שרשור חדש
שאלת פג תוקף...שריתת

היי כולם!

יש לי בשר הודו טחון שקניתי לפני חודשיים בערך ועד עכשיו הוא היה מוקפא...

הוצאתי אותו מהמקפיא וראיתי שכתוב "לשימוש עד 6/7/13" הייתם משתמשים בבשר הזה?

כן, אלא אם כן הוא מסריחיהודיה מא"יאחרונה

למה? כי אני יודעת בוודאות שהתאריך ששמים על המוצרים האלו קצר בהרבה ממה שהם בפועל מחזיקים.

האם אפשר להכין בצק פיצה ללא שמרים?~א.ל
יש מתכונים אבקת אפיהיעל מהדרום
מכירה אחד מנוסה?~א.ל
אחותי הכינה פעם..תחפשי באינטרנטיעל מהדרום
אני מעדיפה מנוסה, כי ניסיתי בעבר ולא הלך..~א.ל


אני משתמשת בבלילה של פנקייק לפיצה בלי שמריםיהודיה מא"יאחרונה

רק שמים קצת יותר קמח.

אפשר גם על בצק פריך. (וכל בצק פריך מלוח יהיה טוב)

 

למרות שבעיניי, אין על בצק שמרים טוב לפיצה.

כיסוי תבנית באפיהדינה ל.

שלום לכם,

 

אשמח אם תחכימו אותי:

מתי אמורים לכסות תבנית בזמן אפיה (פשטידה, עוף)?

מה הכיסוי נותן לזה?

 

הכי נפוץ אצלי-

סלמון, עוף, כנפיים.

 

אני אף פעם לא יודעת אם לכסות, או מתי להסיר כיסוי מבולבל

 

תודה

ושבשלום!

ככל הידוע לי-מירי ט.

הכיסוי מונע את זה שהעוף/ סלמון/ כנפיים יקבלו צבע מוכן מבחוץ ויישארו מבפנים לא מספיק מוכנים.

ולכן מסירים את הכיסוי לקראת סוף האפייה, שיקבל את הצלייה הזאת מלמעלה.

למשל עוף-שעתיים בתנור נניח.

בחצי שעה האחרונה את מסירה את הכיסוי.

סלמון לאפות רק מכוסהיהודיה מא"י

כנפיים לא צריך לכסות בכלל.

עוף אפשר ככה ואפשר ככה, ואפשר בהתחלה מכוסה ואז פתוח או להפך.

בפשטידות- מונע התייבשות. בסוף בלי לקבלת צבעכלנית1
לא לגמרי קשור לשאלה אבל חשוב: עדיף לחסות בניירחיה וקיימת

אפיה ולא בנייר כסף שמכניס רעלים לאוכל.

תודה לכם! החכמתי דינה ל.אחרונה
כוויות בבישול...rivka501

טוב אז אני בשלנית ממש מתחילה (למרות שאני נורא נהנית מהעניין)

וכפועל יוצא אני נכווית (והרבה) במהלך הבישולים.

יש למישהי טיפ - לא איך להימנע מכוויות אלא איך אפשר לטפל בזה תוך כדי המשך הטיפול? (הרי אי אפשר לשים משחה ולהמשיך לבשל, ומצד שני כל פעם שאני מתקרבת למקור חום זה צורב בטירוף...)

 

תודה מראש לעונות

לשטוף מיד בהרבה מים קריםיהודיה מא"י

ולשים אלוורה או כל משחה אחרת, ולקחת פסק זמן קצר מהבישול, עד להקלה.

עגבניה. לחצות, ולהניח לכמה דקות על הכוויה~א.ל

זה גם מונע צלקות, אם מזדרזים לעשות זאת..

לקנות פד שלא נדבק וסביבו פלסטר. למרוח משחה ולכסותכלנית1

חובה בכל בית משחה לכוויות. האידיאלית: ברנשילד. הם מוכרים משהו יקר יחסית, למקרה של כוויה על שטח מעט גדול מהרגיל, פד ספוג במשחה. למדתי שאפשר גם לגזור חלק ואחרי שמתקרר מחליפים. 

 

למקרים קלים יותר: קני בבית מרקחת פד לא דביק שיש לו פלסטר מסביב. את מורחת משחה לכוויות (סילברול וכד') ועליה שמה את הפד הלא דביק והוא שומר שהמשחה תישאר במקום.

שמן ומרגרינה גם יעיל פעימה

בס"ד

 

כללים במטבח-
א. משהו שנופל-לא לנסות לתפוס באויר, לתת לו ליפול לרצפה ואז להרים-זה יכול להיות חם/חד[גם כלים וגם אוכל]

ב. להתעסק בתבניות בתנור/אחרי תנור רק עם כפפות/מגבת-גם אם זה רק לתפוס לשנייה ו'זה בכלל לא חם'.

ג. להקפיד כשאת מערבבת במחבת/בסיר להחזיק בידית! שלא יפול/יעוף.

