בלי סוכר אבל שוות ?!
תודה למגיבות!!
בלי סוכר אבל שוות ?!
תודה למגיבות!!
יש לך דרישה קצת מוגזמת - גם בלי סוכר וגם שווה...
אפשר תרכיז תפוחים? דבש? סילאן? פירות?
סוכרזית?
או שאת רוצה עוגיות מלוחות?...
המלצה להחליף סוכר בתרכיז תפוחים טבעי.
ניסיתי בעוגה בראיה (עוגת טחינה..) ויצא טעים
בעיקרון אם תפתחי אתרים של חולי סכרת יכולים להביא לך מתכונים, אבל אין לי מושג אם הם טעימים.
גם באתר 10 דקות יש כמה מתכונים ללא סוכר (בינהם מעט עוגות) אבל לא ניסיתי.
יש גם כל מיני תחליפים לסוכר (רובם בריאים יותר), רק שאני לא מבינה בזה...
לק"י
אפשר ממרח טבעי בלי סוכר.
בצק פריך- פשוט מורידים את הסוכר:
4 כוסות קמח
3/4 כוס שמן
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1/2-1 כוסות מיץ תפוזים (אפשר לסחוט, ואז זה בלי סוכר)
(במקור- שמים גם חצי מרגרינה, אני לא שמה לפעמים ויוצא טוב).
-לשים הכל ביחד.
- אם מותר ממתיקים אחרים שהם לא סוכר, אז אפשר להוסיף לבצק חתיכות שוקולד/ שוקולד מגורד ללא סוכר.
או למרוח ממרח תמרים טבעי.
אופים בחום של 180 מעלות.
תפ"א, בטטה, בצל,
גמבה מצוקמקת וכרוב
-- זה מה שיש לי השבח לאל, ועם זה אני צריכה להכין אוכל לכל השבוע.
רעיונות לדברים טעימים?
אני מוכרחה יצירתיות עכשיו 
גמבה וכרוב כסלט 
אורז עם בצל וגמבה (מטגנים קוביות בצל וגמבה מוסיפים אורז ומים כרגיל ונותנים לזה להתבשל יוצא אחלה...)
אורז כושי (כשהיינו ילדים-ועדיין מידי פעם- היינו אוהבים את זה...מבשלים אורז כרגיל שמים כמה שרוצים מערבבים עם קקאו+סוכר\שוקולית ובתאבון)
מאפה עם ירקות בפנים (לחמניה ממולאת כזו)
פירה (אפשר גם פירה בטטה\גם וגם\פירה עם בצל)
תפו"א ובטטה בתנור (פשוט לחצות ולשים בתנור עד שמוכן אפשר גם לשים בצל ככה)
לחמניות בצל
מרק עם בצקיות כאלה (או סתם מרק)
פשטידות
כרוב מאודה
אם כן, תיצלי את הפילפל בתנור:
תפרסי לרצועות, תסדרי על תבנית, תטפטפי שמן זית מעל, מלח פילפל, ורצועות שום. תאפי בתנור עד שהרצועות יהיו קריספי כאלה.
אורז עם בצל ופטריות מטוגנים נשמע לי אחלה.
בטטה ותפו"א פרוסים דק דק, עם שמן זית ומלח בלבד- בגריל בתנור- יוצא סוף!
וסלט כרוב (כרוב, מיונז, מלח פלפל) בא בטוב ליד כל דבר 
יהיו לך ממש סעודות מלחים השבוע! ![]()
העיקר שיהיה טעים
שוברת גליםאחרונהמחפשת מתכון לעוגה קלה להכנה, נראית מעולהה (כמה שכבות) ופרווה...
יש??
חיה וקיימתיחסית לא מסובך (תעשי חיפוש פה בפורום). עוגות ביסקוויטים...
ומרשם לחמין חריף?? מ.... סורי
אני מוסיפה סילאן וגם סחוג.
ומישהו יודע איזה מספר זה בשר אסאדו? ואם מוכרים את זה קפוא?
זה בשר שיש בו עצמות קשות והרבה שומן.....
נשמע מזעזע, אבל טעמתי כזה כשהתארחנו וזה היה מעולה!
משרה את השעועית במים חמים.
