוון סגול עמוק. בשלב זה הסירו את הסיר מהאש והניחו לו להתקרר, הוציאו את חתיכות הכרוב (תוכלו להשתמש בהם לתבשיל, לירקות מוקפצים או לכל דבר אחר).


יתרונות בריאותיים
לכרוב יש לא רק יופי, אלא גם אופי. כבן למשפחת המצליבים, הוא טומן בחובו סגולות רפואיות למכביר. אנתוציאנין הוא הפיגמנט שמעניק לכרוב את צבעו האדום-סגול ומחזיק גם בתכונות נוגדות חימצון, שנמצאו כיעילות נגד סוגים שונים של סרטן. הכרוב מגדיל לעשות ומכיל 36 סוגים של אנתוציאנין שמסייעים גם לשיפור מערכת הלב וכלי הדם וכן את התפקוד המוחי. הכרוב עשיר גם בפיטוכימיקל הנקרא I3C, ונמצא יעיל נגד סרטן השד. כמו כן יש בו את הויטמינים A ו-C אשר יחד עם שאר המרכיבים, הופכים את הכרוב הסגול לירק מומלץ.

הצעת הגשה: תוכלו להשתמש בתמצית שקיבלתם בכל סוגי הבישול והאפייה. ניסוי מעניין למשל, הוא לבשל אורז עם המים הסגולים ולראות כיצד מתקבל אורז סגול יפהפה ומיוחד.




צבע מאכל אדום - פרחי היביסקוס
פרחי ההיביסקוס משמשים לחליטות תה וניתן להשיג אותם בחנויות תבלינים ובמקומות שונים נוספים. הרתיחו חצי כוס פרחי היביסקוס מיובשים ב-10 כוסות מים. תנו למרקחת לרתוח במשך כשעה והסירו מהאש. סננו את העלים ומזגו את המים הצבועים לכלי נפרד.



יתרונות בריאותיים
לפרחי ההיביסקוס יכולת להורדת לחץ הדם, מה שהופך אותם לידידותיים למערכת הלב וכלי הדם. כמו כן, בפרחים קיימים גם אנטי-אוקסידנטים, אשר הופכים אותם לנוגדי סרטן. בנוסף לכך, יש להיביסקוס אפקט מקרר לגוף, ולכן נשים רבות בגיל העמידה בוחרות בחליטה על מנת להרגיע את גלי החום.

הצעת הגשה: בשלו פסטה במים האדומים. שימו לב, להיביסקוס יש טעם חמצמץ שיכול להיספג גם בפסטה, לכן הוסיפו לה רוטב עשיר בנדיבות, שיעלים את החמצמצות.




צבע מאכל צהוב - כורכום
השימוש בכורכום על מנת להצהיב מאכלים איננו חדש לנו במטבח הישראלי, אולם הוא נשמר למאכלים מסויימים, כמו אורז, עוף או מרק. עם זאת, רובנו לא חשבנו להשמש בכורכום גם לקינוחים, כיוון שהוא נתפס כתבלין חזק. אך האמת היא שצבעו כה דומיננטי, שכמות מעטה בלבד יכולה לתת את הגוון הרצוי. כמון יכול לשמש לצביעת מאפים, גלידות ושאר מתוקים, כיוון שטעמם החזק יאפיל בקלות על מעט כורכום. השתמשו בו במתינו ותגלו עולם חדש של צהוב במטבח.


יתרונות בריאותיים
רבות דובר על הכורכומין, החומר הפעיל המהולל שבכורכום. החומר, שגם מעניק לתבלין את צבעו הכתום, הוא בעל סגולות בריאותיות רבות, כשהעיקרית שבהן היא אנטי-דלקתיות. הכורכומין הוא נוגד דלקות כה חזק, שהוא משתווה ביעילותו לכמה תרופות נוגדות דלקת הנמכרות באופן מסחרי. הכורכום נחשב בתרבות המזרח למנקה של הגוף וכבר מאות שנים משתמשים בו כעשב מרפא.

הצעת הגשה: נסו להוסיף מעט כורכום לתערובת של בצק לפני אפיית עוגת לימון, כך שהצבע והטעם ישחקו באותו מגרש.




צבע מאכל ירוק - מאצ'ה (אבקת תה ירוק)
תה ירוק יעשה עבודה של צבע מאכל כשהוא מגיע טחון דק לאבקה.
תוכלו לטחון אותו דק בבית, או לקנות אותו כאבקה מוכנה ופשוט להוסיף לבישול, בדיוק כמו במקרה של הכורכום. הטעם של התה הירוק יורגש רק כמות נכבדת וגם אז הוא מרענן וניטרלי ולכן מתאים לכל סוגי התבשילים והקינוחים.


יתרונות בריאותיים
תה ירוק הוא תרופה טבעית שיכולה להגן מסוגים רבים של מחלות. הוא מסייע להוריד כולסטרול ומחקרים אף גילו כי צריכת 3 כוסות תה ירוק ביום, יכולה להוריד את הסיכון להתקף לב בכ-11%. נוגדי החמצון הקיימים בתה הירוק בשפע, מסייעים להילחם ולמנוע סוגים שונים של סרטן. כדי להמחיש זאת, מחקרים גילו כי במדינות בהן נהוג לצרוך הרבה תה ירוק, כמו יפן וסין, ישנו שיעור נמוך יותר של חולי סרטן. תה ירוק יכול גם לייצב את רמות הסוכר בדם ואף להוות רכיב המזרז דיאטה.

הצעת הגשה: הוסיפו אבקת תה ירוק ללביבות תפוחי אדמה, שיקבלו גם גוון מעניין וגם טעם מרענן.
שדרותי,תודה.וזכני לגדלאחרונה
תמצית קפה? אפשר להכין בעצמי?רעות גולן
לעוגה? לשתיה?כלנית1

אם את מעוניינת לשתות מחוץ לבית (לימודים, עבודה), את יכולה לשטוף בקבוק שהיה בו שוקו וכד'

(רצוי בקבוק פשוט, בלי הרבה חלקים מורכבים) ולשים בו קפה+סוכר+מעט מים חמים להמסה+חלב וכשתגיעי למקום, תשתמשי בכוס חד פעמית לשתיה חמה שנמצאת שם או שתביאי מהבית. רק תצטרכי להוסיף מים חמים ויהיה לך הקפה האהוב.

