אם אני רוצה שיהיה גם לערב שבת וגם לשבת בבוקר-
לא לערבב את הקצפת עם הכל מראש או לא?
וצריך לתבל במשו? אני שמה סלרי, תפוחים ירוקים, אננס ואגוזים
אם אני רוצה שיהיה גם לערב שבת וגם לשבת בבוקר-
לא לערבב את הקצפת עם הכל מראש או לא?
וצריך לתבל במשו? אני שמה סלרי, תפוחים ירוקים, אננס ואגוזים
לפני ההגשה..
מטבלים בלימון שהתפוחים לא ישחירו ובמיונז...
סלט מצוין! בהצלחה!
אז כן, צריך לימון.
ואולי כדאי לשים לימון בכל מקרה
תמיד אני מכינה פשטידות או בצל או תפו"א או קישואים והחלטתי שבא לגוון בזה קצת, למשל פשטידות על בסיס בצק או משהו... אפשר רעיונות ומתכונים? תודה
בצק עלים משטחים על תבנית. להקפיד שיהיה גם על הדפנות.
מחוררים. כדי שלא יתנפח יותר מידי.
אופים כמה דקות.
ממלאים בכל מלית שרוצים- תירס, פטריות, ירקות...
ואופים עד שהמלית מזהיבה
בתאבון!!!
יש למשהי עוד רעינות?
כתבתי אותה כבר כמה פעמים פה באתר. כשאני מכינה אותה (בכמה דקות עב') בדכ מבקשים את המתכון... פרווה, מנצחת.
פשטידת בצל ובטטה:
מרכיבים:
4 בצלים בינוניים קצוצים
1 כוס קמח תופח
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
2 ביצים
מלח בנדיבות- ולטעום...
פלפל שחור
1 בטטה פרוסה לרצועות ע"י קולפן
צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה:
לשמן תבנית -בקוטר 28 לפשטידה נמוכה או 26 לפשטידה גבוהה, או תבנית פיירקס מלבנית.
לערבב את כל מרכיבי הפשטידה (כולל הבטטה והפטרוזיליה) לתערובת אחידה ולהעביר לתבנית. לשטח בעזרת גב של כף.
לחמם תנור ל- 180 מעלות, להכניס את הפשטידה ולאפות במשך כ-50 דק`, עד שהיא מזהיבה.
זה מתוק. היה לא מזמן שרשור עם מתכון של זה.
ויש מלא פשטידות חלביות- אם זה מתאים (אטריות, תירס, פטריות, גבינה וכו')
אם את רוצה מתכון למשהו- תבקשי
וסתם טיפ- שיטוט באתרי מתכונים יתן לך לדעתי יותר תוצאות מאשר פה...
הבוקר גיליתי במקרר כמות גדולה של גזרים! יש למישהי רעיונות/מתכונים מה אפשר לעשות איתם?
לא רוצה להגיע למצב שאני זורקת..
תודה!!
אז קודם כל סלט גזר לסוגיו הרבים
מרק גזר
גזר גם משתלב בהמון תבשילי ירקות (מוקפץ, עם תירס אנטיפסטי ועוד) וגם משתלב היטב בתבשילי עדשים וברוטב עגבניות.
ויש גם עוגת גזר
לא ידעתי בכלל שיש דבר שכזה..
מרק גזר!
וגם בבקשה מתכון למוקפץ טוב, אפשר (אפילו עדיף...) עם חזה עוף.
תודה רבה!
הכנתי ויצא נחמד מאוד. חובה לשמור בקירור.
מאפינס טחינה וגזר / מרילין איילון
בערך 30 מאפינס בגודל מנג'ט מספר 5
מצרכים
כוס דחוסה סוכר חום כהה (250 גרם)
3/4 כוס שמן (180 מ"ל(
4 ביצים
3/4 כוס טחינה גולמית (180 גרם)
1/2 כוס קמח לבן (70 גרם(
3/4 כוס קמח מלא (110 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כפית גדושה קינמון
1 כפית אבקת זנגביל
3 כוסות גזר מגורר גס (400 גרם; כ-7 גזרים )
לקישוט: 200 גרם אגוזים מלך חצויים
הכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות.
