שרשור חדש
תותים!!משיחי

ב"ה

עכשיו סוף סוף הגיע העונה של התותים והמחירים שפויים-מי שיש לו מתכונים לעוגות וקינוחים עם תותים אשמח שיעלה את זה לפה!

תודה לכולכם! 

השבוע אכלתי סלט כרוב במסעדת שף-משה ר-

הוא היה טעים ביותר, היה בו חזה עוף נימוח מאד ומיונז, כ"כ הייתי רוצה לשחזר את הסלט הזה..

צריכה מתכון לדג סול-עדיף חריף ולבטטות בשמחה תמיד!
תודה רבה!!!!
בתנור-טובטוב

  בתבנית לשים:רצועות פלפלים אדום וכתום,שיני שום,גזר חתוך(לא חייב) פרוסןת תפוחי אדמה ובטטות.2 פלפלים חריפים. אם את חותכת אותם לעיגולים ירגישו ממש את החריפות בדג אם את רוצה שהחריף פחות יורגש אז תשאירי אותם שלמים.

תיבול: מלח,פפריקה מתוקה או חריפה,כורכום,כמון ,שמן.מעל לפזר פיטרוזיליה או כוסברה קצוצה.

לשים מים בגובה הדג לאפות עד שמוכן.

בבישול אותו עיקרון

איזה חום לאפות? וצריך להשרות בלימון לפני כן?בשמחה תמיד!
180טובטובאחרונה

ואין צורך להשרות בלימון בד"כ את הבקלה משרים בלימון 

שאלה על לביבותזמר הפלוגות

נכון יש כזה נוזל מהעיסה? צריך לסחוט אותו או לטגן עם זה?

לסחוט הכלחדשה דנדשה
אני מכינה את התערובת ושמה במסננת של פסטהטוזי

ומשם לוקחת לטיגון ואז אין כמעט נוזל

למה? סה"כ מדובר בעמילן תפו"אסיהרא.אחרונה
חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי..nonosh01234

בבקשה תעזרו לי!

 

היה פה פעם סירטון שאחד הניקים העלה, על עוף שלם שמוציאים ממנו את העצמות והוא עדיין נשאר שלם..

 

אני לא מוצאת..

 

מישהו?

 

תודה!!

בהודעה הנעוצה שבראש הפורום.יהודיה מא"יאחרונה
כמה זמן זיתים מבושלים נשמרים במקרר?ת.מ.
שבוע..-משה ר-
כמו שחשבתי...ת.מ.אחרונה

ואיך הם יוצאים בהקפאה? (אני אוהבת ובעלי לא ממש אז כמעט נשאר הרבה)

עזרה זריזהדינה ל.
בפלפל ממולא יש ביצה?
לא..~א.ל
לא לא לאמינימאוס


אם עושים אותו פרווה אז כן.שירק
גפ בפרווה לא שמים(אין צורך) פשוט שמים אורז וזהו.-משה ר-
לדעתי זה כן נותן משהושירק

אבל לא אתץווכח עם שפים.

אורז עם ביצה מקבלת טעם דוחה קצת לא?מינימאוס
זה מתובל. מרגישים את הביצה רק במרקםשירקאחרונה

לא בטעם.

אם תשימי בתוכו ביצה - תהיה.real story
אם כבר - יש למישהי מתכון לפלפל ממולא אפוי ופיקנטי?osnatt

תודה

אהלן חברה'. מישהו הכין סופגניות אפויות ויצא טעים?שונמית

אני חייבת מתכון, אבל שיצא באמת טעים ולא מוזר.

זה קצת דחוף. 

תודה!

קפיץ קפוץתודה על הכל

האמת שרציתי להכין, אבל הורידו לי פה את החשקחדשה דנדשה
אז ויתרתי. אומרים שאצל ניקי ב. יש מתכון לסופגניות אפויות ויוצא טוב, אני לא ניסיתי...
אני ניסיתי ויצא מעולהתות

אולי זה כבר לא רלוונטי אבל בכ"ז...

