שרשור חדש
איך מכינים מוסקה חציליםדןדן2

אימי ז"ל היתה מכינה מוסקה מחצילים בשר טחון ותפוחי אדמה, והרוטב היה של רסק עגבניות אבל ממש בקטנה.

זה היה שכבות של תפוח אדמה חצילים . בשר טחון, ואז אותו דבר הפוך מלמעלה.

אני רק לא זוכרת את הטיבול, הטיבול של הבשר הטחון, הטיבול של רוטב העגבניות.

ואף שעברו כבר 6 שנים מאז נסתלקה הטעם של המוסקה בפי.

אינני מעיזה לנסות, מהאכזבה......

ניכנסתי לגוגל חיפשתי מתכונים, זה לא זה.

למישהי יש רעיונות? מתכון אחר? 

וואי ממש עשיר!!מיסטר דוםאחרונה
אולי תנסי טיפה רסק תפתחי אותו עם מים תבשלי אותונטוב טוב מינימום חצי שעה וכל הזמן תפתחי אותו עם מים ואז תוסיפי מים ותבלינים מלח פפריקה טיפה פלפל לבן שום אם אתם אוהבים וטיפה קמח לעבות את הרוטב ותכניסי את המוסקה
תראו מה זה תמני אמיתימיסטר דום

עשיתי עכשיו תפוח אדמה בתנור עם מלח וחוויג' וטיפה שום כתוש ... אני אוהב להשים לעצמי בהכל חוייג' מה איתכם?

אמא שלי לא משתמשת בזה (מרוקאית) -משה ר-
וואי חוואיג' זה ה-תבלין!!!רחלקה

פשוט במקום אבקת מרק.. זה יוצא סוף!

ואם במקרה אין חוואיג', אז שמים כורכום+כמון.. יאמייי

אהה, ואני לא תמניה בכלל! עירקית, נשואה לאשכנזי

חחחחח אני רואה שהרבה משתמשים בזה..מיסטר דום

יש לי חבר מרוקאי שלם (לא כמוני חצוי) שגם אצלו משתמשים בזה ואוכלים חילבה... ואגב חוויג זה מעבר לכרכום וכמון זה גם פלפל שחור גרוס ועוד...

שלושת התבלינים האלו זרים ומוזרים לי דינה ל.
(אשכנזיה טהורה )

אין לי מטשג מה הטעמים שלהם ועם מה הם מסתדרים!
אז טוב לדעת שחוויג׳ תחליף לאבקת מרק.
אבל אל תשימי ממנו בכמות שאת שמה אבקת מרק...מודדת כובעים
תקני, ותשחקי איתם..רחלקה
לא, אם תשימי אותו מקום אבקה, יצא לך מרק ממש תפלחיה וקיימת

אם את רוצה להכין מרק בלי אבקה צריך לשים כל מיני חייזרים במרק שאין לי מושג איך קוראים להם (אחי קורא לזה- חידגים ) אם זה מעניין אותך, אני ישאל את אמא.

???רחלקה

אני מכינה מרקים מעולים ממש (בלי להתגאות ), ולא משתמשת בכלל באבקת מרק!!

שמה חוואיג'+מלח+פלפל שחור טיפה, קצת שום (אמיתי!), וירקות עליים.. זה יוצא פצצה!

באמת? אז כנראה שאני לא בתחום המרקי חיה וקיימת
ממש. מי עושה מרק עם אבקת מרק??ספגטי מוקרם
רחלקה אנחנו עושים אותו הדברמיסטר דום

ומוסיפים גם אבקת מרק... וזה יוצא פצצה !!

תנסה בלי, תרוויח בריאות והטעם נשאר מעולה!!רחלקה
חח... ואנחנו אשכנזים ומאוד אוהבים את זהמודדת כובעים

זהו.. התערבנו יפה יחד, כבר יש הרבה פחות הבדלים בין ספרדים לאשכנזים.

וואלה רעיון נחמדחילזון 123

אני שמה תמיד רק במרק.

אולי אנסה גם בדברים אחרים.

|אשכנזיה|

זה הולך מעולה גם בפסטה אדומה;)רחלקה
מה זה משנה אשכנזי או לא !? תאכלס היום כולם כברמיסטר דום

אותו הדבר..

