שרשור חדש
שלום לכולן שאלה-עקרת בית

תערובת של פנקייק אפשר לשמור במקרר ?

אם כן לכמה זמן?

 

אנחנו שומרים יומיים שלושה אבל לערבב שוב לפנינחשון מהרחברון

שמטגנים. תכלס זה בייצים חיות ככה שאי אפשר יותר מידי

אפשר3-4 ימים בכיף אבל מכוסה היטב כמובןמירוביאחרונה

יכול להיות שאחרי שזה עומד,תצטרכי לדלל מעט.......

יש לי שמנת מתוקה גבינה לבנה ושמנת חמוצה. יש רעיוןפנסאי
למתכון שווה? מוכנה להתקשקש קצת...
עוגת גבינה !מיסטר דום
את הרעיון יש, אבל מתכון?פנסאיאחרונה
מה הדרך הכי טובה להפשיר דג נסיכה?חדשה דנדשה
הוצאה מהמקפיא למקרר?

^^ עד מחר תענו לי טובחדשה דנדשה
אני מוציאה מהמקפיא וזהו.בת 30אחרונה

מה שכן- נותנת לו להפשיר בתוך מיץ לימון, אחרת יש ריח וטעם ממש "דגיים".

מכרתי שתי עוגות ראשונות !! מיסטר דום
איזה עוגות? מהתמונות ההם?חיה וקיימת


יפה! בהצלחה..יעל מהדרום
מזל טוב!כלנית1אחרונה

עכשיו, שאתה סופר-מקצועי, תמשיך להתייחס אלינו, החובבנים?

דרושים רעיונות לארוחת ערב זוגית חגיגיתמינימאוס

אבל משהו שלא צריך לשדוד בנק בשבילו

כמה רעיונות:ג'נדס

*פיצה ביתית עם סלט חי (בדיוק עשינו זאת, היה כיף להכין ביחד ולהריח את הפיצה בתנור....יאמי)

 

*מרק ירקות/עדשים/כתומים/אפונה/בצל/עוף- מה שאתם אוהבים! עם פוקאצ'ות או לחם שום (לא חייבים ללוש בצק- אפשר לקחת פרוסות לחם ולמרוח עליהם רוטב: שמן זית, שום גבישי, מלח, קצת פלפל..)

 

*קינוחים טעימים- סופלה שוקולוד או מוסים למינהם.

 

*ארוחת מטבלים- הכנה של שלושה ארבעה מטבלים שווים, לחם טוסט או פוקאצ'ות- טחינה ביתית, חצילים, פסטו... (אפשר מטבוחה- אבל זה הרבה זמן על האש- אני הייתי מכינה כבר לשבת ומפרישה לערב)

 

 

כמובן שאם אתם בקטע-

יין משובח או משקה אלכוהולי אחר שבא לכם לטעום ממנו.....

 

בתאבון!!!

מנסה להציף רעיונות (לא שלי כמובן )עוגי פלצת

לגבי העלות אני לא בטוח, אתם תגידו.

 

 

- טורטליני/רביולי עם בטטות/פטריות/פרמזן(?) ושמנת לבישול, או תפוחי אדמה+בטטות מוקרמים

 

- טורטיות עם ממרח אבוקדו/שמנת למריחה וסלמון מעושן

 

- לקינוח מאפינס שוקולד עם שוקולד סופלה מחומם מעליו

 

- אפשר להכין פונדו שוקולד בזול (אם הכלים קיימים), לא? וזה גם חוויה...

 

 

אפשר לעשות גם מוקרם עם שמנת רגילה וחלב יותר זול...ת.מ.

ופונדו אפשר לעשות גם בלי כלים מיוחדים... (סתם כלי שיש בבית ושיפודים)

מרק סמיך בקערות לחםיהודיה מא"י

להעשיר את המרק בכף של שמנת חמוצה במרכז הקערה, ולהוסיף ליד סלט צבעוני וטעים

 

לשים מפה יפה, ולהדליק נרות.

תודה תודהמינימאוס

עכשיו הסתבכתי הכול נראה לי מוצלח

נבדוק מה יש בבית וממה אפשר להכין

ממש תודה רבה לכולם

יהודיה - מה זה קערות לחם?

