הכנו עוגיות טחינה, ויצא ממש טעים (כוולם אהבו אותם)
אממ- הם מתפוררות באופן הזוי...
המרקם שלהם הוא כמו של חול כזה,
ואיפשר להעביר אותם לקופסא...
יש לזה פתרון?
משו שאפשר להכניס לבלילה וזה עושה את זה יותר גושי?
תודה 
הכנו עוגיות טחינה, ויצא ממש טעים (כוולם אהבו אותם)
אממ- הם מתפוררות באופן הזוי...
המרקם שלהם הוא כמו של חול כזה,
ואיפשר להעביר אותם לקופסא...
יש לזה פתרון?
משו שאפשר להכניס לבלילה וזה עושה את זה יותר גושי?
תודה 
עוגיות עם שמן מתפוררות. מה שמחזיק את הבצק זה מרגרינה.
(אבל אולי תנסי להקפיא, יכול להיות שזה יעזור קצת)
אלמונית-הללישאני אופה בלי מרגרינה בכלל,
אנסה את המתכון של וזכני...
זה יוצא מעולה. גם אנחנו התחבטנו בזה וזה עבד יופי 
ת.מ.או שזה יכול להיות בשרי\, וזה הכי שווה.
רוטב פטריות יכול להיות טעים גם פרווה
ועוד רוטב, שהולך טוב בתנאי שזה טרי: (כלומר, לא בחימום חוזר)
קוצצים בצל דק, מטגנים בשמן זית, מוסיפים עוד די הרבה תבלינים (ואפשר אפילו רק שמן זית ותבלינים, בלי הבצל) ומערבבים עם הפסטה המוכנה
אפשר להפוך שאריות עוף לרוטב טעים לפסטה
פשוט רוטב עגבניות, אבל עם חתיכות של עוף, וזה יוצא ממש טעים.
רוטב פטריות.
אם אין פטריות ואין לך משהו נגד רוטב עגבניות, פרט לשעמום, תכיני רוטב עגבניות,
ואחרי הבישול, שימי את הפסטה עם הרוטב בתנור ותפזרי פירורי גבינה צהובה (אם אין, אז תקפלי פרוסה
ותחתכי לחתיכות קטנטנות).
את גם יכולה לטגן בצל ולהוסיף 2 כפות קמח לשמן של 2 בצלים מטוגנים. להמשיך להשחים מעט, להוסיף מים ולבשל.
כשהרוטב סמיך, אפשר לצקת על האטריות ולאפות מספר דקות עם ג. צהובה מעל.
פסטה עם שמן זית,צ'ילי מתוק או חריף ועשבי תיבול או ירקות עלים קצוצים,
מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הצ'ילי (אפשר להוסיף גם שום) וכשהשמן חם מאוד קוצצים פנימה ירקות עלים כמו:
פטרוזילה ושמיר או בכיוון הים תיכוני, בזיליקום,זעתר וכו' .
מערבבים היטב ומסירים מהאש.
מערבבים עם הפסטה ומוסיפים מלח,פלפל. (מתוך הספר ספר הפסטה הגדול מאת בת' אלון)
ויש את הכיוון של פסטה וירקות:
קישואים פרוסים לטבעות מאודים במעט שמן זית (במקור בחמאה) ולזה מוסיפים שמיר קצוץ ומבשלים עוד דקה.
כמובן מלח פלפל.
(גם מתוך הספר ספר הפסטה הגדול מאת בת' אלון)
וזה מתכון שלי:
תבשיל של קישואים, קוביות חצילים, קוביות או רצועות גמבה אדומה, חתיכות עגבניה באיזה גודל שבוחרים, בצל חתוך לקוביות.
את כל אלו מאדים במעט שמן זית במחבת טפלון או קרמי (או בסיר רגיל) עם מכסה סגור. לבחוש מדי פעם.
להבליע פנימה אל הנוזל כף רסק עגבניות ולתבל במלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה ומעט כורכום.
את זה להניח מעל מנה של פסטה או של פתיתים.
