שרשור חדש
מחפשת רעיונות לאוכל עם גרגרי חומוסשולמית שלי

שיתאים גם לילדים...

 תודה...

פלאפליהודיה מא"י

חוץ מזה שאני מכניסה גרגרי חומוס בכל מיני תבשילים - עם גריסים (פנינה), ברוטב לקוסקוס וכו'.

יש לך מתכון לפלאפל..?שולמית שלי


הנהיהודיה מא"י

המתכון שלי לפלאפל.

מנוסה ובדוק, והילדים ממש אוהבים את זה. 

כמה דברים:רחלקה

בעזהי"ת.

 

סמבוסק, במרק ירקות, ברוטב לקוסקוס, אפשר לאכול חומוס ככה- מבושל ולתבל במלח ופלפל, ואפשר לטחון ולהוסיף לקציצות ירקות.

אם את רוצה מתכון של משהו מכאן, תגידי

רוצה!!!שולמית שלי

סמבוסק,קציצות ירקות..

הנה לך רחלקה

בעזהי"ת.

 

סמבוסק: (זה קצת הרבה עבודה, אני מזהירה מראש)

מילוי: מטגנים הרבה בצל חתוך לקוביות, מוסיפים שום קצוץ, מטגנים עד שנהיה שקוף. מוסיפים את החומוס המבושל, מערבבים. מתבלים במלח, טיפה פלפל וכמון. טוחנים\מועכים את הכל עד שמתקבלת עיסה.

 

מכינים בצק מקמח, מים, וטיפה'לה מלח. מעבדים עד שמתקבל בצק.

מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים, שמים באמצע העיגול מהמלית, מקפלים לשניים, סוגרים טוב טוב ומטגנים...

 

קציצות ירקות:

חותכים קטן איזה ירקות שרוצים. הולך עם זה: בצל, תפו"א, קישואים, בטטות, גזר וכד'. אפשר להוסיף גם עדשים אדומות.

טוחנים את החחומוס המבושל ומוסיפים לעיסה. מתבלים (מלח, פלפל, חוואיג' וכל מה שרוצים..), מוסיפים ביצים וקמח\פירורי לחם, ומטגנים

אפשר חומוס מבושל במים,שאחרי הבישול והסינון של המיםיעל מהדרום

לק"י

 

מוסיפים מלח וקצת כמון.

חומוס עם גולש-משה ר-
יש גם מרק חומוס, מרוקאי(חרירה)-משה ר-
עם קוסקוס- טעים מאוד דינה ל.
אצלינו מתים על זה גם סתם ככה..מירי ט.

שימי גרגירי חומוס בקערה, לימון, שמן זית, פלפל שחור, מלח..אפשר גם קצת כמון..וזה זליל ביותר

חומוס מרוקאיתות

מבשלים את החומוס בערך חצי בישול. מוסיפים שמן, פפריקה כמון כורכום מלח פלפל (לפי הטעם - אמור להיות אדמדם), פלפל אדום רצועות ושיני שום (שלמות, חתוכות או מרוסקות). ממשיכים לבשל, אם יש יותר מדי מים אז בלי מכסה, זה יוצא עם רוטב כזה.. טעים! הילדים שלי אוהבים

נ.ב. אפשר גם להכין כתבשיל עם דגים, מושט למשל. אין לי מתכון מדויק, אפשר לחפש בגוגל.

לבשל, לסנן ולאפות עם שמן ותבליניםכלנית1אחרונה

תוכלי לשטוף סנן את גרגרי החומוס אם מדובר בשימורים,

או להשרות ולבשל ורק אז להוסיף שמן ותבלינים ולאפות בתנור כ-20 דקות בחום בינוני.

קינוח לחולה סכרתסקיצה

אני מחפשת קינוח ללא סוכר וללא רכז תפוחים שמתאים להגיש לחולה סכרת, אשמח לרעיונות!

תודה רבה!

פירותיהודיה מא"י

חלבה ללא סוכר (או קינוח כלשהו שמבוסס על חלבה)

מוס שוקולד על בסיס שוקולד ללא סוכר ושמנת/קצפת צמחית

עוגה ללא סוכר

שילוב כלשהו של הנ"ל

 

סורבה מפירות קיץכוכב לכת
כמובן ללא תוספת סוכרכוכב לכת
עוגותמנדולינה
עם סוכרזית במקום סוכר.
זה יוצא ממש נחמד.
יש גם סוכרזית נוזלית, שזה נראה לי יותר מרוכז.
וגם מלטיטול.
פיצוחים, מרציפן ביתי,שמחה ד.

פירות יבשים/פירות העונה/פירות משומרים, ג'לי, כדורי קורנפלקס ושוקולד, עוגיות מזרחיות, תמרים ממולאים שקדים/אגוזים, גלידה מותר לו? 

לקנות או להכיןכלנית1אחרונה

רסק תפוחים: לבשל תפוחים אדומים או מוזהבים. לרסק אחרי הבישול.

 

תפוח עץ אפוי- עם מעט קינמון ותחליף סוכר (או תפוח מתוק ללא סוכר).

 

יש חנויות בהן ניתן להשיג שימורי אננס במיץ הטבעי שלו.

 

אפשר לקנות בצק עלים ולמלא בקוביות תפוחים מבושלים עם מעט מיץ לימון ותחליף סוכר, או תפוח אדום מרוסק.

 

כעכים מזרחיים.

 

שתיה: אפשר לשים מים בקנקן ולהוסיף מעט עלי נענע, או חצי פרוסת לימון  לטעם.

איך לשמור עלים ירוקים?ציליגילימימי

הייתי היום בשוק, וקניתי סלרי, אז המוכר אמר לי "קחי עוד אחד לכבוד שבת..."

יכול להיות שאני אשתמש בו בזמן הקרוב, אבל איך הכי טוב לשמור אותם? ולכמה זמן זה נשאר בדר"כ?

 

תודה.

יבש היטביהודיה מא"י

בתוך קופסא אטומה, עם נייר סופג, במקרר כמובן.

אם זה ארוז, אז בתוך האריזה

רק רוצה להיות בטוחה שהבנתיציליגילימימי

אם זה סגור - לא לפתוח?

תודה.

לשמור בשקית סגורה, לקנות קופסא מיוחדת או להקפיאכלנית1אחרונה

1. לקנות כלי של חב' טפאוור. יש להם קופסא מיוחדת לאחסון ירקות עלים כך שהם מחזיקים מעמד שבוע ויותר

הבעיה: לא מוכרים בחנויות אלא רק דרך נציגות, כך שתצטרכי למצוא מישהי שמוכרת בסביבה שלך. 

המחיר גבוה ולכן מומלץ לברר מתי יש מבצע ולקנות. המחיר שווה כל שקל,

כי הקופסאות שלהם מחזיקות מעמד שנים, וגם יש אחריות במקרה

שאחרי כמה שנים קרה משהו באופן טבעי לקופסא.

 

2. במקרר- לא לפתוח את האריזה.

 

3.אם את משתמשת לבישול ולא לסלט טרי, את יכולה להפריד את הגבעול ולקצץ את שאר העלים ולהקפיא בכלי קטן,

ואם אין לך זמן, בשיא העצלות תשימי בשקית במקפיא.