אני משתמשת הרבה בחווייג'ת.מ.
וגם בגורכום וכמון ותבלין קציצות למרות שאני אשכנזיה וגם בעךי כזה (טוב אני הונגרייה)
אצלי חוויג' עם קצת מלח זה בעצם תחליף לאבקת מרקמירימי
גם למרק וגם לפשטידות ולפעמים גם לפסטה. גם לדג אפוי עם עשבי תיבול אני מוסיפה אם אין לי תבלין גריל דג.
ואני שיכנזיה למהדרין (צוחק)
ולכן אני חשדנית כלפיו..מאיפה הטעם העז של החוויאג'?בת נוגה
זה תערובת של תבליניםמיסטר דום
ברוב המקרים זה פשוט תבליניםרחלקה

יש כאלה שעובדים עלינו, כותבים חוואיג', אבל יש בפנים מונוסודיום.. צריך לבדוק.

בכללי חוואיג' מקורי זה כמון, כורכום ופללפל שחור..

לא מדויקיהודיה מא"י

המשמעות המילולית של חוואיג' זה "תערובת"

אז יש חוואיג' למרק, שזה מה שכולם פה מדברים עליו, ויש גם חוואיג' לקפה, ובאופן עקרוני גם התבלין לקציצות/דג/גריל שמוכרים בסופרים זה גם כן חוואיג' - תערובת תבלינים

 

חוץ מזה שלפי מה שידוע לי, חוואיג' למרק בנוסף למה שאמרת מכיל גם שום והל. אבל בזה אני לא בטוחה. (פעם ביררתי כדי להכין בעצמי. אבל בסוף לא קניתי הל כי הוא היה נורא יקר.)

 

באופן אישי אני לא מחזיקה חוואיג', אלא מעדיפה להחזיק כל אחד מהתבלינים בנפרד, ולבחור בעצמי במה להשתמש  וכמה בכל פעם, במקום להשתמש בתערובת מוכנה.

וואלה! לא ידעתי שזאת המשמעות!רחלקה

וכן כשאת אומרת גם לי נראה שיש בזה הל- אבל מעט, הוא נורא דומיננטי. [אגב, הל טעים רצח בתה, עם קינמון!]

לגבי שום לא נראה לי..

 

וגם אמא שלי עושה כמוך- מחזיקה בנפרד את התבלינים.. זה ענין של נוחות.

ולנו יש גם בנפרד הכל (לאוכל בסגנון שונה) וגם חוויגמיסטר דום
יהודיהמיסטר דום

דבר ראשון הל בפני עצמו  זה דבר ממש טעים שמעשיר כל דבר.. 

דבר שני התערובת הזאתי עצמה היא ייחודית מאשר כל תבלין בפני עצמו...מרק תמני לא יהיה אותו דבר בלי כמו או בלי כרכום..

לא תמניה בכלל [אשכנזיה מכל צד אפשרי]נדנדה כתומה.

ומשתמשת טונוות בחוואייג'!

כמעט בהכל זה נכנס.

 

ושום יאמיי.

 

ופפריקה. חריפה ומתוקה

 

[אבל אני הונגריה.. אז מותר לי לאהוב חריף]

מה נגיד את עושה עם חוויג??מיסטר דוםאחרונה
המיקסר!!מיסטר דום
תתחדש! בקרוב אצלי חיה וקיימת
הוא ממשש..אממ ירוק!נדנדה כתומה.

תתחדש נראה שאווה לחלוטין

 

[וקשה לפספס אותו]

חח כן.. בהחלט קשה לפספסמעפר אני באה

אבל הוא ניראה טווב!

תתחדש!

איך לא אדום? ;)אני ירושלמית

תתחדש ותהנה! של איזה חברה זה?

בגלל שהירוק בגלל הצבע היה בהנחהמיסטר דום
של 800 שקל!!ושל מרפי ריצרדס אחד וחצי כוח סוס
שווה! תהנה ממנו לאורך שנים רבות בע"ה!אני ירושלמית
זה בתיכנון אצלינו..בע"ה..מרים*
היי אז זה בדיוק כמו שלי!1289

וגם שלי היה בהנחה.. בגלל הצבע!!

רק ששלי לבן.. מוזר

איפה המכסה השקוף של הקערה?

אחלה מיקסר שבעולם!

גם לך הוא עלה 900?!מיסטר דום

ואני מעדיף תירוק חיפושית זבל ולא לבן שמתלכלך מהר ...

חיפושית זבל? שרבוב

אני אמרתי שהוא חייזר!!!

פחות או יותר1289

קורץ

תתחדש! בא לי גם!מודדת כובעים

הוא מהמם!!ספגטי מוקרם

כמה קילו בצק הוא יכול לעשות??

