שרשור חדש
אז ככה..ateretfa
אני באולפנה עם פנימיה, קיצר אני מפחדת להשמין, בבוקר אני אוכלת פרוסה או שתיים של לחם ירקות גבינה וקצת חמאה, והארוחות צהריים ממש שוות אבל הבעיה זה שארוחת ערב לא משו מיוחד ואז יוצא שאני אוכלת ממש קצת בערב ואז כל הלילה אני אוכלת שטויות‎:-/‎‏ יש לכם עצה?! תודה מראש‎
מה לגבי לשמור מאכלים מהבוקר לערב?דינה ל.
ירקות, גבינות וכאלה?

ויש מצב להביא אוכל מוכן מהבית, ולאכול במהלך השבוע?
תאכלי בערב משו פשוט, אבל משביעיעל מהדרום

לק"י

 

אפילו כריכים עם איזה ממרח או כלום..

לא מומלץ לאכול בלילהכלנית1

לא מומלץ לאכול סמוך לשינה, כי את לא מוציאה את האנרגיה שאת מכניסה. לכן, עדיף לאכול אפילו סנדוויץ' שישביע אותך ב-6-7, מאשר יותר מאוחר.

מה כבר צריך בארוחת ערב? אם את לא אוכלת משהו מזין כמו לחם (אם אין לחם, תקני מציות מקמח מלא ותמרחי גבינה בתוספת פרוסות ירקות) או ביצה, לא פלא שאת מורעבת בלילה. אם אין לך אפשרות לאכול לשובע בארוחת הערב, תשמרי יוגורט לערב. 

תאכלי לחם או משו משביע בערב ואז אל תאכלי בלילה! הייוש
תכיני דברים בפנימייהדב גריזליאחרונה

אני כבר 3 שנים בפנימייה, ואפשר להעיד שהחדר שלנו תמיד מלא באוכל עבודת יד...

אהלן..א"מ...

אני רוצה לעשות הפרשת חלה, ובשביל זה אני צריכה מתכון(אחרי הרבה זמן שלא עשיתי ולא זוכרת איך עושים...) 

וכמה שיותר רעיונות למה עושים עם הבצק...

אנחנו זוג+ילד בן שנה... אשמח לכמה שיותר רעיונות דחוווף!!!

 

רעיונותיעל מהדרום

לק"י

 

פיצה, פוקצ'ה, פיתות על מחבת, סמבוסק.

(אפשר להכין ולהקפיא).

עוגות שמרים, קוראסוניםתפצי
אם את לא צריכה את כל הבצק אפשר להקפיא חלק בשקיותחילזון 123אחרונה

ולהפשיר כשאת צריכה.

אייי מה שקורה כשנותנים לי ערב פנוי במטבח פלספנית

בעזהי"ת

 

1. מרק שום מוקרם לארוחת ערב [אם היה אפשר להעלות לפה ריחות.. |מתמוגג|]

2. מהלחם של שבת: פירורי לחם וקרוטונים למרק

3. טפנד זיתים- סתם כי התחשק לי

4. קובה למחר- שאלתי את חברה שלי מה להכין למחר, הוצאתי בשר טחון. אמרה קובה. המצאתיייייי, מבורגול ומבושלים במים כי אני נגד מטוגן. ואתם יודעים מה? טעים לי.

5. פאי רועים- סתם כי נשאר מילוי מהקובה אז הוספתי למים של הקובה תפו"א וסלאמת

 

 

חחח גמאני חולת מטבח!!נשמע טוב מה שהכנת..ח.צ.גנטאחרונה
מחבת טיטניום~ללל~

שלום,

האם יש למישהו ניסיון בשימוש במחבת טיטניום לאורך זמן? האם תכונת ה- non stick נשמרת? האם המחבת שווה את המחיר?

תודה.

 

אתם מסוגלים לשמור על הטפלון שלא ישרט?כלנית1

אין לי מושג כמה עולה הטיטניום, אבל מצאתי שאם משקיעים במחבת טובה, ושומרים על הכללים (כף עץ, סקוטש משומש ורך, לא להבה גדולה מדי), הטפלון נשמר הרבה יותר זמן מהרגיל.

אם כבר מחבת יקרה, אולי כדאי לבדוק מבצעים על AIRFRY (סיר טיגון כמעט ללא שמן, של טפאל או פיליפס).