ובכלל -לזכור שהמטבח הוא מקום מסוכן[ולכן ילדים קטנים לא מתעסקים במטבח]

 

בהצלחה

 

 

ממש לא למרוח מאכלים על הכוויה!!!!!heh

לשטוף במים קרים ולמרוח אלוורה או פולידין(מומלץ ממש). הכוויות יכולות להזדהם בקלות ממריחה של כל מיני.

שיצאו לך רק בישולים טעימים עם מינימום כוויות וחתחים.

צודקתפעימה

בס"ד

 

באמת בכוויות 'פתוחות' זה בעייתי, אבל בכוויה שרק משאירה סימן[מחילה, לא יודעת איך להסביר], שלא נפתחת אלא רק כואבת-זה מאוד עוזר. 

[מנסיון רב פעמים של תנור מעל 300 מעלות]

עדיף פולידין גם בכוויות "סגורות"hehאחרונה

לא כדאי להסתבך עם זיהום בכוויות

עזרההאיה 2

 

כתוב במתכון שזה קערה אחת, ולפני כן כתוב לטרוף את הביצים עם הסוכר זה אומר את החלבונים והחלמונים יחד והסוכר להקציף?

ככה זה משתמע אבל אני מפחדת לנסות יש למשהו מושג?  

 

הכל בקערה אחת זה כל העניין לערבב ולתנור. אלו עוגות קסם כי לוקח להם 5 דקות להיכנס לתנור ותוך 45 דקות הן על השיש לפעמים לא צריך עוגות מסובכות, הרבה כלים מיקסר, אני כבר רואה את ערימת הכלים שגובהת בכיור אז עוגה בחושה פשוטה זה הכי בשבילי.

עוגת קוקוס בנגיעות שוקולד

תבנית 24

מצרכים:

4 ביצים
כוס ורבע סוכר
שמנת מתוקה 38% / ריץ להקצפה לפרווה
כפית תמצית וניל
כוס וחצי קוקוס
כוס וחצי קמח
כפית וחצי א. אפיה
כף גדושה שוקולד השחר / נוטלה

אופן ההכנה:

1. לטרוף ביצים וסוכר, להוסיף את שאר מצרכים (חוץ מהשוקולד) לפי הסדר שרשום. להוציא כחצי כוס מהלילה ולערבב עם השוקולד.

2. להעביר את הבלילה הלבנה לתבנית משומנת, מעל לצקת את בלילה הכהה, לערבב מעט בשביל ליצור צורות.

3. חום בינוני 180 מעלות כ 50 דקות או עד שהעוגה מתייצבת וקיסם יוצא נקי.

כן כמו שכתוב.אילה..

 

,,,האיה 2

תודה זה בתנור...

איך יצא? איך הנטיפים יוצאים? מריחים עד כאןכלנית1

חשבתי לאפות את העוגה הזאת (עם סתם ממרח שוקולד מהדרין, אבל לא החלטתי אם שווה שהעוגה התהיה חלבית (ממרח חלבי יותר טעים.. ומן הסתם גם הנוטלה), אבל תהיתי אם מרגישים את הנטיפים, או שיוצאת סתם עוגת שיש.

האמת שלא עשיתי משוקולד ממשהאיה 2אחרונה

 אלה הכנתי שוקולד מצמקאו  וריצ' מבושל ויצא ממש טעיםםם אבל לא יצא נטיפים אלא רק הקרום יצא יחסית קשה.

סלט גזר מתוקבזיליקום

שלום, אני רוצה להכין סלט גזר לשבת. יש לי גזר ואננס

אבל אין לי מיץ תפוזים....יש תחליף או שאי אפשר בלעדיו?

תודה

סבתא שלי עשתה פעם עם מים וסוכרפעימה

בס"ד

 

כשלא היה לה מיץ תפוזים

 

זה לא היה באותו טעם, אבל חביב...

שימי את המיץ של האננסיהודיה מא"י


תודהבזיליקוםאחרונה
איך עושים לזניה בלי עלי לזניה?ש.מ.ש

חיפשתי שירשורים קודמים אבל לא הבנתי מהם איך...כמה חבילות פסטה צריך? ואיזה סוג פסטה?

בלי עלי לזניה, זה לא יהיה לזניה.יהודיה מא"י

אלא אם כן את מתכוונת בלי לקנות עלי לזניה, ומכינה בעצמך.

אפשר לעשות פשטידה אחרת בשכבות.

אפשר להשתמש בספגטי שמסדרים בשכבות עם המילוי של הלזניה.

אפשר להשתמש במצות במקום עלי לזניה

אפשר להשתמש בבצק עלים, בצק פריך וכו'.