מכינים לחמניות גדולותיהודיה מא"י

משתדלים שיהיו גבוהות ועגולות

אופים הרבה זמן, עד שנהיה קרום קשה ועבה.

מנסרים את החלק העליון

מרוקנים את כל התוך

ממלאים במרק, סוגרים ומגישים מיד

בסוף אוכלים גם את הקערה...

 

כדאי שהמרק יהיה סמיך כדי שלא יברח מהלחם.

איך עושים שזה יהיה גבוה ועגול? מכינים מבצק רגיל?זכיתי
בעיקר, דואגים שהבצק לא יהיה רך מידייהודיה מא"יאחרונה

אבל שכן יתפח טוב

שמתי יותר מידי מים בבצק ט'

ריחפתי לרגע וכנראה לא ספרתי נכון את כמות המים ויצא בצק נוזלי ורך מידי - מה אפשר לעשות? להוסיף קמח??

 

 

 

נראה לי שכן..יעל מהדרום
כן, או לטבול את הידיים בקערת מים וללוש כל פעם~א.לאחרונה

ולאפות כך. או - לפזר מעט קמח על הבצק כדי שיהיה קל ללישה ולאפות.

זה יוצא טוב גם ככה שמעתי שלפעמים אפילו טוב יותר

מה עושים עם שני חלבונים שנשארו?חיים חדשים
חביתה, מרנג, מוסיפים לעוגה/פשטידהיהודיה מא"י

נטיפי ביצים במרק, ציפוי לדובשניות

מה זה נטיפי ביצים במרק? נשמע מעניין.חיה וקיימת
אני מקפיאה וכשאני נוסעת לאמא שלירסיסי לילה..
היא תמיד עושה מזה עוגיות מקרון. אבל זה ממש מסורבל..
מה מסורבל?-משה ר-
מקרון זה כזה טעים.. ואפעם לא מצליח לי...מיסטר דום
למה? מה קורה לעוגיות?-משה ר-

אם עובדים לפי השלבים אין סיבה שלא יצליח..

זה מסורבל להכין את העוגיותרסיסי לילה..
במיוחד בשיטה האיטלקית
ויש מלא כלים ולחכות לייבוש של כל נגלה וכו וכו
אותי זה התיש
דווקא זה נורא פשוט, הכנתי מס' פעמים.-משה ר-אחרונה


אם הם במקרר בכוס מכוסה מאתמול בלילהחיים חדשים
עד מתי הם טובים לשימוש?
תוסיפי ביצה רגילה ואז זה יופי של חביתה בריאה יותר.דינה ל.
בשר אסאדובזיליקום

מישהו יודע איזה מספר זה? מוכרים את זה קפוא?

תודה!

מישהו??בזיליקום
בבקשה:מירוביאחרונה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4091332,00.html  מספר 9 מצ"ב קישור לכתבה על החלק

נשארו לי 4 יוגורט במתיקות מעודנת של יופלהחיים חדשים
והתאריך פג היום..

מה אפשר לעשות איתם ובמידה והם לא יאכלו בימים הקרובים?
להקפיא עם חתיכות בננה ודבש וכפיתדינה ל.
פרוזן יוגורטמינימאוס

מקפיאים ואז טוחנים עם פירות\עוגיות\אגוזים

וואי נשמע מגניב!! לא חשבתי על זה..חיים חדשיםאחרונה
מחפשת מתכון לפשטידה לא מסובכתמרים*

או לא דווקא פשטידה..

אז ככה..יש לי בפריזר קופסאת גבינה לבנה קפואה..

וצריך לעשות איתה משו..לסעודת בוקר שבת

שבת שעברה הכנתי פשטידדת גבינה ופטריות ובא לי לגוון

תודה..

תעשי פשטידה מרוקאית זה טעים !!!מיסטר דום
מה זה?מרים*

מרוקאים אוכלים חלבי?