לפי הספר הדרכה 2 קילו בצק יכנסמיסטר דום

אבל לפי השפית שלנו חצי קילו והשאר פשוט יהרוס את המנוע

ירוק קריסטלי יפהפה. קנית גם מקום במטבח?כלנית1

המיקסר מתאים גם לעוגות קטנות, גם להקצפה וגם לבצק? (אני לא מתכוונת לקנות בעשור הקרוב, מחוסר מקום על השיש...)

חחחח אני התחלתי רק להתרגל לצבעמיסטר דום

אמרתי לאמא שלי שעכשיו זה לא מיקסר שאפשר להשים בארון כל הזמן כי הוא כבד וענק אז פינינו מקום קבוע על השיש במטבח...

לא חייב הרבה מקום, יש לי מיקסר דומה-משה ר-
אני פשוט מחזיר אותו לקופסה אחרי השימוש ושם באיזה פינה..
הוא ענקי הרבה יותר מהקנווד שהיה לי עד עכשיומיסטר דום

הוא גם שוקל איזה 14 קילו אני לא יזיז אותי מהשיש הוא כבד!!!

זה המיקסר שיש לי(יותר גדול ממנו?) -משה ר-

והוא עלה קרוב ל-2000₪

הוא אחד הטובים|מרוצה|

אז מה מחיר זה לא אומר כלוםמיסטר דום

גם אני קניתי בקרוב ל200 רק שהיה מבצע שווה !

רק שפה מדובר באמת באחד המיקסרים הטובים שיש-משה ר-
כמעט כל השפים משתמשים איתו, אפילו בחו״ל..
וכן הוא עד שתי קילו בצק וגם הכנתי בו כבר טארט עםמיסטר דום

הפרדת ביצים ויצא מעולה ב"ה ! 

תתחדש ט'

הקנווד שלי ענק ואני קבוע מכינה בו שני ק"ג ונראה לי שאפשר גם יותר. הוא סוס עבודה ואני משתמשת בו המון כבר ארבע וחצי שנים.

 

 

תתחדש-משה ר-
אם זה אתם לומדים גם או שיש לכם את ה- Kmix?
בתדמור יש את הקיטצ'ן איד והקנווד התעשייתי והקלאסימיסטר דום
גם אנחנו למדנו עם הקיטצ׳ן, לא כזה אהבתי אותו..-משה ר-
אותנו הקיצ׳ן איד איכזב.דינה ל.
היה זקוק לכמה תיקונים כי ה״מערבל״ לא עירבב טוב את תחתית הקערה בהכנת בצקים.
אני גם לא אהבתי את הקיצ'ן איד. אוהבת יותר את קנוודצו חיוךאחרונה
חברים, אתם ממש ערים היום, מה קרה שכולם כאן?חיה וקיימת

תמיד ריק כאן בערב.

שייך להקפיא עוגיות קוואקר?ט'
בהחלט..הם אפילו יותר טעימות כשהם קפואות...ת.מ.
וגם אני תיכננתי להכין היום אב זה נשאר בגדר תיכנון ביחד אם כל שאר התוכניות שהיו להיום...
תודהט'

משעמם לי אז אני אופה בכמויות כל מיני שטויות בלי לחשוב ולחשב והכל מיד נכנס למקפיא

 

 

יש לך מקום במקפיא להכל?ת.מ.אחרונה
יום אחד אני אקנה מקפיא ויהיה בו תמיד עוגות ואוכל מוכן לעיתות עייפות וכו'...
היום אני מסתפקת בכמויות קטנות יותר.. (כרגע יש במקפיא רק סופלה מוכן)
מתכונים ללא סוכרmoriayi

שלום,

מחפשת מתכונים לעוגות ועוגיות ללא סוכר וגם ללא תחליפי סוכר תעשייתים למיניהם.

כן אפשרי ממתיקים טבעיים כמו סילאן, תרכיז תפוחים וכדומה.

 

תודה רבה

 

הנהחילזון 123

רולדה עם דבש (אפשר מן הסתם להחליף בסילאן או תרכיז)

וגם עוגת שוקולד בהמשך השירשור.

 

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t544140#6093025

 

תודה על הקישורmoriayiאחרונה

מצאתי שם מלא מתכונים שווים ללא סוכר,  אנסה בקרוב...

שבת חתןשני 22
צריכה רעיונות לקינוחים במנות אישיות לשבת או עוגות שאפשר להכין מראש השבת עוד שבועיים משו שישמר נורמלי וגם סתם ככההרעיונות תודה
לא הבנתי, את רוצה להכין מראש עכשיו לעוד שבועייים?\משיח עכשיו!
לא. השבת תהיה בעוד שבועיים. היא רק רוצה רעיונותכוכב לכת
מקפיצה השבת מתקרבתשני 22

בינתיים הכנתי רק עוגות שמרים והקפאתי שבוע הבא השבת חתן מה עוד מכינים? יש כל מיני כוסיות חמודות כאלה מה שמים שם?