הכנתי את האפויות של ניקי ב. (יש 2 מתכונים, את הישן יותר, בלי שמנת במרכיבים)

בחלק שמתי לפני האפייה קוביית שוקולד לבן, חלק מילאתי אחרי האפייה עם קצפת

את כולן טבלתי בשוקולד מריר מומס מלמעלה

יצא פשוט מעולה. לא ככ סופגנייתי, יותר בכיוון של פחזניות... אבל קיימנו את המצווה

אם מדברים על מצווהמינימאוס

אז מצוות היום בשמן, לא דווקא בסופגניות 

 

חחחח, אז אתם אוכלים סלט עם שמן זית?שיר ידידת

המצווה היא בסופגניות!! קורץ צוחק

סופגניות מטוגנות זה המצווה לא?מינימאוס

תגידו סופגניות אפויות זה לא יוצא כמו לחמניות ?

בדר"כ לאקשלש

יותר שומני 

כי שים ים של שמן על העיסה אחרי הלישה ולפני האפיה 

 

אמא שלי ויצא טעיםשרבובאחרונה

דד באס- מישהו מכיר? יתאים לדג מרוקאי?שמשי

לא היה מושט בסופר

למה לא???מינימאוס

ואגב באס הוא דג טעים ביותר. יש לו טעם של ים

כן?? איזה כיף שאת אומרת את זה..שמשי

שבת ראשונה בבית מאז הלידה וממש באלי שנתפנק בדג שאנחנו אוהבים...

ומה הכוונה טעם של ים?

תודה!

איך יצא?מינימאוס

טעם של ים הכוונה שטועמים את הים.

 

כןמופרעת אחת!!!אחרונה
כשמטגנים דגג'נדס
צריך לטבול בביצה לפני הציפוי בפירורי הלחם?
כן ועדיף לקמח לפני..-משה ר-
הפוך. אצלי זה לא עובד אם עושים קודם ביצה..~א.ל
יש כל מיני דרכיםמינימאוס

תלוי אזיה דג ובאיזה גודל נתחים מדובר

אפשר רק פירורים

אפשר להכין בלילה של קמח ביצים ותבלינים

אפשר כמו שניצל רגיל 

 

אפשר גם רק קמח מי שרוצה יוצא טובחדשה דנדשה
לאמופרעת אחת!!!אחרונה
אולי מישהו יכול לפתור לי תעלומה?תודה על הכל

מהה הבדל בין וופל בלגי לאמריקאי?

מה, את לא יודעת??? חיה וקיימת

הוופל הבלגי נולד בבלגיה והאמרקאי... באמריקה.צוחק

 

נראה לי שאמריקאי הוא דקחילזון 123

כמו גביע של גלידה בערך

ובלגי הוא עבה ורך יותר

הוופל האמריקאי שאני אכלתי היה בהחלט עבה.יהודיה מא"י
ופל בלגי איכותי זה הדבר-משה ר-

הכי טעים שיש..יאמי

ופל אמריקאי זה... בסדר,נחמד..מוציא לשון

יש לך מתכון לוופל בלגי איכותי?תודה על הכל

לא ניסיתי להכין וגם אין לי את המכשיר-משה ר-

ואני לא חושב שאצליח להכין אותו כמו שאני אוהב..

אבל מה ההבדל ביניהם?יהודיה מא"י


במרקם בטעם ובצורה-משה ר-

אבל גם בופלים יש הרבה סוגים הכל תלוי איך מכינים, אני דוגמא לא אוהב שעושים אותו ספוג אלא קראנצ'י.. ואת זה לא הכל מקום יודעים להכין..

 

אותו דבר רק שם שונה!מופרעת אחת!!!אחרונה
שאלת חמין..חיים חדשים
מה אפשר להוסיף לחמין, בשקית קוקי או ישירות?

