בלי גבינה!!!!!!!!!!!!
מחפשת מתכון לעוגת בסקוויטים חלביתזמר הפלוגות
להקציף שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינגיעל מהדרוםאחרונה
לק"י
לשים שכבת ביסקוויטים ומעל את השמנת.
אשר לשחק עם זה- לשים כמה שכבות של ביסקוויטים ושמנת, ושוב- ביסקוויטים ושמנת וכו'.
לצפות בקרם/ גנאש שוקולד...
מצאתי רוטב מעולה לסלט!!הקולה טובה
אכלתי פעם סלט במסעדה וממש אהבתי את הרוטב, אז ניסיתי להכין אותו לבד בבית..
חצי כף חומץ
חצי כף שמן זית
2 כפות סירופ מייפל
טיפה מלח
יוצא מעולה!!
אפילו בעלי, שהוא סרבן סלטי חסה, אכל..
+1בין השורותאחרונה
פטריות ממולאותמישהי123
יש למישהו מתכון טעים ופשוט לפטריות ממולאות בגבינה?
אני מחפשת מתכון לעוגת גבינה פרוריםח.צ.גנט
בס"ד
קלה להכנה ובלי גבינות שמנות למינהן..
אני עושה ככה-אמא...
מפוררת בסקויטים ומערבבת על חמאה. מניחה בתבנית בסיס של הפירורים ומשאירה בערך 1/4- 1/3 ללמעלה.
להכין את המילוי:
להקציף שמנת מתוקה.
לערבב איסטנט פודינג אחד עם כוס חלב עד שמתקשה.
לערבב ביחד את שתי התערובות ולהוסיף 500 גרם גבינה לבנה (אפשר גם פחות- תלוי איזו כמות את רוצה וכמה שומן...)
להוסיף סוכר לפי הטעם (בדרך כלל כמה כפות).
לשטוח על בסיס הבסקויטים ולפזר מלמעלה את שאריות פירורי הבסקויטים.
כדאי לשמור בהקפאה ולהוציא בערך שעה לפני ההגשה.
ומתכון לעוגת ביסקווטים יש למישהו?ח.צ.גנט
אני עושה בדיוק אותו דבר,אמא...אחרונה
רק במקום לפורר בסקויטים ולערבב עם חמאה, טובלים בסקויטים שלמים בקפה קר (כפית נס קפה מעורבבת בצלוחית מים)
לבסיס וללמעלה...
כמה שמן זה 200 גרם חמאה?פטרוזילה=)
3/4 כוס למיטב ידיעתי.אמא...
תודה רבהפטרוזילה=)
1 כוס של 240 מ"לעודד במיקסר
לכל אחד יד תשובה שונה לגמרי מהשני..מוריה
סליחה. טעות. 100 גרם חמאה=קצצ פחות מחמי כוס.מוריהאחרונה
פסטה בתנור..אשתו של בעלי
מישהו כתב פה לפני כמה זמן איזה משפט שאפשר להכין פסטה בתנור בלי בישול בכלל, עם חלב ומים ושזה לוקח הרבה זמן..
יש למישהו מתכון? ועדיף כבר מתכון מלא מה עוד לשים וכו'.. (יש לי קוטג' שאשמח להיפטר ממנו
)
רצוי שיהיה בלי שום בישול של חלבי כי יש לי בעיה עם זה (רק אפיה).
תודה רבה!
יש למישו מתכון לעוגת גבינה, או משו דומה לזה,הלליש
לא אפויה, ובלי ג'לטין?
רוב תודות, ותזכו למצוות!
לי יש..יעל מהדרום
לק"י
מקציפים:
1 שמנת מתוקה להקצפה/ קצפת צמחית
1/2-3/4 כוס חלב
1 פודינג וניל
מערבבים:
500 גרם גבינה
1/2 כוס סוכר
מקציפים יחד את 2 התערובות.
שמים ביסקוויטים בתבנית, ומעל את תערובת הגבינה.
אפשר לקשט בפרורי ביסקוויטים/ שוקולד, קרם שוקולד וכו'.
אפשר לשחק עם המתכון הזה, נגיד לשים פודינג ריבת חלב במקום וניל 
או-אה!! תנק'ס!! אני בע"ה אכין
הללישאחרונה
כמה זמן ביצה קשה נשמרת בקירור כשהיא לא מקולפת?זכיתי
הלכתית זה בעיה!!!פודינג111
כשהיא לא מקולפת אין בעיה.רחלקה
בעזהי"ת.
אני חושבת שזה נשמר 5 ימים בערך..
צודקת. לא קראתי נכוןפודינג111
כשהיא לא מקולפת זה לא בעיה. הסיבה -זכיתי
לא הלכתית אל קבלית. ז"א יש דברים שיש בהם סכנה, וצריך מצד ההלכה להקפיד על כך אבל זן לא הלכה...
סכנה אמורה להיות חמורה מאיסורמושיקו
על פי הלכה.
בכ"א תמיד אפשר לעשות מידנה עם קצת מלח +שמן/ולימון ולשים על הביצים ואז אפשר להשאיר אותם קלופות.
אבל היא שאלה על לא מקולפת..פופקוו
בערך שבועעודד במיקסראחרונה
משהו לשבועות במינימום הוצאות..~א.ל
מה אתן מכינות לשבועות, אם בכלל בהנחה שמוצרי החלב למינהם יקרים במיוחד?
בתכנון... ועוד רעיונותשמחה ד.
פאי גבינה קלאסי - על בסיס גבנ"ל (בלי קצפת). באמת מעולה. אם את רוצה מתכון בשמחה.
אני רוצה גם להכין לזניה על בסיס קוטג' ממתכון שעוד לא ניסיתי. לא כ"כ זול, אבל זה המאכל ה"מושקע" לכבוד החג.
