שרשור חדש
בצק עלים מיום שישי...דןדן2

שכחתי להקפיא בחזרה....

כמה זמן יכול להיות במקרר בלי להחמיץ?

יש רעיונות לשימוש להכנה מהבצק חוץ מרוגלך ופיצניות?

האם פשטידת הכל כלול הולכת עם בצק עלים?

הגעתי למסקנה..מחייכת =)
אין בשופרסל \ רמי לוי ,חלב מרוכז...פשוט לא מצאתי וגם שאלתי שם ואף אחד לא יודע מזה..
איפה אפשר למצוא?? תודה..!(:
גמאני חיפשתי המון ולא מצאתי... אולי-להבה=)

יש בעיה עם הכשרות...

יש עם חלב נוכריאלעד

באמת קשה למצוא מהדרין..

גם עם חלב נכרי לא מצאתי..מוזר..מחייכת =)
יש ברמי לוי מהדריןאם הבנים12אחרונה
אתגר קטן--- ארוחות בוקר...שונמית

אני מוצאת את עצמי בחופש לא אוכלת ארוחת בוקר נורמלית כי כבר נמאס לי ממה שיש בבית... 

מוכנים לעזור לי לחשוב על ארוחות בוקר?

 

אם זה עוזר לעוד מישהו, אני אצרף את מה שאני עושה- חביתה, חביתת ירק, שקשוקה, ביצת עין, גבינת בצל, גבינת זיתים, לחם וסלט...

 

חייבת דחוף עוד רעיונות...פרח

פנקייק,נעמה301

ירקות חתוכים עם מטבל שמנת (מערבבים שמנת חמוצה, מיונז ומלח),

פיצות קטנות (את יכולה להכין כמות ולהקפיא),

גרנולה ויוגורט,

כדורי זיתים (עיגולי בצק פריך ובתוכו זית),

לחמניות ממולאות במילויים שונים (כנ"ל- להכין ולהקפיא),

דייסת קוואקר/ סולת

אפשר מתכון לגרנולה?! אני מחפשת הרבה זמן ולא מוצאת.הלל א.
מתכון לגרנולה (לא ניסיתי...) בהצלחה!להבה=)

מרכיבים: 

500 גרם שיבולת שועל
 

רבע כוס מכל אחת מהתוספות הבאות: 
 

פרג שלם, זרעי פשתן, קוקוס, שומשום, גרעיני דלעת 
 

חצי כוס פיסטוקים קלופים 
 

שלושת רבעי כוס שמן 
 

1 כוס דבש מחומם מעט 

אופן ההכנה: 

מערבבים יחד את החומרים היבשים, יוצקים דבש ושמן ומערבבים היטב. מפזרים על תבנית מרופדת בנייר

 

אפייה ואופים ב-180 מעלות כ-30 דקות עד להזהבה. מערבבים מדי פעם את התערובת בתבנית. 
 

מצננים לחלוטין ומפוררים בידיים. שומרים בצנצנת אטומה. 

 

לי יש מתכון מצויין!מקווה לטוב=)

8 כוסות קוואקר

3/4 כוס שמן

כוס סוכר חום/ לבן

חצי כוס סילאן/ דבש

1.5 כפיות קינמון

1/4 כוס מים

לבחירה- שומשום, קוקוס, (חמוציות, תמרים, אגוזים שקדים- להוסיף לקראת סוף האפיה)

מערבבים הכל טוב טוב, משטחים בתבנית, אופים בחום 180 עד שמשחים (בערך חצי שעה +-), כל בערך 10 דק' מערבבים,

מוציאים מהתנור, שופכים לקערה ישר ומערבבים, עד שמתקרר כדאי לערבב מידי פעם כדי שלא יתקשה...

                                                                                   בהצלחה

 

תודה! יש למישהו עוד רעיונות?שונמיתאחרונה
תיבול לכרוב ללא חומץ וסויה!!מרים*
יש דבר כזה?
אשמח לרעיון
תודה
לימון,מלח,סוכר,שמיר/פטרוזיליה,מעט סילאן.רוני בלילה
יצא טוב בלי ירקות עלים?מרים*
אין לי אפשרות..
כן,למה לא. אפשר לקלות שומשום להוסיף.רוני בלילה

מתאים גם עם חמוציות/אגוזים קצוצים/פרוסות תירס גמדי/גזר מקולף או מגורד.

