שרשור חדש
סלט וולדרוף עם קצפת..פרפר לבן

אם אני רוצה שיהיה גם לערב שבת וגם לשבת בבוקר-

 

לא לערבב את הקצפת עם הכל מראש או לא?

 

וצריך לתבל במשו? אני שמה סלרי, תפוחים ירוקים, אננס ואגוזים

כדאי לא לערבב את הקצפת- תשמרי אותה בנפרד ותוסיפיקשורה=]]

לפני ההגשה..

מטבלים בלימון שהתפוחים לא ישחירו ובמיונז...

סלט מצוין! בהצלחה!

כששמים קצפת, היא במקום המיונזיהודיה מא"י


וצריך לימון או לא? שום תיבול אחר?פרפר לבן


אם את לא שמה את הקצפת מראשיהודיה מא"י

אז כן, צריך לימון.

ואולי כדאי לשים לימון בכל מקרה

קצפת מראש זה מצוין גם יום אחר כך+mp8אחרונה


פשטידות...זמר הפלוגות

תמיד אני מכינה פשטידות או בצל או תפו"א או קישואים והחלטתי שבא לגוון בזה קצת, למשל פשטידות על בסיס בצק או משהו... אפשר רעיונות ומתכונים? תודה

פשטידות אפילו לסרבני ירקות...הכל ממנו

בצק עלים משטחים על תבנית. להקפיד שיהיה גם על הדפנות.

מחוררים. כדי שלא יתנפח יותר מידי.

אופים כמה דקות.

ממלאים בכל מלית שרוצים- תירס, פטריות, ירקות...

ואופים עד שהמלית מזהיבה

בתאבון!!!

תודה, יש עוד רעיונות?זמר הפלוגות
מקפיצה...זמר הפלוגות

יש למשהי עוד רעינות?

לא על בסיס בצק אבל מצוינתתותאחרונה

כתבתי אותה כבר כמה פעמים פה באתר. כשאני מכינה אותה (בכמה דקות עב') בדכ מבקשים את המתכון... פרווה, מנצחת.

פשטידת בצל ובטטה:

מרכיבים:

בצלים בינוניים קצוצים

1 כוס קמח תופח 
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
2 ביצים
מלח בנדיבות- ולטעום...
פלפל  שחור

1 בטטה פרוסה לרצועות ע"י קולפן

צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:
לשמן תבנית -בקוטר 28 לפשטידה נמוכה או 26 לפשטידה גבוהה,  או תבנית פיירקס מלבנית.

לערבב את כל מרכיבי הפשטידה (כולל הבטטה והפטרוזיליה) לתערובת אחידה ולהעביר לתבנית. לשטח בעזרת גב של כף.

לחמם תנור ל- 180 מעלות, להכניס את הפשטידה ולאפות במשך כ-50 דק`, עד שהיא מזהיבה.

אפשר פשטידת גזראמא...

זה מתוק. היה לא מזמן שרשור עם מתכון של זה.

ויש מלא פשטידות חלביות- אם זה מתאים (אטריות, תירס, פטריות, גבינה וכו')

אם את רוצה מתכון למשהו- תבקשי

וסתם טיפ- שיטוט באתרי מתכונים יתן לך לדעתי יותר תוצאות מאשר פה...

גזרים גזרים גזרים!*עקבות בחול*

הבוקר גיליתי במקרר כמות גדולה של גזרים! יש למישהי רעיונות/מתכונים מה אפשר לעשות איתם?

לא רוצה להגיע למצב שאני זורקת..

תודה!!

עם גזר יש הרבה מה לעשותיהודיה מא"י

אז קודם כל סלט גזר לסוגיו הרבים

מרק גזר

גזר גם משתלב בהמון תבשילי ירקות (מוקפץ, עם תירס אנטיפסטי ועוד) וגם משתלב היטב בתבשילי עדשים וברוטב עגבניות.

 

ויש גם עוגת גזר

תודה! אפשר מתכון למרק?*עקבות בחול*

לא ידעתי בכלל שיש דבר שכזה..צוחק מרק גזר!

וגם בבקשה מתכון למוקפץ טוב, אפשר (אפילו עדיף...) עם חזה עוף.

תודה רבה!

מאפינס טחינה וגזרשמחה ד.

הכנתי ויצא נחמד מאוד. חובה לשמור בקירור.

 

מאפינס טחינה וגזר / מרילין איילון

 

 

בערך 30 מאפינס בגודל מנג'ט מספר 5

 

מצרכים

 כוס דחוסה סוכר חום כהה (250 גרם)

 3/4 כוס שמן (180 מ"ל(
4  ביצים 
3/4  כוס טחינה גולמית (180 גרם)
1/2 כוס קמח לבן (70 גרם(
3/4 כוס קמח מלא (110 גרם)
1 כפית אבקת אפייה 
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה 
 1/2 כפית מלח 
1 כפית גדושה קינמון 
1 כפית אבקת זנגביל

3 כוסות גזר מגורר גס (400 גרם; כ-7 גזרים )
לקישוט: 200 גרם אגוזים מלך חצויים

הכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות. 
בקערה גדולה טורפים סוכר חום, שמן וביצים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה טחינה. 
מוסיפים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, קינמון וג'יג'ביל ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. 
מקפלים פנימה את הגזר המגורר.

יוצקים את הבלילה לתוך תבניות מאפינס אישיות משומנות או בתוך מנג'טים המונחות בתבניות אלו עד 3/4 גובה, מקשטים בחצי אגוז למעלה ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגות ריחניות וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים). 

גם לנו היה מ-ל-א גזרים לפני שבת..אקונהמטטה

אז הכנתי:

סלט גזר מרוקטי

סלט גזר מגורד עם כוסברה ושום

מרק- שבפנים שמתי גזר..

סתם פלטת ירקות (כשזה חתוך יפה פשוט מנשנשים את זה)

 

אפשר גם עוגת גזר- עוגה בריאה יחסית וטעימה!!

תודה לכולן! ועוד דבר-*עקבות בחול*

אם למישהי יש רעיון  למתכון (עם גזר כמובן..) שמתאים לחיך המעודן של בת השנתיים אני ממש אשמח!!חיוך

פירה תפו"א וגזרשמחה ד.