 

את גם יכולה להכין שקיות (שקית סנדוויץ) עם קפה+סוכר/תחליף סוכר ובמקום להוסיף מים חמים וחלב שתביאי בכלי קטן, רצוי קופסא עגולה פשוטה (או אם את סומכת על קופסא חד פעמית שתהיה אטומה מספיק ולא תטפטף לך חלב)

 

 

זה אמור לשמש אותי לאפיה..רעות גולן
יענו שכתוב לך מתכון 'תמצית קפה'?פלספנית

בעזהי"ת

 

הכוונה בד"כ לכפית קפה מומסת בכפית מים רותחים..

תמצית- יותר מרוכזת מקפה לשתיהכלנית1אחרונה

בעוגות בהן כתוב להוסיף כוס קפה מוכן, הכוונה לכפית קפה + כוס מים רותחים.

בעוגות בהן כתוב להוסיף אספרסו, הכוונה לכפית קפה + 3 כפות מים רותחים.

וכשצריך תמצית קפה, הכוונה לתמצית מוכנה (כמו שמוכרים תמצית וניל, מישהו מרוויח מכם על מכירת תמצית קפה!). נראה לי שכאן מדובר בחוזק יותר גדול בהרבה מאשר כפית לכוס. חיקוי תמצית מרוכזת של קפה צריך להיות בחוזק של כף קפה ל-3 כפות מים רותחים.

 

ארוחת בוקר!!חיים חדשים
רוצה להכין בבית ארוחת בוקר מושקעת כמו בבית קפה!!

רעיונות יתקבלו בברכה!!
אולי תכיני ארוחת בוקר מושקעת-משה ר-
כמו בבית?
רציני מה כ״כ מיוחד בארוחת בוקר בבית קפה?
חביתה, סלט, גבינה, שניים שלושה מטבלים ולחם סה טו..
שקשוקה טובה וסל ירקות טרימשיח עכשיו!

> > >דינה ל.

סלט מושקע כולל זיתים ותירס, נבטים וכל מה שיש בבית

שקשוקה/חביתה משודרגת (בצל ועגבנייה מטוגנים, לטגן את החביתה בחמאה, להוסיף מעט חלב לביצה- זה הופך אותה לאוורירית, לפזר גבינ"צ מעל)

צנימים מרוחים בחמאה,

גבינות משודרגות (לבנה+טוב טעם+פפריקה ושום/לבנה+שום+בצל ירוק)

טונה/סלט טונה

קפה עם חלב מוקצף (לשקשק בתוך בקבוק) או קר מהמקפיא

 

וואו דינה כחרי ארוחהמיסטר דום
כזאתי הייתי צם יומיים!!
ארוחת בוקר מושקעתכלנית1אחרונה

ארוחת בוקר מושקעת כמו שרק בבית אפשר להכין:

  • לחמניות טריות (אפשריות לחמניות שום, להרגיש טעם של מחוץ לבית).
  • מרק ירקות/פטריות- לא הייתי מוותרת על פריט חובה זה ביום חורף.
  • סלט ירקות בתוספת קרוטונים (אפשר להכין לבד, או לקנות). אם את רוצה להרגיש כמו במסעדה, אפשר להסתפק בכמה עלי חסה, כמה עגבניות שרי ורוטב אלף האיים.
  • סלט טונה זעיר (כך מגישים בבית קפה) משקית זילוף (אפשר שקית ניילון פשוטה עם חור) מונח על עלה חסה.
  • מטבלי גבינה או סלט עם קוביות גבינה בולגרית.
  • מנה אחרונה- כבר לא יהיה מקום ולכן אפשר להסתפק במילקשייק או שייק פירות (על בסיס מעט חלב או יוגורט).
  • אם עדיין יש מקום, אפשר גלידה או שוקו חם עם פירורי מקופלת.
מאפה למנה ראשונהחיה וקיימת

יש למשהו רעיון לסוג של מאפה ממולא, (עדיף) בשרי, למנה ראשונה לשבת.

עדיף בלי בצק עלים, ואם אפשר- בלי מרגרינה.

