שרשור חדש
מחפשת מתכונים טעימים לעדשים כתומים/אדומיםחדשה דנדשה
מתכונים קלילים וטעימים אפילו מרק פשוט אשמח לקבל מתכונים טובים
מרקמינימאוס

מטגנים בצל ושום

מוסיפים כוס עדשים אדומות 

קוביות של ירקות מה שרוצים- בטטה גזר קישוא תפו"א 

ממלאים במים ומתבלים בכמון\חוויאג\אבקת מרק 

זמן בישול - עד שהירקות רכים

חסכת לי לבקש נערת טבע
מרק עדשים ובטטה פרווהimosh30

של ניקי ב

7 – 8 מנות

מצרכים:

3 בטטות
חצי כוס עדשים אדומות
8 – 9 כוסות מים
כפית פפריקה
חצי כפית כמון
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אופן ההכנה:

1. לחתוך את הבטטות לקוביות לטגן אותן כשתי דקות ולהוסיף את שאר המצרכים להרתיח להנמיך לבינוני נמוך ולבשל עד שהבטטות רכות.

2. להעביר את הבטטות + כמחצית מהנוזלים לטחון ולהחזיר לסיר לבשל כ 20 דקות ולבדוק טעמים.

מרק עדשים כתוםimosh30

גם של ניקי ב

בצל בינוני קצוץ
כוס עדשים כתומות
2 ליטר מים
2 בטטות חתוכות לקוביות
רסק עגבניות קטן 100 ג'
סוכר במידה וצריך
חצי כפית כמון
כף פפריקה
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

אופן ההכנה:

1. לטגן את הבצל עד שהוא משקיף, להוסיף  רסק, תבלינים, כוס מים ועדשים, לערבב ולהוסיף את שאר המים, להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית ביעבוע עדין. להוסיף את הבטטה ולבשל כשעה. מידי פעם לערבב ולבדוק טעמים.

פרגיות עם עדשים וירקותimosh30

ושוב ניקי ב

4 מנות

מצרכים:

6 פרגיות

משרה:
כפית פפריקה
6 כפות שמן זית
כפית שטוחה א. מרק

3 תפוחי אדמה בינוניים
2 בטטות בינוניות
שני שיני שום
בצל בינוני
כף עדשים אדומים
כף פפריקה
כף קטשופ
כף דבש
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אופן ההכנה:

1. לתבל את הפרגיות לשמור בצד.

2. לפרוס את את תפוחי האדמה והבטטות לפרוסות לא עבות, בסיר חם עם כמה כפות שמן לסדר את תפוחי האדמה בתחתית ולטגן עד הזהבה לקצוץ את הבצל ולהוסיף
לפרוס את השום ולהוסיף מעל להוסיף את הבטטות לטגן כדקה.

3. להוסיף תבלינים קטשופ לכסות במים להוסיף עדשים ולבשל עד שהירקות מתרככים (כמעט רכים).

4. בסיר נפרד וחם לטגן את הפרגיות כדקה מכל צד, מעל לשים את הרוטב והירקות לבשל כ 15 – 20 דקות ולבדוק טעמים.

תבשיל קינואה ועדשיםimosh30

ניחוש..?! ניקי ב

מספר מנות: 5

מצרכים:

3/4 כוס קינואה
חצי כוס עדשים אדומים
בצל בינוני חתוך לקוביות
עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
רסק עגבניות קטן
כפית פפריקה
1/3 כפית כמון
סוכר לפי הטעם
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

אופן ההכנה:

1. להשרות את הקינואה כחצי שעה במים ולסנן.

2. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את שאר המצרכים לכסות במים רותחים להרתיח ולהנמיך את האש.

3. לבשל עד שרוב המים מתאדים בסביבות 12 דקות או עד שהכל רך.

 

מג'דרה~מטילדה~

(בדרך כלל מכינים מג'דרה מעדשים ירוקות, אני אוהבת להכין מעדשים כתומות ולתבל כמו אורז צהוב).

 

בוררים עדשים, משרים במים רותחים לעשר דקות ומסננים.

 

מטגנים בצל, מוסיפים אורז ומטגנים מעט, מוסיפים את העדשים.

 

מוסיפים מים, מתבלים (אני אוהבת: מלח, פלפל, כמון וכרכום).

 

מרתחים, מבשלים מכוסה על אש קטנה עד שהאורז שותה את כל המים.

 

מורידים מהאש ומשאירים מכוסה עוד חמש דקות.

 

בתאבון

תודה , כמה מים לשים? וכמה אורז ועדשים?חדשה דנדשה


תודה גם לאימוש ומינימאוס
תלוי כמה את רוצה~מטילדה~
כוס אורז, חצי כוס עדשים, 2כוסות מים
זה מה שאני עושה בערך, אפשר לשנות את כמות העדשים.

בהצלחה
תבשיל עדשים מהירבת 30

מטגנים בצל ושום, מוסיפים עדשים, ומתבלים בכמון, כורכום ומלח.

מוסיפים מים ומבשלים עד שכל המים נספגו והעדשים נימוחים.

טעים טעים, מצוין עם אורז. וגם לתינוקות זה טוב.

טעים מאוד. ואני מוסיפה גם שורש סלרי פרוס לפרוסות.לב אמיץ
שאלה : לגבי מרק עדשים כתומיםשושנה29

 

צריך להשרות את העדשים לפני הבישול?

 

ככל הידוע לי - לאתות

הן קלות לעיכול ולבישול, ולכן אין צורך להשרות

אני שטפתישושנה29

וזה איזה שעתיים במים, והמים פשוט בצבע לבן.

וגם קצת מלוכלך....

לא להשרות. לשטוף היטב.אור כחול
עדשים ברוטב אדוםאור כחול

לטגן בצל גדול. כשמזהיב להוסיף שום, להגביר את האש ולהוסיף כוס עדשים שטופות. לטגן מעט ולהוסיף 3 כפות רסק עגבניות. להמשיך לטגן ולערבב כשתי דקות. להוסיף כף סוכר (זה לא יוצא מתוק. רק בשביל לנטרל את החומציות של הרסק) ומלח לפי הטעם. להוסיף 2 כוסות מים רותחים, לבשל על אש קטנה כ10 דקות ולערבב מידי פעם שלא ידבק למטה.

 

עשיתי אתמול. הילדים ממש אהבו...וגם אנחנו.

