שיתאים גם לילדים...
תודה...
שיתאים גם לילדים...
תודה...
חוץ מזה שאני מכניסה גרגרי חומוס בכל מיני תבשילים - עם גריסים (פנינה), ברוטב לקוסקוס וכו'.
מנוסה ובדוק, והילדים ממש אוהבים את זה.
בעזהי"ת.
סמבוסק, במרק ירקות, ברוטב לקוסקוס, אפשר לאכול חומוס ככה- מבושל ולתבל במלח ופלפל, ואפשר לטחון ולהוסיף לקציצות ירקות.
אם את רוצה מתכון של משהו מכאן, תגידי 
סמבוסק,קציצות ירקות..
רחלקהבעזהי"ת.
סמבוסק: (זה קצת הרבה עבודה, אני מזהירה מראש)
מילוי: מטגנים הרבה בצל חתוך לקוביות, מוסיפים שום קצוץ, מטגנים עד שנהיה שקוף. מוסיפים את החומוס המבושל, מערבבים. מתבלים במלח, טיפה פלפל וכמון. טוחנים\מועכים את הכל עד שמתקבלת עיסה.
מכינים בצק מקמח, מים, וטיפה'לה מלח. מעבדים עד שמתקבל בצק.
מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים, שמים באמצע העיגול מהמלית, מקפלים לשניים, סוגרים טוב טוב ומטגנים...
קציצות ירקות:
חותכים קטן איזה ירקות שרוצים. הולך עם זה: בצל, תפו"א, קישואים, בטטות, גזר וכד'. אפשר להוסיף גם עדשים אדומות.
טוחנים את החחומוס המבושל ומוסיפים לעיסה. מתבלים (מלח, פלפל, חוואיג' וכל מה שרוצים..), מוסיפים ביצים וקמח\פירורי לחם, ומטגנים 
לק"י
מוסיפים מלח וקצת כמון.
דינה ל.שימי גרגירי חומוס בקערה, לימון, שמן זית, פלפל שחור, מלח..אפשר גם קצת כמון..וזה זליל ביותר
מבשלים את החומוס בערך חצי בישול. מוסיפים שמן, פפריקה כמון כורכום מלח פלפל (לפי הטעם - אמור להיות אדמדם), פלפל אדום רצועות ושיני שום (שלמות, חתוכות או מרוסקות). ממשיכים לבשל, אם יש יותר מדי מים אז בלי מכסה, זה יוצא עם רוטב כזה.. טעים! הילדים שלי אוהבים 
נ.ב. אפשר גם להכין כתבשיל עם דגים, מושט למשל. אין לי מתכון מדויק, אפשר לחפש בגוגל.
תוכלי לשטוף סנן את גרגרי החומוס אם מדובר בשימורים,
או להשרות ולבשל ורק אז להוסיף שמן ותבלינים ולאפות בתנור כ-20 דקות בחום בינוני.
אני מחפשת קינוח ללא סוכר וללא רכז תפוחים שמתאים להגיש לחולה סכרת, אשמח לרעיונות!
תודה רבה!
חלבה ללא סוכר (או קינוח כלשהו שמבוסס על חלבה)
מוס שוקולד על בסיס שוקולד ללא סוכר ושמנת/קצפת צמחית
עוגה ללא סוכר
שילוב כלשהו של הנ"ל
פירות יבשים/פירות העונה/פירות משומרים, ג'לי, כדורי קורנפלקס ושוקולד, עוגיות מזרחיות, תמרים ממולאים שקדים/אגוזים, גלידה מותר לו?
רסק תפוחים: לבשל תפוחים אדומים או מוזהבים. לרסק אחרי הבישול.
תפוח עץ אפוי- עם מעט קינמון ותחליף סוכר (או תפוח מתוק ללא סוכר).
יש חנויות בהן ניתן להשיג שימורי אננס במיץ הטבעי שלו.
אפשר לקנות בצק עלים ולמלא בקוביות תפוחים מבושלים עם מעט מיץ לימון ותחליף סוכר, או תפוח אדום מרוסק.
כעכים מזרחיים.
שתיה: אפשר לשים מים בקנקן ולהוסיף מעט עלי נענע, או חצי פרוסת לימון לטעם.
הייתי היום בשוק, וקניתי סלרי, אז המוכר אמר לי "קחי עוד אחד לכבוד שבת..."
יכול להיות שאני אשתמש בו בזמן הקרוב, אבל איך הכי טוב לשמור אותם? ולכמה זמן זה נשאר בדר"כ?
תודה.
בתוך קופסא אטומה, עם נייר סופג, במקרר כמובן.
אם זה ארוז, אז בתוך האריזה
אם זה סגור - לא לפתוח?
תודה.
1. לקנות כלי של חב' טפאוור. יש להם קופסא מיוחדת לאחסון ירקות עלים כך שהם מחזיקים מעמד שבוע ויותר
הבעיה: לא מוכרים בחנויות אלא רק דרך נציגות, כך שתצטרכי למצוא מישהי שמוכרת בסביבה שלך.