ובלי מליון וחצי חמאה.. אין לי בעיה עם חמאה רק רק שיש לי קוביה של 200 גרם ואין לי משקל לחתוך אותה.. אז תשתדלו לעזור לי בערך..
לגבי החמאה- יש קוים כאלו על העטיפה שמחלקים את החמאה לחלקים- 50 גר' כל חלק ואז קל יותר לחתוך אותה בסכין. תבחני את העטיפה- אולי גם אצלך יש.
בהצלחה!
אני גם ניסיתי כמה מתכונים של הום פרייז ועוד לא מצאתי את המתכון הטוב והטעים, כזה שהתפו"א קריספיים והרוטב טעים ומדוייק, אשמח גם להמלצות (מנוסות)
שלום לכולן!
יש לי בבית בקבוק של סירופ שוקולד מוכן, כזה שמזליפים על גלידה וכו' ואין לי כ"כ שימוש בו.
יודעות אם מותר להכניס אותו כמילוי לעוגות ולאפות בתנור? יש בו כל מיני מייצבים ומשמרים ועוד כל מיני מרעין בישין....
למשל כמילוי ברולדות שמרים או מילוי לבצק פריך?
מחפשת מתכון לקרם שוקולד (עם קקאו) פשוט לעוגה
הגבלות:
בלי שוקולד
בלי מרגרינה
תודה!
כוס של קקאו וסוכר - היחס בניהם לפי הטעם. אני עושה חצי-חצי, אבל אם רוצים מתוק יותר שמים יותר סוכר וכו'.
רבע עד שליש כוס של נוזלים - יכול להיות מים או יין או שמן או ליקר או מיץ וכו'
לחמם במיקרו חצי דקה, ואז לערבב ואם צריך לשים עוד קצת במיקרו, עד שיש קרם חלק. או בסיר קטן תוך ערבוב מתמיד.
למרוח על העוגה בעודה חמה
ולשדרוג אפשר להוסיף דברים כמו וניל, קינמון, דבש, קליפות תפוז, אגוזים קצוצים וכו'
ועוד אחד ממש פשוט: לערבב חמאת בוטנים עם אבקת שוקו.
כמו עדשים, שעועית, אפונה או חומוס.
עוף או בולונז
סתם רוטב עגבניות.
הולך מעולה ונזלל~
מכינים את הקוסקוס ובמקום להשתמש בשמן ומלח משתמשים בחמאה. וסוכר (אפשר סוכר חום).
עוד בשלב הבישול מוסופים צימוקים כך שיתבשלו מעט, ויתרככו (אם משתמשים בשקיות של הקוסקוס המהיר להכנה, לשים את הצימוקים מתחילת ההכנה).
כשהקוסקוס מוכן לאכול חם עם אשל/יוגורט חמצמץ או במתיקות מעודנת.
ממש טעים.
מסקרן. אנסה לבשל אותו
בתור אחת שאוהבת לאכול בשר/ופרווה..
כשמשרים אותם במים לזמן מה הם מתרככים. לזה מוסיפים ירקות קצוצים שמן ותבלינים ויוצא סלט.
ואפשר לגוון עם מתוקים : חמוציות/פקאנים וכו'.
ואפשר במקום להשתמש בגרגירי חיטה שבורים, להשתמש בקוסקוס מוכן.
(אצלי לא אוהבים את הטעם של הכוסמת לבד).
פעם הכנתי בתבנית אטומה עוף עם תפוח אדמה, עגבניות ובצל ברוטב קצת מתוק. אם אני לא טועה הוספתי סילאן וצילי מתוק. זה יצא עם רוטב נוזלי(מהנוזלים של העוף) .
ואז פשוט שמתי בצלחות את הכוסמת ומ עליה את העוף עם הירקות והמון רוטב
אבל נראה לי יעבוד גם עם נייר כסף. אה, ו- 20 דקות אחרונות לאפות בלי מכסה.
יש למישהו? אני מזה אשמח!!
