חיטה או חיטה מלאה?
(יש לי את של סוגת)
אסור לי קמח חיטה..לכן אני שואלת.
חיטה או חיטה מלאה?
(יש לי את של סוגת)
אסור לי קמח חיטה..לכן אני שואלת.
אני מחפשת מתכון לעוגת שמנת\גבינה שווה, אפשר שזה יהיה משהו מסובך אבל לא מאד, ושלא מצריך חומרים מיוחדים שאין במכולת.
ושבטוח יצא לי יציב, כי יש לי נטייה לעשות עוגות גבינה נוזליות מידי.. ![]()
תודה רבה!
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-dairy_recipes/Recipe-a969ad5632b4e31006.htm
אני שמה בטוסטר אובן הישן שלי ל3 שעות אפייה (ולא כמו שכתוב במתכון)
כמה פשוט ככה טעים (ומשאיר המון מקום לגיוונים)
500 ג' גבינה
4 ביצים
כוס סוכר
למעשה זה הבסיס, כל היתר זה כבר לא הכרחי
2 כפות קמח/קורנפלור
תמצית וניל
מעט מיץ לימון
להקציף את החלבונים עם חצי מהסוכר
לערבב את כל השאר
לאחד בתנועות קיפול עדינות את שתי התערובות
להעביר לתבנית עמוקה בגודל מתאים (זאת אמורה להיות עוגה גבוהה)
לאפות בתנור בחום בינוני גבוה כ35 דקות עד שמתייצב
גיוונים : תחתית וציפוי כיד הדמיון. להוסיף שוקולד צ'יפס, צימוקים, אוכמניות וכו'. (להוסיף מלעלה אחרי שמעבירים לתבנית)
רעיון לציפוי טעים ופשוט: לערבב שמנת חמוצה עם אבקת סוכר (או סוכר) ולמרוח על העוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור.
ועוד גיוון: להחליף חצי מהסוכר בסוכר חום כהה. (לא את החצי שמקציפים)
כן, זה מבושל כבר.
יש שעועית יבשה. שימי לב שצריך להשרות אותה לילה לפני הבישול. אני משרה ל-24 שעות.
אני מבשלת בערך שעה וחצי במים ואז מוסיפה בצל, רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות ותבלינים (כורכום, פפריקה) ומבשלת עוד חצי שעה.
אומרים שאם מוסיפים למים סודה לשתייה זה מזרז את הבישול, אבל לא ניסיתי.
את המלח כדאי להוסיף לקראת סוף הבישול, גם בקטניות אחרות.
ואני לא בקטע של רוטב עגבניות. הייתי רוצה משהו בסגנון כמו החמין של שבת, עם גריסים.
שכחתי את שמו (וזה לא כאן איתי)
בא לי להכין תבשיל של שלושתם יחד, כמו של חמין.
אך בביתי לא מכינים חמין, ולא צורכים את הקטניות האלו. אשמח למתכונים מומלצים
(וללא רסק עגבניות!)
בעזהי"ת
דינה, הטריק בחמין [כמו במוקפץ, אם תשאלי אותי] זה שהכל בא בחשבון.
אני הייתי שמה אותם בסיר אחד,
עם כמות מספקת של מים,
איזה ירקות שבא לך [תפו"א, בטטה, קישוא, קולורבי, שום כמובן, בצל וכו']
ואיזה תבלינים שבא לך
ואיזה רטבים שבא לך: דבש, סויה, סילאן, צ'ילי, קטשופ, ומה שבא לך.
סוגרת ומבשלת מלאאאאאאאאאא זמןן, כמו חמין..
אפשר להכניס גם ביצה,
בשר כמובן שמשדרג לגמרי,
ג'חנון למי שאוהב [אבל זה לא בריאא]
אז יש לי בדירהדינה ל.
(את השום להוסיף לקראת סוף הטיגון שלא יישרף), אח"כ להוסיף את הירקות, (מתאימים לדעתי תפו"א בטטה גזר) חתוכים לקוביות גדולות
להקפיץ לספיגת טעמים, להוסיף מים רותחים בכמות רבה(!) כשהמים רותחים להוסיף את הקטניות שבא לך. לתבל בהרבה פפריקה, כמון ופלפל לפי הטעם. לבשל הרבה הרבה זמן עד לקבלת חמין פרווה. אם את רוצה בשרי אז תוסיפי עוף/בשר/פרוסות נקניקיות/קוביות של נקניק קבנוס (יתן טעם מעושן לכל התבשיל) כשאת מוסיפה את קוביות הירקות.
ביצה ניתן להוסיף כמובן בשלמות עם הקליפה מה שמכונה 'חמינודס' או משהו מעין זה. הביצה החומה שמוכרים לפעמים בחנויות לממכר מזון מהיר...
ניתן להוסיף גם קניידלך/ קוגל 'קישקע' יעני כופתאה גדולה עשויה מקמח+פירורי לחם+תבלינים+מים+שמן+בצל מטוגן לפי הטעם, יוצקים את העיסה (היא צריכה להיות עסה בעובי של עיסה של קניידלך בערך) כשהתבשיל רותח לאחר הוספת כל המרכיבים, הכופתאה סופגת את כל הטעמים ויוצאת טעימה מאד!