שמה בסיר מעליו תפו"א חתוך לקוביות. וגם בטטה
כנפיים, וגרון - מעוף.
מוסיפה מים, מלח, פלפל חריף, פפריקה מתוקה, תבלין לסטייק, ותבלין על האש.
מבשלת שעה וחצי..
הי! אני עושה עכשיו חריימה עם דג סלומון והוא מתבשל ונוצר מסביבו מין קרום לבן כמו חביתה...מישהוא יודע מה זה??
אקונהמטטה
הקטע הוא שאני יודעת שאני צריכה לוותר חח אבל ממש בא לי להכין פוקצ'ה מקמח מלא אבל אני חייבת ממש מתכון מדוייק כי אחרת זה לא יילך ,אין דבר כזה לא לדעת לאפות, אם הולכים לפי מתכון מדוייק אין סיבה שלא תצליחי..
הרבה פעמים כישלון באפייה שכידוע צריכה דיוק רב בניגוד לבישול, נובעת מחוסר דיוק במתכון או בשלבי ההכנה..
מה שאת צריכה עשות זה דבר ראשון שקילה(מדידה) מדוייקת של כל החומרים במתכון ולהניח אותם לפנייך, ברגע שאתה מתחילה לעבוד תדליקי את התנור לטמפ' הרצויה, תנור מחומם מראש קריטי ביותר להצלחת מתכונים..
ברגע ששכל החומרים מונחים לפנייך והתנור דלוק את יכולה להתחיל לעבוד, באפייה אין קיצורי דרך ואין אלתורים, אם כותבים לך להכניס קודם שמרים ולאחר העיבוד את המלח(דוגמא) אז אחרי העיבוד, נסיון להתחכם יגרום להפלת המתכון וחבל על הכסף ועל הזמן..
אין לך שום סיבה לוותר על מה שאת אוהבת רק כי נכשלת כולנו נכשלים וגם קונדיטורים גדולים נכשלים לפעמים במתכונים רק כי....
בהצלחה!
מודדת כובעים2 פוקאצ'ות
זמן הכנה:
כשעה
מצרכים:
280 ג' קמח (2 כוסות)
כף שמרים יבשים
חצי כוס ומעט יותר מים חמים (לא מאוד)
רבע כוס שמן זית
חצי כפית מלח
ציפוי:
1/4 כוס שמן זית
2 כפיות שום כתוש
70 ג' גבינה מלוחה מגורדת / בולגרית / צפתית (אני משתמשת בצפתית ומפוררת כמה שיותר)
50 ג' עגבניות מיובשות קצוצות (אפשר פשוט לחתוך עגבניות יחסית דק ולהשתדל לסחוט אותם)
מעט מלח גס (השתמשתי במלח רגיל)
מעט רוזמרין (השתמשתי בפטרוזליה)
אופן ההכנה:
1. לעבד את המצרכים לבצק להתפיח בקערה משומנת כ 30 דקות מכוסה, לחלק לשניים לשטח את הבצק לעשות גומות עם האצבעות.
2. לערבב שמן זית ושום ולהבריש את הבצק, מעל לפזר גבינה, עגבניות מיובשות רוזמרין ומלח גס.
3. לחמם מראש את התנור לחום בינוני 180 מעלות בסביבות 15 דקות.
הערות:
הבצק מתאים להכנת פיצה.
בעלי מעדיף את זה על פיצה קנויה...
זו גם הסיבה שהצעתי לך, שכחתי שלא כתוב במרשם קמח מלא...
אגב, קמח 70% מלא הוא מעולה לאפיה, לפעמים אפילו יותר טוב מאשר קמח לבן. מומלץ בחום (וזה קמח מלא לגמרי, רק עם פחות סיבים תזונתיים מקמח מלא רגיל, כך שהקמח פחות כבד מקמח מלא ולכן הוא מצליח יותר)
זה קצת עניין של נסיון נראה לי.
וגם צריך לאפות כמה פעמים עם מישהו שכן יוצא לו טוב בד"כ. זה נותן את ההרגשה איך הבצק אמור לצאת וכאלה.
