ועכשיו לנושא..
תעזרו לי קצת עם החורף איזה דברים טעימים ומחממים אפשר להכין? אם מרק אז איזה ואם קטניות אז איך.. תודה


מרק מהיר מעדשים אדומות-
על כל כוס של עדשים אדומות את שמה 4 כוסות מים, קוביות של ירקות איזה שאת רוצה (בטטה, גזר, תפוח אדמה)
תיבול - אפשר כף אבקת מרק בצל או כף חויאג מלח לפי הטעם ומבשלים תוך שעה זה מוכן
מרק עגבניות -
מטגנים 2 בצלים קצוצים מוסיפים 3 עגבניות קצוצות ומטגנים עד שהן מתרככות.
מוסיפים רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות) מים חצי כוס אורז וחופן עלים- פטרוזליה\כוסברה\בזיליקום
מרק ירקות מהיר הכנה-
מקלפים 2 קישואים, 2 בטטות, 3 גזרים , 2 תפוחי אדמה בצל גדול שמים בסיר ממלאים במים
ומתבלים : חופן עלים קצוצים, מלח, אבקת מקר או תבלינים0 כטוב הדמיון עליך
מבשלים עד שהירקות רכים וטוחנים עם מוט
אפשר להוסיף ממש לפני ההגשה שמנת
מה אוכלים בחורף??????חיה וקיימת
סתאאםמיסטר דוםבעזהי"ת
פותחים את ארון ה'פחמימות קטניות דגנים'.
זורקים סוג או שתיים לתבנית פיירקס- קצת מכל סוג. [המנעד: בורגול, אורז מלא, גריסים, עדשים, שעועית, חיטה, אפונה יבשה, קוסקוס]
מוסיפים כמה ירקות חתוכים [המנעד: בטטות, שום, בצל, עגבניות, קישואים, דלעת, דלורית, גזר, מה שמסתדר, נוו. אפשר גם תפו"א, אבל זה לא בריא אז אני לא שמה]
מכינים רוטב ממה שבא ליד עם קצת שמן [המנעד: סויה, סילאן, צ'ילי מתוק, חרדל דיז'ון, מיצים שונים [מנגו, תות בננה, למה לא
], דבש, רוטב-שום-חריף-שבא-עם-פיצה, יין לסוגיו. זה מה שלי יש, אבל מי שיש לו מוזמן להשתמש בטריאקי, ברביקיו, ריבת בצל, וכן הלאה..]
מתבלים [המנעד: פפריקה, אבקת שום, מלח פלפל, פלפל לבן, פפריקה חריפה, גריל עוף, כמון, כורכום, חוואיג, אגוז מוסקט וייתכן ששכחתי].
אם רוצים לשים מעל כל זה עוף לסוגיו- מה טוב.
מספיק מים, ולתנור עד שמוכן 
בין השילובים האהובים:
- אורז עם בטטה ונענע, ברוטב צ'ילי מתוק וטיפה יין.
- גריסים ואפונה יבשה עם בצל בטטה ועגבניות שרי ברוטב שום חריף של פיצה
- בורגול ועדשים כתומות עם בצל ברוטב סילאן וסויה
מבשלים תפוא' בסיר חצי בישול, חותכים לקוביות.
מטגנים במחבט בצל ועושים רוטב עגבניות כמו לפסטה +-
חותכים נקניקיות (אנחנו עושים בשריות) ושמים בסיר יחד עם התפוא' החתוכים שופכים את הרוטב מעל ומבשלים עוד איזה חצי שעה.
תבשיל חם וכייפי.
אם יש לך סיר בישול איטי אז זה ממש רעיון לשים בבוקר את הכל ביחד ולבוא אחרי העבודה ויש אוכל מוכן וטעים.
מרקים כבר נתנו לך , אפשר גם מרק כתום (שאחרי הבישול טוחנים) ,אני עושה עם הרבה הרבה גזר וקצת כתומים אחרים ואני לא צריכה לשים תבלינים בכלל אפילו לא מלח ויוצא ממש טעים.
מרק עוף עם ירקות , אפשר כל סוגי העוף, ואוכלים עם קוסקוס.
היתרון במתכונים האלה זה שהם מהירים מאוד להכנה, תוך 10 דקות גג ואת רק צריכה לבשל.