אפשר להשתמש בחצילים (ואז זה בעצם מוסקה)

 

להכין עלי לזניה זה פשוט?ש.מ.ש
יחסית לפסטה אז פשוטיהודיה מא"י

אני רק לא בטוחה אם יהיה צריך לבשל אותם קודם, ואז זה כבר לא כ"כ פשוט

חפשי באינטרנט בצק לפסטה. צריך לרדד דק דק ויש לך עלי לזניה.

לא צריך מכונת פסטה?להבה=)
זאת תהיה עבודה לרדד בלי מכונה, אבל אפשרי בהחלטיהודיה מא"י

תערבבי את הפסטה עם המילוייםגט567

לא משנה איזה סוג.

חבילה אחת מספיק.....

ושימי גבינה צהובה למעלה!

(אנחנו קוראים לזה זיטי)

בדיוק כמו שמכינים לחם ללא קמח וחביתה ללא ביצהאלעד


מהניסיון שלי:תולעת השני

אני פשוט מערבבת את מרכיבי הלזניה (רוטב עגבניות, גבינות, תוספות וכו') עם פסטה (בד"כ פרפרים) ואופה בתבנית.

 

אם התערובת קשה, אפשר ממש לחתוך ולהגיש "פרוסות", אם התערובת יותר רכה, אפשר להשתמש בכף גדולה ולהגיש הרים של פסטה משגעת!

 

אז אמנם זה לא יוצא כמו לזניה מסורתית, אבל הטעם אמור להיות זהה.

 

(ואם התכוונת למשהו אחר לגמרי, אפשר פשוט להתעלם ממה שאמרתי...)

 

מקווה שעזרתי!

אני חייבת לך תודה.יהודיה מא"י

עשית לי חשק, והכנתי לזניה עם עלי לזניה תוצרת בית.

החלטתי לוותר על בישול מוקדם

זה בתנור עכשיו.  נראה איך יצא.

וכמעט שכחתייהודיה מא"י

הניסוי הוכתר בהצלחה

הלזניה יצאה מעולה, לא היה חסר בכלל שלא בישלתי את עלי הלזניה לפני השימוש, ואנחנו קיבלנו לזניה עם פסטה טרייה וטעימה (ובמחיר זול בהרבה)

והטירחה באמת לא כ"כ גדולה

איזה מגניב!שרבוב

רידדת בעצמך?

היה קל?

כן וכןיהודיה מא"י

רידדתי בעצמי, וזה היה קל.

אז למען האמת, לא היה מזיק אילו הייתי מרדדת קצת דק יותר, אבל בצק של פסטה הוא בצק מאוד נוח לעבודה, כך שלא קשה לרדד אותו.

רגע, אז תשתפי במתכוןנהורא

בבקשה

רק לבצק או לכל הלזניה?יהודיה מא"י

לבצק...פנסאי
קמח + ביצהיהודיה מא"י

ואם יש צורך מוסיפים קצת מים

או, אם יש לך קמח דורום אז קמח + מים.

לערבב עד לקבלת בצק נוח לעבודה.

לרדד על משטח מקומח

 

אני ראיתי שהכמות זה בערך כוס וחצי קמח על ביצה אחת

אפשר ת'מתכון של הלזניה?חיה וקיימת
ככהיהודיה מא"י

שבבי סויה מושרים במים וסחוטים

גזר מגורד דק

רסק עגבניות

תבלינים

מים

לערבב ביחד

 להניח עלה לזניה בתחתית של התבנית (או עלי, אם משתמשים במוכנים) מעל מהרוטב הנ"ל, מעלמסדרים פרוסות של פטריות, ומעל מורחים שמנת חמוצה או גבינה או קוטג'

עוד עלה, ועוד רוטב, פטריות וכו'.

מעל עלה הלזניה האחרון מורחים רוטב בשמל (חפשי בפורום מתכון הופיע עשרות פעמים)

אופים בתנור כ35 דקות

מה זה שבבי סויה? איפה משיגים דבר כזה?חיה וקיימת

איזה תבלינים?

תודה לך!

את האמת אני לא יודעתיהודיה מא"י

איפה אפשר לקנות את השבבי סויה האלו.

אפשר בחנויות תבלינים אני חושבת, ואולי בסופרים גדולים.

עד לא ממזמן היה לB&D שבבי סויה כאלה, אבל הם הפסיקו לשווק את זה, ואימא שלי מצאה בשבילי משהו של חברה אחרת באיזה סופר. (משהו של "תבליני שרף")

בכל מקרה מדובר במוצר שעשוי מקמח סויה, ואחרי השריה משמש כתחליף לבשר טחון.

 

תבלינים - כנמו של רוטב פסטה+כמון

בחנות תבליניםמודדת כובעים
תודה! שווה להסות עם קמח מלא או חצי חצי?פנסאי
אפשר חצי חצי. אמא שלי הכינה ויצא טובלימונית

רק קמח מלא אף פעם לא ניסיתי אז אני לא יודעת. 

מגניב!שרבוב

וצריך לייבש את זה או שישר מכינים את הלזניה?

