שלום חברים,
נהנית מהפורום מאוד 
למישהו יש מתכון בדוק שמצליח לגרנולה ביתית?
וכן טיפים.. אשמח לשמוע!
תודה רבה!
שלום חברים,
נהנית מהפורום מאוד 
למישהו יש מתכון בדוק שמצליח לגרנולה ביתית?
וכן טיפים.. אשמח לשמוע!
תודה רבה!
אם זה יצליח תגידי לי
גראנולה מהירת הכנה וטעימה....
מתוך הספר של פיליס גלזר, שכחתי את השם שלו
חומרים :
- ½ 3 כוסות קוואקר (ז"א שיבולת שועל)
- 1 כוס קוקוס
- ½ כוס שומשום
- ½ כוס אגוזים/שקדים/בוטנים
- 1 כפית קינמון
- ½ כוס דבש
- ¼ כוס שמן
- ¼ כוס מים
- 1 כוס תמרים
- ½ כוס צימוקים
חשוב:
בכלל-בכלל לא חייב לשים את כל הפירות, אפשר לגוון לשנות ולהוסיף- איך שרוצים (רעיונות לגיוון : משמשים תאנים תפוחים פצפוצי שוקולד ועוד)
מחממים תנור לחום בינוני. מערבבים את כל החומרים היבשים חוץ מצימוקים ותמרים. מערבבים בנפרד את השמן הדבש והמים, ויוצקים על היבשים. מערבבים עם הידיים, ושוטחים את זה בתבנית. חשוב שזה יהיה די שטוח, אחרת זה לא ייאפה טוב(עושים בכמה נגלות או בטורבו). עכשו צריך לאפות עד שזה נהיה חום (לא שרוף)- בספר כתוב 20 דקות אבל בתנור שלי זה יותר.... את התמרים מוסיפים כ- 5 דקות לפני שמוציאים,ואת הצימוקים מוסיפים אחרי האפייה. חשוב- באפייה, מדי עשר דקות לערבב כדי שזה ייאפה אחיד ומה שלמטה לא
יישרף.
אני רוצה להכין פשטידה מתירס ושעועית ירוקה קפואים.
איך מכינים?
וכמובן גם מלח ותבלינים.
כמה?
זה תלוי בכמות הירק שיש לך.
נגיד כוס שעועית וכוס תירס.
צריך לבשל או שמספיק האפיה בתנור?
בעזהי"ת
ביצים וקמח- לפי העין, תתחילי נראלי מ2 ביצים בערך, אם זה 'פירורי' מי [יענו שהירקות יותר מהבלילה] תוסיפי עוד, וקמח גם לפי העין, תתחילי מ4 כפות ותוסיפי עד שלא יהיה נוזלי..
מערוך עם קוצים?
ראשיתו של הענין הזה בפסח שנה שעברה. ראיתי סרטון (נראה לי אפילו פה בפורום) על אפיית מצוות "חצי יד" בצרפת. אחד הטריקים שבהם השתמשו שתפס אותי היה מערוך עם קוצים, ששימש לעשית החורים במקום הרדלר המסורתי.
למה זה תפס אותי? כי עם הרדלרים יש שתי אפשרויות. או להשתמש ברדלר חד פעמי שזה יקר מאוד, או לפרק כל פעם בשביל לשטוף, שזה המון עבודה.
חיפשתי תחת הכותרת ציוד לאפיית מצות, לא מצאתי.
חיפשתי בחנויות מתמחות לקונדיטוריה (באיטנרט), מצאתי מערוכים שעושים כל מיני דוגמאות מעניינות, אבל לא מערוך עם קוצים
אולי למישהו יש רעיון איפה אפשר לקנות?
ישנה חנות שנקראת סודות מתוקים, אך למיטב זכרוני היא ממוקמת בצפון..
ויש בה המון דברים המיועדים לבישול ואפייה
מכל מיני סגנונות. דברים באמת מיוחדים..
אולי שווה להרים טלפון ולשאול?
עריכה:
מצאתי שאפשר להזמין גם דרך האינטרנט
אולי שווה להרים טלפון ולשאול בנוגע לעניין..
כאן-
http://www.carine.co.il/htmls/shop.aspx?c0=13086&bsp=749
כל אזור בארץ יהיה רלוונטי
נתקלתי, אבל אני מאמין שיש, או שאפשר לבקש שיזמינו..
https://www.grubstein.co.il/Product.aspx?pr=642&tp=0
וגם פה: (הגלגלת קוצים או המערוך המחורץ)
http://www.mrcake.co.il/home/doc.aspx?mCatID=62930&categID=3003
יש לי קצפת צימחית ופודינג.
תודה!
