שכחתי להקפיא בחזרה....
כמה זמן יכול להיות במקרר בלי להחמיץ?
יש רעיונות לשימוש להכנה מהבצק חוץ מרוגלך ופיצניות?
האם פשטידת הכל כלול הולכת עם בצק עלים?
שכחתי להקפיא בחזרה....
כמה זמן יכול להיות במקרר בלי להחמיץ?
יש רעיונות לשימוש להכנה מהבצק חוץ מרוגלך ופיצניות?
האם פשטידת הכל כלול הולכת עם בצק עלים?
יש בעיה עם הכשרות...
באמת קשה למצוא מהדרין..
אני מוצאת את עצמי בחופש לא אוכלת ארוחת בוקר נורמלית כי כבר נמאס לי ממה שיש בבית...
מוכנים לעזור לי לחשוב על ארוחות בוקר?
אם זה עוזר לעוד מישהו, אני אצרף את מה שאני עושה- חביתה, חביתת ירק, שקשוקה, ביצת עין, גבינת בצל, גבינת זיתים, לחם וסלט...
חייבת דחוף עוד רעיונות...![]()
ירקות חתוכים עם מטבל שמנת (מערבבים שמנת חמוצה, מיונז ומלח),
פיצות קטנות (את יכולה להכין כמות ולהקפיא),
גרנולה ויוגורט,
כדורי זיתים (עיגולי בצק פריך ובתוכו זית),
לחמניות ממולאות במילויים שונים (כנ"ל- להכין ולהקפיא),
דייסת קוואקר/ סולת
מרכיבים:
500 גרם שיבולת שועל
רבע כוס מכל אחת מהתוספות הבאות:
פרג שלם, זרעי פשתן, קוקוס, שומשום, גרעיני דלעת
חצי כוס פיסטוקים קלופים
שלושת רבעי כוס שמן
1 כוס דבש מחומם מעט
אופן ההכנה:
מערבבים יחד את החומרים היבשים, יוצקים דבש ושמן ומערבבים היטב. מפזרים על תבנית מרופדת בנייר
אפייה ואופים ב-180 מעלות כ-30 דקות עד להזהבה. מערבבים מדי פעם את התערובת בתבנית.
מצננים לחלוטין ומפוררים בידיים. שומרים בצנצנת אטומה.
8 כוסות קוואקר
3/4 כוס שמן
כוס סוכר חום/ לבן
חצי כוס סילאן/ דבש
1.5 כפיות קינמון
1/4 כוס מים
לבחירה- שומשום, קוקוס, (חמוציות, תמרים, אגוזים שקדים- להוסיף לקראת סוף האפיה)
מערבבים הכל טוב טוב, משטחים בתבנית, אופים בחום 180 עד שמשחים (בערך חצי שעה +-), כל בערך 10 דק' מערבבים,
מוציאים מהתנור, שופכים לקערה ישר ומערבבים, עד שמתקרר כדאי לערבב מידי פעם כדי שלא יתקשה...
בהצלחה 
מתאים גם עם חמוציות/אגוזים קצוצים/פרוסות תירס גמדי/גזר מקולף או מגורד.
הולך מצויין עם חמוציות ושקדים שלמים קלויים.
אפשר גם חסה..
ואפילו שומשום קלוי..
שלום,
מחפשת רוטב לסלט כרוב לבן עם גרעינים.
בלי מיונז...
משהו עם חומץ ושמן, מלח ווכר (נאבדו לי הכמויות המדויקות...)
תודה רה!
רוטב וינגרט:
ראש כרוב או שקית כרוב או כרוב וגזר קצוצים (חסלט)
1/4 כוס חומץ
1/2 כוס שמן (אני מוסיפה רבע כוס מים במקום עוד 1/4 כוס שמן, כדי להפוך את הרוטב לשואף ל"דיאט")
מעט מלח
1 כפית דבש/ סוכר
אם את אוהבת את הטעם, אפשר להוסיף חצי שן שום או 1/2 כפית חרדל.
אפשר גם להוסיף חמוציות. זה מאד משדרג את הסלט
שימי בצנצנת, או כוס ותבחשי היטב לפני שאת שמה בסלט.
