שרשור חדש
אפשר לקבל מתכונים לעוגיות770מ

בלי סוכר אבל שוות ?!

 

תודה למגיבות!!

^^נו אף אחת???770מ
לא לענות זה גם תשובהמינימאוס

יש לך דרישה קצת מוגזמת - גם בלי סוכר וגם שווה...

מה הכוונה בלי סוכר?חילזון 123

אפשר תרכיז תפוחים? דבש? סילאן? פירות?

סוכרזית?

או שאת רוצה עוגיות מלוחות?...

ראיתי באתר של חולי סכרתאלמונית 0

המלצה להחליף סוכר בתרכיז תפוחים טבעי.

ניסיתי בעוגה בראיה (עוגת טחינה..) ויצא טעים

בעיקרון אם תפתחי אתרים של חולי סכרת יכולים להביא לך מתכונים, אבל אין לי מושג אם הם טעימים.

גם באתר 10 דקות יש כמה מתכונים ללא סוכר (בינהם מעט עוגות) אבל לא ניסיתי.

יש גם כל מיני תחליפים לסוכר (רובם בריאים יותר), רק שאני לא מבינה בזה...

עם ממרח תמרים- הולך?יעל מהדרום

לק"י

 

אפשר ממרח טבעי בלי סוכר.

 

בצק פריך- פשוט מורידים את הסוכר:

4 כוסות קמח

3/4 כוס שמן

1 אבקת אפיה

1 סוכר וניל

1/2-1 כוסות מיץ תפוזים (אפשר לסחוט, ואז זה בלי סוכר)

(במקור- שמים גם חצי מרגרינה, אני לא שמה לפעמים ויוצא טוב).

 

-לשים הכל ביחד.

 

- אם מותר ממתיקים אחרים שהם לא סוכר, אז אפשר להוסיף לבצק חתיכות שוקולד/ שוקולד מגורד ללא סוכר.

או למרוח ממרח תמרים טבעי.

 

אופים בחום של 180 מעלות.

תודה יעל מהדרום ואלמונית אפשר מתכון...??770מ
בכיף!יעל מהדרוםאחרונה
קמח, קקאו, אורז, פטריותשוברת גלים

תפ"א, בטטה, בצל,

גמבה מצוקמקת וכרוב

 

-- זה מה שיש לי השבח לאל, ועם זה אני צריכה להכין אוכל לכל השבוע.

רעיונות לדברים טעימים?

אני מוכרחה יצירתיות עכשיו

 

לחמניות בצל, אורז ובטטה, תפ"א ופטריות~א.ל

גמבה וכרוב כסלט

ירקות מוקפצים\אנטיפסטית.מ.

אורז עם בצל וגמבה (מטגנים קוביות בצל וגמבה מוסיפים אורז ומים כרגיל ונותנים לזה להתבשל יוצא אחלה...)

אורז כושי (כשהיינו ילדים-ועדיין מידי פעם- היינו אוהבים את זה...מבשלים אורז כרגיל שמים כמה שרוצים מערבבים עם קקאו+סוכר\שוקולית ובתאבון)

מאפה עם ירקות בפנים (לחמניה ממולאת כזו)

פירה (אפשר גם פירה בטטה\גם וגם\פירה עם בצל)

תפו"א ובטטה בתנור (פשוט לחצות ולשים בתנור עד שמוכן אפשר גם לשים בצל ככה)

לחמניות בצל

מרק עם בצקיות כאלה (או סתם מרק)

פשטידות

כרוב מאודה

יש לך גם שום?דינה ל.

אם כן, תיצלי את הפילפל בתנור:

 

תפרסי לרצועות, תסדרי על תבנית, תטפטפי שמן זית מעל, מלח פילפל, ורצועות שום. תאפי בתנור עד שהרצועות יהיו קריספי כאלה.

 

אורז עם בצל ופטריות מטוגנים נשמע לי אחלה.

 

בטטה ותפו"א פרוסים דק דק, עם שמן זית ומלח בלבד- בגריל בתנור- יוצא סוף!

 

וסלט כרוב (כרוב, מיונז, מלח פלפל) בא בטוב ליד כל דבר

 

יהיו לך ממש סעודות מלחים השבוע! מלך

בהצלחה!!! ...מינימאוס

העיקר שיהיה טעים

 

תודה כולם שוברת גליםאחרונה


---ילדה חמודה

מחפשת מתכון לעוגה קלה להכנה, נראית מעולהה (כמה שכבות) ופרווה...

יש??

קלה ושכבות? נראה לי הפכים חיה וקיימת


עוגת קרמבותותאחרונה

יחסית לא מסובך (תעשי חיפוש פה בפורום). עוגות ביסקוויטים...

שלום ..אני רוצה להכין חמין לשבת.. הקטעאני 2
הוא שאני לא יודעת איך..אין לי מתכון אז אשמח לקבל מתכון לא מסובך(ושיש בו חריף ..אנחנו משפחה שאוהבים אוכל חריף)
והעניין עם הבשר אפשר בלי בשר ואם צריך בשר איזה סוג הכי טוב בשביל חמין ..
אני זקוקה לפירוט רציני אני לא משו בבישול..
תודה מראש
בקשר לבשר-שריר יוצא מצויין וגם בשר ראש-משה ר-
גידים, גרונות..
מתכון אוכל להביא במשך השבוע, אני בפלא׳ :/
שריר נשמע יותר טוב ..ראש ממש לאבת של ה' יתברך
בחמין הכי טעים שרירמינימאוס

ומרשם לחמין חריף?? מ.... סורי

בשר ראש טעים מאד ויוצא רך-משה ר-
תוסיפי סחוג לחמין, זה הרבה יותר טעים מפלפל שחורמודדת כובעים

אני מוסיפה סילאן וגם סחוג.