שמעי לא קל להכין את זה אבל התוצאה כ"כ שווה את זה !מיסטר דום
אז תן מתכון\קישור..נבדוק ת'ענייןמרים*
פשטידת בצלנחשון מהרחברון

חותכים לטבעות 4בצלים גדולים, בטטה לקוביות שמים שלושת רבעי כוס קמח 4 ביצים חצי כוס שמן פלפל שחור מלח אבקת מרק מערבבים את הכל ושמיםם מלמעלה פירורי לחם אופים בחום גבוה עד שיזהיב לגמרי ויאפה....

 

הפשטידה לא מתאימה להגשה אלגנטית. היא מתפרקת בקלות היא טובה לנשנוש או ארוחה ההבית

רגע..בצל נשמע טובמרים*
זה קשור לבטטה?
ומה עם הגבינה?
לא ראיתי שיש במתכון..
לא פתחתי הודעה ראשית... לא ראיתי את הגבינה...נחשון מהרחברון
אפשר עם בטטה אפר בלי אנחנו אוהבים בלי... אה ושכחתנחשון מהרחברון
לא מצליח לערוך משום מה... להוסיף לבלילה פטריותנחשון מהרחברון

מטוגנות

 

עוד רעיון עם הגבינה?מרים*
עם בצל הולך..יש עוד?
לגבינה? אממ...נחשון מהרחברון

רביולי גבינות, יש פשטידת גבינות ותירס לאזוכר בעל פה...

לביבות גבינה מתוקות

בבקשה לא מסובך...מרים*
פשטידה חלבית עם פסטהכוכב לכת

מערבבים פסטה מבושלת עם ביצה, גבינה/קוטג' /שמנת חמוצה (אפשר לשלב) מתבלים (מתוק/מלוח לפי מה שרוצים) מוסיפים חלב לפי העין שלא יצא יבש ותוספות מה שבא (לדוגמא צימוקים או פטריות שוב תלוי אם מתוק או מלוח) ואופים עד השחמה. יוצא מעדן!

או אפשר לזניהכוכב לכת
ללזניה לא.צריך.קוטג??מרים*
לא חייביםכוכב לכת

אפשר גם להוסיץ גבינ"צ או רוטב בשמל (אני אוהבת להוסיף לפעמים את שניהם) ואת הגבינה הלבנה אפשר לערבב עם רוטב העגבניות ויוצא טעים מאד.

נשמע מענייןחדשה דנדשה
אמרת שגם יש לך 2 יוגורט?פרפר לבן
אז פשטידה הכי פשוטה בעולם-

מטגנים בצל ותירס ומטבלים איך שבא לך.. מלח פלפל מרק בצל וקצת מרק פטריות זה טעים ממש..

מקררים את התערובת.

בקערה מערבבים גבינה לבנה + 2 יוגורטים+ 3 ביצים + 2 כפות קמח.
מוסיפים את התערובת הנ"ל.
שופכים לתבנית, אפשר לשים גבנ"צ מעל וזה משדרג..

לתנור עד שמתיצב קצת או נהיה חום- זהוב למעלה.

ובתאבון!!
תודה..לא אוהבת תירס..מרים*אחרונה
נשאר לי סיר עם מלא אורזחיים חדשים
הוא כבר לא להקפאה..

מה אפשר לעשות איתו?
סלט,מרק,קינוח,מה שתרצימירובי

תכתבי מה בא לך ואני יתן מתכון

 

אולי מרק? או סלט? תודה לך!חיים חדשים
תאכלו היום ומחר ומה שנותר...........מודדת כובעים

תזרקו!!!

 

אורז לא נשאר טוב יותר מיום יומיים.

והוא לא כזה יקר כדי לעשות חשבון על כמה גרגרים.

מותר לחלוק? אורז נשאר מצוין שלוש ימים בכיףמינימאוס
גם אחרי שבוע זה עוד לא מקולקל בד"כחילזון 123
אורז לא מתקלקל מהר...ת.מ.

ואולי פלפלים ממולאים?(או ירק אחר)

ממולאים1289


אופס.. כבר אמרו1289
קציצות! (מקווה שלא מאוחר מדי)פנסאיאחרונה
מגרדים בצל, גזר, אפשר גם קישוא או כל ירק שאוהבים. מוסיפים אפונה/תירס/שניהם. מוסיפים ביצה או 2, פירורי לחם ותבלינים והידה למחבת...