איך הכנת?
נערת טבע
נערת טבעעם היונים..
|פעם ראשונה שאני מגיבה כאן בזכותך|
-משה ר-איך הכנת?
זה שילוב של פודינג ביתי מחלב+קורנפלור,
עם מוס שוקולד בלגי קנוי,
קצפת ביצים
וכדורי שוקולד![]()
זה די הייתה יציאה קולינרית...
אחח, אני אוהבת לנסות מתכונים מונפצים ולהצליח!![]()
![]()
אם כן אשמח למתכון. תודה רבה!
אחותי שונאת קוטג' עם רסק עגבניות אז לכבודה החלפנו את המרכיבים ונשארנו עם המתכון הזה:
עלי לזניה כמובן.
מכינים בקערה אחת רוטב עגבניות: רכז עגבניות עדיף 28% , שמן זית בכמות נדיבה, פפריקה מתוקה אפשר גם צ'ילי חריף, מלח - להתחשב בזה שלא נבשל את הפסטה במים במתכון הזה, פלפל שחור גרוס. מים רותחים - להוסיף במידה עד לדילול המתאים.
בקערה שניה מכינים את המילית: גבינה לבנה 5% -9%, ושמנת מתוקה לבישול ביחס של בערך שלוש חמישיות גבינה ושתי חמישיות שמנת.
זו המילית הבסיסית (שמקובלת על הילדים אצלנו). אפשר להוסיף גבינת עיזים, גבינת טוב טעם של טרה, מעט בולגרית - ולחשב את כמויות המלח, ועוד כיד הגבינות הנמצאות במקרר.
ואפשר אם יש לזה קהל להשתמש גם בעגבניות מיובשות או בירקות אנטיפסטי כגון פרוסות חצילים, קישואי זוקיני או חתיכות גמבה. האפיה אינה אורכת יותר מחצי שעה כך שהירקות צריכים להיות כבר מבושלים לפחות חלקית.
אין צורך להוסיף ביצה.
מרטיבים את עלי הלזניה ברוטב הרותח. מעל זה מניחים שכבה די גבוהה של מילית הגבינה. חוזרים על זה שלוש פעמים. את הקומה האחרונה רק מרטיבים עם הרוטב (ללא גבינה לבנה) ומניחים פרוסות גבינה צהובה מעליו.
נותנים ללזניה לנוח כחצי שעה לספיגת הנוזלים והטעמים לפני הכניסה לתנור. (בקיץ לשים במקרר).
ואופים בחום בינוני כשהלזניה מכוסה בנייר אפיה (יותר בריא מנייר כסף).

מינימאוסרציתי להכין מרק סולת ומלקרוא את הוראות הניקוי שלה תקף אותי ייאוש
מצטרפת בחום לבקשות של נעמונת2
בודקת שאין משהו שזז, אין נקודה שחורה גדולה (הקטנטנות הן חלק מהסולת)
ומעבירה לקערה,
ככה כל פעם מסתכלת על כמות קטנה ומפרושה מאד של סולת. זה לא לוקח הרבה זמן...
לא מסובך לברור סולת:
אם אני מכינה דיסה, כיוון שזו כמות קטנה אני שופכת כפית כפית תוך שאני מפזרת את הסולת על פני כמות קטנה של חלב נניח חצי כוס. (הכמות הזו מהווה רק חלק קטן מסך החלב שבמתכון).
ואז בודקת אחרי כל כפית בשבע עיניים א. אם אין חרקים ממש (בסולת הם שחורים - אם אני זוכרת נכון) ו ב. אם אין קורים.
אם מופיעים אחד מן השניים, אני זורקת הכל ולא משתמשת בחבילה הזו.
אם אני זקוקה לכמות גדולה אני שופכת בזרם דק על פני נייר אפיה שאני פורסת . הזרם הדק הזה גורם לגרגירם להתפזר ומאפשר לבדוק מה קורה בינהם. ושוב אני מחפשת את א. וב. מהסעיף הקודם.