תודה

שבת שלום 

חודש טוב

פילו ממולא בתפו״א,בשר,כבדים ועוד...-משה ר-
יש גם לחם ממולא בבשר ושומן..
~~~ יש מתכון?זמר הפלוגות
בורקס..מקום בעולם

אבל בפיתה..

מה זה אומר? שדרותי- מתכון ללחם ממולא, אפשר?חיה וקיימת


תבדקי באינטרנט לא חסר.. לי אין.-משה ר-
אצלנו עושים ככה- (לחם ממוחא בשומן.)פרפר לבן
המצרכים-
חתיכת שומן כבש - ליה. (אני קונה קפוא עולה משו כמו 24 ש"ח..)
כוסברה, פטרוזליה, שמיר, עירית, בצל ירוק ובצל רגיל.
מטגנים את הבצל הרגיל מקררים ובקערה מערבבים את כל הירקות עם הבצל.
חותכים את הליה לחתיכות קטנות ומוסיפים. (כדאי לעבוד עם החיה קפואה כי אחרת זה לא ייחתך..)
מטבלים בקצת מלח, פלפל שחור וכמון.
לוקחים חתיכת בצק ללחמניה לפי הגול הרצוי.. וממלאים כמו קובה.
ואופים.
יוצא מעולה!!

שידרוג- לשים קצת פלפל חריף קצוץ ויוצא טיםה חריף.
זה כמו לחם ממולא..מקום בעולם

בבשר טחון,פטרוזיליה וכדו'..

את יכולה לנסות את זה:מ.א.

http://bishulbezol.blogspot.co.il/2012/05/blog-post_16.html

 

ולאלתר מילוי (אם את לא רוצה להמציא, חפשי מילויים של בורקס. הם אמורים להתאים). 

בהצלחה!

לזניה בשריתכלנית1
דווקא ממולא? ישא.........לף

קציצות על מקל- שכולם פשוט חוטפים.

את המקלות כדאי להריב קודם במים, כך לא ישחימו באפייה.

 

החומרים (ל12 קציצות):   ×מומלץ להכפיל את הכמות. (אפשר לערבב הודו ועוף)

500 גרם עוף טחון

1 גבעול בצל ירוק פרוס לעיגולים (לא חובה)

1/4 כוס פירורי לחם

1חלמון ביצה (אפשר גם ביצה שלמה)

1 כף קטשופ

1 כף שמן זית

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה
  2. מערבבים את חומרי הקציצות בקערה.

     (אפשר ללוש 2 דקות, הלישה תפיק קציצות יציבות

  1. יוצרים כדורים בקוטר 6 ס"מ. נועצים מקל במרכז. מניחים בתבנית.
  2. אופים כ-15 דק' עד שהקציצות זהובות ומוכנות.

הודיה הררי

פיצוץ 2: טיפ:
לומר בזמן הבישולים 'לכבוד שבת קודש',
ולאחל לכל המשפחה והסועדים את מיטב הברכות והאיחולים...
נותן טעם מיוחד שאין כדוגמתו!!
שבת שלום!
מלבן מעוגל: מקלות ארטיק קונים בחנויות יצירה.
משרים את המקלות במים כמה דקות (לפני שנועצים אותם בקציצות) על מנת שלא יישרפו באפיה
          חשוב להמנע מאפיית יתר וייבוש הקציצות.

טורטיות ממולאות בבשר טחון או ברצועות חזהצו חיוך

 

או בלינצס ממולא בבשר טחון ופטריות.

 

אם תרצי מתכונים מדויקים, בכייף

או בכבד וטחינהבקטנה
עדכון!!חיה וקיימתאחרונה

הכנתי חלה ממלואת- רעיון- שדרותי. מתכון- מסטר דום. תודה!!!

חוץ מזה, סתם לחיים, אפשר מתכון של טורטיה ממולאת<?

תזכו למצוות, חברית. אתם 10!!

מיסטר דום! הבטחתי..וזכני לגדל
שיהיה שבת שלום לכולם!!
 
וואו איזה זילוף מושלם!!!מיסטר דום

מזה הפאי ?? 

לימון..אבל לא כזה מושלם..וזכני לגדל
אני מתעצלת לקנות ברנר..
וזכני חחח כי גם אני הכנתי לימוןמיסטר דום

ולדעתי הוא הרבה יותר יפה בלי מרנג ! מדהים אגב ! 

האמת שלא עשיתי אותו השבת..וזכני לגדל

רק רציתי להראות לך את ההבדל בין הפאים חחח

הוא יוצא לי קצת מרוכז בגלל הקורנפלור...אז אנסה בעז"ה מתכון אחר...

שלך יפה יותר ~מיסטר דום

ויש לי מתכון מעולה !! כמו מוס כזה...

אז....אמממ למה לא רשמת אותו?וזכני לגדל

מתישהוא שיתחשק לך..אשמח...

האמת עשיתי פה פעם שירשור..ונתנו לי כמה מתכונים..

בינתיים אני מתחדשת במתכונים ,כל שבוע נסיון לעוגה חדשה..חיוך

ד"א האקלרים יצאו מעלפיםםםםםם!!!!

 

אם היה אפשר לשלוח לך תמונה !מיסטר דום

באמת פאי לימון כל כך עדין וטעים ! עשית אותם מאוד יפים אבל אני פחות מתחבר לפחזניות ודומיהם !

רוצה מתכון לא תמונה!וזכני לגדל

חח מי שנהנה מהם בסוף הם החבר'ה מהעבודה..

איזה כשרוןבת-שבע77
ואוו, מיוחד!!!!חיה וקיימת
וואי מגרה...מעפר אני באהאחרונה
בשביל וזכי פאי לימון לשבת :מיסטר דום
וואוווווזכני לגדל
חולה על פאי לימון..!
עדיין מחפשת את המתכון המושלם..
כרגע הפחזניות בתנור..שיצאו בעז"ה תקבל תמונה עם הקדשה!
יאלה אני מחכה !! מיסטר דום

עם מה את ממלאת את הפחזניות?

בד"כ קצפת..וזכני לגדל
הכי פשוט והכי טעים..
ואני רוצה לעשות גם אקלרים..וברבורים חמודים..
יש לך רעיון למילוי?
אם פרווה אזמיסטר דום

תקציפי קצפת תוסיפי חצי כוס מים קרים פלוס מינוס ותוסיפי חבלית פודינג וניל יוצא קרם מדהים ! ואקלרים זה מדהים את מצפה בשוקולד למעלה ?!

ברווורוזכני לגדל
שוקולד לבן ושחור..
זה הקצפת שאני בד"כ עושה..רק חלבי..
וואו איזה יפהחילזון 123
זה ניראה טווב. מה יש מעל?מעפר אני באה
יש למעלה מרנגמיסטר דוםאחרונה
משהי יודעת איך עושים חיפוש במתכונים של האתר?זמר הפלוגות
