עדיף בתנור אבל אפשר גם מבושל...תודה
למשהי יש מתכון לדג עם ירקות?זמר הפלוגות
יש משהו..מירי ט.אחרונה
להשרות את הדג 20 דק' בלימון ומלח.
בינתיים לטגן בצל (קוביות או טבעות)
כשזה קצת שקוף להוסיף למחבת גם גמבות בצבעי אדום, כתום, צהוב.
ואולי גם עגבניה אם אוהבים אצלך.
להקפיץ ככה כמה דקות,
ולהוסיף לדג אחרי שהוצאת את מי הלימון והמלח.
לערבב רסק עם מיונז (יותר רסק)
להוסיף לתערובת שום ועוד תבלינים שאת אוהבת
למרוח בזה את הדג והירקות
ולתנור..
זה הולך טוב עם דג אמנון.
סלט חסה עם פקאנים ומנגוקינמונית
מה עוד אפשר להוסיף לו?
ואיך לתבל?
(בלי חומץ)
תודה רבה!
חמוציות, סלרי..אקונהמטטה
בלי חומץ?? סורי אין לי רעיונות...
לתבל בשמן, סוכר ולימון.נעמה301
כמויו,אפשר בבקשה?קינמונית
לא ממש יודעת...אבלנעמה301
תלוי גם בכמות הסלט,
שמן- כמו בסלט רגיל, לשפוך קצת..
סוכר- כפית בערך
לימון- כחצי לימון
(נראה לי...)
ועוד רוטב מצוין וטעים:
2 כפות לימון
2 כפות דבש
2 כפות שמן
2 כפות חרדל דיז'ון (אפשר גם רגיל)
ותוסיפי לתיבול הזה גם 3 שיני שום כתושות..!מירי ט.
ענביםזמר הפלוגות
תיבולגתית77אחרונה
"התיבול של מירי" - תיבול מוצלח ביותר, ואגב, זהו בדיוק הסלט שלה - חסה, מנגו ופקאנים מסוכרים.
אז ככה- 7 מרכיבים : 2 כפות שמן זית, 1 כף חומץ- אפשר להחליף במיץ לימון טרי או משומר, כפית דבש או סילאן, כפית חרדל, שום כתוש 1 שן גדולה או שתיים קטנות, או שום באבקה, מלח ופלפל. להכניס הכל לקופסא, לנער טוב טוב ולשמור במקרר. להוסיף ממש סמוך להגשה.
בתיאבון.
אני לא מאמינה! שאלת בצק. דחוף.ציליגילימימי
הכנתי בצק לחלות.
שמתי אותו לתפוח
עכשיו, אחרי כמה זמן אני מסתכלת לראות - וזה בכלל לא תפח...
ואז - נזכרתי ששכחתי לשים שמרים.
איך שכחתי? אין לי מושג.
מה אפשר לעשות עכשיו??
דחוף.
יש לי רק שמרים יבשים.
אם אני ישים עכשיו, בטח זה יצא לא טוב, לא?
שימי שמרים, ולושי היטב כדי לערבב אותם בבצקיהודיה מא"י
זה בטוח יתפח?ציליגילימימי
כי אני מתלבטת אם פשוט להפוך את זה לבסיס לקיש.
יכול להיות שזה יצא טוב? או שזה לא קשור (קמח, סוכר, מים, שמן ומלח - זה מה שיש בזה).
אבל אם זה בטוח יצא טוב, אז כבר אני ישים שמרים.
אני לא יכולה לומר שזה בטוח יצא טוביהודיה מא"י
אבל קשה לי להאמין שזה יצא טוב בתור תחתית לקיש.
טוב תודה, ננסה. כדאי לעשות משהו עם השמרים לפני כן?ציליגילימימי
לא. שמרים יבשים מוסיפים ככהיהודיה מא"י
ואם תוסיפי מים וכו' זה לא יהיה טוב לבצק
תודה.ציליגילימימיאחרונה
שייך להחליף מרגרינה בשמן במתכון של עוגיות?ט'
נתקעתי בלי מרגרינה ואני ממש ממש רוצה להכין עוגיות מסויימות 
נראה לי שתלוי איזה עוגיות- בבצק פריך אפשריעל מהדרום
לק"י
לא מתחייבת שיצא בדיוק אותו דבר.