בקערה גדולה טורפים סוכר חום, שמן וביצים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה טחינה.
מוסיפים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, קינמון וג'יג'ביל ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
מקפלים פנימה את הגזר המגורר.
יוצקים את הבלילה לתוך תבניות מאפינס אישיות משומנות או בתוך מנג'טים המונחות בתבניות אלו עד 3/4 גובה, מקשטים בחצי אגוז למעלה ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגות ריחניות וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
אז הכנתי:
סלט גזר מרוקטי
סלט גזר מגורד עם כוסברה ושום
מרק- שבפנים שמתי גזר..
סתם פלטת ירקות (כשזה חתוך יפה פשוט מנשנשים את זה)
אפשר גם עוגת גזר- עוגה בריאה יחסית וטעימה!!
אם למישהי יש רעיון למתכון (עם גזר כמובן..) שמתאים לחיך המעודן של בת השנתיים אני ממש אשמח!!
עוגת גזר/ ניקי ב.
(מתאים לתבנית בגודל עוגה אנגלית)
מצרכים:
2 ביצים
200 ג' סוכר (כוס)
כוס גזר מגורד
140 ג' קמח תופח (כוס)
חצי כוס שמן
3 כפות סוכר חום
כפית קינמון
אופן ההכנה:
1. לערבב גזר סוכר חום וקינמון, לטרוף ביצים וסוכר להוסיף את שאר המצרכים.
2. חום בינוני 180 מעלות 40 דקות, לצנן. לפני ההגשה לבזוק אבקת סוכר.
(אם הבת שלך אוהבת עוגות, היא תתלהב מאד)
בעזהי"ת.
אצלי הוא שורד יפה מאוד אפילו חודש ויותר במקרר.
ואני ממש פדנטית בירקות- לא אוכלת משהו שרק נראה טיפה מעוך...
אין כמו זה!
מתוך רות סירקיס - בישול בקלות
מטגנים
בצל גדול חתוך
מוסיפים לטיגון
1 ק"ג גזר חתוך
1 קולורבי גדול
מוסיפים מים (זכור לי 6 כוסות)
מוסיפים לפי הטעם והרבה:
סלרי
פטרוזיליה
שמיר
מלח, פלפל
כף א. מרק
מביאים לרתיחה, מבשלים עד שהגזר רך,
מוסיפים
רבע כפית אגוז מוסקט
(מיכל שמנת מתוקה) - אני לא מוסיפה, לא אוהבת כבד.
יוצא סוף הדרך!
אם לא תנסו - לא תדעו כמה!!!
באורז, בפתיתים, ברוטב לפסטה
פשוט לגרד..
בקציצות בשר (תמיד טוב לדחוף להם קצת ירקות לחמודים)
בעוף.
בתבשילי בשר
בדגים..
במה לא?!
*עקבות בחול*
מודדת כובעים
*עקבות בחול*בינתיים הכנתי עוגת גזר שהספיקה להיגמר..
והיום בעז"ה נכין מרק.. 
מודדת כובעים
לרולדה
חצי כוס שמן קנולה
מאה גר' סוכר
ארבע ביצים
מאה ארבעים גר' קמח
כפית גדושה אבקת אפייה
קורט מלח
כפית קינמון
כוס גזר מגורד
מילוי לקציפה טרופי
שלוש מאות חמישים מ"ל שמנת ריצ' מוקצפת
שמונים גרם מחית פסיפלורה או מנגו
שישים גרם פקאן סיני טחון
(להקציף יחד את המחית והשמנת לקצפת יציבה)
אופן ההכנה
מגררים את הגזר על פומפיה דקה
טורפים יחד את הביצים השמן והסוכר
בקערה גדולה מנפים את הקמח עם אבקת האפייה המלח והקינמון מערבבים ומוסיפים לתערובת הביצים
מוסיפים את הגזר המגורר ומערבבים
מניחים נייר אפייה בתחתית תבנית גדולה, משמנים היטב ויוצקים את התערובת. משטחים בצורה אחידה עם פלטה ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות
אפייה של 15-20 דקות ב-180 מעלות,תנור מחומם מראש
הופכים את העוגה על מגבת ומסירם את נייר האפייה, מגלגלים עם המגבת ומניחים להצטנן במקרר למשך כשעה-שעתיים
פותחים בעדינות את הרולדה, מורחים את המילוי, מפזרים פקאנים (או אגוזי מלך גרוסים) ומגלגלים חזרה, אפשר לצפות בעוד קרם ולקשט בפקאנים או לזרות אבקת סוכר
לק"י
קציצות עוף/ בשר ואורז.