זה לא גז.
והוא מיועד בדיוק בשביל לבשל כשיוצאים מהבית
אגב אני אישת לא הסתדרתי לבשל איתו
אמת ואמונה יש לך טיפים?
כשאין אף אחד בבית..
חפש בגוגל סיר בישול איטי תלמד עליו על המבנה שלו
ואז תחליט אם זה מסוכן או לא
לא משאירים מכשירי חשמל דלוקים כשלא נמצאים בבית..
ואת לא צריכה לקטול אותי, אני סה״כ מביע דאגה.
תראי עד כמה זה בטיחותי וכמה שרפות נגרמו בגלל דברים כאלה..
וסליחה ממש סליחה לא התכוונתי לקטול
ולא עולה לי לראש עוד מכשירי חשמל שבהכרח משאירים דולקים גם כשיוצאים מהבית, אבל בטח שיש כאלה.
סיר לבישול איטי מיועד לכך שישאירו אותו דולק לאורך זמן, גם אם לא נמצאים בבית. למעשה כל הקטע שלו זה שאימא עובדת יכולה להשאיר את הסיר לבישול איטי מהבוקר, ובצהריים תהיה ארוחה מוכנה כשחוזרים הביתה.
ניל"סhttp://www.local.co.il/ramat-gan/79560/article.htm
אגב יש לא מעט הבדל בין מכשיר למכשיר לגבי צריכת חשמל, ככה שא״א להביא דוגמא ממקרר לכירה חשמלית או תנור ספירלה..
זה סה״כ כללי בטיחות,בסופו של דבר כל אחד אחראי לביתו ולמשפחתו וחבל לקחת סיכונים מיותרים..
אין לי טיפים אבל טעמתי כמה פעמים מאנשים שעשו עם זה ויצא מעולה.
כתבתי לך על קמח יצהר, אז הנה המספר שלהם- 0547593423.
אני קונה באלון מורה, אמרת שאת מהשומרון...
והמתכון-
הכי חשוב זה בלנדר[. בלי זה לא ילך.
ככה-
1 שימורי זיתים גדול
חצי חבילה כוסברה
2 שיני שום
שמן זית (בערך 1/2-3/4 כוס)
אם רוצים- 2 כפות מיונז
מלח
פלפל
מעבדים את הזיתים וכמה כפות שמן בבלנדר. מוסיפים את הכוסברה. מוסיפים שמן לאט לאט ואם צריך עוזרים לבלנדר לזוז.
בהצלחה!
אני מכינה משהו די דומה רק בלי הכוסברה ולפחות כפול שום
אתמול הכנתי שניצלונים לערב והציפוי יצא נורא מוצלח. חשבתי לשתף את כולם
ערבבתי פירורי לחם הכי פשוטים עם חצי כפית כמון,כפית פפריקה כפית אורגנו ושום גבישי
טבלתי את העוף בביצה ואז בפירורים
ויצא מתובל וטעים
עד אז הוא שימש רק לפיצות וכאלה..
מאז שמתי בסלטים רטבים וכל מיני תבשילים מענינים וביום שישי האחרון שמתי אותו גם בפרגיות...(יצא מצוין תודה ששאלתם
)
הכי הרבה זה יצא פחות טעים...
למען האמת מה שקרה בסוף שהטעמים הדומינטטים היו השום והכמון
זה יצא טעם שקצת הזכרי בסלי פלאפל
אז בשעה טובה קניתי (במגה
עם משכנתא...) מלפפונים לכבישה!
חיפשתי מתכון באינטרנט, הכל אותו דבר +-.
יחס של כפית מלח על כל כוס מים.
שום, שמיר.
השאלה שלי היא, בחלק מתכונים כתוב שצריך מים רותחים, וחלק זה לא מוזכר.
זה משנה??
זה משנה את הטעם? מהירות ההכנה?
ועוד שאלה: אפשר לזרוק פנימה עוד ירקות, או שזה מיועד בעיקר למלפפונים?
לירקות אחרים עדיף מתכון אחר?
.