כשתצטרכי את העלים, תוציאי ותבשלי, או תפרידי גבעולים ופשוט תמוללי את העלים בין שתי הידיים.

העלים יתפוררו לך בקלות רבה.

בהמשך לחיפושי-דג סלמוןשולמית שלי

מחפשת מתכון מושלם לסלמון,שיצא מתובל טעים ועסיסי...

המתכון המושלם:פלספנית

בעזהי"ת

 

מערבבת מיונז עם כמות זהה של חרדל דיז'ון [חרדל גרגרים], 

מורחת על הדג,

ומכניסה לתנור מכוסה.

 

פשוט-פשוט אבל מושלם מושלם מושלם..

המתכון הטעים...mamiאחרונה

לערבב: קטשופ, מיונז, חרדל, בצל מטוגן, שום כתוש.

לסדר פרוסות דגים בתבנית ולזרות עליהם מלח וקצת מיץ לימון (עדיף לסחוט טרי)

להשאיר ככה 5 דקות, כדי שהמלח יספג

לשפוך מעל את הרוטב.

לאפות- לא מדי הרבה זמן (בערך חצי שעה)

בתאבון!

 

טיגון דגים~א.ל

משום מה לא בדיוק מסתדר לי העניין הזה.

 

אני שמה לב, שמשום מה, מרבית הדגים המתאים לטיגון כמו זהבנון, מושט וכו' סופחים כמויות גדולות של מים.. ככה שקשה לטגן אותם,

איך בכ"ז מסתדר לכם?!

 

ועוד שאלה- איך נפטרים מטעמי הלוואי שיש בדגים קפואים? כל נסיונותיי עולים בתוהו

 

תודה

טובלים אותם קודם בקמח וביצהיהודיה מא"י

ואפשר גם פירורי לחם.

מושט דווקא לא סופח כמויות גדולות של מים. זהבנון מתאים לטיגון בתור שניצל כאמור. ובעיקר בגלל שהוא לא כ"כ מתאים לשום דבר אחר...

 

ולגבי השאלה השנייה, לצערי מעולם לא זכיתי לאכול דגים טריים, כך שאת טעם הלוואי אני כנראה לא מרגישה. בכל מקרה להשרות את הדג במיץ לימון (אפשר מהול) או במי מלח אמור להפטר מטעמי לוואי.

כך אני עושה..~א.ל

אבל מה שקורה הוא שהדג נשאר חיוור בצבע, כי הוא לא מיטגן (לטעמי, זה איכשהו כן קשור למים שבו)

והקמח מתפזר על פני כל המחבת..

זהבון?יהודיה מא"י

קודם כל הזהבון שמוכרים פה בארץ הוא זבל. לא סתם הוא זול מאוד. הוא מעובד ומכיל פוספטים (גם אני קונה כזה דג לפעמים, כי כאמור הוא זול, מאוד)

חוץ מזה צריך לסחוט אותו טוב טוב מכל המים שבו. את טובלת רק בקמח, או גם בביצה אח"כ?

אני תולה אותם לייבוש אחרי שאני סוחט אותם איזה טוב ה'!!!!

טוב. לא בדיוק ככה אבל אחרי שאני משרה בלימון אני שם אותם על המתקן לייבוש כלים וככה הם מוציאים את כל הנוזלים המיותרים

 

וואלה? הלימון מוציא את הנוזלים??דינה ל.
הלימון מוציא את הטעם. המתקן ייבוש מוציא את הנוזליםאיזה טוב ה'!!!!
תקברי אותם בכמויות של נייר סופגדינה ל.

למשך רבע שעה.

כן כן,למרות שאני בת 16 אני יודעת לבשלמקום בעולם

ממש כמו אמא ;)
תשרי את הדג כמו שאמרו עד לפה עם לימון,ואחכ תטבלי בקמח ושימי ביצה עם תבלינים וכו, ואחרי זה תטבלי בפירורי לחם ותטגני..

בחיים לא ייבשתי דגים.. אני עושה ככה:פרפר לבןאחרונה

משרה בלימון ומים יחד. (מוציא את הטעם מהדג.. כמה שיותר זמן יותר טוב..) אח"כ שוטפת אותם טוב טוב- שלא יהיה טעם דל לימון..

 

עוטפת בקמח ורק קמח (הביצה מפרקת אותם..) ושמה בטיגון בשמן לא עמוק אבל גם לא קצת.

 

מוציאים ואפשר לטבל אח"כ.. הכי טעים זה פשוט עם לימון ולשים טיפה מלח מעל (לא חייב..)

 

תותיםשפית

 יש בעיה לאכול תותים ??(חרקים, ריסוס)

ומה עושים כדי לטפל בזה? (השריה..או משו כזה)

המהדרין אוכלים רק מרוסקכלנית1

לצערי, כל שנה מוצאים "מציאות" חדשות בתותים, ובכל שנה 

יש חומרות חדשות בנושא. היתה פעם הצעה לחלץ את הפנים של התות בעזרת קש.

בעבר הסתפקו בשטיפה במי סבון.

היום יש אומרים שהתותים נגועים בקליפה ולכן אוכלים רק תותים מרוסקים (או מקלפים אותם).

 

הפתרון של הרב בורשטיין: להשתמש בתותים מרוסקים מעל עוגה /בתוך גלידה וכד',

ולקישוט להשתמש בתותים קפואים (ללא תולעים) שהם די יקרים.

שומרים במקפיא ובכל פעם משתמשים רק במעט לקישוט.

סרטון של כושרות על תותים-משה ר-
הסרטון הזה מכעיס אותי מאדנפשי ישובב

ולא בשל "תאווה לאכילת תותים" חלילה.

 

אבל בשל הזהירות שיש לנהוג בענייני כשרות ובענייני ציבור ופרסום, אני אמנע מלפרוס את טענותי, ובלנ"ד אפנה לכושרות. ובלנ"ד אשתף פה כשיהיו לי תובנות..

נשמח לשמועאלעד


לי יש תובנותaima

אחרי צפיה בסרטון. בדקנו עם זכוכית מגדלת 2 חבילות ולא מצאנו כלום.

אז מה. הם ממציאים? אם את רוצה לאכול תולעים, בהצלחהאישה קטנה


הסרטון הוא פרטי, והם מצאו את הג'וקים...אפצ'י

אז מה יש לכעוס.

(לא ראיתי שכושרות הוזכרו שם כלל, אולי כושרות העלו קישור לסרטון - זה לא הופך זאת לסרטון של כושרות.

בעיני זה יותר קריטי שדווקא משפחה פרטית - כמוני - מצאה בביתה ולא בתנאי בדיקה מיוחדים).

 

אם תרצי לבדוק כמותם ולגלות שהפרי שלך נקי, יהיה ממש כיף!

הוא לקוח מהאתר של כושרות-משה ר-
דבר ראשון, הסרטון אינו של כושרות.11111

דבר שני, אחרי שראיתי את הסרטון הבנתי שאיני יכול להגיד על תות שהוא לא נגוע (אי אפשר לראות את היצורים הללו עקב כך שהם מסתווים מאחורי הגרגרים שעל התות), אז אני משאיר את זה למומחים.

בתות שדה אין בעיה.רחלקה

בעזהי"ת.