תיבול של מלח, לימון, שמן, פלפל, סוכר, שמירמירי ט.אחרונה

הולך מצויין עם חמוציות ושקדים שלמים קלויים.

אפשר גם חסה..

ואפילו שומשום קלוי..

רוטב לסלט כרובשלומית12345

שלום,

מחפשת רוטב לסלט כרוב לבן עם גרעינים.

בלי מיונז...

משהו עם חומץ ושמן, מלח ווכר (נאבדו לי הכמויות המדויקות...)

תודה רה!

רוטב וינגרטכלנית1אחרונה

רוטב וינגרט:

ראש כרוב או שקית כרוב או כרוב וגזר קצוצים (חסלט)

1/4 כוס חומץ

1/2 כוס שמן (אני מוסיפה רבע כוס מים במקום עוד 1/4 כוס שמן, כדי להפוך את הרוטב לשואף ל"דיאט")

מעט מלח

1 כפית דבש/ סוכר

אם את אוהבת את הטעם, אפשר להוסיף חצי שן שום או 1/2 כפית חרדל.

אפשר גם להוסיף חמוציות. זה מאד משדרג את הסלט

 

שימי בצנצנת, או כוס ותבחשי היטב לפני שאת שמה בסלט.

 

תוספות מעניינות ומשודרגותעיצובית

לשולחן שבת

יש לכם רעיונות?

לא קטניות.

תודה .

מה לאף אחת אין?עיצובית
באיזה סגנון?הכל ממנו


למה את מתכוונת?ירקות? פחממות?מוריה בשמחה

אשמח לשמוע למה את מתכוונת ומה המנה העיקרית ככה יהיה לי יותר קל לחשוב על משהוא...

המנה העקרית זה רולדת בשר ועוף בתנורעיצובית

עדיף פחממות כי בעלי לא אוהב ירקות..ץ

תפו"א בתנור, תבשיל תפו"א, אורזיעל מהדרום
תפו"א ובטטות בתנורמקום בעולם

,קוסקוס,מוקפץ..

כמה רעיונות...מוריה בשמחה

 

אני רושמת כמה רעיונות ואם את רוצה מתכון של משהוא בשמחה...

 

1. קוסקוס- אפשר משקית -קל מהיר ואצלנו זה ממש הולך כתוספת גם בלי המרק

2. אורז- פרסי (ירוק/תפו"א בתחתית), בוכרי (עם גזר וחומוס),מקלובה (בלי העוף), ויש את התוספות הקניות...

3. חיטה בסיר- תופס את הגז הרבה זמן אבל שווה את זה.

4. בורגול גס- עדין בטעם, טעים ומיוחד.

5. אטריה- אטריות ביצים דקות שמבושלות עם כורכום (מרוקאי). 

 

בהצלחה ושבת שלום 

אורז עם אפונה וגזר/תירס.זיתים מבושלים ברוטב אדום.פופקוו
רעיונות..~א.ל

- אפשר לקחת חציל, ולחצותו לשני חלקים (להניחו על גז עד שמוכן, או בתוך תנור)

אח"כ לקחת טחינה, כוסברה, שיני שום ולשים במרכז החציל כשהוא פתוח במרכזו.

 

 

- (לא יודעת אם זה נחשב לתוספת) לילדים: לקחת כפיות מתכת, להמיס במקביל שוקולד, לטבול את הכפיות בחלקן בשוקולד המומס, ולפזר סוכריות אם רוצים.

להקפיא ולהגיש בעת הצורך

 

 

עוד רעיונותאמא ל 6

אפשר: בטטות בתנור - תחפשי באתר של "ניקי ב" סלט בטטות עם פטרוזליה - זה מעולה ואפשר להגיש גם קר.

אטריות אורז עם גזר ופטריות, קינואה, לביבות תפו"א (אפשר לא רק בחנוכה...) פשטידות למיניהם. (יש לי פשטידת גזר מתוקה ממש טעימה אם תירצי ) - גם מי שלא אוהב ירקות אוכל אותה אצלי... בהצלחה.

קישואים חמוץ מתוק (קר),לימורשרה

מגרדים קישואים, מאדים בכלי אידוי.