שאולי קיימים, כדי שלא יתקלקל
אני שמה כפית מלח גס לכל ליטר צנצנת, ובנוסף ככשליש מגובה הצנצנת אני ממלאת בחומץ (אחרי ששמתי את המלפפונים כמובן)
שום, שמיר, פלפל אנגלי ופלפל שחור, שלמים, פלפל.3 חריף יבש
וכן, אפשר לתקוע ירקות נוספים
ז'וז'ואיתמתי זה יהיה מוכן? עד שבת זה יהיה טוב? או שעדיף לחכות עוד?
נראה לי שכן, אבל תשאירי יום אחד ככה בשמש, שיהיה קצת במקום חמים, ואז סביר להניח שיהיה מוכן עד שבת, כי זה קצת גבולי להיות מוכן מעכשיו עד שבת, במיוחד שחורף.
כשאני מכינה לפעמים אין לנו סבלנות לחכות שיהיה ממש מוכן, אז בהתחלה יש לנו מלפפונים חצי חמוצים וזה גם טעים
ואחרי שפותחים את הצנצנת שמים במקרר, ובכל מקרה גם בלי לפתוח אחרי כמה ימים מכניסים למקרר.
והוספתי לזה גם גמבה וקולורבי![]()
מעניין איך זה יצא...
תודה!
אעדכן כשיהיו תוצאות!
פעמיים עשיתי וכל פעם היה לזה טעם מקולקל
אז התייאשתי מלנסות...
![]()
בעז"ה אצלם כשאגיע הביתה!
מעולה מעולה מעולה! אני פשוט יושבת צלחת מלאה בחמוצים ומנשנשת! איזו התמכרות....
והמתכון של יהודייה, רק שיחקתי קצת בכמויות:
מים, חומץ, שמיר, שום, פלפל אנגלי. לא היה לי פלפל חריף אז לא שמתי. מלח שפכתי לפי הטעם, רגיל לא גרוס.
זה לא יצא חריף, פעם הבאה בא לי להכין קצת יותר פיקנטי, אקנה מראש פלפל חריף...
והוספתי קולורבי וגמבה אדומה.
מעדן!!!
וכמה זמן? כי עשיתי משהו דומה לפני כמה זמן ולא הלך לי...
עשיתי את זה ברביעי בערב. יהודיה המליצה לשים יום אחד בשמש, אז למחרת - כל חמישי - היה בחוץ בשמש.
בערב הכנסתי את זה למקרר עד שבת.
שבת בסוף לא היינו בבית אז לא חיסלתי את הכל...
ראשון - כבר היה טעייייייים!!
כבר ביום חמישי בערב המלפפון שינה את צבעו מטרי לכבוש.
קראתי במתכונים באינטרנט שצריך איזה שבוע, אבל אולי בגלל שקניתי מלפפונים פיציים זה הלך ממש מהר...
מיסטר דוםאשמח אם למישהו יש מתכון טוב לבצק שמרים לפיצה..
אחרי
גזר, בטטה...
איך מכינים? חיפוש מצד שמאל למעלה, היו פה בעבר לא מעט שרשורים על זה
מטגנים בסיר גדול הרבה בצל
מוסיפים קוביות של גזר, בטטה, דלורית, דלעת וכל ירק כתום שאוהבים (אני אוהבת להוסיף גם קצת קישואים וגמבה)
מכסים במים וכשהסיר רותח מתבלים בפפריקה, מלח ומעט פלפל שחור
אחרי שהירקות רכים מאוד מרסקים במעבד מזון או בבלנדר ידני בתוך הסיר
מפזרים מעט קורטונים ואוכלים לבריאות ![]()
אני לא אוהבת לשים יותר מידי מים כדי שהמרק יצא סמיך, לטעמי זה יותר נחמד.
אם מדובר בכמות גדולה, את יכולה להוסיף 1-2 תפוחי אדמה כדי להוזיל את העלות של המרק ו
לדאוג שהמרק לא דליל מדי.
אפשר להוסיף מעט כמון.
אז אין צורך לחתוך את הירקות. מבקשלים אותם קלופים ושלמים
ולטבול במרק- בתור מה אפשר להגיש ליד. זה ממש כיף בחורף לאכול מרק כתום ולטבול חלה טריה במרק.
או להקפיא, מה שאת מעדיפה.
אחרילק"י
אולי חסר תיבול?
מוסיפה גזרים ובטטות, מים, מבשלת עד לריכוך הירקות, ומרסקת בבלנדר מוט.