להקציף 2 ביצים עם חצי כוס סוכר, להקציף קצפת ולערבב
עד כאן זה הבסיס,
אחרי זה את עושה מה שבא לך
אפשר 1-2 כפות נס קפה עם אגוזים או שקדים
אפשר וניל עם עוגיות: 2 כפות אינסטנט ועוגיות שבורות (הכי טוב של מן)
אפשר סתם קקאו...
הכל לפי הטעם...
פיתה פיתהבעיקרון אם את רוצה שיצא ממש ממש וואו תקפיאי בעזרת חנקן נוזלי.
אבל בכלל לא חובה.
<בהשראת ה-דוד שלי>
לק"י
את יכולה להקציף את הקצפת עם הפודינג ולהקפיא.
אפשר לשדרג ע"י הכנת קסטות עם ביסקוויטים.
להוסיף שוקולד מגורד, עוגיות שבורות וכדומה..

עוגיות בצק פריך(שחמט וכ"ו)
כעכים מלוחים (מורחים ביצה למעלה אאבל אפשר לוותר), עוגיות תמרים (ברוב המתכונים אין בהם ביצים), עוגת שמרים, לקרין גורן יש לדעתי כמה בקטגוריה הזאת. אם את רוצה מתכונים - בשמחה
לק"י
לחמניות מתוקות
לשים את הכל, מתפיחים שעה.
יוצרים צורות, מתפיחים שוב ואופים.
(אפשר לעשות קוראסונים, עיגולים- לשים בפנים קוביית שוקולד וכו').
בצק שמרים קר
מערבבים את החומרים, ומוסיפים:
5. קמח- לפי הצורך (עד כמה שזכור לי לפחות שש כוסות, ואולי צריך יותר).
לשים, מחלקים ל-4 כדורים.
את הבצק הזה לא צריך להתפיח..
מרדדים דק כל כדור, ממלאים במילוי שרוצים, חותכים למשולשים, מגלגלים לקוראסונים ואופים.
בצק פריך
1. 4 כוסות קמח
2. רבע מרגרינה
3. 3/4 כוס שמן
4. כוס סוכר
5. 1 א. אפיה
6. 1 סוכר וניל
7. 1/2-1 כוס מיץ תפוזים
מפוררים את המרגרינה בתוך הקמח, מוסיפים את שאר החומרים ולשים.
אפשר להוסיף קקאו, שוקול צ'יפס או כל תוספת רצויה..
עושים צורות או משטחים בתבנית, ואופים בחום של 180 מעלות.
הכנתי בשבת "סכינה", החמין המרוקאי. שאלתי היא: למה משמש החור שאני עושה בשקית הקוקי? האם זה מייבש את הנוזלים שיוצאים מהשקית לסיר ? או ההיפך, האם זה "מרטיב" את המרכיבים? אני מעדיפה יבש יותר והשבת יצא רטוב מידי. שמתי כוס חיטה ועדשים ושתי כוסות מים.
זה פשוט כדי שהשקית לא תתפוצץ מרוב החום.
את יכולה אולי לנסות לעשות חור בתחתית, בלי קשר, ואז כך נוזלים יצאו יותר החוצה.
בתיאבון!
וגם כדי שהאדים יכנסו, אבל לעשות את החור למעלה ולא למטה כדי שלא יכנסו נוזלים..
אשמח שתעזרו-Rעות-בס"ד
אני התחלתי לעשות עם התלמידים שלי יום אפיה.
מז"א.
פעם בשבוע אנחנו מכינים משו והילדים לוקחים הביתה.
אז שבוע שעבר הכנו כדורי שוקלד.
השבוע נכין ג'לי.
ואני צריכה רעיוניות להמשך..
אני פשוט לא יודעת מה אפשר להכין בקלות שלא מצריך תנור. או הקפאה. וכו'.
פודינג שוקולד
סלט מיוחד
אורז
אטריות
בס"ד
לא אין אפשרות לבישול ..
אולי להשיג כירה חשמלית קטנה?
יש גם אפשרות להכין דברים שהילדים יצטרכו לאפות בבית
אפשר גם להכין קוסקוס או בורגול, הם לא צריכים בישול אלא רק השרייה במים רותחים.
מוסיפים ירקות חתוכים, עלים ירוקים ותיבול ויש לך אחלה סלט.
בונבון קוקוס: לוקחים תפוח אדמה בינוני, ואחרי שהוא מתרכך מועכים אותו (אפשר לבקש מהם להביא תפוחי אדמה מבושלים)
אח"כ מוסיפים כוס וחצי א. סוכר עד שהעיסה טיפה מסמיכה
2 כוסות קוקוס
ויוצרים כדורים..
(לי הספיק תפוח אדמה אחד, לעשרה כאלה..)
אח"כ מצפים בשוקולד מומס.
כפיות עטופות בשוקולד: לוקחים כף, מטבילים את חלקה העליון בשוקולד
ומפזרים סוכריות צבעוניות.