אחרי שהתקררו- סוחטים עם  הידיים.

מערבבים עם לימון, סוכר והמון שמיר  טרי קצוץ.

ס ו ף  הדרך !

 

סלט פטריות- אף אחד לךא יזהה מאיפה הטעם המיוחדלימורשרה

פטריות שלימות ומשומרות-

משרים לכמה שעות במיץ של הזיתים מהקופסא.

זהו.

מצחיק ומיוחד!

סלט חומוס- אפשר לשדרג ממרח חומוסלימורשרה

לשים בקערת הגשה

ולשים מלמעלה:

שמן ופפריקה

או

רצועות בצל מטוגן

או

צנוברים

או

חומוס שלם חם

למה הכוונה "בכלי אידוי"? אמבט מים?גתית77אחרונה

ז"א  סיר בתוך סיר עם מים חמים?

תודה.

מוסקה, חזה עוף מוקפץפלאפל
אז אני אגיד לכם מה בסוף הכנתי...עיצובית

קוראים לזה טנזיה זה פירות יבשים מקורמלים סוף הדרך וביחד עם קוסקוס זה מעולה חבלז

שבת שלום לכולם

ואיך מכינים?אמא ל 6
לוקחיםשזיפים מגולענים משמשים וצימוקים ובצלעיצובית

חותכים לרצועות דקות מטגנים את הבצל ואז מוסיפים את הפירות יבשים סילאן וקצת מים ומצמצמים את הרוטב על אש נמוכה

אפשר לקלות שקדים ואגוזים במחבת נפרדת ולהוסיף...

יאמייייי

מחפשת המלצה-איזה טוב ה' !

מחפשת המלצות לארוחות צהריים קלילות ונחמדות, שלא לוקח הרבה זמן וכוח להכין.

 

בעלי חוזר הביתה רק בערב. אני עובדת עד הצהריים וחוזרת הביתה עייפה (בהריון).

בעיקרון הארוחה החמה שלנו זה בערב, ביחד. בד"כ בעלי עוזר מאוד בהכנה...

חשבתי אולי להכין יותר אוכל בערב ואז לחמם לי למחרת בצהריים.

אבל לא תמיד זה רלוונטי, אז מחפשת גם רעיונות שיהיה לי קל להכין.

 

המצב כרגע הוא שבגלל שאין לי כוח ורעיונות אני פשוט מנשנשת או מכינה טוסט.

מחפשת רעיון שיציל אותי ויכניס קצת יותר אוכל בריא לגוף...

 

תודה רבה!

כדאי יום אחד להשקיע ולהכין כמות שלבנימינה

שניצלים עם פירורים והכל ולהקפיא (ורק נשאר לטגן)

כדורי בשר מוכנים\ קציצות ואז רק להפשיר

להכין מהערב חתיכת דג במשרה (נגיד כמו המושטים שנמכר בבודדים) ואז בצהריים לטגן\ להכניס לתנור 20 ד'

 

תוספות קלילות:

פירה

קוסקוס משקית

פסטה

 

וכמובן שאפשר גם בתוך לחם (נגיד השניצל והקציצות, יאמי...)

 

 

רעיוןבשעה טובה =)

גם אני מצטרפת לרעיון של להכין כמות מדבר שאפשר להקפיא כמו קציצות... ורק מוציאים בבוקר למקרר ומחממים. הכי קל.

 

את יכולה להכין בורגול זה ממש שתי דקות..או קוסקוס משקית.. תערבבבי עם סלט ירקות. זה טעים קליל ומשביע.

 

את יכולה להכין פסטה ולשים רוטב מוכן שקונים.. (זה טוב כשממש עייפים)

 

תפו"א וביצה.. קליל ונחמד.

 

בכל מקרה, עצתי- תוסיפי סלט ירקות, זה קודם כל בריא, וגם טעים ומוסיף לשובע..

אורז כלשהו זה קל להכנה! (חלבי/ עם ירקות...)שונמיתאחרונה

בקשר לפסטה- אפשר גם להכין הרבה רוטב ולהקפיא.

משקה רוזטהאישה אישה

מכירים??

 

קיבלנו מתנה תרכיז רוזטה אבל לא יודעים להכין את היחס שלו עם המים..