וואו זנ נשמע ממש פשוט..

 

 

כמה קמח יצא לך לתבנית אחת?

יש מכינים את הלזניהיהודיה מא"י

זה כל החוכמה, שתהיה פסטה טרייה.

 

אני השתמשתי ב2.5 כוסות קמח בערך, ונשאר לי בצק.

אבל בדיעבד היה עדיף לרדד דק יותר, כך שנראה לי ש1.5 כוסות יספיקו.

מעולה תודהשרבובאחרונה

עשית לי חשק

אם אין לי עלים אני פשוט מרתיחה אטריות ועושה מזהשמשי

שכת אטריות, שכבת רוטב וכו' +אטריות ורוטב וכו'..

סופלהא"י לעמ"י

יש למישהו מתכון טוב??

וכדאי פרווה..

היה פה מתכון של חרישית או אחותו בעבר..פנסאי
מהזיכרון: להמיס 200 גר שוקולד עם חצי/ שלושת רבעי כוס שמן או חבילת מרגרינה.

להוסיף 2 כפות קקאו, 5 ביצים סביבות שלושת רבעי כוס קורנפלור וסוכר לא זוכרת כמה.

את הביצים לא מוסיפים יחד אלא אחת מערבבים ואז את השניה וכו׳

בהצלחה
הנה מתכון מצוין:קשורה=]]
2 חבילות שוקולד
4 ביצים
כוס סוכר
כוס קמח
כוס שמן
 
אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד ומוסיפים אליו במהירות את הביצים.
לאחר שנוצרת תערובת אחידה מוסיפים את יתר החומרים, לפי הסדר.
לשידרוג- מוסיפים עוד קוביית שוקולד על המנג'טים עם המלית ומטביעים אותה.
אפיה: 10-12 דק'.

בתאבון!!
אנחנו עושים כך בדיוק אבל 8 דק' אפיה! לא יותר..כמו רקפות
שוקולד חלב,או מריר?ככה סתם
קוראים לזה הספלה של חרישיתשרבובאחרונה

במתכונים של האתר

מחפשת דחוף מתכונים טעימים לאורז וגם לתפוחי אדמהזהר הרקיע
כאלה שטעימים גם אחרי עמידה על הפלטה..
ושמשתלבים ליד בשר בפטריות.

בבקשה תעזרו!
אני אוהבת אורז עם בצל מטוגןאמת ואמונהאחרונה

מטגנים את הבצל ומוסיפים אליו לטיגון קצר את האורז ואז מוסיפים מים ומבשלים, אני אוהבת להוסיף רק מלח כי יש את הרוטב של הבשר עם הפיטריות.

 

כדי שהאורז לא יתייבש על הפלטה אני שמה קצת מים למטה, לא שמה אותו ישירות על הפלטה אלא על משהו וגם מכסה עם ניילון נצמד ולא בסיר או נייר כסף, הניילון נצמד משאיר את האדים בפנים.

 

יייאמי!

יש לי מנגו רך מאוד,נעמה301
סליחה..קפץ..נעמה301

אפשר להכין ממנו גלידת מנגו? איך?

אם יש כמות- אז כן: לרסק ולהניח בהקפאה ~א.ל


אפשר להוסיף פסיפלורה, יוצא ממש טעים!בזיליקום
אפשר להכין סורבה ככה:יוסלה קמצן (קדוש?)


שתי כוסות מים
כוס וחצי סוכר
שתי מנגו קטנים
כף ליקר שרי
  אופן ההכנה
מרתיחים את המים עם כוס סוכר ומקררים במקרר למשך שעתיים
שמים במיקסר את שאר החומרים ומפעילים עד לקבל  תערובת חלקה
מקפיאים שעה ומוצאים ומערבבים ועושים זאת ארבעה פעמים
יוצקים לכוסות בעזרת כף גלידה ומקשטים בפירות העונה

                                               מקור                            

תודה! הכל נשמע טעים, נראה מה נעשה.נעמה301אחרונה
2 שאלות 1.גבינה שפג תוקפה.2.עדשים וחלבשמשי

אוקיי, בדרך כלל אני משתמשת בגבינות וקוטג'ים שפג תוקפם לפשטידות וכאלה. העניין הוא שעבר גבינה התוקף כבר לפני שבועיים- לא מוגזם קצת? למרות שהיא נראית טוב תאכלס...פשוט אני בהיריון אז אני יותר חוששת לזה.

 

ב. בעדשים יש הרבה ברזל, נכון? אז אם אכלתי כמות משמעותית של עדשים, אבל ביחד עם שמנת חלבית-הסידן יפריע לספיגה של הברזל?