 

ואם מדובר בטיגון קל שלא דורש הרבה שמן, אפשר לקנות מיכל רב פעמי למילוי שמן ופשוט לרסס מעט שמן על המחבת כדי לחסוך בשמן.

האם מישהו משתמש במחבת טיטניום ויכול לחוות דעה?~ללל~אחרונה

אני מעדיפה להימנע מטפלון למען הבריאות.

אתם יודעים מה מעניין להכין...מיסטר דום

ופל כמו של מן או עלית...יש לכם מתכונים?!

80% מרגרינהבת מלך

20% אוויר

אהמממממממכוכב לכתאחרונה

אולי מתכון של וופל (כמו בלגי) אבל דקיק שייצא קריספי?

אז קיבלתי מבעלי מתנה..א.א.ק

500 ש"ח לקניית פוד פרוססור.

מה אני רוצה שיהיה בו?

1. קיצוץ ירקות - בצל, שמיר, פטרוזיליה וכד'.

 

ואם אפשר שיהיו לו עוד חלקים שמתחברים, והוא נהיה מג'ימיקס, יותר טוב

 

יש המלצות על חברות מסוימות?

תודה!

מג'ימיקס זה השם של החברה והוא מעולהט'
רק שהוא רחוק מהתקציב שהיא נתנה...חילזון 123
הוא מעולה רק יקר יותר באלפיים שקל ממה שהיא רצתהמיסטר דום
לי יש מעבד מזון שעונה על הדרישות שלך. מבסוטהאחתעם_בטן

עליו ממש ממש. של מורפי ריצ'רדס

יש לי את זה: http://www.xbay.co.il/Product.asp?Pid=2236&Cat2Cat1ID=7&Cat2ID=113&aff=Zap&lang=he 

תקני עם מינימום חלקים, אבל אל תתפשרי על חברה טובהכלנית1

אל תצפי ממעבד מזון להתאים לכמות קטנטונת של פטרוזיליות וכד'. במקום זה, תוכלי לקנות מספרים לירקות עלים בסביבות 30 ש"ח. חבל להשקיע במעבד מזון קטן שלא יספיק לך בהמשך בע"ה לפשטידות וכד'.

 

אם את קונה מעבד מזון, אל תחפשי תוספות כמו בלנדר שסתם מעלה את המחיר בלי צורך. עדיף לקנות בהמשך בלנדר ידני או חשמלי קטן. כך תוכלי לקנות מעבד מזון מחברה טובה במחיר סביר. שימי לב שהמנוע יהיה מתחת לקערה, ולא תצטרכי להחזיק אותו ביד בזמן ההפעלה (ראיתי אצל חברה כזה מכשיר). 

 

מומלץ לקנות חברה טובה כמו מג'ימיקס (אחרי 10 שנות שימוש, המנוע הלך בגלל נפילה ובחנות המליצו לי להחליף מנוע. מאז, הוא כמו חדש!). יש לי בלנדר של MULINEX (לא מעבד מזון), אבל הוא מעולה. 

 

אם עדיין חסר לך לתקציב, עדיף שתחכי עוד קצת עד שתקבלי מהוריך, ממקום העבודה וכד' תלושים או סכום כסף ואל תתפשרי על חברה פחות מוצלחת.

לא סגורה על מה זה בדיוק פוד פרוססור-פלספניתאחרונה

בעזהי"ת

 

אני קיבלתי לחתונה את זה 

http://hi-fi.co.il/sg_product~itm_4256~10~301.htm

 

והוא בהחלט מתגלה כשימושי.

זה מורכב מגוף חשמלי- שאליו מתחבר 

1. בלנדר מוט [לריסוק מרקים וכו']

2. סכין שנכנסת לקערה הקטנה, קוצץ מעולה ירקות עלים, מרסק עגבניות, בצל כשרוצים קטן ממש, שום, כמעט הכל.

וגם לחם לפירורי לחם   [מוריה, שהיום ניסתה לייעל את השאריות משבת- בהצלחה רבה ב"ה]

 

יעיל מאוד, נוח, לא תופס כמעט מקום,

חסרון- קטן יחסית [אנחנו רק זוג אז זה מעולה לנו]

 

 

שאלה על לחם..yaeli30

לחם שאופים בבית עם בערך 1/2 כוס שמן לקילו יוצא פחות משמין מאשר לחם אחיד פרוס שקונים בסופר?

תודה!!