המחיר גבוה ולכן מומלץ לברר מתי יש מבצע ולקנות. המחיר שווה כל שקל,
כי הקופסאות שלהם מחזיקות מעמד שנים, וגם יש אחריות במקרה
שאחרי כמה שנים קרה משהו באופן טבעי לקופסא.
2. במקרר- לא לפתוח את האריזה.
3.אם את משתמשת לבישול ולא לסלט טרי, את יכולה להפריד את הגבעול ולקצץ את שאר העלים ולהקפיא בכלי קטן,
ואם אין לך זמן, בשיא העצלות תשימי בשקית במקפיא.
כשתצטרכי את העלים, תוציאי ותבשלי, או תפרידי גבעולים ופשוט תמוללי את העלים בין שתי הידיים.
העלים יתפוררו לך בקלות רבה.
מחפשת מתכון מושלם לסלמון,שיצא מתובל טעים ועסיסי...
בעזהי"ת
מערבבת מיונז עם כמות זהה של חרדל דיז'ון [חרדל גרגרים],
מורחת על הדג,
ומכניסה לתנור מכוסה.
פשוט-פשוט אבל מושלם מושלם מושלם..
לערבב: קטשופ, מיונז, חרדל, בצל מטוגן, שום כתוש.
לסדר פרוסות דגים בתבנית ולזרות עליהם מלח וקצת מיץ לימון (עדיף לסחוט טרי)
להשאיר ככה 5 דקות, כדי שהמלח יספג
לשפוך מעל את הרוטב.
לאפות- לא מדי הרבה זמן (בערך חצי שעה)
בתאבון!
משום מה לא בדיוק מסתדר לי העניין הזה.
אני שמה לב, שמשום מה, מרבית הדגים המתאים לטיגון כמו זהבנון, מושט וכו' סופחים כמויות גדולות של מים.. ככה שקשה לטגן אותם,
איך בכ"ז מסתדר לכם?!
ועוד שאלה- איך נפטרים מטעמי הלוואי שיש בדגים קפואים? כל נסיונותיי עולים בתוהו 
תודה
ואפשר גם פירורי לחם.
מושט דווקא לא סופח כמויות גדולות של מים. זהבנון מתאים לטיגון בתור שניצל כאמור. ובעיקר בגלל שהוא לא כ"כ מתאים לשום דבר אחר...
ולגבי השאלה השנייה, לצערי מעולם לא זכיתי לאכול דגים טריים, כך שאת טעם הלוואי אני כנראה לא מרגישה. בכל מקרה להשרות את הדג במיץ לימון (אפשר מהול) או במי מלח אמור להפטר מטעמי לוואי.
אבל מה שקורה הוא שהדג נשאר חיוור בצבע, כי הוא לא מיטגן (לטעמי, זה איכשהו כן קשור למים שבו)
והקמח מתפזר על פני כל המחבת..
קודם כל הזהבון שמוכרים פה בארץ הוא זבל. לא סתם הוא זול מאוד. הוא מעובד ומכיל פוספטים (גם אני קונה כזה דג לפעמים, כי כאמור הוא זול, מאוד)
חוץ מזה צריך לסחוט אותו טוב טוב מכל המים שבו. את טובלת רק בקמח, או גם בביצה אח"כ?
איזה טוב ה'!!!!טוב. לא בדיוק ככה אבל אחרי שאני משרה בלימון אני שם אותם על המתקן לייבוש כלים וככה הם מוציאים את כל הנוזלים המיותרים
למשך רבע שעה.
ממש כמו אמא ;)
תשרי את הדג כמו שאמרו עד לפה עם לימון,ואחכ תטבלי בקמח ושימי ביצה עם תבלינים וכו, ואחרי זה תטבלי בפירורי לחם ותטגני..
משרה בלימון ומים יחד. (מוציא את הטעם מהדג.. כמה שיותר זמן יותר טוב..) אח"כ שוטפת אותם טוב טוב- שלא יהיה טעם דל לימון..
עוטפת בקמח ורק קמח (הביצה מפרקת אותם..) ושמה בטיגון בשמן לא עמוק אבל גם לא קצת.
מוציאים ואפשר לטבל אח"כ.. הכי טעים זה פשוט עם לימון ולשים טיפה מלח מעל (לא חייב..)
יש בעיה לאכול תותים ??(חרקים, ריסוס)
ומה עושים כדי לטפל בזה? (השריה..או משו כזה)
לצערי, כל שנה מוצאים "מציאות" חדשות בתותים, ובכל שנה
יש חומרות חדשות בנושא. היתה פעם הצעה לחלץ את הפנים של התות בעזרת קש.
בעבר הסתפקו בשטיפה במי סבון.
היום יש אומרים שהתותים נגועים בקליפה ולכן אוכלים רק תותים מרוסקים (או מקלפים אותם).
הפתרון של הרב בורשטיין: להשתמש בתותים מרוסקים מעל עוגה /בתוך גלידה וכד',
ולקישוט להשתמש בתותים קפואים (ללא תולעים) שהם די יקרים.
שומרים במקפיא ובכל פעם משתמשים רק במעט לקישוט.
ולא בשל "תאווה לאכילת תותים" חלילה.