אפשר לקשור כמה כפות לכל אחד, בחוט עדין כאגודה אחת.
עוגת ביסקוויטים,
כל מיני פירות מוטבלים בשוקולד מומס,
שיפודי פירות\ירקות אפשר לפרוס את הפרות ולקרוץ מהם צורות של פרח, כוכב
מחותכנים של עוגות ואז לשפד את זה...גם יפה וגם טעים ובריא!
לערבב יוגורטים עם כל מיני פרות טחונים-תות קיווי וכד, אפשר גם להקפיא את זה בכוסיות ואז
יש לך קרטיבים מגניבים...
מצאתי באתר תפוז את המתכון הזה:
עוגת ביסקוויטים שוקולד
החומרים:
500 גר' ביסקוויטים פתי-בר
2 חב' אינסטנט פודינג שוקולד
2 כוסות חלב קר
1 כוס חלב או קפה לטבילת הפתי-בר
2 מיכלי שמנת מתוקה
לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר
4 כפות שמנת מתוקה
לקישוט:
פתיתי שוקולדה מקופלת לבנה - לא חובה
הכנה:
לתבנית בגודל: 19.5X29.5 ס"מ.
1. טובלים את הפתי-בר בחלב/קפה ומסדרים שכבה בתבנית.
2. מכינים את קרם הפודינג לפי הוראות הכנת קרם שעל האריזה.
3. מורחים שכבה של קרם שוקולד על הפתי-בר.
4. מסדרים שוב שכבה של פתי-בר ועליה מורחים את קרם השוקולד. חוזרים על תהליך המריחה עד ליצירת 4 שכבות ביסקוויטים, כאשר השכבה העליונה היא פתי-בר.
לציפוי:
1. ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה ומערבבים היטב.
2. יוצקים את השוקולד על שכבת הפתי-בר.
3. מצננים במקרר למס' שעות, חותכים לקוביות ומגישים.
הערות למתכון:
הכנתי את העוגה בתבנית חד-פעמית בגודל הבינוני. לציפוי השתמשתי במיכל שמנת מתוקה שלמה, ולא 4 כפות כפי שרשום עפ''י נותני המתכון, כי הציפוי היה מאוד מאוד סמיך ולכן היה צורך במיכל שלם. קישטתי מעל הציפוי בפתיתי מקופלת שוקולדה לבנה. המסתי מעל סיר אדים מעל ציפוי השוקולד כחצי חב' שוקולד לבן עם 2 כפות שמן שזילפתי בעזרת מזרק. את העוגה שמתי כשעה וחצי בהקפאה ואח''כ הוצאתי למקרר, כך קל לפרוס את העוגה.
יש במתכון שתי כוסות חלב, אפשר להמיר אחת מהן לשמנת מתוקה?
ובאמת צריך שתי חבילות פודינג?
אשמח לעזרה או למתכון דומה.
תודה
אפשר מתכון בבקשה?
ולאיזה מאכלים זה מתאים?
תודה
זה למעשה רוטב להקרמה.
50 ג' חמאה
2 כפות קמח
כוס-כוס וחצי חלב
שום, פלפל לבן ומלח.
ממיסים את החמאה בסיר
מוסיפים קמח, מערבבים ומחכים שיקציף
מוסיפים כוס חלב, מערבבים היטב
מוסיפים תבלינים
מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמסמיך. אם נהיה סמיך מידי מוסיפים עוד חלב
הרוטב מתאים לירקות מבושלים (כרובית, ברוקולי, קולורבי, תירס וכו')
לפסטה
לתפו"א מוקרמים
לפשטידות
ללזניה (למעשה נראה לי שלזניה אמיתית כוללת רוטב בשמל)
וכו'
(ובגירסא פרווה גם לעוף ובשר)
בדר"כ מכניסים לתנור את המאכל להקרמה אחרי שמוסיפים את הרוטב. יוצא מהכלל זה אטריות שבדר"כ לא.
ועוד הערות ושידרוגים
אם מחליפים את החלב בשמנת, מתקבל רוטב שמנת. אפשר גם חצי חלב וחצי שמנת.
שום כתוש בהחלט משדרג (ועדיף כתוש טרי) במקרה כזה מוסיפים אותו עוד לפני הקמח.
אם רוצים יותר הקרמה: מורידים את הרוטב מהאש כשהוא מוכן, טורפים ביצה, מוסיפים כמה כפות רוטב לביצה תוך כדי ערבוב, ואז את הביצה לרוטב תוך כדי ערבוב. רוטב כזה יקרים יותר באפייה
הרוטב הזה הולך יופי עם גבנ"ץ. לפזר על המאכל לפני הרוטב.