קשה לדעת מכיוון שלא יודעים את הכמויות ששמים-משה ר-

במאפיות, בכ"א כל לחם ביתי בריא יותר מלחם שמוכרים בחוץ..

פעם ראיתי סרטון על אנג'ל, אמרו שם שבלחם שלהם יש עשרות מרכיבים(חומרים משמרים, משפרי טעם, משפרי אפייה, ועוד)

אני די בטוחה שבלחם אחיד יש פחות שמןיהודיה מא"י

אבל בכללי לגבי הבריאות מה ששדרותי אמר

ואם כבר, נצל"ש איזה מהם יוצא יותר זול?סיהרא.
ביתי-משה ר-
אבל לא בהרבהיהודיה מא"י

זה כשמדובר בלחם מקמח לבן מול הלחם האחיד הרגיל.

 

בקמח מלא זה חיסכון משמעותי

אבל גם ברגיל זה משמעותי מאד, תחשבי שבקילו קמח-משה ר-

שעולה 5-6 אתה עושה כמות חלות שבמאפיה עולה 30 ש"ח..

( וביצים, שמן, מים, חשמל, זמן. .. )פעימה
זה זוטות, תסתכלי על מכלול הדברים ותראי-משה ר-

שהרבה יותר בריא ומשתלם להכין לחם בבית. (גם עוגות)

בריא בהחלט כן.פעימה
בעה"י

משתלם-לא תמיד שווה את ההשקעה
תאמין לי שחישבתייהודיה מא"י

ואני מדברת על לחם אחיד שעולה גג 5 ש"ח לכיכר. חלות, לחמניות פיתות וכו' ברור שההפרש גדול יותר

זה לא שאין חיסכון, אבל הוא לא גדול מאוד. גג 2 ש"ח לכיכר לחם. באחוזים זה אולי הרבה, אבל אפילו אם אוכלים כיכר לחם כל יום זה לא מגיע אפילו ל100 ש"ח בחודש.

לעומת לחם מקמח מלא שיכול להגיע להבדל של של 5-6+לכיכר, ולמאות שקלים בחודש.

 

ואיפה ראית קמח לבן ב5-6 ש"ח? זה גזל לאור יום!

כמעט בכל הסופרים אצלנו כולל ברשתות הגדולות-משה ר-

(שופרסל, מגה, מחסני השוק) המחירים נעים בין 5-6.5 ש"ח..

|שוק|יהודיה מא"י

אצלנו עולה 3 ב10. מכולת ישובית.

יכול להיות שההבדל הוא בין שלם לפרוס?פעימה
(קמח לבן, לא לחם לבן)יהודיה מא"י

מחירו של לחם לבן קבוע בחוק, ולא ראיתי הרבה מקומות שמורידים.

אצלי במתכון לחלות יש 2 כפות שמן לקילו קמח.. מוזר.פלספנית
מה יש בלחם אחידנווהשאנן

 

הענין הוא לא מה יותר משמין, אלא החוויה שבאפיית לחמים ביתיים

את רוצה לדעת לטווח הקצר או הרחוק?חיה רוז

בטווח הקצר- אולי יש מה להשוות כמות שמן וקלוריות.

 

בטווח הרחוק-

 

ככל שיש באוכל יותר רכיבים לא בריאים- הגוף צובר רעלים.

 

ככל שיש יותר רעלים הגוף מפרק פחות טוב את האוכל.

 

ואז משמינים יותר...

 

בד"כ בלחם ביתי יש פחות רעלים. אבל יש יוצאים מן הכלל

מה שכן שכחתם לקחת בחשבוןמינימאוס

שאת הלחם הקנוי מעשירים בכל מיני ויטמינים ומינרלים שאנחנו לא שמים בבית

אז נא לזכור להעזיר את התזונה בויטמינים החסרים

 

הויטמינים והמינרלים זה שטויות לגמרייוני123456

מה הערך של ויטמינים ומינרלים מתועשים?

מי שרוצה ויטמינים ומינרלים שיאכל סלט ביחד עם הלחם...

בודאי שלחם ביתי הוא פי כמה יותר בריא מלחם קנוי גם אם לא מעשירים אותו בתוספים "בריאים"

כל החומרים המשמרים והמרגרינה לא שווים את זה.

הייתי באנג'לtx,rxukyi

הם שמים שני קילו מרגרינה על 120 קילו קמח. בחשבון פשוט:100 גרם מרגרינה לשישה ק"ג קמח. זה בערך כף לקילו. 

