שרשור חדש
איטריות שעועיתנחשון מהרחברון

קניתי במקום אטריות אורז בטעות

 

מה עושים איתם?

זה אותו השימוש בערך לא?חילזון 123
אני חושב שכן אבל אני זוכר הרבה מנות עם אטריות שעוענחשון מהרחברון

שהם סלטים

 

אכלתי את זה בסלט תאילנדי כזהחילזון 123
וגם ראיתי מתכון ששמים אטריות כאלו בדפי אורז עם ירקות ואיטריות.
אבל נראה לי זה יכול להתאים גם למוקפץ.
ספרינג רול.נחשון מהרחברון

כן... נראה מה נעשה איתם.

מה זה?נפש חיה.
אם הייתי יודע לא הייתי שואלנחשון מהרחברון


ממה שראיתי מכינים מהן סלטיםנפש חיה.
אני חושבת שאפשר להשתמש למוקפץ וכו'
יאמייי!חדשה,,
זה טעים ממש.
סלט עם מקלות מלפפונים, סויה ודג / טופו / עוף - מושלם!
זה מאוד טעים. רק שים לב שאם אתה שם בנודלס אזanonimit48
לא לבדל רק להשרות במים לפני אחרת תהיה לך עיסה.
זה אטריות שלא מבשלים

אפשר לשים בסלטים זה מממששש משדרג
למשל עם כרוב בצל ירוק עגבניות שרי רוטב אסייאתי כזה
בעיקרון אפשר להשתמש אותו דבר..טארקו
החיסרון - שהם לא נחתכות בסכיןופל לימון

אז יש צורך לבשל את כל החבילה

 

מה עושים עם זה? 

לאב גאי 

 

סלט אסיאתי

 

 

אנחנו גוזרים אותם עם מספרייםטארקו
גם מקלות אורז
אטריות אורז זה לא בעיה, הם נשברים בידופל לימון

אטריות שעועית זה משהו אחר לגמרי, לא סתם קוראים להם אטריות זכוכית

מנסיון, הן גם נגזרות סבבהטארקו
וואי גם אנחנו הסתבכנו עם זהאם לשתיים
זה ממש חיסרון בעיני. לא הצלחנו גם לגזור עם מספריים...
אחרי השריה?חילזון 123
לפני... אני לא רוצה את כל הכמות לפעם אחת בדרך כללאם לשתייםאחרונה
מה אוכלים שבת פרשת בלקנפש חיה.
אצלנו בע"הבימבה אדומה
חלות
טחינה
סלק
חצילים
מטבוחה

ליל שבת
דג מרוקאי (סלמון)
קציצות ברוטב עם שעועית
אורז מלא עם בצל וגזר
תבשיל עדשים וירקות?
סלט חסה

בוקר:
דג מושט עם ירקות
עוף עם תפו"א ובטטה
כרובית
אורז
קינואה ועדשים
סלט כרוב

סדש
ביצים קשות
(ושאר סלטים שנשארו וסלט חי)
אצלנו יש אוסובוקו לערבנחשון מהרחברון

עוד מתלבט אם להכיןן מרק תימני או תבשיל.

 

לבוקר יש ריאות עגל נעשה עם גרגירי חומוס (2 סירים אחד חריף ואחד לא)

 

יהיה אורז מיקס (פרא אדום ולבן)

אורז רגיל

יהיה קציצות בקר למי שלא יאהב  ריאות

 

סד''ש - דגים

 

חלות

חומוס

טחינה

חילבה

מטבוחה

סלט חסה

צימיצורי (אם יהיה אווסובוקו בתנור)

 

בעז"הבוקר אור
ערב
מרק ירקות עם כנפיים ןאטריות
קוסקוס
קציצות צהובות מהמקפיא

בוקר
אנטיפסטי
לשון מהמקפיא
אורז/בורגול עם בצל וגזר

סדש
מקלות בצל/ אצבעות שום מהמקפיא

לחמניות מהמקפיא
ביסקוטי שוקולד ואגוזים מהמקפיא
קורנפלקס עם שוקולד וחמאת בוטנים מהמקפיא

חצילים בתנור
טחינה
אולי מקלות גזר
תפריט לא סגור לגמרי אצלינויעל מהדרום
לק"י

חלות
חצילים ברוטב עגבניות
חצילים בפרורי לחם
משייר
טחינה
סלק

עוגות- מתלבטת אם להכין או להוציא מההקפאה עוגת שוקולד פירורים/ עוגה בחושה

חזה עוף עם בצל, גזר ובטטה
תפו"א בתנור
קוסקוס
עוד בשרי- אם יהיו בסופר כרעיים/ שוקיים נכין עוף עם הרבה שום ותפו"א. אם לא, אז עוד משהו עם חזה עוף

סד"ש:
אולי פוקאצ'ות
נראה טעים. הכנתי גם משהו דומהחילזון 123
אז אצלינו בעזרת ה'נפש חיה.
חלות (שיפון כוסמין) מהמקפיא
מטבוחה של @באר מרים
חילבה 2 סוגים (אחד קיבלתי מחמותי שתח')
חומוס
טחינה

דג
ירקות מוקפצים עם עוף ואטריות

סלט תפו"א
ביצים קשות
סלט ירקות גדול
סלט סלק -אולי עם גזר

סדש
דג
מה שנשאר.