למישהו יש מתכון פשוט למוס ורעיונות אולי משהו עם ג'לי? ואיך לקשט את זה?

טריקולד/ ג'לי ב 2 צבעים עם פירות חתוכיםכוכב לכת
שני מוס חלבה !מיסטר דום

זה בגדול ריצ' טחינה וסילאן שמוערבבים אחרי שזה מתייצב את שופכת לכוס ושמחה מעל פקאן מסוכר לקישוט !

מיסטר אפשר כמויות?שני 22
אחד ריצ' כוס טחינה וסילאן לפי הטעםמיסטר דום
אפשר כוסיות עם גנאש שוקולד מוקצף וקצפתחילזון 123אחרונה

אפשר לעשות 3 שכבות ואז זה יוצא ממש יפה (אבל גם 2 זה בסדר). חום כהה, לבן וחום בהיר.

ואת יכולה להכין מראש ולשמור בהקפאה.

אקרלים ועוגת שמרים...מיסטר דום
אקלריםאור כחול

לא אקרלים

אני חושבת שנעשה מפגש פורוםיהודיה מא"י

ואתה תהיה אחראי על הכיבוד, ותהיה מחוייב להכין את כל העוגות שהעלת את התמונות שלהםצוחק

בתנאי שתקנו את החומרים אתם..מיסטר דום
לא כיבוד, אלא סדנה להכנת מטעמיםכלנית1
אני באה! מתי זה? ודום המורה? חברים בואו נרוץ!חיה וקיימת

צוחקצוחקצוחק

וגם שדרותי דינה ל.אחרונה
^^^ דינה ל.
איך לא חשבו על זה קודם?
אני רוצה מתכון של השמרים בבבבבקשהlila317
את בטוחה השמרים מפוצצים בחמאה !מיסטר דום
קניתי מיקסר חדש!!מיסטר דום

של mixchef  של מרפי ריצ'רדס והוא מדהים ביכולות שלו בלי עין הרע !! והיה ממש זול ב900 שקל !

גם לי יש מיקסשף של מורפי ריצ'רדס1289

רק ששלי עולה במקור קצת יותר

ובאמת חתיכת מיקסר מוצלח

תתחדש. קנית גם שטח במטבח?כלנית1אחרונה
שלום לכן! יש דבר כזה מתכון לרוגאלך ללא שמרים,משיח נאו בפומ!
אבל לא מבצק עלים?

תודה!
תודה רבה! אנסה בע"ה.משיח נאו בפומ!אחרונה
בעיה ליקרית(:פלונית.אלמונית

הכנתי ליקר שוקולד לפי מתכון שפורסם פה לא מזמן, והמלצות שקראתי באינטרנט שיכנעו אותי לחכות איתו חודש במקרר.

עכשיו הבעיה.... שהוא התקשה ונהיה יותר מוס מאשר ליקר ואי אפשר למזוג אותו!

מה אפשר לעשות? איך מנזילים אותו?

אם זה המתכון שליאני ירושלמיתאחרונה

אז פשוט צריך לתת לו להיות בטמפ' החדר ואז הוא חוזר להיות נוזלי...

שאלת קמח מלא...פרפר לבן
קניתי קמח מלא 100%.. למישהו יש מתכון לחלות מוצלח עם הקמח הזה? קניתי קילו..
תעשי את המתכון הרגיל שלך רק עם יותר נוזליםחיה וקיימת
תודה!!!פרפר לבןאחרונה
לחמניות ממולאות --- מתכון.הרהור

אני ממש מחבבת את הלחמניות האלה. העתקתי את המתכון (במקור במילוי דלעת, המליות המצורפות מאולתרות) לפני שנים, אני לא זוכרת מהיכן, למרבה הצער. הן זכורות, מאז, לטוב.

 

בצק:

חצי קילו קמח; 4 כוסות + 2 כפות שטוחות

2 כפות שמן
2 כפות שמרים
2 כפות סוכר

כף מלח
2 ביצים
1/4 1 כוסות מים פושרים. 

לעבד ולהתפיח עד להכפלת הנפח.

מליות:


מלית בטטה:
מטגנים בצל גדול
מוסיפים מלח ופלפל שחור.
מוסיפים בטטה אחת (ששקלה לי כ־550 גרם) חתוכה לקוביות קטנות ומבשלים כשהסיר/מחבת מכוסה, עד שהבטטה מתרככת.
מועכים. 