מעדשים ירוקות או אדומות?מינימאוס
אדומותאור כחולאחרונה
אפשר לקבל מתכון לפשטידת קישואים פרווה770מ

תודה מראש למגיבות!!

פשטידת קישואים של אמא שלילב אמיץ

אין לי כמויות מדוייקות

אפשר עם תחתית בצק או בלי.

 

בצל גם מטוגן בשמן זית (משדרג טעמים), וגם חי קצוץ או פרוס לרצועות.

קישואים כמובן. פרוסים לעיגולים.

 

אם לא רוצים לסחוט או לקבל פשטידה מלאה נוזלים, עדיף לאדות מעט במחבת קרמי או טפלון.

מלח, פלפל שחור (עדיף גרוס).

כף או יותר של מיונז.

 

את כל אלו לערבב.

 

לטרוף ביצים שלמות  היטב במזלג או אפילו לערבל במערבל.

את הביצים בוחשים אל תערובת הקישואים ואופים בתנור. טמפרטורה? לא מדוייק אבל אני מעריכה 180 מעלות.

תודה אבל אני צריכה כמויות מדויקות למי יש?770מ

ואם אפשר מתכון בלי מיונז....

זה המתכון שליצביה22

בס"ד

 

פשטידת קישואים

 

 

 

חומרים:

 

2 ק"ג קישואים

5 בצלים

1 קופסת פיטריות

2 ביצים

2 כפות שמן/מיונז

2 כפות קמח

מל"פ

 

אופן ההכנה:

 

לקלף את הקישואים ולפרוס  אותם לעיגולים, ולאדות אותם עם כוס מים .לאחר האידוי לסנן.

לפרוס את הבצל לעגולים ולטגן . להוסיף לבצל המטוגן פיטריות ולהמשיך לטגן את הכל  עוד קצת.

לערבב את הקישואים , הבצל המטגן עם הפטריות ולהוסיף: 2 ביצים,2 כפות שמן/מיונז, מלח, פלפל שחור ו- 2 כפות קמח.

לערבב הכל יחד לשפוך לתבנית משומנת ולאפות על חום של 180 מעלות, עד שהפשטידה משנה לצבע חום.

 

(אני לרוב מכינה רק עם שני בצלים ולא חמישה, וגם לא בטוח שתמיד מגיעה ל-2 קילו של קישואים, אני לא ממש שוקלת).

 

תודה יקרה !! ומזה מל"פ770מ
מן הסתם מלח/פלפל. וראיתי ששכחתי להוסיף 3 כפותלב אמיץ

קמח למתכון של אמא שלי.

פשטידת קישואיםכלנית1

פשטידת קישואים (מתכון של ניקי בעריכה שלי)

3 קישואים גדולים
בצל בינוני קצוץ
חצי כוס קמח מצה / חצי כוס קמח תופח
כפית א. אפיה
2 ביצים
כף א. מרק
פלפל שחור, מלח (נראה לי 1/2 כפית עד כפית, לפי הטעם)

לטגן בצל עד להשחמה. לגרר קישואים. לבחוש את כל המצרכים ולאפות כ-20 דקות ב-180 מעלות.
 

יישר כח!!770מ
הכנתי אותה פעם אחת ויצא מעולה!חדשה דנדשה
לא יודעת איך זה פהפעימה
בעה"י

אבל במתכון שהיה לי היה צריך לסחוט את המים מהקישואים כמה שיותר, שלא יהיה מימי
כשמטגנים. כשאופים הנוזלים ב-3 קישואים לא רביםכלנית1אחרונה

בד"כ אני סוחטת קישואים בפשטידה, אבל במתכון הזה היא לא מזכירה וגם לא סחטתי,

כי כמות הנוזלים שהגירו 3 קישואים לא היתה גדולה. וגם אפיתי בלי לכסות את התבנית, כך שהעדפתי שהפשטידה תצא מעט לחה ולא יבשה.

אפונה יבשהחיים חדשים
כמה זמן צריך להשרות לפני הכנת מרק או כל דבר אחר?
אפשר להשרות חצי שעה במים רותחיםלב אמיץ

זו קטניה פחות קשה מחומוס או שעועית. במים קרים אני משערת בין 4-8 שעות.

אין צורך ביממה שלמה.

אין חובה להשרותיהודיה מא"יאחרונה

אבל כדאי להשרות לילה, זה מקצר משמעותית את זמן הבישול.

עוגות ועוגיות בלי אפיה\בישול והקצפהחיה וקיימת

אני מורה לחוג אפיה וכמה הורים ביקשו שנכין מאכלים שמגיעים מוכנים הביתה.

כמובן יש הגבלה תקציבית אז אני צריכה דברים לא יקרים מידי, הבנות מביאות חומרים בסיס כמו- קמח סוכר שמרים א"א קקאו וכו'  ואני קונה את החומרים האחרים כמו שוקולד, ריבה, מרגרינה, ביצים וכו' 

כדורי שוקולד למשל, זה יקר כי חוץ מסוכר וקקאו אני קונה הכל.

יש משהו או שזה חסר סיכוי?

רעיונותheh

הכנת כריכים מעוצבים.

עציבוי ירקות ופירות.

כדורי תמרים.

פצפוצי אורז/ קורנפלקס

סורבה פירות. (אפשר ממיץ קנוי ואז יוצא זול יותר מאשר פירות)

ג'לי למינהו- עיצובים וכזה.

המסת שוקולד לתבניות.

אני בכיוון?

 

קיסמים עם ירקות ופירות צבעונייםאורין

אפשר ירקות שניצלו במחבת

מוקפץמסלרי כרוב נבטים נודלס פטריות תירס גזר מגורדzmil

עוגת ביסקיווטים גבינה

 

יש לי מלא מתכונים לבחושותמיסטר דום
זולות וטובות
אפשר לעלות אותן לפורום? תודהמינימאוס
פשוט(חח תלוי למי)נולאית
בס"ד

פונדו,
ממיסים שוקולד בסיר וטובלים בתוכו חתיכות פירות על שיפוד, מרשמלו ועוג כיד הדמיון הטובה...

ואם רוצים מראה יותר טעים ממה שהוא אחרי טבילת השוקולד,
אפשר לפזר על ציפוי השוקולד אבקת קוקוס, סוכריות לקישוט עוגה וכ'.