אני מחליפה תמיד.ברוקוליאחרונה
למישו יש רעיון למתכון למנה אחרונה לבערך 30 אנשים..במבה!!!
ושיהיה אפשר להיסחב איתה באוטובוסים???
תודה רבה!!
תודה!עוד מישו???פליז..חייבת עוד רעיונות!!
תודהבמבה!!!
אולי הכדורי שמנת שיהודיה הביאה?קינמונית
סופלה,
חיתוכיות שוקולד וחמאת בוטנים
עוגת שווה- יש כאלה עם שכבת קצף נוקשה (מביצים)מעל שנראות טוב אבל לא צריכות קירור ולא מעיכות כ"כ
עוגת פירות(תפוחים,אפרסקים,אגסים)
איזה סגנון בכלל?
חייב ךהיות פרווה?משיח עכשיו!
כן!!תודה..ויש מצב למתכונים???במבה!!!
עוגות פשוטות, שנראות יפה במבחן התוצאה~א.לאחרונה
רולדה- קרמית מבפנים:
הנה מתכון לדוגמא.
לטעמי אפשר גם להקפיא בשביל שלא ימס בזמן הנסיעה.
בכמה זמן מדובר?
מה אפשר לעשות עם בננות דבש?בזמן קריב
הבננות שאנחנו קונים מגיעות מהר מאוד למצב דבש ולמרות שאנחנו קונים מעט תמיד יש 2-3 בננות כאלה.
יש לכן רעיון איך אפשר לנצל אותן?
סורבהמשהו קטן וטב
להקפיא את הבננות, לטחון אותם בבלנדר ולהוסיף אגוזי פקאן קצוצים, להחזיר להקפאה..
מצב ״דבש״ זה רקובדינה ל.
בדר"כ לעוגת בננות, צריך בננות דבש...
להבה=)
עוגת בננותדןדן2
באתר של ניקי ב. עוגת בננות טעימה.
אני תמיד משתמשת בבננות דבש לשם כך.
למי שאוהב בננות....
יאממי.....![]()
אצל ההורים שלי עושיםסיהרא.
בננה עם לבן/אשל.
פורסים את הבננות ומכניסים ללבן. זה פשוט פצצה. (אפשר גם להוסיף סוכר)
יש לך מתכון שניסית ויצא מוצלח?בזמן קריב
לביבות, להוסיף קמח, ביצים, שמן..סוכר, לערבב ולטגןאישה קטנה
מתכון מוצלח ל-12 קאפקייקס בננה שוקולד ציפסרחלה111
קישור: http://www.shirley-nemesh.com/2011/06/3105
(אפשר תכלס לוותר על הקרם למעלה)
אני יודע!lashlomo
לזרוק לפח!
"החיים הם כמו בננה - לא משנה כמה רקובים הם יהיו, תמיד אמא תגיד שזה דבש..."
יש שיטה להכין מחמצת מבננות.רוני בלילה
אם מתחשק לך לנסות,אלך להביא את המתכון.
...מלכישוע
לחמם במיקרוגל חצי דקה, למעוך, סוכר, קינמון.
ממש טעים.
ארטיק שוקו בננה-פלספניתאחרונה
בעזהי"ת
מחממים את הבננה במיקרוגל דקה אחת, עם כמה קוביות שוקולד מעל. מערבבים את התוצר לעיסה כזאת, שמים בכוס עם כפית ומקפיאים 
גאונות.
מה אומרות על הגבינה החדשה?ואהבת לרעך..
נעם-ללא חומר משמר
טעימה מאדדןדן2אחרונה
ניסיתי ואהבתי,
דחוף
!! פלאפלאורה*
הכנתי את הבלילה
אבל---
אני מנסה להכין כדורי פלאפל וזה מתפורר!!
מה אפשר לעשות/להוסיף כדי להכין כדורים
--אני באמצע עכשיו---
תודה!!
אולי לאפות בתנור?יעל מהדרום
הבעיה שזה לא מתחבר לכדור זה מתפרד ומתפורר:sאורה*
תודה יעל! יש לעוד מישהו רעיון?אורה*
להוסיף ביצה?טל..