סלט גזר מתוקיוסלה קמצן (קדוש?)

חומרים
ארבעה גזרים
רבע כוס סוכר
אופן ההכנה
לגרר היטב את הגזרים בפומפיה ולהוסיף את הסוכר

עוד:
רולדת גזר

סלט גזר מרוקאי

 

מיץ לימון מאוד יוסיף לסלט גזר המתוק..מירי ט.
עוגת גזרכלנית1

עוגת גזר/ ניקי ב.

(מתאים לתבנית בגודל עוגה אנגלית)

מצרכים:

2 ביצים
200 ג' סוכר (כוס)
כוס גזר מגורד
140 ג' קמח תופח (כוס)
חצי כוס שמן
3 כפות סוכר חום
כפית קינמון

אופן ההכנה:

1. לערבב גזר סוכר חום וקינמון, לטרוף ביצים וסוכר להוסיף את שאר המצרכים.

2. חום בינוני 180 מעלות 40 דקות, לצנן. לפני ההגשה לבזוק אבקת סוכר.

 

(אם הבת שלך אוהבת עוגות, היא תתלהב מאד)

 

מיץ גזר! נשמע מזעזע אבל אחד ה-דבריםדניאל!!


סתם שתדעי- גזר אחד הירקות שמחזיקים מעמד!רחלקה

בעזהי"ת.

 

אצלי הוא שורד יפה מאוד אפילו חודש ויותר במקרר.

ואני ממש פדנטית בירקות- לא אוכלת משהו שרק נראה טיפה מעוך...

מרק גזר וקולורבי!מודדת כובעים

 

אין כמו זה!

 

מתוך רות סירקיס - בישול בקלות

 

מטגנים

בצל גדול חתוך  

מוסיפים לטיגון       

1 ק"ג גזר חתוך

1 קולורבי גדול

 

מוסיפים מים (זכור לי 6 כוסות)

מוסיפים לפי הטעם והרבה:

סלרי

פטרוזיליה

שמיר

 

מלח, פלפל

כף א. מרק

 

מביאים לרתיחה, מבשלים עד שהגזר רך,

מוסיפים

רבע כפית אגוז מוסקט

(מיכל שמנת מתוקה) - אני לא מוסיפה, לא אוהבת כבד.

 

 

יוצא סוף הדרך!

אם לא תנסו - לא תדעו כמה!!!

 

 

 

את המרק הזה טוחנים או משאירים כך? תודהoriyali
נכון! סליחה שלא כתבתי, היה לי ברור כזה...מודדת כובעיםאחרונה
אפשר להוסיף את זה בכל דבר!אלירז

באורז, בפתיתים, ברוטב לפסטה

פשוט לגרד..

בקציצות בשר (תמיד טוב לדחוף להם קצת ירקות לחמודים)

בעוף.

בתבשילי בשר

בדגים..

במה לא?!

תודה לכולן!!! *עקבות בחול*
אז תגלי לנו איזה רעיון ניצח!!! מודדת כובעים
יש לי גזרים בשביל כל המתכונים שהוצעו פה.. *עקבות בחול*

בינתיים הכנתי עוגת גזר שהספיקה להיגמר..

והיום בעז"ה נכין מרק.. חיוך

נראה אם תתלהבו ממנו כמוני מודדת כובעים
עוגת גזרהביצה שהתחפשה
סד

3 גזרים גדולים
כוס וחצי קמח מלא
כוס סוכר חום
שלוש ביצים
אבקת אפיה
שליש כוס שמן
קליפת לימון
אגוזים/ שקדים/ צימוקים
אני מוסיפה חופן שוקוציפס

ממש טעים!!! בת השנה וחצי שלי מלקקת את זה
רולדת גזריוסלה קמצן (קדוש?)


לרולדה
חצי כוס שמן קנולה
מאה גר' סוכר
ארבע ביצים
מאה ארבעים גר' קמח
כפית גדושה אבקת אפייה
קורט מלח
כפית קינמון
כוס גזר מגורד 
מילוי לקציפה טרופי
שלוש מאות חמישים מ"ל שמנת ריצ' מוקצפת
שמונים גרם מחית פסיפלורה או מנגו
שישים גרם פקאן סיני טחון
(להקציף יחד את המחית והשמנת לקצפת יציבה)
 אופן ההכנה
 מגררים את הגזר על פומפיה דקה
טורפים יחד את הביצים השמן והסוכר
בקערה גדולה מנפים את הקמח עם אבקת האפייה המלח והקינמון מערבבים ומוסיפים לתערובת הביצים
מוסיפים את הגזר המגורר ומערבבים
מניחים נייר אפייה בתחתית תבנית גדולה, משמנים היטב ויוצקים את התערובת. משטחים בצורה אחידה עם פלטה ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות
אפייה של 15-20 דקות ב-180 מעלות,תנור מחומם מראש
 הופכים את העוגה על מגבת ומסירם את נייר האפייה, מגלגלים עם המגבת ומניחים להצטנן במקרר למשך כשעה-שעתיים
 פותחים בעדינות את הרולדה, מורחים את המילוי, מפזרים פקאנים (או אגוזי מלך גרוסים) ומגלגלים חזרה, אפשר לצפות בעוד קרם ולקשט בפקאנים או לזרות אבקת סוכר

                                              מקור ועוד מתכונים

רעיון לא. צהריים לילדים בני שנתיים-שלוש??בשמחה תמיד!
הנה..יעל מהדרום

לק"י

 

קציצות עוף/ בשר ואורז.

 

מקרונים/ פתיתים ועוף מבושל.

 

פירה, ירקות מבושלים ועוף/ שניצל.

אצלי הכי הולך שניצל+פירה עם קטשופ כמובן מודדת כובעים
וגם ספגטי ברוטב בולונזמודדת כובעים
וגםשמחה ד.