וכששתינו קיבלנו כאבי בטן. זה היה חזק. 

 

שותים את זה קצת? זה כמו יין? 

 

אשמח לקבל טיפים בעניין..

שבת שלום ! מיסטר דום
מתכון!!!כרובי=)
אחרי שבת ..מיסטר דום
שפיץ!*חזרזיר*

זה נראה מעולה! מעולה! מעולה!
ואו!!

הייהלל א.

למה אני לא רואה את התמונה למישהו יש מושג?

איך זה יצא שחום ככה יפה???פופקוואחרונה
חלה של שבת...מיסטר דום
נראית מעולה, ומה שמאחורה עוד יותר -משה ר-
למה להצניע את האקלרים!?!?מנדולינה

אפשר מתכון?

נראה מעולהההה

וואו, איך היא יצאה בצבע כזה? רק בגלל משיחת הביצה?~א.ל

נראית מצוין, אפשר מתכון? למתלמדים באפיה כמוני חיוך

אכן...אבל מחר!מיסטר דום
לשון תיקון לחוק "לא תחסום" התשל"ז:אלעד

סעיף 126.ב.

והיה והמתכון התברר כמוצלח וצורפה תמונה מגרה, יחוייב מיסטר דום (להלן: "הטבח") לשלוח טעימות לחברי הפורום.

חחחחחחל בטחחחחחלמיסטר דום
אם הוא לא יביא לפורום, הפורום יבוא אליו -משה ר-
חחחחח יחי האנונימיות ! מיסטר דום
שכחת את סעיף 126 ג: המצרף תמונה נדרש לצרף מתכוןכלנית1
נו יאללה מה הקטע? העם דורש מתכון!!!nadieli
וגם כמובן את כל הטיפים של הקליעה,שחימות וכו'nadieli


היום היום בלי נדר !!מיסטר דום
מקווה בשבילך אחרת...nadieli

סתם אני פשוט מה זה מחכה!..

היי למה לא שלחת מתכון?! הבטחתהלל א.אחרונה
אוף.. הכנתי כדורי שוקולד והשוקולד המומס קצת נשרף*קומי אורי*

(כי במקום להנמיך את האש בסיר הזה הנמכתי לעוף!! עצבני)

 

הוספתי קצת סוכר וניל אבל לא עזר.. מה אפשר לעשות כדי לשפר את הטעם? (חוץ מלעשות חדשים?)

שמת אותו ישירות בסיר??-משה ר-
לא לבד.. ביחד עם סוכר, קקאו ושמן..*קומי אורי*

לפי המתכון..

 

אז זהו? הלך לפח?

 

סבבה, ועדיין חייב להמיס או בבן מרי, או במיקורגל-משה ר-

בפולסים קצרים..

אז כן, בעיקרון הלך השוקולד עצוב

בעע באסה.. *קומי אורי*
שוקולד שרוף הוא אבוד..-משה ר-


איזה מזל ששדרותי פהאמאשוני

אם כי הוא לא מעודד במיוחד.

מצטערת, לא מבינה בזה...

מה יש לעודד? זו האמת -משה ר-
איזה בעסה זהמאמע צאדיקה

לקח לי כמה שוקולדים שרופים עד שהשתכנעתי שבן מרי זה הדרך ארוכה שהיא קצרה....

אני לא זוכרת מתי בפעם האחרונה לא המסתי בבן מארי!!*קומי אורי*

אין לי מושג מה נפל עליי שעשיתי ישר על הגז..

 

לא נורא, הכל לטובה!

 

אכלתי ממנו קצת לפני שזרקתי לפח.. סוג של נחמה..

לא עשיתי אף פעם בבן מארי ולא קרא שלי שנשרף או משהוהלל א.אחרונה
יאלה, פירגון לבנות שירות!*חזרזיר*

אוטוטו הן מתחילות...
וממש יעזור להן רעיונות לארוחות בריאות, מזינות, מגוונות, עם מצרכים בסיסים (יחסית...)
ארוחת בוקר/ ארוחת צהרים/ ארוחת ערב,
סלטים/נשנושים/ בשרי/ חלבי  לחורף, לקיץ וכ'ו...

בע"ה, אם תזרמו, נפיץ את השירשור הזה לבנות לקראת שירות...
תודה ענקית לכולכם!