הוספתי ביצים ויוצא מאוד יפה!אורה*
תודה רבה!
איזה כיף שיש אתכם!
![]()
אין צורך בביצים.אני שמה לחם ישן שהורטב,ונסחטככה סתםאחרונה
גזר..מה עושים איתו?מרים*
בקיצור חייבים להציל אותם.
אז חשבתי לאפות עוגת גזר אבל בשבילה צריך רק כוס גזר מגורד
איזה עוד רעיונות יש?
חוץ מגזר מרוקאי .תודה
ירקות מוקפצים, מרקיעל מהדרום
לק"י
ואפשר לקלף, לחתוך לעיגולים ולהקפיא למרקים וכדו'.
כמה רעיונות:יהיה טוב
-לגרד גזר ולהוסיף לאורז.
-להכין ירקות אפויים/מוקפצים
-להכין גזר עם פטריות בתור רוטב.(מאוד מתאים לאורז)
-סלט גזר חי, [צריכה מתכון?]אביה*
-סלט ירקות "חמוצים"- גזר, קולורבי, גמבה, סלרי, שומר [אם יש]
מוסיפים מלח, פלפל שחור/לבן, מעט שמן, הרבה לימון, אפשר קצת חומץ, שתי טיפות סוכר.
מערבבים ושמים במקרר להספגת הטעם, אחרי כמה שעות בודקים טעם ומשפרים...
-סתם להוסיף לסלט ירקות רגיל
ובנוסף לנ"ליהודיה מא"י
גזר משתלב נהדר בהמון תבשילים
עם אורז/גריסים וקטניות
ברוטב עגבניות. למעשה בכל דבר עם רסק עגבניות.
בפשטידת בשר
בבולנז
בתבשילי קדירה
בשקשוקה
אצלי במטבח זה ממש אחד מירקות המסט, כמו בצל.
חבל שלא שלחתי לך היום את הגזר..מרים*
רולדה/עוגת גזר-משה ר-
אם היית קורא מהתחלה מה כתבתי..מרים*
מחילה, לא קראתי!-משה ר-
מיץ גזרheh
בריא, מחזק, ויש כאלו שאוהבים אותו![]()
גזר מרוקאידןדן2אחרונה
גזר מרוקאי משוכנז (לא חריף.......
)
חותכת לטבעות,מבשלת במים,
מוסיפה פפריקה אדומה, כמון, מלח פלפל, שום כתוש ולימון.
אפשר להוסיף פטרוזליה קצוצה מוסיף המון.
מאכלים שניתן להקפיאheh
יכול להיות שהיו שרשורים כאלה, ועל כך סליחה.
אלו מרקים ניתן להקפיא מבלי שירגישו שהוקפא? (אם יש תפ"א כרכיב במרק ניתן להקפיא?)
פשטידות- שלא מרגישים עליהם שהוקפאו!!!!
תוספות- אורז, קוסקוס???
סלטים מבושלים שניתן להקפיא?
תודה
שלא ירגישו בכלל שהוקפאו?יהודיה מא"י
לפי דעתי אין חיה כזאת. יש בהחלט הבדל בין אוכל טרי לאוכל לא טרי
מה שכן, יש דברים שנשארים טובים מאוד גם אחרי הקפאה.
מרקים, אפשר להקפיא. תפו"א מאבדים את המרקם בהקפאה, לכן אם מדובר על מרק עם חתיכות של תפו"א אולי פחות כדאי להקפיא. תפו"א במרק סמיך לא יפריעו.
פשטידות מהסוג של תערובת גבינה וביצים + ירק כלשהו בדר"כ יחזיקו טוב בהקפאה, חוץ אשר תפו"א כאמור.
פשטידות עם בצק פריך גם סביר. עם בצק עלים לא כדאי.
אורז - מתייבש בהקפאה, אבל אם שופכים עליו מים רותחים/מרק לפני החימום, אז זה לא כ"כ מורגש
קוסקוס נראה לי מיותר להקפיא. עדיף כבר להשתמש בקוסקוס משקית.