אבל בשל הזהירות שיש לנהוג בענייני כשרות ובענייני ציבור ופרסום, אני אמנע מלפרוס את טענותי, ובלנ"ד אפנה לכושרות. ובלנ"ד אשתף פה כשיהיו לי תובנות..
אחרי צפיה בסרטון. בדקנו עם זכוכית מגדלת 2 חבילות ולא מצאנו כלום.
אז מה יש לכעוס.
(לא ראיתי שכושרות הוזכרו שם כלל, אולי כושרות העלו קישור לסרטון - זה לא הופך זאת לסרטון של כושרות.
בעיני זה יותר קריטי שדווקא משפחה פרטית - כמוני - מצאה בביתה ולא בתנאי בדיקה מיוחדים).
אם תרצי לבדוק כמותם ולגלות שהפרי שלך נקי, יהיה ממש כיף!
דבר שני, אחרי שראיתי את הסרטון הבנתי שאיני יכול להגיד על תות שהוא לא נגוע (אי אפשר לראות את היצורים הללו עקב כך שהם מסתווים מאחורי הגרגרים שעל התות), אז אני משאיר את זה למומחים.
בעזהי"ת.
משרים במים עם סבון כלים למשך 2 דקות ואז שוטפים טוב טוב, ולבריאות!
תותי עץ- אין דרך להכשיר, אסור לאכול אותם.
[כך אמר לי הרב.]
נתנו תות עץ לחבר שבדק עם כל ההוראות של הרב ויא ולא מצא כלום.
מה האינטרס של אנשים, למען השם, לנסות למנוע מאנשים להנות מהדברים המיוחדים שהשם ברא לנו???
ב"ה
תות עץ מאוד בעייתי בשל המבנה של הפרי (פרודות מחוברות)
אותו דבר גם ביחס לפטל.
ספוג של הריסוס שמחדירים בו.
וסתם שיהיה ברור אין לי שום קשר למגדלי תותים אני עירונית לגמרי.
אבל אני משתגעת כשאוסרים מתנות שהשם נתן לנו.
בעיה שלו.
ודרך אגב לגבי תות עץ - אני פעם בדקתי תותים - פירקתי אותם לגרגרים גרגרים. אחד היה בסדר, שני היה בסדר, ואז פתאום התחילו לצאת לי כאלה ג'וקים גדולים שהיה קשה להאמין שיצאו מתוך התות.
זה לא הופך את זה לאסור. מקסימום להרבה עבודה.
בין אם כי הג'וקים מסתתרים בצורה שבלתי אפשרי להוציא אותם (כמו למשל בתירס על קלח או כרובית)
ובין אם זה פשוט המון עבודה שפשוט לא שווה את זה. (ושכל אחד יחליט לעצמו)
וכשהנגיעות גבוהה, והג'וקים הם כאלה שקשה להבחין בהם, אז באופן אישי אני לא רוצה לקחת סיכון שאני אפספס איזה ג'וק
משיח עכשיו!ב"ה
שאפשר לאכול תותים גם שלמים, אם מקלפים.
הנה הקישור למדריך המעודכן שלו.
http://www.shtaygen.net/horadot/tu_bshvt/Shvat_5773_Hebrew.pdf
מתוך האתר: http://www.shtaygen.co.il/?CategoryID=1024&ArticleID=6509&Page=1
צריך לשים לב שאם לא מקלפים את התותים, גם לשיטתו אין לאכול אותם שלימים אלא מבושלים או טחונים.
אך אם הם מקולפים אפשר לאכול בשלמות.
ב"ה
ההנחיות המעודכנות לשנה זו (תשע"ג) הן: להוריד את הראש הירוק עם מעט מבשר התות.
לשטוף פעמיים עם מים ומעט סבון (להשרות כמה דקות)
לשפשף מעט את הקליפה ואפשר לאכול.
כשמוציאים מהמקרר ובודקים, הרבה מהג'וקים פשוט לא זזים כי קר להם...
אני משאירה על השיש ובודקת כשזה בטמפ' חדר, ורואה "נפלאות"....
לאו דווקא בתותים, אותם אני באמת לא יודעת איך לבדוק,
אבל רק בשבת האחרונה מצאתי כנימה בשומר שהיתה כל כך גדולה שהצליחה לזוז קצת למרות הקור.
כשהירק בטמפ' חדר מוצאים ראשי סיכה שרצים במהירות רבה על הירק,
ולגבי שומר מספיק להפריד בין השכבות, לבדוק היטב ולשטוף.
הרי אם חבויים או דבוקים חרקים בפרי,הם נטחנים בריסוק.
חרק שלם לא בטל ברוב, אפילו לא בשישים ואפילו לא בשש מאות...
אבל ברגע שהוא כבר לא שלם הוא בטל בשישים.
ב"ה
הרעיון בריסוק התות הוא שאת בעצם לא מתכוונת לרסק את החרק, אלא כוונתך היא לאכול משהו מרוסק.
כשהחרק מרוסק לחלוטין ואין כל אפשרות לראות אותו באופן עצמי, אין איסור באכילתו.
המקור לכך הוא תשובה של תרומת הדשן שהתיר לטחון חטים למרות שמדובר בחיטים מתולעות, וההיתר הוא שאין לו כל כוונה לרסק את החרקים אלא רק לעשות קמח.