מקרונים/ פתיתים ועוף מבושל.
פירה, ירקות מבושלים ועוף/ שניצל.
מודדת כובעיםבשרי: מרק עם כדורי בשר
כנפיים (מאוד מלכלך אבל טעים)
סתמי: פתיתים / ספגטי וכד' עם ביצה קשה
מרק ירקות / עגבניות / אפונה (אם תוסיפי גריסים או עדשים זה יהיה משביע יותר. הילדים שלי מעדיפים מרק טחון)
קוסקוס עם רוטב ממה שיש לך במקרר
קציצות טונה
לביבות ירקות
לחם מטוגן
אורז עם טונה ותירס
חלבי: פשטידת תירס
פיצה ביתית אם יש לך זמן
אני מכינה הרבה קציצות אפויות, ילדים מתים על זה בדכ. אם זה קציצה עם חלבון (טונה, קטניות) אז פחמימה טובה וירקות ויש לך ארוחה צמחונית בריאה. ממליצה כרגיל על האתר של ניקי ב, יש שם קטגוריה שלמה של קציצות אפויות (גם בשריות), וגם קטגוריה של "אוכל לילדים"
האם יש דרך להמיר ריצ'קפה לריץ' רגיל?
איך?
כמויות?
מה זה בכלל ריצ'קפה???
בדר"כ יותר זול מריצ' רגיל
אבל אפשר גם לשים ריצ' רגיל באותה כמות לרוב המתכונים
פחות אחוזי שומן, אז כמה מים לשים?...
אני לא רוצה פצצת שומן...
שימי חלב סויה, במקום להתחיל להסתבך עם אחוזים
תלוי במתכון, אולי אפשר להחליף בפשטות גם בכוס מיץ תפוזים...
באופן אישי, אם לשים ריצ' הייתי שמה ככה, בלי למהול במים
אעשה לקראת שבת בעז״המודדת כובעיםאחרונה
איזו השקעה לכבוד שבת!דינה ל.
רסיסי לילה..ושהבצק יצא אחיד ולא פירורים?
לק"י
בבצק פריך נניח- אני מחליפה חלק מהמרגרינה בשמן.
לא מכניסים הביתה מרגרינה.
אולי יש דרך אחרת?
אני מכינה עוגיות בלי מרגרינה..
[עוגיות חמאת בוטנים, עוגיות סוכר, עוגיות שוקלדצ'יפס ועוד..]
אבל ישמצב שיש עוגיות שלא מתאים.
עוגיות סוכר הכי נחמדות..
כי הן ממש בסיסיות וקלות.. ולוקח לי להכין אותן בסביבות 3/4 שעה כולל אפיה..
זה אומר הרבה סוכר? אולי יש עוגיות עם מעט סוכר?
פשוט יש לנו במשפחה מישהו שממעט בסוכר ונמנע ממרגרינה.
לטרוף 2 ביצים
להוסיף:
3/2 כוס שמן
2 כפיות ת. וניל[או 2 שקיות סוכר וניל]
2 כפיות מיץ לימון
3/4 כוס סוכר
לערבל ביחד עד שאחיד
להוסיף:
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
זה יוצא תערובת נוזלית כזו..
בעזרת כפית שמים על נייר אפיה
אופים בחום בינוני בערך 10 דק', עד שמזהיב
[יוצאות מזה איזה 30 עוגיות.. אולי יותר..]
בתאבון!!
תודה רבה!!!
חומרים:
1/2 כוס שמן
2 ביצים
1/3 כוס סוכר חום
2/3 כוס סוכר
1 כף מולסה (לא חובה)
1/4 2 כוס קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
מערבבים את החומרים הרטובים. מוסיפים את היבשים- עד לאיחוד התערובת.