 

משרים במים עם סבון כלים למשך 2 דקות ואז שוטפים טוב טוב, ולבריאות!

תותי עץ- אין דרך להכשיר, אסור לאכול אותם.

[כך אמר לי הרב.]

גם לגבי תות עץ זה לא נכון!aima

נתנו תות עץ לחבר שבדק עם כל ההוראות של הרב ויא ולא מצא כלום.

 

מה האינטרס של אנשים, למען השם, לנסות למנוע מאנשים להנות מהדברים המיוחדים שהשם ברא לנו???

 

 

תות עץ מאוד בעייתידוד עצמאי

ב"ה

תות עץ מאוד בעייתי בשל המבנה של הפרי (פרודות מחוברות)

אותו דבר גם ביחס לפטל.

ראית את הסרטון שככה את כותבת?אישה קטנה


מבחינה בריאותית- כדאי לדעת שתות הוא~א.ל

ספוג של הריסוס שמחדירים בו. 

יש ביו תותaima

וסתם שיהיה ברור אין לי שום קשר למגדלי תותים אני עירונית לגמרי.

 

אבל אני משתגעת כשאוסרים מתנות שהשם נתן לנו.

מי שנהנה לאכול ג'וקיםיהודיה מא"י

בעיה שלו.

 

ודרך אגב לגבי תות עץ - אני פעם בדקתי תותים - פירקתי אותם לגרגרים גרגרים. אחד היה בסדר, שני היה בסדר, ואז פתאום התחילו לצאת לי כאלה ג'וקים גדולים שהיה קשה להאמין שיצאו מתוך התות.

בסדר. מה הבעיה לבדוק אחד אחד מה שאוכלים?aima

זה לא הופך את זה לאסור. מקסימום להרבה עבודה.

 

 

כי לפעמים זה בלתי אפשרייהודיה מא"י

בין אם כי הג'וקים מסתתרים בצורה שבלתי אפשרי להוציא אותם (כמו למשל בתירס על קלח או כרובית)

ובין אם זה פשוט המון עבודה שפשוט לא שווה את זה. (ושכל אחד יחליט לעצמו)

וכשהנגיעות גבוהה, והג'וקים הם כאלה שקשה להבחין בהם, אז באופן אישי אני לא רוצה לקחת סיכון שאני אפספס איזה ג'וק

סבבה אז תאכלי תולעים, זה גם מתנהאישה קטנה


אנחנו לא אוכלים תותיםמשיח עכשיו!

עכשיו ראיתי את הסרטון ואני שמחה שאנחנו לא אוכלים..משיח עכשיו!
אני בדקתי מה אמר הרב ויא על תותים ומסתבר שחנצ'ו
עבר עריכה על ידי חנצ'ו בתאריך כ"ז בסיון תשע"ג 07:49

ב"ה

 

שאפשר לאכול תותים גם שלמים, אם מקלפים.

 

הנה הקישור למדריך המעודכן שלו. 

 

http://www.shtaygen.net/horadot/tu_bshvt/Shvat_5773_Hebrew.pdf 

 

מתוך האתר: http://www.shtaygen.co.il/?CategoryID=1024&ArticleID=6509&Page=1

 

צריך לשים לב שאם לא מקלפים את התותים, גם לשיטתו אין לאכול אותם שלימים אלא מבושלים או טחונים.

 

אך אם הם מקולפים אפשר לאכול בשלמות.

 

הנחיות מכון התורה והארץדוד עצמאי

ב"ה

ההנחיות המעודכנות לשנה זו (תשע"ג) הן: להוריד את הראש הירוק עם מעט מבשר התות.

לשטוף פעמיים עם מים ומעט סבון (להשרות כמה דקות)

לשפשף מעט את הקליפה ואפשר לאכול.

 

כלל בבדיקת פירות וירקות -אפצ'י

כשמוציאים מהמקרר ובודקים, הרבה מהג'וקים פשוט לא זזים כי קר להם...

אני משאירה על השיש ובודקת כשזה בטמפ' חדר, ורואה "נפלאות"....

לאו דווקא בתותים, אותם אני באמת לא יודעת איך לבדוק,

אבל רק בשבת האחרונה מצאתי כנימה בשומר שהיתה כל כך גדולה שהצליחה לזוז קצת למרות הקור.

כשהירק בטמפ' חדר מוצאים ראשי סיכה שרצים במהירות רבה על הירק,

ולגבי שומר מספיק להפריד בין השכבות, לבדוק היטב ולשטוף.

מה ענין התות המרוסק? האם רסק חרקים כשר?א.ל.נתניה

הרי אם חבויים או דבוקים חרקים בפרי,הם נטחנים בריסוק. 

בדיוק!יהודיה מא"י

חרק שלם לא בטל ברוב, אפילו לא בשישים ואפילו לא בשש מאות...

אבל ברגע שהוא כבר לא שלם הוא בטל בשישים.

 

אני עוד לא מצאתי בדץ על ריבת תותמשיח עכשיו!
תשובה לרסקדוד עצמאיאחרונה

ב"ה

הרעיון בריסוק התות הוא שאת בעצם לא מתכוונת לרסק את החרק, אלא כוונתך היא לאכול משהו מרוסק.

כשהחרק מרוסק לחלוטין ואין כל אפשרות לראות אותו באופן עצמי, אין איסור באכילתו.

המקור לכך הוא תשובה של תרומת הדשן שהתיר לטחון חטים למרות שמדובר בחיטים מתולעות, וההיתר הוא שאין לו כל כוונה לרסק את החרקים אלא רק לעשות קמח.

שומר מאוד מאוד נגועאמא, ברוך ה'

תלוי אולי במיקום בארץ, אבל אנחנו בירושלים מצאנו טונות של חרקים בשומר בחצי שנה האחרונה, חלקם ממש בתוך הפרי, קטנטנים וירוקים שקשה למצוא, וחלקם אפילו התעופפו להם קצת אחרי שיצאו מהמקרר.

מה שאותי ממש הפחיד השבוע, שקילפתי שסק לבן שלי בן שנה, שעוד לא אוכל קליפה, ובשתיים מהפרות, ראיתי תולעים שוכבות בין הפרי לקליפה (איזור שהיה חום, אבל לא ראיתי חור או נגיעה ממש חשודה, ושסק הרבה פעמים הוא קצת חום כשהוא מתיישן) בקיצור, ה' ישמור!! (אם לא הייתי מקלפת לו, הייתי פותחת, רואה שבפנים הכל נקי ויפה ואוכלת. הן פשוט שכבו בין הפרי לקליפה, לא חדרו פנימה!), ואם הייתי רוצה לעשות מזה עניין, הייתי שולחת סרטונים כאלה לכושרות. על שומר וגם על שסק עוד לא שמעתי נפלאות, אבל נראה לי שפשטו צריך לבדוק הכל טוב ולהתפלל לה' שיצילנו מטעויות...

יש לי אורחים לשבת שאחד מהם חולה צילאקציפור

מישהו יכול לתת לי כמה רעיונות מה אפשר להכין?

אולי רעיונות יהיו לי אח"כיהודיה מא"יאחרונה

אבל רק דבר אחד חשוב כרגע: כל דבר שאת משתמשת שהוא לא חומר גלם טהור, תבדקי אם אין בו גלוטן. 