לשולחן שבת
יש לכם רעיונות?
לא קטניות.
תודה .
אשמח לשמוע למה את מתכוונת ומה המנה העיקרית ככה יהיה לי יותר קל לחשוב על משהוא...
עדיף פחממות כי בעלי לא אוהב ירקות..ץ
,קוסקוס,מוקפץ..
אני רושמת כמה רעיונות ואם את רוצה מתכון של משהוא בשמחה...
1. קוסקוס- אפשר משקית -קל מהיר ואצלנו זה ממש הולך כתוספת גם בלי המרק
2. אורז- פרסי (ירוק/תפו"א בתחתית), בוכרי (עם גזר וחומוס),מקלובה (בלי העוף), ויש את התוספות הקניות...
3. חיטה בסיר- תופס את הגז הרבה זמן אבל שווה את זה.
4. בורגול גס- עדין בטעם, טעים ומיוחד.
5. אטריה- אטריות ביצים דקות שמבושלות עם כורכום (מרוקאי).
בהצלחה ושבת שלום
- אפשר לקחת חציל, ולחצותו לשני חלקים (להניחו על גז עד שמוכן, או בתוך תנור)
אח"כ לקחת טחינה, כוסברה, שיני שום ולשים במרכז החציל כשהוא פתוח במרכזו.
- (לא יודעת אם זה נחשב לתוספת) לילדים: לקחת כפיות מתכת, להמיס במקביל שוקולד, לטבול את הכפיות בחלקן בשוקולד המומס, ולפזר סוכריות אם רוצים.
להקפיא ולהגיש בעת הצורך 
אפשר: בטטות בתנור - תחפשי באתר של "ניקי ב" סלט בטטות עם פטרוזליה - זה מעולה ואפשר להגיש גם קר.
אטריות אורז עם גזר ופטריות, קינואה, לביבות תפו"א (אפשר לא רק בחנוכה...) פשטידות למיניהם. (יש לי פשטידת גזר מתוקה ממש טעימה אם תירצי ) - גם מי שלא אוהב ירקות אוכל אותה אצלי... בהצלחה.
מגרדים קישואים, מאדים בכלי אידוי.
אחרי שהתקררו- סוחטים עם הידיים.
מערבבים עם לימון, סוכר והמון שמיר טרי קצוץ.
ס ו ף הדרך !
פטריות שלימות ומשומרות-
משרים לכמה שעות במיץ של הזיתים מהקופסא.
זהו.
מצחיק ומיוחד!
לשים בקערת הגשה
ולשים מלמעלה:
שמן ופפריקה
או
רצועות בצל מטוגן
או
צנוברים
או
חומוס שלם חם
ז"א סיר בתוך סיר עם מים חמים?
תודה.
קוראים לזה טנזיה זה פירות יבשים מקורמלים סוף הדרך וביחד עם קוסקוס זה מעולה חבלז
שבת שלום לכולם
חותכים לרצועות דקות מטגנים את הבצל ואז מוסיפים את הפירות יבשים סילאן וקצת מים ומצמצמים את הרוטב על אש נמוכה
אפשר לקלות שקדים ואגוזים במחבת נפרדת ולהוסיף...
יאמייייי
מחפשת המלצות לארוחות צהריים קלילות ונחמדות, שלא לוקח הרבה זמן וכוח להכין.
בעלי חוזר הביתה רק בערב. אני עובדת עד הצהריים וחוזרת הביתה עייפה (בהריון).
בעיקרון הארוחה החמה שלנו זה בערב, ביחד. בד"כ בעלי עוזר מאוד בהכנה...
חשבתי אולי להכין יותר אוכל בערב ואז לחמם לי למחרת בצהריים.
אבל לא תמיד זה רלוונטי, אז מחפשת גם רעיונות שיהיה לי קל להכין.
המצב כרגע הוא שבגלל שאין לי כוח ורעיונות אני פשוט מנשנשת או מכינה טוסט.
מחפשת רעיון שיציל אותי ויכניס קצת יותר אוכל בריא לגוף...
תודה רבה!