יוצרים כדורים קטנים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, במרווחים גדולים (העוגיות "נמרחות" יפה).
אופים בתנור שחומם מראש, 180 מעלות, 13 דקות. כשמוציאים מהתנור- מניחים להן בתבנית כי הן רכות מאוד, ולאחר מכן מעבירים לרשת צינון
נקרא גם דיבשה.
יש סוכר לבן, ויש סוכר חום, נכון?
אז המולסה או הדיבשה זה מה שיש בסוכר החום והוציאו מהסוכר הלבן, זה מתוק ועשיר במינרלים.
זה גם יקר נורא
רגע זה אומר שהסוכר חום יותר מתוק מהסוכר לבן?
וככל שהצבע יותר כהה זה פחות מתוק,כי זה עבר פחות זיקוק
תמיד.
אבל אני בדר"כ מפחיתה ל3/4 כוס וגם יוצא טוב.
תנסי בהתחלה כמו הנוסחה ואז תוכלי לראות באילו מתכונים ניתן להפחית.
הכל ממנו- העוגיות נראות מצויין!! כל הכבוד!
לגבי המרה של שמן ומרגרינה- 200 גרם מרגרינה= 3/4 כוס שמן
בהצלחה!
להוסיץ טיפה מים
שיהיה קל להכנה גם למתחילים.
תודה!!
ולא בן!
למרקית חמה, סליחה על הטעות.
פאי שוקולד/ קרין גורן (מתכון מפורט, עם הערות שלי, לא מסובך כמו שזה נראה)
לתחתית:
2 כוסות גדושות קמח (300 גרם)
1/4 כפית מלח
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
למלית השוקולד:
2 ביצים שלמות + 2 חלמונים בנוסף, בטמפ' החדר (אני משתמשת ב-3 ביצים שלמות, כדי לחסוך בחלבונים מיותרים)
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
250 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה או מרגרינה
קורט מלח
אופן ההכנה
מכינים את התחתית ואופים אפייה חלקית:
לבחוש קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. להוסיף ביצה טרופה רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
משטחים את הבצק ל"פיתה", עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס"מ, ומעבירים לתבנית (הכי קל להפוך את נייר האפייה עם הבצק על התבנית, ולקלף את הנייר). מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג (כדי שהבצק לא יתפח) ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים את התחתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט (ובינתיים מכינים את המלית).
מכינים את מלית השוקולד. מורחים על התחתית האפויה:
משאירים את התנור חם (180 מעלות). )
מקציפים במיקסר ביצים, חלמונים וסוכר 5-7 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. במקביל ממיסים שוקולד (במיקרוגל או בסיר קטן מעל סיר מים רותחים, כדי שהשוקולד לא יבוא במגע ישירות עם האש וישרף), חמאה ומלח.
מקפלים את השוקולד לקצף הביצים ויוצקים את התערובת לקלתית.
אופים 20-25 דקות בלבד (אם את משתמשת בטוסטר אובן, די ב-20 דקות), עד שמלית השוקולד רק מתחילה להיסדק, והיא עדיין רכה למגע. המלית לא נראית אפויה לחלוטין וזה בסדר, היא תתייצב במהלך הצינון. מצננים
יש לקרין גורן עוגת כדורי שוקולד, קצת יותר סבירה.
גם שוקולדית מאוד.
הנה - http://www.carine.co.il/htmls/page_1577.aspx?c0=14076&bsp=14082&bss53=13070
מזון.
יש לי קלתית קלה ומעולה (עם פחות חמאה)
אבל אני כרגע בעבודה, אז בהזדמנות שאהיה בבית.
אפשר לשלוח לי מסר לתזכורת.
מתכון לפאי שוקולד סופני!!! - בישול ומתכונים
והוא באמת סופני!
בישלנו בטעות בורגול עם יותר מדאי מים והוא יצא עיסתי . מה אפשר לעשות איתו?