 

שריר זה מספר 8?בזיליקום

ומישהו יודע איזה מספר זה בשר אסאדו? ואם מוכרים את זה קפוא?

זה בשר שיש בו עצמות קשות והרבה שומן.....

נשמע מזעזע, אבל טעמתי כזה כשהתארחנו וזה היה מעולה!

שריר זה 8מינימאוס


אפשר חמין עם עוף...בת 30
העוף לא מתייבש לך בחמין? איזה חלקים את שמה?מינימאוס
הכל חוץ מחזה..-משה ר-
ירכיים או שוקיים. יוצא מצויין.חילזון 123
אני מכינה:שושנה29אחרונה

 

משרה את השעועית במים חמים.

שמה בסיר מעליו תפו"א חתוך לקוביות. וגם בטטה

כנפיים, וגרון - מעוף.

מוסיפה מים, מלח, פלפל חריף, פפריקה מתוקה, תבלין לסטייק, ותבלין על האש.

מבשלת שעה וחצי..

 

 

מה היחס בהמרה מסוכר לדבש?שטות
אין נוסחה קבוע משתנה ממתכון למתכון.מירוביאחרונה
דג סלומוןשריתת

הי! אני עושה עכשיו חריימה עם דג סלומון והוא מתבשל ונוצר מסביבו מין קרום לבן כמו חביתה...מישהוא יודע מה זה??

שומן של הדג, לפחות נראה לייהודיה מא"י
והדג יצא לי עסיסי או יבש כמו טונה?שריתת
כשהשומן יוצא סימן שהדג מוכן ולא צריך יותר לבשלבת 30
צריך להוסיף אותו בסוף הבישול-משה ר-אחרונה
סלמון זה דג שמריך מינימום בישול/אפייה/צלייה (כמו חזה עוף)
טיפ שלא ידעתי והנה אני משתפת אקונהמטטה
כשמרתיחים תפוא אם רוצים שהוא לא יתפורר אח"כ מוסיפים בהרתחה מיץ לימון !
יש לי בעיה אני לא יןדעת לאפותחדשה דנדשה
לא טובה בזה.. בבישולים אני מצליחה ויוצא לי טעים , אבל לאפות ייצא לי משהו טוב רק פעם ב.. לא פעם אפיתי דברים פשוטים ופשוט הנחתי אותם בצד אחר כך כי לא יצא מוצלח עוגות או פיצות הקטע הוא שאני יודעת שאני צריכה לוותר חח אבל ממש בא לי להכין פוקצ'ה מקמח מלא אבל אני חייבת ממש מתכון מדוייק כי אחרת זה לא יילך ,
למישהי יש כזה דבר מפורט בבקשה.
כמה דברים-משה ר-

אין דבר כזה לא לדעת לאפות, אם הולכים לפי מתכון מדוייק אין סיבה שלא תצליחי..

הרבה פעמים כישלון באפייה שכידוע צריכה דיוק רב בניגוד לבישול, נובעת מחוסר דיוק במתכון או בשלבי ההכנה..

מה שאת צריכה עשות זה דבר ראשון שקילה(מדידה) מדוייקת של כל החומרים במתכון ולהניח אותם לפנייך, ברגע שאתה מתחילה לעבוד תדליקי את התנור לטמפ' הרצויה, תנור מחומם מראש קריטי ביותר להצלחת מתכונים..

ברגע ששכל החומרים מונחים לפנייך והתנור דלוק את יכולה להתחיל לעבוד, באפייה אין קיצורי דרך ואין אלתורים, אם כותבים לך להכניס קודם שמרים ולאחר העיבוד את המלח(דוגמא) אז אחרי העיבוד, נסיון להתחכם יגרום להפלת המתכון וחבל על הכסף ועל הזמן..

אין לך שום סיבה לוותר על מה שאת אוהבת רק כי נכשלת כולנו נכשלים וגם קונדיטורים גדולים נכשלים לפעמים במתכונים רק כי....

בהצלחה!

^תגובה יפה מודדת כובעים
פוקצ'ה שאני אוהבת ממש (בטעם של פיצה)אלמונית 0

2 פוקאצ'ות

זמן הכנה:
כשעה

מצרכים:

280 ג' קמח (2 כוסות)
כף שמרים יבשים
חצי כוס ומעט יותר מים חמים (לא מאוד)
רבע כוס שמן זית
חצי כפית מלח

ציפוי:
1/4 כוס שמן זית
2 כפיות שום כתוש
70 ג' גבינה מלוחה מגורדת / בולגרית / צפתית (אני משתמשת בצפתית ומפוררת כמה שיותר)
50 ג' עגבניות מיובשות קצוצות (אפשר פשוט לחתוך עגבניות יחסית דק ולהשתדל לסחוט אותם)
מעט מלח גס (השתמשתי במלח רגיל)
מעט רוזמרין (השתמשתי בפטרוזליה)

אופן ההכנה:

1. לעבד את המצרכים לבצק להתפיח בקערה משומנת כ 30 דקות מכוסה, לחלק לשניים לשטח את הבצק לעשות גומות עם האצבעות.

2. לערבב שמן זית ושום ולהבריש את הבצק, מעל לפזר גבינה, עגבניות מיובשות רוזמרין ומלח גס.

3. לחמם מראש את התנור לחום בינוני 180 מעלות בסביבות 15 דקות.

הערות:
הבצק מתאים להכנת פיצה. 