יש לי רעיונות...הלליש

ארוחת בוקר: תמיד, ירקות חתוכים בקופסא, תעדיפו ירקות זולים, לא חייבים עגבניות שרי ונבטים...

 

לחם: תעדיפו מקמח מלא. אם את היחידה שאוכלת כזה בדירה, תקני, ובאותו יום תשימי כל 2 פרוסות בשקית אוכל- ולמקפיא.

 

בתוך הלחם : טחינה (אפשר לקנות גולמית ולהכין כל פעם קצת.), חביתה, גבינה לבנה, טוסט עם גבנ"צ 9% 

 

יוגורט.

 

צהרים/ערב: מרק עדשים, מרק כתום, עוף בתנור עם תפו"א, קציצות טונה, שקשוקה, מרק ירקות, ירקות בתנור..

 

נשנושים: פירות, יוגורט,שקדים...

 

* תזהרו מפירות יבשים!! יש בזה תחושה של "בריא" אבל תכל'ס- יש בהם מלאנטה סוכר, אז צריך לשים לב לסוג ולכמות...

...את פניך אבקש

אני בבוקר הייתי לוקחת טוסט.. היה טוסטר בבצפר אז הכנתי אותו עם הגבינה וזה  השארתי רק לחמם בבצפר.. או חביתה, ממרח שוקולד או מה שתרצי. אפשר גם דגנים עם חלב....

צהריים.. וואו פה השקעתי!! אורז (כן, אורז. אפשר להביא מהבית כמות שמתאימה ולשמור במקרר), פתיתים, ספגטי או כל פסטה אחרת.. להוסיף לזה רוטב של אפונה וגזר, בולונז (הבאתי מהבית רוטב מוכן של יכין, שאגב יש להם גם לפיצה ולשקשוקה. לא רע בכלל), מוקרם (תפו"א או פסטה), שניצלים, חזה עוף....

לרוב הייתי מכינה פתיתים, יחד עם בצל מטוגן, גמבה ועגבניות... בצד כנפיים, חזה  עוף, שניצל..אפילו שניצל תירס..

מוקפץ אפשר להכין, אפילו בסיר, אבל עם כל התבלינים שהצריך, הנודלס....

ארוחות ערב אפשר גם כמו הבוקר.... דגנים עם חלב, טוסט.. חביתה.. סלט.

 

שירות לאומי זה הזמן הכי כיף. יוצאים מהבית, וגם מי שלא בישלה קודם (כמוני), לומדים.. רואים את אמא או אבא ומיישמים את זה. מותר להתקשר כדי לבקש מתכונים. תנצלו את זה... אין כמו לשבת בדירה ולאכול אוכל ביתי שאת בישלת, עם התבלינים שאת אוהבת....

ומותר גם להביא מהבית דברים... אני הבאתי בשרים, ירקות ופירות מדיי פעם... תשקיעו. אני לא אומרת ארוחות גורמה, אבל אל תנחו את ארוחת הצהריים או בוקר או ערב. אם יש ארוחה שהייתם רגילים לאכול קבוע- אל תוותרו. גם מדי פעם אפשר לאכול חטיף או שוקולד... 

לא לזנוח את האוכל אבל גם לא לאכול שטויות יתר על המידה.. תמנעו ממנות חמות...תכינו אתן מנות חמות שלכן! את האוכל שלכן... ואם כל הבנות מצטרפות- אז מה טוב

 

 

אז אחרי שנה של לפתוח מקרר ולגלות שהוא באמת ריק מרב.

ולא כמו בבית, שהוא סתם נראה לנו ריק- אצלנו הוא באמת היה ריק..

 

כמה הצעות:

 

ארוחת בוקר-

לחם/לחמניות- וכשזה עוד טרי- הופס למקפיא. כל בוקר מוציאים לחמניה/פרוסה, מורחים משו שאוהבת [גבינה-שוקולד-חמאת בוטנים-וכו'..]

אם את בקטעים של ירקות חתוכים- בבוקר אף פעם, אבל אף-פעם אין כוח לחתוך. עד שאת גוררת את עצמך מהמיטה את כבר חייבת לעוף לתקן.. תחתכי ערב קודם, לפני שאני הולכת לישון, שימי בקופסה- ומקרר זה שומר על עצמו די טוב

 

ארוחת צהריים/ערב-

אם את בקטע של להשקיע ולהכין כל יום אוכל-

באמת שאפשר להכין הכל. הכל הכל הכל.