כי נפת הסולת היא עם חורים די גדולים כך שהכל יכול ליפול למטה..
וזו התשובה שקיבלתי מבירור דרך רב.

אין כל כך דרך צדדית לעניין.
מה שכן- אפשר לברור כמות נכבדת, כשמזדמן
ולהקפיא.
וכך כל פעם להשתמש בכמות שצריכים..
אחרי שהעיניים מתרגלות למראה הגרגירים הנקיים אפשר בקלות להבחין בינם לבין חרקים (יחסית הרבה יותר גדולים מגרגיר סולת, ואם הסולת לא היתה בקירור הם גם בדרך כלל בתנועה בעוד שהגרגירים עומדים במקומם).
וחוץ מחרקים צריך לבדוק שאין קורים שקופים שמעידים על הטלה של ביצים.
וגם לראות אם אין גלמים - שהם חומים וגדולים מעט מגרגיר הסולת.
תדפדפי קצת אחורה (אם אני לא טועה זה היה של שדרותי, עם כמה תמונות)
בס"ד
תפח"א שטוף טוב לא מקולף במיקרוגל עד שמתרכך טיפה וחותכים למעלה קצת מוצאים עם כפית פריזאית את המילוי ושמים שכבת גבנ"צ וטיפה מהמילוי ושוב גבינה ושוב מילוי ושוב ושוב..ואז שמים בתנור על חום נמוך.
אפשר גם לשים טבעות זיתים ושמנת מתוקה ובצל מטוגן,תירס,טונה,אפשר לשחק אם זה איך שאוהבים.
הכי חשוב לשים אחכ את החלק שחכתכם כמעין מכסה..
מישהי מכירה? מה הטעם שלהם?
טעים להשתמש בזה במוקפץ?
תודה רבה
כשמדובר בבשר או עוף, עדיף לבשל כמו שצריך, כמו שאת תמיד מבשלת ורק להוסיף את ההרתחה
הנדרשת לפני שבת, כדי לשים על הפלטה חמין רותח.
ראה הוזהרת. חוץ מזה - אין בעיה
אז את התפ"א בלבד אפשר לקלף, לחתוך ולשאוף ביום שישי ולתת עשרים דקות נוספות של בישול.
וחוץ מזה כדאי להוסיף גם כף שתיים שמן זית כדי שהחמין יתעורר לחיים.
קניתי בננות לפני כשבועיים והן מסרבות להבשיל!
למישהי יש רעיון מה לעשות כדי שיבשילו?
אפשר לאכול אותן ככה?
ואם לא, רעיונות יצירתיים לבישול/אפיה שלא צריך שהבננות יתרככו!!
תודה!
עטרה12אחרי לפחות חודש וחצי בחוץ הוא נהיה טוב.
לי אמרו שטוב לשים ליד תפו"א - כמובן לא במקרר.
לא כ"כ בריא לאכול אותן ירוקות.
ו.. יצא לי כמה פעמים [לא מתוכנן] לשים בננה עם תפוח בשקית וזה הבשיל לי מהר מאוד חח מוזמנת לנסות!
ות יכולה אולי להכין עוגת שוקולד בננה או משהו כזה :]
ואגב - את בטוחה שהן לא בשלות?
לאחרונה יש זן כזה שהקליפה עדיין ירוקה אבל התוך כבר בשל.
אנחנו גילינו את זה במקרה כשאחד הילדים קילף בננה ירוקה. זה הזן היותר קצר ועבה.
בתוך נייר, עם תפוחים
מבשיל את זה מהר
יש סוג בננות שנשארות ירוקות לעד. אם נתקלת בסוג הזה, מה שתעשי לא יעזור.
בקניה הבאה גם אם את קונה ירוקות, שימי לב אם יש שם גם צהובות מאותו סוג.