טעים ומומלץ!
מתכון לעוגיות טובות בלי מרגרינהתודה על הכל

יש חיה כזו?

יש הרבה...עוד כינוי

עוגיות שוקולד, שוקולד צ'יפס, גרנולה ועוד...

השאלה מה את מחפשת.

ויש לדעת שבלי מרגרינה לעולם לא יצא בדיוק כמו עם מרגרינה...

מתכון כזהתודה על הכל

שאני לא אצטער ששמתי שמן במקום המרגרינה...

מתכון שעדיין יהיה טעים וטוב

למה? יש לי כמה ממש טובים שיותר טעימים מאלו עםפנסאיאחרונה
מרגרינה!

אני נעזרת רבות בבלוג של בישול בזול, יש לה כמה וכמה מתכונים מוצלחים. גם בבלוג של טולטולים יש כמה מתכונים מוצלחים.

לדעתי, בעיקר במתכונים שהם סוג של בצק פריך יש הבדל בין שמן למרגרינה.

הנה דוגמא:

עוגיות נוגט עם חמישה רכיבים
מאת: בישול בזול
עלות: כ-16 ש"ח
כמות: כ-40 עוגיות

מרכיבים
1 חבילה ממרח נוגט אגוזים של השחר העולה
2 ביצים
1 ו-1/2 כוסות קמח
1 ו-1/2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח

הוראות הכנה
מערבבים בקערה את ממרח הנוגט והביצים עד לקבלת בלילה אחידה. מערבבים פנימה את יתר המרכיבים.
מסדרים כפות מהבצק בתבנית משומנת, במרווחים של כמה ס"מ אחד מהשני, שיהיה לעוגיות מקום להתרחב. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-10 דקות, עד שהעוגיות משתטחות ומזהיבות טיפה.
עוגיות עם צימוקים או שוקולד צ'יפסכלנית1

1 כוס שמן
1/4 1 כוס סוכר 
חצי כוס סוכר חום דחוס
2 ביצים
שקית וניל
3- 1/2 2 כוסות קמח (קמח מלא דורש כמות יותר קטנה)
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
11/2 כוסות צימוקים או שוקולד צ'יפס

1/2 כוס קוקוס - לא חובה

 

ללוש את החומרים לבצק. לשים במקרר כשעה. לשים גבשושיות קטנות בעזרת 2 כפיות או להכין כדורים קטנים. לאפות כ-10 (בהתאם לתנור שלך!)

בצק פריך- אני לפעמים מורידה את המרגרינה ויוצא טוב!יעל מהדרום

לק"י

 

4 כוסות קמח

3/4 כוס שמן

3/4 כוס סוכר

1 אבקת אפיה

1 סוכר וניל

1/2-1 כוס מיץ תפוזים

 

לשים הכל ביחד.

אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס, קקאו או מה שרוצים.

אופים בחום של 180 מעלות.

 

 

יש לי גם מתכון לבצק שמרים בלי מרגרינה..

גם לי יש מתכון עוגיות תמריםתודה על הכל

הרבה יותר מוצלח מהעוגיות תמרים שיש בהם מרגרינה!

 

מרתיחים כוס מים וכוס שמן

מכבים את האש מוסיפים 4 כוסות קמח וא. אפיה1

לשים לבצק אחיד ומחלקים ל4

לוקחים כל רבע ומרדדים הכי דק שאפשר לצורת אליפסה

מורחים על כל עלה כזה ממרח תמרים (לא בשכבה עבה!) ומעליו מפזרים מעט קינמון (למי שאוהב) וניתן להוסיף אגוזים טחונים

מגלגלים לרולדה (מהצד הארוך) ומסמנים מעל חריצים בעזרת סכין (שיהיה קל לחתוך אח"כ)

ולתנור

 

בתאבון!

*ניתן לשחק עם המילוי כיד הדמיון הטובה

*מעולה עם קמח מלא לגמרי/ כוסמין וכו'

והנה עודבת 30

3 כוסות קמח

3 כוסות קוואקר דק

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית מלח

1 כפית קינמון

1 כוס סוכר (במקור כתוב כוס סוכר חום וכוס סוכר לבן. אני שמה כוס אחת חום ויוצא מצוין)

1 כוס שמן

2 ביצים

שליש כוס מיץ תפוזים

כוס צימוקים/שוקולד צ'יפס/ תמרים קצוצים/ חמוציות וכו'

 

מערבבים ויוצרים עיגולים. יוצא נהדר.