טוב תודה שדרותי על הטיפים ותודה אלמונית רציתי קמחחדשה דנדשה
מלא.. אני אשתדל ליישם את הטיפים! אלמונית תודה רבה , רק שאני רוצה מקמח מלא ואני לא רוצה להמיר על דעתי כי בטוח לא יצא טוב..

יש מתכון מקמח מלא?
אה, אני משתמשת בקמח מלא 70%, ויוצא מעדןאלמונית 0

בעלי מעדיף את זה על פיצה קנויה...

זו גם הסיבה שהצעתי לך, שכחתי שלא כתוב במרשם קמח מלא...

אגב, קמח 70% מלא הוא מעולה לאפיה, לפעמים אפילו יותר טוב מאשר קמח לבן. מומלץ בחום (וזה קמח מלא לגמרי, רק עם פחות סיבים תזונתיים מקמח מלא רגיל, כך שהקמח פחות כבד מקמח מלא ולכן הוא מצליח יותר)

גם לי לא תמיד הולך באפיהחילזון 123

זה קצת עניין של נסיון נראה לי. 

וגם צריך לאפות כמה פעמים עם מישהו שכן יוצא לו טוב בד"כ. זה נותן את ההרגשה איך הבצק אמור לצאת וכאלה.

 

זה קישור למתכון לבצק שאימצתי לי אחרי שיצא לי טוב למדי-

http://www.kipa.co.il/food/matkon/1824

אני הולכת תמיד לפי המידות בדיוק (שזה בכוסות חד"פ שם). את הקטע של המים בתחתית תנור לא ניסיתי.

ולשה כמה שיותר (אחרי שהבצק נראה לי די מוכן נותנת לזה עוד קרוב ל100 לישות. אם יש לי כח...).

מתחברת לדבריה של שדרותי ומוסיפה קצת...שרון נגארי

שלום לך חדשה דנדשה

מעבר לנתון החשוב ששדרותי ציינה,

שבישול לא דורש מדידות מדויקות,

ואפילו יש צד שהוא המקום להיות הכי יצירתיים,

לנסות שילובים מקוריים, וממש לזרום,

ואילו אפיה דורשת דיוק במידות, בשלבי ההכנה, בחום, ואפילו במיקום העוגה בתנור על פי סוג הבצק.

מה שאומר שאפיה צריך יותר ללמוד כדי להגיע לתוצאות,

 

יש עניין נוסף,

והוא - הלך החשיבה שלנו מול תחומים כאלה ואחרים.

 

המשפט "אני לא יודעת לאפות"

הוא משפט ששווה להתבונן בו

(בדיוק כמו המשפט, אני לא יודע לשחות/לנהוג/לרקוד, אין לי קורדינציה..ועוד הגדרות שלנו את עצמנו

לא יודע לנגן, אין לי שמיעה מוסיקלית... לא יודע אנגלית אין לי גישה לשפות...)

שימי לב שכל הלך הרוח של כתיבתך שמשקף את חשיבתך אומר -

(מביאה מהמילים שלך-)

 

"יש לי בעיה"

"אני לא יודעת"

"אני יודעת שאני צריכה לוותר" (על האפייה)

 

לכלנו יש איזה תחום בחיים שעליו אנחנו מסתכלים בשפה שהבאת כאן.

 

בזה אני לא טוב, את זה אני לא יודע -

האם העולם מתחלק לכאלה שיודעות להכין עוגות ולכאלה שלא?

האם אלה שיודעות יודעות מיד ומצליח להן מהעוגה הראשונה,

ומי שלא מצליח לה מספר פעמים כנראה כבר לא יצליח לה ואין טעם לנסות, צריך לוותר?

 

מה מאפיין את זה שיודע?

שהוא יודע מיד וזהו?

או אולי דווקא זה שהוא הסכים להיות תלמיד, חדש - דנדש בתחום,

וללמוד, לנסות עוד פעם ועוד קצת,

עד שהצליח לו? זה הופך אותו ליודע?

 

שורה תחתונה - באמת ברוב המוחץ של המקרים,

ההגבלה היא רק בראש שלנו,

רק אנחנו עם החשיבה שלנו מגבילים את עצמנו.

אין לנו שום בעיה אמתית לעשות דברים, למשל לאפות, מצוין.

פשוט יש לנו דמיון ל"מה זה לדעת/להיות מוצלח/ וכו'"

 

לסיום,משתפת אותך בסיפור אישי שלי:

הייתה לי מחשבה שלא הייתי מודעת אליה בעבר,

שמה שיודעים יודעים מיד.

לבשל ידעתי מיד.

גם לצייר.

אז כשסרגתי לבעלי את הכיפה הראשונה,

וזה לא הצליח,

הסקתי ש"אני לא יודעת לסרוג כיפות ושאני צריכה לוותר" מוכר לך?

במקום לחשוב, שאוקיי, ציור זורם לי, סריגת כיפות אני צריכה ללמוד.

גם לא הייתה לי הסבלנות ללמוד,

כי מה זה שיש תחומים שלא באים לי בקלות..

 

עם תחום הסריגה לא עשיתי משהו עדיין,

אני כבר יודעת שזה רק בראש שלי

אבל עדיין לא פניתי ללמוד לסרוג.

אולי לא בער בי מספיק הרצון.

 

אבל עם אפיית עוגות קרה לי משהו מאוד דומה למה שספרת.

מתחילת הנישואים, הבישולים רצו לי בקלות והתוצאות היו טובות,

וכשבאפיה זה לא הלך ככה,

החלטתי לוותר...

ציפיתי שאם מכינה עוגה חצי שעה לפני שבת בתקתוק,

זה יצא לי מוצלח כמו כשמתקתקת תבשיל.