רק שאז זה יהיה עוגה נמוכה במקום גבוהה
אפשר להשתמש בפירורי בסקוויטים במקום פירורי לחם, ואפשר גם לשים תחתית של בסקוויטים שלמים... ואפשר גם לא לשים תחתית בכלל 
פופקוואחרונה
להתחיל לחפש... ולא נדע איזה ומה...
תודה
תסתכלי בראש הפורום, יש שם הודעה נעוצה עם קישורים לכל מיני שרשורי נושא שהיו פה בפורום
ובכל מקרה הנה גם הקישור לעוגה כאן
חביטה+סלט
לחם+חביתה
לחם+טונה+ חביתה+ירקות
לחם +ממרחים
פנקקיס+רוטב+ירקות
קורנפלקס+חלב (
)
סלט+לחמניות+חביטה +גבינות שוות
+מעדן(?)
ותמיד שוקו/תה/קפה חם משדרג ת'ארוחה!
שיהיה בתאבון ובהצלחה!
(זה דיי חוזר על עצמו, בד"כ ארוחות בוקר בנויות על בסיס לחם+ משהו... וכל משהו שמוסיפים, משדרג את הארוחה..)
מה עושים עם חיטה? באיזה יחס של מים מבשלים וכמה זמן?
רק הרבה יותר מים, והרבה יותר זמן (מעל לשעה)
בדר"כ שמים בחמין
בישול חיטה דורש יותר מים ויותר זמן מאשר אורז. רצוי להשרות אותה כדי לחסוך חלק מזמן הבישול, וגם להוסיף יותר מים מאשר בבישול אורז, כחצי שעה. החיטה, בשונה מאורז, לא נעשית דביקה ממעט בישול יתר.
בס''ד
שלום לכולם!!!
אני מחפשת את המתכון של עוגת הגזר מתוך הספר של מיריק שניר "עוגת גזר".
תודה רבה!!
עוגת גזר
4-5 גזרים
1/2 כוס אגוזים קצוצים
1 כוס קמח
1 כפית א. אפיה
רבע כפית מלח
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן
כף תמצית וניל
כפית קינמון
חצי כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
לערבב את הקמח, א. האפיה והמלח. להקציף את הביצים ואת הסוכר. להוסיף לקציפה שמן ולהמשיך להקציף. להוסיף את הוניל, הקינמון, אגוז המוסקט ותערובת הקמח. לגרד לקערה את הגזרים ולהוסיף את האגוזים הקצוצים. לאפות 45-50 דקות בחום בינוני.
אשמח לשמוע ביקורת על המתכון (למרות שקראנו את הספר עשרות פעמים, מעולם לא הכנתי את המתכון)
מישהי מכינה עוף עם אורז בתנור?
אני רוצה לנסות, אבל לא בא לי ליפול סתם על מתכון באינטרנט, רוצה משהו עם ניסיון 
אשמח לעזרה בקרוב, שבת בפתח!
שבת שלוווווום
יש לנו מתכון מעולה, העניין שעוף בתנור קצת "מתייבש", ופחות טעים אחרי הפלטה... אנחנו מעדיפים לעשות את זה לחול המועד וכאלו ארועים חגיגיים, אם כי גם לשבתות לפעמים..
המתכון הוא לעוף עם אורז, טבעות גזר וטבעות בצל.
מתאים לך?
בגדול אופים את העוף חצי בישול (אחרי תיבול פיקנטי של פפריקה,מלח, כמון...), מוסיפים את האורז+ירקות+שמים על זה עוף+מים רותחים ואופים עוד.
אם נשמע לך אבקש מאמא שלי את המתכון המדוייק...
בעזהי"ת.
אני עשיתי את המתכון של "אמא...", יצא מעולה.
אורז:
לשטוף אורז ולסנן
להוסיף:
בצל מטוגן
גמבה קוביות קטנות
מלח
פ. שחור
כמון
תפו"א:
לחתוך תפו"א+בצל
להוסיף:
שמן
מלח
פ. שחור
אבקת מרק
פפריקה
עופות:
להוסיף:
שמן
שום כתוש
פפריקה
גריל עוף
מלח
כמון
לסדר בקערה:
אורז בצד אחד, תפו"א בצד שני, מעל כולם את העופות
לשפוך מעל האורז מים עד לכיסוי (חלקי)
לכסות בנייר כסף מחורר כשעה+ בתנור
אם נשאר מים להוציא תנייר כסף
ואם חסר מים להוסיף...