תלוי אולי במיקום בארץ, אבל אנחנו בירושלים מצאנו טונות של חרקים בשומר בחצי שנה האחרונה, חלקם ממש בתוך הפרי, קטנטנים וירוקים שקשה למצוא, וחלקם אפילו התעופפו להם קצת אחרי שיצאו מהמקרר.
מה שאותי ממש הפחיד השבוע, שקילפתי שסק לבן שלי בן שנה, שעוד לא אוכל קליפה, ובשתיים מהפרות, ראיתי תולעים שוכבות בין הפרי לקליפה (איזור שהיה חום, אבל לא ראיתי חור או נגיעה ממש חשודה, ושסק הרבה פעמים הוא קצת חום כשהוא מתיישן) בקיצור, ה' ישמור!! (אם לא הייתי מקלפת לו, הייתי פותחת, רואה שבפנים הכל נקי ויפה ואוכלת. הן פשוט שכבו בין הפרי לקליפה, לא חדרו פנימה!), ואם הייתי רוצה לעשות מזה עניין, הייתי שולחת סרטונים כאלה לכושרות. על שומר וגם על שסק עוד לא שמעתי נפלאות, אבל נראה לי שפשטו צריך לבדוק הכל טוב ולהתפלל לה' שיצילנו מטעויות...
מישהו יכול לתת לי כמה רעיונות מה אפשר להכין?
אבל רק דבר אחד חשוב כרגע: כל דבר שאת משתמשת שהוא לא חומר גלם טהור, תבדקי אם אין בו גלוטן.
נשמח ליעוץ:
1. האם מתאים להחביא בחלק מהעיגולים אגוז לוז?
2. האם מתאים ציפוי של פרורי אגוזי מלך?
![]()
תודה לטועמים המקצוענים
![]()
מירי ט.נשמעים טוב שניהם..
אבל אני לא מקצועית בתחום..
![]()
![]()
![]()
אייך אפשר להכין גבינה מחלב שהתקלקל (חלב חמוץ)??? דחוווף!!!!!!!!
להרתיח עם מלח (ואפשר תבלינים)
להוסיף כף חומץ
לערבב, לבשל עוד דקה ולכבות את האש
לסנן דרך חיתול
מפה יש כמה אפשריות
אפשרות אחת זה לפורר בעזרת מזלג, להוסיף קצת שמנת חמוצה ולערבב. מתקבלת מעין גבינת קוטג'.
אפשרות נוספת היא להשאיר בחיתול ולתלות, ולהשאיר יום יומיים, מתקבלת גבינה במרקם דומה יותר לגבינה מלוחה.
יש גם איזה משהו שמחממים את הגבינה, אבל אני לא בטוחה איך בדיוק עושים את זה.
אם רוצים לעשות את זה יותר מהיר יש עוד 2 אפשרויות:
1-להוסיף לחלב לבן ולשים בקופסא\בחיתול עד שנהיית גבינה..
2-יש אנזים שקוראים לו פפסין ש"מכין" גבינה במהירות!!

אפשר לטגן בחמאה את הבצל, רק שכמות החמאה צריכה להיות מספקת. אפשר לטגן בשמן, ואז להוסיף חמאה.
האופציה הראשונה טעימה יותר, השניה זולה ובריאה יותר.


זה קרה לי פעם אפילו כשהכנתי ביצים קשות. לגלות את זה כשהביצה כבר קשה זה אחד הדברים המגנבים..
ממש לא נדיר
-משה ר-שזה באמת נדיר
כבר התחיל להתפתח אפרוח!!!
איזו צרחה נתתי....
זה היה כל כך מגעיל.
ב"ה
אבל זה לא היה בארץ... ![]()
זה היה באקוודור, מביצים חומות וללא פיקוח כנראה...
ובאמת שם היה קשה למצוא ביצים ללא דם. אלא אם קניתי בעיר בסופר, והביצים היו לבנות ולא חומות!
ואני מבשלת לא מעט 
ואז כל הזמן היה עם דם.ולא מזמן מצאתי ביצה עם דם.
ב"ה
הכנתי חזה עוף ברוטב והילדים לא אוהבים אותו.
אם אטבול אותו בביצה ופרורי לחם זה יהיה גרוע?
או במילים אחרות: יש דרך למחזר אותו?
או לחתוך דק, וביחד עם ירקות מוקפצים למלא איתו בצק פילו\עלים [בתקווה שיש ללך להשיג..]
)תודה!חנצ'וב"ה
זה לא "גירש את הטעם לוואי של הרוטב ה"לא מוצלח"...
בכל אופן הטיגון החיה חזרה את החזה עוף, למרות שהוא כבר היה מוכן...
תודה רבה... 
![]()
![]()
נכון שתירס חם הוא חם..אבל זה כ"כ מאכל של קיץ..
![]()
או לביבות עם סלט
הילדים שלי לאחרונה התלהבו מהרעיון.
מטגנים דג מושט כ- 2 דקות מכל צד. מכינים צ'יפס (אני עושה אותו בתנור) וזהו. יש ארוחת ערב.