תוספת של פטריות תהפוך את הרוטב לרוטב פטריות. ואז כדאי להוסיף יותר חלב, כדי שיהיה יותר זמן בישול עד להסמכה. את הפטריות מוסיפים עוד לפני הקמח.
לגירסא פרווה: מחליפים חמאה במרגרינה וחלב בקצפת צמחית/ציר מרק עוף/מים.
בגלל ששמנת זה יקר עדיף רוטב כזה..
כי הרוטב הזה הוא למעשה בדיוק סוג של רוטב שמנת זול יותר.
וזה יוצא כמעט כמו שמנת ופטריות רק יותר זול 
שמנת חמוצה?
שלא לוקחת הרבה זמן ולא יקרה..
והכי חשוב- שתצא מוצלחת (לא כ"כ טובה באפיה של עוגות..)
אה-ושתחזיק מעמד בנסיעה של שעה ...
http://www.carine.co.il/htmls/page_3079.aspx?c0=14809&bsp=14808
אני לא מכינה בספירלה, אלא בתבניות אינגליש קייק, כמו עוגת שיש.
ואז גם קל לקחת בנסיעות.
זה ממש קל.
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t322270#4471533
ואם את בענין של עוגת שוקולד פשוטה שיוצאת לי תמיד סבבה - תגידי ואעתיק לך מתכון.
בס"ד
עוגת מייפל קפה
מצרכים:
4 ביצים
200 ג' סוכר (כוס)
1/4 כוס סירופ מייפל
כפית תמצית וניל (או סוכר וניל)
כוס מיץ תפוזים (פריגת)
חצי כוס שמן
חצי כפית א. נס קפה
קורט מלח
300 ג' קמח (2 כוסות + 2 כפות)
2 כפיות א. אפיה
אופן ההכנה:
1. להקציף ביצים וסוכר לקרם תפוח וסמיך, להוסיף את המייפל, נס קפה, תפוזים, שמן ותמצית וניל, לערבב את הקמח , א. אפיה והמלח ולהוסיף לשאר המצרכים.
2. חום בינוני 180 מעלות כ 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי. כשהעוגה יוצאת מהתנור להזליף עליה סירופ מייפל.
לטרוף!
עוגת מייפל קפה יופי של עוגה, מומלצת!
אם הכרובית קפואה כדאי לבשל קצת שיתרכך, לפתוח ביצה, לשים תבלינים לפי הטעם, אני אישית אוהבת מלח,פלפל, אבקת שום, אבקת בצל, אבל זה לפי טעם אישי. ופשוט לטגן כמו שניצלים עם ביצה ופירורי לחם עם שמן חצי עמוק, כשמוכן זה טעים לאכול עם קטשופ...
ואפשר גם סתם פשטידות..
רוצה קצת לגוון
אשמח לעוד רעיונות...
תודה רבה
יש למשהו מתכון לבצק?
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t379808#4579266
ולבצק
http://tufinim.blogspot.co.il/2009/10/blog-post_06.html (נראה לי אפשר בלי הזעפרן)
או
http://www.chefs.co.il/Index.asp?CategoryID=91&ArticleID=666
לא ניסיתי אף אחד מהמתכונים הנ"ל, אבל הם נראים סבבה.
אני אשמח שתפרסמו כמה שיותר וריציות למתכון.
ועוד שאלה האם חייבים בפסטו צנוברים?
יש דברכזה פסטו בלי בזיליקום? פשוט ממש קשה למצוא של גוש קטיף...
אם יש אני ממש אשמח למתכון(רצוי גם בלי צנוברים, זה ממש יקר!)
מה שאנחנו עושים זה: שמוצאים "חסלט" , קונים הרבה , מכינים את הפסטו ומקפיאים. זה נשמר אחלה בהקפאה....
ובהחלט בהחלט אפשר בלי צנוברים , אנחנו עושים עם שקדים וזה יוצא מעולה ממש...
המרכיבים הם: בזיליקום , שיני שום טריות , שמן זית והרבה , מלח ופלפל...(אני לא זוכרת כרגע כמויות מדויקות , פרטים בהמשך)
בס"ד
בשורות טובות
שימו לב למי שיש מרירות בפה ולא יודע ממה זה, אז אנא מכם היזהרו מהצנוברים
הם הם שגורמים למרירות בפה, כשהמרירות היתה לי ישר הלכתי לעשות אולטרסאונד
של הכבד, והמרה חשבתי אולי מזה נובעת המרירות רק לאחר שהבדיקות ב"ה יצאו
תקינות המשכתי לברר עד שעליתי על זה כתוצאה מההתעניינות שלי באינטרנט , והבנתי
שכל הבעיה נובעת מאכילת צנוברים.