האמת אתמול עשיתי את זה במיקרו- שמתי הכל בקערה ובישלתי המון זמן. זה חוסך את כל ההתעסקות, הערבוב, הדאגה שלא יישרף...
לא לשים הרבה מים , נניח עד גובה 2/3 מהירקות שבסיר.כדי שבסוף יצא סמיף ולא דליל נוזלי מימי.
אנחנורוצים לראות את כמה הפרש יוצא בין קניית אוכל לאירוע מקייטרינג וכמה עולה לבשל בבית.
יש פה מנוסים שידכעו לענות לי כמה יעלה לי להכין בבית 50 מנות אורז ותפו"א?
וכמה יעלה 30 מנות עוף ו30 מנות שניצל?
לוקחים גם שכר לעובדים ועוד, השאלה היא אם יש כח להכין כמות כזאת, כי אם הטירחה מרובה אולי באמת שווה להשקיע על קייטרינג..
יעלה לי בבית.כי אולי ההפרש הוא לא כזה עצום אם מחשבים את הגז ואת הזמן היקר...
בקיטרינג הוא מזמין אוכל במאסות מה שמוריד ביותר את העלות שלו על החומרי גלם
כמה אנשים שעשו ארועים לבד אמרו שבארועים הבאים הם לקחו קיטרינג וההפרש לא הצדיק את העבודה
גם הלוגיסטיקה היא שיקול :
לבישול כמויות צריך סירים גדולים, כיריים עם להבות גז גדולות, מספיק מקום במקרר וכו'.
אלא אם כן מפצלים את הכמויות המבושלות על פני מספר פעמים ואז למרכיב הזמן הדרוש ושמירה על הטריות יש משקל.
לאמא שלי, שתהיה לנו בריאה ב"ה , היה חשוב תמיד לבשל ולאפות בעצמה -גם לאירועים גדולים של אפילו יותר מ-50 מנות. ובכל זאת היא פיצלה את העבודה ושכרה עזרה של מבשלת רק עבור נניח- הבורקסים והעוף/שניצלים.
סידור כזה יכול להקל וגם לחסוך בעלויות. בדרך כלל למבשל/ת כאלו יש הסדר עם מטבח המפעל שבו הם עובדים כשכירים כך שהם יכולים להשתמש בכלים הגדולים שם כדי לבשל לאירועים.
גם מבחינת זמן וגם מבחינת עלות וגם מבחינת גודל סיר.
אורז תכיני בסיר של המרק (הכי גדול) ואז ב2/3 נגלות יש לך 50 מנות... תפוחי אדמה - אם מבשלים אותם שליש בישול לפני אפשר למלאת תבנית עמוקה עד למעלה וזה מכפיל את הכמות כל פעם (שמים יותר ועדיין מתבשל) עוף גם אפשר לעשות (אבל גם, כמה נגלות וזה באמת הפרש משמעותי ושניצלים... זה לטגן אותם אחד אחד...
אבל שורה תחתונה הכל פונקציה של: גודל תנור ותבניות (ואם אפשר לשים 2 תבניות במקביל)
זמן... ומתכון שהוא לא מושקע במיוחד וכמה את יכולה להכניס משהו לתנור וללכת לעשות משהו אחר ולומר לבת/בן הגדולים להוציא את זה כשזה מוכן ואז נפתרה הבעיה שלהזמן...
להכין אורז זה זמן הברירה .
בגדול עדיף להכין את שני הדברים האלו בבית אם יש מספיק זמן פנוי
עדיף קייטרינג, אנחנו לקחנו לברית ל100 מנות ועלה לנו 55 למנה וזה ממש חסך לנו את כל העבודה וזה היה כולל הגשה,סלטים,שתיה, חד"פ ולא היינו צריכים בכלל להתעסק עם זה וזה היה מאוד כיף...
וחוץ מפיתות ושתיה לא קנינו כלום מוכן.
הכנו עוף, קציצות הודו, אורז, תפוחי אדמה וכמה סלטים.
ביקשתי מאחיות להביא כמה עוגות.
הכל כולל הכל- כולל כלים חד"פ- עלה לנו פחות מ1000 ש"ח. והיה שפע של אוכל ועוד נשאר הרבה.
אין מצב לכזה מחיר בקייטרינג...