 

עשיתי היום ויצא מצויין - מתכון בפנים.עוד כינוי
אז איך אתם משחיזים סכינים?אלזה

יש לי שני סכינים איכותיים ואין לי מושג איך להשחיז אותם. הבנתי שצריך לקנות משחיז, לא בא לי להשקיע עכשיו מאות שקלים. אז איך זה עובד? כמה עולה ומה מומלץ? 

כל חנות טמבור 20-25 ש"ח גג להשחזה מקצועיתמירובי
בעלי עושה את זה על.. תחתית של ספלי חרסינה!!בת נוגהאחרונה

תגגלי, אני בטוחה שיש לכך טיפים ביתיים, ומלבד זה יש לקנות מן "אבן משחזת" לעניין

(הטיפ של הספלים תכל'ס מחקה את הפעולה הזו).

אני זקוקה לעזרה....במבה!!!

זה פעם ראשונה שאני מכינה משו במטבח חוץ מעוגה או עוגיות..ואני רוצה להכין תפו"א טעימים לשבת!!

אז מישו פה רוצה להגיד לי איך להכין???!

תומ"ר...צוחק

בבקשהמירובי

לחתוך קוביות לתבל בשמן זית פפריקה מלח פלפל וכמון עם יש לשים רוזמרין ......לתנור 200 מעלות 20-30 דק....

כמובן ניתן להוסיף בטטה/קוביות גזר/בצל וכל תבלין שרוצים ....בהצלחה

קוביות כזר? נשמע טוובמשיח עכשיו!
הכי קל>>נדנדה כתומה.

פורסים את התפו"א לפרןסות דקות..

מניחים בתבנית-בשכבה אחת.

 

מטבלים בשמן זית, שום גבישי, מלח ופפריקה.. הרבה פפריקה, שיתפוס צבע

מערבבים טוב.

 

אופים בתנור עד שהתפו"א רכים. מומלץ עוד עד שהם קריספיים..

אני אוהבת לבשל אותם קצת לפני האפיהשמשי
הם יוצאים יותר רכים וטעימים.

תרתיחי מים ותבשלי
10-15 דק.
ואז תחתכי ותאפי כמו שנתנו לך רעיון קודם...
אם אופים מספיק זמן [ובחום לא חם מידי..]נדנדה כתומה.

אז הם יוצאים רכים גם ככה.

 

אני בד"כ עושה על 190 מעלות..

נכון,שמשיאחרונה
הם יוצאים רכים אבל פחות מכשאני מבשלת לפני. וזה גם כמובן דורש הרבה יותר זמן אפייה...
רוטב לקציצות אפויות??זמר הפלוגות

בא לי להכין קציצות בשר אפויות.. יש אפשרות לאפות אותם ואח"כ לשים אותם ברוטב? אם כן משהי יודעת איך עושים את זה? 

תודה

כן...ת.מ.

אופים מכינים רוטב איזה שבאלך (אני אישית אוהבת אדום-שום ובצל מטוגנים רסק עגבניות וכו') ואחרי האפיה מכניסים לרוטב המוכן ונותנים לזה עוד קצת להתבשל שיקבל את הטעם... אפשר גם סתם לשפוך את הרוטב מעל הקציצות...

 

בבקש/ה:מירובי

תאפי רגיל את הקציצות לפי המתכון שלך,תכיני בצד רוטב כל שהוא ופשוט לקראת סוף האפיה תוסיפי תקציצות לרוטב ותרתיחי ולבשל איזה ארבע שעה עם צריך מתכון ספציפי אשמח לתת

תודה רבהזמר הפלוגות

כן,אשמח למתכון של רוטב כלשהוא

בבקשהנחשון מהרחברוןאחרונה

לטגן בצל עד שיזהיב להוסיף רוטב עגבניות תיבול - פלפל מלח גריל עוף/א. מרק פטריות.(לטבל חזק... שהרוטב יהיה בטעם חזק)

להוסיף מים. לבשל שיסמיך.... להכניס לבפנים תפוחי אדמה בקוביות קטנות אפשר גם פטריות...