בשרי: מרק עם כדורי בשר

כנפיים (מאוד מלכלך אבל טעים) 

 

סתמי: פתיתים / ספגטי וכד' עם ביצה קשה 

מרק ירקות / עגבניות / אפונה (אם תוסיפי גריסים או עדשים זה יהיה משביע יותר. הילדים שלי מעדיפים מרק טחון)

קוסקוס עם רוטב ממה שיש לך במקרר

קציצות טונה

לביבות ירקות

לחם מטוגן 

אורז עם טונה ותירס

 

חלבי: פשטידת תירס

פיצה ביתית אם יש לך זמן

 

 

קציצות!תותאחרונה

אני מכינה הרבה קציצות אפויות, ילדים מתים על זה בדכ. אם זה קציצה עם חלבון (טונה, קטניות) אז פחמימה טובה וירקות ויש לך ארוחה צמחונית בריאה. ממליצה כרגיל על האתר של ניקי ב, יש שם קטגוריה שלמה של קציצות אפויות (גם בשריות), וגם קטגוריה של "אוכל לילדים"

ריצ'קפהמודדת כובעים

 

האם יש דרך להמיר ריצ'קפה לריץ' רגיל?

איך?

כמויות?

 

מה זה בכלל ריצ'קפה???

 

 

ריצ' קפה זה בעצם תחליף חלב לקפהיהודיה מא"י

בדר"כ יותר זול מריצ' רגיל

אבל אפשר גם לשים ריצ' רגיל באותה כמות לרוב המתכונים

אם את רוצה ריצ' רגיל במקום ריצ'קפה פשוט תדללי אותוחנצ'ו


^ עם טיפה מים.אלירז


תודה - אבל לפי מה שיהודיה כתבה זה אמור להיותמודדת כובעים

 

פחות אחוזי שומן, אז כמה מים לשים?...

 

אני לא רוצה פצצת שומן...

 

אז במקום, אם את לא מוצאת ריצ'קפהיהודיה מא"י

שימי חלב סויה, במקום להתחיל להסתבך עם אחוזים

תלוי במתכון, אולי אפשר להחליף בפשטות גם בכוס מיץ תפוזים...

 

באופן אישי, אם לשים ריצ' הייתי שמה ככה, בלי למהול במים

תודה! זה למתכון של סולרו ביתי, מקווה שיצא טובמודדת כובעים
נו איך יצא?המוזרה


רוצה לק? אעשה לקראת שבת בעז״המודדת כובעיםאחרונה
או שבת הבאה, כי הפריזר שלי מלא דברים טעימים שאני ״מכינה למקפיא״, ההיצע רק על הביקוש

פחזניות לשבת!רסיסי לילה..



מלמעלה סוכר גבישי..
נראה טוב..יעל מהדרום


אלופה איזו השקעה לכבוד שבת!דינה ל.
עבר עריכה על ידי דינה ל. בתאריך י"א באייר תשע"ג 06:34
הייתי רוצה לראות את החתך, המילוי...
הייתי מצלמת אבל זה חוסל..(3 תבניות) ר״לרסיסי לילה..
בחתך זה ריק.. הפחזניות מתמלאת אוויר באפייה. ובקרם פשוט מקציפים ריץ׳(יש עם שוקולד צ׳יפס חדש) עם פודינג וקצת א.סוכר.. אפשר להמיס שוקולד ולקפל.. משחקים עם זה...
אפשר מתכון?גדי .


לפרווה-רסיסי לילה..אחרונה
ממיסים בסיר כוס (מדידה) מים ו100 ג מרגרינה עד שנמס לחלוטין. אפשר להוסיף כף-2 סוכר, לאחר שנמס מוסיפים ישר כוס קמח מערבבים עם כף עץ עד שנהיה כדור בצק ומכבים את האש. מעבירים למיקסר, בוו גיטרה מפעילים כמה דק שייצא החום ואז מוסיפים ביצים, אחת אחת כל פעם, אני הוספתי 3 XL. לפעמים צריך 4, תלוי בטמפרטורה. בעקרון הבלילה צריכה להיות רכה וחלקה ונשפכת מעט אבל לא לגמרי. תכניס 2 אצבעות לבלילה ותבדוק שיש לך מין שפיץ כשאתה מפריד בין האצבעות עם הבצק. אופים ב175 בערך 25 דק או עד שמשחים ו ל א פותחים את התנור תוך כדי כי הם יצנחו. בהצלחה!
הריצ' עם שוקולד צ'יפס או האינסטנט פודינג?יעל מהדרום


יש ריצ' עם שוקולד צ'יפס?יעל מהדרום


סליחה על הטעות. הפודינג! ממש טעים וכיפי!רסיסי לילה..
אפשר להחליף מרגרינה בשמן?הכל ממנו

ושהבצק יצא אחיד ולא פירורים?

מקפיצה! חשוב לי מאוד!!!!!הכל ממנו
איזה בצק?יעל מהדרום

לק"י

 

בבצק פריך נניח- אני מחליפה חלק מהמרגרינה בשמן.

בצק של עוגיות. אפשר לגמרי בלי מרגרינה?הכל ממנו

לא מכניסים הביתה מרגרינה.

אולי יש דרך אחרת?

תלוי איזה..נדנדה כתומה.

אני מכינה עוגיות בלי מרגרינה..

 

[עוגיות חמאת בוטנים, עוגיות סוכר, עוגיות שוקלדצ'יפס ועוד..]

 

אבל ישמצב שיש עוגיות שלא מתאים.

יש לך אולי מתכון להביא לי?הכל ממנו
איזה בא לך?נדנדה כתומה.

עוגיות סוכר הכי נחמדות..

כי הן ממש בסיסיות וקלות.. ולוקח לי להכין אותן בסביבות 3/4 שעה כולל אפיה..

עוגיות סוכר. תודה!הכל ממנו

זה אומר הרבה סוכר? אולי יש עוגיות עם מעט סוכר?

פשוט יש לנו במשפחה מישהו שממעט בסוכר ונמנע ממרגרינה.

הנה:נדנדה כתומה.

לטרוף 2 ביצים

להוסיף:

3/2 כוס שמן

2 כפיות ת. וניל[או 2 שקיות סוכר וניל]

2 כפיות מיץ לימון

3/4 כוס סוכר

 

לערבל ביחד עד שאחיד

 

להוסיף:

2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפיה

1/2 כפית מלח

 

זה יוצא תערובת נוזלית כזו..

בעזרת כפית שמים על נייר אפיה

אופים בחום בינוני בערך 10 דק', עד שמזהיב

 

[יוצאות מזה איזה 30 עוגיות.. אולי יותר..]