אורז, פסטות למינהן, קוסקוס [ומרק!], פתיתים מכל הסוגים.. וכמובן האוכל העיקרי-

שניצלים: מביאה מהבית חזה פרוס מופרד בנייר אפיה [אפשר כבר אפילו מטובל בפירורי לחם!], מקפיאים- וכל פעם מוציאים שניצל/2/10.. כמה שבאלך..

עוף: למשקיעניות בלבד לי לא היה סבלנות, אבל לחברה שלי היה קטע בתחילת שנה של שידרוגים- כל פעם שהבאתי אוכל קפוא מהבית [וז-ה הציל אותי. לא הייתי רעבה, לא הייתי צריכה להשקיע באוכל, קיבלתי אוכל מזין ובריא. לא השמנתי..]-- היא "שידרגה אותו". בישלה מחדש, הוסיפה תבלינים, שיחקה עם זה..

ויצא לה אחלה  

כל סוג אחר של בשרים- אפשר להביא מהבית/לקנות קפוא, ולהכין מה שאת אוהבת, עם מתכונים של אמא. זה ממש כיף פעם אחת הכנתי חזה אחד חריף של אמא שלי, והוכחתי לכל הדירה העיראקית שלי שגם אני האשכנזיה אוכלת חריף. [הן לא הצליחו לאכול. אני בלעתי ]

 

חלבי-

מרקים מרקים מרקים ממש כיף וטעים לאכול כל הדירה ביחד מרק

מרק כתום [אם אין בלנדר, אפשר תמיד לקחת מהמשפחות המארחות. (לשים לב לא לקחת מהשכנים.. כשרות..)]

מרק בצל יאמי

טוסטים.

פנקייקים.

 

נשנושים-

שקדים אמא שלי טוענת שאם אין לך משו טוב לאכול- תאכל שקדים. אני לא ממש מקשיבה לה.. אבל זאת ההמלצה ממנה..

ירקות שאוהבים

עוגיות מהבית/להכין עוגיות בדירה, אם יש תנור.

ענבים בקיץ, אשכולית/פומלה בחורף.. [אשכולית אדומה עם סוכר זה סוף (יאמי)]

 

לא שיא הבריאות, אבל שיא הכיף

 

בכללי, המלצה חמה-

שתמיד יהיה לך חטיף אנרג'י בתיק.

את מסתובבת עם תיק? תקני קופסה של אנרג'י, תשימי בתיק. שיהיה. 

כי מניסיון עגום, לא תמיד יש אוכל בדירה. ואז מורעבים ועייפים.

אנרג'י בהחלט מציל את היום ברגעים כאלה.

 

המון הצלחות בשירות  

לקיץ-אסור להתייאש

מי שאוהבת מלון או אבטיח לקנות ומיד לחתוך לקוביות ולשמור במקרר וכל יום לקחת קצת..

זה מה זה כיף ומרענן.. מניסיון

 

היו פה מלא שירשורים טובים!שרבוב
מצויין! מצויין!*חזרזיר*אחרונה

תודה רבה רבה לכולכם!
מוזמנים להמשיך...

בא לי מתכון לשבת של משהו עם חומוס ושעועיתזמר הפלוגות

או קטניות אחרות, חוץ מחמין. למשהי יש?

גרגרי חומוס (מבושלים) אפוייםכלנית1

 

מאחר שזמן הבישול של חומוס ושעועית ארוך במיוחד, כדאי שתשרי, תבשלי ותקפיאי (מסונן)

פרט לכמות שאת צריכה, כך שתחסכי את זמן ההשריה, הבישול ותקציב הבישול בפעמים הבאות.

 

מוסיפים ל-2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים 2 כפות שמן ותבלינים (מלח, פפריקה, כמון)

ואופים 15-20 דקות בחום גבוה (כ-200 מעלות). אם את חייבת שעושית, תוסיפי גם שעועית מבושלת.