תודה לכולם על הרעיונות!
מתאפסים על תפריטנחשון מהרחברון

ערב שבת:

מרק רגל תימני עם אוסובוקו צלעות ועצמות רגל

אורז לבן

חולבה

 

בוקר שבת:

אורז מיקס (אדום שחור מלא)

תבשיל ריאות עם חומוס מרוקאי

נתח אסאדו בתנור עם תפו''א

 

סד''ש:

מושטים בעשבי תיבול

סלט ביצים

 

חלות

גלידה

פופקורן

פודינג ווניל לבוקר

חומוס

טחינה

סחוג 

מטבל עגבניות

סלט חסה עם בטטה ועדשים שחורות+רוטב ויניגרט ביתי

אולי טפנד

 

אנחנוטארקו
חלות שבעלי מכין
סלטים- מטבוחה, פסטו, זיתים, קישואים מטוגנים, חצילים פירורים, עגבניות שרי בתנור

ליל שבת(לבקשת הילדון)
חלות וסלטים
סלמון בסויה וסילאן
תפוא מוקרמים
שעועית מוקפצת

שבת בבוקר מתארחים אצל חברים, מביאים חלות וקינוח

סדש
פיצה וסלטים

עוגה/עוגיות
עוגת גבינה קרה
קינוח לשבת בבוקר
בסוף יש לחם שום במקום הפיצהטארקו
כי הגבנץ נגמרה..

והעוגה היא עוגת קינמון
והקינוח הוא פצפוצי אורז בשוקולד וחמאת בוטנים
שבת בקטנהאזדרכת5
הקורונה מבקרת בביתנו...

ערב:
מרק כתום
חריימה סלמון

בוקר:
קוביות בשר עם פטריות
סיגרים עם בשר
קיגל תפוחי אדמה

סעודה שלישית:
חביתות
ירקות ולחמניות.

חלות, ממרח זיתים, טחינה, פסטו, ממרח חצילים, שניצל חציל.
רפואה שלמה! (ולא הייתי קוראת לזה בקטנה)יעל מהדרום
תודה!אזדרכת5אחרונה
חלק ממהקפאה וקצת מגיסתי המהממת אז לא בישלנו הרבה....
שבת מתוקתקת..באר מרים
נכנסתי למטבח רק לפני שעה..
הילדים בינתיים קילפו לי שק שלם של תפוחי אדמה, אז התפריט בהתאם..

חלות - מהקפאה
מטבוחה - מהקפאה
סלק - משבת שעברה
חצילים - 3 סוגים
תפוחי אדמה וביצים - לסלט מיונז
שאר הסלטים חיים - אטפל בזה אחרי כניסת שבת בע"ה

עוגת פירות (לגמור את כל הפירות של שבוע שעבר..)
פחזניות (קנויות) במילוי קצפת (הילדים יקציפו וימלאו..)

ליל שבת:
עוף עם שעועית ירוקה בתנור
תפוחי אדמה בתנור

בוקר:
תפוחי אדמה מוקרמים
בורקס גבינה
סלט יווני

סד"ש:
מושטים בתנור
סיגרים (קנויים) - אפויים או מטוגנים עוד לא החלטתי

והרבה פינוקים קנויים לשבת קיץ ארוכה..:
פיצוחים (הילדים קונים מהכסף שלהם..)
גלידה, קרטיבים,שלוקים...
אבטיח,מלון, מנגו
הכנוחילזון 123
חתיכות חזה עוף ברוטב
פירה
דלעת יפנית ממולאת בקינואה ובשר

עוף שלם אפוי עם מלח גס
תפוא שלמים באותו התנור
אורז
אולי עוד איזה ירק
רעיונות מה לעשות מבשר טחוןמשמעת עצמית
איכותי וטרי (שהקפאתי)

אני מכינה:
פאי רועים
בורקס בשר

מה עוד אפשר? גוונו לי...

תודה!
קציצות, לחמג'ון, ממולאים ועודחופר
ולחפש ב10 דקות "בשר טחון"
קובה בלוףופל לימון

בורגול ובשר מטוגן  עם טחינה וסלט עגבניות זה מושלם

משום מה לא נפתח לי הקישור (מסונן...)משמעת עצמית
אפשר לכתוב לי כאן תקציר או להעלות תמונה?
הנהופל לימון
 
מהבלוג לאכול לשנות להנות
 

בורגול זה ברור -חצי כוס עד 2/3 תלוי בכם

3-4 כפות שמן

2 בצלים קצוצים

כפית שום כתוש

1/2 ק"ג בקר טחון

חופן פטרוזיליה קצוצה

2 כפות צנוברים מטוגנים קלות

1 עגבניה קלופה וקצוצה

מלח,פלפל שחור וטיפה קינמון

 

ולעבודה

 

מרתיחים מים ושופכים על הבורגול

מניחים בצד ,הבורגול יתפח ויתקרר.