 

בתאבון!!

נדנדה, יש מצב למתכון לעוגיות חמאת בוטנים?משפחתית

תודה רבה!!!

עוגיות שוקולד ציפסמשיחי

חומרים:

1/2 כוס שמן

2 ביצים

1/3 כוס סוכר חום

2/3 כוס סוכר

1 כף מולסה (לא חובה)

1/4 2 כוס קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 כפית תמצית וניל

1 כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

מערבבים את החומרים הרטובים. מוסיפים את היבשים- עד לאיחוד התערובת.

יוצרים כדורים קטנים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, במרווחים גדולים (העוגיות "נמרחות" יפה).

אופים בתנור שחומם מראש, 180 מעלות, 13 דקות. כשמוציאים מהתנור- מניחים להן בתבנית כי הן רכות מאוד, ולאחר מכן מעבירים לרשת צינון

תודה. מה זה מולסה?הכל ממנו
זה החום של הסוכריהודיה מא"י

נקרא גם דיבשה.

יש סוכר לבן, ויש סוכר חום, נכון?

אז המולסה או הדיבשה זה מה שיש בסוכר החום והוציאו מהסוכר הלבן, זה מתוק ועשיר במינרלים.

זה גם יקר נורא

מחכים!הכל ממנו

רגע זה אומר שהסוכר חום יותר מתוק מהסוכר לבן?

סוכר לבן הכי מתוק וחום-הכי פחות...משיחי

וככל שהצבע יותר כהה זה פחות מתוק,כי זה עבר פחות זיקוק 

הצלחתי לצלם לפני שטרפו...הכל ממנו

אצלנו תמיד משתמשים בשמן במקום מרגרינה..ויוצא מעולהמירי ט.

תמיד.

איך אתם יודעים בכמה?פודינג111


אאל"ט כוס שמן= 200 גרם מרגרינהאמא...

אבל אני בדר"כ מפחיתה ל3/4 כוס וגם יוצא טוב.

תנסי בהתחלה כמו הנוסחה ואז תוכלי לראות באילו מתכונים ניתן להפחית.

בעוגיות מבצק פריך *אסור* להשתמש בשמן!*חזרזיר*

הכל ממנו- העוגיות נראות מצויין!! כל הכבוד!

 

לגבי המרה של שמן ומרגרינה- 200 גרם מרגרינה= 3/4 כוס שמן

בהצלחה!

אם זה לבצק פריך כדאי לנסותסיהרא.אחרונה

להוסיץ טיפה מים

יש למישהו מתכון לפאי שוקולד?מרק חם

שיהיה קל להכנה גם למתחילים.

תודה!!

מאוחר מדי. אם תרצה, אפשר ביום אכלנית1


אני אשמח לקבל מתכון אולי לשבוע הבא.דרך אגב אני בתמרק חם

ולא בן!קורץ

פאי שוקולדכלנית1

למרקית חמה, סליחה על הטעות.

פאי שוקולד/ קרין גורן (מתכון מפורט, עם הערות שלי, לא מסובך כמו שזה נראה)

לתחתית:
2 כוסות גדושות קמח (300 גרם)
1/4 כפית מלח 
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם) 
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 
1 ביצה טרופה

למלית השוקולד:
2 ביצים שלמות + 2 חלמונים בנוסף, בטמפ' החדר (אני משתמשת ב-3 ביצים שלמות, כדי לחסוך בחלבונים מיותרים)
1/4 כוס סוכר (50 גרם) 
250 גרם שוקולד מריר 
150 גרם חמאה או מרגרינה 
קורט מלח

 

אופן ההכנה

מכינים את התחתית ואופים אפייה חלקית:
לבחוש קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. להוסיף ביצה טרופה  רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. 
משטחים את הבצק ל"פיתה", עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים. 
מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס"מ, ומעבירים לתבנית (הכי קל להפוך את נייר האפייה עם הבצק על התבנית, ולקלף את הנייר). מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג (כדי שהבצק לא יתפח) ומעבירים למקפיא ל-10 דקות. 
מחממים תנור ל-180 מעלות. 
אופים את התחתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט (ובינתיים מכינים את המלית).

מכינים את מלית השוקולד. מורחים על התחתית האפויה: 
משאירים את התנור חם (180 מעלות). )
מקציפים במיקסר ביצים, חלמונים וסוכר 5-7 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. במקביל ממיסים שוקולד (במיקרוגל או בסיר קטן מעל סיר מים רותחים, כדי שהשוקולד לא יבוא במגע ישירות עם האש וישרף), חמאה ומלח. 
מקפלים את השוקולד לקצף הביצים ויוצקים את התערובת לקלתית. 
אופים 20-25 דקות בלבד (אם את משתמשת בטוסטר אובן, די ב-20 דקות), עד שמלית השוקולד רק מתחילה להיסדק, והיא עדיין רכה למגע. המלית לא נראית אפויה לחלוטין וזה בסדר, היא תתייצב במהלך הצינון. מצננים

 

כמות החמאה שחיתות!מודדת כובעים

 

יש לקרין גורן עוגת כדורי שוקולד, קצת יותר סבירה.

גם שוקולדית מאוד.

 

הנה - http://www.carine.co.il/htmls/page_1577.aspx?c0=14076&bsp=14082&bss53=13070

 

 

התחתית (קלתית) של קרין בד"כ לא קלה להכנה ללא מעבדאלירזאחרונה

מזון.

 

יש לי קלתית קלה ומעולה (עם פחות חמאה)

אבל אני כרגע בעבודה, אז בהזדמנות שאהיה בבית.

אפשר לשלוח לי מסר לתזכורת.

מתכון לפאי שוקולד סופני ש'אני ירושלמית' פירסמה.בין השורות
מה אפשר לעשות עם בורגול מבושליוסלה קמצן (קדוש?)

בישלנו בטעות בורגול עם יותר מדאי מים והוא יצא עיסתי . מה אפשר לעשות איתו?