יוצא תמיד מעולה! אפשר לגוון בתוספות.
עוף עם אורז בתנור התבשיל המושלם
מצרכים:
2 בטטות חתוכות לעיגולים
2 בצלים חתוכים לפרוסות
חבילת פטריות פרוסות
חלקי עוף
3/4 כוס מים
מצרכים לאורז:
כוס אורז
1.5 כוס מים
2 גזרים מגוררים
חציל קלוף וחתוך לקוביות
בצל בינוני קצוץ
קופסת רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
סוכר
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)
תבלינים לעוף:
שמן זית
2 כפיות פפריקה
שום כתוש
כמון
א. מרק
מל"פ
אופן ההכנה:
1. להשרות את העוף כחצי שעה בתבלינים. לטגן את הבצל, להוסיף את החציל, לטגן כ 5 – 10 דקות להוסיף גזר, לטגן כ 2 דקות, להוסיף את האורז, מים , רסק, תבלינים. להביא לרתיחה, להנמיך את האש, לכסות. אחרי 10 דקות להוריד מהאש.
2. לטגן את הבצל והפטריות. בתבנית מרופדת בנייר אפיה, לסדר את פרוסות הבטטה. את תערובת האורז לפזר מעל הבטטה. את הבצל והפטריות לפזר מעל. לסדר מעל את חלקי העוף. להוסיף לתבנית 3/4 כוס מים לכסות.
3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות שעה. אח"כ להוריד את הכיסוי להמשיך לאפות עד שהעוף מקבל צבע יפה.
קניתי בטעות במקום כרוב ניצנים....
מדליוני תרד זה בעצם תרד טחון, שהקפיאו בצורה של עיגולים כדי שיהיה נוח להוציא כל פעם איזה כמות שרוצים.
אז אפשר להכין פשטידת תרד, בלינצ'ס במילוי תרד, חביתה עם תרד, לזנית תרד, בורקס תרד, רביולי תרד (המון עבודה), רוטב תרד לפסטה ועוד. אכלתי פעם קוגל תרד, אבל אין לי מושג איך מכינים
מרב.תיכננתי להכין פסטה ברוטב שמנת ופטריות.
אממה?
הגעתי הביתה ויש קצת שמנת.. לא מספיק בשביל חבילת מקרוני, נראה לי. [חצי קופסת שמנת מספיקה?]
אז המלצה למה להכין מהפסטה? [לסעוד"ש]
יש חמאה, פטריות, טיפה שמנת, חלב..
[באלי חלבי
]
דינה ל.
לבשל 1 חב' אטריות (צינור וכד'). לסנן היטב
1 קוטג' (אם אין, תשתמש בגבינה למריחה, קצת פחות מוצלח)
3 ביצים
1 שמנת
3 כפות בצל ירוק (לא חובה)
3/4 כפית מלח
לבחוש הכל ולהעביר לתבנית. לאפות 30 דק' בחום בינוני בחום בינוני. לכסות בנייר אפיה או מכסה, כדי שהפשטידה לא תתייבד (אם אין, לפזר מעט פירורי מרגרינה על הציפוי).
אם יש עוד זמן נוסף:
אפשר להניח 5 כפות פירורי לחם בתחתית (או פירורי לחם מומסים במרגרינה או מעט שמן כדי להניח גם בדפנות, תלוי בסוג התבנית). לשחרר את הפשטידה ע"י העברת סכין סביב התבנית ולהפוך.
הביאו את המתכון כמה פעמים.
תטגני בצל ופטריות עם חמאה.
תוסיפי חלב, קצת קמח ותבלינים (מלח, פלפל, שום גבישי..)
וזה אחלה תחליף לשמנת!
בתאבון!
כתבתי מהר, מקווה שאין טעויות..
