ב"ה
עכשיו סוף סוף הגיע העונה של התותים והמחירים שפויים-מי שיש לו מתכונים לעוגות וקינוחים עם תותים אשמח שיעלה את זה לפה!
תודה לכולכם!
ב"ה
עכשיו סוף סוף הגיע העונה של התותים והמחירים שפויים-מי שיש לו מתכונים לעוגות וקינוחים עם תותים אשמח שיעלה את זה לפה!
תודה לכולכם!
הוא היה טעים ביותר, היה בו חזה עוף נימוח מאד ומיונז, כ"כ הייתי רוצה לשחזר את הסלט הזה..
בשמחה תמיד!בתבנית לשים:רצועות פלפלים אדום וכתום,שיני שום,גזר חתוך(לא חייב) פרוסןת תפוחי אדמה ובטטות.2 פלפלים חריפים. אם את חותכת אותם לעיגולים ירגישו ממש את החריפות בדג אם את רוצה שהחריף פחות יורגש אז תשאירי אותם שלמים.
תיבול: מלח,פפריקה מתוקה או חריפה,כורכום,כמון ,שמן.מעל לפזר פיטרוזיליה או כוסברה קצוצה.
לשים מים בגובה הדג לאפות עד שמוכן.
בבישול אותו עיקרון
ואין צורך להשרות בלימון בד"כ את הבקלה משרים בלימון
נכון יש כזה נוזל מהעיסה? צריך לסחוט אותו או לטגן עם זה?
ומשם לוקחת לטיגון ואז אין כמעט נוזל
בבקשה תעזרו לי!
היה פה פעם סירטון שאחד הניקים העלה, על עוף שלם שמוציאים ממנו את העצמות והוא עדיין נשאר שלם..
אני לא מוצאת..
מישהו?
תודה!!
אבל לא אתץווכח עם שפים.
לא בטעם.
תודה 
אני חייבת מתכון, אבל שיצא באמת טעים ולא מוזר.
זה קצת דחוף.
תודה!
אולי זה כבר לא רלוונטי אבל בכ"ז...
הכנתי את האפויות של ניקי ב. (יש 2 מתכונים, את הישן יותר, בלי שמנת במרכיבים)
בחלק שמתי לפני האפייה קוביית שוקולד לבן, חלק מילאתי אחרי האפייה עם קצפת
את כולן טבלתי בשוקולד מריר מומס מלמעלה
יצא פשוט מעולה. לא ככ סופגנייתי, יותר בכיוון של פחזניות... אבל קיימנו את המצווה 
אז מצוות היום בשמן, לא דווקא בסופגניות
המצווה היא בסופגניות!!
![]()
תגידו סופגניות אפויות זה לא יוצא כמו לחמניות ?
יותר שומני
כי שים ים של שמן על העיסה אחרי הלישה ולפני האפיה
לא היה מושט בסופר
ואגב באס הוא דג טעים ביותר. יש לו טעם של ים
שבת ראשונה בבית מאז הלידה וממש באלי שנתפנק בדג שאנחנו אוהבים...
ומה הכוונה טעם של ים?
תודה!
טעם של ים הכוונה שטועמים את הים.
תלוי אזיה דג ובאיזה גודל נתחים מדובר
אפשר רק פירורים
אפשר להכין בלילה של קמח ביצים ותבלינים
אפשר כמו שניצל רגיל
מהה הבדל בין וופל בלגי לאמריקאי?
חיה וקיימתהוופל הבלגי נולד בבלגיה והאמרקאי... באמריקה.![]()
כמו גביע של גלידה בערך
ובלגי הוא עבה ורך יותר
הכי טעים שיש..![]()
ופל אמריקאי זה... בסדר,נחמד..![]()
ואני לא חושב שאצליח להכין אותו כמו שאני אוהב..
אבל גם בופלים יש הרבה סוגים הכל תלוי איך מכינים, אני דוגמא לא אוהב שעושים אותו ספוג אלא קראנצ'י.. ואת זה לא הכל מקום יודעים להכין..
לגבי שאר הדברים-גריסים גריסי פנינה וחיטה זה בערך אותו דבר, אז תבחרי אחד מהם..