פלפלים ממולאים בבורגול?פופקוו
להסמיך מרק בסוף הבישול, להוסיף לקציצות במקום קמחכלנית1


סלט בורגולדניאל!!אחרונה


מישי יודעת מה אפשר לעשות עם גרגירי חילבה?פודינג111


לטחון במטחנת קפה ולהכין מזה חילבהזכיתי


תודה. אבל התכוונתי חוץ מחילבה רגיל...פודינג111


מרק חילבה. אמור לצאת טעים דניאל!!אחרונה


יהודיה יש לי שאלה לגבי המתכון שלך של העוגת גבינהפופקוו
זה שמופיע בשירשןרים המרוכזים של שבועות.
לגבי התבנית אפשר בתבנית מלבנית רגילה?
או שזה לא יספיק..
דבר נוסף במקום תחתית פירןרי לחם אפשר עם ביסקוויטים? ואם כן אז יש דרך לתחון אותם אפ אין לי בלנדר כרגע?
אגב אם מישהי אחרת יודעת לענןת אשמח גם לתשובה..
בתוך שקית עם פטיש של שניצלים...פודינג111


נראה לי שאפשר בתבנית עוגה רגילהיהודיה מא"י

רק שאז זה יהיה עוגה נמוכה במקום גבוהה

 

אפשר להשתמש בפירורי בסקוויטים במקום פירורי לחם, ואפשר גם לשים תחתית של בסקוויטים שלמים... ואפשר גם לא לשים תחתית בכלל

תודה לכןפופקוואחרונה
אשמח אם תעתיקו לכאן את המתכון במקוםשושנה29

 

  להתחיל לחפש... ולא נדע איזה ומה...

 

 תודה

 

זה לא כ"כ מסובךיהודיה מא"י

תסתכלי בראש הפורום, יש שם הודעה נעוצה עם קישורים לכל מיני שרשורי נושא שהיו פה בפורום

ובכל מקרה הנה גם הקישור לעוגה כאן

הצעות לארוחת בוקרשמרית 2008
שלום אני צריכה הצעות מה להכין לאכול בארוחת בוקר
הצעות-*חזרזיר*

חביטה+סלט
לחם+חביתה
לחם+טונה+ חביתה+ירקות

לחם +ממרחים

פנקקיס+רוטב+ירקות

קורנפלקס+חלב ()
סלט+לחמניות+חביטה +גבינות שוות
+מעדן(?)

 

 

ותמיד שוקו/תה/קפה חם משדרג ת'ארוחה!

שיהיה בתאבון ובהצלחה!

 

(זה דיי חוזר על עצמו, בד"כ ארוחות בוקר בנויות על בסיס לחם+ משהו... וכל משהו שמוסיפים, משדרג את הארוחה..)

^^^^^^ אפשר גם שקשוקה אם זה א. בוקר מאוחרתפופקוואחרונה
חיטהנריה -

מה עושים עם חיטה? באיזה יחס של מים מבשלים וכמה זמן?

מבשלים כמו אורזיהודיה מא"י

רק הרבה יותר מים, והרבה יותר זמן (מעל לשעה)

בדר"כ שמים בחמין

רצוי להשרות לשעה, כדי לחסוך בזמן הבישולכלנית1

בישול חיטה דורש יותר מים ויותר זמן מאשר אורז. רצוי להשרות אותה כדי לחסוך חלק מזמן הבישול, וגם להוסיף יותר מים מאשר בבישול אורז, כחצי שעה. החיטה, בשונה מאורז, לא נעשית דביקה ממעט בישול יתר.

"אריסה" -פופקוואחרונה
שמן בסיר,מטגנים בצל , מוסיפים כף וחצי פפריקה 2 כפות רסק עגבניות, מעט מרק עוף ושמים כוס של חיטה אפשר לשים בפנים גם עוף או בשר,מלח פלפל שחור..ומים כמובן אחרי שרותח בערך כשעה שעה וחצי על אש נמוכה.אפשר להוסיף קוביות של תפוחי אדמה. יוצא מאוד טעים.
עוגת גזר-מיריק שנירהללוהו

בס''ד

 

שלום לכולם!!!

 

אני מחפשת את המתכון של עוגת הגזר מתוך הספר של מיריק שניר "עוגת גזר".

 

תודה רבה!!

עוגת גזר (מתוך הספר "עוגת גזר")כלנית1אחרונה

עוגת גזר

4-5 גזרים

1/2 כוס אגוזים קצוצים

1 כוס קמח

1 כפית א. אפיה

רבע כפית מלח

2 ביצים

3/4 כוס סוכר

1 כוס שמן

כף תמצית וניל

כפית קינמון

חצי כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

לערבב את הקמח, א. האפיה והמלח. להקציף את הביצים ואת הסוכר. להוסיף לקציפה שמן ולהמשיך להקציף. להוסיף את הוניל, הקינמון, אגוז המוסקט ותערובת הקמח. לגרד לקערה את הגזרים ולהוסיף את האגוזים הקצוצים. לאפות 45-50 דקות בחום בינוני.

 

אשמח לשמוע ביקורת על המתכון (למרות שקראנו את הספר עשרות פעמים, מעולם לא הכנתי את המתכון)

צריכה מתכוןעוף עם אורז

מישהי מכינה עוף עם אורז בתנור?

אני רוצה לנסות, אבל לא בא לי ליפול סתם על מתכון באינטרנט, רוצה משהו עם ניסיון

אשמח לעזרה בקרוב, שבת בפתח!

שבת שלוווווום

מממאביה*

 

יש לנו מתכון מעולה, העניין שעוף בתנור קצת "מתייבש", ופחות טעים אחרי הפלטה... אנחנו מעדיפים לעשות את זה לחול המועד וכאלו ארועים חגיגיים, אם כי גם לשבתות לפעמים..

 

המתכון הוא לעוף עם אורז, טבעות גזר וטבעות בצל.

 

 

מתאים לך?

בגדול אופים את העוף חצי בישול (אחרי תיבול פיקנטי של פפריקה,מלח, כמון...), מוסיפים את האורז+ירקות+שמים על זה עוף+מים רותחים ואופים עוד.

אם נשמע לך אבקש מאמא שלי את המתכון המדוייק...

הנה:רחלקה

בעזהי"ת.

 

אני עשיתי את המתכון של "אמא...", יצא מעולה.