יש לי גריסי פנינה
עדשים ירוקות
חיטה
גריסים רגילים
אורז רגיל
גרגירי חומוס
...חדשה דנדשה
אם את שואלת מבין כל משרשמת מה אפשר מזה אז בעיקרון הכל חוץ מהאורז. אישית , אני הייתי שמה. מ2-3 מהסוגים שרשמת.

אם את שואלת מה אפשר להוסיף לזה, אז כמובן תפוח אדמה, בצל שלם כן. ובשר או עוף
אמא שלי עושה אורז בחמין וזה יוצא טעים מאד..-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך כ"ה בכסלו תשע"ד 22:08

לגבי שאר הדברים-גריסים גריסי פנינה וחיטה זה בערך אותו דבר, אז תבחרי אחד מהם..

 

אם שמים אורזאמונה19
צריך להוסיף לסיר הרבה מים, כדי שלא ישאף החמין.
וכמובן לאחור את השרים, שהמים יכנסו פנימה..
שאלות קשותמינימאוס

אורז בשקית

חיטה גריסים רגילים וחומוס אפשר ישיר

עדשים ירוקות וגריסי פנינה - אין לי ניסיון

זה מאווד טעים עם טחינה!!מופרעת אחת!!!אחרונה
שאלה לבעלי ניסיון בהקפאת אוכל מוכןאייכה!
אפשר להקפיא עוף עם פלפלים??

הבריזו לנו האורחים פשוט..:-/
לדעתי כןפעימה
באסה-משה ר-

אין בעייה להקפיא

אני הייתי מקפיאה...ת.מ.

עוף אני מקפיאה חופשי ומוקפץ עם פלפלים אין בעיה להקפיא יוצא סבבה וגם פלפלים קלויים אנשים מקפיאים אז....

תודה לכם!אני יקפיא סתם חבל על הכמות..אייכה!
בדרך כלל אני מקפיאה חופשי עוף עם רוטב אבל בלי ירקות
הפעם נקפיא עם ירקות ניראה מה יצא
הירק שבעיתי בהקפאה זה תפו"א...(שהוא בכלל פחמימה)ת.מ.
שאר הירקות בסדר בהקפאה בד"כ ...
הנקודה החשובה זה להפשיר נכוןמינימאוס


מה הכוונה?אמונה19
להפשיר נכוןמינימאוס

הווי אומר - לא להעביר מהמקפיא למקרו 

מה בדיוק כן? לשאול את המומחים. בגדול- להפשיר את האוכל לפני החימום ואז לתנור\ סיר תלוי במה מדובר

הכי טוב להפשיר אוכל זה להעביר מהמקפיא למקרראייכה!
אחרי שזה מפשיר במקרר אפשר לחמם את זה -הבעיה היא שצריך לזכור יום לפני או כמה שעות טובות לפני מה רוצים להפשיר...
נכון ותמיד אני שוכחת להעביר יום לפני למקררחדשה דנדשה
ובדיוק עכשיו הזכרת לי משהו שאני צריכה באמת להפשיר ולהעביר מהמקפיא למקרר, אז תודה!
כןןמופרעת אחת!!!אחרונה
מתכון ללחמניות רכות, למי יש?שונמית

מלא פעמים הכנתי ויצא לי די נוקשה. לא בא לי שוב "להסתכן".

 

והמביא מתכון תבוא עליו הברכה!

יש לי מתכון ממש מוצלחs83

ק"ג קמח

כף מלח (מערבבת לתוך הקמח)

4 כפות סוכר (מערבבת ל^)

2 כפות שמרים יבשים ((כנ"ל)

2ו 3/4 כוסות מים פושרים

1/2 כוס שמן

 

ללוש טוב ולהתפיח עד שמכפיל את הנפח.

אחרי ההתפחה לעבד את הבצק, לקחת חתיכה מהבצק וליצור חלות

למרוח ביצה ולפזר שומשום

 

(אני מכניסה את התבנית הראשונה של החלות בלי תפיחה לתנור קר)

שונמית יש המלצה?מינימאוס
מנסיוני-המתכון פחות חשוב..צוויג^^

להתחיל עם כוס קמח פחות מהמתכון וללוש הרבה ואז הבצק פחות דביק,רק אם ממש דביק עדיין להוסיף את הקמח.