יש תיבת חיפוש למעלה בצד שמאל אני חושבתיעל מהדרום
אני מתכוונת חיפוש למתכונים שבאתר עצמו...זמר הפלוגות

משהי יודעת?

בתוך המתכונים יש גם תיבת חיפוש..ת.מ.אחרונה
אז מה הקטע עם בצק דביק?ג'נדס
לחלות.

איך מצילים אותו?? אפילו שישנם מתכונים כאלה (מה שאומר שזה אפשרי), אני לא מעוניינת להתעסק בזה...
לקמח את היידים וללוש עוד קצת..ת.מ.
אוקי... ואיך בוררים פרג??ג'נדס
פשוט שמים שומשוםת.מ.אחרונה
ולי גם יצא בצק דביק ועשיתי כמו שאמרתי לך ואז הבצק היה מצוין! והחלות נראות ומריחות נפלא! קשה לי להתאפק לא לאכול עכשיו...
תעשי סטקי באן !! זה מדהים !!מיסטר דום
מתכון לסאן פרנסיסקומיסטר דום
לעוגת סאן פרנסיסקו ל ישו יש בבקשה??
לישו??? חיה וקיימת

לרגע חשבתי שאתה רוצה להכין עוגה לרגל ה"חג" 

רוצה לבזבז עוגת קצפת על מלחמת עוגות כמו בסן פרנס'?כלנית1
כלנית טעמתי את העוגה הזאתי והיא מדהימה !!מיסטר דוםאחרונה
עוגיות ללא גלוטן ובלי קמחים לא מוכרים לפשוטי העםבדרך

יש חיה כזאת?

נוסעים לשבת לחמותי (הציליאקית) ובא לי לפנק אותם בעוגיות טעימות בייתיות...

הקמח הלא ציליאקי היחיד שיש לי בבית זה קמח תפו"א....

אבל שיהיה טעים (לא בא לי לעשות ניסויים לא בדוקים מהאינטרנט...)

תודה

מה עם חיתוכי פצפוצי אורז וחתמאת בוטנים?תודה על הכל

עוגיות גרעינים ושומשוםעוד כינוי

1 כוס גרעיני חמניות קלופים

1 כוס שומשום

שלושת רבעי כוס סוכר חום (אפשר להמעיט)

חצי כוס חמוציות

חצי כוס שוקולד צ'יפס

1 ביצה

לערבב הכל בקערה (ביד)

להניח עם כפית בתבנית במרווחים אחת מהשניה

לאפות.

 

זהירות ממכר.

כדאי מיד להכין כמות כפולה...

שימו לב שלא מברכים עליהן מזונות.

עוגיות חמאה מעניין אותך? (עם קמח תפו"א)חיה וקיימת
כן,אשמח למתכוןבדרך

בבקשה:חיה וקיימת

חצי כוס סוכר.

200 גר' חמאה.

1 ביצה

300 גר' קורנפלור. (כוס= 120 גר')

לערבב את כל החומרים, ליצור גליל לעטוף בנילון ולקרר חצי שעה, לפרוס את הגליל לפרוסות בעובי 2\1 ס"מ להניח על תבנית ולאפות כ15 דק'.

(אני עושה צורות בידיים, ולא כמו שכתוב)

עוגיות חמאת בוטנים קלות ומעולותא.........לף

1 כוס חמאת בוטנים (הפשוטה, ללא סוכר וכד')

1כוס סוכר

1 ביצה.

מערבבים. 10דק' במקרר. עושים עיגולים ואופים 180מעלות.

לא הרבה זמן אפיה (לא זוכרת כמה... אולי 15דק?)

כשמוציאים לחכות שיתקרר מעט לפני שמפרידים מהתבנית. מתקשה כשמתקרר.

 

למי שרוצה להשקיע עוד קצת-

להמיס שוקולד, ולטבול כל עוגיה עד החצי.

לקישוט העוגיות- אחרי שעושים עיגולים, אפשר למעוך קצת במזלג, נותן צורה יפה.

עוד משהוא.........לף

שקדים פרוסים, או חתוכים קטן,

שוקולד צ'יפס וחלבון ביצה.

מקציפים את החלבון במזלג, מוסיפים את הנ"ל, 

שמים עם כפית תלוליות על התבנית,

אופים מעט.

וזהו... מעדן!!

אין לי כמויות מדוייקות, ע"פ הטעם.

בחלבון אחד מלאתי תבנית שלמה בגודל התנור

בהצלחה

 

#אם מדי פעם את רוצה לפנק אותם, שווה להחזיק בבית קמח קונדיטור. יש בסופרים למניהם. הוא זול מאד, לא מתליע, וקל להשתמש בו (לא שוקע כמו קמח תפ"א. במתכון לעוגת בראוניז, אני משתמשת במתכון הרגיל רק עם הקמח הזה ויוצא מעולה)

נסי מתכונים של עוגיות פסח וגם:ggg

חטיפי אנרגיה ללא גלוטן וללא סוכר- אין לי כמויות מדויקות,

ממיסים חב' תמרים מעוכים בסיר עד שמתרכך (אפשר לחתוך את החב' לפני וזה מהיר יותר.)

מוסיפים שליש כוס בערך דבש או סילאן.

בינתיים קולים במחבת ללא שמן אגוזים למינהם, שקדים קלופים, גרעינים למינהם- להזהר לא לשרוף...

כשהתמרים נמסו- מוסיפים את תערובת הפיצוחים,

אפשר להוסיף גם פיצפוצי אורז, צימוקים או חמוציות. מערבבים היטב. (זה קצת קשה ונדבק.)

שמים במקפיא עד שמתקשה קצת ואז מוציאים עושים גלילים ומגלגלים אותם בקוקוס אפשר לקרר שוב ולפרוס לפרוסות.

שומרים בקופסא סגורה בקירור.

אפשר להכין את זה גם מתמרים רגיליםא.........לףאחרונה

כי בגוש תמרים מעוכים יש קצת בעיות כשרות.

מוציאין גלעין, בודקים, ושופכים מעל מעט מים חמים.

שאר התהליך אותו הדבר,

אפשר גם אגוזים חיים כמו שהם ללא קליה, יותר בריא (השמן שבאגוזים לא רותח וכו')

ואפשר גם לעשות כדורים כמו כדורי שוקולד

רעיונות לארוחת ערב שבת פרווה - יש?אמא ל 6

לחת בחשבון - ילדים בררנים ו... בלי קישואים , בצל (אפשר מטוגן) דג.... עדיין יש? צוחקמבולבל

תפ"א בתנור.לב אמיץ

 אבל תכווני אותנו מה הם כן אוהבים ?

תפו"א זה טוב...אמא ל 6

בעיקר בצקים.... לא ירקות ומתוקים.. אני מכינה לרוב מרק בטטה אורז  תפוא כל שהוא (פנקייק בלינצס וכו) ונמאס!!! לי!!! אז מחכה לרעיונות שלכן... תכתבו כל דבר אני אנסה להתקמבן... תודה!!