בבקשה מתכון לעוף עם אורז או גריסים בתנור - בישול ומתכונים

בקשה- יוצא מעולהפודינג111

אורז:

לשטוף אורז ולסנן

להוסיף:

בצל מטוגן

גמבה קוביות קטנות

מלח

פ. שחור

כמון

 

תפו"א:

לחתוך תפו"א+בצל

להוסיף:

שמן

מלח

פ. שחור

אבקת מרק

פפריקה

 

עופות:

להוסיף:

שמן

שום כתוש

פפריקה

גריל עוף

מלח

כמון

 

לסדר בקערה:

אורז בצד אחד, תפו"א בצד שני, מעל כולם את העופות

לשפוך מעל האורז מים עד לכיסוי (חלקי)

לכסות בנייר כסף מחורר כשעה+ בתנור

 

אם נשאר מים להוציא תנייר כסף

ואם חסר מים להוסיף...

 

 

 

 

 

 

אני עושה לפי מתכון של ניקי בשמחה ד.אחרונה

יוצא תמיד מעולה! אפשר לגוון בתוספות. 

 

עוף עם אורז בתנור התבשיל המושלם

מצרכים:

2 בטטות חתוכות לעיגולים
2 בצלים  חתוכים לפרוסות
חבילת פטריות פרוסות
חלקי עוף
3/4 כוס מים

מצרכים לאורז:
כוס אורז
1.5 כוס מים
2 גזרים מגוררים
חציל קלוף וחתוך לקוביות
בצל בינוני קצוץ
קופסת רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
סוכר
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)

תבלינים לעוף:
שמן זית
2 כפיות פפריקה
שום כתוש
כמון
א. מרק
מל"פ

אופן ההכנה:

1. להשרות את העוף כחצי שעה בתבלינים. לטגן את הבצל, להוסיף את החציל, לטגן כ 5 – 10 דקות להוסיף גזר, לטגן כ 2 דקות, להוסיף את האורז, מים , רסק, תבלינים. להביא לרתיחה, להנמיך את האש, לכסות. אחרי 10 דקות להוריד מהאש.

2. לטגן את הבצל והפטריות. בתבנית מרופדת בנייר אפיה, לסדר את פרוסות הבטטה. את תערובת האורז לפזר מעל הבטטה. את הבצל והפטריות לפזר מעל. לסדר מעל את חלקי העוף. להוסיף לתבנית 3/4 כוס מים לכסות.

3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות שעה. אח"כ להוריד את הכיסוי להמשיך לאפות עד שהעוף מקבל צבע יפה.

לכבוד שבת !מיסטר דום

וואוו..אתה הכנת?!דניאל!!


העוגה נראית מדהימה. איזו השקעה!כלנית1


נראה טעים דניאל!!אחרונה


יש למישהו מושג מה עושים עם מדליוני תרד..??שולמית שלי

קניתי בטעות במקום כרוב ניצנים....

הרבה דברים טעימיםיהודיה מא"י

מדליוני תרד זה בעצם תרד טחון, שהקפיאו בצורה של עיגולים כדי שיהיה נוח להוציא כל פעם איזה כמות שרוצים.

אז אפשר להכין פשטידת תרד, בלינצ'ס במילוי תרד, חביתה עם תרד, לזנית תרד, בורקס תרד, רביולי תרד (המון עבודה), רוטב תרד לפסטה ועוד. אכלתי פעם קוגל תרד, אבל אין לי מושג איך מכינים

תודה רבה!!!שולמית שליאחרונה


הלוואי שיש פה מישי בשעה הזאת מרב.

תיכננתי להכין פסטה ברוטב שמנת ופטריות.

אממה?

הגעתי הביתה ויש קצת שמנת.. לא מספיק בשביל חבילת מקרוני, נראה לי. [חצי קופסת שמנת  מספיקה?]

 

אז המלצה למה להכין מהפסטה? [לסעוד"ש]

יש חמאה, פטריות, טיפה שמנת, חלב..

[באלי חלבי ]

יש גם בנים בפורום, לידע כללי דינה ל.
באסה על השמנת, אולי תורידי מכמות הפסטה?
ובכל מקרה: תבשלי עם חלב, כמעט כוס, ותטגני לפני את הבצל והפטריות בחמאה.

בהצלחה
פשטידת אטריות חלביתכלנית1

לבשל 1 חב' אטריות (צינור וכד'). לסנן היטב

1 קוטג' (אם אין, תשתמש בגבינה למריחה, קצת פחות מוצלח)

3 ביצים

1 שמנת

3 כפות בצל ירוק (לא חובה)

3/4 כפית מלח

לבחוש הכל ולהעביר לתבנית. לאפות 30 דק' בחום בינוני בחום בינוני. לכסות בנייר אפיה או מכסה, כדי שהפשטידה לא תתייבד (אם אין, לפזר מעט פירורי מרגרינה על הציפוי).

 

אם יש עוד זמן נוסף:

אפשר להניח 5 כפות פירורי לחם בתחתית (או פירורי לחם מומסים במרגרינה או מעט שמן כדי להניח גם בדפנות, תלוי בסוג התבנית). לשחרר את הפשטידה ע"י העברת סכין סביב התבנית ולהפוך.

 

לא זוכרת איך קוראים לזה..0 אלישבע 0

 הביאו את המתכון כמה פעמים.

תטגני בצל ופטריות עם חמאה.

תוסיפי חלב, קצת קמח ותבלינים (מלח, פלפל, שום גבישי..)

וזה אחלה תחליף לשמנת!

בתאבון!

 

כתבתי מהר, מקווה שאין טעויות..

רוטב רוזה - תוסיפי עגבניות לשמנתפופקוו
תודה רבה מרב.אחרונה

טוב, בסוף פשוט אילתרתי. יצא מוזר אבל לא מגעיל

[מותר לי פעם ראשונה להכין משו לכבוד שבעס ולטעות, הלא כן? ]

 

תיארתי לעצמי שאם אני אוסיף קמח וחמאה זה יסמיך את זה, אז הוספתי.

ראיתי שיש קצת מידי מידי רוטב?

אז הוספתי חלב.

מקווה שהחברות יאהבו

[שבת רווקות שכזאת]

 

תודה רבה רבה! שבת שלום!!

