קניתי במקום אטריות אורז בטעות
מה עושים איתם?
קניתי במקום אטריות אורז בטעות
מה עושים איתם?
שהם סלטים
כן... נראה מה נעשה איתם.
אטריות שעועית זה משהו אחר לגמרי, לא סתם קוראים להם אטריות זכוכית
עוד מתלבט אם להכיןן מרק תימני או תבשיל.
לבוקר יש ריאות עגל נעשה עם גרגירי חומוס (2 סירים אחד חריף ואחד לא)
יהיה אורז מיקס (פרא אדום ולבן)
אורז רגיל
יהיה קציצות בקר למי שלא יאהב ריאות
סד''ש - דגים
חלות
חומוס
טחינה
חילבה
מטבוחה
סלט חסה
צימיצורי (אם יהיה אווסובוקו בתנור)
ערב שבת:
מרק רגל תימני עם אוסובוקו צלעות ועצמות רגל
אורז לבן
חולבה
בוקר שבת:
אורז מיקס (אדום שחור מלא)
תבשיל ריאות עם חומוס מרוקאי
נתח אסאדו בתנור עם תפו''א
סד''ש:
מושטים בעשבי תיבול
סלט ביצים
חלות
גלידה
פופקורן
פודינג ווניל לבוקר
חומוס
טחינה
סחוג
מטבל עגבניות
סלט חסה עם בטטה ועדשים שחורות+רוטב ויניגרט ביתי
אולי טפנד
)יעל מהדרוםבורגול ובשר מטוגן עם טחינה וסלט עגבניות זה מושלם

בורגול זה ברור -חצי כוס עד 2/3 תלוי בכם
3-4 כפות שמן
2 בצלים קצוצים
כפית שום כתוש
1/2 ק"ג בקר טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות צנוברים מטוגנים קלות
1 עגבניה קלופה וקצוצה
מלח,פלפל שחור וטיפה קינמון
ולעבודה
מרתיחים מים ושופכים על הבורגול
מניחים בצד ,הבורגול יתפח ויתקרר.
במחבת רחבה מתחילים להזהיב את הבצלים בשמן, כשהבצלים זהובים מוסיפים את השום
וגם את הבשר הטחון
מערבבים תוך הקפדה להפריד לפירורים
כשכל הבשר שינה ציבעו, מוסיפים את העגבניה הקצוצה
מערבבים מתבלים
מוסיפים את הפטרוזיליה והצנוברים
עוד עירבוב קצר, 2-3 דקות
מסננים היטב את הבורגול מכל הנוזלים ומעבירם למחבת
מערבבים
ממשיכים בטיגון עוד 2-3 דקות והפלא מוכן
מנה יפיפיה וקלה להכנה שיפטה ברנג'י

עראייס אני עושה מעולה תודה שהזכרת לי😅
יש לך מתכון לבולונז?
יכולה להכנס למאפינס...
עוגה כושית זה מעולה כי לא צריך להקציף, מצד שני היא מאד מלכלכת ומתפוררת כשאוכלים אותה
הערה חשובה: לא מצופה בקמח וביצה או משהו כזה
מבקש אמונהמתי את מוסיפה את הרוטב? ואחרי זה את הופכת את הדג?
איך בדיוק עושים?
אפשר גם פטריות מטוגנות או כרובית.
אבל כנפיים זה מאסט
הכי כיף מטוגן יותר בריא אפוי
מטבלים - אלף האיים /שום/קטשופ/צ'ילי

משמעת עצמיתאחרונהמבשלת לפתן, טוחנת ונהנית ממשקה קר מרווה וטעים
מזל טוב!!!

בישול במים? מטוגן? משהו אחר?
כן כן.. מנהלת פורום מתכונים שלא יודעת לבשל בשר בסיסי. פאדיחה 
משיח נאו בפומ!רק בלי החריף.

ופל לימוןאם העוגה היתה נותרת בתנור היא היתה מתייבשת
סמיכות תלויה בכמות הנוזלים שאת מוסיפה, פחות בכמות הטחינה.
החומוס שלי סמיך ,אני מכינה ככה:
1 קופסת שימורי חומוס
1 כוס טחינה טובה (אני קונה את זו של הר ברכה)
3/4 כוס מנוזלי החומוס - עם הכמות הזאת את יכולה לשחק
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון, או יותר
מעט כמון
1/2-1 כפית מלח (תוסיפו רק אחרי שתטעמו את החומוס המוכן,יש שימורים שמלוחים כל כך שאין צורך להוסיף מלח כלל)
פלפל שחור
אנחנו מבשלים את החומוס הרבה זמן עד שיתרכך, ואחר כך טוחנים אותו עם חלק ממי הבישול שלו.
בלי טחינה, בלי לימון, בלי שום דבר נוסף.
(לפעמים אנחנו עושים את זה עם חומוס שבישלנו בבית מההתחלה, ולפעמים אנחנו עושים את זה עם "גרגרי חומוס מבושלים" שמוכרים אותם מוקפאים (ואנחנו מבשלים אותם בישול-נוסף בבית). לא ניסינו עם חומוס מקופסת שימורים)
אפשר לטבול ולחכות יומיים שלושה בשמש שיתייבש. אם יש מפוח או משו זה יכול לעזור.
הבאג זה שיש בפנים המון גלגלי שיניים וקפיצים עדינים שיכולים להחליד ועוד יותר גרוע אם זה עם קמח ואז זה נדבק והורס הכל
יש אומרים שגם אחרי ההקנאה עדיין צריך להטביל (והפתרון הזה מועיל רק לזמן קצר, כגון בשבת).
