שרשור חדש
איך אני אוהבת את הפורום הזה!! שירשור בסימן חורףחדשה דנדשה
לפני כן אני חייבת להגיד זה הפורום הכי כיפי אין פה מחלוקות, מריבות ויכוחים.. באמת לפעמים כשאנע רוצה להירגע אני נכנסת לכאן..


ועכשיו לנושא..

תעזרו לי קצת עם החורף איזה דברים טעימים ומחממים אפשר להכין? אם מרק אז איזה ואם קטניות אז איך.. תודה
מרקיםמינימאוס

מרק מהיר מעדשים אדומות-

על כל כוס של עדשים אדומות את שמה 4 כוסות מים, קוביות של ירקות איזה שאת רוצה (בטטה, גזר, תפוח אדמה)

תיבול - אפשר כף אבקת מרק בצל או כף חויאג מלח לפי הטעם ומבשלים תוך שעה זה מוכן

מרק עגבניות -

מטגנים 2 בצלים קצוצים מוסיפים 3 עגבניות קצוצות ומטגנים עד שהן מתרככות.

מוסיפים רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות) מים חצי כוס אורז וחופן עלים- פטרוזליה\כוסברה\בזיליקום

מרק ירקות מהיר הכנה-

מקלפים 2 קישואים, 2 בטטות, 3 גזרים , 2 תפוחי אדמה בצל גדול שמים בסיר ממלאים במים 

ומתבלים : חופן עלים קצוצים, מלח, אבקת מקר או תבלינים0 כטוב הדמיון עליך

מבשלים עד שהירקות רכים וטוחנים עם מוט 

אפשר להוסיף ממש לפני ההגשה שמנת

 

 

 

 

לא אוהבת מרקים מה אוכלים בחורף??????חיה וקיימת
כל מה שאוכלים בקיץ .. סתאאםמיסטר דום
צריך דברים מחממים כי בחורף כל שניה רעביםחדשה דנדשה
טוב אם לא אוהבים מרקים אז אולי דברים כמו, תבשילי קטניות, שעועית ותפו"א עם גזר ברוטב אדום.. ויש גם עדשים כתומות רק שאני לא יודעת איך מכינים למישהו יש מתכון לזה ? פעם קראתי פה מתכון לזה עם בורגול אבל אי אפשר אצלי לעשות חיפוש
דייסה!0 אלישבע 0
מרק סולת/בורגול/גריסים..-משה ר-
תבשילי קדירה- השיטה החביבה עלי:פלספנית

בעזהי"ת

 

פותחים את ארון ה'פחמימות קטניות דגנים'.

זורקים סוג או שתיים לתבנית פיירקס- קצת מכל סוג. [המנעד: בורגול, אורז מלא, גריסים, עדשים, שעועית, חיטה, אפונה יבשה, קוסקוס]

מוסיפים כמה ירקות חתוכים [המנעד: בטטות, שום, בצל, עגבניות, קישואים, דלעת, דלורית, גזר, מה שמסתדר, נוו. אפשר גם תפו"א, אבל זה לא בריא אז אני לא שמה]

מכינים רוטב ממה שבא ליד עם קצת שמן [המנעד: סויה, סילאן, צ'ילי מתוק, חרדל דיז'ון, מיצים שונים [מנגו, תות בננה, למה לא ], דבש, רוטב-שום-חריף-שבא-עם-פיצה, יין לסוגיו. זה מה שלי יש, אבל מי שיש לו מוזמן להשתמש בטריאקי, ברביקיו, ריבת בצל, וכן הלאה..]

מתבלים [המנעד: פפריקה, אבקת שום, מלח פלפל, פלפל לבן, פפריקה חריפה, גריל עוף, כמון, כורכום, חוואיג, אגוז מוסקט וייתכן ששכחתי].

 

אם רוצים לשים מעל כל זה עוף לסוגיו- מה טוב.

מספיק מים, ולתנור עד שמוכן

 

 

בין השילובים האהובים:

- אורז עם בטטה ונענע, ברוטב צ'ילי מתוק וטיפה יין.

- גריסים ואפונה יבשה עם בצל בטטה ועגבניות שרי ברוטב שום חריף של פיצה

- בורגול ועדשים כתומות עם בצל ברוטב סילאן וסויה

תפוא' ונקניקיות בסיראמת ואמונה

מבשלים תפוא' בסיר חצי בישול, חותכים לקוביות.

מטגנים במחבט בצל ועושים רוטב עגבניות כמו לפסטה +-

חותכים נקניקיות (אנחנו עושים בשריות) ושמים בסיר יחד עם התפוא' החתוכים שופכים את הרוטב מעל ומבשלים עוד איזה חצי שעה.

תבשיל חם וכייפי.

 

אם יש לך סיר בישול איטי אז זה ממש רעיון  לשים בבוקר את הכל ביחד ולבוא אחרי העבודה ויש אוכל מוכן וטעים.

 

מרקים כבר נתנו לך , אפשר גם מרק כתום (שאחרי הבישול טוחנים) ,אני עושה עם הרבה הרבה גזר וקצת כתומים אחרים ואני לא צריכה לשים תבלינים בכלל אפילו לא מלח ויוצא ממש טעים.

 

מרק עוף עם ירקות ,  אפשר כל סוגי העוף, ואוכלים עם קוסקוס.