זה קישור למתכון לבצק שאימצתי לי אחרי שיצא לי טוב למדי-
http://www.kipa.co.il/food/matkon/1824
אני הולכת תמיד לפי המידות בדיוק (שזה בכוסות חד"פ שם). את הקטע של המים בתחתית תנור לא ניסיתי.
ולשה כמה שיותר (אחרי שהבצק נראה לי די מוכן נותנת לזה עוד קרוב ל100 לישות. אם יש לי כח...).
שלום לך חדשה דנדשה
מעבר לנתון החשוב ששדרותי ציינה,
שבישול לא דורש מדידות מדויקות,
ואפילו יש צד שהוא המקום להיות הכי יצירתיים,
לנסות שילובים מקוריים, וממש לזרום,
ואילו אפיה דורשת דיוק במידות, בשלבי ההכנה, בחום, ואפילו במיקום העוגה בתנור על פי סוג הבצק.
מה שאומר שאפיה צריך יותר ללמוד כדי להגיע לתוצאות,
יש עניין נוסף,
והוא - הלך החשיבה שלנו מול תחומים כאלה ואחרים.
המשפט "אני לא יודעת לאפות"
הוא משפט ששווה להתבונן בו
(בדיוק כמו המשפט, אני לא יודע לשחות/לנהוג/לרקוד, אין לי קורדינציה..ועוד הגדרות שלנו את עצמנו
לא יודע לנגן, אין לי שמיעה מוסיקלית... לא יודע אנגלית אין לי גישה לשפות...)
שימי לב שכל הלך הרוח של כתיבתך שמשקף את חשיבתך אומר -
(מביאה מהמילים שלך-)
"יש לי בעיה"
"אני לא יודעת"
"אני יודעת שאני צריכה לוותר" (על האפייה)
לכלנו יש איזה תחום בחיים שעליו אנחנו מסתכלים בשפה שהבאת כאן.
בזה אני לא טוב, את זה אני לא יודע -
האם העולם מתחלק לכאלה שיודעות להכין עוגות ולכאלה שלא?
האם אלה שיודעות יודעות מיד ומצליח להן מהעוגה הראשונה,
ומי שלא מצליח לה מספר פעמים כנראה כבר לא יצליח לה ואין טעם לנסות, צריך לוותר?
מה מאפיין את זה שיודע?
שהוא יודע מיד וזהו?
או אולי דווקא זה שהוא הסכים להיות תלמיד, חדש - דנדש בתחום, 
וללמוד, לנסות עוד פעם ועוד קצת,
עד שהצליח לו? זה הופך אותו ליודע?
שורה תחתונה - באמת ברוב המוחץ של המקרים,
ההגבלה היא רק בראש שלנו,
רק אנחנו עם החשיבה שלנו מגבילים את עצמנו.
אין לנו שום בעיה אמתית לעשות דברים, למשל לאפות, מצוין.
פשוט יש לנו דמיון ל"מה זה לדעת/להיות מוצלח/ וכו'"
לסיום,משתפת אותך בסיפור אישי שלי:
הייתה לי מחשבה שלא הייתי מודעת אליה בעבר,
שמה שיודעים יודעים מיד.
לבשל ידעתי מיד.
גם לצייר.
אז כשסרגתי לבעלי את הכיפה הראשונה,
וזה לא הצליח,
הסקתי ש"אני לא יודעת לסרוג כיפות ושאני צריכה לוותר" מוכר לך?
במקום לחשוב, שאוקיי, ציור זורם לי, סריגת כיפות אני צריכה ללמוד.
גם לא הייתה לי הסבלנות ללמוד,
כי מה זה שיש תחומים שלא באים לי בקלות..
עם תחום הסריגה לא עשיתי משהו עדיין,
אני כבר יודעת שזה רק בראש שלי
אבל עדיין לא פניתי ללמוד לסרוג.
אולי לא בער בי מספיק הרצון.
אבל עם אפיית עוגות קרה לי משהו מאוד דומה למה שספרת.
מתחילת הנישואים, הבישולים רצו לי בקלות והתוצאות היו טובות,
וכשבאפיה זה לא הלך ככה,
החלטתי לוותר...
ציפיתי שאם מכינה עוגה חצי שעה לפני שבת בתקתוק,
זה יצא לי מוצלח כמו כשמתקתקת תבשיל.