שניצלים עם פירורים והכל ולהקפיא (ורק נשאר לטגן)
כדורי בשר מוכנים\ קציצות ואז רק להפשיר
להכין מהערב חתיכת דג במשרה (נגיד כמו המושטים שנמכר בבודדים) ואז בצהריים לטגן\ להכניס לתנור 20 ד'
תוספות קלילות:
פירה
קוסקוס משקית
פסטה
וכמובן שאפשר גם בתוך לחם (נגיד השניצל והקציצות, יאמי...)
גם אני מצטרפת לרעיון של להכין כמות מדבר שאפשר להקפיא כמו קציצות... ורק מוציאים בבוקר למקרר ומחממים. הכי קל.
את יכולה להכין בורגול זה ממש שתי דקות..או קוסקוס משקית.. תערבבבי עם סלט ירקות. זה טעים קליל ומשביע.
את יכולה להכין פסטה ולשים רוטב מוכן שקונים.. (זה טוב כשממש עייפים)
תפו"א וביצה.. קליל ונחמד.
בכל מקרה, עצתי- תוסיפי סלט ירקות, זה קודם כל בריא, וגם טעים ומוסיף לשובע..
בקשר לפסטה- אפשר גם להכין הרבה רוטב ולהקפיא.
מכירים??
קיבלנו מתנה תרכיז רוזטה אבל לא יודעים להכין את היחס שלו עם המים..
וכששתינו קיבלנו כאבי בטן. זה היה חזק.
שותים את זה קצת? זה כמו יין?
אשמח לקבל טיפים בעניין..
מיסטר דום
-משה ר-אפשר מתכון? 
נראה מעולהההה
נראית מצוין, אפשר מתכון? למתלמדים באפיה כמוני ![]()
סעיף 126.ב.
והיה והמתכון התברר כמוצלח וצורפה תמונה מגרה, יחוייב מיסטר דום (להלן: "הטבח") לשלוח טעימות לחברי הפורום.
-משה ר-
מיסטר דוםסתם
אני פשוט מה זה מחכה!..
הלל א.אחרונה(כי במקום להנמיך את האש בסיר הזה הנמכתי לעוף!!
)
הוספתי קצת סוכר וניל אבל לא עזר.. מה אפשר לעשות כדי לשפר את הטעם? (חוץ מלעשות חדשים?)
לפי המתכון.. 
אז זהו? הלך לפח?
בפולסים קצרים..
אז כן, בעיקרון הלך השוקולד ![]()
*קומי אורי*אם כי הוא לא מעודד במיוחד.
מצטערת, לא מבינה בזה...
-משה ר-
מאמע צאדיקהלקח לי כמה שוקולדים שרופים עד שהשתכנעתי שבן מרי זה הדרך ארוכה שהיא קצרה....
אין לי מושג מה נפל עליי שעשיתי ישר על הגז..
לא נורא, הכל לטובה!
אכלתי ממנו קצת לפני שזרקתי לפח.. סוג של נחמה.. 
אוטוטו הן מתחילות...
וממש יעזור להן רעיונות לארוחות בריאות, מזינות, מגוונות, עם מצרכים בסיסים (יחסית...)
ארוחת בוקר/ ארוחת צהרים/ ארוחת ערב,
סלטים/נשנושים/ בשרי/ חלבי לחורף, לקיץ וכ'ו...
בע"ה, אם תזרמו, נפיץ את השירשור הזה לבנות לקראת שירות...
תודה ענקית לכולכם!
ארוחת בוקר: תמיד, ירקות חתוכים בקופסא, תעדיפו ירקות זולים, לא חייבים עגבניות שרי ונבטים...
לחם: תעדיפו מקמח מלא. אם את היחידה שאוכלת כזה בדירה, תקני, ובאותו יום תשימי כל 2 פרוסות בשקית אוכל- ולמקפיא.
בתוך הלחם
: טחינה (אפשר לקנות גולמית ולהכין כל פעם קצת.), חביתה, גבינה לבנה, טוסט עם גבנ"צ 9%
יוגורט.
צהרים/ערב: מרק עדשים, מרק כתום, עוף בתנור עם תפו"א, קציצות טונה, שקשוקה, מרק ירקות, ירקות בתנור..