מי אוהב לאכול טראפלס??פטרוזיליה1

נשמח ליעוץ:

1. האם מתאים להחביא בחלק מהעיגולים אגוז לוז?

2. האם מתאים ציפוי של פרורי אגוזי מלך? 

יאמי

תודה לטועמים המקצוענים

מוציא לשון

יש מישו שלא אוהב?מירי ט.

נשמעים טוב שניהם.. אבל אני לא מקצועית בתחום..

כן, כן, וכןיהודיה מא"י


תודה. עוד מעט נעבור לבצועפטרוזיליה1אחרונה

יאמיחושף שינייםיאמי

חלב - דחווווף!צמיד כתום-כחול

אייך אפשר להכין גבינה מחלב שהתקלקל (חלב חמוץ)??? דחוווף!!!!!!!!

זה בערךיהודיה מא"י

להרתיח עם מלח (ואפשר תבלינים)

להוסיף כף חומץ

לערבב, לבשל עוד דקה ולכבות את האש

לסנן דרך חיתול

מפה יש כמה אפשריות

אפשרות אחת זה לפורר בעזרת מזלג, להוסיף קצת שמנת חמוצה ולערבב. מתקבלת מעין גבינת קוטג'.

אפשרות נוספת היא להשאיר בחיתול ולתלות, ולהשאיר יום יומיים, מתקבלת גבינה במרקם דומה יותר לגבינה מלוחה.

יש גם איזה משהו שמחממים את הגבינה, אבל אני לא בטוחה איך בדיוק עושים את זה.

לידע כללי..מקום בעולםאחרונה

אם רוצים לעשות את זה יותר מהיר יש עוד 2 אפשרויות:

1-להוסיף לחלב לבן ולשים בקופסא\בחיתול עד שנהיית גבינה..

2-יש אנזים שקוראים לו פפסין ש"מכין" גבינה במהירות!!
 

איזה פלא!דינה ל.
יצאו שני חלמונים בביצה אחת! תאומים!
כזה דבר עוד לא קרה לי אף פעם!

ושאלה על חביתה:
אני רוצה להכין חביתה עם חמאה, ולטגן בה בצל.
אז איך עושים את זה?
לטגן בחמאה ישר? או בשמן ואז להוסיף חמאה ואז בצל?
כי כשאני מטגנת ישר עם חמאה זה מרגיש לי שהחמאה ״נגמרת״...
אפשר כך ואפשר כךיהודיה מא"י

אפשר לטגן בחמאה את הבצל, רק שכמות החמאה צריכה להיות מספקת. אפשר לטגן בשמן, ואז להוסיף חמאה.

האופציה הראשונה טעימה יותר, השניה זולה ובריאה יותר.

זהו, אז באמת עשיתי את הראשונהדינה ל.
כי היה נראה לי שמריך להוסיף חמאה- אבל נחרתי מהכמות ששמתי
וזה באמת טעים
טחח..זה בחיים עוד לא קרה לך?מירי ט.

זה קרה לי פעם אפילו כשהכנתי ביצים קשות. לגלות את זה כשהביצה כבר קשה זה אחד הדברים המגנבים..

ישנם לולים שרוב החלמונים שלהם באים בתאומיםאלעד

ממש לא נדיר

קרה לי פעמיים בעבר -משה ר-


פעם פתחתי ביצה של תנובה והיא הייתה מפוצצת בדם-משה ר-

שזה באמת נדיר

הזכרת לי שפעם פתחתי ביצה ש...כוכב לכת

כבר התחיל להתפתח אפרוח!!!

איזו צרחה נתתי....המום זה היה כל כך מגעיל.

פעם פתחתי תבנית שלימה וכל הביצים היו עם דם!חנצ'ו

ב"ה

 

אבל זה לא היה בארץ... מוציא לשון

 

זה היה באקוודור, מביצים חומות וללא פיקוח כנראה... 

 

ובאמת שם היה קשה למצוא ביצים ללא דם. אלא אם קניתי בעיר בסופר, והביצים היו לבנות ולא חומות!

ב-ח-י-י-ם לא מצאתי דם בביצה!דינה ל.

ואני מבשלת לא מעט

 

פעם היינו קונים ביצים אורגניותפיתה פיתהאחרונה

ואז כל הזמן היה עם דם.ולא מזמן מצאתי ביצה עם דם.

שניים? היו לי כבר שלושה!ניל"ס


מזל טוב!אלעד


זה הגיוני לצפות חזה עוף מוכן בפרורי לחם ולטגן שוב?חנצ'ו

ב"ה

 

הכנתי חזה עוף ברוטב והילדים לא אוהבים אותו. 

 

אם אטבול אותו בביצה ופרורי לחם זה יהיה גרוע?

 

או במילים אחרות: יש דרך למחזר אותו?

נראלי עדיף לטחון ולעשות קציצות..רחלקה


הוא יתייבש, ויצא הרבה פחות טעים..-משה ר-


אז מה לעשות? נראה לי גם ככה הוא כבר יבש משהו...חנצ'ו


אולי לחתוך אותו דק ולהוסיף לרוטב לפסטה?קצפת

או לחתוך דק, וביחד עם ירקות מוקפצים למלא איתו בצק פילו\עלים [בתקווה שיש ללך להשיג..]

זה רעיון! למלא בצק עלים... (יש לי דווקא! )תודה!חנצ'ו


טוב, הרעיון של השניצל היה מוצלח, אבלחנצ'ואחרונה

ב"ה

 

זה לא "גירש את הטעם לוואי של הרוטב ה"לא מוצלח"...  

 

בכל אופן הטיגון החיה חזרה את החזה עוף, למרות שהוא כבר היה מוכן...

סלט עוף?דינה ל.
לחתוך דק יותר, ולהכין בתנור עם צ'יפס בתנור..~א.ל


מחפשת ארוחת ערב קלילה ומרעננת ליום שרבי, לא חלבי!!ננשמה!

תודה רבה...

פוקצותהמוזרה


וזה נעים לעמוד במטבח עם תנור חם?אישה קטנה

מגניב

שקשוקהיהיה טוב
זה חחחחחחחחחחם!!!!אישה קטנה

לשון אדומה

סלט בורגול קראייכה!
סלט ירקות ענק ממלנטה ירקות!! עם טחינה מעל..הלליש


פנקייקים, סלט, תירס חם עם חמאה ומלח..מירי ט.

נכון שתירס חם הוא חם..אבל זה כ"כ מאכל של קיץ..

יש בזה תולעים!! אא"כ של חסלט. ראו הוזהרתם!אישה קטנה

רמקול

פשטידה עם סלטפודינג111

או לביבות עם סלט

 

פיש אנד צ'יפסאיזה טוב ה'!!!!

הילדים שלי לאחרונה התלהבו מהרעיון.

 

מטגנים דג מושט כ- 2 דקות מכל צד. מכינים צ'יפס (אני עושה אותו בתנור) וזהו. יש ארוחת ערב.

 

פיש&צ'יפסיהודיה מא"י

חובה להגיש בתוך עיתון מגולגל לקונוס, ולתבל את הצ'יפס במלח וחומץ 

כך אמר לי סבא של בעלי, שהוא אנגלי

איזה עיתון מומלץ?כלנית1


jewish chronicleאיזה טוב ה'!!!!