עוד רעיונות - יחסית - לא יקרים
# תפו"א מוקרמים - אין לי מתכון, אבל נראה לי שזו מנה משביעה ויפה עם מעט הוצאות על מוצרי חלב.
# לחמניות גבינה (לחמניות על בסיס חמאה, גבנ"ל וקצת פירורי גבנ"צ) נפלאות. יחסית לפיצה ודומיה דורש מעט גבנ"צ.
# פאי פטריות גאוני של נירה רוסו. לצערי נעלם לי הספר "עוגות לכל עת", שם המתכון. בעיקרון זה פאי פטריות רגיל שאופים עם שכבת לבן מעל. מתקבלת מנה חלבית מעולה.
אני חושבת שלא חייבים להכין את הכל חלבי. אפשר מאכל אחד או שניים חלביים והשאר סתמי. ככה אני מתכננת לעשות.
אפשר בבקשה מתכון ללחמניות גבינה?זכיתי
יש לי מתכון כזה אבל יש בו הרבה גבינות יקרות והייתי שמחה להוזיל את זה...
תודה!
בבקשהשמחה ד.
2.5 כוסות קמח תופח
250 ג' גבנ"ל 9% (אני עושה עם 5%)
1 ביצה
200 ג' חמאה מומסת
200 ג' גבינה צהובה מפוררת
(שומשום לציפוי)
>> לערבב וללוש, להניח למנוחה במקרר 1/2 שעה, ליצור כדורים ולצפות אותם בשומושום, לאפות כ-20 דק' בחום בינוני-גבוה.
בעיקרון יש במתכון גם 100 ג' גבינה בולגרית מפוררת, אבל אני מוותרת. גם נראה לי שאני שמה פחות מ-200 ג' גבנ"צ.
לי יש מתכון יותר זול וגם קצת יותר בריאשומרת סוד
3 כוסות קמח
כוס גבינה לבנה
4 כפות סוכר
קצת שמן
2 ביצים קצת מלח
אבקת אפיה
אם רוצים אפשר להוסיף פירורי גבנ"צ זיתים וכו'...
אני גם מורחת עליהם ביצה למעלה ושומשום
המילוי האבוד לפאי פטריותכלנית1
מילוי פטריות לבצק פאי
2 בצל בינוני-לחתוך לקוביות ולהזהיב ב-5 כפות שמן.
200 גרם פטריות משומרות או טריות- לסנן, לחתוך להוסיף לבצל ולהוסיף לטגן עוד כ-10 דקות עד שהפטריות תקבלנה גוון יותר כהה.
3 ביצים- לטרוף ולהוסיף למחבת תוך כדי בחישה. למלא את הבצק שבתבנית במלית פטריות.
2 לבן- לצקת על הפטריות.
לאפות בחום גבוה כ-30 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
100 גרם ג. צהובה- לגרר על מגרדת. להוציא את הפאי מהתנור, לפזר מעל ולאפות עוד 5 דקות.
תודה! מתכון מומלץ גם בלי גבנ"צ.שמחה ד.
אפשר להשתמש בשמנת חמוצהיהודיה מא"י
שיכולה להחליף במתכונים שונים את הגבינה או את השמנת או את הקוטג', והיא הרבה יותר זולה מכל הנ"ל
גבינות מתובלות, שבלולי פיצה, לזניה קטנה...אמא לכמה...
פנקיק!למען שמו!
* ביצים
* סוכר וניל
* חלב
לא זוכרת כמויות.. אם מישי מעונינת אשמח לרשום כמויות כשאהיה בבית..!
אפשר מתכון לפאי גבינה קלאסי?אורין
ואם יש עוד מתכונים מוצלחים למאפים- אשמח
בבקשה (התבלבלתי בשם זה "טארט" גבינה)שמחה ד.
טארט גבינה קלאסי של מרילין איילון.
מצרכים לבצק
מאה גרם חמאה חתוכה לקוביות
חצי כוס סוכר
כוס וחצי קמח
כפית וחצי אבקת אפיה
ביצה
מצרכים למלית
שבע מאות חמישים גרם גבינה לבנה 5%
חצי כוס סוכר
שלוש ביצים
שתי כפות קמח
כף קורנפלור
כפית תמצית וניל
גרד של לימון אחד
הכנה
מחממים את התנור ל- 180 מעלות
שמים את כל מרכיבי הבצק פרט לביצה בקערה
ומשפשפים את החמאה בתוך התערובת עד שנוצרים פירורים
מוסיפים את הביצה, מערבבים מעט
משטחים את הבצק קודם לדפנות ואז על התחתית
שומרים במקפיא
~
באותה קערה מערבבים את כל חומרי המלית
ויוצקים על הבצק אופים בין 45 ל- 55 דקות
עד שהבצק הופך להיות שחום בקצוות ועל המלית
הלבנה מתחילות להופיע בועות קטנות
הערה
אפשר לאפות אותה בתבנית 26 או 24 אם רוצים אותה יותר גבוה
הוצאות שבתות וימים טובים הקב"ה מחזיר.מירימי
ובכל זאת לא צריך להגזים - במיוחד כשאין....זכיתי
חסכון בגבינות קשותDvorW
שמים מראש במקרר 3 שמנת חמוצה בתוך חיתול בד, מחכים כמה ימים, ויש גבינה קשה שמתאימה לכל המתכונים 
ינוסה בע"ה. תודה על הרעיון.שמחה ד.
פשטידה פסטהנהורא
הכנתי בעבר פשטידת פסטה (שעברה חצי בישול) עם קוביות בטטה, שמנת חמוצה או שתיים או שמנת עם קוטג
הופכים אותה למעדן (בתוספת 2-4 ביצים, פלפל שחור, מלח, אגוז מוסקט ושמן)
לשדרוג יותר אפשר לטגן את הבטטה ולא לבשל את הפסטה אלא לתת לה אפיה ארוכה עם חלב ומים, מדי פעם לבדוק שיש נוזלים. החסרון הוא שזה לוקח הרבה זמן.