חובה להגיש בתוך עיתון מגולגל לקונוס, ולתבל את הצ'יפס במלח וחומץ
כך אמר לי סבא של בעלי, שהוא אנגלי 
אלא אם את מעדיפה כתבות אנטישמיות 
שזה בעצם תערובת תבלינים. אפשר לשים פפריקה, כמון, מלח, זעתר וכו'
בעזהי"ת.
אני מתכננת להכין את זה השבוע כי יש אורחים חשובים
אז באלי שזה יצא מוצלח..
צריך להוריד את העור של הדג?
כששמים תבלינים, שמים רק תבלינים או גם שמן?
אפשר לאפות בתנור? אם כן אז איך?
איך מגישים את זה? כל אחד מקבל מושט+ציפסים בצלחת שלו? יש רעיונות להגשה יפה? 
סלט ירקות הולך עם זה, נכון?
ישש תודה!
תשובותאיזה טוב ה'!!!!לא צריך להוריד את העור של הדג (הוא יורד בקלות לאחר הטיגון)
שמן שמים במחבת אז לא צריך בנוסף גם על הדג אלא אם כן את אופה ואז למרוח קצת שמן על הדג (וזה עונה לך גם על השאלה הבאה
כן. אפשר לאפות. לדעתי יוצא יותר טעים ופחות בריא בטיגון)
מושט + צ'יפסים על הצלחת נשמע מעולה.
סלט ירקות הולך עם כל דבר 
ולא זכור לי שהזמנת אותי אז איזה אורחים יכולים להיות כ"כ חשובים? 


רחלקהבעזהי"ת.
תודה רבה!
וגם אתם מוזמנים! תבואו ליום כיף כאן
ב"פיש&ציפס" המקורי, הבריטי משתמשים בדג בקלה (מרלוזה) ומטגנים אותו בשמן עמוק, לא במחבת
איזה טוב ה'!!!!וכבר אמרו חז"ל על טעם וריח אין להתווכח
ובטח שמטוגן במחבת/אפוי בתנור טעים וגם בריא יותר 
כי לי זה נראה מאד זול..
אושר תמידי
~א.לאחלה סלט:
חסה (הרבה)
בצל סגול
פטריות חיות
זיתים שחורים
זיתים ירוקים
עגבניות
מטבלים עם שמן, מלח, פלפל שחור, קצת חומץ, זעתר...
זה יוצא מעוולהה!!
פלפלים ממולאים אורז/ירקות
לחם מטוגן/ביצה בקן
סלט על בסיס קוסקוס/קינואה/בורגול/אורז
מלאווח
פיתה עם שניצל/המבורגר/טבעול
סלט טונה עשיר
תפוחי אדמה אפויים או פירה (הולך טוב עם ביצה קשה)
ולא לשכוח את הירקות ליד (:
הכנתי הערב, נפלא!
נראה לי פעם ראשונה שאני נתקלת בו..
הבנתי שזה סוג של סלמון כזה?
איך טוב לבשל אותו?
אם תרצי יש מתכון
אפשר גם בגריל עם טריאקי, או דבש.
ועושים איתו כל מה שעושים עם סלמון
טוב, לפחות בעינינו....
להוריד לו את העור כשהוא קפוא - עם סכין, יורד בקלות אבל לפני שמפשירים!!
להשרות עם לימון
לזרוק לפוד פרוססור: הרבה כוסברה, הרבה שום, שמן זית, מלח ולימון (כדאי לא רק את המיץ אלא את הלימון עצמו. אבל שלא יהיו גרעינים).
לשים את הסלמון בתבנית (הכי טוב פיירקס), לשפוך עליו את התערובת ולאפות.
טעים טעים טעים.
לא הבנתי,זה סלמון?כי הרי קניתי נתח כזה יפה שעלה לי 24 שקל.... שבד"כ נתח כזה עולה קרוב ל200...
וההבדל מורגש במחיר ובטעם.
ויש אומרים שהוא גם יותר נגוע (הקשקשים) בתולעים למיניהם.
יש את הנורווגי- הרבה יותר יקר- והאיכות בהתאם.
פחות בעייתי גם מבחינת התולעים.
כתוב על האריזה שזה בכשרות בד"צ ונבדק מתולעים וזה...יש ממה לחשוש?
בדגים שמגיעים מסין אין בעיה של תולעים
בכל מקרה, אם יש כשרות וכתוב שנבדק מתולעים זה כנראה בסדר
בהחלט יש הבדל בין סלומון רגיל לבין הדג הזה,הוא יבש הרבה יותר...
לא כ"כ התלהבתי.....
מצאתי רק מתכון עם בירה לבנה..
אני בחיים לא משתמשת בזה,
יש משו שיכול להחליף את הבירה?
או מתכון אחר בלי (עדיף)?
אולי יעזור לך מתכון של פסקל פרץ-רובין בלי בירה (לא ניסיתי):
כעכים מהירי הכנה היות שמשתמשים בהכנתם באבקת אפייה ולא בשמרים. ניתן לתבלם בנותני טעם שונים כמו: פפריקה מתוקה או חריפה, כוסברה מיובשת טחונה או כמון. אני אוהבת את טעמן פיקנטי בשילוב כמון.