נשנושים: פירות, יוגורט,שקדים...
* תזהרו מפירות יבשים!! יש בזה תחושה של "בריא" אבל תכל'ס- יש בהם מלאנטה סוכר, אז צריך לשים לב לסוג ולכמות...
אני בבוקר הייתי לוקחת טוסט.. היה טוסטר בבצפר אז הכנתי אותו עם הגבינה וזה השארתי רק לחמם בבצפר.. או חביתה, ממרח שוקולד או מה שתרצי. אפשר גם דגנים עם חלב....
צהריים.. וואו פה השקעתי!! אורז (כן, אורז. אפשר להביא מהבית כמות שמתאימה ולשמור במקרר), פתיתים, ספגטי או כל פסטה אחרת.. להוסיף לזה רוטב של אפונה וגזר, בולונז (הבאתי מהבית רוטב מוכן של יכין, שאגב יש להם גם לפיצה ולשקשוקה. לא רע בכלל), מוקרם (תפו"א או פסטה), שניצלים, חזה עוף....
לרוב הייתי מכינה פתיתים, יחד עם בצל מטוגן, גמבה ועגבניות... בצד כנפיים, חזה עוף, שניצל..אפילו שניצל תירס..
מוקפץ אפשר להכין, אפילו בסיר, אבל עם כל התבלינים שהצריך, הנודלס....
ארוחות ערב אפשר גם כמו הבוקר.... דגנים עם חלב, טוסט.. חביתה.. סלט.
שירות לאומי זה הזמן הכי כיף. יוצאים מהבית, וגם מי שלא בישלה קודם (כמוני), לומדים.. רואים את אמא או אבא ומיישמים את זה. מותר להתקשר כדי לבקש מתכונים. תנצלו את זה... אין כמו לשבת בדירה ולאכול אוכל ביתי שאת בישלת, עם התבלינים שאת אוהבת....
ומותר גם להביא מהבית דברים... אני הבאתי בשרים, ירקות ופירות מדיי פעם... תשקיעו. אני לא אומרת ארוחות גורמה, אבל אל תנחו את ארוחת הצהריים או בוקר או ערב. אם יש ארוחה שהייתם רגילים לאכול קבוע- אל תוותרו. גם מדי פעם אפשר לאכול חטיף או שוקולד...
לא לזנוח את האוכל אבל גם לא לאכול שטויות יתר על המידה.. תמנעו ממנות חמות...תכינו אתן מנות חמות שלכן! את האוכל שלכן... ואם כל הבנות מצטרפות- אז מה טוב
מרב.ולא כמו בבית, שהוא סתם נראה לנו ריק- אצלנו הוא באמת היה ריק.. 
כמה הצעות:
ארוחת בוקר-
לחם/לחמניות- וכשזה עוד טרי- הופס למקפיא. כל בוקר מוציאים לחמניה/פרוסה, מורחים משו שאוהבת [גבינה-שוקולד-חמאת בוטנים-וכו'..]
אם את בקטעים של ירקות חתוכים- בבוקר אף פעם, אבל אף-פעם אין כוח לחתוך. עד שאת גוררת את עצמך מהמיטה את כבר חייבת לעוף לתקן.. תחתכי ערב קודם, לפני שאני הולכת לישון, שימי בקופסה- ומקרר
זה שומר על עצמו די טוב 
ארוחת צהריים/ערב-
אם את בקטע של להשקיע ולהכין כל יום אוכל-
באמת שאפשר להכין הכל. הכל הכל הכל.
אורז, פסטות למינהן, קוסקוס [ומרק!], פתיתים מכל הסוגים.. וכמובן האוכל העיקרי-
שניצלים: מביאה מהבית חזה פרוס מופרד בנייר אפיה [אפשר כבר אפילו מטובל בפירורי לחם!], מקפיאים- וכל פעם מוציאים שניצל/2/10.. כמה שבאלך..