ירקות מבושלים מחזקים טוב בהקפאה, במיוחד עם יש להם רוטב
עוף, בשר, דגים. מחזיק בהקפאה, במיוחד עם רוטב.
בכללי, דברים עם רוטב מחזיקים טוב יותר מדברים יבשים.
קוסקוס יוצא אחלה מהקפאה..רחלקה
אולי, אבל בשביל מה להקפיא משהו שלוקח דקה להכין?יהודיה מא"י
כי יש הבדל משמעותי בין קוסקוס משקית,לקוסקוס מסולת.מוריה
כי לפעמים נשאר..רחלקה
בעזהי"ת.
והמרק כבר נגמר..
אז מקפיאים לפעם הבאה 
תודה!!!!heh
אני הקפאתי המוןקינמונית
לפני הלידה והחזיק מעל חודשיים בכיף
(אבל באמת אין דבר כזה שלא מרגישים בכלל בכלל, זה היה טרי,אבל כמעט...):
קציצות
שניצלים(וגם בציפוי קורנפלקס-מעולה)
מאפינס מלוח חלבי
עוגיות "חמאה"(פרווה)
קציצות בטטה ותפו"א מהאתר של ניקי ב המעולה
חלות
עוגות פשוטות
כיסונים ממולאים חזה עוף
בהצלחה!
אפשר בבקשה מתכוןנעמה301אחרונה
לעוגיות חמאה פרווה וכיסונים ממולאים חזה עוף?
נשמע טוב...תודה רבה!
חבר'ה, שקשוקה עם רוטב סויה זה לא.אריק מהדרום
פשוט לא.
מחפשת מתכון לסיגרי פילו במילוי חלבה.!עלמא1234
בס"ד
היי,
הייתי לפני חודש בחתונה ברמת רחל, והיה שם קינוח של סיגרי פילו במילוי חלבה משהו פצצה (!)
ואני לא מוצאת מתכון נורמלי ופרווה באינטרנט..
מישהו מכיר??
תודה!!
מחפשת מתכון למשהו טעים מפלפל ירוקט'
ולא ממולא באורז
לא יכולה לסבול יותר אורז...
מוקפץ? קלוי בתנור?חילזון 123
קיש פלפלים?-משה ר-
שזה מה?ט'
אפשר למלא בקינואהאם הבנים12אחרונה
סלט פלפלים קלויים ב3 צבעים.
פלפלים ברוטב עגבניות על קינואה
אפרסקים,שזיפים.שולמית שלי
יש למישהו רעיון מעניין מה לעשות עם אפרסקים ושזיפים.??
סלט חסהזמר הפלוגות
גלידה מהאפרסקיםלהבה=)
סורבה, פאי, קומפוט, ריבה..-משה ר-
עוגהפעימה
פאי!!! יאמ!ניל"ס
מרק פירות!! (לפתן/ קומפוט)סיהרא.אחרונה
חותכים לגודל הרצוי ומבשלים במים עד שנהיה רך.. בערך 10 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים סוכר ולימון לפי הטעם.
וכמובן להגיש קר.
יאמי יאמי, עושה לי חשק למרק פירות של סבתא...
שלום חייבתת עזרה דחוף!!!!טלי מור
בבקשה המתכון לעוגת גבינה / כדורי שוקולד או כל מתכון אחר (בואיקוס וכו')
את מתכוונת קינוח כלשהו? איזה קריטריונים?משיח עכשיו!
מציעה לך לעשות פה חיפוש בפורוםיעל מהדרוםאחרונה
כמה קילו קמח אפשר ללוש במיקסר עם קערה של 4.3 ליטר?חילזון 123
השאלה היא מה חוזק המנוע שלויהודיה מא"י
שווה לבדוק את הוראות היצרן, כדי לא לגמור את המנוע בגלל לישה של יותר מידי בצק
הכוונה למיקסר הזה-חילזון 123
חיפשתי עבורך את הוראות ההפעלהיהודיה מא"י
וואי תודה. אני מבינה שזה די קטן. חבל...חילזון 123אחרונה
יש כשרות לרוטב טבסקו?*תות בננה*
אני מתכוונת לבקבוקון האדום החריף.... ואם כן איזה?