 

שעועית- אפשר לבשל, לסנן ולבשל ברוטב עגבניות לליל שבת, להוסיף לסלט תפוחי אדמה

בנוסף לגזר מבושל ומלפפון חמוץ.

 

אפשר כמובן להכין ממרח חומוס (בדומה לטחינה).

שעועית ירוקה בתנור הולך?בת 30אחרונה

את מפזרת את השעועית הקפואה בתבנית, מוסיפה הרבה בצל קצוץ, שמן מלח ופלפל, ומדליקה את התנור לחום בינוני.

מדי פעם בודקת אם השעועית כבר מוכנה.

יוצא מה-זה טעים...וגם כמעט בלי רוטב, אז אפשר לחמם בבוקר.

 

אפשר גם דג בחומוס וכוסברה, אבל אין לי מתכון...

שאלה על ענבים עם נקודותחיותא

כנראה זה כנימות

זה אומר שאי אפשר לאכול את הענבים בלי לקלפם

אם כן איך מקלפים ענבים בצורה קלה?

 

תודה לעונים ולעוזרים!!

השורה השניה- חסר סימן שאלה! חיותא
חותכים טיפה למעלה,ומשם זה מתקלף יחסית מהר..מקום בעולם

אני אוהבת לעשות את זה מול המחשב\טלויזיה וכו'..

אגב ענבים..~א.לאחרונה
יש עדכון כשרות חדש, בנוגע לענבים מכושרות.. כדאי להציץ.
למישו יש מתכון לשייק פירות(בלי תותים)עדיף פרווה.במבה!!!
שמים איזה פירות שאוהבים בבלנדריהודיה מא"י

ולוחצים על הכפתור

זהו?!תודה רבה...במבה!!!
אפשר גם להוסיף חלב, או מיץ טבעי.-משה ר-
איזה בלנדר מתאים לפירות חיים? קניתי וממש לא מוצלחכלנית1אחרונה
איך אפשר לקצר זמן התפחת בצק?*קומי אורי*

רשום במתכון שעה התפחה ואני רוצה שיהיה פחות..

 

הבצק נמצא בקערת פלסטיק ככה שאני לא יכולה להכניס לתנור..

אפשר בתנור, כי זה חום נמוך מאוד.יהודיה מא"י

למעשה אני בדר"כ קודם מחממת קצת את התנור, ורק אז מכניסה את הקערה.

 

ניסיתי לפני איזה שבוע עם גפרורים וזה עבד טוב מאוד. פשוט להניח איזה שני גפרורים על הבצק.

ממש לקחת 2 גפרורים בודדים ולהניח על הקערה?*קומי אורי*

(כמובן שהיא מכוסה במגבת, עדיין פועל?)

כשאני עשיתי את זה, הנחתי ממש על הבצקיהודיה מא"י

אבל לאיזה צורך הבצק? אם עושים התפחה שנייה, לא נורא אם מקצרים את ההתפחה הראשונה.

בצק שמרים, אין התפחה שניה..*קומי אורי*
אפשר הסבר לעניין הגפרורים?עוד כינוי

לא הבנתי.

לא הבנת מה עושים, או איך זה עובד?יהודיה מא"י

מה עושים - מניחים שני גפרורים על הבצק, והוא תופח היטב ומהר

 

איך זה עובד? אין לי מושג, אם תגלי, תספרי לי גם כן.

פשוט תוקעים 2 גפרורים בבצק כשהצד האדום כלפי מעלהבנימינה

ומעל מכסים בניילון או מגבת, תופח ממש מהר... (מנהג מרוקאי כמדומני)

גם וגם עוד כינוי

תודה.

אולי אנסה...

תשימי אותו ליד מקום חם, קרוב לסירים, או-משה ר-

לתנור.. אם התנור שלך מגיע לטמפ' של 30 מעלות את יכולה להפעיל ולהתפיח בפנים.

גם בקערת פלסטיק?*קומי אורי*
כן, לא יקרה לה כלום בטמפ' כזאת-משה ר-

אם הכנת פעם בצק פריך באפייה עיוורת, אז חלק מהאפשרויות זה לעטוף גרגירי חומוס שועית או קטנייה אחרת, בניילון נצמד, ומכניסים לתנור ב-170 מעלות ולא קורה לניילון כלום..