השינוי בא עם שינוי התפיסה -
לאחר מס' שנים,
בחרתי לפנות זמן,
אותו הגדרתי זמן ללמוד לאפות.
בחרתי לבוא בכובע של תלמידה.
סלטים לשבת הכנתי בחמישי בבוקר,
בישולים לשבת בשישי בבוקר.
אבל חמישי בערב, אחרי שהילדים במיטות,
היה זמן איכות שלי עם עצמי,
ללמוד לאפות.
בלי סטופר, בלי לנסות לתקתק את זה, בלי לצפות שאדע ללא למידה,
ועם הקשר חיובי למילה תלמידה
של איזה כיף, עושה לעצמי חוג.
נתתי לעצמי לאפות עוגה הכי לאט בעולם אם צריך,
לדייק בחומרים, לקרוא לאט את המתכון, ושוב אם צריך,
דבר מעניין - לא בחרתי ללמוד עוגה לפי דרגת קושי,
רק לפי החשק שהיה לי באותו ערב.
אם היה לי חשק ללמוד להכין עוגה בדרגת קושי גבוהה - בחרתי בה
ויצאתי לדרך.
כלומר - כשכבר לא מאמינים למשפטים המגבילים שלנו
זה לא משנה איזו עוגה נאפה היום,
כל עוד אנחנו מסכימים ללמוד ונותנים לעצמנו קצב של תלמידים.
אז עוגה מורכבת יותר תיקח קצת יותר זמן, אז מה.
היום אני אופה בקלות, וגם אם תקופה מסוימת עמוסה ולא אופה,
כשחוזרת לאפות כבר זוכרת ועושה בזריזות.
אז אל תאמיני למשפטים האלה
בהצלחה!
תודה..נדנדה כתומה.כתבת ממש יפה..
[לקחתי לתחום אחר.. כי אפייה לא הבעיה שלי..]
אבל תודה. זה יפה
חדשה דנדשהלפעמים הבעיה היא בתנור... אולי הוא מזייף בטמפרטרות?
לא ידעתי לאפות(נסיונות לא מוצלחים וכשלונות...)
בעלי עודד ודחף אותי וגם אכל לא מעט כשלונות שלי
"מה , יצא מצוין... "![]()
היום אני אופה מצוין
לא יצירות מסובכות (אין לי זמן) חלות, פיתות, מאפי שמרים , בצקים ועוגות רגילות
בסיסי, לא צריך יותר.
תנסי שוב ושוב, בעזרת ה' תצליחי![]()

קילו קמח יוצא מעולה !
פסטלים שהכנתי ממולא בבשר טחון טעימות מאוד
מתכון פשוט ביותר
תפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים כ 6
בצל ירוק קצוץ
פטרוזיחה או כוסברה
2 ביצים
3/4 קמח תירס
תבלינים
מערבבים הכל ביחד
לוקחים מהתערובת פותחים אותה שמים מילוי של בשר טחון סוגרים טוב
טובלים בביצה ופרורי לחם
בתאבון
הכנה של הבשר- מטגנים בצל, מוסיפים בשר טחון, בצל ירוק , כוסברה, מלח , פלפל, פפריקה אדומה מעט.
כוס קמח תירס אפשר להמיר לחצי כוס קמח
בהמשך לשרשור הזה http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t590845#6567870
אבל לא הבנתי מה זה?
תפו"א ממולא?
לק"י
אפשר למלא בחתיכות של חזה עוף או קורקבנים..
וקוראים לזה קובה בפתתה
להמיס 200 גרם שוקולד, 1 חבילת חמאה, 1 כוס חלב (או 3/4 כוס חלב ו-1/4 כוס יין) 3/4 כוס סוכר . להוריד מהאש.
לרסק חבילה קטנה של עוגיות פטי בר. להוסיף.
במקור זה נודע לתחתית עוגה. אם זה לח מדי, תוכלי להוסיף קוקוס.
(מבוסס על עוגת כדורי שוקולד של קרין גורן).
אין הרבה פחות מפס של אינגליש קייק...
3\1 עוגת שוקולד פשוטה (אפשר גם לא שוקולד, מניסיון צריך יותר משליש עוגה).