הכנת כעכים הצורכים זמן, ולכן אפשר להכין את הבצק ולתת לילדים ליצור את צורת הכעך. אומנם צורות לא הכי מדויקות, אך השמחה שאתם מאפשרים בכך לילדים להשתתף בחגיגה שווה את זה.
1/2 ק"ג קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס זרעי שומשום
1 כף מלח
200 גר' חמאה או מרגרינה
3 כפות שמן
1 ביצה
2 כפות חומץ
1 כף כמון
1/4 כפית פלפל לבן (לא הכרחי)
1/2 כוס מים חמים
לציפוי:
1 ביצה טרופה (או שתיים תלוי בדרך הציפוי שלכם לטעמי מספיק אחת)
1/2 כוס זרעי שומשום
מערבלים במיקסר את כל החומרים היבשים: הקמח, אבקת האפייה, זרעוני השומשום והמלח. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים לתוכה את המרגרינה, השמן, הביצה, החומץ, הכמון והפלפל הלבן. מוסיפים בהדרגה את המים ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. אם הבצק דביק - ניתן להוסיף מעט קמח.
נוטלים מעט מהבצק, יוצרים רצועות באורך 8-10 ס"מ וסוגרים לכעך.
מברישים בביצה הטרופה ובוזקים זרעי שומשום. בדרך זו מכינים את כל הבצק.
מסדרים את הכעכים ברווחים על תבניות אפייה משומנות. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני- גבוה של כ-190 מעלות כ- 20 דקות או עד להשחמה יפה.
החומרים ל-30 יחידות
אגב, יש ספרון חמוד מאוד, נדמה לי קוראים לו "ממטבחה של סבתונא" שיש בו מתכונים של אשתו של הרב גץ. שם יש מתכון פשוט לעוגיות כאלה מלוחות.
כמובן אם התכוונת לכעכים ("עוגיות עבאדי")
כעכים מלוחים
חומרים
קילו קמח
2 חבילות אבקת אפיה
2 כוסות שמן או 400 גר מרגרינה
2 כפיות מלח
2 כפיות סוכר
2 אבקת אפיה[אני השתמשתי בקמח תופח
מים כמה שניכנס בערך 2 כוסות..
הבצק צריך ליהיות חלק ורך
קערה עם סוסמום
ןקערה עם ביצה
ההכנה
לערבב את כל החומרים היבשים
להוסיף את הנוזלים
ללוש עד קבלת בצק עדין רך..
להכין רצועות וליצור עיגולים..למרוח ביצה ושומשום (אני עשיתי חלק גם עם מלח גס, זעתר)
ולהכניס לתנור מחומם מראש 180 מ
הכנתי כל מיני צורות
ומשאריות הבצק הכנתי אצבעות
יוצא נהדר וגם נישמר המון זמן...אם נישאר משהו...
האם עשית עם שמן או עם מרגרינה?
אני רוצה לעשות עם שמן וקצת חוששת לנסות.
ואימצתי בתור אחד המתכונים המוצלחים.
בכפיות זה אכן 4 כפיות, לא טעות.
כמובן שצריך להיות כתוב רק פעם אחת - 2 חב' אבקת אפייה.
ודרך אגב - לדעתי לקחתי את המתכון מאיפשהו פה באתר (להביא גאולה לעולם...)
והתחסל במהירות..
תות-תודה!
ויצאו רכות??????
וגם אח"כ כשהן יתקררו מה לעשות כדי לשמור על הרכות?
אנחנו פשוט מכסים במגבת נקיה , או הופכים את החלות אחרי כמה דקות .
האמת שזה השפתפר ב]עמים האחרות בכך שעטפתי את החלות איך שהן יוצאות מהתנור במגבת, וגם- לפני ששמים על הפלטה בשבת אני מוציאה קצת לפני- שהן יפשירו קודם.
להוסיף תבנית מים רותחים לתנור ב5-10 דקות ראשונות של אפיה. ועדיף תחת החלות ולא לצידן או מעליהן.
משהו משודרג, יותר מיוחד מהרגיל..
יש לכם רעיונות לדברים שאפשר להוסיף לרוטב? ושיהיה פרווה...
את מטגנת בצל ושום קצוץ, מקלפת וחותכת לקוביות 2 עגבניות רכות ומוסיפה לטיגון.
שמה למעלה 2 כפות אבקת מרק פטריות ו3-4 כפות קמח ומערבבת טוב טוב, שמה קצת מים ומערבבת שלא יהיו גושים, מוסיפה 2 קופסאות גדולות של רסק ואותה כמות של מים ומערבבת טוב טוב.
מוסיפה תבלין לפיצה, והמון בזיליקום ואורגנו.
טועמת ומוסיפה מל"פ אם צריך
מכסה ומרתיחה ומכבה את האש. (זהירות! כשזה רותח זה משפריץ!)
טהנה לך רוטב מצויין לכל דבר! אפשר גם להקפיא חלק ולהפשיר וזה עדיין סבבה.