הבצק צריך להיות רך,אפילו אם קצת קשה לעיבוד(בייחוד כשזה לחמניות ואפשר סתם לעשות עגולות ולא חשוב הצורה..)

 

ואם את רוצה שהקרום יהיה רך- כשמוציאים מהתנור ישר לעטוף בניילון, ואחרי כמה דקות להחליף/להפוך אותו כדי שהאדים שהצטברו עליו לא ירטיבו את הלחמניות.

לא יצא טוב..מופרעת אחת!!!אחרונה
מתכוןמופרעת אחת!!!

אבוקדו בתערובת דגנים ופירות

משך ההכנה קצר כשרות חלבי כמות 4 מנות

רכיבים 5 אבוקדו
מיץ מחצי לימון
2 כפות גרעיני חמניות קלופים וקלויים
3 כפות צימוקים
4 תאנים יבשות קצוצות
2 כפות גרגרי חיטה שלמה קלויים
3 כפות שיבולת שועל
תפוח בקוביות קטנות
3 כפות דבש
2 מכלי יוגורט הכנה קולפים וחותכים לפרוסות דקות 2 אבוקדו. מטפטפים עליהם מיץ לימון.
את יתר 3 האבוקדו חוצים לשניים ומטפטפים עליהם מיץ לימון
מערבבים את כל שאר החומרים ומוסיפים לאבוקדו החתוכים. ממלאים בתערובת את חצאי האבוקדו.
(אני הכנתי כסלט רגיל, בלי למלא אבוקדו. מצויין!)

מתכון טעיםםמופרעת אחת!!!

מאפינס

 

מצרכים

2/3 כוס קמח תופח
1/2 כוס סוכר
90 גרם חמאה (ללא מלח)
2 ביצים בינוניות
1/2 כפית תמצית וניל
2 שקיות של סוכר וניל

לצפוי:
1/4 1 כוסות אבקת סוכר
1/2 1 כפות מים בטמפרטורת החדר

מנז’טים
תבינת למאפינס עם 12 שקעים למנז’טים

אופן ההכנה

1.חממו את התנור לחום של 190 מעלות.
הניחו מנז’ט בכל אחד מהשקעים בתבנית.
נפו את הקמח לתוך קערה גדולה, הוסיפו את הסוכר, את החמאה, את תמצית הוניל ואת הסוכר הוניל.

2. שברו את הביצים לתוך קערה קטנה, ערבבו את הביצים והוסיפו אותה לתוך הקערה הגדולה (הקערה עם הקמח) ערבבו עם כף עץ עד שכל המרכיבים מתערבבים ומתקבלת תערובת חלקה (לא יותר מידי סמיכה ולא יותר מידי נוזלית).

3.בעזרת כפית/כף מלאו את המנז’טים בתערובת עד לגובה של מחצית מהמנז’ט. אפו אותם במשך 15 דקות עד שהן יציבות ומקבלות גוון זהב (מומלץ לדקור עם מזלג בכדי לראות שהבלילה אכן נעשתה ולא נשארה נוזלית/סמיכה)

4.הוציאו את התבנית מהתנור, השאירו את המאפינס בחוץ למשך 10-20 דקות.

5. להכנת הציפוי סננו את אבקת הסוכר לקערה.
ערבבו לתוכה את המים (עדיף שיהיו בטמפרטורת החדר) עד שמתקבל קרם חלק ולבן ואז צפו את המאפינס.

טיפ: כדי שהציפוי יהיה חלק טבלו את הסכין/כפית בתוך מים ומרחו

בתיאבון!