לקרם: 200 גר' צימקאו.
4 כפות קקאו.
3\4 כוס סוכר (לטעמי אפשר פחות, תלוי כמה מתוק את רוצה)
50 גר' מרגרינה (חצי כוס שמן).
לבשל הכל עד המסה מוחלטת ולערבב עם פרורי העוגה ליצור כדורים ולצפות אותם בשוקולד מומס, להקפיא או לקרר.
בהצלחה ובתאבון.
(לא הכדורי שוקולד הקלאסיבגלל שכמות העוגה שלך קטנה, תפחיתי מכל הכמויות כדי שלא יצא לך מידי רטוב
הכנתי כמות ענקית ואין סיכוי שנגמור את זה בימים הקרובים וחבל.
מתלווים לזה טעמי לוואי..
ט'בעיקר אחרי שבתות עם אורחים שאני נכנסת להיסטריית בישולים ונשארת לי כמות של גדוד.
כל דבר אחר שמעורבב עם בשר/מילוי/ירקות עם טעם חזק יותר... זה מעביר את הטעם של המקפיא.
לפני 6 ימים.
אכילה?![]()
אם כן אז היא לא אכילה.
אם זה בסדר, אין בעייה..
פשטידת גבינות/ מילוי לרביולי
בגלל החום לפני שזה מתבשל.
כל עוד זה לא העלה עובש זה טוב... ככה עשו פעם (סבתא ואמא שלי) וככה אני עושה
הפג תוקף שלהם הוא בדר"כ לא טעים, ולא מסוכן.
מה זה יוגורט למשל אם לא חלב חמוץ???
-משה ר-כל דבר מתקלקל מתישהו..
וגם למלח...
העיקרון הוא שהבישול בסדר אלא אם כן זה כבר עם עובש...
מלפני 11 שנה!!!!!!!! והיה רגיל לגמרי
אלפי שנים זה דבש, מצאו דבש במצרים מתקופת הפרעונים שעדיין ראוי לאכילה..
חוץ מזה כל מזון או משקה(מלח לא נחשב מזון) בר קלקול.
שהיה ראוי לשתייה
לא טענתי שמוצרי חלב לא יכולים להתקלקל, אלא שלרוב הבעיה בזה שהם מקולקלים זה הטעם. (לעומת דברים אחרים שזה יכול לגרום לקלקול קיבה וגרוע יותר)
יוגורט זה חלב חמוץ, אבל בצורה מאוד מבוקרת
איך לתבל? (אין לי עשבי תיבול בבית.)
לאפות פתוח או מכוסה?
עצות ורעיונות יתקבלו בברכה. תודה!
פפריקה, בזיליקום, כמון, גריל דג, כמובן מלח ופלפל, ושמן זית ולפעמים גם עם יין לבן
לפי המתכון הזה:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?entryId=1283422&skip=1
גמני עושה משהו דומה ^בת נוגהמאדה היטב הרבה בצל פרוס ורצועות פלפלים - אפשר גם שום - עד ריכוך
מוסיפה רסק עגבניות (עגבניות מגוררות למשקיעים
)
מלח פלפל, שמנ"ז, אפשר פפריקה \ קצת כמון \ קצת אורגנו מיובש (כתבת שאין לך עשבי תיבול..)
מרתיחה יחד
מניחה את הדגים בתבנית גדולה
מכסה לגמרי בתערובת הירקות וברוטב
ואופה עד שהדגים יציבים ו"מרגישים מוכן" עם מזלג.
המעלה במתכונים האלו היא שהירקות כבר מבושלים ואין צורך באפיה ממושכת,
כך הדג איננו מתייבש ורק סופג אליו את הטעמים הטובים ![]()
בצל שום מיץ לימון ויין לבן. אפשר גם עם גמבה.
חינכו אותנו שהדרך לאכול אמנון זה רק ישר מהמחבת
אכלו רק דגים שקוראים להם טונה והם צומחים בקופסאות שימורים
בנתיים אני מנסה לגשר על הפערים
קראו לזה מושט
רחלקהלהשתזף על קרקר, היישר מהשמן בקופסא 
-משה ר-פפריקה, פלפל שחור, גריל דג, עגבניה, שום, כורכום כמון
איזה שילוב שבא
יש למישו מתכון לפאי לימון? תמיד שאני עושה הוא יוצא מרוכז כנראה מהכמות של הקורנפלור...