אלא אם את מעדיפה כתבות אנטישמיות

 

יש לו הכשר טוב (לא מופיע לי ברשימה הכשרה באנגליה)?כלנית1


מצא חן בעיני הרעיון!! מה התיבול?רחלקה


הכי קל זה גריל דגאיזה טוב ה'!!!!

שזה בעצם תערובת תבלינים. אפשר לשים פפריקה, כמון, מלח, זעתר וכו'

 

יש תודה! שאלות:רחלקה

בעזהי"ת.

 

אני מתכננת להכין את זה השבוע כי יש אורחים חשובים אז באלי שזה יצא מוצלח..

צריך להוריד את העור של הדג?

כששמים תבלינים, שמים רק תבלינים או גם שמן?

אפשר לאפות בתנור? אם כן אז איך?

איך מגישים את זה? כל אחד מקבל מושט+ציפסים בצלחת שלו? יש רעיונות להגשה יפה?

סלט ירקות הולך עם זה, נכון?

 

ישש תודה!

תשובותאיזה טוב ה'!!!!

לא צריך להוריד את העור של הדג (הוא יורד בקלות לאחר הטיגון)

 

שמן שמים במחבת אז לא צריך בנוסף גם על הדג אלא אם כן את אופה ואז למרוח קצת שמן על הדג (וזה עונה לך גם על השאלה הבאה כן. אפשר לאפות. לדעתי יוצא יותר טעים ופחות בריא בטיגון)

 

מושט + צ'יפסים על הצלחת נשמע מעולה.

 

סלט ירקות הולך עם כל דבר

 

ולא זכור לי שהזמנת אותי אז איזה אורחים יכולים להיות כ"כ חשובים?

 

ההורים שלי רחלקה

בעזהי"ת.

 

תודה רבה!

וגם אתם מוזמנים! תבואו ליום כיף כאן

ועוד הערה קטנהיהודיה מא"י

ב"פיש&ציפס" המקורי, הבריטי משתמשים בדג בקלה (מרלוזה) ומטגנים אותו בשמן עמוק, לא במחבת

ידוע. אבל למה להרוס? יותר טעים עם מושט איזה טוב ה'!!!!

וכבר אמרו חז"ל על טעם וריח אין להתווכח

 

בטח שמושט טעים יותריהודיה מא"י

ובטח שמטוגן במחבת/אפוי בתנור טעים וגם בריא יותר

אפרופו דגים, הגיוני שלוקוס יעלה 80 לק"ג?-משה ר-

כי לי זה נראה מאד זול..

סלט שניצל גדול! אחלה דבר..אושר תמידי
סלט יחד עם חתיכות חזה עוף מטוגנות ומתובלות קלות~א.ל


סלט ענק שווה עם לחם מלא ומילקשייק\אייסקפה!!ילדה חמודה
עבר עריכה על ידי ילדה חמודה בתאריך כ"ד בסיון תשע"ג 18:43

אחלה סלט:

חסה (הרבה)

בצל סגול

פטריות חיות

זיתים שחורים

זיתים ירוקים

עגבניות

 

מטבלים עם שמן, מלח, פלפל שחור, קצת חומץ, זעתר...

זה יוצא מעוולהה!!

גםשמחה ד.

פלפלים ממולאים אורז/ירקות

לחם מטוגן/ביצה בקן 

סלט על בסיס קוסקוס/קינואה/בורגול/אורז 

מלאווח

פיתה עם שניצל/המבורגר/טבעול 

סלט טונה עשיר

תפוחי אדמה אפויים או פירה (הולך טוב עם ביצה קשה) 

 

ולא לשכוח את הירקות ליד (: 

 

 

 

סלט עוף.פודינג111


סלט יווני ענק עם נבטים! מומלץ בקור!!אבי הכהן

הכנתי הערב, נפלא!

אפשר מתכון?אוריןאחרונה


קנינו דג אילתית-מיהו ומה עושים איתו?שומרון

נראה לי פעם ראשונה שאני נתקלת בו..

 

הבנתי שזה סוג של סלמון כזה?

איך טוב לבשל אותו?

הנה שרשור בנושאאיזה טוב ה'!!!!

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t343437

 

ותשאירו גם לנו קצת

 

לבשל בסגנון מרוקאי-משה ר-

אם תרצי יש מתכון

אפשר גם בגריל עם טריאקי, או דבש.

אילתית זה השם העיברי של סלמוןיהודיה מא"י

ועושים איתו כל מה שעושים עם סלמון

הכי הכי טעיםתות

טוב, לפחות בעינינו....

 

להוריד לו את העור כשהוא קפוא - עם סכין, יורד בקלות אבל לפני שמפשירים!!

להשרות עם לימון

לזרוק לפוד פרוססור: הרבה כוסברה, הרבה שום, שמן זית, מלח ולימון (כדאי לא רק את המיץ אלא את הלימון עצמו. אבל שלא יהיו גרעינים).

 

לשים את הסלמון בתבנית (הכי טוב פיירקס), לשפוך עליו את התערובת ולאפות.

טעים טעים טעים.

תודה רבה על התשובות המפורטות ועוד שאלה-שומרון

לא הבנתי,זה סלמון?כי הרי קניתי נתח כזה יפה שעלה לי 24 שקל.... שבד"כ נתח כזה עולה קרוב ל200...

אפשר לקנות דג סלמון בכל מיני אכויותיהודיה מא"י

וההבדל מורגש במחיר ובטעם.

אכן. יש סיני שהוא זול ופחות איכותי+mp8

ויש אומרים שהוא גם יותר נגוע (הקשקשים) בתולעים למיניהם.

 

יש את הנורווגי- הרבה יותר יקר- והאיכות בהתאם.

פחות בעייתי גם מבחינת התולעים.

תולעים?אז אני לא ששה לאכול אותושומרון

כתוב על האריזה שזה בכשרות בד"צ ונבדק מתולעים וזה...יש ממה לחשוש?

דווקא ממה שידוע לייהודיה מא"י

בדגים שמגיעים מסין אין בעיה של תולעים

בכל מקרה, אם יש כשרות וכתוב שנבדק מתולעים זה כנראה בסדר

כנראה+mp8


בסיכומו של עניין-שומרון

בהחלט יש הבדל בין סלומון רגיל לבין הדג הזה,הוא יבש הרבה יותר...

לא כ"כ התלהבתי.....

כנראה שזה היה סלמון לבן, שהוא הרבה פחות טעים.-משה ר-אחרונה


אני מחפשת מתכון לעוגיות מזרחיותאם לשתיים

מצאתי רק מתכון עם בירה לבנה..

אני בחיים לא משתמשת בזה,

יש משו שיכול להחליף את הבירה?

או מתכון אחר בלי (עדיף)? 

את מתכוונת לעוגיות מלוחות "כעכים מזרחיים" כאלה?שמחה ד.

אולי יעזור לך מתכון של פסקל פרץ-רובין בלי בירה (לא ניסיתי):

 

כעכים מהירי הכנה היות שמשתמשים בהכנתם באבקת אפייה ולא בשמרים. ניתן לתבלם בנותני טעם שונים כמו: פפריקה מתוקה או חריפה, כוסברה מיובשת טחונה או כמון. אני אוהבת את טעמן פיקנטי בשילוב כמון.