האמת? בעיני תבשיל כזה צריך לחכות עוד קצת לכמה ממטרים טובים... אבל כל אחד וטעמו...
.
דינה ל.

(כשעתיים!)כלנית1ולכן, לא הייתי מראש שמה פול עם קטניות אחרות כמו גריסים או ירקות שמתבשלים הרבה פחות זמן,
אלא מוסיפה אחרי חצי שעה / שעה.
אם את מתעקשת על פול או שעועית ענקית, תשרי לילה. תסנני ותבשלי שעה וחצי, ואז תוסיפי לתבשיל
כדי שהקטניות תקבלנה את הטעם. עיקר הטעם נספג רק לקראת סוף הבישול כשהקטניות מתרככות.
גשם בוא!!!אני ירושלמיתאחרונהקצת מלח וקצת סוכר. ולפעמים פלפל שחור
תקופה מסויימת הייתי מתבלת באגוז מוסקט ופלפל שחור, אבל ראיתי שבלי הלימון זה מחזיק הרבה פחות.
שטות

כל הפירות והירקות, טחינה, מוצרי חלב, לחם שיפון של ד"ר מארק (ללא שמרים).
עוגיות בריאות תוצרת בית כמו גרנולה (זה בלי קמח בכלל).
מרקים.
גרנולה. דייסת קווקר.
כוסמת. קינואה.
לביבות של ירקות.
אנטיפסטי (ירקות בתנור).
פטריות.
יש שוקולד טעים ללא סוכר. מהדרין!
פיצוחים - הרבה פיצוחים עשויים עם קמח תפוחי אדמה.
צ'יפס, צ'יפס תפוחי עץ, קורנפלקס,.
יש קמח שיבולת שועל שנמכר בעיקר לפני פסח, יחד עם מצות נטולות גלוטן. יש בתי טבע בהם ניתן להשיג.
פשטידות: במקום קמח /קמח מצה מוסיפים קורנפלור.
עוגת גבינה- מוסיפים לבלילה קורנפלור.
בלינצ'ס מקמח ללא גלוטן, ממולא במילוי פיקנטי.
במקום סוכר: סטיביה (ממתיק טבעי)
פשטידה שלא מוכנה אבל נשרפה מלמעלהשוברת גליםיש לה תקנה??

(אם זה עוזר, פשטידת בטטות של ליהיא לפיד..)
וכלל באפיית פשטידות - חצי הראשון של זמן האפיה על חום גבוה ואח"כ להנמיך את הטמפ'.
כשאת רואה שזה עומד להישרף למעלה אבל צריך עוד אפיה, שימי נייר אפיה מעל הפשטידה ותמשיכי לאפות.
זה כמובן עובד בכל דבר אפוי, גם עוגות.
טוענים שאלומיניום מסרטן ולכן כבר שנים שכמעט ולא רואים סירי אלומיניום כמו בעבר.
לגבי תבניות ח"פ: בד"כ אני קונה תבניות נייר. הבעיה היא שכתוב שהן לא מתאימות לטוסטר אובן, ואכן נתקלתי בכמה מקרים בהם לתבנית היה ריח חרוך מעט ולמדתי שאם מדובר בחום תנור פחות מ-180 מעלות, אין בעיה.
לא הייתי משתמש בתבניות נייר בלי השגחה (הכוונה שתהיי בבית ותשימי עין כמו בכל אפיה), וגם לא הייתי אופה בגריל.
אפשר להשתמש בתבניות נירוסטה מצופות בנייר אפיה.
לגבי כיסוי, אפשר לקנות תבנית בגודל טוסטר אובן מצוי, בתוספת מכסה (הבעיה היא שאין צורות וגדלים שונים, כך שאין לך אבחנה בין חלבי/בשרי/פרווה).
שלום אנשים,
היום אכלתי פיצה ממש ממש טעימה, אני אשמח אם תעזרו לי לנסות להתחקות אחר המתכון שלה:
הקץ' היה שהבצק שלה היה עשוי מ... מצה! מצה עגולה גדולה. ומעל הכל היה רגיל.
איך נראה לכם הם הכינו אותה? השרו אותה לדעתכם במשהו?
אולי אפשר לנסות להשרות במיץ עגבניות מתובל
זה לא מצה זה פשוט בצק מאד מאד דק.
ובלי קשר-
בפסח אנחנו מכינים הרבה פעמים פיצה על מצה.
פשוט מעבירים אותה טיפה מתחת לברז מים ושמים למעלה רוטב, גבינה וכו'.
לדעתי עגבניה גם...
הפיצה הכי טעימה בארץ!
סקיצהאבל בגדול אתה מבשל אורז עם שתים וחצי שלוש כוסות מים רסק פפריקה מלח אבקת מרק עוף מערבב את זה טוב מוסיף את האורז ומבשל 20 דקות אפשר להוסיף גמבה שחתוכה לרצועות זה מתרכך ויוצא מעולה ! 
או לאורז לבן שהתיבול שלו אדום?