יש סיכוי שזה היה מתכון קל ?
והכבד בלי בלנדר כי אין לי בשרי ?
טיפים, פטנטים ....
סתם עוד שאלה האם אפשר להקפיא עלי בלינצ'ס?
אין לי מתכון.
הייתי עושה בלינצ'ס רגיל (יש בכל ספר בישול)
כבד קצוץ עם המון בצל
ומאחדת.
לא יודעת איך לעשות בלי בלנדר.
רק אל תשכחי לסמן אותה בסרט דביק אדום /חום להבדיל בין הפרווה /חלבית לבין הבשרית.
אפשר להקפיא עלי בלינצ'ס. תקפיאי עלים ריקים ותכיני מילוי טרי,
או שתקפיאי את הכבד הטחון לבד, הבצל המטוגן לבד וביום שאת רוצה תכיני את הממרח
(אם יוצא יבש, תוסיפי מעט שומן ממרק העוף הקר או שמן זית)
הי אני רוצה להכין להיום בערב פירה עם רוטב פטריות, מה אפשר עוד להכין כדי שזו תיהיה ארוחה??
שניצלים, בולונז , פרוסות בקר
פרווה ..... שניצל דג וסלט , תערובת ירקות קפואים
פעם אכלתי באירוע סלט בורגול עם עגבניות, וירקות ירוקים כאלה בטעם חמצמץ..
זה היה ממש טעים![]()
יש למישו מתכון של משו בסיגנון?
משרים בורגול במים רתוחים בערך 15 שעה ומסננים היטב!!!!
לוקחים קערה קוצצים לתוכה דק:נענע,פיטרוזליה,עגבניה,{ועוד כל מה שבא}
מוסיפים שמן זית,מיץ לימון,מלח,פלפל.מערבבים ואוכלים.
מומלץ לערבב סמוך מאד להגשה.
לדעתי גרגרי רימון או פאקן סיני משדרגים פלאים את הסלט
אסור לוותר עליה בשום אופן
או שאחרי הפשרה זה לא יהיה טוב?
בד"כ לא מומלץ להקפיא תבשיל עם ת.אדמה ואורז שנוטים להתפרק בהקפאה.
לא ניסיתי מרק אורז, אבל אני מאמינה שככל שאחוז האורז בתבשיל גבוה יותר, הנטיה להתפרק
תהיה גדולה יותר, מה שיפגום בטעם.
אם במרק, למרות שמו, יש אחוז נמוך של אורז, ההקפאה תפגום בו פחות.
יש דבר כזה?
מים בכמויות
ירקות חתוכים יפה
פירות
מתכון מעולה של קרין גורן. אהוב גם על יולדות "לא בריאות", מתוק אך מכיל הרבה דברים שטובים לגוף ולהנקה
מצרכים:
1 מיכל ממרח תמרים (יש שיחליפו בתמרים מרוסקים בוואקום)
1/2 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס סילאן או דבש
2 כוסות שקדים ואגוזים לא קלויים קצוצים
לקישוט:
קוקוס, אגוזים קצוצים, שומשום, שוקולד מריר/לבן מומס
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה ממרח תמרים, טחינה וסילאן.
מוסיפים את האגוזים והשקדים ומערבבים ומגלגלים לכדורים.
מגלגלים כל כדור בקערית עם אחד הקישוטים ומניחים במגש.
שומרים במקרר עד ההגשה.
כוס אורז פרא (אורז מכמה סוגים)
2 כוסות מים רותחים
3 כפות שמן
פלפל שחור גרוס
2 כפיות שטוחות מלח
1. להשרות את האורז במים רותחים כ 15 דקות ולסנן.
2. לחמם מחבת להוסיף את השמן אחר כך להוסיף את האורז ולערבב שכל האורז יצופה בשמן.
להוסיף את המים ותבלינים להרתיח להנמיך את האש ולכסות.
3. לבשל כ – 45 דקות, לסגור את האש ולהשאיר מכוסה 20 דקות נוספות.
4. לפתוח ולערבב בעזרת מזלג.
בעה"י
אם אתה רוצה-תעלה, אם לא-לא. אתה כבר יודע שהחברים פה שמחים לראות תמונות ויותר שמחים לקבל גם מתכונים...