 

הכנת כעכים הצורכים זמן, ולכן אפשר להכין את הבצק ולתת לילדים ליצור את צורת הכעך. אומנם צורות לא הכי מדויקות, אך השמחה שאתם מאפשרים בכך לילדים להשתתף בחגיגה שווה את זה.

 

 

 

1/2 ק"ג קמח מנופה

1 שקית אבקת אפייה

1 כוס זרעי שומשום

1 כף מלח

200 גר'  חמאה או מרגרינה

3 כפות שמן

1 ביצה

2 כפות חומץ

1 כף כמון

1/4 כפית פלפל לבן (לא הכרחי)

1/2 כוס מים חמים

 

לציפוי:

1 ביצה טרופה (או שתיים תלוי בדרך הציפוי שלכם לטעמי מספיק אחת)

1/2 כוס זרעי שומשום

 

 

 

מערבלים במיקסר את כל החומרים היבשים: הקמח, אבקת האפייה, זרעוני השומשום והמלח. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים לתוכה את המרגרינה, השמן, הביצה, החומץ, הכמון  והפלפל הלבן. מוסיפים בהדרגה את המים ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. אם הבצק דביק  - ניתן להוסיף מעט קמח.

 

נוטלים מעט מהבצק, יוצרים רצועות באורך 8-10 ס"מ וסוגרים לכעך.

 

מברישים בביצה הטרופה ובוזקים זרעי שומשום. בדרך זו מכינים את כל הבצק.

 

מסדרים את הכעכים ברווחים על תבניות אפייה משומנות. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני- גבוה של כ-190 מעלות כ- 20 דקות או עד להשחמה יפה.

 

 

החומרים ל-30 יחידות

 

אגב, יש ספרון חמוד מאוד, נדמה לי קוראים לו "ממטבחה של סבתונא" שיש בו מתכונים של אשתו של הרב גץ. שם יש מתכון פשוט לעוגיות כאלה מלוחות.

מתכון מצויןתות

כמובן אם התכוונת לכעכים ("עוגיות עבאדי")

 

כעכים מלוחים

חומרים
קילו קמח
2 חבילות אבקת אפיה
2 כוסות שמן או 400 גר מרגרינה
2 כפיות מלח
2 כפיות סוכר
2 אבקת אפיה[אני השתמשתי בקמח תופח
מים כמה שניכנס בערך 2 כוסות..
הבצק צריך ליהיות חלק ורך
קערה עם סוסמום
ןקערה עם ביצה
ההכנה
לערבב את כל החומרים היבשים
להוסיף את הנוזלים
ללוש עד קבלת בצק עדין רך..
להכין רצועות וליצור עיגולים..למרוח ביצה ושומשום (אני עשיתי חלק גם עם מלח גס, זעתר)
ולהכניס לתנור מחומם מראש 180 מ
הכנתי כל מיני צורות
ומשאריות הבצק הכנתי אצבעות
יוצא נהדר וגם נישמר המון זמן...אם נישאר משהו...

תות - שאלה..עוד כינוי

האם עשית עם שמן או עם מרגרינה?

אני רוצה לעשות עם שמן וקצת חוששת לנסות.

עשיתי עם שמןתות

ואימצתי בתור אחד המתכונים המוצלחים.

תות- צריך 4 אבקת אפיה או שזו טעות?הכל ממנו


למה 4? כתוב 2תות

בכפיות זה אכן 4 כפיות, לא טעות.

כתוב גם אחרי הקמח וגם אחרי הסוכר. מה עם 4 כפיות?הכל ממנו


סליחה! טעות טעות!תות

כמובן שצריך להיות כתוב רק פעם אחת - 2 חב' אבקת אפייה.

ודרך אגב - לדעתי לקחתי את המתכון מאיפשהו פה באתר (להביא גאולה לעולם...) 

תודה. אנסה. נראה טוב.הכל ממנו


תודה! אנסה בעז"האם לשתיים


תודיעי לי איך יצא. תמיד הכנתי עם מרגרינהכלנית1


עשיתי עם שמן-יצא מעולה!אם לשתייםאחרונה

והתחסל במהירות..

תות-תודה!

די דחוף.. מה לעשות כדי שהחלות לא יתקשוילדה חמודה

ויצאו רכות??????

וגם אח"כ כשהן יתקררו מה לעשות  כדי לשמור על הרכות?

זה ענין של משך אפייה וטמפ' אפייהיהודיה מא"י


כדי לשמור על הרכות -עכבר הכפר

אנחנו פשוט מכסים במגבת נקיה , או הופכים את החלות אחרי כמה דקות .

גם לי היתה אותה בעיה,פודינג111

האמת שזה השפתפר ב]עמים האחרות בכך שעטפתי את החלות איך שהן יוצאות מהתנור במגבת, וגם- לפני ששמים על הפלטה בשבת אני מוציאה קצת לפני- שהן יפשירו קודם.

שמעתי לא ניסיתיכוכב לכתאחרונה

להוסיף תבנית מים רותחים לתנור ב5-10 דקות ראשונות של אפיה. ועדיף תחת החלות ולא לצידן או מעליהן.

מחפשת מתכון קליל לרוטב עגבניות לפסטה אבלילדה חמודה

משהו משודרג, יותר מיוחד מהרגיל..

יש לכם רעיונות לדברים שאפשר להוסיף לרוטב? ושיהיה פרווה...

אפשר להוסיף זיתים, תפו"א, פטריות, תבלין של פיצהיעל מהדרום


יש לי משהו סוף!הקולה טובה

את מטגנת בצל ושום קצוץ, מקלפת וחותכת לקוביות 2 עגבניות רכות ומוסיפה לטיגון.

שמה למעלה 2 כפות אבקת מרק פטריות ו3-4 כפות קמח ומערבבת טוב טוב, שמה קצת מים ומערבבת שלא יהיו גושים, מוסיפה 2 קופסאות גדולות של רסק ואותה כמות של מים ומערבבת טוב טוב.

מוסיפה תבלין לפיצה, והמון בזיליקום ואורגנו.

טועמת ומוסיפה מל"פ אם צריך

מכסה ומרתיחה ומכבה את האש. (זהירות! כשזה רותח זה משפריץ!) 

טהנה לך רוטב מצויין לכל דבר! אפשר גם להקפיא חלק ולהפשיר וזה עדיין סבבה.

ואני אוהבת להכין רוטב פיצה ולגרור מעל קצתכוכב לכתאחרונה

גבינה צהובה או צפתית:

לערבב רסק, קצת מיונז, טיפה סוכר, מלח פלפל אורגנו פפריקה ושום וזהו.(ולפעמים אם זה עבורי או לבעלי- שפריץ של רוטב צ'ילי חריף שמקפיץ את הטעם בכמה דרגות טובות)

לפעמים אני ממיסה במיקרו אחרי פיזור הגבינה......ממממממ

אפילו הילדים המאד בררניים שלי אוהבים כי זה מזכיר להם פיצה.

תירס חם בים בם בםאמאיקרהלי

כשהייתי ילדה - אכלנו בקיץ תירס לארוחת ערב.