 

 

במחבת רחבה מתחילים להזהיב את הבצלים בשמן, כשהבצלים זהובים מוסיפים את השום

וגם את הבשר הטחון

 

מערבבים תוך הקפדה להפריד לפירורים

כשכל הבשר שינה ציבעו, מוסיפים את העגבניה הקצוצה

 

מערבבים מתבלים

מוסיפים את הפטרוזיליה והצנוברים

עוד עירבוב קצר, 2-3 דקות

מסננים היטב את הבורגול מכל הנוזלים ומעבירם למחבת

מערבבים

ממשיכים בטיגון עוד 2-3 דקות והפלא מוכן

למלא פסטה קנלוניופל לימון
כדורי בשר ואורזופל לימון

מנה יפיפיה וקלה להכנה שיפטה ברנג'י

וואו איזה היענות!!!!משמעת עצמית
מצטייני הפורום

תודה לכם!

עראייסטארקו
בולונז, קציצות
טורטיות ממולאות
לזניה בשרית
אורז עם בשר
אה נכוןמשמעת עצמית

עראייס אני עושה מעולה תודה שהזכרת לי😅

יש לך מתכון לבולונז?

אני דיי מבשלת לפי העין..טארקו
אבל בגדול מטגנת בצל, אפשר גם גזר מגורד
מוסיפה את הבשר עד שנהיה אפור כזה
מוסיפה רסק, תבלינים, מים
מבשלת עוד עשר דקות בערך
בולונז מתכוןופל לימון
קציצות, ממולאיםבימבה אדומה
בשר לחומוס ממרח ביתי כמובן
וראיתי ברשת מן סנדווצ'וני חצילים שבינהם בשר טחון... מה הכיוון שלך? אצלנו יש מלא מתכוני קציצות שונים שכולנו טורפים...
עם אורז ומלא ירוקים (באכש)EBM
לחמניות עם בשר טחון (גוז'גז'ות)
*בלינצ'ס במילוי בשר טחון, בצל ופטריותהשם בשימוש כבר
עם רוטב פטריות מושקע ומהביל מעל (קנוי או בייתי)
*סיגר בשר מעלי סיגר ובשר טחון
מוסקה.זה מושלם....מיקי מאוס
לא צריך לגלגל אחד אחד, אפשר לשים שכבות של חציל ובשר עם רוטב
או לזניה בשר
סינייה אם אתם אוהבים (חציל, בשר וטחינה בגדול)
תחתיות ארטישוק עם בשר
המבורגראין לי הסבר
קבבים על שיפוד
חומוס בשר
עראייסמצטרפת למועדון
לזניית בשר
בולונז
בסוף הכנתי לזניית בשרמשמעת עצמיתאחרונה
תודה על הרעיון המגניב


היי מחפשת מתכון לקאפקייקס קלים להכנה שצריך רקanonimit48
לערבב
ושמתאימים להכנה עם ילדים

אולי בסגנון של שוקולד ציפס ? משהו ממש פשוט אני צריכה
הכי פשוט והכי טעים:ט'
מתכון לתבנית אינגליש קייק אחת או 15 קאפקייקס
3-2 ביצים
1 כוס חלב סויה
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל

1 כוס קמח
1 שקית אבקת אפיה

ואז לפי הטעם שרוצים מוסיפים
4-3 כפות קקאו/שוקולית/כוס קוקוס או כמה כפות פודינג וניל.. כיד הדמיון והחשק

כדאי להקציף את הביצים קצת לפני שמוסיפים את שאר החומרים, מערבבים הכל בקערה אחת ומזלג או מקצף ידני פשוט, לא לערבב יותר מידי.. ולתנור 180° - 20 דקות.

*חלב יכול להיות רגיל, סויה, מיץ, יין, ריצ'...
*אפשר לקצוץ ולפזר אגוזים, שוקולד או שוקולד צ'יפס או פירות יבשים, חמוציות, לפי הטעם.

לי יש מתכון טוביעל מהדרום
לק"י

מערבבים כוס שמן וכוס סוכר.
2 ביצים ומערבבים
2 כוסות קמח+ 1 א.אפיה+ 2 סוכר וניל
ובסוף כוס מיץ/ מים/ מיץ ענבים

אפשר להוסיף מה שרוצים.
בעיקרון כל בלילה של עוגהמאוהבת בילדי

יכולה להכנס למאפינס...

עוגה כושית זה מעולה כי לא צריך להקציף, מצד שני היא מאד מלכלכת ומתפוררת כשאוכלים אותה

תודה לכולן עוד מעט הקטן יתעורר ונכין בעז״ה❤️anonimit48אחרונה
נעשה שילוב של המתכונים
קניתי מיץ תפוזים ושוקולד צ׳יפס
אשמח שתביאו לי מתכון שאהבתם לפילה אמנון במחבת?מבקש אמונה

הערה חשובה: לא מצופה בקמח וביצה או משהו כזה

מחממת שמן ושמה את הפילה עם העור על השמןanonimit48
ככה קצת שייטגן. תוך כדי אני משטחת את הדג אחרת הוא מתקפל חחח

ואז שופכת רוטב שעשוי מ-
שום כתוש
מים
עוד קצת שמן
תבלין דג
פפריקה
מלח
פלפל
צ׳ילי גרוס
(ואני אוהבת לשים גם קצת סויה ודבש אם בא לי אסייאתי)

אפשר גם פטרוזיליה/כוסברה
אפשר להוסיף רסק עגבניות ופלפלים עם פלפל חריף יוצא סגנון חריימה
תודה מבקש אמונה

מתי את מוסיפה את הרוטב?  ואחרי זה את הופכת את הדג?

