תערובת של פנקייק אפשר לשמור במקרר ?
אם כן לכמה זמן?
תערובת של פנקייק אפשר לשמור במקרר ?
אם כן לכמה זמן?
שמטגנים. תכלס זה בייצים חיות ככה שאי אפשר יותר מידי
יכול להיות שאחרי שזה עומד,תצטרכי לדלל מעט.......
מה שכן- נותנת לו להפשיר בתוך מיץ לימון, אחרת יש ריח וטעם ממש "דגיים".
מיסטר דוםעכשיו, שאתה סופר-מקצועי, תמשיך להתייחס אלינו, החובבנים?
אבל משהו שלא צריך לשדוד בנק בשבילו
*פיצה ביתית עם סלט חי (בדיוק עשינו זאת, היה כיף להכין ביחד ולהריח את הפיצה בתנור....
)
*מרק ירקות/עדשים/כתומים/אפונה/בצל/עוף- מה שאתם אוהבים! עם פוקאצ'ות או לחם שום (לא חייבים ללוש בצק- אפשר לקחת פרוסות לחם ולמרוח עליהם רוטב: שמן זית, שום גבישי, מלח, קצת פלפל..)
*קינוחים טעימים- סופלה שוקולוד או מוסים למינהם.
*ארוחת מטבלים- הכנה של שלושה ארבעה מטבלים שווים, לחם טוסט או פוקאצ'ות- טחינה ביתית, חצילים, פסטו... (אפשר מטבוחה- אבל זה הרבה זמן על האש- אני הייתי מכינה כבר לשבת ומפרישה לערב
)
כמובן שאם אתם בקטע-
יין משובח או משקה אלכוהולי אחר שבא לכם לטעום ממנו.....
בתאבון!!!
)עוגי פלצתלגבי העלות אני לא בטוח, אתם תגידו.
- טורטליני/רביולי עם בטטות/פטריות/פרמזן(?) ושמנת לבישול, או תפוחי אדמה+בטטות מוקרמים
- טורטיות עם ממרח אבוקדו/שמנת למריחה וסלמון מעושן
- לקינוח מאפינס שוקולד עם שוקולד סופלה מחומם מעליו
- אפשר להכין פונדו שוקולד בזול (אם הכלים קיימים), לא? וזה גם חוויה...
ופונדו אפשר לעשות גם בלי כלים מיוחדים... (סתם כלי שיש בבית ושיפודים)
להעשיר את המרק בכף של שמנת חמוצה במרכז הקערה, ולהוסיף ליד סלט צבעוני וטעים
לשים מפה יפה, ולהדליק נרות.
עכשיו הסתבכתי הכול נראה לי מוצלח
נבדוק מה יש בבית וממה אפשר להכין
ממש תודה רבה לכולם
יהודיה - מה זה קערות לחם?
משתדלים שיהיו גבוהות ועגולות
אופים הרבה זמן, עד שנהיה קרום קשה ועבה.
מנסרים את החלק העליון
מרוקנים את כל התוך
ממלאים במרק, סוגרים ומגישים מיד
בסוף אוכלים גם את הקערה...
כדאי שהמרק יהיה סמיך כדי שלא יברח מהלחם.
אבל שכן יתפח טוב
ט'ריחפתי לרגע וכנראה לא ספרתי נכון את כמות המים ויצא בצק נוזלי ורך מידי - מה אפשר לעשות? להוסיף קמח??
ולאפות כך. או - לפזר מעט קמח על הבצק כדי שיהיה קל ללישה ולאפות.
זה יוצא טוב גם ככה
שמעתי שלפעמים אפילו טוב יותר
נטיפי ביצים במרק, ציפוי לדובשניות
ואפעם לא מצליח לי...
מיסטר דוםאם עובדים לפי השלבים אין סיבה שלא יצליח..
מישהו יודע איזה מספר זה? מוכרים את זה קפוא?
תודה!
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4091332,00.html מספר 9 מצ"ב קישור לכתבה על החלק
מקפיאים ואז טוחנים עם פירות\עוגיות\אגוזים
או לא דווקא פשטידה..
אז ככה..יש לי בפריזר קופסאת גבינה לבנה קפואה..
וצריך לעשות איתה משו..לסעודת בוקר שבת
שבת שעברה הכנתי פשטידדת גבינה ופטריות ובא לי לגוון
תודה..
מרוקאים אוכלים חלבי?
חותכים לטבעות 4בצלים גדולים, בטטה לקוביות שמים שלושת רבעי כוס קמח 4 ביצים חצי כוס שמן פלפל שחור מלח אבקת מרק מערבבים את הכל ושמיםם מלמעלה פירורי לחם אופים בחום גבוה עד שיזהיב לגמרי ויאפה....