כועסים בצדק או לא זה לא השאלה .. השאלה אם בא לכם תמונות בלי מתכונים ! 
האפיה 
נתקלתי בספריה בספר קריאה ובתוך הסיפור שזורים מתכונים. התלהבתי מהרעיון של סקונס (לחמניות אנגליות שמקובל לאכול עם התה בארוחת 4 , כמובן). במתכון המקורי- 1 כוס חמאה (ל-3 כוסות קמח). מצא חן בעיני לאפות במהירות לחמניות מזונות לבוקר יום חול, אבל לא כמות החמאה!
ב"בצק אלים" המתכון משתדרג ל-2 חבילות שמנת מתוקה (ל-3 כוסות קמח).
3 כוסות קמח, 1 א. אפיה, 1/4 כפית מלח, 2 שקיות שמנת מתוקה (חצי כוס סוכר).ואילו ב"בלוג לעיצוב הבית" (מעצבים שם גם מתכונים...) מופיע מתכון כלבבי עם 1/4 כוס שמן בתוספת חלב או ריוויון.
בבלוג לעיצוב הבית (מעצבים שם גם מתכונים), מופיע מתכון כלבבי בגירסת שמן, בתוספת חלב או ריוויון:
2 כוסות קמח תופח, 4 כפיות א. אפיה, קורט מלח, 1/4 כוס שמן, 1 ביצה, 1/2 כוס חלב או ריוויון
נראה לכם שאפשר לקחת סיכון ולנסות את המתכון עם שמן?
עם שמן יוצא פחות טעים ואבל גם יוצא נחמד.....
אבל סביר להניח שעשינו גרסה פרווית לענין (כי אני אלרגית לחלב).
מעט שיבלות שועל מושרית ביוגורט, שמן, קמח תופח, בצל ירוק, מעט גבנ"צ מגוררת
אם מעניין אותך המתכון המדויק אציץ בספר המתכונים...
אחרי התגובות אני מתלבטת בין בייגלס (נטול שמן בכלל) לסקונס. בסה"כ חיפשתי תחליף לארוחת בוקר מהירה.
אולי אמיר את המים בחלב קוקוס או ריץ' לקפה, כדי שיהיו "מזונות".
למה הבייגלס האמריקאי נראה כל כך יפה בתמונות, אבל כשאני מנסה לעשות פעם ב-3 שנים
בייגל כלשהו מבצק רבוך, יוצאת פצצה לא אכילה שנזרקת ישר לפח?
ראיתי מתכון של השף אורן גירון שמציע להרתיח את הבצק בתוך מי קרמל במקום סודה קוסטית.
הייתי המומה מהרעיון שכך אופים לנו בייגלס במאפיות. בחומר שנועד לשחרור סתימות!
או שהוא יוצא קשה או עיסתי או סתם מגעיל.
יש רעיונות לעזור לי בתחום? 
ובנוסף,
כיצד לתבל מוקפץ באופן עדין וטעים?
כפית מלח,מעט פלפל שחור,
2 כפות סוכר או דבש.
כמובן תלוי בכמות שאת מכינה,
אם זה מנה אחת אז במקום כפית שימי חצי כפית וכו'..
בהצלחה!
שוברת גליםסילאן מתאים?
עד לפני שבועיים שכל האוכל נשרף\כמעט נשרף חוץ מהאורז שיצא לי מצוין פעם ראשונה בהיסטוריה...
אמא שלי טוענת שהסוד הוא לא לפתוח את הסיר...
לק"י
ראשית כל, יש סוגים של אורז שיוצאים יותר עיסתיים.
באיזה סוג את משתמשת?
1. מטגנים את האורז עם שמן כמה דקות- לערבב מידי פעם שלא יישרף!
2. מוסיפים פי 2 מים רותחים (על כל כוס אורז- 2 כוסות מים) ומלח, מערבבים..
3. סוגרים את הסיר (לפעמים צריך להשאיר קצת פתוח, שהמים לא יגלשו).
לא מערבבים תוך כדי הבישול!
4. טועמים ובודקים אם האורז מבושל.
אם כן- מכסים במגבת ומעל עם המכסה.
בהצלחה ובתאבון 
מרתיחים מים בכמות כפוןלה מהאורז,יחד עם קצת שמן.