מקפיצה... מישהי??*תות בננה*
אז ככה..באמת יש לנו טבסקומרים*
ושאלתי את בעלי והוא אמר שפעם הם ביררו ועל הארגז יש כשרות רק שבסופר שמים כל בקבוק בנפרד ולא כתוב על כל בקבוק כשרות
כןם או יוטלי מוראחרונה
מתכונים לילדיםכרובי=)
בע"ה
נשמח לרעיונות למתכונים שאפשר לעשות עם ילדים כמו: כדורי שוקולד, עוגיות פריכות וכו'
תודה 
יש פה שרשור שלםיהודיה מא"י
"תחרות מתכוני הפעלה"
תסתכלי בהודעה הנעוצה שבראש הפורום, יש קישור
לא חשבתי לבדוק שם..תודה!כרובי=)
יש אתר מקסים ניקי אוכל עושים באהבהשניידר
אין סוף מתכונים
יש שם גם עוגיות ודברים נוספים שאפשר עם ילדים או את לבד
דברים בריאים לרוב מהירים וטעמים מאוד
יש ספר של רות סרקיס שנקרא "ילדים מבשלים" ועוד ספרחיה וקיימת
של חנה שאולוב שנקרא "עוגות ברגע" שניהם מעולים עבור ילדים.
בראשון- כל סוגי המאכלים- אפיה ובישול ובשני עוגות בלבד אבל בלי הקצפה וכד' פשוט לערבב ולאפות.
מצויין גם לנשים עסוקות במיוחד שרוצות עוגות באפיה ביתית. בהצלחה.
יצירה עם בצק לעוגיות-פלאפל
עוגיות מבצק פריך- לחצי בצק מוסיפים אבקת קקאו או שוקו, ולחצי בצק לא (ואז הוא נשאר לבן). כל ילד מקבל גוש בצק לבן וגוש בצק חום, ואז אפשר להכין המון עוגיות עם קישוטים(מהבצק החום והלבן)- דובי עם עיניים וכפתורים, פרח עם עלים וקישוטים, לבבות, בית עם חלונות ודלת וכו' כיד הדמיון הטובה עליכם ועל הילדים. המשחק שנוצר משני הצבעים (ויש ילדים שיוצריך עוד גווני ביניים ע"י ערבוב של חום ולבן) מעודד יצירתיות ומספק תעסוקה וכיף להמון זמן. כמובן שבסוף אופים הכל ונהנים מהתוצאות הטעימות.
מתאים מאוד ליום האחרון של החופשחיה וקיימת
כל ילד יוצר לוח מהבצק הלבן ומהבצק החום הוא כותב משהו לאחיו (בהצלחה וכד') אף ילד לא רואה מה עשה השני ולמחרת ביום הלימודים הראשון הוא מקבל לכיתה את העוגייה ושם מגלה איחול מאחיו.
מוצלח מאוד הילדים נהנים גם ליצור וגם לקבל.
ואם כבר, עוד רעיון שהיום עשיתי עם הילדיםיהודיה מא"י
עוגיות מלוחות (כמו עוגיות מזרחיות כאלו של עבאדי)
מכינים בצק שמרים, כמו זה של החלות, רק שיהיה יחסית הרבה שמן
לוקחים חתיכה קטנה של בצק ויוצרים ממנה טבעת קטנה.
טובלים את הטבעת בתוך קערית עם שומשום/זעתר/פפריקה/קצח/מלח גס/כל דבר אחר שאוהבים. אפשר לטבול רק צד אחד, ואפשר סביב סביב. מהדקים את התוספת אם יש צורך
מורחים שמן או ביצה (אפשר להשתמש בספריי שמן)
אופים בתנור בחום גבוה עד שהן קשות.
אני עשיתי היום עם ילדים בגיל 4 ו5.5 שנהנו מאוד, וגם הצליחו יפה לעשות את הצורה. מק"ג קמח יצא מעל ל150 עוגיות.
ועוד דבריהודיה מא"י
בעיניי, לילדים בגילאים האלו (וגם קצת יותר קטנים וקצת יותר גדולים, משהו כמו 2.5 ועד 7), שיפודים זאת פעילות נהדרת. היא מגלמת בתוכה המון פעילות התפתחותית.