וכמובן עוגת גבינה אפויה שווה ביותר מהספר של בני סיידא
עם סלטים ירוקים ורעננים. וגם גבינה קשה כלשהיא בשביל החג- קניתי צפתית של פיראוס היה שתיים בעשרים ש"ח.
לנו זה מספיק (זוג עם שלושה קטנים)
אם נשיג אורחים אז נחליף את הפסטה בירקות (קישואים, בצל, תירס) ונוסיף לביבות (בטטה/ גזר/ אפונה) או בלינצ'ס
רוטב בשאמל - אולי אני לא כותבת נכוןתהילה3
במקום רטבי השמנת למיניהם אני מכינה רוטב בשאמל שמורכב מחמאה חלב וקצת קמח להסמכה. הטעם יוצא מצויין ואין את הכבדות של השמנת. החיסרון הוא שזה לא לבן מוקרם כמו שמראה שלהשמנת.
אבל כאמור מבחינת הטעם אנחנו מעדיפים את זה בגלל שזה לא כבד כמו שמנת וכמובן - העלות הרבה יותר נמוכה משמנת
וצריך להוסיף גם אגוז מוסקטמשפחתית
בשמל- מומלץ להכין סמוך לארוחה ועוד כמה רעיונותמוריה בשמחה
אצלי אוהבים הרבה יותר את רוטב הבשמל מאשר רטבים על בסיס שמנת כי אין את המתיקות של השמנת,
אז כל פעם אני משתמשת בו כבסיס לרוטב אחר-פטריות, שום ובזיליקום, בטטות, ואפילו שומר.
השבוע הכנתי את הרוטב והוספתי שקית של רוטב עשבי תיבול לדגים שקנתי בטעות ויצא ממש מעולה!
החיסרון של הרוטב שצריך להכין אותו סמוך לארוחה כי הוא מתייבש ומאבד את הסמיכות שלו (אם את מבשלת בחג זה סבבה כי זה 5 דקות הכנה ) הפתרון- לחמם את הרוטב בנפרד בכלי סגור ולהוסיף חלב כדאי להחזיר לו את הסמיכות הרצויה או להוסיף לו שמנת חמוצה שהשומן שבה שומר על הרוטב.
עוד כמה רעיונות:
שקיקי גבינה - בצק של לחם בו ממלאים תערובת של גבנ"צ-מלוחה, קוטג' ופטריות מטוגנות עם בצל סוגרים כמו שקיות ואופים (יש מתכון באתר של שמרית).
עוגת שמנת פירורים.
התפריט האהוב עלי לחג הוא:
לחם מיוחד(זיתים, בצל או עשבי תיבול), כדורי גבינה מצופים (גבינה מסוננת מנוזלים, מגלגלים לכדורים ומצפים כל כדור במשהו אחר- זעתר, פפריקה, בצל ירוק קצוץ, שומשום קלוי וכו), סלט יוני (חסה,ירקות וקוביות מלוחה), וספגטי עם 2 רטבים(ספגטי וכל אחד שם מה שהוא רוצה: עגבניות וליד גבנ"צ שכל אחד מוסיף לעצמו, ובשמל עם...), קינוח- בלינצס גבינה עם צמוקים.
חג שמח
תודה על הרעיונות, אפשר להכין לחם בצל מקמח מלא?זכיתי
אני משתמשת ב70%. אפשר מתכון?
תודה!
בדיוק הכנתי לחמניות בצל מעולות...תותאחרונה
המתכון הבסיסי ללחמניות - מהספר "לקראת חלה" (נקרא שם "חלות מהשמים"):
1 קילו קמח
2 כפות שמרים
5-8 כפות סוכר
1 כף מלח
1/2 כוס שמן
1/2 2 כוסות מים פושרים
שמים קמח בקערה, את השמרים בצד אחד ואת המלח והסוכר בצד שני, מערבבים כל צד עם קצת קמח (שהשמרים לא ייגעו ישירות במלח), אחכ מערבבים הכל, מוסיפים שמן ומים ולשים הרבה זמן. אמור לצאת בצק לא דביק עם מרקם מעולה.
זה המתכון הבסיסי. אני טיגנתי מלאאאא בצל, והוספתי - אבל אחרי ההתפחה הראשונה (פחדתי שיפריע לתפיחה). הכנתי לחמניות, התפחתי שוב, מרחתי בביצה ובזעתר ויצא מעולה (כ-20 דק' בתנור 190 מעלות)
אני מניחה שייצא טעים גם בתור לחם (לחמניות תמיד נראלי יותר פרקטי), לחם תאפי ב 180 וייקח לו יותר זמן אפייה, חוצמזה אין הבדל.
רעיון +יוסלה קמצן (קדוש?)
עוגת גבינה קלאסית וזולה
כ 4 ביצים
כ 1 אשל
כ 4 כפות קורנפלור
כ 1 אינסטנט פודינג וניל
כ 3 קופסאות גבינה לבנה
כ 4\3 כוס סוכר
קליפת לימון מגורדת
כ 1 שמנת מתוקה
כ 2\1 כוס חלב
אופציונלי: תותים חצוים לפיזור מעל
אופן ההכנה
לעוגה
מקציפים חלבונים+ חלק מהסוכר
מערבבים חלמונים עם שאר הסוכר, גבינה, קליפת לימון, אשל, קורנפלור+4 כפות אינסטנט פודינג ומאחדים בין שתי התערובות בקיפולים
אופים ב180 מעלות כ4\3 שעה
כשהעוגה מוכנה-מקציפים את השמנת+ 2\1 כוס חלב ושארית אינסטנט פודינג וניל
מחכים שהעוגה תתקרר, ומורחים שכבה אחידה מעל העוגה
אם יש תותים חצויים מפזרים אותם בעדינות מעל
מחפשת רעיון לשדרוג סלט חסהע.מ
איך אפשר לשדרג סלט חסה? אנחנו רוצים קצת לגוון. רעיונות לסלט מלוח/מתוק יתקבלו בברכה!