אורז בשקית
חיטה גריסים רגילים וחומוס אפשר ישיר
עדשים ירוקות וגריסי פנינה - אין לי ניסיון
-משה ר-אין בעייה להקפיא
עוף אני מקפיאה חופשי ומוקפץ עם פלפלים אין בעיה להקפיא יוצא סבבה וגם פלפלים קלויים אנשים מקפיאים אז....
הווי אומר - לא להעביר מהמקפיא למקרו
מה בדיוק כן? לשאול את המומחים. בגדול- להפשיר את האוכל לפני החימום ואז לתנור\ סיר תלוי במה מדובר
מלא פעמים הכנתי ויצא לי די נוקשה. לא בא לי שוב "להסתכן".
והמביא מתכון תבוא עליו הברכה! 
ק"ג קמח
כף מלח (מערבבת לתוך הקמח)
4 כפות סוכר (מערבבת ל^)
2 כפות שמרים יבשים ((כנ"ל)
2ו 3/4 כוסות מים פושרים
1/2 כוס שמן
ללוש טוב ולהתפיח עד שמכפיל את הנפח.
אחרי ההתפחה לעבד את הבצק, לקחת חתיכה מהבצק וליצור חלות
למרוח ביצה ולפזר שומשום
(אני מכניסה את התבנית הראשונה של החלות בלי תפיחה לתנור קר)
להתחיל עם כוס קמח פחות מהמתכון וללוש הרבה ואז הבצק פחות דביק,רק אם ממש דביק עדיין להוסיף את הקמח.
הבצק צריך להיות רך,אפילו אם קצת קשה לעיבוד(בייחוד כשזה לחמניות ואפשר סתם לעשות עגולות ולא חשוב הצורה..)
ואם את רוצה שהקרום יהיה רך- כשמוציאים מהתנור ישר לעטוף בניילון, ואחרי כמה דקות להחליף/להפוך אותו כדי שהאדים שהצטברו עליו לא ירטיבו את הלחמניות.
רכיבים 5 אבוקדו
מיץ מחצי לימון
2 כפות גרעיני חמניות קלופים וקלויים
3 כפות צימוקים
4 תאנים יבשות קצוצות
2 כפות גרגרי חיטה שלמה קלויים
3 כפות שיבולת שועל
תפוח בקוביות קטנות
3 כפות דבש
2 מכלי יוגורט הכנה קולפים וחותכים לפרוסות דקות 2 אבוקדו. מטפטפים עליהם מיץ לימון.
את יתר 3 האבוקדו חוצים לשניים ומטפטפים עליהם מיץ לימון
מערבבים את כל שאר החומרים ומוסיפים לאבוקדו החתוכים. ממלאים בתערובת את חצאי האבוקדו.
(אני הכנתי כסלט רגיל, בלי למלא אבוקדו. מצויין!)
מצרכים
2/3 כוס קמח תופחאופן ההכנה
1.חממו את התנור לחום של 190 מעלות.
הניחו מנז’ט בכל אחד מהשקעים בתבנית.
נפו את הקמח לתוך קערה גדולה, הוסיפו את הסוכר, את החמאה, את תמצית הוניל ואת הסוכר הוניל.
2. שברו את הביצים לתוך קערה קטנה, ערבבו את הביצים והוסיפו אותה לתוך הקערה הגדולה (הקערה עם הקמח) ערבבו עם כף עץ עד שכל המרכיבים מתערבבים ומתקבלת תערובת חלקה (לא יותר מידי סמיכה ולא יותר מידי נוזלית).
3.בעזרת כפית/כף מלאו את המנז’טים בתערובת עד לגובה של מחצית מהמנז’ט. אפו אותם במשך 15 דקות עד שהן יציבות ומקבלות גוון זהב (מומלץ לדקור עם מזלג בכדי לראות שהבלילה אכן נעשתה ולא נשארה נוזלית/סמיכה)
4.הוציאו את התבנית מהתנור, השאירו את המאפינס בחוץ למשך 10-20 דקות.
5. להכנת הציפוי סננו את אבקת הסוכר לקערה.