 

איך בדיוק עושים?

אחרי שהדג קצת מטוגן מלמטהanonimit48אחרונה
שופכת את הרוטב נותנת לזה להתבשל.

לא חייב להפוך כי הרוטב מבשל את הדג מלמעלה
מחפשת מנה ראשונהחדשה,,
לארוחת המבורגרים וצ'יפס..
אשמח לרעיונות 🙏

מתייגת כמה רלוונטים
@נחשון מהרחברון
@באר מרים
@ופל לימון
כנפיים!!!!נחשון מהרחברון

אפשר גם פטריות מטוגנות או כרובית.

 

אבל כנפיים זה מאסט

יאמי!חדשה,,
אין לי כנפים מופשרות והארוחה הערב..
מה עם כרובית בתנור ברוטב צ'ילי? נשמע שייך? יכולה להוסיף עוד משהו.. (פטריות אין לי ולא בטוח שאספיק לקנות)
נשמע טוב! אולי פירורי לחם... שיהיה קראנצינחשון מהרחברון


קניתי!!! תודה!חדשה,,
לטגן עם הפירורים או בתנור?
ואיזה מטבל זורם?
נראה לי מאוחר מידי.נחשון מהרחברון

הכי כיף מטוגן יותר בריא אפוי

 

מטבלים - אלף האיים /שום/קטשופ/צ'ילי

תעדכני ואולי אפילו תשלחי תמונהנחשון מהרחברון


לא צילמתי :/חדשה,,
הכנתי את הכרובית עם הפירורי לחם עם מטבל קטשופ שום.. ואת הכנפים של @משמעת עצמית
בזכותכם יצא מהמם ב"ה!
תודה!!
יכול להפשיר עד הערבמשמעת עצמית
אפילו חלקית
תחתכי כל כנף בחיבור
תשרי בטריאקי, צילי מתוק, מלח, גריל עוף ושומשום
שימי בצפיפות בתבנית ותאפי על גריל בחןם גבוה.
טעים תופת
יאמייי שכנעת אותי!חדשה,,
הפשרתי
אחלה! ספרי איך יצא😊משמעת עצמית
יצא מושלם! אימצתי את המתכון!חדשה,,
תודה יקרה ❤️
ישששש משמעת עצמיתאחרונה


שרשור מאכלי קיץ מיוחדים 🍨🏖️תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לכולם,

יש לכם מאכל או משקה קיצי מיוחד, כזה שטעמתם והוא שונה מגדר הרגיל ?

הנכם מוזמנים לשתף עם שאר גולשי הפורום !!

🌼 בברכת קיץ בריא 🌼
בעיקר שייקים שונים*אשתו של בעלי*
מפירות טריים וקפואים.
על בסיס חלב או מיץ תפוזים.
לימונענע גרוס עם הרבה קרחבתאל1
האמת שאין לי מתכון... פעם קניתי במסעדה...
מחזור פירות קיץ שכבר אין סיכוי שיאכלוופל לימוןאחרונה

מבשלת לפתן, טוחנת ונהנית ממשקה קר מרווה וטעים

צבעי מאכל ובצק סוכר בראשון לציוןאמאל'ה23
איפה אפשר למצוא מקום שמוכר את זה
תנסי בפאן סיטיופל לימון


איפה בראשלצ?אמאל'ה23
תגגלי...ופל לימוןאחרונה


טחינה ירוקהאבןישראל
למישהי יש מתכון טעים לטחינה ירוקה?
מה שמים כדי שיהיה ירוק?
טעמתי לא מזמן ובא לי להכין לנו
תודה!!
מוסיפים המון פטרוזיליה קצוצה ושום כתושופל לימון


אפשר גם כוסברהנפש חיה.
ותודה גם לך!!אבןישראל
תודה!אבןישראל
ננסה
טוחנים בבלנדרבימבה אדומה
טחינה גולמית
מים
לימון
שום
מלח
ועשבי תיבול שאוהבים
אפשר רק פטרוזיליה, אפשר גם כוסברה או רק... ואפשר גם קצת שמיר.
בהצלחה!
פטרוזיליה או כוסברהבתאל1
שום
מלח פלפל
לימון
טחינה ומים כמובן
ולטחון עם בלנדר מוט או מה שיש לך...
תודה לכולםאבןישראלאחרונה
הכנתי עם פטרוזיליה שום לימון ומלח ויצא פצצה
תודה!
שרשור אוכל לשבת!יעל מהדרום
לק"י

אז את רוב האוכל קנו לנו אוכל לשבת.
אבל הכנתי עוגת יומולדת ומשאריות הקצפת והשוקולד מוס:


אהבתי את העוגה!מאוהבת בילדי

מזל טוב!!!