אגוזי מלך, חמוציותאת פניך אבקש
ב'קפה קפה' הם מקרמלים את השקדים, האגוזים.... בוטנים, קשיו... וגם תפוחים צהובים... עם רוטב וינגרט לדעתי..
תתפרעו, הכל לפי הטעם שלכם
תפוז חתוךיהודיה מא"י
נשמע דוחה אבל מזה טעים..שווגי =)
קוביות אפרסק משומר/מנגו ו- אגוזי פקאן מסוכרים..
לא זוכרת מה עוד מכניסים אבל תאלטרי כזה.. אכלתי פעם כזה סלט והוא היה ממש טעים..
תפוח ירוק/תפוז/מנגו/חמוציות...שקדים/אגוזי מלךאייכה!
רוטב מעולהתותאחרונה
קצת השקעה אבל שווה ותמיד קוצר מחמאות.
הסלט במקור עם עגבניות שרי, בצל ירוק, כרוב וחסה, וקרקרים מסוג "נשנושים - בצל שמנת". אבל זה מתאים לרוב התוספות לחסה (רק לא לסלט מאוד מתוק)
½ כוס מים
¾ כוס שמן
4 כפות סוכר
1 כף רוטב סויה
2 כפיות שום כתוש (או כפית וחצי שום גבישי)
1 כפית מלח
1 כפית חרדל
1 כפית מיץ לימון
1 כפית שטוחה פלפל שחור
את הרוטב (והקרקרים אם משתמשים - משדרג מאוווד!) לשים ממש לפני ההגשה
איך מכינים עוגת תפוחיםרות.
תודה ושבת שלום.

תחתית בצק אפויה ופירוריםכלנית1
תקחי מתכון לתחתית עוגת גבינה. תפרישי 1/4-1/3 מהפירורים (לפי הכמות הרצויה של פירורים) ותוסיפי 1 כף סוכר. 1 כפית קינמון תפוררי ותפזרי מעל התפוחים. מומלץ מעט מיץ לימון מעל התפוחים (מתחת לפירורים).
אם עדיין אקטואלי, מצורף מתכון לבצק של עוגת גבינה וגם פירורים (מיקי שמו):
לבצק הפריך:
- 100 גרם חמאה קרה
- 1/4 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1.5 כוסות קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
לשטרויזל:
- 50 גר' חמאה קרה
- 1/3 כוס סוכר
- 3/4 כוס קמח
ואת המילוי תפוחים איך מכינים?רות.
בחיים לא הכנתי את העוגה הזאת...
ואני צריכה שהיא תהיה פרווה.
פרוסות דקות של תפוחיםכלנית1
מקלפים ופורסים דק 5-6 תפוחים. שמים בקערה קטנה כפית קנמון ו-2-3 כפות סוכר (לפי מידת החמיצות של התפוחים והטעם שלך). בוחשים ומפזרים מעל התפוחים. מטפטפים מעט מיץ לימון.
אפשר גם לחתוך את התפוחים לקוביות קטנות ולבשל כ-10 דקות, לסנן, לפזר פירורי ביסקויט (כדי שלא יהיו רטובים מדי) ומעל לפזר סוכר+קינמון+מיץ לימון.
תודה כלניתוש!
רות.אחרונה
מחפשת רעיון לתוספת (פרווה) מעניינת לאורזיהיה טוב
אבל לא רוטב,כי זה לשבת בבוקר.
רעיונות יתקבלו בברכה.
^^ לאף אחד אין רעיון??יהיה טוב
עדשים ירוקות עם בצליהודיה מא"י
בצל מטוגן עם צימוקים, שקדים ואגוזים. (אפשר גם בלי הבצל...)
פטריות
תירס + גזר (או אפונה, תירס וגזר)
חשבתי אולי על פטריות וגזר,השאלהיהיה טוב
אם אפשר להכין את זה בלי רוטב?
תודה!
בטח אפשר רק תוסיפי מעט שמן תבליניםפופקוו
רק הגזר כמובן צריך להיות אחרי הרתחה כדי שיהיה רך .אלא אם זה סנפרוסט או משהו כזה.
אפשר גם שעועית צהובה או ירוקה לבשל אותה עם בצל ועגבניה,או זיתים מבושלים ברוטב אדום..
אולי עם מעט יין לבן יבששמחה ד.
שקדים קלויים וצימוקים, או חמוציות ששהו במיםכלנית1
תוספת בתוך האורז זה טוב?שמחה ד.
כי אז את יכולה לשחק עם זה - אני מוסיפה כמעט כל ירק (כמובן חתוך/קצוץ) ישירות לסיר האורז וככה יוצא אורז מעניין.
חצילים-סוף הדרך!קינמונית
קישואים עם בצל- סןף!!אקונהמטטהאחרונה
מחפשת מתכון מנצחת לעוגיות צ'וקלדצ'יפס!אוריה שמחה
הדרישות:
שיהיה קראנצ'י כזה טעיייים
שלא יהיה דחוס וכבד
שיהיה שווה את ההכנה שלו, בקיצור!!!
תודה!!!
המתכון שאני אוהבת..יעל מהדרוםאחרונה
לק"י
4 כוסות קמח
רבע מרגרינה
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1 א. אפיה
1 סוכר וניל
1/2-1 כוס מיץ תפוזים
שוקולד צ'יפס
לשים את כל החומרים ביחד (אני בדר"כ חותכת את המרגרינה ומערבבת אותה קצת עם הקמח, ואח"כ מוסיפה את שאר החומרים.