סידן אכן מפריע לספיגת הברזל..רחלקה
גם אם זה כמות משמעותית מול כמות קטנה?שמשי
מגבינה כזו אפשר לעשות קרמצ'יזחשבשבת

קחי את הגבינה-

 

שימי בתוך  גרב ניילון ותלי במקרר- שכל הנוזלים יצאו החוצה

 

עד כאן הגבינה מוכנה

 

אם רוצים שתצא אורירית מקציפים אותה

 

לבריאות

 

חח תודהשמשי

אבל אחרי שבועיים אני אמות מפחד לאכול אותה חיה ובלי בישול...

אני אפילו תוהה אם שבועיים זה לא מוגזם בשביל אפייה.

בגדוליהודיה מא"י

אם הטעם שלה סביר, אז אין מה לחשוש

עיקר הבעיה במוצרי חלב מקולקלים זה הטעם שלהם, אי כי יש לא מעט מוצרים מקולקלים בכוונה, כמו יוגורט, רווין וגבינות מעופשות.

 

אחרי שבועיים אני הייתי חוששת לטעם חמוץ חזק כ"כ שיורגש אפילו אחרי בישול ואפייה

 

ולגבי הסידן והברזל. הם אכן מפריעים זה לזה לספיגה, אם כי לפי מה שאני הבנתי זה לא אומר שברגע שאכלת ברזל ביחד עם סידן לא קיבלת כלום, כך שבמיוחד אם אכלת הרבה עדשים עם מעט שמנת מן הסתם הרווחת כמות זו או אחרת של ברזל.

תודה יהודיה!!שמשי

ועוד שאלה- אם אין לי שוקולית, יש משהו שאפשר לעשות עם קקאו שיהיה לפחות דומה בטעם?

את מתכוונת לשוקו?יהודיה מא"י

קקאו + סוכר, ולבשל עם חלב.

וזה לא טעם דומה, זה הרבה יותר טעים

אם את רוצה שיהיה דומה לשוקו המוכן אז הרבה סוכר ומעט קקאו

אפשר גם להוסיף תמצית וניל או קינמון. זה טעים מאוד.

האמת שזה בשביל עוגה פשוט...שמשי
אז להחליף בסוכר+קקאויהודיה מא"י


תודה! עשיתי ויצא טובשמשי


לא סידן. מוצרי חלב מפריעים לספיגה~א.ל
דווקא כן סידןיהודיה מא"י

מוצרי חלב כי הם עשירים בסידן, אבל גם דברים אחרים שעשירים בסידן יפריעו לספיגת הברזל

לא שמעתי על דבר כזה, אשמח למקור~א.ל
סתם מעניין אותי-רחלקה

בעזהי"ת.

 

איך אכלת עדשים עם שמנת? זה מאכל אחד או בנפרד?

 

הכנתי קציצות עדשים, והם יצאו קצת יבשותשמשיאחרונה

בגלל שהייתה בהם טחינה שהשתלטה ממש...ולא רציתי לזרוק...

קיצור, רציתי לשפר את הטעם והמרקם ולעשות את זה קליל יותר אז הוספתי את השמנת.. זה עזר

עזרה...שטות

אני אוספת מתכונים לבתדודה שמתחתנת.....(מזל"ט )

אבל...

אסור לה לאכול קמח חיטה,תפו"א וחלבי

אז אם אפשר בבקשה מתכונים לארוחות צהריים-לא דברים מסובכים בבקשה זה ממש ממש יעזור

בבקשה.....שטות
זאת בקשה כללית למדייהודיה מא"י

אבל בגדול כל תבשילי הדגן + קטניות למניהם, עוף לסוגיו, דגים וירקות.

אסור חיטה לגמרי, או רק קמח? אם רק קמח אז אפשר גם קוסקוס ובורגול.

 

היו פה בעבר המון שירשורים בנושאי ארוחת צהריים

לביבות גזר אפויותכלנית1אחרונה

לביבות גזר אפויות 

מצרכים:

2 כוסות גזר מגורד (4 גזרים)
בצל קטן מגורד
4 כפות שמן
קמח ת. אדמה
2 ביצים
מלח

אופן ההכנה:

 לערבב את המצרכים, ליצור כדורים, לשטח קצת. להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן, לסדר את הלביבות. חום בינוני 180 מעלות 15 – 20 דקות ולהפוך לצד השני לעוד 10 דקות.

 

 

הכנתי עכשיו לזניה ממה שזכרתי, ו..לבב

אינלי מושג מה החום שהוא צריך להיות בתנור.. וכמה זמן?זה דיי דחוף כי כבר הכנסתי לתנור..

כמו בעוגה, 180 מעלותכלנית1אחרונה
רוצה לקנות מיקסר. באינטרנט כתוב שגודל הקערה הואפנסאי
3.5 qt. בליטר זה 3.3 בערך. כמה כוסות קמח לבצק או עוגה זה יכיל? או כמה זה קטן מ1-10? שווה את ההשקעה או לוותר? מה המינימום גודל של מיקסר הייתם לוקחים?