אז ככה:
יש לכם חצי שעה זמן,
ומזווה מלא כל טוב של מאסטר שף (מהדרין) -
מה אתם מכניסים לסנדוויץ' ארוחת צהריים? (לקחת לעבודה*)
* - עדיפות לדברים שלא צריך להשאיר בקירור עד שאוכלים
לחמניה מקמח מלא, מרוחה בגבינה לבנה,
עלי חסה, טבעות בצל סגול, פרוסות עגבניה, טונה + מלפפון חמוץ / פירורי גבינה בולגרית
![]()
בימים אלו זה לא מחייב מקרר, אבל רצוי.
וגם אפשרי בשמחה:
- רסק עגב' מתובל עם שניצל [עדיף עוף, ביתי, אבל גם תירס זה טוב]
- גבינה לבנה עם חביתה
- (בהנחה שיש בלנדר) כמו: זיתים מגולענים מקופסא, כמה כפות שמן זית, ושן שום
כנ"ל לגבי זיתים שחורים רק מבלי שום. ממש כמה דקות בבלנדר ויש מיטבל נהדר
יחד עם ירקות שאוהבים 
- פתיתים עם רוטב אדום/ פתיתים עם גזר ובצל
- שקשוקה
- סלט גדול עם קרוטונים
- חביתת ירק
- פיצה: לוקחים שאריות לחם, חותכים בצורה שאוהבים, שמים מעל גבינה צהובה/ מלוחה יחד עם תוספות שאוהבים: כמה דקות בתנור או בטוסטר וזה מוכן..
בהצלחה!!
אפשר להכין ממרח טונה יותר טעים מהקנוי: טונה + פלפל אדום + בצל קצוץ + כף שמן או מיונז. למעוך במקל בלנדר או במעבד מזון (במעבד עדיף להכין כמות כפולה) על עלה חסה, כמובן.
פיתה (רצוי קמח מלא) עם טחינה וירקות פרוסים.
ממרח פלפלים קלויים.
ממרח אבוקדו.
בחורף אין בעיה של קירור, אבל אפשר תמיד להוסיף למארז הסנדוויץ' "שלוק" / "איגלו" של מים או מיכל מים להקפאה.
הכי מפנק: למי שלא מפונק ויכול לאכול קר, אפשר גם שניצל טרי (וקטשופ בקופסא קטנטונת, שאפשר לשים ברגע האחרון).
מבחינתי לחמניה טעימה ורכה.
חביתת עין[עדיין החלמון לא התקשה..]
עלי חסה.
בצל ירוק,
עגבניה,
גמבה
זיתים
אפשר מי שאוהב להוסיף גבינה צהובה חמה..
כל ירק כל שהוא טעים!!
נוטלים מברכים!
ו..
נוגסים ומלאים בהנאה!
![]()
טוב אז ככה,
לחם שאור עדיף עם אגוזים,
שכבה דקה של גבינת שמנת,מעל פירורי גבינת פטה כבשים, ועל הכל פרוסות דקות של אפרסמון (מקולף) ומעט פלפל שחור גרוס
להתעלף!
ואם אתם לא בעניין של שילוב אז במקום אפרסמון אפשר ממרח עגבניות חצי מיובשות,פרוסות אבוקדו, ונבטי חמניה.
עוד הצעה: שקשוקה בפרנה -פיתה מרוקאית עסיסת וסופגת שמקבלת אליה בשמחה שקשוקה חריפה מתוקה הכי טעים זה שהחלמון נשאר חצי נוזלי
.
ואם ממש רוצים להשקיע אז סלט גדול עם תוספות (גבינה לבנה/קוטג'/גבינה מלוחה/ביצה קשה/טונה/חזה עוף מוקפץ) ופרוסות עבות של לחם אחיד (הכיכר הלא פרוסה) לספוג את הרוטב...(זה הייתה הארוחת צהרים שלי כל האולפנה).
בתאבון.
כל הדברים האלה לא משו.. אבל על טעם וריח אין להתווכח..
טוב אממ..
טוסט מפנק עם ל התוספות ב-לא יותר מעשר דקות בודדות
לחמניה עם חסה וירקות ובולגרית
ו..בעיקרון לא חייב סנדויץ'.. אפשר לגוון עם סלט טוב או משו בקופסא... אני נורא אוהבת לאכול את זה ככה..