עושים צורות/ משטחים בתבנית ואופים בחום של 180 מעלות.
שלום משהו העלה כאן, מתכון לסורבה מלוןגליה...
ויש לי שאלה, כתוב במתכון, להקפיא את תערובת המלון (מלון טחון+ מים+ סוכר)
כמעט לגמרי ואז לערבב חלבונים עם התערובת הקפואה במעבד מזון.
איך עושים את זה??
לגרד את התערובת?
לא הכנתי את המתכוןחילזון 123אחרונה
אבל אני חושבת שבדיוק בגלל זה כתוב "כמעט לגמרי"
כלומר לפני שזה לגמרי קשה, כשזה כמו ברד כזה. גם בגלל שזה עם הרבה סוכר נראה לי שזה לא אמור לקפוא ממש לגוש קשה.
מישהו אוכל כאן סושי?חילזון 123
כמה ימים נראה לכם שאפשר לאחסן במקרר ושיהיה עדין טעים?
יומיים יהיה בסדר?
כן-משה ר-
לדעתי אין משהו במרכיבים שיכול להיהרס, אלא אם כן יש בפנים אבוקדו..
תודה. אז אני לא אשים אבוקדו...חילזון 123
האצה לא תהיה רטובה או משהו כזה?
מה עדיף? לפרוס ולשמור פרוס או לשמור גלילים שלמים?
לא אמורה להיות-משה ר-
ונראה לי שזה לא ממש משנה אם פורסים או שזה שלם..
אם כבר אז עוד שאלות אחסון... רוטב בטטה ושמנת לפסטהחילזון 123
כדאי להכין באותו יום או שאפשר יום לפני?
איך הייתם מאחסנים אותו? ואיך לחמם?
אם אני אכין באותו יום. כמה שעות מראש כדאי?
ואם אני אערבב עם הפסטה זה יוכל להתחמם על פלטה? או שעדיף לחמם על הגז?
|מנסה לחסוך לעצמי עבודות של הרגע האחרון|
אפשר להכין גם 3-4 ימים קודםעודד במיקסר
אבל לא לערבב עם הפסטה
את הפסטה לבשל בנפרד, לשטוף במים קרים ולשמור סגור היטב במקרר.
את הרוטב לשמור בסיר הבישול או בקופסא אחרת במקרר.
עדיף לחמם את הרוטב עד להתחלת רתיחה (לערבב היטב כדי למנוע השרפויות) ובמקביל להניח את הפסטה במסננת ולצקת עליה מים רותחים לחימום, רק אז לערבב את השניים, לחמם עוד קצת ולהגיש.
אבל אפשר גם לערבב כשהכל קר ולחמם על הפלטה (פחות מומלץ כי הפסטה סופגת הרבה מהרוטב ונהיית רכה ופחות טעימה)
כשבועעודד במיקסר
שומרים בגלילים שלמים עטופים בניילון נצמד.
אם יש אבוקדו אז רק יומיים אלא אם האבוקדו היה קשה יחסית ואז אפילו 4 ימים נראה לי שיחזיק.
אם יש שם דגים חיים - להגיש מיד ולא לשמור אפילו יום.
תודהחילזון 123אחרונה
חלות למתחילה..אשתו של בעלי
אני נשואה כבר למעלה מ-6 שנים ועדיין אף פעם לא הכנתי חלות.. יש לי פחד כזה שהם יצאו קשות ולא טעימות ואז לעולם אני לא אנסה שוב....
יש מצב להצליח בפעם הראשונה שמנסים או שבחלות חייבים ללמוד מטעויות?
יש למישהי מתכון מאוד מוצלח ומוסבר בפירוט שאין מצב שאני יהרוס..?
תודה!!
אני יכולה לתת את שלי...תות
זה מתכון מצוין שקיבלתי מאחותי, אני מכינה אותו כבר איזה 8 שנים ומקבלת עליו פידבקים מעולים. יוצא אוורירי ורך.
אני מכינה עם קמח 70% (ממליצה בחום), אבל במקור הוא עם קמח לבן.
1 קילו קמח
1 כף גדושה שמרים (או שקית שמרית)
1 כף גדושה מלח
5-8 כפות סוכר, לפי הטעם
2 ביצים
3/4 כוס שמן
2 כוסות מים פושרים (לא רותחים)
שמים קמח בקערה. אסור שהמלח והשמרים ייגעו ישירות, ולכן פשוט מניחים בצד אחד של הקערה את השמרים, בצד השני מלח וסוכר. מערבבים כל צד עם הקמח, ורק אז מערבבים את כל הקמח יחד.
מוסיפים את הרטובים - ביצים, שמן ומים. מה שיכול להשפיע זה גודל הכוס, אז שימי לב שהבצק אמור לצאת מעט דביק, אם הוא יבש ולא נדבק לידיים אז לא טוב... אמנם זה מקשה על קליעת החלות, אבל זה גורם לחלות רכות.
לשים היטב, מניחים לתפיחה מכוסה במקום חמים עד שיכפיל את הנפח (ביום חם כמו מחר את צריכה לשים לב שלא יתפח מדי/יחמיץ... ביום קר תפיחה יכולה לקחת כמה שעות, ביום מאוד חם - שעה). מורחים את הידיים במעט שמן (כי כאמור הבצק דביק), וקולעים חלות. קחי בחשבון שהחלות עוד תופחות הרבה אחכ (תעשי ביניהן הרבה רווח). מניחים את החלות לתפיחה נוספת בתבנית (פחות מהקודמת. בערך חצי שעה, שתראי שהן התחילו לתפוח), מורחים עליהן ביצה וכל מה שמתחשק - שומשום, גרעיני חמניה, זעתר, קוואקר וכו, ומכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות. זמן האפייה תלוי בסוג התנור - בערך 40 דק'. אם את אופה בטורבו מן הסתם תצטרכי להחליף באמצע בין התבניות. איך תדעי שמוכן? שמלמעלה מקבל צבע יפה, ובעיקר כשמציצים בזהירות מלמטה - רואים שזה כבר זהוב (=לא לבן).