 

השינוי בא עם שינוי התפיסה -

לאחר מס' שנים,

בחרתי לפנות זמן,

אותו הגדרתי זמן ללמוד לאפות.

בחרתי לבוא בכובע של תלמידה.

 

סלטים לשבת הכנתי בחמישי בבוקר,

בישולים לשבת בשישי בבוקר.

אבל חמישי בערב, אחרי שהילדים במיטות,

היה זמן איכות שלי עם עצמי,

ללמוד לאפות.

בלי סטופר, בלי לנסות לתקתק את זה, בלי לצפות שאדע ללא למידה,

ועם הקשר חיובי למילה תלמידה

של איזה כיף, עושה לעצמי חוג.

 

נתתי לעצמי לאפות עוגה הכי לאט בעולם אם צריך,

לדייק בחומרים, לקרוא לאט את המתכון, ושוב אם צריך,

 

דבר מעניין - לא בחרתי ללמוד עוגה לפי דרגת קושי,

רק לפי החשק שהיה לי באותו ערב.

אם היה לי חשק ללמוד להכין עוגה בדרגת קושי גבוהה - בחרתי בה

ויצאתי לדרך.

כלומר - כשכבר לא מאמינים למשפטים המגבילים שלנו

זה לא משנה איזו עוגה נאפה היום,

כל עוד אנחנו מסכימים ללמוד ונותנים לעצמנו קצב של תלמידים.

אז עוגה מורכבת יותר תיקח קצת יותר זמן, אז מה.

 

היום אני אופה בקלות, וגם אם תקופה מסוימת עמוסה ולא אופה,

כשחוזרת לאפות כבר זוכרת ועושה בזריזות.

 

אז אל תאמיני למשפטים האלה

בהצלחה!

 

 

 

 

 

 

 

ואיי. שרון תודה..נדנדה כתומה.

כתבת ממש יפה..

 

[לקחתי לתחום אחר.. כי אפייה לא הבעיה שלי..]

 

אבל תודה. זה יפה

ווי תודה..חדשה דנדשה
בן כמה התנור שלך? איך הוא?גילית

לפעמים הבעיה היא בתנור... אולי הוא מזייף בטמפרטרות?

המדריך השלם לאפיהנווהשאנן

הנחתום אתר שלם המוקדש לאפיה מאלף ועד תו. כל השאלות וכל השיטות. כולל פורום מקצועי לשאלות. כדאי!

אחרי שהתחתנתיאם אםאחרונה

לא ידעתי לאפות(נסיונות לא מוצלחים וכשלונות...)

בעלי עודד ודחף אותי וגם  אכל לא מעט כשלונות שלי

"מה , יצא מצוין... "יאמי

היום אני אופה מצוין

לא יצירות מסובכות (אין לי זמן) חלות, פיתות, מאפי שמרים , בצקים ועוגות רגילות

בסיסי, לא צריך יותר.

תנסי  שוב ושוב, בעזרת ה' תצליחיחיוך

שאלה הפשרתי בשר טחון הודו ואז שמתי במקררחדשה דנדשה
יש מצב להשאיר את זה כל הלילה ורק מחר להכין מזה קציצות או שאסור? זה אומר שעד מחר זה יהיה כבר24 שעות לערך מחוץ למקפיא.. מה אתם אומרים?

בכל מקרה זה במקרר כי אני הולכת לישון ואין לי כח להכין כלום. מקווה שעד מחר תענו לי בעה כך שאדע אם אפשר לזרוק או להשתמש .
תודה מראש

לילה טוב
לדעתי אפשר להשתמשממוחשבת
כדאי שתריחי לפני השימוש.
אפשר בהחלט אם כי לא מומלץ....מירובי
למה לא מומלץ?חדשה דנדשה
חיידקים ובקטריות...מירוביאחרונה
אני הייתי משתמשתחיים חדשים
אפשר אא"כ יש ריח רע (ומריחים את זה..)ת.מ.
עוגת קרמבוosnatt

למישהי יש מתכון לזה?

 

אכלתי לא מזמן באירוע עוגה טעימה, ואני רק יודעת עליה שקוראים לה "עוגת קרמבו"..

 

יש למישהי מושג איזה עוגה זו?

 

 

תודה!

תודה! נראית עוגה מצויינת..osnattאחרונה

וגם נראה לי ששאלו בשרשור ההוא את כל השאלות שאני עשויה לשאול אז בכלל זה מצוין..

 

תודה

שתדעו שעוגיות תמרים עם חצי שמן חצי מרגרינה וחצי קימיסטר דום

קילו קמח יוצא מעולה !

מתכון נחמד שראיתי בפייסבוק-משה ר-

פסטלים שהכנתי ממולא בבשר טחון טעימות מאוד
מתכון פשוט ביותר
תפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים כ 6
בצל ירוק קצוץ
פטרוזיחה או כוסברה
2 ביצים
3/4 קמח תירס 
תבלינים

מערבבים הכל ביחד
לוקחים מהתערובת פותחים אותה שמים מילוי של בשר טחון סוגרים טוב
טובלים בביצה ופרורי לחם
בתאבון

 

הכנה של הבשר- מטגנים בצל, מוסיפים בשר טחון,  בצל ירוק , כוסברה, מלח , פלפל, פפריקה אדומה מעט.
 

כוס קמח תירס אפשר להמיר לחצי כוס קמח
 


 

אגב אפשר להכין את זה מהשאריות של הפירה-משה ר-
מקפיץ-משה ר-
נראה טוב!אחרי החגים

אבל לא הבנתי מה זה?

תפו"א ממולא?