 

מתכון טוב לסופגניות.?עם חומרים לא הזויים...נעומה=)
בדיוק הכנתייהודיה מא"י

שיצאו מעולות

 

3 כוסות קמח

כוס מים

חצי כפית מלח

רבע כוס סוכר

כף שמרים יבשים

מעט אלכוהול (ואם אין אז יין, ברנדי, ליקר, מה שיש. זה מונע מהסופגנייה לספוג יותר מידי שמן)

 

ללוש כמו שלשים בצק שמרים, להתפיח וכו'.

לקחת נייר אפייה, ולגזור לריבועים

לחלק את הבצק לכדורים. (אני חלקתי ל6, יצא סופגניות ענקיות, כמו הגדולות שמוכרים)

מכל חלק לעשות כדור חלק ויפה, ואז למעוך אותו שיהיה עגול שטוח כזה. להניח על ריבוע נייר אפייה.

למשוח את הסופגניות במעט שמן, לכסות במגבת ולהתפיח היטב.

לחמם שמן בסיר. שלא יהיה חם מידי אחרת הן לא תהינה מוכנות מבפנים

להרים סופגניה בעדינות, ביחד עם הנייר אפייה ולהניח בסיר כך שהנייר אפייה למעלה.

כשהצד התחתון מקבל תבע חום בהיר להפוך, וכשמוכן להוציא

להוריד את הנייר אפייה, להזריק ריבה ולפזר אבקת סוכר

לא צריך סוכר?יהודיה מא"י...נעומה=)
יש רבע כוס בבצק עצמויהודיה מא"י

ויש ריבה ואבקת סוכר.

כמו שאמא לימדה אותי ז'וז'ואית

אותו תהליך הכנה, ומתכון די דומה חוץ מביצים ושמן.

להלן המכון של אמא (יוצא מדהים!!) :

 

1 קילו קמח

2 כוסות מים

2 כפות שמרים

1/2 כוס קמח

3 ביצים

פקק תמצית וניל

פקק תמצית רום

2 כפות אלכוהול (יין/ברנדי וכו'...)

 

אני מתפיחה פעמים אפילו שאמא שלי טוענת שלא צריך... סתם יש לי שריטה עם התפחות.

ואותו תהליך כמו של יהודיה (לגזור נייר אפיה וכו').

כמובן - לתת לסופגניות לתפוח לאחר שקורצים אותן, ולא להכניס ישר לטיגון.

יצא טעיםודודי לי
יהודיה - הכנתי ויצא מעולה!!!טוזי

תודה!

מה התפקיד של הניר אפייה?אנש
לאפשר להרים את הסופגנייהיהודיה מא"יאחרונה

התפוחה היטב בלי שתדבק לשולחן, בלי שתמעך, ובלי שתתפנצ'ר ואז להניח אותה בסיר כשהצד שהיה קודם למעלה יהיה עכשיו למטה.

פשוט מרימים בעדינות משתי פינות נגדיות של הנייר.

שאלת קמח לחםאנש
מה מבדיל קמח לחם מקמח רגיל? האם אפשר לקנות קמח רגיל ולהוסיף לו משהו כדי להפו אותו לקמח לחם?
(במתכון כתוב ״קמח לחם״)..
קמח לחם עשיר בגלוטןאמא שלהאחרונה

הגלוטן הוא מה שגורם לבצק להתאחד, להיות גמיש ובצק- לא עיסה.

אני לא יודעת מה אפשר לשים כתחליף..

מה יכול ללכת עם מרק אפונה?רבקה 24

חשבתי על רצועות של לחם שום ומה עוד אתם חושבים?

תודה רבה

יש לי רעיון לתוך המרקמינימאוס

- קנידלך מתובלים היטב

- קרוטונים

למישו יש עוד רעיון?רבקה 24

 

אני חושבת שקינואה/קוסקוס/אורז וכאלה מתאימיםדינה ל.
לצד המרק
אם זה חלבי, אז גבינה צהובהיהודיה מא"י
אוקי תודהרבקה 24

ירקות כלשהם הולכים?