בלחם ביתי יש הרבה יותר שמן, וגם שומן מהחלמונים של הביצים. ולכן הוא יותר טעים...

לחם ביתי יותר משמין כי הוא יותר טעים! ואוכלים יותראני ירושלמית
לא מחייב. מהלחם שלי אי אפשר לאכול יותר מפרוסהחיהלב
אחת!
(לחם לבן אני אוכלת שתי סנדויצים ולא שבעה)
האמת שבחישוב הכלכלי זה יוצא יותר זול מלחם לבן...
כי מקילו קמח אני מכינה 2.5 ככרות לחם (של כמעט קילו כ"א) יוצא כחמש עשרה פרוסות. ומספיק לי פרוסה אחת ואני שבעה להרבה מאד זמן (במקום שתי סנדוויצים + נשנוש)
גם אם אני מוסיפה את החשמל של האופה לחם,עדיין זה יוצא שווה! וטעים מאד!
חיהלב, איזה אופה יש לך?מתנסה

אופה בו קמח מלא?

יש לי של מורפי ריצארד.חיהלבאחרונה
אני אופה בו מקמח מלא וזה ממש מוצלח...
יש לי שמנת וחצי (מתוקה) אני צריכה מתכון בדיוק עםחיה וקיימת

הכמות הזו, או שתי מתכונים או שלוש... לא חשוב כמה העיקר לגמור את השמנת.

תודה

 

אפשר להכין טראפלס, מוס, קרם גנאש..-משה ר-
טראפלס חמאת בוטנים ושוקולדמיסטר דום
מתכונים, לא כותרות חיה וקיימת
אז. [2 שאלות על קוטג' וגבינה+ סיפור]פלספנית

בעזהי"ת

 

1. קוטג' 250 ג' של שטראוס. שעבר לו התאריך ב10.09. ונשאר סגור לחלוטין. יש מה לעשות איתו?..

הכנסתי אותו אתמול [כששמתי לב לזה] למקפיא.. לזרוק?.. 

 

2. גבינה לבנה- יש בה בערך 300-400 גרם. שפג תוקפה אתמול, והייתה פתוחה בערך שבועיים.. לזרוק או שיש לי איך להשתמש?.. אציין שבעלי לא אוכל בכלל גבינה [וגם לא שומדבר שנוגע בגבינה בערך =\], ואני לא אוהבת גבינה לבנה בלי כלום. חשבתי להכין מזה משהו, השאלה היא מה אני יכולה להכין שגם יהיה מהיר, גם יהיה טעים וגם כזה שאני יכולה לגמור לבד.. [או שאני אוכל להביא להורים ביום רביעי?..]

 

ובמסגרת 'ניצול דברים ישנים', אספר

שבשבוע שעבר מצאתי במקרר ארבעה אפרסקים זקנים בהחלט. גיגלתי רעיונות למתכונים ולא מצאתי שום דבר שהיה לי זמין בבית, למעט מתכון מוזר של אפרסקים בלימון או משהו כזה. 

אז חתכתי אותם לחתיכות והשרתי במיץ לימון למשך לילה ויום, במקרר. 

למחרת בלילה המשכתי בהמצאות: הכנתי בצק לפי הראש. שמתי בערך 4 כוסות קמח, רבע כוס שמן, רבע-חצי כוס נסטי בטעם אפרסק [עוגת אפרסקים, לא? מקורי משהו.. שפכתי ישר מהבקבוק אז לא יודעת כמות ], חצי כוס סוכר, 2 ביצים וזהו אני חושבת. 

לשתי עד שהיה לי בצק, שיטחתי אותו בעוגה, שפכתי מעל את האפרסקים עם הרוטב שלהם, פיזרתי מעל קצת סוכר וגם קצת שבבי שקדים, אבל השקדים היו מיותרים.

וזה מה שיצא: 

 

 
את מה שנשאר אחרי ה'טעימות' שלי ושל בעלי, הבאתי להורים בערב יו"כ. 
כל האחים אכלו בידיים ישר מהקופסא [ברברים! ] והתלוננו שהבאתי קצת מידי..
אם הן מריחות טוב תכיני פשטידה חלבית..רחלקה
מהקוטג' אפשר לזניה או לחם-אביה*

יש לחם מזה טעים,

מערבבים קוטג' עם ביצה, גבנ"צ, מלח-פלפל,

מטגנים בצל ופטריות, מערבבים עם הבלילת קוטג',

מכינים מהבצק כמו פוקאצ'ות, שמים עליהן את התערובת ואופים.