סוג של..-משה ר-
אנחנו עושים רעיון דומה וקוראים לזה בנטזיעל מהדרום

לק"י

 

אפשר למלא בחתיכות של חזה עוף או קורקבנים..

יש משהו דומה לערקיםשרבוב

וקוראים לזה קובה בפתתה

אבל נראה לי שזה בלי פירורי לחם.ובלי קמח תירס בעיסהחילזון 123
נכון, אבל הכל אותו עיקרוןשרבוב
חייבים לטגן או שאפשר לאפות?כלנית1
גם התפו"א וגם הבשר כבר מבושלים ככה שזה לא קריטישרבובאחרונה
אם יש לי שוקולד ביסקוויטים וחלב יש מצב לכדורי שוקוחדשה דנדשה
שוקולד? הלוואי וכן כי ממש בא לי אם כן אז להכין
אני הייתי מנסה להכין מזה,מה כבר יכול להיות לא טוב?הלליש
כן עם טיפל'ה חמאה שיסמיך ויין לטעם!מיסטר דום
כדורי שוקולד חלבייםכלנית1אחרונה

להמיס 200 גרם שוקולד, 1 חבילת חמאה, 1 כוס חלב (או 3/4 כוס חלב ו-1/4 כוס יין)  3/4 כוס סוכר . להוריד מהאש.

לרסק חבילה קטנה של עוגיות פטי בר. להוסיף.

במקור זה נודע לתחתית עוגה. אם זה לח מדי, תוכלי להוסיף קוקוס.

(מבוסס על עוגת כדורי שוקולד של קרין גורן).

יש לכם רעיון מה ניתן לעושת עם עוגת שוקולד יבשה?תודה על הכל

אין הרבה פחות מפס של אינגליש קייק...

כדורים מצופים.חיה וקיימת

3\1 עוגת שוקולד פשוטה (אפשר גם לא שוקולד, מניסיון צריך יותר משליש עוגה).

לקרם: 200 גר' צימקאו.

4 כפות קקאו.

3\4 כוס סוכר (לטעמי אפשר פחות, תלוי כמה מתוק את רוצה)

50 גר' מרגרינה (חצי כוס שמן).

לבשל הכל עד המסה מוחלטת ולערבב עם פרורי העוגה ליצור כדורים ולצפות אותם בשוקולד מומס, להקפיא או לקרר.

בהצלחה ובתאבון.

(לא הכדורי שוקולד הקלאסיבגלל שכמות העוגה שלך קטנה, תפחיתי מכל הכמויות כדי שלא יצא לך מידי רטוב

כדורי שוקולד.ז'וז'ואיתאחרונה
כדאי/שייך להקפיא אורז מבושל?ט'

הכנתי כמות ענקית ואין סיכוי שנגמור את זה בימים הקרובים וחבל.

 

 

אפשר להקפיאיעל מהדרום
אולי אפשר, לא הייתי עושה זאת..~א.ל

מתלווים לזה טעמי לוואי..

אפשר אבל יהיה טעם לוואיפעימה
בעה"י

לכן כדאי לעטוף טוב במקפיא ורצוי לאכול את זה עם רוטב או משהו שישבש את הטעם לוואי
אפשר, וממולץ להוסיף מרק או מים לפני החימוםיהודיה מא"י
תודה רבה ט'
ניסיתי פעם זה אכיל אבל פחות טעים . אולי תכיניחדשה דנדשה
בזה פלפל ממולא או משהו כזה ואת זה תקפיאי, כשתרצי לבשל תוציאי ותשימי ברוטב..
עשיתי מלא פעמים והיה בסדר גמור.חילזון 123
^^ גם אני חופשי מקפיאהז'וז'ואיתאחרונה

בעיקר אחרי שבתות עם אורחים שאני נכנסת להיסטריית בישולים ונשארת לי כמות של גדוד.

 

להוסיף לממולאים/אורז עם בשרנחשון מהרחברון

כל דבר אחר שמעורבב עם בשר/מילוי/ירקות עם טעם חזק יותר...  זה מעביר את הטעם של המקפיא.

 

אני לא אהבתי את האורז אחרי הקפאהשרבוב
גבינה שעבר לה התאריךמקום בעולם

לפני 6 ימים.

אכילה?חושף שיניים

איזה גבינה לבנה?חנהלה החבדנקית

אם כן אז היא לא אכילה.

לבדוק ריח+מראה+ טעם-משה ר-

אם זה בסדר, אין בעייה..

 

להכין פשטידה גם משמנת וקוטג' שעבר התאריךנחשון מהרחברון

פשטידת גבינות/ מילוי לרביולי

אני בכל הנושא של פג תוקף במוצרי חלב.. בורח כמו מאשיבצ
וממני יראו וכן יעשו.. ושומר נפשו ירחק ממוצרי חלב מקולקלים.
בפשטידה זה בכל מקרה מחמיץ..נחשון מהרחברון

בגלל החום לפני שזה מתבשל.

כל עוד זה לא העלה עובש זה טוב... ככה עשו פעם  (סבתא ואמא שלי) וככה אני עושה

 

דווקא במוצרי החלביהודיה מא"י

הפג תוקף שלהם הוא בדר"כ לא טעים, ולא מסוכן.

מה זה יוגורט למשל אם לא חלב חמוץ???

אז למה גם ליוגורט יש תאריך אחרון?רחלקה
גם למים יש תאריך אחרון-משה ר-

כל דבר מתקלקל מתישהו..

למים יש כי החוק מחייב...נחשון מהרחברון

וגם למלח...

העיקרון הוא שהבישול בסדר אלא אם כן זה כבר עם עובש...