עוף: למשקיעניות בלבד
לי לא היה סבלנות, אבל לחברה שלי היה קטע בתחילת שנה של שידרוגים- כל פעם שהבאתי אוכל קפוא מהבית [וז-ה הציל אותי. לא הייתי רעבה, לא הייתי צריכה להשקיע באוכל, קיבלתי אוכל מזין ובריא. לא השמנתי..]-- היא "שידרגה אותו". בישלה מחדש, הוסיפה תבלינים, שיחקה עם זה..
ויצא לה אחלה
כל סוג אחר של בשרים- אפשר להביא מהבית/לקנות קפוא, ולהכין מה שאת אוהבת, עם מתכונים של אמא. זה ממש כיף
פעם אחת הכנתי חזה אחד חריף של אמא שלי, והוכחתי לכל הדירה העיראקית שלי שגם אני האשכנזיה אוכלת חריף. [הן לא הצליחו לאכול. אני בלעתי
]
חלבי-
מרקים מרקים מרקים
ממש כיף וטעים לאכול כל הדירה ביחד מרק 
מרק כתום [אם אין בלנדר, אפשר תמיד לקחת מהמשפחות המארחות. (לשים לב לא לקחת מהשכנים.. כשרות..)]
מרק בצל ![]()
טוסטים.
פנקייקים.
נשנושים-
שקדים
אמא שלי טוענת שאם אין לך משו טוב לאכול- תאכל שקדים. אני לא ממש מקשיבה לה.. אבל זאת ההמלצה ממנה..
ירקות שאוהבים 
עוגיות מהבית/להכין עוגיות בדירה, אם יש תנור.
ענבים בקיץ, אשכולית/פומלה בחורף.. [אשכולית אדומה עם סוכר זה סוף (יאמי)]
לא שיא הבריאות, אבל שיא הכיף 
בכללי, המלצה חמה-
שתמיד יהיה לך חטיף אנרג'י בתיק.
את מסתובבת עם תיק? תקני קופסה של אנרג'י, תשימי בתיק. שיהיה.
כי מניסיון עגום, לא תמיד יש אוכל בדירה. ואז מורעבים ועייפים.
אנרג'י בהחלט מציל את היום ברגעים כאלה.
המון הצלחות בשירות
מי שאוהבת מלון או אבטיח לקנות ומיד לחתוך לקוביות ולשמור במקרר וכל יום לקחת קצת..
זה מה זה כיף ומרענן.. מניסיון
תודה רבה רבה לכולכם!
מוזמנים להמשיך...
או קטניות אחרות, חוץ מחמין. למשהי יש?
מאחר שזמן הבישול של חומוס ושעועית ארוך במיוחד, כדאי שתשרי, תבשלי ותקפיאי (מסונן)
פרט לכמות שאת צריכה, כך שתחסכי את זמן ההשריה, הבישול ותקציב הבישול בפעמים הבאות.
מוסיפים ל-2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים 2 כפות שמן ותבלינים (מלח, פפריקה, כמון)
ואופים 15-20 דקות בחום גבוה (כ-200 מעלות). אם את חייבת שעושית, תוסיפי גם שעועית מבושלת.
שעועית- אפשר לבשל, לסנן ולבשל ברוטב עגבניות לליל שבת, להוסיף לסלט תפוחי אדמה
בנוסף לגזר מבושל ומלפפון חמוץ.
אפשר כמובן להכין ממרח חומוס (בדומה לטחינה).
את מפזרת את השעועית הקפואה בתבנית, מוסיפה הרבה בצל קצוץ, שמן מלח ופלפל, ומדליקה את התנור לחום בינוני.
מדי פעם בודקת אם השעועית כבר מוכנה.
יוצא מה-זה טעים...וגם כמעט בלי רוטב, אז אפשר לחמם בבוקר.
אפשר גם דג בחומוס וכוסברה, אבל אין לי מתכון...
כנראה זה כנימות
זה אומר שאי אפשר לאכול את הענבים בלי לקלפם
אם כן איך מקלפים ענבים בצורה קלה?
תודה לעונים ולעוזרים!!
חיותאאני אוהבת לעשות את זה מול המחשב\טלויזיה וכו'..
במבה!!!ולוחצים על הכפתור
במבה!!!רשום במתכון שעה התפחה ואני רוצה שיהיה פחות..