אפשר גם לעשות יצירות עם בצק סוכר צבעוני.
אני לא חושבת שזה הכיווןא"ם
היא ביקשה מזכונים זולים,‏ כי את המצרכים היקרים היא קונה.‏ כל המתכונים שנתתם הם ללא קמח.. ז"א שהיא צריכה לקנות את כל המצרכים ובכמות גדולה,‏ זה כבר לא זול
כדאי לחשוב על מה את מוכנה לוותרכלנית1

התנאים שלך קצת מקשים ולכן נראה לי שכדאי שתתפשרי על משהו. למשל, אם את מעוניינת בחומרים בסיסיים, תצטרכי טוסטר אובן, או שתבקשי שבוע מראש חומרים כמו קמח וכד'. תאפי בבית/ בבי"ס בטוסטר אובן בסיס או עוגות אישות בעטרות נייר ותשלימי קישוט של ג'לי, שוקולד וכד'. הפעם יהיה מדובר בכמות קטנה יותר בזכות הבסיס.

 

אם יש קמח ושמרים שמביאים לך מראש (את גם יכולה לבקש תורנות כך שבכל שבוע אחת הבנות תביא לך קמח/שמרים וכיו"ב בשביל השבוע הבא. כך תוכלי להכין בצק לחלות קטנות.

 

ואם את מתעקשת על ללא בישול, אפשר לטבול גליליות בשוקולד מומס.

אפשר לצפות ערגליות בשוקולד ולאחר שהבלילה תתקרר לצפות בסוכריות צבעוניות של עוגה ולשים כל עוגיה על שיפוד (מתוך "בישולים"). לצורך זה תספיק לך חבילה אחת של עוגיות (לפי מס' הבנות).

ערגליות על מקל

 

אולי לשנות את השיטה?פעימה
בעה"י

לבקש מההורים לא להביא מצרכים אלא כסף שווה ערך ( 4 קמח בחודש יוצא בערך 15-20 שח )
ואז יהיה לך יותר קל-לא תהיי מחוייבת למצרכים רק עם קמח וכד'
לא כ"כ פשוט. הם כבר משלמים על החוגכלנית1

חשבתי על הרעיון הזה וביטלתי את הרעיון, כי ההורים כבר משלמים על החוג ואם מבקשים מצרך, מבחינתם זה יתקבל יותר באהדה מאשר כסף נוסף.

תודה חברים, אבל נראה לי שלא הבנתם, באשמתי חיה וקיימת

זמן ההכנה 4\3 שעה, רוב המתכונים פה הם בערך רבע שעה הכנה, חוץ מזה מדובר בבנות בגן חובה עד כיתה ב', זה מסובך להם (כדורי שוקולד לקח להם יותר משעה וחצי!!!, = היה שיעור כפול).

אני צריכה משהו כמו כדורי שוקולד ביותר זול או פצפוצי אורז שאפשר להכין בלי להמיס חומרים וכאלה.

יש מבין?

תודה בכל אופן.

אולי...תות

קודם כל באמת שלא הצלחתי להבין מדבריך! אין לך אפשרות לאפייה? אמרת שזה חוג אפייה!

 

אם את לא יכולה לאפות (מבאס בהחלט חוג אפיה בלי אפיה )

 

סלט פירות (אפשר לחתוך אפילו בסכין חד פעמית טובה. מניסיון).

"סירות" מלחמניות, ממולאות בסלט ביצים, עם דגל על קיסם שיניים. חמוד!

אולי יש לך מיקרו? אפשר להכין עוגות חמודות במיקרו

פצפוצים עם שוקולד - אפילו תביאי אמגזית או משהו...

איזה שהוא סלט ירקות מיוחד

 

 

אם את כן יכולה לאפות-

שבלולי פיצה (יש לי מתכונים נהדרים אם תרצי)

עוגות... יש עוגות בחושות וזולות בלי סוף

מעמולים (עוגיות עם ממרח תמרים) - זול מבחינת חומרים ופשוט להכנה

עוגיות פשוטות בצורות - כנל

הרבה מתכונים של עוגיות מהאתר "בישול בזול"

"פיצה" עם טונה

ויש עוד הרבה

רק תכווני יותר...

או, עלית על הנקודה, אם קוראים לזה חוג אפיה מה זהחיה וקיימת

אומר?? שמכינים דברי מאפה, לא שאופים החוג!! שנה שעברה ההורים היו מספיק חכמים והבינו לבד, השנה לא, ולא ברור להם למה צריך להפעיל כל פעם את התנור בשביל עוגה קטנה.

לעניינו: סלט פירות- יקר (הרעיון נשמר לט"ו בשבט, פירות וג'לי)

סירות זה אחלה, אהבתי.

אין מקרו, אין אמגזית ואין משהו, המקסימום זה מים חמים בחדר מורות (המסתי עם זה שוקולד בשקית- לזגזוגים)

סלט ירקות- אשמח למתכון מקורי וזול.

בקשר לכל השאר, ברור שברוב הפעמים הם כן יקחו לאפות בבית, אז אני עושה דברים כעין אלו, אשמח מאוד למתכונים לעוגות בחושות וזולות.

מעמול זה פשוט?? אני הסתבכתי עם זה...

עוגיות- כנ"ל עוגות, אשמח למתכונים.

התיעצות- משפחה שלא אוכלים בכלל מרגרינה, להתחשב בהם? (ז"א לשבור את הראש למצוא מתכונים בלי מרגרינה)

תודה, נשמות

 

 

שמרים בלי מרגרינה עוזר?מיסטר דום
שמרים זה מראש בלי מרגרינה חיה וקיימת


עונהתות

- סלט פירות לא חייב להיות יקר. עכשיו אמנם הפירות ביוקר אבל אם תחשבי את המחירים, אם כל אחת מקבלת קערית קטנה, זה לא בטוח ככ יקר (כמה פירות יוצא לכ"א? שניים?). לכי על הפירות הכי זולים. למשל תפוזים ברשת הם זולים עכשיו, כנל תפוחים ברשת (בשוק, ברמי לוי וכד)

- עוגיות מהאתר בישול בזול (אני חוסכת לך לחפש):

מושלגות: http://bishulbezol.blogspot.co.il/2010/08/blog-post_24.html

חיתוכיות: http://bishulbezol.blogspot.co.il/2011/08/blog-post.html

מעמולים: http://bishulbezol.blogspot.co.il/2011/11/blog-post.html

- עוגת שוקולד הכי פשוטה: www.bishulim.co.il/עוגת_שוקולד_בשתי_שניות549

- עוגות בחושות אצל ניקי (לא הכל שם זול, תחפשי): http://www.nikib.co.il/category/cakes-dessert/sponge-cake/

 

לגבי המרגרינה - אני הייתי לוקחת מראש בלי מרגרינה (לא שמתי לך שומדבר עם מרגרינה). גם מבחינת הבריאות, גם ייצא לך יותר זול, וגם יחסוך לך להמיס את המרגרינה.