 

היתרון במתכונים האלה זה שהם מהירים מאוד להכנה, תוך 10 דקות גג ואת רק צריכה לבשל.

 

 

 

מה? את משאירה סיר על הגז כשאת לא בבית?-משה ר-
הכוונה לסיר בישול איטי ?מינימאוס

זה לא גז. 

והוא מיועד בדיוק בשביל לבשל כשיוצאים מהבית

אגב אני אישת לא הסתדרתי לבשל איתו

אמת ואמונה יש לך טיפים?

אז חשמל, עדיין זה מסוכן להשאיר דבר כזה מחובר-משה ר-

כשאין אף אחד בבית..

חבל לכתוב סתם אם לא יודעיםמינימאוס

חפש בגוגל סיר בישול איטי תלמד עליו על המבנה שלו

ואז תחליט אם זה מסוכן או לא

 

אני אמנם לא מכיר את הסיר אבל אני יודע שבטיחותית-משה ר-

לא משאירים מכשירי חשמל דלוקים כשלא נמצאים בבית..

ואת לא צריכה לקטול אותי, אני סה״כ מביע דאגה.

אגב את מוזמנת לשאול כבאים וחשמלאים-משה ר-

תראי עד כמה זה בטיחותי וכמה שרפות נגרמו בגלל דברים כאלה..

מה עושים עם פלטה בשבת? אסור לצאת מהבית?מינימאוס

וסליחה ממש סליחה לא התכוונתי לקטול 

 

 

והמקרר? ואזעקה ביתית?יהודיה מא"י

ולא עולה לי לראש עוד מכשירי חשמל שבהכרח משאירים דולקים גם כשיוצאים מהבית, אבל בטח שיש כאלה.

 

סיר לבישול איטי מיועד לכך שישאירו אותו דולק לאורך זמן, גם אם לא נמצאים בבית. למעשה כל הקטע שלו זה שאימא עובדת יכולה להשאיר את הסיר לבישול איטי מהבוקר, ובצהריים תהיה ארוחה מוכנה כשחוזרים הביתה.

או אבאניל"ס
בבקשה תקראי..-משה ר-

http://www.local.co.il/ramat-gan/79560/article.htm

אגב יש לא מעט הבדל בין מכשיר למכשיר לגבי צריכת חשמל, ככה שא״א להביא דוגמא ממקרר לכירה חשמלית או תנור ספירלה..

זה סה״כ כללי בטיחות,בסופו של דבר כל אחד אחראי לביתו ולמשפחתו וחבל לקחת סיכונים מיותרים..

חח כן תאמת רצוי להימנע אבל אם אין ברירה אזחדשה דנדשהאחרונה
אין.. זה מזכיר לי את אמא שלי אני מפעילה מכונת כביסה ויוצאת והיא ממש נחרדת מהעניין..
בדיוק,אמת ואמונה

אין לי טיפים אבל טעמתי כמה פעמים מאנשים שעשו עם זה ויצא מעולה.

מחפשת מתכונים לממרח זיתים ביתי!חיים חדשים
מתכון+ משהו שחייבת לך מפעם...חן קליין

כתבתי לך על קמח יצהר, אז הנה המספר שלהם- 0547593423.

אני קונה באלון מורה, אמרת שאת מהשומרון...

 

והמתכון-

הכי חשוב זה בלנדר[. בלי זה לא ילך.

ככה-

1 שימורי זיתים גדול

חצי חבילה כוסברה

2 שיני שום

שמן זית (בערך 1/2-3/4 כוס)

אם רוצים- 2 כפות מיונז

מלח

פלפל

 

מעבדים את הזיתים וכמה כפות שמן בבלנדר. מוסיפים את הכוסברה. מוסיפים שמן לאט לאט ואם צריך עוזרים לבלנדר לזוז.

 

בהצלחה!

 

נשמע טובמינימאוס

אני מכינה משהו די דומה רק בלי הכוסברה ולפחות כפול שום 

 

תודה רבה לגבי הקמח!! ולגבי הזיתיםחיים חדשים
אפשר בבלנדר ידני, מקל?
כןמקום בעולםאחרונה
כדאי להקפיא סופלהנעמה301

שהכנתי עכשיו בשביל שבת? או שעדיף להשאיר בחוץ?

וסלטים (מטבוחה, חצילים)- להקפיא או למקרר?

תודה!

להקפיא (הכל)-משה ר-
*מטבוחה וחצילים אפשר גם במקרר-משה ר-
להקפיא עדיףת.מ.אחרונה

בעיקר את הסופלה שלא יתייבש כזה..

אפשר להקפיא גבינה צפתית?? עובר התאריך..חיים חדשים
אם אכין עם זה קנלוני או לזניה, ניתן להקפיא?חיים חדשים
אפשר להקפיאת.מ.אחרונה
תיבול טעים לשניצלוניםמינימאוס

אתמול הכנתי שניצלונים לערב והציפוי יצא נורא מוצלח. חשבתי לשתף את כולם

ערבבתי פירורי לחם הכי פשוטים עם חצי כפית כמון,כפית פפריקה כפית אורגנו ושום גבישי

טבלתי את העוף בביצה ואז בפירורים 

ויצא מתובל וטעים

 

 

אורגנו? את מקורית ברמות!!! איזה אומץ.חיה וקיימת
אני גיליתי את האורגנו בשנתיים האחרונות...ת.מ.

עד אז הוא שימש רק לפיצות וכאלה..