מקווה שהייתי מספיק מפורטת... אין לי מה להתגאות כי לא המצאתי את המתכון, אבל באמת שכל הזמן אומרים שאלו חלות מנצחות... בהצלחה ואם יש לך שאלות - בשמחה.
תודה רבה!!אשתו של בעלי
מפורט ביותר!
כמה חלות יוצאות מהכמות הזו?
גודל של כוס נייר חדפי"ת (של שתיה חמה) מתאימה לכמויות?
ועוד שאלה- אפשר לשמור במקפיא/מקרר חלק מהכמות של הבצק ולהשתמש בו אחרי כמה ימים (לפיצה וכד')?
נראה לי כדאי לנסות חלה אחת, לראות איך יוצא לי..
תודה
אני חושבת שאם את רוצהאת פניך אבקש
להכין ממנו בסיס לפיצה את יכלה לאפות אותו מעט ולהקפיא. יש הרבה פיצריות שעושות ככה ומוכרות. אפילו שמות עליו כבר רוטב וכו'.. אני אף פעם לא הכנתי אבל אני רואה אצא אמא שלי.. עדיף שאלה שמכינים יגידו לך מה הם עושים.. אם אפשר להקפיא בצק ממש- אני לא זוכרת שנתקלתי בזה..
שוב, אני לא בעלת ניסיון אז אם מישהי תתקן אותי- בשמחה.אני אשמח לדעת. כוס חד"פ לדעתי תתאים אם את משתמשת בה לאורך כל האפיה. כוס אחת לחומרים היבשים ואחת לרטובים.
לגבי הכמות, תלוי מה הגודל שלהן...
אם זה עוד רלוונטי..תות
לי יוצאות בד"כ 5 חלות בינוניות, אבל אם את מעדיפה גדולות תעשי 4. אני חושבת שכוס נייר תתאים, אבל אם תראי שיצא לך לא מספיק "רטוב" תנסי כוס קצת יותר גדולה.
את בהחלט יכולה להקפיא את הצק, כמובן אחרי שהוא תופח. אני מעדיפה להקפיא לאחר האפייה (שכחתי לכתוב את זה אבל את החלות של שבת בבוקר אני תמיד מקפיאה, כי הן מתייבשות יחסית מהר).
אמא שלי לפעמים מכינה את החלות עד שלב קליעת החלות, ואז מקפיאה אותן. לפני האפייה היא מוציאה, נותנת להן להפשיר ואז אופה. לה זה מצליח, לא ניסיתי...
רק כף שמרים לק"ג קמח?שמחה ד.
אין לי מתכון, אבל אני רוצה לעודד אותךשמחה ד.
אני בהתחלה עשיתי טעויות מגוחכות, כמו להפוך את כמויות המלח והסוכר (אל תשאלי איך יצא), להרוג את השמרים במים רותחים ולהתרגז שהחלות לא תופחות בתוך חצי שעה ביום חורפי.
בסוף למדתי (:
אז כן, אני חושבת שאם את בת אנוש רגילה כנראה תצטרכי ללמוד מטעויות. אבל זה לא נורא כל כך, נכון?
תודה על העידוד
אשתו של בעלי
מקווה שיצא מוצלח גם בפעם הראשונה!
אני מכירה את עצמי טוב טוב.. אם אני אראה שבעלי לא כ"כ אוכל מהחלה, אני לא ינסה שוב..
או שהגיע הזמן לעבוד על עצמי בנושא הזה
אני[יחסית מאוד קטנה!!] הכנתי חלות בכיתה ד!!אולפניסטית 1
כמה טיפיםדובדבנית
חבל שתלמדי מהנסיון שלך... תלמדי מהנסיון של אחרים
אגב, המתכון שלי הוא בדיוק כמו המתכון של תות... רק בלי ביצים בכלל. מעניין למה.
דבר ראשון- ללוש במיקסר בלי השמן. ואת השמן להוסיף בהדרגה.
עצה שניה- ללוש במשך 10 דקות. לחכות קצת ללוש שוב ולחכות... כך כפול 4 פעמים
(הלישות הבאות כמובן יותר קצרות מ10 דקות) כשהבצק נח בין לישה ללישה הוא יוצא בסוף מעובד יותר טוב.
לפני ששמים את החלות בתבנית להתפחה- מעבירים אותם מתחת לזרם מים או מברישים אותם במים (התבנית נרטבת אבל זה לא משנה...)
ואחרון חביב- לא לאפות על טורבו. עדיף לחמם את התנור ל 200 מעלות. רק כשהוא חם להכניס את החלות. לאפות 5 דקות על 200 מעלות ואז להנמיך את החום לבינוני 180.
המון הצלחה!
ביצים במתכון וטיפ נוסףעודד במיקסר
מסכים ומחזק לגבי הטיפים על הלישה והאפייה (אם כי אני מתעצל ועושה רק סבב אחד או שניים של לישה נוספת)
הביצים בבצק נועדו (יחד עם השמן) ליצור מרקם חלק, כך שכשבוצעים את החלה מתקבלים מעין סיבים ארוכים,
זה מרקם שמתאים כמעט רק לחלות ובלי הביצים בבצק לא מקבלים אותו.
טיפים נוספים:
תמיד לכסות את הבצק בניילון (שקית גופייה או שקית זבל גדולה) כדי למנוע התייבשות - גם בהתפחה כבצק וגם אחרי הקליעה.