אולי בצק עלים ממולא בשבבי סויה במקום בבשרי?לב אמיץ

הם יאכלו דבר כזה?

 

ואגב, אם הם אוכלים מרק בטטה זה כבר יפה.

 

אפשר לאורז להוסיף אפונה ירוקה קפואה מבושלת. מבחינת הילדים שלי זה הכי רחוק ירק שהם מוכנים לאכול.

 

חומוס גרגירים מבושל. כמו שהאשכנזים מכינים.

 

חומוס עם גזר ותפ"א עם שיני שום שלמות (שאפשר לברור מהתבשיל לפני שבת) ומעט כמון.

 

האמת היא - תסתכלי בפורום הורות. יש שם שירשור מהימים האחרונים על "מתכונים מהירים לאמהות עובדות או שלא" יש שם רעיונות טובים.

תודה הסתכלתי...אמא ל 6

חומוס - לא הולך, אפונה ודאי שלא..... חיוך

אבל על שבבי סויה אפשר לדבר - איפה קונים דבר כזה ואיך מתעסקים איתו??

תודה מראש.

קונים בחנויות טבע או בחנויות תבליניםיהודיה מא"י

משרים במים כמה דקות ואז מסננים, ואז משתמשים כמו בשר טחון, בערך.

ואם כבר, אז יש גם טופולב אמיץ

כבר מזמן לא השתמשתי בזה אבל אפשר לגוון בעזרת הטופו עוד יותר מאשר שבבי סויה.

 

כדאי לחפש באינטרנט רעיונות.

לילדים שלא אוהבים "פרחים" בצלחתלב אמיץ

(אחד הילדים ביקש שנוציא את הפרח (גבעול פטרוזיליה) מהמרק בצלחת שלו.)

 

וגם לא אוהבים "ליכלוכים" = בצל שמשחימים + קוביות עגבניה +פטרוזיליה/כוסברה תצטרכי למצוא פתרונות טובים איך לתת טעם טוב לשבבי הסויה. כי ללא תוספת כלשהי הם תפלים.

קציצות טעימות משבבי סויהכלנית1

צריך להשרות את שבבי הסויה במים רותחים, כמו קטניות, ולסנן. זה מקל על העיכול שלהם. אני משרה שעה, כדי לרכך אותם וגם כדי שהבלילה תתקרר. לסנן את הפתיתים ולפורר היטב ביד או במזלג. יש אפשרות לקנות שבבים טחונים, או קטנטנים כדי לחסוך עבודה.

אפשר להכין עיסה כמו בשר טחון. 2-3 כוסות שבבים (בערך 2 כוסות מים רותחים לכל כוס שבבים), או 200 גרם.

להוסיף ביצה, גזר מרוסק, לקצץ 2 כפות פטרוזיליה או כוסברה, בצל קצוץ דק (רצוי מטוגן או להוסיף 1 כף שמן), 1/2 כפית מלח ותבלינים (פפריקה, מעט כמון או מעט רוטב סויה)  וקמח/קמח מצה 1/2 כוס או מעט יותר, כדי שאפשר יהיה ליצור קציצות.

אפשר לאפות את הקציצות בתנור (על ניר אפיה משומן) רבע שעה מכל צד ואז לבשל כמו קציצות ברוטב עגבניות מתובל או לטגן אותן. מהגירסה המטוגנת גם סרבני אוכל יתלהבו.

 

צריך לזכור שלסויה אין כמעט טעם עצמי, כך שהקציצות תספוגנה כל טעם שמוסיפים. 

תפו"א- הכי טעים שום ורוזמרין.חיה וקיימת

לפרוס תפו"א לפרוסות דקות להניח בתבנית עם נייר אפיה לפזר מעל- כורכום כמון תבלין שוארמה וחווג' לשפוך שמן לערבב עם הידיים עד שכל התפו"א מקבלים צבע צהוב יפה, לפזר שום קצוץ דק (אפשר גם שום גבשי) לערבב שוב ולפזר רוזמרין. לכסות בנייר אפיה למעלה ולאפות עד שהתפו"א רכים.

בתאבון.

רוצה מתכונים לתפוחי אדמה? יש לי כמהאלמונית 0
רוצים כמה. בשמחהאורין
דג ממולא בירק ושמן זית בתנור,אורז וזיתים מבושלים,עzmil

עוגת אורז, מרק דלעת צמחוני

אז ככה-אלמונית 0

תפו"א בתנור-

לחתוך תפו"א לפרוסות דקות ואחידות ולהניח בתבנית.

לערבב בצלחת מרק קצת שמן, כפית מלח, 3 כפיות פפריקה מתוקה, קצת פפריקה חריפה ומים ומתבלים את תפוחי האדמה

מכניסים לתנור בחום בינוני, ומוציאים בערך אחרי שעה וחצי, כשמתחיל קצת להישרף

 

שדרוג (קצת יקר, רק לגיוון מידי פעם)-

חותכים תפו"א בצורת צ'יפס ומניחים בתבנית, מערבבים בצלחת מרק מעט רוטב צ'ילי חריף, שמן זית, כפית מלח, 3 כפיות פפריקה מתוקה ומים ומתבלים את התפו"א. (טעים במיוחד, נועד לפינוק..)

מכניסים לתנור בחום בינוני, ומוציאים בערך אחרי שעה וחצי, כשמתחיל קצת להישרף

לגיוון אפשר להכין את אותו המתכון עם בטטות (מכניסים אותן מאוחר יותר) והוספת שום קצוץ לתערובת (יוצא מעט שונה)

 

תפו"א עם פירורי לחם-

חותכים תפו"א לקוביות בגודל ס"מ ופלפלים בצבעים שונים, מוסיפיםםםםם 4 שיני שום קצוצות,

מערבבים כוס פרורי לחם, 2 כפות שמן, כף וחצי פפריקה מתוקה, מלח ופלפל ואופים בתנור בחום בינוני כ40 דקות

 

מתכון מעט שונה-

מקלפים תפוא, וחותכים לפרוסות אבל לא חותכים עד הסוף. מתבלים בזעתר, מלח ושמן זית (נראה לי שאפשר גם שמן רגיל). לא הכנתי, אבל טעמתי. וזה טעים מאד

 

אפשר מידי פעם להכין פירה..

 

אפשר גם להכין קטניות (אפונה, חומוס, שעועית) יש לי מתכונים לזה.

גם עם המרקים אפשר לגוון ממש- מרק בצל, מרק אפונה, מרק ירקות, גריסים וכו'

 

 

 

אוכל פרווה לשבתיהושבעט5

מרק קובה פרווה,אני מכינה מרק ירקות  ועל סלק (מנגולד),את הקובה מכינים מסולת ,מים ומלח,אפשר למלא בפטריות ובצל ,או ביצה מקושקשת(אני מאדה בצל בלי שמן בכלל במחבת נירוסטה ,על אש בינונית)