מאז שמתי בסלטים רטבים וכל מיני תבשילים מענינים וביום שישי האחרון שמתי אותו גם בפרגיות...(יצא מצוין תודה ששאלתם)

מה כבר יכול להיות?מינימאוסאחרונה

הכי הרבה זה יצא פחות טעים...

למען האמת מה שקרה בסוף שהטעמים הדומינטטים היו השום והכמון

זה יצא טעם שקצת הזכרי בסלי פלאפל

החמצת מלפפוניםז'וז'ואית

אז בשעה טובה קניתי (במגה אפאטי עם משכנתא...) מלפפונים לכבישה!

חיפשתי מתכון באינטרנט, הכל אותו דבר +-.

יחס של כפית מלח על כל כוס מים.

שום, שמיר.

 

השאלה שלי היא, בחלק מתכונים כתוב שצריך מים רותחים, וחלק זה לא מוזכר.

זה משנה??

זה משנה את הטעם? מהירות ההכנה? 

 

ועוד שאלה: אפשר לזרוק פנימה עוד ירקות, או שזה מיועד בעיקר למלפפונים?

לירקות אחרים עדיף מתכון אחר?

 

המים הרותחים זה כדי לעקר את הצנצנת-משה ר-
(אפשר בעברית בבקשה?)ז'וז'ואית

לשון אדומה.

המים הרותחים זה כדי להרוג את החיידקיםיהודיה מא"י

שאולי קיימים, כדי שלא יתקלקל

אני שמה כפית מלח גס לכל ליטר צנצנת, ובנוסף ככשליש מגובה הצנצנת אני ממלאת בחומץ (אחרי ששמתי את המלפפונים כמובן)

שום, שמיר, פלפל אנגלי ופלפל שחור, שלמים, פלפל.3 חריף יבש

וכן, אפשר לתקוע ירקות נוספים

אחלה. תודה!! אנסה ואעדכן בעזרתו ז'וז'ואית
מעדכנת: עשיתי את המתכון שלך הערב!ז'וז'ואית

מתי זה יהיה מוכן? עד שבת זה יהיה טוב? או שעדיף לחכות עוד?

אממ...יהודיה מא"י

נראה לי שכן, אבל תשאירי יום אחד ככה בשמש, שיהיה קצת במקום חמים, ואז סביר להניח שיהיה מוכן עד שבת, כי זה קצת גבולי להיות מוכן מעכשיו עד שבת, במיוחד שחורף.

כשאני מכינה לפעמים אין לנו סבלנות לחכות שיהיה ממש מוכן, אז בהתחלה יש לנו מלפפונים חצי חמוצים וזה גם טעים

 

ואחרי שפותחים את הצנצנת שמים במקרר, ובכל מקרה גם בלי לפתוח אחרי כמה ימים מכניסים למקרר.

אה, אוקי... מחר אומרים שיהיה יום בהיר אז אשים בחוץז'וז'ואית

והוספתי לזה גם גמבה וקולורבייאמי

מעניין איך זה יצא...

תודה!

אעדכן כשיהיו תוצאות!

אם זה מצליח תשלחי מתכוןזמר הפלוגות

פעמיים עשיתי וכל פעם היה לזה טעם מקולקל בוכה אז התייאשתי מלנסות...

יצא מדהיייייים!!!!!!!!ז'וז'ואית

יאמי

בעז"ה אצלם כשאגיע הביתה!

מעולה מעולה מעולה! אני פשוט יושבת צלחת מלאה בחמוצים ומנשנשת! איזו התמכרות....

והמתכון של יהודייה, רק שיחקתי קצת בכמויות:

מים, חומץ, שמיר, שום, פלפל אנגלי. לא היה לי פלפל חריף אז לא שמתי.  מלח שפכתי לפי הטעם, רגיל לא גרוס.

זה לא יצא חריף, פעם הבאה בא לי להכין קצת יותר פיקנטי, אקנה מראש פלפל חריף...

והוספתי קולורבי וגמבה אדומה.

מעדן!!!

 

 

וכל זה לשים בשמש או בבית?זמר הפלוגות

וכמה זמן? כי עשיתי משהו דומה לפני כמה זמן ולא הלך לי...

אז ככה:ז'וז'ואית

עשיתי את זה ברביעי בערב. יהודיה המליצה לשים יום אחד בשמש, אז למחרת - כל חמישי - היה בחוץ בשמש.

בערב הכנסתי את זה למקרר עד שבת.

שבת בסוף לא היינו בבית אז לא חיסלתי את הכל...

ראשון - כבר היה טעייייייים!!

כבר ביום חמישי בערב המלפפון שינה את צבעו מטרי לכבוש.

 

קראתי במתכונים באינטרנט שצריך איזה שבוע, אבל אולי בגלל שקניתי מלפפונים פיציים זה הלך ממש מהר... 

עשית לי חשק.... חייב מלפפונים קטנים?ת.מ.אחרונה


אני קונה ויוצא מעולה! מיסטר דום
^^^ אהבתיאקונהמטטה
בצק לפיצהרסיסי לילה..

אשמח אם למישהו יש מתכון טוב לבצק שמרים לפיצה..

ל 2 מגשיםברוקוליאחרונה

מרק כתום אחרי
אז ביקשו ממני להכין מרק כתום... ואני לא יודעת מה זה, ממה מכינים את זה, איך מכינים את זה ומה אפשר להגיש ליד.
סליחה על הבורות אבל אודה לעזרתכם.
שבוע טוב
ממה מכינים? מירקות כתומים כמו דלעת,דלורית-משה ר-

גזר, בטטה...