 

יוצא נהדר!!

אה וזה נראה מצויין! יפה לך על האילתור..אביה*

אני לא כ"כ אוהבת עוגות עם פירות...

אני גם בעיקרון לא אוהבת עוגות עם פירות.פלספנית

בעזהי"ת

 

זה חלק מהעניין

 

טוב, הלחם הזה נשמע נחמד, אפשר להקפיא אותו?.. [כאמור, אני אוכל אותו לבד ]

 

נראה אם מחר יהיה לי כח להכין שוב בצק..

אפשר להקפיא...אביה*

מה הוא לא אוכל בכלל חלבי?

בטח הוא תוניסאי, לא? קורץ

 

באסה לך... אבל יפה שיש לך כוח להכין לעצמך!

אל תתייאשי...

ובבוא העת תחנכי את הילדים שלך לאכול חלבי...

 

 

אמת, תוניסאי פלספנית

בעזהי"ת

 

ותראי, זה פשוט: אני מכינה בצק, ואז שלושתרבעי מכינה 'כשר פרווה' ואת הרבע שנשאר עושה חלבי..

נגיד, פעם שעברה הכנתי בצק:

מחצי ממנו הכנתי לחמניות

מרבע ממנו- פיצות פרווה

ומרבע ממנו- פיצות חלביות בשבילי..

 

[וכמובן שהקפאתי הכל לזמן הלימודים שלא יהיה לי זמן לבשל ]

הלו-אריאל הפלספןאחרונה

גם אני נכנס לפורום הזה לפעמים...

אני הייתי זורקתפודינג111

(בהשראת הבחילות שהיו לי אתמול מגבינה צהובה וכניראה פג תוקפה ולא שמתי לב)

אבל גבנ"צ זה לא קוטג' וגבינה-אביה*

שבבישולים אין שום בעיה שיהיו חמוצים מעט!

מהניסיון שלנו...

אז הנה החלות שליח.צ.גנט
וואו. נראה מעולה!שחר26

מה זה מלמעלה על החלה מימין? קוואקר?

נכון לאחרונה גיליתי אתזה זה טעים וקראנציח.צ.גנטאחרונה
עוגות קניות ועוגות עם מרגרינה זה פשוט @#$$^#$שרבוב

בשבת האחרונה

יצא לי לטעום:

עוגת שכבות שמנת וריבת חלב קנויה

עוגת שכבות עם קרם מרגרינה

עוגת שוקולד פשוט ביותר

 

נחשו איזו עוגה היתה הכי טעימה?

ואלו עוגות היו יפות?

 

 

 

מתכונים לסיר אידוימיי

קנינו השבוע סיר אידוי ואין לי מושג איך משתמשים בו. יש למישהו מתכונים?

גם אני מבקשתמשיח עכשיו!

קיבלנו מהצבא סיר עם רשת מעליו , האם זה סיר אידוי???

מישו?מיי
סיר אידוי- המסננת רחוקה מהסיר. מצ"ב תמונהכלנית1אחרונה

אם המסננת ממש מעל הסיר- כן. אם המסננת בתוך הסיר, צמודה לדופן (בד"כ מזכירה מחבת טפלון), מדובר בסיר טיגון.

דוגמא לסיר אידוי (לקוסקוס)

 

שלום!מחפשת מתכונים קלים, זולים וקצרים!נולאית

 

 

בס"ד

 

שלום!

 

 

בגלל שאני רואה שיש כאן נשים מוכשרות בטירוף ומנוסות!

אני מבקשת עזרה במתכונים!

אני גרה בדירת שירות ואני לא יודעת מה ואיך לבשל,

אוכל שיהיה גם טעים, משביע, זול, לא מסובך ועדיף שיהיה גם עם זמן הכנה קצר.

בשבועות האחרונים לעצמי אוכל, והאוכל יצא מגעיל בטירוף(ובבית הוא יוצא לי די טעים) אולי בגלל המים?

וגם פשוט אין לי רעיונות לאוכל חוץ מ:פסטות/מרק/חביתה בלחם והם יוצאים לי נורא ופשוט אני רוצה אוכל אמיתי!!!!

אני מחפשת מתכונים לאוכל אמיתי, יחסית פשוט להכנה וזול שאפשר להכין אותו במיקרוגל ועל הכיריים (אין לנו תנור).