מלית תפוחי אדמה, בצל ופטריות:
מועכים שני תפוחי אדמה בינוניים, שבושלו בקליפתם וקולפו. 
בנפרד, מטגנים בצל גדול ופחית שימורי פטריות, מוסיפים מלח ופלפל ולאחר שהבצל מטגן מוסיפים לפירה. 

(עשיתי את שתי המליות ושתיהן יחדיו הספיקו לי לכמות הבצק, כשנשארה כמות קטנה מאחת מהן. המליות לחלוטין מוכנות לפני האפיה כך שאת השארית נחמד היה לאכול סתם).

את הבצק מחלקים לשני חלקים, מרדדים דק וקורצים לעיגולים (השתמשתי לקריצה בכוס שקוטרה 9.5 סנטימטרים), שמים מלית במרכז כל עיגול וסוגרים. את הכדורים מניחים על תבנית כשהצד עם הקפלים נושק לתבנית.

מורחים חלמון ואופים ב־190 מעלות צלזיוס. במקור היה כתוב לאפות 25 דקות, לי הספיק הרבה פחות. יצאו 36 לחמניות קטנות.

(חרצתי X על הלחמניות במילוי בטטה ושני קווים מקבילים על האלה במילוי של תפוחי האדמה, כדי שיהיה אפשר להבחין.)

 

 

 

וואו, אימצתי הבצל הקצוף והפטריות שלמות?חיה וקיימת
נו. משהו שכחתי לציין. הפטריות קצוצות.הרהור


תודה! נשמע טוב! העתקתי לי!מודדת כובעים
נישמע ממש טוב!!מעפר אני באה
נראה טוב ופשוטפעימה
בעה"י

כמה זמן את מתפיחה?

מגניב הרעיון של הסימון להבדיל
נמ. חושבני ששעה־שעה וחצי.הרהור


תודה פעימהאחרונה
המלצה ממש טובה שהאורז יהיה גרגירים!!770מ

*לשטוף את האורז פעם פעמים

 

*להוסיף קצת מים לתוך הכמות הנדרשת

 

*ולהכניס למקרו ל10 דק' !!

 

*לאחר מכן להרתיח מים בכמות כפולה מהכמות של האורז ולבשל עם האורז ותבלינים

עד שאין יותר מים יוצא בערך חמש דק'!

 

יוצא מעולה ! בהצלחה!!

אני עשיתי בדיוק לפי ההוראות של ניקי ב.משיח עכשיו!

ופעם ראשונה יצא לי אורז אחד אחד מושלם

 

http://www.nikib.co.il/food-for-kids/4950/

ל 770מ - ממש ברגע זהמגילה 8
עבר עריכה על ידי מגילה 8 בתאריך ו' בחשון תשע"ד 17:44

סיימתי את הכנת האורז לפי ההוראות שנתת. טעמתי ו... מצויין ב"ה. תודה לך! שבת שלום!

בכייף !770מ
אבל המיקרו מאד לא בריאאורין
אני שמה 3 כוסות מים על כל כוס אורז ומטגנת בקצת שמןעקרת בית

לפני

לאורז אחד אחד יש מ-ל-א שיטות...משיח עכשיו!
צודקות, אבל אף פעם לא יצא לי חוץ מהשיטה הזאת !770מאחרונה
עוגת גבינה שלא מפשירה יפה...אור היום

אני לא יודעת אם תהיה לכם תשובה לשאלה, אבל שווה לנסות.

 

השאלה היא כזו:

כשאני מכינה עוגת גבינה, היא לא מפשירה יפה. היא לא מתפוררת לגמרי, אבל היא כאילו לא "מחזיקה", יש בה סדקים בציפוי, והיא פחות אטרקטיבית.

לעוגה יש בסיס של פתי בר מרוסק,

שעליו שופכים בלילה שעשויה מביצים, סוכר, גבינה ועוד דברים שכיחים שאני לא זוכרת,

ואחרי שאופים אותה חצי שעה, מוסיפים ציפוי של שמנת חמוצה וסוכר, ואופים עוד כמה דקות.

 

יש לכם רעיון למה היא לא מפשירה יפה?

 

תודה רבה

מפשירה הכוונה מתקררת?חיה וקיימת
אולי העוגה פשוט יורדת, כמו כל עוגת גבינה?כלנית1

אולי העוגה פשוט יורדת, כמו שקורה להרבה עוגות גבינה. שימי אותה על חום גבוה ( 200 מעלות ל-10 דקות, או בטוסטר אובן 10-20 מעלות פחות, ואז תנמיכי ל-160 מעלות).