יפה! ניסית את הלחוח?נפש חיה.
לא...בפעם אחרת בעז"היעל מהדרום
בעזרת ה' !נפש חיה.אחרונה
העוגה יפה ממשאמרלד
אצלינו:
חלק מהדברים שלחתי גם לחברה שילדה

סלומון תפוזים
סלק שום קונפי וסלט אפונה חציל שניצל ירקות מוקפצים
עוף בתנור עם תפוא בצל ובטטות
אורז

לבוקר:
סלט חסה
שניצלים
אספרגוס עם מיונז ולימון
דלירול

יש גם חיתוכיות שוקולד צ'יפס, עוגת לוטוס סופלה ובבקה. ( שמרים שוקולד)
שבת שלום
איפה השרשור של שבת?בתאל1
לא מצאתי אז עוד מעט קניות...ואין לי רעיונות.
מוזמנים לכתוב מה אתם מכינים לשבת!
איך מכינים לאכילה נקנקיות בקר?ט'

בישול במים? מטוגן? משהו אחר?

 

 

כן כן.. מנהלת פורום מתכונים שלא יודעת לבשל בשר בסיסי. פאדיחה

 

 

לא מעשי.ט'


לבשל ברוטב אדום לא ילך?ט'


ילך אבל הרבה פחות טובנחשון מהרחברון


אפשר, איך מתאים?ט'
חום יחסית נמוך. 160נחשון מהרחברון
יצא נחמדט'
מטוגן במחבת קטנה עם שמן וקצת קטשופ.
לא מכינים משיח נאו בפומ!
מה זה?חילזון 123אחרונה
הכוונה למשהו כמו מרגז או צ'וריסוס?
אם כן אפשר לשים בתבנית ולאפות בתנור
בגריל או סתם בטורבו.
(לחורר לפני זה עם מזלג)
מתכון טעים עם שעועיתשוקולד פרה.
אבל לא ברוטב עגבניות?
מוקפץ או בתנור?בימבה אדומה
אפשר להקפיץ בשמן מלח פלפל ולפזר שומשוםנפש חיה.
אני עושה בתנור,סתם אחת
עם שמנז, מלח, פלפל גרוס אם אוהבים וטימין. יוצא טעים ממש
הכנתי השבת מתכון של ניקיעלמא22
ויצא מעולה.
תחפשי שעועית ירוקה מוקפצת
שעועית ירוקה?חילזון 123אחרונה
כשהתבניות מסיליקון התנור מאוד צבעוני 😀בינייש פתוח

יש לכם קישור מוצלח למתכון למטבוחה?חילזון 123
המתכון שלי:באר מרים
לחתוך גמבה לקוביות (אם את רוצה חריף אז אפשר גם פלפל חריף קטן)
ושיני שום לקלף ולחתוך לחתיכות (כמות שיני השום בערך ככמות העגבניות - נגיד 8 עגבניות אז 8 שיני שום..)

בנפרד לחתוך עגבניות לחתיכות (אני לא מקלפת)

לחמם סיר עם שמן בכמות נדיבה.
להוסיף לשמן כמות נדיבה של פפריקה (אני שמה מתוקה, אפשר גם קצת חריפה).
להוסיף לשמן את הגמבה והשום ולבחוש לכמה דקות שהם קצת יתנגנו.
להוסיף את העגבניות ומעליהן מלח.

לבשל על אש קטנה או בינונית עד שהעגבניות מתרככות ומוציאות מתוכן את הנוזלים (הנוזלים אמורים לכסות את הירקות ויותר מזה..

ואז להגביר את האש ולצמצם כמויות לחצי בערך.
לא לשכוח לבחוש מדי פעם כדי שלא ידבק מלמטה.
משרה עגבניות המים רותחים ומקלפתמקום בעולם
בסיר רחב מניחה את כל העגבניות המקולפות חתוכות,
פלפל חריף
שיני שום
מלח
נותנת לעגבניות להוציא את כל הנוזלים ולהתאדות. (לערבב מדי פעם..)
כשזה נהיה סמיך מוסיפה פפריקה ושמן
נותנת עוד ערבוב ובישול קל על אש קטנה כמה דקות
^^^^מאוהבת בילדיאחרונה

רק בלי החריף.

תודה רבה לשתיכןחילזון 123
מטבוחה שאשתי המרוקאית אוהבת יותר משל הוריהבוריס
6 עגבניות קצוצות דק
חצי כוס שמן
שלוש כפות פפריקה (אני משתמש במתוקה אפשר להחליף חלק בחריפה)
חצי כף מלח
רבע כף פלפל שחור
ראש וחצי שום קצוץ דק
חבילה קטנה של רסק עגבניות
אפשר להוסיף גם פלפל חריף קצוץ לפי הטעם

מערבבים את כל המרכיבים בסיר ומניחים על האש גבוהה עד שרוטח ומנמיכים את האש ממשיכים לערבב תכופות.