אולי רצועות של ירקות כבושים או משהו?

ירקות כבושים?!מינימאוס


אטריות דקותזמר הפלוגות
את רוצה משהו בתוך המרק או ליד המרק?יהודיה מא"י

ליד המרק ילך מצוין סלט גדול.

נקניקיו טבעולאנש
חתוכות לטבעות (זהירות סכנת חנק לילדים צריך לחתוך נקניקיה לאורך) משתלב טעים..
אפשר גם להוסיף גריסים גרוסים אחרי שטוחנים אותו..
אם כבר אז עוד יותר טוב בשרימינימאוסאחרונה
עבר עריכה על ידי מינימאוס בתאריך א' בטבת תשע"ד 09:16

זה בעצם הדרך המקורית להכין מרק אפונה הולנדי- 

לטגן נקניקיות ובצל ולהגיש עם המרק

מחפשת מתכון טעיםםםם למרק כתום ש.א.ז.

(מותר לו להיות חלבי...)

יש למישהו?

תודה רבה!! 

מרק דלעת חלבי-אחד הטעימים!כוכב לכת

לטגן הרבה בצל, להוסיף קוביות דלעת, לכסות במים לתבל במלח פלפל שחור וא. מרק עוף לבשל להתרככות, לרסק בבלנדר להחזיר לסיר ולהוסיף שמנת מתוקה. להגיש עם קרוטונים או שקדים פרוסים ומטוגנים.

יחסית פשוט-אבל טעים!זהר הרקיע
את הכמויות של הירקות אפשר לשנות לפי כמות האנשים ולפי מה שיש בבית..

2-3 בטטות
דלורית/דלעת
3-4 גזרים
2 בצלים
2 שיני שום
פטרוזיליה
מלח-
פלפל שחור

לחתוך הכל לקוביות קטנות. לחמם שמן בסיר ולשים את כל המצרכים.חוץ מהפטרוזיליה.
בערך 5-10דק רק עם שמן ואז להוסיף מים.
אבל חשוב לשים לב-
לא לשים הרבה מים!
לא משנה כמה ירקות שמת,העיקר שהמים יכסו את הירקות ורק מעט מעליהם.
אם שמים יותר-זה יוצא דליל ודלוח.
להרתיח.
להנמיך אש ולהוסיף פטרוזיליה.
לבשל על אש נמוכה עד שהירקות רכים.
ואז להוציא מהאש ולמעוך עם בלנדר חשמלי ידני.
צריך לצאת סמיך אבל לא מדי..

אם את רוצה אפשר בסוף להוסיף שמנת.
אבל לא חייב.

ממש קל וטעים!!עשינו מלא פעמים..ולא נמאס.

אם בטעות יצא נוזלי מדי-
אפשר לנסות להסמיך עם עוד ירקות מגורדים ולבשל עוד קצת..
או לשים 2 כפות קמח בחצי כוס מים לערבב ולשים בסיר.
אשריכן!! בעז"ה אעדכן איך יצא ;)ש.א.ז.אחרונה
רעיון לכיבוד להדלקת נרותמינימאוס

פרסתי בננה ואננס טגנתי אותם בשמן קל עד השחמה קלה ופשוט טרפנו את זה ככה

 

 

????ז'וז'ואית

הבננה לא נמסה? מבולבל

איזה מוזר... אבל נשמע מגניב!

 

לא. לא נמס זה קצת מתרכךמינימאוס

וזה נורא טעים והכי קל בעולם,יותר מכל לביבה הכי פשוטה

(האמת זה היה מטעמי עצלות. לא היה לי כוח לגרד ירקות ובטח לא לנפות קמח)

יש כזה בבתי קפה- בננה מטוגנת בחמאה וליד קצפתמודדת כובעים
אם את שמה כשהשמן רותחקשלשאחרונה

בדר"כ היא לא תהיה עיסית כזאת 

צריך גם לפרוס לפרוסות דקות ולא עבות שלא יהיה למה להתרכך