 

ומחילה מהבנים. אני יודעת שאתם כאן. סתם יצא לי בלשון נקבה..

מי שיכול/ה לתת לי מתכוניםיוסלה קמצן (קדוש?)

כידוע לכולם יש לי אתר מתכונים

וכדי להרחיב אותו לטובת הכלל אני צריך כמה שיותר מתכונים (לא משנה מאיזה סוג)

לכן, מי שיכול/ה לשלוח לי מתכונים (בהודעה, שיחה ,אימיל, כתגובה בשרשור הזה, דרך האתר , מה שנוח)

זה ממש יעזור לי ולכולם.

                                              תודה רבה

יופי! זה יכול להיות שרשור למתכוני שבת.. ועל הדרך-~א.ל

 כעזר חיוך 

 

פחזניות (שאפשר למלא בחזה עוף עם פטריות, או חזה עוף עם מוקפץ או אפילו כקינוח עם קצפת כאשר מחליפים את כמות הסוכר במתכון לכזו המתאימה לכפות ולא לכפיות).

 

חצי כוס שמן

2 כוסות מים

כחצי כפית מלח

3 כפיות סוכר

 ½ 2 כוסות קמח מצה

4 ביצים

 

אופן ההכנה:

 1. שמים בסיר את השמן, המים, המלח והסוכר ומביאים לרתיחה.

 

2. מורידים מהאש ומוסיפים את קמח המצה. מערבבים עד לקבלת בצק.

 

3. מניחים לבצק להצטנן, ואז מוסיפים את הביצים.

 

4. יוצרים עיגולים בידיים רטובות, ומשרטטים בסכין צורת X על החלק העליון של כל עיגול(כדי שהוא יאפה גם מבפנים).

 

אופים על חום יחסית גבוה, עד שנהיה חום, לא להוציא מיד.

תודה רבה!, ושאלה קטנהיוסלה קמצן (קדוש?)

באיזה שלב מכניסים את המילוי?

בסוף..~א.ל

מכינים את הפחזניה בנפרד, את המילוי בנפרד,

ואחרי שהן מתקררות חוצים אותן לשניים ומכניסים פנימה.

 

אגב, המתכון הזה נוסה על ידי, ויצא בהחלט חביב ביותר

יש לי מתכון לדג מרוקאיפופקוו
כשהתינוקי שלי יאפשר לי לנוח אני יכתוב אותו
מתכון לדג מרוקאי בתנורפופקוו
דג מרוקאי,מתכון ל2 סועדים.
2 עגבניות חתוכות לקוביות בינוניות.
1 גמבה בינונית חתוכה לרצועות.
3 שיניי שום כתושות.
פלפל ירוק חריף לחתוך לטבעות.
חצי כפית כמון.
מלח כפית.
פלפל שחור מעט.
חצי כוס מים.
כף גדושה פפריקה מתוקה.
למי שאוהב חריף להוסיף פפריקה חריפה כפית.
2 פרוסות של דג נסיכת הנילוס או בורי או אמנון.
מי שאוהב אפשר להוסיף כמה טיפות של לימון סחוט על הדג .

לשים בתבנית את כל הירקות ואז את הדגים מעל הירקות להוסיף את התבלינים ואת חצי כוס המים. לתנור על200 מעלות למשך חצי שעה עד ארבעים דק
כל מי שטעם אהב חוץ ממני כי אני דגים לא אוכלת חח..

תודה רבה!יוסלה קמצן (קדוש?)אחרונה


מתכונים של אוכל או מנה אחרונה?התנערי מעפר
גם וגם כל מה שקשור לאוכל ומתכוניםיוסלה קמצן (קדוש?)
מתכון לעוגיות שמרים בטעם גבינה - פרווההתנערי מעפר

 

עוגיות שמרים בטעם גבינה
 
מצרכים:
1 ק"ג קמח
4 ביצים
6 כפות סוכר
כוס מים
2 מרגרינה
שמרים
 
אופן ההכנה:
ללוש את החומרים לבצק ולשים שעה במקרר.
 
רוטב:
3/4 כוס מיץ לימון (עדיף לשים הרבה פחות...)
3 כפיות תמצית וניל
2 כוסות סוכר
3 כוסות מים
להרתיח את החומרים.
 
לאפות את הבצק לקרואסונים, וכשהם יוצאים מהתנור לטבול ברוטב עד שייספג.
 
**הערה: אני מחלקת את הכמות של הבצק ל-6 חלקים וכל חלק חותכת ל-16 משולשים והקרואסונים יוצאים קטנים מאד אבל בצורה מדויקת מאד.
 
 
בתאבון!!!
 
 
טובה דומה היא לאפשר לי לפרסם מתכונים שהעלתם לכאןיוסלה קמצן (קדוש?)

תודה רבה לכל המסייעים

קציצות הודו בגזרבת 30

משהו שפיתחתי על בסיס מתכונים אחרים. יוצא מעולה.

מכינים תערובת לקציצות: בשר הודו טחון, תפו"א ובצל מגורדים, קצת קמח, ביצה, מלח ובהרט.

במחבת רחבה ועמוקה שמים קצת שמן זית עם כורכום ופלפל שחור, ומניחים את הקציצות, אבל רק לטיגון קל מאוד, שיקבלו צורה של קציצה.

כלומר- מניחים את הקציצות כך שימלאו את המחבת, הופכים את כולן ואז מוציאים.

אח"כ מניחים במחבת מקלות גזר דקים (בערך 5-6 גזרים בינוניים לחצי קילו הודו), מוסיפים שום פרוס (לפי הטעם, 4-5 שיניים), מכסים ומבשלים ללא מים, למשך רבע שעה בערך. מוסיפים קצת מלח, כף סוכר, פלפל שחור וכורכום, כוס מים (או יותר אם צריך), ומניחים בין הגזרים את הקציצות. כך הקציצות מתבשלות עם הגזר.

כשהגזר רך והקציצות מבושלות היטב, התבשיל מוכן.

תערובת תבלינים לקציצות במסורת הבבלית...בת 30

בקיצור, תערובת עירקית לקציצות. אפשר לקנות אותה בכל חנות.

למי שיש מתכונים מהירים (עד רבע שעה הכנה) אשמח מאודיוסלה קמצן (קדוש?)