אם האפשרויות הראשונה, אז כמו אורז מלא רגיל
אם האפשרות השנייה, אז כבר כתבו לך
הכנתי אורז אדום פרוה, אבל הטעם היה פרוה. כששמתי בתחתית התבנית של העוף
(הוספתי עוד מים כדי שהעוף לא יספג בגלל האורז ששואב כמות לא מבוטלת של מים)- יצא מדהים.
את מכינה עוף בתנור, מתכון רגיל, אבל שמה בתחתית התבנית 1-2 כוסות אורז אדום (בגירסה של אורז בר, תערובת של אורז אדום ועוד) זה עוד יותר מוצלח, מוסיפה עוף, (אם את רגילה לת. אדמה, אפשר להוסיף גם אותם) ומעט יותר מהתיבול הרגיל שלך, ובנוסף עוד 3 כוסות מים רותחים.
אופים כרגיל.
האורז סופג את הרוטב והתיבול של העוף ויוצא- פשוט ללק ת'אצבעות.
מטגנת בצל, מוסיפה גמבה ועגבניה חתוכות לקוביות ומאדה קצת עד שהגמבה מתרככת, מוסיפה כוס בורגול, כף רסק עגבניות, מל"פ, מערבבת טוב ואז שמה כוס ושליש מים, מביאה לרתיחה ומכבה כשכל המים נספגים. אם הוא עדיין קצת קשה תוסיפי עוד מים... טעים ממש!!!
שמים ישירות את הבורגול או שמשרים קודם במים?
לטגן בצל, להוסיף קישוא,גזר,תפו"א מגורד ואפשר גם קצת עדשים כתומות... להוסיף את הבורגול עם מים ותבלינים, אפשר גם לעשות את זה ביחד עם קינואה...
אם את בקטע של סלטים קרים אפשר לבשל קינואה ואחרי שהיא מוכנה להוסיף מלפפון,זיתים ובצל ירוק ולתבל עם מלח שמן ולימון
טבולה (בורגול):
כוס בורגול דק
צרור פטרוזיליה
1/2 חבילה נענע- לא חובה למי שלא אוהב את הטעם החזק
1/2 חבילה בצל ירוק
2 עגבניות
2 מלפפונים
מיץ לימון לפי הטעם
שליש כוס שמן זית
מלח, לפי הטעם
משרים את הבורגול במים חמים לעשר דקות. מוציאים מהמים וסוחטים את הבורגול בידיים על מנת להוציא ממנו את המים ככל האפשר. חותכים את הפטרוזיליה, הנענע והירקות דק דק ככל האפשר. לבחוש ולתבל.
1) יש לי חבילה של נבטים סיניים (העבים יותר),למשהו יש רעיון מה לעשות איתם לפני שהם ימותו? בסלט לא הולך אצלנו כ"כ טוב..
2) אפשר להקפיא ממרח פלפלים קלויים? יוצא טוב? ובכלל, מה אתם מוסיפים לממרח הזה חוץ מפלפלים?
לגבי 1 אפשר לשים במוקפץ
לגבי 2, נראה לי שאפשר. אני מכינה סלט פלפלים קלויים, כלומר אני חותכת אותם לחתיכות קטנות ולא מרסקת לממרח, וזה מחזיק הקפאה מצויין
אני שמה נוסף לפלפלים מלח, פלפל שחור, שום כתוש, פטרוזליה (טרי או יבש) ושמן.
בס"ד
אוטוטו עוב רלה התאריך ואני חייבת רעין למתכונים!
עדיפות גבוהה למשהו מלוח...
http://food.walla.co.il/?w=/903/647475
אבל בלי האפונה ועם שינויים קלים.
יצא יאמי! למי שאוהב עגבניות וגבינה..
אני פשוט ממירה חבילת מרגרינה ב-3/4 כוס שמן בכל העוגות, אבל לא מעיזה בעוגיות, פרט למתכון מוכר.
כמובן שאין לך מה לצפות לבצק פריך וזהה לבצק הממורגן... הוא נוטה להתפורר יותר.
למלא קערה באלכוהול, נניח וודקה ולשים במקפיא עד שזה נהיה ממש קר א״א להגיד קפוא כי אלכוהול לא קופא, בינתיים ממיסים שוקולד מריר ויוצרים עיפרון מנייר אפייה וממלאים אותו, מוציאים את קערת האלכוהול מההקפאה ומתחילים לזלף לתוך את השוקולד שמתקשה ישר, בכל מיני צורות, מוציאים עם מזלג ושמים על עוגה..
יש איזה סיבה מיוחדת?
וממש קל להכנה ..רוצים תמונות??
המתכון שונה?
מיץ לימון זה חומר משמר.
אבל עם הכשר טוב כמו בד"ץ העדה החרדית או לנדא
תודה לעונות!!
יש שם חמוציות לא מסוכרות.
גם במחנה יהודה יש המון, שווה גם שם לבדוק כשרויות.
>>>>במבה!!!נשארו לי חלבונים(לבד).מה אפשר להכין רק עם חלבונים.חוץ מנשיקות...??
תומ"ר....