לשים כמה שיני שום מעל גבי הקערה עם הבצקפרח חדש
מה עושה השום?עוד כינוי
לעטוף את הקערה בשקית נילון, ולכסות מלמעלה בבד שחורחיה וקיימת

ולהניח בשמש, ההטפחה לוקחת בערך חצי מהזמן.

אולי מים חמים מתחת לבצקzmil
חייבת לומר שיצא מעולה!!*קומי אורי*

גם העוגות שלא הספקתי להכניס לתנור ולכן תפחו ותפחו ותפחו למיימדי ענק עד שחזרתי הבייתה ושמתי אותם בתנור..

משהוא מוזר..לא בטוחה שקשור...shira935

הכנתי בצק לפיתות מטוגנות ולא שמתי בו שמן..{זה המתכון..כי מטגנים את זה אחר כך..} והבצק תפח ממש ממש מהר.... נראלי קשור...

לא נראה לי, להפך אומרים שעם מלטפים את הבצק מלמעלהחיה וקיימת

בשמן זה מועיל להטפחה (כי שמן מתחמם יותר מהם ממים וממוצקים וממילא מחמם את הבצק).

תבדקי את כמות השמרים.

אפשר גם לכסות במגבת ולשים מעל שום שלםמשיח עכשיו!אחרונה
עוגת יום הולדתמשיח עכשיו!

בעז"ה בט"ו באב נחגוג יומולדת שנה לתינוק שלנו. זה  יהיה  בעז"ה מסגרת משפחתית מצומצמת בערך (10 מבוגרים ו8 ילדים) חשבתי להכין 2 עוגות יומולדת. כשאחת מהן צריכה להיות ללא גלוטן. יש רעיונות? עדיפות לעוגות מהירות הכנה.... (אני אחזור הביתה בע"ה בסביבות 3 והיומולדת בערך ב7)

בצק קפוא...נערת טבע

יש דרך לעזור לו להפשיר מהר יותר?

יש צורך לתת לו שוב לתפוח?

 

תודה!

מקפיצה...נערת טבע
כדי להשיג תוצאות טובותיהודיה מא"יאחרונה

צריך לתת לו להפשיר בנחת, ואז לתפוח בנחת

מתכונים ללא סוכרשריתת

שלום! אני מחפשת מתכונים מתוקים ללא סוכר...אם למישהוא יש אני אשמח לקבל...תודה!

ללא סוכר הכוונה שאפשרבנימינהאחרונה

דבש\ ממתיקים אחרים???

אם כן אני מחליפה כמעט בכל מתכון וזה עובד רגיל (יש קצת תזוזות ברמת מתיקות אבל אחרי שמכינים פעמיים כל מתכון בצורה החדשה יודעים את המינון המדוייק היותר)

סלט פסטהציליגילימימי

המחשבה שלי היא כזאת:

 

פסטה מבושלת,

גמבות מאודות (חשבתי טיפה לטגן עם שמן, זה בסדר?)

טבעות זיתים שחורים

גבינת פטה מגורדת

 

שמיר יוסיף פה?

כדאי לשים פטרוזליה או עלים אחרים? (אין לי, אבל אם זה חשוב אני ילך לקנות... ראיתי בהרבה מתכונים שכתוב עלי בזילקום... איך זה הולך? צריך לבשל אותם?)

 

איך לטבל?

 

מה עוד צריך להוסיף?

 

תודה.

פעם הכנתי-רוני בלילהאחרונה

גבינת עיזים מגורדת,פסטה,עלי בזיליקום טריים וקצוצים,זיתים שחורים,פרוסות קישואים מוקפצות,גמבה טרייה קצוצה, בצל סגול קצוץ.

שמן זית, מלח פלפל, שום גבישי.

פשוט הכנתי מהמצרכים שנשארו לנו בדירת שירות, יצא ממש טעים.

במה כדאי לשבור את הצום?היפה בנשים

אני ממליצה על תה חם ופרוסת עוגה...ציפור
הבנתי שמשקאות חמים זה לא בריא מיד. לשתות משהו קר.רחלקה
מרק טוב. הכי טעים מרק בצל. ואיזה סלט עסיסי.מירי ט.
דווקא אצלינו אומרים שצריך לשתות משו חם אחרי הצוםמעפר אני באהאחרונה