קודם כל יש המוטריקה העדינה של השחלת האוכל על השיפוד
ואז יש גם את הענין של הרצפים
חוץ מזה אפשר גם להכין פיתות, אז יש גם מוטריקה גסה
ובסוף גם יש ארוחה ממש טעימה.
פיצות אישיותציפוראחרונה
מכינים את הבצק לפיצה. ואחרי שהוא תפח כל ילד מקבל עיגול בצק מרדד אותו ושם עליו איזה תוספות שבא לו...
או - עוגיות בצורות בעזרת חותכנים...
כדורי שמנת מצופיםיהודיה מא"י
לאחר ההצלחה הכבירה בשבת, אני משתפת במכון לקינוח מדהים, ומחומרים פשוטים ביותר.
מדובר בכדורי שמנת בציפוי פרורי עוגיות. הכדורים האלו נראים תמימים למדי. כמו כדורי שוקולד פשוטים, אבל כבר בביס הראשון מגלים שזה משהו אחר לגמרי
מתכון לכ16 כדורים
לשמנת:
2 חבילות שמנת חמוצה
קצת יותר מחצי כוס אבקת סוכר
סוכר וניל/תמצית וניל
מערבבים את הכל
שמים בחיתול בד, ותולים למשך 24 שעות לפחות, בדיוק כמו שמכינים גבינת שמנת, רק שפה חשוב לשים לב לתלות מספיק שהשמנת תגיר היטב את כל הנוזלים.
אחרי זה אפשר להוסיף קצת מי בישול של סלק כדי לצבוע בוורוד את השמנת.
מקררים היטב, אפשר אפילו לשים לאיזה חצי שעה במקפיא.
לפרורי עוגיות:
חצי כוס קמח, חצי כוס סוכר, קצת שמן, בכמות שמספיקה לעשות תערובת פירורית. שמים את הכל במחבת, ומטגנים-מפוררים עד שהפרורים קלויים. מקררים
בעזרת כפית וידיים נקיות יוצרים כדורים קטנים מהשמנת, מגלגלים בתוך פרורי העוגיות עד שהם מכוסים לחלוטין.
שומרים בהקפאה.
ועוד כמה הערות קטנות:
כשסיננתי את השמנת מהים, המים יצאו מתוקים. עלה בדעתי אם כך להוסיף את הסוכר רק אחר כך, ואז אפשר להוסיף פחות סוכר. אבל עוד לא יצא לי לנסות.
אפשר כמובן להחליף את הציפוי: בסקוויטים מרוסקים, אגוזים מרוסקים, שוקולד (לציפוי שוקולד, קודם להקפיא טוב, אח"כ לצפות) ועוד כיד הדמיון הטובה
אפשר גם כמובן לגוון טעמים. למשל להוסיף קצת קפה נמס לשמנת וכו'.
אפשר גם להוסיף מילוי כיד הדמיון הטובה.
נשמע טוב! תודה על השיתוף!מודדת כובעים
שאלה של הורה:אלעד
את לא חוששת לצבוע עם מי סלק, שכידוע אינם יורדים בכביסה?
לאיהודיה מא"י
שמים כמות מעטה, שמספיקה בשביל לצבוע, אבל הצבע כבר לא עובר הלאה.
שאלה!!nadieli
האם ניתן להשתמש בשמנת\גבינה אחרת כדי לא לנצטרך לסנן 24 שעות?
אני מניחה שאפשר להשתמש פשוט בגבינת שמנת מוכנהיהודיה מא"י
אם כי אני לא בטוחה שגבינת שמנת מוכנה היא מוצקה כמו הגבינה הביתית
גם המחיר כמובן יהיה בהתאם
ואין חשש שהשמנת תתקלקל כשהיא תלויה 24 שעות בחום?משתדלת
מי שגרה במישור החום והבטון
יהודיה מא"י
אולי כדאי לתלות בתוך המקרר. ואז אולי כדאי להשאיר אפילו יותר מ24 שעות. המקרר לח ואין בו רוח, לכן אולי יהיה צריך יותר זמן.
למרות שאם הבית ממוזג, זה צריך להיות בסדר בכל מקרה.
ומי שגרה במקום חם ויבש, יכולה להסתפק בלילה.