הפשטידה לא מתאימה להגשה אלגנטית. היא מתפרקת בקלות היא טובה לנשנוש או ארוחה ההבית
מטוגנות
רביולי גבינות, יש פשטידת גבינות ותירס לאזוכר בעל פה...
לביבות גבינה מתוקות
מערבבים פסטה מבושלת עם ביצה, גבינה/קוטג' /שמנת חמוצה (אפשר לשלב) מתבלים (מתוק/מלוח לפי מה שרוצים) מוסיפים חלב לפי העין שלא יצא יבש ותוספות מה שבא (לדוגמא צימוקים או פטריות שוב תלוי אם מתוק או מלוח) ואופים עד השחמה. יוצא מעדן!
אפשר גם להוסיץ גבינ"צ או רוטב בשמל (אני אוהבת להוסיף לפעמים את שניהם) ואת הגבינה הלבנה אפשר לערבב עם רוטב העגבניות ויוצא טעים מאד.
תכתבי מה בא לך ואני יתן מתכון
תזרקו!!!
אורז לא נשאר טוב יותר מיום יומיים.
והוא לא כזה יקר כדי לעשות חשבון על כמה גרגרים.
ואולי פלפלים ממולאים?(או ירק אחר)
1289יש חיה כזו?
עוגיות שוקולד, שוקולד צ'יפס, גרנולה ועוד...
השאלה מה את מחפשת.
ויש לדעת שבלי מרגרינה לעולם לא יצא בדיוק כמו עם מרגרינה...
שאני לא אצטער ששמתי שמן במקום המרגרינה...
מתכון שעדיין יהיה טעים וטוב
1 כוס שמן
1/4 1 כוס סוכר
חצי כוס סוכר חום דחוס
2 ביצים
שקית וניל
3- 1/2 2 כוסות קמח (קמח מלא דורש כמות יותר קטנה)
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
11/2 כוסות צימוקים או שוקולד צ'יפס
1/2 כוס קוקוס - לא חובה
ללוש את החומרים לבצק. לשים במקרר כשעה. לשים גבשושיות קטנות בעזרת 2 כפיות או להכין כדורים קטנים. לאפות כ-10 (בהתאם לתנור שלך!)
לק"י
4 כוסות קמח
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1/2-1 כוס מיץ תפוזים
לשים הכל ביחד.
אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס, קקאו או מה שרוצים.
אופים בחום של 180 מעלות.
יש לי גם מתכון לבצק שמרים בלי מרגרינה..
הרבה יותר מוצלח מהעוגיות תמרים שיש בהם מרגרינה!
מרתיחים כוס מים וכוס שמן
מכבים את האש מוסיפים 4 כוסות קמח וא. אפיה1
לשים לבצק אחיד ומחלקים ל4
לוקחים כל רבע ומרדדים הכי דק שאפשר לצורת אליפסה
מורחים על כל עלה כזה ממרח תמרים (לא בשכבה עבה!) ומעליו מפזרים מעט קינמון (למי שאוהב) וניתן להוסיף אגוזים טחונים
מגלגלים לרולדה (מהצד הארוך) ומסמנים מעל חריצים בעזרת סכין (שיהיה קל לחתוך אח"כ)
ולתנור
בתאבון!
*ניתן לשחק עם המילוי כיד הדמיון הטובה
*מעולה עם קמח מלא לגמרי/ כוסמין וכו'
3 כוסות קמח
3 כוסות קוואקר דק
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית מלח
1 כפית קינמון
1 כוס סוכר (במקור כתוב כוס סוכר חום וכוס סוכר לבן. אני שמה כוס אחת חום ויוצא מצוין)
1 כוס שמן
2 ביצים
שליש כוס מיץ תפוזים
כוס צימוקים/שוקולד צ'יפס/ תמרים קצוצים/ חמוציות וכו'
מערבבים ויוצרים עיגולים. יוצא נהדר.
יש לי שני סכינים איכותיים ואין לי מושג איך להשחיז אותם. הבנתי שצריך לקנות משחיז, לא בא לי להשקיע עכשיו מאות שקלים. אז איך זה עובד? כמה עולה ומה מומלץ?
תגגלי, אני בטוחה שיש לכך טיפים ביתיים, ומלבד זה יש לקנות מן "אבן משחזת" לעניין
(הטיפ של הספלים תכל'ס מחקה את הפעולה הזו).
זה פעם ראשונה שאני מכינה משו במטבח חוץ מעוגה או עוגיות..ואני רוצה להכין תפו"א טעימים לשבת!!
אז מישו פה רוצה להגיד לי איך להכין???!