ערבבו לתוכה את המים (עדיף שיהיו בטמפרטורת החדר) עד שמתקבל קרם חלק ולבן ואז צפו את המאפינס.
טיפ: כדי שהציפוי יהיה חלק טבלו את הסכין/כפית בתוך מים ומרחו
בתיאבון!
שיצאו מעולות
3 כוסות קמח
כוס מים
חצי כפית מלח
רבע כוס סוכר
כף שמרים יבשים
מעט אלכוהול (ואם אין אז יין, ברנדי, ליקר, מה שיש. זה מונע מהסופגנייה לספוג יותר מידי שמן)
ללוש כמו שלשים בצק שמרים, להתפיח וכו'.
לקחת נייר אפייה, ולגזור לריבועים
לחלק את הבצק לכדורים. (אני חלקתי ל6, יצא סופגניות ענקיות, כמו הגדולות שמוכרים)
מכל חלק לעשות כדור חלק ויפה, ואז למעוך אותו שיהיה עגול שטוח כזה. להניח על ריבוע נייר אפייה.
למשוח את הסופגניות במעט שמן, לכסות במגבת ולהתפיח היטב.
לחמם שמן בסיר. שלא יהיה חם מידי אחרת הן לא תהינה מוכנות מבפנים
להרים סופגניה בעדינות, ביחד עם הנייר אפייה ולהניח בסיר כך שהנייר אפייה למעלה.
כשהצד התחתון מקבל תבע חום בהיר להפוך, וכשמוכן להוציא
להוריד את הנייר אפייה, להזריק ריבה ולפזר אבקת סוכר
ויש ריבה ואבקת סוכר.
ז'וז'ואיתאותו תהליך הכנה, ומתכון די דומה חוץ מביצים ושמן.
להלן המכון של אמא (יוצא מדהים!!) :
1 קילו קמח
2 כוסות מים
2 כפות שמרים
1/2 כוס קמח
3 ביצים
פקק תמצית וניל
פקק תמצית רום
2 כפות אלכוהול (יין/ברנדי וכו'...)
אני מתפיחה פעמים אפילו שאמא שלי טוענת שלא צריך... סתם יש לי שריטה עם התפחות.
ואותו תהליך כמו של יהודיה (לגזור נייר אפיה וכו').
כמובן - לתת לסופגניות לתפוח לאחר שקורצים אותן, ולא להכניס ישר לטיגון.
תודה!
התפוחה היטב בלי שתדבק לשולחן, בלי שתמעך, ובלי שתתפנצ'ר ואז להניח אותה בסיר כשהצד שהיה קודם למעלה יהיה עכשיו למטה.
פשוט מרימים בעדינות משתי פינות נגדיות של הנייר.
חשבתי על רצועות של לחם שום ומה עוד אתם חושבים?
תודה רבה
- קנידלך מתובלים היטב
- קרוטונים
ירקות כלשהם הולכים?
אולי רצועות של ירקות כבושים או משהו?
ליד המרק ילך מצוין סלט גדול.
זה בעצם הדרך המקורית להכין מרק אפונה הולנדי-
לטגן נקניקיות ובצל ולהגיש עם המרק
ש.א.ז.(מותר לו להיות חלבי...)
יש למישהו?
תודה רבה!!
לטגן הרבה בצל, להוסיף קוביות דלעת, לכסות במים לתבל במלח פלפל שחור וא. מרק עוף לבשל להתרככות, לרסק בבלנדר להחזיר לסיר ולהוסיף שמנת מתוקה. להגיש עם קרוטונים או שקדים פרוסים ומטוגנים.
פרסתי בננה ואננס טגנתי אותם בשמן קל עד השחמה קלה ופשוט טרפנו את זה ככה
הבננה לא נמסה? ![]()
איזה מוזר... אבל נשמע מגניב!
וזה נורא טעים והכי קל בעולם,יותר מכל לביבה הכי פשוטה
(האמת זה היה מטעמי עצלות. לא היה לי כוח לגרד ירקות ובטח לא לנפות קמח)
בדר"כ היא לא תהיה עיסית כזאת
צריך גם לפרוס לפרוסות דקות ולא עבות שלא יהיה למה להתרכך