תודה!
מה שקובע את הכמות שאפשר להכניס עוצמת המנועיהודיה מא"י

300 וואט?פנסאי
זה חלשיהודיה מא"יאחרונה

צריכה עזרה קטנה- איך מכינים לזניה טונה פרווה,מה מופופקוו
מומלץ לשים ואיך עושים מטגנים את הטונה? עם בצל קודם? יש למישהי מתכון? פשוט יש לי עליי לזניה ולבעלי נמאס מגבינה צהובה אז חשבתי על לזניה טונה.. צריכה למחר אז אשמח שתעזרו לי תודה מראש
מישהו?? משהו???פופקוו
יש לי איזה מתכון ללזניה עם חצילים, לחפש לך?חיה וקיימתאחרונה
אני באמצע להכין עוגה ואני מקציפה שמנת והיא לא עולהעומדת על צוק

יש אפשרות לסדר אותה ??

אשמח לתשובה מהר באישי..

כמה זמן הקצפת? הקערה הייתה רטובה?-משה ר-

באיזה מהירות הקצפת?

מהירות גבוהה יחסית הרבה זמן...והקערה הייתה רטובהעומדת על צוק


אז לזרוק לפח.-משה ר-
לא לזרוק לפח.יהודיה מא"י

גם עם קצפת לא יצא מזה, דברים אחרים שלא צריכים הקצפה אפשר.

 

לא ידעתי שרטיבות מפריעה לקצפת, ולא זכור לי בעיות בהקצפה אי פעם.

את בטח מתכוונת לריצ׳ לא לשמנת-משה ר-
שמנת. ריצ' זה מוקצה מחמת מיאוס אצלי בביתיהודיה מא"י

(אני בטוחה שאתה צודק, וזה שאף פעם לא היתה לי בעיה זה סתם ענין של מזל)

הציניות בסוגריים לא במקום-משה ר-

אני לא המצאתי ולא ממציא שום דבר, זה דברים שקונדיטורים אומרים.

אני לא קראתי את זה בציניות, יהודיה- אני צודקת?אביה*
זה בכלל לא היה בציניותיהודיה מא"י

ברצינות לחלוטין, אני בטוחה שאתה צודק, והעובדה שאף פעם לא נתקלתי בבעיה היא פשוט ענין של מזל.

 

סליחה, היה נראה לי שכתבת את זה בציניות- מתנצל.-משה ר-
נכון, אפשר להכין מזה עוגה בחושהפנסאי
פעם הבאה לייבש טוב טוב את הכלים, גם את המקצפים-משה ר-

וגם את הקערה, מתחילים להקציף במהירות נמוכה ולאט לאט מגבירים עד שהקצף נהיה יציב וזהו, אפשר לבדוק אם רואים שהמטרפה משאירה סימנים על הקצף, או בדיקה ידנית, לוקחים קצת באצבע ורואים אם הקצף נוזל או נשאר על היד.

זה מוזר, כי אני בכלל לא מקפידה על יבש ואף פעם לאחיה וקיימתאחרונה

היתה לי בעיה בהקצפה.

 

נראה לי שהשמנת צריכה להיות קרה... להבה=)
שאלה אשמח אם תעזרו..hodaya100

אני רוצה להכין קרם שמנת וניל כדי לשים על עוגה. (עוגה מס' 2:http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article -da6a257084e0431006.htm)

במתכון כתוב:

לקרם:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
צבעי מאכל בג'ל

 

כמה שאלות:

א. כמה מ"ל שמנת מתוקה? 250 מ"ל יספיק כדי לקבל קרם עמיד?

ב. זה משנה אם אני אשתמש בצבעי מאכל נוזליים במקום בג'ל?

 

תודה רבה!!

א. תלוי כמה קרם את צריכה-משה ר-

ב. את מתכוונת לצבעי מאכל שמוכרים בסופרים שעולה 3-4 ש"ח? אם כן תקחי בחשבון שתצטרכי לשים כמות מכובדת בשביל שזה יצבע את המסה.

אז ככה..hodaya100אחרונה

א. אני צריכה קרם בכמות שיספיק לכסות עוגה בערך בגודל 32X26..

ב. כן. קניתי של חברת malmon's...

 

תודה רבה!!

איך מכינים קוסקוס אמיתי?מרימוש!
יש לךך סיר מתאים?s83
חשבתי לשים סיר ומעליו מסננת ממתכת בגודל המתאים.מרימוש!
זה לא ילך ככה...tx,rxukyi

הקוסקוס מתבשל מהאדים שעולים מהסיר. דרך המסננת האדים נמלטים החוצה. אם המסננת ממש בתוך הסיר זה נראה לי מבשל ולא מאדה. אבל זה יכול להיות נסיון מעניין....

והאמת, שכל ההסברים על איך עושים לא עוזרים אם לא רואים בעיניים את התנועות.

אבל בטח יש על זה סרטונים ביוטיוב.

בהצלחה~!

אם תרצי, את יכולה לבוא אלינו...