לא רק טעים, אלא חוויה בפני עצמה.

כבר כמה שנים שאני לא קונה תירס בקלח כי הבנתי שזה בעייתי מבחינת החרקים.

אבל....

כל כך בא לי להכין...

אולי ידוע למישהו על פתרון בעניין? או דרך שאפשר לאכול ללא חשש?

תודה!

יש אפשות היום לקנות תירס מפוקח-משה ר-

קלחי תירס רגילים בעייתיים וצריך להפריד את הגרעינים ולשטוף טוב לפני השימוש.

יש תירס של חסלט או דומיה.יקר וקשה להשיג אבל נקי...זכיתי


אנחנו תמיד אוכלים.מירי ט.

ואבא שלי דווקא מאוד קפדן בענייני כשרות.

דבר ראשון צריך כמובן לקנות את זה ארוז וסגור. גם בלי פיקוח כשרותי.

דבר שני לבדוק לפני הבישול, אם רואים חלק חשוד..להסיר את האזור בסכין.

לבשל במים רותחים..שזאת כבר פעולה שמוציאה את החרקים, אם ישנם, מתוך נבכי התירס.

עדיף אחרי הבישול לוותר על החוויה של אכילת הקלח בשלמותו..מטעמי החמרה.

אלא פשוט לחתוך בסכין לאורך את התירס..ונהנים מהגרגירים, בלי כל הקלח.

זה פשוט נותן אפשרות לבדוק יותר טוב ולהימנע מבעיות חרקים..

כי לפעמים גם אחרי הבישול נשארים טיפונת.

 

 

 

כמובן שעדיף לחסוך את המאמץ ולקנות מארז עם השגחה מפוקחת וללא בעיות חרקים..

זה לא בדיוק טעמי החמרהיהודיה מא"י

בתירס על קלח יש ג'וקים. הדבר וודאי.

מדובר בג'וקים קטנים שנכנסים בין הגרעינים, לא, הם לא יוצאים בבישול, הם פשוט נשארים תקועים מתים בפנים.

 

אבל אכן יש להשיג תירס ללא חרקים. יקר, ושכל אחד יחליט אם שווה לו או לא.

בקיצור....אמאיקרהלי

את התירס הרגיל שיש בחנויות אי אפשר לאכול....בוכה

 

(ואז אני שואלת את עצמי איך הרבה אנשים שבוודאי מקפידים על עניין החרקים - אוכלים קלחי תירס....

או שגם הם חותכים את הגרעינים, אבל אז לדעתי כבר אפשר לאכול תירס קפוא....)

 

תודה לכולם!

זה פשוט חוסר מודעות לבעיתייותיהודיה מא"י


נכון, יש תירס קלחי תירס של סנפורסט קפואים בדץפופקוו
התירס הקפוא לא מגידול מיוחד למניעת חרקים8310


אבל הוא בדץ .פופקוו
את יכולה לעשות "כאילו" תירס חםמודדת כובעים

לשפוך תירס גרגירים (קפוא) לסיר בלי כלום,

לבשל על אש בינונית-קטנה עד שמתרכך

 

בלי מים, כי הוא מוציא מים לבד.

ואח"כ להוסיף מלח.

 

מאוד טעים.

לכל מי שאמר שאפשר להשיג תירס מפוקחאיזה טוב ה'!!!!

אשמח לדעת איפה בירושלים ניתן להשיג. אני עדיין לא מצאתי מקום שמוכר

 

עד כמה שידוע לי אין. אלאאור הגנוז
כמו שאמרו לפני .אחרי הבישול חותכים את הקלחים ונהנים מהגרעינים. ואם רוצים קצת חויה חותכים ליד הילדים ומסבירים וכך מחנכים וגם מונעים טעויות (כגון:אצלנו בבית כן אוכלים תירס חם).ומה לעשות תירס קפוא גרעינים הוא לא באותו טעם.
גם אני אשמח לדעת איפהמאמע צאדיקה

ואגב- מי שמוצא איפה מוכרים כרובית כשרה- אני אשמח גם לדעת

לחסלט יש לפעמים טרי, אנחנו קנינו קפוא של חסלטיעל מהדרום

לק"י

 

אבל זה פה באיזור הדרום..

אולי אני לא מעודכנת- פעם היה. לאחרונה לא נתקלתיזכיתי

אבל גם לא חיפשתי. מצטערת אם גרמתי לכם אשליות שווא...

 לגבי כרובית - אני יודעת שלפעמים נדירות יש בחסלט. לפעמים במכולת של סוסיא יש.

בידיוק הרגע אמא שלי היכינה !ציפור שיראחרונה
עוגות בריאות/ללא קקאו.יהיה טוב

אשמח לרעיונות.

בעדיפות לעוגות קלות להכנה.

 

תודה רבה!

לאף אחד אין?יהיה טוב
קמח מלא וכאלה? או בלי מרגרינה?..יעל מהדרום


עדיף לא מקמח מלא,אבל פחות סוכר.יהיה טוב

או שאם זה מקמח מלא וזה יוצא טעים-אז גם אפשר.

תודה.

למיטב זכרוני היו שרשורים כאלה בעבר. שווה לחפש.אמא...


עוגת תפוזים בחושה (עם שיבולת שועל)כלנית1

עוגת תפוזים ושיבולת שועל בחושה

תבנית 24

מצרכים:

4 ביצים
200 ג' סוכר (כוס)- אני שמה 3/4 כוס
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
כוס קוקוס
חצי כוס שיבולת שועל אינסטנט
כוס וחצי קמח תופח

אופן ההכנה:

1. לטרוף ביצים וסוכר, להוסיף את שאר המצרכים לפי הסדר ולערבב לבלילה אחידה.

2. חום בינוני 180 מעלות כ 45 דקות או עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה.

סליחה על הבורות.פודינג111

איפה קונים שיבולת שואל? בחנויות טבע וכאלה.? או יש גם בסופרים?

יש בסופריםקצפת

בפחיות או שקיות [הבנתי שהפחיות יותר נקיות] אבל מה זה אינסטנט שיבולת שועל?

הכוונה לשיבולת שועל הגרוסהיהודיה מא"י

שמספיק רק לשים מים רותחים והיא מוכנה, לעומת שיבולת שועל שלמה שמצריכה בישול יותר רציני

מזה ש.שועל אינסטנט? אפשר גם קמח מלא?קצפת
אם את מעוניינת בקמח מלא ללא ש"ש, אתן לך מתכון אחרכלנית1אחרונה


שוב שאלת המרה באפיה - קמח מלא לקמח לבן רגילט'

כוס קמח מלא = ?? קמח לבן 

 

 

תודה

 

 

 

תלוי במתכון, לרוב כןיהודיה מא"י


בעיקרון כןזמר הפלוגות

אבל יש כאלה שבעוגות ועוגיות מורידים קצת את הקמח כדי שלא יהיה כבד

קמח 70%-כן. 100%- על כוס שמים כוס פחות כףכלנית1אחרונה


יש לי אתגרקצת xחרת

להכין עוגה שמתאימה לטבעונים,

כלומר, בלי ביצים/חלב.

אז מצאתי את המתכון הזה- http://veg.anonymous.org.il/art611.html,

אבל בא לי להכניס בפנים שוקולד אמיתי,

אם אמיס ואוסיף זה בסדר או שזה עלול פגוע במרקם?