 

- עכשיו  צץ לי עוד רעיון. סלט בורגול "טאבולה". מכירה? את הבורגול מספיק להשרות במים רותחים. מוסיפים ירקות קצת ירוקים וזה מעולה. אפשר במקום בורגול גם קוסקוס. זה זול יחסית.

 

- את יכולה להכין בבית פסטה ולעשות איתן סלט פסטה קר (יש כל מיני מתכונים)

 

- סלט ירקות: אין לי באמת מתכון מגניב וזול. חפשי באינטרנט או אפילו במאגר שיש פה. אפשר כרוב סיני. אפשר חסה עם פירות (לא ככ זול). אולי סלט יווני? ילדים בדכ ממש אוהבים.

את תותחית!!! תודה רבה רבה!!!חיה וקיימת

מה זה סלט טאבולה?

וואו, אין לך מושג איך עזרת לי, תודה ענקית

ה' יברך אותך.

בסלט טבולה להוסיף בצל ירוק ועגבניה וכוסברzmil
בשמחהתות

טאבולה זה בעיקרון סלט קר של בורגול עם ירקות וירוקים (לדוג' עגבניות, מלפפונים, בצל/בצל ירוק, שמיר ונענע)

כמובן שאפשר לגוון חופשי (אני למשל מעדיפה פטרוזיליה ולא נענע, אפשר לדחוף זיתים פלפל וכד') ולהתקמצן לפי הצורך.

וכמו שכתבתי, אפשר במקום בורגול לשים קוסקוס (אולי בורגול הן לא יאהבו?)

 

פשוט להמיר בשמן...ת.מ.

ברוב המתכונים אין עם זה בעיה בכלל ואם יש מתכון אחד במשך כל השנה שחייב בו מרגרינה זה לא נורא...

בעוגיות? בלי מרגרינה הם יוצאות מתפוררות מאוד.חיה וקיימת

אצלי לפחות, יש לך מתכונים שיוצא טוב למרות ההמרה?

לי יש בצק פריך שיוצא טוב בלי מרגרינה..יעל מהדרום

לק"י

 

4 כוסות קמח

3/4 כוס שמן

1/2-3/4 כוס סוכר

1/2-1 כוס מיץ

1 אבקת אפיה

1 סוכר וניל

אפשר להשתמש בטחינה גולמית כדי להמירלב אמיץאחרונה

חלק מכמות המרגרינה במתכון ולהוסיך גם שמן (עדיף זית כמובן - גם סמיך יותר משמנים אחרים).

 

זה פטנט של אמא שלי שה' יברך אותה. רק צריך לקחת בחשבון שלטחינה יש טעם מסויים דומיננטי.

שאלת הקפאה...ת.מ.
אם אני רוצה להכין בורקס בשק בכמות גדולה ולהקפיא באיזה שלב מומלץ להקפיא לפני האפיה או אחרי?
עדיף לפני, ככה כשרוצים להכין מפשירים-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך כ"ז בטבת תשע"ד 13:33

ואופים בלי טעמי לוואי ובלי שהבצק יהיה סמרטוטי..

כמובן שזה תלוי אם את רוצה לחמם לשבת ואז כמובן-משה ר-

לאפות אותו ואז להקפיא אבל לדעתי זה לא מומלץ..

לדעתי לפני. ככה כשתאפי זה יהיה ממש טרי.חילזון 123
יוצא טוב גם אחרי אפייהפעימה

בעה"י

 

אנחנו לפעמים מכינים כמות ומקפיאים, מוציאים לשבת ויוצא מעולה.

אנחנו מקפיאים אחרי, ויוצא מצוין!נדנדה כתומה.

הגיוני שיוצא יותר טעים אם מקפיאים לפני.. אבל זה עוד מלא עבודה נראלי.

 

 

רק צריך לעטוף ממש טוב, שלא יהיה טעם של מקפיא..

 

ולחמם לא מכוסה שלא יהיה מסמורטט.

למה עוד מלא עבודה?מינימאוס

במקום להכין ולאפות מכינים ומקפיאים

 

למה מלא עבודה. סה״כ למרוח ביצה לפזר שומשום ולתנור.-משה ר-
היא התכוונה עבודה לפני ההקפאה...ת.מ.

כי זה הרבה התעסקות להכין את הבורקס הלא אפוי להקפאה בגלל זה רציתי לדעת מה אנשים עושים...

בכל מקרה נכון לכרגע ההכנה של הבורקסים נדחתה ליום אחר...

^^^^נדנדה כתומה.

[איזה כיפ שאת מבינה אותי]

מינימאוסאחרונה

אנחנו מכינים פס גדול של בורקס ואז פשוט שמים בניר אפיה ומקפיאים

רק אחרי שכתבתן שזו עבודה להכין לקפאה הבנתי שמדובר על בודדים

לא התלהבתי, שוקלד וגבינה יחד?! טוב נו על טעם עלחדשה דנדשה
ריח.....
מדהיםמינימאוסאחרונה

הבנתי פעם משהו דומה (כמובן , הספירלה לא יצאה כל כך יפה אבל היה טעים ומיוחד גם ככה)

לציבור התימנים [מהאשכנזי התמים..]am42

בס"ד

 

יש למישו מתכון לחילבה ולחוח?

עשיתי בעזרת אשתי[האשכנזייה גם] לחוח אבל נאבד לנו המתכון..

 

לגבי החילבה היא טחונה כבר..

 

 

תודה

תימני אמיתי לא ייתן לך מתכוןפעימה
בעה"י

כי אין לו

הייתי שואלת את סבתא אבל זה חסר סיכוי שיצאו מזה כמויות...

תבקש מאיזה אשכנזי שהשיג מתכון
אין לי מתכון... יש לי בערך, תימניה...........בנימינה

צריך להשרות את החילבה  במשך 3 ימים במים וכל יום להחליף אותם (אם זה טחון צריך להשתמש במסננת ממש דקה) כדי להוציא את המרירות.