גבינה צהובה או צפתית:
לערבב רסק, קצת מיונז, טיפה סוכר, מלח פלפל אורגנו פפריקה ושום וזהו.(ולפעמים אם זה עבורי או לבעלי- שפריץ של רוטב צ'ילי חריף שמקפיץ את הטעם בכמה דרגות טובות)
לפעמים אני ממיסה במיקרו אחרי פיזור הגבינה......ממממממ
אפילו הילדים המאד בררניים שלי אוהבים כי זה מזכיר להם פיצה.
כשהייתי ילדה - אכלנו בקיץ תירס לארוחת ערב.
לא רק טעים, אלא חוויה בפני עצמה.
כבר כמה שנים שאני לא קונה תירס בקלח כי הבנתי שזה בעייתי מבחינת החרקים.
אבל....
כל כך בא לי להכין...
אולי ידוע למישהו על פתרון בעניין? או דרך שאפשר לאכול ללא חשש?
תודה!
קלחי תירס רגילים בעייתיים וצריך להפריד את הגרעינים ולשטוף טוב לפני השימוש.
ואבא שלי דווקא מאוד קפדן בענייני כשרות.
דבר ראשון צריך כמובן לקנות את זה ארוז וסגור. גם בלי פיקוח כשרותי.
דבר שני לבדוק לפני הבישול, אם רואים חלק חשוד..להסיר את האזור בסכין.
לבשל במים רותחים..שזאת כבר פעולה שמוציאה את החרקים, אם ישנם, מתוך נבכי התירס.
עדיף אחרי הבישול לוותר על החוויה של אכילת הקלח בשלמותו..מטעמי החמרה.
אלא פשוט לחתוך בסכין לאורך את התירס..ונהנים מהגרגירים, בלי כל הקלח.
זה פשוט נותן אפשרות לבדוק יותר טוב ולהימנע מבעיות חרקים..
כי לפעמים גם אחרי הבישול נשארים טיפונת.
כמובן שעדיף לחסוך את המאמץ ולקנות מארז עם השגחה מפוקחת וללא בעיות חרקים..
בתירס על קלח יש ג'וקים. הדבר וודאי.
מדובר בג'וקים קטנים שנכנסים בין הגרעינים, לא, הם לא יוצאים בבישול, הם פשוט נשארים תקועים מתים בפנים.
אבל אכן יש להשיג תירס ללא חרקים. יקר, ושכל אחד יחליט אם שווה לו או לא.
את התירס הרגיל שיש בחנויות אי אפשר לאכול....![]()
(ואז אני שואלת את עצמי איך הרבה אנשים שבוודאי מקפידים על עניין החרקים - אוכלים קלחי תירס....
או שגם הם חותכים את הגרעינים, אבל אז לדעתי כבר אפשר לאכול תירס קפוא....)
תודה לכולם!
לשפוך תירס גרגירים (קפוא) לסיר בלי כלום,
לבשל על אש בינונית-קטנה עד שמתרכך
בלי מים, כי הוא מוציא מים לבד.
ואח"כ להוסיף מלח.
מאוד טעים.
אשמח לדעת איפה בירושלים ניתן להשיג. אני עדיין לא מצאתי מקום שמוכר 
ואגב- מי שמוצא איפה מוכרים כרובית כשרה- אני אשמח גם לדעת
לק"י
אבל זה פה באיזור הדרום..
אבל גם לא חיפשתי. מצטערת אם גרמתי לכם אשליות שווא...
לגבי כרובית - אני יודעת שלפעמים נדירות יש בחסלט. לפעמים במכולת של סוסיא יש.
אשמח לרעיונות.
בעדיפות לעוגות קלות להכנה.
תודה רבה!
או שאם זה מקמח מלא וזה יוצא טעים-אז גם אפשר.
תודה.
תבנית 24
4 ביצים
200 ג' סוכר (כוס)- אני שמה 3/4 כוס
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
כוס קוקוס
חצי כוס שיבולת שועל אינסטנט
כוס וחצי קמח תופח
1. לטרוף ביצים וסוכר, להוסיף את שאר המצרכים לפי הסדר ולערבב לבלילה אחידה.
2. חום בינוני 180 מעלות כ 45 דקות או עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה.
איפה קונים שיבולת שואל? בחנויות טבע וכאלה.? או יש גם בסופרים?
בפחיות או שקיות [הבנתי שהפחיות יותר נקיות] אבל מה זה אינסטנט שיבולת שועל?
שמספיק רק לשים מים רותחים והיא מוכנה, לעומת שיבולת שועל שלמה שמצריכה בישול יותר רציני
כוס קמח מלא = ?? קמח לבן
תודה 
אבל יש כאלה שבעוגות ועוגיות מורידים קצת את הקמח כדי שלא יהיה כבד
להכין עוגה שמתאימה לטבעונים,
כלומר, בלי ביצים/חלב.
אז מצאתי את המתכון הזה- http://veg.anonymous.org.il/art611.html,
אבל בא לי להכניס בפנים שוקולד אמיתי,
אם אמיס ואוסיף זה בסדר או שזה עלול פגוע במרקם?
יצא לכם לטעות משהו כזה- זה יוצא נורמלי?
היא יוצאת טוב מאוד, אפשר להכניס שוקולד בפנים.