 

יצא לכם לטעות משהו כזה- זה יוצא נורמלי?

המתכון דומה מאוד לעוגת שוקולד ללא ביצים שאני מכינהיהודיה מא"י

היא יוצאת טוב מאוד, אפשר להכניס שוקולד בפנים.

 

רק להסב את תשומת לבך עוגה כזאת היא אולי צמחונית לחלוטין, היא לא טבעונית. טבעוני אמיתי עשוי בהחלט לאכול ביצים ואפילו חלב, אבל לא שוקולד...

אני מציעה לברר עם הטבעונים מה בדיוק כוללת הטבעונות שלהם.

רוב האנשים שמגדירים "טבעוני"- זה כאלה שלא אוכליםיעל מהדרום

לק"י

 

ביצים/ חלב.. (יש לי אחות טבעונית).

 

השאלה היא- האם מדובר בטבעונים שאוכלים אוכל בריא או לאו דוקא..

תודה על ההערהקצת xחרת

בררתי והיא אכן משתדלת לא לאכול שוקולד (כי מתעללים בילדים שקוטפים את הקקאו..),

אנסה לשכנע אותה "להתיר" לעצמה קצת, 

אחרת זה ממש יסבך אותי..

בא לי שיצא טעים.

אולי במקום עוגה תכיני לה פשטידה?יהודיה מא"י

יש לי מתכון לנשיקות פירה...

 

אם כך שימי לב שגם קקאו אי אפשר.

 

אולי עוגיות יהיה לך טוב? מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה וחומרי טעם (אי אפשר קקאו, אבל אפשר למשל קליפת תפוז/לימון מגוררת) ומוסיפים שמן, כל פעם קצת עד שנהיה בצק. יוצרים עיגולים קטנים ואופים.

 

אה, אימא שלי היתה מכינה את העוגה ללא ביצים גם בלי קקאו. זה משהו בערך כזה.

 

2 כוסות קמח

1.5 כוס סוכר

אבקת אפייה (במקור סודה לשתייה, וגם חומץ, בנפרד מהסודה)

1/3 כוס שמן

תבלינים מתוקים: קינמון, זנגוויל, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי (תוודאי שזה בסדר...)

כוס וחצי מיץ תפוזים

לערבב את הכל שיהיה אחיד (כדאי עם מיקסר, רק שלא יהיה תוצרת סינית, הרי פוגעים בזכויות אדם בסין)

לאפות בתנור כחצי שעה.

תודהקצת xחרת

פשוט רציתי להכין עוגת יומולדת למישהו אחר,

באירוע שגם היא תהיה.

 

 

אפשר בבקשה לקבל את המתכון שלך? תודה אנונימית21
הוא מופיע בקישורים שהודעה הנעוצהיהודיה מא"י

בשרשור עוגות

אבל הנה

 

2 כוסות קמח

1.5 כוסות סוכר

1/3 עד 1/2 כוס קקאו

כנ"ל שמן

אבקת אפייה (במקור: סודה לשתייה, וגם חומץ. מערבבים את חומרים היבשים, עושים גומות, שמים בהם את השמן, ובתוך השמן את החומץ, כדי להרחיק מהסודה לשתייה)

1.5 כוסות מים/יין/מיץ/חלב

אפשר גם תמצית וניל, תמצית רום וכו'.

לערבב את כל החומרים היטב, להעביר לתבנית (תבנית עוגה סטנדרטית) אם רוצים צימוקים, שוקולד צ'יפס, אגוזים וכו' מפזרים אותם למעלה. הבלילה נוזלים למדי והם שוקעים פנימה.

אחרי ששמים בגומותקצת xחרת

 

מערבבים רגיל?

 

(בסוף אשתמש בשוקולד וקקאו, היא אמרה שהיא לא מאוד מקפידה והיא כבר תחליט אם לאכול..)

שמים בגומות שמןיהודיה מא"י

ובתוך השמן חומץ

ואז מוסיפים את המים\ מערבבים היטב בזריזות ומכניסים לתנור בלי להשהות.

כשהסודה לשתייה באה במגע עם חומץ היא תוססת, וזה מה שמתפיח את העוגה

אם מחכים יותר מידי זמן לאפייה, התגובה הכימית בין השניים נגמרת, והעוגה תצא דחוסה

עשיתי פעם עוגת "גבינה" אפויה מטופוחילזון 123

אני יכולה להעתיק לך את המתכון

אני לא בטוחה אם זה עם ביציםץ

יש לי רעיון: שוקולד חרובים!כלנית1


נכון. איך שכחתי. אפשר אבקת חרובים פשוט.חילזון 123
יש לי מתכוןבוקר טוב!
של עוגיות חמאה - א. סוכר, קורנפלור, קמח וחמאה שנראה לי שאפשר להמיר במרגרינה אבל אני לא זוכרת כמויות… אחפש בעז׳ה את המתכון ואעלה אותו לכאן
...123אבגד

אם בא לך זה יכול להיות רעיון ממש מגניב.. קיבלתי את זה עכשיו במייל

זה פשוט מאבטיח ופירות!! נראלי כיף חיים לקיץ...20130529174804.jpg

מהמם!שמחה ד.

איך שומרים על הפירות שלא יצהיבו עד שמגישים? 

סוג של עוגת שמרים:מ.א.

היכנסי לבלוג "בישול בזול". חפשי שם מתכון בשם "חריצי הרשע" (נשמע מבטיח ). במקום המילוי המלוח, את יכולה למלא בתפוחים, קינמון וסוכר (או מילוי אחר שמוצא חן בעינייך). נראה לי שכדאי להוסיף גם סוכר לבצק.

יש כאן בלוג גם לטבעונים = ללא ביצים וללא חלבשחר26

יש שם דברים שנראים טעימים מאוד !

 

http://tivonim-blog.co.il/

 

יש לי שתי אחיותטופי תות

שלא אוכלות ביצים

ובזכותם יש לנו דיי הרבה מתכונים של עוגיות ועוגות בלי ביצים.

סהרונים, עוגיות תמרים, עוגיות חלבה, עוגת בסקוויטים (בעצם זה עם גבינה), כדורי שוקולד, פצפוצי אורז, שומשומיות,

ונראה לי גם עוגת שוקולד., קרמשניט,

אם יש משהו ספציפי שאת רוצה את המתכון, אני אשמח להעלות.

 

תודה לכולם. מעדכנת-קצת xחרת

הכנתי את התכון שצירפתי, הוספתי שוקולד גם בעוגה וגם בציפוי.

לא טעמתי אותה- אבל נראה לי שיצא טעים,

כי היא די חוסלה.

 

 

תודה שעדכנת. כנראה שאינם טבעונים אמיתיים!כלנית1אחרונה


שרשור עוגות לשבת... שבת שלום ! מיסטר דום
יפה..יעל מהדרום

לק"י

 

אצלינו זאת עוגת טורט פשוטה- לא ממש מעניין..

הכי טעים טורט רגילמיסטר דוםאחרונה

אבל גם זה טורט עם ציפויים למיניהם ... אגב אני לא אוכל מהעוגות שלי ככה שאני לא יודע מה הטעם שלהם ...