תומ"ר...![]()
לחתוך קוביות לתבל בשמן זית פפריקה מלח פלפל וכמון עם יש לשים רוזמרין ......לתנור 200 מעלות 20-30 דק....
כמובן ניתן להוסיף בטטה/קוביות גזר/בצל וכל תבלין שרוצים ....בהצלחה
פורסים את התפו"א לפרןסות דקות..
מניחים בתבנית-בשכבה אחת.
מטבלים בשמן זית, שום גבישי, מלח ופפריקה.. הרבה פפריקה, שיתפוס צבע
מערבבים טוב.
אופים בתנור עד שהתפו"א רכים. מומלץ עוד עד שהם קריספיים..
אז הם יוצאים רכים גם ככה.
אני בד"כ עושה על 190 מעלות..
בא לי להכין קציצות בשר אפויות.. יש אפשרות לאפות אותם ואח"כ לשים אותם ברוטב? אם כן משהי יודעת איך עושים את זה?
תודה
אופים מכינים רוטב איזה שבאלך (אני אישית אוהבת אדום-שום ובצל מטוגנים רסק עגבניות וכו') ואחרי האפיה מכניסים לרוטב המוכן ונותנים לזה עוד קצת להתבשל שיקבל את הטעם... אפשר גם סתם לשפוך את הרוטב מעל הקציצות...
תאפי רגיל את הקציצות לפי המתכון שלך,תכיני בצד רוטב כל שהוא ופשוט לקראת סוף האפיה תוסיפי תקציצות לרוטב ותרתיחי ולבשל איזה ארבע שעה עם צריך מתכון ספציפי אשמח לתת
כן,אשמח למתכון של רוטב כלשהוא
לטגן בצל עד שיזהיב להוסיף רוטב עגבניות תיבול - פלפל מלח גריל עוף/א. מרק פטריות.(לטבל חזק... שהרוטב יהיה בטעם חזק)
להוסיף מים. לבשל שיסמיך.... להכניס לבפנים תפוחי אדמה בקוביות קטנות אפשר גם פטריות...
השאלה היא מה עושים עם זה?
ולכן מומלץ שיהיה אוכל מוכן שצריך רק כמה דקות במיקרו או בתנור..(נכון שזה לא בריא אבל יותר גרוע לא לאכול או לאכול ממתקים)
זה אוכל מוכן כמו צ'יפס לאפיה, שניצל או נקנקיות טבעול, פיצה ובורקסים שקונים בחנות..
אפשר גם להקפיא עוף ושניצלים (שהכנת במתכונים הרגילים
) ולחמם יחד עם צ'יפס או פתיתים (זה לוקח כמה דקות אבל בלי הרבה מאמץ, לפחות במתכון שלי)
אפשר גם לקנות רוטב מוכן לפסטה (יש את זה ברשתות גדולות) ולהכין פסטה, אבל זה כמובן לוקח קצת זמן ומאמץ ![]()
ותמיד אפשר לאכול לחם עם ממרח או פיתה בתנור עם שמן זית וזעתר...(רק צריך לקנות מראש)
שעבר להם התאריך אבל הם נשמרו טוב..אכילים
יש רעיון יעיל?
תודה!
הטעם נחמד, אבל אין לי מתכון..
שלום לכולם!
מחפשת מתכון קל וטעים לחלות.. למי יש?
אני לא זוכר במדוייק בעל פה ובאפייה חשוב לדייק ואני לא בבית.
אם יש כאן למישהו את המתכוןל"חלות של רחלי" בספר לקראת חלה תעלו לה אותו ממש פשוט(עשיתי אותו בקייטנה עם ילדים בגילאים6-9 )וממש טעים יש שמה הרבה... אבלזה הכי אוורירי וטעים (לטעמי)
סורי שאני לא מעלה אבל אני בישיבה לא בבית...
ניסיתי כבר 2 סוגים של שוקולדים והם לא התקשו מספיק ואז הצורה יצאה קווחץ.
בעיקרון- שוקולד אמיתי, לא שוקולד בישול וצימקאו,
שוקולד מריר זה טוב, שוקולד חלב ולבן יכול להיות מובן שלוקח יותר זמן להתקשות.
יש המלצה כזאת לאחוזי מוצקי קקאו גבוהים - נגיד 60%, אבל כשעשיתי גם עם שוקולד מריר רגיל יצא טוב.
ואת שמה בקירור, כן?
אולי משהו בתהליך ההכנה?
חזרה בצורה טובה. אם לא מטמפררים השוקולד חייב הקפאה.
דוקא מהבחינה הזאת צימקאו יותר פשוט, ממיסים יוצקים לתבניות מקפיאים וזהו, אפשר להשאיר בחוץ בטמפ' סבירה (ז"א לא בקיץ...)