רק להסב את תשומת לבך עוגה כזאת היא אולי צמחונית לחלוטין, היא לא טבעונית. טבעוני אמיתי עשוי בהחלט לאכול ביצים ואפילו חלב, אבל לא שוקולד...
אני מציעה לברר עם הטבעונים מה בדיוק כוללת הטבעונות שלהם.
לק"י
ביצים/ חלב.. (יש לי אחות טבעונית).
השאלה היא- האם מדובר בטבעונים שאוכלים אוכל בריא או לאו דוקא..
בררתי והיא אכן משתדלת לא לאכול שוקולד (כי מתעללים בילדים שקוטפים את הקקאו..),
אנסה לשכנע אותה "להתיר" לעצמה קצת,
אחרת זה ממש יסבך אותי..
בא לי שיצא טעים.
יש לי מתכון לנשיקות פירה...
אם כך שימי לב שגם קקאו אי אפשר.
אולי עוגיות יהיה לך טוב? מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה וחומרי טעם (אי אפשר קקאו, אבל אפשר למשל קליפת תפוז/לימון מגוררת) ומוסיפים שמן, כל פעם קצת עד שנהיה בצק. יוצרים עיגולים קטנים ואופים.
אה, אימא שלי היתה מכינה את העוגה ללא ביצים גם בלי קקאו. זה משהו בערך כזה.
2 כוסות קמח
1.5 כוס סוכר
אבקת אפייה (במקור סודה לשתייה, וגם חומץ, בנפרד מהסודה)
1/3 כוס שמן
תבלינים מתוקים: קינמון, זנגוויל, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי (תוודאי שזה בסדר...)
כוס וחצי מיץ תפוזים
לערבב את הכל שיהיה אחיד (כדאי עם מיקסר, רק שלא יהיה תוצרת סינית, הרי פוגעים בזכויות אדם בסין)
לאפות בתנור כחצי שעה.
פשוט רציתי להכין עוגת יומולדת למישהו אחר,
באירוע שגם היא תהיה.
אנונימית21בשרשור עוגות
אבל הנה
2 כוסות קמח
1.5 כוסות סוכר
1/3 עד 1/2 כוס קקאו
כנ"ל שמן
אבקת אפייה (במקור: סודה לשתייה, וגם חומץ. מערבבים את חומרים היבשים, עושים גומות, שמים בהם את השמן, ובתוך השמן את החומץ, כדי להרחיק מהסודה לשתייה)
1.5 כוסות מים/יין/מיץ/חלב
אפשר גם תמצית וניל, תמצית רום וכו'.
לערבב את כל החומרים היטב, להעביר לתבנית (תבנית עוגה סטנדרטית) אם רוצים צימוקים, שוקולד צ'יפס, אגוזים וכו' מפזרים אותם למעלה. הבלילה נוזלים למדי והם שוקעים פנימה.
מערבבים רגיל?
(בסוף אשתמש בשוקולד וקקאו, היא אמרה שהיא לא מאוד מקפידה והיא כבר תחליט אם לאכול..)
ובתוך השמן חומץ
ואז מוסיפים את המים\ מערבבים היטב בזריזות ומכניסים לתנור בלי להשהות.
כשהסודה לשתייה באה במגע עם חומץ היא תוססת, וזה מה שמתפיח את העוגה
אם מחכים יותר מידי זמן לאפייה, התגובה הכימית בין השניים נגמרת, והעוגה תצא דחוסה
אני יכולה להעתיק לך את המתכון
אני לא בטוחה אם זה עם ביציםץ
אם בא לך זה יכול להיות רעיון ממש מגניב.. קיבלתי את זה עכשיו במייל
זה פשוט מאבטיח ופירות!! נראלי כיף חיים לקיץ...20130529174804.jpg
איך שומרים על הפירות שלא יצהיבו עד שמגישים?
היכנסי לבלוג "בישול בזול". חפשי שם מתכון בשם "חריצי הרשע" (נשמע מבטיח
). במקום המילוי המלוח, את יכולה למלא בתפוחים, קינמון וסוכר (או מילוי אחר שמוצא חן בעינייך). נראה לי שכדאי להוסיף גם סוכר לבצק.
שלא אוכלות ביצים
ובזכותם יש לנו דיי הרבה מתכונים של עוגיות ועוגות בלי ביצים.
סהרונים, עוגיות תמרים, עוגיות חלבה, עוגת בסקוויטים (בעצם זה עם גבינה), כדורי שוקולד, פצפוצי אורז, שומשומיות,
ונראה לי גם עוגת שוקולד., קרמשניט,
אם יש משהו ספציפי שאת רוצה את המתכון, אני אשמח להעלות.
הכנתי את התכון שצירפתי, הוספתי שוקולד גם בעוגה וגם בציפוי.
לא טעמתי אותה- אבל נראה לי שיצא טעים,
כי היא די חוסלה.
מיסטר דוםלק"י
אצלינו זאת עוגת טורט פשוטה- לא ממש מעניין..
אבל גם זה טורט עם ציפויים למיניהם ... אגב אני לא אוכל מהעוגות שלי ככה שאני לא יודע מה הטעם שלהם ...