אפשר גם לעשות את הקובה ללא מילוי ולהוסיף ביצה טרופה בסוף.

יש גם קובה אדום (עשוי מדלעת עגבניות מאודות ובצל)

או קובה חמוסתה(קישואים סלרי ובצל) להוסיף מיץ לימון.

סמבוסק במילוי חומוס,רוטב עגבניות ,פירה עם  פטריות ובצל.

דג מטוגן .אפוי.

מרקים מקטניות: עדשים, אפונה ,חומוס.

מגדרה,פסטה ברטבים.

אפשר מוסקה עם טחון סויה של טבעולגפן36

במקום הבשר.

אנחנו כל שבת עושים פרווה!רעיונות בפנים-אמא שלה
  • ירקות ממולאים באורז
  • , קיגל,
  • אורז בתנור (כוס אורז מלא, שתיים ורבע כוסות מים, 2 כפות דבש,2כפות שמן זית, 2כפות סויה. שמים בתבנית או סיר שנכנסים לתנור, מכסים טוב בירקות (הם צפים בתוך המים)- בטטה, תפו"א, גזר ומה שאוהבים. שעה וחצי בתנור, עד שאין עוד מים. טעים ממש!)
  •  

 

בקשר לאורז..אמא ל 6

את מערבבת את כל החומרים יחד עם האורז ואז מכסה ומכניסה לתנור או שרק מכינה מהם רוטב ושופכת מלמעלה???

 צריך להשרות את האורז לפני האפיה? (אחרת הוא מתייבש לא?) מכסים את התבניית?

תודה מראש.

מרק ירקות!פיתה פיתה

בצל מטוגן,תפו"א,זגר.ורק מלח.

מרק עגבניות צלול.לב אמיץ
סליחה קפץ לי קודם - מתאים במיוחד לבררנים:לב אמיץ

בשתי גרסאות ,האחת פשוטה ומהירה והשניה דורשת מעט התעסקות אבל שווה כל רגע:

 

קודם אני אגיד שקיבלתי השראה מהשירשור שפתחה מינימאוס כאן למטה. וגם שהרעיון למרק המורכב יותר הוא של אמא שלי שתחיה. זהו. הבאנו מלא גאולה לעולם (האומר דברים בשם אומרם) ואפשר להתחיל:

 

המרק הפשוט: (אולי יותר מדי)

 

רסק עגבניות או יותר נכון מה שנקרא רכז עגבניות.

מהול במים רותחים עד לסמיכות הרצויה.

 

לזה מוסיפים כף או יותר שמן זית - תלוי גם אם רוצים להוסיף למרק פסטה או איטריות ביצים, אז צריך מעט יותר שמן.

 

מלח, פלפל שחור (עדיף גרוס אבל לא מתאים לילדים), קורט סוכר, פפריקה אדומה מתוקה.

 

(ואפשר ממש בסוף הבישול, אחרי שמכבים את האש, להוסיף  גבעולי כוסברה או בכיוון האיטלקי תימין/ בזיליקום/זעתר.

את הגבעולים אפשר להוציא מהמרק לפני שהילדים פוגשים אותם).

 

לתת רתיחה. להמשיך עוד קצת על אש קטנה ולהוסיף מה שרוצים.

על הדוגמאות שהבאתי קודם אפשר להוסיף איטריות אורז או פתיתים,

 

אפשר גם גרגירי חומוס או עדשים ירוקים.

כשמוסיפים למרק קטניות מבושלות כדאי להוסיף גם מעט ממי הבישול של הקטניה כיוון שהם עשירים בלציטין שהופרש מהקטניה. זה גם בריא - חבל להפסיד, וגם מעשיר את המרק ומסמיך אותו.

מהסיבה הזו כשאני מבשלת קטניות אני מבשלת במעט מים כדי שאוכל להשתמש בכל הכמות של מי הבישול לצרכים שלי.

 

(במוצרים תעשייתיים משתמשים בלציטין הסויה למטרה הזו וקוראים לזה "חומר מתחלב").

 

ועד כאן הגירסה הפשוטה.

 

בגירסה היותר מסובכת אנחנו פשוט מכינים את רוטב העגבניות הצלול בעצמנו:

 

שוטפים כמות של עגבניות (לא כדאי להתחיל אם אין לפחות 5 עגבניות גדולות) חותכים לרבעים ושמים בסיר.

2-3 בצלים גדולים (ביחס לכמות העגבניות), חותכים לשמיניות ומוסיפים לסיר.

מוסיפים מים ומביאים בחשבון גם את העגבניות וגם את הפסטה שמוסיפים אח"כ וגם היא שותה מים.

 

מבשלים כ - 20 דק' עד שגם הבצל מבושל לגמרי. (נועצים מזלג לבדוק).

 

את זה טוחנים בבלנדר מוט בתוך הסיר.

לוקחים סיר נוסף ומניחים מעליו מסננת מתכת או פלסטיק (חורים בגודל של נפה רגילה, לא משי).

את כל התבשיל המרוסק שופכים אל המסננת בכל פעם רבע או שליש.

מתחילים לבחוש את מה שבמסננת עד שרוב הנוזלים יורד אל הסיר שמתחת. ואת החלק המוצק שנשאר מועכים אל דופן המסננת בעזרת הכף.

בין לבין אוספים בעזרת כף (אחרת - נקיה מקליפות וסיבים) את הרוטב הסמיך שמצטבר על הצד התחתון של המסננת ושופכים לסיר.

 

מועכים עד שלא נשאר יותר חומר שיכול לעבור דרך המסננת אל הסיר. את הקליפות וסיבי העגבניה והבצל שנותרו במסננת זורקים לפח.

 

וזהו. זה המרק הצלול.

מכאן ממשיכים בתיבול ובישול כמו למעלה בגירסה הפשוטה.

 

זה נראה כמו הרבה עבודה אבל כשמיומנים בזה כל הבישול אורך כ -40 דק'.

אצלנו גם הבררניים (מדרגה בינונית - תמיד יש כאלה שלא יגעו בכלום) מסוגלים להנות מהמרק הזה.

 

 

 

 

 

emhmu, hreניצנית
קציצות ירקניצנית
יש רעיונות לממולאים פרווה, ללא חלבונם וללא עגבניותלימורשרה

יש רעיונות לממולאים פרווה, ללא חלבונם וללא עגבניות?

מילוי של קינואה עם בצל מטוגןכלנית1אחרונה
זיתים ופטריותפעימה
בעה"י
יש איזשהו סלט/תוספת של זיתים ופטריות ( שלמות, קטנות) ברוטב אדום. אאל"ט זה מוגש חם.
מישהו יודע על מה מדובר? אולי אפילו מתכון?
מה הסוג של הפטריות?

תודה