מכירים את זה??אקונהמטטה
שאתם גוועים ברעב ואין לכם חשק להכין כלום??
ואז שעה מסתכלים מה יש במקרר....

רעבה...!!
כן בטח שמכירים..חדשה דנדשה
כל יום זה קורה...זמר הפלוגות

השאלה היא מה עושים עם זה?

מזמינים פיצה\פלאפל\שווארמהמינימאוס
זה אכן קורה כל הזמן..אלמונית 0

ולכן מומלץ שיהיה אוכל מוכן שצריך רק כמה דקות במיקרו או בתנור..(נכון שזה לא בריא אבל יותר גרוע לא לאכול או לאכול ממתקים)

אז יאללה מתכונים לדברים כאלה...זמר הפלוגות
בד"כ זה לא מתכונים..אלמונית 0

זה אוכל מוכן כמו צ'יפס לאפיה, שניצל או נקנקיות טבעול, פיצה ובורקסים שקונים בחנות..

אפשר גם להקפיא עוף ושניצלים (שהכנת במתכונים הרגיליםקורץ) ולחמם יחד עם צ'יפס או פתיתים (זה לוקח כמה דקות אבל בלי הרבה מאמץ, לפחות במתכון שלי)

אפשר גם לקנות רוטב מוכן לפסטה (יש את זה ברשתות גדולות) ולהכין פסטה, אבל זה כמובן לוקח קצת זמן ומאמץ חצי חיוך

ותמיד אפשר לאכול לחם עם ממרח או פיתה בתנור עם שמן זית וזעתר...(רק צריך לקנות מראש)

סנדוויץ'!!!!!!!!!נחשון מהרחברוןאחרונה
נשארו לי שני גביעי יוגורט ביו טבעימרים*

שעבר להם התאריך אבל הם נשמרו טוב..אכילים

יש רעיון יעיל?

תודה!

פשטידת גבינותנחשון מהרחברון
תנסי לחפש באינטרנט עוגת יוגורטאלמונית 0אחרונה

הטעם נחמד, אבל אין לי מתכון..

מתכון לחלות..עובדת השם

שלום לכולם!

מחפשת מתכון קל וטעים לחלות.. למי יש?

"לקראת חלה" למי יש????נחשון מהרחברוןאחרונה

אני לא זוכר במדוייק בעל פה ובאפייה חשוב לדייק ואני לא בבית.

אם יש כאן למישהו את המתכוןל"חלות של רחלי" בספר לקראת חלה תעלו לה אותו ממש פשוט(עשיתי אותו בקייטנה עם ילדים בגילאים6-9 )וממש טעים יש שמה הרבה... אבלזה הכי אוורירי וטעים (לטעמי)

סורי שאני לא מעלה אבל אני בישיבה לא בבית...

איזה שוקולד עדיף להשתמש לפרלינים?המוזרה

ניסיתי כבר 2 סוגים של שוקולדים והם לא התקשו מספיק ואז הצורה יצאה קווחץ.

לא התקשו?!טל..

בעיקרון- שוקולד אמיתי, לא שוקולד בישול וצימקאו,

שוקולד מריר זה טוב, שוקולד חלב ולבן יכול להיות מובן שלוקח יותר זמן להתקשות.

יש המלצה כזאת לאחוזי מוצקי קקאו גבוהים - נגיד 60%, אבל כשעשיתי גם עם שוקולד מריר רגיל יצא טוב.

ואת שמה בקירור, כן?

אולי משהו בתהליך ההכנה?

כשממיסים שוקולד צריך לטמפרר אותו כדי שיתקשהאיזו נחמה

חזרה בצורה טובה. אם לא מטמפררים השוקולד חייב הקפאה.

 

דוקא מהבחינה הזאת צימקאו יותר פשוט, ממיסים יוצקים לתבניות מקפיאים וזהו, אפשר להשאיר בחוץ בטמפ' סבירה (ז"א לא בקיץ...)