הבצק נמצא בקערת פלסטיק ככה שאני לא יכולה להכניס לתנור..
למעשה אני בדר"כ קודם מחממת קצת את התנור, ורק אז מכניסה את הקערה.
ניסיתי לפני איזה שבוע עם גפרורים וזה עבד טוב מאוד. פשוט להניח איזה שני גפרורים על הבצק.
(כמובן שהיא מכוסה במגבת, עדיין פועל?)
אבל לאיזה צורך הבצק? אם עושים התפחה שנייה, לא נורא אם מקצרים את ההתפחה הראשונה.
לא הבנתי.
מה עושים - מניחים שני גפרורים על הבצק, והוא תופח היטב ומהר
איך זה עובד? אין לי מושג, אם תגלי, תספרי לי גם כן.
ומעל מכסים בניילון או מגבת, תופח ממש מהר... (מנהג מרוקאי כמדומני)
עוד כינויתודה.
אולי אנסה...
לתנור.. אם התנור שלך מגיע לטמפ' של 30 מעלות את יכולה להפעיל ולהתפיח בפנים.
אם הכנת פעם בצק פריך באפייה עיוורת, אז חלק מהאפשרויות זה לעטוף גרגירי חומוס שועית או קטנייה אחרת, בניילון נצמד, ומכניסים לתנור ב-170 מעלות ולא קורה לניילון כלום..
ולהניח בשמש, ההטפחה לוקחת בערך חצי מהזמן.
גם העוגות שלא הספקתי להכניס לתנור ולכן תפחו ותפחו ותפחו למיימדי ענק עד שחזרתי הבייתה ושמתי אותם בתנור.. 
הכנתי בצק לפיתות מטוגנות ולא שמתי בו שמן..{זה המתכון..כי מטגנים את זה אחר כך..} והבצק תפח ממש ממש מהר.... נראלי קשור...
בשמן זה מועיל להטפחה (כי שמן מתחמם יותר מהם ממים וממוצקים וממילא מחמם את הבצק).
תבדקי את כמות השמרים.
בעז"ה בט"ו באב נחגוג יומולדת שנה לתינוק שלנו. זה יהיה בעז"ה מסגרת משפחתית מצומצמת בערך (10 מבוגרים ו8 ילדים) חשבתי להכין 2 עוגות יומולדת. כשאחת מהן צריכה להיות ללא גלוטן. יש רעיונות? עדיפות לעוגות מהירות הכנה.... (אני אחזור הביתה בע"ה בסביבות 3 והיומולדת בערך ב7)
יש דרך לעזור לו להפשיר מהר יותר?
יש צורך לתת לו שוב לתפוח?
תודה!
צריך לתת לו להפשיר בנחת, ואז לתפוח בנחת
שלום! אני מחפשת מתכונים מתוקים ללא סוכר...אם למישהוא יש אני אשמח לקבל...תודה!
דבש\ ממתיקים אחרים???
אם כן אני מחליפה כמעט בכל מתכון וזה עובד רגיל (יש קצת תזוזות ברמת מתיקות אבל אחרי שמכינים פעמיים כל מתכון בצורה החדשה יודעים את המינון המדוייק היותר)
המחשבה שלי היא כזאת:
פסטה מבושלת,
גמבות מאודות (חשבתי טיפה לטגן עם שמן, זה בסדר?)
טבעות זיתים שחורים
גבינת פטה מגורדת
שמיר יוסיף פה?
כדאי לשים פטרוזליה או עלים אחרים? (אין לי, אבל אם זה חשוב אני ילך לקנות... ראיתי בהרבה מתכונים שכתוב עלי בזילקום... איך זה הולך? צריך לבשל אותם?)
איך לטבל?
מה עוד צריך להוסיף?
תודה.
גבינת עיזים מגורדת,פסטה,עלי בזיליקום טריים וקצוצים,זיתים שחורים,פרוסות קישואים מוקפצות,גמבה טרייה קצוצה, בצל סגול קצוץ.
שמן זית, מלח פלפל, שום גבישי.
פשוט הכנתי מהמצרכים שנשארו לנו בדירת שירות, יצא ממש טעים.