אצלי סלק דווקא כן יורד בכביסה...בנימינה
אצלי סלק תמיד יורד בקלות.בת 30
אף פעם לא הבנתי את החשש הזה
וואי, נשמע טעים! ינוסה בע"ה..+ מוסיפה מתכון חלבי>אביה*
יש לי מתכון טעים למעין פוקצ'ות מיוחדות...
במתכון המקורי קוראים לזה "לחם גרוזיני", הבצק טיפה פריך [לא כזה אהבתו] אז עשיתי מתכון של בצק לפיצה פרווה רגיל + המילוי.
זה נראה כמו פוקצ'ות קטנות, עושים עיגולים קטנים, מתפיחים ומשטחים למעין פיתה, ושמים מעל את המילוי.
המילוי:
לטגן בצל+פטריות, לתבל, להוסיף- 2 קוטג'+2 ביצים, לערבב היטב, לשים 2-3 כפות על כל "פיתה" ולשים מעט גבנ"צ.
לאפות בחום גבוה עד שמשחים בצדדים.
יוצא ממש טעים, במרקם מוקרם/גבנצי שכזה, ממליצה מאוד!
בכלל, אנחנו שמים בלזניה קוטג'+ביצה מעורבב בשכבה העליונה ויוצא טוב!
אם מישהו רוצה גם את המתכון הספציפי לבצק שיכתוב.
בתאבון!
נשמע טעים, זה בטח יוצא כמו עוגת שמנת עם פירורים-משה ר-
לא?
כן, אבל כמו אחת איכותית במיוחדיהודיה מא"י
ננסה את זה בעז"ה בהזדמנות
-משה ר-
משנה כמה אחוז השמנת? 9 מספיק או יותר?אביה*
תודה רבה.. 
[מדובר בגביעי שמנת, נכון? ]
אני משתמשת ב15, הכי זוליהודיה מא"י
אפשר גם ב27, דווקא ה9 פחות נראה לי, למרות שגם צריך להיות אפשר, רק שבטח תצא כמות קטנה יותר.
אחלה, תודה על התגובה המהירה..
אביה*
הכנתי, יצא מעולה אבלאם לשתיים
ממש הסתבכתי עם הפירורים, זה יצא תערובת פירורים, אבל כששמתי במחבת הכל נהיה עיסה אחת דביקית ונשרף..
למה זה קרה? (ניסיתי פעמיים כי חשבתי ששמתי יותר מדי שמנת אבל גם כששמתי טיפה זה יצא ככה..)
רגע, רגעיהודיה מא"י
שמת את השמנת במחבת כשהיא עוד חמה?
אמורים לקרר היטב את הפירורים, ליצור כדור מהשמנת ואז להניח אותו בעדינות ולגלגל בעדינות בתוך הפירורים, עד שנדבקים אליו פירורים מכל הכיוונים
אבל כתבת לשים בפירורים קצת שמנת, לא?אביה*
אז צריך לשים במחבת עם הקמח והסוכר שמנת- או לא?
תודה...!
וסליחה על השיגוע.....
אוי, שגיאת הקלדה שלי, קצת שמן, לא קצת שמנתיהודיה מא"י
אני הולכת לתקן, שלא יטעו אחרים
סליחה ומחילה
תודה, בדיוק שמתי בחיתול את השמנת, אגב-אביה*
ככה בדיוק [בלי הסוכר כמובן] אנחנו מכינים גבינת שמנת- עם זיתים או עם שמיר. מוסיפים מעט מלח, לפעמים אמא שלי מערבבת גם אשל שלא ייצא שומני מידי, יוצא מעולה, זול וטעים.. 
ככה גם אני מכינה גבינת שמנתיהודיה מא"יאחרונה
והרעיון לכדורי שמנת האלו נולד כשפעם די ממזמן ניסיתי לעשות גבינת שמנת מתוקה
בצק עלים מיום שישי...דןדן2
שכחתי להקפיא בחזרה....
כמה זמן יכול להיות במקרר בלי להחמיץ?
יש רעיונות לשימוש להכנה מהבצק חוץ מרוגלך ופיצניות?
האם פשטידת הכל כלול הולכת עם בצק עלים?