כשמגיע למרקם הרצוי מכבים


אשמח לגיוון סלט חסהגבינית
כל תיבול חוץ מלימון ושמן זית יתקבל בברכה.
אשמח לגיוון. יש לי כרגע חסה ועגבניות שרי...
אפשר לשדרג סלט חסה ע"י הוספת:השם בשימוש כבר
שרי, בצל סגול ופטריות מוקפצות/צנובר קלוי/פקאן מסוכר ונקטרינות/חתיכות דוריטוס או נשנושים או בוטנים/בוטנים אמריקאים-
ולתבל בהתאם לבסיס. אם הלכת על פקאן מסוכר ונקטרינות למשל, גם הרוטב יהיה בסגנון מתקתק. ואם תלכי על כיוון מלוח גם הרוטב יהיה בהתאם.

דוגמאות לרטבים:

רוטב חרדל ודבש -

2 כפות חרדל
3 כפות דבש
5 כפות שמן
8 כפות חומץ
1כפית מלח
פלפל שחור מעט


רוטב בסיס-

שליש כוס שמן זית
שליש כוס חומץ
2 כפות סוכר
שן שום כתושה
מלח ופלפל


רוטב שום על בסיס מיונז -

רבע כוס מיונז
רבע כוס מים
שן שום כתושה
פלפל שחור מעט
מלח מעט
מיץ לימון סחוט מעט

רוטב שום שמיר-
כנ"ל, רק להוסיף מעט שמיר קצוץ.
( 2 הרטבים האחרונים ממש טעימים אפילו רק עם חסה קצוצה, מעט בצל סגול וקבוקים. בלי שום תוספת מעבר.)

בתמונה יש עוד מתכונים לרטבים⬇️

בהצלחה!
תודה רבה על התגובה המושקעת!גבינית
אזYNZS
אולי את בכלל חני ממונטנגרו?😜
שהיא? לא הבנתי🤔השם בשימוש כבר
התמונה שפירסמת, של הרטבים...רקשאלה
של חני, שליחה במונטנגרו.





מבאס שאנשים מפיצים בלי קרדיט
אין לי מושג מי זו, ולא ידעתי שהיא בעלת זכויותהשם בשימוש כבר
היוצרים.. סורי, קבלתי את זה מזמן ושמרתי כי אהבתי.
מתנצלת
אויש סליחהYNZS
ממש לא התכוונתי בקטע כזה!!
♥️
הכל בסדר יקירתי 🙂💞השם בשימוש כבראחרונה
זה פשוט הכי טעיםבימבה אדומה
אפשר להחליף את הלימון בחומץ תפוחים.

ולגוון במרכיבים.. אני אוהבת חסה שרי פטריות ושברי פקאן טבעיים (לא קלויים)
ולא נמאס לי מהתיבול הרגיל

(רוב התיבולים האחרים סוכריים ולדעתי זה מרגיל אותנו שגם ירק חייב להיות עם מתיקות...)
רעיונות לשדרוג הסעודהאני מאמין!
אז תכננו ארוחה של שנינו לבד ומפה לשם מגיעים עוד 4 חברים של בעלי.
רעיונות לתוספות קלילות ומהירות לשדרוג?
תכננו בקטנה ממש-
חלות, טחינה, דג, מרק, עוף וקוסקוס
מנות אחרונות יש מספיק...
סלק, חצילים, מטבוחהבימבה אדומה
נשמע שלעיקרי לא חסר
נשמע לי מספיקבאר מרים
דג למנה ראשונה זה מכובד ולא צריך יותר מזה.

מרק עם עוף וקוסקוס זה מנה עיקרית סבבה לגמרי (מניחה שכולל גם ירקות כרוטב לקוסקוס..)

מצטרפת ל@בימבה אדומה עם הרעיון של להוסיף סלטים...
תודה רבה!אני מאמין!
באמת הוספתי סלטים ועוד קצת תוספות...
יופיבימבה אדומהאחרונה
שתהייה שבת שלום ומבורכת
חידה- איפה הייתה הטעות שלי?בינייש פתוח
זה היה יום חמישי רגיל שמלפני נסיעה למשפחה. קמתי בבוקר עייף עם חוסר שעות שינה. מאחר ואני נוהג להביא עוגה בשבתות שאני מתארח, בחזרתי מהתפילה עירבלתי ביצים סוכר שמן דבש קמח, שפכתי את הבלילה לתבנית אפיה, הכנסתי לתנור, הדלקתי אותו על טיימר ומיד נשכבתי לישון.
והחידה: איפה הייתה הטעות שלי?
(אל תחפשו חומרים שחשוב בעוגה ולא מוזכרים כמו אבקת אפייה, הטעות הייתה אחרת)
לא חיממת את התנור מראש?תמיד בבטחה


הפעלתי אותו 3-4 דקות לפני שהכנסתי לתנורבינייש פתוח
בדיוק לפני ערבול אחרון.
גם אם נניח הייתי אמור להפעיל אותו לפני, עשיתי טעות יותר רצינית...
הטיימר רק מצלצל ולא מכבה את התנור?טארקו
הטיימר בהחלט מכבה את התנורבינייש פתוח
שלא הוצאת אותה מהתנור והעוגה התייבשה שם עד שבת?חושבת בקופסא