איך מכינים? חיפוש מצד שמאל למעלה, היו פה בעבר לא מעט שרשורים על זה

 

קלי קלותט'

מטגנים בסיר גדול הרבה בצל

מוסיפים קוביות של גזר, בטטה, דלורית, דלעת וכל ירק כתום שאוהבים (אני אוהבת להוסיף גם קצת קישואים וגמבה)

מכסים במים וכשהסיר רותח מתבלים בפפריקה, מלח ומעט פלפל שחור

אחרי שהירקות רכים מאוד מרסקים במעבד מזון או בבלנדר ידני בתוך הסיר

מפזרים מעט קורטונים ואוכלים לבריאות יאמי

 

אני לא אוהבת לשים יותר מידי מים כדי שהמרק יצא סמיך, לטעמי זה יותר נחמד.

 

 

ניתן להגיש עם שמנת חמוצה בתוך הקערהנחשון מהרחברון
^^^^ וניתן להוסיף קצת קוואקר למי שרוצה סמיך פרווה.הלליש
אפשר להוסיף מעט ת. אדמה להסמיך ולהוזיל עלויותכלנית1

אם מדובר בכמות גדולה, את יכולה להוסיף 1-2 תפוחי אדמה כדי להוזיל את העלות של המרק ו

לדאוג שהמרק לא דליל מדי.

אפשר להוסיף מעט כמון.

ואם טוחניםמינימאוס

אז אין צורך לחתוך את הירקות. מבקשלים אותם קלופים ושלמים

ואם יש לך זמן אז שווה להכין חלה טריהשיר ידידת

ולטבול במרק- בתור מה אפשר להגיש ליד. זה ממש כיף בחורף לאכול מרק כתום ולטבול חלה טריה  במרק.

תודה לכולם, אפשר להקפיא את זה?אחרי
אני צריכה את זה למחרתיים, אבל לא בטוח שאספיק להכין, אם אכין היום ואקפיא זה יהיה מגעיל?
את יכולה להכין היום ולשמור במקרריהודיה מא"י

או להקפיא, מה שאת מעדיפה.

לקחתי מתכון מהאנטרנט הכנתי וזה מגעילאחרי
מגעיל או חסר טעם?יעל מהדרום

לק"י

 

אולי חסר תיבול?

אני מטגנת בצל, כוסברה, פפריקה, חוויאג' וכמון,מה אני ומה חייאחרונה

מוסיפה גזרים ובטטות, מים, מבשלת עד לריכוך הירקות, ומרסקת בבלנדר מוט.

האמת אתמול עשיתי את זה במיקרו- שמתי הכל בקערה ובישלתי המון זמן. זה חוסך את כל ההתעסקות, הערבוב, הדאגה שלא יישרף...

לא לשים הרבה מים , נניח עד גובה 2/3 מהירקות שבסיר.כדי שבסוף יצא סמיף ולא דליל נוזלי מימי.

עזרה בחישוב עלות בהכנת אוכל.שומרון

אנחנורוצים לראות את כמה הפרש יוצא בין קניית אוכל לאירוע מקייטרינג וכמה עולה לבשל בבית.

 

יש פה מנוסים שידכעו לענות לי כמה יעלה לי להכין בבית 50 מנות אורז ותפו"א?

וכמה יעלה 30 מנות עוף ו30 מנות שניצל?

קייטרינג יותר יקר כי בנוסף לעלות של המנות הם-משה ר-

לוקחים גם שכר לעובדים ועוד, השאלה היא אם יש כח להכין כמות כזאת, כי אם הטירחה מרובה אולי באמת שווה להשקיע על קייטרינג..

ברור לי שקייטרינג יותר יקר אני רוצה לדעת כמהשומרון

יעלה לי בבית.כי אולי ההפרש הוא לא כזה עצום אם מחשבים את הגז ואת הזמן היקר...

לגבי בישול בבית- תלוי ברמת האוכל וההכשרמירימי
למשל אורז זה הבדל משמעותי בין סוגת לחברה פשוטה יותר. אורז בסמטי יקר יותר מאורז רגיל.
דוגמא אחרת:עוף- תלוי ברמת ההידור עטרה יעלה יותר מתנובה. וכו'...
קח בחשבון ש...מינימאוס
עבר עריכה על ידי מינימאוס בתאריך ט"ו בכסלו תשע"ד 08:46

בקיטרינג הוא מזמין אוכל במאסות מה שמוריד ביותר את העלות שלו על החומרי גלם

כמה אנשים שעשו ארועים לבד אמרו שבארועים הבאים הם לקחו קיטרינג וההפרש לא הצדיק את העבודה

 

 

 

תחשב כמה עולה לך מגש עוף וכמה שניצל ותכפילאקונהמטטה
כמויות. כמה עולה שק תפוא ושקית אורז תכפיל כמויות. תוסיף 50 שקל גז ועוד 50 שח תנור בערך..ותראה אם זה שווה
זה לא רק ענין של עלויותלב אמיץ

גם הלוגיסטיקה היא שיקול :

 

לבישול כמויות צריך סירים גדולים, כיריים עם להבות גז גדולות, מספיק מקום במקרר וכו'.