אני מבריש בביצה ומפזר את השומשום מיד אחרי הקליעה, עוד לפני ההתפחה כדי לא להפיל את החלות אח"כ.
בהצלחה!
מתכון מעולה ומוסבר הכי שיש. פשוט להכנה.*בננית*
(הוא רק נראה ארוך בגלל שפירטתי, אבל ההכנה קלה בטירוף. גם היום הכנתי אותן...
כתבתי את זה למישהי לא מזמן פה.. אז הנה, העתקתי לכאן:
היום הכנתי אותו, וזה המתכון הקבוע בבית.. כל האורחים תמיד מתלהבים (כולל הבני דודים הלא כלכך אכלנים
)
הרגע יצאו מהתנור (-;
הן מאוד קלות להכנה בנטו, אבל לוקחות קצת זמן בתפיחה וכו'..
ברוטו לוקח להכין אותן בערך 3 שעות.. נטו חצי שעה.
יוצא בערך 4 חלות בינוניות.
אז ככה-
מצרכים:
1 קילו קמח
קוביית שמרים
6 כפות סוכר (אני נדיבה ושמה לפעמים גם 8-9.. הן טעימות יותר ככה
)
כפית מלח
קצת מים רותחים (הסבר בהמשך)
חצי כוס שמן
3 כוסות מים
*כוס חד"פ (עם דגש על החד פעמית - זה גודל מסויים)*
ביצה ושומשום למריחה על החלות.
אופן ההכנה:
1. לוקחים את הכוס החד"פ ומכניסית לתוכה רבע כוס מים רותחים (או קצת יותר מרבע), וממלאים (עד החצי של הכוס) את השאר במים פושרים.
2. מכניסית לתוך המים חצי כפית סוכר, וחצי כפית קמח, ואת קוביית השמרים.
3. מחכים עם הכוס כעשר דקות, עד שהשמרים תוססים (רואים אותם עושים סוג של קצף למעלה. המלצה שלי - לערבב קצת את השמרים כשאת שמה אותם ואז זה לוקח פחות מ-10 דקות.. שימי ♥: להשגיח על השמרים, כי אם הם יהיו יותר מדי זמן בכוס - לחלות יהיה טעם חזק של שמרים)
4. תוך כדי שהשמרים תוססים, לשים כפית מלח בקערה, קילו קמח, ואת הסוכר.
5. כשהשמרים תוססים מוסיפים אותם לתוך הקערה עם הקמח.
6. ממלאים את הכוס הריקה (שבה היו השמרים) ב-3 כוסות מים ושופכים לתוך העיסה.
7. מוסיפים רבע כוס שמן ומערבליםבמיקסר/לשִׁים ביד. (את רבע הכוס האחרת של השמן אני ממליצה להוסיף לאחר הלישה - הן יוצאות יותר טוב ככה).
8. מכסים בשקית ניילון או במגבת (אני עושה עם שקית) וממתינים שעה וחצי לתפיחה.
9. לאחר שהחלות תפחו, מחלקים את הבצק ל-3-4 חלקים ומעגלית לצורת עיגול (הבצק דביק קצת. לכן עדיף לעשות צורות פשוטות..)
שימי לב לא לשים יותר מחצי מהבצק בתבנית תנור גדולה אחת. כי הן תופחות עוד.
10. ממתינים עוד 40 דקות, מחממים את התנור ל-180 מעלות, לאחר ה-40 דקות מורחים ביצה ומפזרים שומשום (לבחירה).
11. אופים 20 דקות.
בתיאבון ושבת שלום!!
את חייבת לנסות את זה.. פירטתי כמה שיכולתי. את יכולה לפנות אלי באישי ולשאול מה שלא מובן (:
נ.ב. עצה קטנה - אחרי כחצי שעה לאחר האפייה (כשהן קצת מתקררות) מומלץ לעטוף אותן היטב בניילון נצמד. ככה הן שומרות על הטריות. דרך אגב, בהקפאה (אם הן עטופות היטב) הן נשמרות מעולה וטרי גם לאחר חודש ואפילו יותר!!
וואייי תודה!! מתכון מנצח!!קולמוס הנפש 3>
לא שניסיתי אחרים אבל זה שפירטת כלכך עשה לי חשק לנסות דווקא את שלך... ויצא מ-ו-ש-ל-ם!!! (עשיתי אותן חצי קמח מלא ובכל זאת לא פגם בכלל באווריריות....)
פשוט ט ע י מ ו ת.
אז תודה רבה רבה 

שבת שלום!!
לי יש חלות מצויינותהביצה שהתחפשה
בס"ד
מקמח 70%
פשוט מעולות!
[מתוך: לקראת חלה]
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
3 כפות סוכר ~ לפי המתיקות הרצויה
בין רבע לשליש כוס שמן
3~ כוסות מים- בערך- מים פושרים! אני שמה בערך 3\2 מים מהברז והשאר מים חמים אבל לבדוק שזה לא חם מידי!!!!!!!
[יש לשים את החומרים לפי הסדר הזה]
אם יש לך מיקסר- תדחפי הכל למיקסר, ברגע שנהיה בצק תוסיפי כף מלח [לא לפני! מלח הורג את השמרים!!!!] כמה שיותר זמן לישה יותר טוב- בערך עשר דקות.
בהצלחה!
הכנתי את המתכון שלךשמחה ד.
ויצא ממש טוב. חלות רכות ומעולות. תודה רבה.
תודה רבה לכולן!אשתו של בעלי
על המתכונים, הטיפים והעידוד!
(השבת לא הכנתי כי לא היה לי שמרים וזמן, אבל בע"ה אני רוצה להכין לשבת הקרובה. בל"נ אכנס לספר איך יצא
)
ל"ג שמח!
נוווו הכנת? D-;קולמוס הנפש 3>
הכנתי חלות!! איזה כיף
אשתו של בעלי
פעם ראשונה בחיי!