הטמפרטורה לא הייתה נכונה?טארקו
אם לא אני מתייאשת, תגלה🤭
לא שימנת את התבנית והעוגה נדבקה?חושבת בקופסא


הפעלת רק טיימר בלי לבחור תכנית אפיה?מארי
ואז העוגה לא נאפתה בעצם?מארי
אתם לא בכיווןבינייש פתוח
אני לא אמור לשמן את התבנית וגם לא לשים נייר אפייה, היא מסיליקון.
וציינתי שהדלקתי וגם הפעלתי טיימר.
וזה לא קשור לטמפרטורה, כל הנתונים שצריך נמצאים בשאלה. *תקראו טוב טוב*
אתן רמז: העוגה יצאה מעולה. אבל יש משהו שלא לקחתי בחשבון
שכחת איזה יום זה אחרי שהתעוררת ואכלת את העוגה?חושבת בקופסא


אוי ואבוי...!!בינייש פתוח
תקראו הכל. אין פרט מיותר בשאלה. זה מדיוק עד רמת המילה
טיימר לכמה זמן?טארקו
לזמן המתאיםבינייש פתוח
ושוב, אין פרט לא רלוונטי בחידה
טוב הרמתי ידייםטארקו
תתייג אותי כשתגלה מה התשובה
והתשובה...בינייש פתוח
שהיה טעות להפעיל תנור שמכין עוגת דבש בו זמנית שאני מנסה לישון. הריח לא אפשר לי להירדם.
בכוונה כתבתי בסגנון שמאפשר לכם להבין שאני רווק שגר לבד, ומי שקצת מכיר אותי מהפורום יש לו יתרון ויודע שאני גר בדירה של 30 מ"ר וישן בסלון
@טארקו
עדיין לא ברור איפה היתה הטעות ופל לימון


שהריח של העוגה הנאפית לא נתן לי להירדםבינייש פתוח
כבר ציינתי שהעוגה יצאה בסדר גמור אבל יש משהו שלא לקחתי בחשבון
ברור הרצון להביא עוגה שווה לא נתן לך להרדםופל לימון

אם העוגה היתה נותרת בתנור היא היתה מתייבשת

נו ב'מת🙄🙄טארקו
שהלכת לישון . .בתאל1אחרונה
יום חמישי היום! מה מכינים?בוקר אור
אנחנו בבית אחרי שבוע מטורף אז ממש בקטנה

ערב
מרק עדשים
קוסקוס משקית
עוף מהמקפיא

בוקר
נודלס עם חזה עוף מהמקפיא
אנטיפסטי ( נראה לי שיש בבית רק פלפל ובצל.. אז זה מה שיהיה)
תפוא צהובים בתנור כי אין מספיק נודלס

מקלות גזר בתנור כבר הכנתי
פטריות ובצל בסילאן
טחינה
יש חומוס קנוי קצת

עוגיות גזר הכנתי של @סמטאות
אני חייבת להודות שהייתי סקפטית ויצא מוצלח ממש! רב תודות לך!
וקורנפלקס עם שוקולד וחמאת בוטנים הכנתי לפני כמה ימים והקפאתי
חלות אם יהיה זמן, ואז נכין מהבצק גם פוקצות לסעודה שלישית
היי חיפשתי את השרשור הזה!טארקו
מצד אחד אנחנו מותשים, מצד שני מכמה סיבות חשוב לנו להתפנק השבת..

כרגע בתכנון-
חלות(בעלי אפה אתמול)
סלטים-
מטבוחה, פסטו, זיתים, חצילים בפירורים, קישואים(חושבת להכין אותם אנטיפסטי אולי), בטטה?, קונפי עגבניות, קונפי שום?, כרוב צלוי?, סלטים חיים

ליל שבת
חלות, סלטים
בשר(מס' 8, כבר מבושל מהמקפיא עם קצת רוטב) עם בצל בטטות שום(שאותם אני אוסיף היום)
אורז לבן/צהוב

בוקר שבת
חלות, סלטים
ניוקי שמנת סלמון
ברוקולי עם פירורים וטוסקנה

סדש
חלות, סלטים
עוגיות גבינה מלוחות
ירקות חתוכים

עוגה/עוגיות עוד לא ידועים
עוגת גבינה קרה
קינוח כוסות? יש לי קצפת מוכנה בטעות. מתלבטת אם היא תעבוד בתוך העוגה או שלעשות איתה משהו בנפרד.
נשמע מושקע וטעייםבוקר אור
ואצלינויעל מהדרום
לק"י

חלות מההקפאה
סלט חצילים
סלק משבת שעברה
טחינה
סלט חי

עוגיות קנויות
עוגת גסינה מההקפאה
מקווה להכין גם עוגה בחושה ועוגיות שוקולד צ'יפס

ליל שבת:
קוסקוס
עוף ותפו"א עם הרבה שום

יום שבת:
תפו"א בתנור
שניצלים
בטטה, בצל ופטריות
קוסקוס

סד"ש
פשטידת פטריות
וואי אחלה מקפיא..בתאל1אחרונה
חומוס עם כמה שפחות טחינה...-פשוט אני-
בא לי להכין לשבת חומוס, הקטע הוא שאני לא אוהבת טחינה, בכלל, וגם לא שהחומוס במרקם הנוזלי(לא יודעת למה זה קשור).
אז אני רוצה שיהיה כמה שיותר סמיך, ועם כמה שפחות טחינה.
מה אומרים יש מתכון?
זה תלוי בךופל לימון

סמיכות  תלויה בכמות הנוזלים שאת מוסיפה, פחות בכמות הטחינה.