 

אלא אם כן מפצלים את הכמויות המבושלות על פני מספר פעמים ואז למרכיב הזמן הדרוש ושמירה על הטריות יש משקל.

 

לאמא שלי, שתהיה לנו בריאה ב"ה , היה חשוב תמיד לבשל ולאפות בעצמה -גם לאירועים גדולים של אפילו יותר מ-50 מנות. ובכל זאת היא פיצלה את העבודה ושכרה עזרה של מבשלת רק עבור נניח- הבורקסים והעוף/שניצלים.

 

סידור כזה יכול להקל וגם לחסוך בעלויות. בדרך כלל למבשל/ת כאלו יש הסדר עם מטבח המפעל שבו הם עובדים כשכירים כך שהם יכולים להשתמש בכלים הגדולים שם כדי לבשל לאירועים.

אורז ותפוחי אדמה זה שטויות בביתנחשון מהרחברון

גם מבחינת זמן וגם מבחינת עלות וגם מבחינת גודל סיר.

אורז תכיני בסיר של המרק (הכי גדול) ואז ב2/3 נגלות יש לך 50 מנות... תפוחי אדמה - אם מבשלים אותם שליש בישול לפני אפשר למלאת תבנית עמוקה עד למעלה וזה מכפיל את הכמות כל פעם (שמים יותר ועדיין מתבשל) עוף גם אפשר לעשות (אבל גם, כמה נגלות וזה באמת הפרש משמעותי ושניצלים... זה לטגן אותם אחד אחד...

אבל שורה תחתונה הכל פונקציה של: גודל תנור ותבניות (ואם אפשר לשים 2 תבניות במקביל)

זמן... ומתכון שהוא לא מושקע במיוחד וכמה את יכולה להכניס משהו לתנור וללכת לעשות משהו אחר ולומר לבת/בן הגדולים להוציא את זה כשזה מוכן ואז נפתרה הבעיה שלהזמן... 

לחשוב גם על זמן+ניקיוןמושיקו

להכין אורז זה זמן הברירה .

 

בגדול עדיף להכין את שני הדברים האלו בבית אם יש מספיק זמן פנוי

מניסיוןזמר הפלוגות

עדיף קייטרינג, אנחנו לקחנו לברית ל100 מנות ועלה לנו 55 למנה וזה ממש חסך לנו את כל העבודה וזה היה כולל הגשה,סלטים,שתיה, חד"פ ולא היינו צריכים בכלל להתעסק עם זה וזה היה מאוד כיף...

אנחנו ערכנו אירוע של כ60 אישבת 30אחרונה

וחוץ מפיתות ושתיה לא קנינו כלום מוכן.

הכנו עוף, קציצות הודו, אורז, תפוחי אדמה וכמה סלטים.

ביקשתי מאחיות להביא כמה עוגות.

הכל כולל הכל- כולל כלים חד"פ- עלה לנו פחות מ1000 ש"ח. והיה שפע של אוכל ועוד נשאר הרבה.

אין מצב לכזה מחיר בקייטרינג...

מתכון לבלינצ'ס עם כבד - יש למשהוא ?שיר_חדש

יש סיכוי שזה היה מתכון קל ?

והכבד בלי בלנדר כי אין לי בשרי ?

 

טיפים, פטנטים ....

סתם עוד שאלה האם אפשר להקפיא עלי בלינצ'ס?

ממה שידוע לי - לא יוצא טוב בהקפאהמודדת כובעים

אין לי מתכון.

הייתי עושה בלינצ'ס רגיל (יש בכל ספר בישול)

כבד קצוץ עם המון בצל

ומאחדת.

 

לא יודעת איך לעשות בלי בלנדר.

 

תשתמשי בפומפיה דקה. יותר זול מבלנדרכלנית1אחרונה

רק אל תשכחי לסמן אותה בסרט דביק אדום /חום להבדיל בין הפרווה /חלבית לבין הבשרית.

 

אפשר להקפיא עלי בלינצ'ס. תקפיאי עלים ריקים ותכיני מילוי טרי,

או שתקפיאי את הכבד הטחון לבד, הבצל המטוגן לבד וביום שאת רוצה תכיני את הממרח

(אם יוצא יבש, תוסיפי מעט שומן ממרק העוף הקר או שמן זית)

תוספת לפירה....שריתת

הי אני רוצה להכין להיום בערב פירה עם רוטב פטריות, מה אפשר עוד להכין כדי שזו תיהיה ארוחה??

את מתכוונת לבשרי או פרווה?מינימאוס


יותר פרווה אבל אם אין אז גם בשרי טוב...שריתת
כמעט הכול אפשרי לא?מינימאוס

שניצלים, בולונז , פרוסות בקר

פרווה ..... שניצל דג וסלט , תערובת ירקות קפואים 

 

דג מטוגן, קציצות טונהכלנית1אחרונה
סלט בורגול..מעפר אני באה

פעם אכלתי באירוע סלט בורגול עם עגבניות, וירקות ירוקים כאלה בטעם חמצמץ..

זה היה ממש טעיםיאמי

יש למישו מתכון של משו בסיגנון?

סלט טבולה.מירובי

משרים בורגול במים רתוחים בערך 15 שעה ומסננים היטב!!!!
לוקחים קערה קוצצים לתוכה דק:נענע,פיטרוזליה,עגבניה,{ועוד כל מה שבא}

מוסיפים שמן זית,מיץ לימון,מלח,פלפל.מערבבים ואוכלים.