בבקשה:חיה וקיימת

http://www.nikib.co.il/lunch/19148/

אם את אוהבת טעם של זיתים אבל תבשלי את הזיתים כ"כ הרבה כמו שהיא כותבת.

 

אני זוכרת שזה בלי תפו"א, זה אותו הדבר?פעימה
תורידי אותם ושימי פחות נוזלים, (לא באחריות )חיה וקיימתאחרונה
מחפשת מתכון קצת מאתגר...תות

בחורף הקפוא הזה כשאני מחוץ לבית יש לי ממש חשק ל"נמס בכוס" -  מרק באבקה... בדרך כלל אני מתאפקת ולא משתמשת בדבר הדי-מגעיל הזה (לפחות בעיני). נזכרתי שפעם ראיתי מתכון איך להכין כאילו נמס בכוס. ממש אבקה, שעם מים רותחים תהפוך למרק... מישהו שמע פעם על דבר כזה? אשמח מאוד למתכונים ורעיונות! כמובן, בלי אבקת מרק

אפשר, אבל זה די מסובךיהודיה מא"י

צריך להכין מרק, ולבשל אותו די הרבה זמן, עד שרוב המים מתאדים

ואז לשים בתבנית בשכבה דקה ולייבש. (כדאי עם אבקת אפייה)

תשאר אבקה, שאפשר לערבב עם מים וזה יחזור להיות מרק.

 

אולי כדאי להוסיף גם קצת קמח למרק, שיעבה אותו קצת.

אם משתמשים במרק סמיך, אז גם התוצאה תהיה אבקת מרק למרק עשיר יותר

 

 

וזה אולי לא אבקת מרק, אבל זה גם כן להכנה ברגע. כדי להכין מרק עגבניות מהיר אפשר לשים בכוס רסק עגבניות + תבלינים + מים רותחים.

וואו, אני אנסה בעז"התות

ואעדכן איך יצא...

איך בדיוק מייבשים את המרק? אני מניחה שבערך כמו שמכינים עגבניות מיובשות? אפשר הנחיות מפורטות?

 

יש כמה אפשרויותיהודיה מא"י

בחורף: בתנור אפייה על חום נמוך במשך המון זמן

על הרדיאטור, בתנאי שהוא דולק כל הלילה

 

בקיץ: הכי טוב לייבוש (של כל מיני דברים) זה בתוך אוטו שחונה בשמש...

כמה זה חום נמוך? כמה זה המון זמן?תות

סליחה על כל השאלות...

חום נמוך זה נמוךיהודיה מא"י

כמו שמייבשים עגבניות

והמון זמן זה יכול להיות אפילו 8-10 שעות

 

עצה שלי: לכי על מרק סמיך, ילך לך יותר בקלות, ויצא לך כמות גדולה יותר של אבקת מרק.

מעדכנת: יצא מעולה!תות

תודה רבה יהודיה. עשיתי כפי שאמרת עם עוד תוספות.

אם מישהי רוצה את המתכון המפורט - בשמחה

אשמח!קרמבו
בכיף-תותאחרונה

זה פשוט מגניב.

אכן בישלתי מרק ירקות - הרבה בצל, סלרי (חבילה שלמה) וגזר. לדעתי זה הבסיס. אני הוספתי גם עגבניות, בטטה ובסוף גם עדשים כתומות כדי להגדיל את הנפח (מצוין, רק צריך לקחת בחשבון שזה יוצא בכיוון של מרק עדשים ובטטה)

אידיתי את הירקות הרבה זמן, (בהתחלה גם עם שמן) ואח"כ בישלתי ממש עם מעט מים. גם בסוף אידיתי כך שלא נותרו מים

(חתכתי לפני את הירקות לקוביות קטנות אבל בדיעבד זו נראית לי השקעה מיותרת. פעם הבאה פשוט אקצוץ בפוד-פרוססור)

אחכ שיטחתי בשתי תבניות של התנור, ואפיתי על 100 מעלות כ-6 שעות או קצת יותר. השארתי חריץ דק פתוח באמצעות סכין, למילוט האדים.

תו"כ נזכרתי ששכחתי לשים קמח, הוספתי וערבבתי (כדאי לעשות את זה כמובן כשהמרק עוד בסיר).

ואז לאט לאט הלא-יאומן קרה: ה"מרק" פשוט התייבש לו, נשארו ירקות מצומקים! וידאתי שאין בהם שום טיפת לחלוחית (או במילים אחרות, שזה נראה כמו קרש - אבל לא שרוף בכלל! רק יבש) במהלך האפייה ערבבתי קצת, בעיקר כדי שיאפה באופן אחיד כי הקצוות מתייבשים יותר מהר.

כשהתקרר, ריסקתי שוב בפוד פרוססור (האפשרות השניה היתה לפורר ידנית ולא היה לי כוח)

הוספתי לזה מתכון של אבקת מרק טבעית (מתכון מצורף למטה) - בדיעבד היה עדיף להוסיף כבר בבישול, כי הקוואקר לדעתי "מעדיף" בישול ולא רק השריה ברותחים.

זהו. אני שמה כף גדושה בכוס חד"פ של קפה, מים רותחים, מחכה כמה דקות וממש נהנית.

* צריך לתבל את המרק ממש חזק! לי בסוף עוד היה חסר מלא מלח.

* כדאי לרסק טוב בפוד-פרוססור בסוף, כדי שיימס טוב.

שווה את ההשקעה!

 
 
 
 

אבקת מרק טבעית

רכיבים: (צנצנת של 200 גרם)

1/2 ספל קוואקר עדין (מהיר הכנה)

1 כפית שמיר יבש

1/2 כוס (100 גרם) מלח דק

1/4 כוס שום יבש גרוס טרי (רצוי גרוס, ולא טחון לאבקה- שנוטה להתעפש וטעמה הופך מריר)

3 כפיות כורכום טחון טרי

3 כפיות זרעי כוסברה טחונים טריים

אופן ההכנה: בבלנדר מקל או במעבד מזון, לטחון דק את הקוואקר והשמיר. לערבב פנימה את שאר החומרים ע"י כפית ולשמור בצנצנת אטומה.

 

 

וואו, יפה לךיהודיה מא"י
מישהו שמע על החברה קטיף הבשור?דינוחה

חברה של ירקות עלים. אולי מישהו יודע מה הגדר שלה בכשרות?

לא מצאנו התייחסות אליה באינטרנט...

בכושרות יש עידכוניםאילה שלוחה5אחרונה

לגבי החברות הטובות- כדאי לבדוק שם..

גלילות פיצהחיים חדשים
מחפשת מתכון למאפי פיצה מגולגלים ללא מרגרינה!

יש למישהו מתכון כזה?
אני עושה עם בצק שמרים...יהודיה מא"י

זה גם טוב יותר בחימום על הפלטה מאשר בצק עלים.