וב"ה הם יצאו ממש טובות! רכות מאוד וטעימות...
תודה רבה לכולכן על הביטחון שנתתם בי עם הטיפים והמתכונים המעולים! ש
שבת שלום!
משמח לשמוע! שתמיד תצליחי (:שמחה ד.אחרונה
מתי הכי מומלץ להכניס את החלות למקפיא?פודינג111
כשהן חמות או לאחר קירור?
שבת שלום!!
שמתקררות מעטזמר הפלוגות
לקרר לגמרי, לעטוף בניילון ואז להכניס למקפיאעודד במיקסר
כשהן הכי חמות שאת מסוגלת לגעת.זכיתיאחרונה
להכניס לשקית לסגור ולמקפיא.
אינסטנט פודינגמעפר אני באה
שעבר לו התאריך לפני חודשיים בערך, יש אפשרות להשתמש בו?
כי בת'כלס זה מוצר יבש בשקית אטומה שהיה שמור בארון במקום קיר ויבש...
דיי דחוף כי אני צריכה לדעת אם לקנות חדש..
סביר להניח שזה בסדריהודיה מא"י
אבל אם זה למשהו קריטי, לא הייתי לוקחת סיכון, וקונה אחד חדש.
בהחלט, אין בעיה.עודד במיקסראחרונה
למישהו יש מתכון של סלט כרוב?פטרוזילה=)
סלט כרוב עם רוטב סויה נראלי ושומשום וסילאן....
משהו טיפה אחר:רחלקה
בעזהי"ת.
חותכים כרוב לפרוסות כאלה, שמים בקערה.
שמים שומשום במחבת, קולים אותו עד שמשחים. מוסיפים לקערה עם הכרוב.
מתבלים בחצי כוס חומץ, חצי כוס סוכר ומעט מלח.
לא לא.. משהו עם סילאן ורוטב סויה- יש??פטרוזילה=)
תודה בכל מקרה
אני הייתי מנסה לעשות אותו דבר,רחלקה
בעזהי"ת.
רק משנה את התיבול- במקום מה שכתבתי לשחק עם הסילאן והסויה.
אוקיי תודהפטרוזילה=)
אולי זה?מקווה לטוב=)
1/3 כוס סוכר חום, 1/3 כוס שמן, 1/3 כוס רוטב סויה ואגוזים קלויים.
אותן כמויות של: שמן, חומץ סויה + קצת סוכראקונהמטטה
ככה:שרבובאחרונה
שומשום קלוי
צימוקים (גם אפשר לקלות קצת)
פקאן שבור
לפי היחס לכמות הכרוב את שמה את 3 הנוזלים הבאים בותו יחס
(נגיד שליש כוס מכל אחד)
לימון
רוטב סויה
שמן זית
פסטה ללא מכונת פסטה- הייתכן??פרפר לבן
יש אפשרות לעשות בצק של רביולי בלי מכונת פסטה?
אני יכולה להגיע לרמת דקות עם הבצק גם בלי מכונה?
וגם= אם כבר, יש למישהו מתכון לבצק של פסטה?
זה יהיה נוראאאא קשה..*קומי אורי*
מכונת פסטה מרדדת לנורא דק שלא נראה לי שאפשר לעשות פסטה בלעדיה..
אני עשיתייהודיה מא"י
הרבה עבודה, אבל את האמת, זאת עבודה כיפיית כזאת. אני מתכננת בהזדמנות לעשות שוב, עם הילדים.
מתכון לקחתי מהאינטרנט. שמי לב שאם יש לך קמח דורום את יכולה להשתמש במתכון שהוא קמח ומים, אם את משתמשת בקמח רגיל, צריך מתכון שהוא עם קמח וביצים.
אני עשיתי לבד, ויצא ממש נחמד.גליה...
אפילו לא רידדתי הכי דק שאפשר שלא יקרע לי הרביולי.
מתכון?רוני בלילה
מתכון בסיסי לבצק פסטהעודד במיקסר
500 גרם קמח
250 גרם נוזלים (אפשרויות לפי איכות בסדר עולה: מים, ביצים, חלמונים. ניתן לשלב)
קורט מלח
מעבדים את הקמח במיקסר ויוצקים לאט פנימה את הנוזל ואת המלח, מעבדים עד שנהייה בצק פירורי
דוחסים בידיים לבצק קשה ואחיד, עוטפים בניילון ומניחים למנוחה כחצי שעה-שעה.
מרדדים בהתאם לסוג הפסטה הרצויה
עדיף קרעפלךכלנית1אחרונה
עדיף קרעפלך או בצק ממולא שבו לא תהיה חשיבות לדקות, במיוחד למתחילים (לא העזתי להכין בצק אטריות, כי זאת עבודת פרך, ולא קניתי מכונה, כי נראה לי שהטרחה בניקוי בנוסף להכנה וליבוש הבצק, מוגזמים.
גולש בקר-אשמח לעזרה!שמשי
יש לי במקפיא גולש בשר, כזה בקוביות(זה תמיד מגיע ככה? אין לי מושג). קניתי את זה וזה היה אחלה לחמין, פשוט לשים כמה חתיכות.
אבל לא נראה לי שאני אכין חמין בזמן הקרוב בחום הזה, בטח לא כשאני בקושי מסוגלת להריח אותו בגלל ההיריון...
יש למשהי רעיון מה לעשות עם זה לשבת?
אפשר ברוטביעל מהדרום
לבשל עם חומוס או שעועית ברוטב עגבניות...-משה ר-
טוב, בסוף אמא נתנה לי רעיון מענייןשמשיאחרונה
ברוטב חום כזה, עם מלא פלפל שחור, רסק עגבניות וגזר...
מריח מושלם..כבר בא לי שתבוא שבת