מרב.אחרונהטוב, בסוף פשוט אילתרתי. יצא מוזר אבל לא מגעיל 
[מותר לי פעם ראשונה להכין משו לכבוד שבעס ולטעות, הלא כן?
]
תיארתי לעצמי שאם אני אוסיף קמח וחמאה זה יסמיך את זה, אז הוספתי.
ראיתי שיש קצת מידי מידי רוטב?
אז הוספתי חלב.
מקווה שהחברות יאהבו 
[שבת רווקות שכזאת
]
תודה רבה רבה! שבת שלום!!
ומחילה מהבנים. אני יודעת שאתם כאן. סתם יצא לי בלשון נקבה..
כידוע לכולם יש לי אתר מתכונים
וכדי להרחיב אותו לטובת הכלל אני צריך כמה שיותר מתכונים (לא משנה מאיזה סוג)
לכן, מי שיכול/ה לשלוח לי מתכונים (בהודעה, שיחה ,אימיל, כתגובה בשרשור הזה, דרך האתר , מה שנוח)
זה ממש יעזור לי ולכולם.
תודה רבה
כעזר
פחזניות (שאפשר למלא בחזה עוף עם פטריות, או חזה עוף עם מוקפץ או אפילו כקינוח עם קצפת כאשר מחליפים את כמות הסוכר במתכון לכזו המתאימה לכפות ולא לכפיות).
חצי כוס שמן
2 כוסות מים
כחצי כפית מלח
3 כפיות סוכר
½ 2 כוסות קמח מצה
4 ביצים
אופן ההכנה:
1. שמים בסיר את השמן, המים, המלח והסוכר ומביאים לרתיחה.
2. מורידים מהאש ומוסיפים את קמח המצה. מערבבים עד לקבלת בצק.
3. מניחים לבצק להצטנן, ואז מוסיפים את הביצים.
4. יוצרים עיגולים בידיים רטובות, ומשרטטים בסכין צורת X על החלק העליון של כל עיגול(כדי שהוא יאפה גם מבפנים).
אופים על חום יחסית גבוה, עד שנהיה חום, לא להוציא מיד.
באיזה שלב מכניסים את המילוי?
מכינים את הפחזניה בנפרד, את המילוי בנפרד,
ואחרי שהן מתקררות חוצים אותן לשניים ומכניסים פנימה.
אגב, המתכון הזה נוסה על ידי, ויצא בהחלט חביב ביותר 
כל מה שקשור לאוכל ומתכוניםיוסלה קמצן (קדוש?)
תודה רבה לכל המסייעים
משהו שפיתחתי על בסיס מתכונים אחרים. יוצא מעולה.
מכינים תערובת לקציצות: בשר הודו טחון, תפו"א ובצל מגורדים, קצת קמח, ביצה, מלח ובהרט.
במחבת רחבה ועמוקה שמים קצת שמן זית עם כורכום ופלפל שחור, ומניחים את הקציצות, אבל רק לטיגון קל מאוד, שיקבלו צורה של קציצה.
כלומר- מניחים את הקציצות כך שימלאו את המחבת, הופכים את כולן ואז מוציאים.
אח"כ מניחים במחבת מקלות גזר דקים (בערך 5-6 גזרים בינוניים לחצי קילו הודו), מוסיפים שום פרוס (לפי הטעם, 4-5 שיניים), מכסים ומבשלים ללא מים, למשך רבע שעה בערך. מוסיפים קצת מלח, כף סוכר, פלפל שחור וכורכום, כוס מים (או יותר אם צריך), ומניחים בין הגזרים את הקציצות. כך הקציצות מתבשלות עם הגזר.
כשהגזר רך והקציצות מבושלות היטב, התבשיל מוכן.
בקיצור, תערובת עירקית לקציצות. אפשר לקנות אותה בכל חנות.
אפשר ורצוי גם מתכונים אחרים, תודה
נכון יש את הפיצה הזאת שעושים על פיתה?
אז יש לי מלא פיתות ואין לי מה לעשות איתם.... אז חשבתי כל זה
מישהו יכול להגיד לי בקצרה איך מכינים ולכמה זמן אופים? לאפות עם 2 השכבות של הפיתה???