הרבה בריאות ובשורות טובות
בתיאבון
דרך אגב אולי יש למישהוא או משהיא מתכון מדוייק של פסטו? אודה לכם על כך
להקפיד לקנות במקום עם תחלופה גבוהה.
(אותו דבר נכון גם לפרג)
מתכונים כתבתי בתגובות ל"מרק חם" ול"בזיליקום"
חיקוי לא רע.
דרך אגב, בזיליקום בד"כ נקי מחרקים למיטב ידיעתי. אם אין סימני כרסום של תולעת בעלים, אפשר פשוט להשרות לחמש דקות במי חומץ כדי להפריד חרקים חיצוניים, ולשטוף היטב.
מתכון של אביגייל מייזליק:
1 צרור עלי בזיליקום טריים
3 שיני שום כתושות
70 גר' שקדים לא קלויים
4-5 כפות שמן זית כתית
מלח ופלפל
במעבד מזון מעבדים את כל החומרים פרט לשמן למרקם אחיד.
ממשיכים לעבד ומוסיפים את השמן בזרם דק עד שהכל מתאחד לממרח.
מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר.
מעדן!
וגם גבינת פרמז'ן.
לרוב עושים וריאציה לא חלבית
בערך כך:
2 כוסות עלי בזיליקום טריים (עלים בלבד! בלי הגבעולים)
3-4 שיני שום כתושות
100 גר' צנוברים
מלח.
1/2 כוס שמן זית משובח (כתית מעולה)
מרסקים במעבד מזון את כל החומרים מלבד השמן (להיזהר לא יותר מדי)
מוסיפים את השמן בזרם דק עד שנהיה ממרח.
מאחסנים בצנצנת במקרר. (נשמר עקרונית די הרבה זמן)
כתבתי גירסה עם שקדים בתגובה ל"בזיליקום"
אישית אני לא אוהבת את הגירסאות עם האגוזים.
ב"ה
בזיליקום הוא המרכיב העיקרי. הטעם שלו חזק מאד . כאשר אני רוצה כמות גדולה, אני משתמשת בחבילת בזיליקום של חסלט וחבילת פטרוזיליה. מוסיפה כוס שקדים(אינני מקלפת אותם) לפחות ראש אחד של שום (כ10 שיני שום בינוניי-גדול) מיץ לימון ומלח. אחרי שהעברתי הכול במערבל (פוד פרוססור) ויצא מרקם די אחיד, אני מוסיפה שמן זית מעולה בזליפה איטית, לפחות כוס מלאה חד פעמית.. כל מי שטעם היה מרוצה. אם הפסטו יצא סמיך מידי, אני מוסיפה עוד שמן.
אני מחלקת לכמה קופסאות ריקות של חומוס או מטבוחה, ומקפיאה גם לשבתות הבאות וזה יוצא מצוין.
אני יודעת שזה מעולה בטוסטים או סתם כממרח...יש לכם רעיונות לעוד אפשרויות?
עם כל הכבוד לאנינות הטעם... אנחנו מכינים פסטו כל שבת. בירושלים, חוץ מבשוק קשה למצוא בזיליקום גוש קטיף. אפשר לקבל פסטו נהדר עם כוסברה (נכון שבזיליקום יותר טעים ויותר קל להכין, אבל עדיין זה יוצא לנו מעולה וכל הזמן מקבל מחמאות):
פסטו לקמצנים ;)
- חבילה של כוסברה
- כחצי כוס שמן זית
- 4 שיני שום
- 2 כפות אגוזי מלך
- מלח
חשוב: צריך לתלוש את העלים של הכוסברה ללא הגבעולים (כנל גם בבזיליקום). אחרת זה יוצא מר מאוד. אז זה החלק המעצבן - תולשים את העלים של הכוסברה, ומרסקים יחד עם שאר החומרים. כמות השמן עשויה להשתנות, תלוי בשאר החומרים, אבל זה ממרח על בסיס שמן זית ככה שצריך לפרגן בשמן...
וד"א - ממרח זיתים זה משהו אחר.
פסטו מצוין בסנדוויצ'ים, כרוטב לפסטה ועוד.
יש לנו בעיה שאפחד בבית לא אוהב את הפינות של הלם
(מקמח מלא,וכל פינה זה המון לחם..)
אני מחפשת רעיונות מה אפשר לעשות איתם..
לא קרוטונים.
פירורי לחם- זה לא יגמר לפני פסח..
אני צריכה רעיון שהוא יעשה את הפינה יותר טעימה וכארוחת בוקר או ערב שווה.
למשל רעיון אחד טוב
(שכבר נמאס לנו ממנו)
זה לחתוך את הפינה לקוביות- ואז לעשות כמו לחם מטוגן
(רק שזה יוצא קוביות של לחם כדי שהביצה תיכנס טוב למרות שזאת פינה)
יש לכם עוד רעיונות?