טמפרור זה המסת שוקולד תוך כדי הבאתו לטמפרטורת של בערך 35 מעלות, ויש כמה שיטות לעשות זאת. אף אחת לא פשוטה במיוחד. לשוקולייטרים מקצועיים יש הרבה פע' מכונה שעושה את הטימפרור. הרבה כמובן עדיין עושים זאת ידנית...
תגגלי ותראי...
אבל בגדול אם את מקפיאה את השוקולד ושומרת במקפיא, אין סיבה שיתקווץ'.
הלבן יצא גבינה, החלב יצא ממרח שוקולד, והמריר יצא טוב.
לפי דעתי זה בגלל אחוזי הקקאו שם.
חברה שלי המליצה לי להוסיף חמאה כי החמאה מקשה. עוד לא ניסיתי.
(עשית לי חשק
)
ניתן להשיג בכל חנות כמע בגרסת חלבי/פרווה.
אול לחילופין שוקלד מריר +חמאה או מרגרינה
ושמתי גם במקרר וגם בפריזר.
תודה על העצות אני אנסה עם חמאה כמו שאמרתן.
תשימי ממש טיפה! רק כדי להמיס בצורה חלקה (כמובן בבין מארי)
אבל אם את שמה במקפיא אז אין בעיה בכל מקרה
אשמח לרעיונות לאו דווקא מוקרם רגיל
אם אפשר עם רשימת מצרכים כי זה להיום בערב ואני צריכה שבעלי יקנה את מה שאין בבית....
תודה...
בילת שמנת מתוקה לבישול
4 שיני שום
1 חבילת פטריות שמפניון טריות
1/2 כוס חלב
רוזמרין (למי שאוהב)
תבלין מוסקט
מעט פלפל גרוס
מלח
1 מחממים מחבת ומוסיפים שמן זית לאחר מכן מטנגים מעט את הפטריות עד שהן מקבלות צבע זהוב ומתכווצות מעט. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
מוסיפים את השמנת המתוקה ואת החלב ומטגנים עוד 3 דקות.
מוסיפים את המוסקט, המלח והפלפל כאן אפשר להוסיף את הרוזמרין לפי הטעם.
מביאים לרתיחה ומכבים.
בעלי לא מת על זה... (למרות שבסוף בטח זה מה שנכין..)
בנוסף לדעתי לא יהיה פה במכולת פטריות טריות....
כי יש לי רוטב ממש קל וטעים:
החומרים- בצל, פטריות (בעיקרון מקופסאת שימורים), קמח, אבקת מרק פטריות.
מטגנים בצל, אפשר גם להוסיף פטריות (כמה שאת רוצה) ולטגן קצת (אבל זהירות, זה קופץ)
מערבבים בכוס חד"פ כף אבקת מרק פטריות, כף קמח, חצי כפית מלח ומים (ממלאים עד 3/4 מהכוס)
מוסיפים לסיר, מרתיחים, ומעבירים לאש קטנה לכמה דקות (עד שזה נהיה סמיך).
אם את רוצה הרבה תכיני כמות כפולה.
זה רוטב טעים ממש, אבל ניסיתי אותו רק לפסטה.
והאמת יצא לי פעם לאכול עם רוטב כזה והיה סבבה... בא לנו משהו מיוחד...(הרביולי הזה מחכה כבר די הרבה זמן במקפיא לערב שייתחשק לנו והיום בא לנו ויש גם אורחת אז זה ממש מצוין)
ועוד שאלה- מה שייך להכין ליד רביולי?
מצרכים והכנה לרוטב הפטריות:
מטגנים ברבע חבילה מרגרינה 2 בצלים חצויים ופרוסים דק מאד ומזהיבים.
מוסיפים קופסת שימורים פטריות קצוצות
מטגנים ביחד עד שהפטריות מזהיבות מעט
מתבלים במלח, פלפל,אגוז מוסקט ,2-3 כפות יין יבש, כפית אבקת מרק פטריות .
ניתן להמיר את היין לבן במים אך לא מומלץ.
ליד מתאים סלט גדול
וגם בעלי אהב אפילו שבד"כ הוא לא חובב של מוקרם... והאורחת בסוף לא אכלה פה אז נשאר מלא
טיגנתי בצל ושום קצוץ דק הוספתי חבילת פטריות מלח ופלפל טיגנתי עוד הוספתי שמנת חמוצה וחלב והרתחתי עד שזה הסמיך והצטמצם...
ואת החמאה (אם יש במתכון) למחמאה ואפילו שמן...
תקראי קצת תגובות אם את מסתבכת, לרוב שואלים אותה שם שאלות והיא עונה בדיוק מה שיכול לעזור לך.