הרועהכנראה שאני אתפשר גם על חביתה :-/
לזה צריך להוסיף רק פרוסות עגביה ןלהכניס לפיתה.
טעים חם או קר.
סנדוויץ' חביתה כמו של ארומה...
למרוח משני הצדדים גבינה לבנה (הם עושים שמנת, אם בא לך)
שתי פרוסות עגבניה גדולות
וחביתה בלי הרבה שמן
ואני מוסיפה פרוסות מוארכות של מלפפון חמוץ!
אולי זה טעים לי כ"כ כי אני משקיעה בזה איזה 5 דקות שלמות?|מגרד בראש|
ועוד אחד, זכור לי מסנדוויץ' של חברה מהתיכון-
סלט טונה שווה- מלפפון חמוץ קצוץ ועם מיונז (בשבילי 5% שומן)
ועוד אחד- שזה בלחמניה הולך רק כי זה מתפורר...
למרוח קצת קצת גבינה לבנה, טונה עם קצת עגבניה ולפורר מעל גבינה בולגרית.....![]()
עם שמנת חמוצה או מיונז, חסה, עגבניות שרי פרוסות, פטריות, מלפפון חמוץ, בצל, כל זה בתוך לחמניה איכותית, טריה וטעימה.
סטייק או המבורגר איכותי, עם ירקות כנ"ל, חרדל, וקרטוב של חריף כלשהו, גם כן בלחמניה איכותית כנ"ל.
רצועות של פרגיות בגריל, סלט שעשוי קולורבי וגזר מגורדים, פלפל, מלפפון, עגבניה ובצל חתוכים דק. בתוך פיתה טובה וטרייה.
רוטב עגבניות טעים, גבינה צהובה ירושלים, פרוסות זיתים, פטריות, בצל קצוץ, וגם קצת גבינה פיקנטית כמו קשקבל או פרמזן. שמן זית, שום גבישי וצ'ילי גרוס. בלחמנית בייגלה, גדולה, עגולה עם הרבה שומשום. ואם יש בעבודה גם טוסטר זה בכלל חבל"ז.
מיונז, חסה, פטריות טריות, עגבניות שרי, וגבינה מלוחה טובה, כמובן, בלחמניה איכותית וטריה.
מתוק:
גנאש שוקולד לבן, פרוסות של תותים וקיווי, בלחמנייה עם אגוזים וגרעינים.
אבל אילו היתה לי "יד חופשית" כפי שמוצג בשאלה, אז אלו הרעיונות שעולים לי לראש.
מינימאוסאחרונהמקורים .מיוחדים מעניינים
עדיף חלבי פרווה
תודה רבה
חומוס (משימורים), תפו"א עם פלפל ופרורי לחם, דג עם תפו"א ופלפלים בתנור, חביתת ירק.
רוצה פירוט של משהו?
ופלפלים בצבעים שונים, מוסיפים 4 שיני שום קצוצות,
מערבבים כוס פירורי לחם , 2 כפות שמן, כף וחצי פפריקה מתוקה, מלח ופלפל ומתבלים
ואופים 40 דקות.
סלט- גלגלי פלפל ב-3 צבעים. אפשר להוסיף טבעות בצל לבן או סגול, שמן, חומץ, ממלח ועט סוכר. להשהות לפחות שעה לספיגת הטעמים.
תפוחי אדמה אפויים עם פלפלים: להוסיף לפרוסות תפוחי האדמה (שעברו הרתחה או השריה במים רותחים) פסים של פלפל בשלל צבעים, טבעות בצל, שמן+פפריקה+שום כתוש+מלח ו1-2 כוסות מים רותחים לפי הכמות. לבחוש אחרי חצי שעה. לאפות עד לריכוך והשחמה.
בצבע אחר- יוצא ססגוני..