תוכלי לכתוב בבקשה מתכון?חיים חדשים
האם צריך התפחה?
יש לי מתכון מדהים אבל עם חמאה, זה בסדר או שזה בגדרחיה וקיימת

מרגרינה?

(פציות, כן?)

מה הכמות?חיים חדשים
בעיקרון זה בגדר מרגרינה.. :-[
בצק פריק ללא מרגרינהאור כחול

יכול להתאים כאן.

 

ביצה אחת- לשפוך לכוס חד פעמית, לסמן עד איפה הביצה מגיעה.

שמן - אותה כמות כמו הביצה

מים- כנ"ל

להוסיף קמח -כמה שנכנס תוך כדי לישה.

בערך חצי כפית מלח.

הבצק לא כ"כ נח לעבודה, אבל יוצא פריך וטעים.

מתאים לתחתית לקיש, בורקסים, קרקרים וכיו"ב.

 

הבצק לא יוצא גדול, אם את צריכה כמות גדולה, כדאי להכפיל את הכמות.

אני עושה אצבעות פיצהמעפר אני באהאחרונה

עם עלי סיגר. הם ממש בריאים יחסית לכל הבצקים עם המרגרינה.

מורחים רסק בחלק התחתון, שמים מעל גבינ"צ מקפלים את הקצוות ומגלגלים.

מורחים מעל שמן זית ומפזרים אורגנו.

אופים בחום בינוני כ-20 דקות עד שזה מזהיב.

יאמי!יאמי

רעיונות מקוריים לאוכל לשבת.פרפר לבן

אפשר חלבי אפשר בשרי אפשר פרווה.

 

אפשר גם מסובכים.

 

אבל לא עם מרכיבים שעולים הון תועפות..

 

יש בלנדר יש מיקסר יש תנור מעולה.

 

בא לנו דברים חדשים ומגוונים..

איך נדע מה מקורי בשבילך? פעימה
בעה"י

אולי תכתבי מה פחות או יותר רגיל אצלכם...
אנחנו עושים המון דברים..פרפר לבן

בד"כ בערב זה מנת דג כלשהי. (דג מרוקאי\עשבי תיבול\לימון\מטוגן)

אח"כ חזה עוף בתנור. (צילי מתוק\סילאן\טריאקי) או בשר ברוטב משעמם.. (אדום או משו בסגנון..)

 

בבוקר זה חלבי.

פשטידת תירס\פטריות

או לזניה.

 

וסלטים כל פעם אותם סלטים.

חציל כבד

חציל מטוגן

פטריות בקארי

טחינה 

וחומוס..

 

קיצור מחפשת רעיונות איך לגוון..

באמת לכתוב כאן הכול?מינימאוס

ייקח לי שנה!

טוב קופצת למים שלוש ארבע ו... (אם את צריכה יותר פירוט על משהו- כתבי)

סלטים: שרי עם בזיליקום ושום

          שרי עם צנוברים ובצל ירוק

          מלפפון עם שמיר בצל חומץ וסוכר

          תפוחי אדמה עם בצל ומיונז

          תפוחי אדמה סלק וגזר עם בצל ירוק\מלפפון חמוץ

          קוביות סלק מבושל עם מלח פלפל לימון שמן וכמון

          כרוב עם פקאנים לימון סוכר פלפל

          קולסלאו (כרוב גזר מגורר מיונז סוכר לימון)

          מטבוחה

עופות   עוף שזיפים בסיר: הרבה בצל, עוף, תפחי אדמה גזר 10-15 שזיפים מיובשים וכף פפריקה

          עוף באננס תנור\סיר - בצל בתחתית. מעל העוף: קופסת אננס עם הרוטב, סילאן סויה וקוביות פלפלים צבעניות

          עוף בתפוזים בתנור:

              מפזרים על העוף בצל מטוגן, מערבבים מיץ תפוזים עם קופסת פלחי מנדינה 2 כפות ליקר תפוז

              וכף אבקת מרק בצל

         חזה עוף עם פסטרמות: על כל חזה שמים פרוסת פסטרמה כלשהי מגלגלים. מעל זה רוטב מ: 

                 כף קטשופ כף מיונז כף לימון כף ריבה משמש וכף אבקת מרק בצל (אפשר בלי הא. מרק)

                  אופים שעה מכוסה ועוד 10 דקות מגולה להשחמה

 

אם משהו היה בכוון, אם משהו מכל זה מעניין אותך, אם את רוצה עוד סלטים\עופות\מרקים\רעיונות- רק תכתבי. 

(ממליצה להוסיף לכרוב עם הפקאנים גזר מגורד ובצלחיה וקיימת

ירוק קצוץ דק)

 

זה כתור מתאבן (הרשימה שלי)מינימאוס

המשך יבוא על פי בקשה או אם תנוח עלי הרוח

תותחית!! לקחתי לי,פרפר לבן
כאוב פקאנים עם לימון. (אנחנו לפעמים עושים עם סויה.. אז זה יהיה שינוי מרענן.. אולי נוסעף גזר כמו שדוסית אמרה וחמוציות..)
עוף עם שזיפים ילך עם חזה עוף?
מנות ראשונות יש לך?
והתפו"א עם בצל ומיונז נשמע טוב.. ניקח גם!

תודה תודה תודה!!
קראתי ומזה נהיה לי תאבון - הבטן שלי מקרקרתלב אמיץ
עוף עם שזיפים על חזה?מינימאוס

אני לא בטוחה

אם את רוצה דווקא חזה העוף בתפוזים בטוח מתאים

 

מנות ראשונות:

לשבת האחרונה הכנתי פלפל גמדי (הקטנים האלו) ממולאים בשר טחון וצנוברים

מוסקה

כבד מוקפץ עם סויה וסילאן . רעיון להגשה: לקחתי עלה סיגר עצבתי לצורת פרח על טבעת מנייר כסף ואיפיתי 10 דקות

 

משהו של אמא שלי..הכנתי אותו השבתאקונהמטטהאחרונה

חזה עוף פרוס דק דק ממולא בגזר וסלק- נשמע הזוי ולא טעים אבל זה פשוט מעדן!

 

מטגנים מלא בצל  (תהיו נדיבים עם השמן) בסיר עד שהוא נהיה זהוב.

 

למלית:

גזר וסלק מגורדים.

פטרוזיליה

תיבול- מל"פ ושמן.

 

שמים על כל רצועה קצת מהמלית (בלי נוזלים, לסחוט את זה טיפה.)

ומניחים על הבצל המטוגן.

מוסיפים מעט מים (אפשר עם כורכום) ונותנים בישול אבל לא הרבה ! שלא יתייבש..

מפזרים מעל ערמונים, 

ובתאיבון!

 

ד"א אמא שלי ממלאת לפעמים עם בשר את החזה עוף..