את גם יכולה לסנן מעט את הגבינה לפני שאת משתמשת בה (בחו"ל מוכרים גבינה מיוחדת לאפיה, פחות לחה, כמו שמוכרים לפני שבועות)

את מתכוונת להפשרה אחרי הקפאה?יהודיה מא"י

עוגות כאלו באמת לא מתאימות להקפאה

 

אם את רוצה עוגה שאפשר להקפיא, חפשי מתכון מתאים.

^^^-משה ר-אחרונה
אופה לחם... להבה=)

יש לנו אופה לחם בבית, מלפני כמה שנים.

בשביל לאפות בו צריך תערובת מוכנה המתאימה למכשיר...

מישהו יודע במה אפשר להחליף אותה? או אם עדיין אפשר לקנות אותה?

(התערובת מכילה את החומרים במדוייק)

תודה רבה ושבת שלום!

אני בטוחהיהודיה מא"י

שבמקום התערובת המוכנה אפשר להשתמש בקמח, שמרים, שמן, מלח, מים.

קחי מתכונים מאופה לחם חדש. אין סיבה שלא יעבודכלנית1

רק חייבים להקפיד על הסדר, כמו במתכונים, כדי להצליח.

יצא ממש טעים... הרבה יותר מלחם רגיל! תודה ושב"ש להבה=)
כי מישהו אחר עשה לך את רוב העבודה... כלנית1אחרונה
ביצת עין בדלורית-משה ר-

 

ביצת עין בדלורית - מתכון סתווי ומגרה

הדלורית היא ירק נהדר, העשיר בקרוטנואידים. אלו הם אנטיאוקסידנטים המצויים בירקות כתומים וצהובים המאיטים את הליך ההזדקנות, ועוזרים במניעת מחלות כמו טרשת עורקים, וסרטן. כמו כן, הקרוטנואידים חשובים לבריאות העיניים, העור, המערכת החיסונית ומערכת העיכול. אבל לא צריך תירוץ בריא כדי ליהנות מהמעדן הכפרי הזה. הנה מתכון מיוחד עם דלורית!

ביצת עין בדלורית

מצרכים: 

  • דלורית בינונית
  • 2 ביצים
  • גבינה קשה לבחירתכם
  • תיבול: שום, שמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס ורוזמרין.

ביצת עין בדלורית

 

אופן ההכנה:

  • חצו את הדלורית ורוקנו את התוכן באמצעות כף.
  • הניחו בתבנית אפייה ותבלו בענף רוזמרין, שמן זית ושיני שום חצויות.
  • חממו בתנור ב-180C עד שהדלורית מתרככת.

ביצת עין בדלורית

  • הוסיפו ביצה לכל "קערה" של הדלורית ותבלו בפלפל שחור גרוס.
  • פזרו מלמעלה קוביות של גבינה קשה, ניתן גם לגרד את הגבינה.
  • הכניסו לתנור בשנית עד שהביצה מתבשלת.

ביצת עין בדלורית

 

בתיאבון!

ביצת עין בדלורית
 
מי שלא מורשה לאתר שאתה מביא ממנו לא רואה ...ט'


לכן אין תמונות?דינה ל.
>>-משה ר-

 

ביצת עין בדלורית - מתכון סתווי ומגרה

הדלורית היא ירק נהדר, העשיר בקרוטנואידים. אלו הם אנטיאוקסידנטים המצויים בירקות כתומים וצהובים המאיטים את הליך ההזדקנות, ועוזרים במניעת מחלות כמו טרשת עורקים, וסרטן. כמו כן, הקרוטנואידים חשובים לבריאות העיניים, העור, המערכת החיסונית ומערכת העיכול. אבל לא צריך תירוץ בריא כדי ליהנות מהמעדן הכפרי הזה. הנה מתכון מיוחד עם דלורית!

[ביצת עין בדלורית]

מצרכים: 

דלורית בינונית
2 ביצים
גבינה קשה לבחירתכם
תיבול: שום, שמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס ורוזמרין.?

[ביצת עין בדלורית] ?

 

אופן ההכנה:

חצו את הדלורית ורוקנו את התוכן באמצעות כף.
הניחו בתבנית אפייה ותבלו בענף רוזמרין, שמן זית ושיני שום חצויות.
חממו בתנור ב-180C עד שהדלורית מתרככת.