 

טמפרור זה המסת שוקולד תוך  כדי הבאתו לטמפרטורת של  בערך 35 מעלות, ויש כמה שיטות לעשות זאת. אף אחת לא פשוטה במיוחד. לשוקולייטרים מקצועיים יש הרבה פע' מכונה שעושה את הטימפרור. הרבה כמובן עדיין עושים זאת ידנית...

 

תגגלי ותראי...

 

אבל בגדול אם את מקפיאה את השוקולד ושומרת במקפיא, אין סיבה שיתקווץ'.

מצטרפת מנסיוני (הכושל)ז'וז'ואית

הלבן יצא גבינה, החלב יצא ממרח שוקולד, והמריר יצא טוב.

 

לפי דעתי זה בגלל אחוזי הקקאו שם.

 

חברה שלי המליצה לי להוסיף חמאה כי החמאה מקשה. עוד לא ניסיתי.

(עשית לי חשקיאמי)

מטבעות שוקולד לאפיה...מירובי

ניתן להשיג בכל חנות כמע בגרסת חלבי/פרווה.

אול לחילופין שוקלד מריר +חמאה או מרגרינה

ניסיתי שוקולד גם חלבי וגם מרירהמוזרה

ושמתי גם במקרר וגם בפריזר.

תודה על העצות אני אנסה עם חמאה כמו שאמרתן.

החמאה רק תרכך אותו עוד יותר!איזו נחמה

תשימי ממש טיפה! רק כדי להמיס בצורה חלקה (כמובן בבין מארי)

 

אבל אם את שמה במקפיא אז אין בעיה בכל מקרה

כמה דברים-משה ר-
שוקולד דורש עבודה נכונה ומדוייקת..
לכל שוקולד (מריר,חלב,לבן) יחס שונה
בשביל הכנת פרלין לא צריך בהמסה לא חמאה ולא שום דבר אחר רק שוקולד, ככל שיהיו בו יותר מוצקי קקאו יהיה יותר קל לעבוד איתו..
כשממיסים שוקולד חשוב מאד לעבוד בזהירות כדי שלא יישרף לכן משתמשים או בבן מרי או במיקרו, לדעתי בן מרי עדיף בגלל שיש לנו שליטה על תהליך ההמסה, חשוב כל הזמן לערבב את השוקולד עד להמסה מוחלטת, ושהחדר יהיה ממוזג, רצוי לעבוד עם פלטת שיש קרה(בבית זה קצת בעייתי אז אפשר להסתפק במזגן) לאחר מכן להתחיל את תהליך הטמפרור ולכן חשוב מאד לעבוד עם מד חום, בלי מד חום לא יהיה טמפרור נכון והשוקולד לא יצא איכותי, הטמפרור גורם לשוקולד להבריק וגם את הקראנץ׳ שלו, כמו שעתבתי קודם לכל שוקולד יש יחס שונה והטמפ׳ משתנות בין מריר ללבן וחלב וחושב להקפיד על זה, אם פועלים לפי ההוראות יצא שוקולד טוב ואיכותי..
תודה!המוזרהאחרונה
צריכה רעיונות לרוטב לרביולי פטריות...ת.מ.

אשמח לרעיונות לאו דווקא מוקרם רגיל

אם אפשר עם רשימת מצרכים כי זה להיום בערב ואני צריכה שבעלי יקנה את מה שאין בבית....

תודה...

מתכון פצצה מעולה וקלמירובי

 בילת שמנת מתוקה לבישול

4 שיני שום

 

1 חבילת פטריות שמפניון טריות

 

1/2 כוס חלב

 

רוזמרין (למי שאוהב)

 

תבלין מוסקט

 

מעט פלפל גרוס

 

מלח

1  מחממים מחבת ומוסיפים שמן זית לאחר מכן מטנגים מעט את הפטריות עד שהן מקבלות צבע זהוב ומתכווצות מעט. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
 מוסיפים את השמנת המתוקה ואת החלב ומטגנים עוד 3 דקות.
  מוסיפים את המוסקט, המלח והפלפל כאן אפשר להוסיף את הרוזמרין לפי הטעם.

מביאים לרתיחה ומכבים.