מחפשת מתכון קליל..יש לי מתכון מעולה לבסיס,ואני עושה מלא מבחרים של פאים טעימים..
רק חסר לי הלימון..(יש לי פטיש בכלל לעוגות,עוגיות עם לימון בפנים..אז סתם אשמח לעוד מתכונים..)
3 ביצים
125 גרם סוכר (אישית אוהבת חמצמץ אז הורדתי כ 2 כפות)
קליפה מגוררת מלימון אחד
מיץ מ 3 לימונים
מיץ מתפוז 1
150 מ"ל שמנת מתוקה (אני החלפתי לריץ' שיהיה פרווה ויצא בסדר גמור למרות האפייה)
לטרוף ביצים וסוכר, להוסיף גרידת לימון ומיצים מלימונים ותפוז לערבב להוסיף שמנת מתוקה ולערבב לתערובת הומוגנית לשפוך מעל הבסיס לאפות בתנור מחומם מראש ל 160 מעלות בין 15-30 דקות.
הציפוי אמור לרטוט כשמוציאים והוא מתייצב במקרר.
קרם לימון:
200 מיל' מים
100 מיל' מיץ לימון מסונן+גרד לימון.
200 גר' סוכר
קורט מלח.
30 גר' קורנפלור.
4 יח' חלמונים+ 50 מיל' מים..
30 גר' חמאה/ מחמאה קרה לפיזור על הקרם.
יש לי מתכון לקרם כבר כמה שנים, כמעט זהה לשלך, פרט למספר הביצים שירד ל-3 (אולי שיניתי בעצמי).
בחלק של הקצף צריך להוסיף 2 כפיות מיץ לימון לחלבונים לפני ההקצפה, מה שגורם לקצף לא להיות נוקשה, אז לפעמים אני "שוכחת" ממיץ הלימון והקצף, יוצא יותר יציב.
במתכון שלך מופיע מיץ לימון בקצף? באיזה שלב מוסיפים אותו?
זה נראה לי יותר מדי גם במרנג וגם בקרם..
כמה קמח יש??? כוס =200 גרם. אז יש כוס אחת או שניים?
הללישיש למישו מתכון לשניצלים בתנור שלא יוצאים יבשים בגלל האפיה?
תודה 
אני רוצה משו שאפשר פשוט להכין...
הלליש
הללישאחרונהעוגיות של בוקר ששותים עם קפה,
עדיפות לעוגיות קינמון עם כמה שפחות סוכר
ושאפשר להכין אותם מקמח מלא והם עדיין יצאו טעימות...תודה!!!
2 כוסות קוואקר,
חצי כוס קמח מלא
כוס שמן
חצי כוס סוכר (אפשר 3/4)
כפית אבקת אפיה
2 כפיות יין
2 ביצים
2 כפיות קינמון
יוצא פריך וטעים ממש!! - ושיבולת שועל זה ממש טוב לבוקר, לריכוז וכו'..
(זה יותר טעים עם תה צמחים מאשר עם קפה
)
כמה עוגיות זה יוצא בערך?
כמה זמן לאפות ועל איזה חום?
אפשר לשים יין לבן?
אני ממש משחקת עם זה, שמה 2 כפיות של משו אלכוהולי טעים ( ליקר למשל, גם)
עוגיות- נמנמנמנמ.... משו כמו 50, אבל אל תתפסי אותי בדיוק.
(אני שמה כפית של בלילה לכל עוגיה)
לאפות- בערך 10-15 דק', עד שאת רואה שזה משחים,
על חום של 180.
4 כוסות קמח
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
שקית אבקת אפיה
לערבב חומרים
להוסיף:
כף וחצי קינמון שמעורבב עם חצי כוס סוכר
לאפות רבע שעה על 180
אפשר לשחק עם כמויות הסוכר לפי הטעם
1. אפשר לקרוץ מהן צורות או צריך לעצב בידיים?
2. הן יוצאות קשות או רכות?