אחרי שלושה ימים, מקציפים (כמו לעוגה) ומוסיפים מטעמים: מלח, כורכום, כוסברה, פלפל חריף טחון, לימון, עגבניה מגורדת וכד'

ולבריאות!

3 ימים?!?שרבוב
אצלינו משרים מינימום 3 שעות
יש לי לחוח.. בעז"ה אעלה הערב..מקום בעולם
אשמח לקבל אותו...am42

מהשבוע אני מובטל רשמית..אז יצא לי טובה שכבר בשעה 13:00 כל הבישולים היו מוכנים,הכלים שטופים,אפילו השולחן ערוך...מה שנשאר זה רק להכניס את הפלטה לתקע,להדליק נרות ולהגיד שבת שלום..העיקר שאשתי הייתה מרוצה מזה..

חילבה ולחוח :מיסטר דום

משרים חילבה 5 שעות מינימום מחליפים מים פעמיים בערך מקציפים עם מלח פלפל לימון טיפלה מים וכמון ובתיאבון

וללחוח : חצי קילו קמח (יצא מלא!)  חצי קובית שמרים טריים אם אתה עושה יבשים תשים כף וחצי 120 גרם מרגרינה (אפשר להמיר לשמן) מלח לפי הטעם סוכר לפי הטעם ומים עד שיוצא עיסה קצת מימית בתנועת לישה (אני עושה במיקסר בוו גיטרה) לתת לו לתפוח 40 דקות ולטגן במחבת קרה לא להפוך עד שמתווצרים חורים !

לפי הטעם??? אוף עם זה אף פעם זה לא טובחיה וקיימת

עם החוסר דיוק הזה...

כנ"ל עם המים.

איך מטגנים במחבת קרה??

(חלום עתיק להכין פעם לחוח אמיתי)

לא הופכים בכלל או שאחרי החורים הופכים?

תודה

סתם סקרנות מזה לחוח? סוג בצק מטוגן?770מאחרונה
רעיון לטשולנט טעים ובקשה לעזרהמינימאוס

לאחרונה התחלתי להוסיף לטושלנט שלי כף סילאן, כף רסק עגבניות וקינמון. משביח אותו ברמות.

חוץ מזה יש שם הרבה בצל מטוגן, בשר מטוגן, תפוחי אדמה, חיטה וקישקע (קנוי)

מה שכן , דרוש רעיון איך שהתפוחי אדמה יצאו טעימים יותר . מה אתם עושים איתם? שלמים? חצי? קוביות? מטגנים?

קוביות קטנות, הקטנים מתרככים מהר יותר.חיה וקיימת

שימי לב שבחורף החמין יותר זמן על הפלטה והרסק עגבניות עושה ריח ממש חזק, אם המטבח סמוך לחרדים זה עלול להפריע.

שידרוג שלי -אמת ואמונה

כשאני מבשלת עוף ברוטב אדום על הגז אז נשאר לי מלא רוטב, חלק ממנו אני שמה כבסיס לחמין, יוצא מעולה!

זה הסוד שלי.

 

חוצמיזה בשר ראש בחמין הוא מעולה ונותן טעם טוב.

 

שירות לזולת- "קישקע" ביתי בקלותכבשה מתולתלת
עבר עריכה על ידי כבשה מתולתלת בתאריך כ"ז בטבת תשע"ד 22:15

הקישקע בקפואים בסופר יקר לדעתי,

שאלתי את סבתא שלי, הוכחה ניצחת לכך שאוכל פולני הוא טעים,  איך מכינים קישקע (למען הסר ספק... לא כולל מעי באמת)

במתכונים של סבתא אין כמויות מדוייקות אף פעם...אתכם הסליחה.

וזה פשוט ממש, רק שזה לא יוצא כמו נקניק יפה של הקפואים, אלא גושי בצק שמנמנים.

החומרים:

קמח לפי הכמות שרוצים להכין,

מים, ויותר מבבצק רגיל

בצל גדול שלם חתוך ביחס של כוס קמח אחת

חובה: שמן בכמות נדיבה ביותר כמנהג הסבתות, אחרת לא יוצא טעים ולא טוב וחבל על העבודה.

ואני קמצנית בשמן בכל דבר , חוץ מיזה.

אפשר להתנחם בכך שבקנוי זה בטח שומן טראנס וחומרים משמרים.

מוסיפים את הבצל (לא לאדות ולא לטגן, ככה "חי")

שמן, מלח וטיפה פלפל שחור אם אוהבים. אני לא שמה אבל סבתא שלי כן.

מערבבים לבצק דביק ורך מאוד מאוד

 

אם רוצים מעבירים למקפיא לכמה שעות שיהיה נוח יותר לעבד,

כי הבצק הוא מאוד מאוד דביק ורך.

יוצרים גושים שמנמנים, הגושים ממש לא צריכים להיות אסטטים ויפים, 

אין מה להיאבק עם הבצק הדביק כל כך, כשזה נאפה כל הלילה בחמין ומשחים בהחלט לא רואים שזה לא כדור מדוגם.

אני זורקת שני גושים ענקיים ולא מדוייקים ככה לסיר ורצה לשטוף ידיים.

בהצלחה

קישקע מעוצב בקלותכלנית1אחרונה

את יכולה להכין את הקישקע (הפרווה) יום קודם, או אפילו בתחילת השבוע ולהקפיא בכוסות חד פעמיות.

כך הוא יקבל צורה יפה וכשתזרקי אותו לחמין הרותח, הוא ישאר בחתיכה אחת.

להשתמש דוקא בשמן זית. גם בריא גם בעל ארומהלב אמיץ

מיוחדת.

 

וגם לשמור את תפוחי האדמה במקרר. ככה הם נשמרים טריים וטעימים כמו כשנקנו. אין בזה חוכמות - חומר גלם טרי וטוב הוא הבסיס לבישול טעים.

מה גם שכשהם חשופים לאור הם מקבלים צבע ירוק והבנתי שזה מסרטן.

 

איך מקלפים ביצים קשות בקלות?שיר-שיר

 

 

לפעמים הקליפה נפרדת בקלות ולפעמים צריך לעבוד קשה כי הקליפה נדבקת לביצה.