החוק לא מחייב סתם, מים מתעפשים אחרי תקופה..-משה ר-
לא מזמן (שנתיים) מצאתי בקבוק מים מינרליםנחשון מהרחברון

מלפני 11 שנה!!!!!!!! והיה רגיל לגמרי

המזון היחיד שבדקו ומצאו שאינו מתקלקל ויכול להחזיק-משה ר-

אלפי שנים זה דבש, מצאו דבש במצרים מתקופת הפרעונים שעדיין ראוי לאכילה..

חוץ מזה כל מזון או משקה(מלח לא נחשב מזון) בר קלקול.

מצאו גם יין מתקופת בית המקדשיהודיה מא"יאחרונה

שהיה ראוי לשתייה

 

 

גם לשמן זית זה רק בגלל החוקניל"ס
השאלה היא כמה חמוץ...יהודיה מא"י

לא טענתי שמוצרי חלב לא יכולים להתקלקל, אלא שלרוב הבעיה בזה שהם מקולקלים זה הטעם. (לעומת דברים אחרים שזה יכול לגרום לקלקול קיבה וגרוע יותר)

יוגורט זה חלב חמוץ, אבל בצורה מאוד מבוקרת

זה ידוע שיוגורט עשוי מחמיצות של חלב.יבצ
לא הייתי ממליץ לטעום מוצרי חלב מקולקלים במיוחד לא חלב עצמו, יש הבדל בטעם בין קוטג' שלא עבר התאריך לפג תוקף. אגב, ככל שאחוזי השומן קטנים יותר התאריך לתפוגה קצר יותר.

שלא תגידו שלא הזהרתי
דג אמנון בתנורזכיתי

איך לתבל? (אין לי עשבי תיבול בבית.)

 

לאפות פתוח או מכוסה?

 

עצות ורעיונות יתקבלו בברכה. תודה!

אני אופה מכוסה עם מלא תבליניםמשיח עכשיו!

פפריקה, בזיליקום, כמון, גריל דג, כמובן מלח ופלפל, ושמן זית ולפעמים גם עם יין לבן

 

לפי המתכון הזה:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?entryId=1283422&skip=1

אני אופה..מרים*
אבל מבשלת.רוטב טעים
רסק עגבניות עם.בצל,שום,עגבניה
אפשר גם גמבה
עושה רוטב טעים
שופכת.על הדג ומפזרת כוסברה
ולתנור
עוד רלוונטי? גמני עושה משהו דומה ^בת נוגה

מאדה היטב הרבה בצל פרוס ורצועות פלפלים - אפשר גם שום -  עד ריכוך

מוסיפה רסק עגבניות (עגבניות מגוררות למשקיעים )

מלח פלפל, שמנ"ז, אפשר פפריקה \ קצת כמון \ קצת אורגנו מיובש (כתבת שאין לך עשבי תיבול..)

מרתיחה יחד

מניחה את הדגים בתבנית גדולה

מכסה לגמרי בתערובת הירקות וברוטב

ואופה עד שהדגים יציבים ו"מרגישים מוכן" עם מזלג.

 

המעלה במתכונים האלו היא שהירקות כבר מבושלים ואין צורך באפיה ממושכת,

כך הדג איננו מתייבש ורק סופג אליו את הטעמים הטובים יאמי

 

 

אני אופה פתוח עםסיהרא.

בצל שום מיץ לימון ויין לבן. אפשר גם עם גמבה.

בבית שאני גדלתי בומינימאוס

חינכו אותנו שהדרך לאכול אמנון זה רק ישר מהמחבת

בבית שאני גדלתי בואלעד

אכלו רק דגים שקוראים להם טונה והם צומחים בקופסאות שימורים

 

בנתיים אני מנסה לגשר על הפערים

בהצלחה!מינימאוס
בבית שאני גדלתי בונחשון מהרחברון

קראו לזה מושט

גם בבית שלירחלקה
בבית שלי מקומם של הדגיםעוגי פלצת

להשתזף על קרקר, היישר מהשמן בקופסא

אם כבר אז כבד שיבוט, אחד הדברים הטעימים-משה ר-
בלי כיסוישרבובאחרונה

פפריקה, פלפל שחור, גריל דג, עגבניה, שום, כורכום כמון

איזה שילוב שבא

פאי לימוןוזכני לגדל

יש למישו מתכון לפאי לימון? תמיד שאני עושה הוא יוצא מרוכז כנראה מהכמות של הקורנפלור...

מחפשת מתכון קליל..יש לי מתכון מעולה לבסיס,ואני עושה מלא מבחרים של פאים טעימים..

רק חסר לי הלימון..(יש לי פטיש בכלל לעוגות,עוגיות עם לימון בפנים..אז סתם אשמח לעוד מתכונים..)

מתכון למילוי טעים ללא קמח מגיסתי המהממתכוכב לכת

3 ביצים

125 גרם סוכר (אישית אוהבת חמצמץ אז הורדתי כ 2 כפות)

קליפה מגוררת מלימון אחד

מיץ מ 3 לימונים

מיץ מתפוז 1

150 מ"ל שמנת מתוקה (אני החלפתי לריץ' שיהיה פרווה ויצא בסדר גמור למרות האפייה)

 

לטרוף ביצים וסוכר, להוסיף גרידת לימון ומיצים מלימונים ותפוז לערבב להוסיף שמנת מתוקה ולערבב לתערובת הומוגנית לשפוך מעל הבסיס לאפות בתנור מחומם מראש ל 160 מעלות בין 15-30 דקות.

הציפוי אמור לרטוט כשמוציאים והוא מתייצב במקרר.