הרעיון הוא של baronm10 בקישורית יש כל מיני מתכונים של שקשוקה וזו לקראת הסוף:
הביצוע שלי מעט שונה
בקצרה, שקשוקה גם מחוץ לפלפלים וגם בתוך הפלפל
ומעל, בתוך כל פלפל ביצה.
עכשו הורסיה הארוכה והמפורטת של אותו דבר בדיוק לכל המאותגרים בישולית:
מכינים את הרוטב של השקשוקה. יותר מהרגיל כי נצטרך גם בחוץ אבל גם בתוך הפלפל
לקחת סיר שבגובה יש לפלפלים מקום לעמוד וליותר שקשוקה מתחתם ומסביב
לטגן בצל ריבועים בהיר בשמן
כמות השקשוקה תלויה בכמה אנחנו מכינים
צריכים הרבה כי צריך גם בחוץ וגם בתוך הפלפל וגם שיהיה לביצים לילדים שרוצים בלי פלפל
עשיתי 1 עגבניות מרוסקות גדול ו 1 רסק גדול וזה לא הספיק!!! (ל 6 פלפלים קטנים ועוד ביצים בחוץ)
להוסיף סודה לשתיה עד שהחמיצות נעלמת
להוסיף מלח, כמו סוכר, פפריקה וקצת פלפל ארבע עונות
להמשיך לטגן על אש קטנה כדי שיהפוך לקונפי
בינתיים להוריד את הראש והגרעינים של הפלפלים
מורידים את הראש והגרעינים של הפלפלים. לשמור את הראשים (בלי הגרעינים כמובן) לכיסוי אחר כך
מבחינת פלפלים צריכים יחסית לא גדולים כי זו מנה אישית. ועדיף אדום או כתום או צהוב. הירוק פחות טעים כידוע
(שימי לב שמוטי מוריד לרוחב, בעוד שאני קונה יחסית קטנים ומורידה את הראש ואחר כך מכסה)
לקלות קלות את הפלפלים. על הכיריים. לא יותר מדי ואפילו אם אין זמן לא חייבים
לשים כף רוטב שקשוקה בכל פלפל
מחוץ לפלפל מעל השקשוקה לפתוח ביצה. את החלבון לערבב בשקשוקה, את החלמון להוסיף מעל הרוטב שבתוך כל פלפל
ומעל עוד רוטב שקשוקה עם החלבון שערבבנו. כמובן שמי שכן אוהב את החלבון יכול לשים את הביצה כולה בתוך הפלפל.
לזכור גם להוסיף ביצים בלי פלפלים לילדים. לשים את הביצה בשקשוקה ולערבב את החלבון
לבשל על אש קטנה מכוסה עד שמוכן
גבינה (עם עגבניות, בצל ירוק, גבינה לבנה, מלח פלפל. אפשר לכסות בגבינה צהובה-ולתנור. יוצא טעים ודיאטטתי..)
פלפלים בתנור- עם שום ושמן זית (יוצא כמעט כמו קלוי)
המצאתי משו ויצא מעולה...
תודה לכולם
יש עוד הרבה במקרר אז ננסה את הרעיונות שלכם
אולי לטגן את הבצל והעגבניה
בזיליקום
1. לקלות את הפלפלים לפני המילוי. מניחים פלפלים שלמים בתבנית וקולים אותם בחום הכי גבוה של התנור משני הצדדים עד שהם כמעט שחורים. שמים את הפלפלים בשקית נילון (לא ידוע לי מה עם העניין הבריאות...) עד שהם 'מזיעים' קולפים את הפלפלים ומסירים את החרצנים והגרעינים, וממלאים בגבינות.
2. לאחר שהפלפלים ממולאים ניתן לטגן אותם כמו שניצל. טובלים את הפלפל הממולא בביצה ופירורי לחם, ומטגנים כמו שניצל. מעדן עולמי!
מוקפץ או ממולאים, אפשר על האש
פלפל כבוש חמצמץ אבל לא כבוש מדי (לא סמרטוטי) אם אפשר.