ביצת עין בדלורית
[ביצת עין בדלורית]

רואים את המתכון אבל בלי תמונות.דינה ל.
בכל אופן תודה- אמא שלי תהנה מזה מאוד
ועכשיו?-משה ר-
כן! חמודשרבוב
עכשיו כן..מעפר אני באהאחרונה
רעיון מה לעשות עם זיתים? לא מבושלים ברוטב אדום..שמשי


ממרח זיתים(טפנד), לחם..-משה ר-
לחמניות עם זיתים ובצל/זעתר וזיתים/גבנ"צ וזיתים...אביה*

מאוד טעים!

אפשר לנצל"ש?מעפר אני באה

אני רוצה מתכון לזיתים כן מבושלים ברוטב אדום!

כמו של מרוקאים?מיסטר דום
כןמעפר אני באהאחרונה
אביה * אפשר מתכון?כרובי=)
מטבל גבינה עם זיתיםרחלקה
פסטה עם זיתים, פיצה עם זיתים, פוקאצות עם זיתים, לשים בסלט..
לאכול ככה!! חולה על זה.. מחסלת קופסאות סידרתית
טפנד, פשוט פשוט וטעים פלספנית
ייתכן שזה קצת חרוש, ובכל זאת...שונמית

במהלך השבוע אני בפנימייה ותמיד בצהריים אני ממש רעבה (בין הארוחות).

אני אשמח לרעיונות לדברים להביא- עוגיות, עוגות וכו' שהן בריאות (בכל זאת, אחרי החגים כבר כאן... ).

תודה רבה!!

עוגיות גרנולה:חיה וקיימת


 

חצי כוס שמן

1 וחצי כפות גדושות דבש.

2 כפות מים.

להמיס ביחד.

לערבב:

4\3 כוס קמח מלא

4\1 1 כפית א"א

3\1 כוס סוכר חום

1 כוס שיבולת שועל

3\1 כוס קוקוס

70 גר' צימוקים

90 גר' אגודים קצוצים דק.

לשפוך מעל התערובת את הדבש ולערבב, אם יש צורך ניתן להוסיף עוד כף מים.

ליצור עיגולים קטנים ולהדקם היטב ולאפות 25 דקות

בתאבון.

 

גרנולה נשמע לך? לכתוב מתכון?חיה וקיימת
אפשר את המתכון של הגרנולה?אחתאחת

אבל אני לא אוהבת פירות וצימוקים וכאלה בפנים..

גרנולה אלופה! (מייזליק)חיה וקיימת

3.5 כוסות קוואקר.

2\1 כוס שומשום.

4\1 כוס סובין חיטה.

2\1 כוס שקדים קצוצים.

1 כפית קינמון.

2\1 כוס אגוזי פקאן.

4\1 כוס שמן קנולה.

4\1 כוס מים.

2\1 כוס דבש.

2\1 כוס נבט חיטה.

2\1 כוס צימוקים (או אננס מיובש, או לוותר על זה).

לערבב בקערה את החומרים היבשים מלבד הנבט חיטה והצימוקים, ובקערה נפרדת לערבבאת השמן המים והדבש, יוצקים על התערובת היבשה ומערבבים היטב.

שוטחים על תבנית ואופים 10 דק' ב180 מעלות, מערבבים ואופים עוד 5 דק'. מוסיפים את נבט החיטה מערבבים ואופים עוד 5 דק', מוצאים מהתנור ומוסיפים מיד את הצימוקים, מצננים ושומרים בקופסא סגורה.

ניתן להוסיף פירות יבשים, אגוזים וגרעינים (חמניות, דלעת, פשתן וכד').

בהצלחה ובתאבון

פריכיות עם ממרחים בריאים ומגווניםכוכב לכת
תודה "דוסית אמיתית", זה ממש עוזר לי.שונמית

למישהי יש נגיד מתכון לעוגיות חמאת בוטנים או חלבה או משהו? משהו שאני יכולה לשים קמח מלא ואגוזים או משהו והן נהיות ממש בריאות?

גם וגם, חמאת בוטנים וחלבה:חיה וקיימתאחרונה

http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/2833/

שימי לב- תוכלי להחליף את שערות החלבה ב3 כפות ממרח חלבה את החמאה ב-2 כפות שמן (קצת מתפורר).

תוסיפי שברי בוטניםיאמי

בהצלחה ובהנאה.

מה מתאים?אור כחול

לערב שבת אני רוצה להכין שניצלים ומחפשת תוספת מעניינת.

מה לא? לא אורז. לא מוקפץ. לא קינואה. ולא תפו"א בתנור.

 

יש רעיונות?