 

 

אשמח מאוד מאוג לשמוע רעיונות!

פשוט נמאס ל ללכת לישון רעבה/עם רצון להקיא/ או עם חור בכיס על קניות של טייק אווי/ או סתם בבאסה אחרי מנה חמה.

 

תודה ושבת שלום!

ארוחת צהריים:חיה וקיימת

לטגן בצל קצוף כשנהיה זהוב להוסיף גזר מגורד דק ולבשל  כמה דקות להוסיף שניצל עוף חתוך לקוביות ולתבל במלח ופלפל, כשהעוף נהיה לבן להוסיף שמיר קצוץ (טרי או מיובש) לערבב ולבשל  עוד קצת.

מתאים מאוד לערבב עם אורז לבן.

מקווה שזה מתאים לך.

זה מה שעלה כרגע כשיהיה לי עוד אני יצרף.

 

פשטידה במיקרו!מיסטר דום
יש לכן אפשרות לבשל בשרי בדירה?יעל מהדרוםאחרונה

לק"י

 

אם כן, אפשר להביא מהבית שניצלים מוכנים לטיגון (עם תיבול והכל) ורק לטגן בדירה.

את יכולה להביא מהבית אוכל קפוא ורק לחמם.

 

אורז, ירקות מבושלים, דגים מטוגנים, שקשוקה, לביבות/ קציצות.

ישש סופסוף יש תפוזים!!מיסטר דום

איזה עוגה הכנתיי איתםם והריח .... למותת..

תכלס אני גיליתי במקרההמוזרה

שלחתי את בעלי למכולת וכתבתי לו לקנות תפוזים,אחרי שהמון זמן לא חשבתי על זה בכלל, אחרי שהלך אמרתי רגע עוד אין תפוזים!

אבל הוא דווקא כן קנה אז הבנתי שהצליח לי במקרה...

סליחה? פרסמתי חוק שאוסר להשוויץ בעוגה בלי לצרףחיה וקיימת

מתכון, לא ראיתי שהתנגדת.

במיוחד שהחוק נכתב בעיקר בעבורך ובעבור התמונות שאתה מעלה כאן בלי מתכון

 

התפוזים עכשיו לא חמוצים?מרים*
זה רק תחילת העונה שלהם..
ת'אמת שאני קניתי ממש מתוקים ויפים !מיסטר דום

ממש העשירו את הטעם ואת הצבע של העוגה !

תודהמרים*
טוב לדעת שיש כבר תפוז מתוק
אני דווקא אוהבת.עוגת מיץ תפוזים..בעלי לא ככ
הכי טעימה עם הנס קפה ...מיסטר דוםאחרונה
חלות ועוגת שמרים שבת שלום! מיסטר דום
איך החלה לא נבקעה, למען ה'???חיה וקיימת
זה עניין של התפחה...לפחות 35-40 דקות בחום סבירמיסטר דום
השמרים נראות מעולה..הם עם מרגרינה?משיחי
הם עם מרגרינה אחתמיסטר דוםאחרונה
כמה שמרים יבשים (גוש) צריך לשים ב2 קילו של חלות?~אורית~


אז ככה :מיסטר דום
יבשים ארבע כפות טריים 100 גרם
ארבע גדושות!חיה וקיימת
אני שמה כף או שתיים לקילוזמר הפלוגות
והחלות לא יוצאות דחוסות מידי?חיה וקיימת

התבלבלות ביחס...מיסטר דוםאחרונה
טריים חמישים גרם יבשים שתיים וחצי כפות
כמה זמן צריך לטגן חצילים בשביל סלט חצילים מטוגנים?זמר הפלוגות
עד שנועצים מזלג והוא נכנס בקלותיעל מהדרוםאחרונה
המלצה- שידרוג אורזפלספנית

בעזהי"ת

 

ביום שלישי הכנתי אורז מלא עם אפונה וגזר.

ונשאר להיום.

 

וכמו כל אורז, הוא נהיה קצת יבש וכו'..

אז בישלתי מחדש, עם קצת סויה, שמן ומים רותחים-

והכנסתי פנימה גם נבטי חמניה שכבר נראו מדולדלים למדי והתלבטתי עליהם.

מסתבר שהם ממש טעימים ככה!!