 

 

ניסיתי לשים מלח בבישול, לשטוף מיד במים קרים, להשאיר את הביצים במים החמים -אבל כלום לא עזר.

 

מה הסוד?

אצלנו עובד-פעימה
בעה"י

בהרתחה לשים הרבה מלח, כשמוציאים לשים ישר במים קרים מהמקרר ( גם בקרח אם יש ).
זה בגלל שהתרנגולת היתה צמאה כשהיא הטילה,חיה וקיימת

לכי להתנדב בתנובה ותדאגי שתמיד יהיה להן מיםחושף שיניים.

פתרתי לך את הבעיה, איך אני?

לא - אבל ברצינותלב אמיץאחרונה

אני הבנתי שקשה לקלף דוקא ביצים טריות מאוד.

 

אין לי פתרון מלבד לשבור את הקליפה בתנועת גילגול על משטח קשה כך שתהיה כולה סדוקה סביב סביב ואז לקלף.

איך מנקים נפת משי לקמח?ברווזה

ויותר מזה - איך שומרים אותה נקייה מ"אורחים" לא רצויים?    אם אני רוחצת אותה במים וסבון - לוקח לה המון זמן להתייבש, ובחריצים הקטנים תמיד נשאר קמח ומים. אם מפרקים את הרשת מהמסגרת כדי לנקות בחריצים - אי אפשר להחזיר. במקפיא ובמקרר - אין הרבה מקום מיותר. מה שלא עושים - לא טוב לה! מרגיזה שכזאת     כבר כמעט ויתרתי על אפייה בגללה. מנסה לקנות רק קמח מקרר. אבל זה יקר, אין בכל מכולת, ועדיין רצוי לנפות בשביל האווריריות. יש גם נפת נירוסטה עם ידית מסתובבת, אבל זה לא נפת משי למזיקים, זה רק לצורך אווריריות הקמח בעיסה. גם אותה קשה מאוד לנקות. אז מה הפיתרון שלכם?  קצת מיואשת 

תקני נפה חשמלית, חוסך זמן ועבודה..-משה ר-
דווקא קיבלתי כזו במתנה, ואני מעדיפה את הנפה הרגילהג'נדס
מה? למה?-משה ר-
למה לוקח הרבה זמן להתייבש?פעימה

בעה"י

 

אצלנו לילה אחד והיא יבשה.

כדי להימנע מהקמח שנשאר אולי אפשר להשרות בקערה עם מים חמים וסבון? אבל לא ניסיתי את זה... וגם לשים לב שהיא יבשה לגמרי לפני השימוש[אפשר לנגב במגבת נקייה]

עקרונית כן אמורים להצליח להחזיר את זהמינימאוס

ולגבי הייבוש - מנגבים טוב את הפלסטיק ואת הרשת עם מגבת ואחרי כמה שעות זה יבש לגמרי

מה זה מפריע שלוקח הרבה זמן להתייבש?חילזון 123

שימי בצד וזהו.

אני מנקה עם מים וסבון כלים ועם מברשת או סקוטצ'.

ואם נשאר טיפה משהו בחריצים זה לא נורא.

טוב, תודה לעונים. הייתי צריכה לקחת בחשבון מראשברווזה

שזה הכל נובע מה  ADD  שלי  ולא באמת יעזרו לי כאן. כי לא יבינו, כי לא מתמודדים עם בעיות כאלה, כי חושבים שאני ממציאה, שזה הכל בראש שלי, שזה סתם פינוק. כי רק לי יש כאלה בעיות. אבל סבבה, בכל אופן תודה על הרצון הטוב. כוונות טובות זה גם חשוב.

עם ADD או בלעדיו-תות

כתבתי את זה לא מזמן אבל כדי לעודד אותך-

ממש אין לי עצבים לשטוף כל פעם (נראה לי לא הגיוני)

אני מנערת היטב ושומרת בתוך שקית ניילון בארון.

ככה ראיתי מאחרים. זה שומר על הנפה ועל הסביבה הכי טוב שיש.

פעם ב, למשל אם אני מנפה קקאו או לכבוד פסח, אני משתגעת עם הלנקות ובעיקר עם הסיוט שבלהחזיר

אני גם עושה ככה... ומכירה עוד הרבה שעושים ככה...ת.מ.

הכי נוח הכי יעיל..

גם לי יש ADDכבשה מתולתלת

גם לי יש ADD, וחוץ מיזה גם: תיסמונת טורט, הפרעת שינה, וכולי מגדיר לקויות למידה מהלך.

גם אני הייתי מקשרת אותו לכל דבר,

אוכלת סרטים שאנשים חושבים עלי ככה וככה ,

נכנסת לרחמים עצמיים, 

מתעצבנת על אנשים בלי סיבה ועושה להם רגשי,

ומרגישה ממש רע. ממש כמו שמובע בהודעה האחרונה שלך.

הייתי כותבת הודעות כאלה כמו פס יצור.

עד שניגמלתי.

ומאז שניגמלתי מהסרטים האלה,

הפסקתי לרחם על עצמי, למדתי להבין שאף אחד לא באמת חושב עלי רע 

ושאני רק חושבת שאנשים חושבים עלי רע, כי זה סרט שלי עם עצמי

פשוט הרבה, אבל הרבה הרבה הרבה יותר טוב לי,

עם עצמי, עם הסביבה ועם המשפחה. 

 

ולעניינינו

אני ממש מבינה את זה שנפה לא נקייה מפריעה לך, גם אני ככה.

אני הייתי מנפה עם הנירוסטה עם הידית, עד שהיא התמלאה ג'יפה וזרקתי אותה.

מאז אני לא אופה, ועבר הרבה זמן,  ואם אני צריכה קצת קמח למרק או לתבשיל כמה כפות , 

אז אני בודקת כף-כף בקערית קטנטנה עם משקפיים. בכל מקרה אני קונה קמח בסופר ענקי

עם תחלופה מטורפת, ושמה אותו ישר במקרר ככה שסביר להניח שהוא לא מתליע, בכל מקרה

אני לא אופה  לאנשים אחרים בלי לנפות. לנו אני לא אופה בכלל כבר הרבה זמן, כי רק אני אוכלת ואני דיי שמנה.

אם אני אופה בעתיד עוגה למישהו אז אני אקנה נפה זולה, וכשהיא לא תהיה נקייה לטעמי (וזה יקרה מהר)

אני אזרוק אותה.