הכנת קוסקוס אמיתי במיקרוגליובי

3 כוסות סולת מוסיפים 1/3 כוס שמן עם מלח לפי הטעם ( אפשר להוסיף עוד תבלינים לפי הטעם)

מערבבים טוב.

לאחר מכן מוסיפים 3 כוסות מים רותחים מערבבים היטב ומכניסים למיקרוגל ל4 דק' על חום גבוהה, מוציאים ומערבבים שוב.

מכניסים שוב ל ארבע דק'.

לאחר מכן מגרדים את זה במסננת של קוסקוס , ויוצא ממש ממש טעים, כדאי לנסות, מהיר ועים ואיכותי.

אין צורך בסיר רק במסננת.

קוסקוס אמיתי כמו של הסבתות ב5 דקות!נוןן

היי את המתכון הזה אני מכינה כמעט כל שבת, וגם לימדתי את החברות שלי - וכולם מרוצים, חוץ מזה שזה טעים ממש זה ממש חוסך המון כסף! אז ככה:

3.5 כוסות מים.(כל כוס בערך 230 מ"ל)

כוס שמן חד - פעמית (עד הקו האחרון - זה בערך קצת יותר מחצי כוס רגילה)

5.5 כוסות סולת ברורה.

 

בסיר מרתיחים את המיים, השמן ומלח לפי הטעם, (אפשר להוסיף גם כורכום אבל אז הקוסקוס מתקלקל מהר יותר)

מוסיפים את הסולת כוס אחר כוס תוך כדי עירבוב, שמים על האש הכי נמוכה שיש, עדיף על מגביה למשך שעה, לאחר מכן מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה!! עוד שלושת רבעי שעה נוספים, לאחר מכן פותחים את מכסה הסיר ומשאירים לעוד כשלושת רבעי שעה, מגרדים את הסולת עם המסננת לקוסקוס וזהו !

שידרוג!!!חנה א

הלהיט שלי (ושל כל מי שלימדתי...)

מרתיחים בסיר גדול: 5 כוסות מים, 1/2 כוס שמן, כף מלח.

כשהמים רותחים מנמיכים את האש ושופכים בהדרגה 1 ק"ג סולת (לאחר בדיקתו ).
מערבבים עד שהסולת סופחת את כל המים ונוצר גוש.

משאירים מכוסה על להבה קטנה ביותר במשך 10 דקות.

לאחר שמתקרר מכניסים למעבד מזון עם הסכין המסתובבת. מפעילים לדקה ומקבלים קוסקוס כמו של הסבתות במינימום מאמץ.

בתאבון!

 

זה המסורתי בגדול...אלירז

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3892622,00.html

 

את צריכה את הכלים הדרושים.

והנפה שהבחורה משתמשת בה, היא לא נפת משי..

אלא רשת.

 

יש מליון גירסאות.

סבתא שלי בכלל עושה קודם מים, ומוסיפה אותם רק לסירוגין..

כמו פה:

אין כמו קוסקוס,אמיתי בסיר הקומותייםיש לי מתכוןפופקוו
אם תרצי מתכון אז אני יכתוב לך מתכון . אבל צריך סיר קומותיים וגם מערבל הנפה הזו ..ואין מה להשוות בכלל לשקיות של אוסם, הקוסקוס בשקיות כבד..
הקוסקוס מהשקיות של אוסם ממש טעיםאורין
^^^^^^ להבה=)
מי לא יודע????????????????????????????????????????רעותי פתותי

 

חמודה. רוצנה לבוא חמישי ולראות?ספגטי מוקרםאחרונה

רק ככה אפשר להכין קוסקוס.

וקוסקוס אמיתי אוטונטי זה בלי כל השידרוגים והשטויות.

צריך להכין לפי כללי המסורתחושף שיניים

 

(מוזמנת.)

איך אפשר לשפר עוגת שוקולד שהתייבשה יותר מידי?לימונית

הכנתי עוגת שוקולד בחושה והיא יצאה ממש יבשה. יש מה לעשות איתה חוץ מלהפוך אותה לכדורי שוקולד?

תודה

אולי לזגג עליה ליקר? או שוקולד מומס? תנסי..~א.ל
קרם ממש רוטב, ולחחורר מעט את העוגה עם קיסםמשיח עכשיו!

 

לחמם את העוגה וכשהיא חמה לשפוך עליה קרם שוקולד חםחיה וקיימת

הוא יחלחל פנימה וירטיב את העוגה.

 

אפשר מתכון פרווה, בלי מרגרינה או ביצים?לימונית

או שאין דבר כזה

תרתיחם 2 דק שמנת ותש]כי את זה על שוקולד מרירמשיח עכשיו!

תערבבי היטב ותשפכי על העוגה.