אפשר ורצוי גם מתכונים אחרים, תודה

דחוף!! כמה שיותר מהר ובקצרה-פיצה פיתהפטרוזילה=)

נכון יש את הפיצה הזאת שעושים על פיתה?

אז יש לי מלא פיתות ואין לי מה לעשות איתם.... אז חשבתי כל זה

מישהו יכול להגיד לי בקצרה איך מכינים ולכמה זמן אופים? לאפות עם 2 השכבות של הפיתה???

...זמר הפלוגות

חותכים את הפיתה, שמים רסק,גבינה צהובה ומה שרוצים, אופים לא הרבה זמן כדי שלא יישרף ואפשר גם דקה במיקרוגל, נראה לי שיש מתכון מדויק באתר שפנט

זה יותר טעים כשלא חוצים.. (לדעתי)מירי ט.

פשוט שמים רסק, גבינ"צ, אורגנו, זיתים, בצל, פטריות, מה שבא לך..

ופשוט אופים בחום בינוני עד שהגבינה נמסה. אבל לא נמסה שהיא רק מבריקה קצת..אלא נמסה שתגלוש...

מתכוןיוסלה קמצן (קדוש?)אחרונה


חומרים
פיתות במינון הרעב, רסק עגבניות, גבינה צהובה מגורדת\לא מגורדת 
ותוספות למניהם

 
אופן הכנה
לוקחים את הפיתה וחותכים אותה לאורך לשני חלקים, מורחים על שני החלקים רסק עגבניות ועל הרסק את הגבינה הצהובה, מחממים בתנור\מיקרוגל בחום: 180 מסתכלים לפעמים וכאשר הגבינה נמסה הארוחה מוכנה
 

 

 

                                      מקור ועוד מתכונים שווים

שאלה...זמר הפלוגות

אני מחפשת רעיון לאוכל שאפשר לקחת לעבודה שאפשר לאכול בקלות ובלי שיותר מידי יפריע לי בעבודה, דחוף כי מרוב חירפון אני כל היום לוקחת איתי שוקולד

כמה רעיונותשושנה29

 

  פירות וירקות.

  טוסטים.

  לחם מטוגן.

  אורז, קוסקוס, פתיתים, אפשר ביחד עם נקניקיות פרווה, או שניצל פרווה...

 

במה את עובדת?מירימי
יש לך הפסקה מסודרת? (אגב לפי החוק את זכאית להפסקה מסודרת). הכי טוב לאכול כריך מסודר. אם לא . קחי קרקרים/ מאפה מזונות אחר ירקות חתוכים ולבן שאפשר לפתוח את הקצה ולשתות וזה לא מלכלך. זו דעתי.
במשרדזמר הפלוגות

5 שעות ביום, אז אני צריכה רעיונות פשוטים שזה בלי לפתוח קופסאות וכאלה... אני לא יודעת אם לפי החוק אמור להיות הפסקה מסודרת כי זה עסק פרטי 

כריכים מלאים כל טוב..יעל מהדרום


אז מה עם זה עסק פרטי?המוזרה

מה הקרש לזה שמגיע לך הפסקה?

בני אדם הם בני אדם בכל עסק ולא צריכים לעבוד חמש שעות בלי הפסקת אוכל.

 

לדעתי את יכולה\צריכה גם לקחת אורחת צהריים נורמלית- גם שניצלים או עוף בקופסא שאפשר לחמם במיקרוגל, ולשבת לאכול נורמלי, בכל זאת עובד שבע הוא עובד יותר טוב!

 

במשרד שלי- יש מטבח וכל אחד עושה לעצמו הפסקה ויושב לאכול צהריים במטבח.

 

צודקתזמר הפלוגות

אבל אין לנו מיקרוגל בעבודה, אין אפילו פינת קפה, אני עובדת מ9 עד 14:00 ואני אוכלת בבית ארוחת בוקר וצהריים אז מה שאני צריכה זה רק רעיונות לארוחת ביניים,

ירקות חתוכים!נדנדה כתומה.

מקלות גזר,פלפל, מלפפון

 

אפשר עם גבינה [מטובלת או סתם..]

 

וקרקרים גם מתאים

 

אולי פירות וירקות שלא צריך לחתוך ולקלףמירימי
כגון תפוח, אגס, מלפפון (פירות הקיץ לפננו..). גם קרקרים/ בסקויטים יכולים לבוא בחשבון.
אני עובדת 6 שעות ואמרו לי בעבודה שאני זכאית ל20 דקמירימי
אפשרתות

פריכיות, קרקרים, ירקות לא מלכלכים (גזר/פלפל/מלפפון/קולורבי/שומר וכו, חתוכים או לא), יוגורט, עוגיות (אם מכינים בריאות ומזינות זה נחשב אצלי אוכל), סנדוויצים שווים

רעיון שאני עושה פעם בחודש בערךיוסלה קמצן (קדוש?)

חטיף גרנולה אנרגטי

טוב במיוחד לזמנים שחייבים לשבוע ואןי הרבה זמן:

חומרים:
כ500 גרם שיבולת שועל שלמה
כ200 גרם אגוזי פקאן
כ100 גרם אגוזי לוז
כ100 גרם שקדים
כ2 בננות חתוכות לקוביות קטנות
תפוח חתוך לקוביות קטנות
כ2 כפות קינמון
כ4 כפות דבש
כ4 כפות סילאן
חצי כוס מיץ תפוזים
רבע כוס יין מתוק

אופן ההכנה
קולים בתנור כרבע שעה את שיבולת השועל ואת האגוזים והשקדים
שמים בקערה גדולה את כל החומרים, לא חייב את כולם, אפשר גם 
להוסיף צימוקים, חמוציות וכל מה שנראה קשור
מערבבים היטב את תוכן הקערה עד לקבלת תערובת בצקית 
משטחים את התערובת על תבנית משומנת ואופים כחצי שעה 
לאחר שהתקרר חותכים למלבנים ושמים בקופסה במקרר או במקום
 מוצל ויבש, החטיף לא מתקלקל לפחות חודש

                                        מקור ועוד מתכונים

אבל מה מדביק את זה?יהודיה מא"י


נראה לי השילוב של דבש+סילאן והנוזלים...רחלקה