3. כמה עוגיות (בערך) אפשר להכין מכמות הבצק?
3. תלוי בגודל שאת עושה, לי יצא בערך 35 עוגיות די גדולות.
המלצה- לשים יותר קינמון.
העתקתי את המתכון השבוע...
אם תכיני תעדכני איך יצא! בא לי להכין...
הכנתי יחד עם הילדים את המתכון של חיים חדשים ויצא מוצלח מאד.
שמתי באמת יותר קינמון (2 כפות) ויצא מודגש יותר הטעם
הבצק דווקא כן מתאים לחותכנים והכנו יחד צורות חמודות מאד.
הכנתי מרודד ב 2 עוביים שונים- אחד בעובי של 1/2 ס"מ בערך ויצאו ממש מתפצחות, השני בערך עובי של ס"מ 1 ויצאו רכות הרבה יותר (יותר מתאים לתינוקות)
לסיכום- המתכון מוצלח מאד, כיף להכין עם ילדים ומאד מתאים ליד קפה/תה/חלב.
מה הכמות שיוצאת בערך?
אבל כמעט נגמר לפני שהספקתי לספור...
![]()
וברצינות- בערך חצי מהבצק הספיק למלא תבנית של תנור בעוגיות די צפופות.
עשיתי מלא צורות!! ![]()
והעוגיות יוצאות לבנות?
גם לך?
אז הוספתי שמן עד שיצא בצק מגובש אבל ממש לא ניתן לרידוד, כמה שמן שמת?
כוכב לכת
עליו דיברתי.חיה וקיימתיצא לי בצק רדיד בהחלט. ועם כמות השמן שהיה רשום אפילו יצא קצת יותר שומני משהייתי רוצה.
יצא מצויין, בצק קצת שומני ואחיד אבל לא כזה שניתן לרידוד בפעם השניה עשיתי כמות שלמה ויצא ממש פרורי, אולי בפעם השלישית יצא לי בצק כמו שצריך 
אני הכנתי לפי הרשום במתכון ויצא מוצלח מאד. באיזה כוסות מדידה את משתמשת? 200 מ"ל או 240 מ"ל?
לי יש של 240.
אני גם מעדיפה שלא יהיה בו המתנה של לילה במקרר או משהו,
משהו שאני אוכל להכין בצק, להתפיח - ולתנור.
יש משהו כזה?
[ואפשר לשים בצק כזה בתוך תבנית קצת רחבה אבל ארוכה ויצאו לי ככרות שניתנים לפריסה?
]
1. מערבבים בקערה את הקמח עם המלח ויוצרים גומה.
2. ממיסים את השמרים בחצי כוס מים ומוסיפים את הסוכר. שופכים את מי השמרים לתוך הגומה וממתינים כ-10 דקות לתסיסה.
3. מוסיפים לקמח בהדרגה את שמן הזית ואת המים תוך כדי ערבוב בכף עד להיווצרות בצק.
4. לשים קלות את הבצק על משטח מקומח במשך כ-8 דקות, עד שיהפוך גמיש ופחות דביק. אפשר ללוש במיקסר, בקרס לישה במהירות איטית במשך 6 דקות לפחות.
5. מניחים את הבצק בתבנית משומנת ומקומחת באורך 25 ס"מ ומהדקים אותו כלפי התחתית. מכסים את התבנית בניילון או במגבת ומשהים כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהבצק יתפח ויעלה מעבר לדפנות התבנית.
6. זורים מעט קמח על גבי הכיכר ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200°, כ-30-40 דקות, עד שפני הלחם משחימים.
7. מוציאים את התבנית מהתנור, מוציאים את הכיכר מהתבנית ומצננים על רשת.
בבקשה מתכון קליל ומהיר
ניתן להוסיף כל דבר לפי הטעם{צמוקים זיתי חמוציות עגבניות,שום,גמבה וכו'....}
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t133037#4297648
מתכון מוצלח, יוצא יותר כמו ג'בטות ולא כמו לחם קנוי.
אני אנסה את זה..
בע"ה השבוע.
אני אספיק?
|תוהה|
איזה כיף שכאן עוזרים, כבר כמעט התייאשתי. 