מחכים לי פה המון פינות בכמות של חצי כיכר לחם!!

או לעשות מזה טוסטים.
או לשים שמן זית וזעתר ולאפות בתנור/בטוסטר.
שמתי שמן זית וזעתר-ושמתי בטוסטר
אחד הדברים!
לחתוך את החתיכה לחתיכות קטנות ולהטביל בשמן, שום מגורד, מעט מלח ופלפל שחור
ולטגן.
אפשר לפורר את הלחם, ולהכין אותו כ"דבק" במלית קציצות ירק.
יש עוד?שרבובאני עושה את זה מהחלה אחרי שבת, אבל אין סיבה שזה לא יצליח מפינות הלחם
חותכים את הקצוות לפרוסות- אפשר לרוחב
מניחים צפוף בתבנית בגודל מתאים- ואפשר לחתוך את החתיכות שלא מתאימות לחתיכות קטנות יותר שיתאימו ל"חורים"
להרטיב את הלחם בקצת חלב
אח"כ לשים רוטב ועל זה גבינה צהובה- וכמובן אפשר להוסיף זיתים או פטריות וכו'
ולתנור!
בתאבון!
אם אני רוצה לעשות פיצה מה לעשות שזה יהיה טעים.
ננסה עם חלב.
תודה!
רק שימי לב שאם החלה שימשה לארוחה בשרית בשבת
לא יהיה אפשר אח"כ לעשות מהחלה פיצה...(חלבי)
בדיוק השבוע הכנתי לילדים כזו חביתה עם קוביות, וחשבתי שזו המצאת המאה...
בסוף לא שמתי מספיק ביצה - ואז זה יצא כמו מוקפצים כאלו, שנראה לי שאפשר לגוון עם התיבול...
עוד משהו - להשרות במים ולסחוט - ואז להוסיף לתערובת של בשר טחון.
להשרות, לסחוט - להוסיף בצל מטוגן וביצה - ולטגן לביבות. טעים עם גבינה, או בתוך מרק.
שרבובלטחון לפירורי לחם. הם טריים וריחניים. לטיגון שניצלים ועוד..
ואחלה רעיונות
אימצתי לי.
אני מרטיבה את הנשיקות, מגררת אותם בפומפיה ומכניסה לקציצות.
זה מוסיף לפי דעתי, וגם מוסיף נפח, ויוצאות יותר קציצות.
יש פה קישור למתכון שאני אוהבת לעשות, אבל כמובן שאפשר להכניס את זה לכל קציצות אחרות, אולי במקום פרורי לחם, אולי בנוסף.
בהצלחה.
1. חופרים בתוך הנשיקה (כך קוראים לזה אצלינו) ומוציאים בחתיכה אחת את האמצע.
2. מקשקשים ביצה ומוסיפים גבינה צהובה, חמאה וכל מה שקשור לטוסט.
3. שופכים פנימה חלק מהכמות וסוגרים עם החתיכה החסרה.
4. שמים על צלחת כשהחלק העגול למטה ומכניסים למיקרוגל למשך דקה וחצי או עד שהביצה מתבשלת.
בתיאבון
פשוט לקחת (לקטום חתיכה מהקצה)
ולמרוח שכבה עבה ומרופדת של חמאה...
לבזוק מלח מלמעלה
ולהתענג....
ראוי לציין שזה טעים עם לחם טרי מאד או קלוי קלות בתנור\טוסטר עם החמאה.
להוריד עם סכין את הקצה של הקצה, ואז זה הופך לפרוסה רגילה!!!
http://www.inn.co.il/Recipes/Item/1415
זה עוגיות מקרון שוקולד, לא כתוב שם כלום על אפיית העוגיות, משהו מכיר ויכול לעזור?
פעם הכנתי את זה
קילפתי
חתכתי לקוביות
שמתי בתבנית
ושפכתי מעל צ'ילי עם דבש ואפיתי
אבל זה היה ממש ממזמן ואני שכחתי איך וכמה בדיוק..
מישהו מכיר?
תודה
לוקחים שתי בטטות מקלפים וחותכים לקוביות ,
מטבלים בשתי כפות רסק עגבניות וכפית פפריקה.
מבשלים במים רותחים חמש דקות ( כדי שיצא העמילן ),
מסננים מטבלים בצ'ילי ודבש היטב ואופים עד שמשחים מלמעלה .
בתיאבון .
מצאתי מתכון בתפוז
בלי רסק עגבניות..
אני צריכה להכין היום את רוב האוכל לשבת
שניצלים, עוף, פשטידות, אורז
מה דעתכם- להקפיא או להשאיר במקרר?
ו- די קר אצלנו בבית- אני לא יודעת אם זה שיקול להחלטה
אני ממש מתלבטת- אשמח לעזרה!