חותכים את הפיתה, שמים רסק,גבינה צהובה ומה שרוצים, אופים לא הרבה זמן כדי שלא יישרף ואפשר גם דקה במיקרוגל, נראה לי שיש מתכון מדויק באתר שפנט
פשוט שמים רסק, גבינ"צ, אורגנו, זיתים, בצל, פטריות, מה שבא לך..
ופשוט אופים בחום בינוני עד שהגבינה נמסה. אבל לא נמסה שהיא רק מבריקה קצת..אלא נמסה שתגלוש...
חומרים
פיתות במינון הרעב, רסק עגבניות, גבינה צהובה מגורדת\לא מגורדת
ותוספות למניהם
אופן הכנה
לוקחים את הפיתה וחותכים אותה לאורך לשני חלקים, מורחים על שני החלקים רסק עגבניות ועל הרסק את הגבינה הצהובה, מחממים בתנור\מיקרוגל בחום: 180 מסתכלים לפעמים וכאשר הגבינה נמסה הארוחה מוכנה
אני מחפשת רעיון לאוכל שאפשר לקחת לעבודה שאפשר לאכול בקלות ובלי שיותר מידי יפריע לי בעבודה, דחוף כי מרוב חירפון אני כל היום לוקחת איתי שוקולד
פירות וירקות.
טוסטים.
לחם מטוגן.
אורז, קוסקוס, פתיתים, אפשר ביחד עם נקניקיות פרווה, או שניצל פרווה...
5 שעות ביום, אז אני צריכה רעיונות פשוטים שזה בלי לפתוח קופסאות וכאלה... אני לא יודעת אם לפי החוק אמור להיות הפסקה מסודרת כי זה עסק פרטי
מה הקרש לזה שמגיע לך הפסקה?
בני אדם הם בני אדם בכל עסק ולא צריכים לעבוד חמש שעות בלי הפסקת אוכל.
לדעתי את יכולה\צריכה גם לקחת אורחת צהריים נורמלית- גם שניצלים או עוף בקופסא שאפשר לחמם במיקרוגל, ולשבת לאכול נורמלי, בכל זאת עובד שבע הוא עובד יותר טוב!
במשרד שלי- יש מטבח וכל אחד עושה לעצמו הפסקה ויושב לאכול צהריים במטבח.
אבל אין לנו מיקרוגל בעבודה, אין אפילו פינת קפה, אני עובדת מ9 עד 14:00 ואני אוכלת בבית ארוחת בוקר וצהריים אז מה שאני צריכה זה רק רעיונות לארוחת ביניים,
מקלות גזר,פלפל, מלפפון
אפשר עם גבינה [מטובלת או סתם..]
וקרקרים גם מתאים
פריכיות, קרקרים, ירקות לא מלכלכים (גזר/פלפל/מלפפון/קולורבי/שומר וכו, חתוכים או לא), יוגורט, עוגיות (אם מכינים בריאות ומזינות זה נחשב אצלי אוכל), סנדוויצים שווים
חטיף גרנולה אנרגטי
טוב במיוחד לזמנים שחייבים לשבוע ואןי הרבה זמן:
חומרים:
כ500 גרם שיבולת שועל שלמה
כ200 גרם אגוזי פקאן
כ100 גרם אגוזי לוז
כ100 גרם שקדים
כ2 בננות חתוכות לקוביות קטנות
תפוח חתוך לקוביות קטנות
כ2 כפות קינמון
כ4 כפות דבש
כ4 כפות סילאן
חצי כוס מיץ תפוזים
רבע כוס יין מתוק
אופן ההכנה
קולים בתנור כרבע שעה את שיבולת השועל ואת האגוזים והשקדים
שמים בקערה גדולה את כל החומרים, לא חייב את כולם, אפשר גם
להוסיף צימוקים, חמוציות וכל מה שנראה קשור
מערבבים היטב את תוכן הקערה עד לקבלת תערובת בצקית
משטחים את התערובת על תבנית משומנת ואופים כחצי שעה
לאחר שהתקרר חותכים למלבנים ושמים בקופסה במקרר או במקום
מוצל ויבש, החטיף לא מתקלקל לפחות חודש