קשה לי ממש להשתמש בכלים לא נקיים ב100%.

אני ממליצה לך לקנות נפה פשוטה ולהחליף לעיתים קרובות.

איך הגעת לכל זה? "פינוק" "ממציאה" ?!מינימאוס

ניסינו לעזור ולא היינו בכוון. קורה...

מספיק אנשים שהם לא ADD מקבלים כאן בפורום תשובות שלא לפי טעמם

בכל אופן איתך הסליחה לא היה כוונה להרגיז 

 

אני לא מנקהמתואמת

מנערת היטב מכל השאריות, ועוטפת בשקית עד לפעם הבאה.

וחוץ מזה, אני קונה קמח שלא צריך ניפוי הרבה פעמים (זה מה שקראת לו "קמח מקרר"). למה בעצם צריך לנפות בשביל האווריריות?

מבינה אותך לגמריheh

פתחתי שרשור זהה לפני איזה זמן.

אין לי add. ובכל זאת משתגעת מניקוי הנפה.

כשיהיה לך פתרון תגלי לי גםחיוך

הלכלוך מפריע או זה שלא מתייבש מהר מפריע?לב אמיץאחרונה

בכל אופן לא כדאי לפרק את הנפה בכל פעם כי בסוף לא תצליחי להרכיב אותה בכלל.

 

אם זה הענין שלא מתייבש מספיק מהר ולא מוכן לשימוש כשצריכים תעשי לה פן. גם לי יש קשיי התארגנות אז אם הנפה לא מוכנה לפעולה. אני מייבשת אותה היטב במיבש שיער למשך כמה דקות. יוצאת כמו חדשה.

מרק עגבניות ושעועית מוצלח מאודמינימאוס

בסיר בינוני (סיר שמתאים לבישול של עוף אחד)

מטגנים בצל קטן קצוץ מוסיפים 2 עגבניות אדומות מאוד קצוצות 

כשהעגבניות התרככו ומסיפים 3 כפות גדושות של רסק עגבניות,

חצי כפית סוכר, פלפל שחור, חופן כוסברה קצוצה, כף אבקת מרק ירקות 

קופסה של שעועית אפויה ברוטב ומים עד כמעט למעלה.

מבשלים שעה.

 

אפשר רעיונות לארוחות ערב פשוטות? תודהג'נדס
אולי תמצאי פהתות

http://www.nikib.co.il/category/dinner/

 

המלצות שלי:

פנקייקים (יש הרבה גרסאות בריאות)

דייסה (במיוחד לילדים)

לחם מטוגן

חביתות למינהן וסוגיהן (שקשוקה, בצל ופטריות, חביתות ירק וכד')

פשטידות בחושות

שוב, לילדים - לעשות "סנדוויץ פרצוף" (לתת להם הרבה חומרים  - ביצה קשה, טונה , ממרחים, המון ירקות ופרוסות, מכינים פרצופים וזה ממש כיף)

מרקים כמובן (אפשר עם קרוטונים או אפילו רק עם צנימים וחמאה... הכי כיף בחורף)

טוסטים

להכין לבד קרקרים

...א"םאחרונה
פסטה מבושלת ומסוננת,‏ להוסיף גבינה לבנה/‏ קוטג'/‏ שמנת,‏ או גם וגם..‏ ביצים,‏ תיבול.‏ לערבב ולתנור עד שמקבל צבע.
אני מכינה לפעמים פיצות קטנות עם רסק מתובל ומקפיאה וכשמתחשק מוציאים כמה..
פעם,‏ כשהיינו זוג צעיר הייתי מכינה אנטיפסטי וצ'יפס בתנור לארוחת ערב,‏ זה היה נחמד..
סלט קוסקוס/בורגול ‏
מתכון לעוגת יומולדת.פיתה פיתה

אני יודעת שצריך לחפש ויש בפורום,אבלל בכל זאת..

 

לא מסובכת. וטעימה.אפשר שוקולד.

אה,ושיכולה לשרוד נסיעה של שעתיים בערך.

שאלה בקשר לעוגת בננותתות

צריכה עזרה:

תמיד כשאני מכינה עוגת בננות, ולא משנה מאיזה מתכון - היא יוצאת לי "לא אפויה" - כמה שאני אופה זה עדיין יותר מדי רך מבפנים.

ניסיתי מלא מתכונים שהיו עליהם המלצות מעולות.

למישהי/ו יש רעיון למה זה קורה לי? אני ממש משתדלת להיצמד להוראות

נ.ב. אני אופה בקמח מלא, לא שזה נראה לי קשור.

תודה!

רעיון לקינוח לשבע ברכותתודה על הכל

בלי הרבה עבודה... (אני עם תינוקת ואין לי זמן) טעים ונראה טוב

יש במלאי?

ארוחה בשרית?ת.מ.
אם כן סופלה זה אחלה ולא הרבה מידי עבודה (אני עשיתי ל7 ברכות עם תינוקת קטנה בבית)
אם הארוחה לא בשרית ממש ממליצה על העוגת כדורי שוקולד של קרין גורן (גם אותה כנ"ל)
ויש לציין שאני פחות מסתדרת עם אפיה ויותר עם בישולים ובכל זאת הסתדרתי עם הנ"ל ...
איזה סופלה הכנת?תודה על הכל

מה שגיסתי מכינה...ת.מ.
כשהיה מהמחשב בלנ"ד אכתוב לך...
המתכון..ת.מ.

להמס במיקרוגל:
200 ג' שוקולד מריר
3/4 כוס שמן

מוסיפים:
1 כוס קורנפלור / 3/4 כוס קמח
1 כוס סוכר
2-3 כפות קקאו
5 ביצים

אפשר להוסיף בכל אחד קובית שוקולד..

בלי מרגרינה?? איזה כיף!!! אימצתי את המתכון חיה וקיימת

(הסופלה שלי מכיל המון מרגרינה...)

הרבה מהמתכונים שראיתי היו עם שמן וגם מה שלא ממיריםת.מ.אחרונה

אני בכל מיני מתכונים שהכנתי החלפתי ויצא מעולה..

בד"כ אני גם מורידה קצת מהכמות.. (נגיד במקום חבילה שבעיקרון שווה לכוס שמן אני שמה 3/4 או אפילו פחות..)