מומלץ לערבב סמוך מאד להגשה.

לדעתי גרגרי רימון או פאקן סיני משדרגים פלאים את הסלט

עוד מישו?מעפר אני באה
מוסיפה על המתכון ששלחו כאן: הנענע הכי קריטית לדעתימינימאוסאחרונה

אסור לוותר עליה בשום אופן

שוב שאלת הקפאה - מרק אורז שייך להקפיא?ט'

או שאחרי הפשרה זה לא יהיה טוב?

 

 

בד"כ לא מומלץ להקפיא תבשיל עם ת.אדמה ואורזכלנית1אחרונה

בד"כ לא מומלץ להקפיא תבשיל עם ת.אדמה ואורז שנוטים להתפרק בהקפאה.

לא ניסיתי מרק אורז, אבל אני מאמינה שככל שאחוז האורז בתבשיל גבוה יותר, הנטיה להתפרק 

תהיה גדולה יותר, מה שיפגום בטעם.

אם במרק, למרות שמו, יש אחוז נמוך של אורז, ההקפאה תפגום בו פחות.

נישנונים בריאים ליולדת, בזמן שאין תנור..~א.ל

יש דבר כזה?

אגוזים, שקדים, פירות יבשים1289

מים בכמויות

ירקות חתוכים יפה

פירות

דייסת קואקר, ביצים קשות ממולאותכלנית1
סלט פירות שווהשומרון
יש לי!תותאחרונה

מתכון מעולה של קרין גורן. אהוב גם על יולדות "לא בריאות", מתוק אך מכיל הרבה דברים שטובים לגוף ולהנקה

 

מצרכים:
1 מיכל ממרח תמרים (יש שיחליפו בתמרים מרוסקים בוואקום)
1/2 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס סילאן או דבש
2 כוסות שקדים ואגוזים לא קלויים קצוצים 
 

לקישוט:
קוקוס, אגוזים קצוצים, שומשום, שוקולד מריר/לבן מומס

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה ממרח תמרים, טחינה וסילאן.
מוסיפים את האגוזים והשקדים ומערבבים ומגלגלים לכדורים.
מגלגלים כל כדור בקערית עם אחד הקישוטים ומניחים במגש.
שומרים במקרר עד ההגשה.

למי שחיפשה מתכון לאורז אדוםכלנית1

אורז פרא (שילוב של אורז אדום מלא, חום מלא, שחור קצר)  / ניקי

כוס אורז פרא (אורז מכמה סוגים)
2 כוסות מים רותחים
3 כפות שמן
פלפל שחור גרוס
2 כפיות שטוחות מלח

אופן ההכנה:

1. להשרות את האורז במים רותחים כ 15 דקות ולסנן.

2. לחמם מחבת להוסיף את השמן אחר כך להוסיף את האורז ולערבב שכל האורז יצופה בשמן. 
להוסיף את המים ותבלינים להרתיח להנמיך את האש ולכסות.

3. לבשל כ – 45 דקות, לסגור את האש ולהשאיר מכוסה 20 דקות נוספות.

4. לפתוח ולערבב בעזרת מזלג.

רוצים תמונות מהיום?!?מיסטר דום
במחילה, מה עניין השאלה?פעימה

בעה"י

 

אם אתה רוצה-תעלה, אם לא-לא. אתה כבר יודע שהחברים פה שמחים לראות תמונות ויותר שמחים לקבל גם מתכונים...

 

לנסח? אז ככה כל פעם שאני מעלה תמונות בלי מתכוניםמיסטר דום

כועסים בצדק או לא זה לא השאלה .. השאלה אם בא לכם  תמונות בלי מתכונים !

רוצים!!!!!!!! רק בשביל לדעת לאן לשאוף להגיע בתחוםחיה וקיימת

האפיה

תעלה בכיף, מי שלא רוצה-שיעצום עיניים.פעימה
למה לא להעלות מתכונים וזהו?נחשון מהרחברון
איזו שאלה??? בטח שכן!כוכב לכת
נשמח לראות, ובלבד שתהיה קודם הערה: לא מצורף מתכוןכלנית1אחרונה
מי מכיר סקונס (לחמניות אנגליות) או יכול לייעץ?כלנית1

נתקלתי בספריה בספר קריאה ובתוך הסיפור שזורים מתכונים. התלהבתי מהרעיון של סקונס (לחמניות אנגליות שמקובל לאכול עם התה בארוחת 4 , כמובן). במתכון המקורי- 1 כוס חמאה (ל-3 כוסות קמח). מצא חן בעיני לאפות במהירות לחמניות מזונות לבוקר יום חול, אבל לא כמות החמאה!

 

ב"בצק אלים" המתכון משתדרג ל-2 חבילות שמנת מתוקה (ל-3 כוסות קמח).

3 כוסות קמח, 1 א. אפיה, 1/4 כפית מלח, 2 שקיות שמנת מתוקה (חצי כוס סוכר).ואילו ב"בלוג לעיצוב הבית" (מעצבים שם גם מתכונים...) מופיע מתכון כלבבי עם 1/4 כוס שמן בתוספת חלב או ריוויון.