אין שום סיבה להקפיא. מנסיון
חשבתי להוסיף בטטה וחצילים לסלט חסה עם ירקות...
לטגן? לאפות?
איך לטבל את הסלט??
ועוד סלט חסה עם גבינה בולגרית...צריכה עוד טיבול..
אולי טבל בשמן זית לימון סוכר ומלח...ולשים בצד רטבים לסלט שאתם תגידו??

איך לא פתחו שירשור כזה? נשגב מבינתי..
הייתי בטוחה שכמו שיש שירשור של עוגות נעוץ בטח יהיה גם של עוגיות - אבל התבדתי...
בקיצור - אשמח לעזרה.
תודה!!
עוגיות שוקולד צי'פס,עוגיות שיבולת שועל,עוגיות מפצפוצי אורז.
מה את בוחרת? 
פופקוואתם לא מכינים כלום לשבת?? 
בין השורותהכנתי עכשיו ובאמת יצאה כמות פחותה ממה שהיא כותבת, אבל זה מתחסל ברגע..
מסוכן! 
לק"י
לחמניות מתוקות
לשים את הכל, מתפיחים שעה.
יוצרים צורות, מתפיחים שוב ואופים.
(אפשר לעשות קוראסונים, עיגולים- לשים בפנים קוביית שוקולד וכו').
בצק שמרים קר
מערבבים את החומרים, ומוסיפים:
5. קמח- לפי הצורך (עד כמה שזכור לי לפחות שש כוסות, ואולי צריך יותר).
לשים, מחלקים ל-4 כדורים.
את הבצק הזה לא צריך להתפיח..
מרדדים דק כל כדור, ממלאים במילוי שרוצים, חותכים למשולשים, מגלגלים לקוראסונים ואופים.
ואשמח לרעיונות למילוי.
וצריך לדעת ש-
כנראה זה תלוי בקמח, אני לא ספרתי כוסות, אבל זה בטוח פחות מ5 כוסות. כנראה שהקמח שתה יותר את הנוזלים...
העיסה לא יוצאת גדולה כמו שזה נשמע, אז כדאי או להכפיל את הכמויות או לנסות באותה כמות ולדעת מראש שזה לא יוצא גוש גדול.
עוד משהו - אני עשיתי דק וזה לא יצא לי הכי טוב בעולם. ואת השמנים יותר שיצרתי עוד לא טעמתי כדי לומר מה מצבם |שמן| 
וכל זה מדובר על הבצק השני, הקר, זה שלא צריך לחכות לו...
אה, ואופס, שאלת על מילויים -
אז אפשר למלא בפודינג אגוזים או וניל או מה שבא לך, אפשר בשוקולד, אפשר בקימנון עם סוכר... אפשר עם שילוב של אגוזים, ושוקולד, או להוסיף לקינמון והסוכר אגוזים קצת...
אפשר תפוחים עם קינמון וסוכר...
נראה לי שלא חסר... 
אני שמתי ממרח חלבה. אין לי מושג איך יצא, אבל זה מה שהיה לי וניסיתי גם אותו... 
אפשר תמרים..
לק"י
אני אוהבת למלא בשמן ושוקולית..
אפשר גם לפזר חתיכות שוקולד קטנות או שוקולד צ'יפס.
פלספניתבעזהי"ת
עוגיות גרנולה
שמה 2 חפיסות שוקולד [שלמות] על נייר אפיה בתבנית, מכניסה לחמש דק' לתנור שיימס.
כשנמס- מורחת, ונותנת להתקשות קצת
בינתיים מערבבת:
3 כוסות גרנולה
2-3 ביצים
כוס וחצי תוספות מכל הבא ליד: קוקוס, שומשום, שקדים, אגוזים קצוצים, בוטנים, גרעינים, חמוציות, צימוקים וכו'
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר חום
משטחת את התערובת על השוקולד המוקשה [כדאי לתת לו להתקרר רק כדי שיהיה יותר קל למרוח, בעיקרון אפשר גם בלי אבל אז השוקולד בורח..
ולתנור לרבע שעה על חום 200.
כשמוציאים- לחתוך מיד לריבועים קטנים ולהשאיר בתבנית!! עד שמתקרר לגמרי [אחרת השוקולד מתפרק]
שידרוגים-
היום התחשק לנו לשדרג, אז בעשר וחצי טסתי למכולת לבדוק אם היא עוד פתוחה- שמתי בכוס קצת חמאת בוטנים, למיקרו שיימס, ומרחתי מעל. מממ מעולה.
על חלק אחר פוררתי חלווה- החלווה משחימה בתנור, אבל נשארת טעימה 
עוד אפשרות- לפזר מעל שוקולד צ'יפס
וכל דבר, בעצם..
>>> שמים 3 כוסות של גרנולה מוכנה או 3 כוסות של קוואקר??