אז אולי תכתבי את המתכון המעולה לבסיס? =)חיים חדשים
תכתבי בחיפוש, העליתי לפה פעם מתכון..-משה ר-
תנסי את הקרם הזה, יוצא מעולה-משה ר-

קרם לימון:
200 מיל' מים
100 מיל' מיץ לימון מסונן+גרד לימון.
200 גר' סוכר
קורט מלח.
30 גר' קורנפלור.
4 יח' חלמונים+ 50 מיל' מים..
30 גר' חמאה/ מחמאה קרה לפיזור על הקרם.

לשדרותי- לגבי המתכון שלך (או למי שיש מתכון לקצף)כלנית1

יש לי מתכון לקרם כבר כמה שנים, כמעט זהה לשלך, פרט למספר הביצים שירד ל-3 (אולי שיניתי בעצמי).

בחלק של הקצף צריך להוסיף 2 כפיות מיץ לימון לחלבונים לפני ההקצפה,  מה שגורם לקצף לא להיות נוקשה, אז לפעמים אני "שוכחת" ממיץ הלימון והקצף, יוצא יותר יציב.

במתכון שלך מופיע מיץ לימון בקצף? באיזה שלב מוסיפים אותו?

 

 

אין מיץ לימון במרנג.-משה ר-

זה נראה לי יותר מדי גם במרנג וגם בקרם..

מתכון לבסיס...וזכני לגדל
בסיס: 2 כוסות קמח (200 גרם) 1/4 כפית מלח 3/4 כוס א.סוכר(100גרם) 200 גרם חמאה רכה חתוכה(אני עושה עם מרגרינה לפרווה,לצערי המתכון הזה א"א להמיר בשמן) וביצה 1טרופה. במעבד מזון לשים את הקמח,מלח,א.סוכר וחמאה ולעבד לפירורים.להוסיף את הביצה ולעבד בפולסים עד לבצק(אם יבש להוסיף כפית מים קרים) לשטח,לעטוף בניילון נצמד ולקרר שעתיים..ואז כמובן לשטח בתבנית,לחורר את הבצק להחזיר למקפיא ל10 דק,ולאפות אפייה עיוורת..המתכון של קרין גורן.אז את המילויים תמצאי אצלה..בהצלחה.
נשמע מוצלח אבלכוכב לכת

כמה קמח יש??? כוס =200 גרם. אז יש כוס אחת או שניים?

לכוכב לכתוזכני לגדל
את צודקת...במתכון רשום 300 גרם..(2כוסות קמח)
שימי לב- 300 גרם=כוס וחצי. אז כמה את שמה?כוכב לכת

 

אני שמה 2 כוסות..וזכני לגדל
ואת המרקם אני בודקת..אם יבש להוסיף טיפה מים קרים.אם דליל אז קצת קמח.לא לערבב יותר מידי
לניקי ב. יש אחד מצויין...מקווה לטוב=)אחרונה
צכה עזרה דחוף דחוףהלליש

יש למישו מתכון לשניצלים בתנור שלא יוצאים יבשים בגלל האפיה?

 

תודה

חפשי אצל ניקי ב, יש לה מתכון אדיר!מודדת כובעים
תודה, אבל זה שעתיים...הלליש

אני רוצה משו שאפשר פשוט להכין...

אני אנסה, תודההלליש
עשיתי- ויצא טעים, תודה!! הללישאחרונה
הי! אני מחפשת מתכון לעוגיות...שריתת

עוגיות של בוקר ששותים עם קפה,

עדיפות לעוגיות קינמון עם כמה שפחות סוכר

ושאפשר להכין אותם מקמח מלא והם עדיין יצאו טעימות...תודה!!!

אז ככה:הלליש

2 כוסות קוואקר,

 

חצי כוס קמח מלא

 

כוס שמן

 

חצי כוס סוכר (אפשר 3/4)

 

כפית אבקת אפיה

 

2 כפיות יין

 

2 ביצים

 

2 כפיות קינמון

 

יוצא פריך וטעים ממש!! - ושיבולת שועל זה ממש טוב לבוקר, לריכוז וכו'..

 

(זה יותר טעים עם תה צמחים מאשר עם קפה)

תודה רבה!!! כמה שאלות...שריתת

כמה עוגיות זה יוצא בערך?

כמה זמן לאפות ועל איזה חום?

אפשר לשים יין לבן?

אפשר לשים יין לבן-הלליש

אני ממש משחקת עם זה, שמה 2 כפיות של משו אלכוהולי טעים ( ליקר למשל, גם)

 

עוגיות- נמנמנמנמ.... משו כמו 50, אבל אל תתפסי אותי בדיוק.

 

(אני שמה כפית של בלילה לכל עוגיה)

 

לאפות- בערך 10-15 דק', עד שאת רואה שזה משחים,

 

על חום של 180.

בדיוק אתמול העתקתי לי מתכון שנשמע מתאים..חיים חדשים

4 כוסות קמח

4 ביצים

3/4 כוס סוכר 

3/4 כוס שמן

שקית אבקת אפיה

 

לערבב חומרים

 

להוסיף:

כף וחצי קינמון שמעורבב עם חצי כוס סוכר

 

לאפות רבע שעה על 180

 

אפשר לשחק עם כמויות הסוכר לפי הטעם

נשמע נחמד. שאלות:כוכב לכת

1. אפשר לקרוץ מהן צורות או צריך לעצב בידיים?

2. הן יוצאות קשות או רכות?

3. כמה עוגיות (בערך) אפשר להכין מכמות הבצק?