מהחתונה קניתי רק פעם אחת מחמאה (ומרגרינה בכלל לא) כשתיכננתי להכין עוגה מושקעת לכבוד משהו ולהפוך אותה לפרווה מה שבסוף לא יצא ועדיין יש לי במקרר חצי מהחבילה שבחצי השני השתמשתי כשהכנתי עוגה לא בשבילי...

כמה זמן במיקרו?מתכון טובzmil
לא יודעצ בדיטק אבל זהירות שלא ישרף..ת.מ.
לא צריך שהשוקלד ימס לגמרי אחרי שמוציאים אפשר לערבב טאז הוא ימס עד הסוף בלי להישרף...
הכנתי ויצא טעים! תודה..יעל מהדרום
לק"י

ושמתי שוקולית במקום קקאו.
קרמשניט...פשוט וקל להכנה, וטעים!אושר תמידי
אפשר מתכון?מחייכת =)
גלידת תותשמחה בחלקה

.הכנתי היום 15 תבניות אינגליש קייק תוך שעה וחצי

אם בא לך את יכולה להכין ליד זה עוגת שוקולד חמה- גם מתכון פשוט מאוד.

 

הגלידת תות זה ככה:
מכנסים למערבל/למג'ימיקס קופסת תותים, 2 חלבונים ו3/4 כוס סוכר. מפעילים ל5-10 דקות ויש לך קערה מלאה גלידת תות (וזה נחתך יפה מתבנית אינגליש קייק)

 

אם תרצי את המתכון לעוגת שוקולד חמה תגידי ואכתוב.

 

בהצלחה

חיוך
 

גלידה מעולה, הכנתי ממתכון דומה בעברסקיצה
ממש פשוט..
מה הכוונה מערבל?יאיר100

זה שעושה קצף או מעבד מזון עם הסכין המסתובבת?

תשובהשמחה בחלקה

עד היום הייתי מכינה עם הסכין המסתובבת אבל אתמול קראתי באינטרנט שאפשר להכין עם המערבל (שמקציף ביצים- אבל לא הידני, של קנווד).

ובגלל שהייתי צריכה כמות גדולה (והקערה של המערבל יותר גדולה) ניסיתי וזה יצא מעולה.

כשרות תותzmil

צריך לשטוף בסבון ולקלף קליפה כולל עלים וחלק עליון.. בקיצור לא נשאר כלום מהתות. אז אפשר תחליף מתאים?

תות אפשר גם לרסק היטב, ואז זה בסדראלמונית 0

אחרי השריה במים עם סבון, פתיחה ובדיקה והוצאת העלים עם מעט מהחלק העליון. אבל עדין נשאר משהו..

(לפי הרב ויה)

אולי פצפוצי אורז/קורנפלקס בשוקולד?שמשי
מגישים במנג'טים ותמיד יוצא טעים.
יש מלא!!!תובל שפיר המלך

הכי טוב וכולם אוכלים זה בעיקר עוגות ופטיפורים

 

 

 

 

 

 

מקווה שעזרתי ומזל טוב.

 

פטיפורים !מיסטר דום
קישור-משה ר-

למתכונים של שפים שונים, אני ראיתי שם כמה ממש טובים..

תהנויאמי

http://foodweek.mako.co.il/?Partner=mw&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1758979194#20

עושים אחלה יח"צ למאסטר שףפעימה
מה אכפת לי מהתוכנית הזאת? מישו שיתף את המתכונים-משה ר-

בפייסבוק אז העליתי לפה לטובת הפורום..

לא אמרתי שאכפת לך.פעימהאחרונה

בעה"י

 

רק אמרתי שלמאסטר שף יש אחלה יח"צ אם הם הגיעו עד לפה...

 

עוגיות..כלה [=

מחפשת מתכונים לעוגיות יחסית פשוטות וכמובן טעימות, שיהיו פרווה(:

ואם אפשר, לא עם מצרכים יקרים/לא מצויים מידי..

תודה!

חפשי באתר של ניקי, יש לה הרבה מתכונים מצוייניםחיה וקיימת
אתר עוגיו.נט גם מומלץאמא שלה
גם באתר "בישול בזול"תותאחרונה

שם גם לא תמצאי מרגרינה או חמאה אלא רק עם שמן

ממליצה בחום

בא לי לפנק אתאקונהמטטה

בעלי ואותי במשהו טעיםםםם

 

רעיונות+ מתכונים יתקבלו בברכה!

 

זה יכול להיות מתוק, מלוח בשרי\חלבי...לא משנה מה.

תודה!

פסטה בשמנת ופטריותמשיח עכשיו!אחרונה

אני רוצה להכין קינות מתותים וקצפת אבל קצת יותרעיצובית

מושקע מהרגיל

יש לכם רעיונות?

מתכונים?

תודה רבה

חייב תותים? אנחנו ממש מתרחקים מהפרי הזהמשיח עכשיו!

בגלל שיש סבירות גבוהה בו לנגע חרקים

כן חייב... זה הולך הכי טוב וטעיםםםם ביחדעיצובית

סברינה?תודה על הכל

|חולם על תותים|

ראיתי במתכונים שזה חלבי אני מחפשת פרווה תודהעיצובית

יש עוד משו?עיצובית

טרייפלתמר_דר

זה קינוח מהמם וטעים.

מכינים אותו בקערה שקופה וזה בעצם שכבות:

עוגת ספוג מרוחה בריבה ומושרה ביין

עליה קצפת

על זה פרי (תותים במקרה שלך)

על זה קרם וניל.

 

אני מכינה מהספר "מהמטבח בהנאה" אבל בטוח אפשר למצוא באינטרנט עוד מתכונים.

קישור לתותים בקצפת מהממים...רבה אמונתך!

המתכון חלבי, אפשר בקלות להפוך לפרווה

http://www.oogio.net/cream-and-chocolate-strawberries

רבה אמונתך ראיתי את זה רק עכשיו...עיצוביתאחרונה

אבל נשמור את זה לפעם אחרת

זה בדיוק מה שהייתי צריכה

ממש תודה לכולם

רעיונות לכריכים לעשות לבית ספר??כריכים שווים לאאני עזראית[=
לחם עם שוקולד וכו'..
אשמח לרעיונות!(:
חביתה עם גבינה/ קוטג'/ חומוס וירקותיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

חביתה עם ירקות בתוכה (כמו פשטידה).
טונה ורסק עגבניות/ מטבוחה.
טונה וחומוס.
סוגי סלטים מבושלים שונים.
שקשוקה.