 

אפשר גם את הקרם של העוגה הזאת:

http://www.carine.co.il/page_2827

מתכון פשוט ומעולה לרוטב- בלי מרגרינה ובלי ביציםהדסדס

על כל כף קקאו צריך לשים 2 כפות סוכר. ממיסים עם מים רותחים (את המים את מוסיפה כל פעם מעט לפי הצורך והסמיכות של זה).

העוגה יוצאת מעולה עם הרוטב הזה למרות שאין בו מרגרינה

תודה רבהלימונית
אנחנו עושים ככה:אביה*

סוכר וניל/סוכר רגיל, ת.וניל, אפשרי- מעט לימון, או מייפל... כוס מים רותחים, מערבבים ושופכים עם כף על העוגה.

עדיף לאכול אותה כשהיא קרה (לשמור במקרר)...

כמה סוכר לכוס מים?לימונית
אנחנו עושים קרם שוקולד שיא טעים!א"י המאוחדת

חב' שוקולד מריר

עם חצי ריץ' קטן

תמיסי יחד יוצא מש טעים!

כף-שתיים...אביה*אחרונה
מצאתי לך מתכון לכדורי שוקולד, והיא אומרת שזה טעים.*בננית*

http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/2388/

תנסי, מה רע בכדורי שוקולד? (:

שימו לב-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך ו' באלול תשע"ג 16:11
בדקתי עכשיו תעודת כשרות בסניף גלידה ב״ש בקניון הנגב, והתברר שתוקף התעודה פג בניסן, דיווחתי לרבנות הראשית, לא לקנות שם עד להודעה חדשה.
שימו לב שזה עסק שמוחזק ככשר למהדרין.-משה ר-
תעודת ההכשר גם מצולמת, זה לא המקור-כבר בעיה.שמשי
נכון, ויש עוד כמה פגמים שם..-משה ר-אחרונה
מה אתה עושה בב"ש?אתה גר כאן?דרךחדשה_
מה אפשר לעשות עם עלי סלק?ציליגילימימי
פשטידה בתנוראמת ואמונה

עם ביצה ובצל מטוגן  במחבת

אפשר מתכון יותר מפורט? תודה רבה.ציליגילימימי
כל מה שאפשר עם תרדיהודיה מא"י

מה אפשר עם תרד??ציליגילימימי
פשטידות, חביתות, מילוי לבלינצ'ס, לזניה, עוףיהודיה מא"י

תפו"א ממולאים

צבע מאכל ירוק.

סלט עלי סלק מרוקאי -משרת אם

 

מרתיחים את העלים. 

כשהם רכים מוציאים אותם, שוטפים וסוחטים קצת.

לאחר מכן חותכים לחתיכות - כמו של סלט רגיל.

מטגנים במחבת עם מעט שמן, קוביות שום כשהן משחימות

מוסיפים את עלי הסלק ומתבלים : במלח, פפריקה , כמון , לפי הטעם.

אפשר גם להוסיף מעט לימון.

סלט טעים במיוחד....

 

^^^מומלץ וטעים מאד.-משה ר-
פשטידת עלי סלקכלנית1

פשטידת עלי סלק

2 קופסאות קטנות פטריות (אני משתמשת בחב' פטריות טריות מטוגנות מעט)
500 גרם עלי סלק בר חלוט וחתוך
4 ביצים
2 כוסות קמח מלא (אני משתמשת בקמח 70% אבל אפשר גם קמח לבן)
4 בצלים
1 אבקת אפייה
פלפל שחור גרוס, מלח גס
1/2 כוס שמן
אופן ההכנה
 מטגנים את פרוסות הבצל  בחצי  כוס שמן עד שהן מתרככות מעט.
 טורפים את הביצים עם הקמח ואבקת אפייה מתבלים במלח ובפלפל.
מוסיפים לביצים את התרד, הבצל  והפטריות, מערבבים ויוצקים לתבנית משומנת .

אופים ב180 מעלות כ-45 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה ומתקשה מעט.

 
קציצות דג סלמון עם עלי סלק (מנגולד)יוסלה קמצן (קדוש?)אחרונה


חצי קילו פילה סלמון
לטמפורה
כוס קמח
רבע כוס קונפלור
שקית אבקת אפייה
כוס סודה לשתייה
מים לפי הצורך
שתי ביצים
כף בזיליקום קצוץ
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
למנגולד
שתי כוסות עלי מנגולד קצוצים גס
חצי חבילת מרגרינה
חצי כפית שום כתוש
  אופן ההכנה
 חותכים את הסלמון לקוביות של 2 ס"מ ומערבבים את חומרי הטמפורה עד להסמכה
מחממים את השמן וטובלים את פילה הסלמון בטמפורה ומטגנים עד להזהבה
מקפיצים את עלי המנגולד במרגרינה ובשום ומתבלים במלח ובפלפל
סידור הצלחת
לוקחים צלחת מלבנית ומניחים עליה עלי מנגולד בצורת קן ועל כל קן מניחים יחידה של סלמון

                                   מקור