1. עיצוב בידיים, 2. ככה ככה, לא פריכות ולא נימוכותחיה וקיימת

3. תלוי בגודל שאת עושה, לי יצא בערך 35 עוגיות די גדולות.

המלצה- לשים יותר קינמון.

לא הכנתי עדיין אז לוידעת לענות לך..חיים חדשים

העתקתי את המתכון השבוע...

 

אם תכיני תעדכני איך יצא! בא לי להכין...

עדכוןכוכב לכת

הכנתי יחד עם הילדים את המתכון של חיים חדשים ויצא מוצלח מאד.

שמתי באמת יותר קינמון (2 כפות) ויצא מודגש יותר הטעם

הבצק דווקא כן מתאים לחותכנים והכנו יחד צורות חמודות מאד.

הכנתי מרודד ב 2 עוביים שונים- אחד בעובי של 1/2 ס"מ בערך ויצאו ממש מתפצחות, השני בערך עובי של ס"מ 1 ויצאו רכות הרבה יותר (יותר מתאים לתינוקות)

 

 

לסיכום- המתכון מוצלח מאד, כיף להכין עם ילדים ומאד מתאים ליד קפה/תה/חלב.

 

 

 

איזה כיף לשמוע!חיים חדשים

מה הכמות שיוצאת בערך?

אפיתי בינתיים רק חצי כמותכוכב לכת

אבל כמעט נגמר לפני שהספקתי לספור...יאמי  צוחק

 

וברצינות- בערך חצי מהבצק הספיק למלא תבנית של תנור בעוגיות די צפופות.

אני באמצע ההכנה ויוצא פשוט מלאאאאאחיים חדשים

עשיתי מלא צורות!! יאמי

הקטע הוא שהבצק בצבע חוםחיים חדשים

והעוגיות יוצאות לבנות?

 

גם לך?

לא בדיוק לבנות אלא יותר דומה לשישכוכב לכת
יצא לך בצק שניתן לרידוד? יצא לי בצק ממש מתפוררחיה וקיימת

אז הוספתי שמן עד שיצא בצק מגובש אבל ממש לא ניתן לרידוד, כמה שמן שמת?

השתמשתי במתכון של חיים חדשים כוכב לכת
גם אני עליו דיברתי.חיה וקיימת


אולי לא לשת (מלשון ללוש) מספיק?כוכב לכת

 יצא לי בצק רדיד בהחלט. ועם כמות השמן שהיה רשום אפילו יצא קצת יותר שומני משהייתי רוצה.

עשיתי פעמיים את העגיות, בפעם הראשונה- חצי כמותחיה וקיימת

יצא מצויין, בצק קצת שומני ואחיד אבל לא כזה שניתן לרידוד בפעם השניה עשיתי כמות שלמה ויצא ממש פרורי, אולי בפעם השלישית יצא לי בצק כמו שצריך

מענייןכוכב לכתאחרונה

אני הכנתי לפי הרשום במתכון ויצא מוצלח מאד. באיזה כוסות מדידה את משתמשת? 200 מ"ל או 240 מ"ל?

לי יש של 240.

מחפשת מתכון טוב, ופשוט ללחם עם קמח רגיל.-ופרווה.פלפלתי

אני גם מעדיפה שלא יהיה בו המתנה של לילה במקרר או משהו,

משהו שאני אוכל להכין בצק, להתפיח - ולתנור.

 

יש משהו כזה?

[ואפשר לשים בצק כזה בתוך תבנית קצת רחבה אבל ארוכה ויצאו לי ככרות שניתנים לפריסה?]

בבקשהמירובי
  • מרכיבים לכיכר לחם אחת:
  • ½ 3 כוסות קמח לבן רגיל
  • ½ 1 כפיות מלח
  • 15 גרם שמרים טריים או 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • ¼ 1 כוס מים פושרים
  • 2 כפות שמן זית

 

1. מערבבים בקערה את הקמח עם המלח ויוצרים גומה.

2. ממיסים את השמרים בחצי כוס מים ומוסיפים את הסוכר. שופכים את מי השמרים לתוך הגומה וממתינים כ-10 דקות לתסיסה.

3. מוסיפים לקמח בהדרגה את שמן הזית ואת המים תוך כדי ערבוב בכף עד להיווצרות בצק.

4. לשים קלות את הבצק על משטח מקומח במשך כ-8 דקות, עד שיהפוך גמיש ופחות דביק. אפשר ללוש במיקסר, בקרס לישה במהירות איטית במשך 6 דקות לפחות.

5. מניחים את הבצק בתבנית משומנת ומקומחת באורך 25 ס"מ ומהדקים אותו כלפי התחתית. מכסים את התבנית בניילון או במגבת ומשהים כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהבצק יתפח ויעלה מעבר לדפנות התבנית.

6. זורים מעט קמח על גבי הכיכר ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200°, כ-30-40 דקות, עד שפני הלחם משחימים.

7. מוציאים את התבנית מהתנור, מוציאים את הכיכר מהתבנית ומצננים על רשת.
בבקשה מתכון קליל ומהיר

ניתן להוסיף כל דבר לפי הטעם{צמוקים זיתי חמוציות עגבניות,שום,גמבה וכו'....}

לחם שום אם בא לך-העליתי שוב לפני כמה זמן...בת נוגה

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t133037#4297648

 

מתכון מוצלח, יוצא יותר כמו ג'בטות ולא כמו לחם קנוי.

תודה תודה!!! לא הספקתי להגיב, ממש תודה!פלפלתיאחרונה

אני אנסה את זה..

בע"ה השבוע.

אני אספיק?

|תוהה|

 

איזה כיף שכאן עוזרים, כבר כמעט התייאשתי.