כשהמים והשמן רותחים- מוסיפים את האורז, לא שטוף, מוסיפים גם מלח ואם את רוצה קצת כוזברה ירוקה. נותנים לזה לרתוח ואז מנמיכים את האש ל15-20 דק'.
היתרון שבדרך הזו, שאם בא לך תוספות לאורז- גזר, ירקות וכד' פשוט שמים את התוספת במים כבר בהתחלה.
יחס של 1 כוס אורז ל 2 כוסות מים.
טיפונת שמן, שמה את האורז בסיר, מערבבת חצי דקה (אש לא גבוהה).
מוסיפה את המים הרוצחים לפי הכמות הרצויה. מלח כנ"ל.
מכסה את הסיר לחלוטין ונותנת לאורז 3 דקות של בעבוע.
מכבה את הגז ומשאירה את הסיר מכוסה לגמרי. לא פותחים ולא מערבבים.
רבע שעה עשרים דקות, והאורז מתבשל מהאדים שבסיר, יוצא גרגירים נפרדים, ולא נשרף כי אין אש מתחת לסיר.
סוף הדרך! ממש מומלץ!
הספר שלו מוצלח אבל היה שווה לקנות אותו אפילו בשביל המרשם של האורז
כולם אומרים כאן יחס של 1:2 ההמלצה שלו ממש אחרת 1:1.5
וככה זמן הבישול של האורז אחיד ומדויק בכל כמות שתכיני - 17 דקות בדיוק
בכל אופן זה הולך ככה:
מרתיחים בקומקום ליטר וחצי מים
מטגנים קילו אורז כמה דקות רק עד שיתחמם ולא ישחים
מוסיפים את מים רותחים לסיר עם כף מלח מנמיכים את האש ומכבים אחרי 17 דקות.
מאווררים בעזרת מזלג מכסים ואחרי 5 דקות פותחים
באותו עיקרון מכינים כל כמות ביחס של כוס אורז על כוס וחצי מים רותחים
חיים חדשיםלא ניסיתי אבל שמעתי על כאלה ששמים
זה ממש מקפיץ את השניצל בכמה רמות קדימה!!
ובכללי אנחנו שמים גם תבלינים- מלח פלפל פפריקה חוואיג', כמון, כורכום, תבלין לקציצות\לסטייק וכאלה.. תאלתרי מאמי 
את כל אלה אני שמה יחד...החרדל ממש מוסיף!
לפעמים שבא לי ממש לגוון אני שמה תבלינים בסגנון איטלקי, שום כתוש, פלפל שחור גרוס (מוסיף המון!) אורגנו ובזיליקום יבשים.
גריל עוף
דינה ל.וכמובן התבלינים הרגילים: מלח, שום גבישי(והרבה), פלפל, אפשר גם פפריקה
דינה ל.
ובכל אופן אין לנו את הדבר הזה בבית. צ'ילי,פלפל שחור,אורגנו,מלח..
מערבבים דבש + רוטב סויה או דבש + כוס קפה (מכפית קפה ומים חמים) + קטשופ + תבלינים: מלח פלפל. משרים את השניצלים (אם יש זמן ) כמה שעות, ואז מטגנים אותם. אפשר עם ביצה ופירורי לחם, ואפשר בלי, (וגם בלי שמן כמעט) ואז יוצאים סטייקים נהדרים!
וחרדל.
זה יוצא ממש טעים.
בפסח אנחנו עושים עם תפוצ'יפס, למי שלא אוכל שרויה. [ואז אי אפשר לשים קמח מצה..] וזה יוצא מעולה!!
פעם עשיו בבית יום שניצלים 
עשינו 10 סוגים שונים של שניצלים, אני ינסה לכתוב את מה שאני זוכרת.
שום, חרדל, ביסלי, תפוצ'יפס, שניצל הפוך [שמים קודם תפירורילחם ואז תביצה], זעתר, פפריקה..
ובכללי שמים פשוט איזה תבלינים שאוהבים..
בונוס אם זה יהיה משהו בלי רוטב שאפשר לשים על הפלטה בבוקר ולא יוצא יבש..
להקפיץ עם ירקות יוצא מעדן.....סיוה צילי .....
יוצא סוף הדרך, והמרקם קצת כמו ריבה כזאת- ולא רוטב,
טעים!!!