 

יש לך אולי רעיון לא ללא מוקרם?ת.מ.

בעלי לא מת על זה... (למרות שבסוף בטח זה מה שנכין..)

בנוסף לדעתי לא יהיה פה במכולת פטריות טריות....

לפי דעתי ילך גם עם רוטב עגבניותיהודיה מא"י
רוטב פטריות רגיל לפסטה גם טוב?אלמונית 0

כי יש לי רוטב ממש קל וטעים:

החומרים- בצל, פטריות (בעיקרון מקופסאת שימורים), קמח, אבקת מרק פטריות.

מטגנים בצל, אפשר גם להוסיף פטריות (כמה שאת רוצה) ולטגן קצת (אבל זהירות, זה קופץ)

מערבבים בכוס חד"פ כף אבקת מרק פטריות, כף קמח, חצי כפית מלח ומים (ממלאים עד 3/4 מהכוס)

מוסיפים לסיר, מרתיחים, ומעבירים לאש קטנה לכמה דקות (עד שזה נהיה סמיך).

אם את רוצה הרבה תכיני כמות כפולה.

זה רוטב טעים ממש, אבל ניסיתי אותו רק לפסטה.

זה כמו הרוטב שאני עושה לבורקסים...ת.מ.

והאמת יצא לי פעם לאכול עם רוטב כזה והיה סבבה... בא לנו משהו מיוחד...(הרביולי הזה מחכה כבר די הרבה זמן במקפיא לערב שייתחשק לנו והיום בא לנו ויש גם אורחת אז זה ממש מצוין)

ועוד שאלה- מה שייך להכין ליד רביולי?

בבקשה רוטב פטריות לא מוקרםמירובי

מצרכים והכנה לרוטב הפטריות:
מטגנים  ברבע חבילה מרגרינה 2 בצלים חצויים ופרוסים דק מאד ומזהיבים.
מוסיפים קופסת שימורים פטריות קצוצות
מטגנים ביחד עד שהפטריות מזהיבות מעט
מתבלים במלח, פלפל,אגוז מוסקט ,2-3 כפות יין יבש, כפית אבקת מרק פטריות .

ניתן להמיר את היין לבן במים אך לא מומלץ.

ליד מתאים סלט גדול

בסוף אילתרתי כן רוטב נוקרם ויצא אחלה...ת.מ.אחרונה

וגם בעלי אהב אפילו שבד"כ הוא לא חובב של מוקרם... והאורחת בסוף לא אכלה פה אז נשאר  מלא

טיגנתי בצל ושום קצוץ דק הוספתי חבילת פטריות מלח ופלפל טיגנתי עוד הוספתי שמנת חמוצה וחלב והרתחתי עד שזה הסמיך והצטמצם...

רעיון לקינוחחיים חדשים
מחפשת קינוח פרווה שמגישים בכוסיות קטנות.

אם אפשר, עדיף בלי ביצים לא מבושלות..

נראה מעולה!!חיים חדשים
אבל הרוב חלבי..

מחפשת פרווה..
בקלות רבה את יכולה להמיר לשמנת צמחיתניל"ס

ואת החמאה (אם יש במתכון) למחמאה ואפילו שמן...

 

תקראי קצת תגובות אם את מסתבכת, לרוב שואלים אותה שם שאלות והיא עונה בדיוק מה שיכול לעזור לך.

תודה, אנסה! אשמח לעוד כיוונים..חיים חדשים
ממש פשוט, קיבלתי מלא מחמאות וטעים ונראה טוב!ניצנית

קינוח לוטוס:

אפשר לעשות חלבי, אני עשיתי בפרווה וכולם אמרו לי שזה ממש טעים וממש טעם של חלבי..

 

בתחתית-

המסתי שוקולד עם ריצ'

 

למעלה-

קצפת עם קצת קפה

 

ואז טבלתי עוגיות לוטוס בקפה רק חצי כדי שלא ישבר ובעדינות שמתי בפנים

 

מעל פוררתי שוקולוד או כל דבר לקישוט...

 

ג'לי עם קוקטייל פירות(משימורים) אפשר 2 צבעים ג'ליטוקבקאחרונה