פירה, קוסקוס, צימעס...ניל"ס
אפונה וגזרמשיח עכשיו!
אפשרשושנה29

 

בטטה, פתיתים, אטריות ופירורי לחם, פשטידה תפו"א, תירס

ירקות בתנור, עם תיבול טוב ומענייןהללישאחרונה
רוצים טיפ לעוגת גבינה שלא תצנח??מיסטר דום
שני טיפיםמיסטר דום

להשים קערה עם מים לאדים ושתיים זה לפתוח את התנור כל רבע שעה עשרים דקות לשתי דקות במהלך כל האפייה איזה ארבע פעמים

 
כללי לכל עוגה שלא תצנח: מיד כשמוציא ממהתנור להעבירחיה וקיימת

סכין בין העוגה לתבנית.

העוגה כן נוחתת אבל בצורה אחידה ס'תומרת לא נוצר "בור" במרכז העוגה צוחק

רק תפילות.. אלעד

אני תמיד אומר תהילים מול התנור

לא להפרחד את הביצים! שרבוב
לא להפחיד את הביצים?אור כחול

או לא להפריד?

^נראה ש.. להפריד!!770מ
כן, הכוונה לא להפרידשרבובאחרונה
רוצים מתכון טוב?
לסנן את הגבינה, 10 דק' 200 מעלות ואח"כ 160 (בתנור!כלנית1
עוגה שווה לשבת, עדיפות למורכבת, (פרווה) יש למישו?חיה וקיימת

תודה

אני הכנתיאחתאחת

עוגת קוקוס שוקולד של קרין גורן, בצורת ספירלה, עוד לא יודעת איך יצא=]

חוץ מזה אפשר תמיד לעשות בסיס טעים ושכבות של גלידה, שוקולד, אגוזים וכו'

מתכון, חמודתי חיה וקיימת
בסדר, בסדר=]אחתאחת

שכחתי שהיא עם חלב קוקוס אז אולי קצת בעיייתי אם אין לך..

בכל מקרה בשביל לעשות עוגת שכבות את יכולה להשקיע ולעשות עוגת שוקולד לבסיס (כל עוגה), להכין גלידה/קצפת בטעם כלשהוא מריץ' וחלבונים (או רק ריץ') ולשפוך שוקולד למעלה, בהצלחה=]

 

 

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
לתערובת השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר (עדיף עם 60% מוצקי קקאו) 
50 גרם חמאה או מרגרינה

 

 

לעוגה:
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות סוכר (400 גרם)
1 כוס שמן (240 מ"ל)
1 פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)
3 כוסות קמח תופח (420 גרם) (או 3 כוסות קמח+1 שקית אבקת אפייה)
2 כוסות קוקוס (200 גרם)

  

 

מתחילים בהכנת תערובת השוקולד ומצננים מעט:
1. מחממים במיקרוגל שוקולד וחמאה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מניחים בצד לצינון חלקי. 
מכינים את העוגה:
2. מחממים תנור ל-170 מעלות.
3. בקערה טורפים ביצים, תמצית וניל וסוכר במשך דקה עד שהתערובת מעט תפוחה ובהירה. מוסיפים שמן וחלב קוקוס וטורפים היטב.
4. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקוקוס וטורפים כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מעבירים לקערה נפרדת 1/3 מתערובת העוגה ומערבבים עם תערובת השוקולד הפושרת. 
מרכיבים ואופים:
6. מרכיבים את העוגה בעזרת שתי מצקות: משמנים תבנית ומניחים במרכזה כמות של מצקת מהתערובת הבהירה. מניחים מעל (במרכז התערובת הבהירה) כמות של מצקת מתערובת השוקולד. ממשיכים באותו אופן להניח את שתי התערובות לסירוגין.
7. אופים כשעה ורבע, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים, פורסים (מתפעלים!) ומגישים. שומרים מכוסה בטמפ' החדר.

קדימה לשנוי המתכון חיה וקיימת

שמן במקום מרגרינה, הולך?

מים במקום חלב קוקוס? הרי יהיה טעם בגלל הקוקוס, זה לא מספיק?

נשמע אחלה

תודה, גיט שאבס.

ברור ששמן במקום מרגרינה=] תהני וספרי איך יצא..אחתאחת
תלונות (אם יהיו) להעביר אליך, או שאת מוכנה רקחיה וקיימת

למחמאות?צוחק

חח אין בעיה.. האמת שגם לי זו פעם ראשונה השבת אזאחתאחת

נעביר רשמים אחרי.. שבת שלום!

את מביאה מתכונים לא מנוסים?? (נדהם)חיה וקיימת
כתבתי לך בהודעה הראשונה שאני עוד לא בטוחה איך היא1אחתאחת

אבל היא יצאה יפה לפחות..

סליחה, אני קוראת חצאי מילים חיה וקיימתאחרונה