החומוס שלי סמיך ,אני מכינה ככה:

1 קופסת שימורי חומוס

1 כוס טחינה טובה (אני קונה את זו של הר ברכה)

3/4 כוס מנוזלי החומוס - עם הכמות הזאת את יכולה לשחק

2 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון, או יותר

מעט כמון

1/2-1 כפית מלח (תוסיפו רק אחרי שתטעמו את החומוס המוכן,יש שימורים שמלוחים כל כך שאין צורך להוסיף מלח כלל)

פלפל שחור

שימי מעט טחינה, תטעמי ותחליטי אם להוסיף עודיעל מהדרום
לק"י

או שתעשי בלי טחינה בכלל ותטעמי, אולי יהיה לך טעים.
פעם הכנתי, אבל לא זוכרת מה היה הטעם.
מעניין... תכלס אפשר לנסות-פשוט אני-


אל תשימי הרבה נוזליםתפוחית 1
אפשר גם בלי טחינהעזריאל ברגר

אנחנו מבשלים את החומוס הרבה זמן עד שיתרכך, ואחר כך טוחנים אותו עם חלק ממי הבישול שלו.
בלי טחינה, בלי לימון, בלי שום דבר נוסף.

(לפעמים אנחנו עושים את זה עם חומוס שבישלנו בבית מההתחלה, ולפעמים אנחנו עושים את זה עם "גרגרי חומוס מבושלים" שמוכרים אותם מוקפאים (ואנחנו מבשלים אותם בישול-נוסף בבית). לא ניסינו עם חומוס מקופסת שימורים)

מעניין, תודה!-פשוט אני-
חומוס קנוי גם לא אוהבת?בתאל1אחרונה
כי גם בו יש טחינה...
ראיתי פה המון הדגשות לגבי זה שאסור להרטיב מכונתחופר
פסטה, אבל מה עושים עם טבילת כלים?
אסור להרטיב מכונת פסטה? למה?נקודה טובה
תסתכלי פהחופר
מכונת פסטה ואבן שמוט | ערוץ 7

חוץ מזה שזה תמיד בהוראות של המכונות
כי זה הורס אותנ. מחלידמקום בעולם
אשאל את בעלי מה הוא עשהציף
לא מבינה באמת במכונות פסטהבאר מרים
אבל לדעתי אמרו לא להרטיב אחרי שמשתמשים כי הקמח שנמצא בפנים יהפוך לבצק וידבק שם.
לא נראה לי שיש בעיה להטביל לפני השימוש הראשון ולחכות עם השימוש עד שבטוח שהכל בפנים התייבש...
אפשר לפרק, לטבול ולייבש מיד. ורק אז להרכיב..מקום בעולם
אני פירקתי וטבלתי רק את הגלילים.נחשון מהרחברון

אפשר לטבול ולחכות יומיים שלושה בשמש שיתייבש. אם יש מפוח או משו זה יכול לעזור.

 

הבאג זה שיש בפנים המון גלגלי שיניים וקפיצים עדינים שיכולים להחליד ועוד יותר גרוע אם זה עם קמח ואז זה נדבק והורס הכל

גיסתי הקנתה את המכונה לגוי שהשאיל לה אותה לצמיתותטארקו
כי באמת בעייתי להטביל

מעניין הקטע עם לפרק ולהטביל

@נחשון מהרחברון לא מספיק בעצם לפרק לרמה שהיא לא שמישה ולחבר חזרה? כמו שמפרקים תחתית של קומקום או טוסטר במקום להטביל?
זהו פתרון שלא מקובל על כל הפוסקיםעזריאל ברגר

יש אומרים שגם אחרי ההקנאה עדיין צריך להטביל (והפתרון הזה מועיל רק לזמן קצר, כגון בשבת).

אז אפשר לפרקבתאל1אחרונה
כמו שעושים לטוסטר נגיד..או לקומקום
כמו שעזריאל אמר זה בעייתי לטווח רחוקנחשון מהרחברון
אפשר לפרק פירוק אומן. קשה להגדיר אףפירוק אומן אז טבלתי
בזמנו שאלנו רביהודיה מא"י
אמר לא לטבול וזהו.

ומעיקר הדין טובלים כלים שבאים במגע עם אוכל מוכן לאכילה.
אם משתמשים במכונת פסטה לפסטה היא לא באה במגע עם אוכל מוכן לאכילה.
ואי בדיוק נזכרתי שגם הרב שלנו אומר ככהטארקו
נגיד חותכני עוגיות הוא אמר שלא צריך לטבול.

מעניין לבדוק.. בעתיד
נראה לי שבאופן חד פעמיחילזון 123
אפשר להרטיב זריז ולייבש מייד בשמש
או אפשר לייבש עם מייבש שיער