תודה
בעזהי"ת
כשאני עצלנית אני שמה פשוט 4.5 כוסות גרנולה עם אגוזים ופירות, מוכנה כמו שהיא, במקום הקוואקר והתוספות.
טעים יותר בד"כ, בריא פחות..
רק פדיחה שקרתה לי, לא שמתי לב שצריך לשים נייר אפיה והמסתי את השוקולד בתבנית.
התוצאה- השוקולד התקשה וכמובן אי אפשר לחתוך ולהוציא מהתבנית עוגיות יפות אלא פירורים....והשוקולד נשאר בתבנית
אל תשכחו נייר אפיה!!!
תודה
יצא ממש טעים, למרות שנראה לי שהתכוונו לקוואקר עבה .
עם העבה יהיה לעוגיות מרקם יותר קראנצ'י.
2 כוסות קמח תופח
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר
כפית קינמון
2 ביצים
חלמון
לעבד את הכל ביחד,
לקרר כשעה,
אפשר לפזר סוכר..
180 מעלות.
העוגיות שאני עושה לאחרונה:
5 כוסות קמח (אני עושה מקמח מלא)
אפשר להמיר חלק מהכוסות קמח בקוקוס (3/4 כוס קמח שווה כוס קוקוס)
1 כוס שמן
200 גר' חמאת בוטנים
2 כוסות סוכר חום
4 ביצים (לפעמים אני מוסיפה אם לא מספיק)
4 כפיות תמצית וניל (אני שמה 2 סוכר וניל)
2 כפות סודה לשתיה/ א.אפיה
קורט מלח
שקית שוקולד צ'יפס
על 180 מעלות
10 דק' בלבד!
להוציא גם אם לא נראה מוכן
מתקשה לאחר האפיה.
את משטחת הכל בתבנית ואז חותכת או עושה צורות של עוגיות?
אני משטחת הכל על תבנית אחת וחותכת
לא יודעת כמה עוגיות..
בטח אם עושים צורות זה יהיה 2 תבניות..
בעזהי"ת.
הכי קל שיש.
תודה 
תתחדשי על התנור 
4 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (ירוקים צהובים)
4 ביצים
250 ג' סוכר (כוס ורבע)
2 כפות גדושות סוכר חום בהיר (דמררה)
280 ג' קמח תופח (2 כוסות)
כוס שמן
כפית קינמון גדושה
קורט מלח
1. לערבב את קוביות התפוחים והסוכר חום, לטרוף את הביצים והסוכר, להוסיף את שאר המצרכים.
2. חום בינוני 180 מעלות כ 45 דקות או עד שהעוגה מתייצבת וקיסם יוצא נקי.
עוגת תפוחים בחושה יפה וטעימה ואפילו פרווה

עוגת תפוחים:
כוס וחצי קמח
כוס סוכר
3 ביצים
א. אפיה
סוכר וניל
3 כפות מים
1/2 כוס שמן
לחמם תנור על 180 מעלות.
לערבב הכל יחד ולשים בתבנית.
לקלף ולפרוס 4-5 תפוחים ולהוסיף לבלילה.
אפשר לפזר מעל קינמון.
בערך חצי שעה (עד שהתפוחים מתחילים להשחים וקיסם יוצא נקי).
עוגת תפוחים2 (אני אוהבת את הראשונה, ובעלי את השנייה שהיא של אמא שלו)-

לבלילה:
2 כוסות סוכר
8 ביצים
4 כפיות אבקת אפיה
1.5 כפיות תמצית וניל
1 כוס שמן
3 כוסות קמח
0.5 כפיות מלח
לתפוחים:
4-5 תפוחים גדולים או פחית רסק תפוחים
1 כף קינמון
3 כפות סוכר
לחמם תנור על 180 מעלות.
לערבב את כל חומרי הבלילה.
לחתוך את התפוחים דק ולערבב עם הקינמון והסוכר.
להוסיף את התפוחים לבלילה.
לאפות בתנור 45-55 דקות.
תוספת:
אפשר להגיש עם קצפת מעל... ![]()
כשמלאי הירקות בבית בכי-רע.
לתיבול מעולה : משרה של חרדל וסילאן / דבש (יחס של בערך 3-4 כפות סילאן על כף חרדל ) ביחד עם הרבה שום כתוש .
מסדרים על תבנית אפייה , אאפשר לבזוק בעדינות פפריקה שיהיה לזה קצת צבע..
לאפות בחום 200 20 דקות סגור ו-10 דקות פתוח..
ומה שנותר - לאכול לשבע...
ולתוספת : פירה / אורז גם יכול ללכת עם זה (אע"פ שזה קצת יבש עם זה )
אין לי עוד רעיונות כרגע לתוספת ..
בהצלחה