 

 בבלוג לעיצוב הבית (מעצבים שם גם מתכונים), מופיע מתכון כלבבי בגירסת שמן, בתוספת חלב או ריוויון: 

2 כוסות קמח תופח, 4 כפיות א. אפיה, קורט מלח, 1/4 כוס שמן, 1 ביצה, 1/2 כוס חלב או ריוויון

 

נראה לכם שאפשר לקחת סיכון ולנסות את המתכון עם שמן?

מכיר טוב את שני המתכוניםמירובי

עם שמן יוצא פחות טעים ואבל גם יוצא נחמד.....

אנחנו לא התלהבנו מהתוצאה...בעיתה אחישנה

אבל סביר להניח שעשינו גרסה פרווית לענין (כי אני אלרגית לחלב). 

לאביגייל מיזליק יש מתכון של סקונס עם יוגורטאיזו נחמה

מעט שיבלות שועל מושרית ביוגורט, שמן, קמח תופח, בצל ירוק, מעט גבנ"צ מגוררת

 

אם מעניין אותך המתכון המדויק אציץ בספר המתכונים...

אחרי התגובות אני מתלבטת בין בייגלס לסקונסכלנית1אחרונה

אחרי התגובות אני מתלבטת בין בייגלס (נטול שמן בכלל) לסקונס. בסה"כ חיפשתי תחליף לארוחת בוקר מהירה.

אולי אמיר את המים בחלב קוקוס או ריץ' לקפה, כדי שיהיו "מזונות".

 

למה הבייגלס האמריקאי נראה כל כך יפה בתמונות, אבל כשאני מנסה לעשות פעם ב-3 שנים 

בייגל כלשהו מבצק רבוך, יוצאת פצצה לא אכילה שנזרקת ישר לפח?

 

ראיתי מתכון של השף אורן גירון שמציע להרתיח את הבצק בתוך מי קרמל במקום סודה קוסטית. 

הייתי המומה מהרעיון שכך אופים לנו בייגלס במאפיות. בחומר שנועד לשחרור סתימות!

בכל ימי חיי לא הצלחתי להכין אורז טעיםשוברת גלים

או שהוא יוצא קשה או עיסתי או סתם מגעיל.

יש רעיונות לעזור לי בתחום?

 

ובנוסף,

כיצד לתבל מוקפץ באופן עדין וטעים?

 

לגבי המוקפץ,את מתכוונת לירקות מוקפצים?אחרי החגים


אז אכתוב לך את התיבול שלי:אחרי החגים

כפית מלח,מעט פלפל שחור,

2 כפות סוכר או דבש.

 

כמובן תלוי בכמות שאת מכינה,

אם זה מנה אחת אז במקום כפית שימי חצי כפית וכו'..

בהצלחה!

וזהו? שוברת גלים

סילאן מתאים?

גם לי זה היה..ת.מ.

עד לפני שבועיים שכל האוכל נשרף\כמעט נשרף חוץ מהאורז שיצא לי מצוין פעם ראשונה בהיסטוריה...

אמא שלי טוענת שהסוד הוא לא לפתוח את הסיר...

מה שאני עושה-יעל מהדרום

לק"י

 

ראשית כל, יש סוגים של אורז שיוצאים יותר עיסתיים.

באיזה סוג את משתמשת?

 

1. מטגנים את האורז עם שמן כמה דקות- לערבב מידי פעם שלא יישרף!

 

2. מוסיפים פי 2 מים רותחים (על כל כוס אורז- 2 כוסות מים) ומלח, מערבבים..

 

3. סוגרים את הסיר (לפעמים צריך להשאיר קצת פתוח, שהמים לא יגלשו).

לא מערבבים תוך כדי הבישול!

 

4. טועמים ובודקים אם האורז מבושל.

אם כן- מכסים במגבת ומעל עם המכסה.

 

בהצלחה ובתאבון

המתכון הזה נשמע טוב תעשי ככהחדשה דנדשה
יש כמה שיטות. וכך אחד עכשיו יכתוב לך איך הוא עושה ויוצא לו טוב.

אני עושה כמו יעל רק בלי המגבת בסוף.
והשיטה שליבת 30

מרתיחים מים בכמות כפוןלה מהאורז,יחד עם קצת שמן.

כשהמים והשמן רותחים- מוסיפים את האורז, לא שטוף, מוסיפים גם מלח ואם את רוצה קצת כוזברה ירוקה. נותנים לזה לרתוח ואז מנמיכים את האש ל15-20 דק'.

היתרון שבדרך הזו, שאם בא לך תוספות לאורז- גזר, ירקות וכד' פשוט שמים את התוספת במים כבר בהתחלה.

אני עושה אורז באדים. הכי קל, יוצא אחד-אחד ולא נשרףז'וז'ואית
עבר עריכה על ידי ז'וז'ואית בתאריך י"ג בכסלו תשע"ד 22:36

יחס של 1 כוס אורז ל 2 כוסות מים.

טיפונת שמן, שמה את האורז בסיר, מערבבת חצי דקה (אש לא גבוהה).

מוסיפה את המים הרוצחים לפי הכמות הרצויה. מלח כנ"ל.

מכסה את הסיר לחלוטין ונותנת לאורז 3 דקות של בעבוע.

מכבה את הגז ומשאירה את הסיר מכוסה לגמרי. לא פותחים ולא מערבבים.

רבע שעה עשרים דקות, והאורז מתבשל מהאדים שבסיר, יוצא גרגירים נפרדים, ולא נשרף כי אין אש מתחת לסיר.

סוף הדרך! ממש מומלץ!