 

[ונבטי חמניה נחשבים בריאים מאוד, אז זה טוב ]

נשמע טוב- ינוסהמשיח עכשיו!אחרונה
הכנת סלט?דןדן2

אתמול בחתונה נהינתי מאד מסלט שהיה מורכב מפטרוזליה, קשיו,  נראה לי שחמוציות, ואגוז פקאן,

יש לכם מושג מה התיבול? אולי פספסתי מרכיבים נוספים?תודה

אני חושבת שמדובר ברימונים, ולא בחמוציות...rivka501

(אכלתי סלט דומה לפני מספר ימים באירוסין-מקווה שאת מדברת על זה).

 

בסלט המדובר היו חמוציות וקשיו, וקצת אגוזי מלך (פקאנים לא ראיתי).

והיו בו הרבה עלים ירוקים: פטרוזיליה, וכוסברה, וסלרי.

 

הרוטב לא היה מיוחד מדי, לעניות דעתי קצת שמן, מלח וסוכר.

(ואולי אני מפספסת בענק).

תודהדןדן2

עוד מישהי מכיר\ה?

הסלט עם הרימונים..יוני


כמעט שברתי שן שאכלתי סלט כזה..
לא מומלץ
סויה?zmil
חומץ בלסמי?sharonshriker
תודה למשיבותדןדן2אחרונה

ננסה עד שנגיע לטעם המדויק,

תוצאות יעלו לכתב  בלי נדר.

מתכונים לתפוחי אדמהנהורה 23

אבא שלי אוהב תפוחי אדמה מכל הסוגים- בכל מצב צבירה שיהיה.

והוא מתארח אצלנו לשמחת תורה. יש רעיונות מעניינים

למתכונים עם תפו"א???

לחתוך לקוביות גדולותמשיח עכשיו!

להטביל בשמן ופפריקה ולאפות בערך שעה על 180.

יוצא כמו צ'יפס טעים

יש לאמא שלי מתכון של תפו"א עם זיתים ואזוב.בת 30

אם את רוצה, אבקש ממנה מחר.

אני אשמח.פלפלתי
אזוב???רחלקה
ידוע בתור זעתריהודיה מא"י
מציעה לך לעשות חיפוש בפורום..יעל מהדרום
סליחה, לא שאלתי, אבל ככה זה מופיע בספר הבישולבת 30

המרוקני:

1 וחצי ק"ג תפו"א

3-4 כפות שמן

1/4 כוס שמן זית

300 גר' זיתים מגולענים ירוקים (לא חייבים מגולענים, סתם יותר נוח לאכול)

4-5 שיני שום

1 כף מיורן (אזוב. אפשר לקנות בחנויות טבע)

1/4 כפית כורכום

2 כוסות מים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

 

מחממים בסיר רחב את השמן (לא זית), מוסיפים את כל התבלינים ושום כתוש. מכניסים את תפוחי האדמה (החתוכים לקוביות) ומזהיבים אותם, תוך כדי ניעור. מוסיפים את הזיתים ואת המים ומבשלים 45 דק' על אש קטנה.

5 דק' לפני סוף הבישול מוסיפים את האזוב ואת שמן הזית.

יוצא מה- זה טעים....

בהצלחה

הכי פשוט והכי טעיםדינה ל.
לפרוס לפרוסות דקות דקות בטטה ותפו״א
לשטח על תבנית גדולה של תנור מעל נייר אפיה- לשטח כמה שאפשר למצב פריסה
למשוח בשמן זית, להמליח
ולתנור לשעתיים.

טעים טעים!
הבטטה מעבירה מתיקות קלה לתפו״א, ועם המליחות של המלח זה מצוין ואין צורך בעוד תבלינים!
במקרה גמני בת אדם שמכווווררה לתפו"א במבה 805

אבל האהובים עליי הם סופריטו\ תפוח אדמה קטנים (עם הקליפה) עם שמן זית ומלח בתנור - כ"כ פשוט להכנה וכ"כ טעים!

 

איך עושים סופריטו?זמר הפלוגות
יש כל מיני גרסאותבמבה 805אחרונה

(בעקרון זה צ'יפס עם רוטב ובשר מבושלים) תחפשי גרסה שמתאימה לך..

מוקרמים עם רוטב שמנת בטטה..-משה ר-
שאלה!דחוף..שושנה שושנה

בס"ד

 

קמח מלא שנשמר בהקפאה יכול להיות פג תוקף?

(לא כתוב עליו תאריך.)

הוקפא משהו כמו חצי שנה..

אין בעיהיהודיה מא"יאחרונה