המתכון של השף משה שגב לאורז 1:1מינימאוסאחרונה

הספר שלו מוצלח  אבל היה שווה לקנות אותו אפילו בשביל המרשם של האורז 

כולם אומרים כאן יחס של 1:2 ההמלצה שלו ממש אחרת 1:1.5

וככה זמן הבישול של האורז אחיד ומדויק בכל כמות שתכיני - 17 דקות בדיוק

בכל אופן זה הולך ככה:

מרתיחים בקומקום ליטר וחצי מים

מטגנים קילו אורז כמה דקות רק עד שיתחמם ולא ישחים

מוסיפים את מים רותחים לסיר עם כף מלח מנמיכים את האש ומכבים אחרי 17 דקות.

מאווררים בעזרת מזלג מכסים ואחרי 5 דקות פותחים

באותו עיקרון מכינים כל כמות ביחס של כוס אורז על כוס וחצי מים רותחים

 

 

 

קמח מלא יצהרחיים חדשים
מישהי כתבה עליו בשרשור של הקמח מלא ואני ממש לא מוצאת אותו באף חנות..

וכל היתר ממש יקרים לי..

איפה ניתן להשיג אותו ב7 שח כמו שציינת?

תודה!!
מקפיצה חיים חדשים
תוספת לביצה של השניצלדינה ל.
מה אפשר להוסיף לביצה של הציפוי של השניצל, שישדרג אותו?
צ'ילי...ת.מ.

לא ניסיתי אבל שמעתי על כאלה ששמים

שום מגורדרחלקה

זה ממש מקפיץ את השניצל בכמה רמות קדימה!!

ובכללי אנחנו שמים גם תבלינים- מלח פלפל פפריקה חוואיג', כמון, כורכום, תבלין לקציצות\לסטייק וכאלה.. תאלתרי מאמי

חרדל, שום כתוש, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה כמוןאיזו נחמה

את כל אלה אני שמה יחד...החרדל ממש מוסיף!

 

לפעמים שבא לי ממש לגוון אני שמה תבלינים בסגנון איטלקי,  שום כתוש, פלפל שחור גרוס (מוסיף המון!) אורגנו ובזיליקום יבשים.

 

 

סילאן.סיהרא.
אני מוסיפה לפירוריםאם הבנים12

גריל עוף

חרדלסקיצה
או חרדל דיז'ון..-משה ר-
תודה לכולם דינה ל.
לביצה- חרדל וקטשופ. לפרורים- גבישי שום ופפריקה.בין השורות
אבקת פלאפל..משדרג במיוחד!!!ג'ינג'ית מנמשת

וכמובן התבלינים הרגילים: מלח, שום גבישי(והרבה), פלפל, אפשר גם פפריקה

זו א-ת! דינה ל.
את המלצת לי לשים אבקת פלאפל בשניצל!

צחוקים, כל היום שברתי את הראש מה המליצו לי לאחרונה לשים בשניצל... סימסתי לחברותיי לדירה, ואף אחת לא ידעה על מה אני מדברת...

טו לייט! שמתי חרדל ושום כמו שהמליצו כאן ויצא אחלה ובכל אופן אין לנו את הדבר הזה בבית.
חרדל,אבקת מרק,מקום בעולם

צ'ילי,פלפל שחור,אורגנו,מלח..

הכי מקוריים ששמעתי-תחיה דולה
לרסק קורנפלקס/תפוצ'יפס/ביסלי...
יש לי גיסה שקבוע ככה מכינה בפסח עם תפוצ'יפס. ..
רוטב קפה-דבשסבתא-אמא

מערבבים דבש + רוטב סויה או דבש + כוס קפה (מכפית קפה ומים חמים) + קטשופ + תבלינים: מלח פלפל. משרים את השניצלים (אם יש זמן ) כמה שעות, ואז מטגנים אותם. אפשר עם ביצה ופירורי לחם, ואפשר בלי, (וגם בלי שמן כמעט) ואז יוצאים סטייקים נהדרים!

לימון זה טוב.פיתה פיתה

וחרדל.

בצל קצוץzmil
אנחנו שמים הרבה פעמים שום / חרדל.אווזה.אחרונה

זה יוצא ממש טעים.

בפסח אנחנו עושים עם תפוצ'יפס, למי שלא אוכל שרויה. [ואז אי אפשר לשים קמח מצה..] וזה יוצא מעולה!!

 

פעם עשיו בבית יום שניצלים

עשינו 10 סוגים שונים של שניצלים, אני ינסה לכתוב את מה שאני זוכרת.

שום, חרדל, ביסלי, תפוצ'יפס, שניצל הפוך [שמים קודם תפירורילחם ואז תביצה], זעתר, פפריקה..

ובכללי שמים פשוט איזה תבלינים שאוהבים..

מתכון קליל ונחמד לפרגיות?ת.מ.

בונוס אם זה יהיה משהו בלי רוטב שאפשר לשים על הפלטה בבוקר ולא יוצא יבש..

שאלו בדיוק את זה לפני איזה שבועיהודיה מא"י
תודה...יש עוד הצעות?ת.מ.
פרגיות:מירובי

להקפיץ עם ירקות יוצא מעדן.....סיוה צילי .....

סטייק פרגית של ניקי בקינמוניתאחרונה

יוצא סוף הדרך, והמרקם קצת כמו ריבה כזאת- ולא רוטב,

טעים!!!